Wereldomroep

Morgenvroeg neem ik een duik in het ‘koude’ Hollands Diep.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 24 september 2004 :: 18.42 uur

15 Comments

15 reacties

 1. Beste Heer Marijnissen,
  Ik heb U vorige week gehoord bij de Tros Nieuwsshow.
  Dat was een goed optreden.Ik ben het alleen niet met U eens dat de Burgermeester door de gemeenteraad gekozen moet worden.Dat kunnen de burgers toch heel goed zelf doen?
  En heeft de gemeenteraad nog wel iets te vertellen als ze zelf hun “baas” kiezen?Dat is mijn zorg.
  Veel succes bij de Wereldomroep.
  J.Janssen-de Vries

  Reactie door JJdeVries — vrijdag 24 september 2004 @ 18.54 uur

 2. Ik draai me dan nog een keer om. Het is wat op je vrije zaterdag steeds naar Hilversum tuffen. Desalnietemin: succes!

  Reactie door Cees — vrijdag 24 september 2004 @ 19.07 uur

 3. Wat gebeurd er als onze JP nou langer dan 6 weken ziek blijft ,moet hij dan ook een plan van aanpak opstellen .Daar is onze Zalm blij mee mag hij als case manger fungeren.Ik zal wel dromen en geloof nog in sprookjes

  Reactie door Anton — vrijdag 24 september 2004 @ 19.53 uur

 4. Meneer de Vries (eerste reactie),

  Ik voel wel voor het idee om een burgermeester door de gemeenteraad te laten kiezen. Ik moet er namelijk even niet aan denken dat een “populaire kroegbaas” tot burgermeester van bijvoorbeeld Amsterdam (of Utrecht … u kunt zelf de naam invullen …) wordt gekozen. En bij “directe” verkiezingen is dat een zeer reëele mogelijkheid.

  Het kan overigens zijn dat ik hiermee afwijk van het officiële SP standpunt. Maar och, dat heb ik ook bij enkele andere zaken (zoals b.v. boren in de Waddenzee). Het 100% ergens mee eens zijn gebeurt niet zo vaak en is ook niet nodig om je toch bij een club aan te sluiten.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — vrijdag 24 september 2004 @ 21.16 uur

 5. Beste mensen,

  Mij bereikte via de mail dit geweldig idee van Benjamin Beerthuis, wat ik
  van harte overneem en jullie allen vraag dit initiatief te volgen.

  Namelijk: Alle thuisblijvers die niet in staat zijn om zaterdag 2 oktober mee te demonstreren in Amsterdam, kunnen zich via de email officieel afmelden bij de minister president Balkenende en/of de fractievoorzitters van de coalitiepartijen, cda, vvd en d66.

  Hun mailadressen zijn:
  Minister-President Balkenende: bbb@minaz.nl
  M. Verhagen, fractievoorzitter CDA: M.Verhagen@tweedekamer.nl

  J.J. Van Aartsen, fractievoorzitter VVD: VVD@tweedekamer.nl

  B.O. Dittrich, fractievoorzitter D’ 66: B.Dittrich@tweedekamer.nl

  Je kunt ze natuurlijk ook een kaartje sturen:
  http://www.nederlandverdientbeter.nl/watkuntu/renderer.do/clearState/true/menuId/48309/returnPage/48099/

  Ook thuisblijvers hebben een stem!

  Stuur deze mail door aan anderen zodat de digitale demonstratie net zo groot wordt als die van 2 oktober in Amsterdam.

  Met strijdbare groeten!

  Reactie door Cas — vrijdag 24 september 2004 @ 23.49 uur

 6. Huisartsen zullen niet meewerken aan de invoering van de no-claimregeling in de zorg per 1 januari 2005. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zal het geplande systeem boycotten. Een woordvoerder van de artsenorganisatie zegt zaterdag in Trouw dat de huisartsen meer tijd nodig hebben om hun administraties en computersystemen aan te passen. Ook de verzekeraars dringen aan op uitstel van de invoeringsdatum. Eerder bleek dat ook de ouderenbond, de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad en de FNV de invoeringsdatum onhaalbaar achten.

  Reactie door Lambert — zaterdag 25 september 2004 @ 2.15 uur

 7. oeps.te vroeg gepubliceerd……………..zijn ze nu voor uitstel of tegen???

  Reactie door Lambert — zaterdag 25 september 2004 @ 2.17 uur

 8. Sterkte !
  Zijn er ook luistercijfers van dat programma
  of mag je die vraag niet stellen ?

  Zaterdagochtend, 08.00 uur, praten over oude kunst, ‘oude’
  geschiedenis en 10 (lees: tien) dagen in een andere wereld.

  Bij voorbaat: Petje af voor je motivatie !

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 25 september 2004 @ 5.38 uur

 9. @ 4, Evert schrijft: “Ik moet er namelijk even niet aan denken dat een “populaire kroegbaas” tot burgermeester van bijvoorbeeld Amsterdam (of Utrecht … u kunt zelf de naam invullen …) wordt gekozen. En bij “directe” verkiezingen is dat een zeer reëele mogelijkheid.”

  Ik ben zelf ook voor een burgemeester die door de Raad wordt gekozen, omdat er anders te snel conflicten kunnen ontstaan tussen de Raad en burgemeester, die totaal tegenstrijdige agenda kunnen hebben met een gelijkwaardig democratisch mandaat. Dat is vragen om gelazer.

  Maar jou argument vind ik een kulargument. Waarom verklaar je die redenering niet van toepassing op gekozen parlementsleden? Die zou je volgens jouw argumentatie dan ook moeten laten benoemen. Waarom zou je die door het volk laten kiezen? Voor je het weet heb je een parlement waarin een kroegbaas gekozen kan worden die wél weet wat er leeft onder het volk en (God behoede ons! ;-) misschien wel een ongeschoolde lasser uit Oss.

  Reactie door Barry — zaterdag 25 september 2004 @ 9.10 uur

 10. Jan M. heeft wel een lasdiploma, dus hem zal je niet bedoelen…. toch?

  Reactie door Cas — zaterdag 25 september 2004 @ 9.36 uur

 11. @Barry Smit: Ik prijs die dag! ;)

  Reactie door sulis — zaterdag 25 september 2004 @ 13.38 uur

 12. Jammer dat we het programma in Nederland niet horen. Maar de Wereldomroep geeft via de kortegolf weer geen Tros Nieuwsshow door. Met de enorme bedragen die de Wereldomroep mag opmaken, zouden we een hoop nuttige dingen kunnen doen… :)

  Reactie door Martin — zaterdag 25 september 2004 @ 16.59 uur

 13. @Martin. Als je wilt kun je de uitzending terugluisteren op hun site (tweede uur).

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 25 september 2004 @ 19.13 uur

 14. Barry (10),

  Ja, het 2e argument is even valide. Mee eens. Ik vind echter de vergelijking met 2e kamer verkiezingen niet terecht. De meeste partijen zullen geen schertsfiguren op hun list zetten. En voorzover dat wel gebeurt is dat niet zo erg. Het gaat immers om een beperkt aantal mensen, en niet om een persoon met een zeer vooraanstaande positie in een bestuursorgaan (gemeente, provincie, rijk). En laat Jan Marijnissen (“de ongeschoolde lasser” :) ) daarbuiten. Dat is wat flauw. Trouwens, vergelijk voor de lol eens Jan met de heer Westbroek van “(On)leefbaar Utrecht”; Da’s een open deur intrappen, dacht ik zo.

  Ik ben dan ook niet (waarbij je 2e argument ook van toepassing is) voor een direct gekozen minister president. Stel je voor: Een rechts-populistische bal en een meer linkse kamermeerderheid … dat wordt “lachen”. Ja, voor de buurlanden (kunnen de Belgen ons de oren wassen …); niet voor ons!

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — zaterdag 25 september 2004 @ 21.29 uur

 15. Wat las ik vandaag ophet weblog van de kamervoorzitter.Gaan de fractie voorzittters met het kerst reces een reisje maken.Hoezo bezunigingen,zou wel een willen weten wat dat allemaal wel niet gaat kosten .Zullen ze wel weer opdracht geven om meer processen te maken voor het geld hiervoor ,of ze nemen wel weer ergens iets af van ons daar is Zalm ook heel goed in .Zag op dunklog trouwens staan dat Zalm zei dat het hem maar een uurtje per dag koste om JP tevervangen ,kan die toch zelf ook wel even uit zijn mooie prive kamer komen omdat te doen .
  Verder wens ik jullie allemaal nog een fijne werk week
  Groetjes Anton

  Reactie door Anton B — maandag 27 september 2004 @ 11.11 uur