Newsflash (from the Whitehouse)

De Amerikaanse president Bush heeft tientallen nieuwsberichten in scène gezet en laten uitzenden door de televisiezenders. De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) is een onderzoek begonnen. Het Centre for Media and Democracy ontdekte dat in het voorbije jaar minstens 77 Amerikaanse televisiestations valse nieuwsberichten van de overheid of van bedrijven hebben uitgezonden. Niet één zender vertelde erbij wie het bericht echt had gemaakt. (HLN.be)

Among items provided by the Bush administration to news stations was one in which an Iraqi-American in Kansas City was seen saying “Thank you Bush. Thank you USA” in response to the 2003 fall of Baghdad. The footage was actually produced by the State Department, one of 20 federal agencies that have produced and distributed such items. (Independent)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 30 mei 2006 :: 12.09 uur

35 Comments

35 reacties

 1. In de US stemmen minder mensen dan hier.
  Lijkt me dus een storm in een glas water dat over 2 weken vergeten is.

  “valse nieuwsberichten van de overheid of van bedrijven hebben uitgezonden. Niet één zender vertelde erbij wie het bericht echt had gemaakt. (HLN.be)”

  Dat zijn de ware patriotten dan toch
  zeker! :-) leugentjes om best wil! G-d be with them!

  Reactie door Barend v.d. Berg — dinsdag 30 mei 2006 @ 12.30 uur

 2. Denk dat de laatste wao-uitzending van Nova ook in opdracht van ge Geus gemaakt is, en kant en klaar aan Nova is gegeven.,

  Lekker makkelijk voor die jongens van Nova.,en letterlijk en figuurlijk goedkoop de zendtijd gevuld.

  Conclusie, ze zenden alles maar uit, hoe eenzijdig het ook maar is!

  Reactie door Jansonius — dinsdag 30 mei 2006 @ 12.32 uur

 3. Wat is dat voor een land dat iedereen voorliegt, landen verwoest in naam van de vrijheid, een working poor van 30 miljoen mensen heeft die niet kunnen rondkomen.
  Wat is het voor een land wat achter dat land aanloopt.
  Enge enge wereld

  Reactie door Toergenjev — dinsdag 30 mei 2006 @ 12.35 uur

 4. Ik vond die Bin Laden filmpjes ook altijd al zo nep, om over hun `maanlandingen’ maar helemaal te zwijgen….

  http://www.lunaranomalies.com/fake-moon.htm

  Reactie door Emiel — dinsdag 30 mei 2006 @ 12.46 uur

 5. Bad to the bone.

  Reactie door kaatje — dinsdag 30 mei 2006 @ 12.55 uur

 6. @4
  Om nou opeens over álles te twijfelen….
  of zijn die miljarden voor de NASA
  uitsluitend bestemd voor de ontwikkeling
  van nieuwe wapens en andere uitvindingen?
  Ptolomeus en Gallilei hebben toch ook
  bewezen dat de aarde rond is en rond de
  zon draait ipv andersom?

  Verder verbaasd het me niets.
  Met oorlogen die al vanwege leugens zijn
  begonnen moet je de media wel in de hand
  houden. Met excuses achteraf kom je in dit
  geval in een normaal democratisch er niet
  mee weg.
  Hoogste tijd dat Bush en zijn kornuiten
  opstappen, net als het kabinet in dit land
  overigens. Al is het gelieg hier wat
  doorzichtiger en gelukkig nog iets beter te controleren dankzij de onafhankelijke,
  “o zo linkse” media.

  Reactie door Peter van der Klein — dinsdag 30 mei 2006 @ 13.04 uur

 7. Mischien wordt het tijd voor een
  Amerikaanse versie van het TV programma
  de leugen regeert…….

  Reactie door Peter van der Klein — dinsdag 30 mei 2006 @ 13.07 uur

 8. Deze regering liegt voortdurend, Bush doet niet anders dan liegen! De hele gang van zaken rond 11 september, met die 19 suïcidale moslimterroristen van el Qaida, het was een grote leugen! Maar onze media blijven maar doen alsof er niets aan de hand is! En onze politici stellen geen vragen, ze sturen daarentegen troepen naar Irak en Afghanistan. En ze pakken onze burgerlijke vrijheden af. Daarom stem ik dus SP, maar Jan, doe er wat aan!!
  Heel veel verstandige mensen zeggen reeds hardop: 9/11 was an inside job.
  Op 9 september 2005 heeft de TROS in Twee Vandaag een reportage uitgezonden, waarin twee voormalige ministers hun twijfels uitten over 9/11. Zie: tweevandaag.nl/index.php?module=PX_Story&type=user&func=view&cid=206# of:
  http://www.apollo98.nl/nieuws_911aanslagofgeschenk.html
  Daarna hoorden we er nauwelijks meer iets over, terwijl 9/11 wel als reden wordt genoemd voor de huidige oorlogspolitiek, ook die van Nederland! Alleen op Internet is de discussie los gebarsten.
  Een Nederlandse website met veel informatie over 9/11 is http://www.ditkannietwaarzijn.nl Daar kan men ook de film: “Loose Change 2nd edition” met Nederlandse ondertiteling zien.
  Het Amerikaanse Reopen 9/11 heeft nu ook een Nederlandse website: http://www.reopen911.nl/ Daarop staan met Nederlandse ondertiteling de 1 ½ uur durende film: “Painful Deceptions” en de documentaire: “Confronting the Evidence” in 5 afleveringen van elk een half uur.
  Op het Nederlandse weblog http://www.vkmag.com/zapruder/ werd 9/11 de hele maand april 2006 diepgaand besproken. Ten zeerste aan te bevelen!
  Op de Nederlandse website http://www.eqgen.nl/html/aanslagen911_twintorens.html staat te lezen hoe de Twin Towers waren gebouwd en hoe ze zijn ingestort.
  Voor wie Engels leest, kan ik deze tijdslijn aanbevelen:
  http://www.wanttoknow.info/911information
  en het 9/11 archief op:
  http://www.prisonplanet.com/911.html
  Wie zich een beetje in de zaak verdiept, ontdekt al snel dat de strijd tegen het terrorisme van leugens aan elkaar hangt!

  Reactie door Bou — dinsdag 30 mei 2006 @ 13.11 uur

 9. Is al oud nieuws! Kennen jullie het neerhalen van dat beeld van Saddam Hoessein nog?
  http://www.globalresearch.ca/articles/NYI304A.html

  Lees ook: ‘Weapons of Mass Deception’
  http://www.prwatch.org/books/wmd.html

  Reactie door Sonja — dinsdag 30 mei 2006 @ 13.20 uur

 10. Hoe vaak hebben wij dat niet verkondigt dat die Bush figuren de zaak bedonderen??

  En zijn papegaai vriendje Tony Blair deed geduldig mee.

  Daar moet je het van hebben, zoals Verdonk die ook nu weer wegkomt omdat het kabinet niet mag vallen! Liegen en bedriegen staat in het handboek.

  Want de VVd fractie voorzitter verklaard, Een minister KAN dat doen. Daar behoef je tegenover het volk geen excuses voor maken.
  Dat gaat te ver!

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 30 mei 2006 @ 15.19 uur

 11. Foreign Minister Ben Bot was not speaking on behalf of the government when he suggested the US-led invasion of Iraq was a mistake, Prime Minister Jan Peter Balkenende has said.
  Bot also tried to repair the damage on Thursday by saying: “even in light of what we know now, the Americans behaved correctly”.
  http://www.expatica.com/source/site_article.asp?subchannel_id=1&story_id=24243&name=Cabinet+backpeddles+on+Iraq+remarks

  Leeft-ie eigenlijk nog, Bot? Wordt het voor hem niet eens tijd om wat zinnigs te gaan doen voor Nederland?

  Reactie door Sonja — dinsdag 30 mei 2006 @ 15.52 uur

 12. In plaats van naar amerika te kijken
  roep ik op eens zeer kritisch naar ons
  eigen NOS journaal te kijken. De laatste
  tijd zenden zij onzin of propaganda uit.

  Gisteren een item over dat het zo goed is dat we de leiders van de partijen democratisch konden kiezen zoals de strijd tussen verdonk en Rutte. DIt is de PR spin om te verdoezelen dat we burgemeesters en
  hoge ambtenaren niet kunnen kiezen. En
  Verdonk en Rutte zijn 1 pot nat, dus er
  is niets te kiezen. Het is allemaal show. Maar als je het journaal geloofd… nou dan gaat het goed met de democratie.. Dit is PROPAGANDA!

  Ook al die items over hoe goed het nu gaat met de economie en dat de populariteit van balkenende toeneemt. Dat is gewoon RECLAME voor het huidige kabinet!

  Of dat er te weinig hoog opgeleiden zijn en dat we ze dus wel noodgedwongen van buiten nederland moeten halen. Dit is PROPAGANDA voor de immigratie standaard uit Brussel voor het toelaten van goedkope arbeidskrachten.

  Dan de sluikreclame voor de Oranje artikelen op het NOS, met als item de oranje gekte. Dit is het kweken van Nationalisme en patriotisme, dat ze kunnen gebruiken om ons op te zetten tegen buitenlanders… PROPAGANDA.

  Laatst een item over afganistan, met de riots tegen de amerikanan na het incident. Ineens loopt een “willekeurige” afgaan in beeld en roept in de camera… “het is nu oorlog tussen America en ALLE moslims”… ahhh wat een toeval… PROPAGANDA

  en het gaat maar door… Ik durf te beweren dat het zournaal 100% RECLAME, PROPAGANDA en INDOCTRINATIE is! Dus kijk uit, wij worden ook subtiel en geraffineerd gemanipuleerd om te denken wat de elite wil!

  Reactie door The Architect — dinsdag 30 mei 2006 @ 16.12 uur

 13. @ Sonja, dank voor je reactie en de waarheid rond 9/11 is inderdaad al oud nieuws. Nieuw nieuws zou zijn, als het onderzoek naar 9/11 wordt heropend, zoals nu reeds 45% van de bevolking van de VS wenst. Nieuw nieuws zou ook zijn, dat er tegen die Bush-bende een impeachment-procedure wordt gestart, maar ook de Democratische Partij is blijkbaar vergiftigd door de neo-con politiek. Daarom duurt het zo lang.
  En intussen heeft de VS zijn kernwapenarsenaal gemoderniseerd en worden er in de VS nieuwe detentiecentra gebouwd.
  Nu de nieuwe Patriot-Act er door is, zal de criminaliteit ook wel schrikbarend stijgen. Maar hetzelfde geldt voor Nederland, waar vorige week een dergelijke wet is aangenomen, die eveneens een ware aanslag pleegt op onze burgerlijke rechten en vrijheden. In het buitenland vroeg men zich af, waarom daar in Nederland niet tegen werd geprotesteerd.
  Het bewustzijn over 11 september ligt hier nog steeds heel laag. Ook denk ik dat vrijwel niemand begrijpt hoe al die wetten die ons moeten beschermen tegen het zogenaamde terrorisme op den duur tegen ons kunnen worden gebruikt. Want het zijn natuurlijk niet alleen Bush en Blair die lopen te liegen. Wat dacht je van Kamp met zijn “veilige” missie naar Uruzgan en zijn dure (maar gratis?) oorlogsschepen voor Indonesië? Daarom denk ik dat de waarheid rond 11 september nog altijd heel belangrijk is.

  Reactie door Bou — dinsdag 30 mei 2006 @ 16.21 uur

 14. Onbewust samenzweren met de macht, vanuit het oude bijgeloof dat wie macht heeft ook macht verdient… dat is de manipulerende macht van de macht om eerst de waarheid en dan de mensen geweld aan te doen; en door de vervalste verhoudingen, gebaseerd op niets meer dan een ouderwets bijgeloof, manipuleert men de mensen nóg gemakkelijker, en die manipuleren onbewust dan ook weer al het andere… en ga zo maar door… een vicieuze cyclus van destructief bijgeloof, die pas eindigt wanneer mensen voor zichzelf gaan denken.

  Reactie door Schaapherder — dinsdag 30 mei 2006 @ 17.03 uur

 15. Noem mij een constructief anarchist, of een deconstructief idealist, maar het oude sprookje is over… laat het échte verhaal eens beginnen.

  Reactie door Schaapherder — dinsdag 30 mei 2006 @ 17.19 uur

 16. excuses, bij 6 achter normaal democratisch
  het woordje ‘land’ vergeten.

  Reactie door Peter van der Klein — dinsdag 30 mei 2006 @ 19.16 uur

 17. @Bou: het 9/11-truththema zal in ieder geval terugkomen op een Haags “independent” filmfestival in oktober. Daarover ga ik je binnenkort nog mailen.

  En op die conferentie vorige week in Amsterdam hoorde ik ook al wat theatermakers die hier op het podium aandacht aan willen gaan geven.

  Er zit in ieder geval vooruitgang in.

  Reactie door Johnito — dinsdag 30 mei 2006 @ 20.43 uur

 18. Ik ben benieuwd waar Charles Groenhuijsen hierover te zeggen heeft in een van zijn volgende colums…

  Reactie door Pierre — dinsdag 30 mei 2006 @ 21.46 uur

 19. Nog Meer Sprookjes En Dogma’s:

  -Journalisten Zijn Altijd Objectief En Onbevooroordeeld.

  - In China Werken Mensen Harden En Ze Zijn Veel Goedkoper En Veel Gelukkiger En Daarom Verplaatsen Wij Onze Produktie Naar Die Ideale Omgeving.

  - Rita Verdonk Liegt Zelf Nooit En Heeft Dat Ook Nooit Gedaan.

  - In De Eerste Golfoorlog Zijn Alleen Clean Weapons Toegepast. Daarbij Zijn Nauwelijks Doden, Laat Staan Onschuldige Slachtoffers Gevallen Dankzij State-Of-The-Art Wapentuig Dat Alleen Gebouwen Treft.

  -Korea En Iran Zijn De As Van Het Kwaad.

  -Ook In India Is Iedereen Gelukkig En Beschikbaar Voor De Arbeidsmarkt En Daarom Benaderen Wij Onze Klanten En Wanbetalers Vanuit Indiase Callcenters. En By The Way, Het Is Niet Waar Dat Daar In India Een Leven Geen Roepi Waard Is.

  -Alleen Op Het Eiland Java Heerst Corruptie En Daarom Komt Onze Ongebreidelde,
  Spontane , Goedbedoelde En Onovertroffen Hulp Niet Aan. Wij Hebben Gedaan Wat We Konden.

  -…

  -Journalisten Zijn Altijd Objectief En Onbevooroordeeld.

  Ik bedoel maar.

  Reactie door Wink — dinsdag 30 mei 2006 @ 22.24 uur

 20. Laat er geen misverstand over zijn: de politiek zoals die door de US bedreven wordt is een politiek gebaseerd op eigenbelang, leugens en onderdrukking. Met lede ogen zie ik hoe het hier steeds meer de Amerikaanse kant op gaat…

  Reactie door Monique — dinsdag 30 mei 2006 @ 22.48 uur

 21. 20 – Mee eens, want kapitalistisch neoliberalisme is al erg, maar AMERIKAANS kapitalistisch neoliberalisme is het ergste soort.

  Reactie door Schaapherder — woensdag 31 mei 2006 @ 2.15 uur

 22. @ 18, Pierre
  Vermoedelijk heb jij ook de column van Charles Groenhuijsen gelezen die gisteren op Planet stond. Wat een demagogie! Voor wie hem niet gelezen heeft:
  http://www.planet.nl/planet/show/id=2124258/contentid=717231/sc=5fcd47
  De reacties liegen er gelukkig niet om! Ook postte iemand een link naar een documentaire van iets meer dan een uur, waarin een vrouw uit India de politiek van de VS aan de kaak stelt. Die film is wel een aanrader, daarom de link:
  http://video.google.com/videoplay?docid=4100322562082185221
  @ 17 Johnito,
  Het lijkt langzaam te gaan, maar gezien de reacties op Charles Groenhuijsen gaat het toch sneller dan je denkt! Planet is nou niet bepaald een linkse inside-club, maar meer een doorsnede van de bevolking. Ik hoop alleen dat de SP nu spoedig het debat onder de leden zal openen en zal komen met een partijstandpunt.
  Want het is toch te gek dat wij het voor onze politieke informatie moeten hebben van cabaretiers!!!

  Reactie door Bou — woensdag 31 mei 2006 @ 10.03 uur

 23. @Bou: ik heb net de column van Groenhuijsen gelezen, en ben echt verbaasd over de naieviteit van deze man. Hoewel ik het met hem eens ben dat Bush niet de grootste schurk is. Bush is wel het ideale gereedschap voor Cheney, Rumsfeld, Wolfovitz etc.

  Dat wij het voor onze politieke info zouden moeten hebben van cabaretiers is misschien raar, maar feit is wel dat zij een breder publiek trekken dan een politieke partij. Wat mij betreft: by any means necessary…

  Overigens staat er wel een leuke poll op de SP-Hyves:

  http://sp-politiek.hyves.nl/

  ;)

  Reactie door Johnito — woensdag 31 mei 2006 @ 12.08 uur

 24. @ Johnito
  Naief? Zo zou ik dat niet noemen. Eenzijdig geïnformeerd, politiek ingekapseld en nu terug in NL te eigenwijs om zijn fouten in te zien! Gelukkig kreeg hij wel een hoop tegengas.
  Oh, en die link naar de poll doet het bij mij niet.
  Groetjes!
  Bou

  Reactie door Bou — woensdag 31 mei 2006 @ 15.42 uur

 25. Die Groenhuijsen is echt gebrainwashed. “Enig idee hoeveel Amerikanen bij die veldslag – the Battle of the Bulge – omkwamen? Tegen de 20.000!” En de Russen dan? Niets goeds over de Russen? Meer dan 20 miljoen krepeerden er voor de bevrijding van Europa – dus volgens Groenhuijsen moeten we Rusland minstens 5x dankbaarder zijn.

  Reactie door Sonja — woensdag 31 mei 2006 @ 17.44 uur

 26. @Bou: zie reactie op mijn weblog

  Reactie door Johnito — woensdag 31 mei 2006 @ 17.57 uur

 27. Straks bij de NOS leuke filmpjes met happy soldaten op vakantie in Uruzgan. Bonte avond met Gerard Joling, barbeque, thee drinken bij de gastvrije lokale bevolking en respect tonen in de moskee. O nee, die laatste hebben we al gezien.

  Reactie door Sonja — woensdag 31 mei 2006 @ 20.24 uur

 28. @27 “Respect” is dan ook het meest misbruikte woord in de Nederlandse taal.

  Reactie door Wink — woensdag 31 mei 2006 @ 22.02 uur

 29. @28 Volgens mij is dat “Vrijheid” Wink. ;)

  Reactie door Sonja — woensdag 31 mei 2006 @ 22.32 uur

 30. Wanneer ontslaan de Amnerikanen zichzelf, én de wereld, van die kleinburgerlijke usurpator Bush, met zijn infantiele achterban, zo vraag ik mij af met Philip Roth, net als Norman Mailer en Arthur Miller schrijvend geweten van Amerika, en dus tegen de malafide praktijken v.d. firma Bush & Co.

  Reactie door Schaapherder — donderdag 1 juni 2006 @ 2.48 uur

 31. Uit de mediatheek van de VRT:

  “In de hoofdstad van Kazachstan staat een futuristisch gebouw in brand. Het gebouw wordt, ironisch genoeg, “De sigarettenaansteker” genoemd.”

  Dat is ook een wolkenkrabber en is niet in een gestort. Zouden ze van reopen911.org toch gelijk hebben?

  http://www.vrtnieuws.net/ -> kies mediatheek -> kopje de aansteker brandt.

  Er staan wel meer berichten die de moeite waard zijn.

  Reactie door Gekke Gerrit — donderdag 1 juni 2006 @ 19.10 uur

 32. Tja, de overheid, in dit geval van de VS, bedriegt en wat doet de SP? Die wil nog meer overheid!

  Reactie door Henny — donderdag 1 juni 2006 @ 20.30 uur

 33. @32 En waar haal jij die wijsheid vandaan Henny? De SP is niet voor méér overheid om maar meer overheid of greep te hebben. De SP is ervoor dat dingen beter en menselijker geregeld worden. En daar is blijkbaar meer overheid voor nodig in de zorg en het openbaar vervoer bv. En de SP wil al helemaal niet meer ‘Amerikaanse’ overheid.

  Reactie door Marc B — vrijdag 2 juni 2006 @ 15.19 uur

 34. Een slechte overheid kan vervangen worden door een betere overheid.

  Reactie door Johnito — zaterdag 3 juni 2006 @ 4.39 uur

 35. En dat WISTEN we nog niet? Kom nou!

  Rene

  Reactie door rene van der velde — dinsdag 6 juni 2006 @ 0.05 uur