De leden stromen binnen

ROOD – jong in de SP – is inmiddels over de 2.000 ledengrens heen gegaan en heeft nu 2.049 leden.

De SP zelf heeft er deze week bijna 900 leden bijgekregen. We hebben nu bijna 49.000 leden. De 50.000 is in zicht, misschien nog wel voor de verkiezingen.

Nog geen lid? Sluit je aan!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 18 november 2006 :: 11.10 uur

87 Comments

87 reacties

 1. Ik heb net mijn stem uitgebracht via internet op Jan Marijnissen.
  Hopenlijk zullen velen die nu in het buitenland verblijven (ik tijdelijk op vakantie) het nodige op tijd geregeld hebben en mijn voorbeeld volgen.
  Op naar de overwinning Jan.
  Succes :!:

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 18 november 2006 @ 11.13 uur

 2. @1 Misschien ben jij wel eerste stem?!Fijne vakantie !

  Reactie door Maria — zaterdag 18 november 2006 @ 12.07 uur

 3. @ 1 bijdehandje

  Fijne vakantie en geniet er van.

  Reactie door Pool — zaterdag 18 november 2006 @ 12.15 uur

 4. Hoe meer leden hoe meer vruegd.Nu nog de verkiezingen winnen of hopen op een heel goede uitslag

  Reactie door han — zaterdag 18 november 2006 @ 13.18 uur

 5. Ik ben nu net iets te oud voor Jong in de SP.

  Neem eens een kijkje op

  http://www.samenhorigheid.nl

  Reactie door Redstar — zaterdag 18 november 2006 @ 13.29 uur

 6. Het afzeiken van de SP door de Telegraaf en de Volkskrant gisteren mist zijn uitwerking niet op de peilingen. PVDA zette de laatste dagen haar prominenten in ; Jurgen Rayman : ik zeg niet wat ik stem want ik stem PVDA, Bert de Vries : Ha,Ha ik stem PVDA, Martin Bril : SP gezappig zooitje nee dan de PVDA, Freek de Jonge : Ik stem géén SP maar vertel niet waarop dan wel, ja euheu, om er zo maar een paar te noemen. Er was een hele vloedgolf aan plotselinge PVDA stemmers te zien. Dit is allemaal uiterst nauwgezet en zorgvuldig georganiseerd !. Het is goed veel leden te hebben omdat dat iets zegt over de continuiteit van de partij maar ik vind het belangrijk dat er deze keer een hele goeie verkeizingsuitslag wordt geboekt. Let op ! de laatste dagen voor de verkiezingen zijn doorslaggevend voor de uitslag. Het is van nu af aan keihard vechten temeer omdat ik voorspel dat Freek de Jonge Jan Marijnissen aanstaande dinsdag gigantisch zal afzeiken, meer dan alle andere politici.
  Alle andere politici zullen aan de kaak worden gesteld over zaken en issue’s die bij alle mensen al bekend zijn en de mensen zullen denken ; och grappig maar dat weten we al. Maar Freek zal Jan Marijnissen in een verdomhoekje plaatsen vanuit een geheel nieuwe optiek en de mensen zullen zeggen : grappig maar zo heb ik er nog nooit over nagedacht. Vergis je niet aanstaande dinsdag worden de meningen opgemaakt en staat er enorm veel op het spel. In vele landen mogen er een week voor de stemming geen peilingen worden gehouden vanwege het feit van beinvloeding. Strak geen flauw zelfmedelijden en misplaatste verontwaardiging over een enorme terugval vanwege gebeurtenissen op dinsdag, immers een gewaarschuwd partij geldt voor 2. Een goede uitslag NU is ook voor het ledenaantal van de toekomst van het grootste belang

  Reactie door ACE — zaterdag 18 november 2006 @ 13.38 uur

 7. Heej,

  Ik heb dit jaar voor het eerst Maatschappijleer op school, dus ben me ook gaan interesseren voor de politiek. Hiervoor vond ik het maar een saaie boel.
  Nu doen we ook mee met de scholierenverkiezingen! Dus heb ik me even tussen de stemwijzers, standpunten, lijsttrekkers etc. gestort. Het werd me al snel duidelijk dat de SP wel duidelijk mijn voorkeur had. Ik ga alleen wél op een vrouw stemmen – sorry Jan! – want ja, een beetje feministisch ben ik toch wel..

  Ik wens jullie ontzettend veel succes bij de verkiezingen, en voor mezelf ben ik erg benieuwd naar de uitslag van de scholierenverkiezingen.

  Ik ga nog even verder met het vergroten van mijn politieke kennis…

  Doei!

  Reactie door Mieke — zaterdag 18 november 2006 @ 14.09 uur

 8. Zorgverzekering:

  Met doet altijd zo simpel over shoppen naar een andere zorgverzekeraar, maar dat is niet altijd zo handig, een verzekeraar kan je weigeren voor de aanvullende verzekeringen als blijkt dat je een dure klant bent. Hoezo vrijheid en marktwerking? Een basisverzekering is dusdanig uitgekleed dat je slecht bent verzekerd zoals tandarts.

  Ik hoop dat de SP eindelijk eens een einde maakt aan al die domme marktwerkingen.
  Net zoals al dat geprivatiseer, Gerritje Zalm wilde dat nog gauw doordrukken de privatisering van Schiphol….DUS STEM SP…

  Reactie door Albert — zaterdag 18 november 2006 @ 14.22 uur

 9. Hoi Jan,

  De SP doet het echt goed onder de mensen. Ik heb anderhalf uur bij de SP kraam geholpen en de stapel verkiezingsprogramma’s slinkte zienderogen. Heel veel mensen kwamen er om vragen. En de respons op de sponsjes, pennen, onderzetters en balonnen was ook heel goed. Ik ben getuige geweest van hele goede gesprekken en een fijne, positieve sfeer. Ook onder de zwevers is erg veel interesse en sympathie voor de SP. We komen er wel.

  Reactie door Chantal P — zaterdag 18 november 2006 @ 14.35 uur

 10. Pardon, de verleden tijd van slinken is natuurlijk slonk. Niet meer helemaal helder geloof ik *schaam*….

  Reactie door Chantal P — zaterdag 18 november 2006 @ 14.37 uur

 11. @ACE, ik ben het helemaal met je eens, ik proef die stemmingmakerij van Freek de Jonge op dezelfde manier als jij. Eerder maakte hij ook al een enigszins denigrerende opmerking over de SP, als een achterhaalde partij met ideeën uit de muffige 50-er jaren. Nou dank je wel Freek, volgens mij wordt het tijd dat je als hulpprins op het grijze ezeltje van Balkenende kruipt!
  De SP is volgens mij de enige partij in NL waarin betrokken mensen op grote schaal dingen doén op kwetsbare plekken in de samenleving in plaats van alleen maar met de mond te prediken dat het beter moet en dat maakt de partij uniek. Daar moeten we naartoe, naar meer samen en minder individualistische egotripperij.Prima om dit samen met een sterke PvdA te realiseren, maar waarom is het nodig om op voorhand de SP zo onsportief te tackelen, om daarmee de PvdA te redden van een debacle? Zielig hoor. Als de PvdA ballen heeft blijft ze sportief en zorgt ze op een eerlijke manier dat ze het waard is om naast een sterke SP te staan!

  Reactie door Elli — zaterdag 18 november 2006 @ 14.56 uur

 12. Van harte welkom, Mieke.
  Ja, ik stem ook altijd principieel op een vrouw.
  Veel succes met het kennisvergaren!

  Reactie door Jan-Willem — zaterdag 18 november 2006 @ 15.30 uur

 13. ACE heeft wel gelijk, de media is bezig met een subtiele ‘overtuig de SP stemmer ervan alsnog op de PvdA te stemmen’ campagne. Terwijl de hypocriete PvdA notabene VOOR al die missies heeft gestemd. Jan laat ze daar niet mee wegkomen.

  Reactie door Marcel — zaterdag 18 november 2006 @ 15.30 uur

 14. Ik hoor niet tot de doelgroep maar ben toch heel blij me te hebben aangesloten bij de SP familie. Jan siert mijn keukenraam. Ik wordt met de dag meer gesterkt in mijn keuze, dus hup SP.
  lia

  Reactie door lia erwich — zaterdag 18 november 2006 @ 15.44 uur

 15. In goede navolging hebben mijn vrouw en ik vanuit het buitenland(Frankrijk)al op jullie gestemd. Gezien deze site veel wordt gelezen buiten Nederland hoop ik dat de rest in het buitenland volgt. Op naar een sociaal warmer Nederland en voor ons buiten Nederland een eerlijkere ziekenkostenberekening. Veel succes op 22 november.

  Reactie door rens brugman — zaterdag 18 november 2006 @ 15.48 uur

 16. ACE,

  Je hebt het goed gezien ace ,ik erger me ook kapot aan dat subtiel in een hokje plaatsen van de SP door zogenaamde objectieve journalisten!!
  Bah Bah…..
  Jan, laat je niet een stempel opdrukken door deze gemanipuleerde onzin!
  NU SP!!!!!

  Reactie door Dennis — zaterdag 18 november 2006 @ 16.08 uur

 17. hallo Jan
  Soms wens ik in stilte dat jullie niet gaan instappen in een nieuw kabinet,want daar zijn jullie veel te fatsoenlijk voor.Maar ik hoop het wel! arie.o

  Reactie door arie oudshoorn — zaterdag 18 november 2006 @ 16.13 uur

 18. Er was hier in Assen vandaag een oud vrouwtje druk bezig om in het winkelcentrum folders uit te delen, sommige mensen vroegen zelf om de folders!!!

  Reactie door Rene — zaterdag 18 november 2006 @ 16.34 uur

 19. De Stemming van Freek de Jonge in zijn conference aanstaande dinsdag zal berekenend zijn;
  Bos wordt een draaikont ( weten we al ), Balkenende en onbeholpen onhandig knulletje
  ( weten we al ), Rutte een elitair balletje naarstig op zoek naar een prinses ( weten we al ),
  Verdonk een stugge gevangenisbewaker ( weten we al ), Rouvoet een zenuwachtig koorknaapje ( weten we al ), Femke een lief onschuldig meisje spelend met een margrietje in het gras ( weten we al ) en er zullen nog een aantal kopstukken voorbij komen die door Freek met een standaard karikatuur zullen worden weggezet. Maar Jan Marijnissen zal worden aangesproken op zijn onbehouwen en sjofele uitstraling in de context dat hij te dom is om serieus te zijn. Freek zal opkomen als het dommige onwetende jongetje Jan met de korte broek( refererend aan Jan met de korte achternaam ) zo sjlemielig als Wiegel hem ooit wegzette in Buitenhof , die in gebroken Brabants met een zachte “G” vertelt dat hij het land zal besturen zoals hij vroeger eigenhandig boerenworsten vulde, vertelt dat de oplossing voor alle problemen is ; as er mar nie meer dan ach gehakballen in de pan passen om uiteindelijk van het toneel af te stappen als een domme kinkel met 6 sprieten haar uit zijn bolronde kop, de leuze schreeuwend ; “ Lambik for President “ . Leuk maar hé dit hadden we tot nu toe nog niet echt gehoord. We zullen verrast, ontdaan en in twijfel zijn ; wat kan die JM nu eigenlijk wel, wat heeft die ooit gepresteerd, kan een eenvoudige man als JM wel een land leiden ?. Moraal van het verhaal : Freek valt dinsdag aan namens de PVDA ; alle politici zijn wat we al weten dat ze zijn maar “DE “ verrassing zal om JM zijn, iets schokkends nieuws waarover we zullen moeten nadenken maar de tijd is te kort, geen risico nemen en ons geweten wegsussend stemmen deze keer “echt” voor de laatste keer op de PVDA.
  Mijn talenten als cabaretier zijn nagenoeg nul. Freek is een meester en zal het vele malen beter wegzetten ; mensen zullen in opperste staat van verwarring verkeren maar er is geen antwoord meer mogelijk : morgen is ie er al De Stemming.
  Een gewaarschuwd man telt voor 2, ik weet de oplossing wel of weet iedereen dat wel

  Reactie door ACE — zaterdag 18 november 2006 @ 16.36 uur

 20. Veel leden is natuurlijk mooi, maar veel *actieve* leden is nog mooier! Dus hup mensen, handen uit de mouwen, gaan met die banaan en help mee de SP een schitterende uitslag te bezorgen.

  Reactie door Mario Pinkster — zaterdag 18 november 2006 @ 16.41 uur

 21. Vandaag bij het doen van de wekelijkse boodschappen, kregen we veel steun toegezegd, ook van de flyerende leden van de Christen Unie. Uiteraard ook deze mensen hebben wij veel succes gewenst de 22e.

  Reactie door Erik van Donk — zaterdag 18 november 2006 @ 16.50 uur

 22. In mijn stadje Alkmaar werd ik overvallen door een mobiele brigade van de PvdA.
  Of ik al wist wat of ik ging stemmen?
  ‘Jazeker, Ik ben Socialist’
  ‘Da’s mooi’ werd geantwoord.
  ‘Nu jullie nog!!’ zei ik lachend, ‘want een wáre Socialist stemt SP, steeds méér mensen krijgen dit gelukkig door!’
  ‘Maar goed, Jan kan het niet alleen, dus Wouter mag straks aanschuiven.’
  Poeh…, als blikken konden doden!
  Overigens Groen Links liep ook te werven, maar tot mijn verassing en tevredenheid geen VVD of CDA gezien! Zouden ze eindelijk toch beginnen te realiseren dat hun programma onverkoopbaar is en dat ze het uitsluitend van hun vaste kern moeten hebben?

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 november 2006 @ 16.59 uur

 23. In Hengelo haalden we het 500ste lid en in Borne het 50ste lid feestelijk binnen bij de campagnekraam met taart en muziek: http://www.hengelo.sp.nl/

  Reactie door Vincent Mulder — zaterdag 18 november 2006 @ 17.02 uur

 24. Vandaag actie gevoerd in Twenterand voor de SP, en ik mag wel zeggen dat we bijzonder goed ontvangen zijn door de inwoners van Westerhaar.

  Uit de reacties te peilen zal een groot gedeelte voor de SP gaan stemmen volgende week, en dat is een bijzonder goed om te weten.

  Het betekend dat de SP gezien en gehoord wordt en dat het de mensen aanspreekt.

  In het algemeen is men het zooitje wat er zit echt helemaal zat en als JP Balkenende hier was geweest en niet in een verzorgingstehuis n Vriezenveen dan was de ontvangst wel anders geweest !!

  Het is trouwens tijd voor een SP afdeling Twenterand….en daar wordt aan gewerkt.

  Mvg,
  Hans

  Reactie door hans — zaterdag 18 november 2006 @ 17.20 uur

 25. In mijn winkelcentrum stonden Groen Links en
  Christenunie samen aan de poort en deden heel vriendelijk naar elkaar, maar of ze samen door die deur zouden willen?
  Het zou toch leuk zijn als het 50.000ste
  partijlid zich nog dit weekend meldt.
  Wat de conference betreft, laat heel duide-
  lijk gezegd zijn, dat ik al m’n leven lang
  zo vaak gezien heb dat er grote jalouzie be-
  staat bij mensen die via, dure, indruk ma-
  kende studies en verworven titels zich een
  status schiepen en niet het respect konden
  opbrengen voor mensen die dat op een andere
  manier voor elkaar kregen, door autodidac-
  tisch te werk te zijn gegaan. Niet omdat ze
  het wel zonder die indrukwekkende wel even
  zouden klaar spelen, maar omdat hen hen aan
  goede kansen, geld en begeleiding ontbrak
  door heel verschillende omstandigheden.
  Als de norm deze is dat de waarde van de
  ander pas respect verdient als er een inte-
  ressante titel of graad aan vast zit, heeft
  men van normen en waarden niets, maar dan
  ook helemaal niets begrepen, noch van het
  begrip dat natuurtalenten ook op andere ma-
  nieren ‘bijgeschoold’ kunnen worden…of
  achter de schermen studies intensief gedaan,
  al werd er geen examen in gedaan.
  Bedrijven genoeg, bijv. die mensen in dienst
  hebben en er middels bedrijfsopleidingen
  vele ‘aantekeningen’ van kunnen bijschrijven
  op hun conduitestaat en soms beter toege-
  spitst zijn op het uit te oefenen beroep
  dan de opleiding, die oppervlakkig en niet
  gedetailleerd genoeg moest voorzien in een
  basiskennis, zonder al te veel vákerváring.
  Jan Marijnissen heeft zich kennis eigen ge-
  maakt en op zijn kennis van zaken en manier
  van werken is menigeen behoorlijk jaloers,
  dat is al vele jaren duidelijk!
  De burger/kiezer die de SP heeft gevolgd
  kiest voor meer dan kennis, namelijk voor
  karakter en betrouwbaarheid en dat zal zeker
  deze keer duizenden onder ons doen beslissen
  voor alle zékerheid op de SP te gaan stemmen
  zónder een greintje twijfel !
  Jan Marijnissen heeft het bij zijn publiek
  wel van zijn eigen charisma en hoeft het
  niet in shows, door jong en blond, of bru-
  nettes te laten ‘opleuken’ en dat lijkt ook
  niet zijn stijl en IK ben dáár ontzettend
  blij mee. Je werk zo goed mogelijk proberen
  te doen is zijn uitgangspunt en evt. de rode
  oppositie t.a.v. de verkiezingen ordinair
  opportunisme in de mond te leggen, IS gewoon
  banaal! De SP laat zich niet in met ‘goed-
  kope’ verkoopstunts, maar heeft een uiterma-
  te goed op elkaar ingesteld team van mensen
  en afdelingen in het land die de dáád bij
  het woord voegen en dienstbaarheid aan de
  dag leggen, dáárom stemmen mensen op de SP !

  Reactie door Madelief — zaterdag 18 november 2006 @ 18.04 uur

 26. @wattenstaafje

  Hier in Heerlen was het heel erg typerend. De lokale kandidate voor de CDA promoot alleen zichzelf, ze had t-shirts laten drukken met HAAR foto erop, geen Balkenende gezien. Wel 8 jongeren bij zich.
  De VVD stond bij de Italiaan, broodjes te eten in goedkope blauwe nylon jasjes.
  De PvdA was met 4 man in mooie rode jassen, ze waren door de rozen heen en stonden met ons te praten over de zo gewenste coalitie en het linkse kabinet.
  GroenLinks was er met een kraampje, er stond 1 man foldertjes uit te delen, we hebben hem soep gebracht.

  En wij, wij stonden er met 15 mensen in schitterende rode tomatenjassen, met sponsjes, ballonnen, stickers, folders, heel veel posters, programma´s, pennen, boekjes, uitleg en natuurlijk hartverwarmende soep !!!

  Reactie door Irma — zaterdag 18 november 2006 @ 18.15 uur

 27. Ik ga niet kijken naar Freek de Jonge ik zie de herhalingen wel. Hoe meer mensen niet kijken hoe beter! Dat is de enige manier om Freekje te kietelen.

  Reactie door Guido — zaterdag 18 november 2006 @ 18.43 uur

 28. Wat is er aan de hand? Gaat de media de strijd afmaken?
  Nu wordt de SP helemaal weggedrukt en WEER hoor ik zojuist alleen maar over het CDA, VVD en PVDA! Geen woord over de SP. Geloof mij, ze willen de SP nu een kopje kleiner maken. De vreselijke aanval is ingezet en het is niet mis. De Telegraaf en de Volkskrant met hun valse berichten en nu weer het NOS journaal. Proberen het volk te dwingen door te zeggen dat de VVD weer stijgt, er een nek aan nek race komt met Bal en Bos en dat de SP weer zakt… WAAR ZIJN ZE MEE BEZIG!!!
  Jan, kom tevoorschijn s.v.p. Dit mag je niet nemen. We laten ons dit niet uit handen nemen en het volk heeft een nieuwe oppepper van je nodig!
  Spreek over hoe jij het voorhebt met ons land, de economie en leg uit waar ze je bij het Een Vandaag debat hebben afgekapt. Zo kreeg Rutte het laatste woord over: de recessie!! En nu gebruiken ze het allemaal. Het is een heel gemeen spelletje op het ogenblik en ik vrees dat Freek de Jonge het lelijk af gaat maken.
  Kom op Nederland, laat je niet kisten!!!
  Stem de enige ware sociale stem: SP NU.

  Reactie door Gloria — zaterdag 18 november 2006 @ 18.53 uur

 29. Gloria,niet bang worden.
  Enige verkiezingen geleden werd Pim Fortuin door vele politieke kopstukken genegeerd en de mensen werden gewaarschuwd dat Nederland een slechte tijd zou krijgen met hem als premier……
  Je weet hoeveel zetels de lpf haalde in balkie 1.
  Hoe harder men een hollander waarschuwt hoe koppiger deze wordt.Zie ook de europese grondwet

  Reactie door Jan Spierings — zaterdag 18 november 2006 @ 19.14 uur

 30. Yep

  Het in een verdom hoekje plaatsen van de sp door de media is precies wat er 4 jaar geleden ook is gebeurd. Toen werd op het laatste moment ook alleen maar de CDA, PVDA en VVD gepromoot, door de grote media. Ook toen was er al sprake van stemming makerij.

  Reactie door Kor Rinkens — zaterdag 18 november 2006 @ 19.19 uur

 31. Trouwens vandaag in de telegraaf een volledige(gesponserde door het bedrijfsleven) pagina volgeslijmde balkenende in de hemel prijzende tekst.
  De krant droop nog na…
  Eerder deze week een hele door de cda/vvd gesponserde pagina om de SP de grond in te stampen.
  Krijge die lui van deze krant al staatsubsidie.
  Maar de mensen valt deze smeerlapperij wel op

  Reactie door Jan Spierings — zaterdag 18 november 2006 @ 19.28 uur

 32. het erge is dat Freek het zeer subtiel zal brengen. De meeste mensen zullen niet het onderscheid kunnen maken tussen het lachen om JM en het lachen om de andere politici maar bij de meeste mensen blijft een onheilspellend gevoel in hun onderbewustzijn over

  Reactie door ACE — zaterdag 18 november 2006 @ 19.32 uur

 33. Van de media trek ik mij niets meer aan.
  De berichtgeving is mij te eenzijdig.
  En dan krijg ik al meteen het gevoel dat er dan iets niet klopt.
  Wat mijn stem (en van mijn echtgenote) betreft
  wordt het de SP.

  Schoon genoeg van van de CDA, PVDA, VVD en D66.
  Van de laatste kreeg ik vandaag nog een folder in de bus,
  alhoewel de poster met Jan erop er vlak naast aan de raam hangt…

  ook nog goedenavond allemaal.

  Reactie door Frank Gv — zaterdag 18 november 2006 @ 19.47 uur

 34. Ben blij dat onze Jan en alleman niet wakker ligt van het feit of dat hij nou wel of niet mag handen schudden met mister BUSH nadat hij op een smerige manier de mensen ervan heeft overtuigt dat de dingen die hij heeft verteld toch niet gaat waar maken..we hebben het hierover onze Balkie de ezel! Laat deze walgelijke man niet weer 4 jaar sorry 3,5 jaar aan de macht komen maar laat de de man met een hart duidelijk maken waar de minimaal 4 jaar en/of langer wel voor staan.

  JAN EN ALLEMAN IK STA ACHTER SP

  Reactie door Jessica Delwel — zaterdag 18 november 2006 @ 19.52 uur

 35. Ach,
  als balkie sraks het nakijken heeft zegt hij -net als bij de Europese grondwet- weer dat het volk het niet heeft begrepen.
  Het wrange voor hem is nu juist dat het deel van het volk dat niet op hem stemt hem juist wel heeft begepen.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 november 2006 @ 19.52 uur

 36. Mensen die met een hart leven die links zit hoeven niet te twijfelen waar ze op stemmen .
  Die stemmen SP!

  Reactie door Jessica Delwel — zaterdag 18 november 2006 @ 19.56 uur

 37. Hallo Jan,

  Ik ben pas sinds enkele maanden lid van de SP.
  Dat had ik 10 jaar eerder al moeten doen. Niet dat ik daar fout in ben maar bij mij duurt het meestal 10 jaar voordat ik iets snap. Dat maak ik wel meer mee, maar des te zeker weet ik ook dat dit een van mijn beste beslissingen van mijn leven is geweest.
  De SP met jou en je mensen hebben mij echt helemaal bereikt. Dat is nog geen een partij ooit in het verleden gelukt.

  Henk 52 jaar met veel levenservaring.

  Reactie door HENK — zaterdag 18 november 2006 @ 20.04 uur

 38. Wat mij betreft kan er nooit genoeg hel en verdoemenis m.b.t. de SP over dit land uitgestort worden.
  We hebben gezien hoe “goed” het anti-LPF advies werkte, om nog maar te zwijgen van de schaamteloze vertoning bij het referendum. Het lijkt er op dat hoe sterker JPB iets adviseert hoe meer mensen het tegenovergestelde willen. Wat mij betreft jeuzelt hij elke aflevering van nova en het journaal vol tot aan de verkiezingen, op naar de 30 zetels ! (voor zowel cda als sp)

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 18 november 2006 @ 20.09 uur

 39. Ik vind persoonlijk, los van take off SP en politiek , al enige tijd dat Freek als cabertier aan een vorm van afscheid en doorvertaling van zijn creativiteit toe is.
  Hopelijk, los van SP take off, heb ik ongelijk!
  Van harte gegund nog een keer een echte goede caberatesque show en satire neer te zetten!

  Reactie door Maria — zaterdag 18 november 2006 @ 20.41 uur

 40. Ha die Jan

  Mensen Mensen wat een mensen.
  Zo ging het vandaag in de havenpoort van Frylan.
  Wat een geweldige reakties bij HEEL VEEL mensen in onze winkelstraat.
  Wij kregen zeer veel steun om door te gaan.
  Kom op mensen woensdag gaan wij er voor.

  Henk

  Reactie door Henk — zaterdag 18 november 2006 @ 20.57 uur

 41. Het is NU tijd om de ‘zwevers’ te overtuigen.
  Alle ‘subtiele’ middelen worden door alle partijen gebruikt. De media wordt beïnvloed, en beïnvloed op zijn beurt weer de kiezer. Ook de dagelijkse peilingen maken de ‘zwevers’ nog grotere zwevers, want die zien ook de bomen door het bos niet meer. “Volg ik mijn hart, stem ik strategisch”……allemaal vragen die de ‘zwever’ bezighouden. De SP moet in de laatste dagen een spraakmakend, overtuigend, slotoffensief inzetten, waar elk middel aangegrepen moet worden om de ‘zwever’ te overtuigen dat het potentieel SP kiezers ook daadwerkelijk SP stemt op 22 november!

  Reactie door Bert Klein — zaterdag 18 november 2006 @ 21.05 uur

 42. @28 Er is groot media tegen offensief aan de hand.
  Dit hoort m.i. ook in een democratie als een artij als een raket om hoogschiet.
  De SP heeft echte oppositie gevoerd, krijgt veel aanhangers in de peilingen.
  Wie kaatst en veel aanhang krijgt ,moet de bal verwachten.
  De media spelen weer een grote rol maar we komen daarin heus wel terug, de SP is niet helemaal niet uitgerangeerd!
  Wacht maar af!

  Vanavond overigens Huub Ooster huis in debat op TV.
  Groet

  Reactie door Maria — zaterdag 18 november 2006 @ 21.06 uur

 43. @37 Henk

  Ik ben nu ook bijna 1 jaar lid.
  Ik heb geen idool, nooit gehad in mijn leven.
  Snapte nooit dat mensen zaken of personen verheerlijkten, hier blind voor gáán.
  Ik kan volledig participeren maar blijf altijd mezelf, een zelfstandig denkend mens, een individu.
  Altijd bewust van wie ik ben en waar ik voor sta. Dat is mijn identiteit. In die zin hoorde ik ondanks het volledig kunnen participeren nooit ergens bij. Dat weiger ik gewoon.
  Trek een overall aan en je bent monteur?
  Draag een stropdas en je bent een heer?
  Echter, mijn identiteit heeft een extra dimensie gekregen, of liever gezegd een naam gekregen, ik ben een Socialist! Ik ben Socialist in elke gedachte die ik heb, Socialist in elke vezel van mijn lichaam.

  Vanuit deze bewustwording kwam de SP op mijn pad. Eindelijk kon ik mijzelf herkennen in iets wat buiten mezelf bestaat en hetzelfde nastreeft. De SP! Deze partij voelt voor mij ‘lichaamseigen.’ Ik kan me met deze partij vereenzelvigen.
  Vanuit dit ‘lichaamseigen’ voelen, vanuit deze vereenzelviging, weet ik dat deze partij me nooit zal teleurstellen, want daarmee zou zowel de SP als ikzelf mijn identiteit verliezen.

  Henk welkom bij de SP!

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 november 2006 @ 21.11 uur

 44. Bert De SP moet duidelijk maken dat Jan met de Pet en modaal niet de dupe worden van haar beleid. Dat is het speerpunt van zowel PvdA, VVD en CDA om vooral niet voor SP te kiezen.

  Reactie door Maria — zaterdag 18 november 2006 @ 21.16 uur

 45. Overigens,Als Freek de Jonge het buitenland beleid erbuiten laat, is het tijd om afscheid te nemen!
  Misschien leest hij dit wel als tip!

  Reactie door Maria — zaterdag 18 november 2006 @ 21.18 uur

 46. Alle mensen met hart voor de SP, twijvel niet en neem zelf actie.

  Vanavond 500 folders de deur uit….maandag en dinsdag de rest.

  De positieve reacties die mensen hebben spreekt boekdelen, en een folder van SP bevestigt hun vertrouwen die ze al hadden na het lijsttrekkersdebat.

  Dus help alle een handje….en deel folders uit….en haal de zwevende kiezers over.

  We gaan dik winnen…met zijn allen.

  Reactie door hans — zaterdag 18 november 2006 @ 21.31 uur

 47. Het doet mij goed dat ondanks de stroom aan anti-SP artikelen in o.a. de televaag en de elsevier het aantal leden in de SP alleen nog maar stijgt. Dit bewijst dat een groot gedeelte van de Nederlanders iets anders wil en zich ook geroepen voelt actief hierin te participeren. Een teken aan de wand voor de rechtse en centrum-linkse partijen lijkt mij.

  Of we nou 25 of 30 zetels halen woensdag, het maakt niet uit want de SP heeft definitief een einde gemaakt aan zijn “tegenpartij imago” waar wij zolang tegen aan hebben lopen hikken. Vanaf nu zal de SP worden gezien als een serieuze kandidaat-regeringspartij of misschien wel als grootste oppositie partij….wie weet!

  Reactie door Victor Jansen Schipper — zaterdag 18 november 2006 @ 21.43 uur

 48. JP wil niet zien dat er een links kabinet komt. Hij heeft geen zin in een linkse lente, en ziet meer een gure herfst. Nou JP. Volgens mij hebben we net al een ijskoude winter onder het beleid van CDA/VVD gehad, en hoop toch echt op een warme lente.

  Ja en we weten allemaal wie er wel warmpjes bij zaten.

  Reactie door Ronald Hoogenboom — zaterdag 18 november 2006 @ 22.31 uur

 49. Gisteren zag ik toevallig op de voorpagina van de Foute Trompetter van Slapend Nederland een Mao-achtige gefotoshopte JM, om het kromtalig uit te drukken.
  De Telegraaf is werkelijk populistisch pleepapier.

  Reactie door hendrik dieks — zaterdag 18 november 2006 @ 22.33 uur

 50. Ik denk dat het psychologische effect van de peilingen heel groot is – en dus geweldig. Laat ze maar zeggen dat links zakt – dat zal niet alleen zwevers naar links halen, maar ook mensen met een linkse inslag die geen zin hadden om hun stem uit te brengen naar de stembus lokken – want rechts, dat zien ze toch eigenlijk niet echt zitten. Dus laat de peilingen maar rechts zeggen – des te beter gaat het met links.

  Verder is Freek de Jonge voor mij al een jaar of wat geleden dwars door de mand gevallen: bij de boek-presentatie van de Belgische premier Verhofstadt ageerde hij tegen de Nederlandse nee-stemmers in het Europese Grondwet-referendum. Alle nee-stemmers hadden dat gedaan uit domheid. Geen van ons had enig idee wat er in stond. We waren tegen de regering, of gewoon dom, maar het had niets met de grondwet te maken.

  Nu heeft hr. De Jonge natuurlijk lang niet genoeg hersencellen om dit te beseffen, maar déze nee-stemster wist heel goed wat ze deed. Een Europese grondwet waarin dierenrechten worden uitgekleed en dierenmishandeling wordt vastgelegd (stierenvechten en zo) zal ik nooit voor stemmen. Ik ben voor een Europese grondwet, maar dan wel een waarmee ik niet mijn eigen, dieren-activistische, glazen mee ingooi.

  De Jonge is een populist met een tekort aan hersencellen. Komt door al dat idioot doen op het podium; die woede-uitbarstingen etc. kunnen nooit goed zijn voor je hersenen.

  We komen er wel met links. Tot nog toe hebben al mijn vrienden aangegeven links te stemmen (SP, GL, PvdA of PvdD), en ik kan me, buiten rechtenstudenten die de huid verkopen voor de beer geschoten is, nauwelijks studenten voorstellen die rechts kiezen. De SP staat aan onze kant, en dat weten we. It’s time to return the favour – and we will.

  Reactie door Bloeme — zaterdag 18 november 2006 @ 23.16 uur

 51. @49 Hendrik dieks

  Ja, ik schaam mij voor die krant. Ben daar heel consequent in en heb al eerder vermeld dat ik zelfs de plastic zakjes waar Bruna je boodschappen in doet, weiger.
  Ik voel me voor schut lopen.

  Reactie door Gloria — zaterdag 18 november 2006 @ 23.45 uur

 52. By the way:

  Ik zit te luisteren naar Martin Simek.
  ( Simek ‘snachts op Radio 1)
  Hij interviewt Rita Verdonk. Ben benieuwd of hij haar het vuur aan de schenen legt zo vlak voor de verkiezingen. Indien niet, dan kan hij voortaan ophoepelen.

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 0.12 uur

 53. Ik vraag me af of we nu zo moeten vrezen voor Freek de J. Het grootste deel van de zwevende kiezers waar de SP het van moet hebben, voelen zich volgens mij toch niet zo aangesproken door die man. En als we niet in de regering komen, dan is de tijd daar nog niet rijp voor. Frustrerend is het wel, maar dat is dan weer een ander verhaal.

  Reactie door Bart Couwenberg — zondag 19 november 2006 @ 0.15 uur

 54. Hmm… Martin Simek vraagt haar generaal pardon voor allen die hier al zolang zijn.
  Als ‘buitenlander’ komt hij op voor de ‘buitenlanders’.
  Rita kletst zich er weer uit!

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 0.19 uur

 55. Martin Simek is goed bezig… hier laat hij Rita helemaal TEVOORSCHIJN komen.
  Erbarmelijke vrouw!
  Ze wil niet verder met het gesprek over haar beleid, alleen als het over koetjes en kalfjes gaat.
  Nu probeert hij haar gevoel te testen…

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 0.38 uur

 56. Het is zo jammer dat men in de Surinaamse hoek blijft stemmen op, overwegend de PvdA! Zelfs mijn ouders probeer ik duidelijk te maken dat een linkse coalitie of tenminste een overwegend links element in de coalitie haalbaar is als de SP evenveel zetels of zelfs meer dan de PvdA binnenhaalt!
  CDA/VVD is funest voor het land met de grootste leugenaars met een glad gezicht in die partijen. (Balkenende, Verhagen, Verdonk, Zalm, etc)
  Racisme, discriminatie, godsdienstonverdraagzaamheid, vooroordelen, stijgende nutskosten, waardeloos en te duur onderwijs en gezondheidszorg komen voort uit de boezem van de VVD/CDA.

  Daarnaast leven veel mensen in angst doordat de AIVD en politie in de voetsporen van de Gestapo en Werhmacht zijn getreden ala woordgebruik Pastors.
  Meneer van Bommel: graag actie in de 2e Kamer nav. deze link: http://www.waterkant.net/suriname/2006/11/17/surinamer-dupe-van-blunder-in-strijd-tegen-terreur/

  Reactie door Zazou — zondag 19 november 2006 @ 0.47 uur

 57. Zo!
  Ik heb er genoeg van.
  Ik ga me even tot de PvdA site wenden en ze daar toespreken dat er wel fairplay van ze verwacht wordt.Schandelijk hoe ze de media en kopstukken uit de TV wereld als ezeltjes voor hun karretje spannen. Mag op zichzelf, maar niet onder de gordel ten koste van de SP. Beware Rode broeders! Ik ben vandaag toch al niet in zo’n beste bui. (geven ze trouwens wel ruimte aan mensen om meningen op hun site te plaatsen….het zou me niks verbazen…..grrrrrrrrr)

  Reactie door Elli — zondag 19 november 2006 @ 1.10 uur

 58. @56 Zazou

  Bedankt, zo heb ik het nog kunnen beluisteren. Het is een SCHANDE!!

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 2.14 uur

 59. Al een tijd (je) SP-er, goed en fijn zo samen gaan we d’r voor! Mensen, zet’m op, voor Jan en Alleman! Socialer kan! :wub:

  (vermoedelijk bestaat deze smiley niet)

  Reactie door Tomatenklets — zondag 19 november 2006 @ 3.13 uur

 60. Goede nacht én bijna goede morgen aan allen
  die hier mee waken over het gedachtegoed van
  de SP, bij dag, nacht, tij en ontij!.
  Omstandigheden deden mij de relevante pro-
  gramma’s missen ná 19 uur.
  Wat mij zojuist, en het kan niet anders, ook
  veel ‘gasten’ hier, enorm trof was de bij-
  drage van Wattenstaafie onder @43.
  Zo groeiden mensen in de huid van een SP-er.
  Zo bedoelt de SP er voor allen te zijn!
  Zo worden mensen niet buitengesloten.
  Zo hoeft de SP geen onderscheid te maken in
  wie er wel of niet geholpen zal worden.
  Zo diende de Overheid al haar burgers te be-
  dienen en hun bestaan te waarborgen, waarbij
  de kerkelijke instituten de geestelijke be-
  geleiding een aanzet konden geven, maar in
  het jaar 2006 niet zou moeten hoeven op te
  treden als een plaatsvervangende Overheid,
  een substituut uit nood geboren. De kerken,
  die nog na 1950 in hun geloofsbelijdenissen
  mensen deden beloven toch vooral de éigen
  gemeente met voorrang te ondersteunen, het
  eigenbelang benadrukten, ipv géén onder-
  scheid tussen mensen te maken. Dat de ker-
  ken dientengevolge evt. weer vol zouden lo-
  pen met mensen die intussen de wijde wereld
  hadden verkozen om in te funktioneren en
  gelijkwaardigheid boven alles stelden, is
  niet zo verwonderlijk als ook bij kerk-
  gangers grote gaten werden geslagen en zij
  hun bijstand daar kunnen halen, juist met
  het oog op die inpandige broeders en zusters
  die ook een dergelijke belijdenis, afgelegd
  binnen het instituut kerk, dienden uit te
  dragen. Moreel is de kerk zélf danook daar-
  aan gehouden en te houden. Mensen weten dat
  maar al te goed. Mensen om ons heen zijn niet geloviger geworden, maar angstiger en
  daar waar de Overheid het af laat weten is
  de gang naar de kerk nog de enig overgeble-
  ven mogelijkheid. Het ware van kerkelijke
  zijde verstandiger geweest de Overheid te
  corrigeren en op de primaire taken te wijzen
  en dát met grote kracht.
  Vroeger werden de kerken gesubsidieerd en
  wat nu exact de regelingen nog zijn is mij
  op dit moment onbekend, maar (ex-)lidmaten
  mogen er altijd bij voorrang een beroep doen
  op de Diaconie, die niet altijd controleert
  wáár het geld aan werd uitgegeven en dat
  soms ten koste van mensen die én nog minder
  in de beurs hadden en de omstandigheden
  schrijnender waren en dan zien dat mensen er
  hun wekelijkse bingo van betalen, ergerlijk.
  Wie de SP goed zou hebben gevolgd, althans
  op Internet, wéét waar aan gewerkt wordt en
  dat met grote overgave: solidariteit be-
  trachten en al zeker aan mensen die, in de
  verdrukking gekomen, er een etiketje door op
  geplakt kregen. Mens zijn tussen de ménsen,
  zich opgenomen voelen in brééddénkende kring
  is de mooiste verworvenheid van de SP, die
  geen selectie maakt in status, maar wel in
  moreel en immoreel denken en doen!
  Ruim denkende socialisten weten zich in
  vrijheid gebonden aan een samenleving die
  je als één grote commune zou kunnen betite-
  len. Een met elkaar communiceren over vele
  grenzen heen, waardoor bepaalde andere groeperingen, nog steeds in zichzelf opge-
  sloten zijnde en verdeeld houdend, nog niet
  tot volle wasdom lijken te zijn gekomen.
  De SP verbindt zich in volle vrijheid tot de verantwoordelijkheden t.a.v. mens én sa-menleving. Die vrijheid enerzijds en dat
  met de mens verbonden zijn liggen in elkaars verlengde zijn onlosmakelijk, maar
  een natuurlijke gang van zaken zonder opge-
  legde dwang, die manier van trouw zijn én
  blijven hebben velen al gevonden bij de SP.
  Eenmaal goed wakker geworden, laat een SP-er zich niet meer in slaap sussen met one-
  liners of cliché-verkiezingsretoriek!
  Zich socialist voelende mensen hebben elkaar al eeuwenlang gevónden en kunnen daar anno 2006 een eigentijdse invulling aan géven, intensief, opbouwend en ver-
  nieuwend. Feitelijk zou er niemand zonder
  een Solidariteits Pet moeten lopen, maar be-
  houdens de Verkiezingen is de SP primair
  niet uit op ‘uiterlijk vertoon’, maar zoekt
  de méns en doét gewóón!
  Partijen die gezamenlijk kans zien om de ge-
  meenschappelijk gevoelde problemen op te gaan lossen kunnen dat als men het ego en
  partijchauvinisme weet los te laten en ook
  dat kunnen socialisten! Niet zo moeilijk te
  begrijpen dat er hoe langer hoe meer mensen
  zich goed oriënteren en in de stémming komen
  voor de SP !

  P.S. Goede morgen Ouwe Dirk, vandaag wensen
  we jou in het bijzonder een fijne ochtend en
  een plezierige dag toe en zeker ook aan jou
  hartelijk dank voor wat ik op een andere blz
  van je mocht lezen, nog 2 nachten hoor en
  zet je schrap. Attack Dirk, attack, maar dan
  wel op jouw milde manier: je inspireert ouwe
  socialist, we zijn er blij mee! Ik zeker!
  Ik reken erop dat we er velen in de peiling
  blijven houden, géén twijfel(s) aan. Groet,
  en dit was weer…

  Reactie door Madelief — zondag 19 november 2006 @ 5.23 uur

 61. misschien als de sp wint kan er ook wat gedaan worden voor mensen zoals ik 70 jaar met een woon adres in nederland,dus iedere maand betalen voor het ziekenfonds,maar als ik langer wegblijf als 6 mnd wordt er niks meer vergoed,maar de premie wordt wel afgehouden ik ben getrouwd in thailand en verblijf daar ook het hele jaar. ab.

  Reactie door a.mulderij — zondag 19 november 2006 @ 9.16 uur

 62. tja welke peiling is de juiste bij deze wordt de SP de grootste
  http://www.focus-in.nl “ik stem de …”
  Al is het niet echt een peiling

  Reactie door olaf — zondag 19 november 2006 @ 10.37 uur

 63. Volgens deze pol word de SP de grootste, http://www.focus-in.nl en dan “Ik stem de komende verkiezingen…”

  Reactie door olaf — zondag 19 november 2006 @ 10.39 uur

 64. @61 (a.mulderij)

  Het is niet misschien als de SP wint…want winnen gaan we zeker.

  Het gaat jouw er om wel verzekerd te zijn want anders zou je ook niets kunnen betalen en je gewoon kunnen uitschrijven. (of heb ik dat mis)

  Gezien jouw leeeftijd mag ik er ook vanuit gaan dat je deze keuze hebt gemaakt al zijn de medische kosten in Thailand veel minder dan hier.

  Er zijn wel continue reisverzekeringen met wereld dekking maar die hebben een maximale verblijfsduur van 6 maanden in het algemeen.

  Nu weet ik niet of het ook bij andere verzekeraars zo is maar de FBTO heeft een 365 dagen dekking als extra optie die wereldwijd geldig is…dus even zoeken.

  Al zou het anders moeten…ben het met je eens…

  Mvg,
  Hans

  Reactie door hans — zondag 19 november 2006 @ 11.42 uur

 65. De media, VVD, CDA en die randdebielen zoals Freek de Jonge, zijn te stom om iets zinnigs te vertellen. Maar het grootste probleem is, dat er mensen zijn die het nog geloven ook. Freek de Jonge komt uit de Zaanstreek, dus zal hij ongetwijfeld PvdA stemmen. Zaanstad is voor het algemeen een PvdA gemeente, maar deze gemeente is nog roder geworden dankzij jawel de SP. En nou maar hopen dat Zaanstad een SP gemeente wordt, en de SP de grootste van Nederland.

  Reactie door Frank — zondag 19 november 2006 @ 11.59 uur

 66. Je leest hier leuke opmerkingen zeg.

  Wie zijn hart links heeft zitten stemt SP!

  Nou dan is er voor de overige partijen weinig eer meer te behalen :P

  Ik zou wel eens wlilen zien als de SP de grootste wordt wat er dan gebeurd.
  Iedereen hier kraakt bijna de Pvda af maar dat is volgens mij niet nodig. Zo erg is die partij niet.

  Ik zie de Pvda en de SP samen als een zeer goede combinatie waarbij ze mekaar mooi kunnen bufferen. Zowel de Sp als de PVDA heeft naar mijn idee een paar standpuntjes die wel wat minder kunnen, nou misschien worden ze dan wel weggepoetst / bijgeschaafd tijdens coalitie besprekingen.

  Maar de kern is dat beide partijen gewoon staan voor sterk sociaal beleid. Met deze partijen gaan we in elk geval niet richting Amerikaanse taferelen, de SP is hier wat sterker in denk ik (naar mijn voorkeur) maar de pvda weer mischien licht realistischer maar daar ben ik zelf nog niet helemaal uit.

  We moeten er naar streven dat een van deze partijen de grootste wordt en wat i daarin het verstandigstevooral gezien de ecente peilingen.Het CDA profiteert nog het meeste van dit alles (pVDA vs SP, aantrekkende economie)
  Mjin ideaal beeld zou zijn dat we ergen zetels weg kunnen halen waarbij de SP niet zijn groeicurve behoeft af te breken de PVDA sterk blijft groeien.
  Misschien van de linker vleugel van het CDA.
  Die partij is flink de rechtse kant op gegaan maar die mensen beseffen dat niet volgens mij. Het Christelijke is wat dat betreft wel standvastig en misschien te onwetend. Die lezen de helft van het verkiezingsprogramma niet, een ding is genoeg: ut geloof.
  Nou ik geloof niet dat er erg veel waardigheid in het huidig beleid zit.

  Reactie door Rene' — zondag 19 november 2006 @ 12.04 uur

 67. Dat is een goede uitdrukking Rene.

  Wie zijn hart links heeft zitten stemt SP.

  Ik moest er even over nadenken maar toen viel het kwartje.

  Toch een van de mooiste spreuken die ik tot nu toe gezien hebt. Recht uit het hart.

  Henk 52 jaar

  Reactie door HENK — zondag 19 november 2006 @ 13.57 uur

 68. mijn vriend en ik hebben onze stemmen verdeeld: hij (moslim en van origine marokkaan)stemt partij voor de dieren en
  ik(sp-lid)en van origine nederlandse)op
  mijn eigen SP!Zo hebben we al onze dromen
  in evenwicht !!Sucses voor ons allemaal a.s.
  woensdag !(a.s. maandag staan we op de markt in Den Burg (texel)
  mieke

  Reactie door mieke abel — zondag 19 november 2006 @ 14.44 uur

 69. wij stem zo zie zo sp.ik hoop dat mijn colegas van d sosialewerkplaaes in emmen dit ook doen.

  Reactie door R.Drenth — zondag 19 november 2006 @ 17.03 uur

 70. @68

  Nog even en we krijgen ook een partij voor de planten….want die kunnen ook niet protesteren.

  Zolang men zich in andere delen van de wereld zich zelfs niet aan een walvisvangst verbod kan houden, heeft lokaal het beschermen van de dieren ook niet veel zin.

  Sportvissen wil ze verbieden….maar ik heb liever een walvisvangst verbod wereldwijd en sterke limieten bij het vangen van andere vissoorten zodat de natuur zich kan herstellen.

  Nee als je dat toch wil wordt dan actief lid van Greenpeace en ga mee de zee op.

  Dus laat je vriend tactisch stemmen…en jouw voorbeeld volgen.

  Mvg,
  Hans

  Reactie door hans — zondag 19 november 2006 @ 18.34 uur

 71. Wat een mooie partij zijn we toch met zijn allen!
  Nog even allemaal de tanden op elkaar: probeer anderen ervan te overtuigen dat de SP de enige juiste keuze is woensdag voor mensen die het land socialer willen; voor mensen die hun buik vol hebben van mensen die elkaar bonussen toestoppen, van mensen die geen genade kennen voor mensen die in Nederland asiel hebben moeten zoeken en na zoveel jaren alsnog uitgezet worden, en van mensen die alleen maar naar het eigen belang kijken.

  Hou vol allemaal, dan zullen we woensdag zien tot waar de groei van de SP reikt.

  Jan

  Reactie door jan — zondag 19 november 2006 @ 19.31 uur

 72. @68 Mieke Abel

  Probeer je vriend ervan te overtuigen dat de SP een 8 kreeg voor het dierenbeleid.
  Nou, beter kan je vriend niet zitten, want voor de rest is de SP een Partij voor mensen. Dieren en mensen worden niet tekort gedaan bij de SP. Ga samen voor de Parij die Nederland uit het slop haalt. Hiermee doet je vriend ook heel veel mensen goed. De arme mensen, de arme dieren… kom op. Nu allebei solidair! Stem NU SP.

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 19.39 uur

 73. @72
  Corr. moet zijn: Partij

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 19.41 uur

 74. Gezeik?
  Freek heeft zijn beste jaren gehad, Jan heeft zijn moeilijkste jaren ervaren.
  Freek verpakt nu al zijn moppen, Jan hoeft alleen maar te gebaren. Naar het land van Ooit, daar kunnen Freek’s moppen dan terecht worden verstrooid.

  Reactie door FREEK-JAN — zondag 19 november 2006 @ 19.58 uur

 75. Als de SP straks twintig zetels haalt, zullen journalisten aan Marijnissen vragen: waarom zo’n teleurstellend resultaat? U stond toch op 30 zetels in een peiling?

  En, Freek de Jonge moet vooral iedereen gaan afzeiken, dat is zijn vak. Daar moeten we tegen kunnen, daarover zeuren is een teken van zwakte, en de SP is sterk genoeg om tegen afzijken te kunnen. Kiezers op de SP zijn slim genoeg om niet vanwege een afzeikende Freek en een paar demoniserende CDA’ers en PVDA’ers in de Volkskrant op een andere partij te gaan stemmen.

  Een beetje vertrouwen :) of is controle beter?

  Reactie door Gerrit Holl — zondag 19 november 2006 @ 20.26 uur

 76. Beste SP-kandidaten voor de 2e Kamer.
  Behoor tot de Nederlanders die in het buitenland wonen. Hou er maar rekening mee dat een groot deel van hen zullen stemmen op de SP. We zijn door het CDA en de VVD bedrogen met de zorgverzekering nieuwe stijl en dit is nog steeds niet recht gezet.
  In tegendeel, Hoogervorst liegt en bedriegt tot op de dag van vandaag.Sterkte voor de laatste dagen. We hopen dat de SP zo groot mogelijk wordt

  Reactie door Ben — zondag 19 november 2006 @ 21.45 uur

 77. De SP heeft al jaren mijn stem. Sinds kort mijn lidmaatschap.
  Jan, Agnes en alle anderen: Ik sta met 4 wielen achter jullie!
  Of ik Jan of Agnes mijn stem geef weet ik nog niet. Voor mij op zich maakt het niet uit. Als er maar veel zetels gehaald gaan worden komen we er wel.

  Reactie door Wanda — zondag 19 november 2006 @ 22.07 uur

 78. Goed bezig SP!

  Reactie door Niels — maandag 20 november 2006 @ 3.55 uur

 79. Heb afgelopen zaterdag in Dordrecht op de politieke markt voor de SP gestaan.
  Had alle 3 mijn kids ook bij me die ook vol overgave flyers, ballonnen, schuursponzen. pennen en programma’s hebben staan uitdelen.
  De jongste is pas 5 en heeft iedereen opgeroepen om Jan Mandarijnissen te stemmen!
  De mensen kwamen niet meer bij, en we waren de enige stand waar zoveel jeugd meehielp en dus ook veel mensen trokken!~
  Vooral het feit dat we ook de enige waren met een uitgebreid programma!
  Verder hebben de kids bij alle andere stands de posters van Rouvoet, Balkenellende,Bos en Rutte volgeplakt met SP NU stickers tot groot vermaak van iedereen.
  De sukkels zelf hebben niets in de gaten gehad, pas toen ze gingen opruimen.
  Al met al een zeer geslaagde dag, en veel mensen te woord gestaan. Nu nog winnen, dus STEM SP NU!!!!
  Enne Freekie je wordt echt te oud om nog grappig te zijn, de dingen die je uitkraamt zegt mijn dementerende oma van 86 ook!

  Succes de 22e, wij hier in Dordt gaan de 21e nog flyeren in de spits bij C.S.!!

  Groeten Sanne.

  Reactie door Sanne — maandag 20 november 2006 @ 13.07 uur

 80. Een halve ton aan leden…..Dat gaat wel zwaar wegen!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 20 november 2006 @ 18.43 uur

 81. Geachte Ben (zie onder 76),
  Die SP-stemming vanuit Spanje was te verwachten. Zelf moest ik terugkeren naar NL vanwege dat bedrog en de dwingelandij om
  deel te moeten nemen aan een verplicht systeem dat onder meer geen zorg biedt aan Nederlanders (ref. de “Spaanse AWBZ”) of
  zelfs vroegtijdig leidt tot overlijden.
  Wij konden terecht in een armetierig ziekenhuis op 22km afstand, terwijl een
  uitstekend ziekenhuis op 3km afstand voor eigen kosten aanwezig was. Voor dat ziekenhuis waren wij tot 1 april 2006 particulier verzekerd. Ik wijd er maar niet verder over uit.
  Vandaar ook mijn overeenkomstig en komend stemgedrag. Hopelijk brengt de SP hierin verandering; opdat jullie in Spanje langer en gezonder mogen leven.

  Reactie door Henk — dinsdag 21 november 2006 @ 10.51 uur

 82. 69, Hoi R.Drenth

  Heel goeje keus. Mijn zwager werkt bij de sociale werkplaats in Arnhem maar stemt altijd CDA omdat z’n ouders (mijn schoonouders) dat ook altijd doen. Heb hem nog niet kunnen overhalen om SP te stemmen. Nog 1 dag om dat te proberen.
  Succes met het overtuigen van je collega’s.
  groeten.

  Peer.

  Reactie door peer — dinsdag 21 november 2006 @ 17.02 uur

 83. 70 Jan,
  Ik deel je mening v.w.b. de SP boven de Partij vd Dieren. Maar aan de andere kant, als iedereen zo ook dacht toen de SP nog geen zetels had, waar hadden we dan nu gestaan?

  Reactie door peer — dinsdag 21 november 2006 @ 17.16 uur

 84. 74 Freek Jan,

  Vreemd dat ik nog geen enkele reactie op jouw gedicht lees.

  Mooie poëzie.

  Reactie door peer — dinsdag 21 november 2006 @ 17.20 uur

 85. Twee stemmen voor de Heer de Wit van de SP, de enigen partij die opgekomen zijn voor ons WAO`Rs hoop op een groot feest vanavond voor jullie allemaal. Ga nu even liggen ik ben doodop.

  Reactie door B Rog — woensdag 22 november 2006 @ 8.46 uur

 86. Hoopvol, die scholieren verkiezingen.
  De SP boodschap wordt door de jongeren goed ontvangen en door hun gewaardeerd

  Reactie door Vanlinne — woensdag 22 november 2006 @ 17.03 uur

 87. Wij mijn man en kinderen hebben het gelukkig niet slecht maar ik ken mensen ook binnen mijn familie die elk dubbeltje moeten omdraaien omdat ze alleen van een wao moeten rondkomen, gelukkig voor hen dat wij regelmatig bijspringen maar als er een verjaardag of een ander feestje is dan zie ik tranen in hun ogen omdat ze echt geen geld hebben om maar een bloemetje te kunnen geven en zich daar enorm voor schamen dus gaan ze maar niet.
  Jan ik ben er van overtuigd dat de SP daar verandering in gaat brengen dus mijn stem heb je. SUCCES

  Reactie door kroosje47 — woensdag 22 november 2006 @ 21.10 uur