De keuze van het NOS Journaal

Het NOS Journaal is steeds meer het Journaal van de heersende krachten en machten, de gevestigde orde. Gisteravond had het 8 uur journaal een reportage over de wantoestanden in de thuiszorg als gevolg van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Honderden werkers in de thuiszorg, die als gevolg van die wet hun baan dreigen te verliezen, demonstreerden gisteren in Den Haag. Ze werden toegesproken door Agnes Kant. Dat werd ook gefilmd door het Journaal. Niet raar, want de SP is de enige partij geweest die heeft steeds gewaarschuwd voor de gevolgen van de wet die zich nu openbaren.

En wat zien we ‘s avonds op tv? Gekwijl van de PvdA- en CDA-woordvoerder dat ze de klachten ‘serieus nemen’…. Maar ze hebben willens en wetens vóór de wet gestemd! Terwijl elk verstandig mens had kunnen voorzien dat de gevolgen van de introductie van marktwerking in deze sector zou leiden tot: slechtere zorg voor ouderen, wisselingen van verzorgenden waar dat niet gewenst is, ontslag voor vele goede mensen en de opkomst van financiële avonturiers in de sector die mensen te werk stellen op uitzendbasis.

Maar in het Journaal geen beelden van Agnes Kant…, zelfs geen vermelding van het feit dat de demonstranten alleen steun kregen van de SP omdat alle andere partijen – zij hadden immers allemaal voor de wet gestemd – veilig binnen bleven om zich te verdringen voor de NOS-camara’s.

Agnes Kant spreekt de demonstranten toe.

Het Journaal speelde ook al een dubieuze rol tijdens het referendum over de Europese Grondwet. En, oh ja, op het onlangs gehouden congres van de SP (derde partij van het land!) deden ze natuurlijk ook niet live-verslag zoals een week daarvoor wel gebeurde. Ze likken liever de hielen van CDA, VVD en PvdA. Daarvoor is altijd onbeperkte aandacht….

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 25 oktober 2006 :: 0.11 uur

162 Comments

162 reacties

 1. Van harte mee eens. Je moet als politicus natuurlijk altijd terughoudend zijn met kritiek op de media, maar er zijn grenzen.. Wat dat betreft hebben ook de ‘fortuynisten’ een punt, hoewel ze de vergissing maken het NOS journaal als links af te schilderen, in plaats van als ‘gevestigde orde / establishment’.

  Reactie door Freek — woensdag 25 oktober 2006 @ 1.40 uur

 2. Zowel het journaal als Nova geven er steeds meer blijk van dat ze de huidige coalitie steunen en voor kritiek daarop blijkt ineens geen ruimte meer te zijn..Dat geeft op zijn minst aan dat er ineens “iets raars” aan de gang is!! Zijn de media soms “omgekocht”?? Je zou het haast wel denken..Bewijzen zal moeilijk zjn, maar vorlopig heeft de NPS wel de schijn heel erg duidelijk tegen!

  Reactie door Ton — woensdag 25 oktober 2006 @ 1.50 uur

 3. De NOS moet het nieuws volgen en brengen, maar niet sturen. Het is aan kiezers/kijkers om te bepalen tussen wie de verkiezingsstrijd gaat en het is niet aan de NOS om daar alvast een voorschot op te nemen.

  Reactie door Tom — woensdag 25 oktober 2006 @ 2.19 uur

 4. Ik heb Nova via Email wel eens verweten instrument van de zittende macht te zijn.
  Geen reactie daarop gekregen.
  Op z’n minst is zo’n verwijt een reactie waard dunkt mij.
  Waarschijnlijk had men geen geloofwaardig verweer.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 25 oktober 2006 @ 2.25 uur

 5. @ Wattenstaafie
  Dat heb ik ook al gedaan, maar het gaf hetzelfde resultaat..De inhoud van mijn mail deugde volgens hen niet en daarom ook geen antwoord!

  Reactie door Ton — woensdag 25 oktober 2006 @ 2.45 uur

 6. What else is new? Veel media hebben het nog steeds over de ‘grote 3′ als het om politiek partijen gaat. Ook bij ons in Brabant is het Brabants Dagblad bezig met een serie van CDA, VVD, en PvdA. Geen wonder dan mensen straks ook maar die drie partijen kan opnoemen. Met oogkleppen op, maar dan anders.

  Reactie door Ronald Hoogenboom — woensdag 25 oktober 2006 @ 2.46 uur

 7. Ik heb binnen mijn familie ervaring met de thuiszorg, maar sommige mensen van de thuiszorg die ik over de vloer kreeg waren geen onverdeeld genoegen. Laat me dan maar mijn belastingcenten houden en zelf bepalen waar ik mijn zorg inkoop en wie ik over de vloer krijg.

  Reactie door Eric — woensdag 25 oktober 2006 @ 3.10 uur

 8. Blijkbaar meent de redactie van het Journaal dat het beter is om het mogelijke verlies van werk van duizenden goed gekwalificeerde werknemers in de thuiszorg te presenteren als een klein, nog wel door CDA en PvdA recht te breien ‘weeffoutje’ in de nu in te voeren WMO dan als een groot maatschappelijk probleem dat pas nu wat serieuze aandacht lijkt te krijgen van deze partijen. Een probleem waar niet alleen nu veel werkers in de thuiszorg het slachtoffer van worden, maar ook de de hulpbehoefenden die deze zorg nodig hebben.

  Wat ik zelf ook opvallend vond, was de op afgelopen maandag geringe aandacht (in de late journaals van de NOS zelfs afwezig) voor het feit dat de Tweede kamer na alle aarzeling nu toch had ingestemd met de afschaffing van de huurbescherming.

  De kijkers moeten, als het kan, zo veel mogelijk in de roes gehouden worden dat er, “na het zuur van de afgelopen jaren, weer goede tijden aanbreken voor Nederland”. Duizenden mensen op straat door een niet goed doordachte WMO, of berichten over honderdduizenden mensen die straks als gevolg van de nu verder doorgevoerde huurliberalisering hun huur niet meer kunnen betalen, daar lijkt geen ruimte voor te zijn. Of men bestempelt de aandacht die van de kant van de SP wél is voor de reële consequenties van ondoordacht kabinetsbeleid simpelweg als uitingen van “paniekzaaierij”.

  Aan de andere kant zou ik zeggen: laat het Journaal vooral op deze wijze doorgaan met het brengen van ‘nieuws’, gekleurd door de afwezigheid van kleur. Het rood van de SP. Gelukkig zijn er altijd nog andere nieuwsmedia die wél aan serieuze nieuwsgaring doen, wetend dat ze met eenzijdig belichte reportages hun journalistieke professionaliteit (om het maar even voorzichtig te zeggen) op een laag niveau brengen. Een niveau dat in ieder geval z’n invloed heeft gehad op de keuze van stemmers in het referendum voor de Europese Grondwet, een die namelijk verrassend anders bleek te zijn dan de positie waarin de meeste media zich hadden ingegraven.

  De komende weken zijn er in ieder geval genoeg thema’s waar we als SP mee de verkiezingen kunnen ingaan, thema’s waar dit kabinet op het laatst nog even duidelijk heeft willen laten zien welke kant het mee opwil.

  Reactie door David Tompot — woensdag 25 oktober 2006 @ 3.34 uur

 9. En al het nieuws op radio, teletekst en veel regionale zenders is ook allemaal nos.
  Nederland staat bovenaan wat betreft persvrijheid. Wat betekent dat het nieuws zonder probleem gelogen, bedrogen en verdraaid kan worden.

  Reactie door spinner — woensdag 25 oktober 2006 @ 3.41 uur

 10. Ach, in het begin kreeg Pim ook geen aandacht maar mensen zijn niet gek.
  Grappig dat D66 wel aandacht kreeg bij NOVA, de partij die op nul staat.

  Reactie door n de vries — woensdag 25 oktober 2006 @ 6.47 uur

 11. Goeden morgen vrienden SP.

  Ach meerdere malen heb ik hier al aangegeven dat de Rechtse media maffia het gebied beheersen.
  En het wordt er niet beter op.
  Op alle Media posten of het nu krant, TV of zelfs advertentie bladen zijn, is die maffia aanwezig, en doen er alles aan om de opinie in hun richting te brengen.
  Maar niet wanhopen, na 22 november kunt U er voor zorgen daar verandering in te brengen,

  Daarom Stem op 22 november op de Socialistische Partij!!!!!!!!!!

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 25 oktober 2006 @ 7.09 uur

 12. @ N. De Vries: je zult ook zien dat ze heel snel op de stoep staan als de SP ooit gaat verliezen. Ook dan dienen ze gewoon de kliek van PCVVDA.

  Reactie door Vincent — woensdag 25 oktober 2006 @ 7.23 uur

 13. Goed dat het hier via Jan’s web log eindelijk eens onder de aandacht wordt gebracht, de aanleiding spreekt voor zich. Anderen en ik zei de gek, hebben op diverse topics reeds melding van de vreemde keuzes van Nova en journaal gedaan. Berlusconi van de lage landen.
  Ook ik heb diverse emails gestuurd maar die zijn zonder antwoord gebleven. Opvallend was inderdaad de houding van journaal etc. tijdens het EU referendum, waarbij er met een paar miljoen belastinggeld werd gesmeten of het niets was. Het wordt tijd om eens wat vraagtekens te plaatsen bij de redacties van het journaal en actualiteitenprogramma’s in verband met hun selectieve berichtgeving. Hierbij wordt een truc gehanteerd die ook in de fotografie geldt, n.l. “de kunst van het weglaten.”
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 25 oktober 2006 @ 7.31 uur

 14. Waar gaat het om? Om de wisseling van de macht. Het journaal kiest voor desinformatie.
  Wie heeft het voor het zeggen daar? Oprechte journalisten in ieder geval niet. Die krachten houdt het management buiten de deur. Ik heb dit ook gezien bij een belangrijke overheidsinstelling waar een CDA-er zit die achter de schermen ervoor zorgt dat vakbekwame krachten geen stap verder komen en wanneer het niet anders kan dan maar via de achterdeur gedumpd worden. Die instelling is net als het journaal. De onderwerpen komen meestal nog wel aanbod (soms wordt er wel eens één “vergeten”) maar dan komt er een soort prietpraat waardoor de effectiviteit sterk gereduceerd wordt. Dat kun je ook vakbekwaam noemen. Ons journaalteam is vakbekwaam in desinformatie.
  Jan ik heb het al eerder gezegd start een eigen zender en we gaan gigantisch groeien. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.
  En voor elke oprechte journalist: sla terug die managers!

  Reactie door L´écologiste — woensdag 25 oktober 2006 @ 8.20 uur

 15. @ 8 David Tompot,

  Had je bijdrage nog niet gelezen. Je hebt het goed onder woorden gebracht!

  Reactie door L´écologiste — woensdag 25 oktober 2006 @ 8.27 uur

 16. Wordt het niet eens tijd om de nieuwsgaring bij de publieke omroepen af te schaffen, op deze manier wordt er alleen maar geld weggegooid.
  De objectiviteit is ver te zoeken, maar ja, je kan je geldgever toch niet bekritiseren.

  Reactie door Pool — woensdag 25 oktober 2006 @ 8.29 uur

 17. Eindelijk wordt het nu eens ronduit gezegd.
  De media verschuilen zich altijd achter persvrijheid. Zij hebben op het grootste deel van de bevolking invloed. Het is dat deel van de bevolking dat passief met politiek bezig is (en dat is hun goed recht), en, als ze al gaan stemmen, af gaan op de berichtgeving van de media. Persvrijheid staat dan in verhouding tot het dragen van verantwoording. Die vrijheid mag zich dan niet uiten in ´wij bepalen wel wat wij tonen´ maar ´wij bepalen wat wij zo objectief mogelijk willen tonen´.
  Maar… hebben ze de SP benadeeld? Volgens mij zit er een stevige groei in de partij, en dat gedurende jaren.

  Reactie door Arie Smits — woensdag 25 oktober 2006 @ 8.41 uur

 18. Met haar neus tegen het raam kijkt zij naar buiten met veel smacht.
  Haar vastheid heeft het meisje die morgen al vroeg gebracht.
  Ze hebben haar afgezet en zijn weer snel gegaan.
  Met de lichte van hun auto op afbetaling nog aan.

  De politiek roept kind ben blij.
  Je ouders bergen je op financieel vrij.
  De politiek roept het is de economie die zegt dat het moet.
  En dan roept nog zo vent voor de kinderen is het weg brengen goed.
  Dan elke dag op schreeuwend op de TV die Leen.
  Mensen kopen en lenen de kinderen met twee banen zendt je toch heen.
  De politiek roept u kan nu in het geld zwemmen.
  De kinderen is geen bezwaar maar dan wel op ons stemmen

  Zo zijn de kinderen geworden tot een economie product.
  Geplant en berekent hun komst, de liefde voor en de behoefte van het kind ver weg gedrukt.
  Naakt op deze wereld gezet.
  Is het niet gezond, dan geen no-claim zo is men hier over ontzet.

  De ouders tonen met deze geweldige berichten totaal geen berouw.
  En hopen dat hun kinderen liefde krijgen van een vreemde vrouw.
  Ze zijn druk met hun aanzien streven.
  Het geluk van een kind, ach wij hebben toch ook een leven.

  De ogen van het kind lichten op.
  Daar komen ze haastig aan, hun geduld is door al die haast zo goed als op.
  Kom snel naar huis
  Dan kan je nog een half uurtje voor het slapen gaan kijken naar de buis
  .
  De liefde van die dag bestond uit een zoen bij morgens gaan
  En een zoen bij het slapen gaan.
  Daar tussen was een groot gat.
  Het maakt het leven van een kind zo mat.

  In haar bedje voor het slapen gaan.
  Loopt er over haar wangen een traan.
  Hopelijk droomt zij van ravotten overdag in haar buurt met veel lol.
  Ach, en dan is het niet er als je trapt in een honden drol.

  Reactie door De Hakker — woensdag 25 oktober 2006 @ 8.56 uur

 19. Maar wat de hele samenleving van de NOS be-
  slist moet weten is de de flater binnen de
  Kamer van mevrouw G.v.O., categorie wereld-
  nieuws en uiterst belangrijk om ons via het
  journaal te doen weten: d.w.z. dat niemand
  nog op deze fractie zal stemmen, wat een verschutting en het zegt iets over de keuzes
  die de NOS daarmee op de kaart zette en daarmee zichzelf kennelijk nog minder serieus neemt, dan wij n.a.v. zo’n moment
  doen. Dergelijke grappen horen bij program-
  ma’s als De Werelde Draait Door of is goed
  voor de reklame van Pearl of Hans Anders,
  of Specsavers en dan is het grappig.

  Ik neem dan maar aan dat mevr. v.O. meer be-
  lang hecht aan haar outfit dan zich te be-
  helpen met een bril, indien ze haar lenzen
  was vergeten in te doen. Mogelijk dat ze de
  volgende keer halverwege de zitting in de
  Kamer verlaten zal als blijkt dat er plotse-
  ling een ladder in haar kristalnylons zou
  schieten of zo.

  Maar Nederland is kneuterig naïef en geeft
  alle ruimte aan iemand die vermoedelijk flu-
  weelzacht kan zeggen: oh, oh,…ik was een
  beetje dom! Was….?????

  De afhandeling van het door haar gebrachte
  item had reeds plaatsgevonden of kon in heel
  korte lijnen ook kortgesloten worden en de
  zendtijd werd op die manier weggegooid be-
  lastinggeld.
  Gandalf ziet het goed: de kunst van het weg-
  laten!

  Veel stemmers op veel kleine partijtjes kun-
  nen straks samen goed zien, dat er straks
  niet met hun stem gebeurt, van wat zij ervan
  verwachten. De Kieswet had al drastisch ver-
  anderd moeten zijn op een geheel andere ma-
  nier beter vorm gevend aan waarop de kiezer
  denkt te kunnen vertrouwen.

  Onderwerpen als gebrekkig onderhoud aan de
  dijken, teveel aan CO2-uitstoot, waardoor
  nog meer wegen en nog meer vrachtverkeer via
  Nederland onderwerp van gesprek zouden moeten zijn, maar gaat de NOS nu dus aan
  ethervervuiling doen en de opgebouwde status
  veronachtzamen? Tja wat moeten we nu als
  eerste nog privatiseren: ik denk dat dát dit
  Kabinet moet zijn dat in de étalage mag.
  Kiezen moet straks helemaal niet moeilijk
  zijn t.a.v. deze coalitie, nl. Te Koop of Verkocht.

  Ha ha, die SP, waar ik en velen op afgaan
  weten het al tijden: waar men jaloers op is
  zal uit de schijnwerpers gehouden worden en
  is dus gebaseerd op angst voor het doorsto-
  ten van de partij naar wezenlijke solidari-
  teit, warme belangstelling voor deze samen-
  leving, en handzame duurzame oplossing aan-
  dragend voor werkelijke problemen en daar ook aanspreekpunten voor op touw zette.

  Het witheet worden van te constateren onge-
  lijkheidssituaties die omgebogen worden naar
  een bloedrode stroom van krachten, waar heel
  velen graag soep van lusten en zelfs daarmee
  gevoed en verwarmd worden, ja, zo kan het
  dus ook!

  De NOS kunnen we maar het best een ‘goed her
  stel’ toewensen en power om de rug recht te
  houden en redakteuren overal in den lande
  moeten zich realiseren, dat van hun werk-
  wijze zij mogelijk ook zelf zwaar de dupe
  kunnen worden…en zodra de ‘kabel’ wordt
  vrijgegeven er een andere uitleg aan pers-
  vrijheid kan worden gegeven en véél uitge-
  breider dan wat wij nu over de wereld te
  zien krijgen!

  Reactie door Madelief — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.04 uur

 20. Na aanleiding van het congres heb ik een boze mail naar het journaal gestuurd.
  Toen de PVDA en het CDA congres zo uitgebreid op tv waren te zien heb ik ze gemaild met de vraag hoe gaan jullie het SPcongres verslaan?
  Op de zelfde manier als de andere congressen was hun antwoord.
  Mooi niet dus.
  De NOS maakt van de verkiezingen een Bos Balkende show. BAH!

  Reactie door evalien — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.12 uur

 21. + 14,

  Over het management. Hoofdredacteur Hans Laroes zei 3 jaar geleden dat door de professionalisering journaslisten hun domineesrol gewijzigd zien in een managersrol. Hij zag daar ook nadelen.
  Ik citeer even “Behalve het voordeel van professionalisering – namelijk kwaliteit – ziet ook Laroes nadelen. “Iedere professionele beroepsgroep heeft de neiging zich op zijn eigen hemellichaam terug te trekken en zelfstandig rondjes rondom de aarde te gaan draaien.” De professionalisering resulteert, aldus de hoofdredacteur, te vaak in “autistische arrogantie” en onbenaderbaarheid” van de journalistiek. zie
  http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2003/detail_objectID4046_FJaar2003.html

  IS Hans Laroes inmiddels gezwicht voor het geld? Of was het destijds bluf?
  Volgens Jensma van het NRC op dezelfde bijeenkomst is het NOS-journaal OK: “De discussiesite van Het Journaal is tot nu toe uniek in Hilversum. Het enige nummer dat televisieprogramma’s voor reacties plegen open te stellen is dat van Korrelatie”.

  Bij de NOS-journaal website is een forum. Daar zouden we ons ongenoegen duidelijk kunnen maken. Maar ga daar maar eens kijken. Het lettertype is zo klein en de letters staan zo dicht op elkaar dat je niet eens kunt lezen wat er staat!
  Typisch weer desinformatie. Wel zeggen dat je open staat voor kritiek en dat laten zien door te zeggen dat iedereen kan reageren, maar vervolgens in de praktijk het zo moeilijk maken dat er niets van terecht komt. Of heb ik iets verkeerds gedaan waardoor ik alleen kleine letters krijg? Site:
  http://www.nos.nl/nosjournaal/voorpagina/index.html

  Reactie door L´écologiste — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.27 uur

 22. Ach raar dat SP ineens klaagt over het linkse journaal en Nova. Hier heeft rechts al jaren last van.
  Zolang er programma’s op TV komen met titels persoons gegevens en kritisch links (terwijl hier extreem links mee bedoeld wordt. Hebben we ooit gehoord van kritisch rechts?
  Was wel een programma van de Vpro maar de titel zei al genoeg.
  Trouwens Nederland blijkt de grootse persvrijheid in de wereld te hebben.
  Wat voor waarde moet je daaraan hechten als die pers alleen maar van 1 signatuur is.

  Reactie door Klaas — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.33 uur

 23. Ik ben bang dat het vroeg of laat tot een volks opstand komt,het volk pikt het niet meer,en Tv praat me er niet van!die verkopen aleen de mooie plaatjes,en krijgen onder tafel af en toe wat toe geschoven He vvd!!!
  Die nette pakkie,s dragers van vvd en pvd A en de hele zooi zijn net animeer meiden in een verlopen bar!wachtend op nieuwe klanten,door zich opnieuw te smincken.
  De SP hoeft niet te smincken,die staat voor de arbeider die langzaam krepeert.
  ben blij dat we hier nu een weblof Sp hebben en dat de SP gauw plaats neemt in Baarn,waar corruptie hoogtij viert van A t/m Z
  Jan ….kop op de Tomaat zit vol vitamine!!

  Reactie door WILLEM.V.LEMMEREN — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.38 uur

 24. In het DEBAT zou men dit ook kenbaar moeten maken als men het ook over de de zorg heeft.
  Betekent vrijheid van pers ook dat men andere geluiden met opzet weglaat?

  Reactie door Ben tarici — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.48 uur

 25. Eindelijk.Nu erkennen jullie het zelf ook in het openbaar. Ik ben daar al jaren mee bezig, maar tot nu toe geen respons van de SP.Weet je dat ik zelfs een groepje mensen bij elkaar had die het probleem wilden gaan aanpakken? Helaas hadden we de middelen niet om er echt iets aan te doen, en moest het blijven bij ingezonden stukjes (die meestal niet geplaatst werden) en bijdragen aan weblogs.

  Reactie door aad sweep — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.51 uur

 26. Kan de gevestigde orde/establishment/aivd met de digitale setop-box kastjes precies zien wat er in iedere huiskamer wordt gekeken?? Dan kan de verkiezing zeer nauwkeurig voorspeld en dus vervalst worden. Ik neem aan dat er “two-way” communicatie mogelijk is voor o.a. de interactieve TV, software matige updates van de kijkdoosjes van kabeltv kastjes. In de analoge tijd hadden we daarvoor de behaviorscan blackboxen.
  Een ieder met een nonconformistisch links kijkpatroon, de de intelligentsia en 61% van de huisartsen zullen
  gescand worden.

  @Alle andere partijen veilig binnen bleven om zich te verdringen voor de NOS-camaras.

  Persoonlijke mond tot mond communicatie is effectiever.
  you and me can turn a whisper to a scream.

  Reactie door zeno prattle — woensdag 25 oktober 2006 @ 9.55 uur

 27. WMO = Wet Maatschappelijke Onrust =(

  Reactie door Joost — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.02 uur

 28. Kan de gevestigde orde met de digitale setop-box kastjes precies zien wat er in iedere huiskamer wordt gekeken??

  Dan kan de verkiezing zeer nauwkeurig voorspeld en dus gestolen worden. Ik neem aan dat er “two-way” communicatie mogelijk is voor o.a. de interactieve TV, software matige updates van de kijkdoosjes van kabeltv kastjes.

  In de analoge tijd hadden we daarvoor behaviorscan blackboxen. Een ieder met een nonconformistisch links kijkpatroon, de de intelligentsia en 61% van de huisartsen zullen gescand worden.

  @Alle andere partijen veilig binnen bleven om zich te verdringen voor de NOS-camaras.
  Persoonlijke mond tot mond communicatie is effectiever.
  you and me can turn a whisper to a scream

  Reactie door zeno — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.02 uur

 29. @10 Fortuyn werd ook volledig afgemaakt in de media en men probeerde hem te negeren.
  Op het laatst lukte dat dus niet meer.
  Het volk weet gelukkig beter en is minder dom dan de meeste politici denken.

  Reactie door Klaas — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.07 uur

 30. @Alle andere partijen veilig binnen bleven om zich te verdringen voor de NOS-camaras.
  Persoonlijke mond tot mond communicatie is effectiever.
  Agnes can turn a whisper to a scream

  Reactie door zomaar — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.16 uur

 31. sorry, browser problemen

  Reactie door zeno — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.17 uur

 32. Volgens mij is Jan Marijnissen genoeg op tv en is ook heel Leiden tomaten rood, zelfs de tomatensoep(oja, die is naturlijk al rood)
  Dus aandacht genoeg,ja over het journaal
  Er is tegenwoordig een mooi forum van het tv journaal ga daar eens naar toe, maar om 14 miljoen Nederlanders het naar hun zin te maken is erg moeilijk.
  Zeker in verkiezings tijd is naturlijk alle aandacht mee genomen
  Sjaco

  Reactie door s.aalbersberg — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.21 uur

 33. Maar ik heb van de week zonder problemen reclame mogen maken op tv voor de nr 2 van het pvda

  Reactie door Paul de Leeuw — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.25 uur

 34. En dat wij toffe jongens zijn dat zullen zij weten. 22 November 2006, De CDA en de PvdA dronken een glas, deden een plas en alles bleef zo als het was.

  Volkskrant 25 October 2006: De coalitie die niemand wil.

  Er is een levensgrote kans dat er na 22 November een coalitie komt die niemand wil, namelijk van CDA en PvdA.

  Reactie door Henk.H — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.32 uur

 35. Beste Jan, een suggestie (kleintje maar hoor):
  Zorg dan dat Agnes de volgende keer buiten staat om de menigte toe te spreken en jij binnen om de beroepsgedeformeerde pers te masseren.
  En verder is het natuurlijk zo dat dezelfde beroepsgedeformeerden vrolijk meedoen met het PvdA/CDA-spelletje ‘wie wordt de grootste?’ en dus kan de rest figuurlijk doodvallen.

  Reactie door Kaj — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.46 uur

 36. Het is jammer dat de NOS geen aandacht aan deze zaak heeft besteed. Aan de andere kant is het ook fijn dat politieke partijen niet uitmaken wat de NOS uitzendt. Nederland stond weer bovenaan bij de landen met de beste persvrijheid.

  Reactie door robert rb — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.49 uur

 37. De belangen die de media heeft en de invloed die deze regering heeft, maken de media tot een partijdig en niet meer objectief functionerde voorlichtings machine.

  Het volk wordt hoe dan ook wat voorgespiegeld en wijsgemaakt, maar wil de massa dan niet bedrogen worden?

  Waarom denken denkt de grote massa niet zelf na, kost zeker ook al te veel moeite.

  Men laat zich liever een voorgekouwde prak voor zetten, hoef je niet zo lang te kauwen, verteert senller, zodat je nog meer pulp tot je kan nemen.

  Bah, bah, zielige vertoning al met al.

  Reactie door e.krul — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.53 uur

 38. functionerende
  denkt
  voorgekauwde
  sneller

  Reactie door e.krul — woensdag 25 oktober 2006 @ 10.55 uur

 39. @34
  Persvrijheid kan ook zijn dingen niet brengen dat is ook vrijheid.
  Als daar had gestaan met de perswaarheid dan was het een ander verhaal.

  Reactie door Jofel — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.07 uur

 40. Weer een mooi voorbeeld.
  http://www.ad.nl/verkiezingen/article741206.ece

  Reactie door Jofel — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.10 uur

 41. Hakker, 18

  Wat een waar gedicht heb je hier weer gemaakt, geweldig en heel aangrijpend.

  Zo moet een kind het ook voelen en ouders gaan daar maar al te vaak aan voorbij.

  Ik ben zelf altijd thuis geweest voor mijn 2 kinderen , ze zijn nu volwassen en ze zeggen nu dat ze een fijne en geborgen jeugd hebben gehad, ook al hadden we geen KTV en buitenlandse vakanties en ook geen wintersport , we gingen naar Zeeland en dat waren leuke vakanties.

  Het is belangrijk dat je plezier hebt met elkaar , doe eens een spelletje aan tafel, dat is heus niet ouderwets maar juist heel erg relaxed en gezellig.

  Maar ja dat zal niet meer zo veel vookomen daar is geen tijd meer voor.

  Reactie door carla — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.12 uur

 42. Ach Jan maak je daar niet zo druk over!
  De achterban weet wel beter!
  Het gros van de media zijn loosers met een grote bek, maar om zelf politieke verantwoordelijkheid te dragen durven ze geen van allen, omdat men weet hoe men dan zelf afgehakt wordt door hun collega’s.
  Eigenlijk bestaat er geen echte gedreven politieke verslaggever meer.
  Ik krijg steeds vaker de indruk dat op de school voor de journalistiek alleen roddel journalistiek wordt onderwezen.
  En om de geloofwaardigheid in de politek nog verder onderuit te schoppen herhalen we Mw van Oudenallen 1000 keer op een avond om de kijker te laten zien hoe lomp sommige politici zijn.

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.13 uur

 43. Typisch dat je, afhankelijk van hoe je in het leven staat, vindt dat het journaal links dan wel rechts is. Naar mijn mening is het journaal (en het gros van de overige media) ernstig links georienteerd in tegenstelling tot wat hier wordt gesuggereerd.
  Ik denk dat het tijd wordt dat eenieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en dat “we” minder moeten wachten op regelgeving van de overheid. Iedereen die kan moet meehelpen om te zorgen dat zij die ECHT niet kunnen een menswaardig bestaan (en dat is royaal boven bijstandniveau) krijgen. De pest met de Nederlandse verzorgingsstaat is alleen dat iedereen weet waarop zij recht hebben, maar dat het gros voor het gemak maar ff vergeet dat bij elk recht minimaal 1 plicht hoort waaraan eerst voldaan moet worden.
  Als iedereen die kan (of men nu wil of niet) gewoon zou participeren in de maatschappij en het principe van “wat gij niet wilt dat u geschiedt, ….” wat meer in ere zou houden dan zou het er hier een stuk leuker op worden.
  Ergo, stop met het “Calimero-complex” en neem je leven in eigen hand!!

  Reactie door EP4E — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.16 uur

 44. [...] SP-voorman Jan Marijnissen kan weinig respect meer opbrengen voor de manier waarop het NOS-journaal te werk gaat. Op zijn weblog legt hij uit waarom. [...]

  Pingback door Are you hung up? » Jan Marijnissen: NOS journaal het journaal der heersende krachten — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.20 uur

 45. He de SP word wakker.
  Willen ze het dan nog niet snappen dat media maakt en breekt.

  Dat is hetzelfde als je met mensen over een taboe wil spreken.
  De een wil het vertellen en de ander luisterd niet.

  Volgens de NOS staat nederland als een van de hoogste genoteerd,betreffende de persvrijheid.
  Ze bedoelen propaganda het hoogst genoteerd.

  Voorbeeld.
  Zembla/tegenlicht: Karkens in afghanistan,problemen met het leger en die geven door aan de afghaanse marionetten,dat ze Karkens moeten negeren,alleen als ze arm eraf geschoten is mag hij naar binnen.
  Hij is niet gewild door de nederlandse machthebbers.

  Dan een reportage van Nova.
  De fotograaf die begon te schieten,alsof hij in het wilde westen was.
  Hij wou een reportage maken over de commando’s en speelde vroeger nog met klappertjes pistolen met zijn vriendjes van 11 jaar.
  Flapdrol Mr Kamp verteld met droge oogjes dat de journalisten een vrij beeld geven van afghanistan en dat ze kunnen doen wat ze op willen schrijven.
  Terwijl de eindraportage word nagekeken en desnoods sommige stukken gecensueerd.

  Ik denk wat men zaait,dat oogst men.
  Net zoals ik en menige andere,hebben de SP ook mede gedeeld wat er die dag 9-11 is gebeurt.
  Niet erin opgaan en vragen ontwijken en niet beantwoorden.

  Wat er in afghanistan word gedaan,kan het daglicht nietverdragen.
  Volop heroine handel.
  De taliban wou die opium vernietigen en kijk nu eens.
  De amerikanen zitten vet in die handel.
  Het is moeilijk te omvatten,maar reken maar dat ze vet verdienen aan die zooi.
  Lees alleen maar de contra-nicaracua affaire en de contra-iran.

  Beter mondje dicht,oogjes toe en welterusten.

  Reactie door sander — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.21 uur

 46. Journalisten zijn tegenwoordig bang geworden om voor links versleten te worden.
  Want volgens extra-rechts is de media nooit rechts genoeg en de journalistiek en opiniemakers hobbelen daar in mee.

  Reactie door spinner — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.30 uur

 47. ..wel raar inderdaad dat NOS uitpakte bij de congressen van de 3..en dat de grotere SP HELEMAAL NIET wordt verslagen..daar hoef je niet gefrustreerd over te zijn,maar het is wel raar..De SP wordt bewust nog als kleintje gezien,denk ik…you wait and see 22 nov. zien we elkaar weer…25 zetels !!!!

  Reactie door eric — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.49 uur

 48. “”The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum.”

  - Noam Chomsky”

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.54 uur

 49. @ 40 Jofel,

  Goeie link.
  Wanneer VVD, CDA en PvdA zo in het nieuws blijven dan roepen ze uiteindelijk de misère over hunzelf af. Want zij zijn de enigen die nog te zien zijn en waartegen gereageerd kan worden. Nederland is in een staat van crisis en wanneer je dan probeert om het te verbloemen gaat het steeds meer tegen je werken. Zo was het negeren van het probleem buitenlanders door Melkert, aangekaart door Pim, uiteindelijk uiteindelijk ook grote misère voor PvdA.
  Probleem blijft dat veel vermogenden en ook kleine huizen/appartementen bezitters bang blijven voor hun hypotheek en daarom rechts stemmen. Deze mensen kunnen niet meer normaal denken omdat ze zich haastig door het leven spoeden (geen tijd meer om te denken) om de schuld af te betalen. Dus lopen ze aan het lijntje van de bank en hun manager en doen vervolgens aan belangdenken en niet aan normaal de gedachten laten gaan.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.04 uur

 50. What’s new! Het Journaal is altijd al het onafhankelijke doorgeefluik of het blindegeleidehondje van de macht geweest

  Reactie door Jurryt — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.14 uur

 51. Grappig vandaag in het nieuws,Gaat het niet zo, dan maar zo
  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/10/sp_moet_stickers_verwijderen.html

  Reactie door s.aalbersberg — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.27 uur

 52. robert d (36)
  het is zo dat politieke partijen juist alle invloed hebben op de media, alleen is dat beperkt tot de grote drie. En het “links”zijn van die journalisten is alleen maar links tot en met PvdA en GL. Zo lijkt het toch nog aardig objectief.
  Ik heb een beetje angst dat de SP hier aan wil toegeven, zie de discussie met Ronald v. Raak

  Reactie door aad sweep — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.30 uur

 53. journalisten durven al tijden niet door te vragen.
  balkenende 1,2,3 heeft geen enkele vorm van (media)kritiek gekregen, ja wat slappe aanzetjes om daarna heftig mee te knikken.
  het is toch niet zo moeilijk om de gevolgen te laten zien van dit beleid?

  het dieptepunt wat dit betreft is toch wel het tonen van een minister-president die soep staat in te schenken ten teken dat hij de mensen in het land niet is vergeten, eerst plukken dan een soepje inschenken.
  dat werd getoond met droge ogen?!?!?
  de media hebben geen lef meer.

  Reactie door rutger — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.39 uur

 54. Sander@45 …..en die reportage was van niemand minder dan Connie Mus, die naar aanleiding van die reportage een uitstekend journalist werd gevonden.

  @43 ep4e,
  Waaruit blijkt dat de media links zijn, het tegendeel is inmiddels bewezen. Linkse media, met zonder stropdas en geitenwollensokken waren er in de tijd van Joop den Uyl. Lang geleden dus. Ondertussen zijn de bepalende personen zoals redacteuren gaan behoren bij een inkomensgroep die goed garen spint bij rechtse – zeg maar VVD/CDA – partijen.

  Reactie door Gandalf — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.51 uur

 55. Ja….hier valt niets aan toe te voegen. het hadden mijn eigen woorden kunnen zijn en het is heel erg triest voor de S.P. en Agnes.

  Maar ik hoop, dat dit feit wel even tijdens een TV debatje naar voren wordt gebracht!!

  Reactie door ReneR — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.54 uur

 56. Zo juist ontving ik onderstaande reactie op mijn email aan de redactie van het NOS journaal.

  Dank u voor uw e-mail, die ik inmiddels ter informatie heb doorgestuurd naar de betrokken redactie. Reacties en op- of aanmerkingen, tips en aanbevelingen worden in dank aanvaard.

  Kijk eens aan. Als iedereen even reageert, heeft het misschien effect.

  publieksreacties@rtv.nos.nl

  Reactie door Gandalf — woensdag 25 oktober 2006 @ 12.59 uur

 57. Ik heb dit geschreven naar publieksreacties:
  Geachte redactie,

  Ik heb grote moeite met de wijze waarop de media de berichtgeving omtrent de politiek en de verkiezingen brengt. Vele zaken rondom de SP worden opzettelijk niet gemeld.
  Gisteren nog de actie Grijs op Reis, het feit dat Agnes Kant (als enige politica!) de acties omtrent de thuiszorg vanaf het begin steunde en gisteren aanwezig was. We kregen alleen wat gebazel van het CDA en de PvdA die zich er 4 jaar lang niet om hebben bekommerd.
  De melding dat jonge vaders niet meer uitgezonden hoeven te worden als militair, maar niet vermelden dat het een SP-motie was. RTL is tenminste eerlijk genoeg die zaken wel te vermelden. Jullie vermelden bij moties van CDA, VVD, PvdA en zelfs Van Oudenallen wél wie de motie heeft ingedient.
  Het volledig verslaan van VVD en CDA congressen, het PvdA congres irritant onderbreken met wederom herhalingen van VVD en CDA congressen die reeds vele malen waren getoond. Stukken van D66 (??) en GL, maar totaal NIETS over het SP congres!
  Het constant noemen van 3 grote partijen terwijl iedereen weet dat de SP een goede vierde is, wat ledental betreft zelfs forse derde.

  ´RIJSWIJK (ANP) – De website http://www.stemwijzer.nl heeft in een week tijd een miljoen stemadviezen gegeven. Dat heeft het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) woensdag bekendgemaakt.
  SP

  Kiezers krijgen het vaakst het advies om op de SP te stemmen. Dat advies werd meer dan 135.000 keer gegeven, gevolgd door het CDA (ruim 133.000) en de Lijst vijf Fortuyn (ruim 112.000).´

  Bij deze zou ik u willen verzoeken de zaken eerlijker en objectiever weer te geven.

  Met vriendelijke groet,

  Irma Koopman

  PS Afschrift wordt als klacht gedeponeerd bij de Nationale Ombudsman

  Reactie door Irma — woensdag 25 oktober 2006 @ 13.29 uur

 58. Hoi Gandalf, is gebeurd..ben benieuwd wat ik te lezen krijg!

  Reactie door cynthia — woensdag 25 oktober 2006 @ 13.37 uur

 59. Is men niet opgevallen, dat het intervieuwniveau van de Journalisten van een zeer laag niveau is? De vragen zijn op zo’n Roddelniveau belandt dat men zich zou moeten afvragen of we niet voor de GEK worden gehouden.
  Begint men vanmorgen met het intervieuw van Marijnissen een hele tijd over de GEZONDHEID en dat hij dit verzwegen zou hebben bla,bla, terwijl informatieve vragen als: Gratis Openbaar vervoer, Onze jongens OORLOG laten voeren in Afganistan, Justitiele BLUNDERS, Zorgverzekering- en de groter wordende KLOOF tussen ARM- en RIJK, Het (deels)afschaffen van (vette)Hypotheekrente voor RIJKEN(koop lekker een huis voor 2 miljoen en trek >1 miljoen van de BELASTING af.!!! Kortom: Journalisten zitten weer eens te verzuimen met hun duur betaalde salarissen en wellicht moedwillig, want vele bovenvermelde onderwerpen zullen zij als eerste in hun portemonnee gaan voelen, dus gewoon over koetjes en kalfjes blijven praten. Zelf heb ik enige ervaring opgedaan met de ONBETROUWBAARHEID van jounalisten en dat zij immer worden teruggevloten door hun REDACTIE of dat nu de Telegraaf is of het AD. Persvrijheid is al lang opgegaan in de Grootkapitaalwurggreep van Bedrijven(ter verantwoording worden geroepen t.b.v. Groot Adverteerders die anders hun grote dagbladadvertenties elders zullen onderbrengen) Diverse Journalisten hebben mij dit bekend, dus Persvrijheid; Ho maar! Als men nu eens naar Amerika kijkt blijft men zich toch verbazen over de Kritiek van de Pers, want daar wordt toch veel kritischer naar belangrijke punten van de samenleving b.v. De Bush administration- kritiek op de Oorlog in Irak- Afganistan en zelfs Israel. Onze Pers copieert via Persbureau Reuters klakkeloos de persberichten!
  Over Conny Mu(t)s gesproken; Die kan zo het Israelisch kabinet in. Hoezo onafhankelijk?
  Onze Frits Barend heeft nog steeds een 2e W.O.Oorlogstrauma en komt daar maar niet bovenop. Paul Witteman en Jeroen Pauw vinden hun EGO belangrijker dan de geintervieuwden.
  Karel de Graaf wil nog weleens zijn oude niveau benaderen! Kortom: Waar blijven de echte VECHTERS voor de DEMOCRATIE?

  Reactie door Haagland — woensdag 25 oktober 2006 @ 13.58 uur

 60. Na de verkiezingen van volgende maand kunnen ze niet meer om ons heen.

  Reactie door Seraphis — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.07 uur

 61. Beste Jan,

  Misschien zou je ook een keer iets aardigs kunnen vertellen over de media? Radio 1 zond bijvoorbeeld een groot deel van je congresspeech live uit. En in Met het oog op morgen ben je ook regelmatig te horen. We doen ons best iedereen aan bod te laten komen.

  Reactie door Tino Wallaart — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.10 uur

 62. zij zijn groot en ik ben klein dat is niet eerlijk… zielig gedoe

  Reactie door Jaap — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.21 uur

 63. Misschien kan de SP Hart van Nederland eens mailen/bellen (als er iets is wat Nederland moet weten),want daar kijken ongeveer 1,5 miljoen mensen per dag naar.
  Ook niet verkeerd lijkt mij.

  Onderstaand las ik op de site van SBS6
  Heeft u tips voor Hart van Nederland? Mail deze dan naar hart@sbs.nl of bel met de Hart van Nederland tiplijn op 020 – 800 7777

  en….

  er zitten hier zoveel mensen die heel veel verstand van poltiek hebben:

  Heeft u ook nog geen enkel idee op wie u gaat stemmen de komende verkiezingen? Heeft u wel een mening over politiek in Nederland en zou u het leuk vinden om in november de speciale verslaggever voor Hart van Nederland te worden? Meld u dan nu aan! Reacties graag naar hart@sbs.nl, onder vermelding van verkiezingen 2006.

  Reactie door Laura — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.21 uur

 64. Kieswijzer… ik deed hem meermaals en anderen ook al dus de uitkomst is niet puur. Misschien deden maar 80.000 mensen hem, net als ik meermaals met verschillende input m deze te testen. Ik deed dat en hij klopt vaak niet.

  Het is een idee voor partijen om een politieke bijsluiter te maken, SP, GL, Partij voor de Dieren bijv. Zoals de politieke canon die op JMs weblog staat.

  Daaruit voortkomende een wijs-kiezer.
  Geef een voorbeeld van een kabinets behaalt item en dan de vraag zou u daarop gestemd hebben? Nee moet zeer vaak voorkomen dan.
  Gevolg: u wilt helemaal geen VVD CDA (PvdA) kabinet!

  Tijd voor een wijs-kiezer dus?

  Reactie door Barend LSZST — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.32 uur

 65. 56 Gandalf.

  Dat is standaard wat de NOS doet.
  weken later als je nog steeds niks gehoord heb,dan reageer je weer.
  Dan hoor je gewoon niks meer.

  Reactie door sander — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.51 uur

 66. Hoezo… dachten jullie dat er nog een echte vrije pers was dan?
  Leve de ‘New World Order’ :’(

  Reactie door LaFolie — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.56 uur

 67. ach wat zijn we weer zielig.

  Reactie door tom — woensdag 25 oktober 2006 @ 15.18 uur

 68. Sander@65, Weet ik wel. Mijn reactie op de reactie was lichterlijk spottend.

  Reactie door Gandalf — woensdag 25 oktober 2006 @ 15.21 uur

 69. Toch zag ik Agnes Kant gisteren op nederland 1 bij Karel van der Graaf net na het journaal van 18:00 uur in een uitgebreide reportage over dit onderwerp.
  Hier kwam zij juist veel aan het woord.

  Reactie door Helma D. — woensdag 25 oktober 2006 @ 15.45 uur

 70. Inderdaad wat je noemt eenzijdige berichtgeving. Overigens word ik behoorlijk moe van het marktwerkingsdenken van Balkenende en zijn veertig rovers. Hoe kun je nu in zaken als de zorg (thuis-, ouderen- of gezondheidszorg) marktwerking willen introduceren? Dat is bespottelijk!

  Reactie door Mike's Webs — woensdag 25 oktober 2006 @ 15.48 uur

 71. Goh, het gaat niet echt vlot met Shell daar in Rusland. Wie denkt dat Bos de juiste man is om dat in de toekomst op te lossen, think again. Op Balkenende of Rutte hoef je evenmin te rekenen. Free trade is bij lange na nog geen fair trade.
  Alle PVDA, CDA en VVD spindoctors ten spijt, gewoon een kwestie van de juiste netwerken.
  Nietwaar?

  Is de oorlog in Sudan een poging van Bush om zijn politiek van het ‘exporteren van democratie’ te adverteren? Of gebruikt men deze ellende om de Afrikaanse markt te dwingen te liberaliseren?
  Ik heb in de VN een steeds lager vertrouwen.
  De oorlog tussen Libanon en Israel was buiten de VN om al veel eerder geregeld en ook het conflict met Noord Korea wordt door de VN onnodig uitvergroot.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 25 oktober 2006 @ 15.55 uur

 72. het kan aan mij liggen maar ik heb al jaren het gevoel dat juist de NOS (en ook Nova) als een propagandamachine van links is. Kijk naar de verslaggeving over het Midden-Oosten, Irak etc. Kan het nog linkser, dacht het niet.

  Reactie door johannes — woensdag 25 oktober 2006 @ 15.58 uur

 73. @70 johannes

  Hoe rechts zal jij dan wel niet zijn!

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.01 uur

 74. Ik zag gisteren op de zender Russia Today een hedendaagse documentaire over Noord Korea. Een Russische presentator kon daar zonder problemen ter plaatse verslag doen en liet terloops een heel ander beeld zien van Noord Korea dan dat wij hier voorgeschoteld krijgen.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.02 uur

 75. @56 Gandalf

  Bedankt voor de link. Ik heb een klacht ingediend.

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.03 uur

 76. Helma @ 68. Dat is niet de NOS maar EénVandaag van AVRO/TROS.

  Reactie door Daniel — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.06 uur

 77. @21 L´écologiste

  ‘Het lettertype is zo klein en de letters staan zo dicht op elkaar dat je niet eens kunt lezen wat er staat!’

  Ctrl -toets ingedrukt houden en tegelijkertijd aan het scrollwieltje van je muis draaien.
  De leters worden dan groter/kleiner.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.13 uur

 78. Er is hoop mensen.
  De PVDA/CDA/VVD hebben een verkeerd beeld gegeven van hun beramingen.
  Ze komen een miljard te kort.

  Wie is de pineut.

  http://www.ad.nl/verkiezingen/article741206.ece

  Reactie door sander — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.19 uur

 79. Kinkt inderdaad als beperkte berichtgeving. Aan de andere kant komen bepaalde ‘rechtse’ politici ook niet altijd flatteus in beeld (ik-ben-toch-niet gek?!-Balkenende bijvoorbeeld. Maar ja, die zorgt dan ook zelf voor genoeg materiaal.)
  Overigens is het van de zotte dat men marktwerking in de thuiszorg wil introduceren. Het is in geen enkele vorm van zorg op zijn plaats en voorspelt weinig goeds .

  Reactie door Mike's Webs — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.28 uur

 80. Dat in het Jourmaal alleen de Pvda aan bod komt is toch al jaren een feit. Niet voor niets denken zoveel mensen dat het het Bos-Journaal heet.

  Reactie door m. van Uchelen — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.30 uur

 81. De Nederlandse omroep heb ik, op enkele uitzonderingen na, nog nooit serieus genomen.
  Platte staatstelevisie in het format van zelfingenomenheid en spelletjes.

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.36 uur

 82. @80

  Ó vandaar die rare kaboutertjes die uit vreemde “hoekjes” kwamen kruipen?

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.41 uur

 83. @ Gloria, lang zo rechts niet als jij denkt (en misschien stiekem hoopt).

  Reactie door johannes — woensdag 25 oktober 2006 @ 16.45 uur

 84. @ 82
  Dat is geen kaboutertje, dat is Woutertje!!

  Reactie door m. van Uchelen — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.00 uur

 85. @84

  Zet je naam maar weer gewoon in het rood hoor, je bent zo doorzichtig als de pest.
  Viespeuk!!!!

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.10 uur

 86. @jan,

  dat zijn grote woorden!

  maar het is kletskoek hoor, dat het journaal propaganda voor de zittende machten bedrijft. zo is er bijvoorbeeld voor splinters als wilders, pastors en hoe de lpf tegenwoordig ook mag heten veel en veel meer aandacht dan ze op grond van de polls ‘verdienen’. en wordt verdonk regelmatig als gek wijf weggezet. hirsi ali is wel heilig bij de nos – maar om die nou zittende macht te noemen?

  ik erger me gek aan de lege campagne van dit moment. net als jij denk ik – maar om dat nu af te reageren op de jongens en meisjes van de nos?

  ik vind het lullig voor kant dat ze ondanks haar inzet zichzelf niet terug zag. en wat zijn er veel kamerleden die zich horendol werken en er niks publicitairs voor terug krijgen, ongeacht de partij. nogmaals: geen enkele rechtvaardiging voor botte bijl op je blog.

  en verder was het een uitstekende reportage. zo was het bijvoorbeeld heel interessant om te zien dat er van de duizenden thuiszorgers die hun baan op de tocht zien staan slechts 200 de moeite hadden genomen om naar den haag te komen. en bleek de voorzitter van de branchevereniging vooral bang voor het wegtrekken van thuiszorgers naar andere branches – goed nieuws voor de thuiszorgers zou ik zeggen, werkgelegenheid genoeg en geen reden voor zwetende kamerleden!

  bij nader inzien: dat was nou leuk geweest om aan kant voor te leggen…

  patrick

  Reactie door patrick — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.20 uur

 87. @85
  Zou de persoon die zich verschuilt achter de naam ‘Bijdehandje’ zo vriendelijk willen zijn om niet steed onbegrijpelijke, maar ook onaardige reacties te willen sturen op stukjes die ik mail.

  Reactie door m. van Uchelen — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.33 uur

 88. @87

  Gezien je weder-reactie in @84 weet je verdomde goed waar het hier om ging.
  Anders noemde je Woutertje ook niet metéén bij naam toch????

  Maar vrees niet, ik heb alles nog bewaard van die periode en opgeslagen, dus als je nog verder gaat met ontkennen, wil het wel even publiceren hoor, totaal geen probleem.

  Zelfs de spotprent van Wouter Bos die uit de P#k kruipt kan ik hier nog tonen, met naam en ál, dus als je wilt kan ik ècht onaardig zijn.

  Er zijn trouwens wel meerdere bloggers hier die dit kunnen vaststellen en beámen.
  Aan jou de keus.
  Je zegt het maar, je krijgt het zoals je het hebben wilt, aan jou de keus.

  Kijk Monique, als je het ergens niet mee eens bent, breng het dan op een normale manier, maar niet zoals je dat afgelopen voorjaar deed.
  Getuigt van weinig respect voor andersdenkende.

  En NEE Monique, ik ben géén PVDA-ér, maar een SP’er.
  Bespaar me je verdere onnozelheid en houdt dit weblog een beetje respectabel svp.

  Hartelijk dank alvast.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.47 uur

 89. 72 johannus.
  De media is niet links maar het midden.
  De pvda is ook niet links maar het midden.
  De CDA is ook niet rechts,maar midden.
  De VVD is ook niet rechts ,maar midden.
  De soort new agers.

  Daarom word er ook niet zoveel aandacht besteed aan lijst pastor en eenling Wilders,
  Groen-links,SGP en CU.
  Evenmin aan de SP,want de SP is meer voor de arbeiders en niet de kantoorklerken.

  Reactie door sander — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.47 uur

 90. en dat terwijl de sp zo’n goede media paragraaf heeft in het verkiezingsprogramma, helemaal voor de publieke omroep, meer zeggenschap voor programmamakers. toch maar afschaffen die hap dan als RTL4 het beter doet?
  de radio doet het trouwens beter als ik het zo lees (heb geen tv en kan het iedereen aanraden)

  Reactie door marga — woensdag 25 oktober 2006 @ 17.54 uur

 91. Jan je hebt helemaal gelijk. Het valt mijn vader en mij al lange tijd op dat de NOS een vreemd soort boycot heeft ingesteld jegens de sp. Ik herriner me nog de groep chronisch zieken die met steun van de sp een rechtzaak tegen de staat begonnen. Alles hierover werd door het nos journaal genoemd, behalve dat de sp de initiatiefnemer van dit alles was. Daarbij komt nog dat het vrij merkwaardig is dat de sp ook vrijwel nooit genoemd wordt op NOS tekst pagina 101, terwijl GroenLinks (staat op -2 zetels in de peilingen) wel bij alles genoemd wordt.
  Jan laat je niet kisten door deze selectieve berichtgeving en slechte journalistiek. Het rtl 4 journaal heb je blijkbaar wel mee wat hun peilingen zijn altijd vele malen gunstiger dan die van het NOS.

  Reactie door Anthony — woensdag 25 oktober 2006 @ 18.59 uur

 92. Joop Visser (Jaap Fischer) zong destijds al over ‘Journalisten’, dat lied begon zo:
  “De journalisten is net als een geloof, ze horen wat ze willen en verder zijn ze doof.
  De journalisten, je weet niet wat je leest, wanneer jezelf toevallig ter plekke bent geweest.”
  en verder:
  “ze hebben geen ethiek, mijnheer; ze verdienen aan paniek, mijnheer.”
  enz. enz.
  Het is duidelijk. De journalistieke redactie van het Journaal weet niet wat ethiek. Zij brallen datgene wat hun bazen welgevallig is.
  André Vermeulen

  Reactie door André Vermeulen — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.09 uur

 93. De SP kan beter zelf aan interactieve TV programma-s beginnen via internet.Internet TV zal in de toekomst sterk in opkomst komen.
  Jan,laat je niet ontmoedigen door de drie verzuilde partijen en de verzuilde omroepen.Door die belangenverstrengeling kom je moeilijk heen.Zorg er wel voor dat vooral de 65+ kijkers voldoende tegenstellingen en onrechtvaardigheden op TV-spotjes voorgeschoteld krijgen.Want de zwevende 65+, is zijn vertrouwen in het CDA/VVD kwijt door hun gefrustreerd en onbetrouwbaar beleid.Zij zijn op drift geraakt en zoeken nu ZEKERHEID.Betrouwbaarheid en zekerheid zijn de fundamenten waar de zwevende kiezer op aangesproken kan worden.In het verleden heb ik de gevoelige snaren van de kiezer altijd goed aangevoeld.
  Maan Arkenbosch Marktonderzoek/strategie.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.16 uur

 94. Wij hebben hier staatstelevisie en radio
  De staat regelt de nieuwsuitzendingen, de actualiteiten, de programering en de financiën.
  En wie goed naar vadertje staat luistert, krijgt volgen jaar extra zendtijd.
  Leve de democratie en leve de censuur

  Ik vraag mij alleen af …. waar is dit kabinet zo bang voor… voor de waarheid ????

  Reactie door Pool — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.30 uur

 95. maar als een oostblokland een staats tv heeft dan staan ze met hun gezicht vooraan.
  of het geval poetin,, (die krijgt veel meer aandacht logies dat de tegen kandidaat niet aan de beurt komt/op een verschikkelijke zeurderige toon van een van de korrespondenten,van de zogenaamde vrije ?? pers).
  gek he dat steeds meer mensen een k/camera,die in hun gezicht geduwt wordt,even grondig een intern onderzoek op toe past.of de batterijen nog wel vol zijn.
  maarja ze worden ahum in de gaten gehouden?
  tring!! geen lingo meer drijg,drijg,dus geen geld meer,
  maar daar zijn de weise engelen??
  van c?da,nee lingo mag blijven hoor,,
  psst heb ik het goed gedaan her balkeneinde.
  ja nu passen ze wel op om wat verkeert te zeggen.//jammer dat de microfoon nog aanstond..

  Reactie door ad — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.42 uur

 96. @ 88
  Beste Bijdehandje, ik weet echt niet waar het over gaat. Hoe zo ‘de periode’? En ik heb helemaal niet gezegd dat je tot de Pvda zo behoren, ik ken je helemaal niet. Jij bent SP’er prima, ik ben partijloos. En ik constateer, net als Jan Marijnissen, dat de Pvda c.q. Wouter Bos, goed uit de verf komen in het NOS-Journaal. Alle andere partijen worden minder en slechter voor het voetlicht geplaatst. Van de LPF tot de SP. Dat is slecht in een democratie. Ik verwijs daarbij naar de benaming die in de volksmond opgeld doet ‘Het BOS-Jourmaal’, i.p.v het NOS-Journaal. Jij vraagt naar Kabouterjes en ik maar de woordspeling Woutertjes. Daarop ben ik volgens jou een viezerik. Vind je het heel raar dat ik dat niet snap. Graag nu eens een normaal antwoord, en geen verwijzingen die mij niet zeggen.

  Reactie door m. van Uchelen — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.51 uur

 97. @94 Pool,

  In de wereld draait door (aan het begin) is Jan net aan het woord geweest over het NOS-journaal en het uitsluiten van de berichtgeving van de SP.
  Hij heeft het prima verwoord en hoogst waarschijnlijk een groot aantal kijkers bereikt.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.54 uur

 98. @ 77 Wattenstaafje,

  Tof. Bedankt voor het technische advies.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 25 oktober 2006 @ 20.10 uur

 99. @ 97 Bijdehandje

  Bedankt voor de tip, ik ga beslist even zoeken bij gemiste programa’s zodat ik het ook nog even kan zien.
  Ik spreek je wel weer.

  Reactie door Pool — woensdag 25 oktober 2006 @ 20.38 uur

 100. Uchelen, Bijdehandje gaat vaker de fout in door mensen af te zeiken, dit is niet de eerste keer.

  Reactie door carla — woensdag 25 oktober 2006 @ 20.50 uur

 101. @ 99
  Bedankt Carla.
  Misschien moet Bijdehandje zich dan maar eens gaan indenken dat hij/zij hier de SP geen goed mee doet.

  Reactie door m. van Uchelen — woensdag 25 oktober 2006 @ 21.05 uur

 102. Uchelen, lees : onderwerp Tomatensoep nr. 57,zegt genoeg.

  Reactie door carla — woensdag 25 oktober 2006 @ 21.24 uur

 103. Zal maar eens wat beter voor het toetsenbord gaan zitten anders wordt het niets wat een misslagen.

  96. Ik begrijp de mensen die zeggen het Bosjournaal ook niet want dat klopt evenmin volgens mijn waarneming. Het is vooral het CDA/VVD journaal. OOk op de radio zijn personen als van Baalen niet weg te denken. Balkenende en het CDA zijn aan de orde van de dag. Ik vind dat partijen zowel rechts als links van het CDA gediscrimineerd worden.Ik wil wel graag óbjectief’blijven. Maar inderdaad bij kamervermeldingen dus de kamer heeft gestemd voor en/of tegen worden enkel de drie grote partijen genoemd. Dát zegt ook iets over vermelding. Nooit wordt zo vermeld waar de SP en/of GroenLinks voor en/of tegen stemmen en ook dat is “stemmenmakerij” om maar eens met Freek te spreken.

  Reactie door Henny — woensdag 25 oktober 2006 @ 22.10 uur

 104. @99 Pool

  De wereld draait door wordt om 00.10u herhaald straks.(Op Ned. 3) Ik heb het ook gemist dus ik wil dit beslist horen.

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 22.36 uur

 105. En wat schetste zojuist mijn verbazing bij de 100 taboes van de KRO:
  De SP wilde niet aanwezig zijn, aangezien men dacht dat het enkel over sex zou gaan!
  Dit schreeuwt om een verklaring!

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 25 oktober 2006 @ 22.39 uur

 106. @104 Pool

  Sorry! De herhaling is om 00.45u.
  Goed he, dat Jan er gelijk werk van maakt?
  Terwijl wij het erover hebben hier, is hij op de televisie bezig geweest om het erover te hebben.
  Te gek!

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.02 uur

 107. Gloria, het was maar een fragmentje van 30 seconden hoor, stel je er niet te veel van voor.

  Reactie door carla — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.04 uur

 108. @100 t/m 102

  Monique van uchelen doe je niet dommer voor dan je bent, je weet donders goed wat hier wordt bedoeld.

  Carla bemoei jij je eens niet met zaken waar jij niets vanaf weet, je zeikt alléén met iemand mee om iemand af te zeiken, maar iets inhoudelijks heb je niet te zeggen.
  Meeloperij wordt dat ook wel genoemd!
  Ooit van gehoord Carla?
  Nee???? Nou de dikke van Dale geeft je de uitleg wel.(als je tenminste weet wat de Dikke van Dale is)

  Monique van uchelen weet heel goed, dat zij in februari hier een weblog onder een rode naam produceerde met een link naar Wouter Bos, die uit het ma/nnelijke geslachtsdeel van een ander kwam kruipen.

  Je bent zo kien geweest om het te laten verwijderen, of Jan heeft het verzoek gehad om het te laten verwijderen vanuit een andere hoek.
  Blijf jij dit ontkennen, dan hélaas Monique van Uchelen, rest mij géén andere mogelijkheid dit te publiceren.

  Ik heb je gewaarschuwd en dat doe ik dus geen tweede keer.
  Nogmaals zeg ik je, ook al ben je het niet met iemand eens, op zo’n manier verlaag je een ander niet maar ook niet jezelf, zo zet je mensen niet te koop!!!!

  Als eerste werd er zelfs nog naar verwezen door éne E. Krul die het had opgemerkt en anderen er op attent maakte dat je nogal met genitaliën aan het gooien was.

  Nu is het niet zo, dat ik Krul hierbij wil betrekken die heeft problemen genoeg met haar hart, maar Monique als je bepaalde streken hebt uitgehaald, wees dan ook zo eerlijk dit toe te geven en verschuil je niet achter zgn. onschuldigheid.

  Dit komt het SP-log zeker niet ten goede.
  De SP staat voor eerlijkheid en gelijkheid, samen delen en hélaas vind ik dat niet bij jou, die open en eerlijkheid.
  Geef gewoon toe wat je hebt uitgevreten en dat je fout bezig bent geweest.
  Deze gegevens zijn trouwens niet alleen in mijn handen, maar ook bij derden.

  Doe me een lol en bespaar me dat schijnheilige gedrag.
  Ik hoop dat je nadenkt en rustig kan slapen vannacht.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.16 uur

 109. @106 carla

  Is dat zo? Is Jan daar niet te gast??

  En carla: Ik heb net bij Pauw en Witteman een stukje gezien over halal-slachten en verdoofd slachten! Beide manieren verschrikkelijk!!!
  Ze worden direct daarna aan een poot gehangen en stribbelen daar bengelend na.
  SH*T!!! Ik ben stuk.
  Wat erg om dier te zijn op Aarde…
  Mensen zijn echt geestelijk gestoord.

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.28 uur

 110. Jan heeft wel gelijk maar ik zoek het meer in het feit dat men de SP nog niet ziet als partij van betekenis, vanwege de korte partijgeschiedenis en het geringe (doch stijgende) aantal zetels. Een vorm van onderschatting en tegelijkertijd een blijk van niet genoeg in de samenleving staan.
  Alle verwijtende reactie over “staatstelevisie” ten spijt mogen we met zijn allen blij zijn met een publieke omroep. Je moet er toch niet aan denken dat we met zijn allen aangewezen zijn op de commercielen waar alles geregeerd word door het geld.

  Reactie door twijfelaar — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.42 uur

 111. Maar twijfelaar,
  vanavond in nova alweer een verkapte verkiezingsspot voor het CDA en Balkenende..Wordt wel een beetje ergerlijk toch?

  Reactie door Ton — donderdag 26 oktober 2006 @ 0.06 uur

 112. @105 Pool

  Was het dus toch om 00.10!!! Weer sorry!!
  Ik lijk Gonnie van Oudenallen (schrijf ik dit goed) wel!!

  Het kwam omdat ik in de TV-gids al bij de volgende dag had gekeken. En daar stond weer 00.45.

  Dus heb ik het waarschijnlijk gemist. Zal wel in het voorstukje geweest zijn, want nu zit Freek er.

  Reactie door Gloria — donderdag 26 oktober 2006 @ 0.24 uur

 113. @ 101 Uchelen
  @ 102 carla

  Ik vind dat jullie Bijdehandje niet moeten neer zetten alszijnde een boeman, tot nu toe wat ik ervaar met Bijdehandje is het een man recht door zee en altijd de waarheid in het vizier.
  Vaak heeft hij mij terecht gewezen omdat ik teveel op de persoon reageerde, dit was ook vaak gebeurd bij carla ik heb haar ook wel eens de huid volgescholden, maar dan was het Bijdehandje die mij terugfloot voor dat het helemaal uit de hand zou lopen.
  Hetzelfde zie ik ook met Gloria… beide brommen ze even maar het respect blijft, en natuurlijk mogen zij van mening verschillen en het is logisch dat dit wel eens escaleert, maar daarom ben je niet minder mens.
  Iedereen kan weleens een vergissing maken maar dat wil niet zeggen dat je die persoon dan ook niet meer moet respecteren, kijk Bijdehandje brult wel even tegen je maar hij blijft respect voor je tonen en zeker als je even op een normale manier uitlegt waar de schoen volgens jou dan wringt.

  Ik hoop niet dat ik betuttelend overkom maar ik vind dat dit even gezegd moest worden voordat dit uit de hand ga lopen.

  Reactie door Pool — donderdag 26 oktober 2006 @ 0.38 uur

 114. @ 104 Gloria

  Bedankt nog voor de tip, ik heb het net gezien.

  Ik heb waarschijnlijk een oplossing voor het trage downloaden voor je gevonden. ik ga het eerst zelf even testen op betrouwbaarheid ( geen verkapt microsoft proggie ) en als het goed werkt zet ik de url wel in een reactie hier op deze blog.

  Prettigenacht overigens.

  Reactie door Pool — donderdag 26 oktober 2006 @ 0.46 uur

 115. @ Madelief (19):

  Het merkwaardige was, dat mevr. Van O. nog steeds meende, dat minister H. niet zelf aanwezig was, nadat hij persoonlijk haar erop had gewezen dat hij het écht zelf was….. Zo’n Kamerlid is al een parodie van zichzelf. Daaraan hoeft niets meer gedaan te worden.

  Hoezo had de Kieswet al drastisch veranderd moeten zijn? Die vind ik nu zo slecht nog niet. Misschien zou het wel nog beter mogelijk moeten zijn via voorkeursstemmen gekozen te worden. (Een districtenstelsel is uit den boze! Dat moet duidelijk zijn).

  @ Klaas (22):

  “Het linkse journaal en NOVA”. Je hebt onvermoede komische talenten!
  Al tijdenlang is in het NOS-journaal en NOVA/Den Haag Vandaag een voorkeur waarneembaar voor CDA en VVD, met de PvdA als “contrasterend” accent.

  @ Sander (45):

  Inderdaad: die “embedded” journalistieke broodpapagaai in Uruzgan, Fik Franke (NIET Connie Mus, Gandalf (54)),die graag cowboytje speelde, vond ook dat er gewoon maar een bom op moest worden gegooid. De Nederlandese militairen waren veel te veel aan regeltjes gebonden, vond hij. Hij was duidelijk door minister Kamp inghuurd om een propagandafilm over de Special Forces te maken.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 26 oktober 2006 @ 2.23 uur

 116. Hulde aan Jan de Wit die het Schipholverbrand debat vandaag zo goed heeft gedaan. Was Niet te bekijken via tweede kamer.nl Wel via een planet stream. Die men wat later in de zoekresultaten ziet. Wordt Nova ook al niet meer herhaald? In de Nacht kan het niet geloven. Hewb zes keer Man bijt hond gezien. En ertussen door verschrikkelijke doden muziek gehoord. Hoe zit dit?

  Reactie door pjotter — donderdag 26 oktober 2006 @ 7.08 uur

 117. Gloria, dat van die kippen had ik ook al eerder gezien, walgelijk en niet te geloven dat dat hier gebeurt maar goed dat nu veel partijen dat ook op hun agenda hebben maar of het na 22 nov. zal veranderen?ben bang van niet, daar wil ik wel actie over voeren dan want dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen.

  Pool, je hebt gelijk , het mag niet escaleren maar Bijdehandje lokt dit uit en ik moet me niet meer laten opfokken.

  Een meeloper ben ik niet maar soms voel ik de drang op het voor mensen op te nemen als ik denk dat het niet goed zit.

  Bedankt Pool

  Reactie door carla — donderdag 26 oktober 2006 @ 7.38 uur

 118. Ach, het is de burgerlijke pers, met democratie of openheid heeft het niets te maken.
  Het gaat wel steeds meer op het plaatselijke suffertje van een streekkrant lijken.

  Reactie door n de vries — donderdag 26 oktober 2006 @ 7.44 uur

 119. 57. Nu begrijp ik dat er ineens een nieuw advies wordt gegeven ter vervanging van de stemwijzer “Het kieskompas” samengesteld door dagblad Trouw en de Vrije Universiteit van Amsterdam
  Dit omdat de uitkomst vaak een partij aangeeft die niet bij de kiezer past of waarvan de lijsttrekker niet bij de kiezer past omdat het alleen uitgaat van het ‘verkiezingsprogramma’.

  Trouw is dat niet zo’n ‘gelovige’krant. De tegeaanval van een goed programma van de SP, naar hun zin te vaak aangegeven als het waard zijn van uw stem, wordt door gelovig nederland op een monterlijke manier ingezet.
  Volgens mij heb ik ze nog nooit horen klagen als de stemwijzer iets anders aangaf.
  NOS teletekst zet zelden een bericht zo snel op de TV.

  Reactie door Henny — donderdag 26 oktober 2006 @ 9.43 uur

 120. @56 Gandalf, ik heb een reactie gekregen!!!!

  ´Geachte mevrouw Koopman,

  We hebben de SP niet aan het woord gelaten, omdat bekend is dat de SP tegen de verandering van de thuiszorg is, terwijl het protest zich richt op degenen die er voor waren. Dat maakt het interessant om die partijen te vragen wat zij van het protest en de gevolgen vinden. En in een onderwerp van 2 minuten compleet zijn gaat nu eenmaal niet.

  We hebben live verslag van het congres van een aantal andere partijen gedaan omdat die congressen allemaal in het hetzelfde weekend vielen. Wij vonden het bij ons publieke taak passen om daar stukken van te laten zien. Van geen enkele partij hebben we het hele congres laten zien. Juist de combinatie maakte het interessant. Als de SP hetzelfde weekend had gekozen hadden we ongetwijfeld ook aandacht aan de SP besteed.

  Met vriendelijke groet,

  Meta Beverwijk
  NOS Publieksvoorlichting`

  Eigen schuld, dikke bult dus…. duhhh

  Reactie door Irma — donderdag 26 oktober 2006 @ 12.49 uur

 121. Over Kieskompas…. Nogal misleidend, vind ik.

  Ik heb alle vragen doorlopen en beantwoord.

  Wat staat bovenaan:
  “(…) op de stellingen in de thema’s staat u het dichtst bij de PvdA”

  Dan volgt de zin:
  “Hieronder ziet u een totaaloverzicht van alle partijen op volgorde van weinig t/m veel afwijking ten opzichte van u.”

  PvdA staat daar dan bovenaan. (Als tweede in mijn overzicht volgt gelukkig SP.)

  Je moet het overzicht vervolgens verder zelfstandig bestuderen om te denken, hé, toch beetje vreemd dat advies van Kieskompas:

  Want als ik kijk naar “inhoudelijke overeenkomst” staat de SP bij mij ver aan top – meer dan 11% verschil met de nummer twee: PvdA.

  Reactie door Sylvia — donderdag 26 oktober 2006 @ 13.32 uur

 122. Irma (120)
  Een zielig verhaal.Zoiets zieligs hadden ze ook toen bij de verkiezingen van het Europarlement de SP de hele avond niet in beeld is geweest.
  En let maar op, ook het feit dat bij de doorberekening van de SP plannen het CPB alles prima heeft bevonden in tegenstelling tot PvdA, CDA en VVD,zul je niet in het NOS-journaal vinden.Het is al een oud probleem. Toen ik ruim 20 jaar geleden in de PS van Brabant zat had ik een prima relatie met Radio-Brabant. Alles wat ik zei of deed kwam in hun programma, tot het ogenblik dat de provincie subsidie gaf aan die club.Vanaf dat ogenblik bestond ik niet meer voor hen.

  Reactie door Aad Sweep — donderdag 26 oktober 2006 @ 13.42 uur

 123. @ 120, Irma.

  Ben ik nu dom of lijkt het maar zo????

  De NOS gaf geen aandacht aan de SP bij dse acties van de thuiszorg-medewerkers, omdat zij, net als de SP, tegen de marktwerking in de zorg was. Daarom vroegen ze aan de voorstanders van de marktwerking wat ze ervan vinden dat anderen tegen zijn.
  Kortom, de SP zou kennenlijk wel zendtijd van de NOS gekregen hebben als zij toen voor marktwerking zou zijn geweest een nu tegen.
  Ben benieuwd wat de andere partijen gaan zeggen, vlak voor de verkiezingen.

  Verder zou de SP dezelfed aandacht gekregen hebben als de anderen als hun congres op dezelfde dag geweest zou zijn als die anderen???. Jeetje, ze mochten blij zijn dat de SP het een week later deed, want anders was de aandacht nog meer versnipperd.
  Trouwens, toen het congres van de SP plaatsvond was er slechts een oude film en wat domme spelletjes te zien, afgewisseld met beelden van teletekst.
  Kortom..??

  Toch heb ik wat moeite met het thema. Socialisme gaat uit van een geleide economie. Derhalve zal de aansturing van onder meer de burgers ook “geleid” moeten geschieden. En dat houdt controle op de media in. En verwijten we dat nou net de “democratie” niet.????

  Leftfoot

  Reactie door Leftfoot — donderdag 26 oktober 2006 @ 13.52 uur

 124. Kieskompas… behoorlijk uit het lood geslagen?

  Na de test ging ik per stelling bekijken welk antwoord een partij heeft gegeven en welk antwoord ik gaf.

  Wat blijkt? Bij de SP geeft Kieskompas enkel de antwoorden van de SP, maar bij bijvoorbeeld de PvdA geeft Kieskompas per antwoord een korte of langere toelichting/onderbouwing vanhet standpunt van de PvdA!

  Afijn, voor objectiviteit en neutraliteit moet je blijkbaar evenmin bij Kieskompas zijn.

  Reactie door Sylvia — donderdag 26 oktober 2006 @ 13.56 uur

 125. Kieskompas….Corruptkompas

  Stelt geen reet voor, nog erger dan die van de FNV.

  Reactie door Pool — donderdag 26 oktober 2006 @ 14.47 uur

 126. Hallo:
  Ja, dat was mij ook al opgevallen, dat bij de stand van zaken binnen de politiek, de NOS altijd de hoofdletter S en P kwijt is.Niet echt onbevooroordeeld dus….
  Ik zeg altijd dat, wil de NOS iets uitzenden, ze toestemming willen hebben van de koningin; en aangezien de SP niet zo koningshuisachtig is(…), zit daar misschien de kink wel.
  Zal ik toch maar eens vragen of Beatrix zich ermee wil bemoeien en Laroes c.s. zegt dat ze niet keurig bezig zijn!
  groetjes, hetty

  Reactie door hetty — donderdag 26 oktober 2006 @ 14.48 uur

 127. @115 Kom nou toch Madelief Nova is zo links als de neten. Alle commentatoren hebben een linkse achtergrond en de bekende linkse vooringhenomenheid alsof ze het beter weten en het moreel gelijk op hun kant hebben.
  Vooral die vrouw in Nova ben der naam kwijt die kan haar politieke voorkeur niet voor der houden.

  Reactie door Klaas — donderdag 26 oktober 2006 @ 15.17 uur

 128. 120.Irma
  Dit is een pertinente leugen want toen ik voor zeg maar de andere partijen dan het CDA en de VVD ging zitten voor de buis, zoals angegeven in de programmering, kreeg ik een stukje PvdA namelijk alleen de toespraak van Wouter Bos en een hele HERHALING van het CDA congres en een hele HERHALING van de VVD toespraak.
  Hoezo politieke beinvloeding zendtijd genoeg blijkbaar maar niet op de juiste plaats op het juiste moment en m.b.t. relevante informatie.
  Zij wisten weken van tevoren wanneer de verschillende congressen zouden zijn dus hadden weken tevoren de tijd te plannen. Het is een k*tsmoesje en dat weten ze zelf héél erg goed.

  127. Klaas
  Ik ontwaar het grootste vooroordeel bij jouzelf en die vrouw daar bij Nova dat is waarschijnlijk Clairy Polak.
  Is het misschien zo dat je ofwel een slecht geheugen hebt, danwel zelden Nova hebt gezien zodat je de naam van de vrouw nog niet kent maar wel je oordeel klaar hebt.
  Je gebruikt al het woord de ‘bekende’linkse vooringenomenheid. Je getuigt in alles van een zeer groot vooroordeel danwel de bewuste verdraaiing van feiten omdat ze je niet uitkomen.
  Misschien was je wel je bril vergeten, danwel je hoorapparaat misschien beiden, dat is bij onze vertegenwoordigers in het land al geen vreemd element meer.
  Ze sputteren om te sputteren tegen alles wat kritisch is en praten de hemel in alles waar ze niets van begrepen bleken te hebben.
  Ze weten niet eens waarvoor het parlement dient maar zitten er wel in en mogen nog stemmen ook.
  Was de bril wél in het ziekenfonds gewenst of moest hij er nu uit bij groen-links. Uw naam was……..?
  Slaap lekker verder al is Klaas Vaak nog niet op bezoek geweest jij weet genoeg dus behoeft niet te denken.

  Reactie door Henny — donderdag 26 oktober 2006 @ 15.42 uur

 129. @120 Irma,
  Goh wat leuk, ze hebben gereageerd (ironisch bedoelt), en hoe. Zwakke argumenten die lijkt mij achteraf bedacht zijn of misschien al kant en klaar in de onderste bureaulade van heer Laroes lagen, voor het geval dat iemand de euvele moed heeft hen te bekritiseren. Op mijn email heb ik tot op heden nog geen inhoudelijke reactie mogen ontvangen. Enfin, ik laat het maar zo.

  Reactie door Gandalf — donderdag 26 oktober 2006 @ 16.33 uur

 130. Klaas is niet van deze wereld.

  Reactie door Gandalf — donderdag 26 oktober 2006 @ 16.35 uur

 131. @ 120 Irma

  Ik geloof niet dat wij met zo’n opstelling van de NOS blij moeten zijn.
  M.a.w. als de koningin op 27 april overlijd dan wordt dat niet geplubiceerd want ze is niet op 30 april overleden want dan hebben we wel een uitzending over koninginnendag en dan hadden we het overlijden gelijk even kunnen meenemen.

  Zo moet ik toch ongeveer die reactie van de NOS lezen of zit ik er weer eens naast.

  Hoe achterlijk kun je worden bij de NOS, gelukkig betalen we geen kijkgeld meer.

  Reactie door Pool — donderdag 26 oktober 2006 @ 16.43 uur

 132. @128 ik heb nova vaak genoeg gezien om me meerdere keren te kunnen rot ergeren aan dat vooringenomen persoon. Zeer duidelijk laat ze haar politieke voor keur blijken.
  En de rest was niet veel beter. Ook het journaal vind ik erg geindoctrineerd.
  Ik heb juist vanwege de links geindoctrineerde media in nederland sateliet aangeschaft bevalt me prima kijk eigenlijk geen nederlandse zenders meer.

  Reactie door Klaas — donderdag 26 oktober 2006 @ 16.59 uur

 133. @ 130 Gandalf

  Onze Klaas blijkt C. Harms te zijn, dat is dat figuur die altijd z’n gelijk wil hebben maar hier als C.Harms allang is uitgescheten en probeert hij het nu met een andere naam… zielig echt zielig.

  Reactie door Pool — donderdag 26 oktober 2006 @ 17.00 uur

 134. @114

  Zou mooi zijn Pool. Maar gezien mijn “Gonnie” onhandigheid vrees ik alweer dat het mij niet gaat lukken. Alleen als het in Jip en Janneke taal is.
  Heb nog steeds geen baklava gebakken. (Komt door dit weblog!!) Wel heb ik je recept een speciaal plekje gegeven, zodat ik het niet kwijtraak. Ga het echt een keer doen, maar gelukkig heb ik hier een winkeltje gevonden die ze kant en klaar verkoopt. Ik neem er dan 10 en eet ze achter elkaar op. Heerlijk!!
  Doe dit een keer in de maand als maaltijd.
  Mijn lievelingsmaaltijd!
  Ben ook benieuwd naar je Oekraineverhaal. Probeer het in een item te verweven ofzo.

  Reactie door Gloria — donderdag 26 oktober 2006 @ 17.09 uur

 135. @127 Klaas,

  Ik vrees dat je @115 niet begrijpt, dit is niet van haar en is een antwoord op @19.
  Lees het op je gemak nog eens over, waarschijnlijk gaat je dan een lichtje op.
  @115 is een antwoord op @19 en @19?
  Ja Klaas dat moet je nog eens opnieuw lezen en snappen!
  Of je snapt het niet.
  Maar ik denk dat je in je haast te snel hebt gereageerd.

  Reactie door Bijdehandje — donderdag 26 oktober 2006 @ 17.27 uur

 136. Dat de pers niet objectief is mag geen geheim meer zijn. Het verbaast me niets. En wat de SP `boycot` betreft, er komt een moment dat men niet meer om deze partij heen kan. Laat de debatten maar komen Jan! Je achterban groeit alleen maar…

  Reactie door Vic — donderdag 26 oktober 2006 @ 19.19 uur

 137. @ 134 Gloria

  Baklava en nog meer lekkere zoete dingetjes,….heerlijk.
  Ik bak het zelf nog weleens al hoewel het bij het Turkse winkeltje niet zo duur is en ook goed smaakt.

  Gonnie van Oudenallen vraagt om een foto van Beatrix ze weet niet wie dat is, ze dacht altijd dat het een stand-in was dit i.v.m. met die eeuwige hoed die ze altijd draagt.
  Ik snap niet dat dit mens niet vrijwillig de kamer verlaat en afziet van het grote wachtgeld, zo gooi je toch je geloofwaardigheid als mens totaal weg, en dan wil ze bij een volgende verkiezing met een eigen lijst komen, ik hou mijn hart vast.
  Je hebt wel kans dat zij het fileprobleem kan oplossen, ze maakt gewoon van Friesland en Groningen een hele grote parkeerplaats en vandaar kun je met het openbaar vervoer verder naar je bestemming, bekijk deze link eens van haar leventje.
  Ik mis alleen de veroordeling van haar fraude e.d.

  http://www.parlement.com/9291000/biof/02457

  Reactie door Pool — donderdag 26 oktober 2006 @ 19.24 uur

 138. over betrouwbaarheid van de media:
  ik heb zojuist het kieskompas van trouw gedaan.Voor Wouter Bos heb ik ingevuld zeer onbetrouwbaar en zeer onbekwaam.Voor Jan M. betrouwbaar en bekwaam.
  Toch kom ik uit bij de PvdA als partij waar ik op moet stemmen
  Bij Trouw vindt men blijkbaar dat je op onbekwame en onbetrouwbare mensen moet stemmen. Ja, in dat geval…..

  Reactie door Aad Sweep — donderdag 26 oktober 2006 @ 19.53 uur

 139. @123,128,129 en 130
  Dat begrijp ik natuurlijk ook wel, heeft dus ook geen zin er met de NOS over te discussieren. Ik wilde het jullie alleen even laten weten, dan is de positie van de NOS nog duidelijker.

  Reactie door Irma — donderdag 26 oktober 2006 @ 21.01 uur

 140. NOS= Negatie Onwelgevallige Stromingen!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 26 oktober 2006 @ 23.01 uur

 141. @137 Pool

  Wat goed dat jij baklava zelf hebt gebakken.
  Dat vind ik nou echt tof om te horen! :lol:
  Toen ik alles zo doorlas leek het mij een hele klus. Maar ik wil het ook beslist zelf gaan proberen.

  En ja Gonny… niet met ‘ie’ las ik. Wel een heel ondernemend mens. Echt een stewardess-type. Dat ‘dreams come true’ bedrijfje doet mij denken aan iemand die woont met 2 witte poedeltjes en heel veel goud om de nek en om de vingers. Zo te zien is dit niet zo.
  Een vrouw met nogal wat ambities en heel veel behoefte om niet voor dom te worden versleten.
  Zakelijk niet koosjer en veel dubieus. En die jump in de Tweede Kamer is echt een van haar ‘dreams come true’. Ze heeft nogal wat pretenties en ze laat zich niet in de hoek praten. Het is behoorlijk clownesk zoals ze in Den Haag bezig is. Volkomen onervaren met de spelregels en wat een opschudding veroorzaakt ze. Ze nemen haar ook niet serieus en dat vind ik soms niet gepast. Dan denk ik weer: wat een arrogant zootje daar in die Kamer.
  En natuurlijk is het zo dat zij daar helemaal niet moet zijn. En zo sluipt er steeds meer onervarenheid in de politiek en stemt ze wel over onze hoofden mee. Levensgevaarlijk!

  Het enige wat ik zie en aan mijzelf doet denken is die onbenullige onhandigheid met nieuwe fenomenen. Als ik dat was geweest was het niet anders met mij gegaan, vrees ik. En wat Hoogervorst betreft: tja, het kan zijn dat ze hem over het hoofd heeft gezien. Die man zakt helemaal weg in die stoel. Het is een dreumes met rampzalige reuzeplannen. Ter compensatie? Volgens mij zat Adolf daar toch ook mee?

  Die vreselijke Charles Groenhuyzen zit bij P&W. Een Bushfan en rechts en stupid! Wat is die man ontspoord.

  Reactie door Gloria — donderdag 26 oktober 2006 @ 23.44 uur

 142. @141
  Hoe schrijf ik die kerel? Groenhuysen of Groenhuisen of Groenhuizen?
  Maar dit is de link: Bush, Groenhuiyszen, Balkenende. De Amerikaanse vinger in de pap. Wat een chantabele bende zeg!
  Mijn God hoe komen we hier doorheen…
  By the way: wat een enge snerpende stem heeft Balkenende. Het wordt tijd dat hij eens een sigaret opsteekt!

  Reactie door Gloria — vrijdag 27 oktober 2006 @ 0.04 uur

 143. @ 141 Gloria

  Ik denk dat dit hele kabinet gewerkt heeft bij dat ‘dreams come true’ bedrijfje, je moet verdorie van goede huize komen om met zo’n act als Gonny in de kamer te komen, ik denk dat het mij niet zal lukken.
  Maar wist je dat ze veroordeeld is omdat ze haar sociale huurwoning illegaal verhuurde voor € 850 euro p/m zwart, en dat zijzelf in de bijstand zat voordat ze kamerlid was en bij haar vriend inwoonde en zo elke maand die 850 euro leuk in haar zak stak, totdat er stront aan de knikker kwam en het opzetje van haar in duigen viel.
  Ik wil haar daarvoor niet veroordelen want die schamele centen die je krijgt daar kun je ook niet normaal van leven, maar ze had toch wel een beetje slimmer moeten wezen.
  Het zou bijna een sprookje kunnen zijn, maar ze had ook die 850 euro op een andere manier kunnen verdienen b.v. met bijtjes en bloemetjes in Australie, of in Sesamstraat of bij Bassie en Adriaan….
  Maar ze zit wel in de kamer op democratiese manier, geen gooise matras werk althans neem ik aan alhoewel ze het regerings werk hartstikke leuk vind en ondanks dat ze er niemand van kent.

  Reactie door Pool — vrijdag 27 oktober 2006 @ 1.00 uur

 144. @ 141 Gloria

  Ik kook soms soms ook couscous ook lekker, mijn kinderen zijn er niet zo dol op omdat wij dat dan ook op de noord afrikaanse manier gaan eten… met de handen dus…
  Couscous is één van de bekendste, zo niet het bekendste Marokkaanse (en Turkse) gerecht. Tajine hoort daar ook bij. Het is een stoofgerecht van vis, vlees of kip met groenten. Het heet zo, omdat de aardewerken schaal met zo’n puntdeksel met een gat erin, waarin het wordt bereid, ook zo wordt genoemd.
  Moet je eens doen als de kids komen eten en duur is het ook niet, de couscous maak je van griesmeel of je koop een pakje in een supermarkt.
  Hieronder het recept zoals ik het altijd maakt.

  http://www.xs4all.nl/~westher/recepten/TAJINE%20MET%20RUNDVLEES%20MET%20VENKEL%20EN%20DOPERWTEN.htm

  Voorlopig weer even genoeg over lekker eten op dit politieke weblog.
  We zoeken wel een ouder item waar niemand meer op reageer en dan kletsen we wel verder.

  Reactie door Pool — vrijdag 27 oktober 2006 @ 1.19 uur

 145. @137 Pool,
  Omhooggen..kt?
  Anders kan ik me nauwelijks voorstellen.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 27 oktober 2006 @ 1.33 uur

 146. @143 Pool

  Ja? Zat ze in de bijstand?? En nu meestemmen om de bijstandsmensen nog verder uit te hollen? Mag je dan uberhaupt wel in de politiek als je een volgeschreven ‘blad’ hebt? Mag iedereen die kamer zomaar binnenwandelen? Dit zijn toch geen voorbeelden?

  Tja, sprookje… voor haar wel.
  Waarom maak ik geen sprookjes mee? Kijk, dan was het leuk geweest. Net zo onhandig als zij, was ik ook tegen de publiekstribune gaan praten, was ik vast gestruikeld door mijn veel te hoge hakken en ondertussen had ik die Hoogervorst van z’n stoel laten vallen. Want ik had hem in beschaafd Nederlands de oostindische oren gewassen. En Balkenende? De bezem door de kerk!
  En ja het was wel lachuhhh geweest, maar de rechtse kerk zou het lachen vergaan zijn…

  Nou Pool, ik droom maar niet verder. Laat ik nou eerst maar eens zorgen dat ik baklava kan bakken.
  Welterusten! ;)

  Reactie door Gloria — vrijdag 27 oktober 2006 @ 2.19 uur

 147. @142 Volgesn mij is groenhuizen eruit gekinkkerd vanwege zijn rechtse achtergrond.

  Reactie door Klaas — vrijdag 27 oktober 2006 @ 9.15 uur

 148. 133.Pool.
  Het ergste is dat de naam er niet eens toe doet ze gaan op in de ‘grijze’massa.
  Voorkeur is overigens één woord Klaas.

  138. Stemkompas is opgezet omdat er te vaak bij de stemwijzer SP uitkwam.
  Net als stemcomputers zijn die test opgesteld om te manipuleren, mensen van richting te laten veranderen omdat zij dat zelf willen.

  Reactie door Henny — vrijdag 27 oktober 2006 @ 9.22 uur

 149. Sorry Kieskompas, de verspreking zegt genoeg.

  Reactie door Henny — vrijdag 27 oktober 2006 @ 9.25 uur

 150. 148. Aad ik stond ook het dichtst bij de PvdA maar het klopt niet. Als ik ga vergelijken met andere partijen (wat veel mensen niet doorhebben dat je dat moet doen om een goed beeld te krijgen sta ik inhoudelijk met het grootste percentage bij de SP, groter dan bij de PvdA.
  Dat klopt dus wel maar het advies niet.
  Het andere punt kan alleen zijn dat van de betrouwbarheid en daar heb ik dus geheel tegengesteld gstemt.
  Het is een tegenactie tegen de SP ik kan het niet anders zien.
  Ik denk dat als mensen invullen dat ze zelf bijvoorbeeld last hebben gehad van de maatregelen bijvoorbeeld er enkele punten bijgeteld worden ten faveure van de tegenpartij psychologie ingevoerd door een politcoloog dunkt me.
  Het advies is dus één grote leugen. Het dichtst bij een partij staan en het advies krijgen voor een andere partij dat is the limit.
  Volgens mij zijn hier de verschillen met je eigen voorkeur en het advies dat je krijgt honderden malen groter dan bij de stemwijzer en van een simpelheid niet te geloven.
  Het dagblad Trouw is toch van de geloofskant dacht ik.

  Reactie door Henny — vrijdag 27 oktober 2006 @ 9.46 uur

 151. geloofskrant natuurlijk.

  Reactie door Henny — vrijdag 27 oktober 2006 @ 9.49 uur

 152. @ 145 L´écologiste

  Ik denk het ook, ik zou het anders niet weten, want ze heeft het IQ van een klaphek.
  Volgens mij zijn heel wat politici van dit kabinet ook weleens langs geweest bij haar ‘dreams come true’ bedrijfje.
  Je vraagt je af wat ze allemaal doet en wat het kost.

  @ 146 Gloria

  Het praat wel een stuk makkelijker met een inkomen van ongeveer 200.00.00 euro en twee jaar wachtgeld van 170.000.00 euro per jaar, en dat voor alleen maar de domme rooie uit te hangen, maar of daar het land hiermee is gediend ik denk het niet.
  We glijden steeds verder weg als dit een trend gaat worden.

  Reactie door Pool — vrijdag 27 oktober 2006 @ 10.01 uur

 153. Hoi Henny…je slaat de spijker op zijn kop! Het is een actie tegen de SP..stel je voor dat die meer stemmen krijgt! Het hele EU plan kon dan wel eens op de schep gaan en dat willen de grootgeldverdieners niet!
  Het zal me zelfs niet verbazen als er gesjoemeld wordt met de verkiezingsuitslagen want de vvd en het cda moeten in het bewind blijven..zij laten zich namelijk wel voor de karavaan spannen zonder kritiek te geven! Nederland democratisch? Allang niet meer met dank aan KOk! Gelukkig is er de SP die als luis in de pels door blijft gaan totdat iedereen ziet dat de leugen regeert!

  Reactie door cynthia — vrijdag 27 oktober 2006 @ 12.37 uur

 154. @144 Pool

  En zie, deze bijdrage van jou was weer eens niet binnen vannacht. (Ook @145 niet)Terwijl ik nog wat uurtjes ben doorgegaan hier.

  Ja couscous. Ik heb het destijds in Noord Afrika zelf geroken! In Tunesie. Ik weigerde omdat het schapenvlees was en dat rook naar schapenstal.
  Maar dit recept ziet anders. Ik zal het bewaren en hopelijk ook eens maken.
  Zij adviseren het met brood. Maar jij neemt een pakje couscous erbij als basis? En daar schep je het gerecht dan bovenop?

  Reactie door Gloria — vrijdag 27 oktober 2006 @ 17.22 uur

 155. @ 154 Gloria

  Ja Gloria ik denk dat ik staatsgevaarlijk ben omdat het altijd erg lang duurt voordat mijn reacties geplaatst gaan worden, volgens mij gaan ze eerst naar de AIVD en dan na goedkeuring worden geplaatst.

  Even over de couscous, inderdaad als je het gaat eten eerst de couscous en dan het gerecht erboven op leggen, natuurlijk kan je het ook met brood eten maar met couscous is het veel lekkerder, en eet het maar met rundvlees smaakt perfect en de couscous haal ik uit een pakje.

  Goeienavond trouwens.

  Reactie door Pool — vrijdag 27 oktober 2006 @ 19.34 uur

 156. Gaat het hier over het éénzijdige en partijdige NOS-journaal of over een kookrubriek?

  Reactie door Bijdehandje — vrijdag 27 oktober 2006 @ 20.18 uur

 157. @ 156 Bijdehandje

  Laten we het maar bij de politiek houden, straks gaan de bezoekers van de weblog nog denken dat dit de libelle chatroom is.

  Prettige nacht iedereen

  Reactie door Pool — zaterdag 28 oktober 2006 @ 1.00 uur

 158. Gisteren kop De Volkskrant voorpagina koeieletters:

  “CPB: VVD en D66 beste op lange termijn”

  Hoezo beste? Beetje genuanceerd graag. Nog een paar keer en ik begin aan opzet te denken. Dan zal ik mijn lidmaatschap moeten opzeggen.

  Reactie door L´écologiste — zaterdag 28 oktober 2006 @ 9.40 uur

 159. Nou lècologiste…het wordt vast niet beter…volskrant voor volksverlakkerij!

  Reactie door cynthia — maandag 30 oktober 2006 @ 19.21 uur

 160. Geachte medebloggers, zou het nou niet in het nadeel kunnen werken, dat de nos vastzit in die BB-ruit? Heel Nederland kan die BOSS en Balkenende toch niet meer goed aanzien ondertussen?!!! Reden te meer om ze naar huis te sturen op 22november, iedereen stemt graag om van die elende op tv verlost te worden, of verpest ik nu de stemming van de nos?

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 4.06 uur

 161. Beste SP
  Ook vandaag weer een staaltje van toegestane christelijke draaierijen, en dat op radio I.
  Er werd een CU-lid geintervieuwd en gevraagd naar zijn mening over de onfatsoenlijke handelingen van Koenders en Rouvoet. Beide heren zijn daadwerkelijk te ver gegaan en hebben op ondemocratische wijze hun ‘vriendjes’ bevoordeeld. Doch zo niet de mening van de CU-man, want juist omdat het vriendjes waren, zelfs uit eigen partijgelederen, weten de heren natuurlijk wat voor vlees ze in de kuip hebben. Sterker nog, juist omdat deze vriendjes graag vriendjes willen blijven zullen ze ook hun best doen om de laagste prijs neer te zetten. Christelijke zijwinden als het om de waarheid gaat. En als er iemand is die de waarheid meent in pacht te hebben, dan is het toch wel….
  Blijf ageren, SP, en hou de koers aan van rechtvaardigheid en waarheid. Vergoelijk niet je eigen falen, zoals we de laatste jaren zo vaak hebben gezien bij de heersende partijen!
  groeten
  Istvan

  Reactie door Istvan Koning — donderdag 2 augustus 2007 @ 18.47 uur

 162. [...] uitbuiten, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Is voor sommige journalisten het afzeiken van Jan Marijnissen en de SP een nieuwe [...]

  Pingback door Weblog Eva en Louk » Ons Congres in de media — zondag 25 november 2007 @ 14.36 uur