Samen voor een betere Popcultuur

Onderstaande mensen hebben als eersten het Manifest voor een Bloeiende Popcultuur onderschreven.

Arda Gerkens (SP Tweede Kamerlid), Jan Douwe Kroeske (Twee Meter Sessies), Bob Fosko (muzikant, acteur, zanger) Gerard J Walhof (VPRO 3voor12), Ali B. (muzikant, rapper), Def P. (muzikant, rapper), Nico Brandsen – Hammond organist van OLaBOLA, gast toetsenist van Kane , Thé Lau (muzikant), Jerney Kaagman (directeur Conamus), Peter Smidt (projectmanager Conamus/Artistiek directeur Noorderslag), Arjen Davidse (Nederlands Popinstituut), Ro Krom (muzikant o.a. OlaBola), Annemiek van Grondel (zangeres, journalist), Helma Wiebrechts (P60 programmeur),Gerard Lohuis (Directeur P60), Sem David Bakker (Caesar), Frans van Deursen (acteur, zanger, schrijver), Jeroen van de Wiel, Theo Slagter (muzikant), Frans Molenaar (muzikant Eelman), Rick Treffers (zanger/gitarist o.a. Mist, free-lance popjournalist, Live in the Living Room, Astro Records), Marcel van As (docent Rockacademie Tilburg, drummer Coparck, dj Drums United) en Wouter Planteijdt (zanger, gitarist, tekstdichter, componist o.a. Sjako!), Lies Schilp – Zangeres Gruppo Sportivo Anneloes Elbertsen – Funplugged, Arnold Smits– gitarist Nicotine, Dalal Marouf – gitariste popdocente, Ronald Bleys gitarist Maida Vale, Maurits de Weert – bassist, Maarten Zielstra – Gitarist Amber Roots, Sidney de Haan – gitarist spoiler, Jeroen Gulikers – toetsenist/accordeonnist AMeHOELA, Bart IJpma alias Optimistig – Programmeur JC Babylon, Jasper Bax – manager/boeker van Beatbusters, Rude Rich and the High Notes, Laberinto, J-Stars, Ska-D-Lite, Kongo Banga, Toro Ensamble, Eric van Dijsseldonk – v/h Smalltown Romeos, Abel Canizales – Gitarist “Laberinto”, Harry Rienmeijer – Roccoman en ‘Piepschuim’ , Baz Mattie – producer, componist en drummer voor popgroep Mimezine, drummer van Coparck en dj van Drums United, Radboud van der Linden – Toetsenist The Starcrossed and Easy, Waldo Volmer – Programmeur St. Cultureel Podium De Kelder, Simon Gitsels – Duo Solo en sessiemuzikant, Tim van Berkestijn – producer, zanger, songwriter, Bo Koek –Kopna Kopna, Niels Goudswaard – ‘The Yearlings’ Henry Romkes – toetsenist AMeHOELA, Thijs de Melker – producent, ex-gitarist Raggende Manne, Jens van Wijngaarden – Solid Rocket Boosters, Ska-D-Lite, Piet – Trombone Ska-D-Lite, Dolf Planteijdt Gitarist van oa MORZELPRONK, Mathijs peeters – oa Sandusky, Ben Ruud Kleiss – trompetist oa Rude Rich, Jaimy Quite – drummer van Mist, DJ illusive – utreg massive(.nl)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 20 november 2004 :: 12.55 uur

13 Comments

13 reacties

 1. Ja ik loop al jaren rond met het idee een multiculturele Nederlandse popband te promoten. een band die wars is van welke achterstellig dan ook.

  Wat dacht je van “Grootmoe”er moet toch ergens een grootmoe met uitstraling en een goede stem te vinden zijn!

  Reactie door krul — zaterdag 20 november 2004 @ 13.17 uur

 2. Goed idee, en het eerste liedje dragen we op aan de regering met de onderstaande titel.
  http://server5.theimagehosting.com/image.php?img=naamloos1.JPG

  Reactie door Charles Starren — zaterdag 20 november 2004 @ 13.45 uur

 3. geen symbolen graag

  Reactie door krul — zaterdag 20 november 2004 @ 13.55 uur

 4. Dan in platte tekst.

  Eerste liedje voor de regering,….UP YOURS !

  Reactie door Charles Starren — zaterdag 20 november 2004 @ 14.00 uur

 5. Nu ken ik overigens ook niet alle personen in die passage, maar ik ben wel van mening dat we die hedendaagse Top40 troep zo veel mogelijk moeten indammen. Het is echt volkomen gestoord dat in de muziek van tegenwoordig de kwaliteit ondergeschikt is geworden aan de vorm (dat wil zeggen: blitse clips met halfnaakte huppelgrietjes). Het is broodnodig dat we onze cultuur en dus ook onze muziek gaan herwaarderen. Er moet veel meer rock, metaal, klassiek, soul en jazz (en minder rap, trance, r&b en ijdels) op de populairdere zenders komen.

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 20 november 2004 @ 14.48 uur

 6. Nu ken ik overigens ook niet alle personen in die passage, maar ik ben wel van mening dat we die hedendaagse Top40 troep zo veel mogelijk moeten indammen. Het is echt volkomen gestoord dat in de muziek tegenwoordig de kwaliteit ondergeschikt is geworden aan de vorm (dat wil zeggen: blitse clips met halfnaakte huppelgrietjes). Het is broodnodig dat we onze cultuur en dus ook onze muziek gaan herwaarderen. Er moet veel meer rock, metaal, klassiek, soul en jazz (en minder rap, trance, RnB en idols) op de populairdere zenders komen. Veel meer echte muziek dus.

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 20 november 2004 @ 14.49 uur

 7. @6 Daniël O.

  Ik ben het volledig met je eens, maar de dj’s draaien en krijgen volgens mij ook opdracht om alleen dat muziek te draaien waar het meeste op verdient wordt. Het heeft allemaal met het grote geld te maken. Dat is heel erg jammer, want dat komt de kwaliteit niet ten goede van het muziek. Het is tegenwoordig éénzijdige muziek op de radio. Ik zou liever zien dat er van alles gedraaid wordt, dus voor iedereen wat. Er ontstaan bijna ook geen z.g.n. Superbands meer, zoals in de 60, 70 en 80′er jaren. Tegenwoordig is het zo, een plaatje maken, snel geld verdienen(vooral platenmaatschappijen) en je hoort er vaak nooit meer wat van.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 20 november 2004 @ 15.47 uur

 8. Eddy Christiani de eerste nederlandse pop artiest die op een electrische gitaar speelde, al is mijn achterband wel wat zacht lieve schat spring maar achterop, spring maar achterop.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 20 november 2004 @ 17.35 uur

 9. Ben het er zeker mee eens.
  De mensen die al dat soort muziek nog ten gehoor brengen op de radio mogen dat niet.
  Dat zijn zogezegd boefjes, alles word van hun afgepakt, en moeten ook nog een grote boete betalen.

  Reactie door Leo 3 — zaterdag 20 november 2004 @ 20.04 uur

 10. De oorzaak van de boem-beom op de radio in Nederland is dat de zoals altijd idiote overheidsinmenging in de radiowereld heeft geleid tot veel te hoge veilingprijzen.

  De bettuttelende Calvino-Communisten cvan Den Uil hadden Veronia gewoon moeten laten liggen, dan waren zowel radio als muziekscene in Nederland nog gezond geweeest.

  Gelukkig geven, zoals zo vaak, ook in dit opzicht de VS het goede voorbeeld. Bans spelen zich de vongers blauw zonder de neiging aan de overheidsteit te gaan hange of kinderlijke en kinderachtige subsisie van opperhoofdd Jan Marijnissen te willen.

  Ik betrap me er we eens op dat ik denk: hoe komt de musieksscene in Chicago toch zo levendig zonder subsidevoorstellen van de Socialistische Partij? Ik kan er maar niet over uit.

  Al die negers staan daar multikultureel gitaar te spelen zodat je er koud van wordt, zonder dat Arka Gerdens iets ondertekend heeft. ‘I never hear dof no Rick van der Ploeg, man’. Een wonder

  Rock on, bothers and sisters, in de illusie dat uw rare geloofje ook maar iets te maken heeft met rock and roll.

  Reactie door Koos — zaterdag 20 november 2004 @ 22.50 uur

 11. Koos,
  ben het met je eens dat het belachlijk is wat er betaald wordt voor de frequenties om commercieelen radio te bedrijven.

  Ben het ook met je eens had veronica maar lekker een piraat laten blijven, had er misschien niet zoveel rotzooi als nu geweest in de ether, maar van de andere kant kan je ogen ook niet sluiten voor werkelijkheid, en die is dat er veel uit amerika naar hier over gewaaid is de commercie, en dat is wat veronica afgekeken heeft van daar uit vermoed ik..
  Maar de hele dag Big Bill Broonzy is toch ook niets.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 21 november 2004 @ 16.33 uur

 12. Het kwam ook door de opkomst van zenders als MTV. Ik ben bang, dat er geen terugweg meer mogelijk is. De muzieksmaak kun je wel altijd nog wat aansturen; als je als publieke omroep alle genres een eerlijke kans geeft op prime-time uren.

  Verder mogen ze wat mij betreft al die commerciele kanalen eraf gooien; die steeds maar dezelfde bandjes met bagger zitten te draaien. Marco Borsato; Bluf…….

  Reactie door ReneR — zondag 21 november 2004 @ 22.35 uur

 13. 5192e81
  fa0dee185f6006bbbdcf10c4a8702eaa 34.

  Trackback door 5192e81 — zaterdag 5 maart 2005 @ 16.57 uur