Stijgende energiekosten

Huishoudens met een gemiddeld energiegebruik betalen in januari 2007 4,8 procent meer voor energie dan in december 2006. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde. Het CBS becijferde dat de energierekening per huishouden ruim 85 euro hoger uitvalt. (Telegraaf)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 19 februari 2007 :: 14.36 uur

162 Comments

162 reacties

 1. Ja en dat komt allemaal door stijgende prijzen in de gas sector en dat moeten wij geloven. Ondertussen verdient een directeur daar tonnen.

  Reactie door matthijs — maandag 19 februari 2007 @ 14.42 uur

 2. Maar dat staat in de telegraaf. Ik ondervind wel iets meer dan dat zij daar aangeven.

  Reactie door Henk — maandag 19 februari 2007 @ 14.43 uur

 3. Geachte SP,

  Vandaag kreeg ik mijn eindafrekening van Essent huis.Wederom zijn de vaste kosten fors gestegen.Zo fors dat ze bijna de helft van de totale nota uitmaken.Al jarenlang bespaar ik energie omdat ik het bijna niet meer kan opbrengen,maar anderzijds gaan de vaste kosten elk jaar dubbel en dwars omhoog.
  Ik wil hiertegen protesteren en aandacht van de politiek vragen.Daarom stuur ik alle partijen dit bericht.Het is gewoonweg schandalig wat hier gebeurd.De politiek heeft de energie reuzen geprivatiseerd.Het was te verwachten dat die daar van zouden gaan profiteren.De politiek is hier dus de schuldige.
  Nu staat de fusie van Essent en Nuon op stapel.Hoe moet dat als die zometeen driekwart van de markt in handen hebben en dus zodoende praktisch een monopolie positie hebben?Wij kunnen daar voor opdraaien.Zij kunnen zometeen in rekening brengen wat ze willen,wij hebben geen keus en moeten betalen.
  Het is ronduit schandalig dat verder de gasprijs in Duitsland lager ligt dan hier.En dat gas word uit Nederland geimporteerd.
  Ik vraag niet maar ik eis dat de politiek hier ingrijpt,de energiebedrijven dwingt hun tarieven te verlagen en niet accoord gaat met de fusie.
  Vorig jaar is er door mooie beloften van de partijen op u gestemd.Maar toen de buit binnen was,werden wij weer bedankt en letterlijk in de kou gezet.
  Mensen kunnen dit allemaal niet langer meer betalen.Er komt niks of een heel klein beetje bij de lonen en de uitkeringen,maar per 1 januari is alles schandalig in prijs verhoogt en zometeen in juli de huurverhoging weer.Waar zijn jullie mee bezig in Godsnaam?Moeten wij kreperen of zo?De hele bevolking zou in opstand moeten komen hiertegen.En geloof me,dat gaat gebeuren ook.En dat duurt beslist niet lang meer als dit zo doorgaat.
  Ik ben benieuwd naar uw antwoord,maar nog meer wat u aan deze misstanden gaat doen.

  J.van Engelen

  Reactie door J. van Engelen — maandag 19 februari 2007 @ 14.45 uur

 4. Rekenen is op dit moment niet m’n sterkste punt.

  zo alle verhogingen bijelkaar opgeteld zit je toch zo aan een riant bedrag per maand.

  Reactie door Gonda — maandag 19 februari 2007 @ 14.50 uur

 5. De energierekening steeg sinds 2000 met ruim 75 procent.

  Gelukkig deed mijn salaris dat ook?

  Reactie door Shaman — maandag 19 februari 2007 @ 14.52 uur

 6. Al jaren gebruik ik elk jaar steeds iets minder energie is een kwestie van goed opletten spaarlampen etc. Als mensen dat nu ook eens zouden doen i.p.v. weer te gaan zeuren.

  Reactie door Klaas — maandag 19 februari 2007 @ 15.04 uur

 7. logisch toch dat die vervoerskosten omhoog gaan. Ik heb mijn stroom en gasprijs voor meerdere jaren vastgezet, dus moeten ze dat geld ergens anders terughalen!

  Reactie door ipuntje — maandag 19 februari 2007 @ 15.09 uur

 8. De energieprijzen zijn volgens de radionieuwsdienst dit jaar extra gestegen vanwege de transportkosten van het netwerk een smoesje om de prijzen te verhogen hebben de energiebedrijven altijd wel voorhanden. De prijzen zijn volgens de radionieuwsdienst vanaf 2000 tot nu toe met 75 % gestegen Eerst lag het aan de sterk gestegen olieprijzen maar nu zijn de olieprijzen fors gedaald Maar de prijzen stijgen toch dan kunnen ze de managers nog en de aandeelhouders nog een veel hogere bonus geven Wat merkt de consument daarvan ? Niets !!! want de aandeelhouders zijn de verschillende provincies en gemeenten De consument kan nog maar steeds meer dokken STOP DE PRIVATIESERING van de nutsbedrijven

  Reactie door Dirk Schuit — maandag 19 februari 2007 @ 15.22 uur

 9. Klaas ik hou ook niet van zeuren maar vindt toch dat je beter de gaskachel uit kunt doen en gloeilampen kunt kopen die geven nog warmte af en zijn veel goedkoper.
  Ik weet zeker dat je zo te doen veel goedkoper uit bent, en daar doen we het toch voor?
  He wat een lawaai, ach daar rijdt weer zo’n asobak of hoe suv-hoogzitter voorbij.

  Reactie door Gonda — maandag 19 februari 2007 @ 15.26 uur

 10. Een grof schandaal, als je bedenkt dat Essent en Nuon door te fuseren een hoop uit denken te sparen, daarnaast nog eens vele mensen gaan ontslaan en blijkbaar alle baten inzetten voor exorbitante bonussen voor directieleden. Het “gewone” personeel én de consument zijn de dupe; die laatste moet alleen maar steeds meer betalen voor zijn energieverbruik. Leve de privatisering!

  Reactie door Remco — maandag 19 februari 2007 @ 15.29 uur

 11. Als gas voor de gewone burger niet meer te betalen is dan is er maar één oplossing wij moeten de Staatsmijnen weer openen. Er zullen vele rijke Nederlanders gaan zeuren dat de atmosfeer eraan gaat, So what, of je dood gaat van de kou of verkeerde lucht, open die mijnen! en zorg ervoor dat die mijnen in handen van de staat blijven. Was het niet Joop de Uijl die de mijnen sloot. Hij krijgt een stambeeld voor die mijnen, alleen er is een klein probleem, waar haal je mijnwerkers vandaan met een HBO opleiding want voor minder zullen zij het niet doen met als gevolg onbetaalbare kolen.
  Tenzij wij terug gaan naar de jaren vijftig.
  Ik denk dat Balkie IV er wel iets voor voelt, samen leven samen werken, op naar de mijnen met de pikhouweel en de mijnlamp.
  Wie wilt brandstoffenhandelaar worden, let wel een mud kolen op je nek valt zwaar tegen.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 19 februari 2007 @ 15.29 uur

 12. Shaman jij bent een gelukkig mens en toch maakt geld niet -altijd gelukkig-

  Reactie door Gonda — maandag 19 februari 2007 @ 15.30 uur

 13. Klaas @6. Je kunt het ook anders zien. Je krijgt elk jaar minder energie voor de zelfde prijs!

  Nuon en essent gaan straks samen. Daar kunnen we als klant mooi van profiteren. (??!!)

  Reactie door Gandalf — maandag 19 februari 2007 @ 15.31 uur

 14. Olieprijs omlaag! Energieprijs omhoog! Inderdaad sinds 2000 een verhoging van 75%!!
  Oorzaak transportkosten? Inkoopbeleid? Klimaatverandering?
  Elke keer hebben die zakkenvullers een andere smoes.
  Dit kan echt niet meer zo doorgaan. Politiek grijp eens in! Het is werkelijk van de gekke dat één van de eerste levensbehoeften onnodig voor veel mensen onbetaalbaar wordt!
  Stem SP.

  Reactie door Hans H — maandag 19 februari 2007 @ 15.38 uur

 15. Mijn maandbedrag is 9% omhoog gegaan.

  Reactie door Chantal P — maandag 19 februari 2007 @ 15.43 uur

 16. De zachte winter moet er zeker uitkomen?

  Reactie door bijdehandje — maandag 19 februari 2007 @ 15.44 uur

 17. Mijn maandbedrag is 9% omhoog gegaan. Ik ben alleenstaande, heb bijna nooit het licht aan en dan nog spaarlampen, laat mijn PC niet 24/7 draaien, laat niets stand-by staan, heb mijn apparaten zo energiezuinig mogelijk…. Kortom; ik gebruik wel minder dan gemiddeld. En toch 9% er bij!

  Reactie door Chantal P — maandag 19 februari 2007 @ 15.44 uur

 18. Ja laten we daar eens even goed van profiteren.
  Alle incasso’s storneren en blokkeren.
  En dan gezamenlijk, als klantgroep gaan onderhandelen op ‘onze algemene voorwaarden’:

  De klant bepaalt de absolute verkoopprijs en dan is het aan de bedrijven de taak om dat te realiseren, de regering kunnen we inmiddels wel ontslaan van hun taak, die hebben we niet meer nodig. Als klantgroepvertegenwoordiger kiezen wij een man/vrouw die de daad bij het woord voegt en ten alle tijden bereid is verantwoording af te leggen.

  Reactie door Elsemie — maandag 19 februari 2007 @ 15.48 uur

 19. @6 Klaas,

  “Het CBS becijferde dat de energierekening per huishouden ruim 85 euro hoger uitvalt. Dat komt vooral omdat de leveringskosten voor aardgas en elektriciteit fors zijn gestegen. Voor de levering van elektriciteit wordt 18,5 procent meer gerekend, voor aardgas betaalt een gemiddeld huishouden 10,6 procent meer.”

  Bezuinig lekker door Klaas.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 19 februari 2007 @ 16.01 uur

 20. Beste Gonda, mijn salaris is al 3 jaar onveranderd, de vaste lasten om de 1 of andere vreemde reden niet. Ik was aan het dromen.

  Reactie door Shaman — maandag 19 februari 2007 @ 16.02 uur

 21. Ik ben jaren al energie aan het minderen, door me met dikke truien te kleden. In Januari dit jaar moet ik 20 Euro per maand meer aan de Essent overmaken! Ik heb groene
  stroom, omdat dat goed zou zijn voor het milieu! Blijkt dat de Essent bossen liet kappen om er palmen te laten groeien om van de palm olie als energie te gebruiken! De bedriegers!!! Nu zit ik maar niet veel voor de computer, heb de verwarming op z’n hoogst op 19 graden staan. Het is al jaren dikke truien dagen voor mij. Heb ik dat dan uitgevonden? Nee, het is pure noodzaak. En nee @12 Gandalf, wij zullen van die fusie Nuon en Essent echt niet van profiteren! De enige die er van profiteert zijn die dikkoppen, sorry, de directeuren van die Nuon en Essent/Nuon.

  Reactie door Els — maandag 19 februari 2007 @ 16.03 uur

 22. Wordt het nu niet tijd dat onze overheid gaat
  ingrijpen in deze vorm van prijsopdrijving door de
  particuliere energieleveranciers die in het zadel
  zijn geholpen door de geliefde VVD met hun
  privatisering van overheidsdiensten. We hebben een
  geweldig zuinige winter gehad eigenlijk zou men
  geld terug moeten krijgen, maar niets is minder
  waar. Nederlandse energiegebruikers kom in opstand
  dit kan toch niet?

  Reactie door Henk Gras — maandag 19 februari 2007 @ 16.08 uur

 23. De rekening wordt meer dan 85 euro hoger, tellen 20 euro per maand meer, wordt gewoon 240 euro per jaar! Dus het CBS kan niet eens een simpel vermenigvuldiging uitrekenen! Foutje….

  Reactie door Els — maandag 19 februari 2007 @ 16.12 uur

 24. Het zou allemaal beter en goedkoper worden door het privatiseren van leveraciers g en e. Dagelijks wordt je bestookt door bedrijven die beloven dat zij goedkoper elektra kunnen leveren.
  Dank aan de vvd!

  Reactie door mcniel — maandag 19 februari 2007 @ 16.16 uur

 25. Ja, hoe doe je dat, als je weet dat het eind van de fossiele brandstof in zicht komt (peak oil). Dan zorg je toch dat je op kunstmatige wijze nog grotere tekorten creëert door o.a een oorlog in Irak te beginnen. Nu kunnen ook die laatste druppels olie voor een topprijs verkocht worden. Aanschouw het resultaat; De olie-industrie heeft de ene recordwinst na de ander. Allemaal dankzij hun misdadige vrienden in Washington, die zelf uit deze industrietak afkomstig zijn (adolf bu$h, that dick cheney, cunt-o-lies-a rice, etc). Heeft de olie-industrie in ieder geval genoeg geld om nog meer ‘wetenschappers’ om te kopen om te liegen dat er niets met het klimaat aan de hand is. Je weet wel, na analogie van de tabaksindustrie en het risico van kanker.

  Het helpt ook wel als je Nuon-topman van Halderen en Essent-topman Boersma een schandalig hoog salaris geeft. Dan kan de energierekening voor de eindgebruiker ook wel wat omhoog zodat deze bestuursvoorzitters er warmpjes bijzitten…

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — maandag 19 februari 2007 @ 16.33 uur

 26. Tja, wij hebben ongeveer 9 procent minder energie verbruikt maar toch krijgen we slechts 8 euro terug en de rekening blijft dezelfde….

  Ik verbaas me hier niet over. Op het moment dat je zoiets gemenschappelijk in de handen van aandeelhouders geeft, gaan ze elk jaar iets bedenken om WINST te halen.

  Daar gaat het om. Het moet steeds meer verdiend worden…foei

  Reactie door Neno — maandag 19 februari 2007 @ 16.36 uur

 27. En wij zo blij dat we een zachte winter hebben.. vooral voor mensen die het niet zo goed hebben.

  Het is toch zo jammer dat je een Euro alleen maar een keer uit kan geven!! Je wort er echt niet goed van als je ziet wat er alemaal in ons wereldje ront gaat.

  Reactie door Paula — maandag 19 februari 2007 @ 16.39 uur

 28. Het gaat waarschijnlijk precies hetzelfde hier met de privatisering van de energiemarkt, zoals dat in de Verenigde Staten met Enron gegaan is. Er zijn bewijzen boven water gekomen dat Enron opzettelijk niet geïnvesteerd heeft in de infrastructuur van o.a. Californië (bijv. energiecentrales) om zo kunstmatige tekorten te creëren. In Californië viel dan ook geregeld de stroom uit vanwege overbelasting van het energienet. Dan kon Enron mooi extra veel geld in rekening brengen voor die schaarse stroom. Een schaarste die ze zelf opzettelijk veroorzaakt hadden. Maar ja, zo werkt het kapitalisme. Zoveel mogelijk geld vragen tegen zo min mogelijk kosten :-(. Zoiets wordt winstmaximalisatie genoemd…

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — maandag 19 februari 2007 @ 16.48 uur

 29. Men kan de prijs voor gas en electra voor een vooraf bepaalde periode vast laten zetten. Ik heb dit voor een periode van drie jaar gedaan en heb zojuist opnieuw de gas/electra prijs wederom voor drie jaar vast laten stellen. U krijgt ook nog eens korting van uw leverancier wanneer u dit afspreekt.
  Ondanks de hoge olieprijzen afgelopen jaar heb ik niets bij hoeven te betalen bij mijn jaarlijkse eindafrekening voor gas en electra.
  Voor het jaar 2007 gaan mijn gas en electra termijn bedragen omlaag.

  (Moet ik er wel even bij vermelden dat ik destijds bewust van leverancier veranderd ben. Men moet dus wel selectief gaan shoppen)

  Hiermee wil ik het als SP niet voor de VVD gaan opnemen, wel wil ik niet alle schuld bij de energiebedrijven leggen.
  Ik ben niet voor een liberale markt, maar zolang we er mee opgescheept zitten is het vooral voor de minima van belang er ook maximaal gebruik van te maken.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 16.48 uur

 30. Hebben we het nog steeds niet door ?
  Er is een dikke laag ontstaan tussen de klant en de producent ; en dat is de managementlaag : als deze nu ten gunste van de aandeelhouders en dus in dit geval ook de OVERHEID ; dan krijgen zij een vette bonus : wat meot je dus doen : Inkomsten verhogen dus meer vragen voor de energielevering EN de organisatie ; vooral de onderste laag

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 16.55 uur

 31. Hebben we het nog steeds niet door ?
  Er is een dikke laag ontstaan tussen de klant en de producent ; en dat is de managementlaag : als deze nu ten gunste van de aandeelhouders en dus in dit geval ook de OVERHEID ; dan krijgen zij een vette bonus : wat meot je dus doen : Inkomsten verhogen dus meer vragen voor de energielevering EN de organisatie ; vooral de onderste laag

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 16.55 uur

 32. in kosten verlagen :dus zo min mogelijk arbeiders en liefs in zeer tijdelijke dienst

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 16.56 uur

 33. wat ik graag wil weten is : wat doet de SP eraan ??? of heb ik voor nix op de SP gestemd ?? graag wil ik geloven dat m.n stem een klein deel van een grotere verandering was ! ik heb altijd VVD GESTEMD !!! maar nu voor het eerst SP !

  Reactie door stekel — maandag 19 februari 2007 @ 16.57 uur

 34. Wanneer gaan de SP en andere Partijen eens werkelijk “ingrijpen “?

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 16.57 uur

 35. Het is al eerder gezegt,maak dit het item voor de komende staten verkiezingen.de provincien en gemeenten zijn de grootaandeelhouders.zij keuren dit goed ook de bonnesen.vertel je vrienden/kennissen,buren als je sp stemt komt hier een eind aan.

  Reactie door paul — maandag 19 februari 2007 @ 16.59 uur

 36. Help SP…ik verzuip!!!
  Nee, niet meer netjes wachten tot over 4 jaar. NU ZEKER NIET.
  Opstand, verzet, boycot, revolutie…SP! Doe iets!!
  We worden aan alle kanten besodemieterd. Ik leef in de kou, ik heb spaarlampen en de rekening blijft stijgen. Er is een grens.
  Kom SP…kom in beweging. HELP NU!

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 17.03 uur

 37. @3 J.van Engelen

  Bedankt! Je bent een engel!!

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 17.05 uur

 38. @8, 24

  Nog maar een keer zeggen wat al veel vaker op dit forum is gezegd: Essent en Nuon zijn 100% OVERHEIDSBEZIT. Verder is meer dan 50% van jullie energierekeningen pure BELASTING. Er wordt zelfs BTW over de energiebelasting geheven.

  Dat de SP ageert tegen deze stijging is allemaal leuk en aardig, maar ze is zelf mederverantwoordelijk voor de hoge prijzen.

  Reactie door Wim — maandag 19 februari 2007 @ 17.06 uur

 39. Inderdaad Micha Jans, en dan ook nog te bedenken dat er afgelopen winter ook bijna geen gas af geleverd is, hoe dan toch die hoge lonen en bonussen te betalen?
  Maar wat als er een echte winter komt gewoon afvriezen bij de gaskachel.
  Eens stond er op elk pamflet “Ons Nederlands Aardgas” is van ons allemaal. Maar ja die generatie is bijna uitgestorven, het is nog wachten op die ene winter.

  Reactie door Gonda — maandag 19 februari 2007 @ 17.08 uur

 40. De drie wijze zitten zich de schompen te lachen in hun lekker verwarmde huisjes :
  Teug naar de middel-eeuwen .

  Zou de PvdA leden ook een korting krijgen op de energie-prijs omdat ze zich beschikbaar laten stellen in Irak ?

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 17.09 uur

 41. OFF TOPIC

  DE PERSCONFERENTIE VAN BRAM MOSZKOWICZ VANMIDDAG

  Dat kan je Bram Moszkowicz wel toevertrouwen: een vlammend, goed opgebouwd betoog. Veel van de door hem opgesomde feiten en argumenten lijken steek te houden. Toch werkte het tegen hem, dat hij te zeer advocaat van zichzelf moest zijn, en daardoor zelfkritische vragen uit de weg ging.
  Zo ging hij nauwelijks in op wat de hamvraag is: is er sprake van TEGENGESTELDE BELANGEN, zodat hij IN DEZE ZAAK geen raadsman van Holleeder kan zijn? (Ook al is hij dat al zo’n twintig jaar geweest?).
  Moszkowicz stelde kortweg dat hij geen tegengestelde belangen zag, en in ieder geval zijn geheimhoudingsplicht niet zou schenden (jegens wijlen Endstra). Maar hij beargumenteerde dat niet verder, terwijl Endstra toch heeft verklaard bedreigd en afgeperst te zijn door Holleeder. (Dit zou Moszkowicz bij de verdediging van Holleeder hebben moeten dementeren). Bovendien wordt zelfs vermoed dat Holleeder de hand heeft gehad in de moord op Endstra (hoewel daarover (nog) geen strafzaak is aangespannen tegen hem).
  Moszkowicz had, zelfs al vanwege de sterke schijn van tegengestelde belangen, Holleeder niet IN DEZE ZAAK moeten (blijven) bijstaan. Het is niet alleen in het belang van Holleeder dat Moszkowicz de zaak nu aan een andere advocaat overdraagt, maar ook in het belang van hemzelf, en de geloofwaardigheid van de advocatuur en de rechtspleging als geheel.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 19 februari 2007 @ 17.11 uur

 42. Door de forse Energiebelasting en BTW zijn we steeds duurder uit. Maar liefst 37% belasting op gas en 44% op elektriciteit.
  http://www.nuon.nl/nl/fs_main.html?L1=evenregelen&L2=tarievennieuw

  Jan, wanneer dien je een motie in om die belachelijke belasting flink te verlagen.

  Reactie door Peter-John — maandag 19 februari 2007 @ 17.14 uur

 43. Over gas/electra:
  Slechtgeïsoleerd 2 kamer appartement, 1 kacheltje+geiser, 3 PC’s, 9 halogeen lampen(voor werkplek), de rest spaarlampen.

  Van Nuon (230 Euro p/m) naar Essent gegaan in 2005. Die verhoogde naar 255 Euro p/m.
  Onmiddelijk naar Oxxio gegaan in 2006: 125 Euro p/m (!) Kan nog goedkoper: ben nu overgestapt naar EnergieDirect. Garanderen de laagste prijs. En dan heb ik nog een wasmachine en een droger aangeschaft. Toch ging de prijs omlaag.
  Het kan dus wel.

  Toch ben ik tegen die privatisering die het mogelijk maakt dat er energie molochen onstaan als Essent/Nuon welke hun monopolie positie zullen uitbuiten en dat dus nu al doen.
  Laten we wel zijn: de hele infrastructuur en opzet van deze bedrijven is met belastinggeld de wereld ingeholpen. Ons eigen geld dus! En dit is onder ons gat vandaan verkocht! Een pertinente schande!
  Sinds wanneer geldt “Some are more equal than others” ook voor het kapitalisme?
  Al van lang voor het socialisme…

  Reactie door MijnZus — maandag 19 februari 2007 @ 17.17 uur

 44. Ik heb alleen maar spaarlampen en dubbel glas en een dikke trui, Mijn uitkering werd verhoogd van 580 naar 596 € per maand, mijn energierekening werd met 8 € verhoogd, die extra 8 € ga ik binnenkort milieuonvriendelijk over de balk smijten.

  Reactie door Robert — maandag 19 februari 2007 @ 17.18 uur

 45. ik gebruik al 10 jaar spaarlampen en heb een hr ketel alles is geïsoleerd
  wat ik vraag aan de overheid is SUBSIDIE
  op zonepanelen voor de burger
  dan pas snijd het mes aan 2 kanten voor mij en het milieu
  en geef eens niet het geld aan de energie reuzen voor windhandel

  Reactie door roelof — maandag 19 februari 2007 @ 17.25 uur

 46. @Roelof
  Er zijn volgens mijn broer heel goedkope windmolentjes met een hoger rendement dan zonnepanelen. Hij had het over 600 Euro.

  Reactie door MijnZus — maandag 19 februari 2007 @ 17.31 uur

 47. maak jullie geen illusie hoor, de energie is de nieuwe melkkoe van de overheid, men heeft de automobilist al tot het uiterste uitgeperst en nu is de energie aan de beurt.

  Ideale belasting heffing dat energie gedoe, niemand kan zonder dus lekker veel staatsinkomsten he.
  Daarnaast heeft men ook nog eens de subsidie’s afgeschaft op zonnepanelen e.d. zodat je nog afhankelijker wordt van energie.

  Zelfs al zou de SP in de regering zitten dan nog kan de SP niks aan doen omdat ze de belastinginkomsten niet kunnen missen (ja ook de SP geeft die belastinginkomsten in hun alternatieve begroting fijn uit aan allerlei dingen).

  Reactie door Ronald — maandag 19 februari 2007 @ 17.31 uur

 48. Als het door de stijgende prijzen van grondstoffen komt, kunnen we toch de energierekening compenseren met de gestegen incomsten uit de aardgasbaten? Klaar!

  Reactie door Gerrit Holl — maandag 19 februari 2007 @ 17.34 uur

 49. Shell en Esso (NAM) vullen hun zakken nog steeds – ruim veertig jaar na de eerste investeringen – met de opbrengst van ons aller aardgas en onze overheid pakt 50% mee. En al dat gelul over privatserings- en transportkosten zijn slechts een rookgordijn om het zicht op de dieven te ontnemen. Veranderen van energieverstrekker kost alleen maar meer, omdat die gluiperds de markt verdeeld hebben.

  Reactie door Harry Scheltema — maandag 19 februari 2007 @ 17.36 uur

 50. @ Rob de Kuster
  Heb je dan ook de leveringskosten vastgezet en de huur van de meters en wat ze al niet meer bedenken?

  Reactie door Elsemie — maandag 19 februari 2007 @ 17.38 uur

 51. Die straatarme energiebedrijven moeten hier ook wat verdienen….want sinds de invoering van marktwerking kunnen ze het hoofd haast niet meer boven water houden…

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 19 februari 2007 @ 17.41 uur

 52. Het bedrijf waar ik werk is sterk afhankelijk van gas wat gebruikt wordt tijdens de productie.
  Onze producten zijn inmiddels duurder dan de concurent.
  In het kostenplaatje zijn de stijgingen van energie de boosdoener.
  Daardoor dreigt onze bedrijfstak de nek omgedraait te worden.
  Direct werkloos door toedoen van een stel hooggeplaatste zakkenvullers.

  Reactie door knabbel — maandag 19 februari 2007 @ 17.50 uur

 53. #6 Klaas

  Dat leidt op lange duur niet tot voordeel; doordat deze winter mild was en de inkomsten lager voor de bedrijven; is het een gewoonte geworden van hen om gewoon de prijzen daarop te laten stijgen om zo de verdwenen inkomsten te compenseren. ik heb dit steeds weer mogen aanschouwen. Dus hoe meer we besparen; hoe meer we naar verhouding betalen. Mischien kunnen we beter met z’n allen weer op kolen overgaan en dat vanuit Duitsland inkopen; Zo zet je gasten als Boersma en Mr Nuon buitenspel.

  @Wim

  Wat je zegt is wel zo; maar deze overheidsbedrijven gedragen zich als ware het prive ondernemingen; daar is dan ook die “privatisering” voor bedoeld geweest. De overheid MAG NIET INGRIJPEN in het beleid van die bedrijven; dus toen zijn ook de wantoestanden met bonussen etc in het nieuws gekomen. En dat is waar de mensen tegen bezwaar maken. Wat jij aanhaalt; staat mooi officieel op papier; maar dat is dan ook alles.

  Trouwens ook al gelezen wat de hoge heren van monopolist priveonderneming NS mogen vangen?

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 19 februari 2007 @ 17.52 uur

 54. Beste mensen, de oplosing heb ik nog niet gezien. Je kunt spaarlampen kopen, de thermostaat lager zetten, vroeger naar bed gaan, later opstaan, windmolens op het dak zetten of Energiepanelen voor het raam zetten, het helpt ons geen zier, wij zijn verkocht aan de energiebaronnen. En die daar voor gezorgd hebben houden hun mond, ben ik mijn broeders hoeder? Zij, die de nutsbedrijven verkwanseld hebben dienen voor een volksgericht te komen. Zij, die het niet weten wat een volksgericht is, het zijn strafmaatregelen van de gemeenschap voor vergrijpen tegen de geldende moraal. Moet je opletten dan vluchten die graaiers naar het buitenland.
  Een EU maakt het nog erger, want die gaat energie exporteren voor de hoogste prijs en waar gaat het dan naar toe? Precies “working for the Yankee Dollar”. Er is maar één oplossing, een alles overkoepelend socialisme in Europa. Anders wordt het kou en honger lijden. Mensen van mijn leeftijd kunnen dat nog voor de geest halen, de hongerwinter 1944-1945.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 19 februari 2007 @ 17.59 uur

 55. waar kun je ze kopen die windmolentjes?
  heb zeker intresse.

  Reactie door roelof — maandag 19 februari 2007 @ 18.07 uur

 56. Wat ik afgelopen jaar aan energie bespaard heb is gelijk aan de verhoging.

  Nog even over eerste levensnoodzakelijkheden:

  Als we zonder huis, zorg en haard in gedeeld bezit de woningen, de zorg en de energie overlaten aan de vrijmarktratten van het rodeokapitalisme transformeert de huidige woning-, zorg- en energie-ellende in de onafzienbare helletoestanden ten tijde van de Industriële Revolutie.

  Het halvegaremanagersgezwel van de overheid is een gevolg van de ondoordachte poging van de overheid om vrijemarktprincipes toe te passen op terreinen waar die principes absoluut niet toegepast moeten worden.

  Dus beter een falende overheid, die weggestemd kan worden, dan de verwoestende overgave aan de kapitaalhufters, die een klein land in een sociaal-darwinistische jungle veranderen.

  De hel van de natuurlijke evolutie staat niet in de schaduw van de onmenselijke verwurging van het overgrote deel van de bevolking door winstbejag- en lifestyle-idioten, die de welvaart in razend tempo onderling verdelen, verplatten en verconsumeren ten koste van de zwakkeren en een humanitaire samenleving.

  Reactie door hendrik dieks — maandag 19 februari 2007 @ 18.16 uur

 57. Ik kan me nog goed herinenren dat Brinkhorst ons goekopere energie voorspelde,want de markt werking bla,bla,bla.zo niet dan mochten we hem daar op afrekenen.maar meneer is pleite en de energie prijzen stijgen en stijgen.tijd dat de NMA zijn neus is gaat steken in deze ondoorzichtige wereld.

  Reactie door paul — maandag 19 februari 2007 @ 18.17 uur

 58. Net als de verplichte ziektekostenverzekering die op eens twee drie keer zo duur is.
  Met de privatisering en de marktwerking.
  En hoe denkt u dat Balkenende de illagale op leugens gebaseerde oorlog in Afghanistan financiert?
  En dan wil ik wel eens zien welk deel van het geld wat ik aan de marktwerking kwijt ben werkelijk gebruikt voor het geven van zorg en het maken van energie en welk deel er word gebruikt voor het er op na houden van gigantische kantoorgebouwen met airco en lichten die altijd 24/7 overal branden ..
  Nou ja weet u wat?
  Het is gelegaliseerde diefstal.

  Reactie door Koen — maandag 19 februari 2007 @ 18.20 uur

 59. er komt een tijd dat je de stroom uit de lantarenpaal gaat halen,er zit een klein luikje voor effe wippen/met een schroevendraaier/

  nee we moeten allemaal 3 spaarlampen in huis hebben,,dan kan alle straatverlichting,gratis? branden ahum op onze kosten,,snap i.gratis?

  Reactie door ad — maandag 19 februari 2007 @ 18.28 uur

 60. aL DE MENSEN OP DIT LOG DIE REAGEREN OP DE PRIJSVERHOGINGEN IN DE ENERGIEMARKT HEBBEN GROOT GELIJK,HET IS OM DOODZIEK VAN TE WORDEN.HET NEGETIEVE COMMENTAAR VAN KLAAS IS OM NOG ZIEKER VAN TE WORDEN.

  Reactie door wem — maandag 19 februari 2007 @ 18.28 uur

 61. @18 Elsemie
  Oh wat zie jou voorstel zitten!

  quote:
  Alle incasso’s storneren en blokkeren.
  En dan gezamenlijk, als klantgroep gaan onderhandelen op ‘onze algemene voorwaarden’

  En natuurlijk, ofschoon we nooit in aandelen gedeald hebben paralel aan de Dexia
  gedupeerden, procederen in de groep
  Essent/Nuon gedupeerden.
  Een aparte zijtak is natuurlijk noodzakelijk
  in de groep Nederlandse Overheid gedupeerden.

  Stem SP op 7 maart om te beginnen.

  Reactie door Alex — maandag 19 februari 2007 @ 18.37 uur

 62. @50.Elsemie
  Ik heb alleen de gas en electra prijs vast laten zetten voor drie jaar, Elsemie. Andere zaken gaat helaas ook niet. Ik weet het Elsemie, vooral de belasting over energie hakt er in.
  Ik ben ook helemaal niet voor een liberale energiemarkt, maar we zitten er nu voorlopig mee en dan is het voor de minima wel van belang om te weten hoe men de kosten kan drukken.
  Ik zou echter de liberale energiemarkt liever gisteren dan vandaag terug gedraait zien.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 18.39 uur

 63. Ik werd door het energie via mijn ‘werk’ telefoon benaderd, men wilde mij “als trouwe klant :-)” voor drie jaar vastleggen. Deze unieke en éénmalige aanbieding zou mij een besparing opbrengen van ongeveer € 300,00. Nee niet per maand of per jaar, maar over drie jaar. Ik trap nergens meer in, kan ik niet meer betalen, direkt overstappen ……. wordt er helemaal gek van “die gekke doorgedraaide Hollanders”.

  Reactie door Gert — maandag 19 februari 2007 @ 18.40 uur

 64. koen
  nee hoor ,,het is legaal zolang de burgers het toelaten,,
  ze moeten hier in nl gaan leren hoe een gaspijp te behandelen alla oostblokland/rusland/oekraine??,
  of zoals in de uk,niet eens met de wegenbelasting/autokosten bv(vermoeden),,een bombrief,tja hoelang laat een hollander zich naaien.
  sorrie.

  Reactie door ad — maandag 19 februari 2007 @ 18.45 uur

 65. Waar is Brinkman, ik moet even met hem afrekenen, weet iemand zijn (email)adres?

  Reactie door Elsemie — maandag 19 februari 2007 @ 18.52 uur

 66. Klaas heeft een eigenschap om aandacht te vragen. Trek daar de reacties die reageren van af dan houd je toch nog wat serieuze reacties over.

  Reactie door Henk — maandag 19 februari 2007 @ 19.01 uur

 67. @61.Gert
  Ik heb in die overstap destijds wel gemaakt en kan nu na drie jaar constateren dat ik circa 350 euro bespaart heb op de gas en electra prijs samen.
  Destijds kreeg ik dan ook nog een korting van 30 euro waarmee ik dus 380 euro in totaal bespaart heb over drie jaar in totaal.
  Nu heb ik voor de nieuwe periode van drie jaar vooraf een cadeaubon gekregen ter waarde van 30 euro.
  En is mijn maandelijks termijnbedrag omlaag gegaan.
  En wat mij betreft, alle kleine beetjes tellen mee. Niet dan?

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 19.04 uur

 68. @Roelof 55 18.07
  Even zoeken op Marktplaats naar windgenerator. Mijn broer dacht dat er ook een bedrijf in Sneek zit die ze levert.
  Hij zei dat je voor 750 Euro al een hele goeie kan krijgen.
  Daarnaast moet je natuurlijk nog een omvormer hebben van 12V naar 220V.
  Hij koos voor een 1,4Kw voor een groter piekvermogen. Hij beraamde de totale kosten op zo’n 1450 Euro. Hij zet er een accu tussen (tweede hands) die overdag oplaad.
  Dit zal voor de badkamer, hal, toilet, etc. voldoende zijn.

  Reactie door MijnZus — maandag 19 februari 2007 @ 19.09 uur

 69. Alle onzin reclamens t.g..v. de idioten marktwerking , zorgen dat de winst , gedeeltelijk , niet in de schatkist vloeit , maar naar reclame-instituten ; die arbeidertjes lasting vallen via de TV en dagbladen .

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 19.21 uur

 70. EEN TRANSPARANTE MAATSCHAPIJ?

  Een of andere maloot wilde toch het CBS afschaffen? Ben de naam en de situatie eventjes vergeten (wie helpt mij?). Dat ze ons beduvelen is een ding, maar dat ze ook nog alles in het werk stellen om het bedrog aan het daglicht te onttrekken is bij de beesten af! Alsof ze het moordwapen kwijt willen!

  Ik ga de kaarsen alvast aansteken!

  Erik

  Reactie door erik — maandag 19 februari 2007 @ 19.21 uur

 71. MijnZus 19.09
  bedankt voor de tip

  Reactie door roelof — maandag 19 februari 2007 @ 19.22 uur

 72. Het is een schande ieder jaar zit ik met angst en beven te wachten op de afrekening van Essent.
  ieder jaar moet ik bij betalen.
  Ik heb een WAO uitkering voor 80/100% en het word steeds moeilijker het hoofd boven water te houden.
  Zorgpremie 15 euro per maand duurder dan vorig jaar.
  Nu dus ook weer duurdere energierekening zo’n 85 euro.
  Waar moet je dat in vredesnaam van gaan betalen.
  Oja mischien wel van die verhoging van de WAO uitkering van 5%!!!

  Reactie door kitje — maandag 19 februari 2007 @ 19.25 uur

 73. Wedde dat de grote wijze drie ook al aandeeltjes hebben in de energie-sector : Woutertje Bos weet van wanten : hij heeft bij de SHELL gewerkt : dan weet je ook waarom ze geen problemen hebben met het uitzenden van militairen naar de landen van veel olie en pijpleidingen ( daar wiilen ze graag de baas blijven van de olie-kranen ) .

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 19.28 uur

 74. Ooorlogje voeren om bovenstaande doelen te bewaren ,vraagt namelijk heel veel geld , die bij Jan de Arbeider wordt verhaald .

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 19.30 uur

 75. Klaas, …juist doordat mensen zuiniger aan gaan doen gaan de prijzen omhoog! Ze moeten toch vangen…

  Reactie door cynthia — maandag 19 februari 2007 @ 19.31 uur

 76. Da’s logisch, als olie en gas schaarser worden. En het domste wat je dan kan doen is de marktprijs corrigeren, dan gaan we met z’n allen nooit zuiniger doen, en voor je het weet is de olie op (peak oil wordt in sommige voorspellingen al in de komende 20 jaar ofzo geschat). Dus allemaal niet zeuren over die dikke kapitalisten die weer “smoesjes” bedenken om de prijs te kunnen verhogen (geloof je het zelf, in een beursgenoteerd bedrijf waarvan de overheid 49% van de aandelen bezit?) en gewoon besparen op energie. Pech gehad, nu kan je wat minder rondjes met je auto rijden en kan de computer niet de hele dag aan staan. Wat hebben we het toch zwaar in Nederland.

  Reactie door Dave — maandag 19 februari 2007 @ 19.33 uur

 77. @74.cynthia
  Daar is 1 probaat middel tegen. Stem SP. Vooral op 7 maart aanstaande.
  Willen we dit veranderen, dan zullen we bij de politiek moeten beginnen.
  En als we werkelijk zaken willen veranderen danwel terug draaien zal de SP een overtuigende meerderheid moeten halen. Zoals u weet hoeven we niet op de PVDA te rekenen. Die zijn meer met hun eigen belang bezig.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 19.45 uur

 78. Je ziet best al veel mensen wanhopig worden met deze stevige prijs stijgingen zelfs Jorritsma het vrouwelijk opperhoofd van Almere ziet er geen gat meer in en gaat illegaal de grond in boren voor warmte pompen.
  Als deze mensen het al zien dat het niet meer kunnen betalen in de toekomst hoe moet het dan met mensen met veel lagere inkomens.

  Reactie door De Hakker — maandag 19 februari 2007 @ 19.46 uur

 79. @2 J. van Engelen ik sluit mij helemaal aan bij uw verhaal.
  Ook ik verbaas mij over de scheve verhouding vaste lasten en de kosten van het energieverbruik.

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 19 februari 2007 @ 19.53 uur

 80. kitje dat kan die opvreters bij essend 550.000of nuon 850.000 euri (of andersom) en hun aandeel houders geen donder schelen,sluiten ze je gewoon af oojaa 1 voordeel??? het mag niet s’winters ahum,dus doen ze het alsnog zomers.

  nu even de lippen tuiten en op zuinig zetten en een schijnheilig c!da gezicht opzetten,voor de spiegel gaan staan,en zeggen/met die lippen en cda gezicht,
  deur de maktweurking zal hut allemeul goedkeuper worden,ze kunnen immeurs goedekeup inkeupen.
  maar goed dat ik geen wapen had,was me spiegel ook nog kappot.

  Reactie door ad — maandag 19 februari 2007 @ 19.54 uur

 81. ieder jaar krijg ik weer terug, dit jaar zelfs €200,00. Wouw. En toch gaat mijn voorschot met 13 euro omhoog. De enige manier van bezuinigen is niets meer gebruiken.

  Ik heb zelfs de gasleidingen na gelopen om te kijken of er ergens een lek zit. Alles uit gezet om te kijken of de stroom meter misschien toch stiekem draait. Niet dus.

  Hier moeten we toch echt wat tegen kunnen doen. Bijna de helft van mijn salaris gaat op aan gas water en licht en als ik mijn verbruik vergelijk met andere dan zitten we nog laag.

  Reactie door diana — maandag 19 februari 2007 @ 20.01 uur

 82. @Rob de Kuster

  Ook de SP kan dit niet veranderen zonder een essentieel deel van hun eigen plannen te torpederen, al dat geld dat de SP zo mooi uitgeeft in haar tegenbegroting bestaat voor een zeer groot deel uit de inkomsten van aardgas en andere taxen die in de energie rekening zitten.

  Een toekomstig kabinet kan niks aan die prijzen doen zonder een fiks gat te slaan in de begroting. en dat gaat dus weer ten koste van andere zaken.

  Reactie door Ronald — maandag 19 februari 2007 @ 20.01 uur

 83. @ ad 76

  Het is duidelijk dat het de heren niets kan schelen.
  De rekening niet betalen is afsluiten, maakt niet uit wie je bent of hoe oud je bent.
  Laatst in mijn buurt nog een bejaard echtpaar, man hartklachten vrouw diabetes.
  Gewoon afgesloten echt onbegrijpelijk.
  Deze mensen zijn uiteindelijk gelukkig geholpen door iemand van de stichting ouderen, deze stichting heeft bemiddeld tussen energieleverancier en het echtpaar.
  Evengoed hebben deze mensen nog dik een week zonder gas en stroom gezeten.

  De buurt heeft gelukkig verlengsnoeren gelegd zodat deze mensen in ieder geval konden koken en niet in het donker hoefden te zitten s’avonds.

  Ik hou mijn hart vast voor alle mensen die geen beroep kunnen doen op buren vrienden of kennisen.

  Zijn dit nu de normen en waarden waar JPB het over had??
  ieder voor zich en goed voor ons allen letterlijk.

  p.s maak je spiegel niet stuk, je zit toch niet te wachten op 7 jaar ongeluk?

  Reactie door kitje — maandag 19 februari 2007 @ 20.14 uur

 84. Kernenergie is de oplossing, ik heb het hier al vaker geroepen en let maar op over een half jaar liggen we te smeken voor kernenergie omdat de energiekosten in Juli ook weer zullen stijgen en tussendoor ook nog eens omdat er door de zachte winter minder energie is gebruikt en daardoor de bedrijven veel inkomensverlies hebben geleden en zodoende niet kunnen investeren.

  Men zij gewaarschuwd.

  Stroom aftappen bij de buren of van een lantaarnpaal, men kan ook een aggregaat kopen is mischien wel de goedkoopste methode om je lampje te laten branden.

  Reactie door Pool — maandag 19 februari 2007 @ 20.15 uur

 85. @75 Rob de Kuster

  Ja Rob, stem SP. Stem SP. Ik doe niet anders al jaaaaaren! Maar het schiet niet op! Ondertussen verdrinken mensen en zitten velen aan de laatste graat. Leuk om je voor 3 jaar aan een contract te binden, maar het lost het probleem niet op. Zie reacties hier. Iedereen gaat voor zichzelf. Zonnepaneeltjes, windmolentjes maar: die energieprijs moet omlaag! Alleen weer mensen die het kunnen betalen zorgen voor eigen alternatieven. Die overheid is al net zo corrupt als die marktjongens. WIE HELPT ONS NOG? Wat helpt ons dit reageren hier? Zie ik een PLAN van de SP?? Gaan we nou eindelijk eens de boel omgooien in dit land? Hoelang roep ik al over het boycotten van de voorschotten!! Dat kan beter op eigen spaarrekening en 1x per jaar de eindafrekening betalen. WANT ZIJ VANGEN DE RENTE van onze voorschotten. Maar wat voor effect heeft het? We gaan gedwee weer door.
  Ziektekosten!Wie gaan nou echt protesteren tegen die Ziektekostenverzekering? Het VOLK moet eens op gaan staan want die politiek neemt de tijd en met dit kabinet kunnen we het WEER schudden. Wanneer is het voor mensen nou eens eindelijk genoeg?

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 20.47 uur

 86. Vandaag belasting aangifte gedownload.
  Jaaropgave AOW 11925 euro ingevuld.
  loonheffing 95 euro
  Bijdrage zorgverzekerings wet 752.
  Aftrekposten nog niet ingevuld.
  Te betalen 342 euro!!!!
  Daar komen de energiekosten nog bij.
  (Altijd thuis 80 jaar en de verwarming noodzakelijk constant aan)
  Jawel dames en heren.
  probeer het zelf maar eens.
  Dit moest niet kunnen.

  Reactie door knabbel — maandag 19 februari 2007 @ 20.57 uur

 87. De SP, waar ik al 10 jaar lid van ben, en dus op stem, is eindelijk derde partij van het land geworden, dus je zou zeggen dat we als oppositie korte metten zouden moeten kunnen maken met dit schunnige woekerkabinet. Of zie ik dat verkeerd, heb ik iets gemist?

  Reactie door Haq — maandag 19 februari 2007 @ 21.51 uur

 88. @87 Haq,
  De SP kan nog ‘regeren’ als in de 1e kamer, dus via de provinciale verkiezingen, de oppositie van de 2e kamer, de grootste worden gaat.

  Reactie door Barend LSZST — maandag 19 februari 2007 @ 21.55 uur

 89. even zomaar een oftoppic vraag?
  allemaal hier krijgen toch de maandelijkse zorgtoeslag,
  bij hoeveel mist er een euro per maand,vorig jaar was dat ook al zo,een/1 euro tekort,na een half jaar werdt dat alsnog uitbetaald,
  eeu even rekenen zeg 7 mil huishoudens/alleenstaande enz,dat is voor de de belastingdienst 7 mil per half jaar,even de rente vangen,is dat ook niet een vorm van oplichting??
  tenminste als dat bij iedereen gebeurt?

  ps kitje 7 jaar ongeluk heb je toch met het c!da aan de macht.met goedkeuring van bea en aanhang.volgend jaar ook maar eens naar lech of hoe het maar heten mag,kijken of ze dan nog zo staan te grijnzen voor de paparatsies met gekke adje er voor te springen sneeuwballen gooiend :-)

  Reactie door ad — maandag 19 februari 2007 @ 21.58 uur

 90. De VSB bank heeft 7,5 miljoen euro bespaart op het bestrijden van fraude, ambtenaren bespioneren ouden van dagen of de koelkast wel goed gevuld is !!!

  Hoe moet je die koelkast dan verdo##e gevuld krijgen met alleen een aow en torenhoge rekeningen?

  Moet je hele dagen alleen in je huis gaan zitten, omdat de opsporingsambtenaar niet begrijpt dat samenwonen nog altijd een vrije keus is! is dit een aantasting van de grondwet?

  En als je geen geld meer hebt voor eten of het gewoon gezelliger vind en lekker om elders je noodzakelijke voedsel te nuttigen, moet je dan thuis op een korstje gaan zitten kauwen?

  Ouderen te schande zetten voor 7 miljoen terwijl er over de ruggen van iedereen bakken met geld bij elkaar wordt gegraaid.

  Oh ja, die groep senioren aan de costa’s hebben ze nog niet kunnen aanpakken. We pakken eerst de zwakkeren, da’s makkelijk scoren!

  Reactie door Elsemie — maandag 19 februari 2007 @ 22.12 uur

 91. @82.Ronald
  Natuurlijk kan de SP veranderen. Waarom niet? Wanneer men de marktwerking in de energie voorziening terug draait, deze weer staat eigendom wordt, is de belasting op energie niet langer nodig. Stroomt de opbrengst voor energie weer gewoon in de staatkas.

  @85.Gloria
  Ja Gloria, ik weet het. Om moedeloos van te worden. Maar ook een motief om door te zetten. Wat is het alternatief?

  Ik heb er ook aan zitten denken om de HR ketel en gasfornuis maar op een gasfles aan te sluiten. Maar volgens mij moet je dan nog altijd belasting betalen. Weet niet of je er dan veel mee opschiet. Er zit niets anders op, Gloria, dan van de nood een deugd te maken.
  Probleem is dat de SP er alleen voor staat en dus een overtuigende meerderheid moet behalen wil zij haar plannen realiseren. En die meerderheid hebben we nu nog niet. We hebben allemaal de PVDA kunnen gadeslaan in de afgelopen weken, daar hoeven we niet op te rekenen. Dat is niet de schuld van de SP, maar van het PVDA die een ruk naar rechts maken. New Labour retoriek gaat ons de komende tijd ten dele vallen, met alle illusies die daarbij horen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 22.15 uur

 92. Jullie mogen dan bijna allemaal schelden op nuon en essent, als werknemer van één van beide ben ik er ook niet veel beter op geworden de laatste jaren. (mijn loon heeft ook de prijsstijgingen niet bij kunnen houden)
  Realiseer je echter dat de prijs van eenergie een politiek bepaalde prijs is met bijna 50% belasting. Naar mijn mening moet een basisdeel van het huishoudelijke verbruik geheel vrijgesteld worden van belasting. En daarmee bedoel ik het gedeelte wat een normaal huishouden nodig heeft en niet die onnozele paar honder kWh of M3. Wie daarboven zit is kennelijk verspillend bezig en die mag gerust die extra heffingen betalen. Helaas heb ik vanuit den haag nog nooit een serieuze discussie gehoord op dit punt.

  Reactie door twijfelaar — maandag 19 februari 2007 @ 22.17 uur

 93. @90
  Correctie, bespaart “door”.

  Reactie door Elsemie — maandag 19 februari 2007 @ 22.20 uur

 94. @86.knabbel
  Ik raad je aan om je belastingaanslag op het belastingkantoor in je regio in te laten vullen. Dat kan, gratis.
  Dan worden alle kortingen waar je recht op heb automatisch meegenomen.
  Veel mensen hebben geen idee waar men allemaal recht op heeft en nemen die in hun aangiften dan ook niet mee.
  Ik heb daar in ieder geval positieve ervaringen mee.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 22.25 uur

 95. @91 Rob de Kuster

  Ja, dat is zo. Ik begrijp niet dat mensen de politiek niet een zetje geven. Zelfs de SP-stemmers zijn mij te rustig. Oke, hier is een podium maar daar blijft het dan ook bij.
  Vroeger hadden mensen geen internet en toch gingen ze verenigd de straat op. Nu gebeurt er niets meer dan wat ambtenaren voor hun paar procenten. Het volk is tam geworden en daar maakt de overheid gebruik van. Zo kan alles verloederen naar exorbitante verhogingen. Voer voor criminelen, Rob.

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 22.27 uur

 96. @92 Twijfelaar

  Dat ben ik helemaal met je eens! Ja, zo zou het moeten!! En iedereen die daar boven zit: dokken.

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 22.29 uur

 97. @95.Gloria
  Het resultaat van een jarenlang door geschoten individualisme. Het gecultiveerde egoisme wat grote politieke partijen jarenlang gepropageerd hebben. Het heeft de mensen afgestompt, Gloria. Men gelooft niet dat het ook anders kan.
  Het eigenbelang prefileert bij de meeste mensen. Ook bij de PVDA blijkbaar. Helaas.
  Maar de SP groeit, Gloria. En dat is wel iets om positief over te zijn. Als die groei doorzet is er een verandering op komst. En wat mij betreft hoe eerder hoe liever.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 19 februari 2007 @ 22.41 uur

 98. @ Elsemie,

  Life sux ik heb geen economie gestudeerd (grafische opleiding) en zelfs IK zie in dat als de staat iets verkoopt (quick fix zalm) je (consument) het daarna 2 maal zo duur terug moet kopen. Kortom marktwerking zum kotzen.

  Waarom is wouters waarheid eigenlijk closed, te druk? Ahwel Gandalf heeft gepost wat ik dacht :)

  Reactie door Lisette — maandag 19 februari 2007 @ 22.43 uur

 99. @97 Rob de Kuster

  7 maart zal het zeggen. Maar zien of mensen het echt anders willen. 22/11 heeft het bewezen, maar ja…het liep anders.
  Deze uitslag zal heel veel zeggen over de komende 4 jaar! Klinkt er protest of gaat het volk mee in de grote leugen- en bedrogpolitiek? Ik ben zo benieuwd naar de uitslag van deze ‘peiling’.

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 22.50 uur

 100. Nog niet zo lang geleden heb ik op de tv een programma gezien waar men het had over de giga-opbrengst van ons aardgas. Waar blijft dit geld????? Om de gaten dicht te stoppen bij de HSL, de Betuwelijn of andere zinloze projecten.

  Reactie door Diny — maandag 19 februari 2007 @ 22.52 uur

 101. @ twijfelaar 192

  Wij schelden hier niet op de werknemers,
  wij hebben het over de topmannen.
  Die hun eigen zakken vullen, ook ten kostte van iedereen behalve zichzelf.
  Zie de dikke salarissen de schandalige bonussen en goude handdrukken.
  En we praten over het schijnheilige kabinet, die deze marktwerking hebben geintroduceert met mooie beloftes over lagere kosten voor de burgers.
  Nu mogen ze nog even verder met hun plannen denk maar niet dat de PvdA hier iets aan gaat doen.
  Laat het duidelijk zijn dat mijn kritiek niet aan de werknemers is gericht.

  @ 89 ad

  Nog 7 jaar CDA aljeblieft niet zeg.
  Laat vallen dit kabinet zo snel mogelijk!!!
  NU ZEKER SP 7 MAART

  Reactie door kitje — maandag 19 februari 2007 @ 22.55 uur

 102. @ Lisette
  Wouters waarheid is een contradictie in termino, of hoe dat ook mag heten.
  Geen idee hoe je dat grafisch gezien moet uitdrukken en ik ben ook geen econoom, maar boekhoudkundig is er ook geen eer meer aan te behalen.
  Er is alleen sprake van marktwerking als de klant zich ook als zodanig kan gedragen, dat er een markt met producten waar vraag naar is voor een prijs die de klant wil betalen.

  In ieder geval stemmen op 7 maart !

  Reactie door Elsemie — maandag 19 februari 2007 @ 23.01 uur

 103. Beste Jan,
  Ik vind dat nederland rijp is aan een cultuuromslag. Teveel hebben de minder daadkrachtigigen moeten slikken van grote bedrijven die elk jaar maar weer prijzen durven en mogen verhogen. Bonussen die worden verstrekt waar nergens oplijkt aan bestuursvoorzitters van vooral grote bedrijven.

  ik heb geen moeite met een prijsstijging van diensten aangezien dingen door inflatie eenmaal duurder worden. Alleen de flauwekul rond de gasprijs is flauwekul.

  Een tijdelijke hoge prijs voor gas door de olieprijs oke. Als ik zie dat de olieprijs het laatste jaar met bijna 30 procent gezakt is en dat de bedrijven dan nog mogen verhogen vind ik schandelijk. Hoeveel moeten wij nog incasseren? Ik hoef u vast niet te vertellen hoe vaak de energieprijs al gestegen is. Dat er 2x belasting over energie geheven word. En als ik dan hoor welke miljoenenwinsten er gedraaid worden BELACHELIJK.

  De aankondiging dat nuon en essent heeft me ook niet doen verbazen. Om de positie te kunnen versterken. Als student op een economische studie HBO weet ik dondersgoed dat dit wederom de voornaamste reden is om deze massawinsten en megabonussen zeker te stellen.

  Als conclusie vind ik dat er overbodige dikke winsten worden gemaakt die te belastend zijn voor heel veel Nederlanders.

  Ik wilu graag als sociaal mens vragen om dit A-sociale beleid te stoppen. Mijn stem heb je

  Reactie door C. Oosting — maandag 19 februari 2007 @ 23.02 uur

 104. Een kudde verlakkers bij Pauw & Witteman.

  Reactie door Gloria — maandag 19 februari 2007 @ 23.20 uur

 105. @ 76 Dave,

  Dit jaar stegen de leveringskosten met gemiddeld 18%, vorig jaar met 13%. Die tariefstijgingen hebben geen bal te maken met de hogere prijzen van gas en olie. Ze houden zogenaamd verband met de transportkosten van energie.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 19 februari 2007 @ 23.20 uur

 106. Wij mensen zijn suf gebukt door de papagaaienverhalen.
  Als er een referendum word gehouden wie er eigenlijk instemde met de Irak oorlog of de afghanistan oorlog,dat het grootste deel tegen is.
  Ik durf zelf te beweren als iedereen de feiten weet dat 70% tegen is.
  Ondanks word die oorlog betaald door jullie centjes.
  Zorgverzekering,huurverhogingen,energieverhogingen,etc,etc.
  Ik zeg express jullie,want ik werk niet en ben dat voorlopig ook niet van plan.
  Dus jullie geld is er aan te pas gekomen om oorlogje te voeren.
  Het einde is nog niet in zicht.
  Daarom is het jammer dat er geen echte leiders opstaan en het uitschreeuwen wat voor ellende die misbaksels veroorzaakt hebben en nog steeds aan het doen zijn.
  Schijnbaar helpt dat softe praten niet,want ze horen het niet.
  Of we zien in dat we gewoon uitgeleverd zijn aan de grootindustrielen en geen weg terug is.
  Ieder voor zich en god voor ons allen.

  Reactie door sander — maandag 19 februari 2007 @ 23.24 uur

 107. @Diny.dit was met Marcel van Dam,en het ging over de vergrijzing.hij vertelde dat we nog voor 40 jaar gas hadden,gekoppeld aan de ollie prijzen die niet lager zouden worden,doordat landen als china,india dit slurpen,en de conclusie die hij daaruit trok was dat we(nederland)schatrijk waren.en dat niemand zich druk zou hoeven te maken over zijn oude dag.maar met die stelling hoor je de politiek niet,die blijven zuigen en angt senario’s ontwikkelen.verneuk de massa grijp de kassa.

  Reactie door paul — maandag 19 februari 2007 @ 23.24 uur

 108. @102 Elsemie,

  A contradiction in terms een tegenspraak in uitdrukking? 7 Maart Nu zeker SP, kan me ook niet voorstellen dat ik ooit iets anders zal stemmen (vorige keer door omstandigheden niet kunnen stemmen) laatste keer wel, onze stemmen hebben deze keer echt verschil gemaakt (voelt goed eigenlijk :D) Mijn kinderen zijn ook 2 SP-stemmers in spé. Laatste vraag van mn dochter “mama… wat is populaire politiek?”( maatschappijleer),”wel dat is wat politieke partijen roepen VOOR de verkiezingen om zieltjes te winnen”.

  Reactie door Lisette — maandag 19 februari 2007 @ 23.28 uur

 109. ps

  Gewoon overstappen naar energiedirect scheelt 10% van de maandnota.
  alleen transportkosten hebben ze monopolie op.

  Reactie door sander — maandag 19 februari 2007 @ 23.30 uur

 110. En later weer terugdraaien. :) Gaat slapen het is weer zo 6 uur trustuhhhh ;)

  Reactie door Lisette — maandag 19 februari 2007 @ 23.30 uur

 111. Het doet mij allemaal een beetje denken aan die reclame op de tv van die mensen die hun bed uitkomen omdat ze iets “vies” ruiken…Is het misschien de Nuon of ligt het aan Essent? Je weet het niet, maar feit blijft wel dat er een knap onaangename geur uit dat stopcontact komt!
  Die mensen hebben gelijk, stroom is in principe gewoon stroom..Maar voor een hoop mensen “stinkt” het zeker wel!!

  Reactie door ToN — dinsdag 20 februari 2007 @ 0.03 uur

 112. Angstproducten zijn ons jarenlang ingebeeld. Inboedelverzekering is een goed voorbeeld en uitvaart ook.
  Zou je als familie dat geld op de bank zetten heb je meer kapitaal.
  We betalen met z’n allen de marmeren paleizen van dit soort bedrijven. En als je een keer op je bek flikkert financiëel en de maandpremie even niet hebt: Hup! 15% er boven op. Al woon je op het gas: het is van de machthebbers en niet van het volk.
  Het volk is een kudde koeien die goed is voor een bepaald quotum.
  En de lat kan soms een graadje hoger. Daar kan je mee spelen als machthebber. Zien wanneer de rek er uit is en dan een bot teruggooien. Volk weer rustig.
  Het huidige parlementaire systeem is de hereboer die het volk uitbuit ten behoeve van haar eigenbelang (makkelijke en vetbetaalde baantjes op termijn).
  Zij steekt de vinger in de kont van de kapitaalkrachtige bedrijven alwaar zij na hun machtsperiode een warm welkom vinden. Of spreiden hun bedje door even in de kamer te zitten en “benoemd” worden tot burgemeester.
  (Eat your heart out Rehwinkel!)

  Wij zijn als land verworden tot een Donald Duck Democratie, waarin we als volk voortdurend het onderspit delven ten koste van de “haves”.
  Hoe is het mogelijk dat we deze zogenaamde “democratie” accepteren?
  Mijn antwoord is dat het volk verneukt WIL worden. Blijkbaar.
  U gelooft toch ook dat Coca Cola beter is dan merkloze cola van de Lidl?
  “Omo Power” klinkt toch beter dan “Dato” van de Dirk van de Broek?
  “Dreft” is toch wel echt een merk van allure, terwijl “Ping” exact hetzelfde doet?
  U wil verneukt worden. Hoe groter het verhaal erbij, des te beter.

  Ik vrees dat dit nog wel even doorgaat zo.
  Ondertussen vreet u verhalen over Global Warming, sputtert even als de energie weer duurder wordt, maar vreet het allemaal met boter en suiker. En dan weer stemmen op een incompetente club heersers. Maar vooral: u betaald!
  5 minuten het licht uit helpt niet.
  Ik ben voor een boycot van 48 uur.
  48 uur GEEN stroom en gas gebruiken. Raak ze daar waar het zeer doet: De poen!
  We willen volksvertegenwoordigers die het VOLK vertegenwoordigen en ONZE belangen behartigen en NIET die van de “haves”.

  Reactie door MijnZus — dinsdag 20 februari 2007 @ 1.06 uur

 113. Er is hier kritiek geuit op de hoge belastingen die de overheid legt op energiegebruik. Mijns inziens terecht, al kun je ook stellen dat die gelden dan nog terug vloeien naar de samenleving als geheel.

  Wat ik echter onverteerbaar vind is dat er nooit stemmen opgaan om oliegiganten zoals Shell te dwingen hun prijzen te verlagen en zeker geen toestemming geven om elke keer maar weer bij elke scheet op de “wereldmarkt” de prijzen op te schroeven.
  Dat dit niet nodig is bewijzen de gigantische miljardenwinsten die elk jaar weer fors stijgen.
  Het lijkt wel of er een taboe op rust om dit aan te kaarten: in Duitsland was er enige tijd geleden wel felle discussie daarover.

  Ik heb wel een vermoeden: Bepaalde “onaantastbare”, steenrijke families en anderen met een olieaandelenbezit van vaak honderden miljoenen?

  Ergerlijk eigenlijk: vooral rechts Nederland begint altijd maar weer over het zo langzamerhand legendarische “kwartje van Kok”, maar over de ettelijke miljoenen kwartjes van de oliemaatschappijen wordt gezwegen (terwijl die in de zakken verdwijnen van een relatief kleine, selecte groep, en het “Kokkwartje” tenminste nog in de staatskas.
  En, o ja, oliemaatschappijen zijn toch echt wel private vrijemarktondernemingen en zie daar: wat “profiteert” de consument daarvan (en gij geleuft da, op z’n Brabants)

  Waar blijven de Ronalden, Klazen Osewoudten enz. om dit eens haarfijn uit te leggen en vooral om aan te tonen dat de staat dat slechter zou doen. (dat kunnen ze natuurlijk niet, als staatsoliebedrijf zou je gewoon in deze moeilijke tijden de prijzen voor ons, consumenten, redelijk kunnen houden.)
  Nu zit een een heel land, wat zeg ik, de hele wereld opgescheept met de leverantie – en prijzendictatuur van de oliegiganten en worden voor hen zelfs nietsonziende oorlogen uitgevochten.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 20 februari 2007 @ 1.53 uur

 114. Door de privatisering gaan de energiebedrijven fuseren, door toedoen van de grote aandeelhouders, deze eisen meer winst.Wie heeft voor de vrijemarkt gestemd?
  Alle partijen, behalve de SP.
  Het evenwicht is weg!
  De miljarden gaan naar de bedrijven c.q.aandeelhouders, en de kleine klanten kunnen nauwelijks de rekeningen betalen.
  Roofridders moderne stijl!

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 20 februari 2007 @ 7.57 uur

 115. @Harrieke,

  rond de 63% van de literprijs van bijv benzine = belasting (preispijl 2005)
  http://www.facility-network.nl/ShowCaseItem.aspx?ItemID=2245

  de NAM (welke het gas beheert en oppompt IS een staatsbedrijf (nee is niet geprivatiseerd).

  Harrieke, de energie rekening is eigenlijk een volledige vorm van belasting, alle energie bedrijven zijn eigendom van de overheid en al het geld dat daar naar toe gaat van de consument komt uiteindelijk in de schatkist terecht.

  Dat geld wordt oa OOK gebruikt om bijv uitkeringen van te betalen.

  Reactie door ronald — dinsdag 20 februari 2007 @ 7.58 uur

 116. Lees vanmorgen in de krant dat
  “Essent: Medio dit jaar zal de gasprijs voor huishoudens omlaag gaan. Hoeveel de prijs zal zakken, wist een woordvoerder van Essent gisteren niet te melden. de daling houdt verband met de olieprijs.”

  Afwachten dus!!

  Reactie door Marleen Mes — dinsdag 20 februari 2007 @ 9.45 uur

 117. Volgens mij is de SP al een tijd bezig om een verschillend belasting tarief voor groot- en kleinverbruikers als zijnde billijk er door te krijgen. Ik weet niet meer goed hoe dit in elkaar stak of steekt.

  Reactie door maria — dinsdag 20 februari 2007 @ 10.00 uur

 118. De provincies doen gewoon mee aan de marktwerking. Volgens mij hebben ze in Noord Brabant de aandelen van de gasmaatschappij al verkocht maar wachten ze nu een paar jaar met de aandelen van Essent.
  Niet om de bevolking te helpen, ze zitten gewoon te wachten tot de aandelen stijgen zodat ze zodadelijk, over een jaar of vijf, meer vangen.
  Nu op de radio weer over de bedrijventerreinen in Noord Brabant, het is een gotspe, alles bouwen ze vol geen dorp meer zonder de nodige bedrijvenbterreinen en altijd hebben ze wel een smoesje dat het zo moet, de VVD voorop.
  Het is een schande Nederland verloedert op alle mogelijke manieren. Bedrijventerreinen staan leeg, legio kantoorpanden staan te huur maar we bouwen gewoon nieuwe. Al die kapitaalvernietiging betalen wij tenslotte.
  Daarom stem a.u.b. op 7 maart op de SP zodat provinciale Staten niet in handen komt van de uitverkopers van Nederland en het nederlandse volk.
  Nederland het kabinet althans zeurt altijd over de lonen, praat altijd over het Buitenland, wat zijn wij toch goed in vergelijking met. Laat ik vaststellen dat ik op de BBC heb vernomen dat de lonen daar gestegen zijn in 2006 met minimaal 5%. Hier zitten we op de 1% en vallen ze je aan als je 2 tot 3% vraagt. Selectief winkelen noemen we dat.
  De UK is echt niet mijn voorbeeld want de lonen van de onderklasse/middenklasse vooral in de bouw zijn gezakt ten gevolge van de instroom van de Polen, soms met 50%. Kun je nagaan hoeveel de andere lonen zijn gestegen.
  Als je gaat vergelijken met andere Europese landen betalen wij schandalig veel aan energiekosten en krijgen er het minste bij.
  Daarnaast maken de bedrijven exorbitant hoge winsten (en krijgen dan vervolgens ook nog belastingverlaging) Nederland wás al het belastingparadijs voor het bedrijfsleven.
  Wie het weet mag het zeggen. En dan ook nog de vervuiling gebruiken zoals Groen Links (rechts voor mij) om de loonkosten omlaag te brengen zodat de bedrijven niet hun exorbitante winsten behoeven te gebruiken voor milieumaatregelen maar de bevolking dat mag ophoesten, het zou weer lastenverlichting voor het bedrijfsleven betekenen en wordt wederom betaald door de bevolking en ga zo maar door.
  De grachtengordel en de rijke steden zullen er geen traan om laten zij zitten al op rozen en beschermen vooral hun eigen inkomen dat met een betere economie geheel t.b.v. henzelf komt.
  Steeds meer Nederlanders gaan in het buitenland wonen dát is goedkoper. Nederland stond overigens ook op de lijst met de hoogste prijs voor éérste levensbehoeften toen het erover ging waar het goed toeven was. Die eerste levensbehoeften moeten door eenieder opgehoest worden en zijn niet meer op te brengen voor velen van ons.
  Wederom interesseert het de grachtengordel en het kabinet niet, de PvdA niet en het CDA al helemaal niet want voor dát gegeven gebruiken ze liever weer andere meetmethoden. Raar dat juist dát dan niet uit dat onderzoek gehaald wordt. Dat komt ze natuurlijk niet goed uit.
  Ook in Belgie zijn de loonsverhogingen een stuk meer dan in Nederland.
  Wij bungelen. Dáár is geen enkele marktwerking blijkbaar maar wordt de markt afgestopt door de rijksoverheid door loonafspraken, het is en blijft selectief shoppen.In lonen grijpen ze in t.b.v. de economie in prijzen grijpen ze niet in en m.b.t. bonussen
  Een tekort aan arbeidskrachten zou moeten betekenen in de marktwerking dat de mensen meer loon kunnen vragen maar nee hoor daar grijpen we wél in in de marktwerking.
  Niet als het gaat om bonussen en energieprijzen. Ik kots van dit land, helaas kan ik niet verhuizen dát mag niet met een uitkering, laat dat maar aan de grootverdieners over.
  De NOS kopt”Weinig sociale fraude volgens CBS .
  RTL nieuws: Ook volgens CBS maar niet vermeld bij de NOS; Veel fraude onder in het buitenland (spanje) wonende pensionado’s.
  De NOS is een kontenkruipomroep en niet onafhankelijk. Ze hebben weer wat geld bijgekregen in omroepland dus Zijn ze blij. Eigen zakken eerst! nietwaar!!!!!!

  Reactie door Henny — dinsdag 20 februari 2007 @ 10.16 uur

 119. In de nieuwsuitzending van RTL van 22.00 uur gisteravond werd nog melding gemaakt van “koelkastcontroles” bij AOW’ers, in het journaal van 00.00 uur ging het fraude-item alleen nog over de costa’s?
  Er zit vast iemand mee te lezen!

  Reactie door Elsemie — dinsdag 20 februari 2007 @ 13.02 uur

 120. Marleen @116 zegt “Lees vanmorgen in de krant dat
  “Essent: Medio dit jaar zal de gasprijs voor huishoudens omlaag gaan. Hoeveel de prijs zal zakken, wist een woordvoerder van Essent gisteren niet te melden.”

  Ik denk het te weten, n.l. €0,001.
  En dan mag je je handen dichtknijpen.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.06 uur

 121. T’sou kunnen Gandalf, maar dan moet er denk ik geen koude dag tussen zitten.
  Tel uit je winst.

  Reactie door Gonda — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.15 uur

 122. Rob de kuster, ik ben een fabatiek sp lid dus dat komt wel goed :)

  Reactie door cynthia — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.21 uur

 123. fabatiek is fanatiek..trage computer

  Reactie door cynthia — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.22 uur

 124. Tja, wat verwacht je? Bijna de helft van de energie nota bestaat uit belastingen waar ook nog eens 19% btw over geheven wordt.

  Reactie door Kayleigh — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.23 uur

 125. @91.
  Wij hebben ons ook een poos van gas laten afsluiten. Scheelt wel degelijk.

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.29 uur

 126. @ Cynthia

  Je computer is niet traag…

  Je gegebruikt vast NUON-stroom! :)

  Reactie door erik — dinsdag 20 februari 2007 @ 14.53 uur

 127. Marleen @ 116 schrijft:

  Lees vanmorgen in de krant dat
  “Essent: Medio dit jaar zal de gasprijs voor huishoudens omlaag gaan. Hoeveel de prijs zal zakken, wist een woordvoerder van Essent gisteren niet te melden. de daling houdt verband met de olieprijs.”

  Afwachten dus!!

  Ik zou er maar niet op rekenen. Als dit jaar de oorlog tegen Iran losbarst, dan zul je zien tot welke astronomisch hoogte de olieprijs zal stijgen. Een autoloze zondag lijkt me dan nog een van de gematigdere te verwachten maatregelen…

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — dinsdag 20 februari 2007 @ 15.32 uur

 128. Hallo Allemaal,
  Nu ik kan wel rekenen en mijn kilowatt gaat met 38,5% omhoog. Sins 2001 is de energie prijs verdubbelt. Ik wordt voorzien door essent. Die ook dikke winsten maakt over onze ruggen. Geldwolven zijn het.
  Maar ja dat is marktwerking hé wordt er dan gezegd, markwerking die over lijken gaat????

  Reactie door Gré Rinzema — dinsdag 20 februari 2007 @ 17.22 uur

 129. Ben doodmoe van al winkelen op de markt. Vooral die kleine lettertjes! Of je nu bezuinigt of niet, als burger mag je geen voordeel hebben!

  Reactie door Els — dinsdag 20 februari 2007 @ 19.20 uur

 130. Al jaren stook ik een alternative brandstof, n.l. briquetten uit Duitsland. De gas CV hebben wij als bijverwarming (keuken badkamer), wij hebben altijd een voorraad voor twee jaar. Ik moet zeggen het geef je een gevoel dat als die gasbazen rot doen, dat je niet in de kou zit.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 20 februari 2007 @ 21.17 uur

 131. Werkt goed he, dat marktwerking idee…

  En maar gewoon blijven volhouden ook nog!
  Hoe minder we gebruiken, hoe meer we betalen. Uiteindelijk lopen de vaste kosten zo hoog op, dat het niet normaal is.
  Is ook zo met vaste telefoonlijn van kpn gebeurd.
  Alleen hoelang duurt het nog voordat er hiervoor een alternatief gevonden wordt?
  Zelf stroom gaan opwekken klinkt mij steeds beter in de oren…

  Reactie door Helma D. — dinsdag 20 februari 2007 @ 21.41 uur

 132. Het probleem is de zachte winter.
  minder winst,dus nieuwe plannen voor meer winst.

  Reactie door sander — woensdag 21 februari 2007 @ 8.58 uur

 133. En ik voel nog steeds dezelfde machteloosheid. iedereen heeft er last van, iedereen spreekt er schande van. en alles wat er gebeurt is dat het een topic op een weblog wordt. het zakkenvullen is nooit opgehouden.

  Politici die ophouden met de politiek hebben al een baan als zakkenvuller voor ze weg zijn. Ze zijn niet corrupt hoor. Het is geen beloning voor het feit dat ze jarenlang gelikt en met ons geld in de richting van het geld geschoven hebben. Ze hebben altijd alleen ons belang voor ogen gehad. Mijn energierekening gaat met 20 euro per maand omlaag, maar dat is te danken aan de nodige investeringen, die zich pas over meerdere jaren terug laten verdienen. En ook ik heb in duitsland een kachel gekocht (4 keer goedkoper als dezelfde kachel in Nederland, kwam door de toen nog lagere BTW vertelde de Nederlandse verkoper (ja, wat 3% voor verschil kan maken), en stook deels met duitse briketten (als henk). Maar de prijs van haardhout en briketten stijgt als een gek omdat de olie duurder wordt. Jaja, zelfs onze bomen lopen op aardolie!

  Welke politieke partij onderneemt er actie?
  meer actie als het plaatsen op een weblog dus?

  Reactie door ipuntje — woensdag 21 februari 2007 @ 9.17 uur

 134. Klagen heeft geen zin,

  Ons economisch stelsel is zodanig van opbouw dat er gekozen is voor winstbejag. De gevolgen daarvan zijn voortdurende prijsverhogen. Het kan immers niet zo zijn dat als de omzet daalt het bedrijfsresultaat dit ook gaat weerspiegelen.

  Een rattenstaart dus!

  Door koopkrachtverlies is er minder te besteden en de consument begint af te zien van meer en meer overbodige producten. We boodschappen minder, we telefoneren minder, we zitten steeds vaker in de koude en in het donker…

  Terugdraaien van deze spiraal kan ook al niet meer. We zitten immers vast aan de prijsverhogingen, geen enkel bedrijf dat de prijzen zal verlagen ten koste van hun resultaat.

  Hulde aan ons economisch stelsel.

  Reactie door Datura — woensdag 21 februari 2007 @ 11.16 uur

 135. Kreeg vanochtend de nieuwe energienota binnen, even schrikken van die Enecomaffia maar liefst 11 euro omhoog, ik vraag mij af als je helemaal geen energie gebruikt, moet je dan toch al die onzin die er bijkomt betalen ?????
  Wie is de volgende die gaat graaien….

  Ik denk dat ik maar een groot aggregaat in de achter in de tuin gaat zetten, en zo in m’n eigen stroom gaat voorzien.
  ‘k zit alleen met het gas een beetje omhoog, want ondanks dat ik een zonneboiler en zonne-verwarmingsketel heb, gebruikt deze ook wel wat gas zo af en toe, het is te gek dat ik ook een ja-knikker in de tuin moet plaatsen om nergens van afhankelijk te zij, volgens mij is het ook toegestaan want ieder moet toch zijn eigen verantwoording nemen….

  Zo en nu naar Marktplaats, op zoek naar een ja-knikker. (geen Wouter Bos)

  Reactie door Pool — woensdag 21 februari 2007 @ 11.40 uur

 136. Dankzij milieu-vervuilers , en daar is ieder mens in de samenleving voor verantwoordelijk , heebn we tegenwoordig warme winters : mooi dat betekent minder energie-verbruik en dus een vermindering van milieu-vervuiling : Zo zi je maar dat de natuurwet machtig is ; Nadeel is echter wel dat het inkomen van energie-bedrijven sterk vermindert ; gevolg stijging van de energie-prijs : WANT de topppers meoet wel hin bonus binnenhalen .Mooi dat je overheidseigendom , dus deelt in bezit van het arbeidersvolk , gebruikt om je zakken te kunnen vullen ; dit is echer wel weer ten nadele van de werkgelegenheid van het werkvolk ; maar door er een groot aantal uit te schoppen kan je ook nog eens een vette bonus vangen : Merkwaardig is dat de overheid eogenlijk bezig is de werkgelegenheid van het arbeidersvolkje aan het torpoderen is ; Dus Energiebderijven dragen zorg voor vermindering van de wekgelegenheid !

  Reactie door Fred — woensdag 21 februari 2007 @ 14.41 uur

 137. enkele tips:
  Ik laat geen enkele adapter aanstaan, als ik het bijbehorende toestel niet gebruik;
  zet de verwarming een uur voor het slapen gaan lager;
  zet vaak de verwarming na de nachttemperatuur pas aan als ik, na een vestje aanhgetrokken te hebben, ik het koud krijg;
  En de grootste besparing:,,,, eind 2005 heb ik de verwarming van mijn waterbed uitgezet, max. verbruik 400 watt!!!!!! per uur. Ik had nog een eenpersoons electrisch dekentje, max. verbruik 25 watt.
  Heerlijk geslapen en ik had een -totaal- besparing in 2006 van 1750 kw. Kreeg dus 260 euro terug!!!!
  Deelbetaling 12 euro p.md. minder.

  Reactie door ria — woensdag 21 februari 2007 @ 17.03 uur

 138. 130. Of topic: Olle Henk, waar koopt u die duitse briketten???? Ben zeer geïnteresseerd!
  Dank.

  Reactie door ria — woensdag 21 februari 2007 @ 17.10 uur

 139. @138 Ria.

  Ik woon in NO groningen en de kolenboer uit Oude Pekela komt ze brengen. Maar er zijn ook bouwmarkten die ze verkopen en dan zijn ze goedkoper (geen bezorgingskosten) dat zijn pakken van 48 stuks. In Duitsland kun je ze kopen per HL. Gewoon in de buurt informeren waar ze te koop zijn. Ik stook ze in een Franklin stove al zo’n 25 jaar. Het is een gezellige winter bezigheid.

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 21 februari 2007 @ 17.35 uur

 140. 139.
  Bedankt, super!!
  kHeb een antiek “schippertje”, gekocht 30 jaar geleden bij een Grunningse ‘antiekhandel’. Hoog tijd om de schoorsteen te laten vegen! (letterlijk en figuurlijk).
  Mijn vader kwam uit ‘Olle Pekela”!
  Prima streek toch! :-)

  Reactie door ria — woensdag 21 februari 2007 @ 17.44 uur

 141. Oplossing voor vele problemen.SP Bank,SP Verzekeringen,SP hypotheken,SP vakbond,SP energie voorziening.SP ouderenzorg.SP pensioen.SP vrijwilligerswerk.SP advocaten,enz.

  Reactie door paul — woensdag 21 februari 2007 @ 17.55 uur

 142. Ps Paul.

  SP geld niet vergeten.
  In plaats van beatrixje,jan marijnissen.
  En tegen 1% rente.

  Reactie door sander — woensdag 21 februari 2007 @ 19.08 uur

 143. allemaal overstappen op zibro kacheltjes?

  ik heb een aantal energieslurpende zaken de deur uit gezet,vaatwasser,zonnebank,een server machine die 24 uur per dag stond te draaien,en heb de verwarming praktisch niet aan gehad dit jaar.
  ook ben ik overgestapt op een 2x zo zuinige pc dan een intel machine met een voeding die 150 watt minder verbruikt.

  ieder jaar krijg ik [kreeg] ik een behoorlijk bedrag terug,maar NUON wist mij toch van 140 euro te verhogen naar 180 euro pmnd…?!

  in de brief die daar bij zat stond: de dalende olieprijzen hebben een dempende werking gehad op de verhoging van de maandtermijnen…

  we worden gewoon uitgekleed waar we bij staan en de politiek privatiseerd maar door en roept deze bedrijven geen halt toe.
  het is een heel smerig spelletje wat met ons gespeeld word,onder het mom van: zo moet u het niet zien,u moet het zien zoals wij het uitleggen! met de nadruk op MOET!

  ik ben benieuwd hoe mijn eindafrekening er in mei uit ziet. [eigenlijk vrees ik dat vooruitzicht]

  Reactie door iew — woensdag 21 februari 2007 @ 23.03 uur

 144. @ 143 iew

  Met als gevolg je MOET betalen of je wil of niet.
  Ik vraag mij af of hier politiek niets tegen te doen is, is het niet dat je uitgekleed wordt door woningcoperaties en zorgverzekeraars dan begint de energiemaffia ook nog hun machtspositie in valuta te vertalen of te wel … geen geld, geen stroom en wij bepalen de prijs, verdere discussie uitgesloten.

  Begint het niet ergens tijd voor te worden in dit land……?.

  Reactie door Pool — woensdag 21 februari 2007 @ 23.40 uur

 145. Ja voor revolutie Pool!

  @143 Iew

  Hoi, je bent er weer met regelmaat!
  Iew, die energielui terroriseren iedere klant! Ook mij hebben ze zo verhoogd en ik toen ik protesteerde wilde ze maar 10% van die verhoging aftrekken! Zij maken uit wat je betaalt. Ik zei dat ik dat uit wilde maken en dat ik gewoon de thermostaat lager en lager zet. (17o
  )Maar het is gewoon verplicht om ieder jaar mee te stijgen met hun vastgestelde voorschotten op 10% na!
  Moet je nagaan hoeveel rente zij ontvangen van AL die voorschotten. Dat zit mij ook dwars! Nu moet ik 170 euro (= 408 gulden!!!)per maand betalen!!! Terwijl ik de laatste jaren steeds meer in de kou heb gezeten en steeds minder licht aandoe en alleen maar een koelkast, gasfornuis en een kleine vriezer heb. That’s it.
  Het wordt echt GEKKENWERK!
  Wanneer komt die tijd van revolutie nou eens een keer??????? Want WIJ zijn gek omdat we het nemen!!!!!

  Reactie door Gloria — donderdag 22 februari 2007 @ 2.44 uur

 146. Iew PS

  Natuurlijk ook TV + radio en laptop.
  Trouwens, ook de OVERHEID blijft maar vangen. Die moet ook eens aangepakt worden met hun heffingen. Zie eindafrekening!

  WEG MET DE MARKTWERKING!!
  TERUG NAAR EEN EERLIJKE OVERHEID!!

  Dit kabinet moeten we WEGPESTEN.

  Reactie door Gloria — donderdag 22 februari 2007 @ 2.50 uur

 147. ik zou graag een 100.000 euro voorschot willen op mijn inkomen,als ik minder gebruik in dat jaar dan stort ik de rest wel terug…

  een revolutie?! en wie durft die op te zetten en te gaan leiden? de media zit toch al in de plotieke zak dus daar word je al geboycot als burger.
  de stekker eruit in dat mediapark? als eerste zet?

  nee wel zeer verontwaardigd berichtgeven op tv en in het nieuws als er straks weer een persoon op sociale zaken of misschien wel het UWV een mes in de nek krijgt van iemand die de door de wanhoop waar men in teercht is gekomen,het niet meer ziet zitten door dit beleid en de regelgeving waar men mee te maken heeft.
  ons land word verradicaliseerd door het spul in Den Haag zonder dat ze daar zelf erg in hebben.[of weten ze dat maar al te goed?]

  dat dit kabinet op deze manier tot stand heeft weten te komen klopt al van geen kant,we zijn een dictatuur aan het worden,tenminste zo voelt het aan.

  ook de oorlog in Afghanistan laait steeds verder op maar er worden gewoon mensen naar teruggestuurd,het ene offensief na het andere word aangekondigd door de Taliban [en uitgevoerd] maar wij zijn daar om op te bouwen?!
  opbouwen in een land dat weer steeds verder in oorlog raakt,ipv dat het stabiliseert.

  weer geklungel en ernstige fouten met een TBS’er.[vandaag in het nieuws]
  en dan heb ik het nog niet eens over Wouter Bos gehad…

  stel dat we massaal overstappen op zibro kacheltjes in huis,gaat dan de prijs van petroleum inneens enorm omhoog?
  of krijgen we dan een wet die deze kacheltjes verbied in verband met veiligheid?

  dit kabinet wil ons land waarschijnlijk nadrukkelijk als Christelijk land gaan profileren,met deze hemelkomiekers en hun normen en waarden,het nieuwe beleid is niets verschillend dan dat van B2 en B3 want dat wist JPB al direct na de verkiezingen te verkondigen en is waarom men niet met de SP in zee wilde.[het nieuwe elán]

  en de ouderen worden nog eens gepakt [WMO] en de Bosbelasting die pas ingaat na aantreden van een volgend kabinet,echt een heel smerig spelletje word er met ons gespeeld.

  dit kabinet heeft nog niets gedaan,maar alleen de zogenaamde nieuwe koers uitgezet,een koers die met andere omweggetjes precies hetzelfde is gebleven,ik zou willen dat we ze direct naar huis konden sturen.

  ik hoop dan ook dat de achterban van de PVDA nu eens NU eens wakker is geworden en met de proviciale statenverkiezingen massaal overstapt naar de SP,dan weten ze in ieder geval zeker dat men een leider heeft die zijn rug wel recht houd [ondanks de hernia!]

  over rechte rug gesproken… neem nu Rita Verdonk,die blijft dat maar roepen over die rechte rug,alleen zijn haar benen zo krom dat ze alle kanten uit zwalkt.

  en wij?! die niet meer hoeven te stoken in de winter vanwege de vervuiling en de klimaatsveranderingen MOETEN WEL steeds meer betalen aan de energieleveranciers…

  maar zo MOGEN wij het niet zien,wij MOETEN het zien zoals de haagse graaiers het uitleggen,en anders?! dan bekijk je het maar! dat is de eigen verantwoordelijkheid zegt men dan…

  meer dan 64% wilde voor de verkiezingen geen B4, wel heel erg vreemd dat dit er dan tegen alles in toch is gekomen,WAT NOU DEMOCRATIE ???!!!

  Reactie door iew — donderdag 22 februari 2007 @ 9.22 uur

 148. De Heineken directie zei gisteren dat de toenemende vraag naar graan voor biobrandstof structureel opwaartse druk zet op de graanprijzen, dat heeft invloed op alle voedselproducenten.
  Ook zuiver water, wordt steeds schaarser. Hierdoor zullen de kosten met ongeveer 8% stijgen.Reeds meer dan een half jaar heb ik gewaarschuwd voor een inflatie voortvloeiend uit behoorlijke verhogingen van de EERTSTE levensbehoeften.Nu belangrijke grondstoffen zoals olie,ijzer,nikkel,koper,zink,aluminium,zilver,platinum,goud etc.komeetachtig zijn gestegen,komen nu de “zachte”grondstoffen,zoals granen,mout,soja,mais,palmpitolie etc.aan de beurt.Daarbij blijven volgens experts,alle grondstoffen doorstijgen.Oorzakelijk verband zijn mede,de grote opkomende dichtbevolkte Aziatische landen,welke door hun welvaart meer grondstoffen opslurpen.Ook wij hebben onze verantwoordelijkheid.Dat dit straks betaald wordt via drukpers geld,is een kwalijke zaak.Het is Jan Modaal en vooral de oudere,welke straks via koopkracht-edorerend geld,de klappen krijgt.Belangrijker echter is dat de aarde op korte termijn leeggeroofd wordt door het groot-kapitaal en corrupte regeringen.Daarbij laten zij een milieu-verontreinigende toestand achter,waardoor veel meer kwadaardige ziektes opkomen.Niemand,behalve de top en management van deze regeringen en het grootkapitaal heeft iets aan deze toestand.Nostradamus zei het al in de 13e eeuw:Moedertje aarde zal ons om begrip vragen (greenpeace?),maar zij zal rottend en stinkend ten onder gaan.STEM TEGEN HET CDA-VVD-PvdA-E.U.GROOTKAPITAAL OP 7 MAART DOOR OP DE SP TE STEMMEN !!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 22 februari 2007 @ 10.36 uur

 149. Marktwerking is eigenlijk gewoon bedoeld om de zakken van de bedrijven te spekkem, de burger wordt er geen cent beter van alleen maar armer en de klant is allang geen koning meer, sterker nog in de zorg is het zelfs zo ver, dat zorg de klant wordt onthouden, omdat er winst gedraaid moet worden en bepaalde medicijnen en behandeling in de ogen van de verzekeraars te weinig winst opleveren, met andere woorden te duur voor de klant is, wrs voeren ze in het geheim de leus: beter een dode klant dan een dure klant, want voor hen een ander, zieke zooi, net als dat kabinet van afwezige vaders en moeders, die deze 4 jaar voor het gezin gaan, kan het nog hypocrieter, schuld gevoel roept op tot normen en waarden, ik ben er helemaal klaar mee, te meer daar dit de verkiezingsuitslag niet was, hopelijk maakt de komende verkiezing nog iets goed en gaat iederen SP stemmen, ik denk dat de mens rottend en stinkend ten onder zal gaan, moedertje aarde herstel zich wel weer na vele jaren! Voorlopig zullen we de machtsgeilen koppen weer een possje moeten verdragen, met ingang van de bordesscene, ondertussen fluisterend tot elkaar die verdomde pers nog even, jammer he jongens en meisjes op het bordes, dat dat nou juist iets is dat de democratie scherp in het oog houdt die pers. Ik zou zeggen houdt ze scherp in het oog die daar op dat bordes en volg ze op de voet!

  Reactie door e.krul — donderdag 22 februari 2007 @ 10.55 uur

 150. Wel toch een mooi voorbeeld is Latijn Amerika , waar vele op ethanol rijden ; verkregen uit maisvelden : Zou toch mooi zijn om heel Polen vol te leggen met Mais-velden : dan kunnen de Polen in eigen land aan het werk i.p.v. het werk van de Nederlanders af te pikken .

  Reactie door Fred — donderdag 22 februari 2007 @ 11.09 uur

 151. Off Topic

  Zo’n 1000 kankerpatiënten kregen vorig niet de beste medicijnen voorgeschreven omdat het ziekenhuis dat hen behandelde die te duur vond.

  Reactie door Gonda — donderdag 22 februari 2007 @ 11.32 uur

 152. heb nu alle reacties gelezen maar als wij als sp stemmers nu eens met medewerking van de sp met zo n 15000man naar het binnenhof gaan om te protesteren !dan moeten ze dar wel luisteren! en anders massaal stoppen met betalen het word nu toch warmer gezellig kaarsen branden en butaangas voor het koken gebruiken maar dan wel massaal.kijken waar de heren dan blijven !of krijgen we dan belasting op de kaarsen en butaangas?

  Reactie door henk — donderdag 22 februari 2007 @ 14.53 uur

 153. Beste henk , dat zou moeten mogelijk zijn , maar de sameneleving is te difuus om zoiets te organiseren :endat WETEN die lui .

  Reactie door Fred — donderdag 22 februari 2007 @ 15.11 uur

 154. Schijn een lichtje op mij…

  Wanneer komt er straf voor graaiers ???

  http://www.nu.nl/news/985179/30/Vele_miljoenen_voor_top_Numico.html

  Die Bennink krijgt per jaar 2 miljoen euro salaris en nu nog eens een extra bonus van 12 miljoen euro, zou hij zijn energienota wel zelf betalen

  Reactie door Pool — donderdag 22 februari 2007 @ 15.20 uur

 155. Graaiers staan boven de wet en anders krijgen zij rianten steun van advokaten , die een normale arbeider niet kunnen betalen !

  Reactie door Fred — donderdag 22 februari 2007 @ 16.01 uur

 156. @152 henk

  iedereen die een caravan heeft weet dat het propaangas of butaangas mooi gelijke tred heeft gehouden met de olieprijs. daar zie ik weinig hoop. En als auto’s op water gaan rijden zullen heel veel mensen in nederland naar de naar de waterbank moeten, nadat ze bij de voedselbank zijn geweest.

  alweer winden de vakbonden zich op over overdreven verdiensten van managers, met een energie, die ze bij de verslechteringen in de sociale zekerheid niet aan de dag legden.

  Het wordt vervelend. Binnenkort voor de tiende, elfde, twaalfde keer kamervragen over de beloningen, jp belooft er niets aan te doen en tot volgend jaar maar weer. net als met de stroomprijs. dit jaar 85 euro meer, krijgen we vast 12 euro van de staat om dit op te vangen, na het zuur krijg je het zoet. Ik zal dit vast kopiëren en opslaan, hoef ik het volgend jaar niet weer te schrijven in hetzelfde topic.

  Reactie door ipuntje — donderdag 22 februari 2007 @ 16.33 uur

 157. 151. Gonda

  Ik heb dit allang zien aankomen maar dan zou ik ook nog graag weten welke patienten het wel en welke het niet gekregen hebben snap je.

  Ik gaf altijd overal aan als ze aan de deur kwamen ieder een beetje. Ik stuur ze sinds de invoering van de particuliere ziektekostenverzekering allemaal weg en vertel ook waarom. Ik bijdragen aan jullie grote salarissen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen en daar vervolgens met mijn armzalige basisverzekering niet voor in aanmerking komen, dank je de koekoek. Ga het maar bij de vrienden halen want die zullen zeker niets tekort komen als ze het nodig hebben. Alleen de dierenbescherming kan bij mij nog wat krijgen en artsen zonder grenzen vooral omdat het zonder grenzen is en dieren geen verzekering hebben.

  Reactie door Henny — donderdag 22 februari 2007 @ 21.08 uur

 158. @152 henk

  Ik ben dat helemaal met je eens! Het wordt hoog tijd dat we massaal gaan protesteren.
  Die euromaffia moet onderuit. De marktjongens moeten gestopt worden en de overheid moet stoppen met heulen.
  Als dit nog 4 jaar doorettert dan zijn de wonden niet meer te genezen!
  LOST DE POLITIEK HET NIET OP, DAN LOST HET VOLK HET OP.
  Een dagje zonder pc moet ook kunnen! Toch?

  Reactie door Gloria — vrijdag 23 februari 2007 @ 0.25 uur

 159. Hoe zou het zijn om op de IC afdeling van een ziekenhuis te liggen na een hartinfarct en 100 miljoen euro op de bank? Hoe zou het voelen om mensen afhankelijk te zien zijn van een voedselbank, bijstandsuitkering etc. en op datzelfde moment 12 miljoen bonus bijgeschreven te krijgen? Hoe zou het voelen om mensen die het “echte” werk doen aan te sporen met minder genoegen te nemen, ze desnoods te “zak” te geven en zelf te zwemmen in het geld? Welke aandeelhouder kan bij dit soort van exhorbitante zelfverrijking belang hebben, anders dan dat het dividend verhoogd zal worden? Hoe zou het voelen als je naar het Nederland van alle dag kijkt en tezelfdertijd ongegeneerd 14 miljoen Euro toucheert (Hfl. 30.800.000)?
  Wie of wat ben je dan helemaal dat je meent recht te hebben op dit soort “beloningen”? Waarom wordt het overgrote deel niet ge-herinvesteerd in de onderneming zelf? Hoe komt het dat alle commotie, telkens weer, over deze praktijken geen enkele, maar dan ook geen enkele invloed heeft op de grootgraaiers? Juist, immoraliteit!

  Reactie door William — vrijdag 23 februari 2007 @ 13.44 uur

 160. 159. William

  En dan zeuren dat mensen een kort lontje hebben cq krijgen. Nee je moet vooral vriendelijk zwaaien tegen de man van 14 miljoen als hij langs de armoedewinkel zoeft in auto met open dak dan ziet hij je ook nog goed.
  Hij heeft goed gewerkt? Ja inderdaad dat is normaal goed werken voor een salaris van 2 miljoen per jaar, dat is geen verdienste dat is een plicht.
  Wie krijgt er van zijn baas omdat hij heel, héél goed gewerkt heeft een bonus van 6 x zijn jaarsalaris in één jaar bovenop je salaris?
  De functie doet er niet toe m.b.t. de bonus die functie is reeds verbonden met de 2 miljoen salaris. Iemand met een mindere functie heeft ook een minder salaris.
  Nederlanders hebben ‘soep’in hun ogen, teveel gepulkt met het wattenstaafje in hun oren. Ziende blind en horende doof.
  En Wouter? Nou Wouter vindt dat heel normaal zoals Kok dat héél normaal vindt.
  Wouter vult nu alleen zijn eigen zakken zoals Kok dat al jaren doet. Kok en het bedrijfsleven zijn familie geworden Bos ziet Kok als zijn vader en wat doe je?
  Familie val je niet af he die ben je onvoorwaardelijk trouw.
  Daarom stelt hij geen voorwaarden begrijp je.
  Tabaksblatt op zijn gat.

  Reactie door Henny — vrijdag 23 februari 2007 @ 18.23 uur

 161. @160 18.23 Henny:

  Ik heb op dit weblog al eens seerder gezegd (je moet er inderdaad telkens maar weer op terug komen, omdat er geen donder aan wordt gedaan!) dat het van grenzeloze zelfoverschatting, brutaliteit, immoraliteit en een ergerlijk en schokkend ontbreken van zelfs maar een greintje gevoel voor “wat hoort” getuigt, als zo’n bobo vindt dat dat een te verdedigen beloning is.

  En niet alleen hij/zij: iedereen die op zulke vergoedingen invloed kan uitoefenen en alles, na alle terechte kritiek, bij het oude laat, verdient eenzelfde kwalificatie.
  Waarom: OMDAT DAT GETUIGT VAN TOTALE KARAKTERLOOSHEID!!!!!!!!!!!!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 24 februari 2007 @ 0.52 uur

 162. Voorlichting!?
  Wij,68 en 74 jr. zijn blij met 102,euro zorgtoeslag per mnd.

  Vraag: duidelijkheid wáár/hoe en bij, welke energie,ziekenfonds etc kan ik bezuinigen ? Truus.

  Reactie algemeen: doe je hart geen pijn door jaloers te zijn als je weelde ziet.
  heel de wereld kun je kopen. maar GELUK dat koop je niet!

  Reactie door Truus M — maandag 25 juni 2007 @ 9.49 uur