Fiat Justitia

Mocht je nog meer willen lezen…

Dit is een interview met Fiat Justitia, het lijfblad van de Juridische Faculteitsvereniging van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

De titel: ‘Het recht zou meer van zich moeten laten spreken.’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 25 februari 2004 :: 13.35 uur

5 Comments

5 reacties

 1. * Een groot deel van de Nederlanders heeft veel meer te besteden gekregen en is dus meer in staat zelfstandig beslissingen te nemen. Het neo-liberale denken heeft deze tendens versterkt. Zonder solidariteit echter geen geluk. De mens is een sociaal wezen. Met al onze rijkdom moet het mogelijk zijn een staat op te bouwen die niet langer meer draait om louter materialisme. *

  Helemaal mee eens jan! een duidelijk betoog waarin de standpunten helder worden verwoord….

  Reactie door Govert Pennings — woensdag 25 februari 2004 @ 15.52 uur

 2. Mooi intervieuw. Leuke intro en slot. Intelligente vragen zonder ondertoon. Geweldig dit webloggen. Op reis met Jan. Schat aan informatie.

  Reactie door Alie Dekker — woensdag 25 februari 2004 @ 17.10 uur

 3. De SP is de enige partij die heeft berekend wat we daadwerkelijk zouden kunnen doen aan de bureaucratische overwoekering van de zorg. We zouden 1 miljard per jaar kunnen besparen als we het ziektekostenstelsel uniformeren. Iedereen kan dan putten uit één stelsel waarvoor we allen naar draagkracht betalen. Alle verzekeringsmaatschappijen en ziekenfondsen kunnen worden afgeschaft.
  (Ik denk dat hier alleen de ziekenzorg vezekeringen bedoeld wordt.)

  Een premie voor alles, WW,ZF,WAO,pensioenen,etc.
  De fluctuaties dat er tekort of over is wordt duidelijker, er is meer in evenwicht in het totaal van de inkomsten en uitgaven.
  De ene keer zal de een, en andermaal de ander wat meer bijdragen, het moet uiteindelijk toch allemaal op gebracht worden.
  Ik denk dat men het niet zo goed idee zal vinden daar er altijd belanghebbende zijn om hun eigen wereld in stand tehouden

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 25 februari 2004 @ 19.02 uur

 4. Ik krijg altijd goeie zin als ik dit soort stukjes lees! Iedere keer denk ik: eindelijk iemand met visie, een duidelijke mening. De waarde die je hecht aan universiteiten, ik denk er precies zo over.

  En als ik je werkkamer zie (http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=149), dan heb ik zin om te gaan lezen, aan de slag te gaan. Als student zit je driehoog achter, terwijl je een werkkamer nodig hebt om je geest te kunnen ordenen. Ondertussen verstoffen de universiteiten.

  Reactie door Leo — donderdag 26 februari 2004 @ 11.58 uur

 5. Persoonlijk denk ik dat er wel degelijk veel is veranderd met de moord op Pim Fortuyn: het heeft een vrijbrief gegeven aan rechts om door te drukken wat men al heel lang wilde doordrukken.

  Er zijn een aantal taboes doorbroken die eigelijk niet doorbroken hadden mogen worden: opeens mochten alle Marokkanen over een kam worden geschoren, opeens waren alle bijstandstrekkers weer lui, etc. etc.

  Het heeft Zalm en Balkenende nu alle ruimte gegeven om te doen wat ze willen, zonder verantwoording af te hoeven leggen.

  Reactie door Martin Wisse — donderdag 26 februari 2004 @ 14.20 uur