Open democratie

Sargasso, politiek weblog, is een actie gestart om de stukken in Parlando (het open archief voor Tweede Kamerstukken) permanent gelinkt te krijgen. Op dit moment is het nog zo dat stukken steeds van nummer verwisselen zodat je er niet direct naar kan linken.

Ongelooflijk onhandig. In een democratie met de huidige mogelijkheden moet dat anders. Een goed initiatief dus, van Sargasso. Arda Gerkens heeft de minister inmiddels gevraagd te zorgen voor permanente links.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 07 november 2005 :: 10.59 uur

6 Comments

6 reacties

 1. Ik kan me nooit echt voorstellen dat er nog steeds programmeurs zijn die dit niet per definitie goed doen… en opdrachtgevers die zich blijkbaar niet eens oppervlakkig hebben voorbereid bij het geven van de opdracht.

  http://www.w3.org/Provider/Style/URI

  Reactie door Gideon — maandag 7 november 2005 @ 11.29 uur

 2. Hallo Jan,
  Niet erg professioneel dus!
  Heeft dit ook iets te maken met verkeerd bezuinigen? Achteraf corrigeren is altijd duur.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — maandag 7 november 2005 @ 12.22 uur

 3. Deze ene feature request voor Parlando is natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat. Een structurelere aanpak van de overheids informatiearchitectuur zou dus gewenst zijn.

  De overheid heeft al uitgebreide richtlijnen voor haar websites wat betreft toegankelijkheid. Niet dat ze heel erg consequent worden nageleefd, maar het idee is er.

  Het zou fijn zijn als er een vergelijkbare checklist voor publieke toegang van overheidsinformatie zou zijn met dus permanente urls, Atom/XML syndicatie van nieuws en publieke APIs en ga zo maar door.

  Reactie door Alper — maandag 7 november 2005 @ 12.54 uur

 4. Goed zo Arda! Gooi open die politiek!
  Is per saldo voor de politici ook beter en minder belastende!

  Reactie door Barend — maandag 7 november 2005 @ 14.56 uur

 5. democratie kan alleen direct fuctionneer
  illusie is representatief!

  Reactie door gaf — maandag 7 november 2005 @ 16.09 uur

 6. Zou dat ook kunnen gaan gebeuren voor http://www.beeldengeluid.nl en http://beeldbank.nationaalarchief.nl/? Daar zit zoveel informatie, dat het ook voor iedereen makkelijk toegankelijk moet zijn met deeplinks. Me dunkt.

  Reactie door Jurryt — maandag 7 november 2005 @ 17.11 uur