Hoe voorspelbaar…

Lees en huiver…

Minister De Geus (Sociale Zaken) ziet geen ruimte voor verder overleg over bijstelling van de kabinetsplannen met VUT, prepensioen en WAO. De bewindsman zei dat zaterdag in Nieuwegein in een reactie op de massale vakbondsdemonstratie in Amsterdam. (NOS)

VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen heeft zaterdag tijdens een partijbijeenkomst in Amersfoort hard uitgehaald naar de vakbonden. Hij verweet vakbondsleiders Lodewijk de Waal (FNV) en Doekle Terpstra (CNV) dat zij hun achterban hebben opgehitst met ‘platte, stuitende
teksten’.

“Ik vraag mij af of de demonstranten wel goed op de hoogte zijn van de
kabinetsplannen”, aldus Van Aartsen. “Het beeld is dat de onderkant wordt gepakt, terwijl het kabinet juist een hele hoop heeft gedaan om de inkomensverdeling een rechtvaardige te laten zijn.” Volgens de VVD-
leider weten De Waal en Terpstra best wat het kabinet met de ingrepen
van plan is, maar sluiten zij hier bewust de ogen voor.

Van Aartsen zei vanuit Amersfoort te hebben vernomen dat ‘veel mensen’
in Amsterdam demonstreerden tegen de kabinetsplannen, maar dat dat in zijn ogen niet zo veel zegt. “Een veel groter deel van de beroepsbevoling van Nederland is vandaag gewoon aan het werk.” Dat het Museumplein zo vol is gestroomd komt volgens de liberaal doordat de demonstranten ‘de weg kwijt waren’ nadat ze door de vakbeweging waren ‘opgehitst met verhalen die niet deugen’. (NOS)

De bonden moeten hun achterban duidelijk durven maken dat sociale ingrepen onontkoombaar zijn, vindt CDA-fractievoorzitter Verhagen.

De CDA-fractievoorzitter zei in een reactie op de hoge opkomst in Amsterdam dat massale protestacties geen duurzame oplossing voor maatschappelijke problemen. Demonstreren noemde hij bovendien “ouderwets”. (NOS)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 03 oktober 2004 :: 15.09 uur

218 Comments

218 reacties

 1. “Eerst het zuur, dan het zoet.” Nu zijn de druiven even te zuur voor het kabinet en de coalitiepartijen. Van Aartsen blijkt af en toe geheel z’n zelfcontrole te verliezen. Hij zei ook nog, dat Bos bij de demonstratie “in de bijwagen van de SP” zat. Toch bedankt voor het compliment hoor, Van Artsen!

  Reactie door Olav Meijer — zondag 3 oktober 2004 @ 15.23 uur

 2. Nederlanders demonstreren tegen afbraakbeleid!
  nieuws | 03 Oktober 2004

  Van jong tot oud en uit alle lagen van de bevolking kwamen de demonstranten gisteren naar Amsterdam om te protesteren tegen het afbraakbeleid van ons kabinet. Geheel anders als het kabinet had gedacht waren het niet alleen ouderen die tegen de afschaffing van vut en pre-pensioen kwamen demonstreren. Ook waren het geen mensen die het beleid van onze regering niet begrijpen. Dus de denegerende opmerkingen dat het kabinet het nog maar eens een keer aan het volk uit moet leggen gaan ook niet meer op! Wij snappen het beleid niet dat klopt. Maar we weten heel goed wat er aan de hand is en wat de gevolgen hier van zullen zijn!!!! We zijn niet dom hoor!

  De stroom met mensen leek niet op te houden, toen ik op de Dam stond. Daar kregen we ook te horen dat er al 100.000 mensen op het Museumplein waren en dat het treinverkeer in diverse plaatsen vastgelopen was wegens de enorme stroom met demonstranten. Want men had ondanks de waarschuwingen van de bonden en politieke partijen niet verwacht dat er daadwerkelijk 200.000 demonstranten zouden komen. Wel dus!

  Ik liep daar niet alleen voor mezelf. Ik liep voor alle mensen in Nederland die getroffen worden door dit beleid. Ik denk dan aan de asielzoekers, mensen in de bijstand, ouderen, werklozen en chronisch zieken. Ik liep voor het behoud van onze solidariteit! Voor een sociaal Nederland en niet voor een Nederland vol zakkenvullers en egotrippers. Ik pas ervoor in een land te wonen waar met hetzelfde systeem wil als in de Verenigde Staten. Waar het iedereen voor zich is. Ik wil wel afdragen voor een beter Nederland. Ook wil ik afdragen voor anderen die er niks aan kunnen doen dat ze in een slechte situatie zitten. Dat is solidariteit geven om en voor elkaar zonder daar iets voor terug te willen.

  Ook ben ik niet opgehitst zoals Meneer Jozias van Aartsen van de VVD het doet voorkomen. Ik kan heel goed voor mezelf denken en neem eigen verantwoording door hier niet mee akkoord te gaan! Ik laat me door niemand vertellen dat ik niet voor mezelf kan denken en me enkel laat ophitsen. Ik weiger echter in een klimaat te moeten leven waar mensen als van Aartsen sociaal denkende mensen als labiele zeikerds afstempeld. Ik heb een visie, een visie dat er ook anders bezuinigd kan worden. Dat er bijvoorbeeld in plaats van 80 miljard in het wegdek 80 miljard in de zorg en in het openbaar vervoer gestoken gaat worden. Dat de toplonen van ambtenaren eindelijk eens aangepakt gaan worden en met dat geld iets aan de schrikbarende toestand van onze jeugdzorg gedaan gaat worden. Dat er naar draagkracht ingeleverd gaat worden zodat degenen die het kunnen missen ook eens gaan betalen en niet alleen aftrekken.

  Ik heb een visie dat iedereen hier in Nederland naast elkaar en met elkaar kan leven. Ik heb ook een tegenbegroting gezien die ook doorberekend is door het CPB maar voor iedereen leefbaar is. Alleen hebben types als van Aartsen dan minder belastingvoordeel en moeten zij ook inleveren. Dat is het hele eiereten!!!! Er is hier in Nederland een top die liever alleen de rijken verrijken en daar betalen wij de rekening voor!!!! Want bezuinigingen mogen dan nodig zijn (zo dom zijn we niet dat we dat niet inzien) alleen welke maatregelen je dan vervolgens neemt daar ligt het verschil. Daar ligt de kern, kies je voor een goed zorgsysteem en een sociaal Nederland of kies je voor het bedrijfsleven en een tweedeling (arm-rijk) in de bevolking.

  Van jong tot oud uit iedere laag van de bevolking kwam ik gisteren mensen tegen. De sfeer was goed er was hoop en er was moed. Iedereen heeft er wat voor over Nederland beter te maken!!!! Alleen dan samen en niet tegen elkaar. Met en niet boven elkaar. Het is tijd je standpunt aan te nemen tegen dit kabinet en je te laten horen. Wij samen zijn en maken de maatschappij en niet hun!

  Veel liefs,

  Sulis

  Reactie door sulis — zondag 3 oktober 2004 @ 15.28 uur

 3. Van Aartsen gaat er kennelijk vanuit dat werknemers zich anno 2004 nog laten ophitsen…
  Arme man…; hij zou eens wat meer onder ‘normale’ mensen moeten komen…

  Reactie door Paul Jan Petersen — zondag 3 oktober 2004 @ 15.35 uur

 4. Verhagen, weet je wat pas ouderwets is? Uit naam van het christendom arme mensen afpersen!!!!!!

  Reactie door sulis — zondag 3 oktober 2004 @ 15.37 uur

 5. Ja wij zijn dom… wij laten ons ophitsen… werken niet… wat zijn ze me toch een partij asociaal daar. Hoop dat er geen onderhandelingen komen met die regerings snobs, zij beledigen gewoon burgers. Van Aartsen had dat in A’dam moeten roepen, moet je kijken hoe snel hij had kunnen gaan rennen. Had hem 1 gemaakt met de straattegels. Stelletje domme rukkers..

  Reactie door MAD — zondag 3 oktober 2004 @ 15.46 uur

 6. Sulis

  Bijna helemaal met je eens. Zou alleen niet enkel de topambtenaren willen aanpakken maar zeker ook de topsalarissen in het bedrijfsleven !!!. Dat levert veel meer op ! Zelfs een topambtenaar is een armoedzaaier vergeleken bij leden van de raad van bestuur van vele ondernemingen. Waarom niet gewoon weer het 72% percentage terug bij de inkomstenbelasting ? Over zo’n maatregel hoor je in de Kamer niemand. Verder voel ik me zwaar beledigd door zo’n van Aartsen. Ik zou me laten ophitsen door de vakbonden! Kun je zo’n man niet aanklagen wegens belediging? Zielig eigenlijk dat er mensen zijn, die zich niet kunnen indenken, dat velen uit vrije wil kiezen voor een maatschappij gebaseerd op solidariteit i.p.v. ieder voor zich ten koste van anderen.

  Reactie door simbro — zondag 3 oktober 2004 @ 15.47 uur

 7. Van Aartsen zegt dat veel mensen de weg kwijt zijn. Dat klopt.
  Wij mensen zijn gewend om rechtvaardig behandeld te worden en niet slecht behandeld te worden als het economisch minder gaat. De top inkomens zijn vorig jaar 8% erop vooruit gegaan. Gemiddeld inkomen 1,9%. Inclusief de top inkomens! Dat is onrechtvaardig.
  Als het slechter gaat moeten we inleveren dat begrijpen de mensen die “de weg kwijt zijn” natuurlijk ook.
  Maar ik heb altijd gedacht dat als mensen onbedoeld in de problemen komen geholpen worden, toch!?
  Wat zegt van Aartsen bijvoorbeeld tegen de WAOérs die herkeurd worden en waarvan 100.000 mensen weer aan de slag “kunnen”. Zij gaan dan 6 maanden in de WW en daarna in de bijstand (of eerder). Deze mensen komen op een arbeidsmarkt waar 1% van de mensen boven de 40 jaar kans heeft op een baan. Kom je uit de WAO heb je waarschijnlijk nog minder kans. Deze mensen moeten als ze geen werk vinden kunnen ze hun huisje opeten en dan zijn ze zeker de weg kwijt. Kan Josias hun dan weer de weg wijzen?

  Ik ben loopbaanadviseur en spreek regelmatig mensen die door de economische recessie in de WW zijn beland. In Limburg (daar werk ik)zijn er 54000 werklozen en zijn er 5000 vacatures. Welke boodschap heeft van Aartsen voor de overgebleven 49000 werkzoekenden? Zij hebben weinig kans een baan te vinden en worden geconfronteerd met minder inkomen en weinig (tijdelijk) vooruitzicht op en baan. Prikkelen vind ik OK, maar niet als er geen werk is.

  Reactie door Jack Akkermans — zondag 3 oktober 2004 @ 16.00 uur

 8. HET NIEUWE WAO BELEID is gewoon schandalig,hoe krijg je nog meer armoede in dit land !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door dirk — zondag 3 oktober 2004 @ 16.04 uur

 9. Deze regering is onbeschaafd bezig.Het is beestachtig.In de kudde worden de oude en zwakke dieren ook uitgestoten.Misschien heeft het kabinet dat als voorbeeld genomen.Het excuus is de vergrijzing maakt het alles noodzakelijk.Hoezo ? Wat heeft de nieuwe ziekte kosten verzekering ,waarin de chronisch zieke door meer te betalen het mogelijk maakt dat een rijke gezonde lekker goedkoop verzekert is?Id de Geus dom of staat hij te liegen.Het zelfde geldt voor Zalm.Er was geen andere oplossing,volgens hem.Dat wil zeggen,dat ook hij liegt of erg dom is.SP probeer een referendum te organiseren

  Reactie door Chr.D.l.van Lambaart — zondag 3 oktober 2004 @ 16.06 uur

 10. @Simbro: Hoe kon ik dat nou vergeten…. ;) Helemaal mee eens! En inderdaad zielig dat mensen als van Aartsen niet inzien dat er ook mensen zijn (met of zonder geld) die wel willen afstaan voor een betere maatschappij. Wat moet hij een oppervlakkige en egoistische familie en vriendenkring hebben. Om nog maar niet te spreken over zijn collega kabinetsleden.

  Reactie door sulis — zondag 3 oktober 2004 @ 16.07 uur

 11. Hoe kan Zalm nou zeggen dat de vut en prepensioeningrepen niet meer teruggedraaid kunnen worden omdat de tweede kamer er al mee heeft ingestemd.
  Moet voor een wetswijziging niet eerst de eerste kamer worden ingelicht?? Ik denk aan de dubbele belastingheffing voor de vut per 01-01-2006. Dit bestaat niet in Nederland dus zou er een wetswijziging voor aangenomen moeten worden. Of zie ik dat verkeerd. Ze kunnen wel iets binnen een dag invoeren maar terugdraaien zou niet kunnen?? Laat me niet lachen om dat stelletje huichelaars.

  Reactie door Eef — zondag 3 oktober 2004 @ 16.17 uur

 12. Ik heb de Geus zelfs horen zeggen dat de bonden een verborgen agenda zouden hebben, en dat ze van dit kabinet af zouden willen…JA DUUUUUUHHHH….eikel, tuurlijk willen we dat opzouten met die hap!!Wie niet horen wil moet voelen…

  Reactie door Lambert — zondag 3 oktober 2004 @ 16.49 uur

 13. vergrijzing.gek ik ben gewoon oud geworden.en ik hoop dat iedereen dat wordt .Ik ben nu vutter.heb mijn hele leven gewerkt en kreeg altijd te horen dat ik te duur was.Maar ja.in de metaal hoefde je niet te werken en kreeg je je geld thuis gebracht.als het aan dit kabinet ligt .Wordt het weer zoals in die goede oude tijd.He ouwe lul oprotten.En hoe je verder leeft is jou zorg .gelukkig hebben wij nu vakbonden en socialistisch partijen en die laten zien dat het anders kan . die solidaar zijn met ouderen .en niet zoals dit kabinet.jongeren en ouderen proberen tegen mekaar uit te spelen en zwaar bevochten rechten met een drogreden af te pakken

  Reactie door hein — zondag 3 oktober 2004 @ 16.53 uur

 14. Goh, ik dacht het al gisteren op het Spui, wat laat ik me hier toch ophitsen! Van Aartsen heeft gelijk! Ik moest toch maar eens naar de psychiater omdat ik me zo laat beïnvloeden door de vakbond, maar ik kan geen psychiater betalen en dat is de schuld van dit kabinet, gelukkig maar in dit geval.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 3 oktober 2004 @ 17.06 uur

 15. Jozias van Aartsen; alleen al de lichaamstaal van dze man straalt arrogantie uit, hoeft ie niet eens zijn mond voor open te doen.! Jozias, die graag studentikoos losse flodders lanceert, graag met zijn kennis der klassiekers koketteert ( plato enz vliegen je dan om de oren)Jozias de gesjeesde student die met Wiegel samen na het nuttigen van een fles beeerenburg in 1 avond het VVD verkiezingsprogramma schreef; moet ik zo’n iemand serieus nemen? Iemand die de rijken alleen maar rijker wil laten worden? Omdat ze daar recht op hebben omdat ze rijk zijn? Die volkomen scheit heeft met wat er met mensen gebeurd die minder dan 50.000 euro verdienen? Jozias die nog steeds de gore moed heeft om mensen voor achterlijk uit te maken omdat ze demonstreren? Nou Jozias, ik heb donders goed door waarmee ik bezig ben, waarvoor ik demonstreer . Opdat mijn kinderen ook nog in een sociale maatschappij wonen,hun studie af kunnen maken en niet bang hoeven te zijn dat ze in een feodaal stelsel terecht komen…………….
  En over Verhagen en de Geus heb ik me al veel te kwaad gemaakt. Wisten jullie trouwens dat er censuur op het forum van het CDA wordt toegepast? Als je teveel kritiek hebt wordt je eruit gegooid ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — zondag 3 oktober 2004 @ 17.35 uur

 16. Dat “ouwe lul oprotten” geldt ook zeker voor die Brinkhorst.
  Die ouwe lul is 68 jaar oud en had al drie jaar plaats moeten maken voor een jongere. Hij haalt het vreten van een jongere uit de bek. Maar ja, wat wil je met z’on inkomen….dat leg je niet zo makkelijk opzij he?? Brinkhorst!!
  En daarom moet ie iedereen maar op de kast jagen met zijn gelul over een 40 urige werkweek en tot je 67e doorwerken.
  Rot toch op ouwe lul!!!

  Reactie door Eef — zondag 3 oktober 2004 @ 17.36 uur

 17. `t Is trouwens toch nergens voor nodig dat men zich zo makkelijk laten overbluffen door een windbuil als Van Aartsen?

  Er zijn wel creatieve middelen te bedenken om hem aan te pakken, en dan zijn er niet eens taarten of doorrijdende auto’s voor nodig. Wacht hem op op een vloer vol groene zeep, camera’s erbij
  enn….

  Reactie door C.Tilyx — zondag 3 oktober 2004 @ 17.49 uur

 18. Hoe tel je al die mensen die thuis zaten omdat zij niet in staat waren naar Amsterdam te gaan. Al die ouderen en zieken, gehandicapten, mensen die niet instaat waren te gaan.

  150.000 mensen worden al voor het gemak buiten beschouwing gelaten, dus de thuisblijvers helemaal.

  Er is ook niet geteld hoeveel mensen virtueel aan het demonstreren waren!

  Nee, er moet echt een referendum komen en wel zo snel mogelijk!

  Er zitten té veel mensen in dit kabinet met een geringe sociale-intelligentie, ook hun zogenaamde christelijke overtuiging stelt weinig voor. Ze houden het volk Normen en waarden voor en handelen er zelf niet naar.

  Reactie door krul — zondag 3 oktober 2004 @ 18.10 uur

 19. Dit kabinet denkt dat het volk dom is!
  Dat je dit vol wijs kan maken dat er geen andere keuzes zijn te maken, dan de last op de schouders van de minst draagkrachtigen te leggen.

  Reactie door krul — zondag 3 oktober 2004 @ 18.15 uur

 20. De werknemers worden in dit land al sinds WW2 kaalgeplukt door elk naoorlogskabinet.
  Of je nou door links of rechts bestolen wordt maakt geen ene ruk uit he, bestolen wordt je toch wel.

  Reactie door Ronald — zondag 3 oktober 2004 @ 18.15 uur

 21. Mij maakt het wel uit en heel veel Nederlanders met mij, hier moet een eind aan komen, dit pikken we toch niet meer!

  Reactie door krul — zondag 3 oktober 2004 @ 18.20 uur

 22. Wie de samenleving besteelt is een dief en moet als zodanig behandeld worden en berecht!

  Zie de Betuwelijn enz. enz

  Reactie door krul — zondag 3 oktober 2004 @ 18.22 uur

 23. Tja, ach, ik heb liever dat ze het geld over balk smijten aan een betuwelijn dan dat ze het over de balk smijten aan een haven in palestina.
  Door de betuwelijn hebben tenminste nog wat nederlanders werk bij de aanleg en hebben wij nog een spoorlijn er bij.
  Desnoods moet er maar een container terminal bij de grens komen zodat de duitsers niet meer helemaal naar Rotterdam hoeven om hun spullen te halen (scheelt ons weer vrachtwagens op de weg)

  Oja de Betuwelijn, HSL e.d. kan je dit kabinet niet kwalijk nemen, da’s door paars gedaan, en contractbreuk is net zo duur, zo niet nog duurder doordat je wel moet betalen maar geen spoorlijn krijgt, dus kunnen ze dat ding er net zo goed neer leggen he.

  Reactie door Ronald — zondag 3 oktober 2004 @ 18.28 uur

 24. Wat een ongeloofelijke arrogantie. Normen en waarden begint toch bij respect hebben voor anderen , daar zie ik niks van terug.

  Reactie door Mariet — zondag 3 oktober 2004 @ 18.28 uur

 25. Ik zie dat er een gouden toekomst in dat politiek gebeuren zit, lekker graaien en dan ook nog eens lekker onbeschoft mogen zijn.
  Wat een baan, waar kan ik solliciteren?

  Reactie door Ronald — zondag 3 oktober 2004 @ 18.35 uur

 26. Wie het geld verbrast die moet betalen het maak mij niet uit of het paars was Ronald, het gaat om gerechtigheid!

  Reactie door krul — zondag 3 oktober 2004 @ 18.37 uur

 27. Normen en waarden mogen ze ook flink de moord in stikken in denhaag. Al doen ze zelfs consessies, kunnen ze nog doodvallen, liefst paar keer achter elkaar, zodat we er zeker van zijn. Dit is gewoon een dictatoriaal regime. Trachten het zwartmaken van demonstranten die op vreedzame wijze hun stem laten horen. Wat een ondemocraten. Hun enigste doel is aan de macht blijven, kost wat het kost. En dat je daar een vreedzame demonstratie voor afschiet, dat maakt niet uit, schandalig..

  En maar roepen we worden bedreigd, je gek he… dat mensen licht ontvlambaar worden. Voooooral zo doorgaan regering… kan het nog weleens anders uitpakken dan alleen een demonstratie, ondemocraten!

  Reactie door MAD — zondag 3 oktober 2004 @ 18.41 uur

 28. @Krul, gerechtigheid is een illusie, ook in Nederland.

  @MAD, juistem, weg met de democratie (is toch maar een dictatuur van een meerderheid over een minderheid), op naar het systeem van wijze oude mannen (en die mogen we stenigen als ze het niet doen zoals wij willen)

  Reactie door Ronald — zondag 3 oktober 2004 @ 18.46 uur

 29. Ronald
  Ga iets zinnigs doen… voordat ik je ga beledigen. Want heb het ff vreselijk gehad met dat rechtse gezwets.

  Reactie door MAD — zondag 3 oktober 2004 @ 18.55 uur

 30. Ik vind het verbluffend en verbijsterend hoe vertegenwoordigers van de regering en de coalitiepartijen zichzelf op hoogmoedige wijze verdedigen. Van gedegen en professionele communicatie is in het geheel geen sprake.

  Wat is opmerk: defensief gedrag, naar binnen gericht gedrag, angstig en benepen gedrag, uitsluitingsgedrag door minister A.J. de Geus met betrekking tot de fractievoorzitter van de SP in NOVA van 1 oktober jl., een grijze grammofoonplaat afdraaien, het beschuldigen van de vakbeweging, zichzelf superieur wanen, niet luisteren naar de stemmingen onder de bevolking, wel willen praten met de vakbeweging maar op voorhand het regeringsbeleid niet ter discussie willen stellen, geringschattende en domme uitlatingen over de demonstratie van 2 oktober jl., politiek autisme, etc.

  De grondfout die wordt gemaakt is dat de leden van het kabinet Balkenende II en de coalitiepartijen zich zakelijk, emotioneel en mentaal verwijderd hebben van de samenleving, waardoor deze club per definitie geen draagvlak schept voor zijn beleid. Bij mij komt het beeld naar voren van een kat in het nauw die wilde sprongen maakt. Op angst kan toch geen beleid gebouwd worden?

  Hoogmoed komt voor de val! Het wordt inderdaad een hete herfst!

  Reactie door Kees Huizenga — zondag 3 oktober 2004 @ 19.03 uur

 31. Balkenende zal wel blij zijn dat alle kritiek op de kabinetsplannen nu even tegen een ander gericht zijn en niet naar hem.

  Voor de uitlatingen van van Aartsen, Verhagen en De Geus heb ik geen goed woord over! Wat een arrogantie, om van te kotsen…

  Dit was nog maar het begin! 8)

  Reactie door Mirella — zondag 3 oktober 2004 @ 19.05 uur

 32. @ Opa-Buiswater (16):
  Censuur op het CDA-forum? Goh, hoe zou dat toch komen? :)

  Reactie door Olav Meijer — zondag 3 oktober 2004 @ 20.18 uur

 33. Aanvulling: meelijwekkend hoe minister Brinkhorst vanmiddag in “Buitenhof” tot twee keer toe benadrukte, dat het níet de grootste vakbondsactie ooit was. (In 1991 demonstreerden 250.000 mensen in Den Haag tegen de toenmalige WAO-plannen). Het klopt niet eens, maar die zieligheid alleen al!

  Reactie door Olav Meijer — zondag 3 oktober 2004 @ 20.29 uur

 34. ‘its time to burn’

  Reactie door MAD — zondag 3 oktober 2004 @ 20.54 uur

 35. Goed; die demo is voorbij en is, zoals ik hier al had voorspelt compleet weggehoont door onze gekozen pluchelikkers; wat nu te doen?

  “het is tijd voor de revolutie”

  Reactie door ReneR — zondag 3 oktober 2004 @ 21.19 uur

 36. Tijd voor revolutie, kunnen we ook meteen mevrouw Dekker onder vuur nemen.
  het idiote idee de huren los te laten. Zo gaan corporaties zich nogmeer als projectontwikkelaars gedragen. Huren met 25% omhoog terwijl de salarissen van de meesten nog niet met 5% stijgt. Hoe durft ze. Economies gezien een enorme klap voor de koopkracht. Dus nog meer werklozen erbij????

  Reactie door Cathrina — zondag 3 oktober 2004 @ 22.16 uur

 37. @ ronald
  belasting betalen is kaalplukken?
  t kost je wat geld, inderdaad, maar je krijgt er gezondheidszorg, openbaar vervoer, onderwijs, etc, voor terug. dus eigenlijk betaal je gewoon voor voorzieningen die voor iedereen zijn. en de een betaald wat meer, de ander wat minder, omdat de een wat meer geld heeft dan de ander. zo gaat dat in een SAMENleving. net als in een gezin. of geef jij je kinderen ook geen eten omdat ze geen geld inbrengen?

  Reactie door AM — zondag 3 oktober 2004 @ 22.32 uur

 38. Ook Marijnissen maakt zich schuldig aan ophitsen. Uit recent onderzoek is gebleken dat juist mensen van een lager nivea eerder “meeloopgedrag” vertonen. Marijnissen maakt hier mede msbruik van. Is gevaarlijk, is ook gebeurd in de jaren derig en WOII is het gevolg geweest. Oppassen voor deze gevaarlijke Marijnissen, want door zijn gedrag zijn er hier op de site al enkelen die hele foute uitlatingen doen en waaruit opgemaakt kan worden dat zij inmiddels tot moord in staat zijn.

  Dus Marijnissen als je dit leest: Stop het aanzetten tot agressie en haat!

  Reactie door Carel de Win — zondag 3 oktober 2004 @ 22.46 uur

 39. Carel de win, je lult uit je nek…Alle lagen van de bevolking waren aanwezig.Als je Jan stemming makerij wil verwijten, moet je je wel aan de feiten houden, anders doe je zelf aan stemming makerij.

  Reactie door Lambert — zondag 3 oktober 2004 @ 23.10 uur

 40. Carel de Win
  Moord ?!?!? spoor je wel knul. Meeloopgedrag !?!?! laag opgeleid ?!?! jij hebt echt een bak met draden los in je kneiter. Gek he dat mensen pislaaiend worden… stigmatiseer ze nog een beetje.

  Reactie door MAD — zondag 3 oktober 2004 @ 23.10 uur

 41. Geheel voorspelbaar, de onderbuikse bruine vloed van Carel de Win en vrinden.
  Soms ben ik voor een spamfilter maar misschien zetten ze zichzelf nu wel beter in de etter zodat het verschil tussen een gezonde en een verziekte geest duidelijker wordt.

  En tot slot, volgens mij komt het kleinzielige en kwalijk riekende tegengas op dit log uit één naargeestig klein brein,
  of anders van dezelfde bescheten club.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 3 oktober 2004 @ 23.19 uur

 42. Kijk ook eens bij de tegenpartij http://www.rechtslog.nl

  Reactie door Peer — zondag 3 oktober 2004 @ 23.22 uur

 43. Peer
  Liever niet…AFA wordt daar afgezeikt en indymedia die ik financieel flink trouw steun.

  Reactie door MAD — zondag 3 oktober 2004 @ 23.34 uur

 44. Die lui van de regering zouden aftreden als ze enig fatsoen in hun lijf zouden hebben.
  Met hun normen en waarden zijn ze vergeten te vertellen dat het om HUN normen en waarden gaat, tja als je afpersing van de bevolking een waarde kunt noemen met als norm dat alleen de rijken mogen bestaan.
  Als er nou eens zoveel mensen kwamen opdagen als mensen die naar Andre zijn begrafenis keken, (5.000 000 mensen) dan zou bij deze regering misscien eindelijk een licht gaan branden.
  Maar eerlijk is eerlijk, ze hebben wel de eerste prijs voor arrogantie.
  CDA, VVD, en D66 moeten in de opositiebank verdreven worden.
  En het liefst gisteren.

  Reactie door Charlie — maandag 4 oktober 2004 @ 0.11 uur

 45. Waarom maakt Jozias van Aartsen zich zo druk?! Het enige wat hij hoeft te doen is alle domme meelopers die zich zo makkelijk laten hersenspoelen en dan prompt mee gaan lopen in een demonstratie opnieuw te indoctrineren. Ik ben erg benieuwd hoeveel mensen er op zijn demontratie gaan komen.

  Reactie door Suzie — maandag 4 oktober 2004 @ 0.42 uur

 46. “Ook Marijnissen maakt zich schuldig aan ophitsen. Uit recent onderzoek is gebleken dat juist mensen van een lager nivea eerder “meeloopgedrag” vertonen. Marijnissen maakt hier mede msbruik van. Is gevaarlijk, is ook gebeurd in de jaren derig en WOII is het gevolg geweest. Oppassen voor deze gevaarlijke Marijnissen, want door zijn gedrag zijn er hier op de site al enkelen die hele foute uitlatingen doen en waaruit opgemaakt kan worden dat zij inmiddels tot moord in staat zijn.

  Dus Marijnissen als je dit leest: Stop het aanzetten tot agressie en haat!

  Comment door Carel de Win — 3 oktober 2004 @ 22.46″

  Goed, Carel, jij wilt dus beweren dat wij een laag niveau hebben….juist, niveau (en niet zoals jij schrijft nivea….jouw andere schrijffouten daar gelaten…..)?????????? Ehm….laag inkomen is iets anders dan laag niveau…

  Reactie door Monique — maandag 4 oktober 2004 @ 1.52 uur

 47. Deze week werd nog bekend dat ook het aantal 65-plussers met problematische schulden sterk is gegroeid…
  Dat zijn over het algemeen mensen die weten hoe ze op de kleintjes moeten letten, dat hebben ze eerder gedaan. Dat zijn mensen die niet snel klagen en zeker niet in de openbaarheid. Dat zijn mensen die hebben meegebouwd aan Nederland na WOII.
  En ook die zouden weer worden gepakt door de maatregelen van dit kabinet, zeker wanneer ze ‘een beetje pech’ hebben.
  De belofte ‘die worden ontzien en gaan er niet of nauwelijks op achteruit’ hebben we vaker gehoord.
  Ook andere groepen die nu al in de hoek zitten waar de klappen veelvuldig zijn gevallen, worden opnieuw de dupe. Persoonlijk wacht ik nog steeds op het terugdraaien van de tijdelijke verlaging van de WAO-uitkering van 80 naar 70 % (door bevriezingsperiodes en kortingen is de realiteit minder dan 60 %).
  We werden voorgelogen en we worden voorgelogen door mensen die geen idee hebben wat er leeft onder de bevolking, die geen idee hebben wat het betekent om jarenlang van een minimum-uitkering te leven, die niet zien of (willen) begrijpen dat mensen afhankelijk worden van, overigens prima, particuliere initiatieven als de Voedselbank.
  Dit kabinet gaat er voor zorgen dat de woningnood groter wordt (door het afbreken van goedkope, uitstekend bewoonbare huurwoningen en het in plaats daarvan laten bouwen van dure huur-/koopwoningen).
  Dit kabinet haalt de solidariteit uit de gezondheidszorg. Een kaal ziekenfonds met een no claim-regeling. Geen probleem voor wie zich duur kan bijverzekeren, voor wie 250 Euro ‘peanuts’ zijn of voor wie gezond is… maar je zult als arme maar ziek worden in november en eigenlijk al gerekend/gehoopt hebben met/op de teruggave van die 250 Euro… dan stel je een bezoek aan de dokter toch even uit, met alle risico’s vandien.
  Dit kabinet praat over langer werken, per week, per leven… en dat in een tijd dat de jeugdwerkloosheid oploopt.
  Jeugdwerkloosheid… over ‘kapitaalverspilling’ gesproken…
  Meneer De Geus, er is alle reden om opnieuw aan tafel te gaan teneinde tot betere plannen te komen.
  Meneer Van Aartsen, wijs maar blij dat er nauwelijks wordt opgehitst door de bonden, want dan zou er nog wel eens een heel andere sfeer kunnen ontstaan.
  En meneer Verhagen, het gaat niet over het ontkennen van problemen, maar over de keuzes bij de oplossingen.

  Pak ze, Jan !

  Reactie door Heraclitus VII — maandag 4 oktober 2004 @ 3.08 uur

 48. @AM, dus jij vind het normaal dat sommige mensen veel meer moeten betalen voor een produkt waar een ander maar een klein beetje voor betaald.
  Geef dat even door aan je bakker, dan kan ie jou brood 3 x zo duur maken en voor een ander de normale prijs rekenen, daar heb jij tenslotte toch niks op tegen he.
  Is tenslotte heel eerlijk he.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 7.03 uur

 49. Heraclitus VII

  Dit kabinet wil niet onderhandelen, zij willen gewoon botweg hun zin doordrijven. Daarom moet iedereen in 1 front blijven, en je niet gek laten maken met een dood vogeltje, want dat is toch het enigste wat je krijgt. Als je met dit kabinet (de ondemocraten) gaat onderhandelen krijg je toch altijd een slap aftreksel. Beter is de economie ontwrichten, via stakingen, hacktivisme, net zolang tot ze door hebben dat ze moeten oprotten. Kortom saboteren waar je ze kan saboteren, als deze ondemocraten maar weggaan. En nee het is niet fout, ondemocraten mag je op bijna iedere wijze aanpakken. Zij zijn namelijk voor ondrukking van het volk en niet voor een vrije democratie. Zij zien liever dat wij onze mond houden, zoals Van Aartsen zo mooi verwoord heeft. Dus aanpakken die hap!!

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 7.11 uur

 50. Is Arrogantie het beleid van Normen en Waarden?
  Is Halstarrigheid het beleid van Normen en Waarden?
  Met je rug naar de burger gaan staan het beleid van Normen en Waarden.

  Waarom moeten de burgers opdraaien voor fouten van het Kabinet, hun projecten die veel heel veel geld kosten en hebben gekost, maar verder niks hebben opgeleverd en waar de burger het op voorhand niet mee eens was.
  Hoe arrogant kan je zijn, om de schulden van jullie eigen fouten te verhalen op de burger.

  Dit Kabinet weet niks van Normen en Waarden, ze spiegelen je een betere toekomst voor, ze willen er voor de burger zijn, maar zodra men aan macht is, wordt je door het Kabinet in je rug gestoken.

  Ja, alles is via de belasting terug te verkrijgen, niet wetende dat vele burgers het niet voor kunnen schieten, het geld is er niet meer.

  Nog even doorgaan, dan heb je zoveel vaste lasten, dat je uit stelen moet om te eten.

  Ze willen en zien niet wat er gebeurd en leeft in Nederland, massalen stakingen, ze luisteren niet, ze volharden in hun waanzin.

  Was het niet zo, dat de regering gekozen wordt door de burger en dat de regering er voor de burger moet zijn, nee daar denken ze bij de regering even iets anders over, ze zitten er vooral voor zichzelf, gewoon net zolang graaien totdat de zakken van de kleine burgers leeg zijn, gewoon op een vreselijk arrogante manier op de kleine burger neerkijken en belazeren.
  Ons als burger vertellen dat wij dom zijn, dat wij niet zien wat er gebeurd als de tegenbegroting in werking gaat.
  Nee Regering wij zijn niet dom, jullie zijn nog veel dommer, jullie denken dat je met dit arrogante machtsvertoon, Nederland beter maakt, jullie denken en zeggen dat wij niet alles weten, jullie denken en zeggen dat de mensen niet met de euro om kunnen gaan et etc.

  Nou geloof het maar niet, de burger ziet dat jullie Nederland armer en zieker maakt en jullie als regering er alleen maar beter van wordt, als wij als burger niet alles weten, waarom zijn jullie dan zo arrogant om ons burgers dan niet alles te vertellen, nee alleen vertellen wat de burger wil weten, en de waarheid gewoon achterhouden.
  Hoe dom zijn jullie om te denken dat de zieke burger wil betalen voor de gezonde burger met de no-claim regeling.
  We betalen steeds meer premie en krijgen uit de verzekering steeds minder vergoed, ga zo door, mensen wachten straks net zolang totdat ze naar het ziekenhuis moet, zijn de kosten van het ziekenhuis niet duurder dan de huisarts, heren die plaatje dat jullie ons nu voorhouden, gaat de gemeenschap alleen nog meer geld kosten dan het op gaat brengen.

  Ik vrees met deze houding van dit Kabinet dat in Nederland de pleuris uitbreekt, maar als dit gebeurd, ga dan niet lopen mauwen, maar hou dan jullie rug ook recht.
  Maar als de regering denkt hiermee weg te kunnen komen, vergeet het maar, de stakingen en aktie’s worden alleen maar harder en grimmiger en kosten nog veel meer geld, geld dat nu nog bespaart kan worden, door te onderhandelen en jullie waanzinnige ideen te laten varen.

  Deze regering is 1 grote leugen, maar een leuge is nooit sterker als de waarheid, zogenaamd wijze mannen van de regering, gebruik uw wijsheid en luister naar het volk en niet naar uw eigen portemonaie.
  Gebruik uw geweten en hart en ga in overleg, los deze ellendige toekomst op voor de burger, denk eens wat minder in cijfertjes, maar ga luisteren en handel daar na.

  STOP DEZE WAANZIN

  Reactie door Leen — maandag 4 oktober 2004 @ 8.48 uur

 51. Lambert #45, ik lul niet uit mijn nek. Jouw commentaar heeft nul inhoud.

  MADje #46, jij zou niet meer reageren. Jammer, je hebt het karakter niet. Het zij zo. 1 Voorbeeld. De linksen hebben Pim Fortuyn als een demon neergezet. Vervolgens is hij door een linkse gek vermoord. Duidelijk? Zoals Marijnissen en zijn maten nu trachten de regering neer te zetten, acht ik het waarschijnlijk dat wederom een linkse idioot doordraait en gaat moorden. Ik stel nu reeds dat, indien dit het geval zal zijn, het zo zou moeten zijn dat Marijnissen vervolgd moet gaan worden. En MADje, let een beetje op je taal, fatsoenlijk ben je niet echt.

  Monique, probeer je niet te verdedigen met typefouten, is zo zielig. Niveau is dat Marijnissen in een programma van Knevel niet eens wist dat 50 + 40% als uitkomst 70 heeft. Hij bleef volharden in 90. Hoe kun je nu zo’n vent verantwoordelijkheid geven?

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 9.03 uur

 52. Kan Herman Wijffels geen minister president worden? Dat is tenminste een staatsman met levenservaring en visie, een stuk beter dan te worden gereageerd door zwaaiende boekhouder of een huiskamergeleerde. Linschoten kan dan AJ de Geus vervangen en Brinkhurst wordt met pensioen gestuurd, dat scheelt een slok op een borrel.
  Wat ik me afvraag hoe de meer dan 40 kamerleden van het CDA zo rustig blijven, heeft Maxime iedereen de mond gesnoerd en bevat deze fractie louter en alleen jaknikkers?
  Het kabinet wil wel praten maar dan alleen over de toekomst, lekker geregeld eerst het hele bos snoeien en dan iedereen uitnodigen om te komen praten maar dan wel over allerlei zaken behalve over de genomen maatregelen. Ik geef toe vanuit hun perpectief niet eens zo dom maar vanuit ieder ander perspectief …

  Reactie door Opheffer — maandag 4 oktober 2004 @ 9.21 uur

 53. Carel de win
  Ja vervolg Marijnissen maar…hehe ja moet je doen. Moet je opletten hoe hard de pleuris uitbreekt, idioot die je er zit..

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 9.35 uur

 54. Mensen laat je niet ophitsen
  Grote problemen ontstaan door een sterk door een gevoerde tweedeling, en juist dat is wat wij niet wensen. Daar uit ontstaat een crisis, onbehagen met alle verdere gevolgen.
  Polarisatie en een discussie welles- nietes tussen Rechts en Links. De beweging die nu aan de gang is juist een goede.
  Tot hier en niet verder het is alleen jammer dat links het alleen moet doen! dus Vakbond laat je tanden zien en dan weer sterk aan tafel. Aan de reacties van het kabinet blijkt dat de acties zijn aangekomen. prima actie dus!
  Samen is het toverwoord. En dan mag (en moet) iedereen meedoen

  Marco

  Reactie door marco — maandag 4 oktober 2004 @ 10.02 uur

 55. 1 gek die iemand vermoord, en gelijk zijn alle mensen die “links” zijn ook gevaarlijke moordenaars? dat is net zulke domme discriminatie als zeggen dat als een surinamer steelt, ze allemaal stelen.
  hou toch eens op met generaliseren! net als dat ik lui zou zijn, dom, etc. omdat ik het niet eens ben met de plannen van dit kabinet.
  en Ronald 154, als ik dat kan betalen en andere mensen daardoor ineens wel brood kunnen kopen, waarom niet?

  Reactie door AM — maandag 4 oktober 2004 @ 10.18 uur

 56. Carel en Ronald, ga taallessen volgen op de lagere school! En leer gelijk iets over het vervoegen van werkwoorden. Als je derde persoon enkelvoud “Betaald” met een “D” schrijft is dat wel heel erg dom.
  Wat mij betreft ga je door met je gal spuwen op deze site, maar verwacht dan dat je afgezeken wordt door SP-ers en naar alle waarschijnlijkheid ook mensen van een andere politieke overtuiging die jullie gebral meer dan zat beginnen te worden.

  Reactie door Lydia — maandag 4 oktober 2004 @ 10.29 uur

 57. Hoe het ook zij, de mensen die het minst verdienen, of wao’ers
  en ww’ers krijgen het erg moeilijk, maar ook mensen met een middeninkomen zoals ik. Ik krijg nergens subsidie voor of een tegemoetkoming voor mijn kinderen die op de midddelbare school zitten, (kind van 14 en 17 dus voor het oudste kind betaal ik nu 1000 euro aan lesgeld per jaar uit eigen zak, en met het boekengeld erbij voor 2 kinderen kom ik op zeker in totaal 2000 euro per jaar uit eigen zak) omdat ik meer dan 27.000 (bruto) per jaar verdien. Als ik kijk wat ik per saldo per maand kan uitgeven(en ik ben geen materialist en leef zeker niet luxueus, immers ik vind dat ook niet belangrijk) moet ik ook heel goed uitkijken, plus ik moet daar nog voor werken ook. Als je een uitkering hebt krijg je zeker 50% tegemoetkoming, overigens vind ik dat goed. Ik krijg niets. Dus ik weet niet wanneer je nu beter af bent financieel gezien dan.
  M.a.w. de nadruk moet niet liggen op alleen wao’ers of ww’ers vind ik, immers ik moet elke dag vroeg mijn bed uit, hard werken, elke verandering in het bedrijf weer in me opnemen. Je krijgt een grote mond wanneer je een fout hebt gemaakt. Dat heb je allemaal niet wanneer je niet werkt. Ik ken iemand bij ons in de buurt die een uitkering heeft en een kind van 12. Deze uitkering heeft ze al 6 of 7 jaar, en ze liet haar kind op de naschoolse opvang terwijl ze thuis niets zat te doen. Deze opvang was ook gratis omdat ze een uitkering had. Dit is ook niet eerlijk of rechtvaardig. Dus ik denk dat mensen met een uitkering over het algemeen niet zieliger zijn dan mensen met een inkomen zoals ik die overal voor moet betalen.

  En wat betreft het kabinet: dat zijn mensen die nooit armoede hebben gekend. Ze leven immers in het wereldje en millieu waar dit niet voorkomt. Eigenlijk zijn ze wereldvreemd. Als ze aan den lijve zouden ondervinden hoe dit voelt komen ze misschien tot andere gedachten, maar op dit moment hebben ze daar volgens mij geen flauw idee van, Het is ver van hun bed, en zolang er geen mensen uit het volk in de regering staan met kennis van zaken blijven we het zo houden ben ik bang. M.a.w. stem allemaal op de SP. En wat betreft dit kabinet, die zal altijd op de hand zijn van de werkgevers, want ze kennen elkaar allemaal op een bepaald “niveau”, en houden elkaar de hand boven het hoofd. Bij hun is alles goed geregeld financieel gezien en voor hun verandert er helemaal niets. En de koningin haalt gewoon net zoals elk jaar haar stofjes in Firenze, alsof er niets aan de hand is.

  We moeten gewoon met z’n allen staken en het land platleggen. Dan wordt er ook niets meer verdient door het bedrijfsleven, en krijgen ze het benauwd.
  En dan kan er opeens wel van alles.

  M.vr.gr.
  Rene

  M.vr.gr. Rene

  m.vr.gr.
  Rene

  Reactie door Rene Pootjes — maandag 4 oktober 2004 @ 10.37 uur

 58. 57 Carel de Win

  Als je goed had opgelet was het hele kabinet aangeslagen over de moord van Pim F.
  Er was maar één regeringsleider die met een grote glimlach op het binnenhof verscheen, en laat dat nu toevallig Balkenende zijn.
  Ik ben anti rechts, maar heb toch de vlag halfstok gehangen toen P. F. werd vermoord.
  Echte Socialisten moorden niet, het is meer een trekje van rechts.
  Maar slaap maar lekker door.
  Als je ooit eens bij een ongeluk betrokken raakt en je overleeft het als invalide met een wao, dan moet je ook maar rechts blijven, en niet lopen klagen.
  Een mens hoort te evolueren, in alle gebieden.
  Maar dat is voor jou niet weggelegd, jij bent vastgeroest in je denkwijze.
  Ik zou bijna medelijden met je krijgen

  Reactie door Charlie — maandag 4 oktober 2004 @ 13.35 uur

 59. NSB-figuren als 57, ik kan het niet meer opbrengen die lelijke naam te typen, zijn bang dat ze alle poen verliezen die ze over de ruggen van de minima hebben bijelkaargewoekerd.
  In `45 was er bijltjesdag tegen dergelijke collaborateurs.
  Niet dat ik daar voor ben maar nu kan ik me er wel iets bij voorstellen!

  Reactie door C.Tilyx — maandag 4 oktober 2004 @ 13.41 uur

 60. Marco
  Maar 60 jaar geleden…ja…maar…

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 13.56 uur

 61. Ga nu niet met elkaar ruzie maken om kleine dingetjes, de burger die het niet met dit kabinet eens zijn, moeten 1 front vormen.

  Moorden doe je zonder geweten en respect en moet in een gezond denkend mens niet in gedachte komen of ten uitvoer worden gebracht.
  En met een (aankomend) politicus te vermoorden los je niks op, dat mag na de dood van Pim wel gebleken zijn.

  Maar wat deze regering van plan is met Nederland kan en mag niet gebeuren, de burger wordt massaal genegeerd en de nek omgedraaid.

  En lering trekken uit het verleden is bij deze regering helemaal een vies woord.

  Reactie door Leen — maandag 4 oktober 2004 @ 14.02 uur

 62. dit kabinet of moet ik zeggen ZALM en zijn meehobbelers, kan alleen cijfermatig denken! Zij denken al lang niet meer na over mensen. Er schijnen geen andere keuzes gemaakt te kunnen worden dan de minst draagkrachtigen in de samenleving helemaal financieel uit te schakelen! zo gaat het al eeuwen hoor! Daarna geven ze met een grootsts gebaar met de andere hand weer een aalmoes ( ook om het eigen geweten te sussen) en is het klootjes volk weer even gesust en dobbert gelaten weer verder in armoede. Nee je moet de meute eronder zien te houden. En vooral er financieel onder zien te houden. Geld is macht weet u wel. We moeten ons niet monddood laten maken en tot lamgeslagen slachtvee laten maken!

  Reactie door krul — maandag 4 oktober 2004 @ 14.02 uur

 63. Die rechtse ballen voelen zeker dat we terrein aan het winnen zijn. Zijn jullie zo geschroken Carel en Ronald? Ah gossie ja het is ook niet niks he om te zien dat steeds meer mensen tegen dit rechtse kabinet zijn. Bang dat je geen belastingcenten meer kan aftrekken, bang dat je straks ook iets moet gaan inleveren voor een beter Nederland? Goedzo wees maar bang dan weet je ook eens hoe het voelt!

  Reactie door sulis — maandag 4 oktober 2004 @ 14.08 uur

 64. Ik hoop dat het niet weer met een sisser allemaal afloopt.
  Ik hoop dat Links blijft doorgaan met acties zolang als het nodig is!!!
  Deze rechtse zooi van machtsgeile etterbakken moet weg!!
  En niks geen wachtgeld!!!
  Werken dat ze erbij neervallen.
  Handlangeren in de bouw en metaal.
  Rugklachten? Pech!!!! Werken dat je erbij neervalt!!!
  Kan het niet meer? Ook Pech luie zakken!!!!Niks geen wao voor jullie!!!
  Benieuwd of ze dan nog steeds rechts blijven.

  Reactie door Peter — maandag 4 oktober 2004 @ 14.18 uur

 65. Charlie,

  De kogels waardoor Pim werd gedood, kwamen uti het pistool van een ernstig gestoorde man, daar heeft links en rechts niets mee te maken!

  Enige nuancering is niet weg als je iets inbrengt. Verder begrijp ik uw woede en situatie heel goed!

  groet,
  e.krul

  Reactie door krul — maandag 4 oktober 2004 @ 14.19 uur

 66. Ook kinderen begrijpen zo langzamerhand waar het allemaal om gaat.
  Afegesluisterd speeltuingesprekje gistermiddag:

  “Dat spul in Den Haag stinkt”, merkte een jochie op.
  “Nou, dan stuur je ze toch WC blokken, van die ouderwetse, die stinken harder”.

  Origineel idee.

  Ik denk wel eens dat het kabinet vergeet dat wij, moeders en vaders, onze kinderen opvoeden.
  Hoe moet dat als de uitzichtloosheid van bestaan greep krijgt op ons hele denken?
  Dan zakt toch de hele maatshcappij af?
  Dat zie je in bepaalde buurten, groepen, toch al gebeuren.

  En dan???

  Verdorie, we knokken niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomst voor onze kinderen!!!

  Zet ‘m op, Jan!!!

  Reactie door Molly — maandag 4 oktober 2004 @ 14.26 uur

 67. MADje, he het lukt je weer niet om niet meer te reageren. Infeiteben je een nog grotere slapjanus dan ik al dacht. En het aanzetten tot haat is strafbaar. dus sluit niet uit dat Marijnissen vervolgd zou kunnen worden.

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 14.32 uur

 68. Is 60 of 61 dan zo’n extreme leeftijd? Raar dat deze generatie ouderen lekker wil vutten, terwijl ze weten dat de generatie voor hen lang hebben moeten doorwerken, en dat de generatie jongeren ook lang moeten doorwerken. Alleen zij hebben blijkbaar recht op de VUT.

  Reactie door Ron — maandag 4 oktober 2004 @ 14.35 uur

 69. HET KABINET ZELF ZET AAN TOT HAAT, alleen zij hebben het zelf niet door! Stekeblind zijn ze voor wat er in de samenleving loos is!

  Reactie door krul — maandag 4 oktober 2004 @ 14.45 uur

 70. Het is lachen met die Carel de Win. Zelf overtuigd SP-stemmer (vandaar zijn vele bezoeken aan Jan Marijnissen z’n WebLog) en probeert gewoon even uit hoe het staat met onze vechtlust. Hij gooit gewoon de knuppel in het hoenderhoek, speelt advocaat van de duivel.

  Zoals je ziet, kameraad, hebben wij er nog steeds zin in. Tevreden? ;)

  Reactie door IngeB — maandag 4 oktober 2004 @ 14.49 uur

 71. IngeB, Ik moet zeggen dat je een leuke reactie geeft, creatief denken dat kun je zeker. Mijn bezoeken hebben juist te maken met het feit dat ik er van overtuigd ben dat de laatste paar verstokte extreem linksen wel wat tegengas kunnen gebruiken. Gezien de hatelijke taal, dreigementen en scheldwoorden richting mijn kant maak ik op dat men zich toch geprikkeld voelt. Op dat moment bereik ik mijn doel. Wellicht komen die verstokte extreem linksen nog tot bezinning.

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 14.55 uur

 72. Carel de win… Aanzetten tot haat… aaaahyeah doemaar Careltje. Dan staat er een leger van juristen klaar om rechtse politici af te slachten… Zeg het nou een keer niet alleen dooddoener, doe nu ook eens wat, inplaats van alleen maar brallen kneus

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 14.59 uur

 73. MADje, wederom reageer je weer. He, wat jammer. Blijven proberen, wellicht krijg je nog enig karakter, hoewel ik er een steeds harder hoofd in krijg.

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 15.01 uur

 74. waarom blijven jullie elkaar afzeiken in plaats van met inhoudelijke argumenten komen?
  carel, waarom zet jan marijnissen aan tot haat?

  Reactie door AM — maandag 4 oktober 2004 @ 15.03 uur

 75. AM
  Zeker nieuw hier….kommie vanzelf wel achter :)

  Carel de win
  Heb je als een uitgenodigd, maartsja….jij bent een beetje erg laffies…aardappelhoofd :)

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 15.22 uur

 76. Jeminee, ben zelf een SP-er, maar wel gematigd. Zie hier bijvoorbeeld een MAD tekeergaan. Begin me gewoon te schamen dat ik een SP-er ben.

  Reactie door Maartje — maandag 4 oktober 2004 @ 15.29 uur

 77. Op de website van het CNV van heden kwam ik het volgende persbericht tegen. Ter meerdere kennisgeving aangeboden.

  — Persbericht van de CNV Vakcentrale — Museumpleinbrief naar Jan-Peter Balkenende
  [laatst gewijzigd 04-10-2004]

  Het CNV heeft vandaag de brief aan minister-president Jan-Peter Balkenende verstuurd, die CNV-voorzitter Terpstra zaterdag op het Museumplein in Amsterdam heeft voorgelezen. De brief is namens de demonstranten van afgelopen zaterdag gestuurd. Terpstra gaat ervan uit dat deze persoonlijke oproep aan de minister-president niet onbeantwoord blijft.

  Terpstra las de brief zaterdag voor op een overvol Museumplein. “Ik kan me niet voorstellen dat deze verhoudingen en dit massale verzet echt is wat Jan-Peter wil. Ik ken ook een andere kant van hem. Niet de bestuurlijke, kille en starre kant die hij de afgelopen maanden vooral heeft laten zien. Ik ken ook een man met gevoel voor verhoudingen en rechtvaardigheid. Ik hoop dat hij de moed en het leiderschap heeft nu ook die kant aan het Nederlandse volk te laten zien,” licht hij vandaag toe.

  Terpstra hoopt dat de opeenhoping van signalen dat Nederland dit beleid niet wil, nu ook bij de minister-president iets losmaken. “Ik heb het over de massale opkomst op het Museumplein. Daarbij opgeteld alle mensen die vastzaten in de trein. Daarbij de velen die niet konden komen omdat ze moesten werken of gewoon fysiek niet in staat waren te komen. En dan ook nog de opiniepeilingen, waaruit blijkt dat 70 procent van de bevolking een ander beleid wil.” De CNV-voorzitter schrijft daarom in zijn brief dat “wij een antwoord willen dat recht doet aan onze zorg en teleurstelling. Je hoeft je beleid niet nog eens uit te leggen, we begrijpen het wel. Maar we willen het anders, solidairder, rechtvaardiger.”

  Hij besluit zijn brief met de volgende oproep: “Beste Jan-Peter, Je hebt nu, noodgedwongen, de tijd om na te denken over de gevolgen van je beleid.
  Is dit wat je wil? Een samenleving van strijd…. Beste Jan-Peter, wij willen antwoord, geen uitleg. Geen antwoord van een bestuurder. Maar het antwoord van een mens, die laat zien wat hij voelt, die zijn compassie toont.”

  Brief van het Museumplein

  Wij staan hier met 200.000 mensen,
  Mensen die jou iets willen zeggen,
  Je hebt gezegd dat het kabinet niet autistisch is,
  Dat het kabinet wil luisteren,
  We staan hier met 200.000 mensen.
  Mensen die zich zorgen maken.
  Mensen die zich boos maken over jouw beleid.

  Mensen die willen dat er naar hen geluisterd wordt.
  Mensen die betrokken zijn bij hun collega’s, bij hun buurman.
  Betrokken zijn bij anderen die hulp nodig hebben.

  Mensen die best begrijpen dat er in de samenleving dingen moeten veranderen.
  Veranderen, maar niet op een manier die mensen kraakt.
  Op een manier die mensen op hun eenzaam eentje terugwerpt.
  Op een manier die zegt ‘zoek het zelf maar uit’.

  Beste Jan-Peter,
  Er staan hier 200.000 mensen die roepen: ‘LUISTER’.
  Mensen die schreeuwen:
  ‘Je maakt mensen kapot die niet altijd sterk zijn, maar ook kwetsbaar en afhankelijk.’
  ‘Je jaagt de solidariteit uit de samenleving.’

  Je zegt dat het kabinet niet autistisch is.
  Dus luister dan vandaag naar wat wij te zeggen hebben.
  Wij verwachten antwoord.
  Een antwoord dat recht doet aan die honderdduizenden mensen die vandaag naar Amsterdam zijn gekomen.
  En een veelvoud aan mensen die wel wilden komen maar niet konden komen.

  Wij willen een antwoord dat recht doet aan onze zorg en teleurstelling.
  Je hoeft je beleid niet nog eens uit te leggen, we begrijpen het wel.
  Maar we willen het anders, solidairder, rechtvaardiger.

  Beste Jan-Peter,
  Je hebt nu, noodgedwongen, de tijd om na te denken over de gevolgen van je beleid.
  Is dit wat je wil?
  Een samenleving van strijd….

  Beste Jan-Peter,
  Wij willen antwoord, geen uitleg.
  Geen antwoord van een bestuurder.
  Maar het antwoord van een mens, die laat zien wat hij voelt, die zijn compassie toont.

  Met vriendelijke groet en van harte beterschap,
  namens de mensen op het Museumplein,

  Doekle Terpstra

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 4 oktober 2004 @ 15.34 uur

 78. Kan iemand me vertellen hoe je dat eigenlijk doet als volk zijnde, een kabinet laten vallen….
  Het wordt tijd….echt.

  Reactie door Vivere — maandag 4 oktober 2004 @ 15.35 uur

 79. Maartje of Carel de win ?
  Als SP’er moet ten alle tijden fungeren als een wcpot waar iedereen maar kan in pissen. En dat moet je allemaal gemoedelijk over je heen laten komen. Ja nie dus..

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 15.37 uur

 80. MAD, kun jij mij eens aangeven waarom jij zo vol agressie en haat zit? Probeer dat eens te laten varen, echt joh, volgens mij word je dan een stuk gelukkiger!

  Ben benieuwd naar je antwoord.

  Reactie door Maartje — maandag 4 oktober 2004 @ 15.38 uur

 81. Onze berichten hebben elkaar gekruist. Ik neem het echt niet op voor De Win, maar ik heb heel wat berichten van jou kant gelezen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij je kapot ergert, maar de reacties van jou zijn niet de manier, echt niet. Zo wordt De Win alleen maar meer overtuigd van zijn mening en dat is toch niet wat je wil?

  Reactie door Maartje — maandag 4 oktober 2004 @ 15.40 uur

 82. Maartje
  Fijn dat jij dat vindt Maartje. Leuk je neemt het niet op voor Carel de Win maar vervolgt wel met ‘Zo wordt De Win alleen maar meer overtuigd van zijn mening en dat is toch niet wat je wil?’ Wat boeit het nou wat dat onmens vindt…LB!

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 15.45 uur

 83. MAD, dat bedoel ik nou. Ik probeer je iets duidelijk te maken. Juist SP-ers zoals jij geven de SP een veel te agressieve uitstraling. Ik ben hier weer weg, maar ik geef je toch mee om eens na te denken wat voor schade je allemaal aanricht.

  Reactie door Maartje — maandag 4 oktober 2004 @ 15.52 uur

 84. Voor de welwillende lezer: bezoek eens http://www.nederlandverdientbeter.nl/agenda

  Hierop staat het verloop van RODE ZATERDAG, inclusief de toespraken van Doekle Terpstra en Lodewijk de Waal!

  Advies: word lid van een vakbond. Samen staan we immers sterk.

  SOLIDARITEIT IS MEER DAN LIBERALE ZELFREDZAAMHEID OF “ZELFVERANTWOORDELIJKE ZELFBEPALING”. SOLIDARITEIT DOEN WE SAMEN. SOLIDARITEIT IS PUBLIEKE MORAAL!!!

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 4 oktober 2004 @ 16.05 uur

 85. Ik ben het eens met dit kabinet.In economische mindere tijden moeten we met zijn allen zuiniger aan doen met onze inkomsten dat geldt zowel voor gezinnen alsook voor een regering.Echter wat deze regering Balkenende nu wil dat kan men toch niet als serieus en eerlijk verdeeld bezuinigen zien, dit is de gemakkelijkste weg kiezen en diegenen die geen weerwoord kunnen geven en zich niet kunnen verdedigen kaal te plukken.In een gezin gaat men als het wat minder wordt met de inkomsten overleggen hoe we kunnen besparen op onze uitgaven en daar moet dan iedereen voor inleveren op een eerlijk verdeelde manier .Maar kabinet Balkenende gaat niet eerst na hoe het landinkomen beter te besteden ? nee eerst wordt er gegraaid bij de bevolking van jong tot oud ,die toch al moeite hebben om van de schok van het invoeren van de euro bij te komen waar geen mens onder modaal om heeft gevraagt en dat ons door de strot is geduwd door de meest belanghebbenden,, het kapitaal” in het land en ondertussen kunnen de beter gesitueerden doorgaan met hun zakken op steeds grotere schaal te vullen.Nee aan de top durft het kabinet niet aan te komen want dan snijdt men ook in eigen vlees.Ik zie met grote zorg mochten deze inferieure plannen van dit kabinet doorgaan de toekomst voor 90 % van de nederlanders tegemoet en voorzie grote onrust ontstaan.Dus mijn raad aan dit kabinet is pak zo snel mogelijk jullie biezen en laat het land en de regering over aan mensen die er verstand van hebben en niet persoonlijke belangen laten prefeleren.

  Reactie door c,kwakkel — maandag 4 oktober 2004 @ 16.06 uur

 86. Deze regering moet zo snel mogelijk opstappen, voordat er echt rampen gebeuren. Ik werk al 40 jaar, ben 55 jaar en ben altijd in de veronderstelling geweest dat ik zou moeten stoppen, want in het verleden moesten de ouderen stoppen met werken om jongeren een kans te geven. Als ik had geweten dat we zo’n asociale regering zouden krijgen dan had ik mij beter kunnen voorbereiden. Mijn man is inmiddels 68 jaar en nog aan het werk net zo lang tot ik met werken zou moeten stoppen. Dan zouden wij nog een leuke oude dag kunnen hebben.
  Nu (met deze asociale regering) moet ik nog 10 jaar werken, dan is mijn man tegen de 80 jaar (hoe kunnen wij genieten van onze oude dag?).

  Reactie door Spaans — maandag 4 oktober 2004 @ 16.11 uur

 87. @Mad: Ik denk dat Careltje zo’n triest en zinloos leven heeft dat hij hier bij Jan op het log zijn kicks moet halen. Heel zielig eigenlijk. Hij heeft het ook steeds over extreem links….en denkt dan dat hij hier goed zit….beetje de weg kwijt geloof ik. Hij denkt zeker dat hij ons kan afleiden van ons doel: Dit kabinet afzetten, mooi niet!!!

  Reactie door sulis — maandag 4 oktober 2004 @ 16.14 uur

 88. Everyone is making mistakes. A fool always the same. A wise man constantly new ones.

  http://www.dutchconcept.net

  Reactie door Alex — maandag 4 oktober 2004 @ 16.16 uur

 89. Dat geldt voor de Geus, Zalm, Brinkhorst en ……Carel

  Reactie door Alex — maandag 4 oktober 2004 @ 16.25 uur

 90. Ze denken …….. ach het zijn er maar 200.000 die gek zijn.

  Dat komt mooi uit die hebben dan dadelijk allemaal hulp nodig ……. dus 200.000 maal 250 euro(no claim) = en dat kan mooi de kas spekken.

  Die van Aartsen heeft schijt aan de gehele bevolking en lijkt mij in staat zijn moeder nog te verkopen zodat die de staatsschuld kan afbetalen!

  Trouwens als demonstreren ouderwets wordt genoemd door het CDA …… dan kan ik die maar 1 ding zeggen …… die pratende pakken partij waar ze zelf in zitten is nogal ouderwets.

  Reactie door marc — maandag 4 oktober 2004 @ 16.31 uur

 91. Ik heb zaterdag voor MEER dan het pre-pensioen en de VUT op de dam gestaan:

  Ik heb er gestaan omdat er onschuldige mensen, weer terug gestuurd worden naar hun kapot geschoten huizen, en hun kapot geschoten vrienden, met corrupte politieke leiders, die willekeurige burgers afslachten voor hun mening!
  Ik heb er gestaan omdat de arme in ons land, en over de gehele wereld, armer worden, en omdat er steed minder hoop voor hun komt er uit te komen!
  Ik heb er gestaan, omdat nederland, zonder ook maar even te kijken WAT er nu eigenlijk gezegd word en HOE ze het willen gaan aanpakken, Amerika achterna loopt, en vergeet dat Amerika MILJOENEN mensen indirect heeft vermoord met inzetten van dictators in bepaalde landen (Sadam Hoessein)
  IK HEB ER GESTAAN OMDAT IK HET SCHANDALIG VIND WAT ER GEBEURT ROND DE HELE WERELD! DAT OVERAL DE SOCIALE SYSTEMEN NEERGEHAALD WORDEN, ZODAT DE RIJKE LOBBIËRS ZICH NOG VERDER KUNNEN VERRIJKEN EN DOORGAAN MET DE WERELD TE REGEREN!

  Ik kom zelf uit een gezin wat het ‘vrij breed heeft’ maar ik ben opgevoed met de simpele regel “EERLIJK ZULLEN WIJ ALLES DELEN!” en hiervoor, heb ik, wil ik, en ga ik actie voeren!

  Groeten, Luc uit Oss

  Reactie door Het Rapaille — maandag 4 oktober 2004 @ 16.39 uur

 92. okee MAD, ik ben het volkomen eens met Maartje. en voor het geval je het wil weten, ik ben blond, blank en 18 jaar, en wel zeker van het vrouwelijk geslacht. (wil je komen kijken?)
  ik heb redelijk wat gelezen hier de laatste tijd en wordt er gewoon gestoord van hoe jullie elkaar een beetje lopen uit te schelden. carel heeft misschien foute ideeen, jij loopt ook constant met geweld te dreigen. probeer eens inhoudelijk op elkaar te reageren, daar bereik je misschien echt iets mee. ook bij al die anderen die misschien hier lezen maar niets durven te posten van hun mening, omdat jij zo hard loopt te schreeuwen.

  Reactie door AM — maandag 4 oktober 2004 @ 16.59 uur

 93. Eindelijk een verstandige reactie.

  Als ik wat jonger was kwam ik graag kijken bij Maartje. Blond en verstandig, wat wil je nog meer?

  Careltje zit hier gewoon zoveel mogelijk te sarren met extreemrechtse praat en als iemand daar verwoedt op reageert beleeft hij de grootste lol.

  Ik hoop dat er gauw verkiezingen komen, dan stem ik voor Maartje als president. Zijn we meteen van de monarchie af.

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 17.15 uur

 94. @AM, met het idee “dat een ander dan een brood kan betalen” vind ik opzich een goed idee en lovenswaardig.
  Maar de illusie dat het in Nederland de belastingdruk eerlijk verdeelt wordt is complete bullshit.
  In Nederland betaal je als je meer verdient niet alleen procentueel meer belastingen, maar als je meer verdient moet je ook nog eens een hoger percentage betalen he).
  Dus iemand die 2 x modaal verdient betaald vaak al meer als 2 x modale belastingen en dat is gewoon niet eerlijk.
  Ik ben voorstander van een uniforme belastingtarief (iedereen het zelfde percentage).
  En je kan hoog en laag springen dat is gewoon niet eerlijk, dus het systeem in Nederland mag dan solidair zijn, eerlijk is het absoluut NIET.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 17.22 uur

 95. Goed, ze verdommen het om te luisteren, Massaal plat dus en laten we maar een referendum houden dan…..

  Reactie door Lambert — maandag 4 oktober 2004 @ 17.23 uur

 96. Oeps foutje, het uniforme tarief is eerlijk, de laatste regel slaat op het huidige systeem

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 17.23 uur

 97. AM
  Mjah…inhoudelijk.. ehh pfff. Ik hoef dit toch niet serieus te gaan nemen….btw beter lezen, de laatste tijd heb ik carel genegeerd, sinds week ofzo reageer ik weer op hem. Omdat ik daar zin in had en als het me uitkomt dan negeer ik hem weer. Gewoon hoe het mij uitkomt….Soort gebruikers voorwerp.

  Naja en jouw komen kijken ? … sorry maar daar geef ik me geld niet aan uit…

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 17.28 uur

 98. Ik heb een goed idee, als die bouwvakkers niet tot hun 65e kunnen werken is het dan misschien een idee dat ze stoppen met bijbeunen in de avonduren en in het weekend, hoorde net dat dat de kleine bouwbedrijven 1,8 miljard kost.
  Van dat geld kan er weer een prima regeling getroffen worden dunkt mij.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 17.39 uur

 99. Ha, ha, MADje, je krijgt steeds meer tegenstanders en weet je waarom? Omdat je zo agressief bent, je bent een tikkende tijdbom, die als het zo doorgaat door het lint zal gaan. Enneh…ik ben en ken geen Maartje, maar haar commentaar was beschaafd. Jouw reactie wederom niet. Als je het allemaal zo zeker wil weten, neem contact op met de webmaster.

  AM, #83, kijk eens naar de stellingen die Marijnissen neerzet en hoe hij de regering demoniseert, heel, heel gevaarlijk is deze man. Die figuren als MAD lijken mij niet verstandig genoeg om dit gedemoniseer in juiste verbanden te zien en kunnen gaan doordraaien. Hij is daar overigens hard mee bezig. En over een tijd zie daar: weer een moord door een geflipte opgezweepte extreem linkse losgeslagen idioot.

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 17.41 uur

 100. Ronald toch: een uniform tarief eerlijk?

  Hoge inkomens profiteren veel meer van overheidsuitgaven dan de lagere inkomens. Dat geldt voor wegen: hoge inkomens rijden meer, dat geldt voor onderwijs: hoge inkomens hebben meestal meer onderwijs genoten, dat geldt voor gezondheidszorg: hoge inkomens leven langer en maken daardoor meer gebruik van de gezondheidszorg (en de AOW), dat geldt voor politie: hoge inkomens hebben meer bezit dat beschermd moet worden. En ga zo maar door.

  Hoge inkomens moeten blij zijn dat hier meer belasting geheven wordt. Stel je voor, dat een belangrijk deel van de bevolking in diepe armoede verkeert, dan krijg je net als in de VS uitgebreide no-go-gebieden en dat is niet prettig om te leven. Rijk in de States, maar wel met een Kalashnikov onder je hoofdkussen (ik ben te lui om op te zoeken hoe je dat walgelijke apparaat precies schrijft). Vergeet niet dat 8 % van de bevolking van de VS kortere of langere tijd in de gevangenis verblijft. Gadver, wat een samenleving, maar wel met een bijna uniform tarief.

  Ik hoef gelukkig niet van een minimuminkomen te ‘genieten’ en betaal met genoegen wat meer belasting.

  Een leefbare samenleving is heel wat meer waard dan het armzalige materialistische genot dat je krijgt als je minder belasting betaalt. Een progressief tarief is goed, zolang het de beter opgeleiden niet massaal de grens over jaagt; en als er nu al een paar materialisten naar een belastingparadijs vertrekken, dan ben ik blij dat ze zichzelf uit deze samenleving verwijderd hebben.

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 17.43 uur

 101. He Carol,

  Waarom is Jan Marijnissen gevaarlijk?
  Het enige wat hij wil, is GELIJKHEID, iets wat in deze wereld bijna niet meer bestaat, maar wat eigenlijk wel RECHTVAARDIG is, toch?
  Er is geen superieur ras, er is geen superieur klasse mensen, shit, er zijn niet eens klasse! Ieder mens is gelijk, PUNT. En niemand mag jou aanvallen voor jou mening en manier van leven, ook niet als het gaat om een ‘extreem linkse idioot’ die trouwens over het algemeen opgezweept is door Pim Fortyun zelf (aangezien jij het daar over hebt).

  Reactie door Het Rapaille — maandag 4 oktober 2004 @ 17.49 uur

 102. Carel de win
  Ga maar weer terug in de hoek, ben met je uitgespeelt. Misschien van de week weer als ik je weer ff een rottrap wil geven. Nah veel plezier met je ingebeelde vrouwelijke fans….En graag volgende keer iets origineels… anders wordt je zo’n zeikspeeltje.

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 17.53 uur

 103. @Rob

  Natuurlijk mag je extreemrechts hard aanpakken, maar met argumenten.

  Maar er zijn een paar onverbeterlijke types die zitten te provoceren. Ze genieten van het gescheld en de verontwaardigde reacties. Ik zou bijna denken dat ze er seksuele genoegens aan beleven. Je wilt dit soort jongens toch niet aan hun gerief helpen?

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 17.53 uur

 104. @Drob, het gaat mij niet om het materialistische bezit maar om het feit dat mensen zo graag roepen dat wij een eerlijk systeem hebben, nou dat hebben we dus gewoon niet.
  Rijken rijden meer, nou dat doen ze in duurdere auto’s die meer benzine verbruiken, dus betalen ze ook meer.
  Ga even tegen ene Pieper vertellen hoe goed de politie hem beschermd, ondanks al zijn extra belastingen.
  Rijken krijgen niet of nauwelijks studiefinanciering.
  Rijken mogen niet in het ziekenfonds en moeten zichzelf dus particulier verzekeren en betalen dus meer, daar mag je dan ook meer voor terug verwachten (wat dus niet gebeurt trouwens).
  Het progressieve systeem mag dan wel goed werken, maar het is alles behalve eerlijk hoor, daar gaat het mij om.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 17.53 uur

 105. Hoe langer werken?Graag maar mijn schouderspieren zijn ernstig beschadigd zit nu in ziektewetuitkering.Heb in totaal bijna 28 jaar gewerkt als internationaal chauffeur,en ook nog bijna 10 jaar nationaal chauffeur. Gemiddeld aantal uren per week 65 a 70 uur.38jr met gem. 48 wk per jaar met plezier gewerkt.Moet ik straks naar socialedienst? Heren van het kabinet ga ook eens echt werk verrichten en in loondienst,stop met die theorie maatschappij, alles op papier klopt en dan een klein foutje,papiertje verfrommelen ,weggooien en een ander de schuld geven.En als u niets hoort van de mensen die protesteren koop eens een gehoorapparaat,wordt toch vergoed als je goed verzekerd bent.

  Reactie door padaka — maandag 4 oktober 2004 @ 18.00 uur

 106. MADje, je zet jezelf volkomen voor aap met je gescheld. Je wordt als gevaarlijk gezien. Probeer je in te houden, dat is echt goed voor je. Je bent aan het doordraaien. Pas op man, het gaat niet goed met je.

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 18.05 uur

 107. @ ronald 118

  nee, misschien is het systeem niet eerlijk. maar als je op een andere manier kijkt, is het dan niet eerlijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om naar school te gaan, te reizen, verzorging krijgt als hij ziek is, etc.
  misschien moet daar niet eerlijk voor betaald worden, maar is het salaris dat mensen krijgen eigenlijk wel eerlijk verdeelt?
  (en natuurlijk zijn ervaring, scholing, inzet, etc, wel iets waard. niet iedereen hoeft precies evenveel te verdienen. maar zoals het nu is, ligt het wel een beetje buiten properties)

  Reactie door AM — maandag 4 oktober 2004 @ 18.17 uur

 108. @AM, dat is ook niet erg dat iedereen dezelfde kansen en dergelijke krijgt, maar men moet ophouden dit als een eerlijk systeem te verkopen.
  De gemiddelde nederlander is alleen voor een ‘eerlijk’ en solidair systeem als het hem zelf goed uitkomt.
  (LET OP ik zeg niet elke nederlander, maar de meerderheid wel)
  Ik ken inderdaad een hoop bouwvakkers die inderdaad niet tot hun 65ste kunnen werken, maar wel elke avond bijbeunen dat kunnen ze dan weer wel he.
  Het zelfde geld voor langer werken, niemand wil langer werken, maar als de overheid de belasting op overuren afschaft wil ineens heel Nederland 50 uur en langer in de week werken.
  Iedereen wil met 55 met pre-pensioen, maar zo gauw de mogelijkheid bestaat om 5 jaar door tewerken en een pensioen op te bouwen tot zeg 110%, dan komt er geen jongere meer aan de bak hoor want dan kunnen de meesten ineens wel doorwerken tot 60.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 18.27 uur

 109. Het gaat weer goed in nederland :

  Wilders geschokt door moordoproep
  DEN HAAG – Tweede-Kamerlid Wilders heeft maandag geschokt gereageerd op een poster op de website van Indymedia.nl, waarin wordt opgeroepen hem dood te schieten. Het affiche, met het hoofd van Wilders en de tekst ‘Geen stem voor deze racist. 6 kogels, maakt ‘m dood’, is ondertekend door de Internationale Stalinisten.

  Het affiche zoals dat verschenen is op de internet site van Indymedia.nl. De oproep is ondertekend door de Internationale Stalinisten. Een woordvoerder van Indymedia neemt de bedreiging niet serieus.

  Wilders voelt zich bedreigd door de poster. “Het is een platte oproep om mij te doden.” Hij hecht eraan te benadrukken dat hij geen racist is, maar wel “een kritische houding heeft tegenover de islam”.

  Woordvoerder Wim van Indymedia.nl neemt de bedreiging niet serieus. Hij kent de Internationale Stalinisten niet en de poster lijkt een persiflage op de affiches van de actiegroep Internationale Socialisten. “Het is een provocatie uit de rechtse hoek”, weet Wim. “Dat gebeurt de laatste tijd vaker.”

  De beheerder van de site heeft de oproep meteen in de zogeheten prullenbak gezet, met de opmerking ‘nepbericht, provocatie’. Het affiche blijft daar vijf dagen staan en wordt dan weggegooid. In de tussentijd is het wel zichtbaar.

  Wilders wil graag dat de poster er meteen afgaat. “Ik krijg er veel reacties op. Mensen zien de nuance niet.” Het Kamerlid weet nog niet of hij aangifte gaat doen.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 18.33 uur

 110. Hey MAD, sponserde jij deze site niet?

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 18.34 uur

 111. Weet niet van wie van Aartsen mediatraining gehad heeft, het lijkt wel op een opgeblazen kikker zo als die met zijn borst en zijn hoofd vooruit staat.
  In hitler duitsland stonden sommige van die ministers ook zo breed uit.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 18.34 uur

 112. Meneer de Win, als ik vragen mag, wat doet u eigenlijk voor de kost?
  Gezien het feit dat u zoveel kritiek heeft op de SP, die bij mijn weten een harde werkersmentaliteit vertegenwoordigt, doet u nogal denigrerend over de belangen van werknemers waar deze partij o.a. voor ijvert. Daar is toch niets mis mee dacht ik?

  Reactie door Kees — maandag 4 oktober 2004 @ 18.41 uur

 113. Ronald
  Sponsor wel meer grote internet sites…moet wat met me geld :) Inderdaad dat is er 1 van… Maar vindt de reactie op indymedia beetje kinderachtig, lees stormfront.org en je komt erger tegen.

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 18.46 uur

 114. @MAD, dat ben ik met je eens, stormfront mag ook wel van het web gekegeld worden.
  Maar serieuze bedreiging of niet, dit is volgens mij niet de richting waar we heen willen he?

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 18.48 uur

 115. Even bij de les blijven. Het gaat op deze site om reacties op het kommentaar van de Geus en de fractieleiders van het CDA en VVD. Het is triest, dat er zogenaamd welopgevoede mensen zulke onnozele en arrogante uitspraken kunnen doen. Wat stellen we daar tegenover? – op fatsoendelijke wijze – Wat we daar tegenover kunnen stellen is solidariteit, onze steun aan de oppositie, eensgezind en niet aflatend. Tenslotte een regering vormen is geen spelletje van arrogante mensen, die bij voorbaat niet het ALGEMEEN BELANG willen dienen.
  Pas op, dat we niet in de valkuil van onze emoties terecht komen, want dan versterken we alleen maar negatieviteit, welke geen basis is voor een gezonde en gelukkige samenleving.
  Amita

  Reactie door Amita — maandag 4 oktober 2004 @ 18.48 uur

 116. @iedereen nr 1 t/m 130

  Hmm als politiek al met handgemeen moet worden bevochten is het geen politiek meer maar terrorisme.
  Dat is ook dat ik vind, dat zowel de oosterse landen als Amerika …… of zowel Gaza als Israel terroristen in dienst heeft en zulk soort daden probeert te rechtvaardigen.

  Vroeger op school werd mensen al geleerd dat praten beter is dan vechten .
  Volgens mij is dat een regel die je hele leven doortelt.

  Dan komen we op het onderwerp praten ………. hier zie ik personen die praten met Blaten verwarren en dat is jammer voor dit gehele weblog.

  Dus voor je op dat toetsenbord gaat rammelen denk effe na ;)

  Thanx

  Reactie door marc — maandag 4 oktober 2004 @ 18.56 uur

 117. Uhhh, veel reacties, ik kom aan mijn gerief!

  @Ronald
  Wat eerlijk in deze is weet niet. Het lijkt me een begrip dat niet gedefinieerd is. Maar als ik het goed heb betalen de mensen in het ziekfond vlak onder de inkomensgrens meer dan degenen die particulier verzekerd zijn. Dat is hartstikke onlogisch. En die duurdere auto’s, nou dan betalen ze wat meer, maar dat correspondeert niet met het grotere beslag op wegen en milieu. En Pieper de graaier ontvangt wel degelijk veel meer politiebescherming dan jij of ik. Dat het niet effectief genoeg was, is een ander verhaal. Na zijn incident lag er inderdaad geen politiepeleton permanent voor zijn hutje, maar er reden regelmatig politieauto’s rond zijn erf (dat zal wat benzine geslurpt hebben, dat erf is verdomd groot); als bij jou of mij een incident plaats vindt, komt de politie een keer vluchtig kijken en blijven ze daarna tien jaar weg. En die studiefinanciering maakt maar een piepklein deel van de werkelijke studiekosten uit (overigens ben ik om andere principiële redenen wel voor studiefinanciering voor kinderen van hogere inkomens).

  @Marco
  Extreemlinks mag natuurlijk aangepakt worden. Als je het niet met ze eens bent, geef je argumenten. Maar schelden en agressie hebben geen zin, naar links niet, naar rechts niet, van links niet, van rechts niet.

  Sommigen refereren aan die Folkert als zijnde extreemlinks. Ik heb nog nergens zijn politieke opvattingen gezien, maar misschien heb ik wat gemist. Hij was extreem wat betreft het dierenbevrijdingsfront, maar ik betwijfel of je dat links of rechts kunt noemen. In mijn ogen gewoon idioot. En zijn laatste actie was dat ook.

  Ik verafschuw geweld van links en rechts en verbaal geweld spreekt me niet aan als dat in gescheld ontaard. Maar wat ironie vind ik best leuk.

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 18.56 uur

 118. @ Folkert 127: `Weet niet van wie van Aartsen mediatraining gehad heeft’.

  Volgens mij van Wiegel, zo te zien. Die heeft dat ook, dat emotionele appél wat in pathetisch woord en bestudeerd emotioneel gebaar wordt gedaan op het publiek, vooral als er camera’s bij zijn. Met een uitgekiende snik in een vet aangezette stem het `gezond verstand van wakker Nederland’ aanprijzen als fatsoensmodel van corpulente middenstanders en bekrulsnorde horecaffers, dat helaas niet door het plebs wordt
  begrepen.
  Ik ken dat gedrag heel goed uit mijn studentenjaren toen we in Groningen en Utrecht met rood vertoon de feestjes van de corpsballen bezochten om wat leven in de ballenbrouwerij te
  brengen. De corpsvrouwtjes reageerden dan vooral nogal hysterisch. :0

  Reactie door C.Tilyx — maandag 4 oktober 2004 @ 19.02 uur

 119. Jan,

  Kan je alle onzin, wat niets met je onderwerp van doen heeft, ook van je web-log verwijderen?

  Reactie door arie — maandag 4 oktober 2004 @ 19.02 uur

 120. @Drob, als de ziekenfonds grens bedoeld, dan nee mensen die net buiten het ziekenfonds vallen betalen veel meer, wat in geen enkele verhouding meer staat (gemiddeld 200 euro per maand).
  De grens ligt op dit moment op 32.600 euro bruto per jaar overigens

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 19.05 uur

 121. Arie,
  de Arie die werkeloos was en geen inkomsten had ?.
  Wil Arie ook het log regiseren wat er wel en wat hier niet op mag.
  Dat maakt de webmaster zelf wel uit Arie.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 19.20 uur

 122. @Drob, ik ken zat bijklussende bouwvakkers hoor, van de 5 bouwvakkers die ik ken klussen er 4 bij.
  Ik kende zelfs een bouwvakker die in de WAO zat en bijklusde.
  Gek he als dan sommige bouwvakkers op hun 45ste versleten zijn als ze naast hun reguliere baan ook nog eens elke avond bijklussen.
  En nogmaals ik zei ook niet ALLE bouwvakkers, maar het zijn er wel heel veel, alleen de kleine bouwbedrijven lijden hierdoor op jaarbasis al 1,8 miljard euro schade

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 19.29 uur

 123. @Ronald
  Werk je zelf in de bouw dat je zoveel bouwvakkers kent?

  Of ken je een bouwvakker die het na veertig jaren werk zat is?

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 19.30 uur

 124. @Ronald

  Ik ken zelfs een directeur die bijklust in de bouw. Toen ging die met de WAO omdat hij het in zijn rug kreeg van de hele dag in zijn directeursstoel zitten.

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 19.34 uur

 125. @Drob, ik kom uit een bouwvakkersfamilie en heb een hoop vrienden die in de bouwvak werken.
  En heb er zelf ook nog een blauwe maandag rondgelopen, maar vond electronica toch leuker als elektrotechniek.

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 19.36 uur

 126. Jullie lijken wel een stel ouwe thee tantes die niets anders te doen hebben dan de roddel en achterklap van de buurt door te nemen!

  Laten we het liever hebben over die meevaller van 117 miljoen ( nu in eens weer) van de betuwelijn dit jaar!

  Laten de regering gelijk een BEGIN maken om met dit geld een project te starten, om werkelozen jongeren en wao èrs die uit de WAO gezet gaan worden aan een baan te helpen, zodat ze niet in de bijstand terecht komen!

  Voor dat Zalm het geld weer inpikt net als die 161 miljoen van vorig jaar!!!!

  Reactie door krul — maandag 4 oktober 2004 @ 19.38 uur

 127. Ronald
  Er zit een verschil tussen extreemlinks en extreemrechts, namelijk nazisme, dit is voor mij ten alle tijden zeer verwerpelijk. Geweld richting deze groep vindt ik ook niet erg. Heb zelf een maat gehad die fanatiek neonazi is geworden, dus ken de ins en outs, maar we kunnen nu elkaars bloed wel drinken. Dat gebeurd ook regelmatig als we elkaar tegenkomen, moet weer de halve sportschool ertussen springen. Mijn afkeer tegen extreemrechtse ideeen zijn dus ook enorm.

  Reactie door MAD — maandag 4 oktober 2004 @ 19.39 uur

 128. @MAD, Geweld tegen nazisme (extreem rechts is niet automatisch een Nazi) maakt jou gewoon net zo erg, geweld is geweld tegen wie het ook gericht is (of is geweld tegen een nederlander minder erg als geweld tegen een buitenlander?).
  Hoe weerzin wekkend ook, zelfs een rascist heeft het recht van vrijheid van meningsuiting.
  Censuur is de eerste stap naar een dictatuur.

  Dus pas op met wat je wenst, je zou het wel eens kunnen krijgen alleen wie leggen we na de nazi’s het zwijgen op? De Extreemlinksen?

  Reactie door Ronald — maandag 4 oktober 2004 @ 19.47 uur

 129. Ik heb iets vreselijk verkeerds gedaan. Ik ging mee in de hetze tegen Carel en Ronald, maar vergat inhoudelijk te discussiëren met mensen als meneer Kwakkel en mevrouw Spaans die vragen stelden aan ons. Dat vergeten veel van jullie ook, jammer genoeg. Krijg nou alsjeblieft geen hinder van tunnelvisie en ik denk echt dat we individuen als Carel en Ronald gewoon moeten laten gaan en er helemaal niet meer op moeten reageren. maar dan ook echt niet meer. ook jij niet, MAD, en ook Olav niet en Tilyx. Ik ook niet dus.
  Meneer Kwakkel staat achter dit kabinet, zegt hij. Toch vindt ook hij dat ze het toch niet goed doen. Mevrouw Spaans wil graag samen met haar man gezond en blij oud worden en stelt de vraag of ze dat nou wel kan. Mevrouw Spaans, ja, dat kan nog steeds. Boven de 55 hebben de mensen geen problemen met VUT. Pas daaronder (ik zeg niet dat het goed is!!) moeten mensen gaan sparen. Zelf sparen voor de oudedagsvoorziening die prepensioen gaat heten. Maar dat het zorgen geeft voor zowel meneer Kwakkel, als mevrouw Spaans, dat mag duidelijk zijn. Als alleenstaande met een bijstandsuitkering (ik ben 55) zie ik de ellende ook op me af komen. Alle alleenstaanden op dat minimum staan voor een komende huurquote (wat je betaalt aan huur) van 28,7%. Alleenstaanden op het minimumloon gaan er het hardst op achteruit, die gaan 31,8% aan huurquote betalen van het netto besteedbaar inkomen. De korting op de huursubsidie wordt volgend jaar € 14,28. Tel uit je winst. Alleenstaanden gaan ook nog eens ruim 1% extra betalen aan zorg.
  Het is werkelijk in- en intriest dat de leden van dit kabinet zich vrij willen pleiten door zichzelf voor de gek te houden en te blijven roepen dat ze het allemaal zo goed bedoelen, dat ze de koek eerlijk verdelen en dat er een groot gevaar loert, n.l de vergrijzing. Met dat laatste valt het reuze mee. Less Jan’s bijdrage in de NRC van augustus maar. Het staat nog op zijn weblog! Het afschuiven van verantwoordelijkheid is een excuus om te doen wat ze doen, zonder dat ze zich misschien schuldig kunnen gaan voelen. In populair Nederlands heet dat dan: AFSCHUIVEN op de zwaksten in onze samenleving. We weten het allemaal en toch bekvechten we met een stel opgeschoten korpsballetjes? Toen nou zeg! Kom op MAD, jij kan veel beter dan je nu doet! Olav is tenminste nog genuanceerd en verstandig en Tilyx ook. Maar MAD, natuurlijk ben je spinnijdig. Wat dacht je dat ik was? Ik verwacht veel meer van je en ben ervan overuigd dat je dat ook kunt. Je hebt al zoveel laten zien! Verder ben je een vent met een gouden hart wat mij betreft. Laat je niet zo opnaaien joh. Slecht voor je, hoor. Mijn initialen zijn LML. Destijds heeft mijn zus er spottend van gemaakt: LA’ MAAR LULLEN…. Heus, MAD, dat helpt! Ik zie je steengoede bijdragen graag weer tegemoet!

  Reactie door Lydia — maandag 4 oktober 2004 @ 19.57 uur

 130. De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en de SP bereiden samen met de vakcentrales FNV, CNV en MHP een referendum voor tegen het afschaffen van het prepensioen.

  Dat hebben zij maandag gezegd.De Tweede Kamer behandelt op 18 november de wet die de afschaffing moet regelen. Pas daarna beslissen de oppositiepartijen en de vakcentrales definitief of zij het referendum doorzetten.In eerste instantie moeten zij daar wel 40.000 handtekeningen voor ophalen. Daarna zijn nog eens 600.000 handtekeningen van burgers nodig om de volksraadpleging door te laten gaan.

  Reactie door Lambert — maandag 4 oktober 2004 @ 20.26 uur

 131. Lydia, het zou na het lezen van jouw bijdrage in #150 wel eens zo kunnen zijn dat ook jij aan het doordraaien bent. MADje is een heel gevaarlijk ventje die wel een te ver zou kunnen gaan. Zou me niets verbazen als hij de moordoproep voor Wilders heeft gedaan. Dit soort mensen gaan geweld gebruiken nadat ze duidelijk is geworden dat met fatsoenlijk taalgebruik ze tekort schieten.

  Reactie door Carel de Win — maandag 4 oktober 2004 @ 20.27 uur

 132. @ Rob

  Dan gelijk maar een referendum over dit kabinet erbij! Dan zullen ze het eens haarfijnvoor de kiezen krijgen hoe Nederland over het gepeupel in Den Haag denkt! 8)

  Reactie door Mirella — maandag 4 oktober 2004 @ 20.35 uur

 133. van aartsen toont zich een slecht verliezer! zo’n massale opkomst voor een demonstratie en dan niet anders weten te reageren! plat en stuitend is eerder zijn commentaar. ik ben een vrouw van 49 jaar en heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. alleen dat gevoel heeft mij ertoe bewogen zaterdag jl naar amsterdam te gaan en op te dam door mijn aanwezigheid te laten zien, dat een politicus die nog op durft te komen voor de zwakkeren in de samenleving mijn sympathie heeft. ik heb daar, samen met man en dochter tussen duizenden mensen gestaan, met kippevel, door zoveel oprechte saamhorigheid! een vakbond, politieke partij of wat voor organisatie dan ook die voor een integer doel zoveel mensen kan mobiliseren krijgt mij als medestander. ik ben blij dat ik daar was. ik heb jan marijnissen gezien en gehoord “live on stage” en ik vind hem een van de weinige overgebleven oprechte mensen, die de nederlandse politiek nog rijk (of arm ?) is. een kerel met kloten die staat voor wat hij zegt. zulke politici hebben we nodig in nederland, die ervoor willen waken dat we niet verder afzakken in die grote corrupte graai-ton, waar alles alleen maar draait om de centen en economisch belang.
  wie ik ben, “weledelgestrenge heer aartsen”? ik ben een vrouw met, jawel een hbo-opleiding, die uw goedkeuring niet nodig heeft als ik vind dat ik voor de rechten van mijn zwakkere medemens moet opkomen. en dat deed ik, zaterdag, door mijn aanwezigheid op de dam. ik ben er trots op dat ik dat heb gedaan en ik zou willen dat nederland er, door dit massale blijk van afkeer van het huidige regeringsbeleid, heel snel humaner uit gaat zien. ik heb mijn best daarvoor gedaan, zoals ik dat ook doe in mijn dagelijkse omgeving en zal dat in de toekomst blijven doen. jan, je kunt op mij rekenen!

  agnes schuit.

  Reactie door agnes schuit — maandag 4 oktober 2004 @ 20.41 uur

 134. Heb net even op de website van het cda gekeken en gezocht op enkele onderwerpen.
  demonstratie, geen zoek resultaten, ook op amsterdam gezocht en 2 oktober maar niks gevonden over de afgelopen zaterdag.

  In wat voor wereld leven die mensen bij het cda?

  Bij de vvd denken ze dat alleen een stel bejaarden gedemonstreerd heeft. Zitten ze helemaal mis mee, waren ook veel jongeren bij (waaronder ik zelf).

  Volgens van Aartsen : “Het gaat dus over een komende generatie en het gaat volgens mij al helemaal niet meer om de generatie die Nederland na de oorlog heeft opgebouwd”.

  Kort samen gevat zegt hij dus, laat de ouderen in de steek.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 4 oktober 2004 @ 20.47 uur

 135. Lambert,#152
  het schijnt dat ze nog een truc uit kunnen halen door het na januari 2005 in behandeling te nemen, wettelijk zouden er geen referendums meer mogelijk zijn.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 21.18 uur

 136. 158 Ja,Moeten ze vooral doen…

  Reactie door Lambert — maandag 4 oktober 2004 @ 21.27 uur

 137. Volgens van Aartsen : “Het gaat dus over een komende generatie en het gaat volgens mij al helemaal niet meer om de generatie die Nederland na de oorlog heeft opgebouwd”.

  Hoe durft die hond dat te zeggen!!
  Hij heeft wel kunnen studeren door deze generatie en mede hierdoor de militaire dienst kunnen ontduiken.
  Wat moet die zak stront nou eigenlijk??

  Reactie door Eef — maandag 4 oktober 2004 @ 21.47 uur

 138. 153@ `Zou me niets verbazen als hij de moordoproep voor Wilders heeft gedaan. Dit soort mensen gaan geweld gebruiken nadat ze duidelijk is geworden dat met fatsoenlijk taalgebruik ze tekort schieten.
  Comment door Carel de Win — 4 oktober’

  Dierendag inderdaad. Het is maar goed dat naaktslakken als deze
  man het niet voor hetzeggen hebben in dit land, want dan was dit
  soort walgelijke insinuaties al genoeg voor deportatie, wat ik in 66 zei over NSB-mentaliteit blijkt hier wel terecht uit.

  MAD hoeft zich niet te schamen voor zijn mening en Lydia heeft
  alle recht van spreken. Bovenstaand figuur heeft dat m.i hierbij,
  zeker na zijn eerdere ziekelijke stroom haat verspeeld.
  Censuur A.U.B, omdat er grénzen zijn!!

  Reactie door C.Tilyx — maandag 4 oktober 2004 @ 21.59 uur

 139. @Lydia150
  Ach meid, we schieten allemaal wel eens uit onze sloffen. Ik ook.
  Met deze reactie zou ik zeggen LML=Lydia-Met-Lof

  Reactie door Drob — maandag 4 oktober 2004 @ 22.04 uur

 140. Even over die telefoon actie: Wat is jou nummer Jan?

  Reactie door Brillie — maandag 4 oktober 2004 @ 22.16 uur

 141. Rob
  Dan zou er toch een referendum gehouden kunnen worden over de WAO want die is per 1 oktober toch ingegaan.

  Is dat zo iets wat al bekrachtigd is? kan daar nog een referendum over worden gehouden .

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 22.39 uur

 142. Rob,
  wie was die paardekop?

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 22.42 uur

 143. @Ronald

  ga nou gewoon naar http://www.rechtslog.nl.
  Dan voel je je lekker thuis. Hoef je je ook niet meer zo te ergeren ons ‘linksen’.
  Erg goed voor je ego!

  Veel succes!

  Reactie door roel — maandag 4 oktober 2004 @ 22.43 uur

 144. DROB, bedankt! Da’s lief. Enne, Henk, wind je niet te veel op. Je bent een kanjer en da’s de hele brandweerwagenbemanning! Jullie zijn Toppie.
  Triester is dat mijn “vriend de VVD-er hier” (Hij is echt best aardig, alleen misleid, maar dat weet-ie niet) denkt dat Rotterdam maar 15.000 demonstranten had. ECH NIE !!!! Zelf schat ik het op 45.000. Ergens dus in het midden. Wat betreft Amsterdam viel het aantal ook tegen, want er zijn toch 16 miljoen inwoners? Ik heb maar niets meer gezegd. Laat hem lekker geloven wattie wil. Het moet voldoende zijn dat zowel vakbonden als politie en alle demonstranten denken dat Amsterdam en iedereen die virtueel meedeed, iedereen die vast zal op perrons en in treinen en in alternatieve acties (tof hoor) zo’n 300.000 mensen op de been heeft gebracht. Opeens gelooft de rechtervleugel niet meer in opiniepeilingen. Tja…wat moet je dan nog? Zelf blijven geloven en doorgaan, zoals Henk zegt. We moeten druk blijven uitoefenen.

  Wat betreft de enge poster van Balkenende in Metro, da’s ziek! Wat betreft de dreiging tegen Geert Wilders, da’s net zo ziek!
  Ik vind Balkenende een engerd en Wilders ronduit een levensgevaarlijke slagroomtoupet (niet van mij, van ene Helga of Helma), maar de man bedreigen is ziek en onvolwassen. Wilders heeft net zoveel recht om in de Kamer te zitten en te zeggen wat hij wil als Jan Marijnissen of Mat Herben (ook eenzaam en alleen zonder de LPF verder, begreep ik). Bedreigen is ziek, onvolwassen en gevaarlijk. Als iemand dan vervolgens zo maar iemand anders beschuldigt van het plannen van moord, dan is ook die persoon rijp voor psychiatrische onderzoek. Waar zijn ze mee bezig?

  We gaan door met druk opvoeren. Langzaam misschien, maar zeker tot er iets klapt. Want klappen zal het. Dat moet wel. De knapste koppen in ons land komen op radio en TV vertellen dat dit kabinet heel erg verkeerd bezig is. DOORGAAN!!!

  Reactie door Lydia — maandag 4 oktober 2004 @ 22.51 uur

 145. Rob,
  De tijdelijke regeling die het referendum mogelijk maakt, vervalt namelijk op 1 januari.

  Binnenland

  ma 4 okt 2004, 19:53
  Oppositie en vakbonden smeden referendum prepensioen
  AMSTERDAM – De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en de SP bereiden samen met de vakcentrales FNV, CNV en MHP een referendum voor tegen het afschaffen van het prepensioen. Dat hebben zij maandag gezegd.

  De Tweede Kamer behandelt op 18 november de wet die de afschaffing moet regelen. Pas daarna beslissen de oppositiepartijen en de vakcentrales definitief of zij het referendum doorzetten.

  Na de stemming in de Tweede Kamer moet de wet door de Eerste Kamer. Daar is wel haast bij geboden. De tijdelijke regeling die het referendum mogelijk maakt, vervalt namelijk op 1 januari. De afschaffing van het prepensioen moet dus voor die datum aangenomen zijn om de volksraadpleging mogelijk te maken.

  GroenLinks en de FNV hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Volgens vice-voorzitter van de FNV A. Jongerius behandelt de Eerste Kamer de wet in de laatste week van november. “Als regeringspartijen de boel gaan vertragen, dan staan ze natuurlijk enorm te kijk.”

  In eerste instantie moeten de oppositiepartijen en de bonden 40.000 handtekeningen van burgers ophalen om toestemming te krijgen voor het referendum. Vervolgens zijn nog eens 600.000 handtekeningen nodig om de volksraadpleging door te laten gaan. Bovendien “heb je een pak geld nodig om campagne voor het referendum te kunnen voeren,” aldus Jongerius.

  Met de voorbereiding van het referendum willen oppositie en vakcentrales druk uitoefenen op het kabinet en de coalitiepartijen om het prepensioen te redden. Lukt dit onvoldoende, dan is de volksraadpleging “het perfecte middel om mensen een echte stem te geven. Want dit kabinet luistert niet naar de burger”, aldus Jongerius.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 22.59 uur

 146. Rob,
  aan genomen voor 1-1-05 denk ik wel.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 oktober 2004 @ 23.13 uur

 147. Ik wil de beweging “Keer het tij” er wel even nog op wijzen; dat het niet alleen mag gaan over die prepensioen en de VUT. Want wat lees ik verdorie in de kranten bijv over uitspraken van dhr Bos? Die vindt dat er nu met de bonden moet worden gepraat over die Vut en pensioen.

  Ja en de rest dan? Die WW bijvoorbeeld, die heeft meneer Bos allang zelf ook in zijn gedachten om zeep geholpen, net als die WAO en al die andere verslechteringen. Er komt straks een ware mensenmassa bij het burootje van de soos. let maar op! En de makelaars kunnen het straks ook niet meer aan, zoveel huizen staan er straks allemaal te koop voor een habbekrats. De geslaagden onder ons wrijven zich nu al in hun handen.

  Ik doe een oproep aan die bonden; om net zo te strijden voor die W.W. als voor die VUT. Maar ik vrees het ergste als ik de kranten opensla na die 2e oktober.

  Reactie door ReneR — dinsdag 5 oktober 2004 @ 1.04 uur

 148. Dit kabinet maakt me ontzettend moe; alleen al de reacties van al die Zalmen, Geuzen en Aartsen putten me uit. Zo machteloos is het gewone volk tegenover die regenten in Den Haag, het is een grote schande. Ik kan me nog herinneren dat het CDA en de VVD de politiek dichter bij de burger wilden brengen omdat Paars dit zo slecht deed. Nou, het is dit kabinet gelukt hoor! En hoe! :(

  *heeft wurgneigingen*

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 5 oktober 2004 @ 1.58 uur

 149. Van deze reacties druipt toch de arrogantie in rivieren af, het is echt ongelooflijk dat deze zogenaamde beleidsmakers de ogen zo kunnen sluiten voor wat er onder de bevolking leeft.
  Wat mij trouwens héél erg is opgevallen is dat balkenende nog geen enkele reactie heeft gegeven vanaf zijn ziekbed, is het de angst om afgerekend te worden of is het zalm die hem heeft aangeraden voorlopig niks te zeggen, het heeft er alle schijn van.
  Hoe kan men nou de ogen sluiten als er 300.000 man op de been zijn gebracht die dit associale beleid afkeuren, echt een geval van arrogantie en domheid.
  Ik ben benieuwd of ze ook zo volhardend zijn als dat refenrendum er komt, als dat gebeurd denk ik dat er rare dingen gaan gebeuren, dat er mensen zijn die niet meer in de hand te houden zijn, en dat hebben ze dan aan henzelf te danken.
  Ik hoop dat er binnenkort weer een grote actie op de rol staat en dan ben ik er zeker weer bij, dat beloof ik.

  Pieter.

  Reactie door Pieter de Vogel — dinsdag 5 oktober 2004 @ 6.38 uur

 150. de mensen zijn actiebereid, bijna aktiegeil.
  300.000 demonstranten op het Museumplein en de Dam
  havenarbeiders willen naar het Malieveld, daar is plaats voor nog meer demonstranten, ze willen zelfs het Binnenhof bezetten, maar geweld is fout, het kan en moet vreedzaam, daar bereik je veel meer mee.
  estafettestakingen worden door de bonden op touw gezet,
  referenda worden voorbereid.
  maar het kost allemaal tijd
  en de ministers, latijn voor dienaars (van het Volk!) gaan stug door, geen onderhandelingen meer over het verleden.
  maar in één week kunnen ze weg zijn
  alle bedrijven plat, en alle winkels leeg: een nationale werk- en kopersstaking, dat is ons democratisch recht!
  voor de vakbonden kost dit teveel organisatievermogen
  het gaat nu om onze eigen verantwoordelijkheid,
  die waarde hebben we van de premier geleerd.
  Van 10 tot 17 oktober een wilde, spontane nationale werk- en kopersstaking.
  En er is ruimte voor de snelle vorming van een links kabinet tesamen met de CDA spijtoptanten.

  Reactie door partijvoorsolidariteit — dinsdag 5 oktober 2004 @ 8.10 uur

 151. ‘t Is jammer voor de rijken,
  maar het roer moet maar eens om.
  De toestand is meer dan barbaars,
  de rijken steeds rijker,
  de armen steeds armer.
  En zelfs het eenvoudigste voedsel is schaars,
  maar dat lappen de rijken gewoon aan hun laars.
  Die houden het volk liever dom
  en daarom gooi ik dus een bom.

  En in hun prachtige salons
  praten intellectuelen
  over wat er moet gebeuren
  en hoe het nu verder moet,
  over de revolutie, de vooruitgang, samen delen.
  Ze blijken alleen maar met woorden te spelen.
  Ze zeggen het helder en goed
  maar niemand van hen die wat doet.

  Als ik zelf zou moeten kiezen,
  wierp ik bommen van een soort
  dat diep in de hersenen dringt.
  Maar zonder een scherf,
  zonder dood en verderf,
  maar een bom die veel harder en langer weerklinkt:
  verhalen en boeken, dus bommen van inkt
  die overal worden gehoord,
  de machtige bom van het woord.

  (uit de musical “Tsjechov”)

  Reactie door Charlie — dinsdag 5 oktober 2004 @ 8.21 uur

 152. aaah wel het CDA trekt het land in om hun beleid uit te leggen…het is net als met de verkiezingen, zo zie je ze never, dan opeens zie je ze overal, puur om hun eigenbelangetje te verdedigen. bah

  Reactie door MAD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 8.36 uur

 153. Misschien moet dit kabinet eens met Microsoft gaan praten, die hebben verstand van het verkopen van slechte waar.

  Reactie door Onno — dinsdag 5 oktober 2004 @ 9.22 uur

 154. 187 @ MAD: zo sprak Verhagen gisteren in het CDA bolwerk Maastricht voor een zaaltje met zo’n dertig, merendeels bejaarde. CDA leden om het beleid nog beter uit te leggen. Kiezers die op een andere partij stemmen hebben die uitleg niet nodig; die hebben reeds bewezen intelligent genoeg te zijn ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 5 oktober 2004 @ 9.30 uur

 155. @ Opa

  Die bejaarde mensen hadden dan zeker al een lichte vorm van dementie want de rest van Nederland begrijpt het beleid van het CDA/kabinet heel erg goed… ;)

  En met 300.000 demonstranten is dit dus wel degelijk de grootste demonstratie van de laatste jaren geweest, hoe graag ze in Den Haag ook blijven roepen dat dat niet het geval was. 8)

  Reactie door Mirella — dinsdag 5 oktober 2004 @ 9.50 uur

 156. Gek eigenlijk dat dit kabinet zo hamert op ‘jongeren’. Dus als je oud bent mag je kreperen. Eigenlijk net de omgekeerde wereld, ik ben nog opgevoed met ‘respect voor ouderen en U e.d.’ en eigenlijk in alle culturen/samenlevingen geld de stem van de oudere, uit respect en omdat ze meer ervaring hebben. Nee in Nederland doen we het anders, we trachten jongeren tegen ouderen op te zetten en becijferen ouderen als ‘vervelend’. Vreemde gang van zaken…en het staat ook zo dankbaar.

  Reactie door MAD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 10.24 uur

 157. 190 @ Mad: Op zich is het logisch dat het kabinet zich op de jongeren richt: de ouderen in dit land zijn binnenkort niet meer dan een vervelende kostenpost! En dat het grootste deel van deze “toekomstige”ouderen verantwoordelijk is voor de welvaart in dit land doet niet terzake………… Het is gewoon afwachten wanneer de eerste partij met voorstellen voor verplichte euthanasie komt omdat we het anders niet meer kunnen betalen in nederland…

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 5 oktober 2004 @ 10.32 uur

 158. Het is natuurlijk het makkelijkste om je kop in het zand te steken zoals de oppositie nu doet, en te doen alsof er geen probleem is met het financiering van VUT en pre-pensioen nu en in de nabije toekomst.
  Vanaf de jaren tachtig waarschuwden economen reeds hiervoor. Laat Marijnissen en consorten maar eens duidelijk maken hoe zij deze regelingen, ook voor mijn generatie willen garanderen? Welk deel van mijn inkomen moet ik opzij leggen omdat -voor iedereen- mogelijk te maken?
  Van de barricade tegen het kabinetsbeleid ageren is eenvoudig. Maar wat is daadwerkelijk het alternatief van links en de vakbeweging? Het zou de SP sieren als ze haar alternatieven openbaart, want wat ik van die plannen begrepen heb, snijden ze ook in de sociale zekerheid.
  Laat het referendum maar komen. Ik ben er niet bang voor. Nederlanders zijn nuchter genoeg om niet in de val van de oppositie te trappen!

  Reactie door ricardo kamperveen — dinsdag 5 oktober 2004 @ 10.32 uur

 159. ricardo kamperveen
  Leuk verhaal, dat toekomst verhaal. Mijn ouwe leeft NU, heeft hij zijn hele leven voor geploeterd een oorlog doorstaan, half dood van de honger op zijn nest gelegen, is bijna dood gegaan dus. Ik wil dat mijn ouwe een vreselijke fantastische oude dag heeft. Zal me een rotzorg zijn hoe, maar dat zijn wij ‘jongeren en oudere jongeren’ hun verschuldigd. Ik wil best bloede voor de oudere…maakt mij niet uit. En later, dat zet zich vanzelf weer in de toekomst. Het heeft alles te maken met eerlijk zullen wij delen….iets wat oudere snappen, iets wat een aantal jongere maar voor lief neemt. Ze weten niet beter….

  Reactie door MAD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 10.44 uur

 160. Ach, meneer Kamperveen is begonnen met de missie van het kabinet; het uitleggen van het beleid aan de debiele nederlanders die afgelopen zaterdag in Amsterdam massaal meeliepen. Nee, dank u meneer Kamperveen, ik snap het beleid dondersgoed en neen, wij sluiten de ogen zeer zeker niet; had u kunnen weten als u alle tegenbegrotingen had gelezen van de oppositie!!Het grote verschil zit hem vooral in het feit dat bij de begrotingen van de oppositie de rijken wat minder snel rijker zullen worden over de rug van de rest van de bevolking zoals dat gebeurd in de ( VVD) plannen van dit kabinet! En als er al een partij is in nederland, die bij mij door het ijs is gezakt dan is het D66 wel, die braaf aan het handje van de grote jongens meelopen, zich wel bewust van het feit, dat de partij bij de volgende verkiezingen volledig wordt weggevaagd. Alvast langs de banenmarkt geweest meneer Kamperveen???

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 5 oktober 2004 @ 10.45 uur

 161. opa-buiswater
  Zijn baantje is al geregeld, beetje zuigen hier en daar binnen de gemeente en hij komt er wel hoor die Ricardo Kamperveen. Zo gaat dat toch altijd, ons kent ons. Die komt echt niet met 800 euro’s p/m te zitten, net als de rest van de politici.

  Reactie door MAD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 11.22 uur

 162. Btw ricardo kamperveen

  Het succes van Fortuyn waar jullie op mee gesurft zijn zal ook jullie ondergang worden, jullie zijn 1 ding vergeten, dat succes is gebaseerd op ‘eerlijkheid’. En dat wordt jullie ondergang…

  Reactie door MAD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 11.25 uur

 163. aan Opa Buiswater

  Hat kabinet hobbelt gewoon achter de feiten aan!
  De koudbloedige Zalm met de eurotekens in de ogen voorop en
  de doven en blinden rest achter hem aan!

  Mensen uit de WAO dumpen in de bijstand, dat is toch geen sociaalbeleid voeren.

  Ik had zo gedacht dat je eerst een plan uitdenkt voor dat je maatregelen neemt. Maar nee hoor dit is kennelijk ook overgenomen van de wijze regering Bush. Geen plan van aanpak klaar hebben en Irak binnenvallen. Geen plannen klaar hebben voor de mensen die de WAO uit raken!

  Het grote voorbeeld is Amerika!
  De wereld van de Ilussie!

  Ik zou zeggen voor afbraak, creatief nadenken over wat de alternatieven zijn voor opbouw.

  Begin maar met die 117 miljoen meevaller van de Betuwelijn en dan wel snel, voor dat Zalm het weer inpikt, net als vorige jaar met die 161 miljoen!

  Misschien kunnen we gewoon als volk dit geld OPEISEN!

  Wie het geld verbrast, moet terugbetalen! (het maakt niet uit of links of rechts daar schuldig aan is)Terugstorten dat geld!

  Ik zou zeggen doe er iets aan regering om banen te scheppen, steek daar je energie in!

  Er zijn zelfs projecten te bedenken waarbij mensen thuis een aantal uur een steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij!

  En wie echt niet meer kan die kan gewoon niet meer.

  Dat is menselijk i.p.v. cijfermatig!

  Reactie door krul — dinsdag 5 oktober 2004 @ 11.32 uur

 164. MAD, jouw vader, en alle andere mensen die nu gepensioneerd zijn, wens ik een fantastische oude dag toe. Zo gezond mogelijk en met zoveel mogelijk plezier in het leven en wat er allemaal gebeurt. LIVE LONG & PROSPER !

  Vanmorgen hoorde ik wat de andere kant van ons land bezighoudt.”Hoe vreselijk is dit alles!” (citaat is van een zekere heer O.B.B. uit R.). In IJburg mogen mensen WILD bouwen. Iedereen mag uitmaken wat voor huis hij/zij wil bouwen. Nu is er een mevrouw die dus dat niet mag, omdat het ontwerp buiten de opgegeven maten valt. Ze kan het slechte nieuws nog niet bevatten, zo vreselijk is dit alles. Waar kan je je druk om maken als elders in ons land mensen geen huis meer kunnen vinden om in te wonen, door sloop eruit gejaagd worden en verplicht van krot naar krot moeten verhuizen de komende tien tot vijftien jaar tot ze dan echt op straat komen te staan. Nee, het niet kunnen bouwen van wat deze mevrouw wenst, is het meest vreselijke dat haar op dit moment kan overkomen. Doodeng, zulke mensen. Ik wens haar een mooie woning toe, maar zeur niet als er iets niet mag en verzin een list, zodat je toch kunt bouwen, zij het iets minder krankzinnig groot.

  Reactie door Lydia — dinsdag 5 oktober 2004 @ 11.38 uur

 165. En die troepen kunnen nu ook wel naar huis nu Rumsfeld heeft
  toegegeven dat er géén band Saddam Hoessein-Al Q. was, en nu
  blijkt dat we door het USA-regime belazerd zijn met aluminium
  pijpen (die je in elke bouwcontainer kunt vinden) om het mokkende volk te beleren dat dat ónderdelen waren voor massavernietigingswapens.

  Het kabinet moet zich nu verantwoorden omdat het zich zand in de ogen heeft laten strooien door de Yanks, de Amerikaanse ambassadeur moet op het matje om dit uit te leggen. Wat worden we toch steeds gigantisch besodemieterd, ík wist dat wel maar
  je voelt je een roepende in de woestijn.
  Toen het `bewijsmateriaal’ aan de wereld werd getoond, schreef ik al:

  Powells betoog heeft een hoog Readers Digestgehalte: uit onderzoek is gebleken dat…, feiten wijzen uit dat.., informatie uit betrouwbare bron leerde ons dat…
  Zijn praatje gaat voorbij aan de elementaire regels van waarheidsvinding: Wie,wat, waar, waarom, welke, hoe.
  Bovendien weten we sinds de mondiale digitalisering al tien jaar dat van geluids-fragmenten en foto’s het steeds moeilijker wordt om echt van vals te onderscheiden als het gaat om `bewijsmateriaal’.
  Eenzijdige informatie die zal beslissen over vrede of oorlog, leven of dood, zal dan ook door vescheidene teams van onafhankelijke deskundigen nauwlettend geanalyseerd moeten worden alvorens er conclusies uit te trekken en dat zal meer tijd en geduld kosten dan Bush en Rumsfeld kunnen en willen opbrengen.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 5 oktober 2004 @ 12.19 uur

 166. Er is geen meevaller van 117 miljoen krul. De betuwelijn is een project dat inmiddels al miljarden meer kost als beraamd.

  Reactie door Han — dinsdag 5 oktober 2004 @ 12.19 uur

 167. De oppositie en de vakbonden maken zich sterk voor een referendum over pre-pensioen en levensloopregeling. Een fantastisch initiatief alleen mis ik hier nog wat: op dit ogenblik is de massale herkeuring van alle 100% arbeidsongeschikten begonnen met het doel de meesten van hen de bijstand in te promoveren!En als de partner een inkomen heeft zelfs dat nog niet eens met alle gevolgen van dien ( geen geld meer voor hypotheek, instorting van de huizenmarkt dardoor instorting van de economie enz enz) Waarom hoor ik er in dat referendum niets meer over? Of wordt deze “slachting”nog in de kamer uitgevochten Jan??

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 5 oktober 2004 @ 12.31 uur

 168. Ja dat weet ik Han, maar elke euro die vrij komt moet ten goede komen aan een goed sociaal beleid! Voordat de hamsteraar Zalm het weer inpikt. Het verlies en de verspilling van tal van zaken is toch al niet meer goed te maken.

  Dat die mevrouw van die Wildbouw, het grote leed haar aangedaan, dit zonder schaamte durft te vertellen, schetst maar weer hoe de samenleving eruit ziet!

  En dat terwijl er duizenden mensen niet meer weten hoe ze hun huur moeten betalen!

  Reactie door krul — dinsdag 5 oktober 2004 @ 13.07 uur

 169. Toen ik die demonstranten op tv zag dacht ik:wat een leuke mensen!
  Gelukkig zijn er nog veel van dat soort “gewone” mensen die de straat opgaan als de regering dwaze maatregelen afkondigt.
  Heel veel mensen ( U ook Jan?!) kunnen er weer jaren tegen nu ze gezien hebben dat het verzet breed gedragen wordt.
  Alleen wat moeten we straks met een kabinet met de PvdA als Wouter Bos een liefdeslied zingt over de Lissabon agenda tijdens de algmene beschouwingen?

  Reactie door Linda — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.05 uur

 170. @annette,
  Er staat ook nergens in de bijbel dat de sterkste schouders alles moet dragen, dus dat is nogal een drogredenering.

  De F-16 is over 10 jaar 35 jaar oud en versleten of ben je het incident op vliegbasis leeuwarden al weer vergeten dat een italiaans toestel door ouderdom bij de landing gewoon door midden brak?.
  Ook dat spul heeft niet het eeuwige leven.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.18 uur

 171. @ ronald

  ooit de bijbel gelezen? dan ken je vast wel het verhaal van de vijf broden en twee vissen…

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.56 uur

 172. Markus 6:34, en dat gaat niet over dwangmatig delen maar gewoon over vrijwillig delen, dat is het kern woord, vrijwillig!

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.18 uur

 173. ja, en zaterdag waren er dus 300.000 (plus velen die het met hun eens waren) die VRIJWILLIG willen delen.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.10 uur

 174. bovendien was de kern van het verhaal toch: als we delen is er genoeg voor iedereen?

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.11 uur

 175. 210.jou manier van delen kennen wij allang . jij alles en een ander niets .maar normale nadenkende mensen weten dat samen delen .alleen tevreden mensen schept.En tevreden mensen leven samen in goede harmonie

  Reactie door hein — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.27 uur

 176. :)

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.40 uur

 177. @hein, op delen is niks tegen maar diegene die de taart verdiend dient ook het grootste stuk te krijgen.
  Ik hoef niet alles te hebben maar van mijn taart heb ik het recht op het grootste stuk en niet een ander.
  Ik werk niet om een ander tevreden te houden, ik werk om mijn familie aan het vreten tehouden en dan komt de rest wel, en niet andersom.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.41 uur

 178. Ronald,
  je vertelt niets nieuws je komt regelmatig met taarten, koeken en pizza s aan, het komt er op neer dat jij altijd het grootste stuk wil hebben en de ander er geen kruimel van gunt.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.49 uur

 179. Ja en jullie willen altijd minimaal de helft hebben, zo niet nog meer, het liefst 70% he.
  Ik gun een ander best wel een stuk, maar als ik minimaal de helft moet afstaan, dan kap ik ook met werken.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.51 uur

 180. @Folkert, goh ik ben toch ook degene die de taart verdient door het werk wat ik verricht, zo ik dan ook niet het recht op het grootste stuk hebben, van welke planeet kom jij eigenlijk?

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.52 uur

 181. Ronald,
  je zegt dat je de taart verdient maar is dat ook zo, een taart is alleen voor speciale gelegenheden of is het iedere dag feest bij jou..
  Voor veel werkende bestaat die taart niet eens die worden afgescheept met een gevulde koek.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.33 uur

 182. taart, koek, pizza, beeldspraak, je weet wel wat ik bedoel, diegene die de taart, koek, pizza verdient heeft ook het recht op het grootste deel van dat ding.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.41 uur

 183. Ronald,
  maar als de koek, taart,pizza niet groot genoeg voor iedereen is dan moet eerlijk verdeeld worden, geen inhaligheid van ik wil het grootste stuk hebben en vervolgens zeuren dat je zoveel moet betalen.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.49 uur

 184. @folkert, die koek bedoel ik niet, ik bedoel de eigen inkomsten, diegene die dat verdient behoord daar de meeste vruchten van te plukken, ik vind 42% inleveren meer als genoeg.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.23 uur

 185. Mislukte Ronald: Een taart in je bek gesmeten, ben je waard eikel!

  Reactie door Harke Boer — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.33 uur

 186. Tja Ronald…een enigzins afwijkende mening wordt niet erg op prijs gesteld hier, maar dat zul je al wel gemerkt hebben. :)
  En van types als Harke de Boer leert de (recente) geschiedenis ons waartoe ze in staat zijn…

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.37 uur

 187. @ron 226

  wat zijn dit voor insinuaties?
  toch niet weer richting de moord op pim fortuyn he?
  hou toch eens op met generaliseren en zwartwit denken!

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.44 uur

 188. @ AM:
  Misschien is het je ontgaan, maar mijn reactie (226) is min of meer een aanklacht tegen het zwart-wit denken op deze site :)
  En ja…als er weer lieden, bij gebrek aan argumenten, beginnen te smijten met virtuele taarten, dan krijg ik een vervelend deja-vu. Sorry, maar kan er niets aan doen.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.50 uur

 189. @Ron,

  Ik volg jou zo eens op deze site en dit Log en het is mij ongaan dat als we over zwart wit denken praten jij wel de hoofdprijs verdient.
  Is een beetje jammer wel dat we ook jou argumenten 9 van de 10 keer niet onderbouwt kunnen terugvinden.
  Dus kom op je kan het best!

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 20.36 uur

 190. Ron,
  je heb gelijk taart is niet om mee te smijten maar om eerlijk te delen, mensen die weinig verdienen lagere belasting en die veel verdienen een hogere belasting laten betalen, ronald klaagt wel maar als hij loonsverhoging krijgt dan is dat ook meer bij een zelfde percentage loonsverhoging, 3% van 2200 euro of van 1300 euro b.v, bij hypotheek aftrek idem, het is niet alleen maar betalen.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 5 oktober 2004 @ 20.42 uur

 191. W26,is niks anders dan C. de Win volgens mij., Types als hij Ronald en die Ron moeten nu een oprotten. Hoe, zoekt de webmaster maar uit.
  Waarom? Omdat mensen die kwetsbaar zijn en hier ook iets zouden willen vertellen over hoe vreselijk het leven is met een uitkering, bang zijn dat ze hier worden weggehoond door de cynische taal van bovengenoemde types en worden uitgemaakt voor profiteurs, wat steeds gebeurt.
  Dit heb ik vernomen n.a.v. mails die ik kreeg.
  Ik kom voor deze mensen op, en vind dat ze zich veilig genoeg moeten kunnen voelen in dit forum om op deze weblog ook hun zegje te doen.
  Dáárom ben ik zo boos op lieden als Ronald, Carel de Win en Ron!
  Ik ben erg benieuwd wat anderen hier van vinden.

  Reactie door Harke Boer — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.07 uur

 192. @ Marc (230):

  Hee, grappig Marc! Ik herken dat wel. Sommige mensen volg je wat intensiever dan anderen…waarschijnlijk omdat ze weten te prikkelen.
  Ik beschouw het dus maar als een compliment :)

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.18 uur

 193. @Ron

  Sommige mensen volg je wat intensiever omdat ze wat meer begeleiding nodig hebben.
  Niet meer en niet minder!

  Je kan hier praten of blaten …… in jou geval is het tweede van toepassing ….. want voorlopig heb ik nog geen enkel goed onderbouwde actie of reactie van jou gezien.

  Wellicht is het slim om eens een weblog te maken voor jezelf waar je kan omschrijven hoe het is om te leven als man die vroeger te weinig aandacht heeft gehad?

  Ohh Ron weltrusten trouwens het is bijna 10.00 uur dus dan moeten de meeste pubers naar bed geloof ik.

  Dat je het als een compliment opvat zegt meer over jou dan over iemand anders.

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.49 uur

 194. @ Marc:
  Jammer joh.
  Bijdrage 236 is het klassieke voorbeeld van modder gooien bij gebrek aan inhoudelijke argumenten.
  Kinderachtig en triest.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.53 uur

 195. Wie wil meedoen om de media te benaderen?
  Wie wil meedoen de ingangen van het uwv te blokkeren?
  Kom nu toch eens als bijstandsgerechtigden, minima en wao’rs in actie! Doen voor het te laat is! De sp helpt ons en wij helpen hen. Kom op! Wil wel posten in mijn scootmobieltje op naar het Binnehof!

  Reactie door Marylinn — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.55 uur

 196. @Ron,

  Modder gooien is iets zeggen zonder reden.

  Dit is geen gegooi met modder……. dit is een reactie geweest op Nr 233.

  Zwart wit denken ……… dat zei je eerder ……. maar in jou reactie’s komen alleen het ” niet denken ” voor zoals ik het lees.

  Nergens iets inhoudelijks te melden alleen maar blaten.

  Ps heb je inmiddels al die link van die luchtfoto van 2 oktober museumplein al gevonden of was dat ook weer zo’n blaatverhaal ?

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.07 uur

 197. @232

  ben het met je eens dat die mensen de mogelijk heid moeten krijgen hier ook te posten. maar dan zou je iedereen hier aan moeten pakken die scheld en dreigt, niet alleen de mensen die “afwijkende” ideeen hebben.
  ik vind het juist goed dat er enige discussie is. moet alleen wel inhoudelijk blijven.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.24 uur

 198. 232
  Zijn allemaal dezelfde figuren of komen uit hetzelfde kamp. Spreken af op MSN, daar en daar en hoppa. Eerst beeje meelullen en daarna de boel narren. En je hebt dus van die suckers die in een vrouwen naampie stinken en spontaan poeslief worden met hun teksten.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 9.14 uur

 199. dit stond er op de site van de VVD en was van de 1 op de andere dag spoorloos verdwenen …. de arrogantie die er uit sporeekt … vreselijk

  Hoofdlijnen speech Jozias van Aartsen tijdens partijraad 2 oktober 2004 in
  Amersfoort.

  In deze speech keek Van Aartsen terug op de Algemeen Politieke Beschouwingen en reageerde hij op de demonstratie die in Amsterdam op 2 oktober 2004 plaatsvond.

  Dames en heren.
  De vraag is, misschien niet eens zo zeer, komen er nu 200.000 demonstranten, zoals Maurice de Hond heeft voorspeld, naar het Museumplein in Amsterdam? Het kunnen er meer of minder zijn. Maar dat is helemaal niet interessant naar ons oordeel. Wat interessant is, is het antwoord op de vraag: “Weten
  deze demonstranten eigenlijk wel wat het kabinet wil?”

  FNV en CNV hebben, met platte, stuitende teksten de achterban bewerkt, opgehitst zou je ook kunnen zeggen. Ieder kan van boven de 55 jaar volledig aanspraak maken op de opgebouwde rechten. Hij of zij krijgt geen naheffing. Hij of zij kan gewoon zoals hij of zij dat heeft gepland een aantal jaren eerder stoppen met werken. En het beeld dat hele groepen door dit beleid, een soort gebroken verwachting hebben, is dus vals. Weten de demonstranten
  dat?

  Er komt een levensloopregeling die belangrijk is voor veel mensen. Zoals een CDA-econoom heeft gezegd, een levensloopregeling voor de mensen in het spitsuur van hun leven. Voor zorgverlof, voor kinderen, voor hun ouders, een
  fiscaal aantrekkelijke regeling. Men kan sparen en doet dat individueel. Dat is belangrijk voor grote delen van onze eigen achtban. Een nieuwe generatie, working-family’s, man en vrouw, beiden partners. Die gespaarde tijd kunnen zij straks ook gebruiken om eerder te stoppen. Weten de demonstranten dat?

  Geen enkele coalitiegenoot of het kabinet heeft enig plan om de AOW-leeftijd te verhogen. De vraag is dus: weten de demonstranten dat?

  Het beeld is, dat de onderkant wordt gepakt. Wie gisteravond naar NOVA heeft gekeken heeft dat ook nog weer een keer mevrouw Bakker horen zeggen, de secretaris van de raad van kerken in Nederland. Er is door dit kabinet echt heel erg veel gedaan om juist de inkomensverdeling, juist in deze moeilijke economische situatie, een rechtvaardige te doen zijn. Ik ga nu niet weer al
  die onderwerpen langslopen. Maar daar heeft het kabinet een enorme inspanning voor gedaan. Niet eenvoudig op dit moment. Zo gaat de AOW omhoog.

  Er is veel gedaan om de positie van de minima overeind te houden. Er is zeer goed gelet op de positie van gehandicapten en chronisch zieken in de Nederlandse samenleving, zoals Hans Hoogervorst dat vorig jaar ook al deed.
  Terecht is dat gebeurd. Wij zouden als liberalen niet anders wensen. Gezinnen met kinderen krijgen extra korting. De vraag is zo langzamerhand: weten de demonstranten dat?

  Als we nu niets doen, dan kunnen we een samenleving waar ieder die dat kan, echt kan meedoen, kan participeren, echt op ons buik schrijven. We doen dit dus voor de kinderen. Nee, kijkend naar de vergrijzing onder de demonstranten, voor de kleinkinderen van de demonstranten. Het gaat dus over een komende generatie en het gaat volgens mij al helemaal niet meer om de generatie die Nederland na de oorlog heeft opgebouwd. Deze mensen genieten
  al lang van hun oude dag en AOW. Degenen die nu in aanmerking komen om in die positie terecht te komen zijn de mensen die begonnen zijn, eigenlijk in het begin van de jaren zestig, na
  de eerste grote loongolf die we in Nederland hebben gehad. Dus dat beeld van de generatie “die Nederland na de oorlog heeft opgebouwd”, is ook wel een mooie frase, maar als je naar de feiten kijkt, klopt het niet.

  Nee, het gaat ons om de generatie van de toekomst. Degenen die in 2013, 2014, 2015 en daarna op de arbeidsmarkt komen. Zij moeten ook in Nederland een goede boterham kunnen verdienen. Zij moeten kunnen leven in een sociaal rechtvaardige samenleving. De Griekse staatsman Pericles haalde ik aan in de Kamer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen die zei, een “innemende”, een belangrijk woord volgens mij, een “innemende” samenleving. Een eerlijke
  samenleving en een samenleving die ook nog een beetje cohesie vertoont. De vraag is dus, zijn we nu bereid om ons een beetje in te houden en ook voor die komende generatie te bouwen, te investeren? En de vraag is dan: weten de demonstranten dat eigenlijk wel?

  Velen hebben zorgen. Maar wie het zeker weet, dat kan ik u écht verzekeren, dat is de leiding van de vakbeweging. Zij weten het dondersgoed. Zij zijn de struisvogels in de polder, die met de kop in het zand kennelijk verder willen. Ik hoor veel, het wordt te pas en te onpas deze dagen gezegd, de communicatie deugt niet. Dat kan altijd beter. Daar zijn we allemaal van overtuigd. Maar er is iets anders aan de hand, als je, en ik richt me vooral
  ook tot de leiding van de vakbeweging, gewoon niet wilt luisteren en de feiten dus gewoon wilt negeren, omdat je eigenlijk een andere agenda hebt. Dan is er helemaal geen probleem in het kader van de communicatie, maar dan willen de dames en heren gewoon niet luisteren. Wie is er dan eigenlijk
  arrogant? Wie sluit zich dan eigenlijk van de discussie af? Dat zou ik dan wel eens willen weten. De leiding van de vakbeweging, de heren De Waal en Terpstra, zij vertonen onverantwoord gedrag. Leiderschap bij deze heren is echt heel ver te zoeken. Leiden betekent niet, ik doe maar wat zij – mijn achterban – wil. Volgens de bekende kreet van een franse revolutionair “Ik
  ben hun leider, dus ik moet ze wel volgen”. Nee, leiden betekent soms ook tegen de trend in durven gaan.

  In onze recente parlementaire geschiedenis hebben we daar, en laten we eens naar het laatste decennium van de vorig eeuw kijken, twee hele mooie voorbeelden van. De ene is natuurlijk onze eigen Frits Bolkestein, hij hoeft verder geen toelichting hier. En de tweede is Wim Kok. De toenmalige leider van de PvdA, die tegen zijn eigen achterban in als vice-premier, als
  minister van Financiën, het WAO-probleem op de agenda zette. Het heeft gepoogd aan te pakken, groot gedonder kreeg met zijn eigen achterban en met de vakbeweging, ook zijn eigen FNV, waar hij uit voort kwam. Maar dat wél deed. En die houding van Kok was moedig. Die vind ik bij Wouter Bos niet terug.

  Bos had een mooie eerste termijn in de kamer, maar daarna hadden we het ook wel zo ongeveer gehad. Hij had een plannetje voor het jaar 2005. Het was voor één jaar. Zijn adjudant Ferd Crone, de financieel specialist van de PvdA en Bos hebben aan de knopjes bij het Centraal Plan Bureau zo gedraaid dat het allemaal net mooi uitkwam voor één jaar. Ex-voorman van het MKB,Hans de Boer zou het zo gezegd hebben: de mannen in de stofjassen hadden het
  mooi voor elkaar. Het is een desastreus plan op langere termijn. Het is desastreus voor de Nederlandse economie. Het is desastreus, laat ik zeggen, voor de hard werkende klasse in Nederland. Het is desastreus voor een samenleving, een participatiestaat zoals wij die willen creëren.

  En Wouter Bos, die in Kamer zijn zin niet kreeg, een wig probeerde te drijven in de coalitie, maar dat lukte hem niet, die demonstreert vandaag mak mee, want hij mag meelopen van de leiding van de vakbeweging. Opnieuw vermoed ik richtingloos, voortgestuwd door de massa, zoals we dat hebben gezien bij de mooie demonstratie die er in Rotterdam was, een beetje achter
  De Waal en Terpstra aansloffend en achter de rode vlaggen en Ché Guevara aan. De socialistische partij heeft dat op een heel knappe manier georganiseerd. Maar Wouter Bos moet wel achterin de bus mee. In de bijwagen van de SP. De Socialistische Partij heeft ook al de treinkaartjes geregeld. Dat is echt fantastisch. Maar wat een voorbeeld van een oppositieleider die een bewonderaar is van Joop den Uyl. Wij kennen wat dat betreft de parlementaire geschiedenis van de sociaal-democratie beter dan Wouter Bos
  zelf.

  Ik wil nu drie korte conclusies trekken over de Algemene Politieke Beschouwingen. In de eerste plaats. Ik sluit me aan bij wat Hans Hoogervorst over Gerrit Zalm heeft gezegd. Het was niet makkelijk voor hem.

  Zalm heeft vooral op woensdagmiddag op een heel vileine, maar ook op een heel feitelijke manier, de tegenbegroting en dan vooral die tegenbegroting van de PvdA en van Wouter Bos, gefileerd. Bos is twee keer uit zijn bankje gekomen of zo en toen hadden we het gehad. Hij had gewoon geen weerwoord. Daar kwam het in het parlementaire debat gewoon op neer. Het tweede punt is dat al ver voor de demonstratie die in Rotterdam plaatsvond, Maxime Verhagen (fractievoorzitter CDA), Boris Dittrich (fractievoorzitter D66) en ik de koppen bij elkaar hebben gestoken. De VVD-punten zijn: Probeer nu nog iets meer te doen aan een overgangsmaatregel
  voor VUT en prepensioen. Vindt een alternatief voor de slechte dekking van de VPB-verlaging (Vennootschapsbelasting) die op zich heel belangrijk is, ook voor het MKB. Want 60 procent van die verlaging daarvan profiteert het MKB, in tegenstelling tot het populaire beeld dat het alleen naar de Shells
  en de Unilevers gaat. Die dekking deugde niet. Want die ging weer ten koste van het MKB. Schrap de bezuinigingen op onderwijs, help staatssecretaris Mark Rutte want hij heeft een belangrijke taak om iets te gaan doen aan de vernieuwing van het onderwijs. Prioriteit voor de VVD in de komende jaren.
  En dan hadden we ook nog een wens op het gebied van veiligheid. Dat waren allemaal inhoudelijke wijzigingen. Ik wil dank uitbrengen aan mijn collega’s in de fractie, Bibi de Vries, Stef Blok en Ineke Dezentjé Hamming, die op een fantastische manier dat plan hebben voorbereid. Een applaus waard.

  Mijn derde conclusie is dat coalitie dus ook versterkt uit de bus is gekomen, want het had ook mis kunnen gaan. Het was en is dus ook nodig, gezien het gezamenlijke optreden in de lastige tijd die we nu tegemoet gaan.
  Het is nu nodig, nu Wouter Bos geen voorbeeld neemt aan zijn eigen sociaal-democratische geschiedenis, geen voorbeeld neemt aan zijn partijgenoten in de bondsrepubliek. Voor de Europese verkiezingen is Bos nog wel eens een keer in Duisburg geweest, maar ik denk dat Gerhard Schröder hem nu liever niet meer op een podium in Duitsland ziet staan. Bos heeft geen voorbeeld genomen aan Schröder. Laten wij dan maar een voorbeeld aan de Bondsrepubliek Duitsland nemen. Aan Schröder kan je zien dat als je maar duidelijk maakt dat de noodzaak er is, als je ook doorzet en niet voor het eerste zuchtje wind wegloopt, niet uit arrogantie, maar juist om te investeren in een toekomst als je dat durft en ook doet, ook tegen een trend in, dan zal dat uiteindelijk ook worden beloond. Want we doen het gewoon ook
  voor de volgende generatie die op de arbeidsmarkt zit.

  Ik zou het zo willen zeggen. Wij lijken bevangen door een wat vreemde combinatie van overmoed en gebrek aan zelfvertrouwen. Wij kunnen de hele wereld aan, maar tegelijk geloven we niet onszelf. Deze psychische slingertoestand bereikte een hoogtepunt tijdens het EK voetbal van de afgelopen zomer. Massahysterie en collectieve faalangst. Zeker weten dat we kampioen worden en zeker weten dat we op penalty’s gaan verliezen. Ik zou
  willen dat ons land de nationale trots niet hoefde te ontlenen aan de tweejaarlijkse toppen en dalen van elf voetbalspelers. Dat is niet nodig. Tussen overmoed en angst zit: moed en zelfvertrouwen. Dat past veel beter bij Nederland, in ieder geval bij onze volkspartij. Wij moeten ophouden in de min of meer eigen ellende rond te tollen. Onze samenleving is sterk, open
  en creatief. Onze burgers hebben een grote weerbaarheid en betrokkenheid in zich, waaraan de overheid ook meer kan appelleren naar mijn gevoel. Het land snakt naar richting, naar leiding en denk ik, naar een liberaal program.
  Zoals Pericles trots over Athene zei: “Alles tezamen durf ik te beweren (..) dat bij ons iedere burger zich zelfstandig en onafhankelijk kan ontwikkelen tot een individu dat zich wendbaar en innemend gedraagt in de meest uiteenlopende omstandigheden.” Dat is volgens mij taal naar ons hart. En het
  zou een soort basisgedachte kunnen zijn achter de participatiestaat die wij willen. Dus daaraan en aan de ambitie in het land, daar moet het kabinet aan appelleren.

  Buiten de dijken razen de stormen van de wereldeconomie. China en India betreden het toneel, met werklust en lage lonen. Ook daartegen moeten wij ns wapenen. En dat kan ook. Nederland heeft het in zijn mars: kennis, infrastructuur, ervaring. Ook in tijden van globalisering kunnen wij een stevige speler zijn en onze boterham verdienen. De wensen zijn bekend: grotere arbeidsproductiviteit, hogere arbeidsdeelname, minder collectieve
  lasten. Prima, dat hebben we toch in huis?! Nederland heeft een enorm potentieel. Dat kunnen we aanspreken. Doen we niets, dat gaat het hele zaakje binnen tien jaar door de hoeven – de gezondheidszorg en van de sociale zekerheid tot en met de werkgelegenheid. Dat zijn zaken die ons allemaal raken. Jong en oud, arm en rijk, zwart en wit. Niet omzien naar een
  oude wereld, maar met moed en zelfvertrouwen de toekomst tegemoet. Vooruit met de “club Nederland”! Dat is het grote project van dit kabinet.

  Reactie door adriaan — woensdag 6 oktober 2004 @ 9.38 uur

 200. Van Aartsen brálde dus (242):
  `De Waal en Terpstra aansloffend en achter de rode vlaggen en Ché Guevara aan. De socialistische partij heeft dat op een heel knappe manier georganiseerd’.

  Toch een mooi compliment voor de SP. Ik ben er zeer trots op dat ik er lid van ben! Dom natuurlijk, ik heb me laten ophitsen, ja dat is omdat ik nou eenmaal zo moeilijk nee kan zeggen hè tegen
  mensen die het zeggen zo goed met me te menen en die van die mooie posters hebben van die man met dat lange haar en die baret op, en dan al die rode vlaggen… ik wil er ook een met een hamer en sikkel, daar had Van Aartsen het na Rotterdam over.
  Weet de SP waar ik die krijgen kan? O ja, ik hoop dat ik ook gauw
  een uniform krijg! :)

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 6 oktober 2004 @ 9.59 uur

 201. Ronald, nog even over de taarten. Je maakt verschil tussen DE taart van ons allemaal en JOUW taart. Dat verschil is onzinnig. Zonder ons allen had jij geen taart. Ik gun je van harte een stuk van onze gemeenschappelijke taart, dat dan weer wel…Die is groot genoeg om iedereen een fatsoenlijk stuk te geven.

  Reactie door Rik — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.24 uur

 202. Beste meneer van Aartsen:
  Mijn kameraden hier hebben mij wel wat in het vooruitzicht gesteld: als ik mijn best doe krijg ik een RGP, een Reaktiviny Protivotankovyi Granatomed 7-D met wel 9 projectielen!
  Nogmaals, ik ben niet opgehitst!

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 6 oktober 2004 @ 20.24 uur

 203. Naar mijn weten is de dochter van Brinkhorst in den echt verbonden met een Oranje. Erg leuk voor hem. Ware liefde is mooi. Toch zou het hem naar mijn gevoel sieren om, nu zijn levensdoel bereikt is, in zijn verheven onkreukbaarheid en integriteit ook de majesteitelijke gewoonte over te nemen om zich te onthouden van de praktische politiek.

  Reactie door Paul Oudshoorn — donderdag 7 oktober 2004 @ 6.44 uur

 204. Ronald,
  jij de halve taart voor je zelf willen hebben he, ook niet vergeten te vertellen.

  Reactie door folkert de Lepper — donderdag 7 oktober 2004 @ 12.26 uur

 205. @folkert, mag het, ik werk er tenslotte ook voor he, ik ben toch diegene die er iets voor doet en niet een ander, ik heb niks tegen delen, maar ik heb wel wat tegen gedwongen delen.

  Reactie door Ronald — donderdag 7 oktober 2004 @ 14.55 uur

 206. @ronald
  wat voor werk doe jij dan dat jij zoveel van de taart mag genieten ??
  Of is iemand die minder salaris krijgt gelijk ook minder waard ??
  Hoeveel van die ‘hoge’ inkomens voegen eigenlijk niets toe aan de maatschappij en eisen toh de grootste deel van de taart op ??
  Of is de directeur van een zorginstelling veel belangrijker dan de verzorgers die er werken ?!?
  Ik weet niet meer wie laatst klaagde over de salaris van lodewijk de waal (80.000) maar ik schrik toch wel als een topambtenaar in de zorg zomaar 250.000 ‘verdiend’.

  Reactie door JP — donderdag 7 oktober 2004 @ 16.03 uur

 207. @JP, ik heb het niet over de gemeenschapstaart, ik had het over mijn eigen taart, ook wel salaris genoemd.

  Achteraf is uitgekomen trouwens dat meneer de waal meer verdient dan een minister.

  De directeur van een zorg instelling draagt veel meer verantwoordelijkheid (althans dat behoord zi te zijn) dan een verzorger.
  Want als men zeg bijv. de Philips 250.000 euro verdiend als je zoveel mensen onder je hebt, dan wil je dat ook als je bij een zorginstelling werkt he, anders gaan die mensen het bedrijfsleven wel in en krijgt de zorginstelling de mindere goden.
  Die instellingen moeten gewoon concureren met het bedrijfsleven.

  Reactie door Ronald — donderdag 7 oktober 2004 @ 16.14 uur

 208. Ronald,
  jou salaris komt uit de gemeenschaps taart, door dat jij werkt en daar door inkomsten verdient kan je leven, kan iemand niet er in meedelen b.v. ww,wao,pensioen, moeten wij allemaal een stukje inleveren daarvan, hoe je het ook wendt of keert, heb je gelezen hoeveel miljard men door o.a. bouwfraude misloopt.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.27 uur

 209. @Folkert, als je goed gelezen hebt vind ik het ook niet erg om een stukje in televeren, maar dat stukje wordt elk jaar wel groter en dat moet maar eens afgelopen zijn.
  En daar heb je dus het fundametale verschil tussen jou en mij, als ik niet werk (en met mij dus andere werknemers en werkgevers) is er geen gemeenschappelijke taart, en dus niet andersom.

  Heb je trouwens gelezen hoeveel schade zwartwerken veroorzaakt.
  Genoeg om een prima vut-regeling te treffen voor bouwvakkers.

  Reactie door Ronald — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.44 uur

 210. Het was voorspeld:

  Dutch minister calls for move towards US social model
  http://www.euobserver.com/?sid=9&aid=17474

  Reactie door Yudado — donderdag 7 oktober 2004 @ 18.25 uur

 211. @Lydia (150):
  JE HEBT GELIJK, lYDIA. Het kost mij grote moeite om niet tegen Carel de Win te zeggen: “Arme junk, jouw missie is uitzichtloos!” Maar ik doe dat dus niet. Dat komt omdat ik het grote geluk heb van een langverbeide vakantie te genieten, en letterlijk en figuurlijk wat afstand kan nemen. Ik ben nu in Sevilla (Andalucia)! Fantastisch! Nu ik hier rondtrek en veel te doen heb zal ik tot eind oktober maar af en toe op dit weblog komen en reageren. Intussen het allerbeste, Lydia, MAD, en vele anderen! Keep cool!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 18.34 uur

 212. Ronald,
  heb je helemaal gelijk in, komt o.a. door dat er niet genoeg taart is voor iedereen dan blijft er steeds minder over om te verdelen, de stukjes moeten weer op nieuw gesneden worden zodoende wordt het steeds minder wat je overhoud, maar altijd nog meer(terecht) als mensen die geen inkomen hebben.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 7 oktober 2004 @ 18.47 uur

 213. En, Lydia, dank zij jou zal ik ook niet tegen klagende Ronald zeggen: “Goh, wat ben jij zielig joh, met je 42 %! Zeker vergeten dat de top van de IB vroeger 72 % was?”

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 19.08 uur

 214. Allemaal mooie commentaren hierboven. Echte boosheid over de onrechtvaardigheid van de maatregelen, de arrogantie van de macht en de ondemocratische houding van onze regering. Maar dan toch: hoe hebben zij dit kunnen doen? Omdat ze al enkele decennia ongestraft hier een beetje vanaf konden knabbelen, daar de kaasschaaf overheen halen, en elders de stofkam doorheen. En de burger met zijn vakbond pikte het, polderde gezellig verder, stemde (in wisselende samenstelling) telkens dezelfde partijen de tweede kamer in en bleef rustig vanachter het t.v.-scherm de wereld vanaf een afstandje bekijken! Na ons de zondvloed, dacht men. Maar nu pakken ze door, ze verwachtten geen tegenstand en kunnen daar dus niet mee om gaan, dat moet je ze niet kwalijk nemen. Dat is jouw eigen schuld. Op een lekkere nazomermiddag een keertje naar Amsterdam komen is één ding, jezelf elke dag inzetten voor een betere samenleving is iets heel anders. Je moet er wel wat voor doen. Ja, jij! Jij die nooit tijd hebt als ik vraag of je mee wil doen met de SP die echte alternatieven heeft, jij die je sportclub of kaartavondje of wat dan ook belangrijker vind, jij die niet meer gaat stemmen omdat het toch één pot nat is, jij die als smoes om niets te hoeven doen zegt: ze doen toch wat ze willen. Ja, dat kunnen ze doen omdat jij doet wat je doet: je bent nalatig. Overeind luiwammes! Je moet het zelf doen. Als je blijft zitten wachten tot de verandering voorbij komt, kun je wachten tot je een ons weegt.

  Reactie door Anita — vrijdag 8 oktober 2004 @ 23.23 uur

 215. Een Nederlander hoeft zich vandaag de dag niet meer te laten ophitsen, want als deze regering iets bereikt heeft dan is het wel het wakker worden van het politiek bewustzijn van het hele volk.

  Reactie door M.P.Veerman — zaterdag 9 oktober 2004 @ 10.33 uur

 216. baccarat

  baccarat The way in which the man of genius rules is by persuading an efficient minority to coerce an indifferent and self-indulgent majori

  Trackback door baccarat — vrijdag 29 april 2005 @ 3.54 uur

 217. The worst Carnival Fairy Wings I ever had.

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 17.00 uur

 218. betting sports…

  rages provably?Benjamin Peale?ruefully prophetic communicants betting online http://www.more-betting.com/ starfish,odds http://odds.sport-betting-site.com/

  Trackback door betting sports — woensdag 17 mei 2006 @ 19.14 uur