Rondom 10 (2)

Gisteren overleefd. Laat thuis. De sneeuw was (nog) geen probleem.
Vandaag gelukkig tijd om uit te zieken.

Over Rondom 10 was ik wel tevreden. Het blijft natuurlijk behelpen als er zoveel deelnemers zijn aan een discussie, maar ik heb – geloof ik – m’n punt wel kunnen maken. De reageerders in m’n mailbox vonden het tenminste allemaal wel ok.

Sommigen vroegen of de uitzending herhaald wordt, of nog op een andere manier op het scherm te toveren is. Ja, dat kan hier.
(Als je tijd hebt, ff kijken. Ik vond de inbreng van sommigen echt ontluisterend.)

Ik maak vaak mee dat mensen niet willen komen bij een discussie. Dat is heel vervelend, voor mij, voor de programmamaker, maar vooral voor de kijker. Meestal kiezen programma’s ervoor daar maar geen melding van te maken. Rondom 10 is daar van afgeweken en publiceren nu op hun site wie er allemaal gevraagd zijn, maar ‘helaas’ niet konden komen. Prima zaak!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 27 februari 2004 :: 14.19 uur

16 Comments

16 reacties

 1. Goede discussie en ik sta iig volledig achter het plan van de SP om een onafhankelijk orgaan op te richten dat in opdracht van de Kamer onderzoek kan doen naar fraude en mismanagment.

  Wel een puntje van kritiek, ik was het namelijk wel eens met hen die zeiden dat je wel allerlei dingen op een hoop gooit.

  Er is wat mij betreft nogal een groot verschil tussen mismanagment(UWV), bedenkelijk inkomensbeleid(Philips) en fraude(AH/Bouwwereld). Ook in de bestrijding ervan verschillen ze nogal. In het eerste geval is de politiek aan zet, in het tweede vooral de vakbonden gesteund door de publieke opinie en in het derde geval zou het strafrecht gehanteerd moeten worden.

  (al lijken de bouwbedrijven met een minimaal mea culpa richting de NMA, de dans weer te ontspringen. De VVD maakt zich liever druk over hoofddoekjes dan over witteboorden. Maar geef toe, het openlijk belijden van geloof is natuurlijk veel schandelijker dan het in het geniep bestelen van de belastingbetale :(

  Reactie door Sander — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.18 uur

 2. even wat anders heeft misschien ook wel met vertrouwen of fraude te maken,dat USAR team wat van de week naar Marokko is vertrokken heeft 700.000 eurie gekost dat is toch ook belasting geld en wat hebben ze voor de zeven ton gedaan niets is dat dan ook niet onder het kopje fraude te plaatsen.

  Reactie door Els — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.18 uur

 3. Ik vind die lijst van ‘nee-zeggers’ echt een giller.
  Vooral Kees Noordzij met zijn Carnavals-kater.
  Dat is tenminste een menselijke reden. Heel wat anders dan ‘wil niet’.

  Reactie door Hilde Kreuze — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.21 uur

 4. waarom was er verder niemand uit den haag uitgenodigd??????????

  Reactie door Els — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.26 uur

 5. Off Topic,

  Jan zou het mogelijk zijn om links te laten openen in een nieuw scherm? Volgens mij maakt dat voor mensen met een trage internet verbinding geen verschil en het heeft als voordeel dat je links even open kunt laten staan wanneer je bv zo’n uitzending als van rondom tien later wilt bekijken omdat je eerst de reacties hier even wilt lezen. (ik weet, je kunt ook de optie in windows ‘open in nieuw scherm’ gebruiken, maar daar moet je dan wel steeds aan denken. En dat is, blijkens, niet mijn sterkste punt…)

  Reactie door Sander — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.27 uur

 6. Jan je was mijn man.
  Nu gauw beter worden.

  Reactie door Roelf van Bergen — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.27 uur

 7. Ik vond dat er merkwaardig weinig mensen waren met een objectieve kijk op de zaak. Naast Marijnissen zaten er bijna alleen maar mensen die er belang bij hebben dat er aan de huidige situatie niet verandert. Die deden dan ook heel erg hun best om te ontkennen dat er een probleem is, ook al is er veel bewijs voor het tegendeel (en bovendien zo graag naar het geluid van hun eigen stem luisteren dat ze allemaal niet relevante dingen te berde brachten). Een beetje misselijkmakend. Cees Grimbergen zat er tot zijn nek in en dan merk je toch dat hij als discussieleider tekort komt, of hij moet de vertegenwoordigende groepen (voor en tegen) ongeveer even groot houden.

  Gênant, maar Jan hield zich goed staande.

  Reactie door Nienke — vrijdag 27 februari 2004 @ 15.45 uur

 8. Els,
  heb je nu wel tijd gehad om te kijken?
  Jan zijn debat met Den Haag komt er aan zo als je weet.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 27 februari 2004 @ 16.09 uur

 9. met mij aan doening kan ik niet zoveel, dus ook niet zolang ergens naar kijken of zitten.ik hoop dat iemand dat kan begrijpen.

  Reactie door Els — vrijdag 27 februari 2004 @ 16.26 uur

 10. Heb het door drukke werkzaamheden gisteren niet gezien. Wél heb ik vandaag gehoord dat een rasfanatieke CDA’er van respectabele leeftijd, eentje die dat zijn hele leven was tot en met de afgelopen verkiezingen, door dit optreden definitief overgestapt is naar de SP…weer een stem erbij dus.

  Reactie door Hanny — vrijdag 27 februari 2004 @ 19.04 uur

 11. Jammer dat niet werd begrepen dat de belachelijke loonstijgingen van topmanagers ook een vorm van corruptie is….. Helaas is het een menselijk trekje om misbruik te maken van machtsposities dus fraude en corruptie zullen nooit verdwijnen.
  Goed dat Jan het bespreekbaar maakt zodat zaken makkelijker boven water komen.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 februari 2004 @ 20.36 uur

 12. Hallo, allemaal.
  Ja Jan, het is de schaamte voorbij, maar om dat te begrijpen, moet je eerst weten, wat schaamte precies voor gevoel is.
  En helaas, die personen, waren dun gezaaid bij rondom tien.

  Reactie door Rietje — vrijdag 27 februari 2004 @ 22.09 uur

 13. Ik vind het een goede discussie, ik vind het ook goed dat er een anti-fraude orgaan komt, als we daarmee veel verlies van gemeenschap kunnen voorkomen zou dat heel mooi zijn.
  Met dat geld wat dan bespaard wordt kan de overheid weer andere problemen aanpakken.

  Ik vind het goed dat de sp van alles aanpakt wat mis is.
  Zet hem op Jan en alleman van de sp!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 27 februari 2004 @ 22.44 uur

 14. Weer een ‘orgaan’dat weer budget moet hebben en dus klauwen met geld gaat kosten?

  Reactie door Stephan Wijering — zaterdag 28 februari 2004 @ 1.31 uur

 15. Ik vond het een fantastisch interview en ik vond jou het sterkste overkomen!

  Reactie door IngeB — zaterdag 28 februari 2004 @ 17.19 uur

 16. Enne…..BETERSCHAP!

  Reactie door IngeB — zaterdag 28 februari 2004 @ 17.22 uur