Veel steun voor Pierre

Pierre van Diederen

De VMBO-leerkracht Pierre Diederen heeft inmiddels al 2.250 steunbetuigingen gehad. Na zijn optreden in de film Jan & Alleman waar hij kritiek leverde op de managementcultuur en schaalvergroting in het onderwijs wilde de directie hem monddood maken. Mijn brief aan de verschillende onderwijsorganisaties zorgde al voor een spontane emailactie bij de lezers van dit weblog, niet veel later kon men ook via de SP-site een steunbetuiging sturen.

De Algemene Onderwijsbond AOb waar Diederen lid van is steunt onze actie en verleent Diederen juridische bijstand. Maar ook de scholieren- en studentenorganisaties LAKS en LSVB en de organisatie Beter Onderwijs Nederland scharen zich achter Diederen. Het actualiteitenprogramma Netwerk besteedde vrijdag aandacht aan diens zaak.

SP-Kamerlid Fenna Vergeer heeft vandaag contact gehad met de directrice van de school. Het bestuur neemt waarschijnlijk deze week een besluit over de positie van Diederen. Fenna heeft tevens vragen gesteld aan onderwijsminister Van der Hoeven. Wat is haar oordeel, en is ze bereid om in gesprek te gaan met de directie over de ontstane situatie? Het blijft namelijk niet bij dit ene geval. Sinds september 2006 zijn er circa honderd klachten binnengekomen bij het Meldpunt Intimidatie van de Vereniging Beter Onderwijs Nederland.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 27 november 2006 :: 19.24 uur

84 Comments

84 reacties

 1. Goede actie, zo kennen we de SP!!!

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 27 november 2006 @ 19.32 uur

 2. Hulde voor dit soort leraren!

  Reactie door Erik van Donk — maandag 27 november 2006 @ 19.32 uur

 3. Het is toch van de gekke als leraren wantoestanden binnen het onderwijs niet in de openbaarheid mogen brengen.
  Er zouden veel en veel meer mensen als van Diederen moeten zijn.
  Hup aan de bel trekken en de noodklok luiden, onze jonge generatie is de dupe van dit beleid wat er gevoerd wordt.
  Hoe meer er naar buiten gebracht wordt van dit wanbeleid, hoe beter.

  Reactie door bijdehandje — maandag 27 november 2006 @ 19.42 uur

 4. Het is schandalig dat het management zijn positie beschermd door een goede leerkracht monddood te maken.In de grondwet staat o.m. het recht van vrijheid van meningsuiting en van drukpers.Het CDA/VVD heeft de rechten van de burger steeds verder beknot.Wanneer managers niet anders te doen hebben dan problemen veroorzaken,dan hebben zij kennelijk niets om handen en zijn dus overbodig.Degenen welke deze managers benoemd en gecrieerd hebben moeten ook de laan uit.Het zijn deze parasieten welke uiteindelijk zorgen voor steeds lagere koopkracht voor (AOW)(WAO)(WWI)uitkeringen en voedsel/kledingbanken.

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 27 november 2006 @ 19.45 uur

 5. En zo doe je dat…

  Reactie door Jeroen Westerman — maandag 27 november 2006 @ 20.14 uur

 6. En nu maar snel deze nare beslissing weer ongedaan maken, rare VMBO-school.

  Reactie door Tim Engelbart — maandag 27 november 2006 @ 20.15 uur

 7. idd een goede actie. Weinig mensen, buiten Leerkrachten, weet niet wat een docent allemaal voor haar/zijn kiezen krijgt.
  Diegenen die nog steunbetuiging hebben gemaild, doe dit alsnog. Demissionair Minister Onderwijsminister Van der Hoeven zou dat toch eigenlijk moeten weten!!
  (Ik vind het vreemd dat er nu nog over Ministers i.p.v. Demissionair minister van het Demissionaire Kabinet wordt gesproken!)
  Ik wens collega VMBO-leerkracht Pierre van Diederen heel veel sterkte toe. Hij is een docent in hart en nieren!

  Reactie door Els Tieleman — maandag 27 november 2006 @ 20.46 uur

 8. Och…….Stedelijk Lyceum Roermond, toch!

  Wat doet deze school toch alle jemus moeilijk!
  Alsof jullie weet ik hoeveel leerlingen kwijt raken.
  Het is een groot bedrijf. We weten allemaal ergens wel dat dit gebeurt.
  Overigens veel ouders kunnen geen kant op dus hun kind wordt toch wel geplaatst.

  Mijn probleem met deze school is alleen, hoe ze handelen nadat ze hun koppen hebben gestoten. Je stoten is niet erg, mag toch!

  Beetje een zware top, salarisverdeling niet goed op de rit, aanname-beleid en functieuitvoering niet in balance, verlof en plicht rammelt allemaal dingen waar over valt te praten.

  Mijn Zoon zit in brugklas 1 op een school van 1400 leerlingen.
  Blijf critisch en gooi eens een lastig balletje op. Leraren als van Diederen hebben baadt bij dit gedrag.
  Komt vanzelf de gevoelige snaar bloot te liggen.

  Als zij zich dan openbaar kunnen scharen achter een sociaal plan waarin ook hun collegae recht van spreken heeft, is groot en log niet erg en zit het goed.

  Als de school alles eerlijk en open alles in de kruiken heeft snap ik de bombarie niet.
  OOOOF had van diederen dan gelijk??

  Reactie door kbo — maandag 27 november 2006 @ 20.50 uur

 9. Het management beschermt weer eens alleen hun eigen, primaire, kortzichtige belangetjes. Niet het belang van de school, de leerlingen en het personeel word als criterium voor het handelen genomen, maar de eigen machtspositie.
  En daarmee snijd men zichzelf uiteindelijk veel meer in de vingers, dan met eerlijk en open optreden.
  Ik hoop dat er eindelijk eens ingegrepen word in deze bekrompen, incestueuze kringetjes, en dat het management van die school eens word doorgelicht!

  Reactie door Hanz — maandag 27 november 2006 @ 20.59 uur

 10. Ik heb gekeken bij meldpunt intimidatie, en besef dat dit alleen voor docenten is. Maar Jan is er ook iets voor ouders die kapot gaan omdat hun kind geen leven hebben ,binnen het onderwijs? Mijn zoon en ik hebben hier veel behoefte aan, voor mijn dochter is het al te laat…….

  Reactie door Angela — maandag 27 november 2006 @ 22.17 uur

 11. Het kan natuurlijk niet dat een instantie die tot doel heeft het algemeen belang te dienen, binnenshuis ‘onderwijsmedewerkers’ aan de kant schuift omdat ze opbouwende kritiek hebben op de gang van zaken. Dit feit levert de school waarschijnlijk meer negatieve publiciteit op dan het feit dat deze docent de misstanden aan het licht brengt.

  Reactie door Evert — maandag 27 november 2006 @ 23.16 uur

 12. Ik zeg altijd dat de prestatie van een kind valt of staat door de leerkracht.

  Reactie door Pool — maandag 27 november 2006 @ 23.22 uur

 13. Mooi dat er al zo veel steunbetuigingen zijn. Zo een goed idee zijn om dit voortaan op een georganiseerde manier te doen.

  Als je b.v. op deze website een plekje vrijmaakt voor acties zodat je makkelijk kunt zien welke lopende acties er zijn en je dan je steun kan betuigen. Of dat je per mail op de hoogte kan worden gehouden als er nieuwe acties zijn.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 27 november 2006 @ 23.28 uur

 14. Mijn ervaring is dat onderwijsminister Van der Hoeven ALTIJD niet thuis geeft.Maar goed ik ben het maar nederig onderdaan enzo…..

  Reactie door Lisette — maandag 27 november 2006 @ 23.33 uur

 15. Suc6 Angela ik leef mee.
  GEEF NOOIT OP !!! DOE WAT NODIG IS!!!

  De laatste 3 jaar waren voor ons een hel ( en dan nog alleen qua pestbeleid op school) last met school? schoolinspectie en daarna verder naar het O.M.O.( of een andere overkoepelende oranisatie) De leiding van een school zal blasé reageren als je die optie opend maar als je eenmaal die stap gemaakt hebt piepen ze wel anders.

  Reactie door Lisette — maandag 27 november 2006 @ 23.41 uur

 16. @ 10 Angela

  Mijn jongste zoon en meerdere kinderen werd ook aardig geintimideerd door een leeraar, soms kwam m’n zoon huilend thuis, en had totaal geen zin meer in school, ik heb op die school eens flink huis gehouden en de man eens heel duidelijk de waarheid verteld en waar hij zich aan te houden heeft, mischien een beetje te agressief maar het hielp wel en hoe.
  Gevolg, hij is nu de leeraar zoals een leerkracht moet zijn en de prestaties van de kinderen ging zienderogen omhoog.

  Je moet niet met je laten sollen door een leerkracht, mentor of decaan en bij mistanden flink van je afbijten daar schrikken ze wel van en gaan ze eens op onderzoek om dit soort escalaties te voorkomen.
  Agressief overkomen en toch beschaafd blijven dat helpt meestal wel, in ieder geval bij mij wel.

  Reactie door Pool — maandag 27 november 2006 @ 23.46 uur

 17. @14 Lisette, dank je wel Lisette, maar wat bij jou al 3 jaar heeft geduurd, duurd bij mij al 10 jaar, bij mijn zoon 7 jaar, en zijn ze nadat ze me ziek hebben gekregen, aan het herkauwen, HET KOST WEL HET LEVEN VAN MIJN ZOON, maar dat vergeten ze gemakshalve. Ik dacht dus 3 jaar geleden van ze af te zijn, maar ik sta weer alleen sinds bijna 2 jaar, en kregen daar lucht van. Ik ben blij dat ik nu alleen ben, maar dat mag niet!!! Dan kun je als moeder ,je niet bewijzen, alleen verklaren, word dus doodmoe van die lui…….Dit keer echter hebben ze een papier moeten onderteken, met allerlei pasages van het beurgerlijk wetboek. Voorlopig moeten ze eerst maar eens over de brug komen, met die aanteigingen en contactjournaals, dan zien we wel weer verder. Ondertussen zit mijn kind in België op school, een veilige school zoals ze dat zeggen, vandaag , had een kind met een schaar lopen gooien, en een ander kind trok een mes………Vrijdag mag ik me weer verklaren bij allerlei personen met banen waarvan ik de inhoud nooit zal begrijpen. Maar ik ga natuurlijk, en dol wel weer rond , zoek weer Thuishulp, want Ja, die hebben ogen die ik niet mag hebben, en een stem die betaald is dus belangrijk, en dat te bedenken dat ik pas 1 jaar afbetaald ben van die ellende eerder 3 jaar geleden. Zwakte is niet te betalen, met een uitkering, ben dus zo blij met mensen op het blog die zo nu en dan moed inspreken, of adviezen hebben…….Mijn dochter heeft al een normaal weekbuget, door het blog, ze verhuist, en krijgt in december normaal te eten……..Het is zo zuur, al dat zoette gelul van die zogenaamde, zorgzuchtige!!!!!!!Met uitsluiting van die lieverd in de thuiszorg, ze trapte niet meer in die valse beloftes, en is dus nog een mensje…….Gerry, je weet het wel niet, maar bedankt wijfie…….Je zag, kwam en overwon die ivorentoreninstellingen….Lisette ik draaf weer door, heb ook veel last van mijn maag sinds 8 november,dday………wat is trouwens O.m.O? Ministerie van Onderwijs of zo?…….nou groetjes verder, en nogmaals bedankt

  Reactie door Angela — dinsdag 28 november 2006 @ 0.18 uur

 18. De bezem door de volstrekt overbodige managers, beleidsmedewerkers en andere onbenullige egotripfuncties.
  En zeker niet alleen in het onderwijs.
  Tweejarige LOI-deeltijdcursus evaluatie- en herbenoemingstrategieën, vergadertechniek en efficiencytactiek, en niets wordt iets.

  Tweedracht zaaien en men zal koninkrijkjes oogsten.
  De verloedering van het onderwijs zal uiteindelijk de ruggegraat van de samenleving breken.

  Vd. Hoeven, die van Nieuw Leren en Intelligent Design, is te dom om kinderen te mogen voorlezen.
  Ze begrijpt niet wat onderwijs betekent.

  En haar doodzonde is subsidie beschikbaar stellen aan NWO onder voorwaarde dat niets aan fundamenteel onderzoek wordt besteed.

  Nu, en korte termijn en eigen belang, en grotere en plattere en makkelijker consumeerbare koek voor de hofhoudingen van de halvegaremanagerscultuur.

  Reactie door hendrik dieks — dinsdag 28 november 2006 @ 3.56 uur

 19. @Angela

  Ga ook een kijken bij http://www.onderwijsklachten.nl/

  Reactie door Lisette — dinsdag 28 november 2006 @ 6.28 uur

 20. Tekst, geniet doorgaans mijn voorkeur, maar
  ik kwam terecht op de prachtige verzameling
  prenten en filmpjes van “Janboel” en de spotprentenverzameling van de SP, waarnaar
  een link werd gelegd. Kostelijk !

  Maar onder dat ‘onderwerp’ zou mogelijk het
  hoofdje Meldpunt geplaatst kunnen worden,
  een rubriek tevens, die niet alleen voor mis
  standen in het onderwijs geldt, maar ook an-
  dere voorbeelden daarvan. Ook de aantekening
  wat de SP daarover in de Kamer heeft ‘ge-
  vraagd’.

  Dit keer stelde Redstar als eerste voor een
  handtekeningenaktie op te starten en dat was
  al vast een ferm begin om mee te starten!

  07.11 uur Voorbeeld.
  TV Goedemorgen Nederland, 28 november 2006.
  Uitzetting van ‘de 2 meisjes’ uitgesteld.
  Gezégd werd dat de SP vragen in de Tweede
  Kamer had gesteld………………….
  en zó leert men de Socialistische Partij
  hoe langer hoe béter kénnen.

  P.S. Laurens Ivens SP Amsterdam, met foto
  in beeld en in telefoongesprek met dit
  ochtend TVprogramma. Bedankt Laurens Ivens !

  Ná 08.00 gaat dit programma tot 09.00 in de
  herhaling!

  Reactie door Madelief — dinsdag 28 november 2006 @ 7.19 uur

 21. Goeden morgen vrienden SP.

  Hier is wederom een tweespalt in berichtgeving te constateren.
  Afgezien van de reportage van de NCRV, heeft U iets gelezen in dagbladen op radio of TV?
  Maar op elke voorpagina kan je lezen over voorkeurstemmen van Rita Verdonk, DAT vinden ze wel belangrijk!
  Het discrimineren van onderwijzers(essen) is voor hun geen nieuws, terwijl het dat als EERSTE zou moeten zijn.
  We zijn het gewend, maar het hiermee wordt nogmaals aangetoond, de selectieve berichtgeving over wat wel en niet belangrijk is in de rechtse media.

  Angela, ik hoop dat je vlug iets vind om je probleem op te lossen, ik leef met je mee.

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 28 november 2006 @ 7.25 uur

 22. @16 Pool,
  Ik sanp heel goed wat je bedoelt, ook ik was even verzekerd van een sterke vent, met een heldere kop, en deze ging dan ook mee naar school. Maar wat ik al schreef , ben dus al weer anderhalf jaar ,gelukkig vrijgezel, en dat blonde ding, die haar verhalen van haar kind opschrijft, om ze vervolgens voor te lezen op school, is geen uitdaging voor ze. Gelukkig is er wel getuigen, maar ook dat heeft geen zin wanneer ze de juridische hulptroepen op je afsturen, dan zijn het de instanties die het woord hebben, en mag jij je als moeder 5 minuten verantwoorden bij de rechter………Nogmaals ik heb een hele kast vol van incompetente rapporten, en zelfs de advocaat had hier geen zin in. Mag blij zijn met een instantie die ik betaal, zodat ze een onafhankelijk oordeel ontvangen, dan kan het dus wel…….het is alleen belachelijk dat wanneer jij je kind probeert te beschermen, jijzelf die gene bent die zich moet bewijzen, en de scholen buiten schot blijven, bijvoorbaat. Mijn kind is dan ook nog eens uit huis geplaatst, omdat ik dreigde mijn verhaal openbaar te maken, mijn zoon mocht immers toen 8 maanden niet naar school…….Ook hier wist die Onderwijsinspectrische van, ja diezelfde die me nu stiekem aangegeven heeft, bij AMK. Ondertussen heeft ze het zelfs voor elkaar dat mijn zoon in speciaal onderwijs zit, terwijl diezelfde Directeur van de vorige school hem steeds verweet, niet te willen nadenken, terwijl hij A kon hebben op zijn Cito-toets. Nu zit hij dus op een school, voor emotionele stoornissen, en gedragsproblematiek, tja zelfs voor leermoeilijkheden……En ik mag me verklaren, zorg inkopen, en advocaten zoeken die hier wel zin in hebben, terwijl ik nu 3 jaar uit het ziekenhuis ben, mijn grootouders bijsta, mijn dochter binnen de instelling bescherm, en zo nu en dan weer eens op vakantie ga met die kids, ja ,zelfs van een uitkering…….Maar dat doet er niet toe,aldus het verzet, zelfs de internaatkosten die mijn familie me gunde, heeft geen invloed, blijkbaar…..Ja ook mijn familie heeft door ,dat we niet meer in de opbouw van het land zijn, maar uitverkoop, van zogenaamde kinderen die zwak zijn, ……dat ze zwak worden gemaakt, is nooit hun schuld!!!!!!!dat komt door thuis, aldus ,de regering (die iedereen individueel de bietenbrug opjaagt, maar ondertussen, zijn er legio mensen die ,deze armoede niet kan betalen) En Werk? nou Angela ,vergeet het maar, je behoort thuis te zijn, want er is steeds z’n toestand!!!!Ja ,je kinderen hebben je nodig, en je kan er maar nooit genoeg zijn, want, tja, je leeft immers van de staat……..Sorry, Pool, maar dit is mijn eindconclusie binnen deze welvaart, je kind word onder je kont verkocht, door je eigen ziekenfonds 80 duizend voor een uithuisplaatsing, en 40 duizend voor een ondertoezichtstelling, dus 120 per ronde, en doen ze nu weer een gooi!!!!!!!Ik Ben nog maar 36 jaar, deze dingen zou je van je eigen land niet mogen verwachten, en ben dus al 6 jaar geleden al zo ziek geweest….Om nog maar te zwijgen van mijn kinderen, hoewel, tussen de ziekenhuizen door werd me indringend duidelijk dat, als ik sterf, mijn kinderen helemaal ten dode zijn opgeschreven. Dus vecht ik tegen medicijnen die mijn dochter zonder begeleiding door haar keel heeft gekregen, vocht ik tegen het Chemisch overdoseren van de prikpil,en de pil samen, laatst was het, dat ze niet genoeg geld kreeg voor voeding, en zo is er steeds wat, hoezo rustig thuiszitten binnen een uitkering, mijn gezin heeft nog nooit zoveel repressie meegemaakt, en ik maar trots zijn dat we ooit een psychopaat hebben overleeft, nou Pool, die hulpverlening is vele malen SCHRISOFRENER dan alle wetten bij elkaar!!!Ze hebben dan ook heel veel geleerd tijdens die Mengeletijd, ook al zie ik misstanden, nu durf ik geen hulp te ontvangen, terwijl ik de eerste was die zocht, omdat ja ,ik zoveel van die kids hou……..Ik hoor van verschillende kanten dat kinderen mishandeld worden, die in dat pleeggezin zitten, waar ook mijn kind de duppe van is, heb hier ook vele malen melding van gemaakt, zoook vorige week weer, toen het allemaal weer eens ter sprake kwam, maar er gebeurd niets, en dan spreek ik over vele jaren, en vele kinderen, die onder het juk zitten, van een Directeur, en zijn o,zo, gevaarlijke vrouw……..Ze laat gewoon een andere voogd komen,als het haar niet zind, mooi he? de rechten van het kind, dit huis, stamt dan ook af uit de tijd, van Dikkens, Uit middelburg, heeft dit gezin moeten vluchten, nu zijn ze een dorp verderop, haar eigen kind is maatschappelijk werker, en doet niets aan deze rare manier van kinderhandel…Laat ik maar even stoppen, niemand word hier vrolijk van, maar misschien snap je dat je als mensje, jezelf opsluit, precies door deze mensen die steeds overal mee weg komen, en jij, mag betalen, dat niet te betalen is………..groetjes, en sorry, zit nu nog na jaren, overvol…….

  Reactie door Angela — dinsdag 28 november 2006 @ 8.45 uur

 23. Zo naast Pierre nu op een ander terrein de
  poppetjes aan het dansen. Luister en zie
  het NOS nieuws maar.
  Mensen opnieuw die de klok luiden en dan tot
  een ieders verbazing worden er van kranten-
  redacties een ‘joost’ en een ‘bart’ gewoon
  ‘vastgezet’. Klokkenluiders die gewoon opge-
  pakt worden en zelf tot n.b. de media be-
  horen en een redelijke vrijheid van menings-
  uiting dienen toebedeeld te krijgen.
  Hoewel ik zelf laatst allerminst tevreden
  was over Kees L. die elke keer ‘verhaaltjes’
  schrijft aan mensen waarvan hij meent dat ze
  erg ‘wakker’ zijn, ben ik nu toch nieuws-
  gierig hoe mild, en loyaal de politiek, of
  de stémgeréchtigden in de Tweede kamer zijn
  om dit verschijnsel gezamenlijk ‘hard’ aan
  te pakken.
  Maar goed, had ik het niet over nog wat te
  verwachten schandaaltjes vóór 7 maart a.s.?
  Het lijkt wel of de SP leert je er een ver-
  dikkeme scherpe neus voor te ontwikkelen en
  op enig moment komt de waarheid toch wel
  weer boven tafel, zelfs gehard glas is daar
  geen oplossing voor. Laat óns dáárover géén
  misverstand over doen bestaan. Aanpakken!

  Reactie door Madelief — dinsdag 28 november 2006 @ 9.12 uur

 24. @20 Madelief,

  Heb het ook gehoord en gelezen.
  In één woord: ONBESNUT !!!!

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 28 november 2006 @ 9.31 uur

 25. @Angela,

  Het O.M.O = ons middelbaar onderwijs en hoord “meningsverschillen” tussen ouders en/of leerlingen en docenten op te lossen.

  Maar je zoon heeft nog basisonderwijs?
  maakt niet uit daar geldt deze wet ook,

  Artikel 4 uit de ARBO-wet en cao-afspraken verplichten scholen om leerlingen en personeel te beschermen tegen seksuele intimidatie, agressie, geweld en pesten.

  Sinds 1 augustus 1998 is op elke school voor PO en VO (op grond van de wet Kwaliteitszorg) een klachtenregeling verplicht. Deze garandeert een zorgvuldige behandeling van klachten.
  Zowel leerlingen en hun ouders als personeelsleden kunnen een klacht indienen bij de klachtencommissie, onder andere over gedragingen van het personeel.
  Op grond van de klachtenregeling stelt het bevoegd gezag een klachtencommissie in of sluit zich aan bij een lokale of regionale klachtencommissie.
  Als de klachtencommissie na onderzoek de klacht gegrond verklaart, dan volgt rapportage en advies naar het schoolbestuur. Het schoolbestuur neemt vervolgens maatregelen.
  Scholen zijn verplicht om over de klachtenregeling informatie op te nemen in de schoolgids (zodat alle belanghebbenden op de hoogte zijn).

  Bij onderwijsklachten kunnen ze je adviseren en doorsturen naar advocaten die wel zin hebben om het gevecht aan te gaan.

  Het is slopend hé, het maakt je helemaal kapot….
  Gelukkig, is het getreiter tegen mn dochter over ( houdt vingers gekruist en klopt op hout)2 wkn geleden vertelde ze me dat ze weer graag naar school gaat, op zo’n moment valt het gewicht van de wereld van je af.

  Ik hoop dat jij binnenkort hetzelfde zinnetje mag horen suc6 Angela

  Reactie door Lisette — dinsdag 28 november 2006 @ 10.04 uur

 26. wel jammer dat je je geposte berichten niet kan editten het stikt van de taalfouten lol

  Reactie door Lisette — dinsdag 28 november 2006 @ 10.05 uur

 27. Allemaal goed en wel en het gaat wel ergens over, maar wat dacht u HIER van:

  Justitie gijzelt journalisten De Telegraaf
  Van onze redactie binnenland

  Dinsdag 28 november 2006 – DEN HAAG – De rechter-commissaris in Den Haag heeft gisteren de Telegraaf-journalisten Bart Mos en Joost de Haas in gijzeling laten nemen.

  Beiden zijn afgevoerd naar de gevangenis in Scheveningen, zegt hun advocaat, V. Koppe.

  De verslaggevers weigeren de bron te onthullen die hen staatsgeheime dossiers van de inlichtingendienst BVD, nu AIVD, heeft geleverd. Hierin stond informatie over ‘topcrimineel’ Mink K. (Kok).

  De Telegraaf-journalisten moesten bij de onderzoeksrechter getuigen in een strafzaak tegen ex-BVD’er Paul H. en twee medeverdachten. Die worden verdacht van het lekken van de AIVD/BVD-dossiers. H. ontkent dat hij zelf ooit vertrouwelijke informatie illegaal in zijn bezit heeft gehad of deze te hebben gelekt.
  ———————————————————————————————–

  Ik ben geen telegraaf fan zoals velen hier wel weten.
  Dit gaat echter niet om de telegraaf, maar om journalisten
  die een bron beschermen
  maar het betreft vergiet de staat zelf
  en dus gijzelen die hap

  het is in NL al erger dan ik dacht, en nu er werkelijk een PROTEST nodig is, het ERGENS om gaat, niks niemand nada………

  Reactie door Barend LSZST — dinsdag 28 november 2006 @ 10.10 uur

 28. Klokkenluider in Italië: Berlusconi heeft een grote hoeveelheid stemmen gemanipuleerd:

  http://www.ditkannietwaarzijn.nl/?p=420#more-420

  Maar in ons land is in persbericht van vandaag volgens het Het Nederlands Forensisch Instituut alles goed verlopen…?
  Was er ook geen kritiek op dat instituut en werden daar ook geen mensen geïntimideerd?
  http://www.nu.nl/news/900376/52/Geen_fraude_met_stemmachines.html

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 november 2006 @ 10.26 uur

 29. V.M.B.O.
  Voorbereidende Maatschappij Beroepen in de Onderlaag. Leraren in de V.M.B.O. hebben het al veel zwaarder dan op menig andere school. Kinderen in het V.M.B.O. hebben (vooral in de grote steden) dikwijls een achtergrond van een lagere sociale klasse. Deze kinderen hebben hebben behoefte aan structuur. Persoonlijk heb ik er ook veel moeite mee wanneer leerkrachten met hun voornaam worden aangesproken en met je en jij. Dan mis ik echt mijn jeugd nog begin jaren 80 toen wij als leerlingen nog respect hadden voor de leerkrachten.
  En waar vind je nog een leraar zoals Pierre Diederen? Een man die knokt voor de goed onderwijs. Weg met al die wantoestanden. Weg met door fusies gemaakte massaal onderwijs. Kleinere scholen, kleinere klassen, normen en waarden, doorstromen naar studies, langere leerplicht.
  Maar ja…wie ben ik in deze maatschappij waar alles draait om de waarde van geld i.p.v. mens zijn.

  Reactie door MonaLisa — dinsdag 28 november 2006 @ 11.25 uur

 30. Dankzij de journalistiek en klokkenluiders zien we de laatste jaren steeds meer een beeld rijzen dat het in heel wat zaken niet meer om de echte waarheid lijkt te gaan maar om de geloofwaardigheid van het OM, het schoolbestuur, het gemeentebestuur, het provinciebestuur, het gezag, de Nederlandse staat…
  We zien elke dag berichten op tv over de vroegere spion Litvinenko en dat hij is vergiftigd waarschijnlijk omdat hij te veel wist.
  Minder smaakmakend en niet zo vérgaand ingrijpend zijn er in Nederland volgens mij ook duizenden zo niet tienduizenden mensen die onder druk worden gezet omdat ze hun mond moeten houden. Bijna altijd anonieme mensen die in stilte lijden.
  Nu dan 2 journalisten van De Telegraaf. Nu komt het in het nieuws. Daarom moet de zaak van Pierre ook meer in het nieuws komen als symbool voor velen die net als hij getreiterd en benadeeld worden louter omdat zij wil meedenken en meewerken aan een beter Nederland.
  En wat te denken van bijv. advocaat Geert-Jan Koops die nu dreigt te bezwijken onder druk van de overheid. Hopelijk loopt het niet zo met hem af als destijds die advocaat van die politieman uit een van de Waddeneilanden die ten onrechte was beschuldigd. Die advocaat is later opgevist uit het kanaal! En dan de moord op Seveke?
  Enfin waarom is dat gezag toch zo bang om fouten toe te geven? Dat is toch een teken van sterkte? Juist dat ontkennen dat wegkijken is een teken van zwakte. Wellicht kom je daar de eerste jaren mee weg maar vroeg of laat zal het protest zwellen en wel zo sterk dat daarmee de gehele overheid heel veel aan geloofwaardigheid zal inboeten. Ik vind dat wanneer er zo door gegaan wordt uiteindelijk van de burger weliswaar verwacht mag worden dat hij netjes en gehoorzaam blijft maar de vraag is of deze burger de offers die gevraagd worden door de overheid nog wel wil brengen. Dan heb je een situatie waarbij het land onbestuurbaar is geworden of waarbij alleen nog met uiterst harde welhaast dictatoriale hand zaken kunen worden dorgevoerd.

  Zie bericht van gisteren:
  http://www.klokkenluideronline.nl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=357&mode=thread&order=0&thold=0

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 november 2006 @ 11.29 uur

 31. Nog zoiets:
  DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de agent die tijdens Koninginnenacht in Den Haag een arrestant sloeg en een knietje
  uitdeelde niet vervolgen. De disciplinaire straffen die de politieagent kreeg opgelegd van zijn korps (Haaglanden), waren zwaar
  genoeg. Dat liet een woordvoerster van het OM dinsdag weten.

  De agent werd onder meer tijdelijk uit het aanhoudingsteam gezet.

  Aanleiding voor het onderzoek was beeldmateriaal waarop te zien is hoe
  een jongen wordt vastgehouden door vier agenten in burger. Een vijfde agent, ook in burger, loopt het beeld in en slaat de jongen in het gezicht en geeft de arrestant even later van achteren een knietje.

  De politie van het korps Hollands Midden voerde het onderzoek uit. Het OM wilde zo de onafhankelijkheid garanderen.
  bron: http://www.nu.nl

  Het kan dus een drukke week voor de SP worden met weer meer leden, journalisten die de lekke aivd moeten helpen
  agenten die op beeld vastgelgd met zijn 5en 1 arrestant bepotelen en er mee weg komen….
  Fijn land dit he? normen en waarden en zo.

  Reactie door Barend LSZST — dinsdag 28 november 2006 @ 11.45 uur

 32. De waarheid mag al jaren niet meer worden gezegd. Mondjes maat komen er allerlei fraudes naar boven borrelen. Mensen die worden bedreigd of van hun leven beroofd is ons ook niet vreemd.

  Kijk maar eens binnen de politiek, hoe de actievoeder of de klokkenluider de de mond gesnoerd wordt.
  Alles wat hier wordt gezegd op deze weblog is toch niet waar, of een campagnestunt, sterker nog we worden afgeschilderd als gevaarlijke stokers, die eerlijk verdiend geld willen confisqueren van de arme rijke onbeschermd man.

  Echter zijn het deze bange geniepige kruipers, die hun onevenredige verkregen deel proberen af te schermen met allerlei constructies en wel bekostigd door de klokkenluider, die het mes op je keel zetten.

  De beerput is nog lang niet volledig geopend.

  Reactie door kbo — dinsdag 28 november 2006 @ 11.51 uur

 33. Twijfelde even maar…. toch nog even deze ervaring mijnerzijds hier maar plaatsen.

  5 Jaar geleden koos mijn partner voor de eeuwig rust.
  Ik alleen met twee kinderen van 6 en 8, een baan en een net afgeronde studie hadden het al moeilijk genoem met de verwarring en geestespijn waar hij mee heeft geleefd.

  Enfin, omdat e.e.a. (uiteraard) op school
  niet lekker liep, vooral met de oudste, daar hij ondermaats werkte en
  neerslachtig was,
  heb ik via maatschappelijkwerk ( 1 mnd na het overlijden), het advies op gevolgd om mijn verhaal buiten de jeugdzorg om neer te leggen bij de Kind en Jeugd psychiatrie, hier in Brabant.

  Mijn oudste kind is totaal doorgeligd en mankeerde tja, uh NIKS dus.
  Mijn vraag naar
  rouwverwerking en
  begeleiding in de afhandeling van de nalatenschap,
  brits-nederlands recht,
  aanleg en etc werden genegeerd.

  Om het verhaal kort te houden, had deze instantie MET medewerking van toch jeugdzorg in het rapport laten verwerken dat moeder erg instabiel was en waarschijnlijk de oorazaak van heel de nazorg begeleding van het kind, laat staan daarvoor.

  Wanneer je tekend voor een conclusie/advies rapport geef je ook inzage voor 10 jaar, vrij!
  Dus instabiliteit oorzaak moeder,
  evt. advies vrijwillige OTS vader (gaf mij meer tijd om voor het kind er te zijn), overtroffen de eindconclusie waarvoor ik ging.
  Te weten:
  Rouweverwerking,
  begeleiding in afhandeling verlies vader/partner
  mogelijk manische depressiteits aanleg.

  Als ik hier antwoordt op had gekregen, begeleiding of advies had ik Plenty tijd voor mijn mannen gehad en mij zelf.

  IK TEKENDE DUS NIET!

  Ze hebben mij een 30 minuten lang uitgehoord waarom niet. Ik heb uitgelegd dat 10 jaar lang een rapport open hebben liggen van kind waar niks mee aan de orde, mij niet aansprak en het als een gesloten traject beschouwde!

  Het gevolg was dat mijn tweede zoon die helaas wel e.e.a. nodig had, niet meer werd behandeld alleen als ik met een home-video training in huis zou starten. Volgen heb vertrouwde ik hun niet meer en was dit noodzaak ten goede van het kind.
  Alle deuren zaten potdicht binnen de hulpverlening.

  Mijn kind doubleerde bijna voor de 2e maal in groep 4 en heb toen met veel kunst en vlieg werk en dank zij zijn school, dit kunnen vorkomen. Hij zit nu inmiddels al weer 3 jaar op het SBO en de oudste in de brugklas. EN geloof het gaat gewoon kei goed.

  Dit is corruptie of intimidatie van de bovenste plank.

  Ik houd mijn hard vast voor de vele mensen die o.a. ook op dit terrein klem gezogen zitten tussen prestatiedrang van een instantie of bedrijf en het doel waarvoor wij denken dat ze er zijn.

  Zo moest ik even kwijt,

  Reactie door kbo — dinsdag 28 november 2006 @ 12.20 uur

 34. Sorry correctie op
  Reactie door kbo — dinsdag 28 november 2006

  Volgens hun had ik door door niet te tekenen hun vertrouwen beschaamd of vertrouwde ik hun niet, dit is noodzakelijk ten goede komende van het kind.
  Aldus instantie.

  Reactie door kbo — dinsdag 28 november 2006 @ 12.27 uur

 35. Dank voor je verhaal @34.

  Reactie door roodkapje — dinsdag 28 november 2006 @ 13.01 uur

 36. @ 22 Angela

  Jezusmina wat een troep, mischien ben ik naief maar gebeurd dit echt in dit circuit….mensen we gaan toch de hele verkeerde kant op wat denken die instanties wel potverdorie je praat wel over kinderen waar je van hou, je bloedeigen kinderen en daar moeten ze met hun gore poten van afblijven.
  Van jou belevenissen wordt je zeker niet vrolijk van, ik hoop voor jou en je kinderen dat er nog mensen, vrienden of familie in je omgeving zijn die nog in jullie geloven en waar je nog dat kleine beetje steun en begrip kan vinden.
  Ik wil hier later nog wel eens op terug komen, nu sta ik met een bek vol tanden van verbijstering dat dit in ons landje kan gebeuren.

  Reactie door Pool — dinsdag 28 november 2006 @ 13.08 uur

 37. En je had gelijk om dat NIET te tekenen kbo.

  Reactie door Lisette — dinsdag 28 november 2006 @ 13.13 uur

 38. Margriet de SP leert het je niet. Je bent zelf helemaal SP.

  Reactie door roodkapje — dinsdag 28 november 2006 @ 13.37 uur

 39. Ik hoor van familie en bekenden die zelf werkzaam zijn in het onderwijs ook veel verhalen over wantoestanden. Probleem is dat niemand zijn mond hierover durft open te doen. Bang voor represailes van hogerhand…. :-(

  Hulde voor Pierre!!!

  Reactie door Erik Manders — dinsdag 28 november 2006 @ 14.08 uur

 40. @25 Lisette, een KLACHT indienen heeft geen zin, maar bedankt voor je advies ,zo niet verkeert bedoelt. Als je wat indiend moet je dat met BEZWAAR aantekenen, dit word wel serieus genomen. Een paar artiekelen van de norm uit de grondwet, dwingt ze transparant te werken. Heb dus nu een webside van ene John Hop ,www.burojeugdzorg.nl/100.htm. deze is nl ook een klokkenluider, gelukkig ten behoeve van vele kinderen in het land, en hun ouders…….Je kunt van deze side naar veel meer sides, alles over misstanden binne dit systeem, met advies, modelverzoeken enz. Hier kwam ik dus achter dan KLACHTEN indienen niet helpt, Bezwaren is het antwoord. Groetjes, en sorry van de taalfouten, ben dan ook 3 keer zo ziek geweest dat het jaren duurde voordat ik weer kon schrijven ,lezen,eten en slapen is nog steeds een probleem, je kunt rustig zeggen dat het een postroumatische stresstornis extra heeft opgeleverd, alles bij elkaar dan, ben wel redelijk……..groetjes

  Reactie door Angela — dinsdag 28 november 2006 @ 14.40 uur

 41. Ik verwelkom de dag dat onderwijs een recht wordt en geen plicht…
  Tis toch zeker van den dwaze dat dat soort toestanden 10 jaar door kunnen gaan!

  Sterkte Angela..

  Reactie door Lisette — dinsdag 28 november 2006 @ 15.03 uur

 42. Angela

  Ik had jouw verhaal nog niet gelezen, toen ik mijn verhaal begon over o.a. hulpinstantities die ook intimideren en je dus klem rijden.

  Het is al jaren van de zotte, hoe gezinnen alleenstaande of samen in giga gat vallen doordat ergens het zwijgen op gelegd moet worden.
  Door mijn situatie heb ik (4jaar terug) heel veel op een forum gezeten waarin de armazalige hulpverlening en de jeugproblematiek werden besproken.

  Jouw verhaal is geen uitzondering. Het is echt in en in en in triest dat ini deze tijd ondergronds deze macht maar door woekerd en mensen vloeren tot totale hulpeloosheid.

  Jij bent fout, jij bent incompetent, jij kan niet oordelen, jij hoort te zwijgen.
  Mocht al eventueel te kennen geven door houding of alleen al oogcontact, zal hun constatering in geniep tot het uiterste worden doorgevoerd.

  Beste Angela, jouw verhaal mag en MOET gehoord worden en laten we zo zeggen, dat deze Pierre Diederen een pluim verdiend. Het topje van de ijsberg is weer zichtbaar, en ik hoop van harte dat deze aanmeerd aan de steigers des Holland. Want daar komt me een hoop bagger uit, waar weinige strek in hebben, maar waar vele baat bij zullen vinden.

  Reactie door kbo — dinsdag 28 november 2006 @ 15.04 uur

 43. Hopelijk komt alles goed voor Dhr. Diederen en heeft deze zaak tevens een positief effect op soortgelijke “onderdrukkingszaken”.

  Ik wacht overigens nog steeds op het antwoord van de directie op mijn klacht omtrent de ongepaste reactie die we kregen naar aanleiding van onze emailactie.

  (http://www.janmarijnissen.nl/2006/11/24/netwerk-over-vmbo-leraar-sp-film/#comments reactie 25)

  Hopelijk zijn ze druk met het oplossen van hun interne misstanden…

  Reactie door J3roen — dinsdag 28 november 2006 @ 15.50 uur

 44. Ik ben zo blij dat ik sinds kort niets meer met die scholen te maken heb. Wat een gevecht heb ik daar keer op keer moeten leveren. Het heeft overigens zo nu en dan wel geholpen. Maar hoe met die kinderen die er alleen voor staan?
  Wat een muur van samenspanning en arrogantie. Kinderen kunnen gemaakt en gebroken worden door deze mensen. Ze hebben zoveel in handen om kinderen murw te maken.
  Zelfs diep en diep ongelukkig. Het verbaast mij niets dat kinderen soms agressief kunnen worden. Sorry hoor, maar leraren kunnen nog heel wat leren!
  Ik roep alle ouders op om achter hun kind te blijven staan. Veilige haven te zijn voor al die opgelopen kwetsuren van macht, desinteresse en nonchalance. Klassen moeten veel en veel kleiner. Hier is ook sprake van menshouderij! En voor velen daarna weer door naar die andere menshouderij: de opvang.
  Het is niet gemakkelijk om kind te zijn…
  Leraren zoals Pierre zijn een verlossing voor lerarenland. Deze strijd MOET slagen. Het roer moet om!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 28 november 2006 @ 16.33 uur

 45. Geachte mede SP leden en andere mensen.
  Willen jullie weten waar ik als SP lid misselijk van word?

  1 dat ik voor rascist uitgemaakt wordt door een leerling omdat ik mijn SP trui draag. deze leerling had het filmpje over en van dhr P. D.
  gezien.

  2 dat mijn partij en MIJN SCHOOL een slechte naam krijgen omdat informatie verdraait wordt of onjuist is.

  3 dat mijn management (binnen mijn school ) keihard werkt en altijd openstaat voor aanschouwelijk onderwijs. mij vrijlaat in dat gene wat ik wil aantrekken ook vandaag nog lekker rood in mijn SP TRUI. en dat dan sommige durven te beweren dat mijn direktie mensen monddood wilt maken
  Wat zou U zeggen als uw buurman, collega of kennis uw prive gegevens op straat gooit???????

  4 dat ik een collega heb die naast zijn goede kanten ook een kant heeft die niet zo leuk is nl: leerlingen cq een hele school misbruiken voor zijn eigen programma zonder zelf eens kritisch in de spiegel te kijken.

  ik zie ook niet het nut in van een centrale direktie met een dikke salarisschaal. en als ze al nodig zou zijn dan is 1 periodiek meer dan de direktie voldoende.
  en teveel aanschouwelijk onderwijs is volgens dhr P. D. ook niet goed want dat is les uitval!!!!! >Beste P. jij hoeft toch niet meer naar het zwembad met je leerlingen want ik heb toch een prachtige film gemaakt met tijdsaanduiding en vertraging over jouw demo in Aken.

  Reactie door Dominique van der Borgh — dinsdag 28 november 2006 @ 16.35 uur

 46. @28/30 L’ecologiste

  Eng he? De dictatuur komt in zicht. Het gaat erop lijken dat het volk langzaam wakker wordt. We worden zo besodemieterd! Het is al een Godswonder dat de SP er met de 25 zetels doorheen gekomen is. We mogen niet klagen, maar ook aan deze uitslag twijfel ik…
  Maar een ding is zeker: ze kunnen niet meer om ons heen.
  En als het oude zootje doorgaat? Nou… dan moeten ze het zelf maar weten. Dan VRAGEN ze om OPSTAND!!!
  Want hoe dan ook: DE BOEL GAAT OM!

  Reactie door Gloria — dinsdag 28 november 2006 @ 16.53 uur

 47. @36 Pool, ja Pool ik kan me best indenken dat deze informatie heel wat doet verbijsteren, de meesten geloven het gewoon niet zo snel. Het duurde dan ook jaren voordat ik zo boos ben als nu, daarvoor was ik wel een dommelewietje voor de verstuurders (want niemand die je persoonlijk mag aanspreken, ze gaan dus ook estafette lopen met vele incompetende dossiers, om vooral jou verhaal nooit echt uit te zoeken). Zo heeft mijn dochter nu pas de hulp die ik 9 jaar geleden vroeg, omdat de voogden verdwenen zijn, en ze meerderjarig is. Zo ligt er nog een vette cheque te wachten voor haar van slachtofferhulp, waar ik voor gevochten heb, als de door hun afgeschilderde agressieve moeder…….Maar ik ga er echt eens over ophouden, laat wel weer wat weten wanneer ze weer eens verbazing oproepen ,want ik ben eindelijk bozer dan gezond is……Als je nog meer info wil verwijs ik je naar Rondom 10, onderwerp jeugdgevangenissen, want ik ben niet die enige in het land die systeematisch de nek word afgedraaid. Ook hier vind je die klokkenluider John Hop, bij Jeugdzorg op de webside word gemeld, geen contact op te nemen met deze. Hebben ze pech dat ik dat al deed voordat ze weer een rondje deden!!! Hier zijn webside, zie en huiver, maar blijf wel gezond hoor!!! Je aanwezigheid op dit blog doet me ook heel erg goed, dus ,ik waarschuw uit meedeliefde.
  http://www.burojeugdzorg.nl Ps, als Sander nog hier naar kijkt zal hij nog wel meer websides kunnen weerleggen over dit soort misselijkheden…Groetjes van Angela, en ik beloof ik stop even, effe lucht zal maar zeggen………..

  Reactie door Angela — dinsdag 28 november 2006 @ 17.08 uur

 48. @33 en 42 kbo, jij ook veel sterkte , want ook al heb je die zogenaamde zorgtroepen van je af kunnen schudden, het echte verwerken van je verlies, en je gevecht ,begint dan pas. Zo blij te horen dat ik niet de enige wantrouwende ben, en jalours dat zo lang ze juist wel wou vertrouwen, en jij daar niet intrapte. Maar bovenal trots, op je, met je dochter gaat het beter, je trapte er niet in en kreeg nog gelijk ook, door hulp.nl zelf. Het is wat, geweldig gewoon!!!Blijf vooral zo intuïtief, ik leerde het wat telaat, maar deze keer kon ik ze ook vanuit de verte al voellen aankomen. Je krijgt er een stresstornis met rader bij kado, geniet en wees vooral trots, en geef dat door aan die kids. De taak van de ouders zijn dan ook kinderen op te voeden tot volwassenen, hopelijk ondervinden ze een systeem die geleerd heeft van dit soort misstanden, dat ze wel hulp mogen verwachten, wanneer dat nodig is, zoals hulp bedoeld is. Voor nu zou je als mens voortijdig dement willen zijn om die rottigheid niet te hoeven begrijpen, dit zieke systeem moet daarom nodig veranderen. Ik weet natuurlijk ook niet hoe, maar dat er een echt hart voor nodig is ,dat is zeker. Het Liefst ministers die niet in bouwfraude wegkomen, door in dit soort zaken, met min Donner ,de kinderen door te verkopen aan,;Jeugdgevangenissen, bewaarhuizen, en niet gecontrolleerde scholen, enz. In Belgie bestaat ook een min van gelijke kansen, deze is ook in de scholen een begrip, dit zou in dit land ook niet misstaan. Maar ja wie ben ik……….Veel liefs en ook zo moedig, zeer bedankt, dit sterkt me , maar ik heb Pool belooft voorlopig wat rustiger te doen, mijn maag zegt hetzelfde, dus ik gehoorzaam, voor nu dan…….groetjes

  Reactie door Angela — dinsdag 28 november 2006 @ 17.26 uur

 49. @45 Dominique van der Borgh

  Zo, heeft de school de NEL ingezet?
  Nu maar zien of je collegialiteit belangrijker vindt dan het meeheulen met de directie. Goh, weet jij zeker dat je een SP trui draagt? Is het niet met die kop van schijnheil Balkenende erop??
  Houd toch op met je filmpje! Maak kinderen gezond en maak het aanschouwelijk. Zet ze NIET alleen maar voor een scherm. Ook een biologieleraar zou doorgaans buiten les moeten geven.
  Ga achter een goede zaak staan! Wat nou? Zal de SP de schuld krijgen van deze mistoestand op je school? Worden de rollen weer eens omgedraaid. Sp zit niet in je trui, maar in je hart, Dominique!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 28 november 2006 @ 17.41 uur

 50. @ 46 Gloria,

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:R%C3%A9volution_de_1830_-_La_Libert%C3%A9_sur_les_barricades_-_28.07.1830.jpg

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 november 2006 @ 18.04 uur

 51. @50 L’ecologiste

  Bedankt! ;)

  Reactie door Gloria — dinsdag 28 november 2006 @ 18.22 uur

 52. Gloria,

  Dit was het beeld dat direct bij mij opdoemde.
  Jij en ik weten dat geweld heel veel kapot maakt. En wij zullen daar nooit aan beginnen.
  Maar dat het gezag dat zogenaamd legaal doet is iets waar we ons verschrikkelijk over opwinden. Gezag moet je niet met geweld afdwingen, maar als voorman moet je respect verdienen door zelf het goede voorbeeld te geven en voorgaan in het werken aan een beter nederland.
  Moeder Aarde is prachtig en daarom inderdaad zou er veel meer les gegeven moeten worden in de vrije natuur en in het ons omringende landschap om de leerlingen te laten zien hoe mooi het kan zijn, hoe lelijk het kan zijn en hoe ons gedrag van invloed is op onze omgeving. Onze medeschepselen verdienen onze aandacht en wij kunnen veel van ze leren.
  Maar onderwijs in Nederland is wat dat betreft zo zielig. De afstand regeert. Gevolg van het Descartiaanse denken. Pas nu zo langzamerhand komen ze er achter dat wanneer kinderen niet iets leren over de natuur dat ze dan ook weinig feeling ermee kunnen hebben en al helemaal niets mee kunnen. En dat terwijl Koekkoek zulke mooie schoolplatens maakte vroeger.
  De natuur, de vrije natuur, wat is er nog van over in ons land? Maar ook de mooie cultuurlandschappen zijn vrijwel verdwenen of op zijn best uitgekleed. De vroegere biodiversiteit sterk verminderd.
  Allemaal mensenwerk, vooral het rationele mensenwerk, vanuit machtsdenken opgebouwd. Die arme dieren die in concentratiekampen zitten. Maar ook de mensen die de klos zijn en dan met name de kleine mensen, de kinderen.
  Ik kan het hier niet opschrijven. Te veel voor woorden.
  Maar waarom kan het nu eens niet eenvoudig beter, leuker en gezellig samen?
  Waarom eigent de top zich totale verticaliteit toe en waarom mogen wij geen horizontaliteit vragen?

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 november 2006 @ 18.50 uur

 53. @52 L’ecologiste

  Ja, ik kan het gewoon niet begrijpen. Ik vecht op alle fronten. Scholen, ziekenhuizen, de zorg, politiek etc.
  Ik vind het ook vreselijk voor je wat er allemaal gebeurd is met jouw carriere… heb alles gelezen in een ander item. Sorry, maar dit heb jij niet verdiend. Je zit zo goed in elkaar en ik herken veel. Het moet anders hier. Hier!! Te beginnen hier!!!
  En je zult zien dat door de SP veel meer Nederlanders wakker gaan worden. Te lang opgesloten, te lang monddood gemaakt. Dit gaat niemand meer pikken op den duur en dit land moet bevrijd worden van de criminele inslag, en die a-christelijke christenen. Hun tijd hebben ze gehad. VOC YOU! Afgelopen uit!! Het moet eerlijker, gezelliger en blijer. Dat hebben we verdiend. Maar eerst het kaf tussen het koren uit. Deo Volente! L’ecologiste, blijf erop vertrouwen he?

  Reactie door Gloria — dinsdag 28 november 2006 @ 19.14 uur

 54. Meneer Diederen, ik heb u overgins op elke manier geprobeerd te steunen. Ik heb mails gestuurd, en die petitie ondertekend, ik ben u als klokkeluider dan ook ,zeer dankbaar!!!

  Veel succes toegewenst,

  Opdat uw openheid, een voorbeeld is voor iedereen…………

  Reactie door Angela — dinsdag 28 november 2006 @ 19.49 uur

 55. Aan Dhr Diederen:
  Als moeder van drie kinderen (waarvan 2 volwassen en 1 basisschool) kan ik niet anders dan u volledig steunen. U bent leraar geworden, niet om carière te maken of veel te verdienen, maar uit overtuiging. Dat draagt u uit. Daarmee geeft u uw leerlingen hoop, kracht en zelfvertrouwen. Zij zien aan uw aanpak immers dat het gaat om overtuiging en maatschappelijk gevoel, zéker in het VMBO heel belangrijk!
  Dit wil men van u afpakken, u straffen voor het feit dat u eerlijk bent en niet meegaat in de stroom van ‘vul je zakken en hou je bek’.
  U bent een van de mensen die hoop geven voor de toekomst van ónze kinderen, míjn kinderen.
  Ik steun u, meer dan dit briefje kan uitdrukken.
  Petitie ondertekent!

  Vriendelijke groet,
  Monique

  Reactie door Monique — dinsdag 28 november 2006 @ 22.06 uur

 56. Gelukkig is er soms rechtvaardigehid.
  http://www.nu.nl/news/901446/14/Schooldirecteur_geschorst_na_ontkenning_zedenmisdrijf.html

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 november 2006 @ 23.07 uur

 57. @56

  Met recht, l’ecologiste!!
  Tja… de katten knijpers in het donker… de ratten!!!
  De moeders verplicht de arbeidsmarkt op? Kinderen opgeborgen??
  De Medelanders verplicht opgesloten?? Oprotten??
  Verplicht, verplicht, verplicht… oke maar dan ook dit verplicht: castratie!

  Reactie door Gloria — woensdag 29 november 2006 @ 2.22 uur

 58. Mensen voor dat dit item uit het zicht is van de sp.nl even het volgende.

  Er zijn scholen die mogen ook wel eens in het zonnetje worden gezet.

  Ik heb dus inmiddels een bijstands uitkering. Daar gaat de huur en de energie al af. Ik krijg dus elke maand op mijn rekening 350 euro, een week later de belasting toeslag en weer een week later het halfwezen pensioen.

  Grote bedragen zoals schoolboeken kunnen dus niet in 1 keer.
  Mijn oudste is dat jaar voor het eerst brugpieper en hemeltje wat kost dat veel, een beetje hier een beetje daar, enfin het lukt op een probleem na, de boeken.

  Deze school had vorigjaar nog een eigen boekenhandel gerunt door vrijwillig te weten de ouders. Het werkte perfect, groots en goed georganiseerd en goedkoop.
  DIT MAG NIET MEER van de overheid. Kortom een commerciele boekenhandel is in het leven geroepen.

  Nu gaat deze boekehandel bijna helemaal via internet. Toch nog contact weten te krijgen, meldt ik mij aan voor een afbetalingsregeling. Maar dat is in 7 keer.
  Het maandelijks bedrag is dan toch nog te hoog. Ik mag e.e.a. regelen zodat ik ietwat al kan betalen en als nog met het restant bedrag een betalingsregeling treffen.

  Dit gebeurt via hulp van lieve vrienden.
  Door omstandigheden bel ik ietwat te laat en maar nog voor dat de INCASSO is geactiveerd.
  Het gesprek voorheen is niet genoteerd en men was niet bepaald bereidwillig.
  Er was naar mij een incassomelding onderweg.
  EEN MELDING.
  Men ZOU mij aan GAAN aanmelden bij INTRUM.

  Aangezien de correspondentie elkaar kruist, was ik op het nippertje, dacht ik.
  NEEEE dus, ik werd noet uit het bakje UIT gelicht, KLAAR. Binnen 10 dagen aub.
  Geen regeling meer mogelijk!

  Intrum opgebeld, nee mevrouw ik kan hier geen notitie van maken u heeft namelijk nog geen referentie nummer. KLOPT zeg ik, ik ben morgen schriftelijk onderweg.
  TUUT tuut tuut. Had geen nut.

  Echter de school, directeur belt mij terug vandaag en stort het restant bedrag vandaag op mijn rekening en heb een 10 maanden termijn gekregen om af te betalen.

  Ook kansloze kinderen hebben een kans. Harmonie op school en harmonie thuis is een basis die je samen draagt.
  Dat noem ik nu solidair, een vette pluim voor deze school.

  Reactie door kbo — woensdag 29 november 2006 @ 10.43 uur

 59. Nog meer monddoden. Ja Sévèke is weer zo’n gevoelige zaak voor gezagsdragers.
  Vandaag in De Volkskrant:
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article374329.ece/Politiedocent_moet_zwijgen_over_Sevegrave_ke

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 november 2006 @ 12.02 uur

 60. Het probleem in het onderwijs : docenten die een management functie aangaan voor de aantrekkelijke loonsverhoging en natuurlijk ook naar de managementcursus zijn geweest zijn geestelijk nogsteeds docent : helaas zijn zij dat niet meer : er zijn andere doelen , die een goed onderwijs bevorderen .
  dat betekent even de schakelaar omzetten !
  anders ontstaat arrogantie .

  Reactie door Fred — woensdag 29 november 2006 @ 12.12 uur

 61. Gloria, misschien ben ik blond maar wie of wat is de NEL?

  En oja , wie gaan we deze keer castreren? hou me op de hoogte, misschien doe ik wel met je mee

  Reactie door carla — woensdag 29 november 2006 @ 12.19 uur

 62. De wantoestanden op LO-MO en HBO- instellingen zijn al jaren aan de gang. Ik maak het sinds 2004 persoonlijk mee en zie met lede ogen, dat er inmiddels 7-10 collegae via pesten, intimidatie, taakontfutseling, processen, burnouts, wao aan de kant zijn gezet. Hoezo .. normen en waarden ? VOC mentatliteit op z’n slechtst! Laten we niet vergeten, dat een dergelijke managementcultuur in (semi)-overheidsinstellingen alleen welig kan tieren bij een overheid die het voorbeeld geeft. Deze maatschappij herkent men aan haar managementcultuur, hetgeen neerkomt op erkenning van haar onbesproken (lees: verzwegen) machtsstructuur (zie ook artikel Prof. Heertje in Volkskrant van 24-11-2006 en eerder). Het gaat al lang niet meer om kennisoverdracht, maar om macht en geld! Wat betekent het individu hier nu, niets toch ?! Voor jou een ander.
  Op gezette tijden, zo bewijst (gisteren nog wel)de recente geschiedenis, komen bijzonder onwenselijke machtsfanaten, psychopaten in pak, boven drijven. Zij hebben de wind mee en gebruiken hun macht om over anderen te lopen en die uit te schakelen. Karaktermoorden worden constant gepleegd door deze lieden. Ze zijn niet bezig met besturen,begeleiden, inspireren, motiveren, maar met macht (ook zedenmisdrijven zijn macht- en intimidatiespelletjes, zij het van andere orde). De schade is aanzienlijk, hoe moet je je kinderen hierop voorbereiden ? Hoe moet je ze bijbrengen, dat zijn/haar toekomstige leven over lijken moet kunnen gaan om nog te kunnen tellen of zelfs te overleven ?!

  Ik hoop dat deze leerkracht door kan gaan met zijn goed werk, voldoende energie en steun krijgt om door te gaan, maar ik kan me goed indenken, dat de beschadiging zodanig is, dat hij aan het kortste eindje trekt.

  L.

  Reactie door Laurent — woensdag 29 november 2006 @ 12.23 uur

 63. Vijf lagen management op een scholengemeenschap:
  http://www.intensievemenshouderij.nl/www/2006/11/08/de-leraar-heeft-vijf-lagen-management-boven-zich/

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 november 2006 @ 12.49 uur

 64. @61 carla

  Kom op, begrijp je het echt niet?
  De “NEL” is de troefkaart. Deze heeft Dominique @45 ingezet. Goed lezen!

  Castratie? Lees de link van L’ecologiste @56.
  Dit zie ik als enige oplossing voor kinderverkrachters. Poten af van kinderen!!
  Je ziet: ze zitten overal. De dirty’s. Je zal je kind maar op zo’n school hebben…
  OUDERS, BLIJF IN DE BUURT VAN JE KINDEREN EN NIET IN DE BUURT VAN DE ECONOMIE.
  NEEM VERANTWOORDELIJKHEID!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 29 november 2006 @ 15.22 uur

 65. Als we even direct in ons eigen woongebeid beschouwen zie je hoe groet hoeveelheden geld worden verknutseld : HOge schhol den haag gaan weer eens verhuizen : nu naar Delft , HRO Rotterdam , constant verbouwingen/verhuizingen ; MBO coleges : constant verbouwen , verhuizen : ja , dan heb je als manager niets meer met het onderwijs van doen : leuk als grote hoeveelheden verknutseld geld gebruikt had kunnen worden voor extra onderwijspersoneel .
  Of misschien om de voedselbanken op te heffen !
  Maar ja de managers houden zich bezig met leuk verbouwen/bouwen/verhuizen : net een wc gebouwd ; halfjaartje later weer gesloopt …..

  Reactie door Fred — woensdag 29 november 2006 @ 17.00 uur

 66. 64 Gloria, tuurlijk handen af van kinderen,overal en altijd.

  Reactie door carla — woensdag 29 november 2006 @ 19.15 uur

 67. @ 65 Fred,

  Heel veel geld voor bijv. onderwijs en theater en kunstfilms etc. gaat op aan het bouwen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dus die bouwwereld heeft meer lobby dan universiteiten, hoge scholen, middelbare scholen, theaters, cinemas.
  Kunstenaars en professoren daar lacht Elco Brinkman gewoon om.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 november 2006 @ 19.54 uur

 68. Gloria, 70% van de zedenmisdrijven komt niet eens aan bij het OM. Het is daarom niet gek dat er zoveel ontuchtplegers rondlopen waar nooit iets mee gebeurd. Sterker nog vele afdelingen bij de politie zijn gesloten, vanwege, je snapt me al ,bezuinigingen!!!! Zo sprak ik een aantal maanden geleden nog een zederesercheur, ook hij betreurd dit fijt. Maar als je het over terugdringen van burocratie heb,(ja een zieke uitspraak) zet het wel zoden aan de dijk!!!, die 70% minder acministratie =heeeeeeeeeel wat manuren, die veel beter jou een bonnetje kunnen geven ,voor rijden zonder licht b.v. De 30% die wel aankomen bij het OM die hebben standaard ook DNA, en een GETUIGEN. Ik vroeg dus ooit ook een OM-meedewerkster eens, hoe leg ik dit uit aan het kind??????

  GEACHTE POLITIEK, DE KINDEREN IN HET LAND VERDIENEN EEN GRONDIG EN EERLIJK PROCES, TEVEEL KINDEREN ZIJN DE DUPE VAN DEZE VIEZERIKKEN!!!!!

  Sorry Gloria, in nederland is democratie iets wat niet te betalen is, ja, welk kind kan zijn eigen advocaat betalen, mag een eigen advocaat hebben ,is een betere vraag!!

  Reactie door Angela — woensdag 29 november 2006 @ 23.11 uur

 69. Ik zit met een vraag.
  De ouders moeten aan het werk deels omdat ze zelfstandig moeten kunnen functioneren (verbonden met in onderhoud kunnen voorzien) en deels omdat velen in hun eentje niet meer kunnen rondkomen door alle maatregelen die de overheid treft op financieel gebied.
  De kinderen worden derhalve voor een groot deel opgevoed door kinderopvang.
  Kinderen ná de lagere school echter worden blijkbaar allemaal sleutelkinderen en ineens losgelaten, ouders werken en hebben geen zicht meer op wat die kinderen doen.
  Vervolgens als die kinderen ontsporen krijgen de ouders een boete omdat ze door het kabinet gedwongen hun zicht op pubers die graag experimenteren en zelden het gedrag vertonen van alles maar doen wat de ouders zeggen (ze beginnen zich juist los te maken en vertellen steeds minder en zijn meer vatbaar voor van alles en nog wat) maar dan blijkbaar zónder enig zicht van diezelde ouders.
  Vervolgens worden de ouders afgerekend op het gedrag van hun kinderen.
  Bijt dit elkaar niet enorm of ben ik nu gek?
  Ik heb altijd ervaren dat juist op het moment dat kinderen naar een middelbare school gaan en de veiligheid van de basisschool in de buurt en het kennen van de ouders en kinderen waar ze verblijven een dermate grote overgang is dat je een redelijk oog moet houden op en moeite doen te balans te vinden tussen vrijlaten en nog wat sturen.
  Ik maak me vooral daar zorgen over.
  De mensen met een meer dan goed inkomen kunnen altijd wel zorgen voor iemand in huis maar als dat niet kan vraag ik me toch af hoe dit gaat uitpakken.
  Ben ik nu vreselijk ouderwets?

  Reactie door Henny — donderdag 30 november 2006 @ 9.00 uur

 70. Aan de heer Marijnissen en de heer Diederen,

  Ja, op onze school leren wij kinderen de waarheid te spreken…. Normen en waarden heet dat.

  Nee, mijn collega de heer Diederen neemt het met die waarheid niet zo nauw!

  Ja, de SP laat hem kritiekloos zijn ’smeuige’ verhaal doen, als zou hij “misstanden” op onze school aan de kaak stellen.

  Ja, sterker nog ze steunen zijn immorele handelwijze ook nog!

  Ja, ik vind, dat kritiek op zaken in het onderwijs in het algemeen, bij de politiek terecht hoort te komen.

  Nee, u moet daarbij niet geheel onterecht uw eigen school in diskrediet brengen en willens en wetens leerlingen en collega’s beschadigen.

  Nee, onze school telt geen 4000 Vmbo- leerlingen, hooguit 400. Wij zijn maar een kleine school.

  Ja, voordat het filmpje ‘Jan en Alleman’ uitkwam, verscheen er in het lijfblad van de SP ‘Tribune’, een artikel van zijn hand waarin hij beweert dat er op onze school met LWOO-gelden gesjoemeld wordt.

  Nee, mijnheer Diederen heeft nooit de moeite genomen om bij de schoolleiding te achterhalen hoe deze gelden precies besteed worden.

  Ja, bij onze directie staat de deur altijd open, communicatie gaat erg eenvoudig.

  Ja, de onderwijsinspectie heeft dit en alle andere onderwijskundige zaken in 2006 wėl onderzocht.

  Ja, het Stedelijk Lyceum kreeg van de inspectie als rapportcijfer een 9, hetgeen uitzonderlijk is.

  Ja, mijnheer Diederen heeft maar een paar klassen van Vmbo-theoretische leerweg…geen basis of kader leerlingen! Hij geeft ook lessen in Havo en Atheneum.

  Ja, de heer Diederen geeft al jaren aanschouwelijk onderwijs op onze school.
  Nee, dat is hem ook nooit verboden.

  Nee, ik ken geen school in mijn directe omgeving zoveel aandacht is voor allerlei activiteiten, met name voor Vmbo-leerlingen.

  Ja, in het hierboven al genoemde artikel in “Tribune” noemt hij leerlingen uit een klas met naam en toenaam met de bijbehorende thuissituatie.

  Ja, deze kwetsbare kinderen zet hij te kijk op internet. Deze scholieren en hun ouders zijn daar woedend over.

  Ja, inmiddels zijn de echte namen van deze kinderen verandert in gefingeerde namen….!

  Ja, mijnheer Diederen als ‘n docent van een van uw kinderen het zou wagen hetzelfde te doen, hoe zou u reageren?

  Ja, het is verboden kinderen zonder hen en hun ouders ervan op de hoogte te brengen te filmen voor een propagandafilm van een politieke partij.

  Nee, mijnheer Diederen u zou niet willen dat een van uw kinderen figureerde in bijvoorbeeld een propagandaspotje van de Partij voor de Vrijheid…

  Ja, wij hebben een docententeam dat hard werkt en een meer dan gemiddelde inzet heeft voor alle leerlingen, of zij nu op Havo, Atheneum of Vmbo zitten.

  Nee, wij als hebben het niet verdiend zo door het slijk gehaald te worden.

  Ja, wij zouden het prima vinden als u ‘in het algemeen’ kritiek zou hebben op de schaalvergroting in het onderwijs.

  Ja, de wijze waarop dat nu gebeurd is, is zeer kwetsend voor uw collega’s en leerlingen en desastreus voor de naam van ‘onze’ school.

  Nee, mijnheer Diederen ik weet niet welk hoger doel dit alles dient.

  Ja, mijnheer Diederen dit alles kan zelfs banen van collega’s in gevaar brengen.

  Ja, ik vind het treurig en ook stuitend dat dit gebeurt.

  Ja, mijnheer Diederen etaleert vooral graag zichzelf. Even googelen levert zo’n 30.000 ‘hits’ op.

  Ja, u kent misschien de uitdrukking: “je wordt eerder door een strontkar overreden dan door een nette wagen.”

  Ja, alles wat ik nog zou willen schrijven, is privacy gevoelige informatie en

  Nee, ik zet die zaken niet op internet!

  Loes Nuijten
  Docent Tekenen en CKV
  Stedelijk Lyceum Roermond
  Kijk op onderstaande link voor meer reacties van collega’s van de heer Diederen:
  http://www.janmarijnissen.nl/2006/11/21/leraar-uit-sp-film-monddood-gemaakt

  Reactie door Loes — donderdag 30 november 2006 @ 12.20 uur

 71. Hoi,

  Scholen, Overheid etc etc.. een groot rotzooi!.

  Ons gezin is maar 1 inkomen. We krijgen te weinig school geld voor 3 kinderen omdat ze nog alleen was 3jaar ervoor en geld verdiende nu bij mijn is. Krijgt ze minder omdat hun menen dat ze dat nog verdiend.. Dat is de zotte.. En de schoolboeken is een grote bende.. We zijn nu december.. en kinderen hebben nog fgeen schoolboeken… We betalen af.. maar de geld moeten ze eerst heb ben.. alles nu afbetaald en ze doen nog moeilijk. en boeken moeten weer opnieuw besteld worden.. Snap er niks van. oudste zit in de 4de en krijgt daardoor slechte cijfers.. en school blijft maar zeuren.. Ze DOEN niks.., Probeer met school iets te regelen maar ze willen schijnbaar niks voor de ouders betekenen.., En wat denk je nog van de remedial teacher.. Die is zogenaamd steun en toeverlaat voor de Jeugd. Maar in plaats van dat die pluist die kinderen goed uit en geven de situatie zo door klakkeloos aan de Raad van kinder bescherming. En telkens aan 1 vast tussen persoon. Ipv Eerst met de ouders goed te overleggen. Hij pakt kinderen aan die Normaal Puber problemen hebben. maar word de fout meer aan de ouders toe geschoven. Is Achterbaks. Let op: 16 gezinnen in 3 Maanden tijd onder jeugdzorg gezet. Wij zijn de 17de.Dat is niet normaal.Is niet alleen deze jaar. Maar de jaar daarvoor was het ook dito de zelfde.

  Scholen…. NIEt fris., is misschien niet bij alle scholen zo., Maar heeft te maken met het fusseren van scholen en afschaffen van het boekenfonds..

  en maar zeuren over KENNISeconomie.., Nou ja, dan kan je beter naar belgie vertekken?..

  daar mag je tenminsten nog thuis leren.. en scholen zijn daar beter..

  gr ringo

  Reactie door ringo — donderdag 30 november 2006 @ 20.11 uur

 72. @69 Henny

  Nee, je bent niet vreselijk ouderwets! Let maar op de toekomst: ze zullen bedelen om moeders weer thuis! Ouderwets is de thuiszorgers/sters niet een normaal inkomen te geven vanuit de Zorgsector! Daar trapt hopelijk niemand meer in. De politiek moet opgevoed worden. De ‘Dolle Mina’s’ zijn in het voetspoor van de man gaan lopen, nu nog de ‘Verstandige Mina’s’ die hun eigen vrouwenspoor uitzetten. Dan is het feminisme pas volwassen geworden.
  Luister niet teveel naar Femke en vrouwen van haar kaliber. Zij verdraaien de werkelijkheid voor hun eigen carriere.
  De werkelijkheid is dat heel veel kinderen aan hun lot worden overgelaten. De effecten zullen zichtbaar worden. Niet alleen dat ze een onbestemd gevoel van verlating hebben onderdrukt, maar wat gebeurt er allemaal nog meer?
  Overal lopen die dirty’s rond. (Zie link bij @56) Kinderen zijn aan allerlei figuren overgeleverd, op school, de opvang, familie… Velen verdringen het en komt men pas op latere leeftijd in problemen. Dan komt de aap uit de mouw. Want denk niet dat kinderen maar altijd veilig zijn bij ‘familie’… Ik hoorde laatst dat iedere opa niet altijd veilig is. Zat te graag aan het kindje…Hoe erg voor kindjes die zo blindelings op hun eigen opa (of oom) vertrouwen. Een eindje verderop hier hoorde ik iedere dag in de tuin kindjes huilen. Een oppas-oma! Slaan, straf en gegil en geschreeuw. Ik durfde het niet aan de ouders te vertellen, die pas ‘s avonds terugkomen en dan kregen de kindjes opnieuw gehaaste en geirriteerde ouders op hun dak. Ik kan het alleen maar vanuit de tuin horen, dus wachten op het voorjaar. Als dit weer zo gaat, ga ik de ouders wel inlichten.
  Maar over de dirty’s… natuurlijk hebben die meer kans als kinderen de hele dag aan hen overgeleverd zijn.
  En dan is het gemakkelijk om ADHD of allerlei andere psychische klachten maar weer verderop te brengen. Zo wordt er met kinderen gesold. Weet je, kinderen willen gewoon het liefst een moeder thuis! Spelletje, babbeltje, gezellig samen eten en allerlei ditjes en datjes, voorlezen voor het slapen gaan en ‘smorgens gezond weer op om samen gezellig te ontbijten en nagezwaaid te worden als ze weer door weer en wind naar school moeten. Daar hebben kinderen recht op. We wilden ze toch zelf? Nou, dan moeten we er ook zelf voor zorgen! Maar die verantwoordelijkheid noemt de overheid: Aanrecht Mina. Mooi dat deze Mina het bij het rechte eind gaat krijgen? Aan het recht vrouwen!! Werk=Werk. Kinderen zijn het waard! Vrouwen ook!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 1 december 2006 @ 2.28 uur

 73. Vanmorgen hoorde ik dat er praat wordt gemaakt over Jan & Alleman. De film zou gebruikt worden om die school zwart te maken en de kinderen zouden zonder toestemming in beeld gebracht zijn. Komt hier nog een antwoord op vanuit de SP hoek?

  Reactie door Chantal P — vrijdag 1 december 2006 @ 8.47 uur

 74. @73 Chantal, pricies mijn vraag, keek dus ook naar Goede Morgen Nederland!!! En dacht Goede morgen!!, voor informatie hadden ze ook dit blog kunnen nagaan, maar nee, ze zijn zo met de school uhum(manegerscultuur binnen de instellingen) begaan!!

  Ik zeg dus als jij SP LAAT VAN JE HOREN!!!

  Reactie door Angela — vrijdag 1 december 2006 @ 9.12 uur

 75. 72 Gloria, wederom een prachtbetoog zoals jij dit beschrijf zo heb ik mijn kinderen gelukkig kunnen opvoeden en zou iedereen moeten doen.

  Ouderwets? nee helemaal niet ik denk dat heel veel vrouwen het zo zouden willen maar door allerlei omstandigheden niet kunnen.

  Wat betreft Hemke Falsema die dramt zeker te ver door, bij het irritante af.

  Reactie door carla — vrijdag 1 december 2006 @ 16.40 uur

 76. nee, henny

  niet ouderwets. Kinderen zijn alleen nog maar een oudedagsvoorziening. We maken ze, werpen ze en dumpen ze. Op mijn 18 riep ik nog hard, kinderen, nee, ik zet ze niet op zo’n wereld. Had ik toen maar beter naar mezelf geluisterd.

  Reactie door dfiana — zaterdag 2 december 2006 @ 17.11 uur

 77. @75 carla

  Applaus voor jou! Goed dat je het zo gedaan hebt met je kinderen.

  @76 Dfiana

  Ja, soms voel ik mij ook schuldig dat ik ze in deze wereld heb gezet.

  Reactie door Gloria — zaterdag 2 december 2006 @ 23.14 uur

 78. twee dames hierboven, Je mag je nooit schuldig voelen omdat je kinderen hebt gekregen, ze zijn er en in weet zeker dat je ze voor geen mililioen wil missen, en je kinderen zullen je hier ook heek dankbaar voor zijn,.

  Ik heb ook vervelende periodes gekend dat is dacht ,:heb ik er wel goed aan gedaan, ben ik wel een goede moeder, maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat iedereen fouten maakt of je wel of geen geld heb maakt wat dat betreft niet veel uit, je moet eens weten hoevel zgn. succes-gezinnen het helemaal niet zo goed doen maar alleen voor de buitenwereld zich staande houden omdat ze geen gezichtverlies willen lijden.

  Gloria, ik heb van jou begrepen dat je kinderen het erg goed doen, nou dat is toch het mooiste wat je je kunt wensen? dan maken andere dingen toch niet meer zo uit.
  Bij mijis dat wel zo als het niet goed gaat met mn kinderen gaat het ook niet goed met mij.

  dfiana,Ik hoop dat je niet zo blijf denken , dat is niet goed, ik ken jou leven niet maar probeer wel van je kinderen te genieten en ze iets mee te geven.
  Het zal altijd lonen.

  Zo, dat was mijn preek voor de zondagmorgen

  Helaas niet zo lang als de preken van Gloria maar die heeft dan ook een bijzondere gave.

  Reactie door carla — zondag 3 december 2006 @ 8.46 uur

 79. hai Gloria en carla,

  nee natuurlijk wil ik mijn kinderen voor geen miljoen missen. En we hebben het hartstikke gezellig en goed met z’n vieren en vind ik mezelf een hartstikke leuke en gezellige moeder maar dat neemt niet weg dat ik vind dat kinderen een ondergeschikte positie hebben. En dat vonden ouders 20 jaar geleden vast ook zo en misschien 200 jaar geleden ook nog wel, genieten doen we iedere dag. Maar wat ik geschreven heb daar blijf ik bij, bij mij voelt het als een feit.

  En dat is jammer.

  Reactie door diana — zondag 3 december 2006 @ 23.07 uur

 80. Diana dat is zeker jammer maar toch lekker blijven genieten en maak er een gezellige decembermaand van

  Carla

  Reactie door carla — maandag 4 december 2006 @ 9.54 uur

 81. Als oud leerling van het Stedelijk Lyceum te Roermond kan ik alleen maar zeggen,dat wat hier gebeurd hartverscheurend is.

  Ik heb het filmpje gezien en de reacties die hier op kwamen.
  Als oud leerling krijg ik vaak de vraag: wat vind je hier nu van?

  Wat ik me dan afvraag is: Hoe durven al die mensen hier eigenlijk hun mening over te geven! Alles van wat gezegd word is een mening!!

  Dhr. Diederen beweert dat er gesjoemeld word met het geld. Hij laat daarbij geen cijfers zien , dus is het al zeker GEEN FEIT! Ook het volgende klonk mij raar in de oren:
  ‘’Volgens de directie van de school heeft hij de privacy van leerlingen geschaad, maar in werkelijkheid is de directie boos omdat hij misstanden aan het licht heeft gebracht’’.

  Hoezo ‘’in werkelijkheid’’?? Waar is die ‘’werkelijk’’ in godsnaam op gebaseerd? De directie heeft duidelijk gemaakt dat het een interne zaak was ( zo schrijft sp later ). Dus deze ‘’werkelijkheid’’ is gewoon een grote leugen. Terwijl dat iedereen wel heeft kunnen zien dat hij de privacy van leerlingen wel zeker heeft geschaad! Dat is dus een duidelijk FEIT!

  Wat ik nu echt erg vind is , dat deze school/ alle anderen leerkrachten hier de dupe van moeten worden.

  Zelf heb ik 5 jaar op deze school gezeten. Ik kijk met echt veel plezier terug naar mijn schooltijd op het Stedelijk Lyceum. Ik was ook geen model leerling, toch hebben al deze mensen daar altijd voor mij klaar gestaan en in mij gelooft.

  Als ik nu terugkijk naar hoe ik hen ken als leerkrachten / coördinatoren en kijk naar het bericht dat ze hier achterlaten hebben, kan ik me hun gezicht bij het schrijven van deze berichten makkelijk voorstellen. Daarnaast kan ik alleen maar zeggen dat ik het roerend met hun eens ben!

  Deze leerkrachten, coördinatoren en directie hebben niet alleen voor mij maar ook voor mijn ouders klaar gestaan, toen het echt moeilijk werd. Zelfs na schooltijd hebben deze mensen mij gesteund. Ik ben na het slagen van een door mij heilig verklaart diploma nog eens een kijkje gaan nemen op het Stedelijk Lyceum. En zelfs dan ben je van harte welkom.

  Als ik al deze mensen een miljoen gaf voor wat zij voor mij gedaan hebben, zou ik ze nog niet genoeg gegeven hebben. Ik erger me dus kapot aan dat 1 leraar een hele school zo overhoop kan halen en dat die zijn collega’s dit aandoet. Niemand die eens naar Hen luistert , die tenminste al eens weten waar ze over praten. Zij die ook met feiten kunnen komen , en niet alleen met meningen.

  Dhr. Diederen heeft met zijn mening de media al behaald. Maar naar leerkrachten, coördinatoren en de directie word niet geluisterd. Waarom word er dan naar deze mensen niet geluisterd en verhalen steeds maar weer verdraait? Of willen mensen de waarheid juist niet weten? Kijk eens wat deze meneer met zijn collega’s doet! Dat is toch verschrikkelijk !En hoe zou jij je voelen als jij die collega moest zijn?

  Ik schrijf hier dus NIET om Dhr. Diederen te steunen,
  Maar voor al die andere leerkrachten, coördinatoren en directie van het Stedelijk Lyceum te Roermond.
  Wat zij voor mij gedaan hebben is onvergetelijk.
  Als ik voor deze school iets terug zou kunnen doen, doe ik dat heel graag!

  Dus aan alle leraren van Stedelijk Lyceum te Roermond, mijn steun hebben jullie!
  Met vriendelijke groet,
  een oud leerling.

  Reactie door oud leerling van het Stedelijk Lyceum — maandag 4 december 2006 @ 17.39 uur

 82. Een beetje off-topic, vanochtend was knevel weer op tv en hij had 1 van de beheerders van de voedselbank in Rotterdam op bezoek en zij vertelde dat een politieke partij met bioscoopkaartjes aan kwam zetten en zij zei dat dit beter in de zomer kon..maar toen is er neimand geweest om de kaartjes te brengen omdat dit buiten verkiezingstijd was. Dit was toch niet de SP he? En waarom spreekt ze niet over de SP? waarom vertelt ze niet dat het een schande is dat er armoede is in Nederland want dat is wat de SP zegt! Zij doet heel laagdunkend maar vertelt neit eerlijk dat de SP de enige partij is die beter verdeling van welvaart wil. Hoe kan dit?Of wil zij de voedselbank houden zodat ze een plaatsje in de hemel kan krijgen en een dagindeling heeft? Als dit laatste waar is dan vraag ik me af of God wel god is en niet de duivel…

  Reactie door cynthia — woensdag 6 december 2006 @ 11.28 uur

 83. @cynthia

  Het is fijn om te horen , dat hier ook nog mensen zijn die eerst eens nadenken voordat zo oordelen. zoals ik in artikel 81 al schreef zijn meningen en feiten diep door elkaar gehaald. SP noemde het dreigende ontslag een schande , maar in werkelijkheid had de school dat helemaal niet gezegt.
  Ik vind deze verzonnen uitspraken dus eerder een schande!!

  Ik heb met leerlingen gepraat die daar Nu op het Stedelijk Lyceum zitten. Ook zij krijgen verhalen mee en moeten zich bijna verdedigen dat ze daar op school zitten. Ook nu na deze gebeurenis staan leraren klaar voor zowel de slachtoffers en de leerlingen die het er moeilijk mee hebben dat de school waar zij zitten zo zwart is gemaakt, terwijl der niets van waar was.

  hoezo de school is slecht?? Dus niet , ze moeten het zelf nog verwerken en toch nog ten alle tijden voor leerlingen klaarstaan.
  Das toch Super!

  OHja, voor mij heeft de school ook geld gekregen en ik weet zeker dat ik meer hulp en steun gekregen hb als zij geld!

  @ Cynthia van een oudleerling.

  Reactie door oud leerling van het Stedelijk Lyceum — woensdag 6 december 2006 @ 22.19 uur

 84. Iedereen bedankt voor de bijdragen aan de discussie.

  Met de film Jan en Alleman proberen we een beeld te geven van de praktijk op de werkvloer in de publieke sector. Een van de
  films gaat over onderwijs, met Pierre Diederen in de hoofdrol. Het is beslist niet de bedoeling van Diederen of van de SP om wie dan ook zwart te maken. In de film zijn er geen leerlingen die met naam worden genoemd en aanwijsbaar in verband worden gebracht met problemen thuis of op school. Diederen vertelt over zijn werkervaringen met als doel: beter onderwijs. Dat is ook wat de SP wil en met die bedoeling is de film gemaakt.

  Een delegatie van de SP gaat graag in op het aanbod van enkele leerkrachten van de school om in gesprek te gaan.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 8 december 2006 @ 16.27 uur