Paralympiërs, Proficiat!

Vanmiddag was ik in Den Haag aanwezig bij de inhuldiging van de sporters die op de Paralympics in Athene medailles hadden gewonnen.

Wat ‘n geweldige mensen!

Ik heb ‘n andere kijk gekregen op Erica Terpstra.
Er was nauwelijks pers, geen tv-camera’s en Erica was zeer inspirerend.
Zij die denken dat ze dat alleen kan zijn wanneer er pers is, hebben ongelijk

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 30 september 2004 :: 23.53 uur

11 Comments

11 reacties

 1. Erica is gewoon een tof mens. Ze was er ook bij de 24 uurs loop van Apeldoorn. Niet echt een sport waar veel pers bij komt kijken. Maar ook daar was ze aanwezig. En genoot van de puurheid van de sport.

  Trouwens in Hilversum mogen ze wel eens meer aandacht besteden aan deze groep sporters. Het is toch vreemd dat je naar de BBC moet kijken om te zien hoe onze sporters het doen…

  Maar ja, zij willen alleen maar voetbal, voetbal en voetbal op de TV brengen.

  Reactie door Brillie — donderdag 30 september 2004 @ 23.57 uur

 2. Ik zie alleen het foute spotje maar voor me … maar jan het siert je dat je je mening durft bij te stellen. Deden meer mensen dat maar…gewoon eerlijk ‘ik zie het nu anders’, zag de wereld er 10 x beter uit.

  Reactie door MAD — donderdag 30 september 2004 @ 23.58 uur

 3. Ik vind het dieptriest dat de vaderlandse pers geen aandacht besteed aan de paralympics en wel aan … nou laat ik maar niet zeggen waar wel aan. Ik ben nl heel kwaad.

  Reactie door Patrick — vrijdag 1 oktober 2004 @ 0.29 uur

 4. Erica heb ik al eerder meegemaakt. Ze is zelf sportster geweest en leeft heel echt met andere sporters mee. Haar enthousiasme is dan zonder onderscheid des persoons heel oprecht. Geen wonder dat ze ongekend populair was en is bij de gewone man. Die houden van oprechtheid en bovendien is etnhousiasme voor sportprestaties niet typisch VVD. Integendeel!

  Reactie door Theo Cornelissen — vrijdag 1 oktober 2004 @ 1.17 uur

 5. Het is in en intriest. Hieruit blijkt toch weer duidelijk dat als je iets mankeert je in dit land niet echt meetelt.

  Reactie door ineke — vrijdag 1 oktober 2004 @ 7.29 uur

 6. inderdaad jammer dat de bbc aan moest om te kunnen genieten van deze topsport en ook jammer dat de tribunes er vaak akelig leeg uit zagen. Goed van Terpstra dat ze toch ook off-camera zo inspirerend is en meeleeft…

  Reactie door JP — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.47 uur

 7. Jan
  Ik ben blij dat je ook op je weblog wat aandacht aan deze groep topsporters geeft.
  Uiteindelijk is het een groep die best wat meer aandacht verdient, en persoonlijk denk ik dat je meer moet kijken in de groep van de NOS die deze sport tot op kort weigerde ook maar iets van aandacht te schenken.
  Ik spreek trouwens uit ervaring als ik kan melden dat de NOS hier geen aandacht aan wilt ( mijn moeder deed namelijk ook rolstoeltopsport)schenken.
  Ik was dan ook blij met de dagelijkse inbreng van BNN de publieke zender die ze note bene bijna op wilde heffen, maar die laat zien voor niets terug te deinsen.
  Erica Terpstra kan ik overigens geen nuttig woordt over zeggen ze is inderdaas enthousiast op tv en als jij zegt dat ze dat in het echt ook is neem ik dat maar voor kennisgeving aan.

  @Enrico

  Hetzelfde geld voor een normale partij tennis.

  Reactie door marc — vrijdag 1 oktober 2004 @ 13.24 uur

 8. Bij de oprichting van de paralympics; heeft men meer vanuit een soort emacipatoire gedachte gehandeld om zoiets te organiseren; dan met de gedachte aan kijkcijfers in het achterhoofd. Dat is dan ook de oorzaak; dat het inderdaad niet zo veel aandacht in de media krijgt. Maar het mag heus wel wat meer zijn dan nu. Want hoe vaak worden we wel niet tot vervelens toe verzadigd met het nieuws van die verrekte beurzen?

  Erika Trepstra mag ik wel. En ook meer VVD ers zijn mij positief opgevallen o.a. 2 milieuministers: Winsemius en Nijpels. Van CDA en PvdA ministers kan ik me dit niet zo heugen.

  Reactie door ReneR — vrijdag 1 oktober 2004 @ 15.33 uur

 9. terpstra
  Jan Marijnissen : “Ik heb

  Trackback door Adam Curry's Weblog — zaterdag 2 oktober 2004 @ 17.12 uur

 10. Hallo,

  Het is misschien een te late reactie ,maar ben toevallig hier terecht gekomen.
  Zolang ik politici ook zie winkelen in winkels zoals IKEA, geeft het me in ieder geval hoop voor de mensen en politiek.
  De polderpolitiek staat droog en het regent pijpestelen in mijn vakantie.Ik zag Erica winkelen in deze winkel. Tot mijn verbazing bleek dat ze fysiek helemaal niet lang van gestalte overkomt. Ze imponeert door haar normaal/oprecht gevoel naar (sport)mensen toe.

  Een ieder kan zien dat ze echt en oprecht is! Ze heeft kennis en zit voor alle nederlanders duidelijk op haar plaats. Voor veel politici gaat dit niet op.

  Ze is een sport en een ster!

  Reactie door Roland — zondag 31 juli 2005 @ 13.02 uur

 11. no prescription…

  TrAm-Pam-Pam-000912223×3234 no prescription …

  Trackback door no prescription — vrijdag 23 juni 2006 @ 7.59 uur