SoeP Express

vrijdag 20 oktober 2006 :: 21.26 uur

soepexpress

Vandaag werd voor de Waag in de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam onder grote belangstelling de SoeP Express, gemaakt door kunstenaar Joep van Lieshout, gepresenteerd. Gelijktijdig ging ook de nieuwe, vegetarische tomatensoep, naar recept van Johannes van Dam, ‘in première’.

De soep werd door iedereen zeer gewaardeerd, net als de nieuwe campagne-outfit en de design-soepkommen, gemaakt door ontwerpbureau Thonik, die ingezet worden in de nieuwe ledenwerfcampagne. Thonik is het bureau dat de nieuwe huisstijl van de SP ontworpen heeft.

De SoeP Express gaat nu het land in: om mensen die een opkikkertje kunnen gebruiken te voorzien van lekkere, warme tomatensoep, én natuurlijk om aandacht te trekken voor onze ideeën voor het land.

Hieronder een videoverslag.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

73 Comments

73 reacties

 1. Tja, mooi allemaal. Maar joep kennende! Wat zal dit wel niet gekost hebben? Design

  Reactie door DEN — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.30 uur

 2. Prima idee.
  Heel goed idee.

  Neem Politiek Canon Balkenende mee.

  Reactie door Wolkje room ? — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.42 uur

 3. Wanneer komen jullie in Rotterdam met die lekkere soep?

  Reactie door carla — vrijdag 20 oktober 2006 @ 22.12 uur

 4. [...] De posters hangen! Geplaatst onder: Tweede-Kamerverkiezingen 2006 door Webmaster om 23:40 uur Vanavond ging een afvaardiging van het Zwolse SP campagneteam op pad om de verkiezingsposters te plakken. Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar was de SP ook nu weer de eerste van de gevestigde partijen die de handen uit de mouwen stak voor deze klus. De campagne is nu echt begonnen. Eerder vandaag werd in Amsterdam onder grote belangstelling de SoePexpress, gemaakt door kunstenaar Joep van Lieshout, gepresenteerd. Gelijktijdig ging ook de nieuwe, vegetarische tomatensoep, naar recept van Johannes van Dam, ‘in première’. [...]

  Pingback door SP Zwolle :: Weblog :: De posters hangen! — vrijdag 20 oktober 2006 @ 23.49 uur

 5. Dat het mobiel geld kost? Ja, wat wil je. Denk alleen al aan het materiaal. Ik heb Van Lieshout gesproken (tot zijn sokken gekleed in rood) en hij vertelde dat hij trots is dit voor de SP te hebben mogen doen, net als Johannes van Dam, die de soep heeft ‘ontworpen’(heerlijk en ook geweldig als basis-tomatensaus). Niet zeuren dus aub over geld en blij zijn dat ook deze mensen (voor een vriendenprijs) zich willen inzetten voor de SP. Gauw melden trouwens wanneer de SoePexpress moet komen, want dat wordt nog dringen! Van Lieshout noemde ‘m trouwens “het rode gevaar”. Vond ik wel leuk.

  Reactie door elma verhey — vrijdag 20 oktober 2006 @ 23.53 uur

 6. Jammer dat zelfs de SP zich ook nog weer laat verleiden tot kostbare campagne stunts.
  Wat mij betreft doet dit een beetje afbreuk aan de integriteit van de SP, ook al ga ik er wel op stemmen.

  Reactie door Peter — vrijdag 20 oktober 2006 @ 23.55 uur

 7. @1
  Alles is beter dan ‘spontaan’ folderende ministers en kamerleden. Ik woon in het Laakkwartier in Den Haag, vlak bij het koffiehuis. Maar heb Wouter nog niet gezien…

  Reactie door @bacus — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.16 uur

 8. [...] Ik stond vandaag een uurtje op de Nieuwmarkt in Amsterdam om vijf minuutjes met Jan Marijnissen te praten over de SP-SoeP. Dat was erg leuk, maar leuker was misschien nog wel de muzikale begeleiding bij de hele soepschenkerij en campagnevoerderij. Voor het eerst heb ik mijn helden van de Oude Maasweg live zien spelen. [...]

  Pingback door Paul’s log » Blog Archive » Soep en stroopwafels — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.20 uur

 9. Goede actie !

  Reactie door waiter — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.25 uur

 10. Oordeeld men niet onwetend over de kostbaarheid van deze campangestunt, misschien is het wel een geschenk van de kunstenaars?
  Ik vind het een geweldig leuk idee, en verwacht jullie in Zwolle waar ik de wijk Holtenbroek ga folderen voor de campange.
  Veel succes en tot ziens,

  Kiki

  Reactie door Kiki Brevoord — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.40 uur

 11. Ge-wel-dig! De meest eigenzinnige partij van Nederland laat zich weer kennen: als de eerste keuze voor mensen die verder kijken dan de portemonnee, als de meest creatieve partij en als serieus alternatief dat ondanks alles de knipoog weet te waarderen. Chapeau!

  Reactie door Vincent — zaterdag 21 oktober 2006 @ 1.27 uur

 12. @4 Peter

  Kom op! De SP laat hierdoor tenminste zien dat NIEMAND in Nederland hoeft te kreperen.
  Er is geld genoeg in dit land. Maar hopeloos verkeerd verdeeld door dit kabinet.
  Op naar een zonnige toekomst met de SP.

  En zeg nou zelf… beter het geld naar een lekker soepie voor iedereen, dus lekker delen, dan naar die JSF waarmee de mens gevloerd wordt. Toch?
  Over integriteit gesproken!

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 1.33 uur

 13. Ach wat een gemier weer over het geld. Die kar is redelijk simpel zo te zien, ik denk dat het busje wat er voor staat een stuk meer gekost heeft (en daar hebben ze er wel wat meer dan één van…). Ik vind het een leuke manier om campagne te voeren. Al vind ik dat ludieke soms ook een tikje te veel. Soms wekt de SP een beetje de indruk zichzelf niet helemaal serieus te nemen. Ik weet wel dat dat niet zo is maar die indruk wekt men soms wel een beetje.

  Reactie door Wessel Bakker — zaterdag 21 oktober 2006 @ 2.03 uur

 14. wat een heerlijk moment ,in mijn SP LEVEN,zo,n dag soep uitdelen in een fijne stad als AMSTERDAM ,HOEWEL IK ROTTERDAMMER BEN . BESTE JAN.M IK HEB 4 JAAR GELEDEN HET SLOTFEEST MEEGEMAAKT IN DE MELKWEG,EN HAD WEL VERWACHT DAT NU ROTTERDAM AAN DE BEURT WAS . MAAR HELAAS OM MIJ ONBEKENDE REDEN IS HET WEER AMSTERDAM. IK HEB GEEN HEKEL AAN AMSTERDAM,IK LEESA DAGELIJKS DE BESTE KRANT VAN EUROPA HET PAROOL. GROETEN AAN ALLEN S.P STEMMERS GERARD

  Reactie door gerard.v.d.voort — zaterdag 21 oktober 2006 @ 2.31 uur

 15. Ga door SP het is een leuke campage maar kom ook is in West Brabant en Zeeland. Waar wij door alle partijen vergeeten worden.

  Reactie door Lauran de Kok — zaterdag 21 oktober 2006 @ 5.54 uur

 16. Ik vind het soms wel hypocriet hier. Zijn we vergeten dat de kamerleden van de SP de helft van hun salaris in de SP-kas stoppen, dus feitelijk deze campagne geheel uit eigen zak betalen.
  Van welke partij in Nederland kun je dat zeggen, om met Balkenende te spreken ‘zeer geengageerd”.

  Reactie door Henny — zaterdag 21 oktober 2006 @ 8.49 uur

 17. Goeden morgen vrienden SP.

  Een geweldige opsteker, en zeer inspirerend!

  Vandaag staan we op de Markt in Axel, hebben een idee van Bart gelanceerd, waarbij het mogelijk is om de regering om te werpen.
  En de Canon van Jan is er ook te zien.

  Ik denk dat het weer meewerkt, dan werken wij allen met plezier er aan mee om op 22 november deze tweede rangs regering om te werpen!

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 21 oktober 2006 @ 8.57 uur

 18. A5 “het rode gevaar’ vind ik juist niet zo’n leuke naam, dat kan dan een statement worden en dan gaan die andere partijen dat juist weer tegen de SP gebruiken..zo van “Ja inderdaad mensen, ze geven het zelf al toe, het rode gevaar..het gevaar van socialisme..blablabla” dat zie ik er dan helaas weer van komen, dus ik houd het liever op de sp soepexpress, klinkt leuker.

  @6 Peter, dure campagne stunt? Ik heb nog niet vernomen hoe duur het was, misschien valt het wel mee. Maar dan nog…het is niet alleen voor deze verkiezingen te gebruiken, voor verdere verkiezingen ook EN vooral niet te vergeten, kan dit mobiel het het HELE jaar, dagelijks dienst doen bij allerlei activiteiten door het hele land. Beetje positivier Peter. Ik hoop dattie ook een keer in Eindhoven komt.
  Dus nuttig en leuk zo’n ding.

  Reactie door Ingeborg vv — zaterdag 21 oktober 2006 @ 9.09 uur

 19. Het is ook allemaal hetzelfde met lokkertjes van al die partijen, jammer. Blijkbaar trekt het stemmen. Ik hou er niet van.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 21 oktober 2006 @ 9.16 uur

 20. Zojuist heb ik de video bekeken en ik vond het hele sympathieke actie.
  vr.gr. van Sies

  Reactie door sies vrasdonk — zaterdag 21 oktober 2006 @ 10.33 uur

 21. Ik ben reuze benieuwd naar de smaak van deze SoeP! Ik woon in Amsterdam, maar kon er helaas niet bij zijn. Wanneer komen jullie in Rotterdam? En de andere steden? Misschien een fijne SoeP tourlijst op deze site? Dan kom ik daar zeker proeven. Kun je die mokken ook kopen? Ik ben al lid van de SP..
  Zeer goede actie!

  Reactie door Nicole Putman — zaterdag 21 oktober 2006 @ 10.48 uur

 22. Leuk was ook de hond die – als carnivoor – met veel smaak het bakje (vegetarische) soep stond uit te lebberen. Mooi symbool voor het feit dat de S(oe)P bij iedereen in de smaak kan vallen. :-)

  Reactie door Renée — zaterdag 21 oktober 2006 @ 10.50 uur

 23. Ontzettend leuke actie!

  Staat deze soep ook al op het menu in het restaurant van de Tweede Kamer of gebeurt dat pas na de verkiezingen?

  #4 Peter
  Ik vind het prima dat de SP mijn contributie gebruikt om deze actie te voeren!

  Reactie door hanri — zaterdag 21 oktober 2006 @ 11.08 uur

 24. Is er ook vegetarische soep bij en soep die halal is?

  Reactie door e.krul — zaterdag 21 oktober 2006 @ 11.09 uur

 25. O wel vegetarisch dus, geen halal

  Reactie door e.krul — zaterdag 21 oktober 2006 @ 11.10 uur

 26. Jan, ik adviseer je met een pruik met ponyhaar op het NOSjournaal te verschijnen.
  Ga de draak steken met the Prime.

  Wanneer komen jullie naar Rotterdam?
  Ben gek op tomatensoep!

  Reactie door Willij — zaterdag 21 oktober 2006 @ 11.17 uur

 27. Leuk een patent te zien op een exclusieve
  SP tomatensoep. Deze soep mag hoop ik nog
  een mooi staartje krijgen en herinnert me
  aan de magere tijden na de oorlog waar toen
  in mijn woonplaats ‘de soepen’ werden ver-
  kocht op vaste tijden in diverse straten.
  Het waren kippen-, groenten- tomaten- én
  oss-enstaartsoepen, met een verrukkelijke
  bouillon als ondergrond. Vijftig jaar terug
  in de tijd: ik proef het nog!
  Geef het volk Soep en Gerechtigheid op 22
  november 2006. Het zal ons nog heel lang
  heugen, reken maar!
  Wil men zich middels de SP ook geestelijke
  doen Stevig Provianderen, was dit het voor-
  beeld van een gééstige stunt, prima idee!

  Reactie door Madelief — zaterdag 21 oktober 2006 @ 11.44 uur

 28. Goed gemonteerde video, laat wel het leukste en het beste zien van het hele gebeuren.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zaterdag 21 oktober 2006 @ 12.12 uur

 29. OFF TOPIC:

  Ik wist even niet waar ik het moest plaatsen. Op het moment is er veel nieuws over stichting brein die er mafia achtige praktijken op nahoud. Stichting brein heeft totaal geen wettelijke macht maar terroriseert ongeveer heel Nederland. Zoals websites die zakendoen met het buitenland zoals allofmp3 in Rusland. Deze is al zonder proces schuldig bevonden door dat achterlijke clubje van Brein.

  De politiek moet hier perk en paal aan stellen omdat het hier een machteloze stichting betreft die alle centjes in hun eigen zak steekt, want de artiesten zien er weinig van.

  Reactie door Hans — zaterdag 21 oktober 2006 @ 13.22 uur

 30. Leuk filmpje,
  Wanneer doet de SoeP Express het vvd bolwerk Amstelveen aan zou geen kwaad kunnen wat meer ROOD hier, ik heb wel trek in een lekker SoePie !

  Reactie door Nico — zaterdag 21 oktober 2006 @ 14.21 uur

 31. @32 Mario Pinto — zaterdag 21 oktober 2006 @ 14.44,

  Blah,blah. Waar baseer je dat op, niet iedereen over een kam scheren aub. Wat is je ondebouwing ?

  @34 maaike — zaterdag 21 oktober 2006 @ 14.53,

  Wat doel je om Maaike? Op welke partij wil je anders stemmen? Een pappen en nathouden partij als pvda, cda en vvd die het sloop beleid van de afgelopen 25 jaar willen voortzetten en de zorg en onderwijs verder willen slopen?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 21 oktober 2006 @ 15.18 uur

 32. hardstikke goeie actie..
  en….
  ….jan zegt het zelf:
  deze soep is geschikt voor vaginisten !
  er zit geen maandverband of andere vleesresten in !
  super de puuper !

  Reactie door andre — zaterdag 21 oktober 2006 @ 15.23 uur

 33. @35 Evert, @31 t/m 34 is een ‘gecoordineerde actie’, van ‘zogenaamd’ 3 verschillende onbekenden…

  Reactie door Marc B — zaterdag 21 oktober 2006 @ 15.46 uur

 34. Lekker, tomatensoep! Is er nog wat over ? ;-)

  Reactie door robj — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.01 uur

 35. @33 Haal Stalin er asjeblief niet bij, daar heeft de SP niks mee te maken, en er hangt nogal een nare smaak aan. Je wil toch niet zeggen dat dat met de SP te maken heeft. Het gaat om het programma hier en nu en waar we voor staan. Er zijn dictators de fout in gegaan. En om daar bang van te worden, dat de SP dit ook gaat doen, dat gaat buiten alle logica en proporties.

  Waar zijn andere partijen mee bezig en waar leid dat naar toe…even de ogen open houden, tegenstanders van de SP!
  Ik voel me zowat een onderdrukte slaaf onder het VVD regiem. Zij zien mensen als pionnen/slaven om geld binnen te halen voor de economie en versterking van de macht naast de VS, het land zelf en de mens mag niks kosten.

  Nu lust ik wel een bakkie van die soep.

  Reactie door Ingeborg vv — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.06 uur

 36. Bas weer klasse gemaakt! Het was een mooi SPektakel met de SoeP Express… Die gaat nog heel wat steden aandoen komende tijd!

  Reactie door Renske — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.42 uur

 37. U kunt nu al stemmen!

  Geachte lezer,

  Uw aandacht en actie is dringend gewenst!
  Het gaat het om uw belang en het belang van onze hele samenleving.

  Op 22 november kunt u uw stem uitbrengen op een politieke partij.
  Maar stelt u zich vooraf eens de volgende vragen:

  Gaan al onze volksvertegenwoordigers respectvol met elkaar om?

  Staan onze volksvertegenwoordigers voor gezamenlijke daadkracht en leiderschap?

  Is de volksvertegenwoordiging het voorbeeld voor de samenleving?

  Wie objectief naar onze politici kijkt, ziet voortdurend strijd. Niet alleen in de landelijke politiek maar ook regionaal en plaatselijk. Met deze strijd is onze samenleving zeker niet gediend. Sterker nog:

  ‘Terwijl velen van ons zich zorgen maken over de toenemende onverdraagzaamheid, is het schrijnend om te zien dat onze volksvertegenwoordiging vaak het totaal verkeerde voorbeeld geeft’.

  U krijgt daarom nu de mogelijkheid om ook op een totaal andere manier uw stem uit te brengen. Niet op een partij, maar op een bitter noodzakelijke verandering van de politieke cultuur. Uw stem kan ervoor zorgen dat volksvertegenwoordigers zo met elkaar omgaan, dat u op de bovenstaande vragen volmondig ja kunt zeggen. Deze andere politieke cultuur zal er ook voor zorgen dat het vertrouwen van vele burgers in de politiek hersteld wordt. Uw stem is dus niet alleen op 22 november van belang, maar zeker ook NU!

  Wat is het plan?

  In het heetst van de verkiezingsstrijd wil Stichting Tien met uw stem en tienduizenden andere stemmen, aan de volksvertegenwoordiging duidelijk maken dat verandering van de politieke cultuur de wens is van vele burgers in ons land. Dit willen wij doen door een brandbrief te sturen naar alle politici in ons land. Naar onze mening is het nu het perfecte moment om een krachtig signaal aan de politiek te geven. Een signaal dat het anders kan en anders moet in het belang van onze samenleving.

  Wat vragen wij van u?

  Wij vragen u dit initiatief te steunen door het reactieformulier in te vullen. U vindt het via onderstaande link.

  http://www.stichtingtien.eu/pages/sttien-petitie.htm

  Hoe meer stemmen wij aan de politiek kunnen overhandigen, hoe krachtiger uw signaal is.

  Daarom doen wij ook een dringend beroep op u, om deze mail vandaag nog te versturen naar iedereen die u kent.

  Wij bedanken u alvast voor uw medewerking en zullen u (als u dat wenst) op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

  Met vriendelijke burgergroet,

  Stichting Tien

  Dit bericht komt van Stichting Tien. Stichting Tien is geen politieke partij en wil dat ook nooit worden. Stichting Tien stelt zich ten doel de volksvertegenwoordiging meer doeltreffend te laten functioneren om zodoende het vertrouwen van burgers in de overheid terug te brengen.

  Reactie door Ties de Vries — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.53 uur

 38. Is er een mogelijkheid die hooded sweater te bestellen? Hij is koel! En een beetje politiek statement met kleding is nooit weg. :)

  Reactie door Dennie — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.56 uur

 39. waneer komt het in de!! NOP!!?? eeuu voor niet doorgewinterde nl kenners,
  de noord oost polder.je weet nog wel vlak bij schokland,,eerder toppic.
  ik heb wel lol gehad van de week,,een groot bord met poosters op het marktplein/beursplein??,nu sp,, 6 keer,
  en pppssst,,gniffel,, het cda hoofd,,gniffel,,was er afgehaald/gescheeurd,,gniffel gniffel.
  ik zag het ,,toen ik er langs reed.
  tip voor de schuldigen?? ze benne weer aan het plakken,en eeuu een bepaalt langgerekt klein snorretje tekenen,is ook leuk ;-)
  DUS ER IS NOG HOOP IN HET C stemmend GAT E,OORD,met eggo of galm.

  Reactie door ad — zaterdag 21 oktober 2006 @ 17.43 uur

 40. @39 Dennie

  Hier misschien?

  http://www.sp.nl/service/goederen/shop.php

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 21 oktober 2006 @ 18.03 uur

 41. #31,32,33,34

  600.000 dode Irakezen, in 3 jaar met dank aan Bush, Blair en Balkenende!
  Nee, geef mij dan maar SoeP!

  Reactie door hanri — zaterdag 21 oktober 2006 @ 18.09 uur

 42. Het is mooi toefen bij ons in Arnhem, iedereen loopt in het rood met het concert van Marco Borsato.
  Het is een groot rood SP feest.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 21 oktober 2006 @ 18.41 uur

 43. Jan ook in Harderwijk hangen de poosters,vallen goed op ook in t donker, kom nou deze kant op met je biologische soep, in Harderwijk is deze week een voedselbank geopend en dat is lief van de starters maar in en in triest dat het nodig is,suc6 en groet Wil Riethorst Harderwijk

  Reactie door Wil Riethorst — zaterdag 21 oktober 2006 @ 18.50 uur

 44. onder de rode banier:
  Russische Burgeroorlog 1918-1921 8.800.000
  USSR: regime Stalin 1924-1953 20.000.000
  China: regime Mao Zedong 48.000.000
  Cambodja regime Rode Khmer 2.000.000
  Totaal 78.800.000
  daarbij niet geteld de doden die vielen door de zogenaamde linkse ‘bevrijdings’ bewegingen die in zuidamerika en vooral afrika thuis hielden.

  de opmerking van hanri 45@ :
  “600.000 dode Irakezen, in 3 jaar met dank aan Bush, Blair en Balkenende! Nee, geef mij dan maar SoeP!”
  volledig onwaar. is tekenend voor links. zelfde tendentieuze praat op anja meulenberg’s blog. las gisteren in de nrc dat hezbollah (volgens anja een sympathieke groep schooltjesbouwende heren, die met de positieve steun van dat aardige syrie opkomen voor de rechten van de palestijnen) ook honderden clusterbommer op israel lanceerde…

  kun je geloven, dat er nog steeds mensen zwaar getraumatiseerd reageren op rode vlaggen ?
  heb een hongaarse kennis die familie verloor in 1958…die snapt niet hoe in een welvarend land als nederland met de beste sociale infra van de wereld, hier SP-malloten zich als neo-communist in het rood durven te etaleren…
  ik ook niet, eerlijk gezegd…

  Reactie door andre — zaterdag 21 oktober 2006 @ 19.10 uur

 45. He, nog effe voor de criticasters: de soep is ook halal hoor en dat van dat ”rode gevaar” bedoelde ik met een knipoog. Laten we toch eens een beetje lachen om die zeikerds die die valse grijze plaat over Stalin en weet ik wie draaien en er zelf grappen over maken! Kom op jongens en meisjes, in de leukste partij van Nederland wordt snoeihard gewerkt door iedereen. En met elkaar zorgen (opnieuw) voor de beste campagne die al die andere partijen niet eens zouden kunnen maken. Creativiteit en inzet KOOP je niet, die spat van de SP af, en daarom zetten mensen als Van Lieshout c.s. zich in.

  Reactie door elma — zaterdag 21 oktober 2006 @ 19.21 uur

 46. De Telegraaf noemt het Link(s)e soep.
  Weinig creatief en wel zeer tendentieus.
  Wie had anders verwacht van de krant van ‘wakker Nederland?’ Stakkers!

  http://www.telegraaf.nl/etenengenieten/51944681/Link(s)e_soep.html

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 21 oktober 2006 @ 19.49 uur

 47. @37 Marc B — zaterdag 21 oktober 2006 @ 15.46,

  Ojee, ik hoop niet uit de hoek van het groene en blauwe gevaar. ;)
  Hoe dan ook, eventjes vragen stellen kan geen kwaad, onbekend of niet, maar natuurlijk wel om een normale menswaardige manier.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 21 oktober 2006 @ 19.50 uur

 48. Aanvulling 48

  Sorry het is een No follow link.
  Ik zei het al: stakkers!!

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 21 oktober 2006 @ 20.00 uur

 49. Ik was er ook. Naar ik begrijp moet ik Amita en maria hebben gezien. Misschien heb ik die ook wel gezien, maar wisten we het niet van elkaar. Jammer, dan. Ik zou het leuk hebben gevonden om mede-bloggers in levende lijve te hebben ontmoet.

  Verder vond ik het niet zo’n indrukwekkende aangelegenheid. Ik koos ervoor om in de periferie de boel te observeren en maakte daar overwegend lieden mee, die interessant aan het doen waren, als behoorden zij tot de “incrowd” van de SP. Daarnaast ook veel fotografen/journalisten van bladen van het kaliber “schoolkrantje”. Veel geblaat, maar beduidend minder wol dan ik van sommigen op Jans weblog of de stellingen van de Kamerleden ervaar.

  SP-ers uit andere delen van het land hoeven zich volgens mij echt niet tekortgedaan te voelen. Als het rode gevaar(te) jullie plek aan doet, kan de SP er alleen maar van geleerd hebben. Al was het alleen maar, dat Jan alleen SoeP uit gaat delen, die ook een beetje warm is. Mijn bekertje was nog niet eens lauw. Maar goed, daar gaat het niet om en ik blijf echt wel SP stemmen.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 21 oktober 2006 @ 20.05 uur

 50. Graag info over de soep.
  Wanneer de soep echt OK is dan hebben we niets te vrezen. Ik ben echter bang dat de soep gemanipuleerd is. Waardoor? Bespoten soepgroenten die in geconcentreerde vorm schadelijk kunnen zijn en vervolgens ‘Hollanse” tomaten die kunstmatig gekweekt zijn in kassen.
  Volgens mij moeten we ons daarmee niet associëren.
  Rood is prima kleur. De kleur van onze levensaders. Kunstmatig geteelde tomaten hoeven daar niet veel mee te maken hebben.
  Begrijp me goed. Ik heb het allerbeste voor met de SP.

  Reactie door L´écologiste — zaterdag 21 oktober 2006 @ 21.17 uur

 51. De SP in de tomaten(soep).

  Duidelijk is dat de kleur rood profileert. Zelfs een stier is dit duidelijk.
  Mazzel dat ‘socialisme’ ooit deze kleur heeft gekozen want bijvoorbeeld blauw staan vaak voor kou of iets oplopen. Ook ergeren heeft verbinding met de kleur blauw.
  Groen toch meestal meer gezien als onvolwassenheid of lenteachtige prilte.
  Zwart is in ieder geval een uit te bannen kleur want heeft alleen maar negatieve invulmogelijkheden en dit zelfs veelal onzichtbaar of zonder licht.
  Paars kan ook slechts maar alleen aanlopen en meestal als je je kwaad maakt.
  Bruin ook zo een kleur die eerder verbindingen legt met ontlasting dan met ontlasting.
  Iedereen weet natuurlijk dat wit geen kleur is maar gewoon een vervelende toestand.

  Wel hoop ik dat de tomatensoep van de SP een beetje pittig is en dat de kok geen angst heeft om het recept af en toe wat aan te passen.

  Reactie door Eerst nadenken — zaterdag 21 oktober 2006 @ 21.38 uur

 52. Wattenstaaffie stel je niet zo aan. Ze nemen, behalve de titel, het hele SP/bericht over. Ze hadden het ook kunnen negeren, dan had je daar weer over geklaagd. Niet zo zuur hoor! SoePie?

  Reactie door Vincent — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.29 uur

 53. @56 Vincent

  ‘Ze hadden het ook kunnen negeren?’
  Zoals de gebruikelije mores is bij de Telegraaf m.b.t. de SP?
  Wellicht stel ik me aan…zie ik overal spoken! Jij noemt het klagen, ik noem het bewustzijn.
  Maar waarom zie dan ik zelden of nooit een ongekleurd redactioneel stuk in die krant die je nu min of meer verdedigd?
  mmmm…zuur heb ik al genoeg voor m’n kiezen gektegen de afgelopen jaren. Het wordt inderdaad tijd voor een lekker SoePie! ;)

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 22 oktober 2006 @ 1.23 uur

 54. @myself

  identiviseren???? moet natuurlijk identificeren zijn. Hallo wakker worden.

  Reactie door Alie Dekker — zondag 22 oktober 2006 @ 1.27 uur

 55. Ondanks een mooi programma, gaan de verkiezingen op dit moment nergens over.
  De SP gaat opnieuw richting oppositie.
  Er kan nog wel invloed worden gecreeerd, maar dat moet de SP FOCUS, in de campagne brengen.

  Zoals gaan voor een minister van luchtkwaliteit.
  Dat is voor de SP een manier om toch invloed te krijgen.
  Deze focus, een minster van Luchtkwaliteit, is haalbaar voor de andere partijen, er sterven slechts 18.000 nederlanders door luchtvervuiling.
  Bovendien zijn er vele maatregelen die de regering niet wil nemen, maar die onze maatschappij wel veel kosten zouden besparen.
  Schonere lucht voor minder geld.

  Reactie door henk daalder — zondag 22 oktober 2006 @ 8.37 uur

 56. 41. Ik heb even gekeken maar vind de informatie te summier om daar voor te tekenen.

  Reactie door Henny — zondag 22 oktober 2006 @ 8.57 uur

 57. 48. Ooit gehoord van selectief shoppen. Hoe durf je Zuis-Amerika te noemen waar juist de doden, vermisten en gemartelden het gevolg zijn van rechtse dictaturen geholpen door Amerika. Ga a.u.b. fietsen en op uw eigen blog deze onzin verkopen of kom je daar niet meer aan je trekken.
  Het is een gore opmerking en getuigt van weinig respect en medeleven voor al die slachtoffers die gevallen zijn in Latijns-Amerika dankzij mensen als jij.
  Waarom verhuis je niet naar Amerika, grijp je kans zou ik zeggen.

  Reactie door Henny — zondag 22 oktober 2006 @ 9.03 uur

 58. 50. Wattenstaafje.
  De Telegraaf is dat niet zoiets als de ‘prive’ dat zich krant noemt.

  Reactie door Henny — zondag 22 oktober 2006 @ 9.11 uur

 59. @48 Andre
  Men moet een symbool of kleur niet op zich gaan ‘verafgoden’ eigenlijk. Maar men wil graag uitdragen waar men voor staat en zoekt elkaar daarmee op en dan is er direct een soort van familiair gevoel, dat is ook leuk op zich. Kijk maar naar de oranjegekte als Nederland met een WK of EK meedoet. Dat is een bepaalde enthousiasme, het is niet kwaad bedoeld. Maar als de naam en kleur in het verleden met iets negatiefs wordt geassocieerd dan kan ik begrijpen dat bv die Hongaarse kennis daar een akelig gevoel bij krijgt. Zo onschuldig als het is, het kan evengoed voor sommigen op extremisme lijken en voor sommigen kan het ook daar naar toe leiden (ook bij tegenstanders). Het lijkt mij dat, zeker in de politiek, kleuren en symbolen niet te veel in de picture gezet moeten worden.
  Maar je kan met recht banger zijn voor het huidige regiem in Nederland dan voor een SP regiem (of een regiem waar de SP in zit.) Want…stem SP, voor een gezonder Nederland! (…en ik heb geen rode vlag uithangen en geen rode kleren aan. Soms wel, die kleur staat me best leuk). Groetjes..

  Reactie door Ingeborg vv — zondag 22 oktober 2006 @ 10.02 uur

 60. Sneu voor Nico, die in Amstelveen met de
  metro gaande, vóór de SoePwagen had kunnen
  uitstappen op de Nieuwmarkt, met zo’n heer-
  lijk bakje soep had hij zijn trip ‘eruit’ gehaald en ook direct de sfeer kunnen proe-
  ven van gezellig, bruisend Amsterdam, de
  soepwagen had juist daar een prima plek!
  In Amstelveen evt. ook tijdens de vrij-
  dagmarkt, en geheel ruim baan op de zaterdag! Ook op loopafstand van heel veel
  OV ter plekke om het w.c. daar tevens eens
  te bekijken, of met het museum etc. te com-
  bineren, tja de mp zat er ooit in de raad!
  Reden genoeg om ook daar eens het gezicht
  van de SP te laten zien en er is veel bezoek
  uit de gehele regio op vrijdag en zaterdag.
  Maar ook Harderwijk, waar velen alleen nog
  de lucht van gerookte paling hebben, maar de
  aanschaf ervan voor heel wat mensen niet meer te betalen is, kan de SoeP prima gebrui
  ken.
  Zorg dat je er bij komt, bij de terrine,
  bij de terrine, zorg dat je er bij komt,
  want bij de terrine moet je zijn…en wint ongetwijfeld terrein, wil monden vullen, daar waar anderen staan…………………
  te…en te…….! (Hé ja, laat ik ook eens
  ‘sorry’ zeggen).
  Laat ons DE WIJDE BLIK terugkrijgen, die
  vroeger op Schiphol-oost verrukkelijke soep
  wist te serveren, maar toen het vliegend personeel ‘noordwaarts’ ging, verdween ook die verrukkelijke soep en velen weten wélke
  tomatensoep ik bedoel, ja goeie soep, in de
  herinnering als de dag van gisteren.
  Hoe SoeP dus een onuitwisbare indruk en goeie smáák kan achterlaten! Maar het gaat het om de geste, onovertreffelijk!
  Wat gaat bijv. het cda doen, brood met vissen? Harinkjes of Kibbling? Ik vrees dat
  er zelfs geen hommetjes en kuitjes aan te
  pas komen, wél geméénschapsgeld om de evt.
  akties mee te financieren, naar voorbeeld
  van de gefortuneerde confrères en consoeurs!

  Reactie door Madelief — zondag 22 oktober 2006 @ 10.36 uur

 61. Een stapje verder: Ik hoop dat de partij voor dieren een zetel krijgt en de blanco partij.nl.Hetis krachten bundelen om in de regering te komen.Er is een mega politieke vernieuwing nodig! Het moet afgelopen zijn met het belazeren van de belastingbetalende burger zonder dat de burger het inzicht hier in heeft/kan hebben.
  Ik las tot mijn verschrikking dat JP Balkenende’s missie/ uyperiaans gedachtengoed erop na houdt, over de verlichting is heen gestapt. Zou ook kloppen als je het over het VOC gaat hebben.
  Een klokkenluiderspartij van allerlei pluimage : Prima!!!!!!
  Hoe luider hoe beter!
  SP doe svp MEE! Luid zelf de klokken, schroom niet, stof genoeg.
  Klaar er mee! Als de burger eenmaal wat er daadwerkelijk aan de hand met welzijn,
  milieu kortom op alle gebied, waar het belastinggeld aangaande B3 naar toe gaat,
  komt er de broodnodige verandering. Men wil niet langer belazerd worden noch te maken hebben met een ledige excuus politiek!

  Reactie door maria — zondag 22 oktober 2006 @ 18.17 uur

 62. Mijn droom,

  mp agnes kant

  ik had vannacht een droom. het was 1 december 2006 de uitslag van de verkiezingen van 22 november was:
  SP47 zetels pvda 42 GL25 pvdd 13 vvd10 cda6 cu4 sgp 2 d661 pvdv0 1nl 0,
  dus eindelijk de sp in de regering ! en wel de grootste partij van nederland, de formatie duurde amper een week sp en pvda in de regering agnes kant mp (eindelijk een vrouw), wouter bos vice premier en jan marijnisse bleef gewoon in de kamer als partij leider . heerlijk gedroomd werd blij wakker, maar helaas is pas 22 oktober dus viel mijn droom in duigen, nu maar hopen dat in ieder geval 22 november mijn droom een beetje uit komt een linkse meerderheid of in ieder geval geen balkje 3

  Reactie door Nico — zondag 22 oktober 2006 @ 19.39 uur

 63. Prachtig video fragment over – DE SOEP VAN DE S.P.
  Rood – het kan toch niet duidelijker en warmer?
  Mensen,je kiest dan toch gewoon voor de S.P.?
  EEN BETER NEDERLAND VOOR HET ZELFDE GELD!!
  DAT IS TOCH WAT NU TELT?

  STEM DUS S.P.(SvP)

  Gewoon doen!!
  Groetjes uit Zeeuwsch- Vlaanderen
  Marianne

  Reactie door Marian de Meyer — maandag 23 oktober 2006 @ 8.44 uur

 64. Een bericht uit Groningen, de soep is echt helemaal goed, heb hem zelf gemaakt in mijn http://www.kleinstesoepfabriek.nl, met ekokeurmerk, onbespoten Italiaanse tomaten, fijne hollandse uitjes,zonnebleoem en olijfolie, en smaak veel smaak.

  Reactie door Michel — maandag 23 oktober 2006 @ 9.57 uur

 65. Vegetarische tomatensoep?
  Gemiste kans. Soep met bállen spreekt me veel meer aan!

  Reactie door Jabbeke de Haan — maandag 23 oktober 2006 @ 14.26 uur

 66. De SP zelf, de ontwerpers Thonik en van Lieshout en de onvolprezen Johannes van Dam: hartelijk gefeliciteerd met zoiets fraais, origineels ( vooral die kommetjes, die nieuwe leden gratis krijgen en bestaande leden??) en smakelijks – alleen al de overgave waarmee die hond het schaaltje uitlikte spreekt boekdelen – in de campagne. Ik hoop dat jullie ook in Leiden komen en dat dat op een dag is waarop ik erbij kan zijn. Ik vind het schitterend.
  Overigens heb ik al een paar keer iets lekkers meegenomen voor de mensen achter de tafel van het stemburo, nl. zo’n pakje tomatensoep, waarvan je telkens een kroes kan klaarmaken met heet water. Dat pakje ligt daar dan natuurlijk een hele tijd suggestief te wezen voor wie er ter stembus gaat, leek mij zo.

  Viendelijke groeten en succes natuurlijk !

  Reactie door Lidie Bossen — maandag 23 oktober 2006 @ 15.46 uur

 67. Hartstikke leuke aktie! Vergeten jullie het ‘Hoge Noorden’niet met je campagne? En dan bedoel ik de omgeving Appingedam-Delfzijl, waar de werkgelegenheid zwaar onder druk staat agv fabriekssluitingen, en waar de mensen snakken naar wat aandacht van de landelijke politiek?

  Reactie door Renee — maandag 23 oktober 2006 @ 23.16 uur

 68. Vet lekker die SoeP. =)

  Reactie door Petra — vrijdag 27 oktober 2006 @ 12.31 uur

 69. Superleuke actie daar in Amsterdam !
  Ik heb ontzettend genoten van het leuke optreden van de “Amazing Stroopwafels” en de soep was ook goed te nassen…
  Ga zo door !

  Reactie door salvi — vrijdag 27 oktober 2006 @ 21.54 uur

 70. @Michel 64: de HTM’ers in Den Haag hebben gesmuld van de soep!

  http://denhaag.sp.nl/bericht/11085/061028-soep_voor_aktievoerend_htm_personeel.html

  Reactie door Johnito — zaterdag 28 oktober 2006 @ 13.43 uur

 71. Waarom eigenlijk soep?
  Omdat we het huidige kabinet niet veel soeps vinden? Dit lokt alleen maar dezelfde reacties uit bij het rechtse kamp…

  Reactie door Wouter — woensdag 1 november 2006 @ 10.37 uur

 72. Wouter…sp en dus SoeP? Snap je het?
  TomatenSoeP wel te verstaan! Je weet niets van de SP dus..dat is duidelijk evanals veel mensen van het rechtse kamp!

  Reactie door cynthia — woensdag 1 november 2006 @ 12.16 uur

 73. [...] Voedselbank De SP-chef klopte wat stof uit een fauteuil en gebaarde dat ik daar plaats kon nemen. Even later kwam hij aanlopen met twee mokken oploskoffie. ‘Van Super De Boer. Lekker en goedkoop joh! We halen onze koffie, net als al ons ander proviand, bij de voedselbank hier om de hoek. Prima initiatief van een paar ondernemende mensen.’ ‘Maar, u bent toch zo tegen die voedselbanken?’ ‘Ach weet u Sint, de naam ‘voedselbank’ klinkt als iets waar je in mijn functie nu eenmaal tegen moet zijn. Voedselbanken zijn een dankbaar symbool van armoede. In feite is er geen relatie tussen armoede en voedselbanken. Dat hebben we gewoon een beetje gehypet. Altijd aandoenlijk om te zien hoe de media zulke fantasieverhalen oppikken. Feit is: ook als de daling van de armoede de komende jaren doorzet, zoals wordt voorspeld, zullen er meer voedselbanken bijkomen. Gewoon omdat het om een prima ondernemersinitiatief is, waar veel mensen die het niet breed hebben plezier van hebben. Speculaasje erbij?’ Ik perste mijn oude oogleden samen om de houdbaarheidsdatum te kunnen lezen op het pak dat hij me voorhield. ‘Ze zijn nog maar een paar weken over the hill hoor,’ had de socialistenvoorman me door. ‘Kakelvers!’ Demonstratief kauwde hij een koekje weg. Marijnissen ging weer zitten en begon een shagje te rollen. ‘Nelson shag, van de Lidl. Zeker een euro goedkoper dan een pakje Drum! Ja, die shag van de Aldi heb je ook nog, maar die is me te draderig.’ ‘Lidl? Dat zijn toch die Duitse prijsvechters die een hekel hebben aan vakbonden?’ ‘Ach, je kunt toch niet op alle slakken zout leggen? Zeker niet als je wilt regeren. De tomatensoep wordt bij ons niet zo heet gegeten. Met de SP kun je compromissen sluiten. Dat is de boodschap die ik u vandaag mee wil geven. In Haarlem zitten we sinds dit voorjaar zelfs met de VVD in het gemeentebestuur. Ik bedoel maar!’ [...]

  Pingback door Sints weblog » Blog Archive » Sint Jan — maandag 27 november 2006 @ 12.16 uur