Aanpak achterstanden rechtspraak

Bij de algemene beschouwingen heb ik een motie ingediend die tot doel heeft iets te doen aan de groeiende achterstanden bij de rechtelijke macht.

De achterstanden leiden tot lange wachttijden maar door de hoge werkdruk ook tot meer, onnodige fouten.

Het kabinet stelt nu 10 miljoen euro ter beschikking.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 05 oktober 2005 :: 18.00 uur

17 Comments

17 reacties

 1. PFFFF….

  Ik heb meer aan het wat doen aan de achterstanden van de schulden, achterstanden en armoe dus van het volk.
  Om de achterstanden in de Rechtspraak te aan te pakken is weer geld lozen in de bodemloze put want dat gebeurd en staat al járenlang op de agenda, niks nieuws dus. Het geld daarin gestoken komt ook weer terug via een omweg ritje, dus is dat een zoethoudertje en zand in de ogen strooien.

  Politici moeten eens met echt werken beginnen en een keer wat nieuws en er toe doet verzinnen.
  Het volk heeft hier direct gezien geen boodschap aan en al helemaal geen baat, want de achterstanden verdwijnen toch nooit!!
  Dank u voor hierin gestoken aandacht.

  Reactie door C.F — woensdag 5 oktober 2005 @ 18.34 uur

 2. @1, C.F.

  Hoewel ik het met je eens ben, moet je je wel bedenken dat het nog een geluk is dat déze motie er doorheen komt. De SP probeert met grote regelmaat iets aan de armoede onder de bevolking te doen, maar dit rampkabinet en hun rechtse meerdeheid in de 2e Kamer blokkeren elke poging!

  Reactie door J3roen — woensdag 5 oktober 2005 @ 20.57 uur

 3. Ik vind dit voorstel van Jan al een stap in de goede richting; vervolgens zou ook iets gedaan moeten worden aan “gelijke rechtzaken” waarin al precedenten liggen, uitgesproken door de rechtbanken/Hoge Raad etc.
  Ik doel met name op letselschade-zaken waarbij vantevoren al vaststaat dat de verzekeraar gewoon moet betalen, dat is immers al in tig precedentgevallen uitgesproken, maar telkens weer gaan verzekeraars in hoger beroep. EN DAT MAG IN NEDERLAND. Gevolg: langere wachtlijsten bij de rechtbanken en financiele onzekerheid voor de slachtoffers. Doe ook HIER wat aan. BV mensen die twintig jaar moeten wachten op een einduitspraak v/d Hoge Raad bij arbeidsongevallen, alleen omdat het Nederlandse Recht het toestaat voor verzekeraars om tot vervelends toe in hoger beroep te gaan. Vele slachtoffers haken voortijdig af en dat is precies wat de verzekeraars in dit geval willen..

  Jan, ik vind het wel goed, zou het dus alleen nog uitgebreider willen zien, maar ja dat is wellicht toekomstmuziek?

  Reactie door PMP Meese — woensdag 5 oktober 2005 @ 21.19 uur

 4. Verzekeraars moeten uiteindelijk wel een rentebeding ophoesten maar daar speculatie met gelden & treineren van de procedures per saldo méér opleverd is ‘t lucratiever…
  Voor elk (wan)gedrag is wél een of ander motief (te bedenken)!

  Reactie door Lezer — woensdag 5 oktober 2005 @ 21.28 uur

 5. @1
  ja,web log,stel jij voor het torentje

  Reactie door gaf — woensdag 5 oktober 2005 @ 22.20 uur

 6. Recht is willekeur rijk kan het kopen en arm het niet betalen.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 5 oktober 2005 @ 22.29 uur

 7. 10 miljoen euro? Daar zouden wat mensen mee geholpen kunnen worden. Hoeven ze niet een brood te pikken.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — woensdag 5 oktober 2005 @ 22.33 uur

 8. Ik weet nog heel goed, dat het met name de zogenaamde progressieve hoeders van asielzoekers waren, die elke maas in de wet gingen benutten om procedure op procedure zodanig te stapelen, dat de rechters hun dossiers hoger en hoger werden, met in de doelbewuste hoop, dat de asielzoeker dan inmiddels al zo lang in nederland verbleef, dat ze automatisch een verblijfsstatus konden halen. Dat was de taktiek.

  En nu probeert men gelukkig wat doortastender beleid te voeren en dan is het ook weer niet goed…

  Reactie door ReneR — donderdag 6 oktober 2005 @ 0.12 uur

 9. Achterstand alom in tal van zaken, wanneer staat de VVD`er op dit toegeeft dat er achteraf gezein een verkeert beleid is gevoerd door de kabinet tot 2 x toe.

  Bot lijkt me de aangewezen persoon om dit aan te kaarten.

  Reactie door e.krul — donderdag 6 oktober 2005 @ 10.23 uur

 10. 8 wat je ook goed kan doen is stemming en mensen verdacht maken, ook hier de schuld te gaan gooien op asielzoekers. Hoe laag kan iemand zijn.
  Schuldgevoelens verleggen of aanpraten zijn sommige mensen gewoon goed in, zoals ik al zei en zeg.

  Achterstanden komen die kneuzen van een hedendaagse advocaten héél goed uit want dan verdienen ze 20 jaar lang op één zaak, zeg mij nou of dat geen voor noppes aangereikte levensverzekering is.
  Nep advocaten zijn er in hoogste aantallen tegenwoordig, die alleen maar het voorbeeld van deze kabinet hebben aangenomen, n.m. zó weinig mogelijk doen, maar zoveel mogelijk cashen.
  Schandalig de hele maatschappij is al aangetast, om het kort te houden zal ik ze maar niet op een rij zetten.

  Weg met deze slecht voorbeeld gevende politiek…….wanneer is de mars van het hele volk naar den Haag? Revolutie willen wij…….ook meneer Marijnissen moet maar als een normaal mens gaan verdien, iéderéén gewoon, zolang er één persoon in armoe zit!Niemand mag boven de 10.000 p.m. netto met onkosten inbegrepen verdienen, NIEMAND!
  De bevolking krijgt zelfs niet eens een tiende daarvan nu.
  Geen wonder dat politici zo’n lánge adem hebben.
  WIJ zijn de baas van de politiek, WIJ hebben ze daar gezet, ze werken voor ÓNS, ergo wélk werknemer verdient meer dan z’n baas? welk werknemer buit z’n baas uit? Welk werknemer speelt de baas over z’n werkgever?
  Welk werknemer neemt klote beslissingen voor zijn baas, neemt de autonomie van de werkgever over en doet maar wat ie wil met en in het leven van de werkgever? Welk werknemer maakt vijanden voor zijn wergever zodat de werkgever zich gedurende een ónbepaalde tijd, zich niet eens meer veilig kan voelen?

  Frauderen, bedriegen, verspillen, schofferen, machtsmisbruik aan de lopende hand in alle takken plegen, is onbeschaamd, arrogant, en zelfingenomen, levens in gevaar brengen.
  Nou als wij arme zielen zelfs rechtvaardig en eerlijk zijn op ons werk worden we ontslagen, verketterd, gemarginaliseerd, gecriminaliseerd enz. enz. SELF FULLFILLING PROPHECY TAKTIEKEN, om je hele rest van je leven zuur te maken, kijk maar naar meneer Timmermans die bij politie werkte dat is maar één voorbeeldje, de Jean Darc voor gelijken vind ik i.i.g..

  En één ding snap ik niet met zoveel proffesionele advocaten in dit land waaróm er zoveel achterstanden kunnen bestaan (alleen bij mensen die m.i. de wet niet kennen kan dat gebeuren), want de wet zegt dat indien iemand van de partijen de duur/tijdsregime van de rechtsgang overtreedt, indien een rechtszaak meer dan ….jaren duurt terwijl het ……jaren móet duren de zaak in het voordeeel van de eisende partij valt.
  Bijvoorbeeld een vluchtelingen (ik weet dat velen nu gaan steggen en mij aanvallen misschien maar de WET is de WET en die staat BOVEN alle verórderingen, bepalingen, circulaires of wat van dergelijkse shits dan ook) asiel aanvraagt en de procedure moet wettelijk 3 jaar duren, gebeurd dat niét dan is IND minister Verdonk kansloos/onontvankelijk en moet die persoon een verblijf status kríjgen. Geen paspoort ofzo maar een status om rechten uit te kunnen ontlenen op humanitaire gronden en dat is logisch en rechtvaardig want een mens is een mens wie het ook is voor mij en verdiend voor mij minimaal en maximaal een menswaardig en eerlijk bestaan!
  De humanisten hebben niet voor niks gestreven……..kom nou!!!

  Advocaten déugen tegenwoordig niet, niemand deugd gewoon en iedereen wil gewoon alleen maar geld en nog meer dan de ander verdienen of hebben.
  In mijn studie tijd zag ik medestudenten die erop cheaten als ik weet niet wat zelfs op eamen gedurende de pauzes wordt vaak openlijk over gesproken en behalen trots o.g.v. van speaken hele curssus en examen door hun diploma. Ik kijk er gewoon met verbazing en mísprijzing aan en dacht en zulk domme#$%%^^&&&&*&* gaat het maatschappij in, op belangrijke plaatsen zitten.
  Motivatie om te studeren is veel geld verdienen, welk beroep schuift het meest, maar is het makkelijkst.
  En door deze politiek krijgen ze machtiging, goedkeuring en voorbeeld van hoe het moet.

  GELD PREVALEERD VANZELFSPREKEND SINDS DE INVOERING ALLANG BOVEN DE MENS, ZO ZIT DAT GEWOON, en dat moet ook weer veranderen!!

  MENTALITEITS VERANDERING DAT MOET ER KOMEN! dus.

  Já, alles wordt erg en doorzichtiger, door ervaringen en het ouder worden. Maar ik blijf overtuigd van het feit dat, al is de leugen nóg zo snel de waarheid achterhaalt haar wél….dus wie het laatst lacht, lacht áltijd het best.

  Wie nu in weelde baadt, een grote mond heeft, geen emphaties vermogen bezit, arrogant neerkijkt of geen greintje humaniteit kent, kan morgen ook opgesloten zitten zonder één ding te makken, niemánd kan zijn/haar leven voorspellen, let wél, dus dimmen zou ik maar zeggen tegen de omhoog gevallen zakkenvullers!!!!!!!

  Vandaag is voor míj en morgen voor jouw………….zo eindigen wij áltijd

  Dank u allen wederom om uw aandacht geachte lezers/essen

  Reactie door C.F — donderdag 6 oktober 2005 @ 12.00 uur

 11. Mijn diepe en welgemeende excuses voor al de schrijf en taal fouten.
  Jammer dat er geen optie is om verbeteringen aan te brengen, maar mijn ecuses i.i.g.

  Met Dank (wink)

  Reactie door C.F — donderdag 6 oktober 2005 @ 12.09 uur

 12. I.i.g. zal er altijd begrip moeten zijn
  voor taalfouten die in de haast geschieden,
  of door veel type-aanslagen in ‘kwaadheid’
  als een razende roeland hier getoverd.
  Niet altijd is er de mogelijkheid om rústig
  over te lezen, of wordt men onderbroken in
  deze bezigheden. De strekking van de inbreng is duidelijk en primair belangrijk.
  Kan men elkaar dat al niet vergeven, dan is
  er zeker iets mis, én…bovendien die foutjes worden gemaakt van héél hoog, tot
  een stukje minder hoog, bemerkte ik.
  Zeker voor oorspronkelijk anderstaligen
  vind ik de gedurfde inbreng belangrijker
  dan het gemier…over lettertjes, en is de
  strekking niet duidelijk is het een kwestie
  van even opnieuw overlezen en zal meesten-
  tijds de strékking van e.e.a. volledig dui-
  delijk zijn.
  Kwaad zijn, maakt slordig merkte ik en
  zorgt voor foutjes, die men normaliter niet
  zou maken. Goede avond allen !

  Reactie door Madelief — donderdag 6 oktober 2005 @ 15.02 uur

 13. Het blijkt goed om soms eens ergens nog een
  nachtje over proberen te slapen, en ik ben
  niet de enige die dat overkomt.
  Structurele aanpak van o.m. ‘draaideur-
  criminaliteit’ is het aanpakken van een uit
  gebreide categorie die niet alleen ‘brood’
  (dat ze overigens best wel in huis hebben)
  steelt, maar stukken meer en veel meer
  in een vicieuze cirkel de economie ont-
  wricht, ook criminaliteit die grosso modo
  kan worden verweten aan de “witte boorden”
  -door verregaande slordigheden ook op het
  punt van zgn ‘eindcontrôles’- en zijn het
  in de wandel de jongeren die betiteld wor-
  den als “tuig van de richel”, maar hun grote volwassen voorbeelden verdienen zeker geen andere benaming, helaas.
  Het zal Nederland helpen om meer tolken
  beter in te zetten en geïntegreerden in de
  Nederlandse samenleving doen er wijs aan om althans met de Engelse, Franse of Duitse
  taal grondig bekend te zijn, zoals men
  vroeger niet naar andere continenten moch
  emigreren zonder de taal Engels grotendeels
  te beheersen. De taalbarrière is één van de
  oorzaken, waardoor Blauw op Straat, en áchter het Bureau,onvoldoende communicatie
  brengt en veel zaken vertraging opleveren,
  en natuurlijk op veel meer terreinen.

  De motie is zonder meer een succes, maar ‘t
  wordt nog een hele kunst de prio’s vast te
  stellen om e.e.a. goed te verdelen om op de
  juiste plaats de beste ondersteuning te
  bewerkstelligen.

  Reactie door Madelief — vrijdag 7 oktober 2005 @ 18.22 uur

 14. madelief,

  Er lopen met alle respekt genoeg Nederlandse autochtonen rond die’juist géén engels kunnen spreken en genoeg allochtonen die juist wél vleoiend Engels of Frans spreken, derhalve begrijp ik je ff niet?

  Tevens is het zo dat de generatie die men claimt en beschuldigd van allerlei toestanden en geen taal kunnen spreken zijn hier geboren en spreken beter plat/regio taal dan een autochtoon, zie o..a Ali B maar ik ken er velen en velen.

  Dat op schuld van taal gooien is een achterhaalde dekmantel m.i. en een smoesje voor degenen die niets doen, niets willen doen of kúnnen doen, hebben niet de know how, met de banen verdeling op basis van grotendeels vriendjes politiek in Nederland, vooral op hoge plaatsen, ik weet er voldoende van i.i.g. en gebezigd derhalve alleen door mensen die kantjes lopen.

  Ja schandalig hoe zij, de ouders, beleidsmakers, uitvoerders enz. enz., wel eisen dat de jongeren in de pas moeten lopen enz. enz. terwijl zij andere ernstig misprijzende voorbeelden voorgeschoteld krijgen.
  Dit had ik in een andere topic ook uitgebreider toegelicht denk ik op politiek gebied dan, want als we op sociaal gebied gaan beginnen raakt alles meteen zoek.

  Reactie door C.F — zaterdag 8 oktober 2005 @ 8.39 uur

 15. Jan er is er maar een schuld, als je onderstaand artikel leest.
  Doodgewoon dit klote kabinet.
  Eén op de drie jongeren pleegt strafbaar feit
  11 oktober 2005, 07:39:27
  RIJSWIJK (ANP) – Eén op de drie jongeren tussen de 10 en 17 jaar zegt vorig jaar een strafbaar feit te hebben gepleegd. Dit blijkt dinsdag uit een enquête onder bijna 1500 jongeren die het Wetenschappelijk Onderzoek-en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie uitvoerde.
  De resultaten zijn gepubliceerd op de website van het WODC. De onderzoekers bedoelen met een strafbaar feit vandalisme, winkeldiefstal, heling of het opzettelijk iemand verwonden. Onder de 10- en 11-jarigen zegt 12,5 procent een dergelijk delict op zijn geweten te hebben. Dat percentage stijgt naarmate de jongeren ouder worden.
  De politie maakte vorig jaar ruim 49.000 processen-verbaal op tegen 12- tot 17-jarigen. Dat is een toename van bijna 18 procent ten opzichte van 2002.

  Reactie door Henk Gras — dinsdag 11 oktober 2005 @ 12.12 uur

 16. lijkt mijn een logische gevolg van al dat BLAUW op straat die voor de VEILIGHEID waakt :d.w.z. fietsers op het hebben van licht op de fiets :al die boetes .

  Reactie door fred — vrijdag 14 oktober 2005 @ 12.45 uur

 17. bet com…

  symbolism unrepresentable.unmanageably Kowtow Carbones,overseers Buehring betting http://www.sport-betting-fun.com/

  Trackback door bet com — zaterdag 20 mei 2006 @ 14.16 uur