NU SP, nu zeker!

Op 7 maart aanstaande zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Het CDA sloot de SP uit, de PvdA schoof aan bij het CDA, samen met CU. Maar velen lieten bij de Tweede Kamerverkiezingen weten dat het menselijker en socialer moet in ons land. Zij willen geen Balkenende IV.

Op 7 Maart ZEKER SP,

omdat de SP ook in uw provincie sterker moet worden,

omdat de leden van Provinciale Staten de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen,

omdat het echt ánders, menselijker en socialer, moet en wij geen vertrouwen hebben in Balkenende IV.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 26 januari 2007 :: 0.10 uur

181 Comments

181 reacties

 1. Ik neem aan dat met deze slogan de campagne voor de verkiezingen van start gaat? Nou, zet ‘m op SP.
  Opvallend is de stilte vanuit andere partijen. Of zijn die zo gespannen in afwachting van het onderonsje met Balkenende, dat ze vergeten dat het gewone leven verder gaat?
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 26 januari 2007 @ 6.28 uur

 2. Nu, SP. Nu komt het er op aan. Als de SP er in slaagt een overtuigende meerderheid te halen gaat er een situatie onstaan die zich in geen 100 jaar heeft voor gedaan. Een kabinet van CDA, PVDA en CU kan dan onmogelijk om de SP heen in de eerste kamer.
  Onderschat dat niet.

  Goedemorgen Gandalf

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 26 januari 2007 @ 6.41 uur

 3. Hoop dat de SP een overtuigende meerderheid gaat halen. Maar ben er bang voor. Velen zijn toch teleurgesteld in het niet deelnemen van de SP aan de regering!! Dat gaat kosten…..

  Reactie door Harry — vrijdag 26 januari 2007 @ 7.40 uur

 4. Goedemorgen Gandalf (en alle anderen natuurlijk)

  Een forse linkse meerderheid in de Eerste Kamer kan in elk geval de meest idiote voorstellen van het kabinet tegenhouden. Heel belangrijk dus dat de SP het heel goed gaat doen op 7 maart.
  Succes allemaal !!

  Reactie door Irma — vrijdag 26 januari 2007 @ 7.56 uur

 5. @3 Harry,
  En juist daarom moet eens te meer duidelijk worden waarom de SP niet verder ging met het CDA. Het betekend ook dat kiezersbedrog in het woordenboek van de SP NIET voorkomt.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 26 januari 2007 @ 8.49 uur

 6. NU SP “In alle staten” NU ZEKER.

  Ook Drenthe zal zijn uiterste best doen om de SP-fractie in de eerste kamer te versterken.

  Ron.

  Reactie door Uit Drenthe — vrijdag 26 januari 2007 @ 9.05 uur

 7. Allemaal goede gedachten en veel sterkte en dan kopt het allemaal goed!! Positieve denken!!!

  Reactie door Paula — vrijdag 26 januari 2007 @ 9.42 uur

 8. @3 Harry
  Noem nou eens die drie,vier mensjes op die
  nu al teleurgesteld zijn”omdat de SP niet
  deelneemt aan de regering.
  a/ is het nog niet zover.
  b/wat gaat nou kosten ?
  Laten wij nou gewoon positief de zevende
  maart tegemoet gaan. Doe als “”ouwe” Dirk Schuit, die gaat gewoon straks weer lekker folderen. OOK DOEN Harry.
  Lees @ 1 en @ 2 dat zijn leuke commentjes!!
  Tot lees.

  Reactie door henk de bruin — vrijdag 26 januari 2007 @ 9.44 uur

 9. Een goede campagne kreet!
  Daverend succes gewenst!

  @9 Henk de Bruin
  Ik denk dat het niet alleen een gebrek aan deelname is dat mensen heeft teleugesteld. Het is m.i. een ogenschijnlijk gebrek aan vechtlust omdat Jan maar 2 korte verkennende gesprekjes heeft gevoerd.
  Dit is niet voor iedereen inzichtelijk of begrijpelijk geweest.

  Een goede kreet dus: NU SP/NU ZEKER.
  Het CDA kan een SP stem voor de 1ste kamer domweg niet tegenhouden.
  Een daverend succus gewenst!
  Wij laten ons gewoon niet inpakken door het CDA!!!!

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 10.34 uur

 10. Waarschijnlijk zal er vóór 7 maart een nieuw kabinet zijn. De maatregelen die worden aangekondigd zullen ongetwijfeld tegenvallen, gezien de samenstelling van het kabinet. De SP zou daarop moeten anticiperen, b.v. met een leus: “Stem SP, voor ECHTE verandering !” of iets dergelijks. Daarmee wordt meteen aangegeven waarom de SP bij de formatie niet verder is gegaan met het CDA. Eigenlijk vind ik, dat bij verkiezingen voor de Provinciale Staten ook onderwerpen die daar thuis horen aan de orde worden gesteld. Ik denk dan vooral aan het stoppen van de wildgroei aan bedrijventerreinen, waardoor ons landschap helemaal verknald wordt. Ik hoop niet dat dit als een luxeprobleem wordt gezien in de SP !

  Reactie door simbro — vrijdag 26 januari 2007 @ 11.13 uur

 11. heel veel succes gewenst,we gaan er voor.

  Reactie door PeterN — vrijdag 26 januari 2007 @ 11.23 uur

 12. Juist we laten ons niet inpakken, we gaan voor een nog groter succes dan op 22 november. Want kennelijk hebben de andere partijen het nog steeds niet begrepen, zelfs de PvdA niet, dus traditionele PvdA stemmers die het hart nog wel links hebben, om het roer echt om te krijgen, toch maar eens op de SP stemmen.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — vrijdag 26 januari 2007 @ 11.51 uur

 13. hopelijk wordt het cda weggestemd met de provinciale verkiezingen.ik ga weer voor de SP. ik hoop, dat er meer van die mensen zijn, die wijzer zijn geworden en het cda links laten liggen en voor de SP gaan. we gaan ervoor.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 26 januari 2007 @ 11.57 uur

 14. @ Alex, natuurlijk ben je teleurgesteld, ik ook. Ik denk dat iedereen het hier graag anders had gezien. Maar als het CDA niet wil, en de PvdA het eigenlijk al snel prima vindt, en via media-spinnen snel de schuld bij de SP legt, dan kun je hoog of laag springen, maar dan kom je er niet in.

  Feit blijft dat als drie partijen met elkaar willen en ze hebben een meerderheid dat je dan weinig kan doen, winst of geen winst. Dat is de democratie…

  Nu is het zaak om te laten zien dat het CDA het mis had, en de PvdA zich niet zo makkelijk had moeten laten verleiden. Want bedenk dat het de PvdA veel te goed uitkomt om de SP in diskrediet te brengen, ze zijn immers doodsbenauwd voor de opkomst van de SP…

  NU ZEKER SP, is dan ook een prima leuze die precies aangeeft waar het hier om gaat…

  Reactie door Brekel — vrijdag 26 januari 2007 @ 12.11 uur

 15. Wederom belangrijke verkiezingen.
  De idioot Balkenende moet de politiek uit.
  Een idioot kan verbergen dat hij knettergek is.
  Een gek kan dat niet. Die zie je van een kilometer.

  Daarom zijn idioten zo gevaarlijk.

  Hoewel het voor mij glashelder is dat Balkenende klapperend gek is, maar ik heb dan ook geleerd door idioten heen te kijken.

  Reactie door hendrik dieks — vrijdag 26 januari 2007 @ 12.19 uur

 16. @17

  ik weet nog niet of ik het een prima leuze vind, ben het verder geheel met u eens. jan heeft duidelijk aan balkendende gevraagd zich uit te spreken voor samenwerking met de sp. balkenende hield zich stil. op de een of andere manier is dat een grote kracht van hem. hij is er nooit als het land hem nodig heeft (bijv. van gogh) en hij is er zeker niet voor mensen die hem nodig hebben: minima, asielzoekers etc etc. stomblind en dat betaalt zich uit. waarom werkt spinnen in dit geval niet, onbegrijpelijk.
  jan wil wel samenwerken met het cda, een cda dat andere keuzes maakt.
  het enige wat erop zit is de sp nog groter te maken zodat niemand om ons heen kan.
  even terug in de “geschiedenis”. toen we de campagne begonnen om de vvd voorbij te streven in ledenaantal had ik er een hard hoofd in, het ging zo ontzettend langzaam. terugkijkend is het eigenlijk helemaal niet langzaam gegaan. volgens mij begonnen we ergens in 2004 en kijk waar we nu zijn.
  alle leden, stemmers, ontzettend veel sukses toegewenst met het behalen van een grote overwinning.

  Reactie door marga — vrijdag 26 januari 2007 @ 12.28 uur

 17. @ Maria (10) (en Alex (16)):

  Terecht schrijf je: “ogenschijnlijk” gebrek aan vechtlust. Want een reële mogelijkheid van deelname van de SP is door het CDA duidelijk geblokkeerd, en dat was eigenlijk al tevoren bij monde van CDA-coryfee Hans Hillen aangekondigd in het TV-programma Te Elder Ure. Die “verkennende gesprekjes”, zoals jij het noemt, waren echt wel vondoende om het e.e.a. vast te stellen.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 26 januari 2007 @ 12.33 uur

 18. Ach de (regeer)tijd van de SP komt écht wel; vroeger óf later. Een sterke, goed vertegenwoordigde SP kan in de oppositie juist ook een sterke rol spelen. Laat die PvdA maar heel hard roepen dat de SP laf is of wat al niet meer; die donderen straks vanzelf weer in hun eigen kuil. Dat kennen we toch van hen?
  Laten wij als SP gewoon bezig blijven met waar het om gaat: de mensen in hun leefwereld! Er is genoeg shit in de wereld en in Nederland om ons op te richten, vooral ook in het publieke domein. Bovendien: veranderingen zoals de SP ze voorstaat, véél liever dan het statische gekonkel in “de buitengebieden” zoals nu bij de formatie. Dus wat mij betreft:
  NU zeker SP!

  Reactie door Elli — vrijdag 26 januari 2007 @ 12.56 uur

 19. @15 Alex,
  Inmiddels moge de ware toedracht van die besprekingen duidelijk zijn. De consequentie van het tóch willen regeren met een Balkenende die op voorhand niet wil maakt de positie in de onderhandelingen van de SP alleen maar zwakker. Dan wordt het een soort D66 met kroonjuwelen die er nooit uitkomen. Mocht je niet overtuigd zijn van deze zienswijze, nou, dan ken je Balkenende niet.

  Want hij is de onderkoning van Nederland.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.05 uur

 20. Tien partijen doen op 7 maart in Utrecht mee aan de verkiezingen voor de Provinciale staten. Momenteel verdelen acht landelijk bekende partijen de 63 zetels in PS. In volgorde van grote: CDA (16), PvdA (14), VVD (15), GroenLinks (6), D66 (4), ChristenUnie (3), SP (3) en SGP (2 ). Gisteren werden de verkiezingsborden in Zeist door de gemeente geplaatst. Voor PPieter Wout Duquesnoy de nr 6 op de SP-lijst genoeg rede om in aktie te komen . En de eerste posters te plakken. Hij sprak daarbij de hoop uit dat op 7 maart as veel mensen gaan stemmen, en als het even kan op de sp.
  Voor de foto en verdere tekst
  http://zeist.sp.nl/nieuws/nieuws2007/20070125_start_campagne_provinciale_staten.shtml
  Voor hen die aktief aan de slag gaan met de campagne een tip vergeet niet de kracht van het internet te gebruiken
  voorbeeld http://www.unieuws.nl/?p=5493
  en uiteraard
  http://sp-politiek.hyves.nl/#
  goede campagne gewenst !

  Reactie door jantje paasman — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.06 uur

 21. Maak maar een zeer positieve campagne ervan en hammer op het feit dat SP voor ECHTE WAARDEN staat!

  Veel succes iedereen!

  Reactie door walking bull — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.07 uur

 22. Ik heb ook geen vertrouwen in Balkenende V.,
  Balkenende VI.,of verder kabinetten Balkenende!

  Reactie door Gerrit — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.08 uur

 23. hopelijk haalt de sp veel zetels in de eerste kamer en wordt het cda flink gestraft voor haar asociaal gedrag vooral de gehandicapten zijn de dupe geworden.het is te hopen dat de pvda zijn belofte nakomt.
  dus een sterke sp in de eerste kamer kan er voorzorgen dat er een socialer klimaat komt
  dus zet hem op sp.

  Reactie door theunissen — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.32 uur

 24. Las net dat wim kok ( van die “rooie” socialistische partij) nu ook commissaris van Stork is geworden.
  Hij was het al van ING, Shell en KLM.
  Waarschijnlijk op aanbeveling van een andere PvdA coryfee, die de SP tamelijk hegatief afschildert.

  Begint op een GG ( Gegarandeerde Grabbelton ) te lijken.

  Reactie door Leftfoot — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.32 uur

 25. @19 Olav

  Het gaat er m.i. om dat alle SP stemmers waar de 25 zetels aan te danken zijn, het ook begrijpen. Volgens mij schort daar dus wel wat aan en zou de campagne heel duidelijk moeten maken dat SP NU/ SP ZEKER ze niet alleen deze zekerheid biedt maar juist ook en wel feitelijk regerings/beleids resultaat.

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.45 uur

 26. Gezien de plannen van de komende regering om aan de ontslagvergoeding te gaan trekken, en derhalve voor de oudere werknemer rampzalig zal uitpakken is het goed dat de SP nog harder groeit en de plaats zal gaan innemen van de PVDA, die er nog maar weinig aan doet om voor de gewone werknemer op te komen.

  Reactie door Verhoeven — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.54 uur

 27. Gezien de plannen om aan de ontslagvergoeding te gaan tornen wordt het eens tijd dat er een partij wel opkomt voor de gewone werknemer. Want vooral de oudere werknemer zal het slachtoffer hiervan worden, aangezien die niet meer aan de bak komt

  Reactie door Verhoeven — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.56 uur

 28. We moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan, en dat is actie! Ik sta dan ook weer klaar om de sp te helpen naar een daverend succes!

  Reactie door Niels Noorlander — vrijdag 26 januari 2007 @ 13.58 uur

 29. Klinkt het niet beter: Zeker NU – SP!

  Reactie door Wijnand — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.12 uur

 30. Daan, je hebt het bij het verkeerde eind! Balkenende wil geen kabinet met de sp en de pvda samen…punt!
  De schuld ligt dus bij balkenende…

  Reactie door cynthia — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.29 uur

 31. En vergeet niet dat het hypocrite is van de pvda om in een kabinet met balkenende te gaan zitten..daarom nu zeker sp!

  Reactie door cynthia — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.30 uur

 32. moet zijn hypocriet uiteraard

  Reactie door cynthia — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.30 uur

 33. Ik heb nu al vanaf eind october op de achterruit van mijn volkswagen golf een stikker NU SP zitten 12 februari ga ik weer naar het SP kantoor Coudewater in Rosmalen afd ‘s-Hertogenbosch het blad van de SP adresseren en ons lokaal blaadje TERPLEKKE invoegen en bezorgen Dan kijk ik of er pamfletten zijn van de verkiezingen en zo,n stikker NU ZEKER SP en maar hopen op een goede verkiezingsuitslag voor de provinciale verkiezingen want die zijn heel voornaam!! en wetten die dan door een regering van de partijen Commisarissen,Directeuren ,Aandeelhouders en de Partij van de Armoede en de Christen Unie die kunnen als de meerderheid niet bestaat uit die 3 regeringspartijen door de senaat worden verworpen omdat de senaat door de provinciale statenleden worden gekozen ziin deze verkiezingen heel voornaam

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.39 uur

 34. liever niet nu SP want eenmaal op het pluche en ze hebben dezelfde streken als iedere andere partij. De voortekenen zien we al bij de fractie in amsterdam die nu op non actief gezet is.

  Reactie door Klaas — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.43 uur

 35. Mijn stem gaat zeker naar de sp
  en dat is ook zo met mijn gezin dat word dus 4x
  het moet deze keer lukken wie laat zich nu nog voor de gek houden

  Reactie door roel — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.48 uur

 36. Gisteren geplakt in Hoogvliet,het waren nog niet de nieuwe posters,maar het belangrijkste is, dat het wel de eerste waren We moeten er keihard tegen aan,en laat de enkele zwartkijker maar op PVV of iets dergelijk gaan stemmen Ik ga met een fijn gevoel het weekend in. Alle SP,ers de groeten Gerard.v.d.Voort

  Reactie door gerard — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.58 uur

 37. Beste partijgenoten reken je niet rijk. Voor elke stem moet gevochten worden. Natuurlijk hebben veel mensen uit protest op de SP gestemd en met name op Jan Marijnissen, maar dat wil niet zeggen dat ze dit weer gaan doen. Je moet de mensen wel bij de les houden. Ik reken er op dat de gevestigde orde er alles aan zal doen om de media aan hun kant te krijgen. Dat wordt dus weer ouderwts sjouwen en pamfletten plakken.

  Reactie door Harry Scheltema — vrijdag 26 januari 2007 @ 15.10 uur

 38. Hopelijk zijn nu nog meer mensen zich bewust van de impasse waarin de politiek verkeerd en stemmen 7 maart op SP, want dit geeft een immense verschuiving teweeg. Het is NU aan de stemmers om duidelijk hun keuze naar voren te brengen.

  Reactie door Maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 15.15 uur

 39. Op 7 maart kan de SP een onverhoopte B4 goed aan het wankelen brengen!
  Wilt U ook geen B4?

  NU SP/Zeker SP/WEG met JPB!

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 15.25 uur

 40. De SP moet meer inspelen op de thuisblijvers.Daar zit de winst!De kaarten zijn nu zo ongeveer geschut.De Statenverkiezingen hebben geen goede naam.Het zijn grijze muizen.De SP moet de Staten spannend maken.Niet vergeten dient te worden dat het aantal leden ingekrompen wordt!Het komt echt op de afdelingen aan!De provincie(s) met de historisch laagste opkomst moet extra aandacht krijgen.Jan!laat je zien.Trek de volkswijken in, welke het vertrouwen in de politiek kwijt zijn!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 26 januari 2007 @ 15.35 uur

 41. Probeer eens een stem bij het CDA weg te halen en over te halen om op de SP te stemmen.
  1 Weg bij het CDA is 1 erbij bij de SP. Dus een verschil van 2 stemmen. Tel uit je winst.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 26 januari 2007 @ 15.39 uur

 42. Het enige motief om straks weer te gaan stemmen is de SP.

  Staten verkiezingen???? Ik weet dat ze er zijn, maar vraag me af wat ze doen. Lijkt me vrijwilligerswerk voor en door mensen die in de politiek hebben gezeten en nu nog een beetje kunnen door ouwoeren.. Ik zie de noodzaak van Provinciale Staten niet in.

  Kan iemand mij hiervan, van de noodzaak dus, overtuigen?

  Reactie door franslj — vrijdag 26 januari 2007 @ 15.45 uur

 43. @43 franslj

  Kijk eens op de verschillende sites van de provinciale SP fracties.
  ____________________________
  Wat doet de provincie en waarom is het belangrijk om te gaan stemmen?

  Weinig mensen weten maar de provincie eigenlijk over gaat. De provincie zegt veel inwoners van Limburg niet veel.
  Ook voor Limburg is het belangrijk dat er een grote SP-fractie komt in de Provinciale Staten. De provincie stelt streekplannen op, heeft een belangrijke stem in de jeugdzorg, de aanleg van bruggen, wegen en fietspaden, openbaar vervoer, stelt kaders voor het natuur en milieubeleid en heeft een taak in het bevorderen van cultuur en recreatie.

  De 75 leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van Provinciale Staten.
  De SP heeft nu vier zetels in de Eerste Kamer. Dat kunnen er flink wat meer worden. En ook dat is een goede reden om op 7 maart SP te stemmen. De Eerste Kamer controleert de wetgeving en bepaalt mee welke ruimte de regering heeft om haar plannen uit te voeren. Een grote SP-fractie in de senaat kan in belangrijke debatten het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het plan van het CDA om de morsdode Europese grondwet weer nieuw leven in te blazen. Of de discussie over de toekomst van de NAVO. Juist in dat soort zaken heeft de Eerste Kamer een belangrijke stem.

  Reactie door Irma — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.10 uur

 44. Ook ik was erg teleurgesteld dat de SP zo snel de gesprekken moest afbreken. Hier op dit log is zo langzamerhand wel bekend hoe dit is gegaan, maar het beeld blijft bestaan dat de SP is weggelopen.
  We moeten echt proberen duidelijk te maken dat de werkelijkheid anders is, anders denk ik dat ons dat stemmen gaat kosten.
  Mijn stem blijft overigens ook op 7 maart voor de SP, ik zie verder totaal geen alternatief.

  Reactie door Bert — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.10 uur

 45. ZEKER WETEN NU SP-stemmers sinds 22 november
  2006, dat zij de lijn willen doortrekken mid-
  dels de a.s. verkiezingen op 7 maart 2006 om
  een stuwende werking vanuit die Eerste Kamer
  voor elkaar te krijgen.
  Nu het land zich opwindt over het in sommige
  opzichten zich ‘in alle staten van….’ te
  voélen, is het duidelijk dat ook de SP duide-
  lijk overal te vinden is, of binnenkort zal
  zijn, doordat men bezig is met het oprichten
  van nieuwe afdelingen, en dat duurt even om-
  dat dát met beleid én zorgvuldig dient te ge-
  beuren.
  Doorzetten is nu het motto en twijfelen is
  niet meer aan de orde, dát wordt elke dag
  duidelijker.
  Ik onderschrijf met grote klem, al diegenen
  die nog weer opnieuw duidelijk maken, dat de
  SP nog voor niets is weggelopen of de hand-
  schoen niet zou hebben willen oprapen.
  ZEKER WETEN DAT NU SP, zal tonen geen kátje
  zal zijn, dat zónder handschoenen aangepakt
  kan worden, dáár is het te méns én te dier-
  vriendelijk voor.
  Krenk je de SP in haar ziel, wees erdan van
  overtuigd dat je al vast in de rij kunt gaan
  staan voor een Tetanusinjectie.
  Overigens is het de hele SP-fractie, afde-
  lingsbesturen bekend, dat er bepaalde wéglo-
  pers van de SP zich continu op de diverse
  privé weblogs manifesteren. Die lopen er niet
  mee weg, en komen dat dus keer op keer ver-
  tellen: niets van aantrekken, gewoon en
  ZEKER NU A.S. 7 MAART STEMMEN OP DE
  SOCIALISTISCHE PARTIJ, VOOR ‘GOED’(!):

  Reactie door Madelief — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.33 uur

 46. ZEKER WETEN NU SP-stemmers sinds 22 november
  2006, dat zij de lijn willen doortrekken mid-
  dels de a.s. verkiezingen op 7 maart 2006 om
  een stuwende werking vanuit die Eerste Kamer
  voor elkaar te krijgen.
  Nu het land zich opwindt over het in sommige
  opzichten zich ‘in alle staten van….’ te
  voélen, is het duidelijk dat ook de SP duide-
  lijk overal te vinden is, of binnenkort zal
  zijn, doordat men bezig is met het oprichten
  van nieuwe afdelingen, en dat duurt even om-
  dat dát met beleid én zorgvuldig dient te ge-
  beuren.
  Doorzetten is nu het motto en twijfelen is
  niet meer aan de orde, dát wordt elke dag
  duidelijker.
  Ik onderschrijf met grote klem, al diegenen
  die nog weer opnieuw duidelijk maken, dat de
  SP nog voor niets is weggelopen of de hand-
  schoen niet zou hebben willen oprapen.
  ZEKER WETEN DAT NU SP, zal tonen geen kátje
  zal zijn, dat zónder handschoenen aangepakt
  kan worden, dáár is het te méns én te dier-
  vriendelijk voor.
  Krenk je de SP in haar ziel, wees erdan van
  overtuigd dat je al vast in de rij kunt gaan
  staan voor een Tetanusinjectie.
  Overigens is het de hele SP-fractie, afde-
  lingsbesturen bekend, dat er bepaalde wéglo-
  pers van de SP zich continu op de diverse
  privé weblogs manifesteren. Die lopen er niet
  mee weg, en komen dat dus keer op keer ver-
  tellen: niets van aantrekken, gewoon en
  ZEKER NU A.S. 7 MAART STEMMEN OP DE
  SOCIALISTISCHE PARTIJ, VOOR ‘GOED’(!):

  Reactie door Madelief — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.33 uur

 47. Olav
  Off topic

  Hoe gaat het overigens met:Lieve weblogkinderen? Zijn er nog afleveringen geweest?
  Volgens mij zitten ze nu ergens in de wolken volledig in de wolken over zichzelf te zijn!?
  Weet jij meer?

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.47 uur

 48. Off topic
  Beppie: Laat weer wat van je horen! Serieus en op koldergebied!

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.59 uur

 49. Het begint…!!!!

  Tjonge…wat een wonder…
  Moeten we wel stemmen..????

  Fraude rond Limburgse statenverkiezingen

  VENLO/MAASTRICHT (ANP) – De twee Limburgse stembureaus buigen zich vrijdag over een vermoeden van fraude voor de Provinciale-Statenverkiezingen op 7 maart. Dat maakten de gemeenten Venlo en Maastricht vrijdag bekend.

  Het gaat volgens de gemeente Venlo om “onregelmatigheden bij de verklaringen van ondersteuning van kandidatenlijsten”.

  Om welke fraude of deelnemende partij het precies gaat, maken de voorzitters van de stembureaus, de burgemeesters Gerd Leers in Maastricht en Hubert Bruls in Venlo, vrijdagmiddag tijdens twee afzonderlijke persconferenties bekend.

  Limburg heeft twee stemdistricten: Zuid-Limburg en Noord- en Midden-Limburg.

  Reactie door Leftfoot — vrijdag 26 januari 2007 @ 17.06 uur

 50. @Madelief: Goed betoog!
  Jij kan wel overtuigd zijn maar dat betekent niet dat iedereen die voor SP is gegaan, dat nog is.
  Het is m.i. beter dit te onderkennen en daarbij dat dit, qua empathie jegens de ander, begrijpelijk is. Nogmaals, de burgers die intensief tot aan een verkeizings moment bij de politiek betrokken zijn, zijn verreweg in de minderheid.
  Het is m.i. dan ook de kunst voor de komende 7 maart campagne duidelijk inzicht in de verdere rol en het belang van de SP te geven.
  Ik vond Jan Marijnssen onlangs in Het Elfde Uur met Knevel (gezien op uitzending gemist) over het niet in de onderhandelingen met CDA gaan, zeer duidelijk.
  Als kanttekenig vond ik de uitspraak dat de SP in de verkenning met CDA een ongewenst kindje zou zijn, jammer.
  Geen slachtoffer verwijzingen of dergelijken, maar zelf respect, kracht en feiten.
  Genoeg SP kracht en inspiratie: op naar een daverende uitslag 7 maart uitslag!!!!!
  En….als het even kan ja dan: weg met JPB!

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 17.23 uur

 51. @51 LeftFoot

  Oh jee! Nee toch, het zal toch niet.
  Het huidige formatie team s c h i j t alle kleuren over 7 maart.
  Ze willen come what may de steun van de burgers voor B4 op 7 maart omdat het anders een valse start zou kunnen zijn.

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 17.29 uur

 52. Hopelijk haalt de sp veel zetels in de eerste kamer en wordt het cda flink gestraft voor haar asociaal gedrag vooral de gehandicapten zijn de dupe geworden. En zieke mensen!!!

  Maar dat is nu juist het PROBLEEM theunissen — velen in Nederland weten dat niet. (de gezonde mensen dan) wat het CDA heeft afgebroken. Nu staat er weer een slecht stuk over de SP in de Telegraaf (bij ingezonden stukken….. Waar was Jan, enz………… en dat gaat kosten!! Als men daar niets aan doet. Waarom de SP niet met het CDA ging, enz.,….. LEG HET UIT, anders…….

  Reactie door Harry — vrijdag 26 januari 2007 @ 17.52 uur

 53. mijn haat jegen het cda is groot,probeer in mijn omgeving iedereen voor de Sp te winnen.de provincien zijn de groot aandeelhouders van de energie bedrijven,dus ook verandwoordenlijk voor de torenhoge beloningen van de topmannen aldaar.STEM SP NU.

  Reactie door paul — vrijdag 26 januari 2007 @ 17.53 uur

 54. @54 Kukkluk Volgens mij nooit op de SP gestemd en daarbij een ‘domme’ koekkoes kracht.
  Koekkoes die na kunnen üilen/apen kunnen m.i. gelukkiger worden als ze hun partij en weblog verrijken.

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.07 uur

 55. @als ik héél eerlijk ben vertrouw ik niets of niemand meer, de hele politiek kan me op
  dit moment gestolen worden, ben niet de enige
  als ik de reacties uit mijn omgeving hoor;
  provinciale staten op 7 maart, geef mijn portie maar aan fikkie heeft toch geen nut.
  allemaal zakkenvullers.
  Maar goed ga toch maar even stemmen op 7 maart. je weet nooit waar het goed voor is!!!

  Reactie door beppie — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.12 uur

 56. @.45 Reactie door Irma — vrijdag 26 januari 2007 @ 16.10

  Bedankt voor je heldere uitleg, Irma. Wat ik me afvraag is, waarom er nog provinciaal bestuur nodig is, als gemeenten steeds groter worden. Maastricht bijvoorbeeld grenst bijna aan Geleen-Sittard aan de ene zijde en aan Heerlen-Kerkrade aan de andere kant.

  Zie ik gemeenteraden steeds maar vechten om geld binnen te halen van de landelijke overheid en dan lijkt het erop, dat de Provincie helemaal niet meer mee doet. Mag van mij hoor. Liever korte duidelijke lijnen naar Den Haag ipv steeds maar omleidingen volgen.

  ‘n Goed geschreven computerprogramma kan best wel de miljarden euro’s die in Den Haag binnenstromen verdelen over de (provincies) en steden. Grootschaligheid kan samengaan met kleinschaligheid, zonder tussenstations als Provincie.

  Reactie door franslj — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.24 uur

 57. Hoi Beppie, echt fijn dat je er nog bent! Je bent echt niet de enige die voelt dat de politiek je opnieuw worst zal zijn. Groet, ik hoop echt verder van je te horen, wat het ook is!
  Weet jij misschien iets meer over vogelpoep?!

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.26 uur

 58. 54,klukkluk

  Lekker stemmem op die koekebakker voor taart.

  Reactie door dikke deur — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.35 uur

 59. @51 Leftfoot

  Het was handtekeningenfraude van de Partij van de Jongeren, waar trouwens maar 2 jongeren op de lijst stonden. Geen serieus te nemen partij. Ze hadden zelfs handtekeningen van reeds overleden mensen gebruikt. Er is aangifte gedaan van fraude en ze zijn uiteraard uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.

  Iedere Nederlander kan een partij oprichten en meedoen aan verkiezingen, mits ze genoeg handtekeningen hebben. Dat ging toch in november ook bijna mis voor Wilders.

  Reactie door Irma — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.42 uur

 60. @51 Leftfoot: Ik stem iig ook al is het in Venlo! Aanstaande Maandag 29 Januari ben ik
  bij de vergadering van de S.P.-Venlo!

  Reactie door Els — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.49 uur

 61. Hoewel ik provinciebesturen veel liever zie gaan dan komen hebben ze onverminderd nog steeds macht. Broedplaatsen van halvegarebestuurders en hun hofhoudingen.
  Belangrijk vind ik oa. de mogelijkheid om gestoorde wetgeving van de Tweede Kamer te blokkeren.
  Het belangrijkste is dat het momentum niet verloren gaat.
  Daarom met Maan: de wijken van de provincies met de slechtste opkomst in.
  Indien de formatie niet vastloopt, is dit de laatste keer dat we kunnen kiezen.

  Reactie door hendrik dieks — vrijdag 26 januari 2007 @ 18.58 uur

 62. @36 Klaas Daar wordt een mens alleen maar moe van. De SP schorst ondeugdelijke politici, dit verdient alleen maar en alle respect.
  De grootschalige extra bedragen die policiti zoals Karla Peys van ons ,de belasting betaler als normaal verwacht voor de Betuwe en HSL ,terwijl haar laksheid daaraan te wijten is .Haar neven functies /commisariaten zijn notoir. Verdiept u zich hier ondermeer bv. eens in. Er kan ook heel veel door de de politieke beugel van het ook het CDA, gewoon plaats vinden.
  Waarom viert u niet uw eigen belastings en integriteits feestje ipv van u hier te vertonen?

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.07 uur

 63. Dat gebalk met veel ellende van Balkenende moeten we vanaf!!! We gaan voor de SP, ik doe in ieder geval mee!!

  Reactie door tineke — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.09 uur

 64. Stem zeker op de SP.
  CDA,PVDA en CU met achter hun aan en een vooruitgestoken geslachtsdeel het CNV en FNV zijn bezig om het ontslagrecht om zeep te helpen.
  Gesteund door een commissie van vet gevreten werkgevers pionnen

  Reactie door De Hakker — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.15 uur

 65. &Irma
  Wilders heeft ook stemmen vanuit ultra rechtse hoek, fascisme verworven. Ik begrijp niet waarom hier niet meer juridisch gevolg aan is gegeven, er geen feitelijke consequenties zijn. Wilders kan het wel schuiven op een toevallige mededewerker, feiten zijn feiten.

  Reactie door maria — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.27 uur

 66. Hoe lang moeten we nog wachten op een geluid in de kamer van de SP? tijdens deze demissionaire periode, waar geen transpartantie wordt gegund aan de kiezer.
  Balkenende is een uiterst vies spel aan het spelen en zal na een mislukte formatie wederom zijn handen in onschuld wassen. Wie brult er nu eens in de Kamer. Niet straks, nu. Toon eens ballen, voor de asielzoekers kon het wel

  Reactie door Wim — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.37 uur

 67. Maria, IK ga geen uitspraak doen over
  ‘iedereen’, die op 22 nov. SP stemde, en of
  die dat nog wel of niet gaat doen op 7 mrt.
  Overigens het betwijfelen of mensen nog
  steeds SP zullen gaan stemmen, is maar net
  wat je aan doemdenken op een log dropt, en
  wáár zou je het op willen stoelen?
  Heb je onderzoek gedaan, of uitslagen ervan
  op de kop getikt?
  Hier twijfelaars in huis halen en iets derge
  lijks aanpraten, zal je van mij niet mee gaan
  maken, want er is geen enkele aanleiding om
  dat te gaan doen, op grond van onvolledige
  of niet geverifieerde persberichten of een
  gepleegde peiling op een handjevol inwoners.
  Van de peilingen trek óók ik me niets meer
  aan! Kijk naar alle flaters die er sinds
  22 nov. nog boven water zijn gekomen en ook
  de a.s. maand nog zullen volgen: dat zet vaak
  alle peilingen volledig op hun kop!
  Het is vandaag al eerder geschreven. De con-
  clusie is er door de zwaksten in de samenle-
  ving al gemaakt.
  De Zorgkosten stegen teveel ondanks de zorg-
  toeslag, en de minimale uitkeringen van ver-
  schillende zijden zijn of niét verhoogd en
  ook niet waardevast gebleken, noch werden die
  echt gerelateerd aan een minimumloon!
  De toestand in het land is voor velen buiten-
  gewoon bedroevend.
  Ook mensen die een ongeluk overkomt en de stu
  die nog maar amper beëindigd hebben, zijn ten
  eeuwige dage tot bittere armoede gedoemd.
  Door hen viel niets te sparen, noch aan studielening terug te betalen, noch een toe-
  komst op te bouwen.
  De redelijkheid binnen diverse inkomensgroe-
  pen is volkomen zoek.
  De gezonden heersen en verdelen ten koste
  van hen die géén kant uit kunnen, noch iets
  kunnen inhalen. Alle reden voor mensen om
  meer en meer zich te interesseren voor poli-
  tiek en zich middels hoe langer hoe meer
  p.c.’s op de hoogte te stellen, van waar het
  dan wél om zou moeten gaan.
  Voor hen, de zoekers, meer en meer, reden om
  zich bewust te zijn van hun politieke keuze
  en de meer gefortuneerden zoeken hier ook om
  te zien hoe ze kunnen bijdragen door hun ge-
  zond ZIJN mede ten goede te doen komen aan
  hen die dat geluk helaas niet beschoren is.
  IK ben mij er dus wél van bewust, dat ook via
  het landelijk gedoceerde vak Maatschappijleer
  velen zich medemenselijk betrokken zullen gaan willen voelen met de Socialistische
  Partij, wis en waarachtig wél!

  Reactie door Madelief — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.51 uur

 68. Op mijn kamer, naast de ‘oude’ SP-poster van de vorige provinciale verkiezingen toen met de tekst: “in provincie en eerste kamer – stem vóór, stem SP” , hangt sinds 22 november 2006 ook de Tweede Kamer – poster: “NU SP” .
  De nieuwe ‘provincie-tekst’ NU SP / NU ZEKER is een knappe vondst en sluit in propagandistische zin uitstekend aan op die Tweede Kamer – poster, die van meet af aan voor mijn raam heeft gehangen als opwekking voor de ‘argeloze’ voorbijganger. De SP staat nu nog duidelijker op de politieke kaart. Blijkens de door de Kiesraad vastgestelde officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bedroeg het aantal SP-stemmers: 1.630.803.
  Op 7 maart a.s. moet dat aantal als het kan zeker de 2 miljoen of nog meer bedragen.
  SP-ers , sympathisanten en al degenen die om wat voor reden dan ook de vorige keer niet hebben gestemd:
  ZET ‘M OP !!! – “We are the champions!!”

  André Vermeulen

  Reactie door André Vermeulen — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.15 uur

 69. @70 juist die twijfelaars moet je over die
  streep zien te halen, maar helaas daar heb jij weer geen kaas van gegeten, er zijn duizenden mensen die geen computer hebben en
  dus ook geen internetaansluiting hebben, hoe
  bereik je die dan weer
  madeliefje.

  Reactie door beppie — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.28 uur

 70. WEES WIJS, DOE MEE, STEM SP
  Zet ‘m op mensen, we gaan ervoor.

  Reactie door Gerard Hamers — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.39 uur

 71. weg met die stiekeme donderstenen.cda is een chr.gevaar voor nederland

  Reactie door evert — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.39 uur

 72. Ik zag Wouter Bos weer even over het beeldscherm bij het NOS journaal dartelen. Hij gaat bezuinigen op het ambtenaren apparaat. Dezelfde lariekoek die New Labour verkocht. Dezelfde retoriek. En kijk nu eens, hoe New Labour er nu voor staat.

  Liberaal kapitalisme streeft naar een terug tredende overheid waarbij het bedrijfsleven de functies van de overheid overneemt. Probleem is dat het bedrijfsleven niet democratisch gekozen wordt.
  Is er uberhaupt nog iemand die twijfelt waar Wouter Bos en de PVDA werkelijk voor staat?

  Heeft iemand de gesprekken in Davos, Zwitserland in de gaten? In Davos imiteert het bedrijfsleven reeds de overheid.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 26 januari 2007 @ 21.03 uur

 73. @70 Madelief
  Schitterend!
  Een vurig betoog wat we van u niet gewend zijn MadeLIEF. Niets aan toe te voegen… nou ja, dit nog even;

  Geen koekje bij de koffie als je geen SP stemt!

  Reactie door Elsemie — vrijdag 26 januari 2007 @ 21.36 uur

 74. Tsja, dat bedoel ik nu precies beste Jan.

  Reactie door Eerst nadenken — vrijdag 26 januari 2007 @ 21.46 uur

 75. Wat denk u als het over de oorlog in Irak en Afghanistan gaat? Blijft Balkenende en het CDA zich de komende 4 jaar afzonderen in geheim houding. Breed grijnzend vanaf een afstandje achter hekken met overvloed aan bewaking?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 26 januari 2007 @ 21.47 uur

 76. Mooi geschreven Madelief,compliment.

  Reactie door paul — vrijdag 26 januari 2007 @ 21.51 uur

 77. “de hang naar nationale eenheid onder leiding van een elite en met een het hele volk verbindende ideologie en de gedachte van de organisch opgebouwde maatschappij, waarin iedereen de hem toekomende plaats inneemt en van klassenstrijd geen sprake kan zijn. Wat het fascisme van het oudere conservatisme onderscheidt, is dat het democratie en socialisme niet alleen verwerpt, maar tevens met hun eigen middelen bestrijdt.”

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 26 januari 2007 @ 21.59 uur

 78. @ 70 Madelief

  Je scherpe blik en kijk op de realiteit zal wederom zijn vruchten afwerpen, prima verwoord.

  Reactie door Pool — vrijdag 26 januari 2007 @ 22.03 uur

 79. @ 67 De Hakker

  Heb je deze ook gelezen, je begint inderdaad gelijk te krijgen, krijgen ze het ontslagrecht niet via de politiek weg dan maar met behulp van de werkgevers en vakbonden, het blijven ratten.

  http://www.nu.nl/news/957055/36/%27Schaf_ontslagvergoeding_af%27.html

  Reactie door Pool — vrijdag 26 januari 2007 @ 22.11 uur

 80. @ maria en beppie

  Ik begrijp het wel hoor. Na alle euforie van de winst op 22 november moeten we er maar op hopen dat iedereen nog dat enthousiasme kan opbrengen voor 7 maart.
  Wetende dat de kans niet groot is dat we de vruchten gaan plukken van een sociale regering met de SP. Vooralsnog dreigt er niets mis te gaan met deze formatie…
  We kunnen ze hoogstens nog dwars zitten via de Eerste Kamer.

  Reactie door Gloria — zaterdag 27 januari 2007 @ 0.12 uur

 81. @ 83 Johan

  Het betekent dat je hier op deze weblog geen onzin hoeft te zetten, of hier een beetje gaat lopen wildplassen (zeiken).

  Reactie door Pool — zaterdag 27 januari 2007 @ 1.13 uur

 82. @84 Kijk Gloria, Maria roept Beppie op om
  kennelijk haar twijfels te bevestigen, dat is
  duidelijk genoeg en worden door 25 zetels
  kennelijk nog onvoldoende gewezen op de voor-
  uitgang die de SP heeft geboekt.
  Jouw vraag Gloria is dan dat we er nog maar op moeten hopen dat iedereen dat zelfde ent-housiasme voor 7 maart a.s. zal kunnen gaan
  opbrengen: waarom niét Gloria?

  Dan citeer ik jou voor aller duidelijkheid:
  “Wetende dat de kans niet groot is, dat we
  de vruchten gaan plukken van een sociale re-
  gering MET de SP.
  Vooralsnog dreigt er niets mis te gaan met
  deze formatie…………………………..
  We kunnen ze hooguit nog dwarszitten via de
  Eerste Kamer”.

  Lijkt het mij toe, dat je in de vaart van
  reageren mogelijk bedoeld zult hebben:
  ZONDER de SP.
  Immers het C.D.A., de P.v.d.A. en de C.U.
  zien zich zelf wel degelijk als zijnde:
  sociaal!.

  Resteert de vraag: WIE we dan feitelijk nog
  kunnen dwars zitten via de Eerste Kamer!
  Jouw uitleg op de letter nemend, kan daar dus
  twee kanten mee worden uitgegaan.

  M.b.t. dit citaat mag er geen enkel misver-
  stand over jouw suggestie gaan ontstaan,
  zodat men zich niet gaat afvragen voor wiens
  bekkie dit spekkie werd geschreven ter be-
  moediging…..van de SP.

  Ik begrijp het wel hoor, én de ánderen ook:
  met een twijfelachtig, moedeloos afwachten
  zou de SP géén 25 zetels hebben veroverd.
  Gelaten afwachten is niet de houding van de
  SP in deze geweest: deze heeft er nauwgezet,
  intensief, doelbewust, en positief naar toe
  gewerkt en 25 zetels zijn het eerste resul-
  taat van mensen in het land, die zélf doen
  en denken en zich niet negatief hebben laten
  beïnvloeden.

  Bevestig ons maar, dat je niet bedoelde,
  Gloria, spekkie voor het bekkie te schrijven
  van hen die een evt. regeren mét de SP niet
  zo zien zitten………………………

  Ja, ik zie om me heen, elders ook, te veel
  mensen met twee monden spreken of met twee
  handen schrijven en zie dus ook graag deze
  komende weken graag volstrekte duidelijkheid
  kenbaar gemaakt naar de SP toe!

  Voorzover je meende te moeten veronderstel-
  len of dit log soms van mij was, heb je dit
  intussen kunnen informeren en er naar alle
  waarschijnlijkheid een ontkennend antwoord
  opgekregen.
  Laat ik ook en plein publique je laten we-
  ten dat ik niet van zins ben om webloghouder
  dezes te beïnvloeden, maar hooguit mijn ont-
  stemming zou kunnen uitbrengen over een gang
  van zaken die de normen van zijn log over-
  schrijden en de waarde ervan dan doen vermin-
  deren en daarop verwacht ik géén kritiek van
  mede webloglezers, integendeel! Gewoon, ge-
  zonde bijval, meer niet!

  Verkeerd gezien is danook dat ik nergens te-
  gen zou ageren en het overal mee eens zou
  zijn! Zeker niet, maar het laten wéten ervan
  kan m.i. op verschillende manieren!
  Vergis je niet in Madelief, die moet van huis uit al ferm zijn om te overleven en
  laat zich door niets en niemand in de berm
  drukken en blijft dus positief denken en doen
  want ook dat is het voorbeeld dat SP geeft
  aan een ieder die hier voorbij komt, ook aan
  mij, ook aan mij en duizenden anderen die
  hier graag hun licht komen opsteken en dat
  moeten kunnen blijven doen! Welterusten,
  allemaal!

  Reactie door Madelief — zaterdag 27 januari 2007 @ 2.49 uur

 83. Louis van Gaal is the best!!!
  Go Louis!!
  Go Ajax..uhh AZ..ADO??

  Reactie door Gerard Jo*link — zaterdag 27 januari 2007 @ 3.29 uur

 84. Ik stem op 7 maart in elk geval opnieuw weer op de SP!! Het was, is en blijft voor mij de enige partij waar ik mijn laatste hoop op gevestigd heb..Het is zowat de enige partij die nog echt authentiek is en het “pluche” niet als helig beschouwt! En daarnaast staat voor de menselijke “normen en waarden”, waarvan ik persoonlijk vind dat Balkenende dat totaal niet heeft waargemaakt..Een hoop “geschreeuw” maar “weinig wol”, lijkt mij…Als je het al over “normen en waarden” wil hebben, laat zoiets dan maar aan de SP over…Bij die partij is dat in betere handen en dan blijft het niet bij mooie woorden, maar dan maken we er gewoon daden van..!!

  Reactie door ToN — zaterdag 27 januari 2007 @ 3.41 uur

 85. @85.Madelief
  In de UK was PM Tony Blair en zijn New Labourpartij er erg goed in om de gedachte van liberaal kapitalisme en “sociaal” te verenigen in standvast dezelfde retoriek. Dat is NIET gelukt.

  Ik hoor dezelfde uitspraken en ideeen met enig regelmaat ook bij de PVDA voorbij komen.

  Vertel mij, Madelief, hoe kan het CDA, PVDA en de nu dan wellicht CU het liberaal kapitalisme omarmen en zich vervolgens sociaal noemen?

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 27 januari 2007 @ 5.30 uur

 86. @85 Kijk Madelief, zo ga jij te werk als iets je niet bevalt.
  Vergis je niet, van huis moet ik ook ferm zijn om te overleven. Wie niet?
  Kijk aan hoe je je pen hebt getrokken om allerlei suggestieve veronderstellingen op mijn naam uit te brengen. Wat een wilde slagen om je heen, zeg. Voor wat, waartoe?
  En of het je nou bevalt of niet: Ik ben die ik ben en ik schrijf wat ik schrijf!
  En wat ik schrijf is dat ik allerlei mensen hier binnen dit weblog en daarbuiten!! begrijp die het intens jammer vinden dat de SP niet mee onderhandelt in de formatie.
  Ook ik heb mijn uiterste best gedaan om mensen te werven om op de SP te stemmen op 22/11 . En al die mensen die dit met vuur hebben gedaan hebben daar ook verschillende gedachten over. Ik ben dagelijks onder mensen en ik hoor en luister en er lopen mensen op mij af die roepen: wat nu?
  Mijn antwoord is: stem op 7 maart SP! NU ZEKER! Ik ben allang bezig om iedereen daar weer enthousiast voor te maken. Vergis je niet!
  De SP is mijn SP en daar ga ik helemaal voor.
  Al 15 jaar! Ik houd van dit weblog met al die verschillende mensen, de goulance van de webmaster(s) en de geestdrift van Jan! Applaus Jan!!
  Maar ik ben Gloria en jij bent Madelief. Dus dwing mij niet in de berm op de weg waar jij mij niet ziet zitten.
  Voortaan effe dimmen joh, en blaas niet zo hoog van de toren. Maak mensen niet verdacht en raak niet zo gauw gefrustreerd als er wat twijfel of kritiek komt op dit weblog. Kom op, zeg! Laten we elkaar vooral niet klein houden.
  Probeer ook eens wat vriendelijkheid te betrachten naar mensen die jij niet ziet zitten. Een beetje elan en souplesse naar de mensen die je liever ziet vertrekken.
  Misschien is het woord vergevingsgezind meer van toepassing.
  Ik ben ertoe bereid hoor! Jij ook? Nou kom op dan en laten we er op onze eigen manier voor gaan. Voor de SP. Jij op jouw manier, ik op de mijne.
  Dag Madelief, ik wens je gezond weer op en een fijne dag.
  Ik moet rennen nu, want ik heb vroege dienst. Tot later!

  Reactie door Gloria — zaterdag 27 januari 2007 @ 6.10 uur

 87. @84 Pool

  Waar is Johan??

  Reactie door Gloria — zaterdag 27 januari 2007 @ 6.17 uur

 88. Wel spijtig Madelief dat je zo snel wantrouwend blijkt in het interpreteren van mijn reacties. Ik vind dit onplezierig van je en reageer nu maar eens 1 keertje op je om het beeld dat jij nu van mij hebt weergegeven, te corrigeren.
  Mijn oproep naar Beppie had helemaal niets met haar als mogelijke twijfelaar te maken, daar wist ik niets van.
  Ik vond Beppie namelijk echt een gemis vanwege haar hartelijke, relativerende humor. Jij zet dan al snel, ongetwijfeld als goed bedoelde beschermvrouwe van de SP, een soort achtervolging in. Verder is mijn insteek juist ook dat de campagne voor 7 maart teleurgestelden motiveert en over de streep trekt i.p.v. ze als fout of doomdenkers te beschouwen. Dat heb jij van mij niet begrepen.
  Zien we het niet voor onze ogen voltrekken dat er een onverhoopte B4 aan zit te komen? Om over alle geheimhouding en de opstelling van de PvdA naar het CDA toe, maar even niet te spreken. Leg je oor maar eens goed te luisteren en je zult horen hoe men momenteel over de politiek denkt. Waarom zou men bv. er ook niet de pest over in mogen hebben?
  Als een mens zich niet herkend mag voelen, ook al vind jij teleurstelling nergens over gaan, wordt de communicatie wel wat eenzijdig. Open armen voor elkaar is m.i. een betere ingang.
  Prima als jij daar anders over denkt maar laat mij, en de ander ook de ruimte het allerbeste voor 7 maart en NU SP /SP Zeker te willen en daaraan bij te dragen.

  @85 Je betrekt mij opnieuw indirect, het lijkt wel weblog roddel. Dit doet je m.i. weinig deugd in vergelijking met je andere bijdragen.
  Citaat:

  Laat ik ook en plein publique je laten we-
  ten dat ik niet van zins ben om webloghouder
  dezes te beïnvloeden, maar hooguit mijn ont-
  stemming zou kunnen uitbrengen over een gang
  van zaken die de normen van zijn log over-
  schrijden en de waarde ervan dan doen vermin-
  deren en daarop verwacht ik géén kritiek van
  mede webloglezers, integendeel! Gewoon, ge-
  zonde bijval, meer niet

  Ik vind dit een vaag verbaal omhulsel en eerlijk gezegd, arrogant. In feite begrijp ik het ook niet helemaal.

  Mag ik hopen dat jij het niet bent, die als zijnde ontstemd, de webmaster erop heeft geattendeerd bijdragen, die naar jouw mening onder de maat zijn, te verwijderen? Indien dit wel zo is verwacht ik van jou, ferme Madelief, dat je dit ook openlijk te kennen geeft.
  En mogen we dan nu allemaal, met elkaar, op naar een daverend SP succes voor 7 maart?!!!!

  Reactie door maria — zaterdag 27 januari 2007 @ 7.44 uur

 89. Da’s een vroegertje Rob! Eerst nadenken leert
  ongetwijfeld dat ook de huidige in het ver-
  schiet liggende coalitie (als dié doorgaat!)
  dat, zonder onderbouwing met stevige plannen
  en handhaving van de Wet, dat niet zal gaan
  klaarmaken.
  Stémgedrag gaat meer en meer geannexeerd wor
  den met een Verkiezingsprogramma, noch zonder
  dat men op de ‘poppetjes’ heeft gekeken.
  De tijd dat, als je haar maar goed zit en je
  stropdas récht(s), is voorbij!
  Het door sommigen zwijmelen over charisma’s,
  en niet anders dan dat of die benadrukken,
  zegt dan iets goed te moeten maken over de
  ‘inhoudelijkheid’.
  Dat gaat ook in het Bedrijfsleven anders dan
  vroeger: werken, resultaten boeken, gebeurt
  meer en meer in spijkerbroek, coltrui en lek-
  ker zittende schoenen, maar wel met een ver-
  zorgde ‘kop’, ‘hoofd’ erop én fatsoenlijke
  táál! De tijd van de luxe outfit, luxer dan
  luxe, is waar men binnen besturend Nederland
  al haast niet meer mee moet binnenkomen.
  “Als het werk maar gebeurt waarvoor ie is aan
  gekomen én goed!”, dan zal het de werkgever
  een zorg zijn of dat in driedelig grijs ge-
  kleed gaat of lekker zittende kleding van
  C & A, H & M, of WE en nog betaalbaar ook!
  Tegenwoordig is het belangrijker dat de
  prestaties ‘maatwerk’ genoemd kan worden, en
  de oversized personality’s meten zich dan
  maar eens ‘confectie’ aan.
  Het kan niet de bedoeling zijn van de Over-
  heid de burger te overdonderen met ‘confec-
  tie’-maatregelen búiten proportie.
  Niets hebben de burgers op met een atelier
  voor broddelwerken in Den Haag:
  weg met broebelaars!

  Andries heeft het keurig op schrift gesteld
  in cijfermateriaal en zo kom ik tot de con-
  clusie dat we, naast de bestaande SPkiezers nog ongeveer 330.000 stemmen nodig hebben om
  de 2 miljoen stemmen op de SP te realiseren,
  die het tij absoluut en voor altijd zal keren
  en solidariteit alom kan betrachten in woord
  én dáád.
  Dát is de kracht van DE….SP!
  Gestaag, geduldig, onverzettelijk mee wérken
  aan die toekomst, waarbij de solidariteits-
  gedachte én uitwerking het gaat winnen.

  De SP verkoopt geen fabeltjes met abonnemen-
  ten ‘op de toekomst’, waarbij de eerste 4 jaar geen tariefsverandering zal plaatsvinden
  om na het verstrijken van die periode het
  ruime sop voor zichzelf te kiezen. Nee, de
  veranderingen/bijstellingen moeten het héle
  lánd ten goede komen, de opbouw van onder af
  aan is reeds begonnen.

  De bouw heeft er wel een mooi voorbeeld in.
  Opmetselen van muren gaat in gedeelten en
  moet de eerste verticale anderhalve meter
  flink zijn uitgehard, alvorens, na afwachten,
  de volgende laag gemetseld kan worden.
  Het is een kwestie van (zich weten te) voegen
  als de tijd (rijp) dáár is.

  Betrouwbaarheid is iets wat wáár gemaakt moet
  worden Rob en is niet iets wat maar even ge-
  roepen kan worden.
  Een leeg geschonken fust klinkt loeihard en
  is in het hele land te horen, uit zulke trom-
  mels zal nimmer muziek tevoorschijn komen!

  Hoop ik maar dat alle in de Agenda geplande
  afspraken vandaag in harmonie plaatsvinden!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 27 januari 2007 @ 10.28 uur

 90. @82
  Ja Pool en die voorzitster van het FNV had al bijna haar leden verkocht en verraden in de SER.
  Men kon haar nog net op tijd terug fluiten.
  De bedoeling van dit alles is om de werknemer totaal in de tang te krijgen WW uitkering is en wordt verder afgebroken en het ontslag recht wordt af gebroken de bedoeling van dit alles is pootje geven en bek houden.
  Van de week nog een werkgever van vrachtwagenchauffeurs op TV die vertelde dat er een hevig tekort is aan goede vrachtwagenchauffeurs maar hij ging niet met geld zwaaien.
  Gek, want ik hoor niks anders dat managers veel(heel)moeten verdienen omdat er een tekort is aan goede managers.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 27 januari 2007 @ 10.31 uur

 91. Gloria, je bent er al helemaal als je mij ook
  de vrijheid van schrijven gunt die je voor
  jezelf opeist en zeker weten dat ook ik jouw
  uitdrukkingsvaardigheden niet de mijne zal
  weten. Zelfs tégenstellingen kunnen hier po-
  sitief benaderd worden en dát vergt vaak een
  andere houding, een andere benadering.
  Hoe jij mij hier zou willen kenschetsen is
  jouw persoonlijke mening en staan haaks op de
  berichten die mij bereiken via verschillende
  info en ik arrogant? Laat ik me in de rij
  voegen van diegenen die daar afstand van ne-
  men, i.c. hebben genomen! Veel verstandiger!
  Overigens is het mij opgevallen, dat menig-
  een de diverse weblogs bezoekt, en waarom ook
  niet, maar jij elke keer het woord ‘achter-
  volging’ gebruikt. Wat héb je daar toch mee?
  Ik houd het op jouw laatste wens voor jezelf,
  nl. dat je jouw wég hiér vervolgt op de door
  jou gekozen wijze, dat moet je doen!.
  Niet vergeten echter dat ik me dat recht ook
  voor mijzelf voorbehoud en voor wat gezonde,
  terechte kritiek ben ook ik niet ongevoelig,
  maar ga er geen discussie meer over aan als
  het geen enkel doel dient!
  Ja ook ik moet op tijd zien te komen voor die
  conferentie die ik van plan ben te bezoeken!
  Préttige dag gewenst hoor!

  Reactie door Madelief — zaterdag 27 januari 2007 @ 11.08 uur

 92. Maria, wat is er nu aan de hand met je?
  Hoe kun je nu, als je zegt, ‘iets eerlijk ge
  zegd niet te begrijpen (91)’ classificeren
  als ‘een vaag verbaal omhulsel en arrogant’.
  Die logica ontgaat me totaal! Lijkt mij toe
  dat ‘niet begrijpen’ geen oordeel kan inhou-
  den.
  Ja, deze ferme Madelief, levert inderdaad
  kritiek én hard als er ménsen mee gemoeid
  raken die zich niet primair kunnen verdedi-
  gen en ik schroom niet daar de webmaster
  van in kennis te stellen, en deed dat hier
  danook OPENlijk n.a.v. een Verslaglegging over een bijeenkomst in Ekko, op 14 januari j.l..

  Zoals wel vaker op dit log gebeurt, is de
  webmaster zo verstandig om onduldbare reak-
  ties te doen verwijderen, doorgaans in een
  snel tempo. De vernederende opmerking was
  van een dusdanig nivo, dat onmiddellijk in-
  grijpen toch wel zou hebben plaatsgevonden.

  Inderdaad heb ik toen openlijk fors kritiek
  geleverd en zou het zo weer doen, openlijk!
  Zeker weet ik dat ik niet alleen stond in die
  mening, en niet alleen naar mijn mening werd
  die ‘niet toelaatbare opmerking’ toen ver-
  wijderd, waarbij ik ook gesteld heb, dat dat
  ongetwijfeld ook zonder mijn OPENlijke ver-
  zoek wel zou zijn gebeurd.

  Mag IK toch wél hopen dat IK het wél ben om
  alle volgende keren mijn mond open te doen,
  of de pen te pakken om het voor ‘zwakkeren’
  op te nemen, bijgestaan door al diegenen die
  daar genuanceerd over denken én doen….al
  was ik deze keer…toevallig…de eerste…en
  zou ánders gedacht hebben, ánderen het voor-
  touw te hebben zien genómen, niet meer nodig
  te zijn.

  Oh ja, Maria, ik heb daarna ook OPENlijk de
  webmaster bedankt voor zijn ingrijpen, ook
  niet gezien door jou?

  Voortaan zal ik je separaat antwoorden, is ook béter!

  De ochtendstond heeft goud in de mond, maar
  voor mij hoef ook jij niet vroeg je bed uit
  hoor en ook ik ga een interessante middag te
  gemoet!
  Fijn weekend verder gewenst! Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 27 januari 2007 @ 11.41 uur

 93. @93.Madelief
  Dat zijn veel woorden Madelief om een vraag onbeantwoord te laten.

  Betrouwbaarheid is inderdaad iets wat waar gemaakt moet worden Madelief en kan zeker niet met woorden gemaskeerd worden.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 27 januari 2007 @ 11.44 uur

 94. @93.Madelief
  Ik verbaas mij over uw analyse over de kracht van de SP. Alsof daar enig verschil van mening over zou bestaan.

  Open deur intrappen, Madelief?

  Met de tijd zal blijken wie er uiteindelijk gelijk had, en wie hier een valse noot zong.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 27 januari 2007 @ 12.20 uur

 95. Mooie vooruitzichten voor de Ambtenaren ! zoek maar vast een andere baan , want Woutertje Boskabouter krijgt zijn zin !
  Goed zo Wouterje !
  Zorg Woutertje ook her voor de werkgelegenheid ?

  Reactie door Fred — zaterdag 27 januari 2007 @ 14.32 uur

 96. @ 90 Gloria

  Ze hebben die mafkees al verwijderd, en terecht.

  Reactie door Pool — zaterdag 27 januari 2007 @ 14.59 uur

 97. Hierbij soliciteer ik als medewerker van de leden administratie.De hoos aan ambtenaren die straks allemaal lid worden van de SP zal toch om uitbreiding vragen.

  Reactie door paul — zaterdag 27 januari 2007 @ 15.36 uur

 98. Madelief, Mij God, het houd niet op , kap nou toch eens met die ellelange dominante bijdrages van je, er is niet doorheen te komen en wat je schrijft is al helemaal….nou laat maar.

  Madelief ik blijf erbij dat jij hier te dominant aanwezig bent op dit log, denk je dat je alleswetende bent ofzo? komt er weer zo’n lap tekst denk ik: ja hoor Madelief, overslaan die hap en als ik dan bij de volgende ben Ja hoor weer Madelief.

  Wat wil je ons eigenlijk bijbrengen, denk je dat mensen zelf niet kunnen oordelen?

  Ik lees graag de meeste bijdrages en leer er ook heel wat van, over hoe andere mensen over de dingen denken maar bij jou heb ik daar helemaal niks bij.

  Reactie door carla — zaterdag 27 januari 2007 @ 16.46 uur

 99. Ik vind je oordeel over Madelief hard Carla!

  Zonder haar waren er zeker 30 % minder bijdragen en was er zeker 50 % minder tekst om te lezen.
  Dat zou betekenen dat we allemaal een boek per week moeten gaan kopen om onze leestijd te onderhouden.

  Indirect bespaart Madelief ons dus een eurootje of 20 per week x 1.000 lezers?
  Dat is 20.000 Euro x 52 = inderdaad,
  een dikke miljoen euro!

  Laten we allen Madelief dankbaar zijn!

  Reactie door Eerst nadenken — zaterdag 27 januari 2007 @ 18.14 uur

 100. Off topic
  Rob de Kuster, nog even deze, mag vast wel door:

  Uitgegeven: 27 januari 2007 18:50

  RIJSWIJK – De Nederlandse terrorismeverdachte Wesam al D. is met een militair vliegtuig onderweg naar de Verenigde Staten, het land waaraan hij wordt uitgeleverd. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie zaterdag.

  Reactie door maria — zaterdag 27 januari 2007 @ 18.59 uur

 101. Tot overmaat van ramp heeft ze 47 en 48 twee keer gepubliceerd

  Niet te geloven , wat een eigendunk

  Reactie door carla — zaterdag 27 januari 2007 @ 19.23 uur

 102. Dacht je nu echt dat Balkenende een linkse meerderheid, PvdA, SP en CDA zou accepteren en dat Jan dat wel even kon bewerkstelligen?
  Ook wel naief van mezelf gedacht dat het CDA/Balkenende een democratisch beginsel omwille van het landsbelanf zou accepteren.
  Daarbij komt natuurlijk de PvdA die al de hele tijd zat te asen tussen links en rechts. Daar kon Balkenende zeker alsdienaar op rekenen, CU erbij fluitje van een cent toch.
  Op 7 maart a.s. kunnen wij B4 onderuit halen.
  Doe je svp toch mee?
  Met groet,

  Reactie door maria — zaterdag 27 januari 2007 @ 19.41 uur

 103. De geruststellende troonrede laatste van de Beatrix is door Balkenenende geschreven:
  Het gaat goed met ons land ….etc. Ik vond het zelf Beatrix beschamend.
  Wat dacht je van alle ouderen onder de CdA achterban, van oudsher KVP en koningsgezind, die de 2e wereldoorlog hebben meegemaakt als niet de 1e en de 2e en waarvan, de overwegende meerderheid uit de CDA achterban bestaat?
  En waar Balkenende dus op kan leunen?
  Met nogmaals groet ,vind ik het leuk en interessant jouw reacties verder met je de delen.

  Reactie door maria — zaterdag 27 januari 2007 @ 19.55 uur

 104. Er gebeuren van allelei soorten ramen in ieders leven, cryptisch of niet. Kwestie van acceptatie.

  Reactie door enjaro — zaterdag 27 januari 2007 @ 20.00 uur

 105. Iemand nog het artikel gelezen van Bert Bakker in de volkkrant? niet dat ik een fan was van onze bert,maar hij gaf ons wel een kijkje in de politieke keuken,politiek is een vak voor autitische mensen,ook onze jan werd nog even genoemd.maar het etiket wat hij daar kreeg hou ik maar voor me.

  Reactie door paul — zaterdag 27 januari 2007 @ 21.47 uur

 106. @gloria en @91 maria. Het spijt mij ten zeerste dat jullie betrokken worden bij
  een misschien inderdaad wel enigzins naieve
  reactie van mij. Madelief mot me niet dat is dus wel duidelijk. precies zoals gloria het over haarzelf zegt., ben ik wie ik ben en schrijf ik wat ik wil. in het dagelijks leven kun je ook niet met iedereen door een deur. @ Maria, humor van mij is ver te zoeken op dit moment. al hoewel ik toch ook wel weer moest lachen om de openingzin van madelief @85 kijk gloria maria roept beppie
  op………….
  groetjes

  Reactie door beppie — zaterdag 27 januari 2007 @ 22.16 uur

 107. Het is duidelijk dat de vrouwtjes hun aanrecht functie nog niet zijn ontgroeid met dit gekibbel.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 27 januari 2007 @ 23.23 uur

 108. Hakker

  Sterker nog de Hakker, sommigen hier zijn waarschijnlijk nooit verder gekomen als het aanrecht.
  En ze gaan er nog prat op ook, de zielepieten.
  Nooit buiten de deur gewerkt, altijd maar krijsen over god en gebod, eindeloos hier weer moeten lezen hoe goed ze wel niet geweest zijn voor de kinderen (doelbewust thuisblijven ((eigen keus)) maar wel dubbel willen vangen en dan nog de verzorging hun ouders. Niet meer dan normaal lijkt mij dat als je ouders hulpbehoevend zijn dat je bijspringt, dat hoeft hier niet 100x door dezelfde persoon verkondigt te worden.

  En daarna nog een paar frusties die de kont van een ander af likken omdat onze halleluja-madam het even zelf niet aan kan.
  Ik was van plan te stoppen op dit log, maar ik verdom het.
  Ook ik spreek uit m’n overtuiging en uit m’n hart en dat recht is niet alléén voor éne Gloria, carla, beppie, paultje en andere (kontelikster(s)) van gloria) of weet ik veel weggelegd.
  En als carla, paultje, of kleppiebeppie, iemand af willen zeiken, moeten ze met inhoudelijke argumentatie komen.
  Tot dusver hebben ze zelf niets bijgedragen aan een inhoudelijke discussie, alléén maar het gloria-gehalte en persoonlijke afzeiken gesteund.

  Is dit de SP aanhang van nu?
  Gatverdamme zeg, leer lezen en begrijpen wat er staat geschreven en probeer er eens wat meer uit te halen dan alleen de letters die er staan.

  Als dit gedonder hier zo doorgaat door dat stel frusties die alleen maar bezig zijn om iemand constant aan te vallen en niet kunnen lezen, zich letterlijk constant in hun eigen kruis getast en aangevallen voelen en die troep ook nog geplaats wordt, zal dit de kiezer zeker naar een andere partij als de SP leiden.

  Zeker geldt dit ook voor eerst nadenken.
  Van zo’n alias zou je toch een andere benadering mogen verwachten.
  Maar denken schijnt niet de scherpste kant te zijn van E.N.
  Zelfs Rob de Kuster, die ik toch wat hoger had ingeschat valt me hier heel smerig tegen.

  Goed beschouwd is er hier maar één met een echte visie en onderbouwing op dit item aanwezig, maar jullie zijn te bedonderd om goed te lezen en leggen het op een verkeerde manier uit en deze persoon wordt onderuit gehaald op een heel lage wijze.

  Is dat de verdraagzaamheid en de wijsheid die jullie proberen uit te stralen?

  En ja sorry hoor, 1000x excusus, maar het is nogal een lang stukje geworden, dus carla en kleppiebeppie, is het geen spek voor je bekkie, lees je er toch gewoon naast.
  Sla je me héél doelbewust over.
  Maar ook ik laat me door jullie hier niet verwijderen, moge dat verdomde duidelijk zijn.

  Als het jullie niet aan staat, dan zie je maar dat jullie prive een ander log in beslag nemen, maar het log van JM staat voor een ieders mening open en als jullie daar niet tegen kunnen, zoek het dan elders.

  Nog even voor gloria apart,
  als je zo idolaat bent van de SP en er volgens jouw zeggen 100% voor gaat, zie dat je een bestuursfunctie kan krijgen.
  Meid er ligt een wereld voor je open, soliciteren bij de SP, wie weet kun je er wat mee.
  De ballen met z’n allen en een fijne verdraagzame zondag.

  bijdehandje

  Reactie door bijdehandje — zondag 28 januari 2007 @ 0.43 uur

 109. @ 111 paul

  Maar Pechthold gaf de aftrap door te zeggen dat het in de tweede kamer .. goor .. vies en vunzig er aan toeging.
  Duidelijk da laatste stuiptrkkingen van politici die grove zwaarwegende fouten hebben gemaakt, vooral die Bert Bakker.

  Reactie door Pool — zondag 28 januari 2007 @ 1.04 uur

 110. Vrienden,
  Waarom laten we het niet gezellig houden,
  Die COV-lietilahtnem.
  Waarom trappen jullie die maffiozoos niet terug naar eigen land..
  Hoogachtend,
  Onder-daantje

  Reactie door Jam — zondag 28 januari 2007 @ 3.21 uur

 111. Zooo bijdehandje, dat was een latertje.

  Ook een goede zondag.

  Reactie door carla — zondag 28 januari 2007 @ 8.23 uur

 112. Beste SP,
  Volgens mij hebben jullie een kans gehad om mee te doen. Helaas is er besloten om bij voorbaat al af te haken.
  Dan vind ik het jammer dat er zo’n slogan wordt gehanteerd. De pvda heeft wel voor verantwoordelijkheid gekozen wordt naar mijn smaak hiermee in een kwaad daglicht gezet.. Dubieus…
  mvg, Val

  Reactie door Val — zondag 28 januari 2007 @ 8.57 uur

 113. @ 112 Val

  De PvdA heeft niet voor verantwoordelijk ge kozen, de PvdA heeft z’n achterban en z’n leden blazerd door met Bakellende in de achterkamer hun snode plannen aan het bekokstoven zijn.
  Als de PvdA ballen had en de partij was die hij had moeten zijn danhadden ze voet bij stuk moeten houden en niet zonder de SP moeten gaan willen regeren, natuurlijk wil kij graag geloven dat de SP zich teruggetrokken zou hebben, maar dat zijn de grootste leugens, Bakellende wilde niet met de SP onderhandelen en zo was het, dus niet de rollen gaan omdraaien.
  Wouter Bos (mr. Draaikont) heeft het socialisme de rug toegekeerd en begint nu dezelfde nukken te krijgen als de VVD door met list, verraad en bedrog zijn regeergeile mentaliteit te bewerkstelligen.
  Triest is het voor de mensen die nog het beeld op hun netvlies hebben van de echte PvdA die sociaal, strijdvaardig, oprecht en solidair was en niet het slappe stelletje verraders wat nu zich PvdA noemt.

  Reactie door Pool — zondag 28 januari 2007 @ 9.15 uur

 114. @ 108 bijdehandje

  Ook een goeiemorgen.

  Ja, ja, en de boer ploegt voort, zonder ook maar iemand te beledigen (of respectloos te behandelen) heb jij ergens wel gelijk.
  Kijk ieder mens is in mijn optiek uniek en heeft het recht van vrijheid om te publiceren, en toegegeven dat hier op deze weblog er goed gebruik gemaakt wordt van die vrijheid.
  Gelukkig is het zo dat een ieder begaan is met zíjn of haar opvatting over mens, kerk en samenleving, maar je moet wel een beetje bij het onderwerp blijven en daar je discussie of reacties oprichten, dus in dit opzicht heb je gelijk.
  Het gevaar van discussies die geen betrekking hebben op het item waar men alles neerpent zal niet serieus worden gelezen maar worden afgedaan met ….”het zal wel”.
  Jammer voor mensen die proberen uit een item wat informatie of steun te krijgen maar die dan met heel andere dingen geconfronteerd worden.
  Mensen zijn en blijven mensen jij en ik en iedereen met al onze gebreken,… dus laten we proberen met z’n allen daar waar het omgaat niet uit het oog te verliezen.

  Reactie door Pool — zondag 28 januari 2007 @ 9.37 uur

 115. @112 Val
  Pool heeft haar woordje en reactie al gegeven. Toch voeg ik mijn mening hierover nog toe.
  Balkenende wist al voor en meteen na de uitslag wat hij wilde en niets anders dan dat CDA/PVDA/CU, cq. vooral geen SP.
  En hij wist dat hij op de PvdA, ondanks de woorden van Bos die steeds een andere richting uitgingen, kon rekenen.
  De PvdA heeft een linker en een rechter vleugel, Wouter Bos behartigde ogenschijnlijk steeds beide.
  Hij heeft dan ook geen 20 punten program samen met de SP en GL op willen stellen uit vrees voor verlies rechtervleugel. Maar hij riep wel na de verkiezingsuitslag dat hij niet zonder de SP door wilde. Iedereen weet dat men geen waarde aan de uitspraken en verantwoordelijkheid daarvoor van Wouter Bos/PvdA kan hechten. Deze kunnen immers zo weer veranderen. Ik ben wel benieuwd waar dit alles uiteindelijk voor de PvdA op zal uitdraaien.
  Als SP-ers zullen wij voor 7 maart ons uiterst best doen om op een onverhoopte B4 zoveel mogelijk invloed vanuit de provinciën en 1e kamer uit te oefenen.
  En bedenk daarbij dat een B4 kabinet, los van de verkiezingsuitslag, een wankel kabinet is en sowieso een kabinet waar de burger al helemaal niet op zat te wachten. B4 zal en kan geen lang leven beschoren kan hebben.
  En bedenk dat demissionair/missionair B3, met de PvdA als grootste oppositie partij die maar bitter weinig gesputterd heeft, tot het eind er nog van alles door heeft kunnen jassen, zoals JSF, Schiphol en dies meer.
  Uiterst onfris van onze premier JPB die toegezegd had , na zijn laatste val van B2 naar B3, prudent en tot na de vervroegde verkiezingen met controversiële issues om te zullen gaan.
  Helaas zal geen hond een beoogd kabinet BBR (BalkenendeBosRouvoet) vertrouwen!.
  Met ook vr. groet

  Reactie door enjaro — zondag 28 januari 2007 @ 11.21 uur

 116. @112
  Verantwoording nemen bestaat nauwelijks niet meer in dit land en al zo niet in de politiek.
  Want de gevolgen die bij verantwoording nemen dus als het mis gaat zijn er niet meer.
  Integendeel zelfs,politici die falen daar liggen de mooiste baantjes voor klaar. En waarom ?
  Men neemt nog wel verantwoording maar dan alleen richting het kapitaal en tot nu toe heeft de politiek zijn werk daarin prima gedaan.
  We hebben genoeg voorbeelden afgelopen jaar gezien zelfs met dodelijke gevolgen dat de verantwoording nemen en de consequenties nergens meer te vinden zijn in de politiek.
  De komende weken moet blijken wat Bos verstaat onder verantwoording nemen tegenover zijn kiezers.
  Ieder geval is hij een verantwoording na een zijn uitspraak al niet na gekomen, met niet verder zonder de SP.
  SP heeft duidelijk aangegeven dat samen verder gaan met het CDA zo goed als niet mogelijk was(en omgekeerd nog duidelijker), dat wisten de kiezers toen ze op de SP stemden.
  We kunnen natuurlijk niet in de belevingswereld van Bos leven waar duidelijk andere belangen spelen dan de wens van de kiezer.
  Verantwoordelijkheid nemen is niet het symbool van de juiste stappen nemen ,zeker niet in de politiek waar de gevolgen zowel in materiële zin als niet-materiële zin totaal niet meer aanwezig zijn, integendeel men heeft de leugen tot vak symbool verheven.
  Ik moet er niet aan denken dat Jan al een paar weken met dichtgenaaide lippen rond had gelopen.

  Reactie door De Hakker — zondag 28 januari 2007 @ 11.33 uur

 117. En te bedenken dat de 2e kamer B3 ook nog gered heeft door met een motie van afkeuring genoegen te nemen! Het hield maar niet op!
  Omdat ik al enige tijd onder het juk van onze eigen overheid verkeer, én daar moeiolijk tegen kan, ben ik eventjes verhuisd.Ik vraag om begrip voor mogelijke verwarring van mijn medeloggers.Het lijkt erop dat ik weer naar mijn oude adres terug kan.

  Reactie door maria — zondag 28 januari 2007 @ 12.02 uur

 118. Als ik heel eerlijk ben vind ik het een beetje vreemd dat de SP Balkenende IV nu al afwijst,
  Ook ik hekel die gozer, met zn rechtse onchristelijke beleid tot nu toe. Maar toch vind ik dat de SP Balkenende IV een kans moet geven, hoe moeilijk dat ook is.
  Eerst een beleid, dan pas kritiek, lijkt mij.
  Maar in ieder geval;
  Super veel succes!!,

  Reactie door M1arco — zondag 28 januari 2007 @ 12.24 uur

 119. Het cda vindt links vies,daarom nu deze 3 partijen alle in het midden,van rechts in het midden tot links in het midden maar niet echt links ,dat is wat JP wil!Bos is van hetzelfde laken een pak.Daarom de sp moet in de senaat groot worden,kunnen ze als het nodig is wetsvoorstellen tegen houden ! Maar dan moeten ze flink groeien!Ik hoef niet te zeggen ,zet hem op ,7 Maart weten we meer !

  Reactie door Eugene — zondag 28 januari 2007 @ 13.21 uur

 120. @108 bijdehandje

  Ik vind je reactie door en door leugenachtig, wantrouwend en verdachtmakend. Ik mis iedere vorm van integriteit.
  Je voert een ware lastercampagne en de intolerantie van jou krijgt Stalin-achtige kantjes.
  Je haalt mensen onderuit en speelt op de persoon. Ik heb je het voordeel van de twijfel gegeven in de items waar je mij als een wolf in schaapskleren benaderde.
  Dit is vanaf nu voorbij. Ik vertrouw jou niet meer en de terreur die je uitoefent op dit weblog naar SP-ers met een andere mening is diep ernstig.
  Er is een grens! En die heb je voor mij in @108 zwaar overschreden.
  Over en uit.

  Reactie door Gloria — zondag 28 januari 2007 @ 13.25 uur

 121. Wat BIV een kans geven ben je niet goed bij je hoofd?? Je moet dit log beter lezen!!!!!!!!

  Reactie door wem — zondag 28 januari 2007 @ 13.28 uur

 122. we zullen zien hoe het gaat alleman aan dek.

  Reactie door rino — zondag 28 januari 2007 @ 14.10 uur

 123. @108.Bijdehandje
  Ga je nu net zoals Madelief het op de persoon spelen, Bijdehandje?
  Daarmee draag je niet bij aan welke discussie dan ook. Door een persoonlijke aanval in te zetten haal je juist een discussie omlaag. Daar kan taal gebruik NIETS aan verbloemen. Ben je ergens niet mee eens ga daar dan inhoudelijk op in of negeer het voor mijn part, maar val een persoon daar niet op aan.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 28 januari 2007 @ 14.42 uur

 124. Ik stel voor dat we buiten een wandeling maken, even een frisse neus halen en vervolgens weer een inhoudelijk discussie voeren. Is eigenlijk zoveel meer interessant.
  Vind u niet?

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 28 januari 2007 @ 15.05 uur

 125. @ 118 M1arco

  Je moet zulke figuren zoals Bakellende totaal geen kans meer geven, zijn kans heeft hij gehad de afgelopen jaren en daar heeft hij niets maar dan ook niets van gebrouwen.
  Het enigste wat hij gedaan heeft is tweedracht zaaien en de kloof tussen de actieve en niet actieve mens groter te laten worden, en de arme medemens nog armer gemaakt.
  Het liefst had hij weer de slavernij ingevoerd, maar dat zou waarschijnlijk z’n achterban niet helemaal goedvinden.

  En jij wil zo’n mafkees nog een kans geven ?????? doe es normaal.

  Reactie door Pool — zondag 28 januari 2007 @ 15.12 uur

 126. @100.maria
  Weet jij of zijn advocaten de Staat een proces hebben aan gedaan? Is hij werkelijk naar de USA afgevoerd en/of daarna naar een ander land op verzoek van de USA?

  Militairy operatives worden meestal verhoort voor het verkrijgen van intelligence. En we weten allemaal hoe die verhoren er aan toe gaan.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 28 januari 2007 @ 17.06 uur

 127. @ Maria (47):

  Mijn laatste aflevering staat onder “Lange termijn” van 24 januari jl., nummer 19.
  Een latere aflevering op 26 januari jl. is niet geplaatst. (Was waarschijnlijk te scherp over de koninklijke familie).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 28 januari 2007 @ 17.35 uur

 128. @100.maria
  Liberaal kapitalisme, maria. Free from democracy and free from CIVIL rights.

  Als ze die jongen afgevoert hebben, maria, is daar iemand voor verantwoordelijk. De rechter beslist, maar de staat voert uit. En de staat legt wel voor minder een uitspraak naast zich neer. De oorlog in Irak is nog niet voorbij, men heeft er een militair belang bij om deze jongen te verhoren, USA style.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 28 januari 2007 @ 17.50 uur

 129. @ Paul (105):

  Alles goed en wel, maar het was wel wat dapperder en eerlijker van D66-er Bert Bakker geweest, als hij het e.e.a. had gezegd toen hij nog Tweede Kamerlid was. Nu lijkt het wel erg op natrappen.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 28 januari 2007 @ 18.00 uur

 130. @ Rob de Kuster (124);

  Laat ik nu juist al met de hond hebben gewandeld en gefitnesst voordat ik deze persoonlijke grievendiscussie las!
  Ik ben het met je eens, dus zeg daarover niets.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 28 januari 2007 @ 18.11 uur

 131. @ Rob de Kuster (126):

  Voor zover ik weet is Wesam al D. inderdaad naar de VS gebracht. Hij zal daar terecht staan wegens “terroristische activiteiten”. Ik houd mijn hart voor hem vast, want in de hysterische contekst van de VS valt het niet mee om een goede en adequate verdediging te voeren, om maar te zwijgen over de mogelijke strafmaat.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 28 januari 2007 @ 18.15 uur

 132. @127 Olav. Het frusteert en demotiveert als je beperkt wordt, ik kan daar slecht tegen. Ik heb overigens al een tijdje best veel extra last heb ik gemerkt als je dit begrijpt, da’s heel vervelend. Ik ga nog naar de jouw aflevering kijken en wellicht nog 1 poging wagen!Ik zal het wel niet kunnen laten, toe maar!
  Groet!!!

  Reactie door maria — zondag 28 januari 2007 @ 19.09 uur

 133. Rob de Kuster

  Beroerd als het is heeft Hirshi Ballin heeft toestemming gegeven.
  Hij is dus al weg. Verder heb ik dit nog niet uitgezocht.
  groet

  Reactie door maria — zondag 28 januari 2007 @ 19.11 uur

 134. Beste mensen, na ook langdurig een frisse wat vochtige neus en meer gehaald te hebben bedacht ik mij onderussen hoe echt jammer het is dat er met BBR geen nieuwe frisse politieke wind door Nederland zal gaan waaien.
  Het neo liberalisme en de libertarier is qua politieke tijdsgeest al lang op z’n retour.
  Met een stoffige toekomst zoals BBR te bieden heeft blijven we ouderwetse stof happen. De normen en waarden kretologie zijn daar alleen maar een denkmantel voor.
  Jammer is dat toch voor een land als Nederland dat wel vooruitstrevend, zelf denkend en sociaal kan zijn!

  Reactie door maria — zondag 28 januari 2007 @ 19.52 uur

 135. @ pool, 125.

  Ik weet het, ikzelf vind het “beleid” dat Balkenende de afgelopen jaren heeft gevoerd ook barbaars en onmenselijk, en ikzelf verwacht ook niet dat een samenwerking met CU en PvdA hier wat aan verandert, en zodra blijkt dat onze verwachtingen waar blijken, superhard oppositie voeren!!, maar stel nou dat er perongeluk toch iets goeds uitkomt,, dan waren we te snel met de kritiek.
  Ik snap dat bijna niemand geloofd dat er iets goeds uit komt (ikzelf ook niet), maar ondanks dat, lijkt het mij beter om te wachten met het afwijzen.

  Reactie door M1arco — zondag 28 januari 2007 @ 21.26 uur

 136. @135
  Zo heb ik een keer paar jaar onder een bananen boom gezeten met de gedachte er moet een keer een rechte banaan aan de boom groeien.
  Werd niks ,om gehakt die boom.

  Reactie door De Hakker — zondag 28 januari 2007 @ 23.31 uur

 137. @ 135 M1arco
  Is het niet zonde van de tijd die daar aan besteed gaat worden, die tijd kan ook gebruikt worden om eens een echt kabinet te vormen, een kabinet die ook de steun van de kiezers en de rest van het volk krijgt.
  Maar goed ik respecteer je mening, maar ik blijf het zonde van de tijd vinden omdat het tijd wordt dat er weer eens gewerkt wordt daar in Den Haag, er is nog veel troep van de VVD op te ruimen.

  Reactie door Pool — maandag 29 januari 2007 @ 0.16 uur

 138. Volgens mij tekent er zich een patroon af. Als je de Engelse newszenders opzet hoor je de ene na de andere politieke blunder. En dat al een geruime tijd. Ook in de USA is men nou niet bepaald onder de indruk van president Bush politiek expertise. Zo ook in Nederland de ene blunder na de andere. Zijn er geen TBS’ers op de vlucht, dan ligt minister Verdonk in een kramp over de informatie die wordt verstrekt bij deportaties of presenteert onze vice PM Zalm het om op te roepen tot burgelijke ongehoorzaamheid. Zelfs een PM die geen verantwoording wil afleggen mbt een oorlog in Irak die op leugens was gebaseerd.

  Liberaal kapitalisme streeft naar een terug tredende overheid waarbij het bedrijfsleven de rol van de overheid overneemt.

  Volgens mij zijn al deze blunders geen blunders, ook niet de uitzetting van Wesam. Dit wordt met opzet gedaan om de rol van de overheid terug te dringen.
  Hier zit een strategie achter.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 29 januari 2007 @ 0.22 uur

 139. Ik citeer:

  @120 van Gloria;
  Ik vind je reactie door en door leugenachtig, wantrouwend en verdachtmakend. Ik mis iedere vorm van integriteit. Je voert een ware lastercampagne en de intolerantie van jou krijgt Stalin-achtige kantjes.

  Je haalt mensen onderuit en speelt op de persoon.
  Er is een grens en die heb je in @108 zwaar overschreden…….

  =======
  Nou beste Gloria, die heb je bij mij al heel lang overschreden,dat jij het lef hebt om uitspraken te doen aan mijn adres waar jij jezelf schuldig aan maakt en hebt gemaakt en dat zelf niet eens door hebt, is wel héél èrg triest!
  Jij denkt hier alles te kunnen zeggen.
  Zodra mensen het niet met je eens, denk jij dat je deze mensen voor oud vuil uit kunt maken, maar besèf goed beste Gloria, als je je zelf aan bepaalde zaakjes schuldig maakt, kun je weleens wat terug verwachten.

  Maar zoals alwéér blijkt, kun jezelf niet incasseren.
  Hangt alles op aan onze liefhebbende jesus en verdraagzaamheid, wat een ieder mens moet respecteren, daar kàn ik dus alléén op zeggen, leer eens eigen verantwoordelijk te nemen voor je uitlatingen en beschuldigingen, probeer niet alles en iedereen met je mee te krijgen in je persoonlijke vete’s met mensen waar jij de pest aan schijnt te hebben.

  Leer zelf eens anderen te respecteren en laat een ieder in zijn waarde.
  Mijn uitvallen aan jouw adres heb je aan jezelf te danken want verdraagzaamheid schijnt jou nogal vreemd te zijn als men het niet je eens is.

  =======

  Nog een citaat @123 van Rob de Kuster,
  Ga je nu net zoals Madelief het op de persoon spelen?
  Persoonlijke aanval haalt de discussie onderuit.
  =========
  Nou beste Rob en Gloria voor jullie beiden; ik zou zeggen, lees alles eens even goed door en dan met name:

  @69 van beppie met het denigrerende madeliefje
  @80 van Gloria dit stukje verwijst met toebedekte katten via via naar een eerder bijdrage van Madelief.
  @86 van Gloria
  @88 van maria
  @93 van Rob de Kuster
  @98 van carla
  @99 van eerst nadenken
  @101 van carla
  @106 van beppie

  En dan durven jullie het te hebben over persoonlijke aanvallen?
  En het omlaag halen van de discussie?

  Alle “nummers” die ik hier heb opgenoemd staan vol met directe en indirecte persoonlijke aanvallen.
  Puur georganiseerd door een bepaald clubje en gericht aan één persoon.

  En wie verder die Madelief mag zijn, dat interesseseert me géén éne moer, ik kan er alleen maar van zeggen dat ze hier een zéér waardevolle inbreng levert op het log, door velen hier wordt gewaardeerd, hier sinds lange tijd een graag geziene gast is ook door mij.
  En dan hebben jullie me nu dus zover gekregen dat ik het voor Madelief opneem, omdat jullie zeer onterecht bezig zijn.

  Eigenlijk is jullie manier van doen te mìn voor woorden om hier nog verder op in te gaan, maar realiseer héél goed,
  WIE ZAAIT, ZAL OOGSTEN!!!!!
  Steek eerst maar eens de handen in eigen boezem.
  En de uitlatingen verder aan mijn adres, och…, dat vertelt meer over jullie dan over mij.

  Reactie door bijdehandje — maandag 29 januari 2007 @ 12.47 uur

 140. Rob de Kuster, Gloria, carla, bijdehandje, beppie, maria

  Beste vrienden ik vind het heel erg dat er nu zo’n (voor mij alle zeer dierbare mensen op deze blog) sfeertje onstaat van nietes/welles, het sfeertje van elkaar afzeiken,.. (ik weet niet hoe ik het anders moet neerpennen) ik heb het hier altijd leerzaam gevonden en dat vind ik nog steeds om hier met jullie weleens van gedachte te wisselen, ondanks dat ik ook weleens raak uit de hoek kan komen en soms onterecht mensen beschuldigd of beledig, maar de tijd dat ik hier op deze blog zit heb ik altijd (in alle reactie van jullie naar elkaar toe), toch respect voor elkaar kunnen terug vinden.
  Heelaas is het op dit moment wat minder of de aandacht voor elkaar ontglipt een beetje maar laten we niet vergeten dat we elkaar nodig hebben want je weet nooit met wat voor een situatie we met z’n allen of individueel voor komen te staan.. ik kijk even terug naar December 2006 waar het voor onze ..iew op dat moment niet zo lekker ging … toen waren we met z’n allen een eenheid om hem te helpen ondanks dat er ook al eens op elkaar gemopperd werd.

  Het zou belachelijk voor woorden zijn om vaarwel te gaan zeggen en dat je deze weblog de rug toekeert, vergeet niet dat het niveau van deze blog zeer hoog ligt en dat wij dat allen gezamelijk daaraan ons steentje hebben bijgedragen, maar dat ook nieuwkomers zich thuisvoelen hier en niet denken waar zijn we in terecht gekomen.

  Ik begrijp als geen ander dat het soms moeilijk is je emoties te bedwingen en dat dit zich uit door hier rake klappen uit te delen, maar in principe hebben we allemaal het hart op de juiste plaats en dat laten we ook allemaal spreken.

  Dus beste vrienden laat dat beetje respect wat we naar elkaar nog hebben koesteren, zonder een blad voor de mond te nemen.

  Ach en denk maar zo dat de tijd de wonden wel weer heelt en laten we ook maar een beetje aan elkaar denken als we weer eens op elkander reageren.

  Kunnen jullie het nog volgen, ik weet nooit goed hoe ik met dit soort situaties moet omgaan en hoe ik het moet neerpennen.

  Reactie door Pool — maandag 29 januari 2007 @ 14.22 uur

 141. @34. wat wil je dan? cda en vvd weer bij elkaar? alstublieft niet,zeg. dat de SP in jouw ogen de fout in is gegaan in Amsterdam, zegt nog niets over de landelijke SP.moet het cda aan blijven modderen met z’n A-sociaal beleid? nee, dan stem ik liever 10x SP dan 1x cda of pvda.

  Reactie door maayke jong-doppen — maandag 29 januari 2007 @ 15.04 uur

 142. Já Pool ik snap nog héél goed hoe je het bedoelt en dat is wat ik dus al verschillende keren heb aangegeven.
  Het persoonlijk afzeiken van één bepaald iemand, door meerdere personen, hoe staat een nieuwkomer hier tegenover.
  Heb al vele malen gezegd, laat een ieder in z’n waarde, maar voor menigéén schijnt dit niet mogelijk te zijn, ondanks dat ze denken heel sociaal te zijn, maar ondertussen.
  Ieder mag z’n mening hier neer zetten en als deze niet de mening van een ander is dan is het nog niet gerechtvaardigd om iemand aan te vallen en zeker niet onderbouwd en met een hele kliek tegelijk.
  En als ze dat niet kunnen/willen begrijpen dat krijgen ze van mij een koekie van eigen deeg.
  Van nature ben ik een héél vredelievend mens, maar het kan té vèr gaan, zoals jezelf ook al eens richting carla hebt aangegeven.
  En wat ik hierboven op dit topic vind, zijn over het algemeen ongenuanceerde aanvallen op Madelief. Puur en alléén om dat ze te belazerd zijn om ze goed te lezen.

  Fijne dag verder Pool en maak je niet druk, ik red me wel en voor wat de rest betreft aan kritiek aan mijn persoontje, ook ik heb recht op vrije meningsuiting, dus lap ik het aan mijn laars.

  Reactie door bijdehandje — maandag 29 januari 2007 @ 15.20 uur

 143. @139.Bijdehandje
  Uw verontwaardiging is ter kennisgeving aangenomen. Of deze terecht is laat aan een ieder voor zichzelf om te beslissen. Mijn vermogen om tekst te begrijpen functioneert verder prima, Bijdehandje. Ik zal er verder niet op in gaan. Ik ga er vanuit dat men emoties heeft kunnen uiten en hoop dat we daarmee terug kunnen naar een meer inhoudelijke discussie.

  @140.Pool
  Ik heb het hier al een keertje voor gesteld, Pool. Om buiten een wandeling te maken en een frisse neus te halen.
  Dat lucht op.
  Daarna kunnen we hopelijk terug naar een discussie op inhoud.
  In elke discussie kunnen emoties hoog op lopen, dat is niet meer dan menselijk. Ik hoop dat daarmee ook de druk van de ketel is en we weer terug kunnen naar een zinvolle discussie. Meningen verschillen nu eenmaal en dat is ergens maar goed ook. Daar kunnen we allemaal iets van leren.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 29 januari 2007 @ 16.13 uur

 144. @41 Pool Begrijp je heel erg goed en het zit me ook helemaal niet lekker, als ik iemand
  bewust of onbewust gekwetst heb, dan biedt ik daar nu openlijk mijn excuses voor aan.
  Het is in ieder geval sowieso niet mijn bedoeling om hier iemand weg te jagen, want zo zit ik niet in elkaar. Mijn eerste reactie op dit topic kwam recht uit mijn hart
  op dat moment, de gevolgen daarvan heb ik helaas niet kunnen overzien; dat betekent voor mij dat ik in ieder geval gas terug moet nemen.
  Groetjes.

  Reactie door beppie — maandag 29 januari 2007 @ 16.29 uur

 145. Wat mij betreft heb ik 1 keer gevoeld op Madelief persoonlijk te reageren gezien zij een misvatting over mij had opgevat en daar direct en indirect weer mij bij betrok.
  Ik heb antwoord van haar gekregen, dank je Madelief, klaar dus. Mijn betrokkenheid in deze gaat niet verder dan dat.
  Op naar interessante uitwisselingen, meningen en discussies en… op 7 maart!
  Met groet,

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 17.28 uur

 146. @127 Olav Ik heb je laatste geplaatste aflevering met veel plezier gelezen en kon het niet laten een vervolg te schrijven. Ik kijk nog onder welk topic ik deze probeer te plaatsen. Ik hoop voor een ieder die een beetje humor en satirische verluchting kan waarderen en er aan wil bijdragen, dat de mijne weer wel geplaatst mag worden.

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 17.33 uur

 147. @138 Rob de kuster.
  Ik geloof ook niet zo erg in alle blunders, Het is ook politiek aanvaard geworden te achteraf openljk zeggen dat je ergens over gelogen hebt, niet alles verteld hebt of het niet goed genoeg wist. Daarmede is de ‘blunder’ geklaard. De burger is onmachtig en aanvaardt het.
  Zie ook weer weer uitzetten Irakase Nederlander Wesam D naar de US. Je schaamt je dood en je kan niets.
  Misschien weet Ellen meer van de aanloop hier naar toe?

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 17.45 uur

 148. Er zou een actiegroep voor Wesam D moeten zijn, god weet wat hem te wachten staat en Nederland die met haar mensenrechten dit maar goed vindt. We wisten het niet echt toch?

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 17.48 uur

 149. Sorry voor nog reactie: En Balkenende mag weer eindverantwoordelijke worden voor de uitzetting van Wesam B.
  Wellicht heb ik onze oppositie of de media daarin gemist. Wie weet er meer?

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 18.07 uur

 150. En zo, lieve weblogkinderen, kwam er toch weer een vredige sfeer. Want het eerste vogeljong was al weer geboren, de vogeltjes bleven ‘s nachts al maar doorfluiten, de bloemetjes (waaronder madeliefjes) gingen hun kopjes al weer opsteken….Zoals ze in dat verre Engeland, aan de overkant van de zee, zeggen: spring is in the air…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 29 januari 2007 @ 18.29 uur

 151. @Nou nou Olav,spring was toch al veel langer in the air? Mijn geraniums gingen al weer bloeien!

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 18.49 uur

 152. Nederlandse terreurverdachte voorgeleid in VS

  Uitgegeven: 29 januari 2007 17:52
  Laatst gewijzigd: 29 januari 2007 18:01

  WASHINGTON – De Nederlandse terrorismeverdachte Wesam al-D. heeft maandag voor een federale rechtbank in de Verenigde Staten verklaard niet schuldig te zijn aan een poging tot het plegen van terreurdaden in Irak.

  Nederland droeg Al-D. zaterdag over aan de Amerikaanse autoriteiten, die hem verdenken van betrokkenheid bij een aanslag op Amerikaanse militairen in Irak in 2003.

  Reactie door maria — maandag 29 januari 2007 @ 19.01 uur

 153. @136,
  De Hakker, dan heb je zeker je mond gehouden en niet genoeg “geluld”?
  Balkenende c.s. weten toch ook alles recht te “praten” wat krom is??
  Misschien hadden die onder de boom moeten gaan zitten, maar helaas..jij hebt de bekende bijl alweer ter hand genomen.

  Reactie door ToN — maandag 29 januari 2007 @ 19.27 uur

 154. Beste mensen, zo te merken is de rook aan het optrekken van het battlefield.
  Jammer, van de verspilde energie, ik kan begrijpen dat de druk soms van de ketel moet en vooral zij met en kort lontje gaan hun gevoelens tenbuiten. Eens heb ik gezegd Gloria je bent een beste meid, dat zeg ik nooit op een uiting van nu, want nu is geen gisteren en ook geen eergisteren maar Gloria is een beeld dat zij brengt en dat moet je respecteren. Dat geldt ook voor Madelief, ik heb weleens contacten met haar gehad buiten deze weblog, ook zij is een prima meid, en al diegenen betrokken bij deze meningsverschillen zijn beste mensen.
  Jaren en nog eens jaren geleden heb ik mij voor gehouden, Henk je bent voor geen belediging vatbaar, maar probeer de mensen te overtuigen dat er een verschil zit tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Dat wil niet zeggen dat je een mening onder stoelen en banken weg gestopt dienen te worden want daar doe je deze weblog geen goed aan. Hoe was het ook weer, schelden doet geen zeer maar slaan des te meer. Wees blij dat wij een SP weblog hebben en waarop je bevindingen kwijt kunt. En als je tijd over hebt, ga een boek lezen van Sidney en Beatrice Webb, “Het verval der kapitalistische beschaving” het is wel uit 1923, maar er is nog een hele weg te gaan.

  Reactie door Old Henk — maandag 29 januari 2007 @ 20.12 uur

 155. @154 Old Henk,

  Voor zover ik kan inschatten ben je een redelijke vent en ik begrijp even niet wie je met dat korte lontje bedoeld, mocht het op mij slaan dan moet ik je zeggen dat je je vergist.
  Ik kan zeer, zéér veel hebben, ben van nature ook héél geduldig en vooral sta ik open voor een mening van een ander.
  Maar er is één ding wat ik verafschuw en dat is achterbaks gekonkel onder bloggers om iemand de grond in te trappen.
  Ook iets wat ik in vorige items heb gemerkt aan mijn adres, je gaat met één ppot door het leven en dat wordt zelfs in twijfel getrokken.
  Laag vind ik zo iets.

  Het lijkt wel op een schoolplein, als ze alleen zijn durven ze niets, maar als er op bijval kan worden gerekend, nou reken maar dat ze ervoor gaan.
  Dat was vroeger zo en dat gebeurt nu nog steeds.
  Ik noem het hier gewoonweg internet-terreur, misschien een zwaar woord, maar het schoolplein was vroeger voor sommigen ook zwaar.
  Zie nog weleens programma’s met mensen dik in de 60 die van hun schooljaren nog steeds rondlopen met de trauma’s die ze daar hebben opgelopen.
  Als ik zie hoe mensen (goeie mensen) door een hele groep de grond in worden geboord, om NIETS, maar alléén omdat ze dingen niet begrijpen, dan gaat bij mij toch ook even het knoppie om.

  Ik ken de bewuste Madelief verder helemaal niet, heb er ook totaal geen behoefte aan om buiten dit log contacten te onderhouden met medebloggers, (k’heb zat aan m’n kop) maar wat hier gebeurde ging mij veel te ver.
  Dat is geen beschaving meer.
  Ik hoop dat je dat mijn standpunt in deze kunt begrijpen.
  Ik les de stukjes van Madelief graag, maar je moet er even voor gaan zitten en já soms zijn ze aan de lange kant, maar wat maakt dat uit?
  Het gaat toch om de boodschap die erin verpakt is?
  En vaak, héél vaak heeft ze het gewoon goed ingeschat. En belangrijker nog, ze zijn positief!
  Kan een ander hier niet tegen of ze vinden deze bijdragen te lang naar hun zeggen, dan moeten ze het maar overslaan, maar niet met dit soort persoonlijke aanvallen komen.
  Dat vind ik ronduit laag!
  Henk, fijne avond verder.

  Reactie door bijdehandje — maandag 29 januari 2007 @ 21.07 uur

 156. Lieve Madelief.

  Ook ik werd genoemd in het lijstje van # 139 Bijdehandje.
  Maar mijn berichtje was gewoon bedoeld als humor en niets meer.
  Ik lees je stukjes altijd als ik tijd heb, maar, dat geldt voor alle bijdragen.

  Ik wilde hierop toch nog even reageren want hierna verdwijn ik defensief uit de ether.
  En dit heeft alleen maar met de relatie tussen de SP en mij te maken en haar weblog beleid maar zeker niet op de kritiek die ik krijg op mijn bijdragen.

  Gewoon doorgaan meisje.

  Reactie door Eerst nadenken — maandag 29 januari 2007 @ 21.24 uur

 157. Beste bijdehandje, ik heb twee namen genoemd.
  Je mag van mij aannemen dat ik een hekel heb aan namen noemen en houd het meestal in zijn algemeenheid. Tenzij iemand probeert de SP in een kwalijk daglicht te stellen dan wordt mijn lontje te kort. Dus niets aan de hand laten wij als SP maten door het leven gaan en de strijd daar leggen waar die nodig is.
  Een goede avond. Gr. Henk.

  Reactie door Old Henk — maandag 29 januari 2007 @ 22.23 uur

 158. @157 Old Henk

  Oké Henk, we gaan ervoor, gesnopen, over en uit.
  Ook jij verder een fijne avond.

  Reactie door bijdehandje — maandag 29 januari 2007 @ 22.40 uur

 159. @155
  Bijdehandje, ben het helemaal met jou eens, heb (in mijn jeugd) dezelfde soort ervaringen en daarom ben ik gewoon stronteigenwijs en zeg ik gewoon wat IK vind en dat doe ik op MIJN manier! Ik vind ook dat iedereen hier op zijn/haar eigen wijze een eigen mening mag verkondigen..Maar dan wel zonder anderen tekort te doen of te veroordelen, want ieder doet dat gewoon op zijn eigen/haar manier..Ik heb daar geen moeite mee, ik lees de berichten van Gloria met plezier en tegelijk lees ik de bijdrages van Madelief (of wie dan ook) met evenveel plezier…Ik vind de bijdrages van Madelief doorgaans ook nogal lang, maar dat hoort bij de stijl van schrijven en ik kan ze altijd wel waarderen..En als ik die niet wil lezen, dan kan ik ze toch gewoon overslaan? Ik heb het al es eerder gezegd en kan het alleen maar herhalen, elk “vogeltje zingt zoals het gebekt is” en dat moeten we zo houden! En als Gloria het op haar manier doet, dan vind ik dat best en dat moet kunnen..Maar ook de proza van Madelief (voor mijn gevoel lijken het zelfs soms gedichten of bijna muziek) kan ik evenzeer waarderen, ik lees het in elk geval altijd en met plezier!

  Reactie door ToN — maandag 29 januari 2007 @ 23.24 uur

 160. Olav: geschreven maar niet mogen plaatsen.

  Reactie door maria — dinsdag 30 januari 2007 @ 22.09 uur

 161. Dames en heren

  Zullen we nu weer doorgaan met waar het op dit log nu echt om gaat?
  En het gekissebis achterwege laten?
  Het gaat nu om de campagne voor de verkiezingen, ik zou zeggen: zand erover en laten we die Balkenende op de korrel nemen, want dat is de man die de nederlandse kiezer in zijn hemd laat staan.

  Reactie door Dummydum — woensdag 31 januari 2007 @ 12.40 uur

 162. @161 mijn @160 was aan Olav om te zeggen dat hij kan proberen om door te gaan met schrijven maar ik niet verder bij kan dragen aan de satire over de geheime informatie die wij schreven, omdat mijn aflevering opnieuw niet geplaatst is. Geen gekissebis dus.
  met groet,

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 13.38 uur

 163. @ Maria (162):

  Misschien lukt later nog één afsluitende tekst.

  Overigens doelt Dummydum (161) niet op jou, maar op de heftige discussie boven met al die persoonlijke grieven.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 januari 2007 @ 16.14 uur

 164. En wat is er dan mis met een aanslag op Amerikaanse militairen in Irak?

  Reactie door ook jan — woensdag 31 januari 2007 @ 19.19 uur

 165. 139, bijdehandje ik heb jou bijdrages op dit item zitten lezen maar jij slaat pas echt alles.

  Wat zit je toch te peuren man, laat iedereen zijn zegje doen en verwijt mensen geen dingen waar je je zelf het meest schuldig aan maakt.

  Reactie door carla — donderdag 1 februari 2007 @ 18.23 uur

 166. Wat heb jij voor je hoofd?
  Gewapend beton?
  Lees je eigen bijdragen nog even door, alléén een ander afkatten en niets inhoudelijks, alléén meeloperij.
  Heb je eigenlijk wel een eigen mening?

  Reactie door bijdehandje — donderdag 1 februari 2007 @ 19.47 uur

 167. De SP is gewoon flink te kijken gezet,van jullie mogen even mee praten maar luisteren doen we niet;En zeker niet wat het volk wil.
  Laten we met z’n allen op 7 maart de politiek eens wat laten horen.Een sterke SP in de eerste kamer kan nog veel betekenen.

  Reactie door Adrie — vrijdag 2 februari 2007 @ 18.40 uur

 168. @167 Adrie,

  Zo is het Adrie,
  Een sterke linkerhand in de kamer kan dan eens goed controleren wat de “rechtse” hand bekokstooft.
  We gaan ervoor, wat jou!

  Reactie door bijdehandje — vrijdag 2 februari 2007 @ 20.31 uur

 169. @ 167 @ 168 Adrie en bijdehandje

  Inderdaad laten we onze energie gebruiken om
  op 7 maart toch weer als grootste winnaar uit de bus te komen.
  We gaan er zeker voor.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 februari 2007 @ 16.57 uur

 170. @167.Adrie
  Integendeel. Ik denk dat juist het CDA en PVDA in deze verkiezingen te kijk zijn gezet. Tenslotte hebben zij zich van hun slechste kant laten zien.

  Je vraagt jezelf als kiezer af of je als overheid nog verder van de kiezer verwijderd kunt geraken.

  Maar ik geef je wel gelijk in dat we als SP de komende weken ons beste beentje voor moeten zetten om op 7 maart een goed resultaat te behalen. Dat is belangrijk.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 3 februari 2007 @ 17.10 uur

 171. Goede kernachtige uitspraak voor de SP om de campagne mee door te gaan. Goed gedaan!

  Reactie door Niels — maandag 5 februari 2007 @ 2.33 uur

 172. eerste flyerdag in het centrum van den haag voor mij! Wat super om dit te doen. Sommige mensen willen niks van ons weten, maar velen nemen een folder en een praatje aan.

  zet m op allemaal die nog komende dagen folders gaan verspreiden etc!

  Reactie door jeanine — zaterdag 17 februari 2007 @ 16.02 uur

 173. Jan ze kunnen steeds moeilijker om ons heen [Kok bekeek je nog niet eens]Bos is gladder en uitgekookter,pas op voor hem !
  Zou jij van Wouter Bos een tweedehands auto durven te kopen !

  Reactie door dirk — zondag 18 februari 2007 @ 0.35 uur

 174. In Etten-Leur(Noord-Brabant) hebben wij een lokale kandidaat voor de Provinciale verkiezingen op 7 maart: Anton Snel, kandidaat nr 16 (SP kieslijst Provincie Brabant).
  De campagne start op 21 februari, met o.a. op 3 maart deelname aan een plaatselijke politieke markt. Dit na het succes van onze deelname aan de vorige politieke markt, voor de tweede-kamer verkiezingen van 2006.
  Verder zullen we regelmatig de straat op gaan om mensen naar de stembus te bewegen, informatie en folders te verstrekken maar ook spreken we voorbijgangers aan om te bespreken wat ze belangrijk vinden of waar ze tegenaan lopen in het dagelijks leven.
  Eindelijk weer goede actie in Etten-Leur!!

  Reactie door Richard Groenendaal — zondag 18 februari 2007 @ 0.50 uur

 175. Hallo SP,

  wij gaan op 7 maart zeker op jullie stemmen,want een sterke SP is dan ook belangrijk.
  Ik ben van de week weer achter een, (nu niet meer) geheim agendapunt van rechtse partijen gekomen aangaande mijn provincie c.q direkte omgeving en dit politieke spelletje) MOET GESTOPT worden! Ik laat dit jullie nog weten.

  SP, Ga zo door , volgens mij is jullie motto ook dat eerlijk het langst duurt.

  Reactie door menno — zondag 18 februari 2007 @ 11.12 uur

 176. Mij verbaast het niet,pvda is allang geen sociale partij meer, het zijn pure opportunisten!

  Reactie door Ben tarici — zondag 18 februari 2007 @ 11.46 uur

 177. Hoi jeanine, zelf heb ik een keer voor ROOD in Amsterdam gefolderd ( normaal in een andere provincie) maar dit was een actie om mensen te waarschuwen tegen de verhoging van de huren als gevolg van de huurliberalisatie want het zou er bijna door gedrukt zijn! De reacties van sommige mensen!!! En de gezichten van sommigen..alsof ik vuil was! Vooral mensen die met veel tassen liepen en erg netjes gekleed waren en jongeren. Respect en normaal doen is niet voor iedereen gewoon. maar goed de SP heef de VVD ingehaald dus niemand kan meer om de SP heen!

  Reactie door cynthia — donderdag 22 februari 2007 @ 13.07 uur

 178. nu weet ik zeker dat ik bij de sp blijf ,ik vondt de sp bij de pvda wel in mijn straatje passen, maar nu wat een hielenlikkerij van bos.mijn punt is nu gehaald bij de sp

  Reactie door marjan — vrijdag 23 februari 2007 @ 21.47 uur

 179. Jammer dat de SP niet kon waar maken waar ze voor staan.
  Maar een ding is zeker ze zijn te vertrouwen en geen hielelikkers.

  Gaat zo door dan blijf ik ook bij SP

  Reactie door johan — zondag 25 februari 2007 @ 18.53 uur

 180. Hoi Jan,
  Heeft Oss ook een CDA Burgemeetser?

  Reactie door Ward Janssen — zaterdag 21 april 2007 @ 20.51 uur

 181. maus hangt vast vr.
  Fijne zondag,

  Groet rood,
  ondergetekende,
  Vandaag is rood, heeeej Marco B
  Ward Janssen

  Reactie door heb 2 nieuwe mooie beukskes erby — zaterdag 21 april 2007 @ 20.55 uur