Geweldig nieuws!

Alleen al de dreiging van veel acties, overal in Europa, leidt tot resultaten.
Bravo! voor onze mensen in Brussel.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 16 maart 2005 :: 0.42 uur

40 Comments

40 reacties

 1. Mooi bericht! Maar wel héél erg belangrijk om dit goede bericht te “bestendigen” door een goede en betrokken opkomst in Brussel zaterdag!

  Reactie door Madelijne Pleines — woensdag 16 maart 2005 @ 1.11 uur

 2. Dat is inderdaad een goed bericht. Maar ik sluit me helemaal bij Madelijne aan, vooral ook omdat het E.P. (helaas) nog steeds bedroevend weinig te vertellen heeft.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 16 maart 2005 @ 2.26 uur

 3. Strike one!

  Reactie door Helma D. — woensdag 16 maart 2005 @ 8.02 uur

 4. tot zatredag in brussel .laten we ze meteen weten dat als ze nog grappen uit proberen te halen dat we terug komen ! MAAR DAN BIJTEN WE !!!!

  Reactie door texas henkie — woensdag 16 maart 2005 @ 8.33 uur

 5. En nou maar hopen dat het niet eenzelfde verhaal wordt als de softwarepatenten. Daar wilde het EP ook heel wat wijzigingen, maar werd het voorstel uiteindelijk doorgedrukt door ministers. Benieuwd wat de EC gaat doen!

  Reactie door Onno — woensdag 16 maart 2005 @ 8.55 uur

 6. Goed nieuws. De eerste slag is dus gewonnen. Nu de oorlog zelf nog, d.w.z. de behandeling ervan in juni! Duurt nog best lang voor het 8 juni is en er kan dan nog van alles gebeuren. Prima zaak overigens en dan nu wel doorzetten. Succes in Brussel. Ik kan er niet bij zijn.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 16 maart 2005 @ 9.01 uur

 7. Go Kartika GO!

  Reactie door Renske — woensdag 16 maart 2005 @ 9.30 uur

 8. Allemaal tot Zaterdag
  Groet
  Amita

  Reactie door amita — woensdag 16 maart 2005 @ 10.11 uur

 9. @Onno: daar ben ik eigenlijk wel bang voor. Maar aan de andere kant, op gegeven moment zal de emmer toch overlopen en is het voor iedereen genoeg geweest. Zou je denken. Maar als Brinkhorst zich hier weer persoonlijk hard voor gaat maken net als bij de softwarepatenten vrees ik het ergste…

  Reactie door Bolleke — woensdag 16 maart 2005 @ 10.37 uur

 10. Fantastisch werk van Kartika Liotard! Zo zie je maar: Skippy kan bijten als het moet.
  Maar vóór 8 juni eerst nog (op 1 juni) “nee” stemmen tegen de Europese “Grondwet”, hè?

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 16 maart 2005 @ 10.47 uur

 11. Zeer goed nieuws. Ik vreesde dit voorstel behoorlijk.
  Gelukkig is dit gesmoord.

  Alexander

  Reactie door alexander — woensdag 16 maart 2005 @ 11.07 uur

 12. De mensen die zaterdag naar Brussel willen moeten rekening houden met chaos op de ring rond Antwerpen omdat de gecombineerde weg Gent/Brussel wordt afgesloten. Dus, op tijd weg en koffie mee in de auto. (Bij vorige werkzaamheden enige tijd terug waren filetijden van een uur gewoon.)
  Zie bericht:

  Vanaf 21 maart worden de op- en afritten
  geleidelijk afgesloten.

  Vanaf 16 of 23 april tot september 2005
  wordt de Ring richting Gent (dus ook Brussel)
  afgesloten en moet het
  verkeer er in beide richtingen
  over 2 versmalde rijstroken
  over het weggedeelte richting
  Nederland.

  Reactie door Tom — woensdag 16 maart 2005 @ 11.48 uur

 13. Nee! Tegen de gruwelrichtlijn van Bolkestein!

  Reactie door e.krul — woensdag 16 maart 2005 @ 12.01 uur

 14. Slecht nieuws:

  De Betuweroute is een beladen project. De aanleg van de spoorlijn pakte veel duurder uit dan verwacht. De tegenvallers vormden een aanleiding voor hoorzittingen in de Tweede Kamer over de kostenoverschrijdingen bij grote projecten.
  (info planet 15/3/2005)

  Oplossing: hele WAO op de schop, WW afschaffen, kinderbijslag afschaffen, werken tot 80 jaar, AOW halveren, huren vrijgeven, geen vergoedingen meer via de zorgverzekeringen.

  Bereidt u maar voor, er staat u nog heel wat te wachten, zeker als de gruwelrichtlijn doorgaat!

  Daarom stem tegen de Europeesche grondwet!

  Reactie door e.krul — woensdag 16 maart 2005 @ 12.21 uur

 15. Die Bolkestein richtlijn is het slechtste wat ons nederlanders kan overkomen. Helaas heeft nog niet iedereen dit in de gaten.

  Reactie door Richard — woensdag 16 maart 2005 @ 12.41 uur

 16. 10 miljard in de WAO-pot.

  Wat worden er in hemelsnaam voor vuile spelletjes gespeeld vraag je je af.

  Jan Marijnissen waarom doet niemand zijn mond open!

  er zijn inmiddels al mensen die met zelfmoordplannen rondlopen en er zijn er al die de daad bij het woord hebben gevoegd.

  Mensen zijn wanhopig!

  Moet het geld soms in de grootste mislukking van de eeuw: De Betuwelijn gepompt worden?

  Mensen zijn kennelijk nog maar weinig waard in dit land!

  Ik schaam me doet voor dit land, het is een grof schandaal!

  Ook ik denk er over om te vertrekken!

  Reactie door e.krul — woensdag 16 maart 2005 @ 13.02 uur

 17. hallo

  Reactie door ReneR — woensdag 16 maart 2005 @ 15.14 uur

 18. Oh dank je; zeker een technische storing Jan; ik kon er even niet doorkomen

  Oke; die richtlijn weg; prachtig nieuws.

  Wat ik echter wel heb mogen horen over de radio gisteren; is dat men hier Polen tewerk mag stellen naar het poolse CAO. Dus denk ik; dat er nog wel meer polen hierheen zullen komen om het laatse beetje hoop van een laaggeschoolde arbeider op werk weg te nemen…

  Reactie door ReneR — woensdag 16 maart 2005 @ 15.17 uur

 19. Maar intussen bericht het AD ook weer; dat de energieprijzen dit jaar met 30% zullen stijgen door die hoge olieprijs.

  Denkt de regering dan dat we het dan nog trekken met z,n allen na die huur en WOZ verhoging? De dienstenrichtlijn is dan wel weg; maar ze blijven het gewoon weg graaien uit een andere hoek, waar men dit het minste kan verdragen. Waarom zouden we nog in dit land willen wonen?

  Reactie door ReneR — woensdag 16 maart 2005 @ 15.21 uur

 20. Heel goed gedaan van Kartika!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 16 maart 2005 @ 15.22 uur

 21. Op dit moment heeft ons bedrijf ook enige last van Oost-Europese bedrijven die veel lagere kosten maken en daardoor een bedreiging voor ons vormen. Niet alleen in de IT-sector merken we dit, maar ik heb van een vriend van me gehoord dat dit ook in de transport-sector het geval is. En ongetwijfeld zal het in meerdere sectoren spelen.

  Echter, ik heb er geen problemen mee. Het is nu even vervelend voor ons hier in het westen, maar men verwacht dat over een jaar of 15 tot 20 dat dan de Oost-Europeanen een heel eind richting het West-Europese welvaartspeil zijn gegaan en dus de kosten ook gestegen zijn.

  Ik gun het de mensen in Oost-Europa wel dat zij zich nu sneller kunnen ontwikkelen en hun economie kunnen laten groeien. In transportland zie je dat Polen een hele sterke positie als overgang tussen het Europese transportnet en het Russische transportnet heeft en die sterk aan het benutten is.

  Waar we wel op moeten passen is de situatie zoals die nu in China optreed. In de steden neemt de welvaart sterk toe, veel bedrijven investeren daar. Maar op het platteland blijft de groei sterk achter en je ziet daardoor een groeiende kloof tussen arm en rijk.

  Om dit in Europa te voorkomen moeten we op Europees nvieau op kunnen treden om zulke ontwikkelingen te voorkomen. Wat dat betreft zou een Europese grondwet een krachtig middel zijn…

  Reactie door Techneut — woensdag 16 maart 2005 @ 16.08 uur

 22. Nu maar wachten tot de vvd-ers de staat op gaan en gaan roepen: “Laat de Dienstenrichtlijn niet in zijn hempie staan”, haha ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 16 maart 2005 @ 16.30 uur

 23. leuk dat ook brussel nu op jou weblog een plekje krijgt!

  Reactie door Jan-Derk — woensdag 16 maart 2005 @ 16.45 uur

 24. Dat “Europa” maakt me steeds bozer. Nederlandse Europarlementariërs willen E.12.000,- boven op hun huidige inkomen van E.71.000,- salaris en E.50.000,- aan aanwezig zijn (ja, écht waar!) en ze willen niet eens tekenen voor de de onkostenvergoedingen, waarmee ze dus geen extra geld beuren voor zaken die ze niet betaald hebben. Kortom, dit is gewoon…já PRECIES!!! …G R A A I E N !! Ordinair graaien! En dan denken ze ook nog dat ze dat “verdienen”. Bleuhh!!!

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 16 maart 2005 @ 19.30 uur

 25. Inderdaad, dat zag ik net op 2Vandaag. Die lieden krijgen 121.000 euro per jaar en dat vinden ze niet genoeg.

  Ik kan me voorstellen dat hotels en appartementen in die Europees Parlement-steden niet goedkoop zijn en dat het eten ook het een en ander kost. Maar 500 euro aan dagvergoeding, dat lijke me toch wel wat overdreven.

  Weet iemand toevallig hoe ze op die 500 euro uitkomen? Tenminste, ik neem aan dat iemand ooit eens heeft uitgerekend dat ze 500 euro per dag kunnen krijgen.

  Reactie door Nathan — woensdag 16 maart 2005 @ 20.03 uur

 26. Te walgelijk voor woorden! En dan te bedenken dat er zoveel mensen zijn die rond de 750 euro moeten rondkomen in dit land!

  Walgelijk stelletje zakkenvullers!

  Reactie door e.krul — woensdag 16 maart 2005 @ 20.17 uur

 27. Weet je waar ik zo van baal, dat geweldig nieuws gelijk gevolgd wordt door walgelijk nieuws uit den Haag. Elke weer een andere wonderlijke kronkel in de gedachtegang en het handelen daar!

  Ik begin er zo langzamerhand hondsmoe van te worden.

  Reactie door e.krul — woensdag 16 maart 2005 @ 20.47 uur

 28. Politiek is inderdaad niet bijzonder consistent.

  Reactie door Nathan — woensdag 16 maart 2005 @ 21.04 uur

 29. De demo in Brussel moet dit goede nieuws kracht bij zetten – want de Europese Raad kan nog steeds besluiten om de dienstenrichtlijn in een of andere vorm toch door te voeren. Kortom: verzet blijft nodig.

  FNV-bondgenoten meldt al dat er zich 3000 mensen hebben gemeld die afreizen met de bussen naar Brussel… Je kan als vakbondslid, PvdA’er, Groenlinkser of SP’er eigenlijk niet wegblijven… en Lydia… ik demonstreer ook wel voor jou ;-)

  Reactie door Mathijs Spaas — woensdag 16 maart 2005 @ 21.28 uur

 30. krul(27) hondsmoe worden???? het begint nu pas leuk te worden !!!!lydia (24) zo ken ik je weer meid !de brandweer gaat ook naar brussel .ik zwaai gewoon met 2 vlaggen (een voor jou uiteraard .)we gaan het daar in brussel vertellen .met de brandweer met toeters en bellen .SOLLIDARTEIT !!!!de macht ligd bij de burger .alleen sommige weten dat nog niet maar dat leren we ze nog wel .totzaterdag

  Reactie door texas henkie — woensdag 16 maart 2005 @ 21.59 uur

 31. Goed nieuws dat die richtlijn het niet gaat halen. En over die onkostenvergoeding: ik ken mensen die rond moeten komen van minder dan 2 dagvergoedingen. Waar lullen we nog over! Heel nederland levert in, alle sociale regelingen worden volledig naar zijn ouwe moer geholpen, Jan met de Pet is accoord gegaan met een loonstop en een stelletje lutsers in Brussel wil verkapte loonsverhoging. In ieder geval duidelijk wie er uit idealisme in de politiek zitten en wie er onbeschoft hun zakken aan het vullen zijn. Schande, schande en nog eens schande!!

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 16 maart 2005 @ 22.25 uur

 32. Matthijs en Henk: hartstikke bedankt! Matthijs, zoek een rooie brandweerwagen uit Geldrop en dompel je onder in ouderwetse Brabantse gastvrijheid! Vol vuur, dát wel!
  Ik vraag me inderdaad af hoe men aan die E. 500,- per AANWEZIGHEIDSDAG komt. Bijstandsgerechtigden krijgen, als ze zelfstandige woonruimte bewonen (yuckie wat een taal toch) per MAAND E. 769,- netto en daarvan moeten ze zien rond te komen. Twee dagen AANWEZIG zijn in het Europarlement en ze zouden al meer hebben dan ze in een hele maand ontvangen.
  Dit graaigedrag maakt me fysiek onpasselijk. Ik heb ook Erik Meijer horen vertellen wat een onzin die eis is. Ten eerste vertikken die lui het verdrag te ondertekenen over die declaraties, en ten tweede schijnt het zo te zijn dat ze de derving (ja, echt, zo noemen ze dat) heel makkelijk kunnen opvangen door meer aanwezig te zijn….
  In deze tijd van verregaande bezuinigingen zal een groepje over het paard getilde Europarlementariërs even een salarisverhoging per jaar van E. 12.000,- krijgen? Bijstand per jaar is E. 9000,- en een beetje. Kan er niets aan doen, maar hier slaap ik bijzonder slecht van!

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 17 maart 2005 @ 9.17 uur

 33. SP-er Erik Meijer is bij mijn weten de enige Nederlandse Europarlementariër geweest, die niet alleen grote bedragen terug heeft gestort in de kas van Brussel, maar zijn kostenberekeningen ook openbaar heeft verantwoord. Ongetwijfeld zal Kartika Liotard dat ook doen. Kijk, dan heb je recht van spreken hè, met kritiek op de Europese geldverspilling!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 17 maart 2005 @ 12.16 uur

 34. Terugblik

  Dat voelde goed zeg, afgelopen dinsdag tijdens de stemming over mijn eerste rapport. Het rapport tegen de dienstenrichtlijn! Echt met overweldigende meerderheid aangenomen. Het officiële advies vanuit de Commissie Milieu en Volksgezondheid ten aanzi…

  Trackback door Waakhond in Brussel-weblog — donderdag 17 maart 2005 @ 18.02 uur

 35. #21 techneut

  Sorry; maar ik begrijp niet hoe het erdoorheen jassen van een europese grondwet goed uitwerkt voor die arme chinese boeren op het platteland. China trekt zich niks aan van europa en is straks nog meer in staat om Europa te intimideren; zoals ze dat al jarenlang doet ook in verband met handel met Taiwan. De chinese dictatuur kan voor mij de pot op en dus ook die europese grondwet.

  Reactie door ReneR — donderdag 17 maart 2005 @ 20.45 uur

 36. Ik wens iedereen veel succes in Brussel, vergeet vooral niet onze vlag mee te nemen!!!

  Reactie door e.krul — vrijdag 18 maart 2005 @ 12.42 uur

 37. De EU in zijn huidige vorm is een wanstaltig instituut. Gelukkig dat er nog mensen zijn die dit wangedrocht durven te hervormen. SP, ga ervoor!

  Reactie door Jan Breur — vrijdag 18 maart 2005 @ 12.52 uur

 38. 33 Olav

  Hij had toch beter dat geld in de kas van de S.P. kunnen storten? Wordt het tenminste nog ten goede aangewend. Nu het weer in de kas van Brussel zit; wordt het binnen de korste keren weer door een andere graaier eruit gehaald.

  Reactie door ReneR — vrijdag 18 maart 2005 @ 16.17 uur

 39. @ ReneR:

  Nee, want dan zou de SP terecht van hypocrisie worden beschuldigd: wel tegen de graaicultuur zijn, maar zelf intussen meeprofiteren…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 21 maart 2005 @ 11.10 uur

 40. a

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 2 april 2005 @ 17.42 uur