Provinciale Staten 2007: Zuid-Holland

Zuid Holland - Bart Vermeulen

Lijsttrekker van de provincie Zuid-Holland is Bart Vermeulen. Hieronder kun je het interview dat ik met hem had beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vijf redenen om NU SP te stemmen in Zuid-Holland

1. De SP wil de overlast van bedrijven en industrie terugdringen door een strengere controle op de naleving van milieu- en veiligheidsregels. Omwonenden hebben recht op een veilige en gezonde leefomgeving.

2. De SP wil het openbaar vervoer fors verbeteren. Kleine kernen en bedrijventerreinen moeten betere verbindingen krijgen. Buiten de spits moeten 65-plussers en kinderen onder de 12 gratis met bus, tram en metro kunnen reizen.

3. De SP wil een betere jeugdzorg: meer behandelplaatsen en hulpverleners. De afgelopen jaren waren er lange wachtlijsten, waardoor sommige probleemkinderen in de cel zaten in plaats van dat ze een behandeling kregen, en was er zelfs een incident met dodelijke afloop.

4. De SP wil meer betaalbare woningen: leegstaande kantoorpanden moeten tot woningen omgebouwd worden. Ook moeten bestaande bedrijventerreinen eerst opgeknapt en beter benut worden voordat er nieuwe bijgebouwd worden. Gemeenten die te weinig aan sociale woningbouw doen, moeten daarop aangesproken worden.

5. De SP wil een leefbaar platteland: betere bereikbaarheid, meer winkels en meer voorzieningen.

Terug naar overzicht