Dikke onvoldoende

500 mensen uit het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs gaven hun mening over het beleid van minister Van der Hoeven van Onderwijs. Ze kreeg een 4,4 voor haar beleid en uitvoering. Het laagste cijfer ooit aan een minister gegeven.

Grootste minpunten waren:
Het verminderen van de investeringen in leerlingen met een achterstand, het moeten herzien van de basisvorming zonder het benodigde geld voor de invoering daarvan en het schrappen van alle (ondersteunende) ID-banen.

D66, de partij die zegt te staan voor het onderwijs heeft ingeboet aan populariteit. De vele woorden zonder daden breekt hen op. Nog maar 6% van de ondervraagden zou nog op hen stemmen (dat was 11% in 2003).

In het persbericht stond nog een leuke uitsmijter:
Zoals een van de respondenten de algemene opinie van de respondenten samenvatte: De beste beslissing van dit kabinet moet nog komen: aftreden

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 08 september 2005 :: 11.59 uur

15 Comments

15 reacties

 1. Ik las net in het AD ook een leuke Quote;

  dat ze de volgende orkaan in de VS maar George moeten noemen, want een grotere ramp dan deze president kan Amerika niet overkomen

  Reactie door ReneR — donderdag 8 september 2005 @ 12.05 uur

 2. Ik kan niet wachten tot ze die beslissing nemen! 8) Liever gisteren dan vandaag!

  Als je ergens niet op moet bezuinigen is het wel onderwijs. Dat is werkelijk het domste wat je kunt doen. De jeugd is de toekomst, daar moet je juist in investeren!

  Reactie door Mirella — donderdag 8 september 2005 @ 12.29 uur

 3. Jan zou je ook eens willen meedenken over het woord “herintredende vrouwen”. Ik vind hier fundamenteel iets misgaan terwijl ze bijvoorbeeld in het onderwijs een grote rol zouden kunnen spelen. De taken van de vrouw zijn in het verleden nooit vermarkt, de mannelijke wel zoals timmerman etc. Ik vind er zo’n scheefgroei dat vrouwen kinderen opvoeden maar dat dit niet als taak word gezien en qua arbeid daarna maar opnieuw moeten starten. Zelf heb ik altijd fulltime gewerkt maar respecteer de keuzes als iemand dat niet doet. Een vrouw die haar taak als huisvrouw flink uitbreid is vaak actief in scholen en buurtgemeenten. Ben eigenlijk van mening dat ze daar dan makkelijker in zou moeten rollen en de term “herintreder” op de arbeidsmarkt een foute benaming is. Op scholen en ook bijvoorbeeld in de jeugdzorg kunnen ze veel met hun expertise. Nu moeten soms jonge mensen (met alle respect) die nooit kinderen hebben gehad maar wel een papiertje beslissingen nemen in voogdijzaken. We laten hier naar mijn mening een flinke dosis kennis en respect liggen.

  Reactie door Ninka — donderdag 8 september 2005 @ 12.33 uur

 4. Oke, misschien een domme vraag, maar zie het als een uiting van interesse: Wat is een ID-baan?

  (te lui om te googlen)

  Reactie door Marco — donderdag 8 september 2005 @ 13.30 uur

 5. Wat zeg je ook al weer aan een
  “schoenlapper”??….precies ja….!
  Wat zeg je dus aan een…
  “handwerkonderwijzers”??
  Houd je aan je broddellapjes en daar
  kruisjes zetten gaat in de Regering nu
  net even anders.
  Daar kun je écht géén stéék laten vallen,
  bij de div. breiwerkjes !
  Patroontekenen en uitvoeren vermoedelijk
  niet haar lievelingsbezigheid, dus?
  Gewoon terug naar school en daar lekker
  aan de gang, er zullen toch althans niet
  meer dan 40 leerlingen tegelijk haar werk-
  wijze moeten aanzien.

  Reactie door Madelief — donderdag 8 september 2005 @ 13.57 uur

 6. Dat krijg je ervan als je mooie verhalen vertelt (dat kan deze minister wel aardig), maar het tegenovergestelde doet. B.v.: het onderwijsvak aantrekkelijker zeggen te maken, maar de beloning verminderen. Het is duidelijk dat deze minister is gezakt. Ze kan vast wel ergens anders herintreden.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 8 september 2005 @ 14.01 uur

 7. Marco, een I/D baan is een zogenaamde “Instroom/Doorstroom” baan.
  Instromen als werkzoekende en dan na een jaar of twee ervaring opdoen en een werkritme verkrijgen, dan “stroom” je “door”. Probleem: Net, zoals bij de Melkertbanen lukte het mensen met een I/D baan of WIW baan (ook zoiets) niet om dóór te stromen naar een commerciëel betaalde baan, omdat de werkgevers deze mensen niet willen hebben. Ze denken dat het tweedehands werknemers zijn…

  René, je hebt pech. Orkanen krijgen om en om een vrouwen en een mannennaam, maar nog altijd wel op ALFABET! Dus ná Katrina moet er iets als LARRY komen of zo…. (Larry King…??) :)

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 8 september 2005 @ 14.03 uur

 8. @7)Als er dan toch een eerst een heel
  grote “L” vóór moet staan en Bush
  herinnerd moet worden aan zijn niét
  daadkrachtig optreden kunnen we de
  volgende dan bijvoorbeeld ook
  “Lazy rider” noemen, en hem er, als
  het niet manlijk genoeg zou klinken, nog
  een nieuwe naam bijgeven: LAZRIDER, of
  is dat niet stoer genoeg?

  Reactie door Madelief — donderdag 8 september 2005 @ 14.45 uur

 9. Ah, dank je wel voor de uitleg, Lembeck!!!

  Even een volgende vraag uit nieuwsgierigheid aan jullie allemaal:

  Allereerst, ik ben het er enorm mee eens dat er juist eens in het onderwijs geïnvesteerd moet worden ipv bezuinigd. Maar goed, het geld moet ergens vandaan komen. Waar denken jullie dat er beter op bezuinigd kan worden (ten bate van het onderwijs uiteraard)? Ikzelf dacht ondermeer aan Verkeer & Waterstaat. Dat vraagt mijn inziens slechts om onderhoud en minder om verbetering (weg met die “I love …”-bumperstickers en wetten tegen losse voorwerpen op de hoedenplank). Of misschien de landbouw? Of de staatsschuld op laten lopen? Ik ben benieuwd, spui uw mening (als het hier mag van meneer Marijnissen / de webbeheerder)

  En even terzijde, ik zei dat er een ministerie is van “Landbouw, NATUUR en Voedselkwaliteit” en een ministerie van “Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening & MILIEUBEHEER”. Lopen die elkaar niet voortdurend voor de voeten? En ik hoorde laatst een geluid dat er mensen waren die een ministerie van Veiligheid voorstelden. Dat is al de taak van Justitie en Defensie, laten we de boel niet onnodig complex maken.

  Reactie door Marco — donderdag 8 september 2005 @ 15.03 uur

 10. Marco… de JOINT STRIKE FIGHTER!!
  Volslagen nutteloos en kost miljarden! Kan je beter besteden inderdaad. Dat is al net zo’n prestige-project als de HSL- en de Betuwelijnen en RandstadRail. De eerste twee blijken nu al verliesgevend te zijn en blijven dat ook. Daar gaan onze lieve centjes: down the bloody drain…

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 8 september 2005 @ 15.30 uur

 11. Ik hoop niet dat ze door die onvoldoende blijf zitten .

  Reactie door Jofel — donderdag 8 september 2005 @ 17.24 uur

 12. @ Jofel (11): :)

  Daarmee worstelde ik ook al, vandaar dat ik het maar heb gehouden op zakken en herintreden….. :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 8 september 2005 @ 17.56 uur

 13. Gaan ze die kinderen nu eindelijk eens wat nuttigs laten leren i.p.v. theoretische achterhaalde onzin?

  Reactie door Kees — donderdag 8 september 2005 @ 19.01 uur

 14. marco (9)simpel .laten we eerst onze centen terug halen bij .bam ,heijmans, koop tjuchem en noem maar op .en van die 115 miljoen van joep v.d. nieuwenhuizen kun je heel wat boeken kopen .toch ? en van de h.sl. en betuwelijn zijn we ook niet veel WIJZER!!! GEWORDEN . maar waar maken we ons druk over .de economie gaat weer groeien .en dat dit bekend gemaakt word net voor prinsjes dag .is natuurlijk toevallig ? word wakker mensen .tot ziens op 24 september .www.keerhettij.nl

  Reactie door texas henkie — donderdag 8 september 2005 @ 22.13 uur

 15. boe

  Reactie door mezelf — woensdag 27 september 2006 @ 13.51 uur