Maak Nederland Beter!

Er zijn van die momenten in ‘n leven waarop je ècht moet kiezen.

Ben je vóór of tégen het kabinetsbeleid?
Maak ‘n keuze en handel ernaar.

Nu is het maandag, dus nog vijf dagen te gaan…
Voor vragen over vervoer kun je hier terecht.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 27 september 2004 :: 0.00 uur

89 Comments

89 reacties

 1. Ook ik ben tegen, maar kan er helaas niet bij zijn. :(

  Reactie door Helma — maandag 27 september 2004 @ 6.43 uur

 2. Natuurlijk verdien Nederland beter, maar hebben wij die lui daar zelf niet weggezet?
  Straks met LGW (lijst Geert Wilders) de VVD en het CDA in een districtenstelsel aan de macht gaat het nog erger worden, de verrechtsing is ingezet, kijk ook maar eens over de grens in duitsland en in Belgie waar het vlaams blok (neofacisten) de grootste partij worden als er verkiezingen gehouden zouden worden.
  Nederland is een ziek land dat steeds zieker word, het enige wat Nederland beter kan maken is dat Nederlanders zelf het heft in eigen handen nemen en zich niet laten meeslepen door de demogagie en platvloersheid van rechts. Maar ja het onderwijs zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen, waar zou die Nederlander dat geleerd moeten hebben :-(

  Reactie door Jack van Zundert — maandag 27 september 2004 @ 8.35 uur

 3. Absoluut voor. Eindelijk een kabinet met guts, evenals de huidige en volgende Amerikaanse president Bush ook guts heeft. Vlaams Blok momenteel grootste partij in België, populariteit Wilders neemt toe en Duitsland maakt ruk naar rechts. De ontwikkelingen zijn duidelijk: links wordt weggevaagd!!!

  Zo, ga nu weer werken.

  Reactie door Carel de Win — maandag 27 september 2004 @ 8.57 uur

 4. Jack van Zundert

  Platvloersheid is ook de reden waarom mensen spontaan zijn geraakt in politiek. Zij zien het verschil niet tussen een potje voetballen en de politieke boodschap. Vandaar dat je dus ook een verscherping krijg van links of rechts. Er zit totaal geen winst in die verscherping, je ziet het al op internet. Het zet alleen maar aan tot bagger en ellende. Daar ben ik het ook in de verste verte met Jan Marijnissen niet eens ‘dat iedereen maar moet kunnen zeggen wat hij wil’. Dit kan dus inhouden dat we vandaag of morgen in zee gaan of ons overgeven aan extreemrechts.

  En als je in Belgie of Duitsland een facistisch regime krijgt…doe je dan daar zaken mee ? werk je dus mee aan facisme of zeg je als Nederland ‘nee’. Vraag me dat weleens af, of het ‘iedereen mag roepen wat hij wil’ dan nog wel zo leuk is. Denk dat de politici zich eens achter zijn oren krabben en denken ‘kut’. Goed praten met het verhaal over democratie is dan ook een slap verhaal.

  In de DDR zie je het, Belgie, hoogstwaarschijnlijk gaat de golf aan ons landje voorbij omdat wij de voorloper waren op deze rechtse golf. Hier hebben we dan geluk gehad, omdat het allemaal waarschijnlijk veel erger had kunnen zijn. Ik denk dat dit ook de laatste keer is dat rechts een grote aanhang heeft in NL.

  Gelukkig zijn linkse politici nu ook een stuk beter gewapend tegen excessen. Wat natuurlijk weer een voordeel is. Maar dat rechts een nekschot krijgt is wel zeker.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 9.07 uur

 5. Moet je per se voor of tegen zijn? Je kunt toch ook gedeeltelijk achter de kabinetsplannen staan?

  Reactie door Soca — maandag 27 september 2004 @ 9.07 uur

 6. @ Carel de Win
  Ik ken het Vlaams blok nog toen het nog Voorpost heette en bevolkt werd door een aantal mensen die openlijk het hakenkruis hanteerde, identificeer jij je met die club, dan heb je echt geen verstand in je hoofd..
  bei de wee je durft je alleen mar te presenteren onder een synoniem, lijkt wel een beetje op die jongens van Voorpost, die plakte ook stickertjes in het midden van de nacht in de stad om daarna verkneukeld weg te rennen. bang en angstig
  @ mad
  ik ben niet zo optimistisch als jij, het gaat hard met dit kabinet…

  Reactie door Jack van Zundert — maandag 27 september 2004 @ 10.40 uur

 7. Jack van Zundert

  Mensen zoals Marijnissen, Bos en Halsema zijn denk ik goed gewapend en voorbereid op extreemrechtse mensen/clubjes. Tenminste daar ga ik van uit, dat ze iedegeval niet nog een keer een fout maken. Hobbyisme in de politiek hoort niet, ook niet spielerij.

  ———

  Wat ik wel raar vindt is dat die bonden nu alweer langs elkaar heen beginnen te werken. CNV doet weer iets anders dan FNV. Wouter Bos roept op tot niet staken voor Andre Hazes….waar slaat dit op, gaan mensen aan de lopende band dood in nederland. kut populisten..

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 10.59 uur

 8. Ik ben tegen. En dat kom ik zaterdag duidelijk maken ook! Want zelfs al is bezuinigen nodig, dan kan het altijd nog ̩̩rlijk Рeen beetje franje weghalen bij de sterkere schouders, in plaats van noodzakelijke levensbehoeften bij de zwaksten.

  Reactie door Hansje — maandag 27 september 2004 @ 11.10 uur

 9. Jack,

  Als ik jou goed begrijp heeft de aanhang van de (toekomstige)grootste partij van België geen verstand in het hoofd. Denk eens goed na over waarom mensen op het Vlaams Blok stemmen. Men heeft sinpelweg genoeg van buitenlanders die binnen komen, uitkeringen trekken, de oorspronkelijke bewoners uitmaken voor honden, moorden, vrouwen slaan, aanslagen voorbereiden, de criminaliteit ingaan en ook nog eens een grote bek opentrekken.

  Dat je op moet passen voor links blijkt uit de agressie en geweld die zij gebruiken. Links heeft zelfs geen respect voor overledenen, nu zij door blijven staken en dus geen hulp wensen te verlenen aan mensen die een laatste eerbetoon aan volkszanger André Hazes willen bewijzen. Alleen maar ikke, ikke, ikke wil meer geld hebben en het welzijn van anderen interesseert me niets, nee, aleen maar ikke, ikke, ikke.

  Al met al kunnen we blij zijn dat links z’n einde nadert en rechts grote sprongen vooruit maakt.

  Reactie door Carel de Win — maandag 27 september 2004 @ 11.23 uur

 10. Ik krijg een beetje heel nare smaak in de mond van de figuur Carel de Win. Zodra het woord “respect”valt bij dit soort kwasten gaan bij mij de nekharen staan! En ja hoor: het valse sentiment druipt er weer vanaf; door de staking kunnen minder mensen de volkszanger Andre eer bewijzen. Niet alleen een volkomen onjuiste stelling, de trein stopt immers voor de deur, maar ook nog eens een bijzonder manipulatieve manier om “links”in het verdomhoekje te drukken! Echt misselijk word ik echter als ik zie hoe het vlaams blok wordt opgehemeld door deze Carel. Waarom verhuis je niet naar België als je zo een aanhanger bent; gezien de laatste opiniepeilingen ben je daar beter af dan hier. Nederland stemt namelijk massaal links en wel zo links als na de oorlog niet meer voorgekomen is. Misschien maakt dit je bang en onzeker??

  Reactie door Jan.B — maandag 27 september 2004 @ 11.47 uur

 11. Jan B,

  Maak je niet zo druk. De draai naar rechts is in Europa niet meer te stoppen. Het kleien linkse groepje in Nederland krijgt nog wat aandacht omdat ze zoveel lawaai maken en geweld gebruiken. Het is echter een kwestie van tijd, de ruk naar rechts is ingezet en zal in volle vaart voortdenderen.

  Gegroet.

  Reactie door Carel de Win — maandag 27 september 2004 @ 12.23 uur

 12. Was de groet vroeger niet “Hou Zee” ???

  Reactie door Jan.B — maandag 27 september 2004 @ 12.29 uur

 13. Quote: Zo, ga nu weer werken. Carel de Win #4.
  [....]

  Ik ben tegen deze bezuinigingen. Daarom ben ik er én woensdag in Groningen én 2 oktober in Amsterdam. (maar daar was ik nu ook graag geweest!)

  Reactie door Renske — maandag 27 september 2004 @ 12.30 uur

 14. Het zou me niets verbazen als figuren als Carel de Win en kornuiten, die in hun speeches de nadruk leggen op `geweld’ en op `links’ dat zich aggressief zou gedragen, zijn ingehuurd door de AIVD als provocateurs om zodoende een dreigingsanalyse te kunnen maken van de SP-aanhang, het zou niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurde.
  In de jaren zeventig probeerde de BVD de Socialistische Partij
  uit de tent te lokken met een nep Maoistische partij hetgeen jammerlijk mislukte.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 27 september 2004 @ 12.38 uur

 15. hehe Carel de Win ik ben het volledig met je eens….zullen we een keer afspreken :)

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 13.49 uur

 16. Heil, Carel! brrrr

  Dwingend advies aan Carel: duik in je geschiedenisboeken en lees en LEER van het Nationaal-Socialisme, zoals Adolf Hitler, Göring, Hess en Goebbels hebben gepraktizeerd. Tegenwoordig heet het Xenofobie.

  Ik ben geen voorstandster van staken om geld. Maar in dit geval kan ik wel begrijpen waarom men staakt. Ik begrijp ook, waarom er nu gedemonstreerd moet worden. Zelfs een Carel de Win kan zonder werk komen te zitten, ziek worden, gehandicapt raken en dan wil zelfs een Carel beroep doen op de sociale voorzieningen. Zelfs jij kunt dakloos raken. vergeet nooit dat je niets meer bent dan welk ander mens op deze aarde dan ook.

  Reactie door Lydia — maandag 27 september 2004 @ 13.56 uur

 17. Ik zie het als de taak van PvdA, GL en SP om de Nederlandse bevolking er van te overtuigen, dat een linksere, socialere wereld beter voor ons is dan een rechtse, liberale wereld.

  Overtuig de bevolking dat ze “links” moeten stemmen en niet “rechts”.

  De SP onder aanvoering van Jan is wat dat betreft goed bezig, maar PvdA en GL hebben echt nog een lange weg te gaan.
  Hoe slecht het beleid nu ook is, er stemmen straks toch weer hele volksstammen op de VVD en het CDA.

  Daar zit de (mogelijke) winst voor links. Preek niet voor eigen parochie, maar ga de boer op. Overtuig!

  Reactie door Michel Smit — maandag 27 september 2004 @ 14.12 uur

 18. En als ik nu moet kiezen, dan ben ik uiteraard tégen het huidige kabinetsbeleid.

  Nu is het maandag, dus nog vijf dagen te gaan…….

  Reactie door Michel Smit — maandag 27 september 2004 @ 14.15 uur

 19. Vraag aan Renske (nummer 15, boven): Op welk tijdstip en waar is op woensdag 29 september a.s. de Keer het Tij-demonstratie in de stad Groningen?

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 27 september 2004 @ 14.34 uur

 20. Als het maatschappelijk vuil in het nauw gedreven word.gaan zij roepen dat ze wel zullen winnen van het verstand.De geschiedenis leert anders .Nooit zal het fassicme overwinnen carel de win word wakker .dromen zijn en blijven bedrog.Het gezonde verstand wint het altijd van het fassicmeHEIN

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 15.01 uur

 21. @ Kees, 22

  AS. woensdag zal er een menselijke keten om het AZG gevormd worden om de patienten en werknemers van het ziekenhuis te beschermen tegen het kabinetsbeleid. We verzamelen om 14.00 uur.
  Voor meer informatie kijk op http://www.nederlandverdientbeter.nl/agenda

  Tot dan Kees!

  Reactie door Renske — maandag 27 september 2004 @ 15.07 uur

 22. @carel de win
  Dat mensen als jij nog bestaan zeg…
  eerst beschuldig je links van ‘ikke, ikke, ikke’
  en dan zeg je dat buitenlanders op moeten rotten en van jou centen afmoeten blijven ?!
  Hoe meer kun je jezelf tegenspreken in een stukje tekst ??

  Grenzen zijn trouwens een door mensen bedacht iets om zodoende andere buiten te houden, voor iemand die echt ‘links’ is bestaan er geen grenzen en dus ook geen buitenlanders.
  Waarom zou mijn band sterker moeten zijn met een groninger die op 250 km afstand danm et de duitser die op 50 km afstand woont.
  Bepaald het aantal km dus of je een buitenlander bent ?? Nu gaat het hier nog goed in nederland maar als het hier helemaal naar de klote gaat dan zul je blij zijn als andere landen voor je openstaan en je opvangen…

  een mens is een mens waar hij ook vandaan komt
  hoe hij er ook uit ziet en waar hij dan ook in gelooft…
  Elkaar respecteren en helpen dat is het echte ‘links’

  en dit kabinet respecteert niet en helpt niet
  dus ik ben er bij komende zaterdag !!!

  Reactie door JP — maandag 27 september 2004 @ 15.37 uur

 23. @Carel(4)
  U zegt het zelf al, het is een pot nat, U noemt ze allemaal in een adem!
  Bovedien lijkt die de Winter wel erg veel op een mormoon, hij heeft alleen geen Bijbel onder z`n arm.

  Reactie door Linda — maandag 27 september 2004 @ 15.47 uur

 24. @ Carel de Win (4):

  Gefeliciteerd met de opmars van het fascisme, vreemdelingenhaat enz. in België, Carel!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 september 2004 @ 15.58 uur

 25. Heil, Carel!

  Adolf Hitler, Göring, Hess en Goebbels

  Xenofobie

  fascisme, vreemdelingenhaat enz.

  Enkele kreten van de linksen op mijn commentaar. Fout, SP-ers, o zo fout. Komt het wellicht in jullie wel eens op dat de opkomst van rechts te maken heeft met het gedrag van de buitenlanders hier. Vaststaand feit en praktijkvoorbeeld: in de gevangenissen zit meer dan 90% Mohameds, Ali’s, Achmend etc, terwijl zij nu nog de minderheid van de bevolking zijn. Daarbij komt de oproep van haat in de moskee, het verbergen van vrouwen voor anderen, slaan van vrouwen, fraude met uitkeringen, plannen van terroristische aanslagen, etc., etc.

  Weten jullie wat het met de SP is? Op het moment dat hier de eerste duizenden doden zullen vallen als gevolg van terrorisme, dan zeggen jullie: het was zo’n goede vent, mijn buurman. Dat had ik nooit verwacht.

  Reactie door Carel de Win — maandag 27 september 2004 @ 16.10 uur

 26. @ Lydia (19), Hein (24) en JP (26):

  “Ikke, ikke, ikke” (Carel de Win in 11): hij weet het niet eens compleet te zeggen, nl. aan te vullen met “en de rest kan stikken”. Hij is compleet in de war en weet niet eens meer dat dit een rechts credo is. Is dus een hopeloos figuur. Doe verder geen moeite!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 september 2004 @ 16.15 uur

 27. Olafje,

  Jullie proberen hier als laatste redmiddel elkaar nog aan te moedigen. Kijk eens hoe weinig bezoekers deze site heeft, man. Telkens komen dezelfde namen terug. Het is een handjevol bezoekers. Echts, Olafje, hoe meer emotie jij er in legt, hoe meer mij duidelijk wordt dat links zich aan het overgeven is.

  Reactie door Carel de Win — maandag 27 september 2004 @ 16.22 uur

 28. Carel de win

  De eerste duizenden doden zullen hier niet vallen via terrorisme. Iedere idioot weet dat. Diverse specialisten hebben dat al bevestigd, zelfs een proff. Het kweken van angst voor terrorisme is voornamelijk bedoeld voor eigen beveiliging en een onderdrukkings methode van het Nederlandse volk. Incidenten zijn al zo oud als de weg naar keulen, alleen nu worden ze lekker uitvergroot. Allemaal niets nieuws onder de zon. Neem teletekst van tv rijnmond / rotterdam ? staat stijf van moord, overvallen, dood en verderf (dat stond er vroeger niet), men doet dit express puur om mensen dat in hun hoofd te stoppen. Heb zelf erg lang in R’dam op straat gewerkt…het is echt gelul allemaal.

  Lang leve het vergrootglas!

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 16.24 uur

 29. @ Carel de Winj (31):
  “Telkens komen dezelfde namen terug”. Doe eens wat positiefs, jochie, en zorg ervoor dat jouw naam niet terug komt.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 september 2004 @ 16.31 uur

 30. @Carel(29)
  De Sp heeft nooit meegedaan aan “Multikul”.
  Ze heeft doorgaans een genuanceerd maar realistisch standpunt op dit terrein.
  PS:Zoals ze in Amerika zeggen:Get a Life.
  Bezoek eens een ander forum….

  Reactie door Linda — maandag 27 september 2004 @ 16.35 uur

 31. @ Carel de Win (36):

  “Discussie?” Laat me niet lachen!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 september 2004 @ 16.43 uur

 32. @MAD

  Als je dan in Rotterdam bent geweest dan moet je weten dat Keulen natuurlijk Kralingen moet zijn. :)

  Je kan zeggen wat je wilt maar ik voel me een stuk veiliger in Rotterdam de laatste tijd. Zal wel subjectief zijn maar controlles op de tram en dergelijke helpt (in ieder geval in de beleving). Wanneer mensen weer de straat op durven, ook ‘s avonds, neemt het veiligheidsgevoel alleen maar toe.

  Reactie door MPL — maandag 27 september 2004 @ 17.07 uur

 33. Even volkomen off topic: net gelezen op http://www.nu.nl: Zalm feliciteerd de pakistaanse president met het doodschieten van een terrorist………….Maar we vervolgen wel een nederlandse militair! En sinds wanneer feliciteren we staatshoofden als er iemand geeliminerd wordt? Gaat ie straks Bush ook feliciteren als er weer iemand op de elektrische stoel wordt afgemaakt? Is Zalm zijn laatstste restje fatsoen kwijt EN WIE HEEFT HET OVER NORMEN EN WAARDEN????
  Moest ik ff kwijt…….

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 27 september 2004 @ 17.32 uur

 34. even de goede link:http://www.nu.nl/news.jsp?n=417311&c=11

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 27 september 2004 @ 17.36 uur

 35. Zo weer een hoop centjes verdiend vandaag, denk dat ik ze maar alvast in de put ga gooien, hoeft links dat straks niet meer te doen, bespaar ik ze veel werk, sociaal ben ik he.

  Gaat lekker trouwens die staking in Amsterdam, om je zin te krijgen hou je een hele stad in gijzeling, lekker sociaal hoor, mensen die geen schuld aan deze regering worden er de dupe van.
  En nee dat zijn niet alleen bedrijven maar ook mensen die afhankelijk zijn van het OV om bijv. bij hun ziekenhuis te komen voor behandeling.

  Ik hoop echt dat de NS haar dreigement waar maakt als de FNV en consorten besluiten tot een landelijk OV staking dat ze de complete schade gaan verhalen op de vakbonden, dan is het rap afgelopen met die onzin.
  Van mij mogen ze ze kapot procederen.

  Stakingen mogen nooit het regeringsbeleid beinvloeden, dat is een grens die absoluut niet overschreden mag worden, want als dat mag is het in mijn ogen dus ook legetiem dat men geweld gaat gebruiken om de volgende regering onder druk te zetten.
  En dat zal waarschijnlijk ook gaan gebeuren als de regering voor de demonstraties en stakingen zwicht, dan grijpen nog veel schimmerige groeperingen hun kans.

  Ik weet in iedergeval 1 groepering die niet aanwezig kan zijn op 2 oktober, en dat zijn uitkeringsgerechtigden, aangezien er een banenbeurs is op die dag in Utrecht, en iedere steuntrekker behoord daar tewezen op die dag en nergens anders.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 17.41 uur

 36. MPL

  Kan me er wel iets bij voorstellen hoor
  maar b.v. preventief fouileren, geeft een schijnveiligheid. Ik zelf werkte voornamelijk in burger in rotterdam en kon dus de boel altijd goed observeren, en ja er zijn excessen. Maar die zijn op 1 hand te tellen, niets nieuws. Het wordt echt overdreven. Mensen kan je ook angst aanpraten, mensen berusten nu in een schijnveiligheid en dat is veel gevaarlijker. Hardheid die r’dam hanteerd is nieuw, maar ook dat went straks weer en alles komt gewoon weer retour.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 17.50 uur

 37. Natuurlijk ben ik voor het kabinetsbeleid. In ieder geval op de hoofdlijn: Ingrepen zijn nodig om de economie weer structureel beter te maken. Dat doe je niet door weer meer geld uit te geven zoals onze linke keyensiaanse vrienden van de SP zouden willen: stimuleren van de vraag, creatie van werkgelegenheid (melkertbanen)en andere korte termijn maatregelen; Je doet het juist door het aanbod beter (onderwijs), flexibeler(ontslagrecht)en er ook nog meer van te krijgen (WW, WAO en VUT-pre pensioen). Op deze manier gaat de prijs van arbeid naar beneden, wordt de concurentiepostitie op langere termijn beter. En dan krijg zelfs ik later nog AOW!

  SP, zoals altijd, korte termijn. Of het nu gaat om de economie aan de gang helpen of frustreren (stakingen).

  Reactie door Frank — maandag 27 september 2004 @ 17.58 uur

 38. Ronald

  Steuntrekkers maken zelf uit waar ze zijn, vrij land. Tenzij jij een oorlog wilt ontketenen in Nederland. 600.000 mensen pissig maken, hmm ik zou het niet durven, en dat durft deze regering ook niet. Is alleen maar benzine op het vuur, geld ook voor de NS. Spel is over Ronald, volk neemt de macht weer en laat Nederland zien wie de echte machthebbers van dit land zijn. Namelijk het volk zelf.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 17.58 uur

 39. @MAD, nee hoor, de NS heeft al in een persbericht laten weten dat als de FNV en consorten een landelijke staking afkondigt, zij een civiele procedure tegen de vakbonden zullen starten om de schade te verhalen.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 18.18 uur

 40. @MAD, niet het volk, maar een klein deel van het volk, spreek voor je zelf aub

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 18.19 uur

 41. Zo weer een hoop centjes verdiend vandaag, denk dat ik ze maar alvast in de put ga gooien, hoeft links dat straks niet meer te doen, bespaar ik ze veel werk, sociaal ben ik he.

  je had beter kunnen gaan vissen die zijn tenminste nog niet belast, had je nog wat verdiend of gooi je die ook in de put terug uit socialisme,natuurlijk wel een vergunning he.

  Gaat lekker trouwens die staking in Amsterdam, om je zin te krijgen hou je een hele stad in gijzeling, lekker sociaal hoor, mensen die geen schuld aan deze regering worden er de dupe van.
  En nee dat zijn niet alleen bedrijven maar ook mensen die afhankelijk zijn van het OV om bijv. bij hun ziekenhuis te komen voor behandeling.

  Het gebeurt ook wel dat mensen die geen schuld hebben de dupe worden van deze regering, zorg e.d.

  Ik hoop echt dat de NS haar dreigement waar maakt als de FNV en consorten besluiten tot een landelijk OV staking dat ze de complete schade gaan verhalen op de vakbonden, dan is het rap afgelopen met die onzin.
  Van mij mogen ze ze kapot procederen.

  Je bent gaan haar beter.

  Stakingen mogen nooit het regeringsbeleid beinvloeden, dat is een grens die absoluut niet overschreden mag worden, want als dat mag is het in mijn ogen dus ook legetiem dat men geweld gaat gebruiken om de volgende regering onder druk te zetten.
  En dat zal waarschijnlijk ook gaan gebeuren als de regering voor de demonstraties en stakingen zwicht, dan grijpen nog veel schimmerige groeperingen hun kans.

  zo als extreem rechts

  Ik weet in iedergeval 1 groepering die niet aanwezig kan zijn op 2 oktober, en dat zijn uitkeringsgerechtigden, aangezien er een banenbeurs is op die dag in Utrecht, en iedere steuntrekker behoord daar tewezen op die dag en nergens anders.

  je noemt ze iedergeval wel gerechtigde, is uit jou pen al heel wat

  Reactie door folkert de lepper — maandag 27 september 2004 @ 18.21 uur

 42. @Folkert

  “Het gebeurt ook wel dat mensen die geen schuld hebben de dupe worden van deze regering, zorg e.d.?

  Pardon?, leg dat eens uit?

  “Je bent gaan haar beter.”

  Pardon?, leg dat eens uit?

  “zo als extreem rechts”

  Juist ja, dus daarom mag die grens NOOIT overschreden worden.

  Hehehehehe vandaag op het werk was er een levendige ruilhandel in FNV treinkaartjes, legio mensen die naar Amsterdam gaan om te winkelen, dus het aantal treinreizegers is niet het aantal demonstranten.
  Van de 15 mensen die ik over dat kaartje heb gehoord was er niet 1 van plan om te gaan demonstreren, maar om te gaan winkelen.
  Goeie actie van de FNV :)

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 18.45 uur

 43. Ronald

  Jemig dat is flauw over die treinkaartjes.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 18.47 uur

 44. @MAD, dat was dus echt GEEN geintje

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 19.05 uur

 45. Ronald

  Daar heb jij natuurlijk gelijk actie tegen ondernomen en ze duidelijk gezegt dat dat asociaal gedrag is. En dat er mensen zijn die dit heel serieus nemen.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 19.12 uur

 46. Ronald,#50
  jij begrijpt alleen maar wat je begrijpen wil.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 27 september 2004 @ 19.17 uur

 47. @MAD,
  Tuurlijk rechtgeschapen als ik ben, heb ik ze een leuke zaterdag toegewenst en gewaarschuwd niet aan socialistje pesten te doen.

  @Folkert
  jij doet wazige uitspraken, leg ze dan eens uit aan het onwetende volk.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 19.26 uur

 48. Ik ben er 2 oktober .Ik laat mijn medemensen niet in de kou staan .dat is een.twee .ik weet dat ik dan met zeer vele mensen ben . die net als ik dit regeringsbeleid asociaal vinden .Er zijn ook mensen.die niet komen omdat die te asociaal zijn om op te komen voor hun medemensen .dat zijn die personen die als dit geholpen heeft . dan stil zwijgen .Maar nu een Grote mond hebben om hun angst te verbergen dat zij hun verandwoordelijk voor de samenleving niet durven te nemen

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 19.27 uur

 49. “Er zijn ook mensen.die niet komen omdat die te asociaal zijn om op te komen voor hun medemensen ”

  Of die mensen zijn het wel eens met dit kabinet, of komt die gedachte niet bij je op?

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 19.33 uur

 50. Ronald,
  jij bent een onwetend mannetje uit het volk, is wat anders dan een onwetend volk,is dit ook wazig.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 27 september 2004 @ 19.38 uur

 51. Poeh poeh uit jou mond klinkt dat ook erg geloofwaardig.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 19.42 uur

 52. Rob, 41, typisch een linkse opmerking waarmee je afsluit. Laag, niet gegrond en getuigt van een laag intellectueel niveau, zoals sowieso uit recent onderzoek blijkt dat laaggeschoolden neigen naar links. Jan Marijnissen is een duidelijk voorbeeld. Jammer joh, dat je zo geboren bent. Probeer er het beste van te maken.

  Reactie door Carel de Win — maandag 27 september 2004 @ 19.49 uur

 53. @Carel, en dat terwijl linkshandigen toch als meer analytische denkers bekend staan en niet echt goed met emotie’s kunnen om gaan.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 19.53 uur

 54. Even een beetje plagiaat plegen: Vroegâh, in 1982 meen ik me met mijn oude lijf te herinneren, was er een kreet: LIEVER EEN RUS IN DE KEUKEN DAN EEN RAKET IN DE TUIN. Ik zag dat wel zitten hoor, die Rus. Leuke, knappe jonge vent, beetje eten, beetje drinken, beetje stoeien, maar wel zonder atoomraketten. Als ik deze kreet overzet op vandaag de dag, en, inmiddels gezien de leeftijd zonder het stoeien dus, dan prefereer ik nog altijd een aardige Moslimfamilie naast me op de galerij dan een rechtse, pure Hollandsche jongen die erg last heeft van Xenofobie en denkt dat al die Moslims er zijn om hèm te pakken te krijgen. ach gût toch…

  Reactie door Lydia — maandag 27 september 2004 @ 19.58 uur

 55. Ronald,#59
  pffffffff je komt niet erg geloofwaardig over, zo onozel ben ik nou ook weer niet.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 27 september 2004 @ 20.03 uur

 56. Welja een rus in de keuken, heulen met de vijand kunnen we nog als de beste in dit land.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 20.04 uur

 57. Ronald doet zeer he .carel de win .jij bent zeker geen intellectueel dat is zeker.Want een intellectueel. Daar is hij te verstandig voor zal nooit het fassicme aanhangen .

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 20.07 uur

 58. Ronald
  Heulen met de vijand…..oja. Jongens vandaag gaan we een schuttersputje graven en daarna hebben we uren over de hei gestaart wachtend op het grote rode gevaar, de russen. Pffff net zo zinloos als het gezeur over terroristen.

  Reactie door MAD — maandag 27 september 2004 @ 20.11 uur

 59. @Hein 66, als je eens eerst beslist wie je aanspreekt, mij of carel en dan pas iets begint te typen mischien dat we er dan chocola van kunnen maken.
  Of begint je MPS weer op te spelen?
  Sorry voor jou maar fascisme heeft helaas in alle kringen wortel geschoten, want fascisme is namelijk niet een puur rechts iets, er bestaat namelijk ook een links fascisme.
  Sorry ben je nu weer een illusie armer?

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 20.14 uur

 60. @MAD, in een putje zitten wachten op de vijand was inderdaad zinloos, aangezien de russen (al die waren gekomen) de taktiek van de verschroeide aarde hadden gebruikt.
  Namelijk eerste de vijand bestoken met tactische kernwapens om daarna op te rukken.
  Nu hoor ik mensen roepen “maar dan gaan hun eigen mensen ook doos”, ja dat klopt, die zouden ook door de straling sterven maar nog net lang genoeg leven om het laatste restant westerse weerstand te breken.
  Oja voor diegene die dacht dat dat allemaal in duitsland zou plaatsvinden, dat klopt maar de russen zouden ook infrastructuur in NAVO landen bestoken met kernwapens.
  De russen gingen er vanuit dat de enige manier om te winnen de complete vernieteging van europa was zodat amerika bereid zo zijn om te onderhandelen.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 20.18 uur

 61. doos moet uiteraard dood zijn

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 20.18 uur

 62. Ronald begrijpend lezen moeilijk hoor.na de punt begint er een andere zin .Kom je argumenten tekort {m.p.s}er zijn mensen die dat hebben erg genoeg.kom met echte argumenten en niet met Fokpraat {fokfrontpage}

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 20.37 uur

 63. @Hein
  “Ronald doet zeer he .carel de win .jij bent zeker geen intellectueel dat is zeker.Want een intellectueel. Daar is hij te verstandig voor zal nooit het fassicme aanhangen . ”

  Nou sorry hoor, maar hier klopt grammaticaal werkelijk geen ruk van hoor.
  En er zit geen enkele vorm van logica in, sorry maar dit heeft niks met begrijpend lezen te maken.
  En ik kom wel met argumenten, maar alleen omdat ze niet in jou straatje passen vind jij het geen argumenten.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 20.52 uur

 64. Gaan we hier nu alleen maar zinloos tegen elkaar zitten katten? Ik bewaar mijn woorden liever tot zaterdag, dan zetten ze hoop ik meer zoden aan de dijk.

  Reactie door Hansje — maandag 27 september 2004 @ 21.30 uur

 65. @ Jan Marijnissen

  Ik citeer: “Maak een keuze en handel ernaar”

  maar er valt niks te kiezen op 2 oktober; hooguit of je wel of niet wilt meelopen in de lange rij boze mensen. Er valt pas iets te kiezen, als dit kabinet valt; of bij de volgende 2e kamerverkiezingen. De keuze voor dit kabinet vloeide voort uit de laatste. Het CDA met de Januskop is hier als vanouds weer de partij geweest; die uiteindelijk de richting kon bepalen.

  Verder ben ik het met MAD eens, als hij steld; dat lieverdje W.Bos weer eens de populist uit wil hangen met dat gedoe over Hazes. Bah.

  Reactie door ReneR — maandag 27 september 2004 @ 21.52 uur

 66. Hansje jij heb helemaal gelijk. ik moet mij verontschuldigen tegenover een ieder die normale argumenten aandraagt.en niet die fout maken om zinloos te zwetsen.Dit betekend Ronald en carel de win dat ik vanaf nu niet meer op julie gezwets reageert

  Reactie door hein — maandag 27 september 2004 @ 21.55 uur

 67. W. Bos zijn carriere bij de Shell zat gewoon op een dood spoor, dus dacht ie dat partijleider wel goed op zijn C.V. zou staan.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 21.55 uur

 68. @hein, de enige die hier uit zijn neks zwetst ben jij hoor.

  Reactie door Ronald — maandag 27 september 2004 @ 21.56 uur

 69. Ik ben vóór de toekomst en dus vóór dit kabinet. En ik handel daarnaar (in het stemhokje, zoals iedereen zou moeten doen).

  Reactie door Vincent — maandag 27 september 2004 @ 22.46 uur

 70. Ik vind het schandalig dat een kabinet dat nog maar op zo’n kleine minderheid van de bevolking steunt en er eigenlijk niet had moeten zijn (de VVD is al 2 kabinetten tegen wil en dank in de regering gekomen en BAlkenende heeft zijn succes aan de moord op Pim te danken)dat zo’n kabinet zulke ingrijpende beslissingen durft nemen alsof er niets aan de hand is en zelfs al plannen voor volgende kabinetten voorbereidt in de uitkeringensfeer. Tegelijkertijd is er geen enkele langetermijn visie bij deze mensen.
  Belangrijk is dat er een niet in dat rechts/links stramien wordt gedacht bij de oplossing van de problemen zie er zijn.
  SAommige dingen moeten met een rechtse harde hand worden aangepakt om te voorkomen dat hele grote groepen mensen de dupe worden. Zo moet de criminaliteit (zowe de kleine als de grote) keihard worden aangepakt om daarmee de slachtoffers (bijvoorbeeld oude mensen) eens te beschermen.
  Maar de grote inkomensverschillen die weer heel normaal beschouwd woden de laatste jaren moeten ook keihard worden aangepakt. Niet het kabinet moet meer gaan verdienen, maar al die managers in bedrijven minder. Ook moeten de energiebedrijven en het openbaar vervoer weer gewoon on overheidshanden komen.

  Reactie door gerardenmia — maandag 27 september 2004 @ 22.59 uur

 71. Peilingen wijzen op PVDA 52, SP 14 en GL 9 zetels. Tijd om warm te lopen langs de zijlijn. Heeft dit kabinetsbeleid toch ook een zonnige kant !

  Reactie door Henk — maandag 27 september 2004 @ 23.32 uur

 72. Sorry, heeft met de discussie verder niets te maken, maar het is denk ik goed voor de stemming

  Reactie door Henk — maandag 27 september 2004 @ 23.33 uur

 73. http://www.keerhettij.nl/

  foutje; hier is de juiste link waar je wel eerst even aan moet melden. gewoon doen voor de thuisblijvers.

  Reactie door ReneR — maandag 27 september 2004 @ 23.36 uur

 74. Reactie op Ronald (43)

  Ik zou jouw stellingname willen omdraaien: het zou juist wenselijk zijn als de regering in het door haar gevoerde/te voeren beleid zich wel wat zou gaan aantrekken van al diegenen die bereid zijn tot staken. Natuurlijk, het zal niet zo zijn dat de positie van het kabinet door een stakingsdag in een grote stad en door een enkele demonstratie (zelfs als het een is met een grote opkomst) direct aan het wankelen wordt gebracht. Want daar is natuurlijk meer voor nodig. Het kabinet valt niet door een enkele sneeuwbal, maar wel door een sneeuwbal die door zijn steeds grotere massa bij het afrollen tot een grote lawine kan uitgroeien. Daar is tijd voor nodig, maar vooral de omstandigheden moeten ‘gunstig’ gezind zijn. En een van die gunstige omstandigheden is nu dat er steeds meer mensen bereid zijn de straat op te gaan en eventueel ook, als het kabinet niet direct overtuigd mocht zijn, tot het overgaan tot stakingen die wellicht langer dan een enkele dag duren.
  Minder gunstige tijden natuurlijk voor diegenen die dit kabinet nog wel een warm hart toedragen, maar ook bij deze mensen kan de ‘stemming’ natuurlijk omslaan op het moment dat na een eerste eerste reeks van acties en stakingen steeds meer van hun tot de overtuiging komen dat dit kabinet met zijn beleidskeuzes geen enkele bestaansgrond meer heeft. En vervolgens zich ook mengen in de grote ‘beweging’, waardoor deze zich nog verder vergroot en versterkt.
  En dan kan deze ‘beweging’, deze ‘golf’ van acties en demonstraties, hoe groot die ook is, nog steeds geweldloos zijn. Dat laatste natuurlijk afhankelijk van de wijze waarop de regering deze opkomende beweging tegemoet wil treden; echter alleen in een dictatuur bedient de regerende macht zich zonder schroom tot geweld om het protest, ook als dat geweldloos is, de kop in te drukken.

  En wat die ‘uitkeringsgerechtigden’ betreft: ook zij hebben rechten, dus ook het recht om te demonstreren. Het zou ook te bizar voor woorden zijn als in een democratie het alleen de werkenden zouden zijn, die mogen demonstreren. De in de democratie verankerde grondrechten komen alle mensen (vrije burgers) onverminderd toe, onafhankelijk in wat voor een situatie (bevoorrecht danwel financieel afhankelijk) zij zich ook mogen bevinden.

  Reactie door David Tompot — dinsdag 28 september 2004 @ 2.07 uur

 75. Ronald

  Pas jouw verhaal in de praktijk toe en je hebt in notime een burgeroorlog. Kan niet ronald, werkt gewoon niet hier in nederland. Ideeen uit buitenland halen is leuk, maar het werkt niet, onze geschiedenis is anders, nederlanders zijn anders.

  Reactie door MAD — dinsdag 28 september 2004 @ 8.47 uur

 76. @MAD, je krijgt ook een burgeroorlog als een groep mensen d.m.v. stakingen e.d. ook hun zin krijgen.
  Sterker nog, een regering laten vallen d.m.v. stakingen en demonstraties is ook een coupe.

  Je ongenoegen hoor je bij de stembus te ventileren en nergens anders, en als je dat niet aanstaat moet je de volgende keer stemmen op een parij die een dwingend referendum wil invoeren.

  Reactie door Ronald — dinsdag 28 september 2004 @ 8.54 uur

 77. @ronald bazelt in 89: `Het volk behoort te spreken via de stembus, als demonstraties en stakingen de regering dwingen tot een beleidsverandering, dan is het goed mis in dit land en dat is het dus ook legetiem om een staatsgreep te plegen.’

  En dat zegt zegt iemand die zelf in een eerder commentaar heeft beweerd in geen 12 jaar te hebben gestemd!

  De linkse regering Chavez in Venezuela is trouwens onlangs voor de tweede keer op democratische wijze tot bloei gekomen, en dan is het volgens de Bush- en Balkenendedoctrine ook weer niet goed:
  want dan kan er immers niet genoeg gestaakt en gedemonstreerd worden met steun van de CIA en Nederland die op de Antillen
  royaal vliegbasisfaciliteiten verschaft aan de Amerikanen.

  Het wordt tijd om de RPG’s uit de mottenballen te halen tegen de dictatuur van collaborateurs als Ronald. :)

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 28 september 2004 @ 9.13 uur

 78. @Tilyx, dat ik niet gestemd heb doet niet terzake aangezien ik ook niet van plan ben om de regering te val te brengen he.
  Maar weet je wat, de volgende keer ga ik stemmen, en als er dan een regering komt die mij niet aanstaat behoud ik mij het recht om die met alle mogelijke middelen ten val te brengen, lijkt je dat een goed idee?

  Zo een heuse RPG, mag ik dan een Gatling gun? :D

  Reactie door Ronald — dinsdag 28 september 2004 @ 9.18 uur

 79. Van mij mag de Chavez blijven zitten hoor, daar heb ik geen moeite mee, zal mij een kouwe rotzorg zijn.
  De enige waar ik medelijden mee heb is de bevolking aangezien de rijken wel vertrekken uit dat land, waardoor er nog grotere armoede zal ontstaan.

  Reactie door Ronald — dinsdag 28 september 2004 @ 9.20 uur

 80. In reactie 97 laat ronald blijken, dat hij de aristocraten van een bepaald land als Goden aanbid.
  Hij gaat uit van de doctrine dat welvaart rijken wordt gebracht in het land. De werkelijkheid is dat de rijken van een bepaald land alle productiemiddelen zoals energiebronnen, grondstoffen, landbouwgrond en arbeid naar zich toeeigenen, waardoor zij de regels bepalen en de massa armer en zij rijker worden. Bovendien vertonen deze “rijken” geen enkele loyaliteit met het volk. In hun belang verkopen zij productiemiddelen aan buitenlandse mogendheden vor een habbekrats, ook al druist dat tegen de wil van het volk.
  Zulke “rijken”kan Venezuela missen als kiespijn. De welvaart van een land hangt af van het efficiënte gebruik van de productiemiddelen en niet van parasitaire rijken, die beslag leggen op deze productiemiddelen voor eigen gewin.

  Reactie door Joop — dinsdag 28 september 2004 @ 11.12 uur

 81. @ronald
  als het aan jou lag dan moesten mensen nog 16 uur per dag in de mijnen werken om net genoeg geld te verdienen om een brood te kopen… Door zo hard te werken sterft men toch op zijn 45ste en dan kost het de overheid niets. Of ben je vergeten dat de huidige werkomstandigheden zijn gekomen omdat mensen zijn gaan staken, dat komt niet door de regering maar door de vakbonden en het recht van mensen om te staken.

  In jouw gedachtegang heb je elke vier jaar lang een dictatuur die je dan om kan ruilen voor een nieuwe dictatuur. Je hebt er voor gekozen dus je hebt er maar naar te luisteren. Ooit in je opgekomen dat politici ook kunnen liegen en zich niet houden aan de beloftes die ze hebben gemaakt…

  Vergeet trouwens ook niet dat terrorisme al eeuwenlang bestaat en dat wij als westerse wereld ons er nog wel het meest schuldig aan hebben gemaakt. Hoeveel mensen zijn er wel niet afgeslacht in onze zogenaamde heilige kruistochten ?!
  Ik weet niet of jij toevallig gelovig bent maar als je dat wel bent dan moet je rekening houden dat jezus een ‘buitenlander’ was en een communist

  Reactie door JP — dinsdag 28 september 2004 @ 11.58 uur

 82. @JP, Nederland heeft teveel opperhoofden en te weinig indianen.

  Reactie door Ronald — dinsdag 28 september 2004 @ 12.26 uur

 83. Ronald geeft ook hier weer blijk ervan, dat zijn kennis tegenovergesteld evenredig is aan zijn grote mond. Hij weet niet, dat het in een democratie volstrekt legitiem is om door middel van acties als stakingen (een in internationale verdragen gegarandeerd sociaal recht) de politieke besluitvormers te beïnvloeden. Net als b.v. lobbygroepen (waaronder wapenhandelaars, dat zal hem aanspreken)dat doen. De besluiten worden altijd door de politiek genomen.

  Mensen, laten we zo min mogelijk reageren op figuren als Ronald en Carel de Win. Zij brengen deze weblog op een bedenkelijk laag niveau. We dienen ze wel van repliek door een fantastisch grote opkomst op 2 oktober a.s.!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 28 september 2004 @ 14.00 uur

 84. Internationaal recht is niet het zelfde als nationaal recht.
  Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.

  Reactie door Ronald — dinsdag 28 september 2004 @ 14.04 uur

 85. @ Rona;d (102):

  Mis! Wat ben jij onwetend, zeg! Bepalingen in internationale verdragen (met rechtstreekse werking) hebben zelfs voorrang boven nationale wetten!
  (En dit is echt het laatste wat ik hier erover zeg).

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 28 september 2004 @ 14.06 uur

 86. @JP

  Inderdaad. Het was ook Jezus, die zei dat mensen honger lijden, omdat anderen een hart van steen hebben.
  Vandaag de dag hebben schreeuwerige en opdringerige christen-fundamentalisten weinig boodschap aan deze uitspraak van Jezus. Deze lieden “geloven” in een almachtige God, terwijl zij er niet van schrikken om zich te verrijken ten koste van de rest en te zeggen dat Gods werken veel geld nodig hebben en daarom veel geld vragen van hun achterban.
  Alhoewel zij pretenderen in Jezus te geloven en deze naam ijdel gebruiken staan zij mijlenver van zijn denkbeelden vandaan.

  Reactie door Joop — dinsdag 28 september 2004 @ 15.23 uur

 87. @Ronald

  In ieder geval is er aan cowboys geen tekort in dit land. De indianen in dit land zijn door dezelfde cowboys in samenwerking met veraderige indianen verdreven, die uiteindelijk opperhoofden konden worden over een lege en dorre vlakte.

  Reactie door Joop — dinsdag 28 september 2004 @ 15.28 uur

 88. @joop
  ik ben het volkomen met je eens en op dezelfde manier wordt nu de islam misbruikt door moslimfundamentalisten. We moeten ons niet laten verblinden door die mensen, het is alleen jammer dat alleen die soort mensen het nieuws halen en niet de miljoenen moslims en christenen die zij aan zij in vrede leven.
  Net zoals ons huidig kabinet zijn teveel mensen gefixeerd op de rotte appels en zien ze de rest over het hoofd. Daarom is dt huidig kabinet verkeerd bezig en dat zullen ze 2 oktober wel merken..

  Reactie door JP — dinsdag 28 september 2004 @ 16.13 uur

 89. Ronald,
  Ugh

  Reactie door folkert de Lepper — dinsdag 28 september 2004 @ 16.18 uur