New Orleans

Terwijl Ray Nagin werd herkozen als burgemeester van New Orleans gaat ook het puinruimen in de verwoeste stad gewoon door. Dit door Katrina beschadigde casino-hotel werd vanochtend opgeblazen. (Yahoo).

New Orleans

New Orleans

New Orleans

New Orleans

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 21 mei 2006 :: 19.58 uur

11 Comments

11 reacties

 1. Tja terwijl men zich in europa drukt maakt om euro songfestival, de fransen, de britten en natuurlijke de leugens van Verdonk zijn er op andere plekken op de aarde mensen bezig om hun bestaan weer op te bouwen.

  Proberen na een verwoesting weer een leven op te bouwen vanuit niets naar nog minder en nu weer opbouwen.
  Niet alleen in New orleans, maar ook Darfur en al die andere gebieden die getroffen zijn door oorlog, Orkanen, aarbevingen, tsunamie’s , etc.

  Laten we ons gelukkig prijzen dat we hier wonen en leven en dit geluk doorgeven aan elkaar. Laten we de wereld delen met elkaar. Als wij in dit rijke land al niet gelukkig en tevreden kunnen zijn. Hoe kunnen wij al die armere landen helpen en een betere wereld creeren.

  Dus wees positief en geef dat door aan elkaar. Wat niet wil zeggen dat je niet kritiekloos bent. Maar wel positieve feedback. Steun elkaar en draag een vredige boodschap aan.

  Wees niet bang voor succes.

  Groet F

  Reactie door Folke — zondag 21 mei 2006 @ 20.28 uur

 2. New Orleans weer opgebouwd, maar voor wie precies? Sommigen zien het al als “ethnic cleansing”.

  Reactie door Sonja — zondag 21 mei 2006 @ 21.34 uur

 3. AAAAAH ik had net geboekt…. :)

  nu ja dan toch maar weer Benidorm

  Reactie door Toergenjev — zondag 21 mei 2006 @ 21.40 uur

 4. Het zal nog een zeer groet klus worden, want heel wat van de stad ligt in puin. (Wegrottende vernielde houten huizen “all over the place”)

  Dan is er nog de issue van terugkeer voor mensen die het niet zo ruim hebben, maar dat zullen andere mensen hier ook wel noemen.

  Verder is er de zeer kwetsbare ligging. Het zou wel eens kunnen dat “Katrina” in zekere zin met New Orleans heeft gedaan wat de hurricane van 8 september 1900 deed met Galveston. Deze stad verloor zijn positie aan het veiliger (meer van de kust af) gelegen Houston.

  In dit geval zou Baton Rouge een dergelijke rol t.o.v. New Orleans kunnen gaan spelen.

  Tenslotte is er nog een mogelijkheid van een “Indianola scenario”. Dit stadje aan de kust van Texas werd 2 maal achtereen (in 1875 en 1886) door een zware hurricane in puin gelegd, en is daarna nooit meer herbouwd. Als ooit een volgende “Katrina” een “straight hit” scoort (de rechterflank van een categorie IV-V storm over de stad heen), en dat doet binnen een te korte tijd, dan is het mogelijk definitief gedaan met New Orleans.

  Dus of herbouwen op de zelfde plek, en op de zelfde manier(!!) verstandig is? De toekomst zal het leren.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — zondag 21 mei 2006 @ 22.08 uur

 5. Tsja en de “arme” negers die destijds hun woning kwijtraakten vanwege Katrina, zijn nog steeds dakloos. Daar kijkt zoals gebruikelijk weer niemand naar om.

  Reactie door Jules Timmerman — zondag 21 mei 2006 @ 23.12 uur

 6. The Lower Ninth heette die wijk toch? Die zou als allereerste hebouwd moeten worden. Juist DIE wijk…. waar alleen de arme mensen woonden. Lees: arm = zwart. Dus daar beginnen, zou ik zeggen. Lijkt me de enige oplossing om een groot aantal mensen weer “thuis” te krijgen.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 21 mei 2006 @ 23.17 uur

 7. staan er niet duizenden trailers in een andere staat,maar om een of andere duistere reden, konden die daar niet heen?
  eeeuu ik hoorde de klok luiden ,in dit geval ,maar weet niet precies de klepel te hangen,zag een keer een uitzending,over de trailers/caravans?
  er heeft ook een keer op dit weblog een leuke?? vergelijking gestaan,
  in verband met plunderen? de blanke pakte het voetsel de kleding,
  de neger eeu ontvreemde???,het voetsel de kleding??

  Reactie door ad — maandag 22 mei 2006 @ 11.29 uur

 8. Tja, ik was in New Orleans het moment dat Nagin herkozen werd. Ik heb de verwoesting van Katrina gezien. New Orleans, maar vooral Baton Rouge zijn mijn tweede thuis, ik heb daar een jaar gewoond. Van 17 tot en met 24 mei ben ik terug geweest om mijn vrienden en familie te bezoeken.

  Het bezoek aan New Orleans was eye-opening! Er is werkelijk waar nog nauwelijks wat gedaan. Hele wijken staan leeg, de huizen zijn onbewoonbaar en er is geen geld om ze weer bewoonbaar te maken. Sommige mensen proberen het toch en leven al maanden vanuit een FEMA trailer die voor de deur staat. Overal bordjes met “Got Mold?” “Clean outs” etc. Zelfs de Superdome ziet er nog zo ongelooflijk gehavend uit, en dat is toch een van de eerste dingen die je ziet als je in de buurt van downtown New Orleans komt. Maar het spandoek aan de Superdome verkondigde dat het in September weer geopend wordt…

  Afijn, ik heb een aantal vakantiekiekjes van hoe het er uitziet in NO, en elke keer als ik ze bekijk geloof ik mijn ogen niet. Wisten jullie trouwens dat Baton Rouge nu een no-go stad is? Evacuees uit New Orleans moeten dus gewoon dwars door Baton Rouge heen rijden tot aan Natchitoches of Shreveport, in Baton Rouge hoeven ze niet opgevangen te worden als men dat niet wil… Belachelijk!

  Reactie door Yael — zaterdag 3 juni 2006 @ 2.12 uur

 9. 624240112 795928955 http://www.104696655.com

  Reactie door LittleA — woensdag 2 augustus 2006 @ 6.11 uur

 10. 624240112 [url=http://www.445547485.com]445547485[/url] http://www.104696655.com

  Reactie door LittleB — woensdag 2 augustus 2006 @ 6.13 uur

 11. 47

  Reactie door Hello34 — vrijdag 2 februari 2007 @ 17.03 uur