De voedselbank wereldwijd bekend

‘Ik sta voor gek!’ werd een gevleugelde uitspraak door premier Balkenende tijdens de grondwetcampagne.

Ik ben benieuwd wat Balkenende vindt van het artikel in de USA TODAY van gisteren, dat uitgebreid ingaat op de voedselbanken in Nederland:

Dutch poverty grows, thousands rely on handouts

Wat ik op 20 mei 2003 voorspelde in het debat over het regeerdakkoord is woord voor woord uitgekomen:

Ik kan u verzekeren dat u nog vaak het schaamrood op de kaken zult krijgen als wij u confronteren met de maatschappelijke gevolgen van uw beleid… en met het verzet dat het teweeg zal brengen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 22 augustus 2005 :: 14.05 uur

122 Comments

122 reacties

 1. 24 september zullen we van ons laten horen!

  Reactie door Farshad — maandag 22 augustus 2005 @ 14.11 uur

 2. Deze info moet toch ook tot het kabinet zijn doorgedrongen. Wat zal hun reactie zijn, sorry dat hebben we niet geweten.
  Ja, precies, géén geweten.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 augustus 2005 @ 14.18 uur

 3. Hoe meer dit in de publiciteit over de grenzen wordt belicht, hoe beter!

  Geloofwaardig is Balkenende allang niet meer voor gek staat hij zeker, door eigen toedoen.

  Ik hoop dat zijn hoofd zo rood als een tomaat wordt van schaamte na zijn surrogaat normen en waarden campagne, die enkel moet versluieren, dat deze regering het zelf niet zo nauw neemt.

  Reactie door E.krul — maandag 22 augustus 2005 @ 14.27 uur

 4. Neen, dan is dit een leuker bericht.

  http://www.theonion.com/news/index.php?issue=4131&n=2

  Reactie door Don — maandag 22 augustus 2005 @ 14.32 uur

 5. Alleen al in de Provincie Groningen maken zo’n 350 gezinnen, ongeveer 1300 mensen gebruik van de voedselbank. Wat moet er nog meer gebeuren om dit kabinet en de coalitie partijen er te van overtuigen dat ze het spoor volkomen bijster zijn.

  Reactie door hennie hemmes — maandag 22 augustus 2005 @ 15.00 uur

 6. Wat ik niet snap is, hoe heeft het zover kunnen komen? Vroeger hoorde je toch nooit wat over dit soort dingen..of hielden mensen vroeger uit schaamte over hun armoede hun mond?

  Reactie door nico — maandag 22 augustus 2005 @ 15.23 uur

 7. Het zal niet lang meer duren of de verkiezingsworsten worden weer uit de kast gehaald. Nu al beginnen ze te strooien met voordeeltjes hier en daar. Vooralsnog vind ik dat ze die voordeeltjes moeten voorschotelen aan de minima en de armsten van Nederland!

  Reactie door IngeB — maandag 22 augustus 2005 @ 15.26 uur

 8. Normen en waarden blijken toch hele persoonlijke maatstaven te zijn.. het is een ideaal met jezelf als middelpunt, helaas met de beperkte visie van deze man die de minder bedeelde in de samenleving wil zien lijden opdat het verschil in stand beter zichtbaar is. Dat is de keuze die gemaakt is.. Ik denk dat met een blok ijzer in je voorhoofd en vergezeld van lieden die wel zien maar, laf als ze zijn, niet willen zien en, zoals een man die 70 jaar geleden aan de macht kwam ergens in het Oosten, de zwakken in de samenleving als verloren wil beschouwen en als onbelangrijk vee verder af laat dalen tot het dieptepunt bereikt is wat dat ook mag betekenen ,de toon is gezet en de macht, om in Nederland ontwikkelingsgebieden te creeeren met kanslozen samengepakt smekend en op de knieen voor de grote machtige Jan Peter en zijn armzalig gevolg want Nederland zal net zoals de rest van de landen van de wereld ooit weer krottenwijken moeten hebben… compleet met golfplaten en plastic daken, anders tellen we niet meer mee en zijn we gedoemd de stempel zachtaardig landje te blijven houden waar de rijken zich niet kunnen onderscheiden van de arme. Het valt gewoon niet op als je rijk bent als er geen krottenwijken bestaan in je land… Hallo, ik ben rijk en machtig !! Ziet iemand mij ? Ziet er dan niemand aan me af dat ik heel en heel erg belangrijk ben in deze eindeloze mensenmassa ? Krottenwijken moeten we hebben! Golfplaten en plastic.. plek zat op de vuilnisbelt… !Jan Peter jongen… petje af ! Wat een geweldige prestatie ! Duizenden mensen in een rij smekend om iets te eten te krijgen… aah heerlijk gevoel ! Heerlijk !
  Zou het enorme verschil de rijken rijker maken ?

  Reactie door Swell — maandag 22 augustus 2005 @ 15.27 uur

 9. Tja, toch apart dat zo’n Amerikaanse krant zich ineens druk maakt over de Nederlandse voedselbanken. Is allemaal leuk dat in Nederland wat meer mensen naar de voedselbank gebruik maken, maar het aatal mensen dat in NL naar een voedselbank gaat is natuurlijk nog altijd miniem in verglijking met het mensen dat in de VS naar zo’n voedslebank gaat.

  Gelukkig is de krant er meer op uit om te laten zien dat het in Nederland ook slecht gaat, dan om op te merken dat zelfs met de uitgeklede uitkeringen, het in Nederland nog altijd een stuk beter arm zijn is dan in de VS, waar 1 op de 7 geen ziektekosteverzekering kan betalen.

  Maar goed, het is wel illustratief hoe krom kranten berichten over het buitenland. Het zou fijn zijn als men zich dat ook realiseerde over de Amerikaanse berichtgeving in de NL kranten.

  Reactie door Nepkarel — maandag 22 augustus 2005 @ 15.28 uur

 10. Jammer, maar dit kabinet is er alleen voor de rijken en die zijn de schaamte allang voorbij.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 22 augustus 2005 @ 15.29 uur

 11. 82nepkarel
  Het valt inderdaad niet mee appels en peren uit elkaar te houden.

  Reactie door leen — maandag 22 augustus 2005 @ 15.40 uur

 12. Iedereen die een website of log heeft, s.v.p leg een link naar dit artikel…
  Laat dat bericht in Google a.u.b in zo veel mogelijk zoektermen verschijnen.
  Wordt Balkenellende nog eens ECHT beroemd om zijn verschuiling acher NORMEN & WAARDEN.

  Reactie door Alex — maandag 22 augustus 2005 @ 15.43 uur

 13. Ja..het is wat,..ik zou zeggen,de grote vakantie is om,de derde dinsdag van september komt eraan…laat die Gouden Koets nu eens “heerlijk tomaatrood hobbelen”…oftewel…Jan,rechte rug (dat kan nu weer) en ERTEGEN AAN !!!!!!!!!!
  Vuurwerk,jongen…is aan jou toevertrouwd
  De stellingen in de Tweede Kamer worden weer betrokken..die toespraak eerste termijn van 20 mei 2003..die klopt wel!!
  Sterk,Jan !!

  Reactie door eric — maandag 22 augustus 2005 @ 15.46 uur

 14. 8@nepkarel
  Even ter aanvulling voor nepkarel, straks als hier de nieuwe zorgverzekering is in gevoerd, zijn er in Nederland ook vele die de nieuwe zorgverzekering niet kunnen betalen.

  Reactie door leen — maandag 22 augustus 2005 @ 15.47 uur

 15. Als Jan Petertje rood wordt om zijn kaken dan is het eerder van blijdschap.
  Komt er gewoon op neer dat Jan Petertje weer een schouderklopje krijgt van Pappa Bush.
  Want dit soort dingen worden wel toegejuicht door de neo-cons.
  Mensen die arm zijn kun je gewoon weer 80 uur in de week laten werken voor een hongerloon!

  Reactie door Gekke Gerrit — maandag 22 augustus 2005 @ 15.49 uur

 16. Schaamte collectieve schaamte, schaam je als je CDA stemt. Normen en Waarden niet verder als de drempel van je eigen voordeur, maar ja mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen situatie. Zei onze premier eens en hij gaf zichzelf en al zijn vriendjes 30% meer in het vooruitzicht. SCHAAMTE COLLECTIEVE SCHAAMTE PAST HIER……

  Reactie door Harry Sangers — maandag 22 augustus 2005 @ 15.49 uur

 17. @Jan Marijnissen
  Het lezen van je tekst in het debat over het regeerakkoord 20-05-2003 leest als een deja-vu, nadat ik het vandaag herlas.

  Reactie door Alex — maandag 22 augustus 2005 @ 16.16 uur

 18. Voedselbank ook bekend in de USA

  Nu dat het in de USA Today staat wordt Balkenende en zijn vrinden misschien eindelijk eens wakker.
  In de online editie van gisteren staat een uitgebreid artikel over de Voedselbank in Nederland. Er wordt verteld hoeveel mensen die hulp nodig hebben e…

  Trackback door Marco's Log — maandag 22 augustus 2005 @ 16.28 uur

 19. Je zou vragen kunnen stellen aan de MP, refererend aan dit artikel. Een reactie vragen.

  Reactie door Paul Lempens — maandag 22 augustus 2005 @ 16.29 uur

 20. We zijn weer terug in het centrum van de macht schreeuwde het CDA met Balkenende na de verkiezingen, zegt al genoeg over deze rentmeesters die samen met de VVD waar je het van kan verwachten en met het huigelachtige D66 die niet mee zou willen regeren, resultaat voedsel banken voor de arme en een grotere rijkdom voor de rijken het zijn de normen en waarden van dit kabinet.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 22 augustus 2005 @ 16.36 uur

 21. Die voedselbanken, hoewel natuurlijk goed bedoeld, nemen een verantwoordelijkheid over die eigenlijk bij de overheid rust.
  Als die voedselbanken goed functioneren verwacht ik dat de overheid ter zijnertijd de bijstanduitkeringen verder afbouwen.
  En welja, als men bij de kerken onderdak kan vinden en bij de voedselbanken voedsel kan halen, waarom dan nog uberhaupt een uitkering.

  Dit is, hoewel goed bedoeld, een heel verkeerde ontwikkeling. Door Polen in Nederland toe te staan om voor 800 euro, en minder, te werken werkt de regering steeds meer Nederlanders uit de arbeidsmarkt en dwingt zij mensen om voor een veel lager loon te werken. Nu gebeurt het slechts in de landbouw- en transportsector. Binnenkort zal dit in alle beroepsgroepen doorsijpelen. Armoede die gedwongen opgelegt wordt door een regering noem ik onderdrukking.
  Daar is niets liberaal aan.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 22 augustus 2005 @ 16.45 uur

 22. Teken aan de wand dat USA Today nu ook de armoede in Nederland onder het Balkenende regime optekend. Toch even een persoonlijke kanttekening; is de USA dan 100% vrij van armoede en voedselhulp? Neen! Beetje Pot verwijt de Ketel dat die zwart ziet artikel van USA Today.

  Reactie door Jules Timmerman — maandag 22 augustus 2005 @ 16.56 uur

 23. @22. Jules
  Helaas was de USA nooit vrij van schrijnende armoede. Nederland echter welhaast wel. Dus toch een teken aan de wand. een copy&paste zeg maar.

  Reactie door Alex — maandag 22 augustus 2005 @ 17.02 uur

 24. Heb ik het nog niet over al die illegale die hier zwart werk verrichten zonder noemenswaardige controle. Ik hoor dat de UWV weer een uitkeringsfraude heeft opgespoord. Hoeveel bedrijven die frauderen worden er eigenlijk aangepakt?
  Of frauderen bedrijven in Nederland niet. Is het de schuld van de illegale dat zij zwart werken? Al eens de transportsector onder de loep genomen?

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 22 augustus 2005 @ 17.03 uur

 25. Het schaamrood kan niet ROOD genoeg zijn.In een paar jaar alles om zeep geholpen waar lang voor gestreden is.WEG ERMEE.

  Reactie door Diny — maandag 22 augustus 2005 @ 17.06 uur

 26. Ik denk niet dat er nog iets bij is wat deze zelfingenomen arrogantjes nog raakt. Ik ben wel blij met het feit dat buitenland aan deze fantastische reclame voor Nederland ook aandacht besteed, dat was wel anders in de periode Lubbers (dirty old man) toen armoede onder leiding van deze barmhartige samaritaantjes ook al hoogtijdagen vierde. Een beetje christenen zou zich de ogen uit z’n kop schamen als hij zijn eigen bevolking zover in de afgrond en goot zou duwen. Mischien kunnen ze er nog wel een slaatje uit slaan en er een touristische attractie van maken,(aapjes kijken). Ik zie ze er best voor aan. Een paar Getto’tjes erbij en we verschillen totaal niet meer van het buitenland. Wie weet hoeveel plezier ze er aan beleven achter gesloten deuren onder het genot van een hapje en drankje(op onze kosten)en voor de allergeilsten onder de Cda’ers mischien nog wel een gezelschapsdame (hookers) om het maar even op z’n sjieks te zeggen. Het zal wel weer de bekende uitspraak worden, hebben ze in het buitenland al jaren en het is toch van de zotte dat wij dat nog niet hebben. Nee, Porno Ruudje zorgde toen al voor de armoede, van deze Damiën het Omen krijg je de uiterlijke kenmerken erbij. Ik weet dat er een nieuwe vertaling van de bijbel is gekomen. Schijnbaar hebben deze schijnheilige achterbakse stinkende schijtbakken hun eigen uitvoering van hun allom geprezen Holy Cda bible gekregen. Als ik een dominee of een priester of iets anders zou zijn wat enigzins met het geloof te maken zou hebben, dan zou ik mij met onmiddelijke ingang distantiëren van dit soort tuig. Het getuigt van onmetelijke krankzinnigheid en arrogantie als je je nog voordoet als christenen met zo’n reputatie. Kunnen deze zwakzinnige amateurs nog dieper zinken met hun oneindige gepruts?. Vraag me in alle ernst af wat voor bijbel deze charlatans wel in huis hebben liggen. Het kan werkelijk niet de bijbel zijn die wij over het algemeen kennen, onmogelijk. Want daar handelen en leven ze nog geen millimeter naar, en dat is toch wel de bedoeling als je jezelf als christen betiteld. Maar om het maar even op z’n grof plat amerikaans te zeggen naar deze Jezus Christ Superstars want dat vinden ze van zichzelf Superstars, I’ll see you in hell, kan ik zijn leven ook eens vergallen en zwaar lopen te verzieken.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — maandag 22 augustus 2005 @ 17.17 uur

 27. Komt er nu ook een ziekenzorgbank.

  Reactie door Jofel — maandag 22 augustus 2005 @ 17.26 uur

 28. @26 Scarlet Pimpernel
  Op het gevaar af dat ik me te overijverig (en kwaad) in deze dicussie begeef moet ik je zeggen dat je bijdrage schitterde van scherpzinnigheid in het beschrijven van de door jouw waargenomen en herkende stompzinnigheid.

  Reactie door Alex — maandag 22 augustus 2005 @ 17.27 uur

 29. @7 IngeB, jouw opmerking, het gegeven, is al lopende en een feit.

  Dingdong, de bel skriekte door het huis , weer het enige dat ie kon.

  Aaan de deur stond iemand met een koevoet, de deur was al open voordat ik dat deed.

  Het was de regering.

  “Hallo, u betaalt veel voor gas e.d. he?”

  Nog voor ik iets kan zeggen vervolgden ze:

  “Dat is niks erg, want ‘u’ stemde op ‘ons’”
  “en daar wij gas koppelen aan olie kwa kosten, is gas voor ons een soort gouden eieren niet-bio, (autodiesel e.d.) legbatterij”

  “maar we gaan nog verder!” “dit is nog niet alles!”

  “Al dat geld, van die koppeling, dat hoeft natuurlijk niet in de gas installaties te gaan zitten, dus weet u wat? hier hebt u een sigaar uit eigen doos, en nu braaf dank je wel zeggen”

  “met de benzine gaan we het net zo doen, telkens 3 stappen vooruit, en een feestje van woorden bij 1 stapje terug”

  En het geld voor de basale dingen des levens dan? De opkomende armoede en schulden etc. ?

  “kom kom, wij zeggen en pritnten het vaak via een skala aan mediakanalen, u bent blij met uww werk EN inkomen, voor de rest hebt u begrip en stemde goed, dus gewoon weer pVVDa D66 en CDA stemmen he !!?, Goeiedag”

  En weg waren ze, de een moest naar een commissariaat, de 2e naar een provincie als commissaris, de andere naar 1 van zijn 2 boerenbedrijven om de subsidies veilig te stellen, en weer anderen naar bedrijven die helemaal zo goed niet voor de NLers waren en/of zijn.

  Reactie door Barend — maandag 22 augustus 2005 @ 17.43 uur

 30. Reactie 24

  Schaamrood krijgt die maffia uit den Haag niet.
  Wel ander rood aan hun handen.

  Reactie door Jofel — maandag 22 augustus 2005 @ 17.44 uur

 31. @9 ik zie het zo nepkarel, je praat een beetje recht wat krom is.
  M.i. is dit EN/EN en niet en/of.
  In de USA is ik meen 2/3e van de daklozen ex-soldaat. Er zijn meer armen en de zorg en andere dure verzekeringen vergelijken met NL is een soort teidreis.(Die kosten krijgen we hier weldra ook dus)

  Media die pro-dit kabinet vertellen dat 60
  procent blij is met werk en inkomen enzo… volksverlakking is in NL hot, maar de kiezers zijn dan ook niet zo politiek-cool hoofd-ig.

  Reactie door Barend — maandag 22 augustus 2005 @ 17.50 uur

 32. Een soort teidreis = natuurlijk tijdreis.
  Maar ik ben bezig met een stukje over leiden en er onder lijden, vandaar….

  Reactie door Barend — maandag 22 augustus 2005 @ 17.52 uur

 33. @ Gekke Gerrit (15):

  Inderdaad! Nederland begint naadloos aan te sluiten bij het Grote Voorbeeld, de VS.

  @ Don (4):

  Zoiets heet: een afleidingsmanoeuvre.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 22 augustus 2005 @ 17.59 uur

 34. Hoe lang nog, met deze malloten aan het bewind?

  Anarchie?

  Reactie door Johan Smeets — maandag 22 augustus 2005 @ 18.32 uur

 35. Je word er zo flauw van;

  Alles uit de bek van de geus vindt zijn oorsprong in zijn gierige aard, hij kan niet anders dan door gierigheid opgeklommen zijn, en de bereidheid vuile streken uit te denken en uit te voeren, beginnersfoutjes, overijverige ambtenaren.,de mensen in het land, wat een bullshit.,alles wat yhij zegt moet je tegen de lichtbak van gierigheid houden, wedden dat het klopt!

  vind het raar dat hij nog altijd rondloopt trouwens, had mijns inziens allang een aanslag gehad moeten hebben.,

  en dan die jp, de kontkruiper van sjors en de kontkruiper van bedrijven.,

  gierigheid als norm en bruinwerken als waarde

  katja en birgit hadden hem in dat torentje eens flink te grazen moeten nemen., als ze er niet te veel van zouden walgen., was de leipheid misschien geweken., maar ja, dat zou ook wel weer zonde van die meisjes zijn, en kijk toch zonde!

  jp en de geus zijn christelijk gereformeerden, zelfs onder de gereformeerden is dat een splintergoepering,splinterfundamentalisten.,een balksplinter misschien?

  Jp heeft duidelijk de balk in eigen oog nog niet gevonden., wat zou het zijn, veels te ondeugend.,? daar zou hij nog geluk mee hebben denk ik, veels te verrot ,vuil,vies, gemeen,slecht, hooghartig, zelfingenomen.,zoiets is het eerder denk ik.

  Reactie door Jansonius — maandag 22 augustus 2005 @ 18.37 uur

 36. (VER)NEDERLAND!!!!!

  Reactie door Joke Faas — maandag 22 augustus 2005 @ 18.45 uur

 37. @ leen 14: In NL ben je verplicht verzekerd, en wordt een deel van de kosten betaald door de werkgever/uitkering. In de VS is dat niet zo. Lijkt mij een aanzienlijk verschil. Maar als je denkt dat je hier beter af bent, kom dan gewoon langs!

  Reactie door Nepkarel — maandag 22 augustus 2005 @ 19.06 uur

 38. Nee Johan reactie 34…geen anarchie,maar sp…snap je het nu nog niet ??
  Gewoon die vent uit Oss en alle andere kanjers..

  Reactie door eric — maandag 22 augustus 2005 @ 19.30 uur

 39. Ons land staat nog steeds bekend in een groot deel van de wereld als een soort van Luilekkerland. Waar alles prima geregeld was en men beschaving voorop stelde. Ik denk dat het goed is dat USA-Today laat zien aan de Amerikaanse lezers, dat het hier geen Luilekkerland meer is voor de meeste mensen. Dat de middeninkomens driedubbel hard uitgemolken worden, de rijksten met de dag rijker worden en de minima steeds meer moeite krijgen de eindjes aan elkaar te knopen. Helaas hebben steeds meer mensen een te groot stuk leegte over, zodat die eindjes niet meer passen! En onze beschaving? Die hebben we het raam uitgegooid. “We” haten Moslims, geven zieken en gehandicapten de schuld dat ze te weinig verantwoordelijkheid nemen, zeggen dat ook tegen gezonde minima die geen werk kunnen vinden (Ga toch werken!) en wassen onze handen in onschuld. In plaats van dat inderdaad veel te korte lontje dat tevelen van ons hebben, zouden we meer aan elkaar moeten denken. Moeten proberen dat stuk beschaving terug te halen en onze kinderen fatsoenlijk op te voeden. Zodat we, ondanks dat steeds meer mensen echt arm zijn, toch trots ons hoofd omhoog houden en blijven vechten tegen onrecht!
  24 september om 13.00 bij het Tweede Kamer gebouw, allemaal! KOMEN. Het si zaterdag, dus veel mensen hebben vrij. Kom op!

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 22 augustus 2005 @ 19.30 uur

 40. @ 38 is de nette manier, maar ben bang dat dat te lang duurt.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 22 augustus 2005 @ 19.35 uur

 41. 37@nepkarel
  Ik zei juist dat we in Nederland dezelfde problemen gaan krijgen als in de usa.
  Omdat we schijnbaar alles willen kopieren uit de usa op sociaal vlak.
  Echt een walgelijke samenleving, waar ik voor pas.

  Reactie door leen — maandag 22 augustus 2005 @ 19.59 uur

 42. Ook ik wil dit kabinet zo snel mogelijk weg hebben.
  Een revolutie of anarchie lijkt mij niet de weg. Je ontketent krachten die je laat eindigen in een punt die net zo erg is als waar je vandaan kwam.
  Je kunt beter lopend vooruitgaan, met een voet aan de grond en de tweede onderweg naar de volgende plek om te gaan staan.
  Met beide voeten aan de grond kom je nergens.

  Reactie door Gekke Gerrit — maandag 22 augustus 2005 @ 20.00 uur

 43. Met ja had Balkie toch ook gewoon voor lul gestaan, dus maakte het voor hem gewoon niks uit. Laat hem nu ook maar eens internationaal goed voor gek staan, dan begrijpt ie misschien eindelijk eens dat er zoveel onvrede over zijn beleid is. Oh nee, wij begrijpen het niet hé.

  Reactie door ACCEPT — maandag 22 augustus 2005 @ 20.46 uur

 44. Het is te triest voor woorden.
  Vroeger hadden we hier een pater die ‘s nachts rondfietste om brood aan de deur te hangen. Die zou zich tegenwoordig een hoedje fietsen!

  Reactie door Helma D. — maandag 22 augustus 2005 @ 20.51 uur

 45. Ik ben altijd een beetje een dromer geweest, maarrrr……. Ik zie het al voor me, Balkenende voor het slapen gaan zittend op de rand van het bed – bril al op het nachtkastje – zijn hoofd in z’n handen en zich afvragen : lieve Heer, waar ben ik aan begonnen!!
  Ja, en toen werd ik wakker.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 augustus 2005 @ 21.04 uur

 46. Begin volgendjaar verrijzen er “vrijwilligerszorg voor armen” centra

  Dit om al die mensen op te vangen die zorg nodig hebben en het niet kunnen betalen of niet de goede zorg krijgen van hun verzekering.

  Missieposten in eigen land!

  Waar blijft die pater die zegt dat je een broodje mag jatten als je honger hebt?

  Reactie door E.krul — maandag 22 augustus 2005 @ 21.05 uur

 47. @ Leen 41: Ooit in de VS geweest? Of kijk je gewoon naar Friends op tv en baseer je je daar je mening op?

  Mijn advies: ga eerst eens kijken in een land voordat je het uitmaakt voor walchelijk, want anders maak je je net zo belachelijk als de USAToday die voor doet komen alsof Nederland een soort van Ethiopie is.

  Reactie door Nepkarel — maandag 22 augustus 2005 @ 21.09 uur

 48. Voedselbaank’n, ‘t symbool van onvermoog’n van ‘n regeer’n. De luu doar in Den Haag den mot zich de kop van ‘t lief schoam’n. Moar ik denk dat zie doar in Den Haag ok nou nog ‘t idee hebt dat zie goed bezig bunt.

  Zie mot doar ‘s ‘n flinke trap unner de butte krieg’n en ‘s ee’m de stroat op goan um te kiek’n hoe of ‘t warklik is in de steed’n en in de dörp’n. Want ik geleuf d’r hielmoal niks van dat zie wett’n hoe of de mens’n in dit laand leeft.

  Moar ja, zo wiet zul ‘t wel niet komm’n denk ik. D’r zul wel ien of aand’re commissie komm’n die as bekiek’n geet woarum as d’r voedselbaank’n bunt. En dan aaner joar kump d’r ‘n dik verslag woarin stiet hoe of dat kump en misschien oaver twei joar dat d’r ‘s wat gebeurt.

  Ofwel, d’r gebeurt veurlopig niks en Balkenende zul wel weer met de bolle kop op TV komm’n um te vertell’n dat ‘t aainliks niet kan en hie zul de luu van de voedselbaank wel priez’n veur hun inzet. Want hoe of ie ‘t ok bekiek’n, dat is toch ‘n veurbield van hoe of burgers verantwoordlikhied neemt. ‘n Verantwoordlikhied die de regeer’n aainliks zölf nimm’n mot.

  Reactie door Derk — maandag 22 augustus 2005 @ 21.17 uur

 49. @46 Was toch een dominee ipv pater, Krul?

  @47 Je doet er goed aan om het artikel beter te lezen. Nederland wordt zeker niet vergeleken met Ethiopië. Beetje stemmingmakerij niet? En het is geen must om naar een land af te reizen om er een mening over te hebben.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 augustus 2005 @ 21.20 uur

 50. 47@nepkarel
  1/2 jaar in Elpaso en een 1/2 jaar in Norfolk, 3 maanden NewYork is dit genoeg.
  Vanaf 1966.
  Alles bij elkaar niet veel maar toch.

  Reactie door leen — maandag 22 augustus 2005 @ 21.26 uur

 51. “Differences in income in the developed industrial countries increased greatly between the mid-1970s and the mid-1990s. This is the result of a study undertaken by the Organisation for Economic Cooperation and Development in Europe (OECD). Those faring worst in the re-division of wealth were single parents and young people.

  The authors of the study, Michael Förster and Mark Pearson, analysed and compared data from a total of 20 member states of the OECD.

  At the end of the period under study, the poorest 30 percent of the population in the countries examined received only 5 to 13 percent of the national total income—in Australia and Ireland, 5 percent; Great Britain and Belgium, 6 percent; the Netherlands and the US, 8 percent; Germany, 11 percent; and Japan, 13 percent. On the other hand, the richest 30 percent of the population received 55 to 65 percent of total income. The biggest growths in social inequality were measured in the United States, Great Britain and the Netherlands.”
  http://www.wsws.org/articles/2002/sep2002/oecd-s12.shtml

  Reactie door Sonja — maandag 22 augustus 2005 @ 21.27 uur

 52. als er in den haag mensen met gevoel zitten zouden ze zich nu diep moeten schamen

  Reactie door edwin — maandag 22 augustus 2005 @ 21.28 uur

 53. (49)was/is bisschop muskens .armoede en voedsel banken zijn een wezelijk onderdeel van de door de amerikanen opgedrongen (politieke)levensstijl !!!!!! wil je je door deze politiek niet laten knechten kom dan in september naar den haag (www.keerhettij.nl )het kapitalisme is aan het eind van zijn latijn willen we over tien jaar nog ademhalen .en nog een beetje een normaal klimaat overhouden dan moet NU!!!!!!! HET ROER OM !!!!!! (geld voor ons allemaal !)

  Reactie door texas henkie — maandag 22 augustus 2005 @ 21.38 uur

 54. Om maar meteen met de deur in huis te vallen,ik heb nog nergens of waar dan ook en in geen enkel interview in een krant of op tv iemand van dit kabinet het schaamrood op z,n kaken of welk ander lichaamsdeel dan ook zien hebben!!!!!
  Integendeel zelfs ,want men is er absoluut van overtuigd dat deze hervormingen die de zwaksten treffen noodzakelijk zijn om hun troetelkind de polderlandse economie te bevorderen,en om in het jargon te blijven het zoet en het zuur op een eerlijke manier te verdelen?????
  Jammer toch dat steeds dezelfde mensen met zeer zure appelen moeten doen en dat ook nog over een zeer lange periode!!!!!!

  Reactie door visgert — maandag 22 augustus 2005 @ 21.50 uur

 55. Juist, Henk. De man die zei dat, als je honger hebt, je rustig een brood mag stelen, was Bisschop Tiny Muskens. Een kei van een man, die heel veel van mensen houdt. Alle mensen.
  Maar de Voedselbanken doen meer dan alleen mensen helpen aan voedselpakketten. Ze proberen de verschrikkelijk verspilling tegen te gaan van levensmiddelenfabrikanten die de baby met het badwater blijven weggooien. Aktie verlopen, maar het voedsel is nog tot 2007 te gebruiken? Maakt niet uit: weggooien, want het etiket klopt niet meer! De Voedselbank probeert daar ook een einde aan te maken. Goed voedsel niet weggooien, maar weg geven! De fabrikant moet en zal zich er toch mee bemoeien en eist dat alle labels afgeweekt worden voor het voedsel wordt verdeeld over de pakketten…
  Clara Sies zegt: Het is niet zozeer het feit dat er arme en rijke mensen zijn, het is de verspilling die me ergert!
  Vanuit die visie hebben zij en haar man Sjaak De Voedselbank opericht. Twee vliegen in één klap, zal ik maar zeggen.

  Derk: kom jij uit Tukkerland? Zo klinkt je tekst n.l?

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 22 augustus 2005 @ 22.25 uur

 56. 53) Texas Henkie, droom lekker verder. Het kapitalisme is niet aan het eind van zijn latijn. Dankzij het kapitalisme kent deze wereld een grotere welvaart dan ooit tevoren. Het is juist dankzij het socialisme dat dit land vergeven is van de klaplopers en mensen die teren op de zak van een ander. Hard werkende ondernemers worden verguisd, terwijl zij de grootste bijdrage aan de kas leveren om al die uitkerinkjes en toelagen te betalen. En de mensen die al werken werken 30 uur per week met een berg ADV, ATV, zorgverlof, sabbatical etc.. Kortom, niet lullen maar poetsen. Geen geklaag, aan het werk, opstropen die mouwen. The great appear great, because we are on our knees, let us rise.

  Reactie door Don — maandag 22 augustus 2005 @ 22.33 uur

 57. Slaap lekker verder Don Camillo!

  Reactie door E.krul — maandag 22 augustus 2005 @ 22.45 uur

 58. Hear hear, Krul! En droom maar van kapitalen, Don.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 22 augustus 2005 @ 22.47 uur

 59. don(56)met harder werken maak je alleen je baas rijker !niet jezelf .ik wil nl in de 24 uren die een dag telt behalve werken ook nog wel eens .
  een stukje motor rijden
  met mijn vrienden naar de kroeg
  een beetje actief zijn voor de sp
  een keertje een bakkie doen bij de buren
  een keertje naar de bios of een concert
  een keertje naar mijn 83 jarige moeder om te kijken of ze niet verwaarloost word in het verzorgingstehuis
  een keer een wandeling maken met vrouw en kind
  met mijn dochter spelen en helpen met haar huis werk
  een paar uurtjes slapen .en wellicht nog een beetje sex.
  kortom er gaat veel vrije tijd zitten in dat werken!!

  en dan moet ik verdomme volgens dat kapitalistische systeem van jou .in die zelfde 24 uren die een dag telt!ook nog .
  shoppen bij de energie leverancier
  shoppen bij de zorgverzekeraars
  shoppen bij de ziekenhuizen welke me nog willen helpen als ik ziek ben
  shoppen bij de verzekeraars om te kijken wie me nog voor arbeidsongeschiktheid wil verzekeren .
  EN IK MOET DE HELE DAG OPLETTEN OF IK GEEN VERDACHTE PAKKETJES ZIE .OMDAT DIT KABINET ALS JONGE SCHOOTHONDJES ACHTER HET KAPITALITISCHE AMERIKA AANLOPEN MET HUN ACHTERLIJKE OORLOGEN C.Q BEZETTINGEN .
  ZOALS JE ZIET HEB IK GEEN TIJD OM TE WERKEN .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.00 uur

 60. @ 59 texas henkie.
  Heb je nog mazzel dat je niet naar de kerk hoeft om een pannetje soep te bemachtigen ;-)

  Reactie door Henk S — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.26 uur

 61. @56

  bouwvakkers hebben een kans van 1 op 6 van de steiger te vallen., en hebben ze nu ook een kans van 1 op 6 om bij blijvend letsel wat centjes van hun volksverzekering WAO te ontvangen, denk het niet he.,

  maar als jij als een gek wilt werken zonder de wetenschap dat je verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid, dan ga gerust je gang.,maar vermoed dat je aanwijzingen geeft, en zelf niets uitvreet!

  dus we trappen er niet in don, jammer he, zul je zelf moeten werken.

  het probleem van balkenende/geus is dat ze vergeten dat de hun en de mensen samen de overheid vormen, en niet alleen hun!

  en hebben de hollanders gevraagd om asociale, over het paard getilde hervormingen., dacht het niet!

  dus krijg je een motivatie probleem,waardoor het niet snuggere kabinet nu probeerd met intimidatie,mishandeling de hollanders de kar te laten trekken,zelfs de arme,invalide mensen mishandelen.,

  terwijl ze doorgaan met paarden achter de wagen te spannen, en er zelf niet vanaf komen ,want van lopen en werken worden ze moe

  Reactie door Jansonius — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.36 uur

 62. Jan, je voorspelling “Ik kan u verzekeren dat u nog vaak het schaamrood op de kaken zult krijgen als wij u confronteren met de maatschappelijke gevolgen van uw beleid… en met het verzet dat het teweeg zal brengen.”, is niet uitgekomen en zal ook nooit uitkomen.
  Ik weet dat jij uitgaat van het goede in de mens, i.c. van de goede bedoelingen van JP en consorten. Ik ga daar al lang niet meer vanuit en ben overtuigd van de schaamteloosheid van onze ministers. JP heeft onder andere van Etzioni geleerd hoe hij zich overal onderuit kan praten… en gelooft daarbij ook nog in de door hemzelf verzonnen ‘logica’.
  De Voedselbank is een bewijs voor het zelfredzaam vermogen van de onderkant van de samenleving… om er maar eens wat onzin tegenaan te gooien, waarmee de bovenkant zichzelf vrijpleit.
  Het schaamrood is voorbehouden aan de momenten dat men even Amy Groskamp-Ten Have vergeet… en dat zal onze PM niet snel gebeuren.

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 23 augustus 2005 @ 4.04 uur

 63. Misschien dat schaamrood wel op JP zijn bekkie verschijnt, als we gaan schooien in het buitenland!

  Reactie door Helma D. — dinsdag 23 augustus 2005 @ 6.30 uur

 64. Wat lees ik nu weer:

  DEN HAAG (ANP) – De WW-premie die werknemers moeten betalen gaat volgend jaar omlaag. De meest betrokken ministers zijn het daarover eens, meldden ingewijden maandag. Hoeveel de verlaging precies bedraagt is nog niet bekend, maar in elk geval zal een geplande verhoging van 0,5 procent worden geschrapt.

  Omdat de WW volgend jaar over een kleiner deel van het inkomen wordt berekend, komt dat in de praktijk al neer op een lastenverlichting van 250 tot 300 miljoen euro. Vooral midden- en hogere inkomens profiteren daarvan.

  Dus, het “zoet” is in aantocht, maar wél met een bittere bijsmaak.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 6.49 uur

 65. Er zijn verkiezingen in aantocht.
  Om het oppervlakig volkje tevreden te stellen, worden nu weer snoepjes uitgedeeld. Van kijk, jij hebt het helemaal niet zo slecht.
  En die anderen?
  Die zijn anders genormeerd en gewaardeerd.
  Jouw normen en waarden staan toch toe om op een van onze regeringspartijen te stemmen?

  Kortom, ik ben erg bang dat er weinig veranderen zal…

  Reactie door Gekke Gerrit — dinsdag 23 augustus 2005 @ 7.22 uur

 66. @49 Doinee Gremdaat??

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 7.40 uur

 67. Voorstel

  In het kader van het Normen en Waarden debat zullen wij voortaan de minder bedeelden in ons land anders-genormeerden en anders-gewaardeerden noemen.
  Volgen dit kabinet gelden voor hen andere normen en waarden. Vandaar.

  Reactie door Gekke Gerrit — dinsdag 23 augustus 2005 @ 7.41 uur

 68. @66 Moet natuurlijk zijn: dominee.
  Schrijffout komt waarschijnlijk doordat mijn hersentje niet goed werken omdat ik AL 4 dagen gestopt ben met roken. Ga er ook een beetje van hallucineren, (moeilijk woord.)

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 7.46 uur

 69. @67Ben ik het wel mee eens Gerrit. Alleen……….. mooie woorden voor tragische zaken.
  Maar feitelijk juist. Het lijkt me een goede zaak om al de daden van dit kabinet eens op een rijtje te zetten en dan bedoel ik, al datgene wat van invloed is/was op m.n. het inkomen van de mensen met een laag tot midden inkomen. Maar let op, deze regering gaat hier en daar wat cadeautjes uitdelen aan bepaalde groepen waarmee ze het beetje solidariteit dat er nog is, onderuit proberen te halen. Aan het eind van de rit zullen vele mensen zeggen: “zie je wel, het viel best mee”. En bij de volgende verkiezingen komt de SP op pakweg 6 zetels. Daar ben ik bang voor. Het is zaak dat over dit onderwerp (armoedeval) de SP zowel binnen als buiten de kamer de trom blijft roeren.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 8.01 uur

 70. Vroeger, ja vroeger kon je nog als je honger had bij een christenen aanschuiven onder het mom, laat die man een happie meeëten. Nee, die tijden van weleer zijn voorbij. Als je dat nu probeert dan krijg je een klap op je bek en wordt je beroofd van je laatste 5 eurocent. Het is toch bewonderingwaardig wat voor reputatie deze hofnar Nederland al heeft bezorgd in het buitenland. Ik ben bang dat de nederlanders volgend jaar op vakantie als ze op een terrasje zitten en wat genuttigd hebben nu gelijk moeten afrekenen, omdat we dankzij deze hofnar de reputatie hebben armoelijers te zijn. Nederland wordt verkwanseld door deze rotzooi en co. Vroeger stond je met een japanner nog op de foto voor een oerhollandse molen, nu is dat de nieuwe attractie van Nederland de voedselbank. Voor 5 eurocent op de foto voor de voedselbank met een japanse tourist. Ja, je hebt het zo verdient zo’n sneetje brood. Niks geen euroknallers, brood daar zit wat in. Benieuwd wat onze koningin er van vindt, als ze dit ziet op haar superflatscreenplasmatelevisietje. Leuk onderwerp voor haar volgende werkbezoek in het buitenland. Ik zie het al voor me, you have a new attraction?. Foodsbanks i’ll believe isn’t it. Antwoord koningin) Yes, and we are very proude of it. Met deze gestoorde hofnar zien we eindelijk het beloofde land wat zij voor ons in gedachten hebben, de afgrond in. Ja, ik breng mijn schaapjes wel naar de slachtbank. Zou deze hofnar met aanhang nou serieus denken dat hij hier mee in de hemel komt?. Als het mijn hond zou zijn die zo ziekelijk was als hij, dan zou ik hem laten inslapen. Is wel het beste, dan is iedereen uit z’n lijden verlost.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.10 uur

 71. Nu wat zoet na al het bitter en zuur om de kiezer te paaien weer op hen te stemmen bij de volgende verkiezingen. Daarna nog verder alles af breken als ze deze verkiezingen zouden winnen wees wijs stinkt er niet in.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.26 uur

 72. Ik ben even in een ver verleden gezocht.
  Zouden de CDA’ers nog weten wat er met Annanias en Saffira gebeurde?
  Of zouden ze ‘Handelingen 5′ uit hun bijbeltje gescheurd hebben?

  Reactie door Gekke Gerrit — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.30 uur

 73. Sorry taalpuristen,
  Ik bedoelde ik heb gezocht…

  Reactie door Gekke Gerrit — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.31 uur

 74. @ Gandalf (45):

  Hopelijk zal je volgende droom zijn:
  Balkenende voor het slapen gaan zittend op de rand van het bed – bril al op het nachtkastje – zijn hoofd in z’n handen….
  Hij prevelt: “U heeft gelijk, Lieve Heer. Ik dien morgen mijn ontslag in bij H.M. de Koningin…..” :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 10.42 uur

 75. Mensen, mensen het is niet reëel om enkel het regeringsbeleid verantwoordelijk te stellen voor het feit dat sommigen aan de absolute ondergrens van het bestaansminimum zijn aangekomen. Heel vaak spelen andere zeken een rol. Echtscheidingen, nicotine – en alcoholverslaving, de economische laagconjunctuur. Wat is de oplossing dan ? Uitkeringen met 2% verhogen ? En alle werkenden op de nullijn ? Zou die 2% het probleem oplossen ? Ik zou graag horen wat de oplossing zou moeten zijn. Ik denk namelijk niet dat het zo gemakkelijk op te lossen is.

  Reactie door Henk — dinsdag 23 augustus 2005 @ 10.58 uur

 76. olav ;;en dan nog 5 jaar een uitkering krijgen zeker,:-(
  als ze veel dingen willen uit usa,waarom dan geen gerichte aanslagen?
  echt,ik denk wel eens dat dat de enige oplossing is,om dat soort weg te krijgen,mischien verkeert.??
  maar als ik om me heen kijk,dan kan ik me niet voorstellen, dat er veel meer mensen zijn die dat denken,,
  ik heb gelukkig (nog) niets te maken met de moderne armoe,,
  maar er zijn er zat die dit zijn gaan denken en er komt een dag dat er 1/2/3 zijn die de stap nemen,als ze voor de zoveelste keer na aanvraag(meer huilend totaal aan de grond)weg gestuurt worden van ???

  Reactie door ad — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.02 uur

 77. @ Derk (48):

  Da’s heel mooi, Derk!

  @ Don (56):

  Jammer voor je, dat je niet in de 19e eeuw, aan het begin van de Industriële Revolutie hebt geleefd. Dat waren nog eens Gouden Tijden!

  @ Scarlet Pimpernel (70):

  Er zit brood in de Voedselbank…..

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.02 uur

 78. @74 Olav. M.i. de ultieme wensdroom!!!
  Hoewel, als geloofloze oftewijl atheïst lijkt het mij godsonmogelijk dat er uberhaupt communicatie mogelijk is met een opperwezen. Als ik dát mis heb, zo moge God mij straffen.(nu wil ik dus zo’n lachebekje er achter plakken, maar dat lukt me nooit)

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.37 uur

 79. @ Gandalf (78):

  Ja maar, Gandalf, het gaat er toch alleen maar om of Balkenende erin gelooft? Dan is het effectief, in dit geval! :)
  Extra lachebekje voor jou: :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.50 uur

 80. @75 Henk,

  Oorzaken van armoede val:

  Invoering van de euro en daardoor onbeschofte prijsverhogingen zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.

  Verhoging gemeentelijke belastingen om toch allerlei prestigeprojecten uit te voeren.

  Volledige stilstand van het inkomen. (ontkoppeling uitkeringen)

  Liberalisatie (sorry voor dat woord) van de energiemarkt waardoor de energieprijzen de pan uit reizen.

  Dit zijn enkele voorbeelden waaruit blijkt dat deze regering door haar beleid schuld heeft aan de armoedeval.

  Een oplossing lijkt mij om een beleid te voeren dat in de eerste plaats sociaal en evenwichtig is. Vroeger werd gezegd, de sterkste schouders de zwaarste lasten. Wel, deze uitspraak is voor mij nog steeds van kracht. Als je verder info wilt over hoe het wel moet, probeer de SP eens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.55 uur

 81. @79 Bedankt.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.04 uur

 82. Henk, ik geloof ook niet in het verhogen van de uitkeringen (nu), wel op termijn.
  Wat ik denk dat er gedaan moet worden is dat er een algemene regel komt dat de salarisverschillen tussen laagstbetaalden en hoogstbetaalde niet hoger mag zijn dan een factor 7 in een grote organisatie.
  Dus poetsvrouw 1000 euro en CEO 7000 euro per maand.
  Een kleine zeer rijke groep en de rest vechten voor rond te komen. Heeft een slopenden werking op de economie en dit gebeurt nu.

  wat de regering direct moet doen is:
  - minumumloon verhogen >5%
  - energiebedrijven onder steng overheidstoezicht
  - Ziektekosten naar draagkracht en beroep inrichten. (bouwvakker, grotere kans op ongevallen, dus ook gratis toegang tot fysiothepie. Minster President, geen verhoogd ongevallen risico, dus geen betaalde fysiotherapie
  - Gemeentes onder curatele van de centrale overheid
  - beginnende ondernemers helpen via buisiness angels model, en de “sponsoren” via belasting egemoet komen.
  - Alle managers screenen en wegsnijden bij twijfel.
  _- JSF cancelen
  - wachtgelden afschaffen
  - belasting teruggaven >430.000 geen teruggave
  - kinderbijslag bij de minima verdrievoudigen en mij de maxima afschaffen >60.000 gezamelijk inkomen
  - woningcorperaties ontmantelen en geld terugpakken. De Directeuren in de bijstand of vervolgen voor fraude.
  -reintegratiebureaus afschaffen

  Op termijn:

  - Uitkeringen koppelen aan conjuctuur
  - alleenstaande Huisvrouwen met kinderen tot 14 jaar niet lastig vallen met werk. Ze werken al.
  - zorg, onderwijs, wonen werk energie, vormen tot een recht. Iedere Nederlander heeft recht op…..
  - Werken is plicht behalve die al werk hebben (alleenstaande moeders en zieken)
  Zieken hebben maar een doel in hun leven en dat is gezond worden zonder lastig gevallen te worden met flauwekul. Langdurig zieken moet het leven zo aangenaam mogelijk gemaakt worden (aanpassingen, medicijnen). Werken moet kunnen, maar dan wel aangepast en beschikbaar.
  - privatiseren mag, maar onder strenge overheidsvoorwaarden en controle.
  Bij “fuckups of zelfverrijking” ontslag. (en geen 1,50 per minuut telefoonlijnen.

  Reactie door alexander — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.19 uur

 83. belasting teruggaven >430.000 geen teruggave
  Ik bedoel belastingteruggave van eigen huis

  Reactie door alexander — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.21 uur

 84. Zo zie je maar weer eens waar de `Washington Doctrine’ op uit loopt…. het zoveelste voorbeeld :(

  Reactie door Reinoud — dinsdag 23 augustus 2005 @ 13.09 uur

 85. @56 Poetsen tot je er dood bij neervalt, zeg dat wel!!! doe ik elke dag op mijn werk in de thuiszorg, en dat alles omdat die smerige witteboorden criminelen mij destijds “zogenaamd”uit de financiële nood wilde helpen met een “zogenaamd aandelen leaseplan” zitten nu mooi weer te spelen van mijn zuurverdiende centjes in hun riante kantoorpanden.Neem het even een weekje over van mij zou ik zeggen…je komt vast wel terug op je kapitalistische uitspraken dan!! Want het is het grote kapitaal dat ons destijds de das heeft omgedaan en dat wij ook bijna genoodzaakt waren gebruik te gaan maken van deze voedselbank!!!

  Reactie door pien — dinsdag 23 augustus 2005 @ 13.27 uur

 86. Ik bedoelde te refereren aan de “Washington Consensus” : het hele liberaliseer, privatiseer plan.

  Alle onderzoek gedaan naar de effecten komen allemaal op het zelfde neer: alle beloften zijn ronduit leugens en er komt niets van uit, de twee-deling wordt alleen maar groter, er ontstaat een rijke kliek en de rest is bitter arm etc etc etc…

  Wordt toch een wakker mensen! de politiek van de VVD, CDA *EN* PvdA is gebazeert op onzin en zakkenvullerij!!! laat je toch niet keer op keer voorliegen

  Reactie door Reinoud — dinsdag 23 augustus 2005 @ 13.36 uur

 87. graag wil ik een reactie plaatsen over een mededeling in de media van het cpb
  hierin vertelde men dat het consumenten vertrouwen weer verder was gedaald ,en nu komt het :door toedoen van de aanslagen in Engeland.(wat een volksverlakkerij)
  Nou ik kan u vertellen dat dit klinklare leugens zijn ,dit komt door toedoen van de huidige Belastingdruk ,Hogere brandstofkosten(62,50% belasting), hogere prijzen in winkels,inflatie,hoogere verwachting gasrekening en ga maar door
  men is het hele jaar door aan het sparen voor de schoolboeken.en ga zo maar door.
  kortom men heeft geen geld meer in de knip, dus waarom zou je de hand nog op de knip houden als er al niets inzit?
  mijn oordeel is hierover dat de overheid bewust de mensen de ogen dichtsmeerd met verhaaltjes uit het grote schurken boek

  Reactie door Teun — dinsdag 23 augustus 2005 @ 14.13 uur

 88. Sorry cpb moet Centraal bureua statistiek
  het CBS

  Reactie door Teun — dinsdag 23 augustus 2005 @ 14.27 uur

 89. 85) Het leuke is dat binnen het kapitalistische systeem iedereen verantwoordelijk is voor z’n eigen acties.
  Dus jij wilde ook even snel geld verdienen op de beurs ? Dan niet klagen als het verkeerd uitpakt, maar uithuilen en opnieuw beginnen.

  Reactie door Don — dinsdag 23 augustus 2005 @ 14.35 uur

 90. @ Barend 39: Je hebt gelijk dat de media de bevolking behoorlijk voor de gek houden. Helaas is het wel zo dat de media vooral de linkse en zelden de rechtse kant van het verhaal laten horen, dus jou zou het niet moeten storen.

  @ leen 50: Sorry dan. Je bent er wel geweest. Dan ben je gelukkig niet iemand die wel van horen weet, maar niet van zien. Maar een paar maanden is genoeg om een fatsoenlijke indruk te hebben. Al weet ik niet in hoeverre je indrukken uit 1966 nog wel zo geldig zijn ;-) In NL zijn we sindsdien ook wel wat veranderd :-)

  Overigens is het grappig hoe de term “Amerikaanse toestanden” zowel positief als negatief gebruikt wordt….

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 23 augustus 2005 @ 15.53 uur

 91. @89 Nee toevallig dacht ik dat dus ff lekker niet!!! Ik kreeg een gewiekste vertegenwoordiger over de vloer die het verhaal anders heeft voorgeschoteld als dat het in werkelijkheid was, en ach met mij nog 100.000 andere mensen die met een schuld erin geluist zijn,Legiolease,Geelink Adviesgroep en nog meer van dat soort gewiekste bedrijven)er lopen al vele rechtzaken tegen de schurken…dus steek je licht een op in het journaal en op teletekst ( op internet stichting leaseverlies b.v.) en er werd niet bijverteld dat je er nog eens een schuld bijkreeg van aandelen dus… Klets niet zo uit je nek als je niet weet waar het over gaat. Het was totaal niet de bedoeling ff snel rijk te worden maar zo snel mogelijk van een bestaande lening af te komen!!!!! Ik ben wel een van de laatste die wil/zal graaien maar met het zicht op de toekomst van 2 kleine kinderen wilde ik geen schulden hebben.Huilen doe ik allang niet meer hoor, misschien alleen om zulke kleingeestige opvattingen zoals jij die tentoon spreid. En er nog mensen zijn die er hard voor werken om er alsnog vanaf te komen (dat is pas mentaliteit!!!)was jij niet toevallig die vertegenwoordiger die destijds bij ons is langs gekomen met zijn mooie praatjes??? Het zou me niks verbazen….

  Reactie door pien — dinsdag 23 augustus 2005 @ 16.14 uur

 92. 91) Ik begrijp dat het je hoog zit. Nou niet op mij af gaan reageren. Ik val niet onder de categorie “sluwe vertegenwoordiger”. Ik wijs je alleen op je eigen verantwoordelijkheid, je hebt tenslotte zelf je handtekening gezet onder een contract waarvan je, als je je er even in had verdiept, had kunnen weten dat er iets te grote gouden bergen werden beloofd. Ik heb zelf ook vele enveloppen van Legio Lease mogen ontvangen.

  Reactie door Don — dinsdag 23 augustus 2005 @ 16.31 uur

 93. @91 bottomline is denk ik dat je ‘easy money’ zag dat zelf werkte voor een vermeerdering er van.
  Maar ik heb nooit geld zien werken…

  Het verhaal, juist of niet achteraf, is een voorspiegeling geweest waar je graag een graantje van mee wilde pakken.

  Hoewel ik niet bij een geloof ben aangesloten, zie ik wel wat in de financiele bijkomstigheid van geloven en mensen daar in die geen rente willen bijv.

  Vind ik het erg en lullig voor je? zeker!
  Maar het niet de eerste keer dat men makkelijk geld wil en dat ‘de slimmem en liegende vrije jongens’ daarvan graag gebruik maken. Vraag ik concreet aan jou:
  Zou je er weer intuinen, heb je je financiele wensen, kwa hoe er aan te komen , bijgesteld?

  Reactie door Barend — dinsdag 23 augustus 2005 @ 16.41 uur

 94. 87 Teun.
  Die dit beweren zijn allemaal héle dure meneertjes in héle dure maatpakjes, en die gaan echt niet de schuld bij zichzelf neerleggen ook al is dat op alle fronten bewezen wie hier schuld aan heeft aan deze slechte economie. Gaat net zo als de zogenaamde lastenverlichting voor ons. Worden we ook mee genaaid. Zij het vlees en wij de botten. Degene die er op vooruit gaan zijn de midden en hogere inkomens.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.12 uur

 95. @87: correct, dit kabinet doet niet anders dan burgers zo bang mogelijk te maken en de kosten zo hoog mogelijk te maken; iedereen verplicht particulier verzekerd, hoe gek kan je het krijgen.

  Als WAO’er gaat je premie voor de ZKV in twee jaar van 25, 32 naar 75/maand! En dat is het KALE pakket dat kleiner is dan m’n huidige ziekenfonds MET alle zogenaamde `tegemoetkomingen’ reeds verrekend.

  Waarom niet iedereen in het ziekenfonds? met mischien een kleine inkomensafhankelijke premie erbij ? scheelt al snel een 50 euro p.p. per maand! En dan vragen ze zich nog af waarom mensen zo weinig uitgeven… gee

  Reactie door Reinoud — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.13 uur

 96. @92 Ik zou dat never nooit meer doen, er werd mij verteld dat ze gingen speculeren met de bestaande lening en dat ze daar een soort van “spaarpotje” voor hadden aangelegd ( mijn eigen geld notabene, hebben de lening ook nog eens ff opgevoerd) dom,dom, niet de kleine lettertjes gelezen, maar het werd met zo’n enthousiasme gebracht dat wij nooit argwaan hadden in dit gene. Heb nooit iets gehad met mij te verdiepen in aandelen en koersgang!Laat staan dat als ik DIT had geweten..en mij hierin zou storten. Nee dan maar 5 jaar langer betalen en dat je ook wat inlost ook. (tot op heden alleen rente betaald) Zoals ik al zei heb ik mijn wensen bijgedraaid, en dat is nu mijn kinderen wat groter zijn ze evt. alleen naar huis kunnen (de zogenoemde sleutelkinderen) en dit was nooit mijn intentie van het grootbrengen van kinderen, want eigenlijk werk ik nu voor de schulden die ik heb gekregen van dat aandelen leaseplan. Normaal had ik gewoon kunnen rondkomen van één salaris (natje/droogje en dan ben ik tevreden) van mijn echtgenoot en de kids gewoon kunnen halen van school.. (net boven het minimum)Maar ach ik ben nog géén 65 dus heb nog ff totdat mijn lichaam op en versleten is. Er is maar een snelle manier om aan geld te komen en dat is mensen oplichten,prostitutie, en de drughandel, NEE dank je…..maar ach kan mij voorstellen dat er mensen zijn die dat wel verkiezen opdat ze hun kroost niet meer te eten kunnen geven….en niet de mazzel hadden gelijk na de eerste sollicitatie (zoals ik) werden aangenomen.
  Ik heb trouwens altijd mijn leven bijgesteld in normen en waarden, ik werk op dit moment met mijn diploma’s ook in een heel andere sector, en onder mijn niveau, maar ach, het werk wat ik doe…doe ik met liefde, al die lieve en fijne mensen vergoed/verzoet de arbeid. En daar sta ik nu voor….

  Reactie door pien — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.14 uur

 97. euh… hmm “25, 32″ hoort “32, 46″ te zijn

  Reactie door Reinoud — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.16 uur

 98. natuurlijk is het minder met de minima.
  dat staat buiten kijf dat de regering deze mensen meer moet ontzien.
  maarre, er liggen meer mensen in amerika langs de straat onder dozen dan de hele nederlandse bevolking.
  en die gaan even commentaar geven?

  Reactie door wever — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.35 uur

 99. 24 september!!!!
  Ik hoop dat balkenende inziet dat hij niet Christelijk bezig is en daarom geen knip voor de neus waard is..Nog beter is het om balkenende en Zalm samen te laten werken in een gaarkeuken om zo te zien wat hun beleid doet..het is tevens verplicht om te luisteren naar de verhalen van iedereen die daar noodgedwongen naartoe moet om te overleven! Hoe fijn het moet zijn voor deze mensen om dit te doen! Ik zou me doodschamen..ik heb gelukkig ouders die me helpen

  Reactie door cynthia — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.52 uur

 100. pien !laat ze maar lullen .elke financiele regeling valt onder het consumenten recht .het is inmiddels duidelijk dat legeo lease .de zaak besodemieterd heeft .dus laat die lui net als don LINKS LIGGEN .dat zijn van die gasten als ze een rotte auto gekocht hebben .het eerste naar de bovag lopen .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 23 augustus 2005 @ 18.00 uur

 101. @100 Dank je.. bent een echte realist/socialist, lees goed, en bent goed op de hoogte van alles,zulke mensen hebben wij nodig binnen “onze partij” de meeste mensen die negatief commentaar geven hebben geen armoede/soc. problemen, ik had ze…maar door te werken met mijn versleten rug doet het me niets, maar wel zulke lieve mensen als jij..kus

  Reactie door pien — dinsdag 23 augustus 2005 @ 18.33 uur

 102. 64. Ja fijn zo’n lastenverlichting. De rijken worden weer rijker, want zij profiteren hier met hoge salarissen het meest van. Zij gaan minder ziektekostenpremie betalen en krijgen dit ww-premie kadootje er ook nog eens bij. Waar blijft de massale opstand, dit moeten we echt niet meer pikken!

  Reactie door kaatje — dinsdag 23 augustus 2005 @ 19.14 uur

 103. Pien, ik vind het heel naar voor je, maar ik het toch een vraag: toen je het woord speculeren of beleggen hoorde, gingen toen niet gelijk alle alarmbellen rinkelen en rode lichten knipperen? Ik heb die grote advertentie diverse keren helemaal doorgelezen en besloot dat de beloften veel te mooi waren om ooit waar gemaakt te worden. Het resultaat heb je zelf plastisch beschreven. Vreselijk, als je er in getuind bent, maar hoe erg ook, je hebt het echt zelf gedaan. Ik hoop dat je er over heen komt. Dat wel. Wees voortaan alsjeblieft wantrouwend als iemand je hele mooie dingen belooft…

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 23 augustus 2005 @ 19.25 uur

 104. 100) Bedankt weer Texas Henkie voor je hartverwarmende stigmatiseringen. Je bent inderdaad een lief mens, ook een kus van mij.

  Reactie door Don — dinsdag 23 augustus 2005 @ 20.16 uur

 105. @ 103 nee daar is nooit een woord over gevallen, over dat ik er nog wat bij kocht of zou verliezen….dom hé, zoals ik al eerder zei ik ben gewoon opgelicht, ben nu al bijna 6 jaar verder, en wil mij sterk maken voor al die mensen die niet weten waar ze toendertijd zijn ingestapt, en ik hoop dat Jan onze mensen die toendertijd zijn ingestapt zal helpen, en hier een site of forum over blootstelt. En degene die dit hebben gedaan aan de kaak zal stellen.

  Reactie door pien — dinsdag 23 augustus 2005 @ 20.16 uur

 106. Pien, begrijp me goed, ik vind het ook heel vervelend voor je. En het is inmiddels ook duidelijk dat Legio Lease oplichterij is geweest. Sommigen zagen dat vooraf al in en anderen, zoals jij, zijn door schade en schade wijs geworden. Maar blijft onverlet dat niemand je gedwongen heeft om er aan mee te doen. Maar ik neem aan dat je je voortaan wel een keer achter je oren krabbelt alvorens in dit soort avonturen te stappen.

  Reactie door Don — dinsdag 23 augustus 2005 @ 20.25 uur

 107. Het heeft natuurlijk een zeer negatieve klank maar toch zou ik Johan Cruyff hier willen citeren.
  “Alle nadeel heeft zijn voordeel” of toch zoiets.

  Ook in de meest democratische landen zullen er altijd drop-outs of tijdelijke/definitieve ontspoorden zijn. Als democratie gaan we deze mensen niet opsluiten zoals wellicht in minder democratische landen wel gebeurt.
  Het is natuurlijk duidelijk dat op het moment dat ook (gewone) mensen uit onze samenleving moeten worden gekenschetst als drop-outs we een serieus sociaal probleem hebben.
  Ook als dit zo is zullen we, ondanks schaamte, dit probleem niet even kunnen oplossen op een zaterdagmiddag.
  Directe maatregelen gaan dan voor politiek.
  Een directe maatregel moet te allen tijde als basis de behoefte van deze mensen laten prevaleren.
  Als dit slechts een Voedselbank is wat we elementair denken te kunnen doen dan is dat maar zo.
  Zelf denk ik dat het de voorkeur geniet om complete(re) Sociale Centra in het leven te roepen die niet alleen zorgen voor de eerste levensbehoeften maar ook voor maaltijden en andere vormen van hulp, zoals sociale hulp, rechtskundige hulp etc.
  Er zorgen dat deze mensen weer het gevoel terug krijgen ergens bij te horen of naar toe te kunnen gaan.
  Het alternatief is dat deze mensen definitief op straat of in de goot geraken, zowel letterlijk als figuurlijk.

  Als we dan toch voedselbanken moeten invoeren, laten we het dan maar goed doen!

  Reactie door Liberaal-Socialist — dinsdag 23 augustus 2005 @ 21.04 uur

 108. 107

  Wat dacht je ervan om deze regering er uit te werken,

  inplaats van vrijplaatsen te creeren voor derderangs burgers, die hun hand verder mogen ophouden en dankbaar buigen en knikken, terwijl vrijwilligers de zaken daar draaiende houden,,dat is wat deze regering graag zou zien, initiatieven vanuit de samenleving, kunnen zij hun zakken nog meer vullen met uw belastinggeld en nog meer doodlopende projecten starten, die de rijken nog rijker maken en de armen nog armer.

  Nee slecht idee Liberaal-socialist!

  Reactie door e.krul — dinsdag 23 augustus 2005 @ 22.08 uur

 109. Aartsbisschop Helder Camara: “When you give food to the poor, they call you a saint. When you ask why the poor have no food, they call you a communist.”

  Reactie door Sonja — dinsdag 23 augustus 2005 @ 22.09 uur

 110. De aap komt uit de mouw volgend jaar komen er gemeenteraads verkiezingen, die oen van een de Geus we willen er een mooi jaar van maken voor de burger wat een huichelaar 3e rangs toneelspeler is het.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 23 augustus 2005 @ 22.21 uur

 111. En weet je wat, Folkert? Hij krijgt gelijk. De mensen zullen er weer intrappen. Beloof ze weer iets en hoppa, ze gaan weer “om”.
  Ik vraag me echt af hoeveel mensen hun poot stijf weten te houden met komende Gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2007. Wedden dat het tegenvalt? Geef ze een glimlach, zeg dat je het begrijpt, geef ze een aalmoes en bingo: je hebt je kiezers terug. Want zo werkt het helaas wel.

  Pien, fijn dat je nu iedereen probeert te waarschuwen die met dit soort leugens naar je toekomt en denkt dat het snel geld zal opleveren. Wonderen bestaan hier niet. Snel geld is voor gokkers. Beleggen en speculeren is niets anders dan gokken. En van gokken weten we allemaal dat je meer verliest dan da je ooit zult winnen. Ook die tennisleraar in Hilversum beloofde koeien met gouden horens. Zulke koeien bestaan soms wel. Maar meestal niet en dan belandt je regelrecht in de shit! Blijf ervoor vechten dat iedereen die je erover hoort denken om zoiets te doen, dat ten sterksten afraadt. Jij, als geen ander, kan ze wijzen op de gevaren. Je bent ervaringsdeskundige. tegen wil en dank. Maar dat hoort bij ervaringsdeskundigen. :)

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 23 augustus 2005 @ 22.43 uur

 112. L.M. Lembeck;

  Ik ben er ook ingetuint. Niet bij legiolease, maar met sprintplan. Normaal ben ik de addertjes-zoeker eerste klas en heb naast een gewoon plan ook een backup plant.

  Helaas liet ik mijn beveiligen zakken en ik vertrouwde de frima Aegon die nogal wat naamsbekendheid had.

  Ik wilde gewoon wat sparen, niet omdat ik in de schulden zat, of snel geld wilden hebben, maar ik wilde best sparen met wat meer risico. Ze kwamen met fantastische schema’s waarmee ik in een week miljonair kon worden, maar dat nam ik met een korrel zout.
  Het is niet dat ik het hele kapitaal op spel wilde zetten, maar gokken met de rente wilde ik wel. Aegon verzekerde me, dat ik de inleg altijd terug kreeg. Ik heb hier nog een keer voor gebeld en ze bevestigde dit. De inleg krijg je altijd terug.

  Ik heb ze nooit iets horen zeggen over een lening. Ik spaarde, en leende niet. Ik belegde alleen met de rente op het bedrag dat ik spaarde. de contructie leek me valide.
  Ik dacht ik betaalde gewoon provisie voor de het beleggingsresultaat en Aegon kon dat geld van mijn maandelijkse termijnen ook nog eens uitlenen aan anderen, dus konden ze er ook aan goed aan verdienen. Dus liet ik de adder voor wat ie was. aegon is immers een firma met een goede reputatie.

  Tot ik een een huis ging kopen en meldde dat ik ook een sprintplan had. De makelaar reageerde hier zuur op, en toen voelde ik dat er iets niet aan de haak was.
  De inleg was niet mijn maandelijkse inleg, maar het bedrag waarvoor de aandelen gekocht worden. Da’s even andere koek.

  Natuurlijk stond dit in het kontrakt, dat ik maar half gelezen heb (stom!!!).
  Maar zoals gezegt, ik vertrouwde de firma. Het was immers geen louche kantoor in een bouwvallig pand.

  Het was niet leuk toen ik erachter kwam, maar eigelijk was het een geval van eigen schuld, dus slikte ik de bittere pil en hoopte op een goed beleggingsresultaat.
  Maarja toen ik de constructie leerde kennen, wist ik dat er geen vetpot overbleef als je nog rente moet betalen over geleend geld.

  Dus ook ik ben er ingestonken, zonder hebzuchtig te zijn of snel geld te willen maken. Ik wilde alleen sparen met een beetje risico…..en dat heb ik gekregen.

  Reactie door alexander — dinsdag 23 augustus 2005 @ 23.27 uur

 113. Zoals ik ook al tegen Pien zei, Alenxander: zwaar waardeloos, hoor. Ik vind het echt rot, maar hoe dan ook, ik denk dat je het nooit meer doet! Sterkte allebei!

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 24 augustus 2005 @ 9.28 uur

 114. @113….Thanks!!!

  Reactie door pien — woensdag 24 augustus 2005 @ 11.42 uur

 115. @109 Sonja, vind ik het een hele goede! Bedankt.

  Reactie door Walking Bull — woensdag 24 augustus 2005 @ 12.44 uur

 116. Zit te denken aan de wachtlijsten bij de voedselbanken, het vele goede voedsel wat nog steeds door supers wordt weggesmeten en de steeds toenemende vraag/nood. Misschien leuk als SP hier actie op zet, supermarkten benadert en uitdelen die zooi?

  Reactie door Kees — woensdag 24 augustus 2005 @ 14.44 uur

 117. Precies Kees, dat zou een hele goede actie zijn.

  Reactie door Sonja — woensdag 24 augustus 2005 @ 15.01 uur

 118. Hmm…dacht ik ook.

  Reactie door Kees — woensdag 24 augustus 2005 @ 15.20 uur

 119. 90@nepkarel
  Een wat late reactie, maar had even wat anders te doen.
  Natuurlijk is er in de jaren veel veranderd,maar waar het mij om ging, is dat ik het verschrikkelijk vind dat er geroepen wordt we zijn 1 van de rijkste landen, en toch hebben we voedselbanken nodig, dit hoort gewoon niet nodig te zijn, niet in Nederland en niet in de usa, maar eigenlijk hoort het nergens ter wereld te zijn, maar dan moet je het geld/rijkdom wel eerlijker verdelen.

  Reactie door leen — donderdag 25 augustus 2005 @ 12.17 uur

 120. Balkenende? Balkenbrij, Balk-ellende!

  Reactie door Jac — donderdag 1 september 2005 @ 23.00 uur

 121. Zalm, Vroeger was ik er gek op, gezond goed voor hart en bloedvaten, maar de huidige zalm ligt zwaar op de maag en veroorzaakt kanker. Wij zijn op een zo’n godsgeloeiende vuile smerige wijze tot twee keer toe in korte tijd opgelicht door zowel Dexia als Aegon, waarvan ik glasharde bewijzen heb en zelfs bandopnamen, dat ik dat visje hierboven het liefs in een pot met salpeterzuur zou willen sodemieteren. Ik zal mijn gelijk halen, desnoods bij de hoogste Europese rechters. Dit drama zal de bandieten de komende decennia de nodige zetels kosten.
  Ik heb zelfs aangifte bij de politie gedaan omtrent de tussenpersoon, maar zij weigerde de aangifte officieel in hun bestand op te nemen. Wel kwam de politie mij enkele dagen later informatie over deze man genaamd Harry Hendrix vragen, het bleek dat ze deze man sinds geruime tijd zochten wegens enkele andere oplichtingszaken. Alleen wij werden in de steek gelaten. Nederland, de grootste bananenrepubliek ter wereld. Als wij geen kind hadden, ging ik er als een speer vandoor uit dit apenland. Ba.

  Reactie door Jac — donderdag 1 september 2005 @ 23.03 uur

 122. Piet

  Geplaatst op 31 Aug 2005 15:50 door Piet

  ——————————————————————————–

  Hoe zou het komen dat de meeste rechtszaken zijn aangehouden tot december en veel andere rechtszaken worden getild naar oktober/november?

  Misschien is dit de reden wel:

  Quote:
  Dexia-akkoord voor iedereen

  3 juli 2005

  AMSTERDAM — Dexia wil af van alle rechtszaken die ontevreden aandelenleaseklanten hebben aangespannen tegen het bedrijf. Samen met de stichting Lease verlies stapt de verzekeraar naar het Gerechtshof met het verzoek het akkoord, dat onlangs onder leiding van Wim Duisenberg werd bereikt over afhandeling van de schade, algemeen verbindend te verklaren.

  Hiermee kan de Duisenberg- schikking aan alle Dexia-klanten worden opgelegd.

  Dexia doet met dit verzoek alvast een beroep op de Wet Collectieve Afhandeling Massaschade die vorige week door de Eerste Kamer is aangenomen en die op 1 augustus in werking treedt. Met deze wet kan de rechter een schikking tussen een schadeveroorzaker en belangenbehartiger van gedupeerden voor alle betrokkenen bindend verklaren.

  © 1996-2005 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.

  Als de vriendjes Dexia en Leaseverlies een verzoek hebben ingediend bij het Gerechtshof dan zullen ze ook verzoeken om alle lopende rechtszaken op te schorten.
  Misschien daarom nu (bijna) geen uitspraken….
  Misschien wachten de rechters tot het verzoek tot bindend verklaring is ingediend en wordt er dan besloten om alle lopende aandelenlease zaken in de ijskast te zetten.
  Gelukkig hoeven we niet hulpeloos toe te zien en weer te moeten constateren dat we in een schijndemocratie leven.
  Er komt tegengas, we hoeven niet alles te p i k k e n.
  Wordt vervolgd

  Groeten,
  Piet

  PS. Betaal je nog steeds aan die boevenbende van Dexia?

  Reactie door Jac — woensdag 21 september 2005 @ 22.46 uur