Gerucht

Links en rechts duiken de afgelopen dagen geruchten op dat de SP leden zou hebben gevraagd snel lid te worden van D66 om zo invloed uit te kunnen oefenen op het D66-congres van vandaag. Gisteravond hoorde ik op Radio 1 Zalm nog zo iets beweren.

Deze geruchten zijn onjuist. Zalm kletst maar wat, dat doet ie wel vaker. Al enkele dagen geleden heb ik aan het Parool laten weten (ze hebben dat ook gepubliceerd) dat wij geen misbruik willen maken van ‘de naïeve transparantie van D66′.’Wij zijn geen coupplegers’, voegde ik er nog aan toe.
De SP strijdt altijd met open vizier!

(Bovendien, de statuten van de SP verhinderen dit soort activiteiten. Als je lid bent van de SP, kun je geen lid zijn van ‘n andere politieke partij.)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 02 april 2005 :: 0.20 uur

57 Comments

57 reacties

 1. Als Zalm dit zegt is dat een belediging aan zowel de SP als aan D66. Het zegt meer over Zalm dan over wie dan ook. Door een dergelijke uitlating voedt hij de gedachte dat de SP een stelletje debielen zijn en dat D66 alle nieuwe leden zal uitnodigen op het congres en daarmee ook achtelijk is. Het feit alleen dat Zalm dit zegt is natuurlijk een toonbeeld van hoe hij denkt. Eng mannetje die Zalm.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 2 april 2005 @ 0.48 uur

 2. Zalm heeft het vast van zijn vriendje van Aartsen, die zei zoiets in het debat,Jan.En zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten moet je maar denken!Ik ben wel blij te horen dat je er tegen bent, ik vind het een enge democratische ontwikkeling.Maar ik vind het van D’66 ook vreemd dat ze nieuwe leden aannemen zo vlak voor het congres, ze kunnen toch op hun vingers natellen dat het dit soort situaties uitlokt.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 0.55 uur

 3. Hallo Jan,
  Dit gerucht kende ik nog niet,wel dat de omroepen deze praktijk toepasten.
  Ik ben een groot voorstander van de val van dit afbraakkabinet,maar dan wel op een eerlijke manier en niet op een indirecte wijze mensen oproepen tot een nee-stem,tegen het Paasakkoord.
  Het was al onaangenaam in dit land te wonen,maar nu d’66 zich ook nog eens gaat bemoeien met de televisieprogrammering,maken ze het echt te gek.
  Zoals je al zei,strijd SP met open vizier en verlaagt zij zich niet tot dergelijke praktijken,want dat zou de geloofwaardigheid van de SP,net als die van D’66 sterk op het spel zetten.
  Ik kijk uit naar de uitslag van het D’66-congres en hoop dat het Kabinet ten val zal worden gebracht,maar ik zie het met een zwaar hoofd in,want als puntje bij paaltje komt,gaan de leden toch akkoord.
  Als je genoeg stemmen zou krijgen,met welke partijen zou je dan graag een coalitie vormen,rekening houdende met de burgers,want daar ben ik ook wel benieuwd naar.
  SP,Groenlinks en PVDA heb je al genoemd en PVDA heeft dit al afgeketst en heb je dan nog alternatieven?
  Ik wens je en goede nacht en tot het volgende mailtje maar weer.
  Groetjes Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 2 april 2005 @ 1.02 uur

 4. Ik word misselijk van de manier waarop de SP altijd wordt neergezet. Als er één partij integer te werk gaat is het de SP wel. Ik geloof werkelijk dat de SP de partij is die onze samenleving kan redden.Het is voor mij de partij die echt oog heeft voor alle facetten van de samenleving. Ja, ik durf zelfs te stellen dat dit een van de weinige partijen is met een geweten.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 2 april 2005 @ 1.13 uur

 5. Persoonlijk ben ik geen lid van een partij, omdat ik liever onafhankelijk wil blijven
  Maar als ik zou weten dat door mijn stem bij deze stemming van D66 het kabinet naar huis gaat…..dan zet ik mijn principes voor een korte maand opzij, want ik wil kiezen voor de burgers van dit land, niet voor die ongeloofwaardige zakkenvullers.
  Ik stuur dit kabinet graag persoonlijk naar huis!

  Reactie door chrisinactie — zaterdag 2 april 2005 @ 1.29 uur

 6. Tja dat wordt lastig als je onafhankelijk wil blijven.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.35 uur

 7. Ja, ik ben dat met Alie eens, misselijk word ik niet zo gauw, maar ik vind het wel echt raar. Zoals die Ferry Mingelen van de week al begon dat Keer het Tij de SP was en in dat congres infiltreerde, nu Zalm dan kennelijk weer. Het is waarschijnlijk omdat ze zo aan wheeling and dealing gewend zijn dat ze overal complotten zien. Maar het is wel raar dat de SP altijd in zo’n hoek wordt geduwd van het Rode Gevaar dat tot alles bereid is om het doel te bereiken, en GroenLinks niet. Misschien omdat Femke Halsema zo’n naieve uitstraling heeft.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.35 uur

 8. Zou dit komen omdat ze een vrouw is,Joan?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.37 uur

 9. @chris
  Het lid zijn van een partij wil niet zeggen dat je je persoonlijke kijk op de samenleving verliest. Het lid zijn van een partij wil zeggen dat je invloed wilt hebben op wat er in de samenleving gebeurd. Dat je betrokken bent. Je maakt je keuze op basis van je eigen geweten. Ik heb die keuze gemaakt en blijf gewoon wie ik ben. Ik geloof in het individu en de kracht achter een gezamelijke visie op de maatschappij waar ik in wil leven.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 2 april 2005 @ 1.39 uur

 10. Mooi gezegd,Alie

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.40 uur

 11. Ik vermoed van wel, Sabineke. Denk dat ze bij Agnes ook niet steeds over het marxistisch-leninistische verleden zouden beginnen, ik ben dat spuugzat trouwens. Je hoort het gelukkig wel wat minder, en als die Ferry Mingelen eindelijk eens verdwijnt (volgens mij voert die een persoonlijke hetze) dan zal het ook wel eens ophouden.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.42 uur

 12. Ja, ik vind dat ook een naar ventje, trouwens veel van die mediajournalisten zijn in mijn ogen niet echt onpartijdig te noemen.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.44 uur

 13. Marx’s visie op de sameleving is taaie stof om te lezen. Als je Erich Fromm’s boek over Marx zou lezen wordt het al wat makkelijker. Marx visie is helaas hopeloos verkracht door Stalin. Rechts maakt hiervan helaas (door onwetendheid of moedwillig) graag gebruik van.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 2 april 2005 @ 1.48 uur

 14. Tja, is dat niet het punt bij rechts?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.51 uur

 15. In de Nova uitzending van 29 maart (nagenoeg aan het eind) werd het D66-Kamerlid Lousewies van der Laan geinterviewd. Ferry Mingelen vroeg naar de geruchten dat allerlei nietleden lid werden om het kabinet te laten vallen. Van der Laan reageerde in de trant van, dat er een gerucht is dat allemaal vreemde mensen van “Keer het Tij” op die manier de stemming probeert te bepalen. En Ferry Mingelen zegt vervolgens: “En Keer het Tij is de SP”…
  Zie op http://www.novatv.nl doorklikken op de foto van Van der Laan en vervolgens de link naar ‘Pechtold minister Bestuurlijke Vernieuwing…’ en dan de video link aan de rechter kant…
  Dat heeft vervolgens Zalm wellicht bekeken. En zo komen ook geruchten de wereld in, of worden ze op z’n minst aangedikt…

  Reactie door Mathijs Spaas — zaterdag 2 april 2005 @ 1.54 uur

 16. Ferry Mingelen wordt overigens erg goed nagedaan in Kopspijkers, ik heb afgelopen keer weer vreselijk gelachen!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 3.38 uur

 17. zijn er nog mensen die lid willen worden van d66 ???? kan het me niet voorstellen !!

  Reactie door texas henkie — zaterdag 2 april 2005 @ 6.33 uur

 18. Er is wel zo’n soort oproep geplaatst, maar dan niet via de SP of Keer Het Tij, maar via GeenStijl.nl. Dat is geen gerucht, dat kun je zelf nazoeken als je op die link klikt:

  “De SP heeft al even met die gedachten gespeeld. ‘We willen geen misbruik maken van de naïeve transparantie van D66,’ aldus Jan Marijnissen. ‘We zijn geen coupplegers.’ Nou wij wel!”

  Reactie door ace — zaterdag 2 april 2005 @ 8.36 uur

 19. In NRC Handelsblad van gisteren zegt vice-premier L.J. Brinkhorst dat de nieuwe minister van BVK (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) werk moet maken van de “gekozen kabinetsformateur”.
  Welnu: in het Paasakkoord van vorige week zaterdag staat niets expliciet vermeld over de verkiezing van de formateur.
  Brinkhorst is kennelijk zeer onzeker over de afloop van het D66-congres van heden. Daarom wil hij de D66-leden op de valreep nog een laatste staatsrechtelijke strohalm aanreiken, waarover nota bene niets is afgesproken. Hij maakt het D66-congres dus warm met een dooie mus!

  In het Paasakkoord staat onder punt 1:
  ‘Naast het al afgesproken onderzoek naar de versterking van de positie van de minister-president en diens bevoegdheden zijn andere mogelijke onderwerpen: het kiesstelsel, de betrokkenheid van de burger bij ‘de machtsvorming’, referendum/burgerinitiatief, EU en de Nederlandse staatsinstellingen, positie Eerste Kamer en positie Raad van State (inclusief vraagstuk van constitutionele toetsing), procedure grondwetsherziening, verantwoording zelfstandige bestuursorganen, toegang tot informatie, bestuurlijke verhoudingen (bestuurlijke drukte, aantal bestuurslagen, positie provincies en versterking gemeentelijk bestuur).’
  Einde citaat.

  Reactie door Hortensia — zaterdag 2 april 2005 @ 8.37 uur

 20. In TROUW van vandaag staat dat de oproep van http://www.GeenStijl.nl een 1 april-grap is. Ik denk dat deze grap redelijk geslaagd is.

  Reactie door Kees Huizenga — zaterdag 2 april 2005 @ 9.29 uur

 21. Dat GroenLinks ‘minder’ wordt aangevallen dan de SP heeft denk ik niet zoveel te maken met het feit dat daar een vrouw aan het bewind is. Ik denk persoonlijk dat het meer te maken heeft met het feit dat de SP zich meer profileert als een socialistische partij en bovendien ook nog eens zo heet.

  Op zich is dat wel apart als je bedenkt dat GroenLinks ontstaan is uit een fusie waar o.a. de CPN bij betrokken was. Ik denk dat als de partij Groene Communisten had geheten, dat ze net zo zouden zijn behandeld als de SP.

  Op de een of andere manier denken veel rechtse mensen bij de NCPN ook direct aan Stalinisten e.d., getuige een bijdrage van gisteren.

  Reactie door Fjodor — zaterdag 2 april 2005 @ 9.54 uur

 22. Zalm is dus niet goed op de hoogte over de regels bij de SP. En dan dit soort dingen gaan roepen. Wat mij betreft een flater eerste klas!

  Reactie door Han — zaterdag 2 april 2005 @ 9.59 uur

 23. Zalm is van wel meer dingen niet goed op de hoogte, dat zou toch wel bekend moeten zijn. Heel verrassend dat er dan zo’n discussie over komt.

  Reactie door Fjodor — zaterdag 2 april 2005 @ 10.04 uur

 24. “Marx’s visie op de sameleving is taaie stof om te lezen. Als je Erich Fromm’s boek over Marx zou lezen wordt het al wat makkelijker. Marx visie is helaas hopeloos verkracht door Stalin.”

  Inderdaad. Onlangs kreeg ik van een bekende een bewerkte versie van Het Kapitaal. Het is een bewerkte versie door Otto Ruehle en een verkorte versie van het origineel. Ik heb het nog niet gelezen, maar volgens de inleiding is het een versie waar allerlei voorbeelden, citaten en polemieken zijn weggelaten. Het is Nederlandstalig.

  Te vinden op:
  http://www.marxists.org/nederlands/

  Reactie door Fjodor — zaterdag 2 april 2005 @ 10.07 uur

 25. Misschien zijn het wel VVD’ers?!

  Reactie door Opheffer — zaterdag 2 april 2005 @ 10.26 uur

 26. @ 25, Goh… inderdaad, ik had ook juist begrepen dat het besmuikte VVD-types waren die zich gemelijk, binnensmonds meesmuilend, aanmeldden als nieuw lid, een liberaal pak met strop hadden ze toch al in de kast hangen.
  Die vissenkop Zalm moet zich laten doorspoelen door zijn eigen plee.

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 2 april 2005 @ 10.45 uur

 27. Hallo Jan,
  We hebben een oud spreekwoord: “Een kat in het nauw doet rare sprongen”. Daaruit concludeer ik, dat ondanks al hun dappere woorden, Jan Peter en consorten staan te trillen op hun benen, omdat zij weten en beseffen dat dit hun allerlaatste kans is.
  Nog effe mensen . . . . .
  Groet,
  Amita.

  Reactie door amita — zaterdag 2 april 2005 @ 10.52 uur

 28. En ja hoor, wordt het kabinet afgeserveerd wijzen de vingertjes weer naar de anderen, zij zijn allemaal snel lid geworden en dus is het ZEKER niet de schuld van het beleid dat dit kabinet voert.
  Zalm wijst wel meer naar anderen(dld en frankrijk)maar als de grote mensen hun rug rechten hoor je hem niet meer!!

  Reactie door Wever — zaterdag 2 april 2005 @ 10.58 uur

 29. Dit bewijst maar weer eens met wat voor lieden wij te maken hebben en dat zijn dan lieden, die de Normen en Waarden prediken!

  Normen en Waarden geldt kennelijk niet voor hen!

  Je krijgt hier toch braakneigingen van he!

  Reactie door e.krul — zaterdag 2 april 2005 @ 11.16 uur

 30. De vis is aardig rot in deze dagen!

  Reactie door e.krul — zaterdag 2 april 2005 @ 11.17 uur

 31. En “de vis wordt duur betaald”….

  Ik moest aanvankelijk wel gniffelen bij de gedachte aan een coupe omdat het wel de naïviteit van D66 ondersteunt waar het hun visie aangaande “democratie” en de rechtstreeks gekozen Burgemeester betreft, maar het is natuurlijk wel heel erg dom om je niet te realiseren dat een dergelijke “coupe” navolging kan vinden als het om andere belangen gaat en dan is het einde echt zoek!
  Ook wel dom van de mensen die tot een dergelijke sabotage opriepen om niet in te zien dat zij wellicht ook voorstanders van het kabinet op een idee hebben gebracht…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 11.43 uur

 32. @31 dat vind ik nou een domme reaktie.

  Een coup poging is altijd mogelijk indien je organisatie ( of het gebrek aan) van je partij of afdeling dit toelaat. Zo is een couppoging op een landelijk SP congres zo goed als onmogelijk.

  Dat is nou die naieve transparantie.

  De oproep tot een coup heeft D66 ontmaskerd als een domme en vals spelende partij. Mission accomplished dus.

  Reactie door Degtyarev — zaterdag 2 april 2005 @ 11.53 uur

 33. Benieuwd hoe de discussie op het congres gaat verlopen. De tv staat al aan…
  Moet altijd weer denken aan het liedje van Bram Vermeulen, nu helemaal, “politiek, ik kijk niet en ik zeg niets..” Vandaag wel natuurlijk!! :-)

  Reactie door Cees — zaterdag 2 april 2005 @ 12.06 uur

 34. Ik vind het veel te mooi weer om binnen te zitten afwachten. Tuurlijk is het wel een belangrijke gebeurtenis, maar wij kunnen daar geloof ik toch niets aan doen, aan de uitslag van dat congres bedoel ik. Bovendien zou ik me kapot ergeren aan dat zeurderige stemmetje van Boris Dittrich.

  Reactie door Nathan — zaterdag 2 april 2005 @ 12.12 uur

 35. 32) Vandaar ook dat ik zei dat het wél de naiviteit van D66 ondersteunt…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.15 uur

 36. Nou het is begonnen hoor het congres ……. en wat die Zalm betreft ….. ik zie hem er eerder toe in staat om zelf met een paar 100 man lid te worden om te zorgen dat die zijn baantje niet verliest dan dat de SP zich hier in zou mengen.

  Schitterend weer overigens ……….. mooie dag om een kabinet te zien vallen :)

  Reactie door waiter — zaterdag 2 april 2005 @ 12.54 uur

 37. Uit het Dagblad van het Noorden:

  “Steeds meer inwoners van Groningen en Drenthe hebben moeite om financieel rond te komen. Bijna de helft van de mensen vindt het nu moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen dan een jaar geleden. (…) De groep mensen die het financieel moeilijk zegt te hebben, is gegroeid van 6 naar 10 procent. Onder de laagste inkomens is dat zelfs 33 procent. Bijna één op de tien ondervraagden heeft wel eens moeite om de huur of de hypotheek te betalen.”

  Als dit is wat Balkenende bedoeld met de vruchten van het beleid, dan mag hij eerst wel eens leren zaaien.

  Reactie door Nathan — zaterdag 2 april 2005 @ 13.15 uur

 38. Tikkie lullig, maar toch even: ieder mens heeft zijn/haar eigen normen. Het zijn de waarden die door dit kabinet verdraaid worden, maar elk mens leeft naar eigen normen. Maar al te vaak denk ik dat er van die normen van sommige mensen weinig deugt. En dan gluur ik via de TV naar die griezelige en toch wel achterbakse kabinetsleden….

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 2 april 2005 @ 13.31 uur

 39. Nathan (37),

  Zaaien kan bakelende wel alleen nog niet zo ver, verder dan het kabinet komt hij niet ;).

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 2 april 2005 @ 13.38 uur

 40. Lydia, het is de volgorde van waarden die vooraf behoren te gaan aan normen die dit kabinet veronachtzaamt…Ze stellen eerst de normen vast en men moet maar zien welke waarden er nog kunnen worden gerespecteerd…Walgelijk inderdaad, dit kabinet!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 13.40 uur

 41. Net even 5 minuten D-66 live gevolgd op omroep 2, een vrouw met een grand foulard om hield een vurig pleidooi voor Kabinet en Partij, maar het applaus was tóch mager zo te horen, in aanmerking genomen dat er 2000 leden zitten, ik hoorde zo ongeveer naar schatting 100 paar handen klappen.

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 2 april 2005 @ 14.38 uur

 42. Ze laten zien hoe dom ze zijn daar, Madelijne. Elk mens wordt anders opgevoed en vormt in zijn leven zo zijn eigen normen waar hij naar leeft. Die zijn niet altijd even netjes en fijn. Waarden zijn hele andere zaken. Als het kabinet vindt dat we de waarden in ons land veronachtzamen, heeft het gelijk. Maar er zullen weinig mensen die hun eigen leefwijze (norm) wenst te veranderen. In feite draait het kabinet het om, inderdaad. Men kan waarden vaststellen en hopen dat de burgers hun normen daarop aan laten sluiten. Meer kan met niet doen daar. Kennelijk heeft het kabinet er weinig kaas van gegeten…

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 2 april 2005 @ 14.38 uur

 43. De wereld op z’n kop

  Nederland is een beschaafd land, dat zou je tenminste mogen verwachten. Als ik onze regeringsvertegenwoordigers en parlementsleden op de beeldbuis zie, wordt deze indruk keer op keer bevestigd. Net geklede dames en heren met beschaafde omgangsvormen, eloquent in het taalgebruik, en een charmante glimlach op het geschminkte gelaat.

  Maar, wat zullen we nou beleven?

  De regeringscoalitie had een tweederde meerderheid nodig voor een grondwetswijziging, zodat wij allen in de nabije toekomst onze eigen burgervader (of -moeder) konden verkiezen. Dit heeft zo z’n voordelen en dit heeft zo z’n nadelen (alsof er al niet meer dan genoeg verkiezingen zijn). Na veel gepraat en handjeklap, heeft het voorstel het niet gehaald. Helaas pindakaas, dat kan nou eenmaal gebeuren in de politiek. Volgens de vertegenwoordigers van de regeringscoalitie en minister-president JP Balkenende was dit de schuld van de Partij van de Arbeid. Dus wat te doen? Naaien die handel! Als sanctie op het stemgedrag van de PvdA-senatoren in de eerste Kamer wordt het PvdA-electoraat gestraft door hun favoriete vrijetijdsbesteding te kortwieken: Geen puur amusement meer op de publieke omroep! Hahaha! We zullen ze wel krijgen. Of kan iemand mij uitleggen wat een gekozen burgemeester te maken heeft met amusement op de publieke omroep? En als dit twee zaken zijn die volkomen los van elkaar staan, hoe kan het een het ander dan compenseren? Nu ik er even over nadenk… zouden die burgemeestersverkiezingen amusementswaarde hebben? Ik denk het wel, dat wordt in veel gemeenten eens in de vier jaar vet lachen. Misschien dat John de Mol maar ‘es een bod moet uitbrengen om het alleenrecht te verwerven om dit volksgebeuren uit te mogen zenden. De publieke omroepen maken met die nieuwe wet sowieso geen kans meer om het kiezen van de burgervaders (en -moeders) uit te zenden.

  In Zimbabwe doet Mugabe er nog een schepje bovenop: je kunt extra voedselrantsoenen krijgen, als je op zijn Zanu-partij stemt. Wij houden het nog bij het pesten van de achterban van de tegenstemmers. En de beursaandelen Nickelodeon zijn alweer gestegen. Wij zijn namelijk beschaafd.

  Bron: http://homepage.mac.com/henktukkers/iblog/index.html

  Reactie door Henk Tukkers — zaterdag 2 april 2005 @ 15.25 uur

 44. Ik hoooooooooooooop dat het kabinet valt maar weet dat er veel mensen die tegen wilde stemmen door de sfeer voor gaan stemmen.
  Vooral nu dhr Staal gezegd heeft eerst lijmen en dan verder praten kan het kabinet nogaltijd vallen.
  Dat is een minachting voor de eigen leden.En handig monddood gemaakt.
  Als ze doorgaan hoop ik dat SP ,GL ,PVDA en SGP/CU iedere dag beweren dat d”66 niet meer geloofwaardig zijn.
  Dan moeten we ze het veel moeilijker gaan maken(samen).
  SP strijdt met open vizier.Maar Jan dat doen hun juist niet.En als je voorspelbaar bent,draaien ze je nek om.
  Dus een beetje verrassingseffect mag wel.

  Reactie door anita — zaterdag 2 april 2005 @ 16.53 uur

 45. D66 is volkomen ongeloofwaardig, zeker na deze uitslag…

  *zucht*

  Reactie door Mirella — zaterdag 2 april 2005 @ 17.09 uur

 46. Het kabinet blijft zitten, met dank aan D66…..

  Reactie door Anton Schuurmans — zaterdag 2 april 2005 @ 17.13 uur

 47. Boris Boef heeft zijn feestje , de rijken zullen nog rijker worden , gadver wat een einde van een stralende dag.
  Tot 2007

  Reactie door jansen — zaterdag 2 april 2005 @ 17.14 uur

 48. Voor de politieke denkers bij de SP moet de uitslag van het D66 congres met opluchting zijn ontvangen.
  Stel je voor. Nieuwe verkiezingen!
  Jawel, de SP had misschien wel wat gewonnen maar met zekerheid was Geert Wilders de Tweede Kamer ingestormd met een zeteltje of 10.
  En Peter R. de Vries zou potentieel zelfs nog de winst van de SP kunnen afpakken en met zelfs meer zetels de kamer in komen.
  De Kamer zou de komende vier jaar veranderen in een eerder door Pim Fortuyn gewenste Parlementaire Arena. Wel hadden we ons dan geen dag meer verveeld en een van de publieke zenders had zich de gehele dag alleen hoeven wijden aan rechtstreekse uitzendingen vanuit het Binnenhof.
  De stem van de SP zou wegsmelten als sneeuw in de maand juli.
  Wouter werd met zijn PvdA natuurlijk het bos ingestuurd.
  En het Kabinet?
  Dat bestond gewoon weer uit CDA, VVD en een misschien een partijtje dat met hun mee wilde doen als ze zich maar koest hielden.
  Nieuwe ballen en betere kansen over twee jaar.

  Reactie door Tom — zaterdag 2 april 2005 @ 18.12 uur

 49. Beschaving bestaat alleen in het diepst van de gedachten, de daden wijze echter iets heel anders uit!

  Reactie door e.krul — zaterdag 2 april 2005 @ 19.24 uur

 50. “Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.”
  - Martin Luther King.

  Reactie door Henk Tukkers — zondag 3 april 2005 @ 1.08 uur

 51. 42) Lydia, volgens mij is het eerder het kabinet dat de waarden veronachtzaamt…dat is meer wat ik bedoelde…

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 4.09 uur

 52. Ja..Oh dát, Madelijne. Maar natuurlijk! Dat doen ze ook. Wat doen ze niet? Behalve totale afbraak van sociale voorzieningen en onderwaarderen van de mens als een “Zelf”?? Vroeger noemde ik dat TUIG van de RIGGEL

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 3 april 2005 @ 10.17 uur

 53. “De statuten van de SP verhinderen dit soort activiteiten. Als je lid bent van de SP, kun je geen lid zijn van ‘n andere politieke partij”

  Hoe wordt dit gecontroleerd?
  En wat zijn de straffen op overspel? ;)

  Reactie door rinus — zondag 3 april 2005 @ 19.58 uur

 54. Wat is dat trouwens een belachelijk statuut!
  Als je van de SP lid bent, mag je geen lid zijn van een andere partij..??
  Is dat nog een erfenisje uit jullie stalinistische tijd?
  Lijkt mij op gespannen voet staan met de rechten van de mens en mogelijk zelfs de NL grondwet.
  Wel tekenend voor de SP!

  Reactie door Charles — dinsdag 5 april 2005 @ 22.18 uur

 55. Dat laatste lijkt mij nogal iets logisch

  Reactie door Farijal — maandag 18 april 2005 @ 7.38 uur

 56. soma

  soma The chief merit of language is clearness, and we know that nothing detracts so much from this as do unfamiliar terms.

  Trackback door soma — zaterdag 16 juli 2005 @ 5.48 uur

 57. motorola ringtones free

  motorola ringtones free The town shoor bestow striking estati, and the fur-swathed descerrajo on the zionist

  Trackback door motorola ringtones free — dinsdag 4 oktober 2005 @ 15.26 uur