Blauwe Belegering

Nee meneer Remkes, mijn pet is niet te klein, ik maak me gewoon veel zorgen!

Ruim 10.000 actievoerende agenten staan vandaag voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, ter afsluiting van de dagenlange Blauwe Belegering.

Massaal klinkt het ‘Remkes, wij zijn woedend!” over de Kalverenmarkt. Laten we hopen dat het doordringt tot de diepste achterkamers.

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

donderdag 23 juni 2005 :: 16.46 uur

36 Comments

36 reacties

  1. ik geloof niet dat het wat uitmaakt of het door dringt Jan. Heb het idee dat ze alles naast zich neer leggen, en hun eigen visie gewoon doorvoeren.

    Reactie door Redstar — donderdag 23 juni 2005 @ 17.07 uur

  2. Laten we hopen dat het blauw wat nu den Haag belegert, ook doordrongen is van de nood en de terechte woede van andere burgers als die ergens voor hun rechten opkomen.

    Reactie door Henk van Beers — donderdag 23 juni 2005 @ 17.13 uur

  3. Wat moeten we zonder blauw, die mij vandaag weer verraste met een boete, wegens zwaar crimineel gedrag mijnerzijds, 54 i.p.v. 50 gereden, petje af voor de handhaving. Geweldige prestatie die veel zal uitmaken aangaande het terugdringen van de criminaliteit, ik krijg echt een warm gevoel hiervan.

    Maar desalnietemin ben ik bang dat Remkes (hoe hebben ze hem Johan kunnen noemen?) een eikenhouten plank voor zijn hoofd heeft.

    Reactie door Johan Smeets — donderdag 23 juni 2005 @ 17.30 uur

  4. Hallo Jan,
    Net Remkes gehoord, over de radio.
    Een reportage van de verklaring die hij vanmiddag heeft gedaan, tegenover zijn belegeraars.
    De bonden zouden verkeerde info hebben gegeven;
    zijn berekeningen komen heel anders uit.
    Kortom star en onverbitterlijk.
    Het is echt nog niet opgelost.

    Wij, de burgers die er buiten staan, zullen echter volgende week weer met een stakingstoestand in het o.v. geconfronteerd worden.

    Dit kan toch niet langer!!!

    Groet,
    Amita.

    Reactie door Amita — donderdag 23 juni 2005 @ 17.45 uur

  5. als voor die dienders ,de maat vol is, waarom sluiten ze zich niet aan bij ,de maat is vol, aan zo,n aparte politiebond hebben we ook niks .de vesnippering van bonden is koern op de molen van het kabinet .remkes lacht (zijn rotte)tanden uit zijn bek

    Reactie door texas henkie — donderdag 23 juni 2005 @ 17.50 uur

  6. d666 vvd cda zwijgen doof blind

    Reactie door dominee — donderdag 23 juni 2005 @ 18.16 uur

  7. Natuurlijk wordt er niet geluisterd. De ironie, dat er na de verkiezingen een politieke omslag nodig was: minder regentisme en meer naar de burger luisteren. Zo weinig als dat er nu naar de burger geluisterd wordt is het nog nooit geweest! Dit kabinet is nog minder populair dan kabinet Kok, ja “nooit meer Kok” was het motto toch? En voilà, de beloften (ik denk alleen al maar aan “2005 wordt oogstjaar”) worden een voor een met een minzaam en arrogant lachje van tafel geveegd.

    Ik bezit geen pistool, maar ik kan wel zeggen dat mijn gevoelens over dit kabinet behoorlijk doorgeladen zijn. Wat mij betreft moeten er (e)moties van wantrouwen worden ingediend, met name tegen de ministers die fout op fout maken: Zalm, Donner, Remkes, Verdonk, etc., maar die keer op keer weigeren om verantwoordelijkheid te nemen en/of op te stappen. Om de volgende dag weer lollig, volgevreten en doorgezopen in die blauwe stoel te kunnen zitten.

    Reactie door Sonja — donderdag 23 juni 2005 @ 18.59 uur

  8. Goed dat ook het blauw op straat zich groen en geel ergert aan het kabinet. Het is erg genoeg dat het er al langer zit dan een blauwe maandag. Maar het zal de acties van de dienders, bij wie bruin het ook niet meer kan trekken, niet blauwblauw kunnnen laten en in de waan kunnen blijven nog een bruin leventje te kunnen leiden. Hopelijk zullen we de zwarte baldzijde van dit kabinet gauw kunnen omslaan..

    Reactie door Olav Meijer — donderdag 23 juni 2005 @ 19.00 uur

  9. O ja ik vergat Donner nog te vermelden in het rijtje, die lamlul.

    Reactie door Sonja — donderdag 23 juni 2005 @ 19.20 uur

  10. Toch kan je zeggen wat je wil, dit Kabinet houdt zich aan de belofte om helemaal niet te reageren op demonstaties. “Als het Malieveld vol staat, zal ik wel zwaaien”, zei Zalm. En zo is het dan ook. Het “succes” van het Museumplein viel op, maar ik denk toch dat het Kabinet dit ingecalculeerd had en een bedrag had klaarliggen voor zo een geval. Ze zijn in ieder geval consequent. Verder mogen ze van mij rustig aan het gas met een dubbele penning… bye bye :-(

    Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 23 juni 2005 @ 19.27 uur

  11. Nu hebben onderhand wel allerlei belangen gropen reden , om zich aan te sluiten bij een massaal protest dacht ik.

    waarom gooien we niet drie dagen alles plat?

    Reactie door e.krul — donderdag 23 juni 2005 @ 19.51 uur

  12. herstel; groepen

    Reactie door e.krul — donderdag 23 juni 2005 @ 19.52 uur

  13. @11 Zeg maar wanneer.

    Reactie door Johan Smeets — donderdag 23 juni 2005 @ 20.01 uur

  14. Beste jan,

    waarom, waarom zijn je collega`s zo dom enof egoistis? Is het niet, dat het zo zou moeten zijn dat, als je iets niet goed doet je gewoon opstappen moet. Zeker als dat in de samenleving (na meerdere fouten)van je verwacht wordt.

    Stel dat je in een nieuw kabinet komt (en dat hoop ik van harte) en een een partij genoot blundert, dan is het toch vanzelfsprekend dat hij/zij opstapt.

    Kortom, steun de agenten.

    Reactie door Eric — donderdag 23 juni 2005 @ 20.02 uur

  15. Als alle WAO ers en WW ers en bijstands gebruikers gaan “staken”, kunnen wij dan op de politie rekenen. Ik denk het niet.
    Het gros van de politie heeft het echt niet slecht. Ik weet dat een behoorlijk groot deel van bijvoorbeeld de hoofdagenten op de VVD stemt. Dat zegt toch wel wat.

    Reactie door Gandalf — donderdag 23 juni 2005 @ 20.06 uur

  16. Laat ze nou in Godsnaam eens vertellen waar ze mee thuiskomen na een maand werken, inclusief toeslagen en andere emolumenten.

    Reactie door Gandalf — donderdag 23 juni 2005 @ 20.08 uur

  17. Het is om je dood te schamen.

    Mede door onze hypocriete houding ten opzichte van “gezag” is ons gehele politieapparaat een exponent geworden van onze overheidsstructuur. En dit bedoel ik zeker niet positief.
    Ondanks dat we gemeenschappelijk gezorgd hebben dat we als industrieland geen toekomst meer hebben en ook in andere marktsegmenten met een grote vorm van huichelarij gezorgd hebben dat rechten groter zijn dan plichten denken we nu ook een bijdrage te moeten leveren aan een groep van “gezagsdragers” die ook vanuit eigen organisatie slechts alleen kan aanvoeren dat overheidsbeleid, veelal vanuit linkse hoek, heeft gefaald.
    Onze politie is dus een falend apparaat waarbij zij zelf niet alleen schuldige zijn aan dit falen.
    Inderdaad, een goed politieapparaat mag van mij zeker meer verdienen. Ik noem dit respect.
    (Hetzelfde respect dat vanuit juist de linkse kerk is kapotgemaakt)
    Als dit zelfde politieapparaat betrachten moeten we concluderen dat een groot deel van de gelden voor opleiding uiteindelijk slechts leiden tot mensen met een (grotendeels) administratieve functie die ook door anders opgeleiden hadden kunnen worden ingevuld.
    Er is geen enkele groei in de particuliere sector, nee zelfs krimp. Ondertussen is ons ambtenarenbestand tegen de markt in nog gegroeid.
    Als we ons hier beperken tot de politie meen ik het volgende te zeggen;
    1.)
    Steek eerst eens de hand in eigen boezem door administratiepersoneel te scheiden van echte politiemensen en daar en als zodanig de taken in te verdelen.
    2.)
    Ga, met meer mensen, uw taken aan en laat u op staat zien en maak meer uren om ook een betere verhouding te creëren tussen (opleidings)investering en prestatie.
    3.)
    Het politieapparaat mag dan van mij veel meer verdienen dan zij nu doen
    4.)
    Onze overheid moet terug de politie zien als “gezagsdragers” en door effectief gebruik van wetgeving het respect herstellen. (Voorbeelden te over)

    Reactie door Jacobo — donderdag 23 juni 2005 @ 20.08 uur

  18. Goeie zaak. ‘k Hoop dat ze de zaak op de spits drijven. Werkend Nederland heeft de afgelopen 25 jaar al veel te veel ingeleverd. We moeten stoppen met die geforceerde loonmatiging. Leidt alleen maar tot verdere verarming voor de gewone Nederlander in loondienst of met een uitkering.

    Reactie door Ed Sorrento — donderdag 23 juni 2005 @ 22.28 uur

  19. Ik ben bang dat de hele estafette-actie niet zal doordringen en men tot andere acties zal moeten overgaan.

    Eigenlijk kun je bij dit kabinet en haar leden in het algemeen wel stellen dat het al lang niets meer met het “doordringen” van feiten heeft te maken; ze weten natuurlijk donders goed hoe het in elkaar steekt, maar het uitvoeren van hun neoliberale hervormingsagenda heeft absolute prioriteit (ten koste van ons land en haar inwoners).

    Reactie door Jeroen — donderdag 23 juni 2005 @ 23.47 uur

  20. “Meer geel en oranje op straat!” hoeven we nu niet meer te roepen!
    Kanonne, 10 duizend agenten!

    Reactie door barend — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.03 uur

  21. horende oostindisch doof en ziende bewust stekeblind zo gaat dit kabinet ter werk!
    Het volk wordt een beetje wakker, maar is te lui om op te staan! En hier werk van te maken………

    Reactie door chrisinactie — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.07 uur

  22. toch opvallend dat als 10000 agenten actievoeren,en dus niet werken, ons land prima functioneert.

    Reactie door frits — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.14 uur

  23. Heet niet
    Kalverenmarkt
    maar
    slavenmarkt

    Reactie door molly — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.16 uur

  24. @22) Frits
    De agenten demonstreren op hun vrije dag!
    Ze wisselen elkaar elke dag af om te kunnen blijven demonstreren. En ze worden gesteund door menig hoofdcommissaris. Alleen is het hoofd der hoofdcommissarissen blijkbaar nog niet met zijn hoofd bij de les. “Meer blauw op straat!” “Nederland moet veiliger!” blijken fraaie leuzen zonder dat er de politieke wil is om daar ook daadwerkelijk inhoud aan te geven. Kwestie van budget. En budget is een kwestie van prioriteiten.

    Reactie door Henk Tukkers — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.49 uur

  25. Die volksverraders en NSB’ers verdienen toch niet meer. Ze dienen uitgezogen te worden en gestraft voor hun laffe optreden jegens de bevolking. Deze politiestaat gaat vanaf nu ten onder, dat kan alleen maar goed nieuws zijn..
    Voor deze ene keer ben ik het helemaal eens met wat die nazibal van een remkes van plan is. Ze doen geen flikker, schrijven een paar bonnetjes uit om de burger te pesten voor de meest belachelijke reden die ze zelf konden bedenken dan gapen ze een keer van oh wat een zware dag, ik voel me niet lekker, ik ben overspannen, ik denk dat ik maar een half jaartje thuisblijf.. gek he, dat er nu iets met de ziektekosten gaat gebeuren.
    Wat mij betreft hoeven die lui helemaal niets te verdienen, alleen kost en inwoning, net als honden.

    Reactie door Swell — vrijdag 24 juni 2005 @ 8.38 uur

  26. Ik heb het al eerder gezegd: als zelfs gezagsgetrouwe mensen als de politie staken maak je het als kabinet wel heel erg bond. Opstappen!

    Reactie door Jan Breur — vrijdag 24 juni 2005 @ 9.09 uur

  27. Ja ja ja “Wij zijn woedend”.

    En als wij een keer woedend zijn; dan gaan ze tegenover ons staan met waterkanon en schild. Deze lui heb ik geen respect voor. daarvoor heb ik iets te vaak naar Peter R de Vries gekeken.

    Reactie door ReneR — vrijdag 24 juni 2005 @ 9.12 uur

  28. 24 Henk
    Bedankt voor het toevoegen van deze essentiele informatie. Ik schrok al.

    Reactie door frits — vrijdag 24 juni 2005 @ 11.27 uur

  29. Het wordt hoog tijd dat we onze woede, daar brengen waar het thuis hoort!

    We stikken er haast met z`n allen in, terwijl het financieel steeds meer bergafwaarts gaat.

    Ik stel een permanente bezetting op het binnenhof voor, er moet echt wat gebeuren, anders zie ik het nog aardig fout gaan door al die opgekropte woede!

    De daad moet echt bij het woord gevoegd worden om geweld te voorkomen, het zit er echt aan te komen vrees ik.

    Reactie door e.krul — vrijdag 24 juni 2005 @ 11.31 uur

  30. een klein jaartje terug nog maar..
    weet je nog…2 oktober 2004…mooie datum en de beuk erin..leuk idee?
    2 oktober maar dan 2005 ?? Er staat nog niets in mijn agenda..En als het maar past,he..uh politie,huisartsen,WAO-ers 79% afgekeurd (lekker puh 1 % te weinig..)
    verpleeghuispersoneel…Het Malieveld is groot genoeg. ACTIE !!!!!!!!!!

    Reactie door eric — vrijdag 24 juni 2005 @ 13.04 uur

  31. ACTIE!!!!!!!!!!! Ja maar dan eens ophouden met die verdomde softe acties met toeters,bellen,petjes en dansende actievoerders. zo wordt je toch niet meer serieus genomen…zeker niet door die arrogante Zalm…laat staan door Remkes.

    Reactie door Ton huis in 't Veld — vrijdag 24 juni 2005 @ 14.31 uur

  32. 31Ton huis in ‘t Veld

    Veel te warm weer voor actie

    Reactie door Frits — vrijdag 24 juni 2005 @ 15.58 uur

  33. waarom wordt er eigenlijk altijd vrijwel aleen bij de overheid, politie nu weer vervoer gestaakt, volgens mij hebben deze groepen het vaak heel wat beter als bijv. de schilder , mensen in de productie enz. die nu moeten concuren met bijv. de vele in ons land werkende polen.Nog nooit heb ik gehoord van iemand uit bijv. gezondheidszorg of onderwijs geproken de afgelopen 20 jaar , die eens zei dat ze nu wel eens genoeg geld kregen, het was altijd te weinig. Ik zag zelf altijd wel dat er op de school waar mijn eigen zus werkt toch stevig met geld gesmeten werd. En wat betreft de politie….RECHTS PLEIT ALTIJD VOOR MEER BLAUW OP STRAAT EN WAT MIJ BETREFT HEBBEN ZE DAAR WEL GELIJK IN, JE ZOU ZE ALLEMAAL OP STRAAT MOETEN ZETTEN, de gewone werkende man of vrouw heeft toch vaker last als plezier v d politie.

    Reactie door pietje — vrijdag 24 juni 2005 @ 23.22 uur

  34. Ik geen geld liever uit aan onderwijs en zorg; dan aan meer blauw op straat!!!!!

    Laat ze die criminele Bulgaren maar oppakken; in plaats van om de dag te lasergamen voor de poen van het departemant.

    Reactie door ReneR — maandag 27 juni 2005 @ 16.19 uur

  35. ik zal eens vertellen hoeveel ik aan het eind van de maand krijg incl toeslagen.
    let op 1200 euro en ik ben afgestudeerd.

    Reactie door hans — zaterdag 9 juli 2005 @ 21.49 uur

  36. Jan als jij dadelijk in de regering zit na de verkiezingen van 22 nov 2006 ga jij er dan voor zorgen dat de politie mensen meer gaan verdienen??? Want Nederland moet toch een beter en veiliger land worden!

    Reactie door johan — woensdag 22 november 2006 @ 12.30 uur