0-0

kuyt2.jpg

Mooie wedstrijd (voetballen om niks blijft moeilijk) en een prima tweede plaats voor Nederland. Portugal wacht.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 21 juni 2006 :: 23.24 uur

38 Comments

38 reacties

 1. Ik ben benieuwd hoe deze wedstrijd was geweest als het wel ergens om ging, wellicht in de finale? Vond De Cler de beste man bij Nederland en Tevez de beste man van het veld. Boulahrouz was ook klasse. De slechtste man van het veld was de scheids, fluiten om niks en onnodige gele kaarten uitdelen. Kan iemand me trouwens vertellen waarom spelers met al een kaart op zak aan de kant werden gehouden, die zouden toch weer weg zijn na de voorronden?

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 0.07 uur

 2. Blijkbaar blijft het moeilijk, terwijl er continu werd gezegt dat het een prachtige wedstrijd kon worden omdat iedereen zo vrij speelde, nouja.. jammer. We moeten iedereen kunnen verslaan als we Wereld Kampioen willen worden.. (Volgens Cruijff)

  Reactie door Stef — donderdag 22 juni 2006 @ 0.08 uur

 3. We hebben genoten van deze wedstrijd.Ik vraag me af of Boulahrouz (topgozer!), met die bal op de Nederlandse paal, Oranje nou gered heeft, of eigenlijk een blunder maakte? Ik neig naar een redding.

  Reactie door Johnito — donderdag 22 juni 2006 @ 0.13 uur

 4. Onzin mooie wedstrijd.

  Reactie door Jofel — donderdag 22 juni 2006 @ 0.16 uur

 5. @Kaatje: als spelers een tweede gele kaart hadden gekregen vanavond dan hadden ze de volgende wedstrijd niet mee mogen doen. 1 kaart wordt weggescholden, 2 kaarten is een schorsing ! Dus vandaar dat beide bondscoaches voorzichtig waren !

  Reactie door Bea — donderdag 22 juni 2006 @ 1.29 uur

 6. OK, dankje Bea, toch fijn dat ik dit van een mede vrouw voetballiefhebber mag leren :-)

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 1.35 uur

 7. Hm, de doorgaans zeer kritische volgers van dit log houden zich niet aan hun gewoonte. Als Nederland het WK wint zal niet alleen de bierverkoop omhoog gaan; uit studies blijkt dat het consumentenvertrouwen dan stijgt. Dit heeft een positief effect op de conjunctuur. De regeringspartijen zullen wellicht minder hard afgestraft worden bij de verkiezingen door de wat vrolijkere stemming en toenemende bestedingen. Zoals de bewindsvoerders de schuld krijgen van zaken die er niks mee van doen hebben (euro), zullen ze ook profijt hebben van zaken waar ze geen invloed op hebben (voetbal).

  Reactie door no blood for oil — donderdag 22 juni 2006 @ 2.16 uur

 8. No blood for oil, je hebt gelijk. Daarom stond Jeepee ook met z’n poffertjesporem bij de wedstrijd ipv bij de door Weinglas belegde vergadering vanavond. Zij hebben echer wel degelijk schuld aan de euro, of dacht je dat ze uit het niets op die posities zijn gekomen!

  Ik geniet in ieder geval heerlijk van het voetbal en kom netjes volgens de statistieken een paar kilo aan, gelukkig gaat ‘em dat bij mij in m’n voorgevel zitten, die kwabben daaronder heb je tegenwoordig corrigerende panty’s voor :-)

  Mocht Nederland onverhoopt wereld kampioen worden, dan hoop ik alleen maar dat Balkenende geen “Deesje” doet, zie nog die kop van Gullit voor me (wie is die man!!).

  Kaarten krijgen voor een WK is voor de gewone man onmogelijk. Bij het volgende EK bied ik mezelf aan bij het concurrerende biermerk om hun naam groot op mijn borsten te zetten; wedden dat ik in beeld kom en gratis kaarten krijg! Je moet toch wat :-)

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 2.36 uur

 9. @8 Kaatje dat bier goed is voor het zog
  hoorden we vroeger al, maar ben je nou niet
  bang dat als je inmiddels weet, dat alcohol
  verslavend werkt, de bierconcurrent nooit
  weer zónder melk wil?
  Tja dan heb je een ontzettend fors probleem na de volgende world-cup !

  Reactie door Madelief — donderdag 22 juni 2006 @ 3.42 uur

 10. Hé, waarom nou niet KUYT mét náám VOLUIT ?
  Hommage aan Kuyt: zeker op/van zijn plaats!

  Reactie door Madelief — donderdag 22 juni 2006 @ 3.47 uur

 11. het wk moet het hele jaar duren !!! lekker motorgereden gisteren geen kip op de weg .goed voor het milieu .en het houd ,het volk, lekker dom .HUP HEINIKEN !!! SORRY HOLLAND .

  Reactie door ,texas,henkie — donderdag 22 juni 2006 @ 8.58 uur

 12. Zou Nederland geruild hebben met Duitsland van voetbalstijl? Duitsland speelt namelijk sprankelend voetbal, over de flanken en erg aanvallend. Nederland leunt echter achterover en bij iedere aanval van de tegenstander kan ik me niet bedwingen mijn billen bij elkaar te moeten knijpen.

  Laten we nu niet weer met slappe excuses komen dat Nederland een moeilijkere pool heeft. Duitsland speelt gewoon verrassend goed en Nederland gaat ook wel aardig.

  Reactie door neve — donderdag 22 juni 2006 @ 9.07 uur

 13. Er zou een regel moeten komen dat het spugen op het voetbalveld verboden is. Een slecht voorbeeld wat veel vieze na-apers heeft.

  Reactie door Sprut — donderdag 22 juni 2006 @ 9.41 uur

 14. @11 Helemaal mee eens.
  Zelfs de bioscopen gaan tijdens een voetbalwedstrijd voor half geld draaien.
  Kan de minima ook eens naar de film.

  Reactie door dromer — donderdag 22 juni 2006 @ 9.50 uur

 15. Spelen voor niks is meestal niet leuk om naar te kijken maar vond het gister toch wel aardig, vooral boulahrouz en de cler hebben een hele goed pot gespeeld.

  Eerst was de verdediging een zorgen kindje toen het middenveld en ja hoor gister was het de aanval. Hebben we alle linies gehad kunnen we vanaf zondag echt knallen.

  Reactie door Pieter-Anne — donderdag 22 juni 2006 @ 10.01 uur

 16. Was het maxima haalbare tegen argentinie.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 22 juni 2006 @ 10.25 uur

 17. Mooi, die reactie van van Basten dat hij de vrede in het koningshuis had willen bewaren…

  Even geheel off topic: Waarom wordt in alle rangen en standen TSjechië consequent als TJechië gespeld? Slordigheidje?

  (Nou ja, misschien is het na vandaag niet eens meer relevant…)

  Reactie door Stijn — donderdag 22 juni 2006 @ 10.40 uur

 18. ach dit was de 1 na de laatste wedstrijd,
  sorry hoor de volgende keer verliezen ze,
  ik voel het aan mijn,, sae 15w40.
  en ik zie een persoon met een c?,en de tweede letter een r?,hij of zij doet nog wel eens vreemde uitspraken??
  ja,, met een week zijn ze thuis?
  afz cher.

  Reactie door ad — donderdag 22 juni 2006 @ 11.36 uur

 19. Vandaag is er een schitterende poule met Italië, Tsjechië Ghana en VS.
  Iedereen kan nog door. Volgt u ook de andere wedstrijden meneer Marijnissen?

  Reactie door ruben — donderdag 22 juni 2006 @ 12.13 uur

 20. @13 Zeker nooit gevoetbald Sprut?

  Reactie door Marc B — donderdag 22 juni 2006 @ 12.34 uur

 21. 13. Stel het voor aan de politiek :-) Jeepee is vast wel te vinden voor “normen en waarden” op het veld…

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 12.49 uur

 22. Hebben jullie ook al een Oranje Wuppie? Kijk maar uit er is een nieuw soort terrorisme in Nederland. Wuppie terroristen. Laat uw Wuppie nooit onbeheerd achter in uw tuin want ze worden gestolen. Plak ze niet op uw hoedenplank want auto’s worden opengebroken en zelfs de Politie neemt de Wuppies in beslag. Vertel aan niemand dat u een wuppie heeft want op internet worden ze al voor 300 euro verkocht. Houdt u Oranje Wuppie binnen want de Wuppie terroristen komen al zingend uw Wuppie in beslag nemen. Met een Wuppie Wuppie Wuppie halen wij dat wereld cuppie! Verdonk heeft al maatregelen genomen en gaat kijken of de Wuppies wel echt Wuppie heten anders moeten ze het land uit. Halsema is de reddende engel: Die bruine liegende Wuppie mag blijven!

  Reactie door simONE — donderdag 22 juni 2006 @ 14.00 uur

 23. Gisteren is er een wuppie tegen Verdonk’s raam geschoten en hebben ze een spugende wuppie in de boeien geslagen. De War on Wuppies – yeah!

  (gek eigenlijk, dat nationalisme en de totale debilisering van het volk altijd hand in hand gaan…)

  Reactie door Sonja — donderdag 22 juni 2006 @ 14.13 uur

 24. @11: is motorrijden goed voor het milieu??

  Reactie door Mart — donderdag 22 juni 2006 @ 15.02 uur

 25. @21 @20

  JeePee staat te juichen bij dat smakeloze spugen. Dus daar hoef je weinig van te verwachten.
  Ik heb me laten vertellen dat het spugen op het veld uit de lagere instincten komt waardoor ze territorium en zones afbakenen waarmee ze hun individualiteit kunnen bevestigen. Dat heeft weer te maken met de manier van spelen.
  Misschien dat door minder spugen ze wat beter samenwerken en daardoor ook nog kampioen kunnen worden.

  Reactie door Sprut — donderdag 22 juni 2006 @ 17.27 uur

 26. @ Neve (12)
  Je moet niet vergeten dat de poule van Duitsland een lachertje was – dus die konden lekker aanvallend spelen. Ze liggen er tegen Zweden of anders Argentinie wel uit.
  Wat Nederland betreft heb je wel gelijk – het vertrouwt gedwongen een stuk meer op de verdediging, maar zolang dit goed gaat is het geen probleem. Ze moeten alleen wat meer inspiratie krijgen in de aanval – hopelijk komt dat nog.

  Reactie door Edward — donderdag 22 juni 2006 @ 17.27 uur

 27. Het is zo typisch Nederlands om aanvallend spel te willen zien. De finale van ’88 wel eens terug gezien, een saaiere wedstrijd dan dat is moeilijk te vinden, ondanks de twee prachtige goals en de mooie gestopte penalty. Het spel was niet om aan te zien. So what? Het kan mij niet schelen hoe we winnen, als we maar winnen!

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 17.37 uur

 28. De “brilstand” noemde Frits van Turenhout dit toch altijd? Dit betekent nog helemaal niet dat er niets te zien is geweest!

  Ik vond het een aardige wedstrijd, maar bij gebrek aan groot belang was het toch niet zinderend. (Of was het belang toch, zoals Marco van Basten zei: het voorkómen van spanningen in de koninklijke familie?).
  Gelukkig kon een rendez-vous-tje worden geregeld tussen Pluisje en Máxima, zodat we met een gerust hart verder kunnen gaan in het toernooi.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 22 juni 2006 @ 17.45 uur

 29. @ Kaatje (1):

  Bij een onverhoopte (maar zoals is gebleken: wel reële) tweede gele kaart zouden de “gelen” in déze wedstrijd rood krijgen, Kaatje. En dus het veld uit moeten.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 22 juni 2006 @ 17.48 uur

 30. Vervolg: én wat Bea in nr. 5 zegt. (Sorry, had ik nog niet gelezen).

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 22 juni 2006 @ 17.50 uur

 31. @25 Je moet niet alles geloven wat je verteld wordt, Sprut :)

  Reactie door Marc B — donderdag 22 juni 2006 @ 18.04 uur

 32. @30

  Dat is zo. Maar ik begreep het wel. Dat is anders met dat geklets van Johan Cruyff. Waarbij ik me altijd afvraag of er nog wel iemand is die dat begrijpt.

  Reactie door Sprut — donderdag 22 juni 2006 @ 18.10 uur

 33. “Ja da’s gewoon logisch, kijk als je continu voor de bal speelt, scoor je nooit, als ze niet kunnen winnen moeten hunnie zorgen dat ze niet verliezen, voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet, als ik geen gelijk heb, heb ik me vergist, maar ik vergis me niet zo vaak, kortom; elk voordeel heb ze nadeel.”

  Reactie door JC kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 18.24 uur

 34. 0-0 had óók 1-0, 0-1, 1-1, 1-2, 2-1, 2-2 en zo voort kúnnen zijn maar dat maakt dan óók wéér níks-níks uit want ze gingen eigenlijk toch al gewoon door en zo… dús een hele wedstrijd van níks voor níks of eigelijk toch óók wéér niet want alles is mogelijk terwijl ‘t toch wél iéts uitmaakt op één of andere manier… want ze waanden zich allebei winnaar terwijl ze iegenlijk net zo goed hoefde te spelen maar dít is dan wéér een nábeschouwing die je dan wéér niet kan voorzien… snap je wél ?

  Reactie door Lezer — donderdag 22 juni 2006 @ 23.55 uur

 35. Lezer ik snap het helemaal ! ;-) Jij ook ?! ;-)

  Reactie door Bea — vrijdag 23 juni 2006 @ 0.47 uur

 36. Kijk.. Aangezien de bal nog steeds een essentieel onderdeel is van het spel, en er zonder aanvallers meer aandacht kan worden gegevan aan de verdediging, blijft het toch altijd moeilijk om de bal in het netje van de tegenstander te krijgen, aangezien de doelstelling van de tegenstander omgekeerd evenredig gelijk is aan de jouwe, namelijk het voorkomen van het niet verdienen van punten, danwel door te zorgen dat jouw bal in het doel van de tegenstander komt, middels aanvallende acties, danwel door gebruik te maken van fouten van de tegenstander… Daaruit blijkt maar weer dat de bal rond hoort te zijn, anders kan hij niet rollen, maar zwabberballen zijn ook leuk voor de keepers.

  Reactie door Wilfr@je — vrijdag 23 juni 2006 @ 10.18 uur

 37. Sprut, ik het helemaal met je eens! Je slaat de spijker op zijn kop.Afspuwelijk is het om te zien!

  Reactie door bas — vrijdag 23 juni 2006 @ 21.05 uur

 38. het was een waardeloze wedstrijd. door de scheidsrechter viel de wedstrijd met z’n 16 gele en 4 rode kaarten. deze wedstrijd had eigenlijk opnieuw gespeeld moeten worden met een andere scheidsrechter.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 18 juli 2006 @ 14.01 uur