Over oplettendheid en blinde angst

De passagiers van een Brits vliegtuig zijn in opstand gekomen tegen de aanwezigheid van twee medepassagiers die zij ervan verdachten terroristen te zijn. Het toestel kon pas vertrekken toen de twee mannen, die Arabisch zouden hebben gesproken, door de politie waren weggevoerd.

Dit meldde de krant The Mail on Sunday zondag. Het is volgens de krant voor het eerst dat ‘verdacht’ uitziende passagiers door een muiterij van hun medepassagiers uit een vliegtuig worden gedwongen. (Nu.nl)

Oplettendheid is goed, maar wanneer het resulteert in een blinde angst voor alles wat anders is, worden de waarden die we juist tegenover de terroristen willen verdedigen al snel van binnenuit uitgehold.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 20 augustus 2006 :: 16.52 uur

136 Comments

136 reacties

 1. http://www.planet.nl/planet/show/id=67777/contentid=748238/sc=f775bf

  Reactie door Totampaal — zondag 20 augustus 2006 @ 17.08 uur

 2. Had het al gehoord op BBC.
  Hetzelfde hebben wij hier toch meegemaakt in de trein.
  Die waarden zijn de laatste tijd sinds the war on terror hetze al volledig uitgehold.
  Iedere andersdenkende, andersuitziende niet aan onze cultuur aangepaste en in het buitenland niet aan ‘onze’normen vanuit de joods-christelijke cultuur voldoende is een terrorist of heeft iets kwaad in de zin.

  Reactie door Henny — zondag 20 augustus 2006 @ 17.09 uur

 3. We leven in een met de dag waanzinniger wordende wereld. Wij zijn al ver voorbij het punt waar 1984 van George Orwell je kippenvel bezorgde.

  De inlichtingendiensten van de diverse regeringen hebben de sfeer in de maatschappij dusdanig verziekt dat je gedwongen wordt de complete mensheid te verdenken het op jou gemunt te hebben.

  Er is al lang geen gemeenschappelijke vijand als Al Qaeda meer voor nodig om de complete maatschappij te ontwrichten. Wanneer begint men met het preventief executeren?

  Reactie door hanri — zondag 20 augustus 2006 @ 17.40 uur

 4. Ze gedroegen zich vreemd door warme leren jassen te dragen bij hitte en door steeds op het horloge te kijken. Dan vraag je er ook om. Waarom nemen moslims eigenlijk niet eens stelling tegen lieden die hun godsdienst in een kwaad daglicht zetten? Ik vindt het nogal wat, wat sommige duistere denkers met bommen en dergelijke van plan zijn.

  Reactie door C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 17.43 uur

 5. Hiermee kan je concluderen hoe zulke zaken uit de hand lopen, door overdreven publikatie’s, of reactie’s van bange mensen.
  Maar die mensen zijn eerst bang gemaakt door onverantwoorde aandacht aan wel of niet geweldadige omstandigheden.
  Er blijven altijd mensen die overdreven angstgevoelens hebben, en die moet je tegen dergelijke zaken ook beschermen, die brengen de zaak aan de gang zonder dat er sprake is van iets onverantwoordelijks.

  Reactie door Ouwe Dirk — zondag 20 augustus 2006 @ 17.57 uur

 6. Het angst aanjagen en de jacht op terroristen is een probaat middel als motief om de oorlogen in Afghanistan en Irak te rechtvaardigen.Voorts kan op deze wijze de bevolking rechten ontnomen worden en een legaal spionage net via telefoon-aftap,internet en ingeplante micro-radiogolf-chips in het paspoort,kleding,boeken en andere consumptie goederen opgezet worden.De cirkel gaat steeds met draaiende bewegingen omlaag:Terrorisme is het antwoord om onderdrukking of uitbuiting te bestrijden.Door deze politiek zal de bevolking steeds meer van zijn weerzin op hun leiders laten blijken.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 20 augustus 2006 @ 18.03 uur

 7. @4 Ouwe Dirk,

  Mee ééns!
  Als die mensen met overdreven angstgevoelens nou is thuis zouden blijven, zou al een hoop ellende en paniek voorkomen.
  Zodra ze iemand met een hoofddoek zien zijn het terroristen, waar gaan we heen?
  Ik heb zelf het gevoel van niet de goeie kant op.
  Och gossie, die ziet er zo uit, zal wel niet deugen, effies 112 bellen, je weet maar nooit.

  Paniek zaaien is een édele taak van de echte terroristen die er rond lopen, maar de goeie lijden hier wel onder.
  Op deze manier krijgen de terroristen exact wat ze willen.

  Álertheid is goed, maar het kan ook flink overdreven worden en daar zijn we aardig mee bezig.
  Men zegt niet voor niets; KALMTE KAN U REDDEN!

  Reactie door Bijdehandje — zondag 20 augustus 2006 @ 18.05 uur

 8. Beter overdreven maatregelen dan te weinig. Als het toch mis was, dan hadden jullie misschien anders geoordeeld. De verdachten moeten daar begrip voor hebben.

  Reactie door C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 18.07 uur

 9. @ 4 @ 8

  Hoe bedoel je, ik zie het verband niet, leg eens uit.

  Reactie door Pool — zondag 20 augustus 2006 @ 18.45 uur

 10. Tsja Harms,

  Dat mag zo wezen, maar die beoordeling zou ik dan liever aan de beveiliging overlaten. Die kennelijk weinig mis vond met deze mensen die al door de screening heen waren immers…

  Dit is een uitwas van angst. Angst die gezaaid wordt door terroristen en verder besprenkeld door regeringen die het gebruiken om er oorlogen mee goed te praten .

  Het probleem is, er komt een moment dat diezelfde groepen mensen zich steeds meer in een hoek gedrukt voelen. Ik ben anders, heb dit en dit uiterlijk en dus bekijkt iedereen me met argusogen. Denk eens logisch na wat er met jou zou gebeuren als jij onderdeel bent van zo’n groep. Je gaat je afzetten tegen een maatschappij die je afkeurt op basis van je uiterlijk…

  Die afkeer kan omslaan in groepen die echt tegen overelkaar komen te staan. Die afkeer kan ervoor zorgen dat mensen wetten laten aannemen die de samenleving verder desintegreert. Voorbeelden te over in de geschiedenis. Maar nu ben je er een onderdeel van?

  Wat dan zul je je afvragen? Dan maar laten gaan? Misschien moeten we meer investeren in onze relaties. In onze onderlinge banden, binnen Europa, maar ook met de arme Islamitische landen. Zorg ervoor dat iedereen deelt in welvaart. Dat helpt niet alle problemen op te lossen, maar gaat uit van het positieve.

  Nogmaals, lees je geschiedenis en zie wat er gebeurd met mogendheden die het vertrouwen in zichzelf verliezen. Ze vallen langzaam uit elkaar… eerst nog bijeengehouden door machtsvertoon van de regering, totdat het lontje het kruidvat in verdwijnt…

  Reactie door Bart — zondag 20 augustus 2006 @ 18.50 uur

 11. Leuk manier je als nette burger op de “verdachten” (lees: die me niet aanstaan wegens kleur, geloof of iets anders) uit te leven.

  Werkelijk top vind ik de scheikundig verhaaltje over mengen van vloeistioffen in dito situatie. Iets van Ludlum?

  Reactie door walking bull — zondag 20 augustus 2006 @ 19.06 uur

 12. Paranoi’a is een soort geestesziekte, waarbij de patient last heeft van waandenkbeelden, vervolgingswaanzin.
  Met andere woorden mensen die spoken zien. Vind je het gek, de maatschappij wordt via de TV overspoeld met misdadigersfilms. Ik weet nog uit mijn jeugd als er een spannend hoorspel (het dodenhuis)op de radio geweest was sliep ik de eerste uren niet. Inspelen op de angstgevoelens van mensen is een wapen waar de overheid misbruik van maakt.

  Reactie door Henk.H — zondag 20 augustus 2006 @ 19.07 uur

 13. O jee…. Mijn baas (van Turkse komaf) draagt ook een leren jas en houdt ook de klok in de gaten. Daarbij zijn bijna al mijn collega’s moslim. Zal ik dan maar snel een kogelvrij vest kopen of nog beter; gelijk de AID bellen? Kom op zeg, waar gaat dit heen?

  Reactie door Chantal P — zondag 20 augustus 2006 @ 19.23 uur

 14. Het meest krankzinnige is, dat er nog mensen zijn die deze enorme mindfuck nog goed praten ook! 8) 8) 8)

  Ze maken zichzelf ziek door al die achterdocht, daarom, laten we ze vooral geen negativiteit, maar wel wat licht toe sturen. ;)

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zondag 20 augustus 2006 @ 19.28 uur

 15. Reactie van Chantal P — zondag 20 augustus 2006 @ 19.23

  Het gebeurde in een vliegtuig. Zo’n ding dat 11/09/2001 ook al in het nieuws was. 1 dode was/is er 1 teveel. En dat geldt natuurlijk ook (bespaart weer enkele berichten) voor onschuldige burgers in het Midden-Oosten.

  Reactie door C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 19.32 uur

 16. Het zal mij een worst zijn als ze mijn koffer tijdens het vliegen extra checken. Dit hebben ze gedaan en ik heb helemaal niets te verbergen. Geeft mij een beter gevoel. Ik vindt het ook niet iets negatiefs. Ik denk dat mensen die protesteren meer te verbergen hebben.

  Reactie door C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 19.36 uur

 17. Oei, ik heb ook nogal de neiging vaak op mijn horloge te kijken. Ben ik dan een terroriste?
  …zonder gekheid. Dit is dus precies wat Amerika wil: ANGST. Een angstig volk laat zich eenvoudig beperken en sturen. Hoe banger hoe beter. Regelmatig even een tape van terroristen laten ‘opduiken’ en regelmatig bekend maken dat er ernstige dreiging is. Maak het volk afhankelijk, misselijk van angst. Dan kun je doen en laten wat je wilt zonder kritische vragen.

  Reactie door Monique — zondag 20 augustus 2006 @ 20.02 uur

 18. Deze gedoe over aanslagen etc is gewoon een soort afleiding voor de daden die Israel in Libanon begaan heeft.

  Een zoveelste reclame om moslims zwart te maken.Eerlijk gezegd had ik zelf nog niet van het woord terrorisme gehoord voordat Bush aan de macht kwam.

  Reactie door John — zondag 20 augustus 2006 @ 20.19 uur

 19. Zal best mogelijk een beetje door sommige lieden met gevaar en angst gegoocheld worden om mensen bewuster van dreiging te maken. Maar die dreiging is er wel degelijk. In Madrid en Londen is dat wel gebleken. In sommige situaties, op sommige plekken moeten we gewoon begrip hebben voor extra waakzaamheid. Wat is daar nou mis mee als het levens kan redden? De verdachten zijn heus niet mishandelt of zo.

  Reactie door C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 20.26 uur

 20. Dat terroristengedoe is dé natte droom van alle regeringen. Het is het perfecte excuus om de burgers in hun vrijheden drastisch te beperken. En stukken goedkoper dan een conventionele oorlog. Dat laatste heeft de Amerikaanse regering echter niet helemaal begrepen…..

  Reactie door pablito — zondag 20 augustus 2006 @ 20.36 uur

 21. Door hier aandacht aan te besteden doe je feitelijk hetzelfde Jan.

  Reactie door Ger — zondag 20 augustus 2006 @ 20.55 uur

 22. Om de angstige helft van de bevolking nog meer paniekaanvallen te besparen zou ik de Nederlandse regering een aantal doeltreffende anti paniekaanvalmaatregelen voor willen stellen:

  * Verbiedt het dragen van lederen jassen, tenzij deze binnenste buiten gedragen worden.
  * Bestraf in het openbaar de tijd raadplegen met een gevangenisstraf voor onbepaalde tijd.
  * Het bezit van vloeistoffen moet, voor alle bevolkingsgroepen, strafbaar gesteld worden, tankstations mogen alleen nog vaste brandstoffen verkopen.
  * Het gebruik van papier wordt verboden zodat dit niet periodiek onbeheerd langs de kant van de weg staat.
  * Huisvuil wordt alleen meegenomen als de bewoner deze ‘s ochtends persoonlijk aanbiedt, zich legitimeert en, indien noodzakelijk, preventief laat fouilleren door de huisvuilophaler.

  Dankzij deze doortastende maatregelen zullen veel paniekaanvallen voorkomen kunnen worden!

  Reactie door hanri — zondag 20 augustus 2006 @ 20.59 uur

 23. @ C Harms — zondag 20 augustus 2006, 18.07

  Je stelt: Beter overdreven maatregelen dan te weinig.

  Bij mijn weten duidt “overdreven” op een kwalitatief en “te weinig” op een kwantitatief oordeel. Dus het vergelijken van overdreven maatregelen met te weinig maatregelen komt voor mij neer op het vergelijken van grootheden uit verschillende werelden.

  M.i. is het weliswaar een misvatting, dat je appels niet met peren kunt vergelijken. Natuurlijk kun je dat. Het is alleen niet zinvol.

  Verder wil ik je vragen, wie je met “jullie” bedoelt.

  Tot slot wil ik opmerken, dat volgens jouw redenering iedereen zou moeten worden opgepakt om er zeker van te zijn dat er geen terroristen vrij rondlopen. Iedereen houdt o.a. in jijzelf, Donner, degenen die jullie moeten bewaken. Noem zelf nog maar wat voorbeelden van mensen, die in de categorie “iedereen” vallen.

  Kortom: Verklaar je alsjeblieft nader, want ik begrijp niet wat je voor ogen hebt en/of hoe dit praktisch haalbaar is.

  Reactie door Wilbert — zondag 20 augustus 2006 @ 21.09 uur

 24. @ 16 C. Harms

  Extra controle op je bagage is inderdaad prima, ik kan ook wel begrijpen dat we me’t z’n allen verantwoordelijk zijn voor een veilige vlucht, dus wat extra controle kan geen kwaad.
  Ik neem altijd m’n laptoppie mee, maar mag deze pas aanzetten nadat het bekende lampje uit is, er wordt dan wel gevraagd of m’n mobieltje erop aangesloten is, want dan moet ik deze ontkoppelen.
  Buiten dat je wat eerder op de luchthaven aanwezig moet zijn, en de check-in wat langer duurt ondervindt ik wein last van de extra maatregelen.
  Enkele weken geleden heb ik van uit Oekraine ontzettende mooie set koksmessen meegenomen in m’n koffer, door de controlebeamte in Kiev ( Borispil) 10 eurie te geven werd mijn koffer gewoon meegenomen met de rest van de bagage en aangekomen op Schiphol geen centje pijn, mijn koffer verscheen gewoon op de band.
  En verder was er geen enkele controle.
  Ik heb mijzelf voorgenomen de volgende keer eens een tank mee te nemen, alleen zal de prijs van het overgewicht wel een beetje hoog zijn.

  Reactie door Pool — zondag 20 augustus 2006 @ 21.15 uur

 25. Problemen zijn zo opgelost zet alle moslims het Westen uit en het halve politieapparaat kan worden ingekrimd. Ja beste mensen die moslims plegen echt de meeste misdrijven sla de statistieken bij het CBS er maar op na. Plus het aantal bijstandsuitkeringen word echt veel minder en WAO uitkeringen ook. Ze kosten ons giga veel geld en ellende want de dooddoener het zijn er maar een paar die misdaden plegen is echt een links sprookje.

  Reactie door logica — zondag 20 augustus 2006 @ 21.25 uur

 26. @ 22 hanri

  Vergeet niet het verbod op mobieltjes, je kan er op grote afstand bommen mee laten ontploffen, in Joegoslavie zijn mobieltjes te koop waar je een of meerdere kogels mee kan afvuren.
  Dus vertrouw niemand die op straat belt met z’n mobieltje…. een gewaarschuwd mens telt voor….. .

  Reactie door Pool — zondag 20 augustus 2006 @ 21.28 uur

 27. Ga er nu eens van uit dat wat je geloofd wat de realiteit is, precies datgene is wat je via de media door je strot geduwd krijgt.
  Dus wat ze zeggen is waar?!
  En wanneer je er van uitgaat dat alles een bedoeling heeft om ergens toe te komen, moet je iets in de wereld zetten waarbij er een reactie onder het volk ontstaat.
  Het volk zegt diep geschrokken en vol met aangepraatte angst; DOE IETS???
  Dan hebben de regeringen op internationaal niveau de oplossingen precies op tijd klaarliggen.
  Het 9-11 verhaal, volgens de officiëele regeringsverklaring is wetenschappelijk allang niet meer staande te houden en alle kritiek hierop is afgedaan als ware het verraad.
  Hetzelfde kliekje begint een illegale oorlog en verteld in het nieuws van AL die terroristen die nou net toevallig ook die lui zijn waar ze alle gegevens zo van op straat vinden en van hele gebouwen is alleen nog een hoop as over.
  Ik geloof niet meer wat er via de media aan haattherapie de wereld ingeschopt is.
  Ik laat mij niet zo gek krijgen dat ik mijn medemens ga haten omdat de machtelite zo mooi uitkomt zodat er weer kinderlijkjes te betreuren zijn.
  Ik laat mij ook niet besturen door hun angstpsychologie.
  Vechten voor vrede bestaat niet en de meeste moslims willen net als wijzelf, geen gezeik.

  Reactie door Rob van der zon — zondag 20 augustus 2006 @ 21.39 uur

 28. @ 25 logica

  Niet iedere moslim is een terrorist, maar terroristen zijn wel vaak moslims.

  Reactie door Pool — zondag 20 augustus 2006 @ 22.39 uur

 29. @25-Logica: Met jouw schitterende beredenering is WOII ook begonnen….

  Reactie door Monique — zondag 20 augustus 2006 @ 22.39 uur

 30. net als die passagiers van dat vliegtuig wordt hier ook weer zwaar overdreven gereageerd, net alsof er dagelijks in vliegtuigen en treinen aan de alarmbel wordt getrokken omdat mensen iemand verdenken van terrorisme

  Reactie door edwin — zondag 20 augustus 2006 @ 23.11 uur

 31. #29

  Nee hoor edwin er worden alleen maar bevolkingsgroepen gestigmatiseerd.

  Elk incident is er een te veel, het bevestigd voor de gestigmatiseerde groep namelijk dat de kloof als maar groter wordt en er steeds minder kans is om aansluiting te krijgen.

  Op deze wijze creert het ‘westen’ een nieuwe kweekvijver voor terrorisme.

  Reactie door hanri — zondag 20 augustus 2006 @ 23.28 uur

 32. Ik vind het wel opmerkelijk dat na 11-9 er geen aanslag meer is gekomen in Amerika…
  Is dat omdat ze zo goed beveiligd zijn of omdat ze dit scenario voorlopig wel voldoende vonden om de wereld naar hun hand te zetten?

  Vanavond weer eens DVD Fahrenheit 9/11 van Michael Moore bekeken. Wat een walgelijk land is Amerika toch. Weer een despoot die zijn hondje aait en waar de kudde enthousiast voor klapt. En dan de moeders die zo trots zijn op hun zoon… en dan zo schrikken als ie nooit meer terugkomt.
  Tja… we draaien rondjes en de plaatjes worden alleen maar gruwelijker.

  Reactie door Gloria — zondag 20 augustus 2006 @ 23.51 uur

 33. dat er bevolkingsgroepen worden gestigmatiseerd ben ik met je eens maar dat is niet de schuld van het westen, dat is primair de schuld van lui die anderen opblazen, niet iedereen is in staat even goed te relativeren, vind ook dat lui die onze rechtstaat niet erkennen en erg neigen naar terrorisme gewoon het land moeten worden uitgezet, niet omdat ik ook maar iets tegen moslims heb maar juist omdat nu de grote groep goedwillenden er ook op aangekeken wordt

  en het westen creeerd niks, de aziaten, zuid-amerikanen, afrikanen blazen ook de boel niet op omdat we al dan niet een foute politiek hebben

  Reactie door edwin — maandag 21 augustus 2006 @ 0.08 uur

 34. Mensen denk je eens in dat er een moslimpartij hier in Nederland uit de grond wordt gestampt, die meedoet aan de verkiezingen op 22-11 en dat alle stemgerechtigde moslims hierop stemmen……
  En om de verwarring nog groter te maken is hun partijprogramma voor iedereen in te zien, maar je moet wel arabisch kunnen lezen.
  Je schrikt je te pleuris als dit werkelijkheid gaat worden.
  De grootste partij van Nederland waarvan je niet weet wat ze willen en die een absolute meerderheid heeft in de 2e kamer.
  Wat moet je dan beginnen met het zuur en het zoet…

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 0.16 uur

 35. Het is enkelen hier reeds opgevallen. De zich steeds vaker opvolgende ‘incidenten.’
  Een vijandbeeld wordt gecreert. Ik geloof dat het woord ‘grooming’ is. De fase voor een oorlog.
  Besef wel dat het technisch onmogelijk is om high explosives eventjes in een vliegtuig te fabriceren. Het is niet een kwestie van even wat vloeistoffen met elkaar mengen.
  Voor gewone explosiven heeft men een te grote hoeveelheid nodig om een 747 neer te halen. Die krijgt je niet in je handbagage gestouwt.
  Men creert een vijandbeeld in aanloop naar een oorlog. Dat is niet de eerste keer volgens mij. Dat konden ze in de jaren ’30 ook al. Deze keer een andere vijand, maar het doel is hetzelfde.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 21 augustus 2006 @ 0.31 uur

 36. Rob de Kuster, onzin, voor opblazen een vliegtuigraam heb je niet veel aan exposieven nodig, op 10.000 meter doet de luchtdruk de rest wel, meestal blijft er dan weinig vliegtuig over
  vliegtuigen worden zo licht mogelijk gemaakt, niet zo stevig mogelijk, enigste wat voor de stevigheid zorgt is de constructie, niet (de dikte van) het materiaal

  Reactie door edwin — maandag 21 augustus 2006 @ 0.52 uur

 37. @32.Gloria

  Gloria, kijk nog maar eens naar die DVD. Bush zegt op deze DVD tijdens een speech
  ” Sommigen noemen u de superrijken. Ik noem u; mijn basis.”

  Al Qaida vertaalt betekent de basis.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 21 augustus 2006 @ 0.56 uur

 38. @36.edwin

  Je hebt niet veel aan high explosives nodig, edwin. Maar om hetzelfde effect te bereiken heb je behoorlijk wat gewone explosieven nodig.
  Overigens, een raam eruit blazen op 10 km hoogte haalt een 747 niet neer.
  Er is ooit een toestel veilig gelandt waarbij een deel van het dak er af gevlogen was.

  Het produceren van high explosives kost tijd, edwin. Dagen, zo niet weken om de kristallen te drogen. Voor het productieprocess is ook het een en ander nodig wat ik hier uiteraard niet uit de doeken ga doen. Het is echter niet zo dat je maar wat vloeistoffen bij elkaar kunt mixen en klaar is kees. Dat is pas onzin.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 21 augustus 2006 @ 1.06 uur

 39. #36

  Ook al last van de angstpsychose zo te lezen edwin?

  Dacht je werkelijk dat een terroristengroep opnieuw vliegtuigen zou kiezen om toe te slaan?

  Reactie door hanri — maandag 21 augustus 2006 @ 1.09 uur

 40. Rob de Kuster, ik beweer ook niet dat je simpel explosieven kan maken maar dat je er niet veel voor nodig hebt, dat vliegtuig waar jij het over hebt heeft toen alle geluk van de wereld gehad, een meter barst meer en ze waren er waarschijnlijk niet meer geweest

  hanri, zou leuk zijn als je kon discussiëren zonder allerlei ziektes er bij te halen, maar voor je boekhouding, voor zover ik weet heb ik geen enkele psychose en ik heb tenminste voor dat soort diagnoses geleerd

  weet niet of jij wel eens een krant leest of tv kijkt maar in engeland zijn er net 24 gearresteerd die wat met vliegtuigies van plan waren

  Reactie door edwin — maandag 21 augustus 2006 @ 1.28 uur

 41. @ 38

  Nou, houd je hart maar vast! Ik zie Amerika overal toe in staat…
  Maar wie weet laten ze een paar ontevreden Cubanen een overzees bommetje gooien en kijk! Daar hebben we weer een probleem. Logisch toch dat je zo’n ‘vijand’ dan aan gaat pakken? Volkomen legaal…
  En zo kan het met Syrie gaan en Iran… wie weet gaat Bush Jr. als grote held de geschiedenisboeken in… Onze ‘wereldbevrijder’ en democratie viert hoogtij. Moesten wel even een paar landen voor uitgeschakeld worden…
  Goud is geld is olie.
  Geloof het maar! American dream…

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 1.39 uur

 42. Nog iets… iemand die de dupe is geworden van een aanslag en die niets had waarvan hij verdacht werd, behoort vrijgelaten te worden.
  Ik heb het over Saddam Hoessein!

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 1.44 uur

 43. gloria met alle respect maar wil je dat ff uitleggen aan de half miljoen koerden en sjiieten wiens dood hij op zijn geweten heeft?

  http://www.hrw.org/reports/1991/IRAQ913.htm
  http://www.aidainternational.nl/halabja/

  Reactie door edwin — maandag 21 augustus 2006 @ 2.23 uur

 44. @39.edwin
  Inmiddels zijn er sinds 9/11 zo’n 850 personen in de UK aangehouden op verdenking van terrorisme gerelateerde zaken. Minder dan 40% is daadwerkelijk in staat van beschuldiging gestelt en daarvan zijn zo’n 150 personen inmiddels veroordeelt voor zaken die uiteindelijk helemaal NIETS met terrorisme te maken hebben. Sinds 9/11 is niemand is in de UK voor terrorisme veroordeelt.

  Ik ben erg benieuwd of men deze beschuldigingen mbt deze 24 arrestanten hard kan maken. De suggestie dat men door enkele vloeistoffen aan boord te smokkelen een bom zou kunnen fabriceren die krachtig genoeg is om een passagiertoestel neer te halen moet ik nog bewezen zien.
  Het is niet de eerste keer dat dit soort beschuldigingen in de UK met een sisser aflopen. De veiligheidsmaatregelen op de vliegvelden zijn inmiddels versoepelt.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 21 augustus 2006 @ 4.05 uur

 45. @Pool,

  Als ik het vriendelijk vraag, wil je dan overwegen iets meer genuanceerd over moslims te denken?

  We kopen in dit land namelijk niks voor aangeprate tegenstellingen, zoals:
  - moslim vs, niet-moslim
  - werker vs, werkloze
  - oud vs. jong
  - roker vs. niet-roker
  - dik vs. dun
  - boven vs. onder de zeespiegel
  - gezond vs. ziek
  - rijk vs. arm
  - links vs. rechts
  - zwart vs. wit
  - keppel vs. burka
  - kinderloos vs. plenty kids
  - militair vs. burger
  - politiek vs. mens
  - uitkering vs. bonus
  - huurwoning vs. koopwoning
  - …

  Nu ja, ik hoop dat ik mijn punt heb gemaakt.

  Reactie door Wilbert — maandag 21 augustus 2006 @ 4.06 uur

 46. @40.edwin
  De snelheid van de chemische reactie bepaalt of je spreekt van een explosie of een verbranding. Auto’s rijden op een verbrandingsmotor en niet een ontploffingmotor. De snelheid van de reactie bepaalt ook de definitie van explosieven en high explosieven.
  Hoe hoger de snelheid, des te krachtiger is de reactie.
  Om een 747 op te blazen die toch nog altijd een massa van zo’n 100.000 kilo heeft heb je high explosives nodig. Als je die tenminste in je handbagage wilt binnen smokkelen.

  Bij de mislukte aanslagen in de Duitse treinen zou gebruik gemaakt zijn van propaan gascilinders. Verneem ik zojuist op de BBC world zender. Het zou gaan om propaangascilinders met een electrische ontsteking. Als deze daadwerkelijk met propaan gevuld waren spreekt men niet van explosieven.
  Trouwens, gascilinders zouden niet mogen exploderen. Het vul ventiel in de hals van de cilinder is bewust het zwakste punt en bij een “explosie” zou deze het moeten begeven waardoor de cilinder met een enorme steekvlam af fakkelt.
  Vraag me dan ook af hoe serieus deze bedreiging was.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 21 augustus 2006 @ 4.40 uur

 47. 33. En waarom mogen wij en/of anderen Amerikanen dan niet stigmatiseren.

  Altijd oorlog gevoerd in andere landen dan het hunne, waardoor de Amerikaanse burgerbevolking zich onkwetsbaar begon te voelen, het was immers de ver van mijn bed show.
  Chemische wapens gebruikt (Vietnam).
  Rechtse moordende dictaturen aan de macht geholpen. Alles goed zolang de slachtoffers maar ergens anders vielen. Handel en eigen gewin veiligstellen was het motto, hoe dat deed er niet toe.
  Amerika het land dat zonder pardon kernwapens gebruikte.
  Voor het éerst’in de geschiedenis is een partij om het maar even zo te noemen (neutraal bedoeld) Amerikaans grondgebied binnengedrongen en de vermeende onkwetsbaarheid die hen in staat stelde overal oorlog te voeren, mensenrechten te schenden, dictaturen te steunen, was weg.
  Hoeveel vijanden denk je dat Amerika heeft gemaakt in al die jaren van bestaan.
  En i.p.v. verandering van mentaliteit gooien ze er overal nog wat extra geweld tegenaan en slepen heel de wereld mee in hun val, de ander steeds meer argumenten en wapens in handen geven om hen cq het westen cq de europeanen aan te vallen.
  Voor het eerst voelen Amerikaanse burgers zich kwetsbaar op eigen bodem.
  Zoals al die landen waar ze oorlogen gevoerd en dood en verderf gezaaid hebben reeds lang wisten hoe kwetsbaar ze waren in hun eigen land dankzij Amerika.
  En natuurlijk mogen wij geen Amerikanen stigmatiseren precies zoals we dat anderen ook niet mogen doen.
  Maar de politiek verantwoordelijken mogen we er wel op aanspreken ook die van Amerika dat helaas niet meer zo machtig is als het lijkt te zijn.
  Wat gij zaait zult gij oogsten.
  Al Qaeda volkomen fout maar indien je zo doorgaat en mensen geen kansen geeft zul je de aanhang van de werkelijke terroristen alleen vergroten.
  Indien je mensen machteloos maakt zullen ze uiteindelijk mensen cq organisaties met macht hier iets tegen te doen gaan opzoeken en steunen.
  Als je niets meer hebt te verliezen wordt die stap steeds kleiner en verlies je met je vijanden ook de in eerste instantie niet-vijandigen.

  Reactie door Henny — maandag 21 augustus 2006 @ 7.10 uur

 48. Men moet de moslim gemeenschap niet zo demoniseren.De structuur van een terroristisch netwerk bestaat ,naar mijn mening,uit ringen.Van binnen naar buiten,
  De leider,de generaals,de regioleiders,de soldaten.Dit gevaarlijke deel is niet echt groot in aantal.Maar daaromheen heb je een groep sympatisanten,deze groep dient door educatie op andere gedachten worden gebracht,de rest van de moslim gemeenschap wil absoluut niets met deze groeperingen te maken hebben.
  Zoals wij nu reageren,spelen we de terrorist in de kaart,daar we de groep sympatisanten demoniseren ipv accepteren en proberen deze groep een geaccepteerde toekomst te bieden en zo het draagvlak voor een terroristische groepering wegnemen.

  Reactie door Tom — maandag 21 augustus 2006 @ 7.57 uur

 49. Die zogenaamde terreuralarmen van de laatstte maanden (Miami, NY, Engeland, Duitsland, Toronto etc. allemaal geen schijn van bewijs en vaak niet eens paspoorten en vliegtickets) zin duidelijk bedoeld om angst te zaaien. In Pakistan werd gemeld dat er geen bewijs is tegen die zogenaamde liquid terror-leider.

  Ondertussen worden mensen die onderzoek doen naar bijvoorbeeld de aanslagen 11 september bedreigd en geintimideerd. Goh, wat zou daar toch achter zitten?

  Mensen moeten eens nadenken over het volgende: er wordt, zonder enig bewijs, gestreeft naar een oorlog tegen Iran. Daar is een pretext voor nodig. Google eens op “Operation Northwoods.”

  The only thing we have to fear is…

  Reactie door Johnito — maandag 21 augustus 2006 @ 8.35 uur

 50. (zonder enig bewijs voor een streven naar kernwapens) aanvulling op mijn vorige reactie bij 49

  Reactie door Johnito — maandag 21 augustus 2006 @ 8.36 uur

 51. Gloria, ik probeer echt begrip op te brengen voor jou standpunten, ik probeer zelfs mij er in te verplaatesen, maar je gaat echt een brug te ver door te zeggen dat Saddam onschuldig zou zijn en dat alles aan Amerika en Bush ligt, ik weet niet wat of wie je bent (misschien zelf wel moslim) anders kan ik het niet interprederen. Het arabisch terrorisme speelt al heel lang, het opblazen van gebouwen is al 15 jaar aan de gang, het is wel erger geworden sinds de regering Bush , het gebeurt ook in Indonesie, Spanje, Duitsland, en dat is allemaal de schuld van Bush?
  kom nou toch Gloria, je weet wel beter.

  Het moslimterrorisme is heel gevaarlijk en heeft tot doel alles wat niet moslim is te vernietigen, dat weten zelfs gematigde moslims die zich daar zeker ook veel zorgen over maken.
  Met gematigde moslims bedoel ik de grote meerderheid die in het westen leeft en werkt, voordat ik weer wat over me heen krijg.

  In die treinen en gebouwen zitten ook moslims, in het wtc werkten ook moslims, ook zij zijn bang voor deze dood en verderfzaaiende gekken, ga ze in Godsnaam niet verdedigen Gloria.

  Reactie door carla — maandag 21 augustus 2006 @ 9.25 uur

 52. Voor wie het nog niet weet: Om 20:00 uur vanavond op CANVAS (belgie) een samenvatting van de loos change documantaire.

  Reactie door casper — maandag 21 augustus 2006 @ 9.29 uur

 53. @ Clara,
  Het grote probleem van die dood en verderfzaaiende gekken, is dat er nooit duidelijk wordt bewezen, dat het moslims zijn. De zelfmoordterroristen in Israël zijn duidelijk wel Palestijnen, maar kun jij bewijzen dat de aanslagen van 11 september zijn gepleegd door moslims? Zelfs de FBI heeft geen enkel bewijs voor de betrokkenheid van Osama bin Laden.
  Ook bij de aanslagen op Bali, in Madrid en op de Londense metro ontbreekt het bewijs dat het moslims waren.
  Als je de aanslagen van 11 september wat beter zou onderzoeken, dan krijg je toch al snel het vermoeden dat de regering van de VS er achter steekt. Men noemt dat een False Flag operation: organiseer wat terreur en geef een ander de schuld. Gebeurt wel vaker in de geschiedenis! Denk maar aan de brand in de Reichstag, waardoor Hitler de democratie kon afschaffen.
  Waarom de regering van de VS? Zij hadden er alle belang bij, zij hadden de mogelijkheid en de middellen om deze aanslagen te organiseren en zij stoppen alles in de doofpot wat in strijd is met hun onbeholpen complottheorie over 19 opblaas-moslims zonder ticket, maar met plastic uitschuifmesjes.
  Dat niet de moslims achter deze terreur zitten, maar de regeringen van de VS en GB, inclusief hun geheime diensten, is wellicht een veel angstiger gedachte dan dat de moslims ons massaal naar het leven zouden staan.
  Maar er is bij al die aanslagen altijd erg veel dat niet klopt. Onderzoek de zaak, dan weet je waar je bang voor moet zijn, en waarvoor niet!
  Overigens hoop ik wel dat Canvas met een eerlijke samenvatting komt van Loose Change. Hij is ook nog te zien op Google:
  http://www.garnierstreamingmedia.com/asx/playlister_standaard.asp?cat=50&videoID=1239

  Reactie door Bou — maandag 21 augustus 2006 @ 11.15 uur

 54. p.s. Je heet geen Clara maar Carla.
  Mijn excuses!

  Reactie door Bou — maandag 21 augustus 2006 @ 11.16 uur

 55. @4
  Ik begrijp het niet meer als je een misdaad gaat plegen wil je toch zo min mogelijk op vallen.
  Of gaat iemand met een overval met de bivakmuts op van huis en met het geweer in de hand.
  Je moet juist alle mensen pakken die niet op vallen.
  Want die zijn het gevaarlijks.

  Reactie door Jofel — maandag 21 augustus 2006 @ 11.33 uur

 56. Kom nou toch mensen als ik springstof heb dan kan ik in Nederland toch de ene na de ander slachting aan richten.
  En moet ik daar voor een trein in waar over al camera’s hangen.
  Belachelijk er zijn zoveel evenementen in Nederland waar een hoop volk samenkomt.
  Je zou toch niet achterlijk zijn om nu nog een station op te lopen met springstof.
  Wie is er nou dom.

  Reactie door Jofel — maandag 21 augustus 2006 @ 11.41 uur

 57. @ 51 Carla

  Ik zeg niet dat Saddam onschuldig is.
  Ik zeg alleen dat hij niet schuldig is aan de motieven van Bush om de oorlog in Irak te beginnen.
  Dus moet hij vrijgelaten worden.

  Als je het over de slachtoffers hebt dan is het pas eerlijk om beide heren in de bank te schuiven en hierover recht te laten spreken. Zou in Den Haag kunnen gebeuren.

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 11.42 uur

 58. #51 carla

  Enig idee wie Saddam Hoessein in het zadel geholpen heeft? Wie zou zou hem aan de materialen geholpen hebben om zijn wandaden mee te begaan?

  Reactie door hanri — maandag 21 augustus 2006 @ 11.47 uur

 59. De Telegraaf.
  Het lijkt er op dat de wijze woorden van minister Karla Peijs (Verkeer) hebben geholpen”, aldus een woordvoerster van de ANWB. Peijs riep autobezitters zondag op met de trein of de fiets naar het werk te gaan en de auto te laten staan.
  ………………..
  Kijk terwijl mijn kleindochter van 5 jaar dit ook had kunnen vertellen als oplossing ,wordt dit al uit gelegd als wijs.
  Volgens mij kun je dat nog wel zeggen tegen mijn kleindochter van 5 jaar ,maar als je dit al een oordeel vind over een minister dan zegt dat genoeg hoe hoog men haar niveau in schat.

  Reactie door Jofel — maandag 21 augustus 2006 @ 11.51 uur

 60. @ 45 Wilbert

  Ga dat vehaal in het kabinet afsteken. je snapt er niets van.
  Ik wil alleen aangeven dat na 22-11 Nederland wel eens geregeerd kan gaan worden door moslims, en waarom ook niet, zij vormen toch een zeer grote groep binnen onze gemeenschap dus helemaal ondenkbaar is het niet.
  En waarom zouden ze het eens niet proberen want tot nu toe bakt dit kabinet er ook niets van.
  Ik zeg altijd maar… niet geschoten is altijd mis.
  Daarnaast zijn we weer uniek als het eneigste land binnen de EU met een moslim regering.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 11.52 uur

 61. @ 45 Wilbert

  We hebben toch een democratie, of geld dat alleen maar voor blanke niet moslims.
  Wat denk jezelf.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 11.58 uur

 62. Dit is een schoolvoorbeeld van de ‘spinoff’ die een maatschappij laat zien als die gecontroleerd wordt door angst.

  Mensen slaan door. Het is gewoonweg actie op reactie. Als je water blijft verwarmen, dan zal het uiteindelijk gaan koken. Hetzelfde geldt voor een maatschappij. Als regeringen deze beheersen via angst, dan zal het volk ook angstig reageren op diverse situaties, die niet potienteel gevaarlijk zijn.

  Ik vind het hypocriet om te zeggen dat die mensen fout zijn die het voegtuig hebben laten stoppen. Zij zijn uiteindelijk een product van de maatschappij, die angst als machtsmiddel gebruikt. Ik zou bang zijn als ik dikgeklede zenuwachtige Moslims in een vliegtuig zou zien zitten. Vliegen opzich is al eng, laat staan als er zoiets nog bij komt. Ik vind het dan ook flauw van sommige mensen hier om dit thuis achter de veilige PC deze mensen te veroordelen.

  Saddam Hoesein en Sjors Boesj, zijn in mijn ogen allemaal deze zelfde kl00tza*ken. Het zijn mensen die geen fu*k geven om een mensenleven en als doel stellen zichzelf (en een select groepje vriendjes) in luxe te laten baden. Saddam draait zijn hand er niet voor om, om een paar moorden te plegen, en boesj ook niet, dus het zouden goede vrienden kunnen zijn. Sterker nog De VS heeft Saddam een handje geholpen met sattelietbeelden van de koerden, zodat hij wist waar hij het gifgas beter kon gooien.

  Het tribunaal van Saddam is een giller. De ene “Lowlife” crimineel wordt veroordeeld door de andere crimineel. Het is een schertsvertoning. Stel Stalin zou Hitler een moordenaar noemen en hem de doodtraf opleggen. Hahahahahaha.

  Maar de trieste werkelijk is dat er weldegelijk een gevaar dreigt vanuit de extreme hoek van de Moslims. En dit maakt de positie van de goede Moslims in welwillenden landen staads zwakker. Eigelijk bewerkstelligen de terrosristen het tegenovergestelde van hun doel. Ze willen vrijheid, en oogsten nog meer haat tegen hun manier van leven en krijgen steeds minder begrip.
  Als in Nederland enkele treinen opgeblazen worden dan gaat het hier ook fout. Dan zullen de gematigden omslaan naar de haters en dat vertaalt zich weer naar extremere maatregelen te opzichte van de Moslims.

  Vreemd dat de Islam aangewend wordt als gerechtvaardig van terreur, terwijl het geloof niets dan vrede en liefde doceert. Maar ook in deze geloofsgemeenschap stijgen de kortzichtige, hatende mensen door naar de top, net als in het bedrijfsleven en overheid.

  Reactie door Alexander — maandag 21 augustus 2006 @ 11.59 uur

 63. @34 Pool,

  Wat maak je me nu Pooltje, ga je hier een beetje mee zitten doen aan het paniek zaaien?
  Had je toch wat nuchterder ingeschat jòh.

  De meeste moslim’s zijn heel vrede-lievende mensen.
  Zo als ook Bou schrijft, het is nog maar de vraag wat en wie er achter de aanslagen zit.
  Zijn stelling vind ik niet onaannemelijk.

  En voor C. Harms heb ik de oplossing gevonden.
  Onder tafel gaan zitten met een gietijzeren pan op je hoofd, deur op slot en je bent veilig jòh, wil je niet weten.
  Sla wel genoeg eten en drinken in van te voren, want niemand kan voorspellen hoelang je daat moet zitten.

  Gloria,

  Saddam vrijlaten zou wel hélemaal van de gekke zijn, hoe je het ook wendt of keert, het is en blijft een oorlogsmisdadiger en massamoordenaar. Maar ben wel met je eens, dat Bush en Blair ook in het zelfde bankje en in het zelfde gebouw thuis horen.

  Reactie door Bijdehandje — maandag 21 augustus 2006 @ 12.23 uur

 64. #34 pool

  In 2005 waren er in Nederland 475.000 stemgerechtigde Moslims. Van de groep stemgerechtigde moslims geeft achttien procent aan ‘zeker’ en 29 procent ‘waarschijnlijk’ op een islamitische partij te gaan stemmen. Twintig procent van de stemgerechtigde Marokkanen zou ‘zeker’ op een islamitische partij stemmen en 22 procent ‘waarschijnlijk’. Onder de stemgerechtigde Turken is dat resp. vijftien procent en 29 procent. Onder de andere etnische of religieuze groepen en onder autochtone Nederlanders is er zo goed als geen aanhang voor een islamitische partij te vinden. De categorie ‘zeker van plan’ is, zo heeft eerder onderzoek naar het draagvlak voor nieuwe politieke stromingen uitgewezen, een goede voorspeller van stemgedrag. Grofweg kan gesteld worden dat circa een vijfde van de moslims in principe op een islamitische partij wil stemmen: tussen de 80 en 90 duizend kiezers1. Voor een zetel in de Tweede Kamer zijn, bij een opkomst van 80 procent, circa 60 duizend stemmen.

  Bron: TNS Nipo

  pool ga een ander weblog zoeken om angst te zaaien!
  Bovendien pool, zijn baklava, turks fruit en tzaziki goede zuur-zoet alternatieven.

  Reactie door hanri — maandag 21 augustus 2006 @ 12.37 uur

 65. Oeeeeehhhh, we gaan met het vliegtuig binnenkort. Ehhhhhh…. Even nadenken… Ik wordt hier strontzenuwachtig van— vooral geen verkeerde kleding aan, want dan zouden ze kunnen denken dat ik een aktivist ben- Euh- Hawaïshirt aan dus! Met maffe zonnebril en verkeerde broek en mijn pasport om mijn nek in zo’n fout tasje…! En geen spullen meenemen! Voorál niets verdachts meenemen! Vrouwlief lanat de handcréme thuis en d Factor 100 ook, dan verbranden we Daar maar . Of we proberen het daar midden in de woestijn wel te kopen…! En en en en… Ehhhh, o ja- shit- Mijn snor eraf!!! Ze zeggen dat ik er met mijn snor uitzie als een halve Turk of Mokro! En dat lijkt weer op zo’n Terrorist… Shitshitshit ik wil hier niet discrimineren, sorry, maar je wordt er zo uitgepikt tegenwoordig… Endan endan endan euh- ook vooral niet nerveus gaan doen in dat vliegtuig! Ik héb al vliegangst, dus dus dus dus nu vooral rustig rustig rustig Zennnnnnnnnn—- blijven…… en niet onrustig overkomen want ze gooien je zo het vliegtuig uit, je medereizigers!!!!

  Brrrrrr— Ik denk dat ik de motorfiets toch maar gewoon weer pak voor komende vakantie, luitjes!

  Reactie door haby — maandag 21 augustus 2006 @ 13.06 uur

 66. Ik hoop van harte dat alle moslims stemmen op de Sp. Als nu ook alle christenen dit gaan doen en zich voegen bij de grote rij van aanhangers dan mogen we toch zeggen dat dit een hele bijzondere partij wordt met een open visie en een stap in de goede richting naar vrede.
  Vrede zit IN je en draag je mee naar ieder mens. Zo ook met die vijand!
  SP: S(ociale) P(articipatie)

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 13.13 uur

 67. @64 hanri,

  Ik ga even dwars tégen je in.

  POOL BLIJF HIER!
  DIT IS EEN BEVEL! Stá, af, koest.

  Geintje Pool ;)
  Ik zou niet willen dat je hier vertrekt, als je me een béétje door hebt, weet je wel wat ik bedoelde.
  Laat je niet wegsturen door hanri of wie ook, ieder zijn recht op meningsuiting en een béétje treiteren op zijn tijd moet ook kunnen.
  Zou het op prijs stellen als je blijft.
  Zo’n goedkope arbeidskracht :lol: vinden we tenslotte niet snel weer toch? :lol: ;)
  Heb je hem door, ik hoop het in godesnaam toch wel.
  Het was al mijn eerste woordspeling naar jouw, van je bent hier toch niet illegaal hè?
  Kop op Pooltje, je inbreng is gewenst.

  Reactie door Bijdehandje — maandag 21 augustus 2006 @ 13.38 uur

 68. @ 67
  Wat maak je je druk, Bijdehandje!
  Dacht je nou echt dat Pool zich hier laat wegjagen? Noway!!
  Onze verzetsheld laat ons niet in de steek.

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 15.08 uur

 69. @ 67 @ 68

  Geloof maar ik kom straks op dit blog, even een business afhandelen…
  Tot zo

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 15.39 uur

 70. Bou, ik weet dat die Bush geen lievertje is maar je denk toch niet dat hij die vliegtuigen heeft gearangeerd?jij maakt het wel erg dol hoor, en in londen waren de bewijzen op camera vastgelegd, deze jongens waren moslim, maar het is maar wat je wil geloven toch?

  Hoe wou jij dan bewijzen dat Bush achter die aanslagen zit? nee daar is geen enkel bewijs voor.

  Dus jouw beweringen kloppen ook niet

  Reactie door carla — maandag 21 augustus 2006 @ 16.26 uur

 71. @ 70 Carla

  Lees dit eens ter overweging. Gewoon om het van 2 kanten te bekijken…
  Ga dan ook naar dat filmpje over 11/9 op die site, is zeer verbazingwekkend.

  http//thebiggestsecret.online.fr/ickeintro_nl.htm

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 16.31 uur

 72. @ 71
  Nog een keer proberen:

  http://thebiggestsecret.online.fr/ickeintro_nl.htm

  Als het weer niet gelukt is, dan zelf maar even intoetsen. Succes!

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 16.35 uur

 73. poeh, duurt wel even voor dat ik dat allemaal doorgelezen heb hoor, maar ik ga mijn best doen

  Reactie door carla — maandag 21 augustus 2006 @ 16.48 uur

 74. @ 73 Carla

  Ja, ik heb dit ook pas ontdekt. Iemand hier wees mij erop. Het is wel heel fascinerend. Ik zou graag de boeken willen lezen, maar ik heb al geinformeerd hier en daar. Ze zijn nog niet vertaald in het Nederlands. Raar hoor!

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 16.55 uur

 75. @ hanri

  Ik ga echt niet op een andere weblog zitten, zoals jij dat misschien zou willen na die paniek aanval van iedereen.
  Het leuke is dat de meeste VVD balletjes hier nu niet reageren.
  Wat ik aangaf was ook maar een veronderstelling, dus hanri breng maar een portie baklava dan kan ik hier tijdens mijn reactie lekker snoepen.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 16.58 uur

 76. @ Bijdehandje en Gloria

  Bijdehandje…. het zij je vergeven,en voor de rest zitten we op een lijn, inderdaad vele maar dan ook vele moslims hebben het hart op de juiste plaats en zijn ook beslist niet vijandig naar ons christenen of atheisten, de ellende is dat vaak de westerling zich boven een moslim wil verheffen.. probeer hem of haar eens als je gelijke te behandelen dan moet je zien hoe fijne mensen dit vaak zijn.
  Als we respect voor elkaar hebben dan zijn we op de helft.

  Gloria… Inderdaad Saddam is in het zadel geholpen door Amerika en nu hij een gevaar begint te worden in dat internationale gerechtshof proberen ze hem het zwijgen op te leggen, in ieder geval voor wat betreft de hulp die hij jaren van Amerika heeft gehad.
  Massa vernietigings wapens of niet, heel Irak stond onder regie van Amerika en dat Saddam er ook nog eens een eigen draai aan heeft gegeven dat hadden de Amerikanen niet verwacht, vandaar dat ze hem laten vallen als een baksteen.
  Enfin ik zal maar niet te veel uitbreiden over dit onderwerp want ik merk dat er nog veel onwetendheid is voor wat betreft de niet westerse medemens.
  Let wel het is ook niet zo dat ik Saddam verheerlijkt.
  Het is wel duidelijk dat heel veel mensen die regelmatig deze weblog bezoeken het hart op de goede plaats hebben, het is ook leuk te vernemen dat veel ouderen zich met deze discussies meedoen, kijk mensen met levenservaring zijn onbetaalbaar in deze maatschappij die ten onder dreigt te gaan doordat een stel ballen in Den Haag onze saamhorigheid te grabbel gooien onder het mom van normen en waarden.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 17.30 uur

 77. @ 64 Hanri

  Ja Hanri, wat een verrukkelijkheden noem je op!En baklava?? Waarom moetik hier in dit stad(je) weer wachten op een nieuw tof winkeltje met al dat Turkse lekkers…
  Blijven die bakkers het hier nou alleen maar bij die gevulde koeken houden?
  IK WIL BAKLAVA.

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 17.41 uur

 78. WIE WEET HET RECEPT VAN BAKLAVA??
  IK WIL DIE HEERLIJKE HONINGZOETE BAKLAVA.

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 17.44 uur

 79. altijd makkelijk anderen betichten van angst zaaien, dacht dat we nu het tijdperk van de politieke correctheid achter ons hadden geladen en dat terechte dingen nu bespreekbaar waren, blijkbaar zijn er nog steeds mensen bang voor een eerlijke discussie en wordt gepoogd de discussie zo monddood te maken
  we leven nu in en tumultueuze wereld en er zijn grote problemen, ook hier in nederland, als je zoekt naar oplossingen moet je dingen toch bij de naam noemen en dat heeft niets te maken met angstpsychose
  als iemand er behoefte aan heeft mij op te blazen doet die zijn best maar, ik heb geen zin om me daar mee bezig te houden, waar ik me wel mee bezig wil houden is het zoeken naar oplossingen om te voorkomen dat groepen nog verder tegen elkaar uitgespeeld worden

  Reactie door edwin — maandag 21 augustus 2006 @ 17.47 uur

 80. Vliegen doe je tegenwoordig het veiligst
  in je dromen…
  Want, in afwezigheid van angst, stuit je daar mogelijkerwijs en naar grote waarschijnlijkheid niet op nachtmerries.

  Reactie door Alex — maandag 21 augustus 2006 @ 17.48 uur

 81. Ah- Samenzweringstheorieën…?

  Ik ben Blond en Dom en dat wil ik graag zo houden, anders word ik gek en stop ik met leven. Mijn wereld is al complex genoeg zonder nog duizend keer -je dénkt wel dat je gezien hebt dat het zo ging, maar in wérkelijkheid…-
  Let wel- dit is sarcastisch bedoeld. Máár…

  Wij leven in een tijd van Angst, Angst Zaaien, verdachtmakingen, demoniseringen (en nu even een hoop onweer boven mijn hoofd…). We durven amper meer het vliegtuig in als er iemand bij zit die per ongeluk te bruin, te wit, de tik of te dun is. Kijk in vredesnaam niet teveel naar je hielen, je horloge of je buren, want misschien ben je wel een TERRORIST- Wat dat dan verder ook moge betekenen- Het woord alleen al jaagt ANGST aan voor de sluipende onbekende dood, voor De 5e Kolonne, voor Het Onheil.

  We twijfelen aan de beelden die we zien, we worden aan het twijfelen gebracht over de door ons zelf geziene waarheid zelf. En met al ons technische vernuft, met al onze rijkdom en capaciteiten worden we alleen maar banger dat we onszelf niet kunnen verdedigen tegen wat dan ook en worden we allen maar banger dat we niet weten wat er met ons gebeurt…

  Mensen, vinden jullie dit nou nog leuk? Slaapt hier nog iemand rustig? Of zijn we met ons allen misschien een beetje aan het doordraaien…? Ik kan er zelf hoe langer minder wijs uit, moet ik jullie bekennen….

  Reactie door haby — maandag 21 augustus 2006 @ 17.51 uur

 82. @ 78

  Geef toe Alex, kan ook heel verwarrend zijn…

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 17.53 uur

 83. Jouw , hier al eerder lezende Gloria, weet ik dat dat voor jou niet geldt

  Reactie door Alex — maandag 21 augustus 2006 @ 17.54 uur

 84. (de verwarring dus)

  Reactie door Alex — maandag 21 augustus 2006 @ 17.57 uur

 85. @70 carla

  Hier sla je de plank volledig mis.
  Ondanks dat men niets wil onderzoeken, is de stapel bewijzen hoger dan de twintowers ooit waren.

  Het is ook heel goedkoop om te zeggen dat bush nooit die aanslagen in london op zijn geweten heeft.
  Natuurlijk heeft hij die niet op zijn geweten en natuurlijk heeft hij ook niet zelf het plan gemaakt en uitgevoerd van 9/11.

  Maar laat jezelf eens informeren en probeer dan eens te zeggen wat je niet vindt kloppen.

  Vanavond op canvas om 8 uur kan je beginnen met loose change.

  In terrorstorm van alex jones kan je zien dat er met die aanslagen van engeland ook van alles mis was en dat die onschuldige braziliaan weleens geliquideerd kan zijn omdat hij iets wist wat hij niet verder mocht vertellen.

  Link naar terrorstorm:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-5948263607579389947&q=terrorstorm

  In terrorstorm heeft alex jones zijn logica gebruikt om tot bepaalde conclussies te komen en daarbij heeft hij in iedergeval 1 fout gemaakt.
  Hij dacht dat die aanslagen gedaan waren om Blair de verkiezingen te laten winnen maar die waren 2 maanden voor de aanslagen.
  Maar dat betekent natuurlijk niet dat de feiten die hij heeft laten zien niet kloppen.

  Dan is er tenminste 1 grote held in amerika.
  Dat is een ex politieman die al meer dan 20 jaar bezig is om te bewijzen dat de cia op grote schaal drugs smokkelt en met dit geld de amerikaanse economie overeind houdt.Hij laat ook zien wie er allemaal bij de terroristenclub zitten.
  2 uur en 17 minuten is hij aan het woord in deze documentaire.
  http://video.google.com/videoplay?docid=8797525979024486145&q=911

  En in die tijd legt hij ook het verband uit hoe alles nu echt zit en zelfs welke landen er in de toekomst aangepakt zullen worden en waarom.

  Dan is er nog een documentaire waar alle feiten nog eens langskomen.
  Deze documentaire duurt 59 minuten.
  http://video.google.nl/videoplay?docid=-4429289437231286745&q=911+lie

  Als je alleen maar 2 van deze 4 documentaires ziet dan ben ik ervan overtuigd dat je er misselijk van wordt en je bent gelijk wakker voor heel je leven.

  Nu er zoveel filmpjes met feiten op het internet verschijnen is er opeens terreurdreiging in engeland en amerika geweest en nu ook al in duitsland.
  Allemaal vage terreurbeschuldigingen zie ik de laatste weken.

  Dat zou weleens bedoeld zijn om de boel af te leiden zodat terrorist Bush en Blair gewoon rustig hun ambtstermijn kunnen uitdienen en het spel verder spelen [jaja voor die gasten is het een machtspel geworden].

  Als je die filmpjes gezien hebt dan snap je ook waarom nederland en veel andere landen zo makkelijk achter Bush aanlopen.

  Bush en zijn criminele vriendjes lachen zich rot als ze in de krant lezen dat er 2 arabische mannen uit het vliegtuig gezet zijn want dat betekent dat hun strategie werkt en dus zullen ze het bang maken alleen maar opvoeren totdat het niet meer kan [bv. omdat ze achter slot of grendel zitten of gelyncht worden door hun eigen volk omdat die achter de waarheid zijn gekomen dankzij internet].

  Ik persoonlijk denk dat mensen als Bush en Blair meer een soort woordvoerders zijn.
  De echte leiders zitten ergens aan de top [zoals cia en andere hele rijke machtige mensen].
  Maar 1 ding is voor mij zeker en dat is dat Bush en Blair terroristen zijn!
  Hopelijk kan het dankzij internet nooit lang meer duren voordat de wereld wakker wordt en in opstand komt.

  Reactie door stanley — maandag 21 augustus 2006 @ 18.29 uur

 86. @gloria
  Doel ik dus i.h.b. op @80 en terug
  in “De Karavaan trekt verder”
  (verder heb ik niet gelezen)

  Reactie door Alex — maandag 21 augustus 2006 @ 18.53 uur

 87. Over de slapende mens gesproken :-)

  Reactie door Alex — maandag 21 augustus 2006 @ 18.55 uur

 88. @69, had eens een grapjas op de de deur van de WC van kantoor de sticker opgeplakt `businessroom`.

  Heb je ´m ook?

  Reactie door walking bull — maandag 21 augustus 2006 @ 19.32 uur

 89. @77, bladerdeeg,boter,noten,honing.
  Denk dat het aardig klopt?

  Wat vloeistof erbij? (voor Edwin)

  Reactie door walking bull — maandag 21 augustus 2006 @ 19.34 uur

 90. @ even off topic

  Dit kreeg ik net binnen van de kamer van koophandel.

  Landelijk: Wijziging ontslagregels per 1 oktober
  14-8-2006 14:40:00

  Werknemers hoeven zich vanaf oktober niet meer verplicht te verzetten tegen ontslag, om een WW-uitkering te krijgen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van het kabinet over de modernisering van de WW. Hierdoor worden de administratieve lasten voor werkgevers lager.
  In de oude regeling moest de werknemer zich blijven verzetten tegen zijn ontslag, ook als hij het eens was met de ontslagregeling. Dit is per 1 oktober 2006 niet meer nodig.

  Met de modernisering wordt een groot deel van de pro formarechtszaken verleden tijd. De WW-uitkering wordt alleen geweigerd als het gedrag van de werknemer een belangrijke grond voor het ontslag was.

  Meer informatie over veranderingen in de WW is te vinden via de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

  Daarnaast is overige informatie te vinden in het seminaroverzicht van de Kamer van Koophandel.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 19.48 uur

 91. Gloria, doe eens wat moeite en ga wat goegleloeren. BAKLAVA, veel recepten te vinden, je krijgt hier niet alles kant en klaar voor gekauwd.
  Zelf-initiatief meisje, nog nooit iemand slechter van geworden.
  Succes! ;)

  Reactie door Bijdehandje — maandag 21 augustus 2006 @ 19.59 uur

 92. Gloria, doe eens wat moeite en ga wat googleloeren.
  BAKLAVA, daar zijn veel recepten van te vinden, je krijgt hier niet alles kant en klaar voor gekauwd.

  Zelf-initiatief meisje, nog nooit iemand slechter van geworden.
  Succes! ;) En eet smakelijk!

  Reactie door Bijdehandje — maandag 21 augustus 2006 @ 20.00 uur

 93. Beste Carla,

  Hermann Goering zei het al tijdens de Neurenberger processen.
  “Die Menschheit ist eher geneigt an eine grosse Luge zu glauben als an eine kleine”.
  (mijn duits kan fuotjes bevatten)

  Reactie door Rob van der zon — maandag 21 augustus 2006 @ 20.13 uur

 94. Hallo Agnes Jongerius, heb jij hierin mee gstemd, het is natuurlijk wel leuk dat je niet meer je onslag hoeft aan te vechten, maar kijk eens wat de werkgever er voor terug krijgt…..wat voor een machtsmisbruik ze kunnen maken, ze hebben de arbeider op de knieen, een verkeerd woord van hem en je kan het schudden geen ww uitkering.
  Agnes zeg mij dat dit niet jouw standpunt is, want op deze manier gooi jij de leden voor de wolven.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 20.16 uur

 95. @bull, misschien moet ik nog wakker worden maar ik vat hem niet

  Reactie door edwin — maandag 21 augustus 2006 @ 20.17 uur

 96. @ 85 walking bull

  Dat is een heel eind op weg, maar nu?
  Verhoudingen bull, verhoudingen!!
  Moet allemaal afgewogen worden op de weegschaal. Al het teveel kan te weinig zijn en al het te weinig teveel…
  Is er een Turkse vriend in de buurt?
  Of diens vrouw??

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 20.30 uur

 97. @ 96 Gloria

  Ik zal je wel even helpen met Baklava
  Eet smakelijk

  Ingrediënten
  350 gram gesmolten boter
  200 gram gehakte amandelen
  200 gram gehakte walnoten
  2 theelepels kaneel
  ½ theelepel kruidnagelpoeder 300 gram bladerdeeg
  350 gram suiker
  350 gram honing
  4 eetlepels water

  Bereiding
  Verwarm de oven voor op 180 C.
  Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20 bij 23 cm in met wat gesmolten boter.
  Vermeng in een kom de amandelen, walnoten, kaneel en kruidnagelpoeder.
  Laat het bladerdeeg ontdooien en rol dit uit tot acht lappen met de afmeting van de bakvorm.
  Bestrijk de eerste en tweede lap met gesmolten boter en leg deze op elkaar in de bakvorm; leg hierop wat van het notenmengsel.
  Bestrijk de derde lap met boter, leg het op de andere en bestrooi het ook met wat notenvulling.
  Herhaal dit met de vierde, vijfde en zesde lap tot de notenvulling op is.
  Bestrijk de zevende en achtste lap met boter en leg die er bovenop.
  Snij de randen bij, snijd de bovenste lap met een mes ruitvormig (ruitjes van circa 4 bij 4 cm) in en bestrijk dit met water.
  Zet het gebak in het midden van de oven en laat het in circa 30 minuten goudgeel bakken.
  Bereid intussen de siroop door suiker, honing en 4 eetlepels water op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem te mengen tot de suiker is opgelost.
  Zet het vuur hoog, breng het geheel al roerende aan de kook, zet het vuur weer middelhoog en laat het een paar minuten pruttelen.
  Neem de baklava uit de oven, giet de siroop erover en laat het goed intrekken.
  Als de baklava geheel is afgekoeld snijd je de ruitjes van elkaar los.

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 20.38 uur

 98. @ 91/92 Bijdehandje

  Hold it! Ik word niet goed van dat gegoogle. Kunnen we een beetje naar een intermenselijke samenleving op dit weblog?
  Help! Straks heb ik niemand meer nodig…
  Go to google! Help yourself!
  Nee, niets voor domme blondjes en begrijp Bijdehandje, mijn aanrecht is klaar voor: BAKLAVA. I NEED HELP!
  (Love my Capslock)

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 20.45 uur

 99. #97 Gloria

  http://www.xquis.com/recipes/_nl/baklava_4.htm

  Reactie door hanri — maandag 21 augustus 2006 @ 20.46 uur

 100. Ja Pool, dit is mijn standpunt en ik gooi mijn leden voor de wolven.
  Ik moet ook denken aan mijn oude dag en dat ziet er niet best uit. Hier en daar wat consessies doen kan geen kwaad en tenslotte moeten de werknemers het toch van de werkgevers hebben?
  Je denkt toch niet dat de luie donders het voor het zeggen hebben? De werkgever is de mand die risico’s moet nemen en de VVD wil ik niet tegen hebben. Kijk wel uit! Ik wil wel wat doen voor die arbeiders, maar ik wil er geen cent op achteruit gaan! En al dat eerlijk willen delen van jullie, betekent voor mij faillissement. Ik zit hier ook met een villa die betaald moet worden!
  Dus Pool, geen gezeur meer aan mijn hoofd, de tijd van solidariteit is voorbij. Het is gewoon ieder voor zich en een heleboel gegoogle.

  Groet A. Jongerius
  PS. Heb even van iemands laptop gebruik gemaakt. (Dom blondje die niet eens een trema kan vinden, laat staan baklava)

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 20.59 uur

 101. @ gloria

  ALs je echt gek wilt worden, dan moet je deze googlepagina eens bekijken qua baklavarecepten.
  Allemaal verschillende verhoudingen en recepten om baklava te maken.
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=recepten%20baklava&btnG=Google+zoeken&meta=lr%3Dlang_nl

  Reactie door stanley — maandag 21 augustus 2006 @ 20.59 uur

 102. @ 96 Pool

  Wat een verrassing na dat Jongerius mens!
  Ik ga het allemaal opschrijven en ik bedank je met heel mijn hart. Dit is echt prinsenwerk!
  Alleen…wat een werk!!! Zou ik dat kunnen? Hope so… :lol:

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 21.11 uur

 103. Niet alleen in een vliegtuig staan blinde
  angst en oplettendheid in tegenstelling tot elkaar
  Vloekt nogal met elkaar.
  Ook dichter bij de grond.
  Op aarde.

  Reactie door Alex — maandag 21 augustus 2006 @ 21.36 uur

 104. @ 85 stanley

  Wat een bron aan informatie. Daar ben ik blij mee en ik ga het e.e.a. bekijken.
  Toch zonder al die informatie weet iedereen wel dat het niet klopt met Bush, Blair en heel dichtbij het gemanipuleer van Balkenende. Dit kabinet.
  Michael Moore heeft een goede film gemaakt en Icke zet ook de mens aan het denken. Nu nog jouw informatie en dan, ja wat dan?
  Hoe gaan we die hele rotzooi op die Aarde cleanen??
  Ik kan het niet aanzien!! Saddam in dat bankje en Bush vrijuit?? Zijn we helemaal lam geslagen??
  I hoop en bid dat de hele wereld via internet wakker gaat worden en we met ons allen dit NIET meer nemen. OPSTAND ALL OVER THE WORLD!!

  PS. Ik heb echt een probleem. Wilde vanmiddag ook een jou aanbevolen filmpje bekijken maar het geluid is zo piepzacht, kan bijna niet ademen want dat is al verstorend. Waar zit de toets om het geluid een zwengel te geven???
  Sorry, dit kan ik geloof ik niet op google vinden. Ik heb weer hulp nodig!

  Stanley, nogmaals dank!

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 22.18 uur

 105. @ 104 Gloria

  Is er een speakertje te zien in je taakbalk rechts onderin, zo ja klik hierdan op met je rechter muisknop en dan druk je op “volumeregeling openen” er opent zich dan een venster, kijk dan in dat venster of er bij het hokje volumeregeling onderin bij het woordje “dempen”een vinkje staat, zoja haal deze dan weg en trek je schuifregelaar helemaal naar boven en zie je geluid is knonhard.
  Mocht dit niet lukken ga dan naar eigenschappen voor geluid in het configuratiescherm, open dat venster en volg dan wat ik je hierboven geschreven hebt.

  Succes

  Reactie door Pool — maandag 21 augustus 2006 @ 23.18 uur

 106. @ 105

  POOL!!! :lol: :lol: :LOL:

  Ik ben verbijsterd!!! :? :? :?

  HET IS GELUKT!!! :) :D ;)

  Wat goed uitgelegd en precies je aanwijzingen gevolgd en toen…YES! :P

  Kan je je voorstellen? Film kijken en HOREN en ondertussen…baklava eten. Wat heb ik veel geleerd vandaag. ;)
  Welterusten topper! 8) :P :lol:

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 23.50 uur

 107. 104 Gloria

  Als je dat tvscherm van google voor je hebt, dan zie je rechts onderin 2 vierkante vakjes en daarnaast zit een schuifbalkje.
  Met dat schuifbalkje kan je je geluid harder zetten.

  Als dat schuifbalkje al voluit staat en je hebt het geluid van je computer ook op zijn luidst, dan kan je ook via start [linksonderin je computerbeeldscherm] naar je configuratiescherm gaan en daar zie je dan geluiden en audioapparaten.
  Als je dat aanklikt dan kan je ook je geluid harder zetten via een schuifbalkje.

  Als je die film met volledig beeldscherm wilt bekijken dan moet je het vierkante vakje rechtsonderin het google tvscherm aanklikken.

  En graag gedaan Gloria.

  Ik wist altijd dat het niet goed zat met veel politici en vooral met Bush en schoothondje Blair, maar zonder deze filmpjes had ik niet kunnen bedenken hoe erg het was.
  Ze hebben dus totaal geen respect voor ons gewone mensen.

  Daarom wilde ik ook aan Carla duidelijk maken dat het verhaal van Bou dan wel erg sterk kan lijken, maar dat dit weleens heel erg waar zou kunnen of zelfs moeten zijn.

  Ik hoop dat Carla niet denkt dat het negatief naar haar is bedoeld.

  Ik heb een maat waar ik vaak mee praat en die was er tot vandaag van overtuigd dat de twintowers door de kerosine is neergestort.
  En nu hij dat stukje op Canvas bekeken heeft is hij er van overtuigd dat het met explosieven is neergehaald.

  Iemand die die info niet gezien heeft, kan niet oordelen.
  Daarom hoop ik dat veel mensen dit zien.

  Als mensen deze feiten weerleggen met andere echte feiten dan zou het kunnen zijn dat ze me kunnen overtuigen.
  Maar het lijkt mij heel erg sterk dat iemand mij nog van het tegendeel kan overtuigen.

  Datgene wat vandaag op Canvas te zien was, is nog maar een topje van de ijsberg van feiten die er tegen Bush en zijn maatjes zijn.

  Ik zag dat Pool al uitleg had gegeven over dat geluid.

  Reactie door stanley — dinsdag 22 augustus 2006 @ 0.41 uur

 108. offtopic

  @ Gloria

  Trema’s maken:

  rechter altknop inhouden en dan bv e aantoetsen dan krijg je é.
  Maar je moet ff alle letters proberen aan te tikken terwijl je je rechter altknop ingedrukt houdt want dan kan je zien welke tekens op welke plek zitten.

  Zo kan je zelfs het vraagteken omgedraaid krijgen ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿.

  Reactie door stanley — dinsdag 22 augustus 2006 @ 2.21 uur

 109. Ik vind het wel opmerkelijk dat na 11-9 er geen aanslag meer is gekomen in Amerika…
  Is dat omdat ze zo goed beveiligd zijn of omdat ze dit scenario voorlopig wel voldoende vonden om de wereld naar hun hand te zetten?

  Vanavond weer eens DVD Fahrenheit 9/11 van Michael Moore bekeken. Wat een walgelijk land is Amerika toch. Weer een despoot die zijn hondje aait en waar de kudde enthousiast voor klapt. En dan de moeders die zo trots zijn op hun zoon… en dan zo schrikken als ie nooit meer terugkomt.
  Tja… we draaien rondjes en de plaatjes worden alleen maar gruwelijker.

  Reactie van Gloria — zondag 20 augustus 2006 @
  Hawkeye’s oom moest de residentie verdedigen tijdens de 1940 invasie, oom had een geweer verstrekt gekregen echter zonder munitie.
  Ga eens kijken op Margraten, tel eens hoeveel jongens van onder 20 jaar “VS
  boerenpummels” daarliggen begraven zo dat jij het bovenstaande kon schrijven, wees blij dat de Wilson Doctrine afgezworen was. Dat voor de VS waarschijnlijk helemaal niet zo’n slecht uitgangs punt was, laat de rest van de wereld maar rotzooien, en wat we zelf niet hebben kopen we wel.
  De VS is zo’n slecht land, 1 miljoen plus immigranten plus nog eens 600 000 illigalen per jaar. Nog is de weerstand van de VS burgers niet gebarsten, nog een betoging voor “immigrant rights” en zwaaien met Mexikaanse vlaggen en de bom barst, men transporteerd daar door school bussing, per school dag 18 miljoen school kinderen, ze zouden deze bussen ook kunnen vol laden met illigalen en in een week hebben ze het probleem opgelost door de “sans papier” over de zuidgrens te zetten. Die vette kwal van Michael Moore betekend helemaal niets in de VS.

  Reactie door Hawkeye — dinsdag 22 augustus 2006 @ 5.17 uur

 110. @ 104 Gloria

  Hier vind je alle ansi tekens die er zijn.
  Het Num-Lock lampje aan Alt toets ingedrukt houden en dan het getal wat voor de je te gebruiken teken staat intoetsen en voila het is gelukt.

  Succes

  http://html.op-het.net/tekst/symbolen.html

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 5.55 uur

 111. 94 Pool. Heb je ook gehoord waarvoor het CDA de levensloopregeling wil gebruiken. Om periodes van werkeloosheid op te vangen.
  Dan weet je genoeg dacht ik zo. Flexibelere ontslagprocedures, macht bij de werkgever en je werkeloosheid mag je betalen van je eigen geld geinvesteerd in de levensloopregeling zogenaamd bedoelt om je kinderen cq ouders te helpen cq te verzorgen etc…
  Slim bedacht toch en achterbaks het CDA eigen.
  Zoek altijd naar wat er achter ligt, kijk verder dan de spreekwoordelijke neus lang is en leg werkelijk iedere maatregel naast elkaar.
  Vervolgens: tel uit je verlies.

  Reactie door Henny — dinsdag 22 augustus 2006 @ 8.22 uur

 112. Mensen in werkelijkheid gaat het om macht uitgespeeld via groepen mensen met bepaalde kenmerken en altijd de kenmerken die jij niet wil omdat ze jou niets opleveren cq een gevaar vormen voor jouw levensstandaard. Geloof wordt extreem misbruikt, zoals links, het communisme etc. wordt misbruikt het gaat om macht en geld en het veligstellen daarvan.
  De ene keer steun je dezelfde mensen omdat je ze nodig hebt om een andere groep aan te pakken en vervolgens gooi je die weer voor de wolven omdat je wederom iets nodig hebt ten behoeve van jezelf ten koste van een andere groep.
  De redenen zijn altijd drogredenen.
  Ik bedoel kijk eens waar de steun van Amerika in het verleden naartoe ging en waarom diezelfde mensen dan ineens weer de vijand worden en je weet genoeg.
  Economische belangen en daarbij de macht zijn de enige drijfveren waarop het vijandbeeld gecreerd wordt.
  En zijn ze nog geen vijand dan maken we ze tot vijand indien ze onze macht dreigen aan te tasten ook al is er met de machjt van de ander democratische gezien niets mis. Het doel heiligt alle middelen. Democratie heeft hiermee niets van doen.
  Olie is macht, geld is macht, kernwapens zijn macht, angst is macht.
  We gebruiken dezelfde mechanisme als de zogenaamde vijand en in het geval van Amerika als sterkste land is altijd de ander de vijand en hobbelt iedereen achter hen aan omdat ze zich van Amerika afhankelijk willen maken.
  Als alle moslims zich door ons dermate bedreigd gaan voelen zullen ze over ons precies hetzelfde gaan denken en zijn wijzelf degene die ze de rechtvaardiging daarvoor leveren in te grijpen.
  Wie zijn wij om te bedenken dat de ander niet hetzelfde voelt, nl. bedreiging en daaruit dezelfde conclusie mag trekken.
  Angst is de slechtste raadgever die er is, blinde angst het gevaarlijkste dat er is.
  Het is dé manier om mensen te mobiliseren en voor je eigen agenda te gebruiken en misbruiken.
  De enige macht ligt in de mens zelf nl. zich niet te laten gebruiken maar daar is nog heel wat therapie voor nodig.

  Reactie door Henny — dinsdag 22 augustus 2006 @ 8.40 uur

 113. é«»{[}} ««e“èðóá©ðéíøµñóöä®ßþåüæÁ©ÐÉÍصÑÓÖÄ®ßÞÚÅÜÆ¡²³¤€¼½¾‘’¥×»«´¶¿Ç¡²³¤€¼½¾‘’¥×»«´¶{翬¬¬}{»»»»¬¬¬\\»¬¬¬ï^^^||||**°°ß»

  Kijk ik haal er van alles uit, maar een accolade (naast de p) die het met de shift-knop zou moeten doen, lukt me niet!!!!!! :( :(
  Wie kan me dat eens uitleggen?

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 11.45 uur

 114. O jee, hoop niet dat ik hier een arabische terroristiche boodschap heb neergekalkt.

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 11.45 uur

 115. @ 114 Bijdehandje

  Kijk nu doe ik dit met de shift-knop:
  { en de nadere: }.
  Dit lukt dus bij mij wel.
  Wel vervelend al die verschillende systemen. Dat had wel wat uniformer mogen zijn.
  Zoals je zult begrijpen: ik kan je niet helpen. Sorry.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.01 uur

 116. @115 Gloria, hij doet het dus wel, maar als ik het nog niet heb geplaatst, geeft dat rotding het aan als haakje openen of sluiten.
  Dank je. ;)

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.08 uur

 117. @ 114 Bijdehandje

  Nee Bijdehandje zo erg is het niet, alleen je hebt een blonde striptease danseres besteld, pas wel op met wat je typt.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.18 uur

 118. @107/108 Stanley

  Weer bedankt voor al je uitleg. Het is niet gelukt met het “alt” ingedrukt houden. Werkt gewoon niet op deze laptop.

  Misschien kan je mij nog met een ding helpen? Tijdens het videokijken zou ik wel eens even door willen spoelen. B.v. Ik had ‘savonds een van de door jou aangegeven films kort bekeken, omdat ik nog even terug wilde naar het weblog. Toen ik uiteindelijk een film helemaal wilde zien, moest ik weer opnieuw dat hele stuk bekijken wat ik al gezien had. Is er een mogelijkheid om even terug en/of vooruit te komen? Ik kon ook geen ‘stop’ vinden om de hond even uit te laten. Moest dan kiezen: of helemaal weer opnieuw of een stuk missen. Voor dit laatste heb ik gekozen.
  En tja… je vraagt je af of Bush en consorten zulke films ook wel eens bekijken? Heeft ie nou echt niet in de gaten dat hij een speelbal van een hele slechte zaak is? Zegt toch iets van zijn IQ. Ijdelheid brengt velen ten val!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.19 uur

 119. @ 111 Henny

  Beste Henny ik heb het altijd al geroepen, ze gaan door totdat de werkgever kan zeggen….Vanaf morgen wil ik je niet meer zien hier…. kijk en dat is nou precies waar ze op uit zijn.
  Elke vorm van bescherming voor het personeel willen ze laten verdwijnen.
  Net wat je zegt, de term ww uitkering staat ook op de tocht, het wordt nu de periode tussen twee banen, .. dus ze gaan er al van uit dat als je onstslagen wordt je beslist een andere job moet vinden voordat je die periode dat je zonder werk zat ( dus tusse twee banan ) betaald krijgt, dat is het plan van de VVD en CDA.
  En inderdaad geld dat je gespaard hebt dat ze dat willen aanwenden om die periode te overbruggen en voor andere onzinnige dingen.
  Ik snap niet dat vakbewegingen en deels de politiek niet op hun achterste poten gaan staan.
  Voor wat betreft je reactie 112 daar kan ik me wel in vinden, je ziet zelf hoe het kabinet tweedracht zaait, en een verdeel en heers politiek voert.
  Enigste hoop die we kunnen vestigen is dat op 22-11 eens een ander kleur gaat regeren, want sinds het gaat echt slecht met Nederland ook al willen ze doen voorkomen van niet.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.33 uur

 120. @ 110 Pool

  Ja, ik geloof dat hiermee de juiste oplossing is gegeven.
  Ik herinner mij die cijfers van een ouder computersysteem. Daar zaten de cijfers rechts op het toetsenbord.
  Nu gaat dit dus via Num Lock!
  Ik heb die hele lijst bekeken van jou en ga maar weer eens alles noteren.
  Was een latertje vannacht of een vroegertje? Mooie tijd overigens. (555)
  Bedankt Pool

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.34 uur

 121. @ Gloria kijk een naar mijn reactie op @ 110

  @ 118 Gloria
  Onder het schempje ( filmpje ) wat je ziet zit een schuifbalk die kan je naar voor en achter trekken met je muis.
  Zo kun je zelf bepalen waar je wilt beginnen of wat je nog een keer wilt zien
  Succes

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.43 uur

 122. @ 109 Hawkeye

  Nou, nou, jij hoort bij die mensen die de geschiedenislijn doortrekken naar nu.
  En dat is het gevaar!
  Maar trek hem dan ook goed door! Wat eens Hitler was en zijn slaafse volk, is nu Bush en zijn slaafse volk!
  Amerika en Engeland als onze bevrijders toen! Amerika en Engeland als de bezetters nu!!
  Wat Hitler en zijn wereldplan niet gelukt is, gaat Bush afmaken.
  Laten we niet vergeten dat de bewoners van Amerika zelf illigalen en immigranten waren. Ze hebben het land gestolen van de oorspronkelijke bewoners. Zoals ook de Australiers. Het valt mij op dat ze geen dankbaarheid betuigen aan deze verworpen mensen. Precies zoals Israel omgaat met de verstoten bewoners!
  Als jij alles maar goed vindt van Amerika op grond van de werken van toen, dan is dit behoorlijk kortzichtig.
  Hiermee is het bewijs geleverd van hoe relatief het vriend/vijand begrip is.
  Amerika is doorgeslagen en de plannen van Bush en trawanten zijn waanzinnig. En iedereen die hier zoetjes achteraan loopt idem dito! Het is de nieuwe DICTATUUR en het past bij mensen die anderen nog steeds hun regels op willen leggen. Dat zie je terug bij Balkenende en al die mensen die het over STRAFMAATREGELEN hebben. Ook hier op dit weblog! Woedend en ‘kop eraf’ als mensen geen zin hebben om zich voor alles de wet voor te laten schijven.

  By the way: waar jouw oom geen munitie kreeg, heeft mijn vader, die als jongetje verplicht op moest draven, zijn kogels uit het pistool gehaald. Met dit eigen risico kon hij leven. Van hem heb ik veel geleerd! Wij gingen niet voor vlag en vaderland. Juist door al dat onrecht is hij atheist geworden. Dit laatste deel ik niet met hem.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.02 uur

 123. @ 121 Pool

  Niet te geloven!!! :lol:
  Heb wel steeds naar dat balkje zitten kijken, maar durfde weer eens niets te doen.
  My HERO!! Ik ben een held op sokken. Ben voor geen moslim bang, maar voor die laptop? Als de dood dat ik alles ontregel.
  Wat heerlijk om te zien dat alles relatief eenvoudig is. KENNIS IS MACHT!
  En zie, ik krijg steeds meer ‘macht’ over dit wonderbare apparaatje. I love my laptop and my browser and my CapsLock and my NumLock en al die Google help yourself…tot op bepaalde hoogte.

  Gratias!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.19 uur

 124. @ 123

  Lieve Pool… :(

  Ik heb precies alles gedaan dus: NumLock (zonder lampje). Alt-toets ingedrukt en het getal wat voor het teken staat ingetoetst. Maar wat gebeurt? Ik krijg een soort van blokkeergeluid.
  Ik vrees dat er dus een code moet worden ingevoerd en dan begint mijn onwetendheid opnieuw. Ik zal je hierover niet meer lastig vallen. Ik zie wel.
  Sorry voor mijn onhandigheid.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.49 uur

 125. @ 112 henny

  Daar ben ik het helemaal mee eens en ik vind het een vies en smerig spelletje.

  @118 Gloria

  Er zit inderdaad geen stopknop op die googlevideoplayer, maar er zit wel een pauzeknop op.
  Die pauzeknop zit linksonderin [naast het schuifje waar Pool het net over had].

  Bush is geen speelbal maar 1 van de machthebbende medespelers, alleen hij is niet degene die beslist.
  Waarschijnlijk beslissen er meerdere mensen.
  Bush weet dus donders goed watvoor spel er gespeeld wordt en de films erover willen hij [+ zijn criminele maatjes] het liefst in de doofpot stoppen.
  Dit hebben ze ook geprobeert want de pers hoor je er niet over maar internet konden ze niet stoppen [daarom nu opeens zoveel films met feiten].

  Balkenende zal wel niet helemaal weten welk spel er gespeeld wordt [net als de meeste europese leiders],
  maar Balkenende weet wel dat er een spel gespeeld wordt die niet klopt en toch doet hij mee [hij verneukt het nederlandse volk].

  Reactie door stanley — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.04 uur

 126. @123 Gloria

  Gratias! = Gracias ;)

  Reactie door iew — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.41 uur

 127. @ 125 Iew

  Lieve iew, deze keer wilde ik bedanken in het Latijns. Kijk maar in het Vreemde-woordenboek. ;)

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.28 uur

 128. @ Gloria
  Op je laptop heb je rechts meende ik ook een nummeriek gedeelte buiten de cijfers boven je letters qwerty\, als dat zo is moet je dat nummeriek gedeelte gebruiken anders gaat het inderdaad piepen.
  Ik hoor wel van je.
  Let wel het Num Lock lampje moet branden, tenminste als er een lampje op zit voor deze functie.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.50 uur

 129. @ Gloria

  Je moet tijdens het intypen van de cijfers wel je Alt toets in gedrukt houden.
  In ieder geval op mijn lappie werkt het perfect.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.54 uur

 130. @ 129 Pool

  Rechts beneden heb ik alleen nog maar 4 toetsen met pijltjes alle kanten op.
  Wel heb ik boven de cijfers nog een bovenste rij cijfers. Bijvoorbeeld F1 F2 F3 etc. tot en met F12.
  Ook die heb ik geprobeerd met Num Lock (En ja lampje!! Ik dacht (stupid me) dat die toets verlicht zou worden, maar het gaat ergens helemaal links aan!) en natuurlijk houd ik de Alt-toets al die tijd ingedrukt. Maar ook bij de F-cijfers geen succes. Althans zo te zien op het scherm. Maar wie weet bij versturen?? Zie jij al die tekens gelijk tevoorschijn komen als je ze intoetst?
  Nou, dit mysterie moet een keer opgelost worden hopelijk.
  Merci, gracias, gratias, sjukran voor al het meedenken, Pool.

  @125 Stanley
  Goed om dit ook te weten.
  Thanks, bedankt!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.45 uur

 131. gezien het incident dat nu weer op schiphol plaatsvond is mij de strategie van de moslims/ terroristen duidelijk; men tracht verwarring te zaaien en een aantal keren loos alarm te veroorzaken. hierna worden de veiligheidsmnaatregelen verminderd en slaan de terroristen alsnog vernietigend toe.

  we trappen er in door dit “blinde angst “te noemen. ons wordt angst aangejaagd door deze lieden.

  Reactie door marisca — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.30 uur

 132. @131 marisca

  Houd toch op met je opruiende praatjes.
  Verkoop dat maar aan de VVD, Wilders etc.
  Daarop winnen ze hun kiezers en vast en zeker ook jou!

  Reactie door Gloria — vrijdag 25 augustus 2006 @ 21.27 uur

 133. 131. Correctie Marisca jou wordt angst aangejaagd doordat je je angst aan laat jagen. Indien je vervolgens nog alleen maar vijanden om je heen wil zien en mensen dienovereenkomstig gaat behandelen zullen het vanzelf je vijanden worden.
  Succes en heb je je hyperventilatiepijpje al bij je?
  Kijk je goed onder de bank van de trein en vooral ‘s avonds even op de knietjes onder het bed kijken je weet het nooit.
  Ikzelf vind auto’s een gevaar op de weg. Mijn moeder heeft me er altijd al voor gewaarschuwd vanaf mijn eerste onafhankelijke stapjes op straat.
  Ik had natuurlijk binnen kunnen gaan zitten an al die monsters die die auto’s bestuurden kunnen gaan haten….. maar ja ik heb een andere keuze gemaakt en ik leef nog steeds wat niet wil zeggen dat ik nooit eens overreden zou kunnen worden.
  Slaap lekker.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 19.29 uur

 134. marisca….wie zijn de echte terroristen?
  Is in naam van God dan niet gemoord?
  Vind jij het normaal dat het ene volk boven het andere wordt gezet? Wie zijn wij om te oordelen over een ander zijn godsdienst? En zijn er niet overal mensen die misbruik maken van een geloof om zo te kunnen over heersen? Macht dus?

  Reactie door cynthia — maandag 28 augustus 2006 @ 11.55 uur

 135. Een andere taal spreken is toch geen verdacht gedrag? Als deze mannen zich nou raar gedragen hadden was ik ook bang geweest..Dit gaat denk ik ook echt te ver en valt onder het kopje discriminatie

  Reactie door cynthia — maandag 28 augustus 2006 @ 12.01 uur

 136. ken je nagaan wat voor angst,(zorgvuldigheid )ten nadele van andersuitzienden,dat terrorisme heeft veroorzaakt !

  Reactie door wiel — zaterdag 12 mei 2007 @ 10.32 uur