Regeerakkoord B IV

Vandaag is dan het hele regeerakkoord wereldkundig geworden nadat eerder al het tweede deel was uitgelekt. Nu ik het helemaal gelezen heb, heb ik er een heel erg dubbel gevoel over. In twee opzichten.

Ten eerste: Dit akkoord hadden wij nooit voor onze rekening kunnen nemen. In november/december niet, en nu niet. Wij hadden het fors menselijker en socialer gewild en daarom wou het CDA ons er niet bij. De PvdA mocht wel meedoen, net als de CU. Het CDA wilde zich niet gesteld zien tegenover PvdA én SP. Als grootste fractie in de Kamer zou men dan veruit in de minderheid zijn in het kabinet. CDA, PvdA en CU hebben samen een meerderheid in de Kamer, zijn het inhoudelijk eens, en kunnen nu dus aan de slag.

Ten tweede: Het akkoord bevat zeker goede punten, maar tegelijkertijd ook punten die echt als asociaal zijn te typeren, zoals de gemene herkeuringen in de WAO en de plannen AOW’ers mee te laten betalen aan diezelfde AOW wanneer men besloten heeft eerder dan met 65 te stoppen met werken. Er is nog heel veel te doen voor de SP.

De gehele oppositie heeft vandaag in de Kamer laten weten dat men geen behoefte heeft aan een debat met de informateur morgen, iets waar CDA’er Verhagen om had gevraagd. De coalitiefracties willen het debat aangrijpen om over het akkoord te praten. De oppositie wacht daar liever mee totdat het kabinet rond is en er gedebatteerd kan worden met de ‘nieuwe’ premier, en de dan voormalige formateur, Balkenende. Dat debat zal naar verwachting over twee weken plaats vinden. De fracties hebben zo voldoende tijd om zich over alle zaken in het stuk intensief te buigen.

Hieronder de verklaring die de SP vandaag over het regeerakkoord heeft uitgegeven.

“De teneur van het regeerakkoord is beter dan bij de voorgaande kabinetten Balkenende, maar van een omslag in beleid is geen sprake.” Dit concludeert SP-leider Jan Marijnissen na lezing van het regeerakkoord. “Er worden soms fraaie ambities uitgesproken, bijvoorbeeld aangaande wijken met veel problemen. Maar als het er om gaat hoe die doelen te bereiken, blijft men vooral voortgaan op de bekende weg. Zo zie je dat nog steeds wordt ingezet op marktwerking in de zorg, daar zien we absoluut geen trendbreuk. Premier Balkenende verlegt een aantal accenten, maar blijft op de grote lijn toch vooral koersvast.”

“Er staan doelstellingen in het akkoord die ook de onze zijn, bijvoorbeeld ten aanzien van kleinschalige scholen en verpleeghuizen, de wijken en bureaucratie. Met welke concrete plannen de ambities verwezenlijkt moeten worden, laat men echter in het midden. De SP zal de komende tijd op veel terreinen concrete, constructieve voorstellen doen om die mooie doelen te bereiken, en kritisch zijn wanneer voor verkeerde maatregelen wordt gekozen. Zo zullen wij de AOW-plannen resoluut afwijzen, want dat wordt een strafmaatregel voor mensen die eerder willen of moeten stoppen met werken. Daar zijn wij faliekant tegen.”

Ronduit teleurstellend is voor de SP de uitkomst van de onderhandelingen als het gaat om de herkeuring van WAO’ers tot 45 jaar, de deelname aan het JSF-project, de toekomst van de Europese grondwet, de onbeperkte hypotheekrenteaftrek voor de allerrijksten, de 30% loonsverhoging voor bewindslieden, de exorbitante zelfverrijking in de top van het bedrijfsleven en het onderzoek naar de aanloop van de Irak-oorlog. “Op al deze terreinen is het ‘recht zo die gaat’ en heeft de PvdA geen millimeter gewonnen. Dat valt mij ronduit tegen. En dat de no claim wordt ingeruild voor een eigen bijdrage is ook een Pyrrusoverwinning, want een eigen bijdrage is een bijna even slecht idee.”

Zeer verontrustend vindt Marijnissen dat er netto niets extra in de zorg wordt geïnvesteerd. “Neem de wijze waarop extra geld voor de verpleegzorg bijeen moet worden gebracht. Die investering zou vooral moeten worden betaald via een nieuw offensief om de efficiency te vergroten. Als er winst kan worden behaald door de bureaucratie aan te pakken: prima. Maar het mag niet gaan leiden tot meer ‘stopwatchzorg’ en een verdere ontmenselijking van de ouderenzorg, en dat gevaar dreigt absoluut met deze aanpak.”

“Balkenende IV is een kabinet waar niemand op zat te wachten. De SP zal uiteraard goede plannen steunen als die Nederland menselijker en socialer maken. Maar we zullen onze energie vooral gaan steken in het formuleren en aandragen van alternatieven.”

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 07 februari 2007 :: 19.03 uur

250 Comments

250 reacties

 1. Samen werken,Samen delen. Waar is de Christelijke geënte 3 eenheid: Samen Leven? Geen parlementaire enquête over Irak.
  Mis ik iets in de evaluatie?

  Reactie door maria — woensdag 7 februari 2007 @ 19.12 uur

 2. Wordt er überhaupt iets in dit land bruto geinvesteerd dan? Grote stappen vlug thuis, of anders alsnog verdwaald is het motto. Hoe de wind waait waait het jasje. De Geus, die grote roerganger van sociale zaken in NL weet daar alles van.
  Bukken en wegwezen!

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 19.17 uur

 3. Om eerlijk te zijn geef ik Premier Balkenende groot gelijk om niet met de SP en PvdA samen in zee te gaan. Het CDA zou hierdoor te links worden wat voor de CDA-stemmers niet te verantwoorden zou zijn. De PvdA en CU daarentegen zitten precies tussen de SP en CDA in, wat een realistischer kabinet zou zijn dan met de SP. Dit kabinet moet over het algemeen gezien worden als een breed gesteund kabinet die de verdeelt voor alle Nederlanders moet terug nemen; dus ook voor SP- en ook voor de PVV-stemmers. Jan Marijnissen blijft aub realistisch.

  Reactie door Jan — woensdag 7 februari 2007 @ 19.21 uur

 4. Is zijn Motto: OESO dus, Opgehoepeld en Secuur alles Onder het tapijt geveegd.
  Met medeweten van het gehele zo god het wil Gristelijke CDA

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 19.22 uur

 5. Frustrerend vind ik het. 25 zetels en niets in de pap te brokkelen. Hoop dat de oppositie wat uit kan vreten, maar om op het zelfde bankje te zitten als Wilders is pas echt balen. Hopelijk ia het niet besmettelijk!

  Reactie door erik — woensdag 7 februari 2007 @ 19.24 uur

 6. Wij zijn gewoon weer de klos komende 4 jaren.
  Krijgen we zometeen nog verplichte bijbelles.
  Of een bekeuring als we op straat spugen.

  wat me opvalt is dat ze het niet meer over het zoet en zuur hebben.
  Ze graaien het nu gewoon zonder aankondiging.

  Reactie door sander — woensdag 7 februari 2007 @ 19.26 uur

 7. @ 6. Sander
  over het verbieden om te spugen op straat ben ik het anders zeer mee eens (is zó onhygiënisch als de pest).
  En verhoging van de salaris van de ministers zou ik liever een lager salaris willen zien van topambtenaren, zodat de premier als hoogste ambtenaar, ook het hoogste ambt-salaris zou hebben.

  Reactie door Jan — woensdag 7 februari 2007 @ 19.30 uur

 8. 7 Jan.
  U komt zeker uit blaricum.

  Reactie door sander — woensdag 7 februari 2007 @ 19.40 uur

 9. @8 Sander. Nee, maar ik kom zeker niet uit China

  Reactie door Jan — woensdag 7 februari 2007 @ 19.43 uur

 10. 9 Jan.

  ik vermoede al dat je uit belgie kwam.
  ik wou het beschaafd houden.

  Reactie door sander — woensdag 7 februari 2007 @ 19.48 uur

 11. @ 3

  Kan je er zelf nog wel wijs uit worden met wat je hier neerpent, ik heb het 6 X gelezen maar begrijp nog steeds niet wat je wil zeggen.

  Reactie door Pool — woensdag 7 februari 2007 @ 19.51 uur

 12. Leg mij nou eens uit Jan,de vvd Rutte,het kwaad dat deze partij de afgelopen jaren samen met het cda heeft gebracht,deze vvd zou op de zelfde voet verder zijn gegaan en waarschijnlijk nog verder dan het cda.zit je gisteren bij nova,hebben jij en rutte al samen gebeld,zit samen nog wat te lachen en bedenkt zelfs een strategie.hoe kom je daar toch bij,in mijn beleving zou je met een grote boog om hem heen moeten lopen,zijn partij moeten verachten en bedenken dat de vvd de wortel is van het kwaad.dit is wat mij zo tegen staat,je maakt elkaar uit voor rotte vis en vrijdags bij de after party eet je nootjes uit het zelfde bakje.waar heb jij de vvd voor nodig? dat neo liberale denken dat haat jij toch,door alle marktwerking licht ons land op zijn rug.het spijt mij het te moeten zeggen,maar wat mij betreft was dit een slechte beurt

  Reactie door paul — woensdag 7 februari 2007 @ 19.57 uur

 13. sander, van wie graaien ZE? van jou?

  En WAT graaien ze dan dat jij zo boos bent.

  Reactie door carla — woensdag 7 februari 2007 @ 19.58 uur

 14. Sander, Jan heeft gelijk, ik snap ook jou uitdrukking graaien niet, denk jij niet dat deze mannen in het bedrijfsleven 3 keer zo veel kunnen verdienen, dus als ze willen graaien zouden ze het daar wel doen en niet voor zo’n armzalig ministersalaris, immers topambtenaren verdienen nog meer.

  Reactie door carla — woensdag 7 februari 2007 @ 20.06 uur

 15. Zie ‘Motto nieuw kabinet: “Bek houden en betalen”‘, op http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=3999 .

  Reactie door Cpt. Iglo — woensdag 7 februari 2007 @ 20.06 uur

 16. Graaien is eenvoudig weg dat alles pakken wat voor je voeten komt. in Algemeen Beschaafd Nederlands

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 20.09 uur

 17. Leve de V.O.C. dus

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 20.10 uur

 18. Het mooiste is natuurlijk, wanneer het niet opvalt. De marktwerking is jarenlang een hoedje geweest waaronder we alles veilig konden verstoppen ;-)

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 20.14 uur

 19. Maar hopelijk is het nu welhaast einde oefening. ?

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 20.20 uur

 20. Er valt n.l. inmiddels 50% van het Bruto Nationaal Produkt te besparen op politicie en managers.

  Reactie door Alex — woensdag 7 februari 2007 @ 20.23 uur

 21. Carla.

  ten eerste ben ik niet boos,want waarop moet je boos zijn.
  dit gebeurt toch al sinds we belastingen moeten betalen.
  Ik snap niet wat je met het verhaaltje over topambteenaren met mij te maken heeft.
  Geeft niet hoor,ik kan wel tegen een stootje.

  Graaien het woord wat ik gebruik ,is het juiste woord.
  Hoe kan je het anders kwalificeren,dan dat alles weer omhoog gaat.
  30% loonsverhogingen voor die kwakzalvers.
  Of niks doen aan de hypotheekrente aftrek.
  Of weer verhogingen op de tabak.
  die zorgverzekering is een melkkoe.
  Zelfde als de JSF.
  Laten we zeggen een witwasmachine.
  want zo druk je nederlandse euro’s in het failliete amerika.

  Reactie door sander — woensdag 7 februari 2007 @ 20.25 uur

 22. Ik heb het gevoel dat we verloren hebben beste Wao-ers en AOW-ers

  écht…ik ben er kapot van…

  een land dat zo trots was op juist de sociale voorzieningen…

  maar blijbaar draait het bij de heren B.B.R. om K.K.K. vertaald KAPITAAL KUT EN KERK

  Reactie door lo — woensdag 7 februari 2007 @ 20.26 uur

 23. Geachte mijnheer/mevrouw,
  Hartelijk dank voor uw bericht. Over de afspraken in de formatiebesprekingen met betrekking tot de WAO/WIA krijg ik veel vragen binnen. Ik kan door de grote hoeveelheid helaas niet alle e-mails persoonlijk beantwoorden. Ik hoop met deze e-mail alle vragen over de WAO/WIA en de formatie te kunnen beantwoorden.
  Voor de PvdA is de WAO/WIA een zeer belangrijk onderwerp in de formatiebesprekingen geweest. Onze grootste kritiek op het beleid van de afgelopen jaren is dat mensen die nauwelijks kansen meer hebben op de arbeidsmarkt geen goede inkomensbescherming krijgen. Anderen, die herkeurd zijn, krijgen wél een lager inkomen maar geen uitzicht op werk.
  Dat gaat nu veranderen. Op voorstel van de PvdA zijn er substantiële verbeteringen in de WAO en herkeuringen aangebracht. We hebben een akkoord gesloten met concrete verbeteringen. Zo is afgesproken dat het aantal mensen dat wordt herkeurd op basis van de nieuwe criteria met een derde (meer dan honderdduizend mensen) wordt verlaagd. Ook is afgesproken dat iedereen na de herkeuring passend werk moet kunnen vinden, onder andere via intensievere reïntegratie en brugbanen.
  De PvdA had ook kritiek op het feit dat de volledig arbeidsongeschikten in de WIA een uitkeringsverhoging zouden krijgen (naar 75%), maar volledige arbeidsongeschikten in de WAO, WAZ en Wajong niet. We hebben er voor kunnen zorgen dat ook de laatste groep een hogere uitkering krijgt van 75 %. Zo is de financiële positie voor meer dan een half miljoen mensen die arbeidsongeschikt zijn, verbeterd.
  Hieronder de antwoorden op de drie meest gestelde vragen over de WAO/WIA:

  Voor wie gaat de uitkering omhoog van 70 naar 75%?
  Voor alle volledig arbeidsongeschikten in WAO, WAZ en Wajong (dat zijn de mensen met 80-100 % arbeidsongeschiktheid) gaat de uitkering van 70% naar 75%. Ruim een half miljoen arbeidsongeschikten zullen als gevolg hiervan een hogere uitkering krijgen.
  Wie wordt er niet langer herkeurd volgens de keuringscriteria van na 1 oktober 2004?
  Op dit moment zijn mensen die op 1 juli 2004 50 jaar of ouder waren, vrijgesteld van de herkeuringen volgens de (strengere) keuringscriteria zoals die gelden vanaf 1 oktober 2004. Deze grens wordt verlaagd naar 45 jaar. Dus iedereen die vóór 1 juli 1959 is geboren, wordt niet langer herkeurd volgens deze keuringscriteria. Oudere werklozen hebben al weinig kansen op de arbeidsmarkt, en voor oudere arbeidsongeschikten geldt dat in nog sterkere mate. Dit betekent dat naar schatting meer dan 100.000 van de 350.000 mensen van deze herkeuringen worden uitgezonderd.
  Mensen die voor 1 juli 1959 zijn geboren en al herkeurd zijn volgens de keuringscriteria van ná 1 oktober 2004, krijgen een nieuwe beoordeling volgens de oude keuringscriteria.
  Hoe krijgen mensen na hun herkeuring weer uitzicht op werk?
  Na een herbeoordeling die leidt tot een lagere uitkering, moet iedereen erop kunnen vertrouwen dat er werk is dat past bij zijn of haar mogelijkheden. Om dit te realiseren, hebben we het volgende afgesproken:
  Mensen die na een herbeoordeling kunnen werken, hebben recht op ondersteuning bij het vinden van werk (reïntegratietraject).
  De bestaande tri-uitkering (aanvullende uitkering voor herbeoordeelde WAO’ers) wordt verlengd van 6 naar 12 maanden, voor wie meewerkt aan reïntegratie.
  Er worden brugbanen gecreëerd die kunnen worden ingevuld door herkeurde WAO-ers die ook na 12 maanden reïntegratie nog geen werk hebben gevonden. De brugbaan is een baan bij de overheid of (via een reïntegratiebedrijf en met loonkostensubsidie) in het bedrijfsleven. In deze doorstartbaan kunnen mensen geleidelijk wennen aan terugkeer op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld door geleidelijke opbouw van het aantal werkuren per week of aangepaste werkzaamheden).
  In samenspraak met sociale partners komen er meer mogelijkheden om de arbeidsmarktpositie van gedeeltelijk arbeidsongeschikten (- 35 %) te verbeteren. In dat verband wordt de no-riskpolis en de premiekorting voor werkgevers die gedeeltelijk arbeidsgeschikten in dienst houden of nemen uitgebreid.
  Dit is een substantiële verandering ten opzichte van het beleid van de afgelopen jaren is. We beseffen dat hiermee niet het gehele schattingsbesluit van tafel is, maar het is wel een heel eind in de goede richting. We hebben gezocht naar maatregelen die rechtvaardig zijn, maar ook uitvoerbaar zonder valse verwachtingen te wekken. Vanzelfsprekend zal PvdA er de komende jaren nauw op toe zien dat de keuringen zorgvuldig en met oog voor menselijke verhoudingen worden uitgevoerd, en dat de kansen op werkhervatting voor herkeurde WAO-ers ook daadwerkelijk toeneemt.
  Ook andere punten in het regeerakkoord dragen bij aan een substantiële verbetering van de positie van mensen met een WAO-uitkering. Bijvoorbeeld het afschaffen van de no-claim voor gehandicapten en chronisch zieken en de nieuwe participatiebanen die in overleg met sociale partners worden ontwikkeld. Ook een eerlijk inkomensbeleid en meer geld voor armoede-bestrijding, uitbreiding van de Wet gelijke behandeling chronisch zieken en gehandicapten, en het invoeren van een werkbonus dragen bij.
  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Jet Bussemaker
  Woordvoerder WAO/WIA
  Tweede Kamerfractie PvdA

  Reactie door paul — woensdag 7 februari 2007 @ 20.29 uur

 24. Ik heb SP gestemd en weet werkelijk niet wat ik moet denken van deze kabinetsformatie. Aan één kant ben ik blij dat er uberhaupt iets te formeren viel en aan de andere kant lijkt dit me zo’n slap aftreksel van wat de meesten mensen wilden. Heb ook zonder meer het gevoel dat wat de burger wil volledig genegeerd gaat worden en dat dit een groepje politici is die de kop in de grond steken voor wat werkelijk leeft.
  Ik had graag gehad dat jullie een kans hadden gekregen.

  Reactie door Maja — woensdag 7 februari 2007 @ 20.31 uur

 25. Longshot

  De PVV heeft niets te verliezen met VOOR een parlementaire enquete over Irak te stemmen. JM moet met Wilders praten.

  Met de PVDA heb je dan een meederheid VOOR.
  Als het iniatief vanuit de kamer komt, is het VOOR de enquete stemmen van de pvda fractie toch niet hetzelfde als het niet nakomen van het regeerakkoord.

  Krijgt Wouter toch nog waarvoor hij bij de formatie, naar eigen zeggen, zo hard voor heeft gevochten maar niet heeft gekregen :

  Een parlementaire enquete over Irak.

  Reactie door ACE — woensdag 7 februari 2007 @ 20.32 uur

 26. Het wordt wel te grof op dit log en dat mag niet in net gewilde woordenboek van de CU en gelijken. Bommetjes gooien mag wel.

  Reactie door maria — woensdag 7 februari 2007 @ 20.33 uur

 27. Lastenverzwaringen: Er komt een belasting op vliegtickets, opbrengst: 0,35 miljard euro.
  (Veel mensen aan de grensstreek nemen een buitenlands vliegveld)
  De BPM op auto’s wordt verhoogd, opbrengst: 0,15 miljard euro.
  (De ASO BAKKEN worden veel door het bedrijfsleven/leasers gekocht en deze BPM verhoging wordt gewoon fiscaal afgeschreven)
  Milieuonvriendelijke brandstof wordt extra belast: 0,35 miljard euro.
  (Meer tanken over de grens)
  Er komt een heffing op drankverpakking: 0,15 miljard euro.
  (Hier vinden de dranken fabrikanten wel wat op)
  De accijns op alcohol en tabak gaat omhoog: 0,20 miljard euro.(Meer shoppen over de grens en meer smokkel)
  De btw voor kermissen en attracties gaat naar 19 procent: 0,10 miljard euro.
  (Kermissen zijn nu al erg armlastig,gaan de exploitanten straks naar de gemeente (WWB)?)
  De algemene heffingskorting wordt niet gecorrigeerd voor inflatie: 1,2 miljard euro.
  (Ordinaire belasting verhoging)
  Bij elkaar zorgen deze maatregelen voor 2,5 miljard aan lastenverzwaringen.
  Lastenverlichtingen:
  De sociale premies worden verlaagd, voordeel: 1,2 miljard.(Sigaar uit eigen doos)
  Geld voor kinderen jeugd, en gezin (onder meer kinderopvang): 0,5 miljard.
  (Ten koste van alleenstaandende ouderen)
  Verhoging huur- en zorgtoeslag: 0,8 miljard.
  (compensatie voor aftrek voorgaande jaren)
  Totaal: 2,5 miljard.
  De CDA/PvdA/Chr.Unie alliantie heeft weer mooie konijnen uit haar hoge hoed getoverd en dat is zeker een salarisverhoging van 30% waard!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 7 februari 2007 @ 20.35 uur

 28. Ik gooi maar even een knuppel in het hoenderhok, met uw (aller) welnemen…

  Als leider van de grootste partij mocht Balkenende bepalen, dat de CU meer invloed heeft met 6 zetels dan de SP met 25. Dat is een dictatoriaal besluit geweest, maar wij noemen dat “democratie”. Nog steeds. Het ging lang goed, maar het is nu tijd voor bestuurlijke vernieuwing, lijkt mij. Er is momenteel, vind ik, sprake van een ongezonde willekeur omtrent de vraag, wanneer er naar de geest of de letter van regels en wetten moet worden geleefd.

  Maar goed, zo ver zijn we nog niet. Hopelijk vergis ik me, maar het onderstaande scenario lijkt me niet onwaarschijnlijk.

  Onder het mom van “het moet zorgvuldig gebeuren”, zal de kabinetsformatie nét even langer genoeg duren dan die twee weken, die ik op teletekst las.

  Het zal wél vóór 7 maart klaar zijn, maar het precieze moment zal zorgvuldig worden gekozen:
  - Bijtijds genoeg om mooie beloften door te laten dringen (en daarmee stemmen te genereren)
  - Laat genoeg om vóór 7 maart (nog) geen beloften te hoeven breken

  What can we do?

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 20.40 uur

 29. de drie g zijn weer bij mekaar,hou je hard maar vast,nu wordt alles uit de grote? g gedaan,inclusief landveraad,martelen doorsluizen van terror verdachten,oorlog voeren.en burger pesten daar staat immers die g van HUN voor.
  (de g,ees?,zie in wat voor nest ze zijn uitgebroed)

  Reactie door ad — woensdag 7 februari 2007 @ 20.43 uur

 30. Een opmerking : Balkenelende bedoelde met “Samen “Niet met het arbeidersvolk , maar met de Drie wijze : Drie Chrislelijke Ik-ers , die hun kont gekeerd hebben naar het groot-kapitaal : lekker verwennen door drie gangmakers voor Top-criminelen die bedrijven en overheden saneren ten kosten van de werkgelegenheid en daarvoor 0-100% bonus extra krijen ten opzichte van hun Toploon .
  Verwacht dus niets : mooi dat de jongeren tot 27 jaar een inkomen krijgen en waarschijnlijk zullen gaan zwerven : enige garantie is een opleiding met veel tegenzin doen om daarmee een studie-finaciering te kunnnen binnenslepen : voor hen die niet zo beleerd zijn is het jammer ; mogelijk kunnen zij voor een laag loontje ergens werken in concurentie met Oostblokkers .

  Reactie door Fred — woensdag 7 februari 2007 @ 20.44 uur

 31. Positief
  RTL nieuws
  Ruim 60% van de Nederlanders is zeer positief over de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie. Een kwart is uitgesproken negatief. Vooral de eigen aanhang is blij met de coalitie, maar ook SP-stemmers (77%) zijn tevreden, evenals ruim 52% van de VVD-stemmers.

  Reactie door De Hakker — woensdag 7 februari 2007 @ 20.49 uur

 32. Mensen die op Wouter ‘ik zal niet dienen onder Balkenende’ Bos hebben gestemd, die mensen zullen dit niet leuk vinden.

  Mensen die hebben gestemd op het PvdA wat een onderzoek naar het hoe en waarom van de Nederlandse steun aan de illegale op leugens gebaseerde oorlogen van de U.S. in Iraq wilde zullen dit ook niet leuk vinden. Dat PvdA bestaat op eens niet meer.

  Dit is geen vreemde kabinetsformatie als je weet hoe de Christenen in Amerika massaal door Bush zijn ingepakt.
  Het is nu onze beurt om ingepakt te worden door leiders die steunen op de grote onwetende Christelijke meerderheid.

  Het schijnt dat de Europese Grondwet veel punten uit de Amerikaanse Patriot Act over neemt.

  Ik denk dat er weinig zal veranderen aan de voortgaande vercommercialisering en ontmenselijking van alle aspecten van ons leven zo lang dit kabinet van Balkenende Rouvoet en Bos er zit.

  Reactie door Koen — woensdag 7 februari 2007 @ 20.51 uur

 33. 22 edward.

  ALS ik vleugels had,kon ik vliegen.

  Reactie door sander — woensdag 7 februari 2007 @ 20.57 uur

 34. Ik stemde SP en werd zelfs lid !
  Nu, ‘n aantal maanden later, valt me op, dat het bedrijf wat “politiek” heet, een levendig bedrijf is.

  M’n wantrouwen over wat zich nu ontwikkelt is gebleven. M’n hoop op toekomstige deelname van de SP eveneens.

  De eerste stappen naar een socialer nederland zijn gezet en hoe de verdere stappen eruit zullen zien, weet nu nog niemand.

  De SP heeft een enorme achterban en we zullen nog meemaken, dat, indien er weinig terechtkomt van wat de CDA/PvdA/CU nu in petto hebben, de SP verder doorgroeit en juist daardoor steeds sterker wordt.

  De SP-wind waait nu nog matig tot vrij krachtig, maar neemt toe, naargelang de CDA/PvdA/CU-wind begint te luwen.

  Reactie door franslj — woensdag 7 februari 2007 @ 20.59 uur

 35. Men kan nu wel al gaan jubbelen ; maar zodra de nieuwe regering actief is , zal de VVD weer haar dominante positie gaan innemen in de oppositie en de SP proberen uit te schakelen , samen met de groep Wilders .

  Reactie door Fred — woensdag 7 februari 2007 @ 21.03 uur

 36. fransj Ik ben sinds de oorlog Irak lid van de SP geworden. Daarvoor had ik geen politieke betrokkenheid, ik vond het zinloos omdat het een pluche spel en onderlinge beroeps deformatie daarin is.

  Reactie door maria — woensdag 7 februari 2007 @ 21.08 uur

 37. De zorg , als het grote zwarte gat : miljarden euro’s verdwijnen daarin en laten de bureaucratie natuurlijk toenemen ;
  je meot dadalijk een advocaat aanstellen om nog geholpen te kunnen worden .
  In de basis-verzekering zitten niet zoveel “services” .

  Reactie door Fred — woensdag 7 februari 2007 @ 21.09 uur

 38. Ik vind dat je als SP moet erkennen dat het pure winst is dat de herkeuringen WAO voor mensen die op 1 juli 2004 ouder dan 45 zijn, is vervallen! Wat Jet Bussemaker in haar reactie hieronder zegt, dat deze groep 45-50 jarigen op de oude gronden zal worden herkeurd, lees ik niet in het coalitie-akkoord. Kunnen jullie of Jet Bussemaker zelf uitleggen hoe dit zit? Zwaantinus

  Reactie door Tinus Jeuring — woensdag 7 februari 2007 @ 21.13 uur

 39. En zoals gebruikelijk komt de enige rationele kritiek op het regeerakkoord van de SP.

  Reactie door Erik van Donk — woensdag 7 februari 2007 @ 21.20 uur

 40. Tweederde van de Nederlanders ziet de nieuwe coalitie zitten. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het ongemoeid laten van de hypotheekrenteaftrek.
  Zijn de mensen soms vergeten dat het ging om de aftrek voor de allerhoogste inkomens?
  Moeten de hele rijken dan echt nog een belastingvoordeel hebben? Wat fijn toch die solidariteit van de gewone man met de welgestelden! Zou het andersom ook zo zijn?

  Erik

  Reactie door erik — woensdag 7 februari 2007 @ 21.23 uur

 41. @franslj — woensdag 7 februari 2007, 20.59

  Daar heb ik niets aan toe te voegen, behalve dat het niet “vanzelf” zo zal gaan.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 21.25 uur

 42. @ 32 Erik

  Erik heb jij soms wat gehoord of gelezen over “armoedebestrijding” die de PvdA als ze zou gaan regeren meteen zouden aanpakken.

  Heb jij iets gehoord of gelezen over de verbeteringen m.b.t. de mantelzorg en verbeteringen m.b.t. tot de nieuwe WMO.

  Maar we kennen het voor de verkiezingen beginnen met liegen en dan na de verkiezingen net doen of je neus bloedt.

  Bos hangt weer van huichelarij aan elkaar en het CDA heeft met deze ommezwaai al weer bewezen dat kost wat het kost zal regeren, di zijn super pluchgeil.

  Reactie door Pool — woensdag 7 februari 2007 @ 21.34 uur

 43. Wat zijn ze weer origineel met die slogun hé?

  Ik denk overigens; dat de VVD best wel blij is eigenlijk met dit kabinet. Als ik zo bezie; dat weinig zaken echt veranderen onder de nieuwe kliek dus:…

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 7 februari 2007 @ 21.42 uur

 44. “Samen werken, samen leven”.

  De boodschap is duidelijk: wie niet kan werken, die hoort er niet bij.

  Er is nog steeds geen oog voor mensen die niet deelnemen aan het arbeidsproces, maar wel degelijk een bijdrage leveren aan de maatschappij.
  Ik ben benieuwd wat er gaat verbeteren voor de gezinnen. Vooral voor gezinnen met gehandicapte kinderen.

  Of nu eindelijk die jongeren de gevangenis uitkunnen richting psychiatrisch jongereninstituut.

  Of het onderwijs zich eindelijk beter gaat inrichten op de toenemende stroom kinderen en jong volwassenen met autisme spectrumstoornissen.

  Of de eigen betaling van noodzakelijke medicatie, die anderen gebruiken als zelfzorgmedicijnen, weer verdwijnt en of die medicijnen weer gewoon vergoed gaan worden.

  Etc etc.

  Ik ben eerlijk gezegd, heel erg blij met een zo enorm sterke oppositie.

  De term “het witte kabinet” moet absoluut de deur uit. Zo onschuldig is het allemaal niet.

  Reactie door Molly — woensdag 7 februari 2007 @ 21.45 uur

 45. Nou ik heb eindelijk een baan gevonden en ze willen me nog hebben ook voor 30 uur..dacht eindelijk uit de sociale te kunnen vanaf 2000

  Kom ik er vanmorgen achter dat mijn inkomen per maand voor 120 uren werken 750 zal gaan bedragen netto…bruto was het 1.120

  Dan zou ik met 120 uur in de maand schoonmaken nog steeds naar de voedselbank moeten…en nog steeds in de sociale zitten..

  Ben ik nu lui als ik dit niet zie zitten als alleenstaande moeder van 3 kinderen?

  Hoe kan het dat je met 30 uur in de week werken nog minder hebt als in de sociale?

  Welke vooruitzichten heb ik nu nog?

  Reactie door irena — woensdag 7 februari 2007 @ 21.47 uur

 46. Ik ben er niet mee eens dat het oneerlijk is dat de AOW wordt aangepakt. We hebben het hier wel over mensen met een zeer ruim aanvullend pensioen, dat zijn in het algemeen niet de mensen die SP stemmen. En je kunt wel geld uitgeven, maar je moet het natuurlijk ook ergens vandaan halen. Ik vind het een prima kabinet, en dat is voor mijn doen opmerkelijk omdat ik het CDA echt afgrijselijk vond, maar gelukkig zijn ze weer op het rechte pad gekomen. Hopenlijk houden ze dat vol de komende vier jaar. Verder zie ik zo’n grote verdeeldheid onder de oppositiepartijen dat ik niet verwacht dat de coalitie daar veel van te vrezen heeft.

  Reactie door KaRiN — woensdag 7 februari 2007 @ 21.47 uur

 47. Ik ben bang dat ze mijn wijk tot probleemwijk gaan bombarderen. Dat hebben de politici en vastgoed handelaars al eerder geprobeerd.Ze hadden een doorgaande weg nodig en ze wilden dolgraag dure koopwoningen bouwen dus in de media werd deze wijk ten onrechte als verloederd en verpauperd afgeschilderd. Het enkele verwaarloosde tuintje werd breed uitgemeten op de regionale tv.Wees waakzaam de subsidie voor wijkverbetering gaat naar de makelaars en vastgoedontwikkelaars en de bewoners moeten naar elders kleiner en duurder verhuizen naar een volgende ISV wijk…..verzet je hier tegen!

  Reactie door Willem — woensdag 7 februari 2007 @ 21.47 uur

 48. @ Irene,
  Ik weet niet wat voor baan je hebt, maar het lijkt mij wel erg weinig loon voor zoveel uren werken!

  Reactie door KaRiN — woensdag 7 februari 2007 @ 21.50 uur

 49. Jan je heb ook afgewacht wat er verder zou gebeuren wie wat zou bereiken je was net zo benieuwd als ik.
  Maar je heb verzuimt om deze coalitie niets in de weg te staan na dat je uit het proces ben getrapt. Je had onmiddellijk een motie in moeten dienen om alle WAO keuringen stop te zetten daar was een meerderheid voor,nu kan je 4 jaar wachten.

  Reactie door Henk — woensdag 7 februari 2007 @ 21.52 uur

 50. Waar is de VOC mentaliteit van Balkenende gebleven, laten we blij zijn.

  Reactie door lapper — woensdag 7 februari 2007 @ 21.54 uur

 51. @43

  Schoonmaken op een recreatiepark!

  Maandag hoor ik te beginnen,maar die vrouw die ik gebeld had voor naar het inkomen te vragen wist wel het brutobedrag zeker,maar het nettobedrag wist ze niet zeker en heeft daar een schatting van gemaakt!

  Maar ik ben nu bang! en ik was zo blij eindlijk werk te hebben gevonden.

  Ik weet dan ook niet of ik maandag wel moet gaan…Ik zou er met dat netto loon zelfs er op achteruit gaan in plaats van vooruit!

  Zo kan ik het wel begrijpen dat er zoveel mensen thuis zijn en blijven..

  Reactie door irena — woensdag 7 februari 2007 @ 21.55 uur

 52. @23 paul

  had al niet veel vertrouwen in die bussemaker., blijkt terecht te zijn!

  als je na 2004 45 bent geworden, en dus als wao-er extra kansarm bent mag je wel aan het kruis!

  waarom die vervloekte terugwerkende kracht steeds, omdat ze net willen doen of er geen meerdere kabinetten balkenende zijn geweest?

  het lijkt ook erg op geen gevoel voor de bal hebben!

  draaideurcriminelen!

  Reactie door Gerrit — woensdag 7 februari 2007 @ 21.59 uur

 53. @49 irena

  welk park?

  als ik vragen mag?!

  Reactie door Gerrit — woensdag 7 februari 2007 @ 22.01 uur

 54. check ;)

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 22.08 uur

 55. @.39 Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 21.25

  Nee, Wilbert…het zal zeker niet vanzelf gaan.

  Ik vind het wel jammer dat mensen, die écht in financiële nood zitten, niet onmiddellijk uit de nood worden geholpen.

  Ik hoop daarom dat het tij voor hun heel snel zal keren en dat de geldingsdrang van diegenen die zo meteen aan de macht komen,zal plaats maken voor sociaal gevoel van Samen Werken, Samen Delen en vooral Samen Léven.

  We zien nu in ieder geval, dat een groeiend deel van de bevolking inziet dat het ánders kán…het begin van de beweging is er !

  Reactie door franslj — woensdag 7 februari 2007 @ 22.18 uur

 56. Nou ja, onze stemmen hebben blijkbaar gediend om het CDA weer naar het ‘midden’ te trekken. Hierdoor moest de PvdA opschuiven naar rechts. Duidelijk is dat het midden steeds rechtser wordt!

  De frieze tak van het CDA is blij dat hun partij ‘linkser’ is geworden. Volgens mij zitten daar de meeste voccers. Als je dat al links noemt…

  Reactie door Gloria — woensdag 7 februari 2007 @ 22.19 uur

 57. @Gloria — woensdag 7 februari 2007, 22.19

  Ja, raar eigenlijk hè? Je kan stemmen, wat je wil, maar een harmonieuze toonladder blijft buiten bereik.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 22.28 uur

 58. @56 Wilbert

  Het lijkt wel hopeloos…

  Hoor Bos nu al draaien. En dat moeten we 4 jaar aanhoren, Wilbert?
  Ik ben echt treurig.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 februari 2007 @ 22.34 uur

 59. Die terugtrekking met elkaar is zoiets als een secte geweest. Bos noemt het positief. Ik noem het hersenspoelen.
  En wij? De kudde… volgzaam zoet. Voorlopig kan het volk weer verder slapen.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 februari 2007 @ 22.41 uur

 60. @Gloria — woensdag 7 februari 2007, 20.34

  Als Bos eenmaal zijn draai heeft gevonden, heb je kans dat hij vanaf dat moment tekenen van stabiliteit gaat vertonen. Laten we daar maar op hopen en niet gelijk van het ergste uitgaan.

  Waar ik véél en véél meer tegen op zie, is die kop van Balkenende. En al helemaal, als je op de achtergrond die van Verhage nog te verwerken hebt. Onmenselijk, gewoon.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 22.47 uur

 61. @Gerrit.Het beste is als er word ingezet op een grote schoonmaak bij het uwv.Directie en bestuur weg en alle va en ad weg.De SP zou nu ook hier op moeten inzetten,ik zelf heb hier al om gevraagd d.m.v mails en hoop daar snel andwoord op te krijgen.Jet Bussemakers word ook genoemd als evt minister of staatsecetaris van sociale zaken,dus hoe meer mails in haar richting hoe zwaarder het gewicht.

  Reactie door paul — woensdag 7 februari 2007 @ 22.50 uur

 62. @ 45 irena

  Het zou best wel kunnen dat als het niet helemaal lukt en dat je er na enige tijd mee moet stoppen dat je dan zeer zeker in de armoedeval terecht zal komen, dat betekent dat je veel minder te besteden zal hebben als te tijd van je uitkeringsperiode.
  Vergeet niet niet dat je netto zoveel over moet verdienen dat je al je lasten kan betalen zonder dat je de subsidie meetelt.. maar kijk een een paar pagina’s terug hier op dit weblog daar is het onderwep armoedeval duidelijk belicht en uiteen gezet.

  Succes.

  Zorg wel voordat je begint dat je weet hoeveel netto je verdient en laat dat ook op papier zetten, maar hou er wel rekening mee dat je huur en zorg toeslag geheel of gedeeltelijk kwijt kan raken zo ook dat je weer in beeld kan komen voor de OZB.
  Let ook op met de IB-groep want dat zal aangepast worden omdat je werkt, het zal wel een stuk minder worden.

  Reactie door Pool — woensdag 7 februari 2007 @ 22.54 uur

 63. @ 45 irena

  Vergeet niet dat belastingdienst en IB-groep hun berekeningen maakt van je bruto salaris, dus als ik jouw cijfertjes zo bekijkt zal je bij de voedselbank moeten blijven en waarschijnlijk ook nog bij de schuldhulpverlening.

  Reactie door Pool — woensdag 7 februari 2007 @ 23.00 uur

 64. @ 45 irena

  Ik bedoel bij de schuldhulpverlening terecht komen omdat je er zeer zeker op achteruit zal gaan.

  Reactie door Pool — woensdag 7 februari 2007 @ 23.02 uur

 65. Gatverdamme! Ik heb een “n” van Verhagen ingeslikt. Yulk! Zat ik nét even niet op te wachten.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 23.02 uur

 66. Bos bij Nova
  Draaierij en schijnheiligheid,
  heb er geen andere woorden voor.
  Hij heeft het zelfs over 8 jaar regeren
  met dit kabinet.
  Doodeng

  Reactie door kitje — woensdag 7 februari 2007 @ 23.07 uur

 67. @49

  Katjeskelder in Oosterhout

  Reactie door irena — woensdag 7 februari 2007 @ 23.08 uur

 68. Oeff… gelukkig, het gaat alweer. “Could you believe” van Al Jarreau did the trick. Even more than that.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 23.11 uur

 69. Samen werken, samen leven…
  Is niet hetzelfde als:
  Samenwerken, samenleven.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 februari 2007 @ 23.25 uur

 70. @kitje — woensdag 7 februari 2007, 23.07

  Ummeh… Om misverstanden te voorkomen… Ik wil niet de indruk wekken, dat ik achter Bos sta, hoor. De kortste weg naar een beter Nederland begint bij de SP. En een beter Nederland kan vervolgens meer voor een betere wereld betekenen.

  Zo ongeveer, denk ik, in die volgorde.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 23.25 uur

 71. Zo is werk’saam’ leven…
  niet hetzelfde als:
  Leef’saam’ werken

  Reactie door Gloria — woensdag 7 februari 2007 @ 23.29 uur

 72. Een van de dingen die me niet bevalt is dat er alleen maar gesproken wordt over de topinkomens van de (semi)ambtenaren. Dat betekent dat de belachelijke salarissen die in het bedrijfsleven worden betaald totaal onbesproken blijven. Van dit kabinet kun je ook niet anders verwachten, het bestaat uit partijen die van het kapitalisme alleen maar zegeningen verwachten, daar moet je je als overheid niet mee bemoeien. Ik vind het wel een taak voor de SP om daar eens flink tegenin te gaan, het geld moet gehaald worden waar het zit, dus niet bij die paar topambtenaren met 4 ton op z’n hoogst.

  Reactie door simbro — woensdag 7 februari 2007 @ 23.32 uur

 73. @Gloria — woensdag 7 februari 2007, 23.25

  Klopt! Maar het klinkt hetzelfde! Slim van ze, nietwaar?

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 23.35 uur

 74. Samen

  Sa – Ámen

  …….?
  van Ramsus Shaffy

  Reactie door Elsemie — woensdag 7 februari 2007 @ 23.39 uur

 75. Maar zoals Jan Marijnissen ook al zegt, ze kunnen fraaie ambities tentoonspreiden, maar als er niet bij wordt gezegd, hoe e.e.a. kan worden gerealiseerd is het luchtfietserij.

  En als je je als kabinet ten doel stelt om de Tour de France de l’Air te winnen, heb je volgens mij niet helemaal begrepen, waarvoor je als volksvertegenwoordiger bent gekozen.

  Het verschil tussen motto en lotto is me ineens trouwens ook niet meer helemaal duidelijk.

  Reactie door Wilbert — woensdag 7 februari 2007 @ 23.46 uur

 76. @73 Wilbert

  Geloof maar dat daar over nagedacht is.
  CDA-slim!
  Zie wat ze voorop hebben gezet: leven om te werken!
  Alles LIJKT bij dit kabinet, maar niets IS.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 februari 2007 @ 23.57 uur

 77. @72 Simbro Besef wel dat het topinkomen al meer dan 50% belasting betaald. De academische studenten van Nederland worden door de huidige leraren al naar het buitenland gestuurd, op advies. In het buitenland is er lage belastingschijf en dus aantrekkelijk. Wat er nu gaat gebeuren is dat een grote migratie golf van hoog opgeleide mensen met een HBO/WO diploma naar het buitenland vertrekken, waardoor Nederland op den duur een achterstand zal ontwikkelen op technologie en wetenschap in het algemeen.

  Reactie door Jan — donderdag 8 februari 2007 @ 0.03 uur

 78. En nu maar hopen dat dit akkoord zo spoedig mogelijk in de prullenbak van de geschiedenis terecht komt.

  Reactie door Farshad — donderdag 8 februari 2007 @ 0.13 uur

 79. De SP kan zich nu beter concentreren op 7 Maart.Balkenende was vanavond al in Friesland op verkiezings tour.De 1e kamer dient voortaan gewoon door de bevolking gekozen te worden en niet door de grijze muizen van de Staten!Wanneer krijgen wij echte democratie?

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 8 februari 2007 @ 0.16 uur

 80. SAMEN WERKEN SAMEN LEVEN.

  En WEER zijn de WAO-ers (WIA/WAJONGERS/EX-WAOers) NIET serieus genomen.

  Vorige week nog meldde de PvdA-persvoorlichter over de Zembla UWV-wonderdokter reportage dat dit zo echt niet verder kan in Nederland.

  Resultaat: NIETS VERANDERD.

  -1- Ja, pro forma is de leeftijd voor de eenmalige herbeoordeling verlaagd van 50 naar 45 jaar. Let op: peildatum 2004. DUs eigenlijk: geen eenmalige herbeoordeling voor mensen die nu minimaal 46,5 jaar oud zijn.

  -2- Uit onderzoeken is al gebleken dat ook mensen die ouder zijn, gewoon gekeurd worden via de strengere criteria, ook al wordt er gezegd dat dit niet zo is. Pro forma dus. Ook in de oudere leeftijdscategorie vlogen de afgelopen jaren en zullen de komende jaren WAO-ers uit de WAO vliegen.

  DUS: inhoudelijk geen verandering van de inhumane, inconsistente, willekeurige keuringspraktijken door ongekwalificeerde artsen en niet gediplomeerde arbeidsdeskundigen?? Geen woord hierover.

  -3- Waarom het onderscheid maken tussen 45+ en 45-? Is iemand met kanker of reuma van 44, 28 of 36 meer belastbaar en dus minder ziek dan dezelfde zieke van 45+.

  KORTOM: ACTIECOMITE Stop de Herkeuringen is BOOS en TELEURGESTELD. Dit is iemand blij maken met een dood musje, die kan zo 1,2,3, worden opgehangen naast de DOMINO-MUS:stelt niets voor, geen verbetering!
  Geen sancties voor UWV, geen sancties voor werkgevers, geen sancties voor verzekeraars: alleen doorgaan met intimidatie-beleid.

  Niets voor niets is het motto “Samen werken”, kun je niet werken jammer dan.

  STEUN ONS AUB! WOENSDAG 21 maart Den Haag.
  http://www.stopdeherkeuringen.punt.nl/waoplein.nl

  Opgeven kan NU al! DOEN, denk ook eens aan de NIET werkenden!!!

  Genoeg=genoeg!

  Reactie door PMPMeese — donderdag 8 februari 2007 @ 0.17 uur

 81. @Gloria — woensdag 7 februari 2007, 23.57

  Op de laatste stelling van Anja Meulenbelt heb ik niet voor niets iets van “make believe” m.b.t. het regeerakkoord gezegd.

  Ook mijn verwijzing naar “Could you believe” van Al Jarreau was volgens mij niet helemaal toevallig. (Mocht daar een studio-uitvoering van zijn…Ik doel op de live-uitvoering.)

  Reactie door Wilbert — donderdag 8 februari 2007 @ 0.24 uur

 82. @76 Jan:

  Op de allereerste plaats: het toptarief is 42% i.p.v. 50% en dat wordt pas geheven op dat deel va het inkomen dat boven ettelijke tienduizenden euro’s ligt. Ik heb geen zin om accountant te spelen, als het u interesseert zoekt u de juiste getallen maar op.
  Op de tweede plaats meneer Jan: altijd maar weer, na eerst het toptarief veel te hoog te hebben benoemd (die arme rijken toch!): die door mij genoemde 42% is de belastingAANSLAG voor dat deel van het (zeer hoge) inkomen, of die belasting ook WERKELIJK BETAALD wordt, in menig geval heb ik zo mijn twijfels, daarvoor is Nederland te zeer een belastingparadijs.
  En…de hypotheekrenteaftrek is toch ook voor de vermogenden en zeer vermogenden immers in het geheel niet aangetast?
  Als u dat nou eens zou gaan bekritiseren i.p.v. altijd maar weer de mensen te negeren die het al jaren moeilijk hebben en die uw reactie alleen daarom al niet te pruimen vinden.
  Het is telkens weer opmerkelijk dat mensen zoals u altijd vooral en vaak uitsluitend bekommernis hebben met hen die dat helemaal niet nodig hebben.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 8 februari 2007 @ 0.25 uur

 83. Eén groot toneelstuk…..die hele kabinetsformatie! Eerst mekaar zwart maken….maar uiteindelijk….als het pluche lonkt en in zicht komt….het ineens bést met elkaar kunnen vinden, en het beste met Nederland voor hebben!
  Blablablabla……..
  Gewoon dóórgaan met SP stemmen….jongens en meisjes!!!!

  Reactie door kikie — donderdag 8 februari 2007 @ 0.28 uur

 84. Het gaat toch om de drie R’s
  De B en de B er uit en de R hebben we al!

  Reactie door Elsemie — donderdag 8 februari 2007 @ 0.44 uur

 85. @kikie — donderdag 8 februari 2007, 0.28

  Inderdaad, kikie, goed dat je het even zegt: Gewoon SP blijven stemmen!

  Reactie door Wilbert — donderdag 8 februari 2007 @ 0.48 uur

 86. 62 en 45

  Hoi Irena.

  Bij dit salaris??, heb je nog volledig recht op alle toeslagen, je hebt zelfs ook nog recht op combinatie korting, aanvullende combinatie korting, aanvullende alleenstaande ouderkorting, gedeeltelijke teruggave afvalheffingskorting, sociaal cultureel fonds en die paar tientjes die je niet terug krijgt voor de eventuele kinderopvang kun je weer verhalen op de bijzondere bijstand. Zolang je niet meer dan 110% van het minimumloon verdient verandert hier helemaal niets aan. En je eventuele alimentatie en andere heffingskortingen mag je nu wel behouden. En vergeet de rekeningen niet die niet vergoed worden door je zorgverzekeringen, voorlopig verhaal je die op de bijzondere bijstand daarna bij het liac of maatschappelijk zorg. In iedere gemeente zitten wel wat kleine verschillen, zeker wat betreft het sociaal cultureel fonds. En mocht je nu de mazzel hebben en een jaar contract krijgen dan heb je ook nog een soort van “bonus” van ruim €2000,- euro. Geef je zelf de kans om het even uit te zoeken voor maandag. Hoe oud zijn je kinderen, want 30 uren kan erg pittig zijn. Maar houdt ook in je achterhoofd dat ze je niet pakken op werkweigering.
  Ik ben er zelf ruim 200 euro op vooruit gegaan, maar heb minder uren, een hoger salaris en een zeer flexibele “baas”.
  En die 200 euro geven een hele berg lucht. Maar je moet wel creatief zijn.

  Succes met je beslissing.
  Ook moeder van 3

  Reactie door diana — donderdag 8 februari 2007 @ 1.09 uur

 87. @ 75 Gloria

  Nieuwe posters staan erop

  Succes

  http://www.freewebs.com/sppool/

  Reactie door Pool — donderdag 8 februari 2007 @ 1.39 uur

 88. Ik ben een socialist, en soms een marxist, maar bovenal een realist, ik heb in Wajong gezeten en werk nou op SW basis, en ja zelfs daar zijn er bij die zich op de hoogte houwen met politiek en andere zaken.

  Tot een paar jaar geleden was ik geen lid van de SP, ik was matig Links… Tot de dood van Pim Fortuyn zoals bij velen mijn intresse meer begon te worden, zodoende ben ik lid geworden van de SP… Een andere mogelijkheid is lid te worden van GroenLinks maar SP heeft groter bereik…

  Bovenal ben ik een realist, en luister goed om mij heen, ik ken wat mensen die veel meer van politiek af weten dan ik ooit zal doen, dus die respecteer ik ook…

  Laten we eerst even to the point komen,

  Ook al zo SP in de regering zijn gekomen dan hadden ze water bij de wijn moeten gooien, ja veel dingen zouden anders zijn geworden dan als ze zouden gewild hebben vergeet dat niet…

  Politiek is een vuil maar best wel interessant spel, en bestaat al sinds dat mensen in hutten bijelkaar gingen leven in ‘gemeenschappen’…

  Mvgr,

  Macros, Fantasy & Science Fiction gek, en beetje Politiek geinterseerd

  Reactie door Macros — donderdag 8 februari 2007 @ 1.43 uur

 89. Eerlijk gezegt moet ik bekennen dat ik door een VVD’er bedacht idee, van een links – rechts kabinet (sp, vvd, pvda sorta) niet eens zo gek idee vind op bepaalde momenten…

  Reactie door Macros — donderdag 8 februari 2007 @ 1.44 uur

 90. @Macros — donderdag 8 februari 2007, 1.44

  Je brengt het nogal voorzichtig, naar mijn idee, maar “schaam je niet” zou ik zeggen. Nergens voor nodig.

  Reactie door Wilbert — donderdag 8 februari 2007 @ 2.16 uur

 91. Geen onderzoek naar de besluitvorming inzake militaire steun aan de oorlog in Irak is regeren bij decreet. Is dus volstrekt ondemocratisch. Word wakker! Zonder hier ook maar op de rest van het tot stand gekomen akkoord in te gaan; zie hoe dit tot stand is gekomen! Alles in volstrekte afzondering. Vérder kun je jezelf als politicus niet van de burger verwijderen.
  Waar is men bang voor? Juist! Men is bang voor interpellatie.
  Blijkbaar heeft Balkenende heel wat te verbergen wanneer men middels een regeerakkoord het parlement buitenspel tracht te zetten. Dit alles kan geschieden en wordt gedoogt vanuit de honger naar macht van de aangeschoven partijen.
  Ik ben blij dat de SP haar principes niet heeft verkwanselt, zich niet heeft laten verkrachten, niet is aangeschoven.

  Reactie door Sjaak — donderdag 8 februari 2007 @ 2.30 uur

 92. Het regeeraccoord dat er nu ligt, dan kan best een eerste aanzet zijn tot een kabinet dat de samenleving weer bij elkaar brengt..Ik heb er (voorlopig) vertrouwen in en dit kabinet zou er zonder de SP misschien nooit gekomen zijn..De PvdA is zich meer dan ooit bewust van het feit dat ze haar eigen standpunten moet inbrengen (en m.i. ook gekregen heeft) en zich niet kan veroorloven om naar het “grijze midden” op te schuiven! Daar zal de PvdA voortdurend de hete adem van de SP in haar nek voelen!
  Dat blijkt overduidelijk uit dit regeringsaccoord, dus de SP heeft precies datgene bewerkstelligd wat de meeste SP-stemmers graag zouden zien!
  Kortom, de SP is uitermate nuttig om de PvdA “links” te houden en heeft daarmee ook het CDA verder naar “links” getrokken..!
  Goed gedaan Jan en straks in maart kan je gewoon opnieuw op mijn stem rekenen!!

  Reactie door ToN — donderdag 8 februari 2007 @ 2.32 uur

 93. Hoi Wilbert

  Blijkbaar liggen mijn bijdragen nogal moeilijk.

  Mijn bijdragen worden de laatste tijd óf niet geplaatst óf veel te laat geplaatst/opgehouden.

  Reactie door Sjaak — donderdag 8 februari 2007 @ 2.37 uur

 94. @Sjaak — donderdag 8 februari 2007, 2.37

  Wederom :) en wederom van harte.

  No worries. Beetje Buddha, beetje Jezus, beetje niks, beetje alles… Voor elk wat wils, toch?

  Maar leuk je weer te treffen.

  Reactie door Wilbert — donderdag 8 februari 2007 @ 2.45 uur

 95. @ToN — donderdag 8 februari 2007, 2.32

  Dat was/is ook het werkelijke grote van Jan: Het maakt niet uit wie of wát de doelen bereikt, áls ze maar worden bereikt…

  Daarentegen… IJdelheid en drang naar erkenning zijn een mens niet vreemd, dacht ik zo.

  Niks ten nadele van Rouvoet, maar ergens is het toch een beetje wrang, dat hij nu wél vice-premier is en Jan niet niet.
  Nogmaals: Daarom is Jan groot. Héél groot.

  Reactie door Wilbert — donderdag 8 februari 2007 @ 3.08 uur

 96. Met dit Regeerakkoord staat de oppositie VOLLEDIG buitenspel. Het hele akkoord is dichtgetimmerd (50 vel).

  Reactie door J.E. Mulder — donderdag 8 februari 2007 @ 3.14 uur

 97. @J.E. Mulder — donderdag 8 februari 2007, 3.14

  Persoonlijk denk ik precies het omgekeerde, maar de tijd zal het leren.

  Reactie door Wilbert — donderdag 8 februari 2007 @ 3.21 uur

 98. @78 Harrieke correctie:

  Ik heb een typfout gemaakt: 42% dient 52% te zijn.

  Overigens handhaaf ik mijn verhaal, dit tarief geldt voor de 4e schijf inkomstenbelasting en met de effecten van:
  1) hypotheekrenteaftrek en
  2) mogelijkheid van andere aftrekposten, die door velen zeer inventief worden opgevoerd, zal het verhaal dat er meer dan 50% belasting op het inkomen wordt betaald zelden waar zijn.
  En als dat al zo is, dan terecht.

  En dan nog dit:
  Als nogal wat topinkomens tot werkelijk ergerlijke en maatschappijontwrichtende hoogten stijgen, wat is er dan op tegen om deze dan vervolgens flink te belasten, deze kaste van bijna “onaantastbaren” zorgt er altijd wel voor dat er ook dan nog veel te veel over blijft.
  En om meteen een te verwachten goedkoop argument te pareren: Deze kritiek wordt niet ingegeven door de altijd maar weer opgevoerde “jaloezie”, maar door rechtvaardigheidsgevoel, alsmede een gevoel voor “de juiste maat” en de daaruit resulterende ergernis!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 8 februari 2007 @ 6.28 uur

 99. Ik zag Balkenende gisteren op de televisie.
  Ik kan mij niet onttrekken aan de indruk dat hij een zonnebank heeft.
  Steekt lekker af bij de koppen van de andere 2.

  Blakend van werklust en doortastendheid.
  Zo presenteerde hij ook zijn voorgaande kabinetten.
  Nederland heeft wéér vertrouwen in de “man van 4 kabinetten.” Straks nog een 5e?
  Maar dit terzijde.

  Er zitten wel een paar goeie punten in de plannen van de 3 uit Den Haag. Maar dat is logisch. Het zal blijken of dat voldoende is om de oppositie m.n. die van de SP opzij te schuiven. Als de PVDA zich een beetje sociaal opstelt zal dat zich uiten in stemmenwinst, waarvan een fors deel vanuit de SP weglekt.

  De meeste mensen willen Nederland socialer, via welke partij maakt niet uit. Lijkt mij zo.
  Dus, gewoon SP blijven stemmen.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 februari 2007 @ 6.49 uur

 100. @23 paul

  waaruit blijkt dat de pvda niet eens weet wat in het akkoord staat.
  ik lees onder artikel veertien van het akkoord:
  3. Degenen die nu worden vrijgesteld en al zijn herbeoordeeld met het aangepaste
  Schattingsbesluit worden ingedeeld op het oude arbeidsongeschiktheidspercentage.
  Door deze maatregel gelden in feite de reguliere WAO-regels en het oude
  Schattingsbesluit voor iedereen die 45 jaar of ouder was op 1 juli 2004.

  hier staat dus niets over een herkeuring van de al gekeurde “45+”ers, die jet bussemaker wel aangeeft.

  Reactie door ipuntje — donderdag 8 februari 2007 @ 7.42 uur

 101. Ik vindt het ronduit slecht dat de SP niet mee doet in deze circus.
  Het merendeel van de bevolking heeft voor SP gestemd en wat gebeurt er de SP doet niet mee.
  Het gaat voor mij persoonlijk om het item veiligheid,ik werk al jarenlang voor een gemeente in het kader van een gesubsidieerde baan en nu willen ze ineens van ons af en moet ik weer reintegreren wat is dit voor bullshit.SP doe er wat aan!!!!!!!!!!!

  Reactie door gerda — donderdag 8 februari 2007 @ 7.50 uur

 102. @ 27 Maan,

  Mooi verwoord!
  Sturend Nederland is ziek, doodziek. En als er dan oplossingen komen van onderaf worden weggestuurd, JM wordt ook weggestuurd (ze liegen dat JM is weggelopen!). Zelf 30% meer, HRA niet aanpakken, graaierij bij de top niet aanpakken, leugens verspreiden om oorlog te voeren.
  Ze sturen en sturen maar waar naar toe?
  Zitten we weer in de botsautootjes jongen? Zien jullie JPB al zitten? Hij vindt het toch zo leuk. Kijk nu begint-ie al aan zijn vierde rondje. Leuk man! En dan daarna de kop-van-jut. Wie zou dat worden?
  O ja het kost wel wat zo’n kermis, maar dan heb je altijd dé oplosing bij de hand: accijnsen omhoog. Hahahaha. Dat was weer een rake klap op de kop-van-jut.
  Who next?

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 februari 2007 @ 8.44 uur

 103. @ oa 49 irena
  op http://www.raet.nl/proforma/proflite.asp kan je ongeveer je netto salaris uitrekenen. met jouw gegevens kom ik op ca. 975 euro netto per maand. dat is zonder vakantiegeld, kinderaftrek enz. is toch iets rooskleuriger als die 750 waar jij het over hebt

  Reactie door ipuntje — donderdag 8 februari 2007 @ 8.57 uur

 104. zeep Says:

  Beste Jan,

  Dat het CDA aan op- en aftreksommen doet is niets nieuws, iedereen weet dat ze dan een minderheid in het kabinet zouden vormen, afgezien of dat dan ooit tot een (reëel) regeerakkoord zou hebben kunnen leiden. Hoe het nu oppositioneel verder moet is van een geheel andere orde, de SP en VVD zullen niet ál te vaak unaniem de besluitvorming van dit kabinet aanvechten, dat in deze situatie de tactische penseelstreek van Wijffels zichtbaar is moge duidelijk zijn; een regeerakkoord vormen is makkelijker met een verdeelde oppositie in het verschiet (de interne verdeeldheid bij Groen-Links is dan ook mooi meegenomen, al is daar rap een snelverband op gelegd). Zolang de Kamer met een aperte tweedeling zit, zo vast zal dit Kabinet in het zadel zitten, en haar besluiten voortvloeiende uit het regeerakkoord door de kamer kunen loodsen…
  Laten we hopen dat de oppositie in punten tot oppositionele akkoorden kan komen om zo als geheel de scherpe kanten die in het sociale vlak snijden bij te kunnen schaven, en ga er dan maar van uit dat een Liberale socialisering ook zijn Humane kanten heeft, om die te ontdekken kun je jezelf geen mooier laboratorium wensen dan een gedeelde oppositie in de Tweede Kamer.

  Dit commentaar werd gegeven op de GASTCOLUMNPAGINA van dekrachtvanhetwoord.homespot.nl

  Reactie door piet eelants — donderdag 8 februari 2007 @ 9.14 uur

 105. @23 heb de zelfde mooie brief terug gekregen maar ook weer op terug geschreven naar de beleidsmedewerker :
  Natuurlijk zullen we ook wat moeten doen aan de manier waarop mensen worden behandeld en theorie en praktijk beter bij elkaar brengen. Deze maatregelen zijn een begin.

  Met vriendelijke groet,

  Inhoudelijk medewerker Jet Bussemaker en Agnes Wolbert
  PvdA Tweede Kamerfractie

  mensen DAAR brieven naar sturen, laat hun ook weten dat je het niet pikt !
  onze mooie salon socialisten van de PVDA
  De PVDA moet weten dat als ze zo door gaan na 7 maart een partij zal zijn van de zelfde grote als D66

  Reactie door J. de bruin — donderdag 8 februari 2007 @ 9.25 uur

 106. De BV Nederland, of liever, de NV Nederland

  Gisteren zag ik de presentatie in het ‘koetshuis’. Drie managers strak en eensgezind op rij presenteren hun ‘business plan’. Zes pijlers moeten het regeringsbeleid ‘stutten’. Elke business unit gaat geleid worden door een bedrijfsdirecteur, op zijn beurt aangestuurd door de general manager.

  Ben benieuwd wie in deze NV de raad van bestuur en de raad van commissarissen gaan vormen!

  Reactie door erik — donderdag 8 februari 2007 @ 9.35 uur

 107. 101 ipuntje.

  Het klopt wat ze zegt.
  1/3 gaat eraf.
  Vergeet niet dat wanneer je boven het bedrag gaat werken,je subsidie’s vervalt.
  Deze mensen waaronder ik ook hebben geen uitzicht op een toekomst.
  Wat je nu krijgt is om te overleven.
  wanneer je gaat werken,betaal je om te overleven.
  Reken maar eens uit je vaste lasten.
  De bedragen die erbij zijn gekomen en verhoogd elk jaar.
  Dan reken je uit wat je zelf erbij heb gekregen dat jaar.
  1 onverziene gebeurtenis en je zit al weer in de schulden.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 9.58 uur

 108. Ik heb het op het ogenblik erg druk.
  Maar ik wil toch nog eventjes hier mijn neus laten zien.

  Het was, het is en het blijft: gewoon een bende land- en volksverraders en draaikonten.

  Wij zijn met wat aan ons moet toebehoren, verkocht en verraden. De Majesteit heeft veel boter op haar hoofd.

  Begrijpelijk, want Haar Parasitaire Koningschap is immers vlees noch vis.

  Opgekochte media, die zorgen er voor, dat leugens, onrecht en wat dies meer zij, kunnen worden bedekt met een Mantel der Liefde, die opzettelijk veel te groot is, om alles wat Ons wordt aangedaan, maar zo goed mogelijk te kunnen bedekken.

  Wanneer komt er in de Wet te staan dat politici niet mogen liegen en regeerders niet meer omwille van hun poeha, door overvette salarisse, waar zij zich zelf mee bedenken, mogen parasiteren op de gemeenschap?

  De Koningin en dwie er regeren, zijn geen hogere wezens met speciale, bijzondere en uitzonderlijke rechten. Zij zijn niet meer dan werknemers voor de gemeenschap.

  Wie bedenkt er voor hun een modale CAO en voert die in?

  Nu ga ik verder met mijn boek, Allemaal de groeten van Haras Mormolus.

  Reactie door haras — donderdag 8 februari 2007 @ 10.05 uur

 109. DEN HAAG – Het zwaarbevochten aow-compromis van het nieuwe kabinet rammelt. Het Centraal Planbureau (CPB) zet een dikke streep door de uitvoerbaarheid.
  ………
  Ben bang dat dit niet het enigste is

  Reactie door De Hakker — donderdag 8 februari 2007 @ 10.10 uur

 110. @108
  Generaal pardon het zou allemaal wel prima zijn al denk ik dat je gewoon door goede regels het kaft van het koren kan scheiden,
  Natuurlijk is de AOW niet meer te betalen we moeten ons wel realiseren door de deur open te zetten dat we zeer veel toekomstige AOWjers er bij krijgen en hebben,waarvan de bijdrage aan de opbouw nihil is.
  Ik ben geen racist in tegendeel zelfs maar kijk wel naar de realiteit een buurman van mij opa al 10 jaar hier met een A status uit Iran.
  Gaat wel op vakantie naar dat land ( 6 weken mag geloof ik maar 4 weken maar dan meld je eigen ziek en kan je langer blijven)dus zijn verblijf hier is mijn onduidelijk.
  Is niet met een paard aan het werk te krijgen en zijn vele vrienden uit het land van herkomst ook niet wel veel klagen.
  Vergeet niet als deze man met 75 jaar ( met 32 jaar hier)het loodje legt deze miljoenen heeft gekost aan belasting geld.
  En als die aan het werk moet dan komt er wel direct een advocaat op draven.
  Nogmaals een tijdelijk verblijf voor iemand tot dat de toestand stabiel is prima maar als we niet onze grenzen bepalen moeten we wel aanvaarden dat we onze grenzen ook verleggen.
  En wel financieel naar beneden.

  Reactie door De Hakker — donderdag 8 februari 2007 @ 10.29 uur

 111. 60. Wilbert
  Je haalt me de woorden uit de mond en dan ook dat toontje, walgelijk… IK kan het niet meer aanzien. Volgens mij spreekt hij zijn vrouw ook zo aan als hij zegt (indien hij dat over zijn lippen kan krijgen)” Ik houd van jou” (als hij weet wat dat is)Ik weet niet maar Balkenende….. er klopt iets niet aan die man…..

  69 Gloria
  Zoals gewoonlijk ben ik het geheel met je eens.

  De Belgische pers vond het een Amerikaanse presentatie? Die belgen hebben er toch echt wel kijk op zou ik zeggen.

  Gisteren bij Terzake kraakten ze de ‘verplichte’maatschappelijke stage (verplicht heeft geen succes en de doelen zijn via scholen op andere manieren te bereiken, betutteling!!!
  Ze hekelden ook de ‘straf’op i.p.v. de positieve prikkels op meerdere terreinen.
  Ach ja Calvinisme etc..
  Wat ze niet in het regeerakkoord hebben staan is hetvolgende.
  “Jan Peter als we nu die huurliberalisatie even kunnen laten zitten dan kunnen we de andere maatregelen nu goed verdedigen en gaan we na 4 jaar samen dat alsnog aanpakken.
  Ik Wouter Bos wil me daar wel aan binden. Gewoon even pas op de plaats om de mensen tevreden te houden en dan PATS BOEM.

  Het zorgdossier heeft Balkenende in zijn geheel als CDA standpunt erdoor gekregen.
  Degene die dacht stemmen te winnen door er op het laatst mee van door te gaan (SP ITEM) heeft dat zonder veel ophef laten gaan.
  Het Generaal Pardon was niet iets wat op de lijst stond van inlevering. De PvdA doet alsof. De kamer was er immers al voor met meerderheid wel te verstaan.
  Zorg, Irak, de hypotheekrenteaftrek (waar hoor ik nog iets over starters op de woningmarkt overigens) en de manier van keuren alsmede uiteindelijk lastenverzwaring voor veel burgers m.n. ook ouderen en wederom mensen zonder kinderen, ik ben er niet blij mee. Het zal pas blijken als de volle omvang van de gevolgen van dit regelschrift bij de burger op de stoep valt.

  En Verhagen ja dat is gewoon een ‘straatvechter’ die wil over de rug van anderen gewoon een verzekerde toekomst voor zichzelf en zijn gezin door nu al zoveel mogelijk geld binnen te halen.
  Die aanmatigende grijns op zijn gezicht, die gaat over lijken om zijn persoonlijke doel te bereiken.

  7 maart SP dat is hoop doet leven en dát is de invloed die we op dit kabinet groots kunnen hebben. Maar dan wel stemmen he. Dáár hebben we het voor en tegen voor het uitkiezen immers iedere wijziging van wet etc. moet door de eerste kamer. Dus een sterke SP provincie een sterke eerste kamer en een behoorlijke invloed.
  Want geloof me: De leugen regeert.
  Zie hoe het CDA de credits die ze niet hebben tracht naar zich toe te trekken als hun verdienste. Je zou ervan in je broek….

  Reactie door Henny — donderdag 8 februari 2007 @ 10.29 uur

 112. Over poppenkast gesproken,
  Straks een debat met informateur Wijffels
  Geheel tegen de wil van de oppositie.
  Mooi weer spelen voor de achterban noem ik dat.

  En volgens de media staat 77% van de SP’ers
  achter dit akkoord.
  Heb een beetje gepeild in mijn omgeving, maar de SP’ers die ik spreek zijn tegen.
  Vraag me dan ook af waar deze cijfers vandaan zijn gekomen.

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 11.03 uur

 113. 72@
  Het dreigement dat topmensen naar het buitenland gaan als ze niet genoeg verdienen wordt ook altijd gebruikt door de werkgevers. Onderzoek wijst uit dat lang niet alle studenten op zoek zijn naar het grote geld, maar naar een redelijk betaalde leuke baan. Wel is het zo dat in de graaicultuur waarin we tegenwoordig leven velen worden aangestoken door de geldzucht. Laat hen die naar het buitenland gaan voor het grote geld vooral gaan, zorg dat je in Nederland een maatschappij krijgt die socialer is en dus prettiger om te leven, ik weet zeker dat de echt slimme jongens en meisjes dan liever hier blijven.

  Reactie door simbro — donderdag 8 februari 2007 @ 11.05 uur

 114. 111 henny.

  Ik vraag mij nog af of er mensen willen gaan stemmen.
  vooral die statenverkiezingen boeit niemand.
  Ze dachten al,wat maakt het uit en nu helemaal.
  Estafette spelen.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 11.06 uur

 115. 112 kitje.
  Zo houden ze ons al jarenlang voor de gek.
  Geloof me maar.
  beter je tv uit het raam donderen,en internet opduiken als je de echte waarheid wil weten.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 11.11 uur

 116. @115 Sander
  Ja je zou het bijna doen,
  maar het blijft niet bij de tv.
  Zelfs de kranten nemen de cijfers
  klakkeloos over.
  De zogenaamde serieuse media loopt nu
  al blind en slaafs achter Balkenende IV
  aan.

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 11.20 uur

 117. Ben benieuwd wat er over ‘n jaar van terecht is gekomen van het nieuwe regeerakkoord.
  Hoe zit het met het onderzoek naar de steun van Nederland voor de oorlog in Irak?
  Balkenende 3 heeft ‘n oorlog gesteund, waarbij honderdduizenden doden zijn gevallen.Het ging zich niet om ‘n dictator, maar om de belangen van Amerika, waarbij Nederland ook belangen bij had, daarom durfde Balkenende er niet tegen in te gaan.
  Pvda had er kritiek op, maar die is weer weg, want het pluche lokte toch sterker.
  Als de beerput opengaat over Irak, dan kan men Balkenende 4 wegjagen.

  Reactie door Ben tarici — donderdag 8 februari 2007 @ 11.21 uur

 118. 110@
  Natuurlijk kent iedereen wel zo’n voorbeeld, maar dat zegt niets over de werkelijkheid. Volledige AOW krijg je alleen maar als je lang in Nederland hebt gewoond en voldoende premie hebt bijgedragen. Dat betekent dat mensen die hier asiel krijgen bijna geen AOW hebben, maar hun inkomen aangevuld zien tot bijstandsniveau. Ben je daar jaloers op ? In een vreemd land moeten zijn met veel mensen die je met de nek aankijken en dan moeten leven van de bijstand, dat doe je echt niet voor je plezier, lijkt me. Ik begrijp dan ook niet waar die vreemdelingenhaat, die altijd gebaseerd lijkt te zijn op jaloezie (‘ze teren op onze kosten’)vandaan komt. Nou, eigenlijk wel, uit onvrede met de eigen situatie.En die ontstaat doordat je dag in dag uit geconfronteerd wordt via de media met het succes en de materiele rijkdom van anderen. Maar kijk ook eens naar hoeveel mensen het slechter hebben ! Er zouden meer tv-programma’s moeten gemaakt worden in de sloppen van Bombay, in landen waar het altijd oorlog is en landen waar honger wordt geleden. En natuurlijk moet er iets gedaan worden tegen de veel te grote inkomensverschillen in eigen land (zie 72)
  Trouwens, denk je nou echt dat jij het beter zal krijgen als we dat handjevol asielzoekers die hier mogen blijven wel het land uitschoppen ? Dat geloof je toch zeker zelf niet !

  Reactie door simbro — donderdag 8 februari 2007 @ 11.25 uur

 119. @ 116 kitje,

  Ik kijk steeds minder tv en lees steeds minder de krant. Ben jarenlang abbonnee Volkskrant. Mijn vrouw leest hem graag maar als het aan mij ligt doe ik hem weg. Ze zijn niet bepaald waarheidszoekend hoor. Je moet heel veel tussen de regels door lezen en opnieuw vertalen. De media in Nederland zijn verkocht. Om de zgn linkse mensen tevreden te stellen doen ze er wat verhaaltjes bij om het links te laten lijken. Net als in de keuken, beetje op smaak brengen. Maar let op. Er zit ook hier veel saus over, dus het product is sterk opgeleukt (smaalkmakers: E’s).

  Op dit blog leer je veel meer je mening vormen. En je kunt over de hele wereld surfen met je explorer. NU is het moment, want ook het net zal uiteindelijk verkocht worden vrees ik. De media zijn grotendeels achterhaald. Kijk je leest een uur de krant. Kun je volgens mij beter even snel door de teletext, dit blog en dan kun je de voorpagina’s van enkele kranten nog even digitaal doornemen. Raak je verdiept in een onderwerp kun je googlen. Dan heb je na een uur zeer waaschijnlijk meer kennis en vooral meer inzicht gekregen dan voor een uur parkeren bij een nationale krant.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 februari 2007 @ 11.46 uur

 120. Lapper (50)
  Waar die VOC mentaliteit gebleven is??
  nou, gewoon waar al die gereformeerden alles verbergen: achter hun ellebogen!

  Henny (111)
  Dit is gelijk een antwoord op jouw vraag
  “wat mankeert er aan die man?”
  Hij is gewoon gereformeerd!

  Reactie door hanneke — donderdag 8 februari 2007 @ 11.54 uur

 121. 27-=-
  65-?=-
  30%+????!!!
  als men het gezin voorop stelt moet men eerst de focus zetten op 1 oudergezinnen!
  moeder/vader/verzorger cao,
  de moeder van bijv. jeroen van der veer zal niet omkomen van de honger in ‘t verzorgingstehuis(-waar voedselbanken inpandig worden?)financiert men hier de studieboeken uit?
  meer organisaties dan alleen het cpb(herkeuringen)moeten strepen gaan zetten; op onze strepen staan!
  WIJ LATEN ONS NIET INSNEEUWEN!!!

  ”RED” ALERT!

  Reactie door una voce poco fa,qui nel cor mi risuono — donderdag 8 februari 2007 @ 12.00 uur

 122. @ 119 L’ecologiste

  Ik lees zelf ook al jaren de Volkskrant,
  maar toen ik vanochtend de krant opensloeg
  en begon te lezen dacht ik eraan om mijn
  abbonement op te zeggen.
  Gelukkig heb ik een computer en heb ik
  internet.
  Maar er zijn nog genoeg mensen die voor
  het het nieuws afhankelijk zijn van berichten in het journaal en de dagbladen.
  Er is iets vreselijk mis met de onafhankelijke journalistiek in Nederland.
  Wat gaan we er aan doen?

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 12.13 uur

 123. leuk dat we te horen krijgen dat we wijkverbetering krijgen.
  Stopt de SCW geld in de buurt om hun geld te verminderen die ze jarenlang hebben afgetrogeld met huurverhogingen.
  In plaats van woningen bij te bouwen,waardoor de vraag naar woningen zal verminderen en de prijzen zullen zakken,doen ze iets waar de gemeente aansprakkelijk voor zijn.

  Slimme vogels weer.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 12.18 uur

 124. De captains of industry zullen wel blij zijn! En de gehele bedrijfstop eigenlijk!
  De inwoners van Nederland..wie kan het schelen of het goed met hen gaat? De plannen zijn typisch nietszeggend en zorgen niet voor verbetering. Alleen voor de top en de ministers zelf! 30 % erbij..ik vind het een schande!Ik snap nog steeds niet waardoor het CDA zoveel stemmen heeft kunnen krijgen!! Overal hoorde ik; -die Bakellende die moet weg weg!- Lieve Jan en iedereen die zich keihard inzet voor de SP, zijn wij erin geluisd? is er sprake van bedrog? is er geknoeit met de stemapparaten? Zal de SP ooit wel een kans krijgen? Is de democratie echt compleet weg?

  Reactie door cynthia — donderdag 8 februari 2007 @ 12.24 uur

 125. Ik kijk op het moment maar geen TV meer, want overal zie je die zelfingenomen koppen.
  Mijn goede humeur verdwijnt daardoor.

  Reactie door Hanna — donderdag 8 februari 2007 @ 12.24 uur

 126. @ 120 hanneke,

  wij plegen te zeggen gereverkeerd

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 februari 2007 @ 12.28 uur

 127. @ 122 cynthia,

  Dat gevoel bekruipt mij ook.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 februari 2007 @ 12.29 uur

 128. Ik vond het gezicht van Wouter Draaikont BOS ronduit belachelijk. Bos dient zich te schamen voor zijn verraad en back stabbing. Dhr Rouvoet heeft van mij de voordeel van twijfel. Ik vind het wel Jammer dat hij niet met ons Jan Marijnissen maar met Wouter Bos coalitie is ingegaan. Zijn accent op bepaalde ethische kwesties vind ik een frisse lucht. Dat hebben we in dit land wel nodig. Maar voor de rest vind ik de plannen van de nieuwe coalitie ronduit insignificant en belachelijk voor woorden. Ze proberen de Paars I & II en voorgaande kabinetten in een nieuwe (sociale jasje) aan ons te verkopen. De sociale jasje is van ons gestolen. Ik vind het schandalig dat Balkenende en Bos zich als sociaal voor doen. Zelfs hun motto is afkomstig uit de SP site.

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 12.30 uur

 129. Waardeloos en normen loos die draaikont BOS. Achteraf gezien had Mevrouw Verdonk toch gelijk over BOS. Bos is niet links. Nooit geweest.Hij is wel een draaikont verraader.

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 12.35 uur

 130. Thesis – Antithesis – Synthesis

  De dictatuur in nederland gaat gewoon door!

  Reactie door Toine — donderdag 8 februari 2007 @ 12.45 uur

 131. Hoe pakt de AOW-maatregel uit voor mensen die werkloos zijn of in de WAO zitten.
  Ik ben zelf 55jaar,werkloos en voor 50% WAO.
  Wanneer ik 62 word, ga ik automatisch met prepensioen. Dit is zo vastgelegd in de statuten van mijn pensioenfonds. Word ik nu ook nog eens extra gestraft met een extra belastingheffing, het lijkt er wel op.
  Mijn punt is,ik heb in het geheel geen vrije keus en wellicht geldt dat voor meer mensen.

  Reactie door Martin — donderdag 8 februari 2007 @ 12.45 uur

 132. @ 98 Harrieke

  “Overigens handhaaf ik mijn verhaal, dit tarief geldt voor de 4e schijf inkomstenbelasting en met de effecten van:
  1) hypotheekrenteaftrek en
  2) mogelijkheid van andere aftrekposten, die door velen zeer inventief worden opgevoerd, zal het verhaal dat er meer dan 50% belasting op het inkomen wordt betaald zelden waar zijn.
  En als dat al zo is, dan terecht.”

  Het is al jaren zo dat sport no. 1 onder de grote jongens is: proberen om ‘de belastingaanslag naar nul’ te reduceren. Zelfs 2x modaal doet daar vrolijk aan mee getuige mijn oom. Hypotheekje verhogen met 40.000 euri’s om daarvan met de family lekker 2 weekjes te gokken in Las Vegas, verbouwinkje opvoeren als kantoor aan huis. En maar zeiken dat de belastingtarieven onrechtvaardig hoog zijn voor ‘werkende’ mens. Nee, ik kots op deze mensen zonder ook maar een greintje solidariteit.

  Reactie door robbierobson — donderdag 8 februari 2007 @ 12.47 uur

 133. Waarom komt er geen onderzoek naar steun van Balkenende voor oorloog in Irak?

  Kan de SP dat niet afdwingen?

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 12.56 uur

 134. @103

  Ja dat zou heel mooi zijn,maar ik werk dan maar 30 uur in de week.

  Misschien heeft die mevrouw de schatting gedaan zonder de loonheffingskorting? anders kan zij nooit op 750 euro komen netto..

  Reactie door irena — donderdag 8 februari 2007 @ 12.57 uur

 135. @ 130.
  Inderdaad.

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 12.57 uur

 136. De TV meldt dat het AOW plan eigenlijk niet uitgevoerd kan worden volgens het CPB.
  Nu is Wouter Bos in het kabinet Kok staatssecretaris geweest van Financieën onder minister Zalm. Zou hij nu werkelijk niet geweten hebben dat de afgesproken AOW plannen onuitvoerbaar zouden zijn?Wie weet wordt nu de hele zaak afgeblazen.
  Dan heeft het CDA weer een puntje meer gewonnen.
  Wist Wouter dat niet of heeft hij zijn achterban grandioos belazerd?

  Reactie door hanneke — donderdag 8 februari 2007 @ 13.10 uur

 137. Schiphol wordt niet geprivatiseerd. Marktwerking zorg gaat gewoon door, triest! ABN Amro maakt 4,7 miljard winst. Betalen we teveel voor onze hypotheken?

  Reactie door Hein — donderdag 8 februari 2007 @ 13.18 uur

 138. 133 Khosrow.

  meerderheid beslist.
  waarom denk je dat ze dit acoord hebben gesloten.
  De enigste manier hoe hun gewonnen hebben,of gefraudeerd door een stemcomputer is alles verdoezelen.
  gewoon niet over hebben.
  Wat niet weet,wat niet deert.

  Ik las laatst een stuk over Mr Hillen die bij de redactie van het NOS geloof ik gewerkt heeft.
  Hij was de enigste CDA lid boven alle pvda ers.
  Zij beslissen de onderwerpen wat ten sprake komt.
  Het woord onafhankelijke nieuws klopt dan ook niet.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 13.22 uur

 139. ik geloof helemaal niet, dat balkenende 4 lang stand houd. ik heb er ook geen vertrouwen in. knap, als ze het wel 4 jaar uit kunnen zingen, maar dat moet ik eerst zien dan geloven. ik ben er van overtuigd, dat ook balkenende 4 onderuit gaat.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 8 februari 2007 @ 13.49 uur

 140. @87 Pool

  Alle posters bekeken! Wat is alles soft geworden vergeleken bij die tijd en die strijd. Dat waren nog eens helden! En heldinnen!!

  Een erger zoethoudertje kunnen we niet krijgen door dit kabinet! Het merendeel van het volk vangt alles op via TV en krant. Nederland lijkt tevreden. Daar kunnen we hier niet tegenop werken…
  En zo kan het geschieden dat een volk wordt ondergestopt en toegedekt. Duimpje in de mond en oogjes toe!
  Opiumpolitiek!!

  Reactie door Gloria — donderdag 8 februari 2007 @ 13.52 uur

 141. Dank voor de toelichting Sander,

  Maar is er toch geen ruimte voor SP om toch een onderzoek af te dwingen?

  Het feit dat de Irak kwestie een onderdeel van kabinetsformaties is geweest impliceert dat Balkenende veel te verbergen heeft.

  Schandalig, dit achterkamer coalitievorming en ondemocratische ons kent ons praktijken.

  Democratie en recht zijn gereduceerd tot achterkamer deals.

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 14.00 uur

 142. DE CONSTITUTIONELE MONARCHIE

  Normaal gesproken maak ik mij niet zo druk over het feit dat Nederland een koningshuis heeft. De geheimen van het paleis zijn geheimen die ik grotendeels respecteer. Ieder z’n privé leven.

  Staatsrechtelijk mag er echter geen schemergebied bestaan dat afbreuk doet aan de parlementaire democratie. Hoe weet ik nu wat ons staatshoofd met de heer Wijffels heeft besproken? En welke punten stonden er op de agenda tijdens het gesprek tussen Balkenende als minister president en de koningin? Wanneer acht hare majesteit een staatszaak van een dusdanige importantie dat ze – in het belang van het land – enige dwingende c.q. sturende adviezen mee zal geven?

  Afgestoken tegen de soaptueuze ontwikkelingen rondom het ‘LPF experiment’ en de stuurloosheid van het Nederlandse politieke schip achteraf, acht ik het zeker niet ondenkbaar dat Beatrix een herhaling van deze tragedie wenste te voorkomen en derhalve besloot de informatiegesprekken een godgegeven richting mee te geven.

  Zullen we het ooit weten?

  Reactie door erik — donderdag 8 februari 2007 @ 14.00 uur

 143. @ Wilbert (60):

  Maxime Verhagen wordt mogelijk de nieuwe minister van buitenlandes zaken. Daaraan moet je toch niet denken?
  Thomas von der Dunk heeft hem omschreven als “een permanent gifgas verspreidend serpent”. Misschien kan benoeming van hem dus worden tegengehouden met het argument dat daarmee internationale verdragen zouden worden geschonden…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 8 februari 2007 @ 14.03 uur

 144. Of misschien moet er een onderzoek komen naar coalitievorming zelf. Want hoe kan het zijn dat bepaalde zaken worden bij voorbat uit de beeld gehouden. De burgers hebben het recht om te weten.

  Als een SP lid wil ik het weten.

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 14.06 uur

 145. @121 una voce poco fa

  Ja, die hoeksteen van de maatschappij is de steen die verkwanseld wordt door christelijke zandman Balkenende! Het zand wil niet uit de ogen van de alleenstaande ouders. Zij blijven braafjes de kinderen verruilen voor de arbeidsmarkt buitenshuis…
  Het hek is van de dam als ZELFS de moeders/vaders niet meer het HART hebben om op te komen voor hun kinderen en het werk dat de alleenstaande ouder hiervoor moet leveren: preventieve maatschappelijk vorming:
  =goud waard =geld waard =cao waard!

  En zo dendert de politieke trein door naar een ontzielde samenleving, waar kinderen alleen nog maar het recht krijgen om geboren te worden om daarna zich verkwanseld te weten aan de economie.

  Reactie door Gloria — donderdag 8 februari 2007 @ 14.13 uur

 146. ooit kreeg hij ‘t aan zijn voet: anweisung:
  niet op die voet verder..geen poot om op te staan,
  echt: 1-ouder gezinnen moeten uit hun uitzichtloosheid bevrijd worden!

  Reactie door una voce poco fa,qui nel cor mi risuono — donderdag 8 februari 2007 @ 14.20 uur

 147. goud!-geld-cao waard, pluim gloria!

  Reactie door una voce poco fa,qui nel cor mi risuono — donderdag 8 februari 2007 @ 14.23 uur

 148. Prachtig gezegd Gloria.

  Zo is het ook in de ONTZIELDE samenleving. Straks worden de schoolboeken gratis maar de korting voor niet werkende partners(moeders) wordt afgeschaafd heb ik gehoord.

  Dat is nu typisch verschuiving van middelen. Er is niks nieuws. De waan/ ellende gaat gewoon door. En we blijven de life style of rich and useless (legale dieven) te subsidiëren. Allemaal onder de dekmantel van christelijk- DA en Pvd-Bestuurders)

  Reactie door Khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 14.25 uur

 149. @57 Wilbert
  Weet dat PvdA en CDA de 2 grootste partijen zijn in Nederland en dat deze nu een coalitie vormen, is toch redelijk harmonieus zou ik zeggen.
  Voor de stabiliteit van het land is het sowieso beter dat deze regering er is, de toegevoegde waarde van de SP ligt naar mijn mening toch echt in het constructief oppositie voeren. Net zoals JM zegt:

  ‘De SP zal uiteraard goede plannen steunen als die Nederland menselijker en socialer maken. Maar we zullen onze energie vooral gaan steken in het formuleren en aandragen van alternatieven’.

  SP in de regering is toch echt nog een stap te ver (naar links) en daar heeft het land geen behoefte aan. Getuige ook het gegeven dat ‘ruim 60% van de Nederlanders zeer positief is over de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie. Een kwart is uitgesproken negatief. Vooral de eigen aanhang is blij met de coalitie, maar ook SP-stemmers (77%) zijn tevreden, evenals ruim 52% van de VVD-stemmers.’

  Reactie door HARSAN — donderdag 8 februari 2007 @ 14.26 uur

 150. @ 149 HARSAN

  77% van de SP staat achter deze coalitie,
  en jij geloofd dat?????????

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 14.35 uur

 151. Hoi Gloria,

  DE ONTZIELDE SAMENLEVING

  Titel van je boek?

  Reactie door erik — donderdag 8 februari 2007 @ 14.37 uur

 152. Heb in een eerdere bijdrage al gezegd,
  dat ik niet begreep waar deze 77% vandaan
  komt.
  Wie zijn die SP’ers dan?
  Iedere SP’er die ik spreek is juist
  tegen deze coalitie.
  En op dit log zijn de bijdrages over het
  algemeen ook negatief.
  Het lijkt er meer op dat deze cijfers uit
  een hele dikke duim komen.
  De vraag is dan alleen nog wiens dikke duim.

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 14.49 uur

 153. Dat de korting voor niet werkende partners wordt afgeschaft begrijp ik niet met juist de C in het kabinet, ik dacht dat de het gezin de hoeksteen….bla bla bla jeweetwel.

  En nu wordt datzelfde gezin, wat nog graag een gezin wil zijn afgestraft

  Reactie door carla — donderdag 8 februari 2007 @ 15.09 uur

 154. by the way, ik ben zelf een niet werkende partner maar ik heb het niet over mezelf want ik heb het niet meer nodig, mijn kinderen zijn de deur uit maar al die mensen die nog wel kinderen thuis hebben zullen dan misschien toch een baantje gaan zoeken om dat aan te vullen, terwijl het zo belangrijk is dat je kinderen goed worden opgevangen.

  Reactie door carla — donderdag 8 februari 2007 @ 15.13 uur

 155. 77% lijkt me inderdaad wat aan de hoge kant, gezien ook de soms extreme reacties op dit log. De reactie van JM is eigenlijk heel wat milder en realistischer.

  Reactie door HARSAN — donderdag 8 februari 2007 @ 15.17 uur

 156. @131
  Martin, jij bent een van de vele gevallen waarvoor de voorgestelde maatregel gewoon onrechtvaardig is. Zelf ben ik dit jaar met pre-FPU gegaan omdat mijn werkgever dat aanbood. Ook ik ben na 1945 geboren en zou dus onder de maatregel vallen. Als ik geweten had wat me boven het hoofd hing had ik dat (misschien) niet gedaan. Een dergelijke maatregel nemen voor mensen die daar op geen enkele manier meer op kunnen anticiperen vind ik gewoon schofterig, sorry maar ik kan het niet anders zien. Volgens mij kan zoiets juridisch ook niet eens. Maar het is minstens zo onrechtvaardig voor de zware beroepen en voor hen die al meer dan 40 dienstjaren hebben en nu b.v. 59 zijn.
  En wat is nu een zwaar beroep ? Kortom het rammelt aan alle kanten.

  Reactie door simbro — donderdag 8 februari 2007 @ 15.19 uur

 157. @ 154 HARSAN
  Een kabinet waar niemand op zit te
  wachten.!!
  Het is maar wat je mild noemt.

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 15.26 uur

 158. @145 Gloria
  ‘ontzielde samenleving’: ja klopt. Is overigens niet alleen te wijten aan de vorige 3 kabinetten JPB zoals veel bijdragers aan dit log willen doen geloven. De ontzieling (een bestaand woord in de VanDaele?, zo niet dan gauw toevoegen!) is een gevolg van de toegenomen welvaart waarin de Westerse individu zich heeft ontwikkeld tot een consumerend wezen, met alleen oog voor zichzelf en de vergaring van luxe artikelen. Leuk!Op zondag naar de woonboulevard! Kan ik stellen dat de ontzieling en aftakeling is begonnen met de opening van de eerste woonboulevard waar we in onze 2e auto massaal naar toegaan op zon- en feestdagen?
  Overigens, een trend die je ook signaleert in Azie en Afrika: liever een satelliet-TV dan investeren in onderwijs….
  Fijne dag verder.

  Reactie door HARSAN — donderdag 8 februari 2007 @ 15.28 uur

 159. @157
  … maar waar toch ruim 60% van onze medelanders positief over is….

  Reactie door HARSAN — donderdag 8 februari 2007 @ 15.30 uur

 160. @ 125,

  hahahaha

  Goh er zijn inderdaad veel van die “Zelfingenomen” figuren op TV. Ziekmakend zijn ze.

  Reactie door khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 15.33 uur

 161. Allen,

  wat een stel azijnpissers bij elkaar, zeg! De wijsheid in pacht denkend te hebben, de zegeningen die er zijn niet tellend (want niet exact de hoeveelheid en die zegeningen die men wenst), overtuigd van het eigen gelijk, en iedereen die nu wel regeert ridiculiserend. En het vooral heel erg met elkaar eens zijn, zo onder elkaar. Zodoende ontstaan 112 reacties, waarvan er volgens mij minstens 50 niets toevoegen, waarbij bijdrage 108 wel de kroon spant: vooral het met een hoofdletter O geschreven ons viel me op: last van goddelijke pretenties, ambities richting koningschap? Ben benieuwd naar je boek……. Tja, wat nu als het kabinet de 4 jaar vol maakt (en ik voel aan mijn water dat dat de angst is die hier heerst, terwijl men 2 maanden geleden nog zo zeker leek dat een kabinet van deze partijen er of niet zou komen, of heel snel weer uit elkaar zou vallen)? Emigreren naar die streken waar het zoveel beter toeven is dan in ons (misschien wat te veel) op concensus gerichte land? Want dat is de uitkomst van de formatie: concensus gericht, waar altijd water bij de wijn zal moeten worden gedaan, door alle deelnemende partijen. En de partij die het grootst is, hoeft dan logischerwijs (wanneer men het democratisch beginsel aanhangt)het minste water bij de wijn te doen. En in een coalitie tussen CDA, PVDA en SP zou de SP dus ook niet alles hebben kunnen binnenhalen wat men wenste. Daarom had ik Jan wel willen zien regeren, kijken of hij dan het water in pure wijn had kunnen veranderen. Wat denken jullie? Want al zou hij concessies hebben gedaan, zou hij dan ook zo zijn afgemaakt als Bos op dit forum? Ik durf het te betwijfelen. Voor de duidelijkheid: ik heb VVD gestemd, maar ben hoopvol gestemd over dit kabinet, juist vanwege het regeeraccoord, en de indruk die de 3 leiders bij mij achterlaten. En dat is positiever dan ik 2 maanden geleden zelfs maar had durven hopen.

  Gerhard

  Reactie door gerhard — donderdag 8 februari 2007 @ 15.34 uur

 162. @ 158

  Deze cijfers komen uit hetzelfde
  persbericht.
  Reden genoeg om deze hele berichtgeving
  met een flink pak zout te nemen.
  Nogmaals waar komen deze cijfers vandaan
  en hoe geloofwaardig kun je ze noemen?

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 15.37 uur

 163. @ 159
  ‘maar waar toch ruim 60% van onze medelanders positief over is….’

  en dat volgens ‘wetenschappelijk verantwoord opinie-onderzoek, zeker. Tis maar net aan wie je het vraagt, ik heb mijn mening hierover niet gegeven iig.
  De media,? zelfs de volkskrant en vpro-gids zijn aan het verrechtsen. De media is de fabeltjeskrant geworden, leest lekker weg en dan… snaveltjes toe, oogjes dicht en slaap lekker!!!!!
  Mensen, laat je toch geen rad voor ogen draaien

  Reactie door robbierobson — donderdag 8 februari 2007 @ 15.50 uur

 164. Het regeerakkoord is duidelijk bij elkaar gegoogled, waarbij dit weblog behoorlijk geplunderd is.

  Bedenk dat als dit kabinet de “dialoog” aan wil gaan met de burger en buiten het poldermodel wil treden, zij ook hierin de SP wil kopieëren.

  Vandaag is PvdA hier al mee begonnen en kreeg ik na N.A.V. het “tender” debat tussen Agnes Kant en Eelke van der Veen op 21 januari het volgende antwoord:

  Geachte mevrouw X,

  Graag reageer ik u hierbij op uw mail namens Eelke van der Veen, Tweede Kamerlid en woordvoerder zorg van de PvdA-fractie.

  Uit uw mailtje maak ik op dat u openstaat voor een discussie over marktwerking. Graag deel ik u mee dat het nieuwe kabinet heeft besloten om marktwering in de zorg in de care sector- de AWBZ- niet verder toe te staan. Zo komt er bijvoorbeeld geen vrije prijsvorming en geen commerciële concurrentie in de AWBZ. Ook worden er niet meer taken overgeheveld uit de AWBZ naar de WMO. De PvdA is hier heel blij mee omdat kleinschaligheid, goede buurtvoorzieningen in wijken absoluut behouden moeten blijven.In de ziekenhuizen wordt de marktwerking wel iets uitgebreid van 10% naar 20%. Indien kostenbesparingen hieruit voortvloeien, zullen deze kostenbesparingen aan mensen worden teruggegeven door het verlagen van de premies.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben,

  dan kunt u mij altijd mailen.

  Met vriendelijke groet,

  Namens Eelke van der Veen,

  Miriam Heringa

  Inhoudelijk medewerker zorg

  voor Tweede Kamerlid PvdA Eelke van der Veen

  Zoals Jan al zei, ligt de regering in een splagaat, anders kan ik deze reactie niet omschrijven. De “hete aardappels” komen over twee weken aan bod.

  Reactie door Elsemie — donderdag 8 februari 2007 @ 15.51 uur

 165. @ 154 Carla,
  Het is inderdaad krom dat de werk van moeders wordt te vanzelfsprekend geacht. Puffffff en dan hebben ze mond vol over emancipatie, rechten van vrouwen, kinderen en gezin.

  Reactie door khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 15.52 uur

 166. @ 161 gerhard

  Even een paar vraagjes.
  wat maakt jou dan zo hoopvol?
  Bezit je soms een eigen huis,en heb je
  hypotheekrenteafrek?
  Of heb je een beroep dat fysiek niet al
  te zwaar is,zodat je makkelijk door kunt werken tot je 65e?
  Of ben je er heilig van overtuigd dat je
  nooit ziek zult worden, en daardoor niet in de WAO terecht zult komen.
  Als dit niet het geval is in jou situatie,begrijp ik niet waar jij dan zo hoopvol over kunt zijn.
  Jammer dat je ons bloggers hier azijnpissers noemt.
  Ik denk dat jou bijdrages enthousiaster zullen worden ontvangen op een log van de VVD.
  Discussie oke maar hou het wel zuiver!!!

  Reactie door kitje — donderdag 8 februari 2007 @ 16.00 uur

 167. @ 161 Gerhardt (of is het ‘gehard’ -door balk 1-5)

  Niks geen water (pvda) en niks geen wijn (cda). Daarom zit Jan Marijnissen nu niet aan de regeertafel zich ten koste van de zwakbedeelden zich rijk te rekenen. Alleen maar Klasse van Jan. Alleen volgende keer wat meer ballen graag, Jan, gewoon zeggen waar het op staat. “Weggelopen? Ik wilde al niet eens meer de moeite nemen om er heen te lopen! Zulk ascociaal beleid van het CDA kan ik toch niet aan de kiezers verkopen”.
  Gewoon Hup, schijt hebben aan die hele fabeltjeskrantmaffia.

  En niks geen consensus, Gerhard, wat mij betreft knalhard revolueren.

  Reactie door robbierobson — donderdag 8 februari 2007 @ 16.05 uur

 168. Tijdens de verkiezingscampagne vroeg Jan Marijnissen aan Wouter Bos Wouter ben nou eens duidelijk waar je voor staat,kies je voor samenwerking met Groenlinks en SP . Toen antwoorde Wouter Bos we zullen eerst eens de verkiezingen afwachten voor de PvdA de keuze maakt .De verkiezingen waren achter de rug CDA verlies 4 zetels de PvdA verlies 9 zetels de 2 heren maakten elkaar uit voor draaikont Ik vind Balkenende en Wouter Bos 2 zeer grote draaikonten als je zag hoe familiair ze met elkaar omgingen na afloop van de informatie met een verlies van samen 13 zetels sleepten ze de Christen Unie erbij om samen aan een regeringsmeerderheid te komen en dat noemen ze dan democratie En dan nog RTL 4 die zei dat 77% van de SP aanhang voor was .Dat kan ik me niet voorstellen .We worden weer voor de gek gehouden en de pers probeert weer de statenverkiezingen te beïnvloeden in het voordeel van die 2 zeer onbetrouwbare partijen CDA en PvdA .Ik hoop dat de SP weer een hele goede verkiezingsuitslag maakt zodat ze BAKellende 4 snel om zeep kunnen helpen

  Reactie door Dirk Schuit — donderdag 8 februari 2007 @ 16.10 uur

 169. de gerhard die ik ken, en in ‘t boek who is who in the world staat wegens een uitermate uitgebalanceerd wetenschappelijk onderzoek en dito totale rubricatie, een gerhard die niet maalt om geld of titel, de bescheidenheid zelve, met een groot hart, die sociaal/ecologisch betrokken,kritische,in rot omstandigheden ”levende” mensen (zoals o.m. hier op dit logje) nooit azijnpissers zou noemen,
  die gerhard die dus niet geheel en al achterlijk is,STEMT WELOVERWOGEN S.P.!

  op dit log kunnen veel mensen hun visie kwijt, ook staan er vaak hele schrijnende zaken, die dan later in het log heel sociaal en empatisch door anderen qua mogelijkheden/oplossingen belicht worden,
  en soms gaan mensen linguistisch temperamentvol ”los” uit vernedering en frustratie over wat balkenendes politiek heeft veroorzaakt. (dan hoop ik op actie en politiek effect naast de blijkbaar nodige katalysatorfunctie).
  ich hoffe auf ein balkenENDE.
  op naar een sociocratie!
  gerhard van 161; succes met het veranderen van wijn in water.

  Reactie door una voce poco fa,qui nel cor mi risuono — donderdag 8 februari 2007 @ 16.16 uur

 170. @161 Gerhard,
  Wat denk je?
  Ik denk dat er op een (of meer) punt(en) een heel andere richting was gekozen, zeker t.a.v. het armoede- en zorgbeleid. Voor de rest zou het programma meer consistent zijn geweest en zou het poldermodel resoluut omgezet worden in een dialoog met burgers en belangenorganisaties.

  Nu is het risico dat beleid weer teveel gepolderd gaat worden, waardoor er nog meer burgers buiten de boot vallen, dit zijn dan ook diegene die alleen nog maar op dit log een gewillig oor treffen, omdat zij overal al uitgespuugd zijn, en daarbij ook hier geregeld overvallen worden door “galbrakers” die dat bij hun eigen partij niet kunnen.

  Om terug te komen op het ploderen, ook vandaag weer een teleurstellende reactie van het MKB over de ROC’s die zichzelf maar op de borst blijven slaan terwijl de resultaten meer en meer bedroevend zijn???

  Mijn vraag aan u is dan ook wanneer gaat VVD nu eindelijk eens een echte dialoog aan met zijn achterban, of zijn dat alleen de grootindustriëlen waar de regeringsleiders later een leuke functie in de wacht kunnen slepen?

  De andere vraag is hoe ziet u het “samen” werken met SP in de oppositie, ik krijg daar moeilijk een beeld van?
  Wanne

  Reactie door Elsemie — donderdag 8 februari 2007 @ 16.20 uur

 171. PvdA water en CDA wijn zijn besmettelijk.

  Jan Marijnissen verkoopt geen besmette water noch besmette wijn aan zijn achterban.

  SP doet geen zaken met draaikonten.

  Reactie door khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 16.22 uur

 172. @161 Daaag Gerhard,tot na 7 maart 25 zetels+17% pvda stemmers,tel uit je winst.

  Reactie door paul — donderdag 8 februari 2007 @ 16.26 uur

 173. @131 martin
  je zit voor 50 % in de WAO, bouwt dus ook maar gedeeltelijk pensioen op en verwacht op je 65e meer als pakweg 30000 euro per jaar te krijgen?
  (aow 12000 + pensioen 18000). er zijn er zat die met je willen ruilen en dan zelfs strafbelasting betalen vanwege het vervroegd met pensioen gaan

  Reactie door ipuntje — donderdag 8 februari 2007 @ 16.30 uur

 174. @161.Gerhard

  Och, Gerhard, ik zou mij als SP’er nog niet zo’n zorgen maken. Ondanks de sociale cadootjes die de coalitie nu vlak voor de verkiezingen uitdeelt (vaak een sigaar uit eigen doos) is daar nog altijd de Irak oorlog. Die hangt deze coalitie als een molensteen om haar nek.
  Een nieuw sociaal beleid volgens deze heren, maar dan wel even weg kijken als het om de leugens mbt de Irak oorlog gaat.
  Dat is niet echt sociaal als je het mij vraagt. Valt dit kabinet al meteen door de mand.

  Blinde ambitie is geen substituut voor intelligentie.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 8 februari 2007 @ 16.37 uur

 175. 161 gerhard.

  Jij heb ook niks te klagen,wanneer je zegt VVD gestemd te hebben.
  Jullie idealen worden voortgezet door dit kabinet.
  Jouw idealen zijn zeker niet die voor mij en de mensen op dit blog.

  Jullie drinken de wijn en wij de water.
  Het word tijd voor waterige wijn voor jullie.
  Voor ons wijnerige water.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 16.38 uur

 176. Met macht komt ook verantwoordelijk-
  heid. Macht zonder verantwoordelijkheid corrumpeert.
  Drie kwart miljoen doden in Irak. En de teller loopt nog. Dat gaat nooit meer weg.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 8 februari 2007 @ 16.49 uur

 177. Rob de Kuster, U hebt grote gelijk.

  Ondanks het regeerakkoord, juist daardoor moeten we eisen naar een onderzoek naar het steun van Balkenende voor Irak oorloog. De onderstee steen moet boven water.

  Ik vind dat SP moet dit niet op laten liggen want de vieze handen van Balkenende moet bloot gesteld worden. Hoe eerder hoe beter.

  Draaikont Bos moet zijn draai ook verantwoorden.

  Reactie door khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 17.00 uur

 178. Voor de positieve onder ons het zoet is weg.
  http://www.ad.nl/binnenland/article1069518.ece

  Reactie door De Hakker — donderdag 8 februari 2007 @ 17.18 uur

 179. Of wel de kind verzorgende en niet werkenden moeders zijn de klos.

  Reactie door De Hakker — donderdag 8 februari 2007 @ 17.20 uur

 180. Lieve schatjes,

  voor iedereen die zegt dat het ondemocratisch is geweest om de SP te passeren (als de SP zichzelf niet buitenspel gezet heeft…):

  - In Nederland hebben we een democratie.
  - Het volk bepaalt wie er in het parlement zit.
  - Een regering mag gevormd worden als de helft plus een van de kamer het daarmee eens is.
  - CDA + PvdA + CU = 80 zetels.
  - Het kabinet is dus democratisch.
  - Het maakt dus geen ene reet uit of het een kabinet van verliezers of van winners is, als er maar een meerderheid is.

  Dag, Marijn

  Reactie door Marijn — donderdag 8 februari 2007 @ 17.25 uur

 181. ene reet uitmakende lekkere scheet marijn,
  daarom is het nou zo jammer dat er geen sociale alliantie is,
  politiek gezien pleegt bos gewoon verraad, en of balkenENDE alweer opperhoofd moet worden? hebben we hier dan een presidentieel systeem?
  hopend dat next time sp/groenlinks/pvda een sociaal/ecologisch/innoverende meerderheid krijgen,
  marijn, lees meer over marijnissen!!dag..(en hammarskjold bijv.)
  ik val je niet aan overigens.

  Reactie door una voce poco fa,qui nel cor mi risuono — donderdag 8 februari 2007 @ 17.39 uur

 182. Webmaster, even lichtvoetig off-topic als u mij toestaat?

  @181 una voce…/Cenerentola:

  Jij gebruikt dit alias ontleend aan Rosina’s aria uit Rossini’s “il barbiere di Seviglia” al een tijdje…Hoe vind je deze mooie aria, indien gezongen door Maria Callas? (ik heb alle opnamen die Callas hiervan maakte, incl. een met bijbehorende beelden.)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 8 februari 2007 @ 17.54 uur

 183. @ Gerhard (161):

  Citaat: “…terwijl men 2 maanden geleden nog zo zeker leek dat een kabinet van deze partijen er of niet zou komen, of heel snel weer uit elkaar zou vallen…”
  Je bent heel erg aan het generaliseren. Hieronder zal ik alleen voor mijzelf spreken.

  Ik heb -zelf ook SP-er- hier geschreven, dat van de vier verkiezingsleuzen van de SP slechts één echt zeker waar was (nl.: een stem op de SP maakt de SP iets sterker), en de rest alleen propagandistisch wel aardig was.
  Ik heb geschreven dat ik heel weinig mogelijkheden zag voor een kabinet met de SP erin, zowel om inhoudelijke redenen, als omdat de PvdA duidelijk had laten merken dat eigenlijk niet te willen. (Wouter Bos in de Parlementaire Nieuwsbrief kort vóór de verkiezingen).
  Ik heb ervoor gewaarschuwd niet de huid te verkopen voordat de beer geschoten is, en gezegd een kabinet met het CDA, de PvdA en de CU te verwachten.

  Voor het overige: het is inderdaad niet alleen maar kommer en kwel (b.v.: het niet doorgaan van de huurliberalisatie en het z.g. “Generaal Pardon” (verkeerde benaming) voor een specifieke groep asielzoekers vind ik ook heel belangrijk), maar jouw optimisme deel ik verder niet. Daarvoor zijn genoeg redenen op dit weblog te vinden.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 8 februari 2007 @ 18.00 uur

 184. @176 Hartgrondig mee eens.
  Zie ook nog mijn reacties aan vorige link.
  JPB mag geen minister president meer zijn,gezien Irka, ern er moet een afkeuring over het BBR accoord
  komen.
  Als niet einde van de idee democratie en verantwoording naar de burger. Dan kunnnen we ons politiek bestel in het geheel van corruptie beschuldigen.

  Reactie door maria — donderdag 8 februari 2007 @ 18.04 uur

 185. @ Marijn (180):

  Dat is veel te simplistisch. In de praktijk van het staatsrecht wordt wel degelijk ermee rekening gehouden, of een partij bij de verkiezingen (veel) zetels heeft gewonnen dan wel verloren. Daarom kon men er nu niet omheen om -al was het slechts voor de vorm- de SP uit te nodigen voor een gesprek in de informatiefase.
  De grootste fractie krijgt het initiatief van de coalitiebesprekingen, en daarmee een grote invloed op de richting die wordt ingeslagen, maar kan de genoemde regel dus niet zo maar negeren.
  Aan de andere kant kan een kleinere partner een coalitie onmogelijk maken, zoals de christelijken in 1977 hebben gedaan, zodat de PvdA (toen veruit de grootste fractie, die tien zetels had gewonnen) toch buiten de regering werd gehouden. Hiermee te vergelijken: de gang van zaken in 2002.
  Zo simpel als jij het stelt is het dus niet.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 8 februari 2007 @ 18.11 uur

 186. @176 Olav, de democratische grond is met accoord B4, onder onze voeten vandaan gehaald.
  Of de 2 kamer accepteert het niet en gaat zelfstandig een enquete aan, daar is ook een meerdeheid voor nodig, of er komt een motie van afkeuring over het BBR accoord
  komen.
  Als niet is het helemaal het einde van de idee democratie en verantwoording naar de burger toe. De lange termijn effecten zijn bepaald niet iets om blij van te worden noch om enig hersteld vertrouwen in de politiek te hebben.
  Integendeel, Balkenende mag blijven dicteren, en zo sluipt hij erin.

  Reactie door maria — donderdag 8 februari 2007 @ 18.14 uur

 187. wat is een omslagbeleid ?
  arbeidersraden of zo ?

  Reactie door adrie — donderdag 8 februari 2007 @ 18.25 uur

 188. De vieze handen van Balkenende dient bloot gelegd te worden.

  Beste mensen, we moeten dit niet laten zitten. De stank van Balkenede-Bos achterkamer stinkt nog erger dan de afvoer van Shell.

  Consensus of niet, meerderheid of niet, er moet een onderzoek komen. Ook de minderheid in de kamer heeft recht op duidelijkheid. De gevormde meerderheid kan wel regeren maar heeft geen recht om de informatie te achterhouden.

  Dit is van cruciale belang. Als we dat niet achterhalen(niet mogen weten) wat is de waarde van onze “democratie” dan?

  Er moet een einde komen aan achterkamer en geheimzinnige formatieprocessen er moet een einde komen aan wandaden en dictaat van Balkenende.

  Reactie door khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 19.10 uur

 189. Bos is een verrader. PvdA heeft zijn echte ware kleur getoond . Bos heeft de gehele linkse beweging verraden.

  Hij is evenzo normen en waardeloos als Balkenede.

  Op saloonsocialisten als Bos moet niemand rekenen.

  Reactie door khosrow — donderdag 8 februari 2007 @ 19.17 uur

 190. ik heb even een vraagje,
  ik snap het niet,

  als je van voor 1 julie 2004 bent,
  word je niet meer herkeurd,
  want dan kom je niet meer aan een baan,

  dus als je pech hebt, en je bent van 2005
  is er niks aan de hand,

  dan ben je toch volgen mij ook al bijna 47 jaar, we leven nu in 2007.

  of snap ik het niet.????????????????????????

  word je dan nog wel herkeurd,

  Reactie door anna — donderdag 8 februari 2007 @ 19.25 uur

 191. sorry mijn berichtje was een beetje onduidelijk,
  ik bedoelde dus te zeggen,
  de regering had beter kunnen zeggen iedereen van 45 jaar en ouder hoeven niet meer de strengere herkeuringen te ondergaan.

  of niet????

  Reactie door anna — donderdag 8 februari 2007 @ 19.44 uur

 192. @190 anna,

  Je hebt gelijk hoor maar de regel is ‘gewoon’ als je voor 1 juli 2004 de leeftijd van 45 jaar hebt bereikt val je onder de oude herkeuringsregels niet zo millitair als nu maar iets soepeler en 1 keer in de 5 jaar op komen draven.

  De leeftijd die je nu hebt maakt dus niets uit

  Reactie door Lisette — donderdag 8 februari 2007 @ 19.58 uur

 193. Dat hele gesodemieter met de wao,ik blijf daar een slecht gevoel over houden.zelf ben ik 45+ in de nieuwe regeling.maar dat uwv,heeft de overheid daar wel grip op.kunnen ze daar wel de omslag maken en worden we niet via een omweg alsnog gepakt.het zou mij een lief ding zijn als daar eerst een ontslag golf zou volgen.de poppetjes blijven het zelfde en daar word ik onrustig van.

  Reactie door paul — donderdag 8 februari 2007 @ 20.05 uur

 194. webmaster,off topic queeste: in antwoord op het (zij het cultureel niet) lichtvoetige van harrieke; can i?

  where shall i fly (larmore-hercules) (nu bij dno- geen geld :-((aria wel gezongen)) na jouw vraag, vol kippenvel en fiammi del cuore setz ich mich hier mit traenen nieder..
  die uitvoering van maria callas met al die arpeggio-filati coloraturen,fantastisch!(re mi fa so do mi so so fa ti re fa fa mi so do mi so la so fa re ti so fa re so,en chromatiek gaat hier ff niet), de coloraturen van bel raggio lusinghier van flicka von stade vond ik de meest virtuose, je snapt ‘m al, en naqui all’affanno – non piu mesta(misj) is ook helemaal suuuper. jaloers dat jij veel beeldmateriaal van callas hebt daaromtrent,hoe zij is wat ze zingt;fenomenaal! die scene die ik op video heb van haar ‘’muori! muori!!’’
  harrie, dank voor je opmerkzame aandacht, en genietze van al die prachtige muziek!!!(het enige waarin ik een onorthodoxe conservatieveling in ben). muziek verlaat je nooit,is altijd bij je,zit in je bloed,en is altijd troost. mig!(met inspiratievolle gloed)!!
  zwischengefallenfach chanteuse sanitaire

  Reactie door una voce poco fa,qui nel cor mi risuono — donderdag 8 februari 2007 @ 20.13 uur

 195. Alma heeft ook zo haar gedachten over de coalitie van de lachbelasting en de schaterheffing, en hun ‘ ideeën ‘ over het gebruik van de talenten:

  http://www.almaoostenwint.nl/weblog/pivot/entry.php?id=849#body

  Reactie door hendrik dieks — donderdag 8 februari 2007 @ 20.24 uur

 196. @ 188 khosrow,

  1000% mee eens.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 februari 2007 @ 20.50 uur

 197. 194 una voce poco fa.qui nel cor mi risuono

  Lekker roken.

  Reactie door sander — donderdag 8 februari 2007 @ 21.08 uur

 198. @ 122 kitje,

  Ja ik heb het gezien. Alleen al de kop: Alom bijval voor nieuwe koers.

  Wat kunnen we er aan doen?
  Doorgaan met internet, dit weblog en in je eigen omgeving rustig uitleggen dat de Nederlandse elite zichzelf fêteert met HPA, met 30%, graaierij niet aanpakt etc. Laten zien dat de Volkskrant ook maar meepraat.

  En dat die lui net als de corpsballen van vroeger heel anders tegen de samenleving aankijken als de gewone Nederlander. Het zijn wolven die leven van schapen die grazen grazen en grazen (lees werken). Als we vet zijn worden we opgegeten.
  Zo simpel is het.

  Er is veel, heel veel geld in het land, maar het zit bij de elite. In het algemeen kouwe kikkers. En wat ze met dat geld doen. Zielig in veel gevallen. Helemaal niet duurzaam ook.

  Er is geen vrijheid in dit land. Op mijn gebied, de ecologie wordt er alles aan gedaan om de echte ecologen (die aangestuurd worden door de ecologie en dus niet door managers) om die kapot te maken. Want het kost hun geld. Natura 2000. Zo’n Kamsalamander, ze maken het belachelijk waar ze maar kunnen (soms hebben ze zelfs ten dele gelijk, maar ze vertellen nooit hoe het dan echt zit). Belangen dienen veiliggesteld te worden. Ze willen alles besturen en zichzelf constant indekken. Dit gaat ten koste van de waarheid. Maar wij hebben ze door en we stellen het aan de kaak. De SP blijft voor hun een pain in the ass.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 februari 2007 @ 21.09 uur

 199. migratie

  Bush probeert Mexicanen te beletten de grens met de USA over te steken, bang als hij is voor te veel niet anglo-saksische migranten, zeg maar Latino’s. Hij is echter wel verantwoordelijk voor de migratie van DUIZENDEN Irakezen per dag naar Jordanië. Daarmee dat land zwaar belastend. Irak is een hel geworden. Meer soldaten wil hij sturen. Waarvoor? Misschien om het hellevuur nog verder aan te wakkeren?

  Reactie door erik — donderdag 8 februari 2007 @ 21.32 uur

 200. @59 erik

  Hoi! Ja, zou een mooie titel zijn. Misschien ooit een 3e boek? Mijn 2 hebben al prachtige titels.
  Maar ik moet eerst weer ‘bij de mensen’ komen voorlopig. Schrijven kan ik alleen geheel afgezonderd en ik had in de afgelopen schrijfjaren nog het meest contact met papy! Mijn leuke paperclip bij ‘words’ met zijn leuke verbazinkjes, gedraai met z’n oogjes, zwaaiende staartje en zijn snoezige slaap vol overgave.
  Maar owee als je ‘opslaan’ vergat. Dan leek papy wel hysterisch.

  Reactie door Gloria — donderdag 8 februari 2007 @ 21.42 uur

 201. @198 PS

  Sorry erik, ging over jouw @151

  Reactie door Gloria — donderdag 8 februari 2007 @ 21.46 uur

 202. Jet Bussemaker van de PvdA houdt geen rekening met het feit dat steeds meer veertigplussers deel uitmaken van het werklozenbestand. Volgens ‘t Regionaal Platform Arbeidsmarkt Twente zal het bestand voornamelijk uit veertigplussers bestaan. De 10.000 Brugbanen (voor 1 jaar) zijn niet alleen voor deze groep. Een reden temeer om de leeftijdsgrens te verlagen. Op het PvdA congres zou dit in stemming moeten worden gebracht.

  Reactie door Karin — donderdag 8 februari 2007 @ 22.04 uur

 203. Omdat teleurstelling en volharding elkaar steeds weer kruisen in de thema’s,zou ik graag weten wie wel of niet 7 maart SP stemt.

  Reactie door paul — donderdag 8 februari 2007 @ 22.39 uur

 204. Ik snap echt niet hoe Wouter Bos het voor elkaar krijgt om “onder” Balkenende in een kabinet te gaan zitten. Ik kan me zo moeilijk voorstellen dat JP opeens een sociaal gezicht krijgt!

  Reactie door Lilian — donderdag 8 februari 2007 @ 23.13 uur

 205. @203 paul

  Ondanks mijn teleurstelling jaar in jaar uit stem ik SP. Wat kan de SP eraan doen dat ‘het volk’ niet echt links wil? Hiermee ketent het zichzelf en de vraag is wanneer dit eindelijk door gaat dringen.
  Nog erg veel mensen stemmen van ‘huis uit’ op de oudere partijen. De vraag is of ook de SP-ers dit goed aan hun kinderen hebben doorgegeven. Laat hier dan ook maar gelden: zo vader zo zoon, zo moeder zo dochter.
  Het wordt tijd dat mensen goed over politiek gaan nadenken en niet alleen het socialisme vermijden uit angst voor atheisme. Dat speelt nog steeds bij veel christenen een rol. In feite staat dit christendom recht tegenover het socialisme.
  Zoals je bij Balkenende hebt kunnen zien.

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 februari 2007 @ 1.28 uur

 206. @204 Lilian

  Ik snap dat wel! Beide mannen zijn fakers!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 februari 2007 @ 1.31 uur

 207. Ik bespeur wel heel erg veel negativisme hier..Als nou de SP wel onderdeel van de regering geweest was, hadden we dan onze standpunten wel allemaal binnen kunnen halen? Ik denk het niet, want dan had de SP ook concessies moeten doen!
  Voorlopig geef ik (met dank aan de SP) dit kabinet het voordeel van de twijfel..Dit kabinet breekt overduidelijk met het principe “ieder voor zich en God voor ons allen”! We zijn bevrijdt van het liberale denken van de VVD en voorlopig wordt Schiphol niet verkwanseld aan de markt, de huurliberalisatie gaat niet door, dierenbeulen worden harder aangepakt, armoedebestrijding wordt eindelijk weer serieus genomen, alleenstaande moeders worden niet meer gedwongen om te solliciteren, de uitkering gaat waarschijnlijk ook omhoog, enz.!
  Natuurlijk valt er nog genoeg oppositie te voeren voor de SP, maar ik ben juist helemaal niet teleurgesteld over de resultaten die juist met name dankzij de inspanningen van de SP nu bereikt zijn!
  Laten we eerst afwachten en kijken wat het toekomstige beleid ons te bieden heeft..Er zitten heus hele goeie dingen in en voor datgene dat ons niet bevalt? Daarvoor hebben we nu 25 zetels in de Kamer om meer dan ooit tevoren onze kritiek te laten horen…!

  Reactie door ToN — vrijdag 9 februari 2007 @ 2.25 uur

 208. P.S.,
  Ik mis de bijdrages van Madelief, anderen misschien ook?

  Reactie door ToN — vrijdag 9 februari 2007 @ 2.54 uur

 209. Wat een hoop onzinnig geblaat en lawaai allemaal. Ik begrijp als geen ander dat het niet leuk is te verliezen (daarmee bedoeld: niet deel te nemen aan de regering), maar dat laat toch onverlet dat je met een meer realistischer blik naar de werkelijkheid kunt kijken?
  Uiteraard heeft geen van de partijen alles kunnen bereiken dat als wens in het partijprogramma stond. Dat geldt dus ook voor de SP als er besloten was tot deelname aan dit kabinet. Door vroegtijdig af te haken (en dus geen vuile handen te maken), heeft de SP dit “gezichtsverlies” slechts kunnen voorkomen. Als we op deze weg voortgaan en alleen maar kritiek blijven uiten op het gesloten regeerakkoord, dan vermoed ik dat aan het einde van deze kabinetsperiode de SP zichzelf heeft opgeblazen en er niet of nauwelijks nog zal zijn….
  Volgens mij is er ook een andere meer constructieve benadering mogelijk. Bv door de SP programmapunten die nu(gedeeltelijk) zijn opgenomen in het 1 op 1 te vertalen als de winst van de SP. Immers, de grote winst van de SP heeft de huidige regeringspartijen toch gedwongen om deze punten op te nemen in het nieuwe beleid? Daar zit dus een deel van onze winst! En als we nu ook nog de moed, het inzicht kunnen opbrengen om deze punten, ook als oppositiepartij van harte te ondersteunen en daar waar mogelijk verder op te rekken, dan gaan we m.i. nog een mooie periode tegemoet.
  Of we dat kunnen weet ik even niet. Uit bovenstaande reacties komt voor mij meer de indruk naar voren dat we blijkbaar liever de slachtofferrol kiezen en als een klein kind alleen maar blijven roepen “ik wil, ik wil” in plaats van het daadwerkelijk willen realiseren van doelstellingen die ons land (en misschien daardoor ook wel een de wereld) ten goede komen.
  Ik ben benieuwd of deze reactie ook geplaatst wordt. Mede omdat ik ook al geen antwoord heb gekregen op een eerder geschreven mail naar Jan ondanks zijn belofte dat een ebricht binnen 2 dagen is te verwachten en zijn uitspraak dat hij al weer bij was met zijn e-mail.
  Afwachten dus.
  Mvrgr, Herman

  Reactie door HermantB — vrijdag 9 februari 2007 @ 3.04 uur

 210. @190 e.v. anna

  in 2004 is er met de vakbonden afgesproken dat wao-ers geboren voor 1 juli 1954 (toen dus 50) niet meer herkeurd zouden worden. Het enige wat door dit regeerakkoord veranderd is, is het jaartal, van 1954 naar 1959. Daarom wordt er (onterecht) gesproken over 45+ jarigen.
  Voor deze groep geldt dus hetzelfde als de toen 50+ jarigen, als het nieuwe kabinet er is, dat er niet meer herkeurd wordt, en de uitslag van de herkeuring voor hen die al herkeurd zijn niet geldt.
  Mijn vrouw, nu 49, zittend in een rolstoel en de rest wil je niet weten, die na een bezoek aan de keuringskwakzalver geacht wordt naar een toekomstige baan te kunnen fietsen hoeft dus niet verder (de arbeidsdeskundige mogen we overslaan), hoera.
  Wij hebben even een feestje gevierd dat beloof ik je. hopelijk eindelijk rust na tientallen jaren geklooi aan je inkomen. Wat dat voor psychische gevolgen heeft wil ook niemand weten, JP al zeker niet, past niet binnen zijn normen en waarden. Ik blijf meeleven met al die mensen die jonger zijn dan 47 jaar en 5 maanden. Hun kans op de arbeidsmarkt is natuurlijk ook onder nul, maar de politiek is zo langzaam dat ze nog niet ontdekt hebben dat deze groep ouder geworden is in de afgelopen 3 jaar. Om maar niet te spreken over diegenen die nu tussen de 45 en 47,5 zijn en alweer blij waren gemaakt met een dooie mus na het uitlekken van het akord afgelopen weekend.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 9 februari 2007 @ 6.15 uur

 211. @208
  Misschien een goed idee om te klagen bij de ander partijen daar kun je jouw mening helemaal niet kwijt.
  Dus daar hoef je niet af te vragen of hij geplaats wordt. hij wordt niet geplaatst.
  Dus ontzettend fijn dat het hier kan jou mening spuien.
  Ik probeer dat bij de site van PVDA en CDA te doen dat kan niet maar waarom niet?
  Denk daar eens over na.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 9 februari 2007 @ 7.00 uur

 212. @208
  En in jouw optiek van verantwoording en geen vuile handen durven te krijgen kun je zelfs nog een NSB een compliment geven.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 9 februari 2007 @ 7.15 uur

 213. 204 lilian.

  Dat is heel simpel te verklaren.
  Ze hebben allemaal een studie gevolgd op de toneelschool in amsterdam.
  Vandaar ook hun kunde.

  Reactie door sander — vrijdag 9 februari 2007 @ 8.45 uur

 214. 178. Er wordt ook gezegd dat de privatisering van Schiphol niet doorgaat terwijl ik toch echt op RTL nieuws heb gelezen gisteren dat de privatisering van Schiphol NIET van de baan is, waarbij een duidelijk plausibel verhaal werd gepresenteerd. Dwang tot verkoop van meerderheidsbelang staat aan private partijen.
  Hoeveel addertjes zitten er nog onder het gras.

  Waar ik nog steeds weinigen over hoor praten is dat de ZORG een van de stokpaardjes van Agnes Kant gewoon geheel naar het CDA gaat. Dit punt dus door Bos fel bestreden als zou het betaald kunnen worden uit bezuinigingen in diezelfde zorg (CDA standpunt) omarmt hij nu dus volledig.Totaal onbegrijpelijk.
  Wat een gladjakker. Maar ja met ZORG is de economie niet gebaat he”.
  Jet Bussemaker roept altijd hard ook tijdens vragenuurtjes maar dat is voor de buhne.

  Khosrow mag ik je eens een compliment maken.
  Ik vind het leuk om te zien hoe snel jij de schrijftaal onder de knie krijgt. Echt te gek.Ik volg je nog steeds met belangstelling.

  Reactie door Henny — vrijdag 9 februari 2007 @ 9.14 uur

 215. @210 ipuntje,

  Dooie mussen maken me nooit blij :) en vergeet niet dat bij de vorige ‘geboren voor 1 Juli 1954′ heel veel mensen toch volgens de nieuwe wet herkeurd zijn.

  Ik had eigenlijk 6 Febr (voor de zoveelste keer) herkeurd moeten worden maar ik was ziek. Gisteren al kreeg ik een aangetekende (jawel) brief met een nieuwe uitnodiging voor HUN feestje op 8 Maart. Het effect van die brief was gelijk te zien aan mn bloedsuiker.

  En terwijl ze op die afdeling van het UWV snel zijn zitten we nog steeds te wachten op een gedeelte van de ziekengelduitkering van mijn echtgenoot.

  Administratieve warboel daar !

  Reactie door Lisette — vrijdag 9 februari 2007 @ 9.29 uur

 216. Waar ik ook nergens iets over lees zijn de salarissen van leerkrachten. Voor de verkiezingen zei de PvdA dat de salarissen in het onderwijs 10% omhoog moesten?????
  En nu??? Het zelfde de zorg alleen geld erbij als ze zelf eerst bezuinigen. Hoe???
  Het zijn gewoon allemaal zaken welke het CDA altijd al geroepen heeft.
  Noclaim afschaffen, maar eigen risico van 150 euro invoeren. Is dat per verzekerde???
  Volgens mij gaan we gewoon weer 4 zure jaren tegemoet en is het heel terecht dat de SP hier nooit aan mee heeft willen doen.

  Reactie door Leo v. Schagen — vrijdag 9 februari 2007 @ 10.09 uur

 217. @208 ToN

  Lees de reacties op NU SP, NU Zeker, van 26 Jan. 2007 dan kun je begrijpen waarom je geen inbreng van Madelief op deze site meer leest. Ik vind het jammer, men moet weten dat er grenzen zijn. Men moet weten dat de tegenstanders buiten de partij zijn en niet anders om. Zo ga je niet met elkaar om.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 9 februari 2007 @ 11.36 uur

 218. HermanB, IK DENK DAT JE EEN ANDERE BRIL NODIG HEBT EENTJE DIE DE WaARHEID NIET ZO VERTEKENT!

  Reactie door cynthia — vrijdag 9 februari 2007 @ 12.11 uur

 219. Langleve de SP! Geen huichelarij, geen draaikonterij, geen zakkenvullerij en welstandvastig en eerlijk! Herman B kan hier nog wat van leren!

  Reactie door cynthia — vrijdag 9 februari 2007 @ 12.13 uur

 220. wel standvastig bedoel ik…

  Reactie door cynthia — vrijdag 9 februari 2007 @ 12.14 uur

 221. Beste Gloria,

  Uw bijdragen zijn voor mij zeer herkenbaar en waardevol. Ik denk dat tot nu toe is er op deze planeet veel misbruik gemaakt van de termen zoals socialisme en religie. Vaak worden ze verkeerd uitgelegd en verkeerd toegelicht en daardoor ook verkeerd geïnterpreteerd door mensen die geen tijd nemen om dingen te onderzoeken voor dat ze mee instemmen.

  Voor mij geloof, socialisme, ondernemerschap, kapitaal en markt zijn geen elkaaruitsluitende begrijpen.

  Niemand is totaal geloofloos, geloofloosheid bestaat niet. Zelfs als iemand geen aanhanger van een kerk is bestaat de kans dat hij of zij toch in iets gelooft. Bijvoorbeeld als we van punt A tot punt Z moeten gaan reizen, nemen we de weg die we Geloven het meeste toeganglikje weg is.

  Socialisme( delen) is een onderdeel van sociale natuur van elke mens. Mens soort is sociaal bij aard en in zijn sociale verkeer deelt hij/zij dingen op ene of andere manier van tijd tot tijd.

  Om dingen te kunnen realiseren, hun levensomstandigheden te verbeteren, mensen moeten acties Ondernemen, dingen op de poten zetten.

  Iedereen beschikte over bepaalde hoeveelheid van kapitaal. Die kaptaal hoeft niet altijd dezelfde kapitaal te zijn of buiten de persoon zelf te liggen. Soms zit het gewoon in de persoon zelf. Totaal kapitaal vrij is niemand. Want liederen levert zijn waarde en bijdrage aan deze planeet. Zelfs de mensen die ziek zijn of gehandicapten et cetera,,,,. Want ook die mensen dragen bij aan onze geestelijke ontwikkeling om te leren hoe we met elkaar om moeten gaan en hoe we anderen moeten gaan behandelen, indien we ook goed behandeld willen worden.

  Markt( of het nu cybermarkt is of een kraam op de straat)is niets meer dan een ruilplek). Dat hebben we ook nodig.

  Het grootste probleem dat ter grondslag van begripsverwarring, vijandigheid ligt en tot oorlog leidt is het ego van sommige mensen die alles op deze planeet willen toe-eigenen om hun eigen wil op de anderen op te leggen.

  Als een socialist moet ik ook dingen ondernemen, geloof ik ook in eerlijke ruil maar niet in de term gratis. Gratis is een term die is op de samenleving opgedrongen door alles eenzijdig-gratis willende heren bij van VVD. We socialisten moeten ons niet laten besmetten met de term gratis en vrijblijvendheid. We ondernemen, we ruilen en doen zaken op de markt, we willen werken, we willen delen, we willen leven en laten leven, we willen aan elkaar voordeel van twijfel kunnen geven(in elkaar kunnen geloven),,,,

  Reactie door khosrow — vrijdag 9 februari 2007 @ 12.25 uur

 222. Inderdaad Cynthia, Zolang als de SP standvastig blijft en eerlijk delen nastreeft blijven we on the board van de SP schip.

  We SP-ers houden niet van draaikonterij. Want draaikonterij leidt vroeg of laat tot bezinking van de boot. D66 is een goede voorbeeld van draaikonterij. Wouter Bos en PvdA zij de grootste draaikonten op deze planeet. Hun schip gaat ook bezinken vroeg of laat.

  Reactie door khosrow — vrijdag 9 februari 2007 @ 12.37 uur

 223. Wanneer worden de oude arbeiders bij de PvdA nu eens wakker ?

  Reactie door Fred — vrijdag 9 februari 2007 @ 12.57 uur

 224. De Zorgverzekeraars vormen een nieuwe bureaucratie ; en wie zijn de leiders : YES de oud-VVDertjes : Wiegel is de voorzitter ; YES mooi toch die werkgelegenheid voor de Upperclass ; laat die arbeider maar meer premie betalen !

  Reactie door Fred — vrijdag 9 februari 2007 @ 13.00 uur

 225. U hebt gelijk Fred.

  Het is een kleine ons kent ons VVD-CDA zakkenvullers zorgverzekerings wereld.

  Reactie door khosrow — vrijdag 9 februari 2007 @ 13.31 uur

 226. Natuurlijk stem ik SP!!
  We zijn met de afdeling Deventer
  alweer druk met de campagne bezig.
  We hebben bij de verkiezingen een heel
  goed gehaald.
  En hopen op 7 maart op een hoge opkomst
  met een vergelijkbaar resultaat.

  Reactie door kitje — vrijdag 9 februari 2007 @ 15.36 uur

 227. @ 226
  Moet natuurlijk een goed resultaat.

  Reactie door kitje — vrijdag 9 februari 2007 @ 15.39 uur

 228. @ ToN (208):

  Madelief is terug!
  Zie (om te beginnen?) onder “Goede zaak” van vandaag, nr. 4.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 9 februari 2007 @ 16.18 uur

 229. @ HermantB (209):

  Weer dezelfde mantra. Alsof het verhaaltje van het z.g. “weglopen” van de SP niet al lang als vervalsing van de feiten is doorgeprikt.
  Een beetje dom voor een SP-er, hoor.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 9 februari 2007 @ 16.25 uur

 230. 209.
  Volgens Balkenende 4 komt er geen onderzoek naar de steun van Nederland voor de oorlog in Irak: Honderdduizenden doden!
  Zakkenvullerij gaat ook door, maar ook de slechte plannen voor de pensioen.
  Geen geld erbij voor de zorg, wel weer’n eigen bijdrage: 150 euro!
  Duizenden ambtenaren worden ontslagen.
  Armoede wordt groter.
  Had de sp dit moeten ondertekenen?

  Reactie door Ben Tarici — vrijdag 9 februari 2007 @ 17.46 uur

 231. Tobias zegt :

  Het verbaast me dat je de plannen om de WAO alleen maar benoemt als ‘gemene herkeuringen’ en als asociaal betiteld. Het komende kabinet ontziet juist een groep mensen, gezien de standpunten van de SP lijkt me dat dus juist ’socialer.’ Persoonlijk vind ik het een prima zaak dat veel mensen weer aan het werk worden gezet. Ik begreep van iemand dat het voor een reintegrerende werknemer vaak moeilijk is om aan een nieuwe baan te komen. Misschien had het kabinet dáár meer mee moeten doen.
  En wat betreft de AOW-plannen: misschien is het kabinetsplan AOW’ers met een aanvullend pensioen vanaf 18duizend euro mee te laten betalen niet de beste oplossing, maar ik vind in ieder geval dat dit kabinet een goed signaal afgeeft door mensen te stimuleren langer door te gaan met werken (lees: demotiveren eerder te stoppen met werken). En natuurlijk moeten zware beroepen worden ontzien, maar mensen met zware beroepen hébben vaak nog niet eens zo’n hoog pensioen, dus worden ook niet getroffen.

  Commentaar geleverd op deze column op weblog ‘GASTCOLUMNS’http://dekrachtvanhetwoord.homespot.nl

  Reactie door piet eelants — vrijdag 9 februari 2007 @ 18.40 uur

 232. @HARSAN — donderdag 8 februari 2007, 14.26

  Jij hebt het over “is” en “zijn” en ik over “volgens mij” en “naar mijn mening”.

  Reactie door Wilbert — vrijdag 9 februari 2007 @ 20.43 uur

 233. @228 Olav
  Bedankt dat je me daar ff op wijst! Ik had het door tijdsgebrek nog niet gezien..Maar ik vind Madelief echt een aanwinst voor de SP en ben er echt van overtuigd dat zij een grote bijdrage levert aan “onze achterban” en ik lees haar berichten doorgaans met veel belangstelling en ik zou het echt een verlies vinden om dat in de toekomst te moeten missen..Dat zou echt zonde zijn!!

  Reactie door ToN — zaterdag 10 februari 2007 @ 1.15 uur

 234. Piet eelants, in een tijd waarin er steeds minder banen zijn en er steeds minder komen wil dit kabinet wao ers laten werken…tuurlijk! Die komen niet aan de bak tenzij je banen creert en scholing goekoper maakt en flexibeler zonder kwaliteit te verliezen. Ik heb het een beetje gehad met dat PVDA praat want er gebeurd niks wezenlijks om problemen op te lossen, slechts subsidies geven wat in feite pure discriminatie is en ervoor zorgt dat mensen puur vanwege hun opbrengst in geld worden aangenomen…

  Reactie door cynthia — zaterdag 10 februari 2007 @ 12.17 uur

 235. No-claim weg maar de eigen bijdrage terug ,dat slaat nergens op,gaan de mensen ook minder ziekenfondspremie betalen? nee dus! Zoals Bos het Irak standpunt heeft verkwanselt dat is kiezersbedrog en heeft niks met compromissen te maken!Over dit onderwerp is geen compromis mogelijk!Hypotheekrente aftrek (goed dat is een inruil met het huurbeleid )maar betalen we maar dit jaar alleen de inflatieverhoging? etc etc

  Reactie door Eugene — zaterdag 10 februari 2007 @ 12.27 uur

 236. 235. Eugene

  Ik kreeg onlangs een e-mail van de PvdA.
  Die wisten vanaf dag 1 dat de breekpunten voor het CDA het onderzoek naar de Irakoorlog en de hypotheekrente-aftrek niet bespreekbaar waren. Dát waren beide BREEKPUNTEN van het CDA dus bij voorbaat blijkbaar geaccepteerd.
  Hoe macht kan werken als je aan de smerigheid meedoet om het te kunnen verwerven.
  De moraal van het verhaal is dan natuurlijk ook dat Bos dat punt minder belangrijk vond dan hij vóór de verkiezingen mensen wilde doen geloven.
  De moraal en de waarheidsvinding alsmede het recht op de controle van de Tweede Kamer worden uitgeruild voor kapitaal en de aantrekkingskracht van het pluche.
  Maar goed dat Jan Marijnissen hier niet aan meegedaan heeft. Dan was hij de eerste dag al uitgepraat geweest. Het CDA weet dat de PvdA meer manipuleerbaar is dan de SP, zo ook de CU op dit punt.

  Reactie door Henny — maandag 12 februari 2007 @ 9.24 uur

 237. Er is iets wat ik niet begrijp.

  @208 Ton, @217 Henk, @228 Olav Meijer, @233 Ton.

  Meerdere keren heb ik onder diverse item´s gelezen we missen Madelief, waar zou ze zijn.
  Henk geeft het aan en een ieder van jullie heeft onder het bewuste topic meegelezen, maar niemand die ook maar enig tegengas heeft gegeven op de vuilspuiterij en het persoonlijke afzeiken daar.

  Logisch gevolg lijkt me dan, dat mensen een tijdje afhaken of er volledig mee kappen hier.
  Ikzelf heb vaak genoeg m´n nek uitgestoken en ook moeten constateren, och laat die bijdehandje maar lullen, daar gaan we nog eens extra tegenin.

  Lekker solidair jongens met z´n allen!

  Dit weblog heeft niet meer het niveau wat het had, veroorzaakt door de onderlinge chatparty´s die hier plaatsvinden.
  Dood en doodzonde van een weblog wat als het beste politieke log door moet gaan.

  Reactie door bijdehandje — maandag 12 februari 2007 @ 12.03 uur

 238. Er is hier iets aan de hand wat ik niet begrijp.

  Er zijn hier reageerders aanwezig die Madelief missen zoals, @208, 217, 228 en 233.
  Onder @217 wordt door Henk exact aangegeven het hoe en waarom.

  Jullie maken mij dus niet wijs dat hier onder dit genoemde item niet meegelezen is, dus wel dégelijk de reden weten van het hoe en waarom.
  Ik heb er mijn nek uitgestoken, maar verder heb ik het idee, dat menigéén zich heeft zitten verkneukelen om de persoonlijke afzeikerij onder het genoemde item.
  Is dit nu SOLIDAIR?
  Mijn insziens niet, maar och het is die gekke bijdehandje maar, laat die ouwe maar lullen met z’n éne poot.
  Nu hier een beetje gaan zitten vissen over wat, hoe en waarom, terwijl jullie dat wel dégelijk wisten.
  Sorry mannen, maar ik vind dit de hypocratie ten top.

  Reactie door bijdehandje — maandag 12 februari 2007 @ 13.24 uur

 239. @ Bijdehandje (237 en 238):

  In het algemeen meng ik mij niet in dergelijke persoonlijk getoonzette discussies. In de eerste plaats omdat dat alleen maar tot meer van dergelijke stukjes zonder niveau leidt. (Heb je zelf mogen ervaren, dnek ik). In de tweede plaats omdat de aangevallene zich in dit geval goed genoeg kan verweren. (Zo heb ik zelf ook wel eens persoonlijke aanvallen, met leugenss en verdraaiingen en al, gekregen, maar nooit de hulp van een ander daarbij ingeroepen). In de derde plaats zeg ik in dergelijke gevallen tot de aangevallene: het niveau is te laag om er verder op in te gaan. Dan verspil je geen tijd en energie.
  Juist als je meegaat met dergelijke discussies verlaag je het niveau hier tot “gechat”.
  Ik “verkneukel” me dan ook geenszins over dat gescheld. Ik “vis” oom nergens naar, want de reden van Madeliefs afwezigheid vermoedde ik natuurlijk wel, maar ik heb wel (opzettelijk niet meteen) geprobeerd haar aan te moedigen weer te reageren, hoewel dat waarschijnlijk helemaal niet nodig was.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 12 februari 2007 @ 19.08 uur

 240. @239 Olav Meijer,

  Citaat: maar nooit de hulp van een ander daarbij ingeroepen.
  Wat probeer je hiermee te suggereren?

  Ik heb al eens eerder aangegeven dat het me een rotzorg zal zijn wie die Madelief is, ik kén haar niet, maar waardeer haar bijdragen des te meer, omdat ze steekhoudend en to the point zijn, er staat zovéél méér in als wat er geschreven staat.
  Daar kan menig ander hier aanwezig een puntje aan zuigen.

  En zoals in “217″ door Henk al aangegeven is, ER ZIJN GRENZEN! En die grens was onder het bewuste topic bij mij bereikt.
  Zo ga je niet met mensen om.

  Dus even voor alle duidelijkheid Olav, ik ben niet te hulp geroepen en laat me door NIEMAND GEBRUIKEN.

  Er bestaat nog zoiets als fatsoen.
  Jij zult je dan waarschijnlijk niet verkneukeld hebben, maar er zitten er tussen die dat dus wel dégelijk wel hebben gedaan, kan dat dus niet sociaal noemen.

  Reactie door bijdehandje — maandag 12 februari 2007 @ 22.39 uur

 241. @ Bijdehandje (240):

  Dit is mijn laatste reactie hier, om te voorkomen dat we in dezelfde val gaan trappen.

  Citaat: “Wat probeer je hiermee te suggereren?
  Antwoord: Helmaal niets. Zo zie je maar weer, hoezeer geschreven woorden op een bepaalde manier kunnen worden geïnterpreteerd, zoals niet bedoeld door de schrijver. Het gaat mij er alleen om, dat het er niet beter op wordt als “iedereen” zich met een dergelijke discussie gaat bemoeien. Eén keer heel duidelijk reageren is in principe voldoende. (Soms alleen zelfs maar in de trant van: het niveau is te laag om er meer woorden aan te spenderen).
  Heb ik geschreven “dat jij te hulp bent geroepen en je door iemand laat gebruiken”? Kom op, zeg, dat is echt een uitleg van jou!
  Bovendien meen ik Madelief goed genoeg via dit weblog te kennen om te weten, dat ze zoiets niet zou doen. En ook, dat ze haar “verdediging” zelf heel goed afkan. Ook als een aanval onfatsoenlijk is.

  Overigens heb ik Madelief een paar maal eerder geadviseerd een bepaalde discussie, die dreigde te ontaarden, niet voort te zetten. Juist om te voorkomen, dat dit weblog met stukjes als dit gevuld wordt.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 13 februari 2007 @ 17.32 uur

 242. Dag Jan! Je kunt wel merken dat elkaar verketteren weer is begonnen. Doe hier niet aan mee Jan. Waar gaat het om: 1. De hypotheekrente. Zeg in de Tweede Kamer en elders, hoeveel belastinggeld wij hier met z’n allen voor opbrengen, ook de lage inkomensgroepen. Een schande om hier niets aan te willen doen. 2. De marktwerking in de zorg, het openbaar vervoer enz. enz. Ook hier ontbreekt de wil bij PvdA, CDA en CU om dit schandelijke beleid om te buigen.

  Reactie door dick bakker — zondag 18 februari 2007 @ 16.16 uur

 243. Dick bakker, en dan te bedenken dat de hypotheek van ministers in het nieuwe kabinet enorm hoog is en dat dit van belastinggeld betaald wordt….
  Wie zijn zij om te verketteren??!
  ..VVD minsters die welliswaar niet in het kabinet meer zitten maar ook enorm veel vangen….Zucht

  Reactie door cynthia — dinsdag 20 februari 2007 @ 19.17 uur

 244. Ik ben dus zo iemand, ik stemde deze kamerverkiezingen op de PvdA. Ik deed dat in de hoop dat zij een grote partij zouden worden en dit keer niet buiten de onderhandelingen zouden worden gehouden. Ik stemde PvdA in de hoop op een links kabinet.
  Wat ik niet verwachtte en zeker niet gehoopt had was een fundentalistisch Christelijk kabinet. Het heeft me de ogen gopend, Provincie en 1e Kamer komen er aan. Dat wordt SP.

  Reactie door Jan Naezer — dinsdag 20 februari 2007 @ 22.32 uur

 245. Jan naezer, het is nooit te laat om te leren..maar wel een beetje dom geweest van je vind ik…Maar goed je ziet het zelf in!

  Reactie door cynthia — donderdag 22 februari 2007 @ 13.00 uur

 246. Evengoed zullen velen het nog erg ‘lastig’
  kiezen willen, want hoe houd je de PvdA erin,
  met uiteindelijk tóch de SP, Groen Links en
  D 66, zodra iedereen weer tot bedaren is ge-
  komen? Net zoals het begin vorig jaar er toch
  goed uitzag!
  Duizenden mensen zullen nu liever verschuiven
  van v.v.d. en c.d.a. naar de ‘grote rooien’en
  enkele zich aan hen conformerende kleinere
  partijen.
  De kleinste partijen moeten we nu tegen zich-
  zelf in bescherming gaan nemen, opdat zij niet alsnog als ‘lummel’ gebruikt worden door
  de ‘aardsconservatieven’.
  Alle kleinere partijen, die in het ‘midden’
  danwel ‘links van het midden’ zich duidelijk
  willen profileren hebben flink kans op zetel-
  winst, NU bij de Prov.Stat.verk. en bij de
  e.v. Kamerverkiezingen, maar opnieuw gaat dáár (veel te veel) tijd in zitten!
  Wat gaan we doen? Laten we ons inpakken of
  door en door pakken, of pakken wij nu zelf
  eens uit met ‘doorpakken’!??
  De kreet ‘doorpakken’die de v.v.d. op de lip-
  pen bestorven lag, heeft henzelf niet tot
  gedegen aktie doen overgaan.
  De reaktie was reeds lang tevoren voorspeld:
  Mark my words! The great pretender did not
  surrender, a big spender, remember!
  Still we all have dreams, very nice dreams,
  but before voting, THINK twice!
  And the winner is?On your feet and go for it!

  Reactie door Madelief — donderdag 22 februari 2007 @ 13.37 uur

 247. @168 Reactie door Dirk Schuit — donderdag 8 februari 2007

  na de 2e kamerverkiezingen zijn de stemcomputers zogenaamd weer gecontroleerd…

  ik ben bang dat de nieuwe voorgemanipuleerde chips alweer in deze machines is gezet voor de provinciale verkiezingen en opnieuw zijn verzegeld…

  die cijfers waar de media mee komt,waar komen die vandaan? ik heb namelijk nog niet eens één peiling gezien.
  we worden gewoon belazerd,herrinerd u zich nog dat voor de 2e kamer verkiezingen 64% van de mensen GEEN balkenende 4 wilde…?!

  en waar gaan we mee stemmen? juist ja! die zelfde ellendige niet nacontroleerbare stemcomputers!

  Reactie door iew — donderdag 22 februari 2007 @ 18.54 uur

 248. Wat gaat mijn partij doen aan de uitholling van de podiumkunsten? Theater wordt onbetaalbaar! Kunst moet nóg commerciëler van dit kabinet. De media zijn al vergeven aan de commercie, als de kunsten ook hun onafhankelijkheid verliezen heeft de geld-dictatuur in dit land écht vrij baan.

  Reactie door ine te rietstap — woensdag 28 februari 2007 @ 12.10 uur

 249. ” Weg met de rollator,Weg met de scootmobiel,Weg met de hulpstukken die invalide mensen een menswaardiger bestaan geeft…laat ze maar zittend achter hun ramen wachten op de dood.”

  DAT IS WAT DIT KABINET ZEGT EN GAAT UITVOEREN ALS DE 1STE KAMER NIET SP-ROOD WORDT.

  IEDEREEN DIE IK TEGENKOM GEEF IK EEN FYLER…EEN BEETJE TIJD….EN LAAT ZE ACHTER MET HUN STEM…

  Reactie door Willeke — zondag 4 maart 2007 @ 11.41 uur

 250. beste sp
  het is gewoon stom wat ze nu weer doen met de woa.
  peildatum 01-07-2004 okee.
  ik verjaar op 01-11-2004 ,naar ben ook 45 jaar in 2004 en ik nog zit te wachten op de herkeuring ben ik ondertussen al 47 jaar.
  al zou ik het aankunnen om weer te gaan werken(wat niet is)dan nog vind ik geen baan.
  er is niemand die je wil.
  mijn punt is volgens de laaste berichten stoppen ze de herkeuringen voor 45 jaar en ouder op peildatum 1 juli 2004.
  maar ik ben nu 2 jaar later al 47 word in 2007 48 jaar maar moet nog wel herkeurt worden en heb dus ook geen kans op werk.stom he ze weten niet waar ze mee bezig zijn.

  Reactie door h vd mosselaar — maandag 19 maart 2007 @ 14.16 uur