Michael flikt ‘t ‘m weer…

Fahrenheit 9/11 is gisteren toch in première gegaan in de VS.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 24 juni 2004 :: 19.51 uur

42 Comments

42 reacties

 1. Bush is net zo’n corrupte idioot als het achterlijke kabinet hier.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 24 juni 2004 @ 20.00 uur

 2. Get your ass overhere, Michael. We need you!!! Real bad too.
  Het is van ganser harte te hopen dat 9/11 hier op de televisie vertoond zal worden. Anders zal ik moeten wachten tot iemand ‘m voor me op CD-ROM gezet heeft en dan kan ik ‘m afspelen via mijn DvX speler. Zo heb ik Bowling ook gezien. Maar we kunnen een Michael Moore hier erg goed gebruiken. Iemand in de mediawereld met kennis van zaken en zin in een kluif?

  Reactie door Lydia M. Lembeck — donderdag 24 juni 2004 @ 20.10 uur

 3. @Lydia; zo,n iemand moet hier in nederland dan wel over stalen zenuwen en vooral een sterke maag beschikken! Stel je voor dat je ,s morgens vroeg Geert Wilders of Zalm moet intervieuwen……………:-)

  Reactie door Opa-Buiswater — donderdag 24 juni 2004 @ 20.22 uur

 4. Goede zaak! Hopen dat hij snel in Nederland komt.

  Reactie door Redmar — donderdag 24 juni 2004 @ 20.27 uur

 5. Mooi idee om ook van de dorpsgekken van dit kabinet een filmpje te maken! Wie doet er mee?……

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 24 juni 2004 @ 20.42 uur

 6. Naar wat ik had begrepen was er wel gedoe geweest over de leeftijdskeuring voor de film…

  Reactie door Helma — donderdag 24 juni 2004 @ 21.30 uur

 7. Beste mensen,

  Er wordt gesteld dat een figuur à la Michael Moore ook in Nederland nuttig zou kunnen zijn. In (eventuele?) afwachting hiervan kunnen we alvast wat rechtse horken in Nederland gaan Googlebomben:
  Bijvoorbeeld de bovengenoemde heer Wilders:

  Dus: rechtse hork

  Of ook mevrouw Verdonk. (Hebben jullie trouwens dat stukje op pagina 2 in De Volkskrant van vanavond gelezen over die “zeer zorgvuldige 48 uurs procedure” van de IND – met dat zelfmoordgeval? Je zou haast tot een boycot van Nederland door buitenlandse wetenschappers en andere intelligentia oproepen … :-?)

  Dus ook hier: een andere rechtse hork

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — donderdag 24 juni 2004 @ 21.41 uur

 8. Ik wil me wel kandidaat stellen voor de Nederlandse Michael Moore. Dat Wilders zich bezig houdt met volksgezondheid zegt al genoeg! Zijn eigen gezondheid waarschijnlijk….. Die Bassie van de VVD mag van mij meteen vertrekken naar Irak.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 24 juni 2004 @ 22.00 uur

 9. Wilders, ach dat is zielig de beste man draagt een kapsel dat lijkt op een dode hamster uit een testlab. En Verdonk, ze doet me altijd denken aan een strenge meesteres. En dan nog niet te vergeten de dodegraver van de VVD zoals mijn opa hem noemt, Van Aartsen. Marijnissen noemt die altijd ‘die fabrieksarbeider’ hehe, maar altijd gevolgt met een een positief iets ‘waarschijnlijk ook de enigste die weet hoe eelt op je handen voelt’.

  Reactie door MAD — donderdag 24 juni 2004 @ 22.16 uur

 10. Van Aartsen is een dinosaurus met ideeen uit het jaar 0. Kan ie gezellig borrelen met de Antichrist Verhagen die beter naar de SGP kan gaan.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 24 juni 2004 @ 22.21 uur

 11. Tja, ik moet er ook niet aan denken om op mijn nuchtere maag met een Balkenende of een van zijn trawanten geconfronteerd te worden in levende lijve. Op de radio is het eigenlijk al nauwelijks te verwerken en op TV heb ik wel eens de neiging weg te zappen, Brrrrr. Toch denk ik dat er ergens in Nederland een Nederlandse Michael Moore zich schuilhoudt. En ik hoop dat het iemand is die het aan zal durven om juist nu naar voren te komen. Dan kunnen die engerds geconfronteerd gaan worden met zichzelf. Da’s pas echt eng. Huuh!! Maar wel noodzakelijk.

  Reactie door Lydia M. Lembeck — donderdag 24 juni 2004 @ 22.21 uur

 12. Die knul van 23 die Verdonk heeft bedreigt, krijgt een zware straf, justitie wil hem als voorbeeld stellen. Ik snap dit ECHT voor geen meter. Let op!

  Ik werk ergens in Nederland als ‘boevenvanger in burger’ nee ben geen wout:) Nu heb ik alles al voor me kiezen gehad, van pistolen tussen me ribben tot en met flinke knokpartijen en extreme bedreigingen. Politie en justitie zeggen al jaren, sorry Mad, name of the game je weet dat dit kan gebeuren. Okay ‘dombo’s’ als wij zijn, ja dat weten we en gaan verder met ons werk.

  Nu komt er een of andere omhoog gevallen trut Verdonk, die WOOOW bedreigt wordt en gelijk heel Nederland in rep en roer. En dan vinden ze het gek dat andere takken van orde handhaving zo’n schijthekel aan justitie hebben. Dit stinkt gewoon naar politieke corruptie, klote politici zullen wel ons rechtssysteem misbruiken voor hun eigen bescherming. Tsja uit naam van staatsveiligheid kunnen die ratten alles.

  En dat is nu precies wat Remkes wilde, de politie, AIVD in zijn macht krijgen en de smerige klusjes laten opknappen. Geld ook voor justitie.

  Reactie door MAD — donderdag 24 juni 2004 @ 23.14 uur

 13. Als je nagaat dat als een vrouw door haar (ex)man bedreigd wordt de politie geen flikker kan doen voordat er dooien vallen weet je het wel………

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 24 juni 2004 @ 23.28 uur

 14. En terrecht, censuur is per definitie fout een democratie zou dat niet nodig moeten hebben.

  Reactie door Stephan Wijering — donderdag 24 juni 2004 @ 23.57 uur

 15. Stephan Wijering

  Prima, waarom ik dan niet, en duizenden van mijn collega’s niet, waarom burgers niet ? …. omdat zij zich niet kunnen beroepen op staatsveiligheid. En dat noem jij democratie ? dat noem jij terrecht…

  Zal je ff een realiteit voorbeeld geven, jij bent lastig in mijn ogen, je hebt een te grote mond, ik beuk jouw half suf, jij doet een aanklacht tegen mij. Ik moet voor de rechter verschijnen, die zegt BOE tegen mij en ik trek me schouders op en sta de volgende dag gewoon weer op straat en trap je dan nog een keer inelkaar omdat ik me erger aan je. Kan jij je beroepen op ‘staatsveiligheid’, nee dat kan je niet. Maar truus de mier verdonk wel. Absoluut fout en vreselijk corrupt.

  De bedreiging richting verdonk is helemaal geen staatsveiligheids zaak, gewoon een knul van 23 die de balen ervan heeft. Als je dan wat guts in je donder hebt stap je er als minister op af en kom je uit je laffe toren en ga je eens met zo’n persoon praten. Maarja dat zullen ze wel bekokstoven in dat ‘stiekum clubje’ de schijnheilen.

  Dit kabinet misbruikt het rechtssysteem, ze willen mensen hun weerbaarheid afbreken.

  Reactie door MAD — vrijdag 25 juni 2004 @ 0.18 uur

 16. Heb de beelden van Verdonk en de ketchup nog eens bekeken.

  Zat die agent met een knie op het hoofd van de verdachte????
  Rechtvaardigt een beetje ketchup een dergelijk hardhandige aanpak als we op TV zagen?

  Waarom al die aandacht om die mensen te veroordelen? Dat kost toch bakken met geld?
  Mevrouw ging daarna toch gewoon haar speech houden?

  Waarom geen aandacht voor het feit dat de beveiliging heeft gefaald?

  Reactie door molly — vrijdag 25 juni 2004 @ 1.23 uur

 17. Moore haat Amerika
  Michael Moore krijgt in de VS ook steeds meer tegenstand. Al jarenlang verzet hij zich tegen de autoriteiten (zowel democraat als republikein), maar door het succes van de laatste tijd, wordt hij blijkbaar steeds meer als bedreiging gezien.

  Nu kreeg…

  Trackback door Weblog Bart Vermeulen — vrijdag 25 juni 2004 @ 1.49 uur

 18. molly

  Ze gebruikte veels teveel geweld. Maar daar komen die agenten mee weg omdat dat past in kabinetsbeleid ‘hard’. Tot ze er zelf mee worden geconfronteerd en dan is ‘hard’ niet meer leuk. De reden dat men dit zo doet is omdat men weet dat er tv in de buurt is, die veiligheidagenten hebben natuurlijk van te voren instructies gehad. En normaliter ga je heel mild met dit soort zaken om om escalatie te voorkomen. Nee hun gaan lomp tekeer, duidelijk de bedoeling om angst aan te jagen.

  Dat is ook mijn grote ergenis aan dit hele beleid. Pennenlikkers die een grote provocerende bek hebben, zoals Wilders en ga zo maar door. Maar worden mensen boos dan gaan ze janken bij justitie. Dan moet je ook een stoere kerel of vrouw zijn en er tussen gaan staan, of gewoon je kop houden omdat je eigenlijk een laffe muis bent. Dit kabinet zit barstensvol laffe muisen. Remkes met zijn ‘rotschop’, sure Remkes, in 2 tellen ben je rond een lantaarpaal gevouwen.

  Of misschien een andere manier, wat ik al eerder zei. Zeg tegen de politie dat ze die knul van 23 vasthouden en stap er als minister op af en ga er mee praten, dat is niet toegeven aan bedreigingen. Dat heet menselijk zijn, laat eens zien dat je een hart in je donder hebt. En probeer eens uit te leggen dat dat je niet ‘gruwella van het binnenhof’ bent en dat je ook gewoon je werk tracht te doen naar eer en geweten….tenminste dat is het gezegde.

  Ik weet wel waarom die veiligheidsagenten gefaald hebben. Ijdelheid van Verdonk, die demonstranten hebben gebruik gemaakt van de ijdelheid van een minister, namelijk met je kop voor de camera. Je ziet ook de angst van Verdonks gezicht afdruipen in het filmpje. Ze had dit duidelijk niet verwacht evenals de veiligheidsagenten.

  Reactie door MAD — vrijdag 25 juni 2004 @ 7.46 uur

 19. Als hier de beerput open zou gaan vergaat Nederland!
  Sommige dingen van Amerika zijn goed maar we gaan wel heel erg mee al jaren en jaren en jaren en jaren en jaren…..
  Nederland wordt een zelfstandig! Trouwens hoe lang bestaat Nederland al? En wie was de eerste Nederlander die Amerika ontdekte? Zou dat niet de familie Moore zijn?
  Heb je ook wel eens een Chineese of Koreaanse regeringsvergadering gezien? Dat is lachen. Daar gaan ze met elkaar op de vuist misschien ook wel iets voor Nederland?
  O, nee je mag niemand met een bril slaan jammer.

  Reactie door Denise — vrijdag 25 juni 2004 @ 8.13 uur

 20. @ Bart Vermeulen
  Moore haat Amerika helemaal niet, juist DAAROM verzet hij zich zo tegen de autoriteiten.
  Ik ben gek op Nederland, maar als ik dezelfde keus had als in Amerika (Republikeinen zijn ongeveer LPF, CDA, VVD; democraten ongeveer D66 en de linker vleugel van de VVD) zou ik me ook verzetten.
  Uit vaderlandsliefde.

  Reactie door Jan Breur — vrijdag 25 juni 2004 @ 8.19 uur

 21. Fantastisch dat het, ondanks geduchte tegenstand van de Bush-clan, die er zelfs een speciaal bureau voor had ingehuurd, toch gelukt is de film in de VS uit te brengen. Ik ben er zeer benieuwd naar.
  Moore verantwoordt en documenteert zijn scherpe, vaak ook humoristische, betogen heel goed. Gelukkig dat er ook nog zulke Amerikanen bestaan!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 25 juni 2004 @ 11.21 uur

 22. Wat mij zo verbaast heeft in het hele Michael Moore verhaal is dat zo weinig media figuren weten wat er leeft op internet. Laatst nog was er zo’n dombo op tv die zich afvroeg waar hij toch al die filmpjes en info vandaan had gehaald??? Dan vraag ik me toch echt af wat die trut op tv doet. Ze zal wel een lekker kont hebben ofo…Dat is tegenwoordig toch nog het enige wat interessant is op die K..-tv.

  En @Bart Vermeulen, Moore is zeker niet tegen America…Deze film is er om duidelijk te maken dat de huidige amerikaanse regering niet deugd, geen openheid van zaken geeft over 911, zichzelf verrijkt, iedereen alleen maar bang maakt. Het feit dat Powell gisteren zegt dat hij vindt dat de wereld er veiliger op is geworden door Saddam te verwijderen, is typisch voor deze regering. America heeft me Iraq een enorme voedingsbodem gelegd voor mensen/organisaties als Al Zarqawi, Bin Laden, Hamas etc. Powell is een slimme vent, hij weet dit als geen ander. De doos van Pandora is open.

  Reactie door Jim — vrijdag 25 juni 2004 @ 11.56 uur

 23. Helemaal off topic misschien maar ik zit mij zo kwaad te maken: lees net op teletekst dat Hoogervorst de “top”managers in de zorg pas op de plaats wil laten maken met hun salaris. De grote baas bij de Ijsselmeerziekenhuizen (almere en lelystad) krijgt (ik wil het woord verdienen hier niet gebruiken) maar liefst € 536.000 per jaar!! Alsof hij de Unilever moet besturen!!Een goudenhanddruk van maar liefst € 900.000 is ook naar een manager gegaan. En maar gek vinden dat er wachtlijsten zijn en ik wil het niet eens hebben over het vervoer van zieken. Toevallig praten de ministers vandaag ook over hun salaris geloof ik! Mijn weekend is echter al goed naar de kloote op deze manier! Hoe lang wordt dit nog gepikt?????

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 25 juni 2004 @ 12.09 uur

 24. Opa-buiswater

  Er lopen nog teveel *(#$*(#%(*#%(*%#_@(#(*$(*%&# rond die denken dat je alleen goede mensen krijgt als je veel schuift. Heb mij over het salaris en wachtgeld al een aantal vreselijk uitgelaten tegen politici, maar de varkens luisteren niet. Ze zijn zo full of shit, dat ze je niet eens aanhoren. Wij moeten kreperen, hun niet, logisch gevolg is dat ze maar flink met veiligheidsmensen om zich heen moeten gaan lopen….gek he.

  Reactie door MAD — vrijdag 25 juni 2004 @ 12.19 uur

 25. Enschede: kun je even een korte cursus googlebommen geven?

  Balkenende, De Geus en Zalm kunnen ook wel wat bezoekers gebruiken.

  Reactie door Jan Vincent — vrijdag 25 juni 2004 @ 12.40 uur

 26. Ik vind Michael Moore eigenlijk een beetje een irritant mannetje, maar hij doet geweldig werk daar! Ik ben erg benieuwd naar zijn film/docu, ik vond de vorige ook geweldig!
  Leuke poster :D

  x Indra

  Reactie door Indra — vrijdag 25 juni 2004 @ 12.41 uur

 27. Ik weet het niet; laatst zag ik bij een reportage op TV; dat er democtratische politici zijn; die met hem te koop lopen. En dan moet Moore toch gaan opppassen.

  Want er is ook hier al vaker gezegd: er zit wezenlijk niet eens zoveel verschil tussen de 2 Amerikaanse partijblokken.

  Reactie door ReneR — vrijdag 25 juni 2004 @ 16.07 uur

 28. @29 Daniel:

  Dan vergeet je wel de engelse serie “Allo allo”. Hier drijven ze wel degelijk de zelfspot. En ik vond het ook heel gewaagd om een komische serie over toch zo’n gruwelijke tijd te maken. Ze zijn daar zeer zeker in geslaagd. Vind je ook niet? Verder had je ook nog Spitting Image, waar vooral het Britse koningshuis en de regering op de hak werd genomen.

  Reactie door ReneR — vrijdag 25 juni 2004 @ 16.11 uur

 29. Beste Daniël je schrijft over moraalridder Youp van het Hek,
  als het Moore lukt om Bush af te serveren zoals van `t Hek dat lukte met Buckler bier, wordt het best wel lachen!

  Reactie door c.tilyx — vrijdag 25 juni 2004 @ 17.07 uur

 30. FYI

  http://www.nu.nl/news.jsp?n=348283&c=20

  Reactie door Packetloss — vrijdag 25 juni 2004 @ 17.43 uur

 31. Meer Michael Moore? Bekijk o.a. interviews, fragmenten uit zijn films en complete afleveringen van zijn tv-shows op 21.01 uur

 32. ReneeR

  Yep. De Britten zijn in zekere mate een uitzondering. Maar Alo Alo is wel hoofdzakelijk gericht op de Fransen en de Duitsers (klein rolletje voor de Britten) Toch zouden we diezelfde Duitsers en Fransen zoiets niet zien doen. Maar de Engelsen hebben ook Dad’s Army, dus je hebt gewoon gelijk. Wanneer komt de Komedie Dutchbat in Joegoslavie uit? Of was de humor beperkt tot het belachelijk maken van Jan Pronk? De enige die gelijk had.

  Reactie door daniel — vrijdag 25 juni 2004 @ 21.30 uur

 33. Hoi,

  Michael Moore zou best in Nederland aan het werk kunnen, maar dan in omgekeerde richting. We hebben jaren gehad dat de Nederlandse burger bestolen mocht worden door softe kabinetten, die een miljarden-industrie opbouwden over de rug van gelukzoekers die beter hun centen zouden kunnen besteden in hun eigen land dan aan smokkelaars, aan bouwvakkende WAO-ers die aan menig huisje van parlementariërs hebben geklust, aan het sussen van de super-verdieners van de staatstelevisie NOS, en aan het in de lucht houden van de ouderenbond FNV. Gelukkig hebben we nu een kabinet dat er flink de bezem doorhaalt. En meteen worden alle woorden verdraait, mensen bang gemaakt, en de vooruitgang bedreigd. Tja, de lieden die altijd hebben gevreten van de softe kabinetjes weten wel hoe ze hun belangen moeten verdedigen.

  Wie komt er op voor de échte bedreigden? De grote middenklasse die straks weer mag betalen aan allerlei flauwekul, mag wonen in verpauperende wijken, daarvan dan weer niks van mag zeggen, zoals vanouds? Dáár mag Michael Moore dan zijn film over maken!

  Reactie door Joost — vrijdag 25 juni 2004 @ 23.29 uur

 34. Tja, Joost, de mensen die pro VVD zijn en zeggen dat ze liberaal zijn (!!) vergeten even dat de afgelopen twee-en twintig jaren er rechtse kabinetten zijn geweest. Drie van Lubbers is al 12 jaar, twee van Kok is al 8 jaar en nu Balkenende twee jaar. Want Kok mag dan PvdA zijn, het was voornamelijk de VVD die de dienst uitmaakte in Paars. Dus cheld maar flink, maar dan wel op je eigen partij. Het laatste echt linkse kabinet was van Joop den Uyl en dat viel over de te hoge grondprijzen. Dat geeft hoop voor dit kabinet, die het prima vindt dat die grondprijzen maar stijgen, net als de WOZ waarde en de hypotheekrenteaftrek. Oh, maar die mag van jou afgeschaft worden, nietwaar? Prima idee overigens. Michael zou hier heel wat op te rakelen hebben. VVD-ers die de PvdA van alles de schuld geven en PvdA-ers die doen of hun neus bloedt. Die slappe kabinetten van jou waren toch echt rechts, Joost.

  Reactie door Lydia M. Lembeck — zaterdag 26 juni 2004 @ 9.13 uur

 35. Gister naar NMO zitten kijken, een of andere moslim zender op ned 1 meen ik. Daar werd een goed beeld geschetst van de huidige VVD. Niet eens echt afzeikend, gewoon juist.

  Reactie door MAD — zaterdag 26 juni 2004 @ 13.51 uur

 36. @ MAD: de NMO, daar was ik tot twee maanden terug best wel positief over, met name toen ze een interessante discussie hadden over het Israelisch-Palestijns conflict.

  Ik schrok alleen toen de omroep eindigde met een vers uit de Koran die dit verhaalde: “de ongelovigen zijn de onrechtbrengers…” :(

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 26 juni 2004 @ 15.19 uur

 37. Daniël O.

  Hmm dat is inderdaad minder en jammer van NMO, ik zelf ben daar ook niet dol op. Jammers, want ik vindt de dingen die ze op de buis brengen toch best boeiend, vooral vanuit oogpunt van de moslim. Hoor het liever altijd zaken van de moslim zelf dan van een Van Aartsen ofzo, die blazen het toch maar op. Trouwens….zitten erbij de SP eigenlijk een groep moslims ?

  Reactie door MAD — zaterdag 26 juni 2004 @ 15.52 uur

 38. @ MAD: bij de SP zullen vast en zeker moslims zitten, al vermoed ik dat de meeste moslims zich meer aangetrokken voelen tot GroenLinks, de PvdA én het CDA dan tot de SP. Daarnaast zijn er bij de SP ook veel ex-moslims (atheisten dus), omdat men vanuit een socialistische kijk op de wereld zich sneller van het geloof afzet. Maargoed, op zich maakt me dat allemaal niet zo veel uit, gezien ook veel SP’ers weer christen zijn. Ik ken overigens zelfs vrouwelijke SP’ers die heiden/heks zijn. ;)

  In ieder geval, ik denk dat de SP het meest brede publiek kent van alle partijen uit de tweede kamer. Lijkt me overigens wel een prachtig gezicht: een SP-fractie die bestaat uit een protestant, een katholiek, een moslim, een atheist, een heiden, een boeddhist, een jood en een hindoe. :D

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 26 juni 2004 @ 16.24 uur

 39. @29 Daniel

  In Amerika komt bijna geen maatschapijkritische komedie voor, slecht dom entertainment. Oke, ze hebben er wel kunst en diepgaande dingen, alleen hoef je daar de tv niet voor aan te zetten want alle zenders zenden enkel commerciele pulp uit.

  Europa en Amerika zijn niet vergelijken, Amerika heeft 1 president en 1 geschiedenis, Europa is een verzameling van vele landen met allen hun eigen geschiedenis. Nogal logisch dat wij europa niet als 1 geheel zien zoals de amerikanen amerika zien.

  Nederland is niet één van de vuilste landen in europa, absoluut niet. rijd de grens maar over in limburg, kom je langs DSM (en dat is al een geen kleintje: enkel waterdamp die de luchtin gaat, net over de grens in belgie komen de geel-bruine wolken je al tegemoed. De rivieren die vuil nederland binnenkomen, komen schoner in zee terecht! Daarnaast: In amerika consumeerd een gemiddelde amerikaan twee keer zoveel als een gemiddelde nederlander/europeaan. en 20 keer zoveel als een gemiddelde afrikaan. De uitstoot van personenwagens in europa is schoner dan in amerika (vooralsnog, de wetgeving veranderd in sommige amerikaanse staten). De huidige kolencentrales in amerika zijn vergelijkbaar met de centrales die wij 40 jaar geleden in Nederland hadden (minstens een 2 keer hogere uitstoot dus).

  Tot slot voor uw informatie: de regering Kok is AFGETREDEN om sebrenica! Dat vind ik meer verantwoordelijkheid nemen dan schoorvoetend zeggen dat het misschien niet goed is gegaan is in die ene gevangenis in Irak.

  Reactie door joris — woensdag 30 juni 2004 @ 14.56 uur

 40. Joris

  Het leuke is dat veel van die commerciele pulp vol zit met maatschappelijke kritiek. Van Ophra tot Westwing, standup comedians, Broadway Musicals, toneelstukken noem maar op. TV is slechts een heel klein onderdeel van de Amerikaanse maatschappij die net zo divers is als de Europese.

  Om 7 jaar na dato dat en twee weken voor een al verloren verkiezing af te treden om een rapport waar niets nieuws in staat heeft niets te maken met verantwoordelijkheid nemen. Bovendien heeft Wim Kok duidelijk verklaard dat Nederland niet verandwoordelijk is voor de grootste massamoord in Europa sinds WOII. Het was Pronk die zich verantwoordelijk voelde en aftrad en door alle media in Nederland en alle commentatoren belachelijk werd gemaakt.
  Hier is de verklaring van Kok: :”de schuld daarvoor ligt bij de Bosnische Serviërs”
  http://www.nrc.nl/denhaag/1018936157153.html

  Wat het milieu betreft, dat was een uitzending van Netwerk.

  Reactie door daniel — donderdag 1 juli 2004 @ 16.18 uur

 41. Enige waarde hechten aan deze film van Michel Moore is net zo dom als in George Bush geloven. De films van Moore zijn vooral grappig, met een cynische ondertoon, maar geenszins serieus of op waarheid berust. Ik volg hem al sinds hij TV serie Video Nation.
  Michel Moore is links en heeft een hekel aan Bush en wil er alles aan doen om te voorkomen dat die herkozen wordt in november, waar niets mis mee is natuurlijk en wat in een democratie absoluut is toegestaan.
  Maar daarom moet je deze film vooral als vermaak zien, maar ook niets meer dan dat. Moore liegt misschien niet, maar hij vertelt halve waarheden –impliciet ook toch liegen dus. Als je naar deze film gaat in de overtuiging dat je een documentaire te zien waarin de waarheid over Bush en 11 september krijgt te zien, dan moet je er niet naar toe gaan. Wil je een grappige film zien, waarin Bush op de hak wordt genomen dan heb je een leuke avond.

  Reactie door ricardo kamperveen — vrijdag 23 juli 2004 @ 15.13 uur

 42. Nederland krijgt nog steeds de borst van Amerika, vandaar dat daar ook kolfkamers zijn.
  Kunnen ze baby Nederland eten geven.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 23 juli 2004 @ 17.10 uur