Nuon biedt excuses aan

Nuon laat in een paginagrote advertentie in de dagbladen weten dat ze de chaos bij het versturen van de eindafrekeningen in verband met verhuizing betreurt. De problemen worden veroorzaakt door de liberalisering die sinds 1 juli van kracht is.

Jammer dat ‘Ook dat nog’ niet meer bestaat.
Dan hadden ze eraan kunnen herinneren welke politieke partijen hier medeverantwoordelijk voor zijn. Welke? De partijen die om het hardst roepen dat de bureacratie moet worden bestreden. Deze partijen vonden het slim om de administraties van de stroomleverancier en de netbeheerder voortaan te scheiden. Zie hier het resultaat.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 15 januari 2005 :: 13.47 uur

26 Comments

26 reacties

 1. Ja, dat is nog maar het begin hoor..Straks zal het allemaal rotter worden, meer storingen, maar wel meer betalen dat dan weer wel…!!!

  Reactie door Lambert — zaterdag 15 januari 2005 @ 14.00 uur

 2. Prijzen energie stijgen met een gemiddelde van 10%, men verwacht omstreeks het jaartal 2008 hogekosten aan het stroomnet kwijt te zijn vanwegen achterstallig onderhoud.
  De olie prijs is gekoppeld aan de dollar, en de euro heeft nog nooit zo hoog gestaan in waarde ten aanzien van de dollar, en toch geen prijsdaling gehad alleen maar prijsstijgingen.
  Wat staat ons met al dat geliberaliseer en geprivatiseer nog meer te wachten.
  En de zorg kosten daar wil ik het al helemaal niet meer over hebben , degene die de no-claim heeft bedacht moet nodig langs de dokter, want die persoon mankeerd echt wat in zijn bovenkamer. Wat een administratieve rotzooi zal dat worden.

  Reactie door leen — zaterdag 15 januari 2005 @ 14.55 uur

 3. Het is een grote sof die hele privatisering van energiebedrijven wat de burger alleen maar op hogerekosten jaagt.
  Wordt er grijs van door me paars en groen te ergeren hoe je als consument besodemieterd wordt door deze instellingen.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 15 januari 2005 @ 16.27 uur

 4. Dat dit zou gaan gebeuren, kon je dus gewoon voorspellen. De gewone burger wist dit al lang! Maar ja, LUISTEREN is niet het sterkste punt van de coalitie. De verantwoordelijke partijen zijn al lang weer fijn onder de “haagse kaasstolp” gekropen en gaan gewoon door met hun “speeltjes” door de strot van de bevolking te duwen. En als het allemaal spaak loopt …. ach, dan zijn ZIJ toch al lang weg en kan er fijn een volgende minister op aangesproken worden en …. gebeurt er verder helemaal niets!

  En de burger? De burger betaalt, de burger baalt en de burger krijgt steeds minder vertrouwen in “Den Haag”. En dát is het grootste gevaar voor ons land!

  Reactie door emma — zaterdag 15 januari 2005 @ 16.49 uur

 5. Het hele circus meegemaakt.

  Eerst moesten de produktie en de distributie gescheiden worden. Daarvoor moesten pure overheids bedrijven als PEB Friesland, Provincie en het Electriciteitsbedrijf voor Groningen en Drenthe, een gemeenschappelijke regeling omgezet worden tot een (Structuur) Naamloze vennootschap. De zeggenschap van de bevolking werd zo al op afstand gezet. Vergaderingen van de betreffende besturen waren openbare vergaderinge.

  Distibutie bedrijf mochten alleen aan kleine opwekking doen, grote opwekking was het terrein van de toen ontstane productie bedrijven. Men mocht niet op elkaars terrein opereren.

  De distributiebedrijven werden aangezet om te useren. Zo ontstonden de huyidige bedrijven Essent, NUON etc. Ook gasbedrijven moesten in deze, niet meer publiekelijk gecontroleerde bedrijven opgaan. Water was nog een probleem omdat de waterleidingwet, vooral van belang om de openbare controle op kwaliteit en levering, niemand kan zonder goed waTER. ook die wet werd aangepast en waterleidingbedrijven werden opgenoemen in deze mologachtige conglomeraten. Later moesten die toch weer iets verzelfstandigd worden omdat het beheer zich niet goed vehield met de waterleidingwet.

  De markt werd vrijer gemaakt, in alle bedrijven werd sinds het begin van de splitsing, continu gereorganiseerd. Onderhouds afdelingen werden verzelfstandigd en moesten binnen die bedrijven de broek zelf ophouden. Binnen de bedrijven werd op onderhoud fors bezuinigd. De kennis van de specifieke installaties drainde weg. En nu mogen alle electriciteits bedrijven weer produceren, groot of klein maakt niet uit. Weer nieuwe fusies. De bedrijven werden geheel vrij hoe te handelen. Zo is het voormalige EPON, ontstaan door samenvoegen van de productiedelen van EGD, PEB Friesland, De voormalige Ijsselcentrale en de Provinciaale Gelderse Electriciteits Maatschappij nu in handen van de het Franse bedrijf Zues via de Belgische dochter Electrabel, via via maken de Fransen uiteindelijk de dienst uit in een bedrijf dat van essentieel economisch belang is voor ons land. Daarom haden we vroeger dan ook een strenge concessie wet, die, indirect, overheids toezicht verreiste en de zeggenschap bij overheden legde.

  De privatisering zal uiteindelijk een ramp blijken te zijn voor de gewone Nederlanders. Maatschappelijk belang staat al lang niet meer voorop, maar de rendementen van aandeelhouders zijn doorslaggevend.

  Energie land Nederland wordt beheerst door kapitaal cowboys.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zaterdag 15 januari 2005 @ 16.56 uur

 6. Jan je zegt “Jammer dat ‘Ook dat nog’ niet meer bestaat. Dan hadden ze eraan kunnen herinneren welke politieke partijen hier medeverantwoordelijk voor zijn.”, de SP bestaat toch nog wel mag ik hopen? Die kunnen de partijen hier op aan spreken toch?

  En als je het jammer vind dat ‘Ook dat nog’ niet meer bestaat begin je toch met ‘Gebakken tomaten’ (in plaats van met de gebakken peren zitten).
  Dus als je weer aan het woord komt in de kamer begin je met “de gebakken tomaten van deze week/maand zijn…”.
  Beetje humor in de politiek moet kunnen toch?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 15 januari 2005 @ 16.56 uur

 7. Laat ze de lonen ook koppelen aan de olieprijs.De burgers worden toch bedonder met alle prijzen aanpassen.Er zijn overal te veel topbanen die moeten we eerst met zijn allen betalen.Jan

  Reactie door j.ouderikerink — zaterdag 15 januari 2005 @ 17.27 uur

 8. @Evert Tigchelaar
  Inderdaad kan de SP de politieke partijen daar op aanspreken. Maar als goed bekeken TV-programma kon Ook Dat Nog een groot publiek bereiken, ik denk dat het Jan daar om gaat.

  Reactie door Nathan — zaterdag 15 januari 2005 @ 17.38 uur

 9. Nathan (10),

  Ok.
  ‘ook dat nog’ was een consumenten programma, en wij consumeren slecht en dom overheidsbeleid, maar ja, je krijgt je geld niet terug.

  Maar misschien kan netwerk of twee vandaag hier aandacht aan besteden.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 15 januari 2005 @ 19.46 uur

 10. Roelf je snapt het ook prijzen worden gemmaakt op winst voor een bedrijf je weet hoe dit verdeeld word.Discussie was mooi ik wens juillie prettig weekend einde.

  Reactie door j.ouderikerink — zaterdag 15 januari 2005 @ 21.11 uur

 11. Ik ben 64 jaar het gas kwam kolen moesten weg ongezond.GAS was veel goedkoper de Nederlanders allemaal gas. Ok ze hebben allemaal gas nu gaan we prijs opfokken die prijs is er nu.Maar is kolen nu niet goedkoper of buta gas niet goedkoper geen vast recht??????? WElterusten.

  Reactie door j.ouderikerink — zaterdag 15 januari 2005 @ 21.34 uur

 12. j.ouderikerink,#17
  midden jaren 60 het gas koste geen fluit een paar cent de kub, klanten daar mee gelokt, ten opzichte van kolen toen een spot prijs,vervolgens door Luns het verkwanseld aan het buitenland.
  Nu wordt het zoals altijd waneer de vraag groot is het als een melk koe gebruikt door de regering.
  Gas prijs werd aan de olie prijs gekoppeld de oplichters.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 15 januari 2005 @ 22.37 uur

 13. MENSEN, waar hebben wij het nu toch over???????
  Rekeningen die te laat komen als je verhuisd bent(met natuurlijk daarbij wel veel soesa).
  Moet een top DAAROM naar huis gestuurd worden?????????
  ALMELO,ALMERE 17 steden bij NUON en ??????? steden wel niet bij Eneco,Essent!
  (de overheid heeft aandelen in deze giganten en durft zijn gat niet te branden).
  Daarom worden hun burgers maar besodemietert.
  Juist Nu in deze tijd van bezuinigingen(waar hele gezinnen hun huis worden uitgezet) omdat ze de NUON rekening niet meer kunnen betalen(dus 30% geheel niet hoefden te betalen) is ACTIE toch geboden????????????
  Als wij nu al geen blok kunnen vormen(door actie te voeren op alle niveau’s) waar staat deze politiek dan nog voor?

  Nu kunnen wij als SP winst oogsten,waarom doen wij dat niet?
  Graag reacties want IK begrijp het niet meer.

  p.s. als dit zo gemakkelijk gaat…..mensen bedotten die liggen te slapen kan de volgende dubieuze maatregel toch weer door onze strot geduwd worden.
  HOE LANG LATEN WIJ DIT NOG WEL GEVALLEN?

  Reactie door anita — zondag 16 januari 2005 @ 14.20 uur

 14. Grappig mijn verdere betoog werd weg gehaald.
  Oppositie waar bent U nu??????

  Reactie door anita — zondag 16 januari 2005 @ 14.21 uur

 15. Probeer ik nog een keer uit te leggen dat wij 250.000 huishoudens hebben die 30 % teveel aan de stadsverwarming betalen???
  Er zijn mensen hun huis uitgezet omdat ze de NUON niet konden betalen(en nu hoefde ze niet eens voor 1/3 het te betalen).
  Gepikt geld moet terug naar de mensen waar van het is.
  Leven wij nu een democratie of niet.

  Kijk op de websites: www,nietmeerdan.nl en op Google intikken nee tegen nuon.
  Dan snapt U mijn betoog

  Reactie door anita — zondag 16 januari 2005 @ 17.42 uur

 16. Jaarverslagen Nuon
  Halfjaarbericht 2004

  De omzet van energiebedrijf Nuon is in de eerste helft van 2004 met 3% gestegen naar € 2.539 miljoen (2003: € 2.476 miljoen). …knip…Het bedrijfsresultaat verbeterde met 29% naar € 260 miljoen (2003: € 202 miljoen).

  Het gaat om winstmaximalisatie en niets anders dan dat.

  Reactie door Cas — zondag 16 januari 2005 @ 21.40 uur

 17. Ik heb nog geen eindafrekening ontvangen, dus mij zal het een zorg zijn ;)… maar goed: ze zijn me dus niet vergeten? Jammer nou!

  Reactie door Indra — zondag 16 januari 2005 @ 22.45 uur

 18. Stap over naar NUON daar zit je goed een bedrijf dat 10.000de Euro’s besteed aan een excuus advertentie. Maar de puinhoop blijft onverminderd groot. Service monteurs die half Nederland door moeten”standplaats Utrecht even naar Alkmaar voor een probleem enz. mensen “medewerkers”die compleet gedemotiveerd raken leve de liberalisering van Brinkhorst en zijn strijdmakkers. Hoe helpen we Nederland naar de klote, ze zijn goed op weg, even de huren nog, dan wordt het drama compleet.
  Deze week in het nieuws dat er meer mensen zelfmoord plegen in Europa dan auto ongelukken en moord en doodslag bij elkaar. Volgens mij is dat gewoon het uitgangspunt van de liberalisatie gedachte, probleem gevallen verdwijnen dan sneller.

  Harry Sangers

  Reactie door Harry Sangers — zondag 16 januari 2005 @ 23.48 uur

 19. Zo’n 2 jaar geleden nog een keer gesolliciteerd bij de NUON als SAP consultant (SAP is het mooie systeem dat de facturen voortbrengt bij nagenoeg alle energiebedrijven). Ik zei toen dat ik het een mooie uitdaging vond om de facturatie op orde te brengen aangezien ik van vele kennissen had vernomen dat de rekeningen van de NUON nogal eens fout bevatten.
  De man van de NUON antwoordde dat dat helemaal niet zo was en dat alles vlekkeloos verliep, je begrijpt wel dat ik niet ben aangenomen en dat die man er nu nog zit.

  Reactie door Opheffer — maandag 17 januari 2005 @ 11.25 uur

 20. ik woon alleen, heb een stroomverbruikvan 20kw per dag,heb stroomverbruik per apparaat gemeten kom dan op 6 kw p/d.De woningbouw zegt dat ik bij de nuon moet zijn, ben al vanaf 1998 op alle denkbare manieren hun intresse te wekken voor dit
  probleem en niemand is geintereseerd zie geen oplossingi.d. als je a.o.w hebt en je moet €200 p/m. daarvan betalen,dan durf je bijna geen lamp of televisie meer aan te doen.

  Reactie door K.vlaanderen — dinsdag 18 januari 2005 @ 0.03 uur

 21. Beste Jan,

  Ik ben boos, heel erg boos. Ieder privatiseringsexperiment vanaf Paars 1 tot nu is een fiasco gebleken. Ook bij de aanstaande privatisering van de stroomsector werd voortdurend gewaarschuwd voor de risico’s, naar ik meen al ten tijde dat Jorritsma minister van economische zaken was. Mijn boosheid richt zich dan ook met name op het feit dat dit kabinet te stom is om van fouten te leren en daardoor haast gedoemd is deze constant opnieuw te maken.
  Ik meen mij te herinneren dat minister Brinkhorst garandeerde dat de privatisering van de energiesector vlekkeloos zou verlopen, anders zou hij als minister opstappen…… Kennelijk is de goede man ietwat vergeetachtig, zou jij of een andere fractiegenoot hem aan zijn eigen woorden kunnen herinneren? Aangezien premier Balkenende zo graag de normen- en waardendiscussie hoog in het vaandel heeft staan, zou het misschien eens van goed fatsoen getuigen als de minister van economische zaken de eer aan zichzelf houdt en zijn eigen woorden nakomt. Het zou het vertrouwen van de burger in de politiek misschien ten goede komen.

  !! IK HOOP ECHT VURIG DAT DIT KABINET DE ZOMER NIET HAALT !!

  Met vriendelijke groet,

  Erik van Donk

  Reactie door Erik van Donk — dinsdag 18 januari 2005 @ 2.55 uur

 22. @26 K. van Vlaanderen.

  20Kw/h per dag is absurd hoog.
  Als je de groepen schakelaars uit zet, dan kun je zien of de Kw/h meter nog doorloopt. De groepnschakelaars, met alle vernbruikers uit, aan zetten en je kunt wellicht een groep zien waaar het verbruik toch door gaat.

  Dan kan het een zaak zien voor de woning eigenaar, lekstromen en het grote risico van brand.

  Het kan ook zijn dat je woon situatie zodanig is dat iemand anders jouw stroom aftapt, komt voor. Een buurman die wiet kweekt? Een zaak van het energiebedrijf en de politie.

  Ik stel voor ga maar eens op onderzoek uit, waarshijnlijk in het belang van de eigen veiligheid als het al niet van belang is voor je portemonnee.
  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — dinsdag 18 januari 2005 @ 12.11 uur

 23. k.van Vlaanderen.Misschien heeft er iemand wel een weetplantage in de buurt???? tapt af bedoel ik.
  Kijk op internet.eerst Google zoekmachine dan nee tegen nuon.
  Daar kan U in iedergeval uw klacht deponeren.
  ook mogelijk voor Donderdag schrijven naar de AD PB 8983 3009 TC Rotterdam.
  Komt een heel thema over NUON en Eneco problemen.
  Bij de een dus aanmelden en bij de ander gal spuien.

  Ook intressant is de site http://www.nuon.be

  Reactie door anita — dinsdag 18 januari 2005 @ 14.16 uur

 24. Tarieven ziekenhuizen stijgen ook aanzienlijk als gevolg van privatiseringen.

  Reactie door Paul — dinsdag 18 januari 2005 @ 16.03 uur

 25. Ik heb al 17 jaar dezelfde ketel en 2 al jaar dubbele gaskosten
  ketel doorgemeten ( ketel was goed) jaja lekker
  woon alleen met een wajong uitkering en betaal nu 230 euro aan de nuon

  net wat een voorgaande opmerking
  je durft haast je kachel niet meer aan te zetten
  word leven 6 maanden van 120 euro per maand
  Waar zijn we hier mee bezig vraag ik mij af
  heeft de burger nog wel wat in te brengen !!
  Blijkt van niet , de heren met de hoogste salarissen maken het wel uit !!

  Reactie door Janssen — zaterdag 22 januari 2005 @ 8.20 uur

 26. Iedereen kan lekker gaan lopen klagen over de hoge energieprijzen, volgens hen komt dat door de liberalisering, ik weet niet of jullie het door hebben, maar de enrgieprijzen schieten overal ter wereld omhoog!(weleens van olieprijs gehoord?) Word eens wakker en volg het nieuws een beetje in plaats van altijd maar klagen op liberaliseringen!

  Reactie door R.vd B. — woensdag 6 juli 2005 @ 11.20 uur