Leuker kunnen we het niet maken, kleurrijker wel

De belastingdienst gaat goed nieuws brieven voorzien van een rood-witte envelop.

Een aardige gedachte, maar het maakt de blauwe brief des te vervelender uiteraard. Nu weet je zeker dat die staat voor ‘betalen’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 30 juni 2005 :: 13.38 uur

21 Comments

21 reacties

 1. Laat ze eerst maar zorgen dat zij hun werk naar behoren vervullen, pas dan maken ze leuker.

  Reactie door sinne — donderdag 30 juni 2005 @ 14.05 uur

 2. Leuk voor de postbode, kan die mooi bijhouden wie er even geld over heeft. Verder zit er niemand op te wachten.

  Reactie door PdV — donderdag 30 juni 2005 @ 14.36 uur

 3. Waarom wordt het internet en de media in het algemeen vervuilt met dit soort onzin? Een enveloppe open je toch gewoon. Dat is de essentie ervan

  Reactie door jonathan — donderdag 30 juni 2005 @ 14.55 uur

 4. Toch triest dat al die uitkeringen zo ingewikkeld gemaakt zijn dat mensen ze niet meer zelf kunnen overzien.

  Reactie door Nepkarel — donderdag 30 juni 2005 @ 15.25 uur

 5. Een andere envelop betekend ander ontwerp, andere logistiek etc. dus kost geld. Onnodig lijkt me zeker gezien de reden. Omdat hun altijd slecht nieuws sturen en je niet attenderen op wat je wel terug kunt krijgen hebben we die associatie, dat klopt. Nu gaan ze het anders doen dus zal onze associatie ook vanzelf anders worden. Hadden ze alleen maar even hoeven te zeggen, hebben we geen envelop voor nodig toch? Maar nee wij zijn een “beetje dom” en kunnen niet te snel andere assoociaties maken en daar moeten die enveloppen voor komen. Let op krijg je straks de discussie wat nu goed en slecht nieuws is, betalen voor een grootbezitter is namelijk goed nieuws, want dan heeft ie heel veel verdiend. En als iemand straks het nieuws in een envelopje doet dat je huursbsidie krijgt, dat kan slecht nieuws zijn want dan verdien je niet veel meer. Ja daar hebben ze goed over nagedacht.

  Reactie door Ninka — donderdag 30 juni 2005 @ 15.55 uur

 6. Justitieel incassoburo heeft hun enveloppen ook opgeleukt. Toegevoegde waarde heeft het net zo min.

  Houdt grafisch ontwerpers wel aan het vreten, en hun managers en die van de belastingdienst kunnen weer wat meer geld incasseren, anders lopen ze naar het buitenland, waar het gras groener is.
  Uiteraard betaald van ons belastinggeld.

  Wanneer vertrekken die hufters? ik wil met liefde chaufferen, als ze maar oprotten.

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 30 juni 2005 @ 18.02 uur

 7. Waarom niet meteen een rouwrand er omheen.

  Reactie door Sonja — donderdag 30 juni 2005 @ 22.18 uur

 8. en bij mij komen ze op 5-07-2005 beslag leggen !waarom .omdat ik een van die 40000 gevallen ben waar ze de aangifte van kwijt zijn .ben zelf gelukkig capabel genoeg om ze aan te pakken .maar ken genoeg gevallen van mensen die dat helaas niet kunnen .ik lust hem rauw die deurwaarder (figuurlijk natuurlijk )

  Reactie door texas henkie — donderdag 30 juni 2005 @ 22.37 uur

 9. Echt idioot weer. Nu kan de postbode of de buren lekker zien of je moet dokken of kan beuren. Hoe verzinnen ze het toch weer, de uilskuikens.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 30 juni 2005 @ 22.57 uur

 10. Ik vraag me af wat de nieuwswaarde van dit onderwerp is. Wat me verbaast zijn de negatieve reacties in deze weblog. Er komen een berg frustraties over mijn scherm als ik er doorheen blader. Alsof de diegenen die deze weblog lezen en reacties schrijven niets anders te doen hebben dan negatieve reacties ventileren op activiteiten of initiatieven van anderen en menen dat zij zelf slachtoffer zijn van onze kwaadaardige maatschappij.
  Neem eens wat intiatief om het voor jezelf en anderen leuker te maken en leefbaarder te maken. En dat is meer dan kankeren op anderen die het beter hebben of die meer verdienen. Diegenen die het hier bedoelde intiatief hebben genomen hebben niet de bedoeling je een poot uit te draaien, maar om, al dan niet met integere intenties, iets beter in te vullen of gewoon hun boterham te verdienen met het werken aan de verandering.

  Reactie door Hans — vrijdag 1 juli 2005 @ 7.13 uur

 11. @ 10: Tuurlijk Hans,
  Laat Zalm dan er voor zorgen dat de economie eens aangestuurd wordt, dat de sneeuwbal op gang komt, dat men meer te besteden heeft en daardoor automatische de werkgelegenheid groeit.
  Het belangrijkste initiatief wordt belemmerd door de Haagse heren.

  Reactie door sinne — vrijdag 1 juli 2005 @ 9.24 uur

 12. @10
  Sorry Hans, maar ik kan absoluut geen positief beeld voor mij krijgen met zo’n strontbeleid in Nederland. Het is allemaal waardeloos.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 1 juli 2005 @ 10.50 uur

 13. Hans het initiatief van de belasting om ook te gaan werken aan teruggaves is zondermeer prijzenswaardig. Het is aleen jammer dat ze niet gewoon wachten dat de nederlanders zeggen: kijk dat is nĂ¼ eens een goede actie. Ze hadden niet de stap moeten maken met de enveloppen om zichzelf een pluimpje te geven….kijk eens goed he. En dat is jammer, ondoordacht en niet slim. Cruijf zei al, elk voordeel heeft zijn nadeel. Ze hebben nu een dubbel logistiek enveloppenkanaal gemaakt wat onnodig is. Correspondentie gaat in enveloppen en daarmee uit. Dat ze dan goed nieuws erin stoppen das mooi en zullen we heus wel opmerken. Dus op de afdeling teruggave (wat me goed nieuws lijkt) zit nu iemand met twee enveloppen, maar de ambtenaar ervoor heeft besloten dat ie minder terugkrijgt dan verwacht, dus voor de klant geen goed nieuws. De argeloze teruggever stopt hem in envelopje rood……kortom hier is gewoon niet echt over nagedacht. De gedachte om ook te geven waar recht is op is is correct, maar dat is gewoon je werk doen. Daar hoef je niet zelf een veer (in de vorm van een envelop) voor te plukken. Een beetje nuchter denkend logistiek manager die hierna in dienst komt kiest voor eenvoud en schrapt juist alle onnodige logistieke kanalen, ik vind het in elk geval niet prettig dat mijn geld naar zulke onzin gaat.

  Reactie door Ninka — vrijdag 1 juli 2005 @ 13.18 uur

 14. Hans ga lekker samen met je baas tennissen..en val ons kankeraars haha niet lastig..en daarna eten met je baas en dan betaal jij de rekening,okay..goed van je

  Reactie door eric — vrijdag 1 juli 2005 @ 13.19 uur

 15. Rood-wit?

  Net zoals zo veel reclamedrukwerk dat ongelezen in de papierdoos beland???

  Juist dat blauw had bij ons een signaalfunctie.

  Reactie door Molly — vrijdag 1 juli 2005 @ 13.28 uur

 16. Wat een onzin ik vind het niet kunnen.

  Gaan ze straks ook nog kleuronderscheid maken als je boven een bepaald bedrag moet terugbetalen?

  Reactie door ReneR — vrijdag 1 juli 2005 @ 13.59 uur

 17. Maar het zal jouw als Feyenoord aanhanger wel aanspreken…

  Reactie door ReneR — vrijdag 1 juli 2005 @ 14.00 uur

 18. Aaaargh! Het is om krankzinnig van te worden; wat een onzin! Kunnen ze bij de belastingdienst echt niets beters met hun tijd doen? Wat kost dat geintje eigenlijk?

  Reactie door Jeroen — vrijdag 1 juli 2005 @ 20.01 uur

 19. Wat een kinderachtig initiatief zeg..
  vind de belastingdienst ons debiel of zo. Zijn wij misschien niet in staat om goed te lezen, en gaan ze daarom via kleurtjes ons vertellen of we moeten betalen of dat we ontvangen??
  Het lijkt wel een kleuterklasmethode zeg!!

  Reactie door karin — vrijdag 1 juli 2005 @ 21.24 uur

 20. Kleurrijk belasting enveloppen land.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 4 juli 2005 @ 21.58 uur

 21. Helemaal mee eens, dat kleurenonderscheid bij de Belastingdienst niet moet kunnen.
  Lijkt me niet leuk om dan strakjes een blauwe enveloppe te moeten ontvangen en dan weten dat je extra moet betalen. Ontvang je een rood/witte dat kan je dan als we in de voetbaltermen blijven gaan zien als een rode kaart met een wit randje eromheen en dat witte randje verteld je dan dat de kaart die je gekregen hebt best wel een mee vallertje zou kunnen zijn.
  Belachelijk gewoon.

  Hey, allemaal ik ben weer terug de zware hartoperatie is geslaagd en ik ben thuis weer aan het opknappen.

  Reactie door Paula Buisman — dinsdag 5 juli 2005 @ 21.41 uur