Provinciale Staten 2007: Overijssel

Overijssel - Duzgun Yildirim

Lijsttrekker van de provincie Overijssel is Duzgun Yildirim. Hieronder kun je het interview dat ik met hem had beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Twaalf redenen op NU SP te stemmen in Overijssel

1. Meer inspraak voor burgers, maatschappelijke organisaties, patiƫnten en consumenten platforms. Bewoners betrekken bij wijziging van bestemmingsplannen en het verlenen van vergunningen.

2. Gratis openbaar vervoer dat voor iedereen bereikbaar is.

3. Stop de privatisering van trein, bus, licht en water. Geen jaarlijkse verhoging van provinciale belastingen op water, gas en elektra.

4. Preventieve armoedebestrijding. Gesubsidieerde banen worden regulier werk.
Er wordt zo veel mogelijk de winsten van nutsvoorzieningen ingezet om armoede te bestrijden.

5. Een vitaal platteland met eigen voorzieningen. Jongeren krijgen financiƫle steun om boerenbedrijven over te nemen.

6. De vermogens van de woningcorporaties worden ingezet voor betaalbare huur- en koopwoningen. De corporaties moeten weer verenigingen van bewoners worden.

7. Steun voor de biologische landbouw- veehouderij en voor de productie van alternatieve energiebronnen.

8. Actief revitaliseren van bestaande bedrijventerreinen. Kleine en startende ondernemers krijgen meer ondersteuning.

9. De dierenwelzijnnormen worden scherper. Transport van levende dieren in Overijssel wordt zoveel mogelijk beperkt. Plezierjacht verbieden.

10. Bevorderen van de sociaal-economische gelijkwaardigheid en het bestrijden van elke vorm van onrechtvaardig onderscheid en discriminatie.

11. Iedereen heeft recht op medische hulp en kwalitatieve zorg, ongeacht inkomen. Geen onnodige bezuinigingen op de basisvoorzieningen.

12. Geen burgerluchthaven Twente. Verdere aantasting van het milieu en toename van lucht- en geluidsoverlast, in dit dichtbevolkte gebied is niet acceptabel.

Terug naar overzicht