De sportbelever

Je hebt sportverslaggevers en je hebt sportbelevers.

Jack van Gelder hoort wat mij betreft tot de laatste groep. Zijn reactie op de goal van Bergkamp tijdens Nederland – ArgentiniĆ« op het WK van 1998 blijft voor altijd in je oren tetteren.

Luister hem nog eens hier.

Scoor voor een ander, poule voor het goede doel!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 31 mei 2006 :: 8.05 uur

9 Comments

9 reacties

 1. Kippenvel! En tegelijkertijd zenuwen, alvast voor het komende WK.

  Reactie door Rob — woensdag 31 mei 2006 @ 10.58 uur

 2. ik krijg altijd tranen in mijn ogen van de gedeelde emotie op zo ‘n moment. Dit soort verslaggeving bevordert mi verbroedering. Allemaal blij, iedereen juicht, wildvreemden vallen elkaar in de armen en drinken gezellig samen een biertje; top amusement.

  Reactie door kaatje — woensdag 31 mei 2006 @ 13.06 uur

 3. Zou ‘Oranje’ dan toch een bindende factor in onze samenleving kunnen zijn? :)
  Zelf ben ik ‘lijflijk’ aanwezig geweest bij zowel het WK 90 als het EK 92. De verbroedering met supporters van andere landen, de ‘verbroedering’ tussen Nederlandse supporters van verschillende clubs…1 groot feest… waanzinnig om mee te mogen maken. Nederland zou sport veel belangrijker moeten maken in de maatschappij. Buiten het feit dat het gezond is en de kosten voor de zorg in de hand kan houden, kunnen veel mensen zich er ook aan optrekken, spiegelen of een voorbeeld aan nemen.

  Dus sport terug op de scholen (en veel meer dan vroeger), zwemmen als verplicht schoolvak en veel meer subsidies voor met name kids (en hun ouders) die het lidmaatschap van een sportvereniging niet kunnen betalen. Of moeten we afhankelijk worden van stichtingen zoals die van JC?

  Reactie door Marc B — woensdag 31 mei 2006 @ 14.49 uur

 4. Het moment van de genius Dennnis Bergkamp zal ik nooit vergeten. Het moment van jack van gelder is van zuid amerikaans niveau.

  Hopelijk gaan we dit soort momenten weer beleven de komende weken. ik kijk er al naar uit.

  Reactie door Pieter-Anne — woensdag 31 mei 2006 @ 14.58 uur

 5. Mark B, helemaal mee eens!

  Reactie door kaatje — woensdag 31 mei 2006 @ 15.08 uur

 6. het mooiste sportmoment voor mij is nog steeds de 500cc g.p overwinning van anthonius maria pius (boetje)v.dulmen in 1979 in imatra (finland).

  Reactie door ,texas,henkie — woensdag 31 mei 2006 @ 17.44 uur

 7. Daar zijn we er toch weer in getuind Herman Kuiphof 1974, goal van Gerd Muller van de wk finale tegen Duitsland vindt ik mooier.

  Reactie door schoenmaker — woensdag 31 mei 2006 @ 18.32 uur

 8. Sportbelevers horen geen commentaar te geven, als een verslaggever zijn emoties niet onder controlle kan houden, moet hij maar wat anders gaan doen.

  Was overigens wel een mooi doelpunt.

  Reactie door Bram — vrijdag 2 juni 2006 @ 12.55 uur

 9. Heb in elk geval liever dat ie verslag doet dan interviews (zijn eerste vraag altijd standaard “wanneer stapt u op?”. Tweede vraag: “Heeft u al bedacht of u gaat opstappen?”
  Waar ik me ook mateloos aan irriteer zijn de details die nergens toe doen die men maar roept op het moment dat het spel niet levendig is, over de partner, over de auto of over wat dan ook wat misschien met een van de spelers van doen heeft. Totaal niet ter zake doende. Jack van Gelder heeft hier ook een handje van.

  Wat dat betreft hebben wij tijdens de WK geen commentaar nodig, wij zetten het geluid meestal zacht (zodat je nog wel de sfeergeluiden hoort) en ik geef zelf wel commentaar :) Of we kijken op Belgiƫ, dat commentaar is veel leuker!

  Reactie door Nynke — zaterdag 3 juni 2006 @ 11.41 uur