Je moet maar durven…

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn niet van plan om de topsalarissen van bestuurders fors in te perken. Zorginstellingen vinden beloningen van maximaal 220.000 euro per jaar ‘maatschappelijk verantwoord’.

Het kabinet vindt dat de zorg bij de publieke sector hoort. Daarom zouden bestuurders niet meer moeten krijgen dan de premier, die rond de 120.000 euro verdient.

De vereniging van zorgbestuurders, NVZD, rekent de zorg tot de private sector. In het Financieele Dagblad zegt de directeur dat het kabinet daarom niets te zeggen heeft over de salarissen.

(Bron: NOS)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 18 juni 2005 :: 12.29 uur

25 Comments

25 reacties

 1. goh, nou snap ik ook meteen waarom ik niet eens een uurtje begeleiding in de week kan krijgen… maar ja, al die bestuurders hebben het ook wel heel erg zwaar enzo he…:?

  Reactie door Patrick — zaterdag 18 juni 2005 @ 13.36 uur

 2. Het is toch te gek voor woorden. Wil men zo graag de zorg privatiseren, maar wanneer het op salarissen neerkomt dan toch maar weer niet? Ze zouden het niet moeten willen voor de burgers!

  Reactie door Sonja — zaterdag 18 juni 2005 @ 14.39 uur

 3. Hier geldt maar één woord voor :
  SCHAAMTELOOS !!!!!
  De minister haalt wel het geld weg bij de burgers door hoge bijdragen te vragen en hij zou niet in staat zijn deze absurd hoge salarissen te beteugelen ??? Daar moet snel iets aan veranderen .

  Reactie door Diny — zaterdag 18 juni 2005 @ 14.53 uur

 4. ja,belachelijk veel geld…klopt.
  Maar ga er maar aan staan..hallo,mag ik even 100.000 euri’s van u afpakken ??
  Uh..Ik zou het niet geven,de krent die ik ben…dus makkelijk zalt niet worden.
  De SP heeft wel gelijk..120.000 als dat van de hoogste Harry Potter-diender of iets meer dan…maar 100.000 meer..
  Nee..ik zal het wel weer niet begrijpen en te stom zijn voor de uitleg van de zorgbestuurders…die zijn toch slimmer..tenminste,dat zeiden ze me ook,toen ik NEE tegen Grondwet stemde..

  Reactie door eric — zaterdag 18 juni 2005 @ 15.05 uur

 5. De NVZD heeft het recht te zeggen,dat kabinet er niets mee te maken heeft..en heel slim jezelf “privaat” zien..en,heren bestuurders,.. Agnes Kant heeft het recht om dinsdag 220.000 vragen (uw salaris) te bombarderen naar de verantwoordelijke hierin..meneertje Hoogertvorst..Vragenkampioen Agnes heeft mijn steun..en nog een vraag…en nog een vraag etc etc etc….fijn zo’n vragenuurtje

  Reactie door eric — zaterdag 18 juni 2005 @ 15.10 uur

 6. Van mijn bijstandje van 769,- netto aat nu al 50,- euro nominaal af voor zorg. Als ik 1100 per jaar moet betalen dan komt dan op bijna het dubbele per maand dat ik moet gaan betalen. Ja, de belastingdienst geeft dan een “tegemoetkoning” van maximaal 330 euro per jaar, verdeeld over 12 maanden. Dus dan betaal ik nog altijd een dikke 15 euro per maand extra komend jaar. Maar mijn inkomen gaat NIET omhoog. En de dikke deuren mogen weer extra beuren? Kabinet, saneer die zorg nou eens echt! Begin aan de top. Wedden dat er veel van die opvreters weg kunnen?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 18 juni 2005 @ 16.09 uur

 7. Dat is toch de bedoeling van het privatiseren. Dat een paar personen een gigantisch salaris kunnen opstrijken.
  Straks naar de beurs en nog veel meer binnenhalen…
  Het zal wel goed voor onze economie zijn.

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — zaterdag 18 juni 2005 @ 16.53 uur

 8. Het is diefstal van de patient ( die centraal zou moeten staan) en van de gezondheidszorg in het algemeen.

  Diefstal is het van de werkers op de werkvloer, diefstal van de belastingbetaler.

  Reactie door e.krul — zaterdag 18 juni 2005 @ 16.58 uur

 9. En het fraaiste is dat de verzekeringen er ook lustig op los gaan concureren, wederom diefstal van twee kanten.

  Reactie door e.krul — zaterdag 18 juni 2005 @ 16.59 uur

 10. Ik noem hen maatschappelijke a-socialen.

  Reactie door e.krul — zaterdag 18 juni 2005 @ 17.00 uur

 11. De zorg is “topzwaar” geworden en wankelt; teveel hoge heren slokken een veel te groot deel van de gelden op welke aan de feitelijke zorg zouden moeten worden besteed.

  Er kunnen gegarandeerd een flink aantal opvreters uit als bepaalde bestuurstaken worden teruggegeven aan de mensen op de werkvloer.

  De “Jeepee-norm” van het kabinet is discutabel: het is zeer de vraag of de taak van een premier zwaarder is dan die van een directeur van een grote zorginstelling. (Wellicht verdient de premier te veel…)

  Reactie door Jeroen — zaterdag 18 juni 2005 @ 17.16 uur

 12. Maar ja, wie zijn dat dan, de ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Of zijn ze dat soms zelf met hun grote bek.

  Reactie door reint — zaterdag 18 juni 2005 @ 19.22 uur

 13. er komt nog veel meer bij die lonen en we gaan volgend jaar er allemaal aan mee doe.er is maar een oplossing.bank blokeren geen premie/zieken fonds? betalen ,ze kunnen bv 60% van nederland niet dwingen

  Reactie door ad — zaterdag 18 juni 2005 @ 20.10 uur

 14. doe = doen/betalen

  Reactie door ad — zaterdag 18 juni 2005 @ 20.12 uur

 15. De ziekenhuisdirecteuren verdienen inderdaad veel maar menig specialist komt niet opdraven voor het salaris van een directeur. Die verdienen nog veel beter. Tsja wat is een rechtvaardig salaris voor iemand zijn inspanningen, moeilijke discussie. Misschien kunnen we beginnen met het heffen van een hogere belasting.

  Reactie door Opheffer — zaterdag 18 juni 2005 @ 20.37 uur

 16. Privatisering werkt het best met zet-politici in den haag.
  En ze zijn goed op weg.
  Straks kan elke bobo bepalen wat diens kolanten op moeten brengen.

  Lang Leve de VVD zorg… onze zorg….

  Reactie door barend — zaterdag 18 juni 2005 @ 22.41 uur

 17. De gevolgen van privatisering (liberalisme)
  en christelijke naastenliefde hebben ons land tot een paradijs voor aso’s gemaakt.
  Overigens ben ik van mening dat een volgende regering moet overwegen om de salarissen van de huidige voor alles wat het minimum overstijgt moet terugvorderen.
  Dat zou in dit geval een goed voorbeeld van prestatieloon zijn ;-)

  Reactie door Henk — zaterdag 18 juni 2005 @ 23.11 uur

 18. De enorme scheefgroei van salarissen en de verloedering van de zorg in een groot deel van ziekenhuizen en zorginstellingen is terug te voeren op jarenlang beleid van de laatste kabinetten .
  Het privatiseren en het op afstand zetten van hele sectoren hebben een ongecontroleerde graaiende en snaaiende managers-cultuur laten ontstaan.
  Het verder privatiseren en met de introductie van de nieuwe zorgwet zal nog meer bureaucratie ontstaan die het noodzakelijk zal maken om nog MEER managers en andere bureaucraten tegen een nog hoger salaris hun vernietigende werk te laten doen.
  Het is dus allang duidelijk dat eerdere maar vooral dit kabinet de greep op de door hun zelf veroorzaakte ontwikkeling volledig kwijt is,maar veel erger is nog wel dat men gewoon door gaat met maatregelen nemen die weer negatieve effecten zullen veroorzaken bij mensen die afhankelijk zijn van zorg en of in een kwetsbare positie verkeren!!!!

  Reactie door visgert — zaterdag 18 juni 2005 @ 23.12 uur

 19. Tja, is dit bestuur niet bezet met VVD ers? Hoe zat dit toch alweer?

  Reactie door chrisinactie — zondag 19 juni 2005 @ 0.35 uur

 20. onthou een reklame bootschap van begin dit jaar van achmea standaart pakket =63 euro. wacht maar af wat je allemaal volgend jaar moet betalen,wandt het vreemde is de reclame zie ik niet meer???ik kreig hier een gore bijsmaak van wandt ik denk dat het standaard volgend jaar veel hoger is,en dat het 1 sterren pakket met tand arts nu 53 euro kost wat wordt het dan als ze nu al praten over 1100-1400 euro op jaarbazis ja we betalen allemaal meer behalve de veelverdieners/dus ook die opvreters van het ziekenhuis, die betalen allemaal veeeeel minder vvd doet zijn naam weer waar voor de rijken.boooeem in een klap af van dit kabinet,het is de tijd er voor dat we hier maar het zelfde gaan doen als wat een terrorist doet.

  Reactie door ad — zondag 19 juni 2005 @ 4.27 uur

 21. Laat de boel maar schuiven.

  Ik denk dat men graag de confrontatie met boze burgers aangaat, in Frankrijk hebben ze tig jaar geleden al zo’n revolutie gehad. Er rolde enkele koppen.

  Maak je geen zorgen over je oude dag, geen geld? Dan maar jatten, bij hunnie, of de bakker en groenteman.
  Dan heeft je verzorgingstehuis tralies, so what?
  Je krijgt eten, een bed, ontspanning.

  Ik hoop dat men op de groei dergelijke instituten bouwt, want er kon nogal eens groei komen in de klandizie.

  Het leven is goed, wordt alleen verneukt, door een paar hersenlozen.

  Reactie door Johan Smeets — zondag 19 juni 2005 @ 8.38 uur

 22. De overheid heeft met de liberalisatie operatie een monster gemaakt; als een soort Frankenstein; die ze nu niet meer onder controle heeft.

  We zijn nu allemaal de klos; want in principe hebben die instellingen juridich gezien gelijk. Moreel gezien niet; maar daar koop je in dit lan al heel lang niks meer voor.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zondag 19 juni 2005 @ 11.45 uur

 23. Niet alleen de directeuren van de ziekenhuizen verdienen te veel ( de directeur van het AMC te Amsterdam verdient 280.000 euro), wat te denken van de Zorgverzekeraars. Bij Agis zorgverzekeringen hebben de 3 leden van het Bestuur tesamen 1000.000. euro!Geen wonder dat de premies zo hoog zijn. Overigens zou de Nma niet eens een keertje kunnen kijken naar de premies. Bijna alle ziekenfondsen hebben ongeveer dezelfde premie. Er is een uitzondering nml Anderszorg, waarom kan die een nominale premie vragen van 19,95 terwijl alle andere op zo,n 30 euro zitten?

  Reactie door JE. Mulder — maandag 20 juni 2005 @ 7.26 uur

 24. Ik zou eigenlijk het volgende willen stellen. Gezien deze heren hun salaris verkrijgen door geld wat door ons aan de belasting, en ziekenfonds verzekeringen betaald wordt, zullen ze eens een publieke enquête moeten houden onder een zeer grote groep Mensen woonachtig in Nederland, uit diverse bevolkingslagen, en dan wil ik wel eens zien, wat de uitslag is. En daar moeten deze heren maar eens conclusies uit gaan trekken. We blijven dit natuurlijk niet accepteren. Zij zijn mede verantwoordelijk voor de hoge zorg kosten, en het gaat maar door.

  Reactie door Redstar — maandag 20 juni 2005 @ 18.13 uur

 25. Je moet maar durven te beweren om te zeggen dat de zorg weer zo duur is geworden.
  Wat ze eigenlijk bedoelen, wij zijn een tikje duurder geworden. Wij het vlees en het personeel (verpleegsters etc) de botten.
  De totale schaamteloosheid van deze gasten is buiten proportioneel.Bedragen van 280.000 euro’s keer 2.20371 delen door 12.
  Even omrekenen het liefe sommetje van in guldens F 51,420,- per maand.Het meer is nooit vol. Valt straks ook nog wel te verkopen naar de minimapatienten. Dit is geen zorg meer, dit is diefstal.

  Reactie door De rode pimpernel — vrijdag 24 juni 2005 @ 15.41 uur