MM, verslaggever

Michael Moore is voor USA Today als verslaggever aanwezig bij de Republikeinse Conventie.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 02 september 2004 :: 16.23 uur

20 Comments

20 reacties

 1. Voor de USA today?
  Dat is een slimme zet.
  Normaal zijn de lezers daarvan ook veel meer in sport geintereseerd, want dat staat meestal prominent op de voorpagina en het echte nieuws verderop.
  Hopelijk maakt Moore het verschil.

  Reactie door Bart Vermeulen — donderdag 2 september 2004 @ 16.28 uur

 2. Je mogen wel kritiek op de amerikanen hebben, maar kijk wat een voorbeeld van vrijheid van mennigsuiting en geen stigma op vrije denken. Heel anders dan de bekende houding thuis.

  Reactie door Bo Tor — donderdag 2 september 2004 @ 17.07 uur

 3. Onvergetelijk moment: een frontale aanval wordt gelanceerd op Moore. Deze zit op de perstribune, en zwaait en lacht dankbaar voor deze gratis reclame voor zijn documentaire Fahrenheit 9/11.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 2 september 2004 @ 17.12 uur

 4. @Bo Tor

  Vrijheid van meningsuiting in de VS? Je zal daar maar je mening uiten in een demonstratie en gearesteerd worden om redenen als het blokkeren van de stoep!

  Reactie door Eelco Eikenaar — donderdag 2 september 2004 @ 17.21 uur

 5. @ Eelco (4):

  Er zijn inmiddels inderdaad al bijna 2.000 mensen gearresteerd. Ook voorbijgangers en b.v. een journaliste, die gegevens van een gearresteerd meisje wilde opnemen om haar familie te berichten. De “pigs” zijn een beetje hysterisch geworden in New York.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 2 september 2004 @ 17.25 uur

 6. Leuk voor hem, heeft hij ook eens een uitje.

  Reactie door BJ — donderdag 2 september 2004 @ 17.42 uur

 7. Hadden we in Nederland maar een Michael Moore.

  Konden we hier genieten van boeken als “Stupid White Liberals” of “Balk, where’s my country” of een film zien “Celsius 9/11″ over hoe Nederland Saddam eerst aan biologische wapens hielp en nu meelult in de “oorlog tegen het terrorisme”.

  Met die vrijheid van meningsuiting in de V.S. is het nou ook weer niet helemaal rooskleurig gesteld trouwens, MM heeft de grootste moeite gehad zijn films en boeken bij het publiek te krijgen door tegenwerking vanuit het bedrijfsleven.
  De eerste druk van “Stupid white men” heeft zelfs eerst 5 maanden in een opslag gestaan en is daarna vernietigd (Rupert Murdich was zich ermee gaan bemoeien). De tweede druk kwam uiteindelijk in de winkel en werd het best verkochte boek van 2003 in de V.S.

  Verder is het niet leuk wat er nu in New York gebeurt. De politie arresteerde vandaag 2000 mensen, o.a. met werpnetten waarmee 100 man tegelijkertijd kunnen worden gevangen, o.a. een complete muziekband en een theatergroepje “The missile chicks”. Terroristen, soms?

  Mensen worden 24 uur of langer in geprepareerde kooien gestopt, zonder voedsel of water, zonder ergens anders van te worden beschuldigd dan “op straat lopen”.
  Ik weet ook wel dat je in China niet aan demonstreren hoeft te denken, maar zulke idiote toestanden zouden toch in Europa onmogelijk zijn. Nog wel, tenminste.

  Reactie door Olav ten Broek — donderdag 2 september 2004 @ 18.39 uur

 8. Als er een Nederlandse Michael Moore zou zijn, mag ik toch hopen dat hij Nederlandse titels gebruikt voor zijn boeken en films.

  Reactie door BJ — donderdag 2 september 2004 @ 19.36 uur

 9. Olav ten Broek

  Hier in Europa staan we er ook dicht bij. Neem Nederland, mensen die op ludieke wijze protesteren worden ook ingesloten en veroordeeld. Politie apperaat van Nederland is inmiddels ook een instrument van de politiek geworden, ook zij lenen zich inmiddels voor onterecht ‘hard’ optreden tegen burgers. En vooral loyaal zijn aan de regering. Paspoorten met vinger afdrukken, preventief fouileren. Nee, ook wij fout bezig in Nederland. Er is maar 1 doel het onderwerpen van de burgers. Is natuurlijk in het voordeel van de huidige politiek…mensen protest schuw maken. Helaas zit Nederland vol met mensen die denken dat op iedere hoek een terrorist of buitenlander staat met een AK47 om ze van hun geld of leven te beroven. Alleen het domme is, dat door dit soort onwaarheden de burger stap voor stap afstand doet van zijn vrijheden….voor een vals beeld. Zo kan je dus ook Michael Moore’s omzeep helpen in Nederland. Het nederland van nu en amerika verschillen niet zo gek veel van elkaar.

  Reactie door MAD — donderdag 2 september 2004 @ 20.11 uur

 10. @ Olaf (7) die schreef: Hadden we in Nederland maar een Michael Moore. Konden we hier genieten van boeken als “Stupid White Liberals” of “Balk, where’s my country” of een film zien “Celsius 9/11″ over hoe Nederland Saddam eerst aan biologische wapens hielp en nu meelult in de “oorlog tegen het terrorisme”.

  Olaf, wat let je? Schrijf dat boek zelf! Zo is Moore ook begonnen: door de boeken te schrijven die hij zelf vond ontbreken. Succes!

  Reactie door Barry — donderdag 2 september 2004 @ 20.19 uur

 11. Herhaling van een eerder gedane oproep:

  Welke Nederlandse journalist met cineastische (is dat een goed woord?) ervaring wil de Nederlandse Michael Moore worden? Want ik ben er zeker van dat we hier een dergelijke bijtertje heel erg hard nodig hebben. En alles dat je vindt wel verifiëren en de bron vermelden. Kan je niet stuk meer. Bovendien is er hier een wet WOB, Wet Openbaar Bestuur. Bijna alle zaken zijn op te vragen… Ik kan dit niet. Heb er de kennis niet voor en kan niet filmen. Maar zulke mensen bestaan toch wel hier? Of zouden ze bang zijn om gearresteerd te worden? Waarom, hiervoor kan je niet uitgewezen worden naar een ander land hoor. Je mag gewoon hier blijven en na een tijdje bajes schrijf je daar over.. Wie durft!

  Reactie door Lydia — donderdag 2 september 2004 @ 20.25 uur

 12. Ik ga misschien wel een boek schrijven over Jan-Peter en de Zalmonelavloek ;-))

  Reactie door progresief burgertje — donderdag 2 september 2004 @ 20.42 uur

 13. @ Barry 15:

  Hou toch op man. Je weet echt niet waar je het over hebt.

  CNN, MSNBC en FOXNEWS zenden doorlopend van 18- tot na middernacht de RNC uit, vanuit hun tijdelijke studios in Madison square garden.

  De belangrijke speeches onderbreken de ‘reguliere’ conferentieuizendingen die voornamelijk (behoorlijk gekleurde) analyses van de conferentie bevatten. De onderbrekingen zijn vrij makkelijk in te voegen omdat de speeches een dag van tevoren onder embargo aan de pers worden uitgereikt en er een draaiboek is voor de RNC dat bijna tot op de minuut vast ligt.

  Daarnaast zend C-SPAN alles van de 1e tot de laatste minuut live, onbecommentarieerd en ononderbroken uit, terwijl C-SPAN-2 belangrijke speeches van oude RNC’s herhaalt.

  Daarnaast zijn de ‘gewone’ nieuwsprogramma’s van de RNC en wordt in vrijwel iedere talkshow aandacht aan de conferenties besteed. Dus ook Leno, Letterman, McEnroe, Miller en Jon Stewart hebben het bijna alleen over de RNC in hun programma’s.

  Met andere woorden: de belangrijke (stukken uit de) speeches van McCain, Guilianni, Schwarzenegger, dochterts en mevr Bush, en gister die maffe democraat en Cheney zijn live, en ononderbroken door minstens 4 zenders tegelijk uitgezonden. Ja, inderdaad, de commerciele kanalen houden hun commerials stil op het moment dat er belangrijker specches zijn, ook als ze langer dan 7 minuten duren.

  Als je de tv aanzet en gewoon een beetje zapt KUN je niet om de RNC heen. Hetzelfde geld voor de radio, en ook in de geschreven media kun je niet om de RNC heen.

  En hetzelfde gold voor de DNC een maand geleden.

  Wat McCain betreft: hij zegt zelf dat hij niet wist dat Moore in de zaal zat. Hij wist wel dat hij in NY was, maar niet dat hij op dat moment op de perstribune zat. Hij heeft wel wat beters te doen dan uit te vogelen waar MM nu weer uithangt (bron: interview met McCain op MSNBC vlak na zijn speech).

  Reactie door Nepkarel — donderdag 2 september 2004 @ 22.17 uur

 14. Stomme tikfout:

  Daarnaast zijn de ‘gewone’ nieuwsprogramma’s van de RNC

  moet zijn:

  Daarnaast staan de ‘gewone’ nieuwsprogramma’s bol van de RNC

  Reactie door Nepkarel — donderdag 2 september 2004 @ 22.54 uur

 15. Michael Moore is een slimme zakkenvuller, die zijn inmiddels vele miljoenen ook niet aanwendt om waar dan ook iets te doen voor de minder gefortuneerden.

  Michael Moore zorgt goed voor Michael Moore.
  Niets ten nadele van zijn programma’s en films, maar het blijft voornamelijk ‘The Michael Moore Show’.
  Dat is ook de reden waarom hij zoveel gelegenheid krijgt om in beeld te komen.

  Reactie door Heraclitus VII — vrijdag 3 september 2004 @ 5.35 uur

 16. @ Barry: Gisteravond ff geteld. Bush was op 8 kanalen tegelijk

  @ TX Henkie: Als Amerikanen niet zouden kijken, zouden die kanalen het niet uitzenden. Vergeet niet dat zo’n conventie fantastische opvulling is tussen de reclameblokken!

  Reactie door Nepkarel — vrijdag 3 september 2004 @ 15.47 uur

 17. De Republikeinen hielden gewoon een wijsheid uit de Godfather aan: Keep your friends close and your enemies even closer.

  Reactie door BJ — vrijdag 3 september 2004 @ 19.18 uur

 18. Michael Moore is een geslaagde propagandist en past daarmee prima in het straatje van zijn Republikeinde collega’s. Het is goed dat hij met zijn extreem linkse ‘documentaire’ tegenwicht kan bieden aan de wat zenders als Fox de Amerikanen dagelijks voorschotelen, maar laten we zijn geval niet overschatten, uiteindelijk is het een manipulatief gemonteerd stukje propaganda.

  Reactie door min6 — zaterdag 4 september 2004 @ 16.16 uur

 19. @ Lyda (22):
  Karl Rove (is volgens mij de juiste naam) is het type adviseur dat als uitgangspunt heeft: in de oorlog en de politiek (laten we de liefde er maar buiten houden) is ALLES geoorloofd. Smerige lastercampagnes met veel modder gooien is dus een vast ingrediënt. Rove wordt wel beschreven als “het brein” van Bush. Zal wel zo zijn, want Bush zelf heeft er geen.

  @min6 (23):
  Op feiten en argumenten hebben de Republikeinen M. Moore nooit onderuit kunnen halen. Wat hadden ze dat graag gedaan! Wat blijft dus over? Zielige, goedkope retoriek.

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 4 september 2004 @ 18.46 uur

 20. Er komt een documantaire uit over Karl Rove: Bush’s Brain. De trailer ziet er veelbelovend uit.
  If you were haunted by “Fahrenheit 9/11”, BUSH’S BRAIN will give you nightmares.
  Meet Karl Rove, the most powerful political figure America has never heard of.
  Until now…

  Reactie door Kardinaal — zondag 5 september 2004 @ 1.07 uur