‘SP tweede partij in Brabant’

Eindhoven

De Socialistische Partij (SP) kan woensdag bij de provinciale verkiezingen de tweede partij van Noord-Brabant worden. In een peiling van onderzoeksinstituut PON in opdracht van Omroep Brabant komt de partij uit op 23 procent van de stemmen, een verdrievoudiging ten opzichte van vier jaar geleden. (Eindhovens Dagblad)

Ook in de peiling van NOVA gisteren zou de SP zich verdriedubbelen van 4 naar 13 zetels in de Eerste Kamer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 03 maart 2007 :: 14.36 uur

44 Comments

44 reacties

 1. Hoop nog een beetje meer!

  Reactie door Gerrit — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.16 uur

 2. Ben er zeker van dat ook deze keer de realiteit van de uitslagen de peillingen ver achter zich zullen laten.
  Jan Marijnissen en de Sp : het beste dat er is voor dit land!

  Reactie door Lieve — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.47 uur

 3. Als dat waar is Nico Heijmans dat de SP de 2e partij van Noord Brabant wordt dan feliciteer ik je van ganser harte Ik hoop zelfs dat de SP de grootste partij van Noord Brabant wordt .Dan komt er misschien een einde aan de 30 jaren lang dat de PvdA ,CDA en deVVD samen de regering van de provincie zijn geweest.En dat de SP die onlangs buiten de regering van het land is gehouden na hun grote verkiezingsoverwinning Dat zou dan een overwinning van de democratie worden

  Reactie door Dirk Schuit — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.50 uur

 4. Stond gisteren al in de volkskrant.
  t’Gaat steeds beter met de SP, misschien wordt de SP wel eerste ipv tweede.
  Hij gaat lekker, hij gaat goed.
  Nu zeker SP!

  Reactie door bijdehandje — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.13 uur

 5. Hoe kan dat nou? Kom op Brabanders…zorg dat de SP de allergrootste wordt volgende week en vooral, de allergrootste partij blijft !

  Reactie door franslj — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.21 uur

 6. Ja…hier ligt toch weer een taak voor de
  brabander de “öuwe” Dirk Schuit.
  De prognose is in elk geval hoopgevend.
  Enorm succes gewenst van uit Rotterdam!!

  Reactie door Henk de Bruin — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.29 uur

 7. Wat zou het toch mooi zijn als ze de grootste zouden worden.
  Het CDA heeft daar op mijn vakgebied heel veel belastinggeld verspild én een hoop versluierd. Het zou prachtig zijn om die CDA een toontje lager te laten zingen en de PvdA leeg te trekken.

  Reactie door L'écologiste — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.04 uur

 8. Kiezer stelt vertrouwen in klein aantal fabrikanten
  Drie fabrikanten maken de stemmachines die in de VS het meest worden gebruikt: ES&S, Diebold en Sequoia. Geen van allen staan ze toe dat de binnenkant van hun machines wordt bekeken. Alles aan de apparaten is geheim en de machines produceren geen papieren bewijs bij het uitbrengen van de stemmen. De burger wordt geacht ze te vertrouwen. Het belangrijkste democratische proces drijft dus op vertrouwen in een select groepje fabrikanten. Vertrouwen dat op niets is gebaseerd. Sterker, er wil nog wel eens wat fout gaan bij het electronisch stemmen.

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.11 uur

 9. Betrokkenheid bij stemproces door geheime diensten
  Ook tegenwoordig lijken de CIA en andere geheime diensten geïnteresseerd in het stemproces. Bijvoorbeeld VoteHere, een bedrijf dat software om data mee te versleutelen wil leveren aan stemmachinefabrikanten (en al een contract heeft met Sequoia) heeft als bestuursvoorzitter Admiraal Owens, een man die lid was van de Defense Policy Board en vice-voorzitter van de Joint Chiefs of Staff. De hoogste militaire kringen dus en een vertrouweling Bush en Cheney. Een van de bestuursvoorzitters van VoteHere is Robert Gates, een voormalig baas van de CIA. In het verleden was ook ex-CIA-directeur John Deutch werkzaam voor VoteHere, net als oorlogsminister William Perry. Admiraal Owens is tevens vice-voorzitter van SAIC, een technologisch en militair bedrijf dat de software moest controleren (SAIC was laaiend enthousiast) van Diebold, een grote stemmachinefabrikant die als directeur een fondsenwerver voor W. Bush heeft. Voormalig CIA-directeur Bobby Inman is nu lid van het bestuur van SAIC, dat recent hun diensten verleende aan stemmachinefabrikant Diversified Dynamics, een bedrijf dat eigendom is van wapenproducent en stemmachinefabrikant Northrop Grumman.

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.14 uur

 10. Ook de telcomputers zijn uitermate fraudegevoelig
  In Georgia werd in 2002 gestemd met computers van Diebold, maar ook het tellen van de stemmen werd gedaan met Diebold-apparatuur. In 29 andere staten wordt ook van deze telcomputers gebruik gemaakt; apparaten die miljoenen stemmen tellen. De centrale software op de telmachines heeft GEMS als naam meegekregen, wat staat voor Global Election Management Software. Diebold schrijft: ‘GEMS is een ultra-modern verkiezingenbeheer-softwarepakket dat draait op het Microsoft Windows besturingssysteem.’ Onderzoeksjournalist Bev Harris zegt dat er op grote schaal mee kan worden gefraudeerd en op de meest makkelijke manier. Zo makkelijk dat ze het nieuws haalde met een filmpje [MOV] waarop is te zien hoe een chimpansee fraudeert met de telmachine. Harris schrijft: ‘Verkiezingsuitslagen kunnen in een kwestie van seconden worden gewijzigd. Het kwam ons voor dat het deel van het programma dat wij hebben onderzocht, was ontworpen met de bedoeling te knoeien bij verkiezingen.’ Op haar website legt ze uit dat de stemgegevens niet -wat logisch zou zijn- op slechts één plaats staan genoteerd, maar dat er in de computer nog twee kopieën worden gemaakt die snel en makkelijk kunnen worden veranderd, zonder sporen na te laten. Zonder dat de computer op het internet hoeft te zijn aangesloten, is het mogelijk om op afstand gegevens te wijzigen. Vlak voor de verkiezingen in Georgia is dat ook gebeurd: met een druk op de knop werden door Diebold 22.000 machines ‘gepatched’, een electronische pleister op een wond in de software (in dit geval vlak voor de verkiezingen en niet gecertificeerd, dus hartstikke illegaal). Harris heeft omstandig aangetoond dat op afstand met gemak van de verliezer een winnaar is te maken en dat de nieuwe winnaar, ook bij een papieren hertelling, een winnaar zal blijven. Het systeem is al meer dan drie jaar in gebruik.

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.20 uur

 11. Ook in Zeeland is de prognose dat de SP in de Provinciale Staten zich gaat verdriedubbelen. De CDA gedeputeerde (Toine Poppelaars) heeft al van te voren op omroep Zeeland te kennen gegeven, niet met de SP te willen onderhandelen en ook de SP niet in het college van provinciale staten te dulden. Hoezo respect voor de kiezer en aanstaande uitslag van woensdag 8 maart? De CDA en VVD gedeputeerden sluiten de rijen en veroordelen de SP nu al tot de oppositie.
  Ik roep alle Zeeuwen nu al op dit regentengedrag af te straffen en massaal op de SP te stemmen en ZEKER niet op CDA of VVD!

  Reactie door Jules Timmerman — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.24 uur

 12. @7 sander

  BELANGENVERSTRENGELING!
  Bush is aan de macht geholpen door de stemcomputers. Zo ook Balkenende!
  We hebben het geweten…

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.40 uur

 13. @ Sander 7
  Interssant om te weten.
  “Big Brother is watching you” gaat steeds maar verder en verder.
  Ik zou maar wat graag met een ouderwets rood potlood willen stemmen op 7 maart.

  Reactie door Lieve — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.56 uur

 14. Afwachten wat 7 maart ons zegt.

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.58 uur

 15. Ik woon in Noord Brabant Jan en vanhieruit, mijn adres, krijg je minimaal 3 stemmen.

  Reactie door Henny — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.34 uur

 16. Kunnen we eigenlijk deze verkiezingen ook nog ergens met potlood stemmen, zoals de vorige keer???

  Reactie door Hanna — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.00 uur

 17. 15 Hanna.

  Die kans zit er niet meer in.
  dat is niet te manipuleren.

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.02 uur

 18. Ik geloof niet in fraude met de stemcomputer.
  Los daarvan vind ik stemmen met het rode potlood gewoon veel leuker dan alleen maar zo’n knop in te drukken.

  Reactie door Bert — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.16 uur

 19. netop tijd evenwicht in de strijd dan kan onze mooie lithse polder nog worden gered

  Reactie door cor — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.43 uur

 20. bert.
  Ik heb hier wel een leuk docutje over wie echt aan de touwtje trekken.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-7065177340464808778

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.52 uur

 21. Mensen hier hebben diverse bloggers al tijdenlang angegeven dat,… of de AIVD zorgt voor de stemmings uitslag, of een select clubje mensen die z.g. over de bestuurbaarheid van on land moeten oordelen zorgt voor de stemmings uitslag, maar dat er gemanipuleerd wordt met de uitslag is duidelijk,… bewijzen te over, kijk eens op de site van wijvertrouwenstemcomputersniet, die club is de mond gesnoerd door de AIVD omdat deze een kort geding tegen ex minister Nicolai wilde aanspannen omtrent de manipulatie van stemcomputers.

  @ 11 Jules Timmerman

  Kan jij geen afspraak voor mij regelen met die Toine Poppelaars ik zou eens graag met hem de Deltawerken willen bewonderen of eens de Zeelandbrug bewandelen, heb ik nog nooit gedaan weet je.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.36 uur

 22. @ 18 Bert

  Het kost mij 2 minuten om op een stemcomputer een spelletje ping pong te spelen.
  Het kost mij 2 minuten om de software in zo’n stemcomputer te manipuleren en een uitslag laten geven die ik wil.
  Het kost mij 10 seconden om vanuit m’n auto te registreren wie wat gestemd heeft.
  En jij gelooft het niet in fraude met stemcomputers ????

  Waarom zijn al die stemcomputers in Amsterdam en elders dan weggehaald….juist omdat er simpel mee gefraudeerd kan worden.
  Het waren zelfs nog stemcomputers van hetzelfde bedrijf die ook onze ID-kaart en paspoort maakt de firma Sdu kijk maar eens na.

  Trouwens ik vind ook stemmen met het potlood toch iets meer persoonlijks hebben.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.47 uur

 23. @ 22 Pool
  Ga met je team erop uit om deze soft-ware even te up-daten op een moment dat een waarheidsgetrouwe uitslag in het belang van IEDEREEN is. 7 maart NU . Succes, goed de tomaten de de appels tellen. Niet als een ruk aan de handel, maar telmatig!

  Succés!

  Reactie door Elsemie — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.44 uur

 24. 18 Bert.

  NRC Handelsblad.
  De AIVD heeft inmiddels heel wat stemcomputers getest op afluisterbaarheid. De computers van het bedrijf SDU zijn daardoor verbannen. Voor SDU is dit een financiele strop.(Let wel dit is gebeurd enkel na druk vanuit de bevolking en de ICT-ers.
  De BEURSKOERS van Nedap de grootste leverancier in Nederland is de afgelopen weken erg gestegen.
  SDU is ziedend en dwong bij de rechter een nieuwe test af.
  Nu wil het geval dat SDU nog voor 100% in handen is van de Nederlandse Overheid maar dat het ministerie van Financien op het punt staat het bedrijf te verkopen aan twee private investeerders.
  Alleen de puntjes op de i zijn nog nodig in het koopcontract.
  Een paar belangrijke puntjes, want SDU dreigt met een claim tegen de staat wegens misgelopen VERKIEZINGSHANDEL.
  Nu begrijpen we weer waarom Nicolai in eerste instantie de SDU weer wilde toelaten. Handel is handel he.
  Een staatsbedrijf dat een rechtszaak aanspant tegen de staat en een Staat die handel maakt van verkiezingen.
  Ben benieuwd hoe dit afloopt maar zo zie je maar weer.
  Waarschijnlijk zal SDU (in feite het ministerie van financien dus) een schadeclaim indienen bij de Staat (het ministerie van financien dus en onze belastingcenten) om het bedrijf te kunnen verkopen.
  Hoe is het mogelijk hier komt m.i. op alle terreinen de democratie in gevaar.

  Reactie door Henny — zondag 4 maart 2007 @ 9.02 uur

 25. De SP is een horizontaal georiënteerde partij.
  Horizontaal in de zin van dat zij zich sterk maakt voor en vanuit de positie van waaruit zij is ontstaan. Waarin zij zich geworteld weet. Deze positie, deze ‘laag’ waarin zij tot wasdom is gekomen en waaraan zij haar bloei heeft te danken, heeft als rendement synergie als objectief.
  Een soort van symbiose.

  Anders is dit bij verticaal georiënteerde -ik hoef ze niet bij naam te noemen- partijen.
  Deze partijen weten zich weliswaar óók geworteld in een bepaalde ‘laag’ maar onderscheiden zich van andere lagen door een hiërarchische structuur na te streven.
  Zij, -deze partijen- en de laag van waaruit zij existeren, parasiteren ten koste van andere lagen.
  M.a.w: deze partijen -en de laag waarin zich geworteld weten en hun bestaan aan ontlenen-
  leven ten koste van andere lagen. Hun doelstellingen kunnen slechts gerealiseerd worden wanneer andere lagen hiervoor de prijs betalen.

  De slogan ‘Samen Werken, Samen Leven’ kan niet verhullen dat dit ‘samen’ een exclusief voordeel voor de één ten koste van de ander impliceert.

  Mensen vanuit welke ‘laag’ dan ook, wees hiervan bewust!
  Stem 7 Maart voor horizontaliteit. Stem SP voor een nieuwe horizon!
  Opdat bepaalde ‘lagen’ zich niet langer ‘belaagd’ weten.

  Reactie door Sjaak — zondag 4 maart 2007 @ 10.18 uur

 26. Mooi Sjaak, zo ken ik je weer, was dit één
  van je vermiste bijdragen?
  Mag ik er nog aan toevoegen dat juist de
  religieuze kringen léérden dat er binnen die
  zienswijze vanuit gegaan werd, dat er zónder
  horizontalisme géén verticalisme goed zou kun
  nen funktioneren en zo werd voor hen dus ook
  letterlijk het Kruishout gesymboliseerd.
  Die ‘laag’ die de ‘volle laag’ zou moeten
  krijgen, voor het menen dat ‘het volk’ hun
  parasiteren niét door zou hebben.
  Een schot hagel zorgt voor veel gerinkel tegen hun ruiten, en hebben niet door dat zij
  daarmee nu hun eigen glazen aan het ingooien
  zijn.
  Het zijn ‘linkerds’ die de rinkels van
  deze kinkels in Den Haag niet langer zullen
  accepteren……en met argumenten aanvoeren
  waarom er NU SP gestémd moét worden a.s.
  woensdag 7 maart 2007.

  Reactie door Madelief — zondag 4 maart 2007 @ 12.02 uur

 27. Het wordt tijd dat de SP óók in het “diepe Zuiden” een stúk groter wordt. Sociaal is een woord dat de meeste partijen alléén nog maar gebruiken om zieltjes te winnen. In beleid komt dit begrip helaas maar zélden tot uitdrukking.

  Reactie door Maurice — zondag 4 maart 2007 @ 12.30 uur

 28. Gelezen op http://www.rtvnoord.nl

  GRONINGEN – De SP wordt de grote winnaar van de Statenverkiezingen in het Noorden. Dat blijkt uit een telefonische enquête van het Dagblad van het Noorden.

  De SP zou 10 procent van de stemmen binnen kunnen halen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vier jaar geleden. Ook de regeringspartijen doen het goed en houden in het Noorden een ruime meerderheid.

  De VVD en GroenLinks stevenen af op een bescheiden verlies, maar nog veel slechter gaat het in de peiling met de kleine regionale partijen. De Partij van het Noorden werd nauwelijks als favoriet genoemd.

  Reactie door Er gaat niets boven Groningen — zondag 4 maart 2007 @ 12.37 uur

 29. De peilingen zien er goed uit voor hier in Brabant inderdaad, maar het blijven peilingen natuurlijk.

  De afgelopen dagen ben ik de straat op geweest met folders/sponzen en de vele reacties die ik daar kreeg van mensen bevestigen wel wat de peiligen zeggen: veel mensen staan zeer positief tegenover de SP en zeggen zeker op “ons” te gaan stemmen 7 maart.
  Haha, veel mensen die in eerste instantie niks willen aannemen, maar dan horen dat het van de SP is, zeggen dan:”Oh, van de SP, dan wil ik wel.”

  Tja, je oogst wat je zaait en de SP heeft veel goeds gezaaid de afgelopen jaren :)

  MVG

  Reactie door R. de Jonge — zondag 4 maart 2007 @ 14.01 uur

 30. Als de PvdA 100% zou halen, kunnen we Wouter het Bos in sturen, en hebben we binnenkort een probleem, zowel Landelijk als Provincie op zelfde datum kiezen, en tekort rode potloden!

  Dus Hackers en fraudeurs, U is van harte welkom….

  Reactie door Dirk — zondag 4 maart 2007 @ 15.15 uur

 31. Andere provincie, Friesland!
  Bij de Friese Omroep die ik probeer te volgen
  gezien hoe men daar mikt op evt. wat meer
  recreatie projecten en lijkt na te denken
  over daar nog 70 duizend inwoners extra.
  Tegenargument natuurlijk, dat de gezinsgroot-
  te aanzienlijk gedaald is! Men ziet het daar
  niet zo zitten om er een grootschaliger eco-
  nomie te ontwikkelen, want men heeft moeite
  met industriële projecten daarin!
  Schone lucht echter is toch niet iets dat
  een provincie exclusief voor zichzelf kan
  claimen, maar wel ‘het westen’ in die lucht-
  vervuiling wil laten werken en er de uitke-
  ringen ervan op langere termijn wil ont-
  vangen! Nee, zó moet het ook weer niet!
  Worden alle Friezen, de afgelopen 50 jaar
  dan ouder dan men als gemiddelde van heel
  Nederland aanhoudt?

  Ik zou wel eens willen weten, …
  waarom wordt de Fries gezond oud,
  is het door een ‘schone lucht keten’
  of raken hen minder muggenbeten,
  ja zeker, ja zeker, dat wil ik toch ook,
  net als de Friezen, zo heel gezond: OUD!

  Ja, die Jules toch, van vroeger !

  Nog even de moed erin houden mensen en je
  buren een lift aanbieden naar een stemburo,
  a.s. woensdag 7 maart, tja en dan hoop je
  natuurlijk dat ook zij enthousiast SP stémmen
  ……………………………….

  Reactie door Madelief — zondag 4 maart 2007 @ 16.17 uur

 32. hoi sjaak,

  mbt samen werken, samen leven had de vpro vrijdag nog een leuke bijdrage nav de cia vluchten in en over europa om mensen in landen te krijgen waar gemarteld kan worden.
  het is bekend dat er ook een vliegtuig vanaf schiphol heeft gevlogen: “samen martelen”.
  immers volgens onze bondgenoot bush mag martelen een beetje.

  Reactie door marga — zondag 4 maart 2007 @ 18.06 uur

 33. Er kunnen wat mij betreft nog wel een paar zeteltjes bij. We hebben maandag en dinsdag nog. We halen nog even alles uit kast met z’n allen, vrienden! Groetjes uit een sprankelend Den Haag.

  Reactie door Bart — zondag 4 maart 2007 @ 19.07 uur

 34. @ 24 Henny

  Die stemcomputers van Nedap zijn niet veel beter als die van het Sdu, het enigste verschil ziet hierin dat deze niet van een afstand te lezen zijn, en het manipuleren iets langer duurt, ongeveer 10 tot 15 min. en de software wat complexer van opbouw is.
  Het besturingssysteem ven de Nedap machines draait onder (niet lachen) Windows 3.11 maar hun applicaties zijn listig weg geschreven, maar wel te manipuleren.
  Het voordeel bij Nedap is dat er geen bindingen zijn met de overheid zoals bij Sdu.

  Reactie door Pool — zondag 4 maart 2007 @ 19.46 uur

 35. @34 19.46 Pool:

  In de periode vlak na de verkiezingen van 22 november j.l. stelde ik hier al eens de vraag (aan Iew) of de uitslagen van de met potlood uitgebrachte stemmen statistisch konden worden vergeleken met die van de op stemmachines uitgebrachte stemmen: immers ik meen dat er toen meer dan 1 miljoen stemmen met potlood zijn uitgebracht.
  Als er niet is geknoeid dan zouden beide uitslagen nagenoeg gelijk moeten zijn.

  Ik weet eigenlijk nog steeds niet of zo’n vergelijking is gedaan en of die alsnog kan worden gedaan.
  Zouden inderdaad beide uitslagen nagenoeg gelijk zijn, dan is dat voor degenen die zo PRO-stemmachine zijn een krachtig argument om hun “gelijk” aan te tonen, tenminste, VOOR DEZE ENE KEER DAN!! want een volgende keer zou er weer gemanipuleerd kunnenn zijn.
  Ik bespeur echter een verdachte, oorverdovende stilte… Alleen maar meer redenen om totaal geen vertrouwen meer te hebben in de manier waarop men ons nu dwingt om te stemmen.

  En, de argumenten TEGEN het gebruik van stemmachines, gegeven door zeer deskundige mensen, zijn ZO KRACHTIG dat welke overheid dan ook zich dan wel heel verdacht maakt om deze te negeren, temeer daar in ons overgeorganiseerde, kleine landje potloodstemmen snel en betrouwbaar kunnen worden geteld. (ook vroeger had je immers al na luttele uren betrouwbare prognoses op basis van dan al vele getelde potloodstemmen).
  Overigens is deze laatste opmerking niet eens een ECHT ARGUMENT om te kiezen voor de ene of de andere stemprocedure!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 4 maart 2007 @ 21.51 uur

 36. @35 21.51 Harrieke, aanvulling:

  Ik was nog een zeer belangrijk argument vergeten: De kieswet schrijft een zodanige telprocedure voor dat alles moet kunnen worden gereproduceerd en (omdat tijdens opstelling van deze wet er nog geen computers waren) per stembureau duidelijk en FYSIEK AANTOONBAAR moet zijn hoeveel stemmen elke ingeschreven partij krijgt.(In gewoon nederlands, de ingevulde stembiljetten, want dat was het toentertijd.) Men zou deze dus, indien men wenst te bewaren, desnoods na 100 jaar nog kunnen hertellen.

  En nu? Hoe zit dat eigenlijk? Welnu, het antwoord is heel simpel en duidelijk: controle, zoals in DE GEEST VAN DE KIESWET is bedoeld, is totaal onmogelijk en het recht van gewone mensen om desnoods getuige te mogen zijn van het tellen is er ook niet meer.
  Juist in een tijd waarin allerlei politici voortdurend lippendienst bewijzen aan “onze parlementaire democratie” zouden juist deze op hun achterste benen moeten gaan staan bij zo’n totaal ondemocratische en ONCONTROLEERBARE procedure.
  Dat dat desondanks niet gebeurt is veelzeggend en voedt alleen maar het steeds groter wordende wantrouwen in het stemproces als geheel.
  Een zichzelf serieus nemende samenleving zou dat niet moeten willen …

  En als men al met het argument zou willen komen dat “we nu eenmaal die machines hebben, ze hebben veel geld gekost”: na al het voorgaande moge duidelijk zijn dat dat dan VOLKOMEN FLAUWEKUL is. Ik zelf vind het zo’n kulopmerking dat ik aarzelde om hem zelfs maar te noemen, maar de argumentaties PRO-stemmachine doen daar eigenlijk, qua kulgehalte, niet voor onder, dus vooruit dan maar …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 4 maart 2007 @ 22.21 uur

 37. @ 35 Harrieke

  Vorig jaar nog voot de 22-11 heb ik contact gehad met Nedap ik heb zelfs via een list een afspraak met hen gemaakt, maar toen ik begon te praten over de stemcomputers, werd mij doodleuk medegedeeld dat hiermee het gesprek ten einde was.
  Dus ik kreeg geen enkele informatie omtrent die stemcomputers, er hangt een dikke waas van geheimzinnigheid rond die machines.
  Ik blijf erbij dat gezien alle info en ervaringen de AIVD de grootste vinger in de pap heeft voor wat betreft de tests, de verstrekking en het manipuleren van de stemcomputers en dat de AIVD de uitslag van het stemmen al klaar heeft liggen.
  Ik geloof niet zo snel in doomscenario’s maar dit is er echt wel zo eentje.

  Reactie door Pool — maandag 5 maart 2007 @ 10.05 uur

 38. 37 pool.

  Ik heb de SP in amersfoort een email verstuurd.
  Ik heb hun gevraagd wie erbij zit van de SP,of hoe ze weten hoe dat in zijn werk gaat.
  De SP denkt dat ze gewonnen hebben, met hun 25 zetels.

  Vandaar ook alle motie’s die weggestemd zijn.

  Ik denk dat het allemaal brave borstjes zijn,die blindelings vertrouwen op ons democratische systeem.
  Als SP zou ik me achter de oren krabben,als ze weer onder de PVDA en CDA blijven.

  Dit systeem is oncontroleerbaar en makkelijk te beinvloeden met een PC.
  Als het negatief uitvalt zou ik een beroep doen op alle SP stemmers om een naam en handtekening op te sturen naar de lokale SP afdeling van hun gemeente,om hun steun te betuigen dat ze inderdaad op de SP hebben gestemd.
  Aan de hand van de handtekeningen en naam,kan bekeken worden hoever het verschil is.
  Ik heb wel 35 eurocent over om mijn steunbetuiging te melden.
  Afwachten maar.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 10.35 uur

 39. @ 38 sander

  Goed bedacht sander ik ga het beslist doen, al hoewel ik nu al weet dat deze verkiezingen gemanipuleerd worden.

  Het moet trouwens bij elke gemeente te controleren zijn, want zij weten wat jij gestemd heb, want voor dat je gaat stemmen krijg je na het aflezen van je naam een nummertje, dat nummertje komt overeen met de uitgebrachte stem, dus weet de gemmente altijd jouw stemgedrag, alleen zeggen ze dat men dat nooit controleerd……… wie denken ze wel wie ze voor zich hebben, dat gelooft toch niemand dat de gemeente niets met jou stemgedrag gaat doen als het nodig mocht zijn.

  Reactie door Pool — maandag 5 maart 2007 @ 12.02 uur

 40. Pool.

  Dat zal een goed idee wezen.
  Iedereen die SP lid is om bij een stemlocatie alle SP stemmers te noteren.
  Zelf opgeven dat je SP heb gestemd.
  Zodoende weet je wat je stem gedrag is in je gemeente.
  Zo heb je democratie.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 14.27 uur

 41. @39 Ja moeilijk hoor Pool. Alleen als ze aan-
  wijzingen hebben, maar dan te bewijzen ster-
  ke aanwijzingen om er een DERDE wereldoorlog
  mee te voorkomen, zou ik daar blij mee moeten
  zijn.
  Vorig jaar opperde ik dus al om een SP-verte-
  genwoordiger met zo’n bus bij de uitgang te
  zetten. Dat hoeft niet moeilijk te zijn!
  Als zo’n SP-kiezer een daartoe aan te bieden
  rood bonnetje zelf in de bus te willen doen,
  kan hij daarin zelfs anoniem meewerken, want
  de SP-vertegenwoordiging kunnen mensen vanuit
  een andere afdeling zijn.
  Een kansberekening op 75% ‘eerlijkheid’ vol-
  staat dan mogelijk al om te zien, HOE er werd
  gestémd. Iedereen die de SP-bus voorbij loopt
  heeft er dan géén boodschap aan en wordt dan
  ook tot niéts geforceerd! Is dat wat? Groet!

  Reactie door Madelief — maandag 5 maart 2007 @ 15.48 uur

 42. Madelief.

  Omdat mensen het belang niet snappen.
  Hoe hou je mensen dom.
  Je verteld alle boodschappen zelf die jij hun wil laten horen.
  Dus als 90% vind dat de stemcomputers ok zijn,dat jij denkt dat ze ok zijn.
  Zo hou je ze voor de gek.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 19.43 uur

 43. Is er eigenlijk wel eens een discussie geweest over hoe dat hier is geplaatst.
  Nee.
  Geluidloos is het geplaatst.
  Zoals vele dingen houden ze iedereen voor de gek.
  Kamerleden moeten ook alles vernemen via de media en kranten.
  Echte journalistiek bestaat al niet meer.
  Op internet wel,want daar bestaat geen censuur.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 19.48 uur

 44. @ 39 sander

  Even nog dit,…. heb jij vroeger voor dat de stemcomputers gebruikt werden ooit een nummertje gekregen voor dat jij je stem uitbracht… ik in ieder geval niet, nee het was wachten tot dat er iemand uitkwam en dan was je aan de beurt. geen gelazer met zo’n fietstellertje en nummertjes, nee gewoon rood maken die stip en wegwezen.

  @ 41 Madelief

  Toch zou het bij een gemeente af te dwingen zijn een lijst te krijgen wie wat gestemd heeft, ik weet bijna 100% zeker dat gemeentes precies weten wat er door de burger gestemd is.
  In mijn woonplaats is er wel eens een wethouder aangesproken die lid was van het CDA maar door op onverklaarbare wijze te horen kreeg dat hij GL had gestemd (zonder dat iemand dat ook maar wist) tijdens een vehitte discussie in een raadsvergadering.
  Het hele voorval is toen in de doofpot gegaan en er is ook in de media niets over geschreven alleen de aanwezigen in de raadszaal en ik was een van hen.

  Ik denk om er met een rode bus te gaan staan dat mensen daar van schrikken en er geen gebruik van zal maken op een enkeling na.
  De meeste mensen vinden het stemmen nog altijd geheimzinnig en dat willen ze ook zo houden denk ik.

  Reactie door Pool — dinsdag 6 maart 2007 @ 1.27 uur