Dominostenen

Bij Harry Mens (RTL5) dit weekend: Wouter Bos, Hans Wiegel en Geert Wilders.

Maar de meest nieuwswaardige bijdrage kwam van de directeur van uitzendbureau OTTO.

Hij onthulde dat de nieuwe poging om het Guinessbook of Records (SBS6) te halen met een nieuw aantal ‘omgevallen dominostenen’ wordt uitgevoerd door uitzendkrachten van OTTO (uit Polen)!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 27 september 2004 :: 17.56 uur

48 Comments

48 reacties

 1. @Rob. Inderdaad: OTTO

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 27 september 2004 @ 18.24 uur

 2. Wat is er mis met eerlijke arbeiders uit EU land Polen?
  Die mogen we niet anders behandelen dan Nederlandse arbeiders. Ik hoop dan ook dat OTTO ze netjes behandeld zoals ze haar Nederlandse arbeidskrachten behandeld en dan zie ik geen probleem.

  Als OTTO ze afscheept met een hongerloontje en ze niet gelijk behandeld als haar NL werknemers dan moet OTTO aan de schandpaal genageld worden.

  Ik gok dan maar weer dat OTTO niet zo dom is om die Polen slecht te behandelen en dan hard op tv te roepen dat ze al die Polen zo goed behandelen.

  Tot slot kun je je inderdaad afvragen waarom het Polen zijn geworden. Zijn Nederlanders niet geinteresseerd in het meewerken aan een wereldrecord tegen een leuke betaling?

  Reactie door Nepkarel — maandag 27 september 2004 @ 18.31 uur

 3. @Nepkarel, welnee nederlanders willen niet voor het minumunloon werken he.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 18.46 uur

 4. Wat maakt het uit wie de stenen neerzet? Het gaat om het omvallen.

  Reactie door BJ — maandag 27 september 2004 @ 18.48 uur

 5. Vindt het maar raar, waarom moeten het uitzendkrachten zijn uit Polen, wat zit daar achter ? op zijn minst vreemd te noemen. Mocht het niet teveel kosten of willen ze weinig betalen en veel verdienen aan reclame. Misschien kunnen ze gelijk in het G.Book het record halen van ‘beste europese uitnemer van 2004′.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 18.58 uur

 6. Mwoah… als dit de dringendste kopzorgen zijn, dan valt het wel mee met die door de media, vakbonden, SP, PvdA en GroenLinks opgeroepen hetze tegen de regering.

  Groetjes,

  Reactie door Enrico — maandag 27 september 2004 @ 19.01 uur

 7. Ronald,#4
  jij wel

  Reactie door folkert de lepper — maandag 27 september 2004 @ 19.14 uur

 8. Nou Jan….wat een onthulling he?! (zucht…)

  Reactie door Ron — maandag 27 september 2004 @ 19.35 uur

 9. Er lopen er hier in nederland zat die willen werken voor een normaal loon ……..maar waar heeft die advertentie gestaan waar men zich aanmelden kon voor dit gebeuren.Of is dit weer een trap in de rug voor werkloze .Van zie je wel ze willen niet werken daarom moesten we Polen halen.Maar het zal wel zo wezen.ben je gek Hollanders .we kunnen toch weg werp werknemers nemen .hollanders kunnen hun rechten en plichten .en Polen kunnen wij nog wijs maken .dat als je wilt werken er alleen plichten zijn.Alleen is de vraag hoe lang kunnen zij die Polen nog uitbuiten.Als dat niet meer lukt.uit welk land gaan ze dan mensen halen

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 19.51 uur

 10. @Hein, de X-Files is een serie hoor, er is geen wereldwijd complot tegen de werkloze in dit land.

  Maar ik mag dus aannemen dat jij je wel hebt aangemeld voor het witte werk(er)(ster) projekt?

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 20.07 uur

 11. Ronald

  ehhh foutje, volk kan iedere regering naar huis sturen. kijk je kan blijven zitten maar dan haal je rellen op je dak en daarna kan er weleens vervolging ingezet worden.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 20.15 uur

 12. Iets lezen en begrijpen dat is moeilijk he Roland .en ik hoef mij nergens meer voor aan te melden ik ben met pensioen en het enigste werk wat nu doe is fassicten plagen .dus ik vermaak me wel met jou

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 20.18 uur

 13. @hein, ipv van fascistje pesten zou je beter eerst eens kunnen opzoeken wat fascisme nu eigenlijkt betekend.

  Maar ik wil je het wel uitleggen, Fascisme is de dicatatuur door 1 partij, dus als de SP alleen heersers zouden zijn dan zouden zij ook Fascisten zijn.
  Dat het fascisme uitgevonden is door Nationaal-socialisten wil nog niet zeggen dat het alleen op hun van toepassing is

  Dus jammer joh.

  Maar als toch tijd hent om fascistje te pesten, dan heb je ook wel tijd om gewoon te gaan werken.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 21.05 uur

 14. Het ken nog enger en erger…

  Gewoon tijdens een herdenking praten over geldzaken en dat je vanaf morgen kunt bankieren. Ik vindt het maar bizar die herdenking van Andre Hazes. Commercieel…nahh wat een…vreemde mensen…wat een poeha.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 21.24 uur

 15. Ze moeten niet zo over die hazes zeiken, die heb zich zelf zijn graf in gezopen, daar heb ik geen medelijden mee.
  Hooguit met de jongste 2 kinderen.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 21.29 uur

 16. Eigenlijk heb ik voor dergelijke flutevenementen geen enkele interesse. Dat dit door voorheen werd voorbereid door een stel scholieren en studenten vond ik altijd al heel maf. Er is zinvoller werk in deze maatschappij voor mensen zonder je verstand op nul te hoeven zetten.

  Geen bezwaar tegen die Polen; zijn nu EU-leden dus legaal straks bezig. Het geeft wel een beeld voor de komende tijden die ons gaan toekomen. Ik kijk dus niet naar die vallende stenen; oersaai. Wat moet omvallen dat is dit kabinet.

  Reactie door ReneR — maandag 27 september 2004 @ 21.35 uur

 17. Ronald je hebt gelijk .ik ga nu hard werken om dit kabinet op de vuilnishoop te werpen .Heb jij eindelijk gezelschap

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 21.38 uur

 18. @hein, jullie hebben je kans gehad (en behoorlijk verknoeid), B.V. Nederland is nu van de jeugd, move over old man, we are in charge.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 21.53 uur

 19. @21 Ronald

  Jongen; het is de jeugd; die is verknoeid en nog verder wordt verknoeid. Dat moet je toch begrijpen gezien de bezuinigingen op onderwijs en studiebeurzen. Gezien ook de oplopende jeugdwerkeloosheid als gevolg van het schrappen van de seniordagen en de ATV en het prepensioen. Het beleid van deze regering grijpt ook jou zo dadelijk naar je strot. Dan piep je wel anders.

  Waar is trouwens die jeugd? Nederland vergrijst; want stellen die denken wel 7 keer na; voordat ze zich storten in het ouderschap van zeer dure kinderen. Is het nog wel op te brengen om een kind in deze maatschappij op te laten groeien?

  Besef jij dit wel Ronald? Wil jij nog wel kinderen?

  Reactie door ReneR — maandag 27 september 2004 @ 22.30 uur

 20. Met werknemers uit Polen is op zich niets mis, ik heb er niets tegen, maar…
  Ze zijn veeeeel goedkoper, zeuren niet, zijn zelden ziek, willen graag werken en geld verdienen. En als je ze niet meer nodig hebt stuur je ze gewoon weer weg. Lekker flexibel.
  Het wordt voor de nederlandse werknemer, en vooral ook de jeugd, steeds moeilijker te concureren op zo’n arbeidsmarkt.
  Het zou een stuk eerlijker zijn als de regering ervoor zou zorgen, dat iedereen onder dezelfde voorwaarden zou moeten kunnen werken. Nu is het zo dat je voor een nederlandse vaste kracht drie Poolse uitzendkrachten aan het werk kunt hebben.
  Stof om over na te denken dus.

  Reactie door Helma — maandag 27 september 2004 @ 22.49 uur

 21. ronald(21) ga met je snikkel spelen! wel even > opblazen natuurlijk.

  Reactie door Harke Boer — maandag 27 september 2004 @ 22.50 uur

 22. Het gaat mij niet om Polen.
  Het gaat mij om uitzendkrachten (uit Polen).
  Ik dacht dat het hier om ‘n spelletje ging…

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 27 september 2004 @ 22.54 uur

 23. Verkeerd gedacht :) Het is toch SBS6?
  Beetje naief?

  Reactie door Helma — maandag 27 september 2004 @ 22.56 uur

 24. @ Jan 26: maar je beseft toch wel dat het bakken en bakken met tijd kost om die steentjes overeind te zetten? Ik dacht ook dat het tot nu toe vrijwilligers waren. Maar blijkbaar werkt dat niet meer, of zijn ze erachter gekomen dat er niet meer genoeg dominogekken in NL zijn.

  Reactie door Nepkarel — maandag 27 september 2004 @ 23.32 uur

 25. De jeugd van tegenwoordig is grof, onwetend, asociaal, onbeleefd en egoïstich.

  Weten jullie wie dit zei?

  De allergrootste filosoof aller tijden: P L A T O.

  In al die milennia is er niks veranderd. De jeugd wil nog steeds zich loswurmen onder de knoet van de gevestigde orde en de gevestigde orde (vrijwel elke jongere wordt dat vanzelf)klaagt steen en been over de jeugd.

  Ik herinner me dat de dominosteentjes altijd door studenten werden overeind gezet. Zijn die nu opeens te duur geworden en moeten we daarvoor Poolse uitzendkrachten inhuren? Ligt dit aan onze studenten die te gretig geworden zijn in een graaicultuur (ze krijgen dan ook een voorbeeld m van te kotsen in dit land) of ligt het aan de organisatoren die er geen fatsoenlijk loon voor over hebben. En dus moeten de Polen het opknappen voor een habbekrats? Waar is dan het respect voor die Polen gebleven? Verdienen ze niet net als de studenten tenminste het minimumloon? Als ze dat niet krijgen lijkt me dat uitbuiting?

  Reactie door Lydia — maandag 27 september 2004 @ 23.41 uur

 26. @ Lydia 29:
  Wat een rare kortzichtige reactie.

  Nu is het ineens weer de luie jeugd die overal schuld aan heeft. En Plato was niet de allergrootste filosoof allertijden, maar een van de grootste filosofen. Socrates was er ook nog, net zoals Descartes, Kierkengaard en Democritos. Ik gooi maar wat willekeurige filosofen op tafel.

  We kunnen overigens constateren dat de jeugd er in 2000 jaar niet op voor- of achteruit is gegaan, want ik ken meer mensen die dat gezegd hebben. Oh, en nog wat citaten van Plato: ‘Ja’, ‘Nee’, en ‘oops’. Wat een onzin zeg, dat citaat.

  Polen kun je niet minder betalen dan studenten. Dus te duur kunnen ze niet zijn. Studenten zouden te lui kunnen zijn. Of ze zouden wel eens de tijd niet meer kunnen hebben voor dit soort ongein omdat ze sneller moeten studeren.

  Volgens mij waren die studenten vroeger trouwens vrijwilligers, waardoor de (betaalde) Polen oneindig veel duurder zijn dan de gratis vrijwilligers.

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 28 september 2004 @ 4.14 uur

 27. Het ‘voordeel’ van een onderwerp met inhoud… daar volgt een inhoudsvolle discussie op.

  Aangezien ook dit bericht wel zal worden verwijderd, hou ik het kort. Zonde van energie en telefoontikken…

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 28 september 2004 @ 4.54 uur

 28. Wat ik in ieder geval wel vind is, dat de jeugd van tegenwoordig (in ons land dan) verwend is. Wat er nu op de werkvloer loopt, heeft toch een andere mentaliteit dan zo’n 20 jaar geleden. In dat opzicht is het niet verkeerd, dat er nu een aantal magere jaren aan ons voorbij trekken, zodat ze die “aanwaai”-mentaliteit aan de kant kunnen zetten. Maar dat is dan ook het enige voordeel van deze magere jaren.
  En ja, ik herken ook wel dat iedere generatie jongeren zich afzet tegen de ouderen. (Ik vraag me ineens af: Wat gebeurt er als die ouderen zelf al heel vrij en losjes zijn? Steeds extremere jongeren?)
  De geschiedenis herhaalt zich, omdat uiteindelijk we allemaal opgroeien en de oudere generatie worden. Kleine verschillen ontstaan er wel, maar inderdaad: wat is er in 2000 jaar veranderd?

  Ik zie het helemaal voor me: Twee Poolse moeders met elkaar in gesprek.
  “Goh, hoe gaat het met jou dochter? Lang niet meer gezien zeg!”
  “Daar gaat het heel goed mee. Ze werkt nu in Nederland in een fabriek. Het is geen zwaar werk en je wordt er ook niet vies van. En ze heeft zelfs al een Nederlandse vriend leren kennen.”
  “Dat is ook toevallig, mijn dochter werkt ook in Nederland. Maar zij moet dominosteentjes zetten. Schijnbaar bulkt het in Nederland van het geld, want anders laat je je hobby toch niet door iemand anders doen?”

  Domino op SBS5 is allang geen spelletje meer, net als darts.
  Wil iemand nog sjoelen?

  Reactie door Helma — dinsdag 28 september 2004 @ 6.40 uur

 29. Moet natuurlijk SBS6 zijn! :)

  Reactie door Helma — dinsdag 28 september 2004 @ 6.41 uur

 30. Mjah…zie het vaak op forums en weblogs dan gaan mensen ‘citeren’ en wat citeren ze dan, Socrates, Plato en andere figuren uit het stenentijdperk en dat moet dan aangeven dat iemand gelijk heeft of beschikt over intelligentie. Of men grijpt een bekend iemand aan zoals Koffi ‘Senseo’ Anan, want dat is wijs en de waarheid wat hij zei. Want Anan komt intelligent over. Eigenlijk raar dat wij mensen andere mensen erbij halen om te bewijzen wie er gelijk heeft of om aan te tonen, kijk mijn IQ is hoger dan die van jouw. Ook ik maak me er schuldig aan, maar het viel me gewoon op. Staat altijd zo simplistisch.

  Reactie door MAD — dinsdag 28 september 2004 @ 8.43 uur

 31. Het is ook eigenlijk wel logisch dat de dominostenen door uitzendkrachten worden opgezet. In de eerste plaats is dit evenement verworden tot een supercommercieel gebeuren waar Sbs of RTL dik aan verdienen. In de tweede plaats kan ik mij voorstellen dat studenten geen tijd meer hebben om stenen op te zetten; zij moeten zich immers te pletter studeren want als zij er langer over doen dan de tijd die voor de studie staat ( en die is krap) kunnen ze zich blauw betalen aan het verhoogde collegegeld als deze regering zijn zin krijgt. Ik hoorde al bedragen van ¤ 6500, ik hoop dus dat mijn zoon het goed aanpakt in Delft!!!!

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 28 september 2004 @ 8.55 uur

 32. MAD, platte pet, dat was dus een leermoment!

  Reactie door Lydia — dinsdag 28 september 2004 @ 9.55 uur

 33. @ MAD 34: “Zijn we het toch nog ergens over eens!”
  (Vast ooit gezegd door zowel Plato, Socrates, Startre als Nietsche)

  ;-)

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 28 september 2004 @ 15.47 uur

 34. 36
  :) ik zeg dat omdat ik het vaak niet kan volgen, zelfde als met moppen, dan sta ik ook…duhhh :)

  37
  Ooit gaan we elkaar knuffelen :)

  Reactie door MAD — dinsdag 28 september 2004 @ 16.31 uur

 35. als u alles op een rijtje hebt, hoedt u voor het domino-effect.
  (is niet van mij zelf)

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 28 september 2004 @ 19.17 uur

 36. Wie maken eigenlijk al die dominosteentjes. Sociale werkplaatsen in Nederland, of gewoon uit China?

  Reactie door BJ — dinsdag 28 september 2004 @ 19.44 uur

 37. Samen met Jan, dacht ik dat het een spel was en met behulp van studenten werd uitgevoerd.

  Reactie door Cathrina — dinsdag 28 september 2004 @ 20.10 uur

 38. Even over de verschillende opmerkingen over “de jeugd van tegenwoordig” die niet zou deugen: Kijk toch eens beter om je heen! Ik heb jarenlang jeugdwerk gedaan met pubers die op school en door ouders maar lui, verwend en lastig gevonden werden, maar ik zag juist enorm enthousiaste en hele slimme kids, die uiteindelijk natuurlijk goed terecht gekomen zijn. Ik heb wat afgelachen met ze en geweldige discussies met ze gevoerd. En wij (als begeleiders) waren best “streng”: troep opruimen en een beetje aardig zijn, gewoon aanspreken op hun gedrag. Vaak haalden ze helemaal geen ongein uit omdat ze echt vervelend waren maar omdat ze er gewoon nog niet over nagedacht hadden. En zulke jongeren zie ik overal eigenlijk. Veel jongeren hebben hele leuke initiatieven (sporten – ja skaten is ook een sport, in een bandje spelen, enzovoorts). Je kunt het ze niet kwalijk nemen dat ze nog niet het verantwoordelijkheidsgevoel van een normale volwassene hebben, dat is het hele punt van opgroeien juist.

  Dus: niet zo negatief a.u.b, Neem jongeren serieus en vertrouw ze een beetje. Als ze ouder worden snappen ze zelf ook wel dat ze sommige zaken beter anders aan kunnen pakken.

  Reactie door henk — woensdag 29 september 2004 @ 5.26 uur

 39. Hoi Jan. Ja ik stem ook best wel SP, maar dan wel geloofwaardig.
  Kijk straks komen de polen, met alle gevolgen vandien.
  Ik ben dan door Paars gebombardeerd als “Bedrijf” en daar wil ik nou wel es ff met jou om de tafel.
  Evenals die media-geile FNV die opeens over oa de rug van de SP ook “ineens een spot op de tv wil hebben dat ze zo goed zijn”, en als puntje bij paaltje komt dan zijn ze opeens niet thuis.
  De wet he? ja das de wet!
  Inderdaad Jan! de wet en daar schort het nog wel es aan hier in kikkerland-Nederland.
  Nu heb ook ik als letterlijk en figuurlijk “de kleine man” er flink last van.
  Ik zou es zeggen mail es terug en vertel je de details.
  Laten we alvast afspreken dat je er ondermeer voor gaat zorgen dat de “polen” bv 25% extra loon gaat krijgen als ze in polen wonen, en het volle als ze hier vertoeven in ons land.
  Dat maakt de keuze al een stuk moeilijker voor de werkgever alhier.
  Wat mijzelf betreft… dat zeg ik, mail me en ik nodig je uit voor een goed gesprek!!
  Groeten Fred.
  http://www.cybrainia.com.
  (Ik ben ltser, en ik kan niets :-)

  Reactie door Fred — vrijdag 22 oktober 2004 @ 1.34 uur

 40. Jezus Fred, en dat met jou naam.
  Zo zie je maar dat ook de SP een graantje mee wil pikken van jou ehh
  mag ik zeggen Succes?
  Ik ga je naam maar nie noemen, want anders sta je weer in Google!
  Ja, ik heet ff zielig!

  Reactie door zielig — dinsdag 25 januari 2005 @ 20.54 uur

 41. Hoe behandelt de Nederlandse overheid de burgers uit de nieuwe EU landen zoals Polen en Hongaren en alle andere 10 nieuwe EU lid staten….

  Zelfs de belastingdienst ziet het niet meer helder. Volgens Minister de Geus MOET de Nederlandse overheid NIET DISCRIMINEREN maar de belasting dienst doet dit wel……

  Lees de kranten er maar op na.

  Als onze overheid (belastingdienst)al negatief doet is het logies dat ook de Nederlanders zelf dit gaan doen. Met alle negatieve gevolgen van dien. De overheid moet het goede voorbeeld geven zegt minister De Geus…. Echter zij laat het in onze branche wel afweten….

  Terwijl ik toch het een en ander helder heb doorgegeven en gerealiseerd heb in de gemeente waar wij ons bedrijf hebben gevestigd. Het gaat dan niet om Uitzendkrachten maar om zelfstandig ondernemers….

  En dit is weer echt Nederland….
  De reclame Nederland is klein, Denk Groot… is een wasse neus….

  Groeten van Karel manager van De boerderij.

  Reactie door Karel — woensdag 22 juni 2005 @ 0.03 uur

 42. Very nice. You’re site is very helpful. Keep scrolling down for pastry cream recConsequentlyipe: http://mooshoopork.net/pork/index.php?p=154 , hours drive from where

  Reactie door Cameron Baumann — vrijdag 23 september 2005 @ 4.39 uur

 43. GEK GEWORDEN !!!
  Tjdens de recordpoging Dominostenen omwerpen vliegt een MUS (waarvan je er steeds minder ziet) naar binnen en die wordt door een ONGEDIERTEBESTRIJDER (!) dood geschoten.

  Zijn we nou helemaal. Ik eis Kamervragen
  en ik eis het einde van dit soort waanzinnige recordpogingen.

  Laat ze iets serieus doen, zoals wie is de langste vrouw van Nederland, maar een mus doodschieten voor een stomme recordpoging is echt de limit !

  Reactie door Chris — maandag 14 november 2005 @ 14.27 uur

 44. Ik neem toch aan dat de SP niet die domino stenen serieus neemt, er zijn wel belangrijkere dingen in nederland,…….. en als er een onschuldig huismusje voor dood moet, door een dappere man met een luchtbuks,………… dan hoop ik dat de recordpoging mislukt, en nederland nooit meer zoiets onzinnigs uitvoert, maar ja, t land word toch al verkwanselt, dus waarom de rest niet

  Reactie door DENNIS — dinsdag 15 november 2005 @ 12.29 uur

 45. Wat zijn we toch allemaal blij met deze dode mus!

  Kunnen we tenminste de hele dag allerlei weblog comments volschrijven zodat we niet hoeven te werken :)

  Reactie door Johan — dinsdag 15 november 2005 @ 13.37 uur

 46. Mensen inderdaad wat Johan zegt het houdt ons lekker bezig ik heb gisteren ook mijn eigen weblog(vanbiessum.tk) bijgewerkt en inderdaad over de Passer Domesticus (de HuisMus).
  Zo zit de mens blijkbaar in elkaar survival…

  Reactie door Died — dinsdag 15 november 2005 @ 20.24 uur

 47. Over Guinness gesproken, ik moet weer bier gaan halen.

  Reactie door Karel Martel — woensdag 16 november 2005 @ 17.54 uur

 48. Die polen krijgen bij OTTO evenveel betaald als Nederlandse werknemers, daarnaast hebben ze recht op alles waar Nederlandse werknemers ook recht op hebben.

  Dan denk je bij jezelf, wat is het nut nog?

  Die Polen werken een keer zo hard als Nederland, en dat betekend gewoon winst!!

  Reactie door Roy — dinsdag 5 juni 2007 @ 10.17 uur