Tot op het bot

Vanuit het hele land hebben brandweer, ambulance, vervoerders en ambtenaren zich verzameld in Den Haag. Ze voeren actie voor een CAO-akkoord dat nu al 15 maanden op zich laat wachten.
Actie voor 1,25% loonsverhoging, jawel…!

Tot het bot
Uitgekleed tot op het bot

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

woensdag 29 juni 2005 :: 15.28 uur

26 Comments

26 reacties

  1. Het gaat dit kabinet erom, dat ze hun zin willen doordrukken! Niet toegeven aan het klotevolkje, ze maken er een soort sport van!

    Reactie door ACCEPT — woensdag 29 juni 2005 @ 16.13 uur

  2. En dat zou toch een schijntje moeten zijn. In vergelijking met alle gestegen kosten, is dat helemaal niets.
    Hoe lang gaat dit allemaal nog duren zou je jezelf kunnen vragen.

    Reactie door Redstar — woensdag 29 juni 2005 @ 16.14 uur

  3. Vandaag of morgen wordt het tijd om de maatschappij eens te laten merken hoe het is om 24 uur te leven… geheel ZONDER politie, ambulance of brandweer.

    Hoe wordt er dan gepiept?

    Reactie door Arno Schotmans — woensdag 29 juni 2005 @ 16.23 uur

  4. Arno, ook de bonden gaan over lijken en helaas over meer dan wat ik accepteer. De bonden hebben zelf geen mededogen en dat zullen ze nooit doen ook. De bonden laten de zwakkeren doodvallen en daar pissen ze maar al te graag op. Juist de zwakkeren verdienen aandacht want zij kunnen eenvoudig weg niet staken. En als er een akkoord komt spinnen de bonden er garen bij, maar dat wordt even vergeten. Het zou van de pot gerukt zijn als mensen in levensgevaar worden gebracht omdat de bonden zonodig actie willen voeren. En dan zijn we niet thuis. Wie wijzen de bonden op hun verantwoording? De SP zeker niet.

    Reactie door Jojo — woensdag 29 juni 2005 @ 16.51 uur

  5. effe off topic;

    ik vind dat het tijd wordt dat de SP met een soort klantenservice komt waar je je vragen kan stellen.

    Ik en met mij een aantal anderen proberen al een tijdje te weten te komen hoe het met SP kamerlid Piet de Ruiter is.

    Beetje eigenaardig dat het zo moeilijk is om daar een antwoord op te krijgen.

    Reactie door Degtyarev Pekhotny — woensdag 29 juni 2005 @ 16.55 uur

  6. (5)misschien om privage redenen.

    Reactie door texas henkie — woensdag 29 juni 2005 @ 17.23 uur

  7. het is een “volksvertegenwoordiger” toch ?

    dit moet verklaard worden in plaats van doodgezwegen.

    Reactie door Degtyarev Pekhotny — woensdag 29 juni 2005 @ 17.45 uur

  8. Dit kabinet heeft het grootste geddelte van de bevolking al uitgekleed… maar het kan nog veel erger, ze hebben nog veel meer geld van ons nodig dus ze gaan gestaag door!

    Reactie door e.krul — woensdag 29 juni 2005 @ 17.46 uur

  9. Ik werk bij de TGP post,de werkomstandigheden worden zo langzamerhand zo slecht dat normaal werken niet meer mogelijk is.
    Bij de nu gaande reorganisatie en automatisering worden mensen boventallig verklaard en worden zonder enig nadenken van de managers over geplaatst naar andere vestigingen,zo komt het voor dat een postbode uit Den Helder wordt overgeplaatst naar Alkmaar en een postbode uit Alkmaar naar Den helder,ze komen elkaar elke dag onderweg tegen.
    Vestigingen worden gesloten,mensen overgeplaatst naar bv de Minckelersweg in Haarlem,daar worden 20 mensen boventallig verklaard en weer overgeplaatst,met veel elende voor die mensen,de reorganisatie wordt daar afgesloten en wat blijkt er zijn 20 mensen te kort die weer ergens anders weg worden gehaald.Wij hebben al jaren geen salaris verhoging meer gehad,alle extra`s worden afgeschaft,je moet voor je eigen fiets zorgen,maar krijgt geen vergoeding voor onderhoud meer voor.
    Terwijl onze grote baas 850.000 euro bonus krijgt toegeschoven!!!!!
    Het wordt tijd voor een algehele staking bij de TPG post,een week geen post op het binnenhof,misschien help dat.!!!!!!

    Reactie door Ronald — woensdag 29 juni 2005 @ 18.06 uur

  10. 1,25%….
    Het is echt een schijntje in vergelijking wat ik als eenverdiener volgend jaar meer kwijt ben aan de basisziektekostenverzekering.
    Ik snap dit a sociale kabinet echt niet meer.
    Volgens mij moet binnenkort de stekker er echt uit. Nederland plat. Ik kan mij voorstellen dat de persoonsbeveiligers van de ministers een week lang het werk neerleggen. Wedden dat het probleem bij Remkes wordt aangekaart door de overige bewindslieden.
    We wachten nog even het onafhankelijk onderzoek van Remkes af, maar ik krijg het nare voorgevoel dat ik de uitkomst nu al weet.
    Het beste maar weer…..

    Reactie door Marcel — woensdag 29 juni 2005 @ 18.33 uur

  11. http://www.1meikomitee.net/

    Het hele land moet hier van doordrongen worden, we worden al tig jaar misleid.

    Loonruimte zat, zeker als onzinnige prestigeprojecten niet meer ondernomen worden cq. stopgezet worden. Wat kan men doen voor 3,5 miljoen verkwanselde Euro’s, behalve kiezer proberen overtuigen van de kwaliteit van een flutgrondwet.

    Iedereen is de dupe van dit klote kabinet met eikehouten planken voor hun hersens.

    Tijd voor revolutie en grote schoonmaak.

    Reactie door Johan Smeets — woensdag 29 juni 2005 @ 18.49 uur

  12. http://www.1meikomitee.net/2002/01.html

    Direkte feiten.

    Reactie door Johan Smeets — woensdag 29 juni 2005 @ 18.53 uur

  13. Johan die ruimte zit alleen bij de topinkomens en die worden ook vastgesteld door de onderhandelaars. Het is gewwonweg een grote matennaaien wat de bonden doen. En bovendien is de FNV wel een werkgever die resultaten eist van het personeel. En dat speelt vast en zeker ook een rol. Want anders vallen er bij de bond ontslagen. En dan wordt er vast niet gestaakt maar gejuichd. Bij mij!

    Reactie door Jojo — woensdag 29 juni 2005 @ 19.48 uur

  14. Ik ken genoeg ambtenaren-groepen die zat verdienen.

    het is klote; dat als de C.A.O. doorgaat; dat ooook die dikverdienende ambtenaren er op vooruit gaan.

    Reactie door ReneR — woensdag 29 juni 2005 @ 20.01 uur

  15. @ Jojo ik had het over loonruimte die is er voor welk inkomen dan ook, die komt nl. uit winsten. En moeten dus evenredig verdeeld worden, de verdeling is de diefstal.

    Dat de verdeling scheef gaat blijkt uit bijvoorbeeld, de huursubsidie, die is uitgevonden toen een “normaal” loon niet meer toereikend was om de uit de handgelopen huren te bekostigen. Dus een verkapte bedrijvensubsidie.

    @ 14, procenten leiden tot ellende, downsizen van hogere inkomens, verhogen van de lagere salarissen, kinderbijslag verhogen voor lagere inkomens, niet meer toekennen bij een bovengrens, bv. € 50.000.
    etc. etc.

    Leid tot een homogenere stabielere samenleving.

    Reactie door Johan Smeets — woensdag 29 juni 2005 @ 20.17 uur

  16. 11 Johan smeets

    Als dit klopt,
    dan is het duidelijk dat de overheid zeer goed voor zichzelf zorgt, i.p.v. voor het volk , de zwakkeren in de samenleving, de ouderen en de minima modaal te zorgen, worden alleen zij en de rijken steeds rijker, daar zorgt de VVD en CDA wel voor.

    Ze verkwanselen de boel, moeten we dit nog langer pikken.

    Reactie door e.krul — woensdag 29 juni 2005 @ 20.38 uur

  17. Tsja wat kan ik ervan zeggen. In en intriest hoe een sociaal land , `wat Nederland lang geweest is` afglijdt naar een soort Berlusconi Staat. En dat door een overheid die zijn bevolking wil indoctrineren met rechtse hersenspinsels. Hoe halen ze het in hun hoofd.En dan nog met droge ogen durven zeggen dat het ‘zgn.’ nodig is voor de volgende generaties en dat het in het landsbelang is. Ik kan hier alleen van zeggen: Nederland wordt eindelijk eens WAKKER gooi de boel plat ontketen een revolutie of zit ze op allerlei mogelijke manieren dwars. Doet u mij en die meer dan 80% van de rest van de bevolking een groot plezier. Dat is pas in het ‘landsbelang’

    Reactie door Daniel S. — woensdag 29 juni 2005 @ 21.14 uur

  18. De vergissing wordt denk ik gemaakt in het feit dat je een gevecht nooit over andermans rug moet voeren. Als ambtenaar heb je een verantwoordelijkheid naar ‘ons’. Helaas kun je dan niet staken!
    Voer druk uit door de rest van nederland tegen het beleid van de overheid te verenigen.
    Iedereen ervaart hetzelfde, qua geld, werkdruk, en het gevoel van een oneerlijk nederland.
    Leg niet nederland maar de profiteurs plat!! Wie verdient er nou echt meer geld als jullie zo doorgaan? 1.25%…
    Als rijkste land van de wereld, moeten we ook wel als volk denken. Wat wil iedereen? Goede zorg, vrede, kansen en geluk. Als ons dat nu al jaren niet gemeenschappelijk lukt! Het probleem ligt dus inderdaad bij de grootverdieners die denken dat een organisatie valt en staat met hun persoonlijkheid.
    Blijkt dat dus niet zo te zijn :)
    Laat je niet bedotten, je bereikt alleen iets als je de bron aanpakt. Dat kan op veel creatievere manieren, niet?

    Reactie door Patrick — woensdag 29 juni 2005 @ 21.19 uur

  19. indrukwekkend? die ambtenaren staking .pas op balkenende we gaan er tegenaan als je niet luisterd!!!!! .maar wel na de vakantie !!!! het is net of ze gewoon aan het werk zijn.

    Reactie door texas henkie — donderdag 30 juni 2005 @ 0.06 uur

  20. Mooi om te zien dat er toch nog bepaalde beroepsgroepen bestaan die wel strijdbaar zijn. Helaas is dat niet zo in de ‘bedrijfstak’ (HBO-scholen) waarin ik als onderwijsondersteunend medewerker werkzaam ben. Al een jaar of wat is er niks (0%) bij het salaris bijgekomen maar dat gaat met de nieuwe CAO veranderen. Jawel, 0.6% (6/10%) krijgen we erbij. En niet te vergeten een heftige eenmalige uitkering van 125 euro. Uiteraard is dit allemaal wel bruto!
    Verder mogen we recht doen gelden op zomaar 20 uur per jaar scholing. Hier zijn de bonden heel trots op want de werkgevers hadden 0 (nul) uur geboden. Tenslotte mogen we onze 36-urige werkweek niet langer invullen door 4 dagen van 9 uur te werken. Nee, voortaan moeten we 4 1/2 dag van 8 uur werken. Dit natuurlijk om de mobiliteit terug te dringen en de kinderdagverblijven nog wat extra te vullen. Zou ik bijna vergeten dat de bonden bedongen hebben dat het eerste ziektejaar het salaris volledig wordt doorbetaald en we het tweede jaar 70% van het salaris ontvangen. Dat KAN 100% worden maar da’s volgens mij afhankelijk van de stand van de zon en de maan. Of wellicht in hoeverre je je bij het baasje hebt ingelikt. In ieder geval kan ik geen objectieve criteria hiervoor ontdekken.
    Ook mag de baas je niet op de keien flikkeren als je minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt.
    De bonden adviseren hun HBO-leden om met bovenstaande toch maar in te stemmen want anders komt er geen CAO en da’s veel erger zeggen ze. Door deze houding winnen de werkgevers natuurlijk altijd.
    Toegegeven, op de school waar ik werk zijn van de circa 200 onderwijsondersteunende medewerkers (dit is excl. management) er slechts een stuk of 15 aangesloten bij een vakbond. Op andere scholen zal dit helaas wel niet veel beter zijn. En niet beter worden ook want op deze manier winnen de bonden natuurlijk geen zieltjes…..

    Reactie door Cees — donderdag 30 juni 2005 @ 0.53 uur

  21. cees .bonden verkopen!!! hun leden al jaren aan de werkgevers .de meeste zijn nog lid voor de juridische hulp bij ontslag.als straks het onslagrecht versoepeld word .zullen nog meer leden bij de bonden weglopen .koeren op de molen van de werkgevers /kabinet .
    ,de maat is vol,

    Reactie door texas henkie — donderdag 30 juni 2005 @ 3.05 uur

  22. wie wordt hier niet uitgekleed tot op het bot?

    Is het geen grof schandaal, dat een van de rijkste landen…Nederland… zoveel armen herbergt, waar men van regeringszijde uit, weigert om iets aan te doen.

    Waar geen winst mee valt te maken, wordt eenvoudig weg afgeschreven en er wordt gedaan of het probleem in het geheel niet bestaat.

    En zo is het ook met de zorg, al die vrijwilligers die al jarenlang de zorg overeind houden, worden door maatregelen en verzekeringen straks ook afgeserveerd.

    In dit land is helaas niets prettig geregeld, voor een zwitserlevengevoel moet je bij de rijken zijn, de rest mag het doen met een zigeunergevoel.

    Reactie door e.krul — donderdag 30 juni 2005 @ 9.46 uur

  23. Aangaande vakbonden, de premie van een rechtsbijstandverzekering redeert zich tien keer sneller.
    Ik ben geen vakbondslid en zal het ook nooit worden.

    Reactie door Johan Smeets — donderdag 30 juni 2005 @ 18.39 uur

  24. rechtsbijstandverzekering rendeert zich tien keer

    Excuus voor de spelvout in 23

    Reactie door Johan Smeets — donderdag 30 juni 2005 @ 18.40 uur

  25. Stomme slome k*tambenaren. Niks doen en nog meer willen.. Laat ze de volgende keer als ze gaan staken er maar bij gaan liggen anders valt ht niemand op

    Reactie door Hektor — donderdag 30 juni 2005 @ 23.07 uur

  26. ik ben de lang verwachte Messias
    ik heb het met de mensen te doen die van een appel en een ei moeten rond komen dat kan ik en wil wel doen maar ik moet bewijzen dat ik de Messias ben anders gelooft men het niet!!ik zoek naar een texst die luid zo er zal een straat zijn van runderen maar jonge dieren,die aan gesloten is op de weg die heilig is,van af de plaats waar men ging spuien!!

    zoek dit voor mij op vraag het een ieder

    inmiddelsverblijf ik Hoogachtend HM.Mr.P.J.L.A.Hebing tel 0624150823

    Reactie door HM.Mr.P.J.L.A.Hebing — zaterdag 12 augustus 2006 @ 19.27 uur