WAO-herkeuringen

150.000 WAO’ers worden sinds 1 oktober jl herkeurd tegen nieuwe, strengere eisen. Meer dan 100.000 mensen dreigen uit de WAO en in de Bijstand te verdwijnen omdat mensen met een arbeidshandicap moeilijk/niet aan ‘n baan kunnen komen. Zeker in een tijd dat de werkloosheid oploopt.

De SP wil graag van de mensen die het betreft weten wat hun ervaringen zijn met de keuringen. Laat het weten!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 08 oktober 2004 :: 12.44 uur

88 Comments

88 reacties

 1. was het niet handiger geweest het nooit zover te laten komen.
  Ook als iedereen zijn klachten kenbaar gaat maken is het leed niet meer terug te draaien.
  Het is gewoon schandalig hoe er mee wordt omgesprongen.
  Ik vraag me af is hier nog wat aan te doen?

  Reactie door dirk — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.01 uur

 2. Als je het verkiezingsprogramma van de vVD leest, en dat is het programma dat deze regering aan het uitvoeren is, dan kun je zien dat er zeker 300000 mensen uit de WAO gedonderd moeten worden. Koste wat kost en bovendien wordt er een schattingsysteem gebruikt (CBBS) dat ook niet echt gunstig is voor diegenen die gekeurd moeten worden! ( daar worden overigens al processen over gevoerd) Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat rondom het hele keuringsgebeuren een beetje de sfeer van intimidatie en onzekerheid heerst. Niet echt bevorderlijk voor mensen die vaak doodziek zijn en bij god niet weten wat boven hun hoofd hangt. Het ergste vind ik nog, dat deze keuringen volkomen onnodig zijn omdat de doelstellingen voor de uitstroom al ruimschoots gehaald zijn door de wet poortwachter enz enz. Maar nee, om de een of andere onverklaarbare reden wordt dit toch doorgedramt! Ik voorzie een hoop leed, mensen die onterecht weer aan het werk moeten en dat niet kunnen, ouderen die de WW in gegooid worden en daarna geen bijstand krijgen omdat de partner een inkomen heeft ( lekker als je een hypotheek hebt) . Kortom, stijgende werkloosheid, armoede en de kloof tussen arm en rijk wordt weer groter. Dit kabinet, en zeker deze minister de Geus, moeten gewoon weg. ( het CPB staat maandag al op de stoep over de prépensioenen)

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.20 uur

 3. De meeste van deze mensen had nooit in de WAO mogen terecht komen. Het is zuur dat in een tijd, waarin het economisch even tegen zit, eindenlijk een fout uit het verleden wordt hersteld. De WAO is slechts bedoeld voor mensen die helemaal niet -zelfs na omscholing- niet kunnen werken.
  De rest hoort daar gewoon niet thuis. Ik heb liever dat er nu wordt ingegrepen dan over tien jaar, want dan is de ingreep nog veel moeilijker. Ook dit is een maatregel gericht op de toekomst en voor de toekomstige generaties.

  Reactie door ricardo kamperveen — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.30 uur

 4. en als de keuringsartsen hun plicht hebben gedaan,staan ze na afloop zelf op straat omdat er niks meer valt te keuren.
  In welk land leven wij ……..?
  Ik heb een link gemaakt op mijn site en hoop dat het klachten gaat regenen.Maar of het helpt ? Jan we wensen je succes

  Reactie door bluebird animatie — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.33 uur

 5. ricardo kamperveen
  Ik leef nu hoor…leef niet in het verleden en ook niet in het heden. Ik geloof ook helemaal niet in het verhaaltje ‘het is voor de toekomst en de jongeren’. Dat is gewoon een shitverhaaltje om je zooi te kunnen slijten aan de burger. In het heden leven is net zo stupid als in het verleden leven. Leef nu! Je mag best een beetje in de toekomst kijken, maar dit is zo overdreven allemaal..

  Reactie door MAD — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.35 uur

 6. @MAD
  Wat wegoistisch van jou. Dat is het enige dat ik op deze reactie kan antwoorden.

  Reactie door ricardo kamperveen — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.37 uur

 7. ricardo kamperveen
  Precies ook de reactie die ik verwachte. Daarom brengen jullie het ook zo, om het woordje ‘egoisme’ te kunnen gebruiken. En daar kan je dan iedere aanval mee afslaan. Is ernstige slappe politiek.

  Reactie door MAD — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.47 uur

 8. Als het aan dit kabinet ligt, vragen wij ons binnenkort af: “Is er nog te leven in het NU of is het enkel nog “OVERLEVEN”. Daar er al onwijs veel mensen zijn die al bezig zijn met overleven, moet u het nog maar af wachten of u straks nog LEKKER in het nu leeft R. Kamperveen. Vooral ratten verstaan de kunst om in chaos en rotzooi welvarend te gedijen in het nu!

  Reactie door krul — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.49 uur

 9. @Ricardo Kamperveen je schreef: De meeste van deze mensen had nooit in de WAO mogen terecht komen.

  Waar haal je die informatie vandaan???? (harde bewijzen graag!) Ik denk dat de groep die hier niet in thuis hoort aanzienlijk kleiner is dan de groep mensen die wel degelijk recht hebben op een WAO uitkering.

  Ook schreef je: De WAO is slechts bedoeld voor mensen die helemaal niet -zelfs na omscholing- niet kunnen werken.
  Wat is dat nou weer voor onzin? Je kunt ook gedeeltelijk afgekeurd zijn en dan is de bedoeling dat je voor de resterende procenten werk erbij zoekt. Alleen zoals Jan al zei is het sowieso al moeilijk in deze tijd een baan te krijgen laat staan als je ziek bent. Dus het is ook nog eens geen kwestie van niet willen maar gewoonweg niet kunnen. Denk je dat mensen wel aan het werk komen als ze de bijstand ingedonderd worden? Dat ze dan nog meer gemotiveerd raken??? NEE het werkt averechts en dan zal de werkloosheid alleen maar groter worden. En ik ben dat stomme gezwets van o.a. jou partij de D66 over alleen maar aan de toekomst denken ook helemaal zat! Mijn vader die nu ook gedeeltelijk in de WAO zit heeft wel 35 jaar gewerkt en lasten afgedragen om dan nu in de bijstand te moeten gaan zitten op zijn ouwe dag??? Ik dacht het niet!!!! Hij heeft verdomme ook recht op een fijne afsluiting van zijn leven. Nu moet hij weer herkeurd worden en komt hij onder nog meer druk te staan, terwijl hij zich suf solliciteert en meestal niet eens een reactie krijgt. (want hij wil heel graag werken! ja dat hoor je goed!!!!) Voor die kleine aanvulling vanuit de WAO heeft hij zich letterlijk ziek gewerkt en dan zou hij nu maar op een houtje moeten bijten voor de mensen over 10 jaar???? Dan durf je je nog een democraat te noemen?! Ik ben dit soort Asociale denkwijze spuugzat en ik hou mijn hart vast voor die toekomst waar jullie de mond zo van vol hebben. Want als dit de toekomst is voor mijn vader en een heleboel andere mensen dan denk ik dat Nederland een heel ZIEK land gaat worden.

  Reactie door sulis — vrijdag 8 oktober 2004 @ 13.50 uur

 10. @ricardo: de mensen die in het verleden door de WERKGEVERS!! in de WAO zijn gedumpt zijn zo zoetjes aan of met pensioen, of zijn er allang uitgefilterd in de verscherpingen in 1986 en 1993 waar de keuringseisen behoorlijk omhoog zijn gegaan. Simulanten zijn er na 1993 niet meer bij gekomen, degene die dat beweert lult uit zijn nek! Bijzonder kwaad ben ik, dat uitkeringsGERECHTIGDEN hier door een d66 kneus alweer neergezet worden als profiteurs, gemakzuchtigen of simulanten. Ik blijf netjes en wens u alleen gezondheid toe in de toekomst!!

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 8 oktober 2004 @ 14.48 uur

 11. De WAO is misbruikt door de werkgevers, ook de overheid als werkgever.(door misbruik te maken van het ABP)
  Mag ik verklaren wat mij is gebeurd. Hoe ik behandeld ben geworden?
  Als ambtenaar, in dienst van de gemeente A, te werk gesteld bij een gemeentebedrijf, werd door de onwerkzame situatie(ik wilde n.l. werken en dat hebben ze liever niet)ziek gemaakt door mijn superieuren. Ze wilden me toen afkeuren en dat wilde ik niet. Ik wilde beter worden, dus ik protesteerde. Zij verloren. Ik mocht uiteindelijk mijn werkzaamheden weer hervatten. Maar DAN is de hel los,dan wordt je helemaal afgebroken, dat is buiten kijf. Ik wilde kennelijk niet in het gareel van de Bond lopen, dus werd ik toch afgekeurd en zo ziek(burn-out)als ik was, op mijn 50ste ontslagen.( was dat toegestaan?)
  Dat was daar de regel. Als je niet in het gareel van de bond liep, werd je afgekeurd of op non-actief gezet. Ze lieten het ABP wel betalen.

  Zo ging het ook in de bedrijven. Als ze je niet konden ontslaan, zorgden ze wel dat je ziek werd. Je deed nooit meer wat goed en kreeg overal de schuld van. Moet je kijken hoe lang je dat volhoudt.

  Dan is mij ook verteld dat heel veel mensen afgekeurd werden door keuringsartsen door deze mensen zwaar te bedreigen. Dat kwam onder bepaalde bevolkingsgroepen heel veel voor. Mocht NIET over gepraat worden.
  Dat zou ik wel eens echt onderzocht willen hebben.
  Is dat een zwartmakend praatje of is dat echt waar.

  Ik denk, dat als je herkeurt, maar dan volkomen eerlijk en onafhankelijk, er heel wat misbruikers door de mand vallen.
  Dan houdt je de echte WAO-gerechtigden over.
  Maar dan moet je ook degenen die de aanzet tot dat misbruik gegeven hebben, degenen die er achter zitten, aanpakken.

  Reactie door van Groningen. F.H. — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.03 uur

 12. Ja, ik begrijp ook niet waar al die onzin over de WAO vandaan komt! Het is borrelpraat en gaat over misstanden die al lang niet meer voorkomen. De groep die nu herkeurd moet gaan worden, is na 1993 (de enorme aanscherping) in de WAO gekomen en werd so wie so elke 5 jaar herkeurd. De komende herkeuring is bezigheidstherapie voor het UWV omdat er volgend jaar geen nieuwe WAO-aanvragen komen vanwege de verlenging van de ziektewet.

  Ook ik vraag me af (hoewel ik de oproep op zich zeer sympatiek vind) of het niet te laat is. Als er straks veel klachten komen (die klachten zijn er overigens nu ook al over het UWV) worden de maatregelen dan teruggedraaid? En krijgen de mensen die al herkeurd zijn hun uitkering dan terug?

  Ricardo, ik weet niet hoe oud jij bent, maar ik werk al 26 jaar en ben niet van plan om als ik ziek word op een houtje te gaan bijten om mijn kleinkinderen aan een baan te helpen! Nog afgezien van het feit dat ik het een enorme idiote redenering vind (dit kabinet vernietigt banen), is het nog grote onzin ook. De afgelopen 10 jaar is de arbeidsparticipatie van ouderen enorm toegenomen als gevolg van inspanningen van de sociale partners (ja, óók de vakbonden) en ondanks het regeringsbeleid (waar ook VVD en D66 toe behoorden). We moeten inderdaad aan de toekomst denken, maar moeten ook léven in het heden. Het is niet uit te leggen dat mensen hun hele leven premie betalen voor iets wat in naam van hun kinderen (hoe verzin je het) wordt afgebroken!

  Jan Marijnissen, is er überhaupt nog iets te wijzigen aan het beleid wat betreft de WAO? Want ik denk niet dat dit kabinet zich iets zal aantrekken van de schrijnende gevallen die er gaan komen. Volgens hun moet dat nu eenmaal in het belang van onze kinderen.

  Reactie door emma — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.03 uur

 13. Opa B. u laatste wens richting die D666 kneus was zeker een geintje?
  …geintje…

  Reactie door rommel — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.10 uur

 14. !3 @ Rob: dat is ee goeie, daar heb ik nog niet bij nagedacht. Mocht het mij overkomen, dan heb ik nog een aardige claim voor ze liggen… ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.35 uur

 15. ik vraag me af als ik besluit morgen mijn huur niet te betalen of dat ook zomaar mag? Elke keer als er een regeling is,en we hebben een ander kabinet vervalt de regeling en verzinnen ze wat nieuws.Ik ben zelf van mening als je wat nieuws verzint dat je de oude gevallen minimaal met rust moet laten.

  Reactie door bluebird animatie — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.44 uur

 16. De WAO was verworden tot een verschrikkelijk asociaal monster. Een fraaie grabbeldoos voor werkelijk iedereen die geen zin meer had om te werken. Men kon vrijelijk graaien.
  Het werd iedereen duidelijk dat uiteindelijk de werkelijke mensen die de uitkering nodig hadden zouden worden geschaad.
  Let wel, ook de werkgevers maakten vol misbruik van deze grabbelton.
  Inmiddels is er wel wat veranderd. De tot op heden doorgevoerde aanscherpingen hebben in mijn optiek hun doel voor een groot gedeelte bereikt. Met de reeds doorgevoerde maatregelen zal de tijd vanzelf voor de oplossing zorgen.
  Er is nog steeds misbruik. Ik ken persoonlijk wel 10 gevallen waar men dapper bijklust. Maar…wederom..ook hier gaat de tijd dit onrecht vanzelf helen.
  De conclusie moet uiteindelijk dan ook getrokken worden dat verdere maatregelen zinloos en vooral overbodig zijn en slechts alleen een ongezondere gemeenschap zal creeren

  Reactie door Jacob Bakker — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.47 uur

 17. Mijn vader is ook terecht gekomen in de WAO maar daar ging wel heel wat aan vooraf. Het was namelijk zo dat het dossier van mijn vader niet volledig was. Ze waren namelijk vergeten dat hij ook last had van artrose en jicht.
  Door dit ‘foutje’ concludeerde de uitkeringsinstantie dat mijn vader nog aan de slag kon als ‘loempia-vouwer’, terwijl dat beroep niet eens bestaat !!
  Daardoor zou hij maar voor 60% afgekeurd worden op basis van wat hij verdiend in vergelijking met die functie als ‘loempia-vouwer’. Gelukkig hebben de specialisten van het ziekenhuis, die wel weten waarover ze het hebben, geholpen bij het verhelpen van dit ‘misverstand’. Ik geloof best dat die mensen van het UWV hun uiterste best doen maar een heel stel is er volgens mij niet voor opgeleid om zulke belangrijke beslissingen te maken. Als doktoren en specialisten zeggen dat iemand niet meer in staat is om te werken kan zo’n doktertje van het UWV toch niet anders beslissen ?!?

  Teveel mensen gaan er vanuit dat alle mensen het liefst thuis zitten en van een uitkering willen leven. Die zullen er best wel zijn maar mijn ervaring is dat veel mensen echt wel hun bijdrage willen leveren…

  Het systeem zoals het er nu al is voldoet prima.
  If it ain’t broken, don’t fix it.
  Laat de onschuldige niet bloeden voor de schuldige…

  Waarom is het trouwens dat het percentage dat je afgekeurd word afhankelijk is van je inkomen? Is het dan niet makkelijker voor hoge inkomens om 100% afgekeurd te worden ??

  Reactie door JP — vrijdag 8 oktober 2004 @ 15.49 uur

 18. Zag laatst nog een advertentie staan in een Chinees dagblad.

  Gezocht: Ervaren loempia-vouwer M/V
  Taalvaardigheid: Chinees en/of Mandarijns
  Sollicitant moet willen verhuizen

  Uw Sollicitaties te richten aan;
  Houlang Fastfood Corp
  Mao tse Dongstraat 14
  Beiing

  Reactie door Jacob Bakker — vrijdag 8 oktober 2004 @ 16.15 uur

 19. Aan al die mensen die menen alles te weten over de WAO en het prima te vinden dat de herkeuringen ervoor zullen zorgen dat er mensen tussen de wal ne het schip terecht gaan komen: Kijk voor alle zekerheid eens op de site van de CG-Raad. (Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad). Dan krijg je objectieve informatie over de werkelijke situatie. Anderhalf jaar terug werden we bang gemaakt dat er meer dan 1 miljoen WAO-ers zouden zijn. De groots mogelijke onzin. Cijfers bewezen toen al dat het er 600.000 waren. TOEN. Inmiddels is dat getal aangepast naar beneden. Als je nou niet weet waar je het over hebt, houdt dan liever je mond dicht?
  Waar de mensen nu in terechtkomen is een neergaande spiraal direct eenrichtingverkeer door naar dakloosheid, als we niet oppassen. Want de bijstand is niet het afvalputje voor WW-ers die er uit moeten en WAO-ers die eruit moeten. Gemeenten moeten die bijstand ophoesten. Teveel uitkeringen betekent een veel te dure SoZaWe en dus een te grote kostenpost voor de gemeente. Die gaat vervolgens streng selecteren en dan vallen er mensen uit de bijstand om de geringste redenen ben ik bang. Uit de bijstand, is je woning uitgezet worden, is DAKLOOS op straat, waar je weer wordt opgejaagd door de politie. Mijn land? Of, jullie land? Het land van vervolgingen, geloer in privélevens en het veroorzaken van stress tot de dood er op kan volgen? Mag ik effe een zakkie? Moet vreselijk spugen opeens.

  Reactie door Lydia — vrijdag 8 oktober 2004 @ 17.11 uur

 20. Ricardo Kamperveen, wat wil je nu vertellen over de wao, heb je ervaring? Nou geloof van mij dat je door een hel gaat hoor. Je moet niet zo laatdunkend over iets praten, waar jezelf helemaal geen ervaring mee hebt. Mijn man kreeg een hersenbloeding en een cva, en werd als zijnde overspannen afgekeurd, de dokter had helemaal geen verstand van niet aangeboren hersenletsel. Wij zijn tot aan de rechter doorgegaan met medewerking van de revalidatiearts. Wat mij dat aan inspanning, verdriet en slapeloze nachten heeft bezorgd, wil je niet weten.Gelukkig hebben wij het gewonnen. Als jij die mentaliteit als volksvertegenwoordiger hebt, moet je gauw wegwezen. En trouwens die mevrouw die pas bij jullie weggegaan is (ik vind het heel erg wat er met haar dochter gebeurd is) die zal wel haar wachtgeld krijgen. Zullen wij het daar eens over hebben,dan gaan wij daarna over al die oplichters praten in de wao. INEKE IK BEN WOEDEND EN VERDRIETIG

  Reactie door ineke — vrijdag 8 oktober 2004 @ 18.41 uur

 21. ineke
  En dan zegt dit kabinet….. Ineke denk aan de toekomst, daarom mogen mensen nu creperen…voor de toekomst… In de toekomst ben je 85 en uitgeleeft…hoef je alleen nog maar dood te gaan. De kist timmert dit kabinet wel voor je. Hoppa weer een minder…

  Reactie door MAD — vrijdag 8 oktober 2004 @ 19.25 uur

 22. Ja Cees ook ik word er stapel van.Ik Ruim 4 jaar wacht ik alweer op mijn 5 jaarlijkse keuring die dus in 2000 had moeten zijn.Bij iedere inkomende brief zwaar de zenuwen. Waarschijnlijk zit/zat ik in de bak van laat maar zitten heeft geen zin. Nu volgens nieuwe criteria. Er is ook veel onduidelijkheid over de wet van 1987 en 1993.In eerste instantie dacht ik aan de herbeoordeling te ontkomen omdat ik op beide tijdstippen al in de wao zat maar….. het schijnt aan je leeftijd op dat moment te liggen of je nog opgeroepen wordt, 1987(35jaar)1993(45jaar). Kan iemand me dat nog eens precies uitleggen? Enne Cees sterkte!

  Reactie door albert — vrijdag 8 oktober 2004 @ 19.32 uur

 23. Lydia (nr 20) helemaal eens met je betoog.

  Reactie door emma — vrijdag 8 oktober 2004 @ 19.51 uur

 24. Ik heb altijd een probleem met die verzekeringsarts en/of arbeidsdeskundige. Je gaat geen medicijnen studeren om verzekeringsarts en/of arbeidsdeskundige bij het UWV te worden. Er is een tekort aan huisartsen… maar schijnbaar zijn deze figuren daar niet geschikt voor. Als WAO’r heb je meestal al een heel lang traject binnen de medische wereld achter de rug. Van specialist naar specialist van academisch-ziekenhuis tot academisch-ziekenhuis. En dan kom je bij het UWV en zit er een suffert die van wegen zijn sociale capaciteiten niet geschikt is als huisarts. Deze man vraagt:

  Kunt U hurken ?
  Kunt U bukken ?
  Kunt U de trap op ?
  Kunt U 5 kilo optillen ?
  enz enz

  Als je wil uitleggen welken problemen hurken geven onderbreekt deze suffert je met : Kunt U nou hurken JA OF NEE ???
  Of je zecht : Als ik buk dan…. Dus U kunt Bukken ???

  Een goede dialoog is kortom niet mogelijk. Wat gebeurt door deze stroeve conversatie is dat je wort goed gekeurd voor werk waar je niet geschikt voor bent Met alle gevolgen van dien. En al die gevolgen zorgen er voor dat er weer een burocratische-regeltejs-molen word op gestart waar de UWV- werknemers van gaan glimlachen omdat ze zo niet hoeven te vrezen voor hun baantje of omdat het overuren op levert die ze zelf mogen schrijven.

  Meestal kom je PIS-WOEST van zo’n UWV bezoek vandaan.

  Reactie door Greasle — vrijdag 8 oktober 2004 @ 20.02 uur

 25. Misschien is het handiger Jan Marijnissen, om eens actie te gaan voeren met alle mensen die in de w.a.o zitten.Zodat150.000
  mensen de kans hebben hun stem te laten horen.
  Maar het prepensioen staat hoger in het vaandel geloof ik.
  En zelfs met dit kabinet heeft actie voeren geloof ik weinig zin

  Reactie door bluebird animatie — vrijdag 8 oktober 2004 @ 20.22 uur

 26. Wat issie opeens stil… zou-ie geschrokken wezen, misschien? Maar laat ik het optimistisch bekijken. Ricardo heeft inderdaad de site van de CG-Raad opgezocht en heeft daar gevonden wat hij eigenlijk niet wilde weten. Informatie die hem kan vertellen hoe verkeerd hij zit. Wie van jullie is er a.s. dinsdagmiddag bij op het Plein voor de Tweede Kamerom 12.00 uur? Tegen de No-Claim?? Ik ga, en zelfs een uurtje eerder, want ik mag naar binnen! Geintje, ik ga een lekker kopje koffie halen bij de fractie op uitnodiging, omdat ik op de discussie-site meer kon vertellen over huurzaken. Dankzij mijn lidmaatschap bij de Woonbond en mijn mentor/raadsman, die inmiddels ook bij Henk bekend is. Dus dat ga ik eerst doen en daarna kom ik buiten mee demonstreren tegen de No-Claim. Als Ricardo ook komt kan hij kennis maken met Jan Troost. Die kan hem ALLES vertellen over de WAO. Lijkt me zeer zinnig om te doen. Ik zie je dan daar wel, Ricardo.

  Reactie door Lydia — vrijdag 8 oktober 2004 @ 22.29 uur

 27. In 1972 dreigde ik afgekeurd te worden vanwege een gewrichtsaandoening (poly-artrose). Door ander – zittend – werk te zoeken, heb ik dat weten te voorkomen. Sindsdien heb ik altijd gewerkt, zij het met af en toe een onderbreking vanwege een operatie of een ziekenhuisopname.
  En nu lijkt dat zich tegen me te keren. Onlangs zijn twee hernia’s in mijn rug en drie in mijn nek geconstateerd. Full-time werken is eigenlijk niet meer haalbaar, maar ik ben nog best in staat om in ieder geval een deel van de tijd te werken. Alleen: wat is dan je mogelijkheid? 100% Afkeuren is niet nodig en valt ook niet te verwachten, gedeeltelijk afkeuren betekent alleen maar nóg meer inkomensverlies.
  Dus daar sta je dan met je goeie gedrag… De heren worden bedankt!

  Reactie door Hansje — vrijdag 8 oktober 2004 @ 22.48 uur

 28. Lydia, die discussie over huren op welke site is dat??
  Ben zeer geinteresseerd daarin. Heb in december alle partijen al een mail over huren gezonden maar reactie nul komma nul. Ook de griffier van de vaste kamercie volkshuisvesting. Ook niets van gehoord. Misschien was het stuk te lang, of misschien begrijpen ze er niks van dat een eenvoudige huisvrouw sich zo drukt maakt over het a-sociale wat op dit moment met de sociale huurwoningen gebeurd.
  Sorry, was off topic, maar zou graag de discussie lezen.

  Reactie door Cathrina — vrijdag 8 oktober 2004 @ 23.02 uur

 29. Hansje, als je je arboarts mee hebt, zou die eens een goed woordtje bij je werkgever voor je kunnen doen. Zodat je daar voor 56% aan de slag blijft met behoudt van salaris. Dat is een mogelijkheid. (56% werken en de rest als ziek noteren)

  Reactie door Cathrina — vrijdag 8 oktober 2004 @ 23.07 uur

 30. mark
  Dat toekomst verhaal is een slap argument van de regering. Dat zeggen ze gewoon om tegen links te kunnen roepen ‘egoisten’. Verkoop je verhaal op inhoud, niet op het lulverhaal ‘toekomst’ en ‘onze jongeren’. Dat is de waarheid verdoezelen. We leven nu… mooi hoor dat lange termijn denken…maar ook Zalm weet als geen ander dat in de politiek niets gebaseerd kan zijn op lange termijn. Zijn vreselijk onderheven aan veranderingen in de sameleving. Dus het hele verhaal over toekomst en jongeren is gekraakt in mijn ogen. Puur een schild tegen verbale aanvallen van links.

  Reactie door MAD — zaterdag 9 oktober 2004 @ 0.21 uur

 31. Beste Mark, zal het verhaal nog een stukje verder vertellen, ik zal er ook even bij vertellen dat mijn man 35 jaar op schiphol heeft gewerkt in 5 ploegendiensten hij ging altijd fluitend naar zijn werk. In de eerste instantie werd hij 35% afgekeurd, dat betekend een hele lage uitkering en solliciteren. Hoe solliciteer je als je niet meer goed kunt lezen en schrijven. niveau ong. 7 jaar. Dat kwam dus op mijn nek neer. Hij kon uiteindelijk terecht in een melkertbaan, werken op sportvelden wat inhield 2 levensgrote kantines en heleboel toiletten schoonmaken. Heb jij wel eens gezien hoe die eruit zien na een weekend sporten. Maar enfin hij is nooit te lui geweest om te werken. 36 uur werken voor het minimum loon. Reaktie van verzekeringsarts: dit is veel te zwaar voor hem. Ja dokter helaas maar wij moeten ook alles betalen en dan nog eten enz. Maar goed na de rechtszaak is hij opnieuw gekeurd, en 100% afgekeurd, met terugwerkende kracht.Kijk Mark aan mijn man zie je aan de buitenkant niets, dat merk je pas als je intens kontakt met hem hebt. Het verdriet dat hij zelf heeft over dit alles kan ik je niet uitleggen, want hij beseft heel goed wat er met hem aan de hand is. Alles wat er aan formulieren de deur uit moet, bankieren, enz. moet ik doen. Dokters bezoeken moet ik mee, want hij kan het niet uitleggen, plus dat hij ook weinig kan onthouden, korte termijn geheugenverlies. Hij is 59 jaar dus valt buiten de herbeoordeling, dat geeft gelukkig nog een beetje rust op het ogenblik, want volgende week wordt hij opgenomen voor een hartoperatie. Gelukkig hadden wij een arbeidsongeschiktheids en waogat verzekering, dus wij kunnen onszelf goed bedruipen en hoeven nergens aanspraak op te maken. Maar de manier waarop er over waoers gesproken wordt, vind ik wel zo laag en min. Wij hadden geen keus, het overkwam ons en dan moet je wel door met je leven. Ik wil best aan de toekomst denken, ook wij hebben kinderen en kleinkinderen, maar wij leven nu en dat moet ook kunnen. Ik vertel dit niet om zielig te doen want dat zijn wij niet, maar ook wij hadden de toekomst heel anders voorgesteld. Ik hoop voor jou dat je er nooit mee te maken krijgt. Groeten Ineke

  Reactie door ineke — zaterdag 9 oktober 2004 @ 5.10 uur

 32. Ineke,
  Jij bent niet zielig, je man is niet zielig, jullie hebben pech gehad en gaan daar goed mee om.
  Zielig zijn de mensen die uitgaand van door hen gekoesterde vooroordelen, zonder enig inzicht en begrip beoordelen en veroordelen.
  De mensen die ook wel eens ‘iets’ hebben, maar gewoon doorwerken.
  Kapitaalkrachtigen, die je vertellen hoe je kunt bezuinigen.
  Mensen die zichzelf boven je plaatsen.
  Die zijn zielig !

  Sterkte en een zo goed mogelijk resultaat bij en na de hartoperatie.
  Gelukkig zijn er partners en wanneer je geluk hebt een handvol vrienden die naast je blijven staan (en indien nodig voor je).
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 9 oktober 2004 @ 5.44 uur

 33. Cathrina, dat was bij een discussie van Krista van Velzen. Ook op de SP-site. Op de Overzichtspagina vind je links een button “Interactie” en dan kom je in een verhaal waar je “in discussie” ziet staan, ergens in het midden. En dan zie je stellingen van o.a. Jan Marijnissen en Jan de Wit en Fenna Vergeer, Erik Meijer en ook dus Krista. De discussie is inmiddels afgesloten,maar je kunt hem nog wel opvragen. Als je meer wilt weten over huurzaken en je wilt er zelf mee bezig gaan, dan kan je lid worden van de Woonbond, maar da’s wel duur. Per jaar ruim 50 euro. Tenminste, als je voor beide magazins gaat: De Woonbondig en De Huurwijzer. De Huurwijzer is er voor de doorsnee huurder, maar de Woonbondig heeft vaak net even wat meer. Ook moet er een officiele gesprekspartner zijn bij je eigen corporatie. Er zou een vereniging moeten zijn van huurders die alle huurders vertegenwoordigt bij de verhuurder en die meedenkt met delen van het te voeren beleid, gekwalificeerd advies geeft over zaken als bv een servicecontract, servicekosten controleert of ze kloppen voor de huurders dat ontvangen, onderhandelen over sociale statuten bij eventuele sloop en die proberen uit te zoeken of sloop wel noodzakelijk is, of er een terugkeerbeleid is (stel je daar niet te veel van voor) e.d. Als het een actieve huurdersorganisatie is mag je van geluk spreken. Meestal zijn het mensen die erin zitten, omdat ze heel graag belangrijk willen zijn. Huurders adviseren en helpen (huursubsidie en meer) is er dan vaak niet of nauwelijks bij. De adviesen en officiele reacties worden vaak te laat ingediend of “vergeten” en dan zal je de corporatie daar niet over horen. Die vinden dat wel prima zo. Een huurdersorganisatie die zo “meewerkt” is precies wat ze willen. Actieve organisaties met mensen die meer leren over huurzaken, zijn minder geliefd. Mocht je je erin willen mengen, sta dan stevig in je schoenen als je merkt dat je met een stel charlatans te maken krijgt die het wel goed vinden zo en die niet te veel doen voor de huurders. Bovendien moet je daarnaast weten dat de doorsnee huurder jouw bemoeienissen niet op prijs zal stellen. Zelfs niet als ze het je vragen en het doet het en het lukt. Er zijn veel mensen erg ondankbaar. Het blijft een terrein dat zeer uitdagend kan zijn en er meer over weten kan heel leuk zijn. Maar ik doe dat dus niet meer. Ik kan die desinteresse van mijn huurdersorganisatie niet meer aan. Ze zijn werkelijk zo dom als het achtereind van een varken, maar ze blijven zitten en blijven belangrijk doen en proberen te zijn. Als huurders moeten wij het zelf opknappen. En ook dat kan. Lid worden van de Woonbond maakt het dan wel makkelijker voor je. Je kunt dat gratis vragen stellen en oplossingen krijgen. Je kunt het dus ook zelf doen. Ik wens je plezier en sterkte en begin eerst maar met lezen van de discussie met Krista. Daarin vind je overigens veel bijdragen die (naar mijn mening) kant noch wal raken…hihihihi Succes!

  Reactie door Lydia — zaterdag 9 oktober 2004 @ 7.26 uur

 34. Hey er wordt hier tegenwoordig ook al gecensureerd, nah jua moet men zelf weten he.

  Reactie door Ronald — zaterdag 9 oktober 2004 @ 9.19 uur

 35. Ik ben hardstikke blij dat er nog mensen zijn die de wantoestanden in de WAO in de gaten houden en er ook iets aan proberen te doen.

  Ik heb CVS en sliep sinds kort 18 uur per dag.Nu heb ik medicijnen van een arts in Utrecht en voor 80 % ben ik opgeknapt.
  Alleen moet ik deze medicijnen zelf betalen(omdat veel uit het ziekenfondspakket is gegooid)
  Aan de arbodienstarts gevraagd willen jullie mij ondersteunen zodat ik kan proberen 2 dag en weer te werken zodat ik zelf die medicijnen kan betalen.
  Nu,dat is niet mogelijk.Of je gaat werken en je bent er gezond genoeg voor of anders niet.
  Dus ik vind dat de regering mij zelf in de WAO houdt omdat ze niet flexibel genoeg zijn om de wetten aan te passen zodat wij,wat moeilijk langere tijd achter elkaar kunnen werken,ook aangenomen kunnen worden.
  Al diegene die het zo goed weten op deze pagina,ik hoop dat jullie zelf NOOIT in de WAO terecht komen want het maakt van leven echt overleven.
  En niet alle mensen zijn werkschuw,integendeel zou ik zeggen.
  Maar ze worden monddood gemaakt door de absurde regels die het kabinet hanteert.

  Reactie door anita — zaterdag 9 oktober 2004 @ 16.03 uur

 36. Lydia, dank je voor de tip. Ga kijken of ik het nog kan vinden.

  Reactie door Cathrina — zaterdag 9 oktober 2004 @ 16.12 uur

 37. Mark schrijft “In Nederland heb je nog steeds het grootst aantal arbeidsongeschikten van de complete europeese unie.
  Hoe kan dat? verschillen wij dan zoveel van de Duitsers,Italianen of Fransen wat werk betreft?”

  Nee Mark wij verschillen qua werk niet zo veel van Duitsers, Italianen of Fransen maar wel qua uitkeringen. Het is appels en peren met elkaar vergelijken. In Italië en Frankrijk gaat men veel eerder met pensioen dan wij, in België kan men met 50 jaar al met brugpensioen en in Duitsland is elk bedrijf VERPLICHT een bepaald percentage arbeidsongeschikten in dienst te hebben en als een bedrijf dat niet heeft, volgt een fikse boete. In Nederland willen de meeste werkgevers geen arbeidsongeschikten in dienst te nemen en uit onderzoek is gebleken dat ook de meeste collega’s liever niet met een arbeidsgehandicapte werken.

  Dát, Mark, is de realiteit. Wij hébben helemaal niet veel meer arb.ongeschikten dan andere landen, in andere landen zitten deze mensen gewoon in een andere uitkering (die ook nog eens vaak uit de algemene middelen betaald wordt). In Nederland zijn wij VERZEKERD tegen arbeidsongeschiktheid en werkloosheid en betalen daar ook premie voor.

  Reactie door emma — zaterdag 9 oktober 2004 @ 16.16 uur

 38. Lydia, ik heb beide gelezen. Moet zeggen dat de stelling mij zeer aanspreekt.
  Jouw stukjes waren zeer duidelijk en ik ben het daar roerend mee eens.
  Mijn woonlasten zijn 725 euro bij 1265 netto. 1 van mijn kinderenwoont nog thuis en draagt iets bij. Als ik over 1 jaar alleen woon moet ik uit dit huis omdat: de huur boven de huursubsidiegrens zit en niet in aanmerking komt voor huursubsidie. Woon er wel 26 jaar.

  Was je afspraak met mevr. van Velzen nuttig?? Jammer dat er maar zo weinig huurders zijn die de moeite nemen te proteseren tegen dit beleid.

  Reactie door Cathrina — zaterdag 9 oktober 2004 @ 18.04 uur

 39. Zo vraag ik me ook af, of je partner wordt gestraft, als je NIET in aanmerking meer komt voor bijstand,met eventuele extra bijdragen zoals ortopedische schoenen etc,want naast het inkomen wat je verliest gaan die kosten ook gewoon door.
  Of is het de bedoeling dat mensen dan op blote voeten door het leven gaan als dit alles,zoals eigen bijdrage, dalijk niet meer is op te brengen

  Reactie door bluebird animatie — zaterdag 9 oktober 2004 @ 18.07 uur

 40. Cathrina, ik ga a.s. dinsdag naar Den Haag en zal waarschijnlijk een kopje koffie drinken met Ingrid Dekker, fractiemedewerkster. Of Krista er zal zijn is de vraag. Druk druk druk. Na de koffie en misschien een korte rondleiding ga ik weer naar buiten toe om mee te demonstreren tegen de NO CLAIM. Gewoon, omdat ik vind dat ik dat MOET doen. Zie vele uitleggen hierboven en je snapt, waarom ik dat nodig vind. En samen met mij vele anderen.

  Afgelopen zaterdag heb ik Het Lagerhuis gezien en het gekrakeel gehoord. Schandelijk, dat geruzie. Het mag duidelijk zijn dat veel jonge mensen van nu een opvoeding hebben gekregen die duidelijk tekort geschoten is. Ze zijn door en door verwend, ontstellend egoïstisch en geven voor het gemak maar de schuld van hun eventuele lagere inkomen in de toekomst aan de Babyboomers. Ze doen dus PRECIES wat dit kabinet van ze wil. Dit kabinet heeft erop aangestuurd en doet dan nog steeds, dat er tweeleding komt tussen rijk en arm, gezond en ziek en jong en oud. Wat in hun ogen goed is, is rijk, jong en gezond. Alsof alle mensen die ouder zijn en eventueel ziek worden daar zelf om gevraagd hebben. Het allerergste vind ik wel dat als een van dat soort jonge mensen zonder werk komt te zitten of zelf ziek of gehandicapt raakt, ze er als de kippen bijzijn om zelf ook die uitkering aan te vragen, terwijl ze nu vinden dat de oudere generaties, waaronder de Babyboomers er eigenlijkwat hen betreft geen recht op heeft. Tijdens het Lagerhuis werd ook al gezegd dat deze jonge mensen verwend zijn en niets GEwend zijn. Daar hebben we met zijn allen nou zo keihard voor gevochten, dat onze kinderen en kleinkinderen het beter zouden krijgen dan onze ouders en onszelf. We hoeven geen dankbaarheid, maar we willen wel het ons toekomend respect. En dat wordt on geweigerd. Deze jongeren doen precies wat dit kabinet wil en ze volgen dit kabinet gedachtenloos en willoos vanuit een verwende achtergrond vol egoïsme. Dat kunnen we dus verwachten van veel jonge mensen die nog helemaal geen onderscheid kunnen maken in hun denkwijze en die dat ook niet willen. Op deze manier stuurt men aan op nog meer confrontatie. Da’s nou precies wat we NIET moeten willen in dit land.

  Reactie door Lydia — zondag 10 oktober 2004 @ 13.46 uur

 41. december 2003 ben ik herkeurd. voor die tijd veel last van spanningen e.d. voorjaar 04 na hevig dubben toch maar eens met uwv gebeld dat ik nog geen uitslag had ontvangen. de verklaring was dat mijn huisarts niet had gereageerd of ik volgende week terug wilde bellen. gelukkig heb ik daar voor bedankt. ondertussen nog geen bericht van het uwv, zal strak wel weer een nieuw formulier in de bus krijgen.

  Reactie door marga doodeman — zondag 10 oktober 2004 @ 14.24 uur

 42. Nee Lydia, jij wilt de komende generatie als een soort van persoonlijk economische werkslaaf maken, dat jullie in het verleden in die onzin van je ouders getrapt zijn zodat jullie hun pensioen/wao/aow betaald hebben wil nog niet zeggen dat wij zo dom zijn om dat ook te doen.

  Reactie door Ronald — zondag 10 oktober 2004 @ 14.51 uur

 43. Ronald,
  nee in de val van dit kabinet tippelen, zal je nog eens spijt van krijgen. Iemand proberen af te zeiken ben je goed merk ik wel weer door hen voor dom uit te maken, ik denk dat je zelf de domste bent met je opmerkingen.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 10 oktober 2004 @ 15.03 uur

 44. Hoewel ik bang ben dat de regering gewooon alles door gaat zetten doe ik ook mijn zegje, vroeger hebben ze er alles aan gedaan om het te maken zoals het nu is, mensen dragen premies af en als je geluk hebt betaal je die voor niks.

  in het andere geval draag je premies af/betaal je voor bepaalde omstandigheden als je daar onverhoopt in terecht komt.

  Vroeger was dit niet zo dus al die kabinetten en hoge heren die er toen over hebben gebrainstormt om dit soort voorzieningen te ontwikkelen voor de mens en hun welzijn.

  die zitten er veelal niet meer, destijds hebben ze alle voorzieningen jaren over gedaan om dit op te bouwen en nu na jaren, wordt alles weer afgebroken, inplaats dat dan ook alle premie afdrachten worden stop gezet ? Nee die mag je dapper door betalen, je betaald ziekenfonds premie, maar 9 van de 10 geneesmiddelen behoren allang niet meer tot het pakket, vaak krijg je dan ook nog huismerk troep bij de apotheek die men nog duur moet bij betalen omdat de gewone merken nog onbetaalbaarder zijn, mensen betalen voor wao, dragen daar ook [premies voor af in de meeste gevallen, val je te pletter thuis of op het werk is iedereen je vergeten, als je voor 100 % afgekeurt wordt vanwege bepaalde handicaps mag je blij zijn, waarom blij, tuurlijk is het niet leuk om 100 % thuis te moeten zitten, Inderdaad niet leuk maar men verplicht je om het leuk te vinden omdat je anders met de situatie 50 tot 70 % afgekeurt zijn, bijna geen uitkering krijgt en het erg moeilijk is om aan een gepaste baan/werk omgeving te komen.

  Ik ben jaren geleden van een trap gevallen omdat Ik zei de gek zo gek was om me voor meer dan 100 % in te zetten op deze arbeidsmarkt, heb meer dan 7 jaar in de verzorging gewerkt ( was 18 toen ik begon) heb alle scholingen en bijscholingen en cursussen gevolgt bravo goede meid, helaas na zo`n intake gesprek van de trap gedondert bond en blauw, kneuzingen en een zenuw beschadiging opgelopen.

  Heb jaren tegen gehouden om in de wao te komen, op therapie basis aan de slag gegaan telkkens weer, collega`s wisten van mijn situatie maar hielden 1 dag rekening met je en de rest van de tijd kun je je een breuk beuren aan de mensen, die laat je immers toch niet zitten, zei kunnen er nix aan doen dat collega`s je laten stikken onder deze omstandigheden en ook zei mogen er niet onder lijden wat jou klachten ook zijn, ik was destijds bezig met een studie voor bejaardenverzorgende, was in mijn laatste jaar bezig toern dit alles zich had voorgedaan, meer dan anderhalf jaar de wao tegen gehouden, en uiteindelijk toch een oproep gehad, alles uit de doeken gedaan en ik werdt 80 tot 100 % afgekeurt dat was balen, ik vondt het werk erg leuk, kon goed met collega`s over weg, diploma bijna op zak, week na de keuring kreeg ik mijn diploma, ik was erg blij hoewel ik me toen niet realiseerde dat ik mijn studie voor niets had gevolgt, want na meer dan 1 jaar onderzoeken werdt bij mij een zenuwbeschadiging ontdekt en werdt dan ook door de neuroloog opgelegt direct mijn werk in de zorg te staken.

  daar gaat je toekomst, ik kon het niet aan, maar ging door heb alles op alles gezet voor een omscholing of eventueel met toestemming werk in andere sectoren te verrichten, ik ging uuit de wao, mijn rechten omtrend die 100 % afkeuring vanwege mijn zenuw beschadiging lagen in de kast, productie werk gedaan ging goed, tot zover, ik raakte psychis in de knel, want wie gaat nu bloed transfusie zakken in elkaar lijmen onder hoge werk druk als je voor de zorg hebt geleerd, ik dus, ik verdiende goed, redelijke collega`s, maar hoge werkdruk en mijn verleden niet kunnen accepteren en daar ging ik, na 3 maanden weer richting ziekte wet en wao, ik werdt afgekeurdt 100 % omdat ik aan de lat was en dus psychis en lichaemlijk een wrak was, 1 jaar later na afkeuring een herkeuring gehad men, vondt mij weer in staat om aan het werk te gaan, zei het als championne plukker bij de agrifirm, bezwaar aangetekent maar helaas ik wordt er gewoon uit gegooid, nu kon ik 2 dingen doen, of mijn ww op maken die ik nog over had ( 2 maand) en hopen dat je aan de bak komt in die tijd of direct naar de bijstand als het op was, ik heb geen van beide gedaan, samen met mijn partner waar ik veel kracht en steun uit putte hebben we besloten dat ik mijn eigen zaak ging opzetten, niemand heeft mij daarin mee gewerkt en tis erg moeilijk om onder mijn omstandigheden normaal binnen mijn eigenb bedrijf te fungeren maar , ik weet nu erg goed waarom ik het heb gedaan, en dat heeft me meer dan 2 jaar geduurt voor ik dat in zag, namelijk dat de regering/overheid mensen gewoon in de kou laat staan en je dood gewoon kan stikken, je betaald premies voor niks en ooka l moet je er gebruik van maken, laten ze je net zo lang hangen tot je aan je lijkkist toe bent en zei hun eigen schatkist hebben gevuld over de rug van mensen hun leed. !

  Wees goed voor de maatschappij en als dank krijg je een strop om je nek van de overheid !!!

  laat ze de pleuris krijgen.

  Hoe dan ook ik hoop dat al deze dingen bij dragen tot een betere situatie maar vertrouwen in kabinet /overheid heb ik allang niet meer.

  en de vele afgekeurden die in de wao zitetn zijn veelal mensen die niet afkomstig zijn uit nederland en praktisch niets hebben betaald maar in eigen land van herkomst leven als god in frankrijk en dus alles kapot maken voor de mensen die er jaren premies voor hebben afgedragen en vervolgens nood gedwongen vanwege terechte klachten in de wao horen zei het gedeeltelijk of volledig die komen er niet in of worden half dood er weer uit geschopt, vele mensen buiten nederland profiteren van een ander hun leed en maken op die manier misbruik van ons land en de mogelijkheden.

  ik ben bijna 30 en heb geen normaal inkomen, lig net boven bijstands niveau op eigen kracht, bijna 600 a 700 euro per maand netto, moet ik alles van betalen, ik wil trouwen leuk huis en kinderen, maar wij in nederland komen om in de shit omdat de overheid het nodig vindt om andere mensen buiten nederland flink te financieren, meeste buitenlanders, zitten hier 1 jaar krijgen een huis toegewezen, kopen hem vervolgens en neuken bij de vleet en redden zich prima, mensen die alles nog op willen bouwen , moeten overalk rekening mee houden omdat hun situatie er niet naar is, geen of weinig geld, geen huis, geen kids niks en de regering helpt de buitenlanders dus hard op weg om van nederland alsnog buitenland te maken.

  ik ben woest , had mijn leven immers ook heel anders voor gesteld na me zo verdomt te hebben uitgesloofd voor deze maatschappij/samenleving.

  en niemand kent mij meer !!!

  zo gaat dat in nederland , triest maar waar !

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 15.34 uur

 45. @ rob, niets op buitenlanders tegen, behalve als men denkt hier in nederland de boel te kunnen verzieken door misbruik van onze regelingen te maken, en ik kan het inderdaad soms niet uitstaan dat mensen voor zulke mensen op komen, schrijnende gevallen zoals ons in het begin is voorgespioegelt die zie je hier niet of nauwlijks, en met echt schrijnende gevallen bedoel ik ( met 1 been, blind geen armen meer of geen ogen meer hebben enz ) die zie je hier niet, alles wat je hier in nederland krijgt zijn mensen, die economisch gezien denken er baat bij te hebben en melken nederland uit, en als klap op de vuurpijl mis dragen ze zich hier ook nog alleen maar, heb niets op buitenlanders tegen maar wel op profiteurs en misbruikers waar wij met zijn allen wel voor opdraaien, krijg je in hun landen niet voor elkaar dat kan ik je wel vertellen ! de nederlandse kabinet is gek en compleet gestoordt geworden.

  Mensen helpen ok, maar help ze dan in eigen land.

  En jah ik ben tegen de plannen van de wao maar voor mij is het al te laat dus !!

  Solliciteer naar vacature waar bij staat dat ze liever een allochtoon hebben of nationaliteit niet Nederlander, je zult zien je wordt afgewezen, discriminatie dus.

  Men get alive als je ook nog recht wilt praten wat ze met eigen volk doen !

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 16.28 uur

 46. @ rob,

  ik ben door gegaan met leven hoewel dat elke dag nog weer een kunst op zich is, wat ik wil aangeven is dat er veel buitenlanders in de wao belanden en misbruik van onze regelingen maken, sommige zijn net 1 jaar hier in nederland en belanden met vage klachten in de wao en vervolgens zijn ze afgekeurd en gaan terug naar marokko waar hun wao uitkering ze schatrijk maakt en dus noem ik zulke mensen profiteurs bijna 1 jaar gelden was dit onderwerp ook al eens besproken in de 2de kamer dat er vaak veelal buitenlandse mensen in de wao zaten en een kleine percentage van eigen volk.

  Wellicht dat mensen die hier hebben het geschreven het toen ook hebben mee gekregen in nieuws berichten enz dus

  dat is alles wat ik hiermee wil zeggen, tis vaak zo diegene die er echt recht op hebben omdat het geluk niet aan hun zijde is geweest belanden er niet en als ze erin terecht komen worden ze zonder pardon eruit geknikkert en redt je maar zegt men dan dus min of meer terwijl je altijd alles hebt gedaan voor de maatschappij en er ook nog voor betaald hebt ook en dan zetten ze je er of eruit of je komt er niet in.

  terwijl ik situaties in omgeving ken die er zonder blikken of blozen toegeven dat ze niets mankeren maar toch lekker makkelijk hun geld krijgen en niets hoeven doen, behalve waar ze goed in zijn, beetje handelen.

  en daar betalen wij dus aan mee en dat vindt ik niet kunnen.

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 16.58 uur

 47. @ rob,

  Als het voornamelijk nederlanders zijn die in wao zitten waarom zegt het kabinet/2de kamer dan dat het voornamelijk buitenlanders zijn ?

  ok, kan me voorstellen als je enigzins kennis gaat vergaren omtrend bepaalde klachten die niet aan te tonen zijn dat je met een sterk verhaal een eind kan komen, want die zijn er wel degelijk hoe verklaar je immers mijn bovenstaande verhaal waarin immers open en bloot toe geeft de situatie te misbruiken ?

  die komt er dus met een sterk verhaal lijkt mij of de keurings arts heeft liggen slapen, zoals ze wel vaker doen.

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 17.18 uur

 48. Rob,
  Men word gekeurd door een verzekeringsarts en deze bepaald dus of iemand tot de WAO wordt toe gelaten,niet de persoon zelf.

  Verzekerings artsen moeten een oordeel geven zijn advies zal doorslaggevend zijn maar of deze altijd terecht is. Net zo goed dat mensen onterecht wao ontvangen worden ook mensen ontrecht wao onthouden door een foute keuring.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 10 oktober 2004 @ 17.23 uur

 49. Dat is dan jammer, maar volgens mij komt dit puur doordta je wellicht of er misschien zelf 1 bent of je hebt er direct/indirect mee te maken.

  vreemd genoeg heeft de 2de kamer dit enige tijd geleden niet voor niets ook naar buiten gebracht dus die zien het wel degelijk dan ook zelf anders ga je wel erg op je bek als ze zulke uitspraken doen die nergens op berusten.

  nogmaals

  buitenlanders en wao hebben wel degelijk met elkaar te maken of je dat nu eens bent of niet het is de werkelijkheid.

  hoe noem je buitenlandse mensen die onterecht in de wao zitten dan ???

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 18.45 uur

 50. 58,#gedupeerd door de regering,
  hetzelfde als een medelander een profiteur.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 10 oktober 2004 @ 18.51 uur

 51. Mensen die met gegronde klachten in de wao zitten worden zonder pardon eruit gezet, met andere woorden red je maar.

  Terwijl er wel degelijk mensen in zitten die het ze maar wat goed uit komt dat ze op een cheape manier worden voorzien in hun levens onderhoud.

  Ik denk dat er meerdere mensen zijn die het zelfde voelen/ervaren als ik, je staat machteloos want er is ook altijd nog een groep die keurt het kennelijk goed dat er zulke mensen zijn die dat doen.

  Ook ik voel me bedrogen door de regering/2de kamer en de achtelijke mongolen die met dit stomme plan aankomen zetten.

  maar ik lag me rot wat dat betreft want net als wat blue bird zei er wordt nu nog massaal door ze gekeurdt/geherkeurdt maar straks liggen ze zelf bij de bijstand te schooien.

  en rob alias ali mohammed , ik weet niet tegen wie je het hebt met een nederlander onterecht in de wao, ik zou maar oppassen want als je er ooit zelf een wao nodig hebt hoop ik dat ze je op alle gronden afkeuren als je toch zo voor al deze wijzigingen bent, want dat is iets wat ik uit al je teksten op maak, je weet niet hoe het leven voor mij is.

  dus keep youre mouth shut !

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 19.19 uur

 52. alvorens ik een post deedt heb ik hier alles gelezen.

  en inderdaad er zijn ook nederlandse profiteurs.

  en wat betreft buitenlanders en kankeren daarover, tis mijn mening en er zullen er allicht meer zijn, maar die zich of er niet willen of durven uit laten.

  bovendien wordt mensen gevraagt te reageren dus doe ik dat. dat recht heb ik immers ook.

  en wat jij ervan vindt ,of ik nu jammer over buitenlanders die misbruik maken van allerlei regelingen hier in nederland of dat het puur om het beleid van wao artsen gaat of de 2de kamer/overheid.

  dat zal mij een zorg zijn wat jij van mening vindt, ik heb hem gegeven en daar blijf ik bij.

  en inderdaad nederlanders zitten heus ook profiteurs bij, maar het zit er in of juist niet.

  ik heb er alles aan gedaan om uit de wao te blijven, en zelfs vanuit de wao heb ik een manier moeten zien te vinden om mijn levensonderhoud te kunnen betalen, ik ben ook geen eigen baas voor mijn lol, had ook liever een gewone baan van 40 uur per week, recht op vrije dagen en vakantie dagen, zodat je kunt genieten van het leven, maar heb nog alle dagen met zowel lichaamelijk als psychische klachten te maken en onder die omstandigheden moet je vervolgens voor 600 tot 700 euro meer dan 15 uur per dag werken wil je uberhaupt die inkomsten maar kunnen halen, 1 dag niet werken betekent geen inkomsten, reken maar eens uit hoeveel je moet verdienen per maand wil je 8 % vakantie toeslag hebben om 1 x in het jaar een vakantie te beleven.

  ik kan me nix veroorloven, ik verdien met elke dag meer dan 15 uur werken maar 600 a 700 euro per maand, zonder vakantie geld zonder vrije dagen,geen feestdagenniet uitgaan, geen cadeau voor iemand kopen als die jarig is, kortom elke cent omdraaien om maar rond te kunnen komen een dag ziek zijn kan gewoon niet want dan komt je financieel niet uit.

  Kortom tis van de zotte , dat je met wel degelijk gegronde klachten eruit gebonjourd wordt en maar champions moet gaan plukken bij agrifirm.

  Een baas die weet dat je status arbeidsgehandicapte hebt en dus ook bepaalde klachten hebt die neemt je niet eens aan.

  dus een keus heb ik niet gehad.

  maar ik zou er ( uitdrukking; een Moord voor over hebben om maar een normale baan te hebben en een normaal loon, zodat je leuke dingen kunt gaan doen en je leven uitstippelen en proberen er nog wat van te maken) !

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 19.49 uur

 53. @”ook gedupeerd door de regering”, mag ik je een tip geven, zet al die negatieve energie eens om in positieve energie, mensen kunnen veel meer als ze zelf denken.

  Reactie door Ronald — zondag 10 oktober 2004 @ 20.01 uur

 54. @ ronald

  Mijn negatieve energie heb ik grotendeels laten varen, en heb ook niet voor niets het initatief genomen een eigen zaak te starten, juist vanwege het feit dat er weinig keus was voor mij, tis elke dag een strijd met deze klachten alsnog een bedrijf te moeten voeren ook, er zijn dagen dat ik totaal niets kan, maar ik moet door.

  wat betreft hoe het mij in mijn jongere jaren is vergaan zal ik nooit voor 100 % accepteren, ik moet er mee leren leven, en dat doe ik ook maar kost elke dag weer ontzettend veel energie omdat je aan de kant wordt gezet en dat moet je gedogen en dat is triets.

  @rob,

  Ik voel me inderdaad machteloos en erg woedend, ik zie het als een straf dat ik goed ben geweest en vervolgens dit eraan over heb gehouden, vervolgens moet je door maar daar houdt het ook mee op ook.

  Tis triest dat het zo moet hier in nederland.

  en wat betreft dat andere, dat laat ik rusten want dat zal inderdaad een menings verschil blijven :-)

  zoals ik al zei, voor mij is het te laat en er zal ook geen verandering voor mij komen ondanks mijn klachten en de situatie.

  maar ik ga door en hoop ooit alsnog inderdaad een gewone baan te kunnen krijgen, want een eigen zaak heb ik nood gedwongen gestart om te overbruggen.

  En heb er nooit voor 100 % achter gestaan en zal ik ook niet doen ook, want zolang als mijn bedrijf bestaat is het nog altijd waardeloos geweest en erg af zien.

  dus ik ga nog altijd voor een leuke baan, huisje boompje beestje en af en toe een leuke vakantie :-)

  hopleijk gaat dat er inderdaad komen.

  ik wens iedereen veel sterkte toe en hoop dat het kabinet alsnog tot in keer komt.

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 20.42 uur

 55. @”ook gedupeerd door de regering” jij bent niet gedupeerd door de regering, maar de samenleving wordt nu gedupeerd door regeringen uit het verleden (massaal dumpen van werknemers in de WAO etc etc).
  Nu moet deze regering maatregelen nemen waardoor jij de dupe wordt.

  Wat is er mis met een eigen bedrijf, niks mooier als eigen baas bent geworden vanuit een WAO.
  Als je nog eens wat ICT ondersteuning nodig hebt hoor ik het graag, voor zulke mensen doe ik het met plezier gratis.
  :)

  Reactie door Ronald — zondag 10 oktober 2004 @ 21.04 uur

 56. Ronald,
  het is het proberen waard, maar je moet een eigen bedrijf niet romantiseren, er zijn er veel die het niet redden de meeste haken naar een paar jaar weer af.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 10 oktober 2004 @ 21.23 uur

 57. @Folkert, helaas redden het er inderdaad veel niet, maar niet geschoten is altijd mis zeg ik maar.
  Maar mensen die nog vanuit een WAO een bedrijf proberen op te richten noem ik vechters en dat vind ik het waard om te ondersteunen.
  Mensen die vanuit een WAO roepen dat ze zielig zijn heb ik een stuk minder medelijden mee.

  Reactie door Ronald — zondag 10 oktober 2004 @ 21.34 uur

 58. @ Ronald,

  In zekere zin kun je zeggen ideaal een eigen baas zijn, maar je moet een hoop doen en verdient bijnan niets, anderzijds inderdaad ik heb een gok in het diepe gewaagd en ben nog steeds bezig om op eigen kracht me te kunnen redden, en op een cv staat het wel stoer een eigen bedrijf, maar inderdaad het zijn er een hoop die het niet redde, ik zou graag anders gewilt hebben maar op dat moment zat er niets anders op dus vandaar deze keuze.

  enerzijds trots dat ik het heb gedaan en dat ik nog sta als bedrijf en ook als persoon je put er kracht uit maar anderzijds ga je ook vaak door een hel.

  tis moeilijk te overleven, zeker ook met deze slechte economie en overal maar weinig kaas van gegetene, ik doe nu iets waar ik nog nooit voor heb geleedr en nu naast wat andere activiteiten toch nog mezelf aan het bijscholen ben om op die manier weer inkomsten te genereren.

  een eigen bedrijf is niet romantisch maar best cool als je je staande weet te houden.

  het eesrte jaar heb ik overleefd nu de rest nog :-)

  tuurlijk zoals je kunt zien, heb ik ondanks alles mijn lebven proberen op te pakken met vele downs, de ups komen hoop ik nog ;)

  Maar ik ga ervoor en afhankelijk van wat je kan wil ik altijd mijn ogen voor je open houden en wellicht kan ik eens wat voor je doen.

  @ Folkert,

  ik heb inderdaad een hekel aan zielig doen en wil hier ook niet zo over komen, ik heb ook mijn trots en wilde altijd on afhankelijk zijn, dat was een reden waarom ik alsnog vanuit de wao weer een eigen leven heb geprobeerd op te bouwen en vandaar de keuze een eigen bedrijf te starten, tis moeilijk maar hoop op deze manier in ieder geval mijn eigen waarde te behouden en onafhankelijk te zijn en te blijven van het uwv en de bijstand.

  en tuurlijk ben ik tot zover ondanks alle pijn ellende toch blij dat ik die stap heb genomen en dat ik het nog mag doen.

  ook al is het vechten om te overleven.

  klopt een vechter ben ik vandaar dat ik deze keuze heb gemaakt om toch door te gaan.

  en tot zover heb ik geluk dat die mogelijkheid er voor mij was om vanuit het niets toch nog iets neer te zetten.

  maar romantisch is het zeker niet :)

  maar ik ga er voor zolang het nodig is .

  Reactie door ook gedupeerd door de regering — zondag 10 oktober 2004 @ 21.47 uur

 59. Ronald,#69
  dat zeg toch dat het proberen waard is, en ook daar kan je geen appels met peren vergelijken de een redt maar de meeste niet ondanks dat ze hun stinkende best doen..

  Reactie door folkert de lepper — zondag 10 oktober 2004 @ 21.57 uur

 60. Ze moeten eerst eens die achterlijke regels veranderen met die keuring. Als ik 3 x heb gebukt en dan te horen krijg dat ik niet langer als 5 minuten mag staan,vraag ik die arts of ik dan ook niet meer op een bus kan wachten.Dan staan ze je aan te kijken of ze water zien branden.Verder werd er niet naar me gekeken.Die man ziet je 1 kwartier, zonder je verder te kennen en ziet kans over je te kunnen oordelen.Werd voor 100% goedgekeurd,waarbij ik de vraag heb gesteld of ik dan morgen als opperman in de bouw aan de gang mag.Geloof me als ik zeg dat dat in mijn geval echt niet gaat,maar met deze regering dus nu wel.Ik heb me later door een andere arts op vezoek van de rechtbank opnieuw moeten laten keuren,dat ging er heel anders aan toe,en heb de rechtzaak zonder advokaat gewonnen. De bedrijfsvereniging kwam ook niet opdagen.Zoals hun met mensen omgaan maakt me woest.Het aller ergste vindt ik het als mensen zichzelf iets minder kunnen verdedigen. Die zijn overal de dupe van

  Reactie door bluebird animatie — zondag 10 oktober 2004 @ 22.34 uur

 61. http://www.nieuws.nl/bericht/4/29500
  lees dit een gewaarschuwd mens telt voor 2

  Reactie door REINTERGRATIE ???? — dinsdag 12 oktober 2004 @ 13.04 uur

 62. Een tip voor alle mensen die straks met de WAO herkeuring gezond of gedeeltelijk gezond verklaard worden. Ga tegen deze beslissing in beroep. In eerst instantie wordt deze klacht behandeld door een commisie van het UWV zelf, natuurlijk zal er tengunste van het UWV besloten worden. Daarna kan u het geschil aan de rechter voorleggen.
  Velen zijn u voor geweest en hebben alsnog hun gelijk bij de rechter gehaald. Daar komt bij dat wanneer iedereen dat doet de UWV grote problemen krijgt.
  Ook kunt u ten alle tijden over u dossier beschikken, dit zijn persoonsgevens. N.a.v. de Wet Bescherming persoonsgegevens kunt u de gevens opvragen en aanpassen. Ook hier zie ik wel een aardig gevolg als een paar honderduizend mensen hun dossier gaan opvragen.
  Voor meer informatie raad ik de site
  http://www.wao-wet-weetjes-advies.nl/ aan.
  Die btw niet van de UWV is.

  Reactie door rommel — dinsdag 12 oktober 2004 @ 18.07 uur

 63. De naam zegt het al, ROMMEL. Heb er verder niets aan toe te voegen, ha ha.

  Reactie door JanW — dinsdag 12 oktober 2004 @ 19.38 uur

 64. Mijn ervaring omtrent een copie maken van een medich dossier een paar jaar geleden was, dat ik er 10 gratis gratis mocht maken en de rest op eigen kosten was.
  Mijn volgende baan ????? pyromaan lijkt me wel wat

  Reactie door dirk — dinsdag 12 oktober 2004 @ 20.05 uur

 65. @dirk
  Dan ben je genaaid. Wettelijk mogen ze niet meer dan 10 gulden dus 4 euro nog wat vragen. Ook al bestaat je dossier uit 10.000 velletjes.

  Reactie door rommel — woensdag 13 oktober 2004 @ 14.32 uur

 66. Bedankt voor de tip ROMMEL —-> ik heb je site wao wetjes en weetjes op mijn site http://bluebirdanimatie.jouwpagina.nl geplaatst.Dit in de hoop dat nog veel meer mensen er gebruik van kunnen maken

  Reactie door dirk — woensdag 13 oktober 2004 @ 15.31 uur

 67. Herkeuring…bibber bibber.Vorig jaar ben ik in de ziektewet beland met een angst-paniekstoornis-burnout.
  Op dit moment ben ik voor 55-45% afgekeurd.Het herstel duurt lang en ik wil heel graag weer een betaalde baan,te graag,hierdoor kom ik vrij sterk over.
  Dit is een voordeel bij sollicitaties maar ook een valkuil bij bijvoorbeeld een keuring ik wil niet ziek zijn en probeer er ook zo weinig mogelijk over te praten en ontken het liever.Ik hoop dat ik bij de herkeuring netjes behandeld wordt en dat de arts me niet goed gaat keuren terwijl ik nog niet voldoende hersteld ben.Als je het nieuws een beetje volgt wordt je best bang voor zo”n herkeuring!Als het goed is zit er een echte arts op de stoel tegenover je maar ik ben benieuwd of die het eens zijn met de criteria die bepalen of je gezond bent of niet.
  Mijn tip aan mensen die naar de herkeuring moeten is: denk goed na voordat je antwoord geeft blijf zo eerlijk mogelijk en laat je niet omver praten!Ik was bijna goedgekeurd terwijl ik nog in een therapie zat, door mijn assertiviteit heb ik kunnen voorkomen dat ik helemaal werd goedgekeurd.Misschien heeft iemand die al naar de herkeuring is geweest nog wat tips.Alle tips zijn welkom Alle negatieve publiciteit is zeer beangstigend voor mensen met een psychische aandoening!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door miep — woensdag 13 oktober 2004 @ 21.21 uur

 68. TIP 1 . Als een arst vraagd hoe gaat het met u, is mij geleerd zeg nooit dat het goed gaat,want dat vatten ze letterlijk op

  Reactie door dirk — donderdag 14 oktober 2004 @ 0.37 uur

 69. Voor Ramperveen / Jacob Bakker / mark / Ronald / JanW en wie ik
  eventueel in deze categorie vergeten ben !!!!

  Wel mannen, ik hoop dat jullie allemaal vrouwen hebben die minimaal een jaar of TIEN ouder zijn dan jullie !!!!!!!!
  Ik hoop VAN HARTE ? voor jullie dat zij GÉÉN jaren jonger zijn.
  Waarom ???? Vanwege de wet 2015 !!!!!!!
  Die wet houdt dus in dat als iemand na 2015 65 jaar wordt hij of zij AOW (als dat er nog is!!!!) krijgt.
  Dat wil dus zeggen AOW voor een alleenstaande !!!!!!
  Mocht jullie eventuele partner jonger zijn (bij voorbeeld een jaar of vijf!) dan is het gewoon PECH hebben.
  Of jullie moeten in de voorgaande jaren maatregelen getroffen hebben om dat GAT op te vullen en dan kunnen jullie gezamenlijk van een LEUKE OUDE DAG genieten.
  Of vrouwlief moet gaan werken tot haar 65ste !!!!
  Zó ziet dan de TOEKOMST voor de komende generaties eruit.
  Én mannen, tevreden ?????
  Zoek nu maar uit welke kabinetten daarvoor gezorgd hebben !!!!!
  O ja, Jacob Bakker, laat ik nu toch géén familie of vrienden in mijn omgeving hebben die dapper bijklussen !!!!
  Zij werken allemaal !!!! Misschien de verkeerde omgeving dat u wel 10 gevallen kent, die dapper bijklussen ????

  Met vriendelijke groet,
  GABY

  Reactie door GABY — vrijdag 15 oktober 2004 @ 10.46 uur

 70. Ik zit vannaf 1990 voledig in de wao maar zoals het er nu gaat uitzien heb ik de kans dat ik eruit wordt gegooit.

  Wat dus gaat betekenen dat ik eerst nog in de WW zou komen en moet soliciteren aangezien ik vaak ziek op bed lig zit geen werkgeven op mij te wachten dus zal ik eindigen bij socialedienst

  daar komt nog bij dat ook in de ziekte kosten steeds meer eigen bijdrage wordt verlangt zodat we straks met een verenigd clubje ex WAOers ramkraken moeten gaan plegen bij de apotheken omdat medicijnen niet meer te betalen zijn.

  En als ik dan lees over UWV mannen die gouden handrukken krijgen met bedragen waar ik 20 tot 30 jaar van kan leven denk ik wat één corupte kolerezooi
  sorrie voor de uitdruking.

  maar goed ook daar zal wel weer een diepere gedachte achter zitten

  end

  Reactie door ed — zaterdag 16 oktober 2004 @ 13.07 uur

 71. Hallo allemaal,

  In mei vorig jaar kreeg ik een telefonische oproep van het UWV Cadans voor een herkeuring na 5 jaar, er werd in het gesprek erbij gezegd, dat ik niet perse hoefde te komen en dat ik dan gewoon 35% t/m 45% afgekeurd zou blijven. Ik wou dat ik toen niet geweest was op herkeuring. En waarom niet? Omdat ze me sinds 18 december 2003 voor 100% goegekeurd hadden. Ik hem MS, een chronische ziekte met veel wazige klachten die niet zichtbaar zijn. Mede omdat wij een tweeling hebben, waar ik toen elke dag hulp voor kreeg van familie en buren, wat ik dus ook verteld had, vonden ze me toch goed genoeg dat ik 8 uur per dag kon werken. Hun stelling: Als je 12 uur per dag voor je kinderen kunt zorgen, kun je ook 8 uur per dag werken. Dat deed me heel erg zeer, want ze begrijpen niet dat ik niets liever wil als helemaal alleen voor mijn kinderen zorgen zonder altijd maar hulp over de vloer. En dachten ze nou echt dat ik niet liever gezond zou willen zijn en zou willen werken. Dan heb je tenminste nog sociale contacten, nu zit ik thuis tussen 4 muren. Tot overmaat van ramp zit mijn man net boven de grens met zijn loon wat betekend dat wij uit het ziekenfonds zijn gegooid en nu een particuliere verzekering hebben. Daar gaat al bijna een heel maandgeld naar toe voor 1 gezonde volwassenen 1 volwassenen met een ziekte (want daar betaal je meer voor) en dan nog 2 kinderen van 4 jaar ondertussen. Ik heb ook alles aangevochten samen met ARAG een rechtbijstands verzekering die we hebben afgesloten. Ik heb niets gewonnen, de reden? Moeheid is medisch niet aantoonbaar. Als het dalijk nog verder achteruit gaat met mijn MS en ik heb een hulpmiddel nodig zoals een brace of zo, dan moet ik het maar weer eens aanvechten was het advies, want dan had ik meer kans. Door dit alles kan ik nu naar de psycholoog omdat er zoveel woede in me zit en ik hier niet mee om kan gaan. Wat weer effect heeft op het gezinsleven.

  UWV bedankt, ik wou dat mijn neuroloog het zo gemakkelijk kon zeggen, u bent genezen, u kunt weer gaan werken, maar die kan het niet en bij het UWV zitten artsen die dat wel kunnen. Toch knap van ze.

  Met vriendelijke groet,
  Allison

  Reactie door Allison — zondag 17 oktober 2004 @ 9.39 uur

 72. Eén miljoen mensen is in Nederland kennelijk niet gezond genoeg om te werken. Wat zijn wij mensen toch een “sterk” diersoort he? Ik hoop dat we er met z’n allen ook voldoende aan blijven denken dat we als samenleving ook gewoon moeten blijven voortbestaan.

  Reactie door Aschwin — zondag 17 oktober 2004 @ 14.47 uur

 73. Ik heb een spierziekte en ben 100% afgekeurd. Maar ben met tijden bekwaam om te werken. Maar krijg hierin op geen enkele manier medewerking.
  Wat kreeg ik te horen. Dat geeft te veel administratief werk het iedere keer in en uit schrijven en als u toch gaat werken verliest u ieder recht op een uitkering. Maar ik dacht zo de periode dat ik werk kost ik hun niets. Maar leg dat hun maar eens uit. Dus ben ik gestopt met proberen om te werken. Maar dan zijn er van die jokers die zeggen er zitten mensen in de wao die er niet horen dan behandel de gehandicapten ook eens als normale mensen. En geef iemand die wil de kans en tijdelijk weer te gaan werken en zeg tegen die werkgever als de wao het werk niet meer kan nemen wij de ziektekosten weer over. Dan zijn die bezuiniggingen alle maal een stuk minder nodig.

  en dan, als je bij de wao mensen zou gebruiken die zelf ook iets mankeren en niet van die zakken vullende pennen likkers. Zouden er veel minder mensen in de wao zitten. Dan zitten er mensen die weten waar ze over praten. Ze kennen de in en outs van ziek zijn en het gedrag van bureau-craten en niet zeggen als ik op het eind van de maand maar salaris heb.

  Ziek zijn is erg maar het is erger om je mede mens als vuil te behandelen zoals onze huidige regering. Neem bekwame mensen pak de oplichters aan en financieel is iedereen er uit. Geen bezuiniggingen nodig

  Thomas

  Reactie door Thomas — zondag 17 oktober 2004 @ 21.28 uur

 74. Tja, deze regering weet niet wat de letters CDA betekenen geloof ik, is het niet CHRISTELIJK DEMOCRATISCH archipel? Of vergis ik me.
  Volgens mij zijn het wolven in schaapskleren de hele top van de regering, die huichelachtig tijdens de verkiezingscampagne van alles beloven maar wat ze echt gaan doen de mond over houden. Ja huichelachtig is het goede woord en dat is christelijk???? Volgens mij weten ze niet wat het betekend , huichelachtig, maar dat is achter je ellebogen hebben, je met een vriendelijk lach je aan blijven kijken en tegelijk euthanasie op je plegen in de vorm dat alle sociale rechten die opgebouwd zijn met 1 pennenstreep afschaffen, kijk maar naar het pc-prive project. Snel even afschaffen voor 5 uur anders kopen ze nog even een pc en dat mag niet. Is dit DEMOCRATISCH? En dat denkt aan de medemens?? Is dat christelijk???? Ik wed dat ze voor in de kerk zitten en weet je wat nu zo leuk is, de stoelen voor in de kerk zijn bestemd voor de grootste zondaars. Dat heb ik vroeger nog eens geleerd.
  Ik ben 16 jaar geleden in de WAO gekomen door te hard werken, dat kan niet, nou echt wel. Het was in de tijd dat je ATV dagen in het leven geroepen zijn. Je zou een dag vrij zijn in de maand en er zou dan iemand voor jou de dag invullen bij de baas, dat is het verhaal maar de werkelijkheid is dat er niemand bij kwam, je wel vrij was en dat je je werk gewoon deed in dezelfde tijd die overbleef. Je werkte dus veel harder dan anders want je had net zoveel werk als anders maar in kortere tijd moest het klaar zijn. Ga maar na, in die tijd zijn de meeste uitvallers gekomen. Ik heb al mijn reserves die een mens heeft in de jaren daarvoor verbruikt. Nu wil dit kabinet de tekortkomingen van voorheen afschuiven op de werknemers en zelf buiten schot blijven. Toen ik net in de WAO zat was ik best depressief, zo depressief dat ik er een eind aan wilde maken en weet je wat nu het gekke is, het komt weer boven drijven, ik heb nu een geweldige vriendin er is nu zeker geen sprake meer van maar toch, de gedachte is nu wel, jammer dat ik het toen niet gedaan hebt, dan had ik die rotzooi die deze regering schep niet mee hoeven te maken. Ik zou graag willen werken, natuurlijk maar het kan niet meer, ik zit nachten op als ik me maag weer eens geledigd hebt omdat er weer wat gebeurt is. Ik kan geen stress meer hebben. Dat elastiekje is te kort geworden en het knapt steeds vaker. Ben een chronische maagpatiënt geworden van alles. Ben door mijn ziekte me huwelijk, huis en werk kwijtgeraakt. Ja zelfs de Multibedrijven , voorheen de sociale werkplaats, kan mij geen baan aanbieden. Ik raak bijna de grond, ik moet alles verkopen om me hoofd boven water te houden, is dat christelijk??? Kan ik bij de premier aankloppen voor een pannetje eten?? Zal wel niet, je wordt gelijk opgepakt als je een pan bij je hebt, want daar zou je mee kunnen slaan. Ik denk dat het een goede actie zou als dat de hele regering zou vallen en dan eerlijk moet zeggen wat ze van plan zijn te gaan doen en geen smoesjes verkopen die leuk klinken en dat je bijna op ze zou stemmen. Maar ik weet zeker dat ze de wonden moeten likken en op een afstand zitten te kijken. Nee democratie betekend voor mij iets anders dan dat deze regering voorstelt. Ik zou heel graag naar buitenland willen vertrekken , zoals zo velen, maar me gezondheid laat het niet meer toe. Kan geen kant heen. Jammer, dan waren ze van me af en ik van hun.

  Een rotterdammer

  Reactie door martin — donderdag 21 oktober 2004 @ 2.08 uur

 75. JAN na dit artikel gelezen te hebben http://www.nieuws.nl/bericht/4/29914 zou ik zeggen
  ZET HEM OP EN KOM OP VOOR DE W.A.O

  Reactie door dirk — donderdag 21 oktober 2004 @ 23.37 uur

 76. dit lees ik net op teletekst http://teletekst.nos.nl/gif/109-01.html nu maar hopen dat ze de wao niet vergeten

  Reactie door dirk — vrijdag 29 oktober 2004 @ 15.56 uur

 77. ik heb door een vekeersongeval een posttraumatische whiplasch
  opgelopen.dit is nu anderhalf jaar geleden.ik ben 2 weken geleden naar de keuringsarts van het uwv geweest.gisteren ben ik naar de arbeidsdekundige geweest.dit was een vrouwelijke.ik schrijf dit namens mijn vrouw.zij komt in elk geval niet in de wao.de pc heeft uitgewezen dat zij nog schroefjes of printplaten kan inpakken.eerst kon zij ook nog als bediende aan de slag.toen heeft mijn vrouw gevraagd of zij dan het servies zou betalen.want het meeste wat zij in haar handen heeft laat zij vallen.niet prettig hoor.maar nu komt het.zij heeft consetratiestoornissen geheugenverlies en last van trillingen.deze drie beperkingen waren niet door de arts meeberekend.ik heb toen gezegd dat die arts dan het werk niet goed heeft gedaan.want als die wel hadden meegeteld was er een andere uitslag uit de pc gerold.zij zij dat ik maar moest afwachten tot ik bericht zou ontvangen van het uwv.tot slot toen wij weg gingen daar kwam mijn vrouw nog niet meer uit de stoel.zij zag zelf dat dit geen komedie was.ik keek haar aan en nam met een glimlach afscheid.ik weet verder niet wat ik nog kan doen.groetjes en alvast bedankt.

  Reactie door antonette — dinsdag 24 mei 2005 @ 18.21 uur

 78. Ik ben de zoon van een man die botontkalking heeft en reuma, verdere details weet ik niet. Maar ik vind de herkeuringen voor mijn vader dus echt volstrekt onzin. Hij is gewoon bang om herkeurt te worden, is dat het waard?

  Reactie door Sander — vrijdag 15 juli 2005 @ 15.16 uur

 79. De regering heeft het zelf in de hand gewerkt door werkgevers toe te staan om mensen in de WAO te laten wegvloeien, en dan de allochtonen die ook misbruik van de WAO maken omdat het niet aan het werk komen door bijvoorbeeld te taal niet machtig te zijn of gewoon doordat ze onaangepast zijn, meestal de Marokkaan, en die kosten allemaal geld. De lafheid van de politiek om beter te rechercheren om te kijken wie er terecht en wie er niet terecht in de WAO zit, dan had het nu anders eruit gezien naar mijn mening.

  Hitler was nog niet eens zo asociaal als de regering nu, alle zieken en gehandicapten werden keurig voor een kuil geplaatst en de mitrailleur verloste ze uit hun lijden.

  De regering hanteert hetzelfde idee, maar dan slimmer/hypocrieter/ondemocratischer, door mensen gewoon als een nummer te behandelen en ze onterecht uit de WAO te kukelen. Ik zou er niet gek van opkijken als er een aantal keuringsartsen gaan sneuvelen door slachtoffers van de Endlösung.

  Reactie door Ruud — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.07 uur

 80. Het leuke Nederland!!!
  De regering wil de mens aan het werk krijgen, ik vraag mij af als 22 jarige werkende vrouw waarom zij dan de mensen die dat ook willen het alleen maar moeilijker maken. Bijvoorbeeld mijn moeder verloor haar baan, ze is via een soort uitzendbureau na 2 jaar weer aan het werk, ze verdiend wel eens waar minder dan eerst maar ze is er weer uit.
  dan komt de vakantie het bedrijf ligt stil, mijn moeder heeft geen inkomsten. nu 3 maanden later krijgt ze eindelijk een K.U.T. bedrag van de UWV(vakantiegeld). en krijgt ze terwijl ze alweer een tijd werkt 1 bedrag van €200,- van het uitzentbureau(€900,- te weinig zo werkt hun administratie), daar kan toch geen mens van rondkomen!!
  daarbij komt er een bult papier winkel bij waar je niet goed van wordt, en elke keer is het iets anders, er wordt onderling bij het UWV niet gecommuniceerd.
  Dit soort dingen zorgen ervoor dat mijn moeder nu wou dat ze er helemaal niet aan begonnnen was.
  en zo zijn er genoeg verhalen waar je als regering eens vlink over moet gaan nadenken dit kan vele malen gemakkerlijker.

  We zeggen nu al, als werkende man(vrouw) wordt je gestraft.

  Verder wil ik ook zeggen

  Hoe moeilijk is het om een regeling te maken om 50 plussers eerder telaten stoppen.
  simpel voorbeeld.
  in bedrijf A werken 80 mensen waarvan 5 of meer de 55 dicht naderen, regel dat een jongere bijvoorbeeld iemand van 20 bij dat bedrijf kan werken onder de begeleiding van die 50 plusser waarbij in het begin de 20tiger misschien minder uren maakt en later steeds meer en de 50 plusser steeds minder uren gaat maken.
  het schuif effect van 20tiger er in 55tiger eruit.
  het voordeel hiervan is dat de kennis en ervaring van de 50plusser overgedragen wordt en niet verloren gaat.
  jongeren aan het werk, zij blij ouderen optijd met het pensioen zij ook blij.

  Reactie door Desiree — donderdag 29 september 2005 @ 21.17 uur

 81. Ja!!! Ik ben beter!!! Alleen volgens de keuringsarts dan (helaas). Ik moet 40 uur gaan werken. Wel zittend werk maar full-time. Jammer dat alle andere doktoren mij wel ziek vinden. Ehlers Danlos Syndroom heb ik, een bindweefsel ziekte die ervoor zorgd dat ik altijd pijn heb en snel moe ben o.a. mijn gewrichten zijn hypermobiel dus zittend werk is ook niet mogelijk (bijv.schouders hangen altijd uit de kom). Hier kom je ook nooit meer vanaf. Alsof dit al niet rot genoeg is moet ik me ook nog druk gaan maken over sollisitatie-plicht. Hierdoor ben ik depressief geworden iets wat ik er als alleenstaande moeder er nog bij moest hebben. Namens mijn 10 jarige dochter (die het al moeilijk zat heeft met een zieke moeder) en mijzelf wil ik deze regering hartelijk danken voor nog meer ellende!!!

  Reactie door Anita — maandag 17 oktober 2005 @ 17.01 uur

 82. Voor het geval dat…….. heb nu ook op http://www.wao-wet-weetjes-advies.nl twee standaard brieven geplaatst.
  1- verzoek uitstel herbeoordeling i.v.m. waarschijnlijke onrechtmatigheid
  2- inleidend bezwaar, welke later inhoudelijk aangevuld zal worden, i.v.m. waarschijnlijke onrechtmatigheid

  UWV wil niet dat de met wao-oogkleppen werkende bezwaar en beroep juristen het te moeilijk krijgen……… dat krijgen ze dus wel met alle gevolgen van dien. De landsadvocaat lastig vallen of in de wielen rijden, veel te lang doen over een bezwaar enz enz enz……
  Willen ze dat voorkomen dan dienen aan het verzoek tot uistel te voldoen…… gevolg, nog meer vertraging.

  Reactie door Frits — donderdag 3 november 2005 @ 13.35 uur

 83. Mensen mensen juist door zo over de buitenlanders te praten, maken julie het dat ze tegen julie gaan keren en dus er alles aan gaan doen om julie land te vernietigen. Dit lijkt mij logisch toch???

  Reactie door Halil — dinsdag 13 december 2005 @ 16.33 uur

 84. Morgen wordt ik gekeurd..ben zo bang.
  Na alles wat ik heb kunnen lezen..
  Ben een psychose patient en al jaren onder behandeling met de medicatie.
  Afgelopen tijd..door alle angsten ben ik hard achteruit gegaan, van het weekend zat ik met spoed in het ziekenhuis omdat ik had geautomutuleerd..
  Door mijn ziekte leef ik heel geisoleerd en kan nu van angst de wanden beklimmen..
  Dat is wat dit alles met mij doet.
  Rechtvaardiging geloof ik niet meer in.
  Morgen bepaalt de percentage die behaald moet worden de uitkomst..niet wat ik als mens ben of wat als mens voel..
  Ik schrijf dit als klein meisje verloren zo nu in dat onrechtvaardige Nederland.
  Maar waar blijft mijn stemmetje..
  alleen tegen de wand.
  Sammy

  Reactie door Sammy — donderdag 15 december 2005 @ 22.30 uur

 85. Ook ik ben wonderbaarlijk genezen.Ik ben van volledig afgekeurd naar volledig goedgekeurd gegaan. Ik was doodziek tijdens de keuring en daarom had ik alles voor die tijd al op papier gezet , is niet eens naar gekeken.Ik ben hier voledig kapot van . want ik wil zo graag werken maar lichamelijk kan dit niet.Mijn ziekte is uitzonderlijk maar ze vinden dat een klein beetje bloodstellen aan bepaalde stoffen wel kan. Hierdoor zal mijn ziekte alleen maar verergeren. Maar ik ga net zolang protesstreren als ik kan.De energie heb ik niet maar ik hoop dat een aantal mensen mij kunnen helpen. Veel strekte voor iedereen die nog naar de keuring moet. Ik heb ook nog een vraag , wat mogen wij als uikeringsgerechtigen van het UVW verwachten. Dat de keuring zorgvuldig is ?? of worden wij er zomaar uitgegooid ?
  Groeten Alie

  Reactie door a de vreugd — zondag 27 augustus 2006 @ 22.46 uur

 86. c15973e1384dd5d83672a920952d6443

  Reactie door c15973e1384dd5d83672a920952d6443 — dinsdag 28 november 2006 @ 1.59 uur

 87. Vreemd dat maar een iemand heeft gereageerd vanaf december 2005.Zijn alle herkeurde mensen dan ineens weer werkzaam? Ik sta op het punt een psychiatrische expertise te ondergaan naar aanleiding van de herkeuringen. Na in 1996 afgekeurd te zijn na een zoals het zo mooi heet psychische decompesatie,belande ik in de WAZ. Na vijf jaar wordt je herkeurd en het leek me prima om met mijn oude verzekeringsarts een gesprek aan te gaan. Omdat ik voorheen als ziektewetrapporteur voor hem gewerkt had en hij me prima kende,dacht ik wel weer voor werk in aanmerking te kunnen komen. Na het keuringsformulier verzonden te hebben werd de uitkering echter gewoon verlengd met nogeens vijf jaar.Nu na 10 jaar ben ik wonderbaarlijk genezen maar lijdt waarschijnlijk nog wel aan een posttraumatisch stresssyndroom en wacht me straks een brug??baan??.
  groetjes,
  Chris

  Reactie door cc haak — vrijdag 9 maart 2007 @ 10.46 uur

 88. Tot mijn grote verbazing las ik in een brief van Donner aan de 2e kamer dat de afspraak in het regeerakkoord om de groep van 45 tot 50 jarigen toch te keuren. Ik ben 51 en behoor tot die groep. Gezien de verhalen over de herkeuringen en mijn ziektebeeld, was ik erg blij toen ik vernam dat de nieuwe regering 45 tot 50 jarigen niet meer zou herkeuren. En wat voel ik me nu weer belazerd. Mijn laatste beetje vertrouwen in de politiek is nu echt verdwenen. Er is mij (en 100.000 anderen) een toezegging gedaan die met evenveel gemak weer ongedaan wordt gemaakt. Wat me ook verbaasd is dat er vrijwel geen aandacht in de media aan is besteed. Zijn of worden er vragen over gesteld in de kamer? Zijn de overige regeringspartijen het hier mee eens?

  Mijn toekomst is nu weer erg onzeker geworden. Drie jaar heb ik in spanning zitten wachten op een oproep. Die spanning beinvloed mijn gezondheid en energie. Ik was blij daar vanaf te zijn. Nu gaat dat feest gewoon weer door. Hoewel ik zelf vind dat ik niet kan werken, vrees ik, gezien de verhalen, dat de UWV daar straks anders over denkt. Daarnaast ben ik inmiddels de 50 gepasseerd en zoals bekend, werkgevers zitten niet te springen om 50 jarigen die 10 jaar een wao-uitkering hebben ontvangen. Raar trouwens dat dit leeftijdscriterium gebaseerd is op een moment in de tijd en niet op de leeftijd van de patient op het moment van herkeuring. Eigenlijk is hier mijn inziens sprake van pure willekeur. Ik maak nu als 51 jarige immers net zo weinig kans op een baan als iemand die 3 jaar geleden op grond van zijn leeftijd (50+) niet meer hoefde te worden herkeurd.

  Reactie door J. Hakkert — woensdag 11 april 2007 @ 8.57 uur