Kwaliteit loont

Meer dan de helft van de CEO’s van snelgroeiende technologiebedrijven erkent dat succes en groei vooral afhangt van de kwaliteit van de medewerkers. Daarnaast draagt het hebben van een sterke bedrijfsstrategie, het in eigendom hebben van een specifieke technologie of het maken van een bijzonder product het meest bij aan de snelle groei van deze bedrijven.

Dit blijkt uit de Technology Fast 50 CEO Survey 2005, uitgevoerd door accountants- en adviesorganisatie Deloitte. Het jaarlijkse onderzoek is gebaseerd op in totaal 33 interviews met CEO’s van de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven, gebaseerd op percentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar. (NuZ)

Dat kwaliteit loont geldt ook voor andere sectoren. Daarom is het wrang om te zien dat het ontslagrecht zo onder druk staat. Flexibiliseren is niet de oplossing, investeren in werknemers wel.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 22 mei 2006 :: 18.33 uur

8 Comments

8 reacties

 1. Het is een grof schandaal dat de werknemers zo onder druk komen te staan dat bij elk wissewasje hij op straat komt te staan.
  En nu we het toch over de technologie bedrijven hebben, men kan zodoende zorgen dat deze werknemer nergens meer aan het werk komt. Dat gaat dan ongeveer op dezelfde manier wat Oltmans is overkomen.

  De vakbonden moeten nog hard werken om dat die flexibilisering tegen te gaan!

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 22 mei 2006 @ 19.53 uur

 2. Er zijn genoeg werkgevers die wel beseffen dat dat investeren in mensen loont.

  Reactie door Toergenjev — maandag 22 mei 2006 @ 20.02 uur

 3. Nou dat gaat niet echt lukken als je personeel per dag eruit kan gooien , als het voorstel van Wouterje Boskabouter zijn zin krijgt !

  Reactie door Fred — maandag 22 mei 2006 @ 20.15 uur

 4. wel een beetje veel vertrouwen in deloitte marrijnissen ?
  de westerse maatschappij kiest al jaren niet meer voor kwaliteit!
  maar voor china troep geproduceerd door mensen/kinderen voor een schijntje .en deloitte verdeeld de poen onder de grootaandeel houders.

  Reactie door ,texas,henkie — dinsdag 23 mei 2006 @ 0.44 uur

 5. Wat een vertrouwen;

  We moeten dan de werkgevers wel eerst een opleiding geven over wat kwaliteit inhoudt

  Dan een pittig examen.

  Leer ze verder eerst eens wat goed nederlands zodat ze human Resources in nederland weer gewoon personeelsbeleid/zaken kunnen noemen.
  Volgens mij is het gebruik van al dat Engels in Nederland een camouflage van het gebrek aan kennis van de nederlandse taal bij de werkgevers.

  Een soort straattaal voor werkgevers.

  Daarnaast kunnen ze een work-shop doen over normen en waarden. Balkenende wil hiervoor vast wel enige subsidie geven.

  Ach alle gekheid op een stokje en de werkgevers erbij.

  Grote woorden van een veelal nietszeggend volkje dat vaak niet verder denkt dan in dollartekens.

  Reactie door Henny — dinsdag 23 mei 2006 @ 6.12 uur

 6. Kortom, een bedrijfsvloer met goeie en gemotiveerde werknemers gaat vooraf aan een kantoorvloer met werkgevers met lef, inzicht en moed. Helaas zijn werkgevers soms net mensen, niet in staat om een juiste afweging te maken. De keuze is dan het mannetje of vrouwtje met diploma. Hoeveel mensen zouden niet de juiste papieren hebben maar wel een goeie houding en motivatie. De kwaliteit om die afweging te maken ontbreekt vaak bij werkgevers. Kies je als werkgever voor de ‘bruinwerker’ of voor de ‘lastige kritische zeikerd’. Kwaliteit van de werknemer begint dus bij de kwaliteit van de werkgever.

  Reactie door Arie — dinsdag 23 mei 2006 @ 10.12 uur

 7. Hoe is de kwaliteit van ministers van het Balkenelende kabinet : beinvloedt deze “kwaliteit “niet de Nederlandse economie ?
  Kwaliteit begint ook bij de overheid .

  Reactie door Fred — woensdag 24 mei 2006 @ 12.30 uur

 8. Fred, de overheid is ook een werkgever, ze3 winkelen ‘intern’ en zetten dan voor de show een advertentie voor personeel omdat dat de regels zijn.

  Verder kent dit kabinet het woord ‘kwaliteit’nauwelijks volgens mij verwarren ze het met ‘kwantiteit’

  Ze hebben nog nooit gehoord van ‘kwaliteit’van leven blijkbaar.

  Reactie door Henny — vrijdag 26 mei 2006 @ 11.52 uur