Wild West Thuiszorg

Bij faillissementen in de thuiszorg is de laatste jaren 6,5 miljoen euro aan geld voor de zorg verdwenen. Dit meldt de Volkskrant zaterdag op basis van een eigen onderzoek. (…)

Een paar jaar geleden zijn de eisen aan thuiszorginstellingen versoepeld. Hierdoor nam het aantal thuiszorgbedrijven van 2003 tot 2006 fiks toe. Volgens de zorgkantoren traden door de versoepeling ‘cowboys’ toe tot de markt. (Nu.nl)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 20 januari 2007 :: 21.28 uur

58 Comments

58 reacties

 1. Ook in deze sector zijn dus “graaiers” actief en nu maar zien waar het geld gebleven is. Geeft niet hoor, we zoeken het tot op de bodem uit.

  Maanden later…onderzoeksrapport klaar en dan????? Diep, heel diep in een burolade opbergen en gewoon doorgaan.

  Dit mag vanaf vandaag dus niet meer voorkomen. Dus gaan we het nu efficiënt aanpakken en alle voorschotten laten verantwoorden in een sluitend systeem.

  Reactie door franslj — zaterdag 20 januari 2007 @ 21.49 uur

 2. Ik zie hem daar nog staan,het manneke balkenende,halsma zei iets en meneer had het over kleine lettertjes,nederland stond weer op de kaart,hervormingen waren echt nodig,en dat geneuzel van femke,trots moesten we zijn v.o.c mentaliteit,nou weer een voorbeeld van dat geweldige beleid,een financiele brei is het geworden en het land stikt van de v.o.c piraten,gelukkig hebben we prof barrabas nog die heeft een vleesetende bacterie ontwikkeld en die bacterie is links.

  Reactie door paul — zaterdag 20 januari 2007 @ 22.04 uur

 3. Echte Graaiers
  mijn huishoudelijke hulp krijgt E8,50 netto
  de zorgaanbieder krijgt daar, zonder er verder iets voor te hoeven doen ,( mijn hulp heeft geen cursussen gehad!) nu met de WMO toch nog E19,45 per uur voor.
  Verpleegster krijgt netto per uur E10,- zorgaanbieder vraagt per uur E33,-
  kom op hou nu eens op om een ieder voor de gek te houden!
  zorgvragers moeten naar de rechter om voldoende zorg te krijgen.De verzieking in de zorg!
  de mens vernietigt zichzelf!

  Reactie door avelthoven — zaterdag 20 januari 2007 @ 22.11 uur

 4. En ik vrees het ergste voor de sector. Op Planet las ik een artikel over de aanstaande stoelendans m.b.t. minitersposten. Dit belooft niet veel goeds:
  “Het CDA kan ook het ministerie van Volksgezondheid krijgen, aangezien de Partij van de Arbeid zich op dat terrein de laatste jaren maar matig heeft geprofileerd. Misschien een aardig klusje voor Aart-Jan de Geus.”
  Ik hoop toch werkelijk dat ze ongelijk hebben.

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 20 januari 2007 @ 22.16 uur

 5. Helaas is het niet alleen in deze sector. Mensen zijn hebberig, rijke mensen lijken nog hebberiger dan arme. Privatisering zal de ondergang van Nederland en uiteindelijk van Europa zijn.

  Reactie door Irma — zaterdag 20 januari 2007 @ 22.34 uur

 6. Nog een bericht op NU.NL waar aandacht aan besteed mag worden

  Een op de vijf WW’ers wil geen ‘vuil’ werk

  Uitgegeven: 19 januari 2007 17:29
  Laatst gewijzigd: 19 januari 2007 18:14

  DEN HAAG – Een op de vijf mensen die bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aanklopt voor een WW-uitkering, is niet bereid om een onaantrekkelijke baan te accepteren.

  Bijstandsgerechtigden gaan vaker akkoord met vuil werk, een laag salaris, een functie onder hun opleidingsniveau of een lange reistijd (meer dan anderhalf uur). Een op de zes in de bijstand heeft daar geen zin in.

  Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Inspectie Werk en Inkomen (IWI). Staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) spreekt van een “aanzienlijk deel” van de uitkeringsvragers.

  Hij wijst erop dat burgers die een uitkering ontvangen, verplicht zijn “passende dan wel algemeen geaccepteerde arbeid te aanvaarden” en moeten meewerken aan bemiddeling en re-integratie.

  Onderzoek

  De IWI heeft vorig jaar onderzoek gedaan onder een kleine 7000 werkzoekenden over de eerste drie maanden na aanvraag van een uitkering. Een kwart van hen die bij het CWI aanklopte, zet de aanvraag niet door. Bijvoorbeeld omdat ze zelf of via het CWI werk hebben gevonden of een opleiding volgen. Degene die wel een uitkering aanvragen, worden doorgestuurd naar uitkeringsinstituut UWV of de sociale dienst van een gemeente.

  Twee derde van de werkzoekenden vinden dat CWI, UWV en gemeenten hen netjes behandelen. De informatie die ze krijgen is voor hen meestal begrijpelijk en eenduidig. De meesten krijgen ook binnen twee maanden te horen of ze wel of niet een uitkering krijgen. Driekwart krijgt ook binnen die periode het eerste geld van de uitkering overgemaakt.

  Beperkte rol

  Verder is de rol van het CWI bij het vinden van werk volgens de werkzoekenden “beperkt”. Binnen drie maanden vindt 24 procent een baan bij een nieuwe werkgever. Van hen heeft 11 procent de baan direct via het voormalige Arbeidsbureau gevonden. Een even grote groep is indirect door hulp van het CWI aan de slag gekomen. Meer mensen vinden (tijdelijk) werk via uitzendbureaus.

  Naar eigen zeggen solliciteren de meeste mensen tussen de vijf en tien keer per maand in het eerste kwartaal. Zij besteden vaak minder dan tien uur per week aan zoeken. De IWI constateert hoe meer tijd wordt besteed aan het zoeken, hoe vaker werk wordt gevonden.

  Reactie door Bert — zaterdag 20 januari 2007 @ 23.00 uur

 7. Ja…dat is wel duidelijk, Irma, dat privaterisering tot niets dan ellende leidt.

  Het woord “privé” ligt er in opgesloten en privé en individualisering, sorry, egocentrisme…voeden elkaar vanzelf.

  Bezittingen bezitten ons méér dan dat wij het materiële, bezitten..en leidt tot ziekelijke hebzucht; ook wel verslaving genoemd !

  Reactie door franslj — zondag 21 januari 2007 @ 0.04 uur

 8. Mja, het is een puinhoop in de zorg dankzij de politiek. Die denkt met het verkopen van haar verantwoordelijkheid jegens de burgers de problemen te ontlopen, maar feitelijk worden die dus gewoon afgeschoven op de maatschappij. Wij draaien toch wel op voor de miljoenen die verdwijnen, dat weten ook die cowboys. Zij lachen zich rot.

  En niemand uit de regering die er wat aan doet. Valt waarschijnlijk geen eer aan te behalen.

  Nederland graaft zijn eigen graf door al die privatiseringen. Van sociaal land naar een filiaal van de VS en dat in recordtempo. Chapeau voor de politiek!

  Reactie door DJ Digital — zondag 21 januari 2007 @ 0.09 uur

 9. Goed lezen en de materie kennen. Die zorgkantoren, die als kas voor de AWBZ dienen en de thuiszorg-inkoop doen, zijn niet capabel om toezicht te houden. Als ze “productieafspraken” maken, zonder te controleren of die ook geleverd wordt, dan kunnen “onnozelen en cowboys” alles fout doen. Als ze maar blijven bevoorschotten, en niet handelen volgens “toezicht vereist inzicht”, dan kan het dus goed fout gaan. Het meeste van die 6,5 mio die verloren is gegaan, had niet gehoeven, als het zorgkantoor niet blindelings had bevoorschot. De kwaliteit en kennis van zaken van de Zorgkantoren is vaak belabberd. Met marktwerking of zonder marktwerking zul je altijd goed en slecht (of zelfs “fout”) bestuur in (thuis)zorgorganisaties hebben. Vertrouwen is goed, controle is beter.

  Reactie door gerrit — zondag 21 januari 2007 @ 0.15 uur

 10. @6 Bert:

  Ja, bert, natuurlijk Bert, je bent nog wat vergeten: mag ik het zeggen?, de zweep over al die luierikken verdomme, ze moeten niet van mijn centen profiteren!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 21 januari 2007 @ 0.22 uur

 11. @6 Bert,

  Dit artikel heb ik ook gelezen, maar het doet me eerlijk gezegd weinig, vanwege de vele holle frasen die er in verwerkt zijn:
  -Een op de vijf mensen die bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aanklopt voor een WW-uitkering, is niet bereid om een onaantrekkelijke baan te accepteren.- Dit zou inhouden dat 4 op de 5 dat wel doen?
  Dat bijstandsgereichtigheden eerder “vuil” werk zouden accepteren lijkt mij logisch te verklaren uit het feit dat deze mensen al langer in een uitkeringssituatie zitten. Honger maakt rauwe bonen zoet, zeg maar.
  Van Hoof’s uitspraak over een “aanzienlijk deel” is eenvoudig onzin. 1 op de 5 is nog altijd geen nummerieke meerderheid, maar het is mij al eerder opgevallen dat rechtse partijen graag met percentages strooien. 1 op de 5 wordt dan ineens 20 procent van de uitkeringsgerechtigden. Dat klinkt veel serieuzer, en is koren op de molen van diegenen die uitkeringsgerechtigden willen neerzetten als profiteurs of erger. Illustratief vind ik in dit verband de discussie rond de hypotheekrenteaftrek, waarin economen staven dat hogere inkomens er procentueel er meer op achteruit zouden gaan bij afschaffing hiervan. Wie dergelijke percentages vertaalt naar concrete bedragen, komt vanzelf op een heel ander beeld.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 0.23 uur

 12. @6 Bert

  Richt je op die geldjattende elite joh!
  Wat een gezeur over dat piepkleine arme groepje mensen in Nederland.
  En? Hoe gaat het met jouw belastingformulieren. Naar eer en geweten?

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 0.34 uur

 13. @11 Gloria

  De geldjattende elite? Je bedoelt de almachtige overheid?

  Reactie door Flip — zondag 21 januari 2007 @ 1.34 uur

 14. @12 Flip:

  Nee, Flip, Gloria bedoelt precies wat er staat en:

  Almachtige overheid??, met al die privatiseringen (waardoor dus juist overheidsinvloed verdwijnt), valt dat nogal mee.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 21 januari 2007 @ 1.39 uur

 15. Benieuwd wat straks de resultaten zullen zijn als er onderzoek gedaan wordt naar de ‘cowboys’ onder de nieuwe kinderopvangbedrijven.

  En wat te denken van bouwend Nederland?

  Onroerend goed wordt elk jaar fors duurder maar het zijn juist nieuwe woningen en kantoren die donderdag 19-01-07 de meeste stormschade hebben opgelopen, de prijsstijgingen zijn dus niet verwerkt in de constructie van het onroerend goed maar waarschijnlijk in de zakken van de gemeenten, projectontwikkelaars en de aannemers verdwenen.

  Reactie door hanri — zondag 21 januari 2007 @ 1.54 uur

 16. Voor de liefhebbers;
  hart liever met een T.

  Reactie door Eerst nadenken — zondag 21 januari 2007 @ 2.02 uur

 17. @14 Eerst Nadenken:

  Bedoel je bijv. dat een harTchirurg harThandig moet zijn, ook al is hij/zij misschien van nature harDhandig??

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 21 januari 2007 @ 2.39 uur

 18. @14 Eerst Nadenken:

  Ik kan de slaap niet vatten en begin een beetje melig te worden:

  Charmeur met een probleem:
  Het was hem, als harTendief, uit het harT gegrepen, 1) de erkenning dat hij harD in zijn harT was gegrepen en 2) het gedeelde besef dat harDe afspraken, maar toch van harT tot harT, kennelijk door haar niet van harTe waren gemaakt of zelfs maar ter harTe genomen.

  Reactie door Harrieke — zondag 21 januari 2007 @ 4.30 uur

 19. bert mag ik weten wat voor werk jij doet??

  Reactie door ad — zondag 21 januari 2007 @ 5.16 uur

 20. @hanri,

  De stormschade is mede te wijten aan de vele lichte Jan-des-Bouvries-constructies, die erg gevoelig zijn voor rukwinden.

  Bovendien, oudere gebouwen zijn nu eenmaal …. ouder! Die hebben in hun geschiednis al eerder stormschade opgelopen, die inmiddels verholpen is.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 8.28 uur

 21. Je maintiendrai betekent toch ook nog zo iets
  als “ik zal er de hand aan houden”, maar hoe
  e.e.a. uit de hand is gelopen is nu wel dui-
  delijk.
  Prima lijkt het me, nu de SP het niet ‘wijs’
  achtte aan een coalitie deel te nemen en zich
  al bij voorbaat niét gewénst wist, vanwege de
  instabiliteit die de deelname daaraan zou op-
  leveren volgens de heer J.P. Balkenende, de
  SP zou er de reden voor zijn z.i., dat de
  coalitie uit balans zou geraken.
  Laat het c.d.a. daarin dan maar laten zien,
  wat het zélf zo beter zou kunnen….en let op
  na dat het in menig opzicht niét goed gaat
  met dit land is élke herstelaktiviteit niet
  te plaatsen als zijnde nieuwe resultaten, nee
  louter en alleen herstel-operaties, weer recht zetten wat volkomen scheef groeide….
  over balans gesproken.
  Niet vergeten, dat Wouter Bos op TV heeft ver
  klaard, dat eerst de SP diende te worden uit-
  genodigd tot de te voeren ‘gesprekken’, maar
  door JPB niét wenselijk geacht, met ook ver-
  lies aan zetels net zoals de PvdA, maar pre-
  cies genoeg méér om het voortouw te mogen ne
  men, en daar is dan ook alles mee gezegd.
  Intussen is het de juiste tijd afwachten voor
  de juiste beslissingen en de SP zal niet zich
  zelf verloochenen, daarvoor zijn de beginse-
  len haar te belangrijk en verworvenheden te
  belangrijk geworden.
  Echter, intussen heeft Jan Marijnissen zoveel
  voorkeurstemmen op zijn naam staan, dat het
  aantal niet veel verschilt met het aantal in-
  woners van Amsterdam.
  Jan Marijnissen als Burgemeester van Amster-
  dam lijkt mij een prima plan, waarbij hij wel
  degelijk zal moeten ‘regeren’.
  Job Cohen dan als Vice Premier met mogelijk
  de portefeuille van Justitie/Onderwijs, lijkt
  me een prima oplossing voor de huidige pro-
  blemen!
  De plaatsen binnen de fractie in de Tweede
  Kamer is een keuze die binnen de Partij ge-
  maakt kan worden voor diegenen die zich daar-
  toe kandidaat willen stellen.
  Een zonniger vooruitzicht op deze regenach-
  tige zondag kan ik me nauwelijks voorstellen.
  De grootste zetelvermeerdering aller tijden,
  zónder daartoe een fusie te zijn aangegaan,
  kan zo mogelijk dus ook ánders gehonoreerd
  worden, lijkt mij!
  Waar de heer Jan Marijnissen nog nimmer is
  weggelopen van of voor te nemen beslissingen
  mag het de lezer duidelijk zijn dat beeld-
  vorming buiten én binnen deze partij, de SP,
  zijn grénzen heeft en vaste bezoekers hier
  exact weten, welke de volgorde was in de ge-
  volgde handelwijze van Jan Peter Balkenende,
  al chronologisch door de Media werd weerge-
  geven, waarvan akte!
  Vanaf heden ga ik voor Lord Mayor Marijnissen
  en de Provinciale Statenverkiezingen zullen
  wel bevestigen of de Amsterdammers de heer
  Jan Marijnissen daar graag willen ontvangen
  en daar lijkt me een zeer goede kans toe.

  Reactie door Madelief — zondag 21 januari 2007 @ 9.24 uur

 22. Het zou toch een verademing zijn, wanneer graaiers in welk niveau dan ook, ‘allen’ juridisch vervolgt gaan worden. Tal van zaken die tot nu toe bekend zijn/worden gemaakt hebben alleen maar een publiciteitswaarde. In de ‘top’ zijn er velen alleen nog bezig met (financiele) grenzen te verleggen en reacties te meten van ons ‘domme’ onderdanen. Wij ‘domme’ onderdanen hebben namelijk géén notie van wat je met veel achterovergedrukt geld kunt doen in een ver mooi zuidelijk land met lekker veel zon. Proost.

  Reactie door Gert — zondag 21 januari 2007 @ 9.59 uur

 23. Kijk Gert, de “meevallers” bestaan er nu dus
  uit, dat achterstallige belasting betaald
  gaat worden door mensen met een jacht, of
  tweede huis en dat niet hebben opgegeven aan
  de Belastingen.
  Vraagje Gert, welk type kiézer is dat?
  Kijk, zeggen we dan, ik bedoel maar!
  Ik bedoel, maar waarom is er dan nog geen ex-
  tra taak toebedeeld aan de gemeenten om via
  kadasters en gemeentelijke inspectie belas-
  tingen eens poolshoogte te gaan nemen, hoe
  e.e.a. zou kunnen worden gecontroleerd.
  Ook vaartuigen, zijn gemakkelijk te traceren via de lopende verzekeringen op ‘schuitjes’ die ‘dwingend’ kunnen worden opgevraagd bij alle verzekeringsmaatschappijen in ons land.
  Mensen op bovenhuizen, die ergens een piep -
  klein tuintje hebben van luttele vierkante
  meters met een piepklein huisje of schuurtje
  erop zijn altijd middels een Vereniging al
  ergens geregistreerd en betalen dus ook geld
  daaraan. Die kun je gevoegelijk buiten schot
  laten.
  Maar nu we er in de WEST vermoedelijk toch
  een paar gemeenten bijkrijgen, kunnen we ook
  eens zien welke Nederlanders daar inmiddels
  al jaren lang hun geld op de bank hebben
  staan, en dat onderzoek kan met terugwerkende
  kracht tot 20 jaar nog aardig wat centjes
  gaan opleveren voor de schatkist.
  Immers de bijgeschreven rente, diende gemeld
  te worden en werd belast! Gaat het onderzoek
  nu alleen over Nederland of het gehele Konink
  rijk? Gert, genoeg reden om als burger eens
  gewoon van leer te trekken en zelfs helemaal
  onderaan de noodzaak blijkt dat men openlijk
  de puntjes op de ‘i’ gaat zetten. Weg met al
  die taboe’s en geïncasseerde heerlijkheid die
  niets meer te maken had met eerlijkheid!

  Reactie door Madelief — zondag 21 januari 2007 @ 10.58 uur

 24. Bij Thuiszorg ook al geld zoek?

  Goh, sta ik daar even raar van te kijken…
  Bij Jeugdzorg toch ook miljoenen van Donner zoek.
  En was het ook niet bij het Ministerie van Onderwijs waar de graaicultuur aan het licht kwam?
  En hoe zat het ook alweer met het “directiepaleis” van het UWV?
  En financiele steun van de EU voor grote projecten, daar zijn toch ook al een paar munten zoek?
  Over de rest nog maar te zwijgen…
  Hoe zat het ook weer met het normen- en waardendebat?

  Groetjes,

  Jerome Huijbregsen

  Reactie door Jerome Huijbregsen — zondag 21 januari 2007 @ 11.03 uur

 25. @8 DJ Digital, ” Mja, het is een puinhoop in de zorg dankzij de politiek. Die denkt met het verkopen van haar verantwoordelijkheid jegens de burgers de problemen te ontlopen, maar feitelijk worden die dus gewoon afgeschoven op de maatschappij.”

  Ben met je eens en vooral toen ik gelezen heb dat onze nieuwe zorgstelsel eigenlijk door een amerikaanse ecnoom, Alain Einthoven al in de vorige eeuw aan Bill Clinton ten uitvoer zou voorgetseld zijn.

  Bill Clinton wiens doel toen was zoveel mogelijk amerikanen voor medische zorg te laten verzekeren en vooral degene met gematigde en kleine inkomens (overigens die groep onverzekerde amerikanen bleek toen in de tientallen miljoenen burgers te beslaan) liet het voorstel van Alain Einthoven door specialisten EERST onderzoeken.

  Gezien dat van de andere kant het doel van Clinton was om ook de enorme kosten van de amerikaanse gezondheidszorg enigzins te bepereken werd die onderzoek zeer nauwkeurig uitgevoerd.

  De conclusies ervan waren dat er GEEN garantie is voor beperking van de kosten en vooral van de VERZEKERINGSPREMIE want bij aanvraag had Einthoven in de toelichting geschreven dat het WENSELIJK was dat de zorgverzejkeraars de premie toch zouden gaan beperken maar was geen middel (tool) voorzien om dit daadwerkelijk in de praktijk in dezen de verzekeraars te kunnen beperken! Concurrentieargument vond B. Clinton toen toch een leuke maar losse praatje.

  Uiteindelijk heeft Bill Clinton dit Einthoven experiment terugverwezen met meer dan 200 opmerkingen en aanbevelingen en vooral advies een middel erin te laten bouwen om druk op de verzekeraars mogelijk te kunnen uitoefenen ter beperking van de stijging van de premies.

  Experimentpolder.

  Reactie door walking bull — zondag 21 januari 2007 @ 11.13 uur

 26. Normen en waarden:

  Vandaag gelezen op AD.nl :

  Sjoerd Swane (52) verlaat met onmiddelijke ingang provinciale staten van Utrecht. De gevallen fractievoorzitter is niet herkiesbaar bij de statenverkiezingen op 7 maart. De fractie heeft daartoe in overleg met Swane gistermiddag in een spoedvergadering besloten.

  De Maarssense politicus zat deze week twee dagen vast op verdenking van het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte. Hij is gisteren weer vrijgelaten zonder voorgeleiding aan de rechter-commissaris. Justitie beschouwt Swane nog wel als verdachte.

  De verdenkingen tegen Swane zijn voor de VVD-fractie reden Frank Rohof aan te wijzen als haar nieuwe voorzitter. Ook is de Maarssenaar geschrapt van de kandidatenlijst voor de statenverkiezingen op 7 maart. Hij nam daar de derde plaats in achter de gedeputeerden Jan Ekkers en Joop Binnekamp. Dinsdagmiddag moet de definitieve kandidatenlijst bij het stembureau worden ingeleverd. Die zal volgens Rohof naar alle waarschijnlijkheid nu 29 in plaats van 30 liberale kandidaten tellen.

  Rohof: ,,De politieke positie van Swane is onhoudbaar geworden. Hij heeft niet alleen zelf deze conclusie getrokken, ook de fractie is die mening toegedaan. Er zijn ernstige verdenkingen tegen hem geuit. Hoewel nog niets is bewezen, is zijn politiek functioneren wel buitengewoon moeilijk geworden.

  Details over de verdenkingen tegen Swane zijn door Justitie niet bekendgemaakt. De zaak is in handen van het functioneel parket dat de leiding heeft over gespecialiseerde opsporingsdiensten zoals de AIVD en de Fiod.

  Wie echter verder zoekt op internet (o.a. Nu.nl), komt er achter dat Swane in verband wordt gebracht met Paarlberg en Holleeder.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 11.24 uur

 27. Dat het geld bij de thuiszorg weg is is ook niet gek het zijn de graaiers die er met een handdruk vandoor gaan.
  daarbij gaan de zorgkantoren alles bepalen.
  ik wordt verplicht een zorgdossier te nemen omdat anders de zorgaanbieder problemen krijgt met het zorgkantoor.Ik weiger dit omdat ik als mens onder de mensen door het leven wil en niet als papier over de tafel n als patient door het leven.
  zou zomaar kunnen dat ik geen zorg meer zou kunen krijgen.
  en hypoctiet ten top heb je een PGB dan hoof je ggen zorg dossier.Maar aangezien de veelvoud van zorg kan ik geen pgb omdat ik dagelijks drie maal zorg heb en het niet te doen is om een team mensen bij elkaar te krijgen die vor je willen zorgen.Neem ik nu een pgb bij mijn zorgaanbieder houd ik te weinig uren over voor de zorg.Dus de directie haald binnen dat waar ik eigelijk genoeg zorg voor zou moeten kunnen krijgen.
  Ik noem het de verzieking in de zorg .de marktwerking drijft de mensen uit elkaar en zet mensen tegen elkaar op .En dat in de zorg , daat waar we elkaar het hartst in nodig hebben.WANT MORGEN KAN U OOK ZORG NODIG HEBBEN!

  Reactie door avelthoven — zondag 21 januari 2007 @ 11.31 uur

 28. Ik werk in de thuiszorg en schreef dit gisteren: http://rudynordhausen.sp.nl/weblog/2007/01/20/marktwerking-in-de-zorg/

  Reactie door Rudy Nordhausen — zondag 21 januari 2007 @ 11.32 uur

 29. De opwaartse mobielen met sociaal gezicht en gladjakkersagenda hebben al lang geleden de sociale sector ontdekt. Het zijn veelal salonsocialisten van het PvdA-type.
  Sorry dat ik het moet constateren.
  CDA en godsdienst; PvdA en sociale zaken; beide partijen hebben zich in de respectievelijke domeinen mogen uitleven.
  Zoalng de gevestigde economische belangen maar niet te veel geschaad worden.
  Het is en verdeelkwestie. Dat gebeurt nu ook aan de tafel bij Wijffels. Als wij dit mogen dan kunnen jullie dat krijgen. Belangdenken (meestal portemonneedenken) in plaats van gezond verstand en echt de problemen oplossen. Ik heb al eerder eens gezegd dat het stemmen in Nederland ook meestal om belangen gaat (CDA is tegen hypotheekrenteaftrek) in plaats van echt de problemen oplossen. Daarom is er bij peilingen nog wel eens een voordeel voor ‘links’ (bijv. nee tegen de EU grondwet). Maar wanneer het erop aankomt wint de portemonee het van het verstand.
  En zo zit het m.i. ook in de zorg. Zolang ondergeschikten nog steeds CDA of PvdA stemmen zal het zo verder gaan.
  Pas wanneer al die mensen SP gaan stemmen kan er wellicht iets veranderen, als de SP tenminste blijft wie ze is: de basispartij.
  Overigens wel OK dat die twee SP-graaiers uit Amsterdam zijn geschorst, maar wel jammer dat dat geen item kon zijn op dit blog.

  Reactie door L'écologiste — zondag 21 januari 2007 @ 12.06 uur

 30. @28
  Ik werk ook in de zorg en niet alle werk is in de uren die er voor staan rond te krijgen, dus je werkt extra.
  Wanner je dan je urenstaat inlevert, krijg je te horen: Ik weet niet hoe ik dat moet verwerken, past niet in mijn computerprogramma.
  Nu komt dat meestal wel weer goed, maar ‘t is toch belachelijk dat dat programma’tje uitgangspunt wordt en niet de mens.
  Ben trouwens niet de Bert van @6

  Reactie door Bert — zondag 21 januari 2007 @ 12.20 uur

 31. En de zorgpremies blijven maar gewoon lekker doorstijgen om dit soort geteisem te financieren dus. Dat hebben ze als verzekeraars namelijk allang samen stiekum om de tafel afgesproken.

  Waar blijven de zegeningen van de marktwerking?? Die zijn er niet; alleen maar nadelen gezien. Het werkt witte boorden criminaliteit alleen maar in de hand. Voorlopig doet justitie liever aan het opsporen van wietkamertjes van uitkeringsgerechtigden.

  Reactie door ReneR — zondag 21 januari 2007 @ 12.21 uur

 32. @25 Walking Bull,

  sja, in dit land is men vaak blind. De politiek laat zich leiden door de waan van de dag, het kortetermijn denken heerst hier heel erg. Bovendien interesseert het de meeste partijen niks wat de gevolgen zijn van bepaalde beslissingen, zeker niet de partijen die de regering vormen.

  Zij zijn toch weer weg als er problemen komen, het kabinet erna mag het weer gaan oplossen. Ik heb het idee dat Nederland in een cirkel zit. Je ziet die maatschappij hier afglijden naar een bedenkelijk niveau. We beginnen een land te worden waar de sterkste gewonnen heeft.

  Er is wel geld genoeg, maar het gaat naar de verkeerde zaken…

  Reactie door DJ Digital — zondag 21 januari 2007 @ 12.59 uur

 33. Ik las gisteren ook eventjes de krant en dacht onmiddelijk : dit wordt het volgende item. Belachelijk hoe het in de ‘zorg’ toegaat,en een gotspe dat hier nu ook 6.5 verdween.Een schande dat het ziekenfonds verdwenen is, en idem dat er geen 1 landelijke zorgverzekering is. @ 31- zo is’t maar net.

  Reactie door ine — zondag 21 januari 2007 @ 13.05 uur

 34. De enige zorg die ik heb is een keer per jaar op controle in het ziekenhuis.
  Van thuiszorg hoef ik gelukkig (nog) geen gebruik te maken. Ik dop mijn eigen boontjes wel.

  Als de Staat niks doet tegen de graaicultuur en de overdreven hoge salarissen en bonussen, van wie het meeste in de melk hebben te brokkelen, dan zou dat van onderop moeten kunnen gebeuren.

  Demonstraties om drastische loonsverlaging van die gasten.

  Stakingen bij bedrijven en instellingen, om parasieten aan de top, wat hun inkomsten betreft, een paar toonladders lager de laten zingen.

  “Verkopen jullie je boten tweede huizen en andere poeha maar!”

  Lui die regeren die dikwijls nog veel rijkdom achter zich hebben staan en zelfs de koningin en haar familie die toch al heel rijk zijn, die zouden fors moeten inleveren.

  Welbeschouwd, zijn die mensen ondanks al hun maniertjes, geld, bezit en poeha van een lagere soort dan wie maar heel weinig te makken hebben.

  Maar revolutie komt elke dag dichter bij!

  Wie toch al rijk zijn en over Ons willen regeren, die zouden daar geen vergoeding voor mogen op strijken!

  Wat smerig en onaatrekkelijk werk betreft, dat men voor te weinig inkomsten graag overlaat aan aan mensen zonder goede vooruitzichten, zou voor anderen met een betere toekomst, de regel moeten gelden:

  “Ga jij nu maar eerst een poos dat akelige werk doen. Onder omstandigheden als degenen die dat altijd al hebben gedaan.”

  En dat zou voor al moeten gelden voor onze nationale pluchfanaten, die zo graag over ons willen regeren!

  Mee dank zij ongeschoolden, die zich voor een habbekrats het hardst moeten inspannen, worden parasieten stinkend rijk.

  Wij zijn niet op aarde om het die profiteurs naar de zin te maken.
  Iedereen heeft recht op evenveel geluk welzijn en gezondheid.

  Het is oneerlijk, dat iemand die veel geleerd heeft, recht heeft op een beter salaris en dus op meer geluk en welzijn dan iemand zonder scholing.

  Wij moeten ons niet langer laten wijsmaken;
  JA MAAR, DAAR HEBBEN DIE MENSEN NOU EENMAAL VOOR GELEERD!
  Dat is een onzinnig en stompzinnig argument.
  Ze willen gewoon hoofdaap zijn of er op lijken! Veren waar lui van hun soort mee pronken, die stinken soms heel erg!
  Wat zij leerden is ook maar selectief. Net genoeg om te helpen, ons te bestelen! Doordat zij zoveel verdienen, is hun slavernij eigenlijk groter, dan die van arme mensen.
  En bijn allemaal hebben zij een pleister op hun mond.

  Wie die er af durft te trekken is een gek of een verraderlijke klokkenluider, die heeft laten zien hoe vuil het nest is!.

  Iedereen moet het recht te hebben om werk te weigeren waar hij of zij geen zin in heeft.

  Er moet een openbare lijst worden opgesteld van werk dat iedereen mag weigeren.

  Vooral door gedwongen inspanningen van mensen die weinig kunnen, weinig weten en die in het hersenspinsel geloven dat werk hen aanzien verschaft, is de dag niet meer ver waarop de BOM valt.

  En alleen maar dank zij diegenen die op onze werkracht, kennis en talenten parasiteren. Ons om hun weelde misbruiken!

  Dit heeft weinig met de zorg te maken. Maar stikt het ook van de parasieten.

  Mijn georeer, zal wel worden afgedaan als onzin, Maar hooguit door wie niet in opstand durven te komen en al is dat maar langs de zijlijn, door wie ook profijt hebben van ongelijkheid!

  Groeten van Haras Mormolus.

  Reactie door haras — zondag 21 januari 2007 @ 13.38 uur

 35. de thuiszorg wordt gewoon om zeep geholpen met het beleid van ros. daar komt ook nog eens de eigen bijdrage van het cak om de hoek kijken, die, wat mij betreft, direct afgeschaft mag worden.sinds die balkenende de touwtjes in handen heeft, is alles gigantisch in prijs gestegen. zo ook de thuiszorg.zelf heb ik ook hulp van de thuiszorg. nu lijkt het wel, of dat kostenplaatje nog in guldens staat berekend. als ik terug ga, toen alles nog in guldens werd berekend, was ik veel goedkoper uit dan nu. het lijkt wel, of die ros doelbewust de thuiszorg kapot maakt, zo van: “Zoek het effe lekker zelf uit.” dat mens ziet, volgens mij, helemaal geen praktijk. alleen theorie en dat is niet voldoende. daarom zou ik zo graag alles terug gedraaid willen zien, maar ook, dat het cak afgeschaft wordt en de thuiszorg in het ziekenfonds terecht komt.want het wordt allemaal zo duur gemaakt, dat het straks niet meer te betalen is en dat de thuiszorg straks alleen voor mensen is weggelegd met een dikke portemonee. dat vind ik niet kloppen. het moet voor iedereen weggelegd zijn.

  Reactie door maayke jong-doppen — zondag 21 januari 2007 @ 14.36 uur

 36. Hoe intussen verjaardagsvieringen intussen
  ontaarden in felle twistgesprekken als het om
  politiek gaat, daar waar de gasten van ver-
  schillende pluimage zijn, laat zich dus ook
  makkelijk raden.
  Ging het na ’50 over verschil van theologisch
  inzicht zitten we nu midden in het decennium
  van de ‘politieke twisten’, en hoe!
  Nederland weerbaar geworden NU door de mo-
  dernste communicatietechnieken, aller tijden!
  Laten we daar NU SP eens optimaal gebruik van
  maken.
  Laten we dus niet denken dat er ‘geïsoleerd’
  wordt vergaderd, als je ziet wat met camera
  en webcam mogelijk is.
  De komende week kunnen we wat klassieke mu-
  ziek verwachten, wat te denken van ‘de noten-
  kraker’ in wiens suite deze keer?
  Wie gokt er op ‘Die Unvolendete’?
  Niét té enthousiast hoor!!!
  Voor alle betrokkenen:
  fijne dis harmonie aan éigen táfel gewenst,
  eet u smakelijk vandaag en wél moge het u
  bekomen!
  Nederland heeft van dit alles wel ongeveer
  zijn bekomst gehad en hoopt dan althans ge-
  tuige te zijn van ‘prettig ná-tafelen’!

  Reactie door Madelief — zondag 21 januari 2007 @ 15.05 uur

 37. @34 Haras
  Je woede is meer dan terecht, maar er zijn nog genoeg wegen te bewandelen hoor! We blijven niet altijd aan de zijlijn staan!

  Reactie door Elsemie — zondag 21 januari 2007 @ 15.13 uur

 38. Hier is duidelijk sprake van een delict.
  De overheid zou hier grootschalig onderzoek naar moet doen en de verdachten keihard aanpakken.
  Elke euro moet verantwoord zijn in de boekhouding.
  De FIOD zal hier een hele kluif aan hebben maar het zal wat opleveren

  Reactie door che — zondag 21 januari 2007 @ 16.37 uur

 39. Ik ” werk “als 77 jarige ook als prodeo vrijwilliger in een verpleeghuis.Ik kan jullie verzekeren dat “het gewone werkvolk”
  dus de mannen en de vrouwen die zich de pokken werken om hun dagtaak tot een goed einde te brengen,het verzorgen van bijna afgedankte ouwetje,met respect doen ,geen enkele kans van graaien hebben.Ik denk dat die mensen gewoon geen tijd hebben om er uberhaupt aan te denken laatstaan de behoefte hebben er van te “profiteren”
  Over het management kan ik wel andere dingen vertellen.

  Reactie door Henk de Bruin — zondag 21 januari 2007 @ 18.38 uur

 40. @39
  Henk de Bruin heeft gelijk!

  Reactie door Bert — zondag 21 januari 2007 @ 19.05 uur

 41. @ 19 ad

  Onze Bert van @6 heeft geen werk en is dermate gefrustreert omdat hij door zijn gebrek aan visie niet aan de bak zal komen, hij weet van de hoed en de rand hoe hij een uitkeringsgerechtede in de grond moet trappen, omdat men dat vaak bij hem hebben gedaan dus dat geblaat van hem nemen we maar voor lief en laten we maar hopen dat het vinden van een baan het mag miet uitmaken wat voor werk want hij wil alle werk aanvaarden ook als wc-dame/heer of als schoonmaker het maakt niet uit wat hij moet doen, als tie maar dagelijks 2 uur moet reizen voor dat hij kan gaan beginnen met werken en ook weer 2 uur moet reizen voor dat hij weer thuis is.

  Goedenavond allen

  Reactie door Pool — zondag 21 januari 2007 @ 19.27 uur

 42. Het gaat met de dag beter in de Zorg.

  Het systeem was tot een jaar terug volstrekt vastgelopen en de mensen die zorg nodig hadden werden steeds slechter/later geholpen.
  Er dreigde een werkelijke ramp, mede gelet op de vergrijzing.

  De kentering is duidelijk.
  Met veel lef en tegengas heeft de laatste regering het aangedurfd om de neergaande spiraal van zorgkwaliteit te doorbreken.
  Wachtlijsten zijn dramatisch geslonken en verantwoordelijkheden zijn door privatisering opeens vele malen transparanter.
  Door competitie opeens keuzen.
  En alle (markt)partijen in deze sector slapen niet meer maar staan nu op scherp.

  Het is natuurlijk onmogelijk om alle ellende die we tientallen jaren samen hebben veroorzaakt in slechts een jaar op te lossen.

  Voor de gezondheid van Nederland.
  Laten we samen doorgaan op deze weg en ook de resterende fouten met het zelfde elan durven repareren.

  Op de markt was uw gulden al een daalder waard.
  En dit gelukkig nu ook op de Zorgmarkt.

  Reactie door Eerst nadenken — zondag 21 januari 2007 @ 19.39 uur

 43. @6
  Het is best lullig dat iemand die geen werk heeft toch nog een mening heeft.
  De vraag die bij mij opkomt hoeveel mensen die wel een baan hebben gaan stront ruimen als zij dat moeten.
  Het is natuurlijk wel zo dat we landen hebben waar mensen of slaven voor een handje rijst de kont van hun baas moeten likken omdat deze mensen helemaal niet te vreten hebben.
  Wat achter deze bewering zit van 1 op de 5 mensen wil geen vies werk doen is duidelijk geef ze niks te vreten en ze vegen dan vanzelf wel de kont af van de hond of van zijn baas van die genen die het prima hebben en het geluk hebben dat hun baan niet verloren is gegaan.
  Of wel zoals Rutte het verwoorde dan maar stront ruimen maar werken zullen ze.

  Reactie door De Hakker — zondag 21 januari 2007 @ 20.56 uur

 44. Ik verdien een ondermodale 60000 per jaar. Maar daar werk ik ook voor en neem ik verantwoordelijkheid voor hetgeen ik doe.

  Reactie door Bert — zondag 21 januari 2007 @ 22.48 uur

 45. Nederland gaat niet failliet door een Thuiszorg die niet deugt, maar door gespuis dat te lui is om te werken en doordat ze hun opleiding niet wilde afmaken nu aan de zijlijn bivakeren. Ik ging fijn naar school terwijl een andere lamlum zich stoned zat te roken in een coffeeshop. Er is genoeg werk, maar klagen is niet de beste manier om een werkgever te overtuigen dat hij jou moet kiezen. Begin dan lekker voor jezelf, maar ja dan had je toch beter moeten opletten op school

  Reactie door Bert — zondag 21 januari 2007 @ 22.55 uur

 46. @44 Bert:

  En iedereen die minder verdient werkt dus niet en heeft geen verantwoordelijkheidsgevoel?!, man lees eerst een wat je aan beledigends neergooit voordat je het verstuurt.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 21 januari 2007 @ 22.56 uur

 47. @44 Bert aanvulling:

  En…. 60.000 Euro “ondermodaal”…???

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 21 januari 2007 @ 23.11 uur

 48. @ 45 Bert van Ernie

  Je zit bij de verkeerde club te blaten de VVD heeft ook een weblog of ben je daar al uitgeknikkerd, waar heb jij je hersenen te drogen gelegd.
  Wees niet bezorgd, voor jou komt morgen het busje weer.
  Als je alleen zeiken wilt doe dat liever elders en niet op deze weblog.

  Reactie door Pool — zondag 21 januari 2007 @ 23.14 uur

 49. @Bert

  Krijg je met dit onnozel geleuter op de SP- site meer zakgeld van je pappie dan voorheen?.

  Reactie door Gert — zondag 21 januari 2007 @ 23.35 uur

 50. 42 eerst nadenken
  U heeft vast niet veel met de zorg van doen ik ben chronisch ziek en rolstoelafhankelijn.
  wat mij opvalt is (ook in Den Haag) er erg veel ”gezonde mensen beperkt zijn al is alleen al in hun denken .dan ben je pas gehandicapt!

  Reactie door avelthoven — maandag 22 januari 2007 @ 10.11 uur

 51. zo gaat dat in de zorg,
  miljoenen zoek.
  ik zorg
  jij zorgt
  wij zorgen
  en zij zorgen voor zichzelf.

  Reactie door che — maandag 22 januari 2007 @ 18.21 uur

 52. Elsemie, ik bedoel: lui die door hun baan of wat zij zeggen en doen, er zijdelings mee hebben te maken. Niet de mensen die langs de zijlaan staan.

  En of zij het nou niet willen of niet kunnen, dat maakt niks uit. Mensen die langs de economische zijlijn staan, die zijn gewoonlijk niet medeplichtig. Zij hebben nergens schuld aan.

  Is dit wat duidelijker?

  Ik moet toch beter opletten hoe ik alles neerschrijf. Een woordje te weinig (of teveel) en er is een misverstand.

  Maar volgens Bert is het bij iemand die niet goed kan leren, of door een andere oorzaak geen 60.000 euro per jaar kan verdienen, eigen schuld dikke bult.

  Bert hoort duidelijk bij de groep, die ZIJDELINGS is betrokken, bij wie andere, arme mensen bestelen. En door wie het zo slecht gaat met eerlijk delen, de zorg voor wie dat nodig hebben, en de zorg voor onze aarde.

  Bert, jij feitelijke parasiet door jouw baan. Eufemistisch gezegd, kun jij de pot op!

  Voor jou geen groeten van Mormolus.
  Maar wel voor Elemie en anderen.

  Haras.

  Reactie door haras — maandag 22 januari 2007 @ 21.08 uur

 53. @52 haras
  Ja, ik heb er een handje van om misverstanden in en uit het leven te roepen!
  Ik bemerkte later ook dat het eigenlijk niet duidelijk was wie er nu aan die zijlijn stond, maar ik dacht ook meteen dat het dan voor iedereen die ergens aan de zijlijn staat en misschien nog niet wakker is een aansporing zou kunnen zijn om in actie te komen. Overigens hebben we een “nieuw” woord ter beschikking voor het blindelings en tegen beter weten in aanhaken en koppelen aan de trein der liberalen…….
  “DE TENDER” en het voortgaan of rijden heet dan “tenderen”. (Komt uit de PvdA hoek).
  Zo verrijken we iedere dag onze woordenschat zoals de digitale PpppTtt, door jou zo beminnelijk op het log geïntroduceerd, met bij dezen vooral ook de groeten aan je vrouw, ik hoop dat jullie leuke tochtjes maken en goed oppassen voor de grote TENDER!

  Reactie door Elsemie — maandag 22 januari 2007 @ 21.42 uur

 54. Er zijn hier al wat opmerkingen gemaakt over dat rare woord “tender” (eerst dacht ik tender, Engels “teder”, want bijna alles moet hier immers in het Engels (Amerikaans!!)
  Maar, teder en de retoriek van die PVDA-sprekerd, dat kan niet samengaan… Overbleef dus – inderdaad – de kolenwagen achter de ouderwetse stoomlocomotief.
  Ook die werd in eerste instantie door mij afgewezen, omdat die allereerst associaties opriep met modelspoorbanen en daar lijkt het onderwerp mij toch echt te serieus voor.

  Laat nu toch die laatste betekenis de juiste blijken te zijn.

  Uit bovenstaande kun je het niet zozeer afleiden, maar ik ben eigenlijk woedend geweest over de arrogantie, gevoelloosheid en haast vanzelfsprekende mentaliteit van “wij “deskundigen” zullen dat eens even vakkundig uit de doeken doen.”

  Ik heb nogal wat onderwijs genoten, houd de actualiteit nauwkeurig bij en denk dat ik over een aardige taalschat beschik en dan zet zo’n dreutel je voor een begripsprobleem.
  En waarom is zulks gevoelloos? Denk met name eens aan al die ouderen die door de jachtigheid en het holtempo van tegenwoordig toch al steeds sterker het gevoel hebben of krijgen dat zij er niet meer toe doen en dat versterkt een daardoor bij velen aanwezig gevoel van vervreemding . Taal is van ons ALLEMAAL!

  Ik heb allang geleerd dat zulke primaire woedereacties eigenlijk een – althans voor mij – nauwkeurig seintje sein dat de inhoud van de boodschap gewoon niet deugt!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 23 januari 2007 @ 0.49 uur

 55. excuses, maar mijn reactie @54 hoort bij het onderwerp
  “thuiszorg voor en na de verkiezingen bij de PVDA” en staat daar ook. (ik werd op een verkeerd spoor gezet door een van de hier aanwezige reacties.)

  Reactie door Harrieke — dinsdag 23 januari 2007 @ 1.02 uur

 56. @ Harrieke
  Die dreutel heeft een email adres: E.vdVeen@tweedekamer.nl Allemaal emails sturen met de vraag wat dan toch de betekenis van dit woord is. Tender, tenderen, tenderproces? En of er een ander woordenboek voorhanden is, zodat wij in de toekomst ook kunnen “verstaan” war er besproken wordt in het “centrum” van onze democratie?
  De voorzitter van de Tweede kamer heeft zich toch ook geprofileerd als voorstander van een duidelijke communicatie? Haar emailadres is
  voorzitter@tweedekamer.nl.
  Ben benieuwd!

  Reactie door Elsemie — dinsdag 23 januari 2007 @ 11.31 uur

 57. Dank je wel Elsemie,

  “PPPPTTT” is beter dan dat stomme tender.

  Het eerste kan ja,een algemeen gebruikt en door iedereen begrepen, internationaal, (nieuw) uit Nederland ontsprongen, woord worden.

  PPPPTTT voor jou!

  Gaat niet weg met tipex.
  Lukt misschien wel in Belgie.

  Haras.

  Reactie door haras — dinsdag 23 januari 2007 @ 13.03 uur

 58. @ 57 haras

  tender ?… ik dacht gelijk aan een biertender.

  Reactie door Pool — dinsdag 23 januari 2007 @ 15.23 uur