De Draak en de Fret

Tuatha de Danann. Heldhaftig elvenvolk uit oud-Ierland, maar ook gewoon de naam van de fretten- en marteropvang in Amersfoort. Opgericht en gerund in de woonkamer van Arjan den Hertog, door vrienden ‘Draak’ genoemd. Deze week gaat de ‘Tomaat voor een Daad’ naar een dierenvriend in hart en nieren, opvanger van ongeveer 35 fretten in zijn eigen huis, met liefde verzorgd door hem, en andere vrijwilligers.

Draak en Jopie

Draak vertelt dat de naam uit zijn jeugd komt. Van zijn tijd in de horeca waar hij een drankje maakte, dat de naam Draak kreeg. ‘Goed te drinken, maar achteraf een echte knock-out.’ Twaalf jaar geleden kreeg Draak een ernstig ongeluk en vanwege de rugproblemen die hij er aan over hield moest hij stoppen met zijn toenmalige werk in het dierenasiel. Fretten waren één van zijn specialiteiten en in zijn woonkamer begon hij tien jaar geleden een kleine opvang voor verwaarloosde diertjes. Ook begon hij rond die tijd zijn studie als jeugdwerker. Al langer had hij zich ingezet voor probleemkinderen maar vanwege zijn rug werd dit nu zijn baan, naast de opvang. Tot een vier jaar geleden waarin hij griep kreeg, zijn arm niet meer kon bewegen, en nu uiteindelijk in de WAO is beland. Het gaat wel weer wat beter maar tussen opstaan en daadwerkelijk functioneren zit nu ongeveer vier uur.

Maar dit is voor hem allemaal niet belangrijk zo het lijkt. Fretten en de opvang zijn voor hem alles. Op dit moment zijn er altijd wel ongeveer 35 fretten in zijn appartement. Sommigen blijven er twee weken, anderen twee jaar. ‘Eigenlijk hersocialiseer ik fretten. Bij de één gaat dat sneller dan de ander.’ Zijn kennis en aanpak (fretten zijn huisdieren en moeten daarom volgens hem ook in huis verzorgd worden) zorgen ervoor dat vele mensen en instanties hem weten te vinden, zelfs van over de landsgrenzen.

Uiteraard kan hij dit niet helemaal alleen. De fretjes hebben verzorging nodig en dan is er nog de schoonmaak en alles wat er bij een opvang komt kijken. Hierbij wordt hij geholpen door vrijwilligers, en niet zomaar wat vrijwilligers. Veel van de jongeren die hem helpen zijn probleemkinderen. Situaties thuis, of op school, zorgen ervoor dat ze de weg in de maatschappij niet meer goed kunnen vinden. Sommigen laat hij stage lopen vanuit de speciale Mulokschool in de buurt (school voor probleemkinderen), anderen helpt hij weer door ze even onderdak aan te bieden als het niet meer gaat.

‘Wanneer mensen met respect met dieren leren omgaan, gaan ze ook met meer respect om met anderen, dat zie je echt bij die ‘kiddo’s’. Autistische kinderen is een ander voorbeeld waar de fretten veel goeds doen. De meest huisdieren zijn daar niet geschikt voor, maar een fret kan zo’n kind enorm helpen in progressie en communicatie. Ouders kloppen bij mij aan voor een fretje en dan kijken we samen of het klikt met een kind en de fret. Want ook fretjes zijn verschillend in karakter. ‘

Draak en Kids

De fret is op alle mogelijke manieren verweven in het leven van Draak en daardoor komt het ook dat het zo moeilijk is om aan te geven wat er nu precies allemaal gebeurd vanuit zijn vierkamer appartement in Amersfoort. Fretten, marters , soms ook nertsen komen er op veel manieren terecht. Ze worden door de dierenambulance binnengebracht, (die hebben vaak geen plaats en niet de juiste kennis), door mensen die erachter zijn gekomen dat fretten wel even iets anders zijn dan een cavia of door mensen die een tijdelijk pension zoeken. Draak verzorgt ze allemaal. Mensen die een fret willen hebben geeft hij voorlichting en hij zorgt ervoor dat hij zeker weet dat baas en beestje bij elkaar passen. Zo komen en gaan ze allemaal.

‘Een fret is niet zomaar een huisdier. Ik krijg hier zoveel diertjes die in een impuls zijn aangekocht door mensen en dan maar weer worden weggebracht. Ze hebben aandacht nodig en je moet een beetje humor hebben om ze te houden, want het zijn net elfjes: ‘ontzettend leuk, maar af en toe halen ze het bloed onder je nagels vandaan!’

Wanneer de diertjes medische hulp nodig hebben gaan ze meteen naar Helmond. Helmond inderdaad, want daar zit één van de beste dierenartsen voor fretten. Niet echt in de buurt van Amersfoort, maar fretten zijn aparte dieren, en daarom zal Draak ze niet zomaar bij een dierenarts laten opereren. En daar komt ook meteen Joos van der Horst in beeld. Zij is degene die Draak heeft opgegeven. Zij woont in Helmond en kwam Draak tegen toen ze een paar fretten wilde aanschaffen. Het huis van de bijna blinde Joos is inmiddels een rustpunt voor degenen die de fretten vanuit Amersfoort naar Helmond komen brengen en wachten op het welslagen van de operatie.

Wat dat allemaal moet kosten, zo’n opvang in eigen huis? Veel. Volgens Draak is hij er gemiddeld 1000 euro per maand aan kwijt, en het meeste daarvan betaalt hij uit eigen zak die gezien zijn WAO ook echt niet vol zit. Het welzijn van de fretten, het helpen van jongeren, dat zijn de dingen die er voor hem toe doen. Voor de toekomst wil hij dan ook graag een stichting worden, maar dat doet hij pas wanneer hij een stabiele groep mensen om zich heen heeft, met duidelijke perspectieven. ‘Geen half werk. Als we eventueel met donateurs willen werken dan moeten ze ons ook volledig kunnen vertrouwen.’

Beide zijn van harte uitgenodigd in Den Haag.

Ook iemand opgeven voor een ‘Tomaat voor een Daad’?

Door Bas Stoffelsen

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 22 juli 2005 :: 10.00 uur

48 Comments

48 reacties

 1. Arjan, dat doe je geweldig! Gefeliciteerd met je tomaat!

  Reactie door Jeroen1 — donderdag 21 juli 2005 @ 21.22 uur

 2. Ik dacht eerst dat je een spannend verhaal ging vertellen over het heldhaftig elvenvolk toen ik begon te lezen Jan.

  Mooi werk Arjan, mooi dat je voor die beesjes wilt zorgen en ook mooi dat je jongeren er mee kunt helpen.
  Gefeliciteerd met je tomaat!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 21 juli 2005 @ 22.29 uur

 3. Wat een kanjer zeg !!!

  Reactie door Diny — donderdag 21 juli 2005 @ 22.54 uur

 4. Geweldig dat je verwaarloosde fretten opvangt.
  Mijn achterbuurman fokt fretten ze zijn bijzonder mooi als ze gezond zijn. Mijn achterbuurman gaat er ook mee op jacht.
  De achterbuurman is jachtopziener en mag met zijn fretten hun een konijnenhol in laten gaan en dan staat zijn Jack Russel hondje aan de andere kant van het hol de konijnen op te wachten. Hij is in deze omgeving erg bekend met zijn mooie fretten.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 21 juli 2005 @ 23.22 uur

 5. Je bent een topper Arjan. Je bent een beetje via mijn weblog aangemeld voor de tomaat heb ik begrepen, en nu ik dit allemaal lees zeer terecht! Op naar Den Haag als je dat lukt!

  Reactie door Mart — vrijdag 22 juli 2005 @ 5.00 uur

 6. Inderdaad, van ganser harte gefeliciteerd met je tomaat! Zeer verdiend weer.

  Ik was deze week een middag op rondleiding bij de Rotterdamse Voedselbank. De oprichters, Clara en Sjaak Sies zijn op verplichte vakantie gestuurd zonder mobieltje (!) door hun vrijwilligers. Over geëngageerd bezig zijn gesproken. Die mensen vinden we nog overal en wat mij betreft mogen hun foto’s allemaal in een gouden lijstje. Dit is de ruggegraat van ons land!

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 22 juli 2005 @ 8.55 uur

 7. De Arjans van Nederland zijn de kurken waar onze Samenleving op drijft.

  Ab

  Reactie door Ab — vrijdag 22 juli 2005 @ 12.00 uur

 8. Een mooi verhaal en inderaad een kanjer die het heeft verdiend. Hadden we in Nederland allemaal maar zo’n levensinstelling…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 22 juli 2005 @ 12.53 uur

 9. Arjan ken ik inmiddels al zo’n 20 jaar, ook uit z’n “ruigere” tijd. Een “draak” van een gozer, maar wel 1tje met een heel klein hartje en dan wel van goud. Dat moet ook wel als je zo met dieren om kunt gaan als hij.
  Arjan : chapeau kerel! En de volgende keer je 1ste “Jago” van mij -in ruil voor die kaartjes voor Woodstock, je weet wel ;)

  Reactie door Erik "Hippy" — vrijdag 22 juli 2005 @ 13.51 uur

 10. Mooi werk, Arjan.

  Reactie door Ed Sorrento — vrijdag 22 juli 2005 @ 13.55 uur

 11. Vet! zo’n fret

  Reactie door Erik Prijs — vrijdag 22 juli 2005 @ 14.13 uur

 12. Mooi figuur

  Reactie door ReneR — vrijdag 22 juli 2005 @ 14.37 uur

 13. Wat super zeg! gefeliciteerd met de verdiende tomaat!

  Reactie door cynthia — vrijdag 22 juli 2005 @ 14.42 uur

 14. Goed werk Arjan !
  het zijn mij naamgenoten !

  Reactie door Fred — vrijdag 22 juli 2005 @ 14.46 uur

 15. laat het iedereen weten
  zonder gezonde hollandse boeren en boerinnen
  geen duurzaam en veilig eten

  Reactie door rowwwenheeze — vrijdag 22 juli 2005 @ 18.03 uur

 16. Arjan, van harte gefeliciteerd. Je hebt het verdient!

  Reactie door Annie — vrijdag 22 juli 2005 @ 19.51 uur

 17. Deze gozer verdient goud in zijn neus, in zijn oren en op alle ander plaatsen waar hij maar wil.
  In Amersfoort zijn we nu bezig om te kijken hoe deze man te helpen is, zodat hij én zijn opvan én zijn eigen leven draaiende kan houden.
  Als er mensen zijn die daarvoor tips, trucs of andere dingen kennen houden wij ons van harte aanbevolen!
  AFZ: hulpdienst Amersfoort.

  Reactie door werner — vrijdag 22 juli 2005 @ 21.51 uur

 18. Iemand van daden, niet te veel “ja” zeggen, maar ook echt doen. Geweldig, niet alleen met de fretten, maar ook met de kinderen/jongeren. Super! Zo vind je er niet veel meer.

  Reactie door Ienemienemutte — vrijdag 22 juli 2005 @ 22.04 uur

 19. Gefeliciteerd Arjan!

  Er wordt gevraagd om tips. Ik weet niet hoe Arjan e.e.a. georganiseerd heeft, maar hij zal in al die jaren wel heel veel ervaring hebben opgedaan in het fretten-wezen.
  Ik ben ook helemaal gek van die maffe, sociale, meestal lieve en altijd intelligente beestjes.
  Ik neem aan dat Arjan voldoende hulp heeft, maar mocht het eens nodig zijn dat er heen en weer gereden moet worden tussen Amersfoort en Helmond v.v. dan wil ik best eens bijspringen.
  Zo ver ligt Deventer nu ook weer niet van Amersfoort (70 km.) en Helmond (150 km.)

  Doorgaan op deze weg Arjan!

  Willem v.d. Donk, Deventer.

  Reactie door Willem — vrijdag 22 juli 2005 @ 22.39 uur

 20. Hoi kanjer, Nu maar hopen dat er een iemand opstaat die jou op een stabiele manier wil sponsoren. Ik ben nog steeds blij met Wilie, Asraï en Sereno. Fretjes die door jou opgevangen zijn toen ze aan hun lot overgelaten waren. Ik hou van jou.

  Reactie door Essie — vrijdag 22 juli 2005 @ 23.50 uur

 21. Heee Draak,

  Een ontzettend verdiende tomaat!!!

  Dikke knuffel,
  Brigit

  Reactie door Brigit — zaterdag 23 juli 2005 @ 12.37 uur

 22. Inderdaad een verdiende tomaat ! En dan wil ik ook nog even de enorme gastvrijheid van de opvang vermelden voor alle mensen die ook maar iets met fretten te maken hebben :-)
  En Mart, als jij dit tomatenverhaal indertijd niet op je log had gezet, had ik nooit Joos deze tip kunnen geven, dus bedankt van Fuzzmom :-)

  Reactie door Nanny — zaterdag 23 juli 2005 @ 16.14 uur

 23. hoi arjan, wát geweldig hoe je jezelf en alle andere levende wezens om je heen een trede hoger op de ladder helpt! Petje af hoor en als je hulp nodig hebt op een af ander manier dan horen we het graag. Zelf hebben wij ook een lieve fret in huis rondlopen uit de frettenopvang in Arnhem die trouwens ook een tomaat verdient hoor!
  Blijkbaar zijn degenen die deze kwetsbare en speelse dieren opvangt zelf ook een beetje kwetsbaar en speels maar hoe kan het ook anders ?! Ga zo door!!!

  Reactie door annemiek en shanti — zaterdag 23 juli 2005 @ 17.53 uur

 24. De uitdrukking “een draak van een kerel” heeft dankzij jou een hele andere betekenis gekregen.

  Groetjes,
  Talitha

  Reactie door Talitha — zaterdag 23 juli 2005 @ 18.14 uur

 25. Als er mensen zijn die – vooral financiele – tips hebben voor Arjen, zouden ze dan kontakt op willen nemen met hulpdienst@casema.nl ? A.s. dinsdag hebben we een gesprek met Arjen in Amersfoort en alle tips zijn bruikbaar!

  Reactie door werner — zondag 24 juli 2005 @ 11.53 uur

 26. Gefeliciteerd Draak, je bent toppie en hebt deze tomaat grandioos verdiend!!

  Reactie door Bocly — zondag 24 juli 2005 @ 20.55 uur

 27. Je bent hartstikke goed bezig! Ik hoop voor je dat de sponsors voor je in de rij staan en dat er misschien nog subsidiepotjes zijn voor je, je weet het maar nooit, ook niet in deze financieel moeilijke tijd.
  Blijf ook goed voor jezelf zorgen! Ook belangrijk!
  Ivonne

  Reactie door Ivonne — maandag 25 juli 2005 @ 15.01 uur

 28. Hee Draak,

  Dat is tof om te lezen. Je verdient deze tomaat wel in het goud!

  Groetjes Christel

  Reactie door Christel — dinsdag 26 juli 2005 @ 17.27 uur

 29. Hoi Draak,

  (leuk je echte naam nu eens te lezen)

  geweldig dat jij en je goede werk nu eens in het zonnetje worden gezet. Dankzij Casper blijf ik nog enigszins op de hoogte van het frettenwereldje. Jouw flat en de frettenopvang staan me nog helder voor de geest. Petje af voor wat ik zie als opoffering, maar wat voor jou de gewoonste zaak van de wereld is.

  groet,
  Hans

  Reactie door Hans de Groot — dinsdag 26 juli 2005 @ 21.43 uur

 30. Draak, ik heb n link voor je gemaakt.
  Ik denk dat derze je erg goed van pas zal komen. Want mooie woorden betalen geen dierenartsrekeningen en zorg voor goed eten en verzorging
  http://sc.groups.msn.com/tn/07/01/willyenjoos/5/77.jpg

  Grr oet, Je “Sizz” Joos

  Reactie door Joos — vrijdag 29 juli 2005 @ 17.48 uur

 31. http://be.msnusers.com/willyenjoos/algemeenalbumvooralleleden.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=119

  YEAH! GELUKT heheheh
  Grr oet, Joos

  Reactie door Joos — vrijdag 29 juli 2005 @ 18.05 uur

 32. draakenfretten@planet.nl is gewoon niet iemand die de dieren zomaar meegeeft, maar echt n match maakt tussen n mens en n dier.
  Deze reacties hiero zijn HEEL leuk maar een reactie op 525368264 tnv Tuatha de Danann, Amersfoort, zorgt voor meer dan alleen blije gezichten die een deurwaarder zelfs vriendelijk te woord staan. Helaas, Jan, En de andere mensen van de SP, is DAT de keiharde werkelijkheid.
  Want die lui zijn niet onder de indruk als je met n tomaat kiomt aanzetten.
  Grr, Joos

  Reactie door Joos — vrijdag 29 juli 2005 @ 23.33 uur

 33. Iedereen hartstikke bedankt, bekende maar zeker ook mensen die ons niet kennen, maar speciaal mijn Sizzz Joos die ons genomineerd heeft hiervoor, jij zou zeker ook een bak tomaten verdienen meis. Tuurlijk ook de mensen van de SP afdeling Amersfoort die gaan kijken wat ze eventueel voor de opvang kunnen betekenen. Het is goed om te weten dat je gewaardeerd wordt, al is dat niet altijd de oplossing van de problemen.
  Maar zoals Joos hebben we nog meer mensen die hun best doen voor de mensen en de dieren hier.

  Bedankt allemaal en onthou als het over marterachtigen gaat zijn we dag en nacht te berijken op draakenfretten@planet.nl
  of 033-4638523

  Grthnx Draak

  Reactie door Draak — zaterdag 30 juli 2005 @ 0.27 uur

 34. Ik ben echt onder de indruk van al deze reacties, zoiets ken ik aleen van films op tv. Maar dit is echt! Ik was een van de twee amersfoortse hulpdienstvrij-willigers die bij Draak zijn gaan kijken.
  Ik kreeg van het lezen van al deze reacties bijna tranen in mijn ogen.
  Dit is echt prachtig om eens mee te maken in je leven, ‘n echte kerel.
  Ik dacht net al, we moeten je gaan voordragen voor een lintje van de koningin.
  Wij(HD-A’frt)gaan voor jou aan ‘t werk !!!

  Reactie door Peter van de water — zaterdag 30 juli 2005 @ 15.52 uur

 35. Peter(van HD A foort…of was HD nou n motorfiets???), een lintje voert geen frettebekkies!!! En t slaapt NIET warm onder n lintje v d koningin, onder n BRUG!!
  Come on! wees realistisch.
  JIJ hebt als t goed is de situatie daar gezien.
  Of is Draak weer zijn eigen wegcijferende stoere zelf geweest die nevernooit klaagt??
  IK kan met mijn w a o zijn kar niet trekken. besef je waar t rom gaat???
  Grr oet, Joos 06234511882 en bel me gerust zou ik zeggen!!

  Reactie door Joos — zaterdag 30 juli 2005 @ 17.09 uur

 36. Zouden die SP-leden die in deze al wat voor Draak betekend hebben dit even willen doormailen? Het zou het inzicht van de hulpdienst voor wat betreft de te bereiken structuur aanzienlijk vergemakkelijken!
  Bovendien: EEN SOCIALISTISCHE PARTIJ IS TOCH OOK EEN SOCIALE PARTIJ?

  Reactie door werner — woensdag 3 augustus 2005 @ 23.52 uur

 37. Werner: er worden plannen gemaakt, maar er is nog niks definitief concreet veranderd: dingen hebben tijd nodig om t GOED te doen.
  We houden hoop en klampen ons ( is opvang en de mensen er rondom) vast aan de laatste strohalmen. Familiebronnen zijn qua geld zo n beetje ook al leeggegeven ri opvang. Hoop doet leven. Ik hou je op de hoogte voor zover er concrete dingen ook echt geregeld zijn. Gr, Joos. willy-joos@planet.nl

  Reactie door Joos — vrijdag 5 augustus 2005 @ 16.32 uur

 38. http://tuathadedanannspride.web-log.nl/

  DIT is t enige concrete wat we tot nu toe hebben: een stukje bekendmaking en reclame over hoe en wat.HIER staat straks wat we hebben kunnen doen, of niet.
  Grr, Joos

  Reactie door Joos — woensdag 17 augustus 2005 @ 23.11 uur

 39. Joos heeft zich gedragen ;-)))

  Grthnx Draak

  Reactie door Draak — dinsdag 6 september 2005 @ 1.01 uur

 40. Jan is in t echt ook zo top als dat ik m uit de media ken. Bas is leuk, de hele dag was leuk, zoveel goei mensen bij elkaar.
  Volgens mij deed de zon DAAROM zoveel extra z n best: voor Jullie de tomaatjes die t verdienden.
  Dank aan iedereen die dit mogelijk maakte.
  Ook de SP HD Amersfoort. wat heerlijk om mensen met idealen te mogen kennen.
  Het was n zeeeeer bijzondere eer om hierbij betrokken te mogen zijn.
  Joos

  Reactie door Joos — donderdag 8 september 2005 @ 2.01 uur

 41. loan calculator

  loan calculator the re-statement objected the pass-ing luck of the day : it outmost finally determined that they sho

  Trackback door loan calculator — donderdag 29 september 2005 @ 17.01 uur

 42. HEE Arjan,gefeliciteerd, mooi dat er een licht op je geschenen wordt met iets waar je met heel je hart en ziel mee bezig bent.Enzo je wereldtje om je heen hebt gebouwd waar je echt iets betekend. Leuk de combinatie met het werken voor jongeren, een iniatief waar welzijn Amersfoort in mag investeren en profiteren, zeker als je opvang capaciteit daardoor structureel wordt…en de draak ook goed gevoed blijft…wao is nie veel.
  Dikke kus grz. Margriet

  Reactie door Margriet — zondag 20 november 2005 @ 20.24 uur

 43. Door “de tomaat”die we ophaalden in Den Haag, hebben we zeker ook vrienden bij de SP gekregen. Werner, Peter , twee heren SP leden uit Amersfoort: echt fantastische mensen. Yhanks

  Reactie door Joos — donderdag 5 januari 2006 @ 21.04 uur

 44. Beetje laat, maar toch…
  Lache! Zie ik eindelijk de man die bij de naam hoort…. groetjes van de Clan der Westelijke gebieden!

  Reactie door Arie — donderdag 2 februari 2006 @ 12.47 uur

 45. Nu 5.17 uur in morgen kan ik nog steeds niet slapen even rond neuzend op internet en wie kom ik tegen Draak :) Liefde klopt precies liefde voor wat je doet. Je bent een kanjer! Maja dat wist je al toch.

  Toppie!!

  Groetjes Jolanda en Lex Frettenopvang Lelystad

  Reactie door jolanda — zondag 5 maart 2006 @ 5.19 uur

 46. Draak stopt met Stichting fretten en marteropvang Amersfoort “Tuatha de Danann

  —- Original Message —– From: Draak en Fretten

  Hierbij wil ik jullie laten weten dat de opvang en de stichting elk een eigen kant op gaan. De stiching is vorig jaar opgericht, om de opvang te ondersteunen. Helaas zijn in de loop der tijd andere belangen gaan meespelen. Hierdoor wil ik niet langer lid wil blijven van dit bestuur. Wij als opvang zullen onze weg blijven gaan die we al 13 jaar gaan en waar jullie ons van kennen. Voor het ondersteunen van de opvang zal een nieuwe stichting worden opgericht. Dat dit zo is gegaan is onderling tussen de (oud) bestuursleden is heel triest maar daarover voor de rest niets, vandaar deze verklaring, we gaan ook in het openbaar hier verder geen discussie over aan. Mensen met vragen zijn altijd welkom, maar dan wel op onze persoonlijke adressen en niet op openbare lijsten of fora’s. Grthnx Draak, namens Fretten & Marteropvang Amersfoort, (stg i.o.) draakenfretten

  Reactie van Joos

  BIJ DEZE WIL IK LATEN WETEN DAT IK LEEGGEMOLKEN ALS LASTPOST AAN DE KANT GEZET BEN DOOR DRAAK EN ZIJN “FRETTENOPVANG”iK VOEL ME MISBRUIKT EN VERLATEN. Omdat ik samen met enkele anderen vonden dat de opvang beter kon, hebben we het beter proberen te maken, tenslotte gaf draak in die tijd aan om voor een sdf opvang certificering te willen gaan, maar het lijkt erop dat ie iedereen die tot nu toe dingen voor m deed heeft weggejaagd,: hij wil alleen met ja knikkers werken en ik heb n mening. Vreemd dat ie vroeger wel vond dat mijn mening waardevol was en tegenwoordig niet. Om heibel via de lijst te voorkomen ban ik m van Bikermice, want ik vind t een triest en vuil spel. HIJ heeft kans gehad zijn zegje te doen, Ik nu ook een keer, dus hiermee is de kous af. sorry voor het ongemak voor anderen Van harte hoop ik dat Draak zijn eigen problemen onderkent en er wat aan gaat doen, anders zullen er nog wel meer nare dingen gebeuren. Voor nieuwe drakenhelpers mede de waarschuwing dat je niet hetzelfde lot wacht als ik. Zijn praatjes zijn mooi, maar zijn smoesjes deugen niet. Rommelen in de marge is geen optie voor een keurige organisatie!

  Momenteel heeft Draak dus officieel gebroken met de stichting, echter heeft hij wel ingebroken op de web site die door mij en Diane beheert werd. Dus , als hij daar onder de naam stichting dingen verkondigt, lieft hij niet lleen, maar pleegt nog fraude ook!!!

  Groet Joos

  Reactie door Joos — zaterdag 4 augustus 2007 @ 19.36 uur

 47. Een korte noot van de oorspronkelijke bouwer van deze site:

  LET OP! Enige dagen geleden heeft Draak aangekondigd dat de opvang verdergaat zonder de stichting. Sinds deze tijd zijn er vragen gerezen aangaande de rechten van de website. Hierbij wil ik als eigenaresse van WV Design graag duidelijk maken aan al onze bezoekers dat deze website eigendom is van WV Design en dat er absoluut geen sprake is van inbraak, fraude of oplichting zoals enkelen beweren.

  Ik heb echter wel besloten dat ik het onderhoud, tijdelijk uitgevoerd door vrijwilligers in het stichtingbestuur terug heb overgenomen gezien het ontwerp en het onderhoud een gift van mijzelf was aan Draak persoonlijk en niet aan de stichting. Deze gift blijft ook absoluut alleen voor Draak die ik zal blijven ondersteunen in zijn geweldige werk voor de fretten! Ik hoop dat dit duidelijkheid schept zodat we weer allen voor de fretten en Draak kunnen klaarstaan met giften en hulp.

  Reactie door Natasha — donderdag 30 augustus 2007 @ 9.26 uur

 48. Hierbij wil ikzelf ook nog even op het bericht van Joos reageren.
  Een bestuur wat van een afstand en van bovenaf wil bepalen wat er op de werkvloer gebeurd en niet luisterd wat daarvandaan komt aan reakties is niet het bestuur waar ik mee kan samenwerken. Triest vind ik het dat zelfs hier geklaagd wordt, wij gaan op dezelfde wijze door als de afgelopen 12 a 13 jaar. Verbeteringen werden altijd al indien haalbaar zo ver mogelijk doorgevoerd.
  Meer wil ik hier niet over zeggen, behalve dat iedereen altijd welkom is om persoonlijk te komen kijken hier ter plekke, net als zoveel anderen mensen o.a. regelmatig ook inspecteurs van de dierenbescherming.

  Met vriendelijke groet Draak, namens Fretten & Marteropvang Amersfoort.
  draakenfretten@casema.nl

  Reactie door Draak — donderdag 30 augustus 2007 @ 9.48 uur