Er is nog plek…

Actie in de Rotterdamse haven

Het comité ‘De maat is vol’ timmert aan de weg.
Op 12 september hebben ze weer ‘n bijeenkomst om de aanstaande acties te bespreken. Deze keer in Amersfoort.
Je kunt daar bij zijn, als je wilt…

Het comité is opgericht door FNV-leden die ontevreden waren over het Najaarsakkoord dat vorig jaar werd gesloten. Sindsdien organiseren ze overal acties tegen het kabinet en VNO-NCW. Na het mislukken van het Voorjaarsoverleg (prepensioen) hebben ook de vakbonden besloten in actie te komen. 2 Oktober moet ‘n voorlopig hoogtepunt worden.

Ook de SP zal daarvoor massaal mobiliseren.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 03 september 2004 :: 0.24 uur

49 Comments

49 reacties

 1. jan, is het niet beter om echt massaal ***** plat te gooien? gewoon zo veel mogelijk?
  Actie en nog eens actie. Is het trouwens verboden in Nederland om een ondergrondse partij op te richten?

  Reactie door progresief burgertje — vrijdag 3 september 2004 @ 1.01 uur

 2. Aanstaande maandag 6 september gaat het geweld los barsten in Amsterdam. Daarna zullen er elke twee dagen acties zijn.
  Ik prijs me gelukkig deel uit te maken van het actie committee
  ” De Maat is Vol ” in Amsterdam, namens de SP Amsterdam.
  We gaan door, de hele Herfst en Winter, en verder, tot het moment dat dit Kabinet van A-socialen, Racisten en Facisten hun biezen pakken.
  De HETE HERFST begint in Amsterdam.
  Vanaf aanstaande maandag. Voor onbepaalde tijd.

  We hebben veel mensen nodig om te folderen, voorlopig tot aan de 26e September. Bel mij als je tijd hebt om in Amsterdam een uurtje folders uit te delen.
  020-6373116 of 0628455452 email kan ook hjwicha@chello.nl

  Groet van Henk
  Bestuurder SP Amsterdam.

  PS. Jan Marijnissen. Een goede zaak dat je de aandacht trekt naar deze zaak. En… oproept om mee te doen, massaal, als SP-er.

  Groet
  Henk Wichard

  Reactie door Henk Wichard — vrijdag 3 september 2004 @ 1.34 uur

 3. Probleem bij het massaal platgooien…
  Dan vertrekken er nog meer bedrijven uit Nederland en vestigen er zich nog minder nieuwe bedrijven.
  ‘Links’ heeft het collectief te ver laten komen.
  De kloof tussen de rijke en de arme kant van Nederland is (te) groot geworden, solidariteit is solirariteit geworden en bevalt het de rijken hier niet meer, dan vertrekken ze… met medeneming van hun miljoenen/miljarden… en de nodige werkgelegenheid.

  Reactie door Heraclitus VII — vrijdag 3 september 2004 @ 5.46 uur

 4. Heraclitus VII

  Staan altijd weer nieuwe ondernemers op. Misschien eens goed om te vernieuwen. Maar ik denk dat het beste resultaat bereikt kan worden door tijdelijk stevig de economie te saboteren. Maar dan ook je tanden stevig op elkaar houden en ze aan het gas laten gaan als ze gaan dreigen. Onder het mom ‘dan maar allemaal naar de klote’ ofzo. Dit land is niet van de ondernemers, dit land is van de burger.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 6.41 uur

 5. De maat LOOPT allang OVER!!!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 september 2004 @ 9.11 uur

 6. -Na een goede vakantie ben ik weer terug-
  Het komt mij toch over dat deze acties eerder zijn bedoeld om het actievoeren, dan om een concreet alternatief te bieden aan de kabinetsplannen -ik zal weer voor rechtse @#$% worden uitgemaakt, door de rest van de bezoekers van dit log, maar dat maakt niet uit.
  Mijn vraag is dan ook, wat wil de SP concreet met deze actie bereiken? Het was de vakbeweging wil(de) niet verder onderhandelen over het najaarsaccoord en de plannen resoluut afwees, niet het kabinet of de werkgevers.

  Reactie door ricardo kamperveen — vrijdag 3 september 2004 @ 9.52 uur

 7. ricardo kamperveen
  Zijn het niet de vakbonden die gepiepeld zijn door dit kabinet,
  welke zich zelf niet aan afspraken hebben gehouden tegenover de vakbonden.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 3 september 2004 @ 10.07 uur

 8. @ Ricardo Kamperveen (7):

  Ricardo zou voor straf alle dagbladen (nog eens?) moeten lezen van de afgelopen maanden. In zijn vakantie is kennelijk zijn geheugen gewist.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 september 2004 @ 10.50 uur

 9. Ricardo Kamperveen

  Typisch weer een verhaal van D66. Weet niet hoor maar ik geloof dat D66 ook iederen binding met de straat is verloren. Kan je natuurlijk weer ophalen is er verkiezingen voor de deur staan, kan je weer scheinheilig je kop laten zien in de ‘wijk’ en als je dan gekozen wordt…opeens achtelijk zijn zoals nu. Ricardo….mensen zijn stront ontevreden over dit kabinet. De dingen die jouw partij doet en andere partijen, daar hebben mensen niet om gevraagt. De burger wilde iets anders…maar zien nu ook dat jullie dat niet kunnen oplossen en dat jullie er nu maar zelf een draai aangeven.

  Je vergeet 1 ding Ricardo…..politici bestaan bij de gratie van het volk. Wij vertellen jullie wat jullie moeten doen, jullie vertellen ons NIETS.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 10.51 uur

 10. 7@ricardo kamperveen

  Als alles je ontnomen wordt, je ziet hoe je ouders gepiepelt worden door dit kabinet met hun jarenlange sparen voor vut en prepensioen, er niet naar een groot deel van de bevolking geluisterd wordt, dan blijft er maar 1 ding over en dat is actie voeren, en snel voor dat men de wet veranderd, zodat dadelijk actie voeren ook verboden wordt, of zijn de bevoegdheden van Minister Donner al zo ver dat hij actievoerders
  kan bestempelen als terroristen.

  Reactie door leen — vrijdag 3 september 2004 @ 10.57 uur

 11. Staken is voor de zieligerds!

  Reactie door Wimpje — vrijdag 3 september 2004 @ 11.41 uur

 12. Wimpje

  Anti stakers zijn anti democratie, anti volk.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 11.45 uur

 13. Mad, dat is niet waar. Anti-stakers zijn mensen die inzien dat de verzorgingsstaat niet kan blijven voortbestaan en die inzien dat al die verworvenheden onder met name Paars afgeschaft dienen te worden voordat Nederland volleidg wegzakt!

  Reactie door Wimpje — vrijdag 3 september 2004 @ 11.47 uur

 14. Prachtig de versplintering in de VVD….wilders neemt een zetel mee en gaat een eigen partij beginnen. Precies wat we moeten hebben, rechts die totaal aan het versplinteren is. Kijken hoe trouw de bondgenoot Hirsi Ali is van wilders. Wel vreselijk fun als zij ook opstapt….en nog grappiger als ze blijft zitten.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 11.48 uur

 15. Ook al versplinterd rechts (er komen steeds meer partijen die echt naar rechts opschuiven dus dat ik perfect!!!), al de versplinderde partijen zullen altijd groter blijven dan dat nietige patijtje van de SP.

  Reactie door Wimpje — vrijdag 3 september 2004 @ 11.52 uur

 16. Wimpje

  Anti stakers zijn tegen het volk en tegen de democratie. Het volk wil iets anders, en daar gaan de anti stakers aan ten onder….samen met rechts….vroeg of laat winnen we het toch wel. Volk wint altijd, overal…en zal altijd het laatste woord hebben.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 11.52 uur

 17. Volk wint, klopt en dat zal uiteindelijk hetkapitalisme zijn en niet het door SP geprezen communisme. Dat is uitstervende. Tip: je kunt nog naar Noord Korea!

  Reactie door Wimpje — vrijdag 3 september 2004 @ 11.54 uur

 18. Wimpje

  Volk wint inderdaad….haha meer hoef ik denk niet te zeggen, btw neem eens de tijd om de SP site te lezen over communisme :)

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 11.58 uur

 19. Wimpje (pseudoniem van Klein Duimpje?) is een beetje warhoofdig en slaat gauw op hol (zie ook onder “Stop de segregatie!” van 31 augustus). Zou ik niet al te serieus nemen.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 september 2004 @ 12.54 uur

 20. @ MAD (15) en anderen:

  “Hallo, kindertjes in het hele land!
  Ons nieuwste boekje is uit. Het heet: “Kikker Geert blaast zich op”. Hij krijgt nu ruzie met z’n vriendjes en springt uit de kruiwagen.
  Vraag aan je pappie of mammie of je het ook mag hebben.

  Daaaag,

  Oom Jozias en tante Gerritje”

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 september 2004 @ 13.15 uur

 21. Daarom moeten linkse NU juist gaan samenwerken. Die versplintering van rechts is toch niet meer te stoppen. Schade aan rechtse kant is zo enorm. Die samenwerking moet erop gericht zijn op rechts uit zijn lijde te verlossen….een nekschot.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 13.47 uur

 22. aansluitend op 21@Mad
  Oom Jozias en Gerritje sloegen wilders met een suikerbiet op zij kop en de zeeuw balkeinde zag zijn eten bestemd voor de minima verloren gaan tot snot.
  En het volk stond te juichen bij alweer een rechtsche flop, en hopen op het einde van dit kabinet, als men zo door gaat schiet het ook aardig op.
  Tot 2 Oktober.

  Reactie door leen — vrijdag 3 september 2004 @ 13.50 uur

 23. sorry was olav meyer 21 ere wie ere toekomt

  Reactie door leen — vrijdag 3 september 2004 @ 13.53 uur

 24. En nog even voor het Kabinet, zie dat het niet zo moeilijk is om fouten te herstellen, even een ander papiertje schrijven.

  Reactie door leen — vrijdag 3 september 2004 @ 13.57 uur

 25. Vraagje: zou het misschien kunnen dat al die rechtse rakkers eigenlijk een beetje scheitebroekers zijn als ze zien dat de sociale kant van steeds meer landgenoten langzaam maar heel zeker groeit en groeit en de mensen dan kijken bij welke politieke partij ze kunnen vinden wat ze zelf ook al denken? Tjonge, ze komen uit bij de PvdA, maar toch weer niet helemaal. GroenLinks heeft hele goede punten in het programma, maar blijft vrij afstandelijk voor veel mensen. De nieuwe VOLKSPARTIJ, die ook echt oor het volk is (het hele volk) is dan toch inderdaad de SP. Daar kan je niet omheen. En de rechtse broekescheiterds vinden dat een enge gedachte en roepen over Hitler en Marx en Mao, maar ik ken een paar VVD’ers die langzaam maar zeker naar links doorbuigen. Eentje zeker, omdat hij met mij het hele traject van kapotgemaakt worden door mijn werkgever tot aan de uiteindelijke bijstand aan toe, heeft meegelopen en sindsdien is hij fel anti VVD geworden. Dat heet goed je proberen in te leven. Dan worden sociale mensen vanzelf bij de VVD en rechts weggetrokken. Jullie zijn allemaal van ganser harte welkom bij de SP denk ik zo. Niet bang zijn. We eten je niet op. Zelfs niet als je Carel de Win op Willempie, pardon Wimpje, heet.

  Reactie door Lydia — vrijdag 3 september 2004 @ 13.57 uur

 26. Hoe moeilijk is het om nog nooit geregeerd te hebben en aldus nooit het vrtrouwen van de bevolking te hebben gehad. Het enige wat rest is zeiken en ja, dat doet de SP volop, iets bereiken, nee, dat doet de SP gelukkig nooit. Heerlijk gevoel vind ik dat!

  Reactie door Carel de Win — vrijdag 3 september 2004 @ 14.20 uur

 27. Carel de win

  Laat je nu je ware aard zien…dom figuur dat je er zit. Een hele periode zit je hier te slijmen bij de SP’ers….slijm dit slijm dat…man fuck toch op…wolf in schaapskleren….

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 14.52 uur

 28. MADJE,

  Nooit zal ik slijmen bij die SP-ers, brrrrr alleen de gedachte al. En je hebt jezelf weet niet onder controle. Ga toch eens hulp zoeken, word je gelukkiger.

  Reactie door Carel de Win — vrijdag 3 september 2004 @ 15.12 uur

 29. Tsjonge tjonge je hoeft beslist niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn, die zitten hier wel bij.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 3 september 2004 @ 16.20 uur

 30. Hé Careltje, nog steeds in de aanval. Tja, je moet toch iets te doen hebben hé, als je werkloos bent. Als je zoveel tijd hebt, moet je toch een keer naar je vele spelfouten kijken Careltje.
  Je hebt een bedrijf met een paar honderd mensen in dienst? Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, Ha, ha, ha, ha,ha, ha, ha, ha, ha,
  Je hebt nog niet eens de lagere school afgemaakt sukkel. Je bent nog te dom voor een sociale werkplaats ha, ha, ha, ha, ha,
  Ik hou er eventjes mee op, want ik heb het niet meer van het lachen. Kom maar op met je reactie Careltje , ik lust je rauw sukkel. En nou niet zeggen, dat is weer taal van de SP, want ikzelf stem VVD.

  Reactie door Ben Sheldon — vrijdag 3 september 2004 @ 17.08 uur

 31. Raar dat alle carels en karels rechts zijn…

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 18.04 uur

 32. Staken voor zieligerds? Als ik denk aan iets zieligs, minderwaardigs, zijn het toch juist die gasten die netjes aan het werk gaan terwijl hun collega’s hun nek uitsteken waarvan die onderkruipers zelf weer profiteren. De enigsinds fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en sociaal vangnet die we ooit hadden zijn er niet gekomen door die matennaaiers. Die zijn er gekomen door mensen die zeiden ‘bekijk het maar!’ Pas dan gaan de beleidmakers luisteren. Ik roep bij deze met klem iedere werknemer in de regio Rotterdam op om op 20 september het werk neer te leggen en naar de Coolsingel te komen. Massaal klagen helpt niet. Massaal staken wel!

  Reactie door Rik — vrijdag 3 september 2004 @ 19.30 uur

 33. Balkenende sprak : de coalitie is niet in gevaar.

  Hahahah lachuh….dacht duhhh wat denk Balkenende nou…dat nederland zich druk maakte om de coalitie hahahahaha een meerderheid van de burgers heeft schijt aan ze. Maar beste nederlanders ‘de coalitie is niet in gevaar’ hahaha.

  En dat gedoe in VVD, ach daar deed hij laconiek over…ja zou ik ook doen als ik vanaf day one al een spoor van mislukkingen achter me aan trek.

  Maar beste nederlanders ‘de coalitie is niet in gevaar’ hahahahahahaha.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 19.43 uur

 34. Nog maar 77 zetels…. dat kunnen er nog wel 6 of misschien zelfs wel 7 minder worden als we wat stoken onder de broederen daar?? Of is dat te gemeen gedacht? Zo van: joh, hoeven wij niet eens te proberen, dat doen ze zelf wel? Mwah, mag het hopen. Voorlopig heb ik sinds gisteravond laat last van slapeloosheid en indigestie en zo’n “zijïg gevoel… zoiets van zwartekousenachterde-ellebogen gevoel… Dat is echt een rotgevoel Jan, zodra Donner van zich laat horen, geef onmiddellijk fink tegengas, wil je. Deze zije zwarte kraai moet zo min mogelijk kansen krijgen en telkens weer opnieuw zeer streng gecontroleerd worden. Ik was al geen voorstandster van het Dualisme, maar nu ben ik al helemaal niet meer. Dualisme zoals ik dit zie gebruiken is niet democratisch. Rik heeft gelijk: het is altijd al een dictatuur geweest hier, maar wel een behoorlijk menselijke. Dat is aan het afschilveren. We worden weer barbaren. Heet dat niet “Atavisme”?

  Reactie door Lydia — vrijdag 3 september 2004 @ 20.17 uur

 35. Hmm haar net dat de Geus de ontslagregeling wil afschaffen, omdat mensen anders niet gemotiveerd zijn een andere baan te zoeken. Jan Marijnissen zeg eens tegen die eikels dat ze hun eigen wachtgeld regeling eens moeten afschaffen, dat motiveert niet. Net als de rest van de privileges die de man op de werkvloer ook niet heeft. Hoeven hun ook niet te hebben, het motiveert niet.

  Reactie door MAD — vrijdag 3 september 2004 @ 22.25 uur

 36. Door in hoofdletters te schrijven maak je een cliché niet waardevoller…
  Ik ben geen eigen baas en heb geen auto, zelfs niet één uit 1989.
  Voor mezelf geldt je uitspraak, voor jou misschien ook, maar ‘de maatschappij’ (inclusief de SP-bonzen) denkt daar heel anders over.
  Helaas, er is een tijd geweest… Ach, laat maar zitten verder.

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 4 september 2004 @ 4.18 uur

 37. Heraclitus VII
  Nog wel….maar kan zomaar opeens afgelopen zijn. Mensen moet duidelijk gemaakt worden dat wij de baas zijn. De burgers. Niemand anders. En dat politici maar gewoon loopjongens zijn die moeten uitvoeren wat wij vinden en denken of er een goede middenweg in te vinden. Dus niet doen wat je uit je duim zuigt.

  Reactie door MAD — zaterdag 4 september 2004 @ 8.26 uur

 38. Henk, ik moet Heraclites gelijk geven. De teneur hier is inderdaad zo. Liever niks hoeven doen dann actie nemen. En waarom moet ik aan anderen denken als ik het zelf al zo moeilijk heb, want mijn werkgever is knap lastig en zeurt aan mijn kop? En meer van dat soort smoezen. Overigens, voor die mensen wel belangrijk. Hun perspectief op dit leven is zo klein dat ze daar niet buiten kunnen kijken. Bovendien is het zo langzamerhand wel duidelijk hier dat meer dan 70% van de bevolking ontstellend egoïstisch is en absoluut geen cent wil spenderen aan premies om anderen die het niet redden te helpen. Het meest gehoorde excuus is trouwens typisch Amerikaans:” Iedereen heeft gelijke kansen. Als je die niet pakt, is het dus je eigen schulden dan hoeven we dus jou niet te helpen.” Voor mensen die ongeneeslijk ziek en/of gehandicapt zijn geldt bijna hetzelfde. Men bemoeit zich er niet mee,maar geven desgevraagd wel hun mening:”Iedereen in een rolstoel met speciaal taxi-vervoer? Tjonge, ik kan toch ook niet elke dag met de taxi? laat ze maar met de trein gaan!” Het is ongenuanceerd en zo is het prima voor ze. Ze willen geen moeite doen. Ze hebben al zo veel aan hun kop. Bovendien moeten ze wel elke zondagmiddag naar moeder of schoonvader in het tehuis. Dat is best een zware last. EN TOCH hè… TOCH ga ik demonstreren, want ik zie gelukkig wel verder. Heraclites, kom van je zitvlak af en hijs jezelf uit die luie stoel en kom naar de Coolsingel of ga op 2 oktober naar Amsterdam. Net als bij het milieu moet je denken dat elke stem en elke kleine bijdrage telt. Vele kleintjes maken een grote. Dus kom van je luie kont af en doe mee. Ondanks dat het weinig zal uithalen. Dat fatalisme ken ik ook. Moet je echt tegen vechten, anders ga je eraan onderdoor als je zelf eigenlijk actief bent. Probeer niet iemand anders te worden dan je bent. Kom je?

  Reactie door Lydia — zaterdag 4 september 2004 @ 8.36 uur

 39. Ik ben er ook bij 2 october maar niet uit naam van de vakbonden. Als burger en SP lid! De SP is de enige partij die van het begin af aan tegen dit kabinet heeft uitgesproken en acties heeft gevoerd. De bonden hadden sowieso niet akkoord moeten gaan het was toen al duidelijk dat er met dit kabinet niet te onderhandelen valt. Dus inderdaad wat rest ons staken en demonstreren!!!! We zijn hier al druk met de spandoeken.

  En trouwens staken is niet voor zieligerds staken is voor realisten en mensen die voor zichzelf en anderen op durven te komen! Zielig zijn de mensen met een grote bek op een weblog die ondertussen zelf ook geen zak doen om iets te veranderen.

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 10.15 uur

 40. Het is onzin dat de meerderheid van het volk tegen het kabinetsbeleid is. Natuurlijk links -de SP voorop- maakt veel lawaai. Dan lijkt het erop, alsof je met velen bent.
  Alles duidt erop dat de economie begint aan te trekken, dwz dat het kabinetsbeleid werkt.

  Reactie door ricardo kamperveen — zaterdag 4 september 2004 @ 12.49 uur

 41. Wacht maar af Ricardo ook jij zult wakker worden. Ik denk niet dat wij hier degene zijn met grootheidswaanzin.

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 13.05 uur

 42. Tot nu toe denken de modalers dat hen veel onrecht aangedaan wordt, omdat ze veel meer premies moeten betalen voor de mensen die hulp nodig hebben. En dus worden ze boos op juist die mensen,maar niet op de mensen die dit voorschrijven. Ik heb al eens eerder gezegd: schop naar boven ipv naar beneden. Want naar beneden schoppen en naar boven likken zal je duur te staan komen. Van de zwerver in de straat tot aan 3xmodaal zullen stevig moeten inleveren. Steeds meer zullen de modalers ook kwijt gaan raken de komende tijd. Dit is een vooropgezet plan dat van Europa een tweede VS moet maken. De middenklasse krijgt nog veel meer voor zijn kiezen. Wees eerlijk en begrijp dat die maatregelen net zo goed jullie treffen. Jullie baan is niet voor altijd. Iedereen kan maandag te horen krijgen dat je bedrijf failliet is. Wel, dan is ook voor de gang naar het CWI en later de Bijstand een noodzaak. M.a.w. het kan elk mens overkomen. Ook kan iedereen ziek worden en/of gehandicapt en zelfs door allerlei samenloop van omstandigheden, dakloos. Oordeel niet zo snel en bezin je. Ook jullie worden als melkkoe gezien voor de rijke bovenlaag. Kom op 20 september naar Rotterdam en op 2 oktober naar Amsterdam en protesteer. Het is ook jullie leven en jullie woningen en jullie inkomen. “Oordeelt niet, want gij zult geoordeeld worden.”

  Reactie door lydia — zaterdag 4 september 2004 @ 15.07 uur

 43. @ MAD (30) en Carel de Win (29 en 31):

  De SP heeft vaak veel vertrouwen gehad van de bevolking bij cncrete acties in woonwijken en bedrijven enz. En daarmee ook het e.e.a. bereikt. Dit ondanks dat ze geen regeringspartij was, maar wel een oppositiepartij die meer doet dan maar wat roepen (als de PvdA) en ook daadwerkelijk wat doet.
  We moeten ons niet te druk maken om figuren als de Carel de Wins, die kennelijk weinig meer weten te bedenken als:”ga hulp zoeken”. Waarschijnlijk zelf vaak gehoord? Zij zijn -om maar eens bijbelse termen te gebruiken- ziende blind en horende doof. Jammer voor hen!

  Lydia (49) en Heraclitus VII:

  Inderdaad is het goed om te gaan demonstreren. Of is het soms beter met je luie kont in de stoel te blijven zitten en alles over je heen te laten komen? Dach-ut-niet. Vergeet niet dat alle sociale verbeteringen (en het tegenhouden van verslechteringen) alleen mogelijk zij geweest dankzij acties van de bevolking. Of dacht iemand nu werkelijk, dat neo-liberale-onchristelijke regeringen als de huidige ooit uit zichelf iets anders doen dan degenen die al het gelag betalen verder laten bloeden en degenen die het al goed hebben bevoordelen?

  @ Ricardo (51):

  Nog steeds niet bijgekomen van je vakantie, jochie?

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 4 september 2004 @ 17.46 uur

 44. Ik zie hier, inmiddels 54, reacties staan.
  Toch heb ik nog geen enkele reactie ontvangen op mijn oproep.
  De oproep van ” lul niet alleen maar DOE wat”.
  Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik dat ook niet verwacht had.
  Webloggers slaken meestal alleen maar kreten. Horen ( zien ) zichzelf graag spreken.
  DOEN is er niet bij.
  Henk Wichard

  Reactie door Henk Wichard — zondag 5 september 2004 @ 3.28 uur

 45. Henk Wichard, BESTUURDER SP Amsterdam zoekt mensen die folders willen uitdelen…
  Wie daartoe niet bereid of in staat is deugt niet.
  Henk Wichard, BESTUURDER SP Amsterdam, ik folderde al toen jij nog niet van de SP gehoord had en het feit dat nieuwkomers zoals jij mij op deze manier ‘aanspreken’ doet mij bijna besluiten mijn lidmaatschap maar op te zeggen.

  Zoals ook de reclame-campagne voor boekjes me langzamerhand tegen de borst begint te stuiten en opmerkingen dat ik van mijn kont moet komen.
  Het inlevingsvermogen hier ligt op hetzelfde niveau als bij de VVD… en waarschijnlijk beledig ik daarmee die partij.
  Henk Wichard, BESTUURDER SP Amsterdam. Baas van de folderaars,
  briljant organisator van acties en demonstraties, weet precies hoe het zit met die luie webloggers.
  Geen ruimte voor meedenkers. Folderaars en demonstranten moeten we hebben !
  Ik kan me die houding overigens wel voorstellen… :-((

  Reactie door Heraclitus VII — zondag 5 september 2004 @ 4.14 uur

 46. PS Morgen is ook dit bericht verdwenen in het archief. En misschien is dat maar goed ook. Mij zul je hier niet meer tegenkomen.

  Reactie door Heraclitus VII — zondag 5 september 2004 @ 4.21 uur

 47. Henk Wichard (55):

  Jouw opmerkingen vind ik van een ongelofelijke arrogantie getuigen. Wat weet je ervan wat een bezoeker van deze weblog allemaal wel of niet doet? (Toevallig DOE ik ook veel voor de SP). Zo jaag je (eventuele) sympathisanten en mede-SP-ers goed in het harnas. Voortaan eerst nadenken voordat je iets opschrijft, zou ik zeggen…..

  Reactie door Olav Meijer — zondag 5 september 2004 @ 16.58 uur

 48. @Ricardo #51
  Wat interesseert het mij nou of de economie aantrekt? In de jeren ’90 is de economie met zo’n honderd procent gegroeid. Niks van gemerkt. Als er in nederland in totaal een paar euro meer (of minder) wordt verdiend is dat volkomen oninteressant. Hoe al die euro’s worden verdeeld, daar gaat het om! Ook zegt het mij weinig of de regering de steun heeft van de meerderheid van het volk (al geloof ik daar geen reet van). Als 51% van de mensen besluit die andere 49% te onderdrukken is dat geen democratie. Dat is dan het failliet van de democratie.

  Reactie door Rik — zondag 5 september 2004 @ 18.14 uur

 49. wat ik mis in deze commentaren is,de stand van zaken nu.
  ik lees niets over de acties in zuid holland ,zeeland en brabant
  op 20 september deze mensen gaan n.l.staken gedurende 24uur op een maandag ,en moeten dus geld inleveren om te demonstreren tegen de plannen van dit kabinet om de vut en prepensioen af te schaffen.op 2 oktober zijn deze mensen er ook weer bij in amsterdam voor het zelfde doel allen valt dit op zaterdag (voor mensen in de vol continu misschien wel de enige vrije zaterdag van de maand ) als half nederland vrij is.
  ik ben blij dat de s.p. ook op maandag 20 september aanwezig is in rotterdam,kunnen ze misschien uitleggen of ze hun belofte waar kunnen maken om zich in te zetten voor een havenwet ,weet je noch wel jan.want die is er nog steeds niet ook daar heb ik voor gestaakt en klappen gehad van de m.e.

  Reactie door leen — zaterdag 11 september 2004 @ 17.32 uur