TomatenSoeP

Culinair recensent Johannes van Dam heeft een biologische tomatensoep voor de SP ontwikkeld, en kunstenaar Joep van Lieshout heeft zich volledig uitgeleefd op een mobiele SoeP-Express.

Beide worden vanmiddag gepresenteerd op de Nieuwmarkt, voor De Waag in Amsterdam. Kom ook, als je kunt. Om 15.00 precies! We lanceren namelijk meteen onze nieuwe ledenwerfcampagne: je krijgt drie speciale SP-SoePkommen kado als je NU lid wordt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 20 oktober 2006 :: 10.51 uur

58 Comments

58 reacties

 1. Jullie spreken over soep maar ik ben boos!
  Ik heb nooit informatie gehad hoe mij te laten registreren voor stemmen vanuit het buitenland!
  Nu zie ik dat ik me niet meer kan registreren!
  Ik ga een onderzoek starten om de Nederlandse staat voor de rechter te dagen!

  Je zou denken al die Nederlandse ambassades in het buitenland die hebben al de adressen van de Nederlanders die onder hun vallen en die kunnen een email, telefoontje, fax of een simpel briefje sturen met het advies hoe en wat?

  Je zou je eens moeten afvragen hoeveel geld er op gaat jaarlijks aan al die dure ambassade klerken en of het wellicht dan handig had geweest om eens de discussie te openen om een Europesche ambassade te stichten.

  Ik weet wel zeker dat dit een hoop geld zou uitsparen en juist die arme mensen met een AO-weetje een verhoogt pensioen daarvan kunnen krijgen.

  Ik hoor net dat er NEGEN kamer zetels verloren gaan!
  NEGEN kamer zetels? Dat is wat de hele SP de vorige verkiezingen heeft gehad!
  Negen kamerzetels is waar ook andere partijen zich een grote partij kunnen prijzen

  Reactie door Peter Bosse — vrijdag 20 oktober 2006 @ 11.22 uur

 2. Leuke actie, ik zou bijna zeggen: jammer dat ik al lid ben! :)

  Reactie door Daniel — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.25 uur

 3. 1. Peter
  Dat is dus flink in de soep gelopen. Ik begreep het ook al niet m.b.t. de zorgverzekering zijn velen boos op het kabinet en dan stemt er maar 5 %?
  Ik vind dat u volkomen terecht boos bent, ik zou de SP dan ook willen vragen hiermee naar het kabinet te gaan en te vragen hoe dit in godsnaam mogelijk is.
  Ik kan me nog een jaar herinneren waar dit vol uitgemeten werd in de media, er werd werk van gemaakt.
  Is dit kabinet bang voor al die boze mensen?

  Ambassades lijken er te zijn voor diplomatieke dekmantels, ze doen belangrijk “werk” dus niet. Zo hoor je ook altijd klagen over de begeleiding van gevangenen in het buitenland. Bij ontvoeringen van kinderen moeten ze meermaals gepusht worden.
  Berichten over het wel dan niet veilig zijn van politieke vluchtelingen in het land van hun ambassade worden niet goed geverifieerd en neigen meermaals naar de uitkomst van het gewenste resultaat van de nederlandse Verdonk regering.

  Reactie door Henny — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.31 uur

 4. Verdomd Jan, schrik ik nou toch effe op nu.nl!

  Ben blij dat alles verder goed is met je.
  NEDERLAND HEEFT JE HART/D NODIG!!!!!

  Reactie door Hans — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.41 uur

 5. @1 Peter Bosse,

  Ik heb even voor je gesnuffeld en kwam uit op dit.

  http://www.kiezenvanuithetbuitenland.nl

  Wel vreemd dat de webmaster hier geen enkele informatie over heeft gegeven, zo te lezen zijn er op dit log nog redelijk wat mensen die in het buitenland verblijven.

  Reactie door Bijdehandje — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.48 uur

 6. Idd, zeer jammer dat ik al lid ben :mrgreen: want die SPsoepkommen zouden hier niet verkeerd staan in de keuken. :lol:

  Reactie door Redstar — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.16 uur

 7. @Redstar: Je kunt ze ook kopen dacht ik.

  Mijn tomatensoepmonstertje van 4 krijgt er in ieder geval eentje :)

  Groet een medelid

  Reactie door Elfriede — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.53 uur

 8. Morgen staan we op de Markt en zal proberen de mensen zover te krijgen om lid te worden, als er wat gratis is zijn de Nederlanders wel ergens voor te vinden, en vooral voor drie soepkommen!
  Ik vind het voor Peter wel heel erg beroerd!

  Maar ik zou zeggen, je er niet bij neerleggen STEM SP.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 20 oktober 2006 @ 14.33 uur

 9. @ redstar,

  die mokken kun je ook gewoon bestellen via http://www.sp.nl/service/goederen/shop.php

  En anders maak je toch gewoon wat anderen lid?

  Reactie door Hans — vrijdag 20 oktober 2006 @ 14.39 uur

 10. Jan, als die SoePwagen uitgetest moet worden ga er vanmiddag dan even mee naar het Provinciehuis in Den Bosch. Daar staan heel wat Openbaar Vervoer medewerkers in de kou!!!! b.v.d.

  Reactie door Paula — vrijdag 20 oktober 2006 @ 15.06 uur

 11. Begrijp ik goed nu dat de SP nu ( oftewel Nu-SP) Nederland in de soep gaat helpen????. ;)

  Reactie door Leftfoot — vrijdag 20 oktober 2006 @ 15.17 uur

 12. Stemmen per internet vanuit het buitenland? Dat kan nog steeds, als je tijdelijk in het buitenland bent voor beroep of werkzaamheden van jezelf, je echtgenoot, levensgezel of ouders. Aanmelden tot 25 oktober!
  Dat staat hier:
  http://www.kiezenvanuithetbuitenland.nl/index.asp?menuId=87&iId=68&cat=VAC&mnId=87

  Als je niet staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en dus in het buitenland woont had je je voor 10 oktober moeten registreren.

  Reactie door Erik — vrijdag 20 oktober 2006 @ 15.22 uur

 13. Ja er scheelt van alles aan en ja ik weet de internet site over stemmen in het buitenland, maar hoe krijgt een geboren en getogen Nederlander dan die informatie?
  Ik heb buiten de leuke soep kommen de info niet op deze website gezien. Ik had dan ook eerlijk gezegd juist van de SP meer verwacht en zich ook vooral gaan richten op Nederlanders die al tijden in het buitenland wonen.
  Nogmaals 9 zetels is niet mis en als je daar nog eens een kleine 50% naar de SP krijgt heb je al minimaal 4 zetels om mee te beginnen.
  Dat ik jaren terug in Belgrado woonde kreeg ik een formulier van de ambassade met daarop een duidelijke aanwijzing hoe ik van mijn recht als stemmer gebruik kon maken.
  Nu is de registratie plicht vervallen, waarom weet ik niet, wellicht hebben de klerken van buitenlandse zaken meer te doen als alleen maar met dure CD 4X4 auto’s rond te rijden en overal waar ze komen alles beter te weten dan het “normale” volk.
  Ik vind het nogmaals een schande hoe de politiek omgaat met MIJN stemrecht en zomaar iets beslist waar ik NOOIT informatie over heb gekregen!
  Ik had om het minst op de SP willen stemmen maar buiten de soep actie heeft zelfs mijn SP van deze verloren 9 zetels en de roof van ons recht hier GEEN SOEP van gegeten!

  Reactie door Peter Bosse — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.16 uur

 14. Een serieuze tip voor (langdurig) bijstandsgerechtigden.

  Wiegel zei het ooit: “Een bal gehakt is goed genoeg voor jullie!”

  Maar het kan toch nog goedkoper. Koop bij een goedkope slager een kilo verse worst (€2,-). Pers het gehakt uit de darm. Gooi de darm weg; Wiegel heeft immers ook nog nooit darm gegeten. Draai kleine ballen (deelt beter uit) en laat die zachtjes gaarsudderen in een klontje margarine (dus niet braden). Een tomaatje laten meesudderen kan natuurlijk ook. Lekkerder dan gehaktballen. Eet smakelijk!

  Reactie door Sjef — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.29 uur

 15. Sorry Jan Marijnissen. Ik heb het bericht pas vandaag gehoord over je hart. De politiek maakt het je ook niet gemakkelijk… zoveel goede programmapunten en dit kabinet walst gewoon over alles heen.
  Zorg goed voor jezelf, Jan. En goed om te horen dat alles weer piekfijn in orde is.
  Ik wens je nu de regeerperiode toe in het nieuwe kabinet. Je hebt het echt verdiend!
  Je bent een man van je hart en van vele harten. :lol:
  Daarom NU SP. NU JAN MARIJNISSEN.

  Reactie door Gloria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.30 uur

 16. @1 Peter Bosse.

  Succes met alles en sterkte ! Irritant en grof dat ambassades de moeite niet nemen Nederlandse onderdanen op tijd op de hoogte te brengen.

  Ben vanmiddag even op de Waag geweest.
  Was erg leuk maar te kleinschalig, veel pers, niet zo veel mensen.
  Ik kwam in gesprek met een Surinaamse die het toevallig had gezien en jammer vond dat ze er op die manier achter was gekomen,publcitieit had gemist.
  Ze twijfelde tussen PvdA en de SP. Ze had altijd PvdA gestemd maar wist het niet meer zo zeker. Als maatschappelijk werkster wist ze haarfijn uit de doeken te doen hoeveel echte armoede ze achter gesloten deuren tegenkwam, zonder dat dit aan schulden aan postorder bedrijven e.d. te wijten was.
  Het zou dat er weer een voedselbank in het centrum bij komt.
  Verder had ik een gesprek met PvdA Nebahat Albayrak. Ze was niet te overtuigen naar de SP over te stappen, ze vond ons te radicaal.
  Hetgeen ik zonder direct succes te boeken,betwist heb. Ik heb wel het
  brutale en onbegrendse groffe gedrag van
  B3, rond JSF kwestie goed over kunnen dragen.
  Over de JSF kwestie noemde zij dat er niets was vastgelegd over het wachten met het nemen van controversieele beslissingen.
  JP Balkenende had volgens haar toegezegd dat hij prudent met het nemen van beslissingen over dergelijke kwesties om zou gaan.
  Verder noemde ze dat B3 zich zelf als missionair zag i.p.v. demissionair.

  Jan Marijnissen was top en relaxed.
  Korte helder openings toespraak !
  Het was een hartverwarmend gebaar om zelf soep uit te delen!
  De soep was echt lekker en ja… ik moet het toegeven…: ik ben zelf niet zo dol op alle associaties met te veel rood en ster. De rode soepmobiel/raket vond ik geweldig en het ontwerp van de kommen ook!
  Hopelijk komt ie binnenkort bij jullie allemaal langs!

  Op naar de 22e november en SP de regering in!

  Reactie door maria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.37 uur

 17. De Nieuwmarkt in Amsterdam. Een plein met wat marktkramen – en daarachter de Waag natuurlijk. Ook een plek met veel touristen, die er niet veel van begrepen, maar waarvan er verschillenden druk bezig waren de soepkommetjes van het SP gebeuren weg te slepen. Een leuke promotie voor de media, maar Amsterdammers, daarvan waren er maar heel weinig, – de meesten waren van onze SP.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.58 uur

 18. deze link is trouwens ook wel gaaf: http://www.webwereld.nl/comments/38688
  Via het internet stemmen is fraude gevoelig want weet nog dat er zogenaamde “veilige” sites waren die toch gehacked zijn zoals Telebankieren.
  Ook viel gisteren ineens de server uit bij de presentatie in Den Haag.
  OK BalkenEINDE zal wel op Ctrl-Alt-Del gedrukt hebben.
  Ik snap nog steeds niet dat een simpel berichtje naar de kiezers in het buitenland een luxe is?

  Reactie door Marget — vrijdag 20 oktober 2006 @ 18.08 uur

 19. Amita : Ook mijn ervaring dus. Zelf heb amper toeristen gezien die met soepkommen wegliepen. ZGebrek aan publiciteit en i.p.v.met tijdstip zal hier parten hebben gespeeld. Een ander tijdstip, bv. een zaterdag was wellicht beter geweest.
  De SP komt toch al zo weinig in beeld.

  Reactie door maria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 18.34 uur

 20. Als je mensen persoonlijk spreekt komt er veel uit, zoals je schamen voor je land. De Surinaamse vrouw die ik sprak, een top mens, vertelde me dat ze aan mensen niet meer zegt dat ze Nederlandse is maar uit Zuid Amerika komt en in Nederland woont.

  Reactie door maria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 20.00 uur

 21. # Off Topic

  Jan had een hartaanval een half jaar terug.

  Hoewel altijd sceptisch over de media neem ik aan dat dit bericht vandaag in “De Telegraaf” correct was. (?)
  Dat is toch een beetje zorgelijk.
  Zo begrijp ik niet dat Jan dit bericht dan zelf niet (eerder) bekendgemaakt heeft.
  Daar hoeft men zich toch niet voor te schamen?
  Wel de constatering dat op zo een hoog niveau politiek bedrijven ook zijn tol kan eisen.
  Niet alleen de werkdruk maar zelfs persoonsgerichte dreiging is helaas een hedendaagse realiteit.
  Niet om direct Lazrakkerig te doen, maar het geeft ook te denken over de waardering die wij voor politici moeten hebben.
  Jan heeft, weliswaar niet in ieders ogen, veel betekend voor de Nederlandse politiek en kan dit ook garanderen voor de directe toekomst.
  Zelf zou ik Jan aanraden deze krachttoer nog maximaal vier jaar te vertonen in deze arena.

  Wel is het tijd om dit te doen vanuit een andere rol.
  Een ministerschap Sociale Zaken/Werkgelegenheid of Onderwijs.
  Daarvoor is wel noodzakelijk dat men geen partij meer uitsluit om mee samen te werken.
  En dat men ook bereid is concessies aan te gaan als dit leidt tot een gedeelte van de partijdoelstellingen.

  Geen enkele partij ziet zijn complete programma vertaald in een regeringsakkoord.

  Reactie door Eerst nadenken — vrijdag 20 oktober 2006 @ 20.06 uur

 22. Mocht Nebahat Albayrak deze site lezen zou Ik wil haar er als ouder persoon er attenderen dat het niet zo moeilijk is een over het paard getilde politieke yup te zijn/ worden. Een flauwe opmerking over kapitalisten Unox soep, zegt mij genoeg.
  Zet um op Nebatah als je werkelijk betekenis wil hebben over waar het werkelijk over gaat!

  Reactie door maria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 20.15 uur

 23. Had ik ook gezien, 9 zetels die in het buitenland liggen.
  Waarom op het journaal? Aankondiging dat volgende verkiezingen de vermogenden vanuit buitenland gemobiliseerd gaan worden om JP in het zadel te houden?
  Want ga maar na. De meeste Nederlanders in het buitenland hebben toch centen? Die willen ze toch niet delen? Ze zoeken toch iemand die ervoor zorgt dat hun belangen gediend worden? Wie stemmen ze? VVD? CDA?

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 20 oktober 2006 @ 20.42 uur

 24. De SP als bedrijf
  (Dat is natuurlijk vloeken in de kerk)

  De directie onder leiding van directeur Jan Marijnissen roept alle personeelsleden bijeen in de kantine.
  Een uitstekende tomatensoep wordt opgediend en als hoofdmaaltijd is er spaghetti met tomatensaus en rode paprika.
  Een uitstekende rode wijn laat alles goed wegspoelen en als dessert is er kersentaart.
  Na deze copieuze maaltijd richt zich de directeur, de Hr. Marijnissen, tot zijn personeel.
  Geachte personeelsleden!
  Als wij de concurrentie willen verslaan moet onze productpresentatie sterk verbeteren.
  Ik geef toe, de handleidingen van onze producten laten te wensen over.
  De doelgroepen van onze producten beklagen zich over de vertaling waarin zij worden benaderd. Dit moet veranderen en dat moeten wij samen doen.
  Wij sluiten niet uit dat voor de voortzetting van ons bedrijf een fusie of samenwerking met andere leveranciers, vaak met heel goede distributiekanalen, noodzakelijk is.
  Hierbij loopt uw dienstbetrekking met ons bedrijf geen gevaar want zo een samenwerking zal leiden tot meer banen in ons bedrijf.
  Ook zal dit zorgen voor productverbetering en een versterkte marktpositie.

  Let wel, ik blijf achter onze producten staan maar innovatie is en blijft steeds noodzakelijk.

  Ik hoop dat u mij blijft steunen.

  Reactie door Eerst nadenken — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.09 uur

 25. 2 bijdragen geschrapt.
  Tomaten uit Nederland zijn vergelijkbaar met Balkenende. Ze voegen beide niets toe aan moeder natuur.
  Zou deze bijdrage wel geplaatst worden?
  en dan hoe wordt die soep gemaakt? Bouillon getrokken van? Bestrijdingsmiddelen concentratie? Chemische toevoegingen?

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 20 oktober 2006 @ 22.43 uur

 26. als ik mijn lidmaatschap opzeg kan ik dan weer lid worden? :)

  Reactie door edwin — vrijdag 20 oktober 2006 @ 23.54 uur

 27. @L´écologiste
  Wat roep je me nu?
  Meeste Nederlanders die in het buitenland wonen hebben centen? En zullen dan op de VVD of op de CDA gaan stemmen?

  Nu ik woon al JAREN (32 jaar) in het buitenland en heb altijd links gestemd.
  Ook andere vrienden die ook centen hebben stemmen ook wel links, mijn moeder b.v.b. die VEEL centen had heeft over de 100 adoptie kinderen gehad en die investeerde de SoeP uit haar eihen portemonnee

  L´écologiste je gaat wel erg kort door de bocht zeg!
  Ben je trouwens wel eens in het buitenland geweest of heb je jou informatie van het RTL4 nieuws dat er een rijke belasting onduiker gearresteerd was?

  Geloof me nu echt dat er vele Nederlanders zijn die niet het grote kapitaal bezitten en elke dag moeten vechten om hun dagelijks stukje brood.
  En zelfs als 90% miljonair was van die groep en ze inderdaad op de VVD of CDA zouden stemmen zo wat???
  Hoe noemde wij dat nu alweer?….wacht ff ——->ik dacht democratie

  Reactie door Peter Bosse — vrijdag 20 oktober 2006 @ 23.55 uur

 28. Ja zeg! Het schiet zeker tekort om te denken dat alleen arme mensen op de SP stemmen.
  Daar ken ik teveel mensen voor die niet alleen stemmen op hun portemonnee, maar op hun hart en brein. Deze combinatie is van groot belang. Je moet namelijk wel een geestelijke ontwikkeling hebben doorgemaakt om rijk te zijn en SP te stemmen.
  Deze mensen zijn goud waard. En de partij groeit… meer en meer. Steeds meer mensen die van hun hart geen moordkuil maken. Het zijn mensen die zichzelf maar ook anderen welzijn gunnen. Zo ken ik mensen die trots zijn om belasting te betalen en daar graag de armen mee van dienst willen zijn. Ook zij storen zich aan dit beleid.
  Dus nee, de SP is VEEL MEER dan de partij van de mensen met de smalle beurs. Wel zal de SP deze mensen niet in de steek laten. Zij blijven oog en oor houden voor de minstbedeelden.

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.19 uur

 29. He he Gloria Pfff ik dacht dat ik de enige was hier, dus niet gelukkig!

  Er zijn in SP juist ook veel mensen die boven modaal verdienen en zich terecht zorgen maken naar welke kant Nederland gaat.

  Ik stoor me echt mateloos dat als ik in het Buitenland woon, ik dan maar veel geld zou hebben.
  Er zijn vele, heel veel Nederlanders die gekozen hebben om buiten Nederland te gaan wonen. Dit vaak door een huwlijk, en die hebben vergeleken met het Nederlands salaris echt heel weinig.
  Zij hebben vaak niet het geld om even naar Nederland te gaan om familie, vrienden te bezoeken.

  Ook mag dan hun echtgenoot(te) dan niet mee.
  Je wilt niet weten wat een probleem ik heb gehad om een visum voor mijn vrouw te regelen.
  Want die zal wel komen om in Nederland zwart te gaan bijverdienen toch?
  Niet dat ik terug zou willen naar Nederland, maar stel dat…
  Ik moet dan eerst, volgens de wet, modaal verdienen om vrouw en dochter over te laten komen.
  Een diplomaat daarentegen kan met een eenvoudig samenwoning contract met een niet Nederlander zo maar een Nederlands paspoort aanvragen!

  Nee Nederlanders in het buitenland, buiten een aantal goed betaalde managers, hebben het vaak zwaar en worden door de politieke partijen bewust of onbewust gediscrimineerd.
  Dit heb ik helaas weer moeten zien omdat ik van mijn stemrecht ben ontnomen.

  Reactie door Peter Bosse — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.37 uur

 30. @ Pool

  Hierbij voor jou de stand van zaken bij de politiek Barometer van NOVA vanavond:

  Zetels:
  CDA 46
  PvdA 44
  VVD 26
  SP 16
  GL 6
  CU 6
  D66 2
  SGP 3
  PvdD 1

  Mijn God!! Als dit de 22/11 uitslag was dan is het niet moeilijk om te zien hoe het verder gaat: CDA/VVD/CU… (zucht)

  Pool, het komt vast wel goed! Blijf relaxed en geniet van die korte tijd in je dacha.
  Hopelijk heb je ook nog wat zonuren. :)

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 0.51 uur

 31. @28 Peter Bosse

  Waar woon je? Want ik heb gehoord dat je wel dit weblog kunt lezen in het buitenland, maar niet kunt reageren. Of zit jij nu tijdelijk in Nederland?
  Ja, het is absurd geworden die politieke regels. Dit zijn inderdaad de regels voor ‘buitenlanders’ geworden. Verdonk beleid!
  Peter, zet nog alles in het werk om mee te kunnen stemmen. Mail Jan Marijnissen! De SP moet nu gaan regeren en iedere stem telt! Maar ja, dat had jij ook al begrepen.
  Wat mij betreft. Ik ben wel arm nu, maar ik stemde altijd al links. Ook in mijn rijke tijd! Ik zou mij geschaamd hebben om het voor mijzelf alleen maar goed te willen hebben en daardoor zoveel anderen tekort te doen.(VVD mentaliteit) Maar nu is het andersom… nu doet de politiek mij zeer tekort!
  Leuk dat je hier reageert trouwens, Peter!

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 1.02 uur

 32. Hallo Gloria zoals je zag op NOVA slecht nieuws! Maar zeg nooit-nooit toch?
  Nee hoor kan gewoon reageren hoor en ben nog steeds in Macedonië.
  Klik maar eens op mijn naam en dan zie je meteen wat ik en mijn stichting hier doe.

  Ook heb ik en van Jan en van Harry hun mobiele telefoon maar vrees dat zij niets meer kunnen doen voor mij en de velen die gewoon hun stemrecht is ontzegd!

  Maar ik ga wel duimen en in de tijd dat ik nog als oorlog verslagever werkte heeft mij dat altijd geholpen

  Reactie door Peter Bosse — zaterdag 21 oktober 2006 @ 2.18 uur

 33. @ 27 Peter Bosse,

  Sorry Peter. Natuurlijk had ik het niet over jou. Ik weet ook wel dat er in het buitenland mensen wonen die SP willen stemmen. Misschien dat ik me heb laten meeslepen door de gedachte, die ik maar niet kwijt raak, dat heel veel landgenoten hier hun zakken vullen met allerhande zaakjes en vervolgens mooi weer gaan zitten spelen in Zuid-Frankrijk (om maar 1 plek te noemen) en inderdaad John Deuss stond pasgeleden weer eens in de krant omdat hij was opgepakt op…Bermuda.
  Maar wat je zegt klopt: het is een democratisch recht van iedereen om te mogen stemmen. Het viel me op dat nu dit item ineens in het nieuws komt en dat het om 9 zetels gaat. Zou CDA, VVD aanvoelen dat zij stemmen verliezen of zinnen ze op een manier om bog vaster in het zadel te komen? Ben overigens benieuwd of bij de uitslag op 22 november er ook een overzicht komt van waar de buitenlandse kiezers op gestemd hebben. Het spijt me dat je je stem niet kunt laten gelden, terwijl je dit nu op 21 oktober, nog 1 maand voor de verkiezingen, toch gemakkelijk zou moeten kunnen. Regels regels regels. Brrr.

  Reactie door L´écologiste — zaterdag 21 oktober 2006 @ 10.02 uur

 34. Lin(ks)e soep !

  Reactie door Simbro — zaterdag 21 oktober 2006 @ 11.46 uur

 35. Las dat de partij Van Wilders de partij zonder kiezers volgens NOVA, ook al bezig is met acties.

  Reactie door Jofel — zaterdag 21 oktober 2006 @ 13.19 uur

 36. @1 Peter Bosse,

  Ook jij bedankt voor de genomen moeite jongen.

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.26 uur

 37. Met Bos ben je de klos,
  Met Jan ben je de man !

  Reactie door Simbro — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.55 uur

 38. Met Maxim Verhage
  nog meer lege magen
  en met Rutte
  wordt het weer jutten !

  Reactie door Simbro — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.57 uur

 39. Gloria, partij van de dieren 1 zetel? dat zou ik echt leuk voor ze vinden.

  Reactie door carla — zaterdag 21 oktober 2006 @ 18.42 uur

 40. @39 carla

  Ik zit nu Rondom Tien aan te horen en daar is de Partij van de Dieren aanwezig.
  Maar ook een dierenarts van het CDA. En dat figuur beweert dat het (C)DA de beste partij voor de dieren is!!!!!!! Nou ja, hier word je toch niet goed van? En de rest is ook te stupide voor woorden. Maar ja…NC!!RV.

  Ja, zou wel goed zijn als ze een zetel kregen in dit land. Ik heb vreselijke reportages gezien over het vervoer van koeien en varkens. Om te huilen… :(

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 22.00 uur

 41. Mensen omkopen met giften is wettelijk trouwens niet toegestaan voor politieke partijen.
  Je kunt trouwens beter de kleur oranje gaan gebruiken in verband met je overloop naar de oranjes.
  Je doet me denken aan Coenraad van Beuningen!
  Een man met twee zielen.
  Alhoewel met twee zielen heb je nog wel een beetje integeriteit.
  Hoeveel zielen moet een politicus eigenlijk hebben Jan?

  Reactie door blue tomato — zaterdag 21 oktober 2006 @ 22.50 uur

 42. Gloria, ik heb rondom 10 ook gezien, helemaal mee eens die kerel van het CDA kwam ook niet overtuigend over en wat dacht je van die andere pielemoos met die bril op dat was helemaal een dierenslachter bah.

  Dan moet ik steeds weer denken aan die vreselijke beelden van die koeien in die veehal, ik wou dat ik dat nooit had gezien.

  zeggen ze ook nog dat het in nederland niet zo slecht is als in andere landen, die kerel kwam daar steeds mee maar daar ging het niet om , we wonen hier en die dingen mogen hiet NIET gebeuren.

  nou pfff dat ben ik weer even kwijt, pretigge zondag ondank alles

  Reactie door carla — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.05 uur

 43. Ja mensen ik weet dat dit niks met soep heeft te maken maar het moest even.

  Reactie door carla — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.06 uur

 44. @41 blue tomato

  Normalerwijze heeft de mens EEN ziel.
  Dit is het ware hart. (Dus niet die van vlees en bloed)
  Vanuit de ziel wordt de mens bezield. Weinig mensen bereiken hun ziel… dat diepste innerlijkste deel van geheel de mens.
  En geheel de mens bestaat uit ziel, geest en lichaam. Alleen deze laatste laten we achter als we de Aarde verlaten.
  Belangrijkste is dat Jan bezield is van een maatschappij die leven geeft aan allen. En niet alleen aan de geldduivels.
  Dit betekent een eerlijke verdeling over alle lagen van de bevolking, want allen dragen hun steentje bij. Jan is dus een mens van zijn ware hart! Dus bezield van het socialisme. Een sociale economie, een sociaal land, een sociale bevolking. En op z’n minst zou ieder mens dit moeten zijn!
  Hangt ervan af hoeveel hart je voor elkaar hebt. En hoe meer hart in de samenleving, hoe meer de samenleving bezield is van SAMEN LEVEN met of zonder koningshuis.

  We zullen op 22/11 zien hoe het met het WARE HART van ons volk gesteld is.

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.29 uur

 45. @42 carla

  Ja, dat is wat ik bedoel. Die beelden vergeet je nooit. En die mensen? Ik zal het voor mij houden…
  Jij ook een hele prettige zondag!

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.33 uur

 46. @43 carla

  Het heeft alles met soep te maken!!!
  Gelukkig niet de SP soep, maar hoeveel mensen trekken de soep niet van de botten en beenderen van de dieren. En dan nog gehakt van de dieren maken! De slachtoffers…

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.37 uur

 47. Ben benieuwd of er vegaballetjes in de soep van Jan zitten, maar diervriendelijke balletjes mag ook haha.

  Als ze in godsnaam maar die arme biggetjes met rust laten, wat betreft hun balletjes.

  Reactie door carla — zaterdag 21 oktober 2006 @ 23.46 uur

 48. He, Carla, fijne zondag en meer.

  Reactie door Wilbert — zondag 22 oktober 2006 @ 0.53 uur

 49. Hetzelfde voor jou, Wilbert

  Reactie door carla — zondag 22 oktober 2006 @ 9.57 uur

 50. @29 Wel, Peter Bosse, een heel uitgebreide
  site die van, in het Nederlands vertaald,
  De Kamer van Koophandel in Macedonië en voor
  alsnog is de naam van Hans Vos, dus mogelijk
  een nog echte ‘collega’. Verbazingwekkend is, dat er een tijdsverschil in zit van een
  uur en je middernachtelijke aktiviteiten, of
  thuis met een laptop? Hoe kan het toch zo
  zijn, dat de frequentie van bezoeken van een
  dergelijk weblog zo laag ligt? Het lijkt een
  ingewikkelde organisatie, waarop toch heel
  wat berichten zouden moeten binnen komen en
  dat zijn er sinds enkele jaren, gemiddeld
  minder dan 1 per dág! Hoe zit het dan feite-
  lijk met de communicatie met Nederland, maar
  goed, een indruk wékkend site lijkt het wel!
  De door jouw verstrekte info, zouden we hier
  ook vanuit hulpverlenende instanties en bijv. ambassades, uwv en sociale diensten
  kunnen betrekken, dus komt mij een funktio-
  neren in Macedonië, zoals je stelt, wat onbegrijpelijk voor, als ik die vergelijk
  met soortgelijke situaties ‘in den vreemde’!
  Hans Vos, zal dus ook jouw mening onder-
  schrijven en samen kunnen jullie dan
  mogelijk verhaal hálen bij Buitenlandse ZAKEN, hier! Fijne zondag gewenst !

  Reactie door Madelief — zondag 22 oktober 2006 @ 11.16 uur

 51. @ 44 Gloria,

  We zullen op 22/11 zien hoe het met het WARE HART van ons volk gesteld is.

  Zo is het.

  Ik hou mijn hart vast.

  En nog even over de dieren.
  Koeien zijn runderen. LAten we zeggen meer dan zo’n 10.000 jaar geleden liepen hier nog wilde runderen rond. Daarna begonnen we die dieren langzaam te domesticeren.
  Lange tijd hebben die dieren ee belangrijke plek ingenomen in ons dagelijks leven.
  Nu maak ik even grote sprong en kom op Mansholt. De productie moest omhoog.
  Wageningen maakte het ene na het andere plan om die arme dieren verder op te foken (zoals de managers nu met ons doen). Als het zo doorgaat zullen we straks niet eens meer koeien zien. GElukkig zijn er nota bene hobbyisten! (waar blijft de verantwoordelijkheid van de overheid!) die zeldzame rassen in stand houden. Die rassen werden specifiek gehouden aangepast aan de lokale omstandigheden. Ons landschap is tegenwoordig een ratjetoe. Vroeger was alles aan ekaar op een logische wijze en op menselijke maat aan elkaar gelieerd. Maar door de zucht naar meer (en dan vooral geld door productie van laagwaardige producten die zogenaamd ambachtelijk gemaakt zijn, ons zo verteld dor de machtige reklamewereld)door de zucht naar meer is men begonnen te manipuleren op en schaal die nog nooit vertoond is.Dan hebben ook nog eens een keer onze onderwijsinstanties verzuimd ons daar op te wijzen.Wie weet nu wat voor landschappen we hebben, wat voor runderen, schapen, honden etc. nog authentiek zijn in Nederland, etc. onze geschiedenis om economische redenen verloochend en ons onze identiteit ontnomen en nu velen van ons in een vinexwijkje leven in de middle of nowhere zonder enige binding met dat stukje grond…pfffffff
  ik stop ermee. Waar is het HART van Nederland?

  Reactie door L´écologiste — zondag 22 oktober 2006 @ 12.18 uur

 52. O ja, het CDA is de partij die deze productie bij de boeren heeft aangepraat en de VVD de club die er echt achter zit. Zoiets als eerst stuur je een missionaris om de mensen mak te maken en te vervreemden van hun eigen roots vervolgens laat je ze goedkoop werken voor de kapitalist. Vroeger ging het zelfs om slaven en slavendrijvers.

  Reactie door L´écologiste — zondag 22 oktober 2006 @ 12.24 uur

 53. Ons land is dus niet mooi meer want het moet opgejaagd in de vaart der volkeren.
  Maar wat is die vaart dan? Een Ferrari die in 1 uur tijd van oost naar west rijdt?
  Als het zo door blijft gaan zoals nu, wat is er dan nog van onze welvaart en ons welzijn over; de menselijke maat? Wat is er dan nog over van onze ziel, onze geest en ons land? Is er dan nog überhaupt sprake van een gemeenschappelijke harmonie? Kunnen we het misschien iets rustiger aan doen?
  Moet een kip nu persé binnen een week slachtklaar zijn?

  Reactie door L´écologiste — zondag 22 oktober 2006 @ 12.38 uur

 54. @50 Madelief,

  Já ja, het is me wat.
  De èchte Peter Bosse zou eens moeten weten. Ik heb sterk de indruk dat hier misbruik gemaakt wordt van iemands naam/site.
  De èchte Peter Bosse is geboren op
  6-2-1954, dus nu 52 jaar oud.
  Als degene die hier onder die naam reagerende de werkelijke zou zijn, zou deze ook dondersgoed weten, wat te doen en waar op tijd de informatie te halen.
  Ik heb hier mijn vraagtekens bij.

  Peter Bosse is trouwens géén oorlogsverslaggever maar een (video)journalist en tevens bekend daar als plaatselijk zanger, die al jaren in Macedonië verblijft.

  Madelief, het ga je goed, zal hier soms nog wel lezen. maar zo de stand van zaken nu is, néé!
  Reageren zal ik hier nog maar sporadisch doen, er zit mij nèt iets tevéél tussen waar een vies luchtje aan zit.

  En om op de SP te stemmen, daar heb ik dit jezus-weblog niet voor nodig toch?
  Het begint zo langzamerhand nog erger te worden als de bijbel.
  Stelletje jehova’s getuigen los waarschijnlijk.
  Ó ze weten zo goed hoe een ander zich moet gedragen, maar ze zijn zelf zo onverdraagzaam als de pest en dan noemen zichzelf nog socialist ook.
  De taal die ze eruit slaan, néé ik heb het hier echt gehad.

  Halleluja in exelsus Deo Glohohohohohohohohria.
  Pak je kans meid, het log is gehéél voor jou, maar dat was het al zo langzaamaan.
  De chatbox van Gloria en Carla en consorten.
  Veel plezier hier dames.

  t’Begint hier steeds meer te lijken op een nachtelijke chatbox van een paar éénzame ouwe troela’s die niet weten hoe de tijd door te komen.

  Madelief, je ziet me wel weer eens verschijnen, (hoogst waarschijnlijk na de verkiezingen) maar aan deze onzin ga ik niet langer meedoen.
  Hoop dat je snapt dat ik niet jouw hier mee bedoel.

  Sterkte in dit geheel van hersenspinsels.
  Voor de rest van de reageerders hier met wel goede bedoelingen, ik zal jullie wel missen, maar hopenlijk is deze gekte hier over een maand voorbij.
  Het ga jullie goed.

  Reactie door Bijdehandje — zondag 22 oktober 2006 @ 13.59 uur

 55. Bijdehandje, ik begrijp exact wat je be-
  doelt en mogelijk dat ik zelf ook wat trilo-
  gietjes ga produceren, of dat overlaat aan
  experts op dat gebied.
  Na een maand práten/schrijven we weer bij!
  Waar ik geen soep van lust is de manier waarop vanmiddag bij een uitzending, waar
  het LJG bij betrokken werd, met name Harry
  van Bommel van de SP een ten onrechte opmer-
  king te verduren kreeg, nl. over het huidige Israël, alsof alleen de SP twijfels
  heeft over de rechtmatigheid van de wat tien
  tallen jaren geleden gestichte Staat door de
  VN ! Jammer dat betrokken figuur niet écht
  man en paard noemde, en dat dan bijv. Harry
  niet zelf was uitgenodigd om aan het gesprek
  deel te nemen. Gespreksleider was Barend
  (van Barend en Van Dorp) van wie ik in dit
  gezelschap méér had verwacht! Nog steeds la-
  ten mensen zich voorstaan op alle mogelijke
  kom af, en zonder er erg in te hebben dis-
  crimineren zij op hun beurt dus anderen….
  en die kwestie zou hier eens 4 weken moeten
  kunnen wegblijven, en had ik meer serieuze
  mensen verwacht die onomwonden de fouten zouden veroordelen van het Buitenlandbeleid
  van de (opgerichte) Staat Israël.
  Gebruikmaking van oude geschriften kan nu
  zeker niet in het licht van de laatste twee
  duizend jaar geschiedenis ter verdediging
  worden aangevoerd, net zo min als andere
  landen dat tav andere zaken nog mogen claimen! Mocht het onderwerp toch binnenkort
  hier op de agenda staan, met een zeer genuan
  ceerde mening van de SP, dan hoop ik dat je
  er alsnog op wilt reageren, nog wetende van
  het begin van deze Staat!
  Het slaat dus ook nergens op om de SP af te
  wijzen op grond van haar mening over de ma-
  nier waarop het huidige Israël ‘opereert’ en
  staat de SP dus ook niet alleen mbt dit hei-
  kele onderwerp dat met vele anderen wordt
  gedeeld! Mag ik toch hopen dat je er de 23ste nov. er weer bij bent! Met vr.gr.,

  Reactie door Madelief — zondag 22 oktober 2006 @ 16.22 uur

 56. Het komt volgens mij niet goed op 22/11 wat betreft een linkse regering, Rouwvoet loert naar een plaats in het kabinet, let maar eens op! Heb deze man altijd simpathiek en integer gevonden maar weet nu wel beter. Diny

  Reactie door Diny Keldermann — zondag 22 oktober 2006 @ 17.07 uur

 57. @55 Madelief,

  Een aller laatste reactie voor dit moment van mij.
  Ik snap exact wat je bedoeld.

  Afgelopen week heb ik een uitzending gezien van de joodse omroep waar rabbijn soeterdijck, of hoe die ook heten mag bij aanwezig was.
  Het kwam op het volgende neer.

  De SP was één grote èllende voor de Joodse gemeenschap en voor de staat Israël, omdat er afgelopen zomer SP-leden hadden meegedaan aan de demonstratie.

  Hoe kortzichtg kun je zijn?

  En met dit laatste bedoel ik dus ook het weblog, de reageerders die hier nu bezig zijn, massaal vertrokken waarschijnlijk van een andere site, die niet meer aan hun wensen voldoet, komen ze hier hun gram halen.
  (jáháá want chatten zit er niet meer in, dus proberen ze het hier)

  Ik bedank voor de eer, de SP is mij te waardevol om op deze manier verder te discuseren.

  Ik vind het net ècht lastige jehova’s die langs de deur hun gelijk niet kunnen halen en afgewezen worden en het nu op de welbekende jezus-manier hier op het log proberen.

  (Ik zou zo zeggen, bij de openingszin van deze lui is het altijd we komen jezus brengen, zet hem maar in de schuur)
  En heláás, ik kom het hier ietsiepietsie
  tevéél tegen van die gefrustreerde halleluja-figuren.

  Ik mag toch hopen dat er nog éne slimmerik zit die er door heen prikt.

  Hallelujá.

  Gloria, it’s for you.
  Preek deze hele weblog maar vol met je zgn. verdraagzaamheid, maar een goed lezer volstaat met 3 stukjes van je en weet precies waar Abraham de mosterd vandaan haalt.
  (zo onverdraagzaam als de pest!)
  En dat is dus niet de wáre SP-mentaliteit.

  Nogmaals hallelujá!

  Madelief, tot over een tijdje, als al deze idioterie weer over gewaaid is naar de town on the sea.
  Onze TC heeft weer wat te corrigeren en om op poten te zetten.

  Het beste lieve schat (om met gloria te spreken) het ga je goed en hoop voor jou dat je het hier nog volhoudt.
  Tot over een tijdje en dit was dus ècht mijn laatste reactie voorlopig.

  Reactie door Bijdehandje — zondag 22 oktober 2006 @ 18.33 uur

 58. Bijdehandje ik wil niet grof doen..maar tolerantie lijkt bij jou ver te zoeken!
  Dat is jammer voor jou! Laten we elkaars mening respecteren..Tolerantie en respect dus!..of wijs jij liever alles af wat niet in jouw straatje past? Daar lijkt het wel op!

  Reactie door cynthia — dinsdag 24 oktober 2006 @ 11.36 uur