Missie Afghanistan niet verlengen

Ruim de helft van de Nederlanders vindt dat de missie in Afghanistan niet moet worden verlengd. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Ruim één op de drie Nederlanders, 35 procent, wil wel dat de missie wordt verlengd. (Nieuws.nl)

Het was natuurlijk te verwachten dat het verzoek zou komen om langer in Afghanistan te blijven. Eénmaal ingestemd is het nog moeilijker om nee te zeggen. De komende tijd zal de druk om langer te blijven enkel groter worden.

Zie ook: Audio Harry van Bommel over Afghanistan

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 22 april 2007 :: 16.41 uur

96 Comments

96 reacties

 1. De krachten moeten worden gebundeld om de militaire betrokkenheid van Nederland in Afghanistan, geheel in dienst van de NAVO en vooral de Amerikanen, te beëindigen. Van begin af aan is mijn motto geweest: het enige wat de militairen werkelijk zullen kunnen “opbouwen”, is hun kampementen. Steeds meer blijkt het alleen om puur militaire strijd te gaan. Die geen einde zal kennen. En de e “opbouwprojectjes” zullen maar een kort bestaan hebben. En dit was allemaal tevoren heel goed te voorzien!
  De Nederlandse regering is DE LAKEISTE ALLER LAKEIEN van de VS.
  De Nederlandse bevolking zal dus actie moeten voeren en druk uitoefenen op het parelement om deze onzalige militaire betrokkenheid te stoppen.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 22 april 2007 @ 17.10 uur

 2. Kom op nou Haagse hopjes op het log van Harry Bommel.Dat maakt het een one liner, politiek goedkoop.
  Haal dit verder aan en doe er qua media publiekelijk en en inzichtelijk meer mee:
  ‘Journaliste Antoinette de Jong, die het rapport in handen heeft gekregen, laat zien dat de huidige rol van de Taliban in feite onderdeel is van een oud intern machtsconflict tussen de stam van de Durani’s, die momenteel aan de touwtjes trekt en die vanuit Kaboel wordt gesteund, en de Ghilzai-stam die, in verzet tegen deze concurrenten, de Taliban te hulp roept.

  Reactie door maria — zondag 22 april 2007 @ 17.35 uur

 3. Hetzelfde geldt qua stammen, etnische en ecnomische strijd over en voor Irak, de Soennieten ,Shiiten en de Koerden en voorliggende kolonialisatie en verdeling van het land daarvan.
  Laat SP inzicht geven in Afghanistan geschiedenis ,haar bevolking en politiek culturele achtergronden, ipv van per definitie anti VS en haagse hopjes media vertolking.

  Reactie door maria — zondag 22 april 2007 @ 17.44 uur

 4. Het is helaas zo dat je niet eerst een land overhoop gaat halen en dan teruggaan. Het zal er dan erger dan ooit worden. Nederland had zich nooit erbij moeten betrekken.

  Reactie door Gaudoin — zondag 22 april 2007 @ 17.49 uur

 5. Olav Meijer
  Mee eens, maar dan wel anders om de publieke opinie te kunnen keren naar inzicht in Afghanistan voordat men een politieke mening en daarin militaire militante steun daaraan verleent.

  Reactie door maria — zondag 22 april 2007 @ 18.16 uur

 6. Met als Opper-lakei Jan Peter Balkenende…

  Reactie door Adriaan Aarts — zondag 22 april 2007 @ 18.17 uur

 7. Ik ben altijd tegen deze missie als zinloos geweest qua wederopbouw dan wel opbouw geweest in Uruzgan en Afghanistan.Verdere voorlichting over de hierachien zou de publieke opinie kunnen helpen.
  Een PE over Irak ook.

  Reactie door maria — zondag 22 april 2007 @ 18.24 uur

 8. Het heeft helemmal geen zin een leger in Afghanistan te hebben, want er heerst daar al eeuwenlang een stammenstrijd. Lees daarover het artikel van J. A.A. van Doorn “Het gaat mis in Afghanistan” in Trouw http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article695497.ece/

  In een interview met de Amerikaanse Iran-expert prof. Ervand Abrahamian van het Baruch College der City University of New York door readers-edition.de staat bovendien dat bij een inval in Iran de steun aan President Karzai van Afghanistan door de Noord-Alliantie waarschijnlijk wordt opgezegd.

  BerichtGeplaatst op: Zo Apr 22, 2007 11:49 am Reageer met quote
  inekemaa schreef:
  Na het lezen van onderstaand in een artikel gisteren in Trouw, zeg ik nu met nog meer nadruk wegwezen.

  “Het maandblad van NRC Handelsblad onthulde deze maand het bestaan van een geheim onderzoeksrapport over Afghanistan dat vorig jaar in opdracht van de Nederlandse ambassade in Kaboel werd samengesteld en waarvan het resultaat voorafgaand aan ons avontuur in Uruzgan bekend was.Journaliste Antoinette de Jong, die het rapport in handen heeft gekregen, laat zien dat de huidige rol van de Taliban in feite onderdeel is van een oud intern machtsconflict tussen de stam van de Durani’s, die momenteel aan de touwtjes trekt en die vanuit Kaboel wordt gesteund, en de Ghilzai-stam die, in verzet tegen deze concurrenten, de Taliban te hulp roept.

  Anders gezegd: terwijl de Navo-troepen, inclusief de Nederlandse, in de mening verkeren dat zij de oorlog tegen het terrorisme uitvechten, maken ze deel uit van een al eeuwenlang durende stammenstrijd.

  Voorzover mij bekend is op dit uitvoerige en goed gedocumenteerde artikel geen reactie gekomen, niet in de pers en evenmin in de Kamer. Toch zijn de consequenties voor onze aanwezigheid in Afghanistan vernietigend. Wat we ook doen, schrijft De Jong, we zitten ’vastgezogen in een moeras van conflicten die slechts voor een deel te maken hebben met Al-Kaida of de Taliban als van die begrippen al een definitie te geven is’.”

  Bron: http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article695497.ece/

  Daarbij komt nog iets anders: in een interview met de Amerikaanse Iran-expert prof. Ervand Abrahamian van het Baruch College der City University of New York door readers-edition.de staat iets over het opzeggen van steun aan President Karzai van Afghanistan door de Noord-Alliantie als Iran aangevallen wordt:

  Frage: Ihrer Meinung nach würde also ein amerikanischer Angriff auf Iran einen militärischen Erfolg der USA und ihrer Alliierten in Afghanistan enorm erschweren, wenn nicht gar unmöglich machen?

  Dr. Abrahamian: Allein um den Süden, also die Gebiete, in denen die Taliban aktiv sind, zu kontrollieren, brauchen die USA und ihre Verbündeten schon erheblich mehr Truppen als im Moment verfügbar sind. Die USA könnten den Status Quo in Afghanistan für eine lange Zeit aufrecht erhalten, aber selbst dafür benötigten sie am Ende die Hilfe Irans. Sollten allerdings die Nord Allianz, die zur Zeit noch die Karzai-Regierung stützt, sich gegen diese stellen, dann könnte die sich wohl kaum halten.”

  Het hele interview staat in http://www.readers-edition.de/2007/04/20/iran-experte-im-interview-usa-haben-alle-karten-in-der-hand/

  Reactie door Ineke van der Maat — zondag 22 april 2007 @ 19.05 uur

 9. In principe hebben wij daar niets te zoeken, maar ja, het oorlogzuchtige christendom steekt de kop op en dan moet er een dodelijke gevechts anex opbouwmissie er op af gestuurd worden, want men wil die VOC mentaliteit niet verlochenen, intresseert niet hoeveel doden er nog vallen, want de kruistochten moeten in ere worden gehouden, zo Bakellende je heb zeker de handjes wel goed afgewassen, en zijn ze nu ontdaan van het bloed wat er aan kleefde, nu je hart nog, en mischien,…mischien,.. krijg je dan ook weer gevoel en geweten,…. alhoewel ik denk het niet.

  Reactie door Pool — zondag 22 april 2007 @ 19.13 uur

 10. 1. Olav geheel mee eens. Laten we voor dat geld Iraakse vluchtelingen naar Nederland halen of dat geld beschikbaar stellen t.b.v. Iraakse vluchtelingen via UHHCR daar hebben we heel wat meer verantwoordelijkheid dan we nu nemen.

  Verder las ik in dezelfde enquete dat de SP momenteel in de peilingen als tweede partij uit de bus komt met 30 zetels en de PvdA gezakt is naar 26. Helaas is het CDA nog steeds het grootst.
  Mocht de missie verlengd worden dan haakt er nog eens een deel van de achterban af.
  Hopenlijk helpt het dan regeert de SP inderdaad mee al zitten zw in de oppositie.

  Reactie door Henny — zondag 22 april 2007 @ 19.26 uur

 11. Gaudoin,

  Inderdaad,tot tranen en plaats vervangend schuldbesef bewogen.

  Reactie door maria — zondag 22 april 2007 @ 20.10 uur

 12. 35%?? en dat leeft? onder ons!
  ooohoo 20% cda, 7% vvd,5% pvd#,en 2% cu stemmers,
  ja ja er mist 1% van die exstremisten,
  maar die sterven tussen nu en 15 dagen aan ouderdom.
  ik zal nog lang aan ze denken? deeeuuhuu.

  Reactie door ad — zondag 22 april 2007 @ 21.04 uur

 13. eneeu die 35% laat die lekker ZELF daar heen gaan dan,mischien dat ze daar een poot tussen de deur krijgen,oeps vergeten,,die trappen ze wel in.
  wordt je al bang voorstemmers,
  of zakt het aantal nu van 35 naar 5%,nu je ZELF er heen moet/of hoort te gaan,
  makkelijk he uit een naam van weet ik wat, andermans kinderen de dood insturen,altand de kans daar op,
  en de plaatselijke bewoners ach die kennen we niet.die paar duizend doden!
  nog een voordeel het wordt een stuk rustiger in de buurt.

  Reactie door ad — zondag 22 april 2007 @ 21.15 uur

 14. We zitten met dit land tot onze nek in de stront en mochten we deze strontbak uitkomen dan is het nog lang te ruiken.
  Net toen het er op leek dat Irak aan de beurt was voor een een onderzoekje kwam Bos(PVDA) en legde nog even vlug een grote keutel in de voor hem klaar staande WC met een gouden bril op het Nederlandse volk.
  Of wel de kiezer voelt zich door Bos(PVDA) bescheten.

  Reactie door De Hakker — zondag 22 april 2007 @ 21.40 uur

 15. @ 8 Ineke van der Maat

  Goed stuk Ineke! Het bewijst met onderbouwde argumenten en feiten de waanzin van Nederland’s anwezigheid in afghanistan! Ik dacht altijd dat Clingendael het kabinet van dit soort rapporten voorzag alvorens troepen worden gestuurd…

  Groet, Erik Sc

  Reactie door erik — zondag 22 april 2007 @ 21.42 uur

 16. @10
  Pas op met alles hier naar toe te halen men is spoedig verwend en ontevreden.

  Reactie door De Hakker — zondag 22 april 2007 @ 22.05 uur

 17. Vies,vies, en nog eens vies is die hele oorlogsinspanning van Amerika en de meelopers zoals Nederland in Afganistan Wie weet wat onze regering allemaal te verbergen heeft omdat ook mede door die draaipartij van de (arbeid ?)de kwestie Irak in de doofpot wordt gestopt En Nederland geeft miljoenen en nog eens miljoenen uit aan een heilloze missie in Afganistan en voorheen in Irak onder het mom de wederopbouw Ik ben ook voorstander dat het volk als het kan geholpen moet worden maar er worden hoofdzakelijk oorlogshandelingen verricht zodat er van wederopbouw weinig terecht zal komen Want als men die mensen uit Afganistan interviewt dan spreken zij zich heel anti westers uit Wat Rusland in 10 tallen jaren niet is gelukt dat zal de NATO ook wel niet voor elkaar krijgen het is zo,n een heel andere cultuur en de mensen zijn zo fanatiek in de beleving van hun cultuur Ze kunnen het geld beter aan nuttiger zaken besteden Amerika heeft niets geleerd van Vietnam!!!

  Reactie door Dirk Schuit — zondag 22 april 2007 @ 22.08 uur

 18. @ 15 Eric Sc

  Eric, op Clingendael worden mensen klaargestoomd die zeggen dat men de voor een opbouwmissie naar Afghanistan moet gaan, en eenmaal daar aangekomen te horen krijgen dat er een foutje was met de communicatie en dar de opbouwmissie een gevechtsmisse is, dus ieder voor zich en zie maar dat je weer levend thuiskomt.
  Dat wordt besproken op Clingendael en ook zo gerapporteerd naar een ieder die zand (stront) in de ogen heeft.

  Clingendael is een van de gevaarlijkste instituten van ons land, ze zijn in staat een nieuwe wereldoorlog te ontketenen, gebaseerd op vermoedens, leugens, intriges en eigen belang, en dat onder het mom van opleidingen voor aanstaande diplomaten.
  Trouwens,.. Ben Bot .. ex minister van buitenlandse zaken is daar de voorzitter, nou dan weet je wel hoe laat het is.

  Reactie door Pool — zondag 22 april 2007 @ 22.25 uur

 19. De uitkomst van het Afganistan avontuur is voor iedereen voorspelbaar. Er is geen enkel land te vinden welke onze “taak” wil overnemen.Linksom of rechtsom het CDA en de PvdA zullen gezichtsverlies lijden.Daarbij komt dat er miljoenen euro-s in een bodemloze put gegooid worden, welke de uitkeringstrekkers voornamelijk zullen moeten ophoesten.Balkenende zal via politiek gekonkel voort gaan.Ondertussen wordt hier het risico van aanslagen door extremisten steeds groter.Doch dat zal voor Balkenende een motief zijn om de rechten van de burgers nog verder te beknotten.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 22 april 2007 @ 22.38 uur

 20. Heeft iemand enig idee hoeveel DEFENSIE de Nederlandse burger kost?
  Iedereen kan overal ter wereld op onze kosten de tenten opslaan en legaal mensen vermoorden op vingerknip van Christusverlakker Bush en christenkruiper Balkenende, samen met “Gij zult niet doden”-christen unie Middelkoop!
  En zo hebben onze ‘missie’soldiers weer een MOORDvakantie gehad, inclusief gratis kleding, schoeisel, overnachtingen met vol pension en gratis dagbezigheid: scheuren met tanks en schieten in de roos! YES RAAK! Cool man!!
  En dat verdient ook nog POEN en een lading aan medailles. Cool man!
  Ik zou graag willen weten in hoeverre dit over mijn ‘rug’ is gegaan en al die onschuldige ‘ruggen’ in Nederland! Weet wel dat hier iemand spreekt die tegen een hongerloon haar kinderen in leven heeft gehouden en ten volle heeft voorbereid op de maatschappij. Wat een misdaad, he regering?

  Balkenende, Bos en Rouvoet:
  Willen jullie even met mij afrekenen? Graag met terugwerkende kracht AL die vakanties die mijn kinderen en ik hebben moeten ontberen door het MOORDdadige gedrag van de heren/dames regeerders.
  Wat kan je nog als moeder die voor lEVEN is gegaan tegenover de VOC-regeerders die voor DOOD gaan? Hongerlijden!

  CHRISTENCREEPS : G O H O M E.
  ‘MISSIONARISSEN’: D E S E R T E E R.
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald!

  Reactie door Gloria — zondag 22 april 2007 @ 22.53 uur

 21. @16 Hakker

  Is dit het alleenrecht van de ‘westerse’ mens?
  Ik zou er wat voor over hebben om een Irakees kind die zijn ouders aan flarden heeft zien schieten INNIG te verwennen, te troosten en gesterkt weer gedag te zwaaien om in Irak alles weer mooi te maken.
  Maar niet eerder voordat die Yankees opgerot zijn!
  Mijn God… om over de psychische schade maar niet te spreken…
  PUINHOOP.

  Reactie door Gloria — zondag 22 april 2007 @ 23.16 uur

 22. @18 Pool

  Clingendael? Dat zijn de klokkenluiders van de verkeerde kant!
  Mede door hen worden we oorlogen ingeclingeld.

  Reactie door Gloria — zondag 22 april 2007 @ 23.19 uur

 23. GroenLinks heeft er al vragen over gesteld voor zover ik weet. Balkenende heeft toezeggingen aan de Amerikanen gedaan, terwijl hij tegen onze volksvertegenwoordiging in Den Haag iets anders gezegd heeft.

  Reactie door Hans Langbroek — zondag 22 april 2007 @ 23.43 uur

 24. @ 22 Gloria

  Precies, en het is altijd standaard CDA/VVD die daar de leiding heeft.
  Het is een onzinnige, geldverslindend instituut, en om zichzrlf aan het eten te houden stuurt men onschuldige militairen een oorlog in wat ons niet aangaat, hier wordt voor ons geen landsbelang mee gediend.
  Het k#ntlikken van Boesj is onderhand wel een duur grapje aan het worden.

  Prettige nacht verder Assepoester, en droom maar fijn van de mooie natuur, bloesem, de eerste knopjes aan de bomen en morgen gratis vervoer met de bus.

  Slaap zacht

  Reactie door Pool — maandag 23 april 2007 @ 0.29 uur

 25. Hoeveel geld kost dat?????
  Is het niet nuttiger om dat in OS te stoppen???

  Reactie door Dirk — maandag 23 april 2007 @ 1.03 uur

 26. We lezen hier op dit weblog nogal eens reacties waarin verbazing wordt geuit hoe bepaalde gebeurtenissen zo hebben kunnen verlopen als ze zijn verlopen.
  Welnu hier is er dan weer een:

  Dringt het eigenlijk wel voldoende door dat nog maar enkele tientallen jaren geleden de westerse wereld, met Amerika voorop, MOORD en BRAND SCHREEUWDE omdat de Russen Afganistan bezet hielden … ?!!
  Er werden diverse aktiespeelfilms over dat onderwerp gemaakt (pure, gore propaganda dus) waarin de russen als baarlijke, wrede duivels werden afgeschilderd.

  En nu zit zowat de hele westerse wereld, direct of indirect, in dat zelfde Afghanistan, ZELFS, WIE HAD DAT OOIT KUNNEN DENKEN!!!, NEDERLAND en vecht daar met duistere bedoelingen een wrede en smerige oorlog uit, ONGELOOFLIJK!!! ONGELOOFLIJK!!! ONGELOOFLIJK!!!

  Ze konden honderden vrouwelijke soldaten van alle toiletartikelen (lippenstift, haarlak etc.) voorzien in de moordende hitte van een woetijnoorlog, ze konden, 40 jaar geleden al!, Che Guevara feilloos opsporen in het diepst van de onherbergzame rimboe van Bolivia, ze hebben GPS, de allermodernste technische snufjes, en ze kunnen Ben Laden maar niet vinden …
  Wie gelooft deze leugen nog?

  En, zelfs al zou hij bestaan, tenminste in de gedaante zoals hij ons wordt voorgehouden, dan rechtvaardigt geen enkele wet of verdrag of afspraak een dergelijke smerige oorlog.

  Nederlandse regering en parlement, GA U DIEP SCHAMEN EN GEEF EINDELIJK EENS OPENHEID VAN ZAKEN!!!!!!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 23 april 2007 @ 2.16 uur

 27. Lieve mensen, laat je toch geen zand in de ogen strooien. Er is maar één reden waarom wij in Afghanistan zitten en ik zal dat uitleggen.

  De VS wilden, om hun oliebelangen veilig te stellen en om hun bruggenhoofd Israël nog een wat langere tijd in stand te houden, na Afghanistan ook Irak (binnenkort waarschijnlijk ook Iran) onder controle brengen. Om hiertoe voldoende militaire mankracht vrij te maken moesten zij een deel van de taken in Afghanistan overdragen aan de NAVO. Daarbij zijn de ‘bondgenoten’ onder zware druk gezet om hun bijdragen te leveren. Uiteraard staat het corrupte CDA volledig onder controle van de VS. Ook de VVD kon moeilijk weigeren. De PvdA zat in een sleutelpositie en uit het feit dat ze de missie steunden kun je direct afleiden dat ook zij, althans voor een belangrijk deel van haar machtsbasis, onder controle staat van de VS. Het is duidelijk dat dit intussen niet gewijzigd is.

  De vraag of de missie verlengd zal worden hangt dus uitsluitend (ik herhaal: enkel en alleen) af van de vraag of de VS die bijdrage nog zal eisen. Ik voorspel jullie dat dit zo zal zijn, dus alle discussies in de komende maanden wordt een herhaling van de poppenkast van de vorige keer.

  Wijsneuzen die er anders over denken daag ik uit tot een weddenschap 2 tegen 1; stuur maar een mailtje met je inzet…

  Reactie door Hermie Kreeft — maandag 23 april 2007 @ 2.20 uur

 28. … Er schijnen bovendien overtuigende aanwijzingen te zijn dat de Russen regelrecht die oorlog ingelokt zijn door machinaties van de CIA in Afghanistan, die de moslimbevolking ophitste tegen de “ongelovige” Russen. Per slot van rekening is Afghanistan een buurland van de voormalige Sovjetunie met een zeer lange en moeilijk te controleren grens.
  Je had dit Amerika eens moeten flikken, dan barst de hel los!!
  Want bijvoorbeeld, herinner u de gevaarlijke Cubacrisis, waarin de wereld bijna in een kernoorlog werd gestort en het de RUSSEN waren die gezond verstand toonden en de wereld voor een ramp behoeden.

  Ik vraag dan, wordt het niet eens tijd dat we Hitler, als het eeuwige voorbeeld van het superkwaad, zo langzamerhand moeten gaan inruilen voor een modernere variant, a.h.w. een “update” maken dus, kandidaten genoeg …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 23 april 2007 @ 2.42 uur

 29. … en tenslotte, was ik nog vergeten, de voormalige Sovjetunie telde ca. 15 miljoen moslims onder zijn bevolking, het valt dus te begrijpen dat de toenmalige Sovjetregering aardig in het nauw werd gebracht, grote binnenlandse onrust als ze vreesde.
  Sterker nog, de gebieden waarin de meeste moslims woonden, grensden zelfs aan Afghanistan! Dit versterkt alleen nog maar het vermoeden van poging tot uitlokking van opstand van de kant van Amerika.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 23 april 2007 @ 2.51 uur

 30. Die missie in Afghanistan moet gewoon doorgaan.
  Eenmaal aan iets beginnen: ook afmaken.
  Geld? Nederland heeft geld zat voor zo’n missie.
  Niet verder over zeiken.

  Reactie door Karel — maandag 23 april 2007 @ 4.25 uur

 31. op http://www.peil.nl staat de hele uitslag. Wat ik zo griezelig vindt is de hoeveelheid christenen (cda 79%, cu 75%) vol naastenliefde de huidige missie steunen en verlenging wensen (49% resp 45%).

  Van de VVD weet je niet beter, maar de kruistochten zitten bij de christenen nog vers in het geheugen?

  Reactie door ipuntje — maandag 23 april 2007 @ 6.38 uur

 32. Gistern heb het programma van R. de Vries gezien over de in de bossen gevonden wapens en over de Gladio.

  Is er een staat binnen de staat?

  Reactie door Birten Lostar — maandag 23 april 2007 @ 7.04 uur

 33. voorspelling: verlenging nl in uruzgan ja of nee:
  voor: vvd/cda/cu/sgp/pvv
  tegen: sp/gl/pvd/d’66
  twijfel: pvda:
  pvda zegt na (cosmetisch) ethisch beraad: ja
  en we zitten er nog lang en ongelukkig

  Reactie door Ad van de K — maandag 23 april 2007 @ 7.16 uur

 34. @24
  Zit ik hier op het log van het weekblad Mijn Vriendin?

  Reactie door De Hakker — maandag 23 april 2007 @ 7.49 uur

 35. @30
  Karel
  Gewoon doorgaan met opereren zei de chirurg tegen zijn assistent blijven snijden ondanks dat de patiënt al was overleden tijdens de operatie.
  Maar dat kan toch niet zei de assistent, Jawel zei de chirurg ik wordt per uur betaald en we zijn pas een kwartier bezig dat kost me een hoop geld.
  De patiënt(Afghanistan) was al dood de chirurg(olie en wapen industrie)werd er beter van en de assisten(het volk) had geen flikker te vertellen en stond machteloos toe te kijken en dacht het is mijn lijf niet en er komt wel een onderzoek?

  Reactie door De Hakker — maandag 23 april 2007 @ 8.16 uur

 36. Kijk deze generaal speelt veel game spelletjes.
  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=835350/sc=11bfb3

  Reactie door De Hakker — maandag 23 april 2007 @ 8.41 uur

 37. Nu horen we alleen maar geluiden wat de westerse wereld wil,maar niet wat de bevolking van afganistan wil.

  Reactie door tom — maandag 23 april 2007 @ 9.02 uur

 38. @Birten Lostar.Ja.dat heb je toch zelf gezien en gehoord.Gladio.een vertakking van onderwereld en overheid,onze regering.maar dat is toch geen nieuws.zelfs de grootste debiel weet toch dat ons land geregeert word door crimminelen.

  Reactie door rafstal — maandag 23 april 2007 @ 9.20 uur

 39. Hoe wordt deze eindeloze “bezetting “betaalt ?; wordt deze tot stand gebracht door overheidsbezuinigingen op de zorg en de Bos belasting ?

  Reactie door Fred — maandag 23 april 2007 @ 9.33 uur

 40. Voor het CDA en CU gaat het natuurlijk niet om naaste liefde maar om veiligstellen van hun kapitaal :in Afghanistan liggen veel pijpleidingen inde grond en die moet in hun handen blijven ,want door vloeit het kostbare goud door naar West Europa .
  Stel je voor dat de Taliban dat gaat beheren ?

  Reactie door Fred — maandag 23 april 2007 @ 9.43 uur

 41. @9. Pool, dit kabinet heeft geen zuiver geweten. dat hebben ze al laten zien door militairen naar Afghanistan te sturen. het zal hen een rot zorg zijn of er doden onder de nederlanders vallen. zij kijken niet zo nauw. waar ze beter aandacht aan kunnen schenken is de nazorg, als de militairen terug komen uit Afghanistan, want dat heeft meer impact. dat verdient aandacht. balkenende blijft bloed aan zijn handen houden, of hij ze nou wast of niet. het is immers het schoothondje van Bush.

  Reactie door maayke jong-doppen — maandag 23 april 2007 @ 11.27 uur

 42. Bedankt, Ineke v.d. Maat, voor het verhelderende artikel in Trouw.
  Conclusie: inpakken en wegwezen! We hebben daar niets te zoeken.

  Reactie door Marjolein — maandag 23 april 2007 @ 12.18 uur

 43. 38@ rafstal

  Ik weet wel dat geheeime Gladio’s in Turkije heel actief is.
  Maar het verbaast mij dat dit soort gladio-activiteiten stilzwijgend in Nederland kunnen plaatsvinden.

  Reactie door Birten Lostar — maandag 23 april 2007 @ 12.33 uur

 44. Vragen in mij die knagen:

  *Worden wij en Europa, (in)direct, ná vertrek van het Bush-regiem allemaal van veel ellende verlost? Ja..Toch??!!
  Máár
  Alléén een écht GROOTS mens hóórt leiding te mogen krijgen over zó’n enórm, dus belangrijk US of A!!
  (In)direct over ons! Want díe invloed blijft!

  *Zouden de Amerikanen (in November?) écht een nieuw, MENSELIJK ‘AfterBush-tijdperk’ willen?
  Een ‘leider’ die Binnenlands de zaken eerst is WIL aanpakken, zoals armoede, scholing..

  Wie weet is de tijd rijp, na dit werkelijke ‘Bush-disaster’!!
  Dan maar HUP, meteen zonder die dekmantel:
  ‘Het Grote Sprookjesboek der Religie!!
  Want dat zal gaan doorwerken..
  Groet van Olinda.

  Reactie door Olinda — maandag 23 april 2007 @ 12.35 uur

 45. @26, Harrieke

  Het zou me niks verbazen als Bin Laden allang uitgeschakeld is (gedood danwel gevangen). Maar aangezien hij voor Bu$h zo’n goed instrument is om de eigen bevolking angst aan te jagen, zal dat niet zo gauw naar buiten worden gebracht. Er dienen eerst nog wat vrijheid-beperkende wetjes te worden doorgedrukt…

  Reactie door Jan-Willem — maandag 23 april 2007 @ 13.15 uur

 46. “Wie niet van het verleden kan leren, heeft geen verleden “ zei eens iemand op TV n.a.v. joden vervolgeng. Ik vind het een heel wijze uitspraak.

  Een oude speech van de voorzitter Indisch Platform, Jan de Kleyn zal ons de weg helpen om van de geschidenis te leren. Het is alsof de geschiedenis zich herhaalt..

  Citaat:
  “Weer werden rechten van de individuele burger ondergeschikt gemaakt aan hogere politieke en economische motieven.
  Ondergeschikt gemaakt aan de belangen van de VS in verband met de wederopbouw van Japan.
  Ondergeschikt gemaakt aan de belangen van een vlotte soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië.
  Welke redenen daar ook allemaal aan ten grondslag liggen, de uitkomst voor de Indische oorlogsgetroffenen is, dat zij daar de dupe van zijn geworden.
  De voorzitter van de Raad voor oorlogschade voorspelde in 1949 dat de afwijzing van de vergoeding voor oorlogsschade de betrokkenen niet alleen materieel zou treffen, maar hen ook het gevoel zouden geven als tweederangs Nederlanders door het leven te gaan.
  Hij heeft gelijk gekregen.
  De onderzoeken van de heren Meijer en Keppy tonen aan dat dit niet alleen het gevoel is van de oorlogsgetroffenen uit Nederlands Indie, het zijn feitelijkheden.
  We zijn als tweederangsburgers behandeld. En als we als gevolg daarvan, voor onze rechten opkomen zijn we zeurpieten, de eeuwige slachtoffers, die zich zelfs in hun slachtofferschap koesteren, altijd maar klagen en nooit genoeg krijgen. Ik zei het vorig jaar al bij de presentatie van het boek over de backpay: als wij van meet af aan fatsoenlijk zouden zijn behandeld, als de zaak direct op redelijke wijze was afgehandeld, zoals in vele andere landen wel is uitgevoerd, dan was ons ‘zeuren’ niet nodig geweest. Dan had u nu niets van ons gehoord. Want we zijn geen zeurpieten. We zijn de meest succesvolle migranten groep die Nederland ooit gekend heeft. We hebben onze bijdrage aan de wederopbouw en het economische herstel geleverd. Wij willen nu dat onze groep finaal recht wordt gedaan. Het is onze laatste mogelijkheid.”

  Lees verder: http://www.indie-indonesie.nl/content/nl/content_onderzoek_3.2.8(New).asp

  Reactie door Birten Lostar — maandag 23 april 2007 @ 13.17 uur

 47. Wat de nederlander vind; daar heeft Balkenende lak aan. Dus we kunnen de rest wel invullen en Wouter Bos is de grootste meeloper sinds er PvdA leiders zijn.

  Reactie door ReneR — maandag 23 april 2007 @ 13.27 uur

 48. # OLAF MEIER

  Ik heb nog een oude rekening voor je liggen:
  Simpel om vast te stellen voor de rest ook; dat je zelf niet eens meer weet wat je binnen 1 onderwerp allemaal niet uitkraamt.

  @ ReneR (985):
  Op Gloria heb ik kritiek omdat zij daarvoor aanleiding geeft. Over “overbodig commentaar” heb ik het niet eens gehad, dus je lult weer eens in de ruimte.
  De rest is het bespreken niet waard. Zoals al jaren het geval is, reageer je als een dolle, rancuneuze stier op een rode lap zodra mijn naam ergens staat.
  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 3 april 2007 @ 17.45

  @ Gloria (810): 975
  Citaat: “Zwak argument van je om mij zo neer te zetten dat ik Jan marijnissen nogal verheerlijk.”
  Dat gebruik ik helemaal niet als “argument” in deze discussie. Het staat tamelijk achteraan in nr. 636, als een soort “terzijde”. Deze indruk (ik zeg dus niet dat het “feit” is) is wel gerechtvaardigd na de talloze eerdere reacties van jou op dit weblog, dacht ik zo. (Overbodig en hier niet ter zake om ter staving hiervan allerlei oude comments aan te halen. Ik ben ook niet de eerste die dit opgevallen is).
  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 3 april 2007 @ 15.30

  Zie het comment; “overbodig en hier niet ter zake”

  ZO moralist; ga daar maar even over nadenken; voordat je weer eens op dit weblog verschijnt en mijn kritiek aan jouw adres als lullen in de ruimte betitelen wil. Dit zijn gewoon feiten van je eigen hand.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 23 april 2007 @ 13.34 uur

 49. Het gedonder in Afghanistan dateert al vanaf het begin van de 19e eeuw. Daarvoor was het eigenlijk geen land, maar een samenraapsel van landjes en stammen. Toen is Afghanistan tot 1919 een Engels protectoraat gebleven, waarna het – ook door de Engelsen – een onafhankelijke staat werd verklaard. Tweede helft van 20ste eeuw probeerden de Russen “orde op zaken” te stellen, op verzoek van hoe heet-ie ook weer. Ik heb in die tijd een artikel gelezen waarin een Engelse oorlogsdeskundige bezwoor dat in Afghanistan nooit een oorlog te winnen valt. Toch …
  voelen de Amerikanen zich nu gelegitimeerd om wat rond te schieten omdat ze denken dat Afghanistan Bin Laden verbergt, of voorgeven te denken enz., de NAVO achter zich aan slepend. Die Jaap toch!

  Ik denk dat ze beter wat missionarissen en zendelingen er naar toe hadden kunnen sturen, net als in Afrika, daar gaat het toch ook goed?
  (Excuses voor het cynisme. ‘k Heb vorige week bij P&W het verhaal van een Belgische journaliste/hulpverleenster in Uganda aangehoord – onder de verbaasde en wazige blikken van kampioen-katholiek de weledele heer Simonis – het “als uw oog u ergert, ruk het uit!” blijkt daar van overheidswege, op grond van de ooit gebrachte blijde boodschap, dagelijkse praktijk te zijn).

  Wegwezen daar. Laat die landen toch met “rust”.

  Reactie door jk — maandag 23 april 2007 @ 13.48 uur

 50. Off topic
  Hulporganisaties staken activiteiten in grensgebied Darfur
  ANP

  Wie heeft er gisteren Bert Koenders in Buitenhof over ontwikkelingshulp eindeloos zien wauwelen? Sorry voor de term, maar mijn irritatie grens werd volledig overschreden.
  Heeft iemand zijn inzichten en bijdrage aan het dialoog wel zinvol gevonden? Ik kan het gemist hebben.

  Reactie door maria — maandag 23 april 2007 @ 14.43 uur

 51. jk
  Volledig eens.
  En verder m.i. als je iets doet, puur humanitaire hulp indien ook haalbaar en daarom zinvol.
  Die JPB en die Jaap toch!
  En die Henk Kamp toch! Hij was nl. al jaren bezig met was met het investeren in geavanceerd oorlogs materieel.

  ReneR.
  De PvdA heeft steeds meegelopen met kabinetten Balkendende 1,2,3, en dus ook met zijn Midden Oosten politiek.
  Daar heb je inzichtelijk voor B4 ook echt helemaal niets aan.

  Reactie door maria — maandag 23 april 2007 @ 14.58 uur

 52. Ik zie de bijdrage van iew niet meer en de vraag hoe de CU er in mee kan gaan?
  Ik had graag willen noemen dat het belang van Israel een van de fundamenten en open zenuw van het politiek geloof van de CU is.
  Met groet ook aan iew.

  Reactie door maria — maandag 23 april 2007 @ 15.04 uur

 53. Jk De Russen hebben nog geprobeerd een democratische socialistiche regering neer te zetten. Dat is nog wel even gelukt, hoemlang moet ik zelf opzoeken.
  De Russen hadden waarschijnlijk ook een verder nevenbelang voor de oliepijplijn.
  In ieder geval heeft de VS de Taliban in het zadel geholpen om de Russen te verjagen.
  De bloedige aftocht en verliezen zijn bekend.
  Ik vraag me zelf al langer af of de Russen zich nog een keer met de huidige situatie zullen bemoeien.

  Reactie door maria — maandag 23 april 2007 @ 15.12 uur

 54. @52. maria
  «Ik vraag me zelf al langer af of de Russen zich nog een keer met de huidige situatie zullen bemoeien»

  De Russen en ook de Chinezen vinden het best – die hebben hetzelfde belang: olie. Wij trouwens ook.
  Andere landen, zoals Pakistan en Saudi-Arabië hebben al helemaal geen belang bij ruzie met Amerika.

  Zo komt er om de oliegebieden in het Midden-Oosten een soliede ring. Want olie is een zeer goedkope energiebron, als je in het M.O. niet uitkijkt met je pionierschopje spuit de olie d’r uit. Dat is anders dan op de Noordzee of elders.
  Alle andere winningen zijn duurder. En de olie daar levert meer op dan de oorlog kost. Debiteuren, crediteuren …

  Reactie door jk — maandag 23 april 2007 @ 15.42 uur

 55. @ Karel (30):

  Tuurlijk, Karel…Wie A zegt, moet ook B t/m Z zeggen, niet? Tot en met atoomwapens. Spreekt vanzelf…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 23 april 2007 @ 16.33 uur

 56. @ ReneR (48):

  Werkelijk meelijwekkend, zo gefrustreerd en rancuneus als je bent. Zodra je ook maar één kansje denkt te kunnen grijpen….voilà!Nu kom je dus nog eens terug op het item over het Telegraaf-interview. Daar beweerde je zelfs, dat ik alleen af en toe op dit weblog zou komen als ik Jan Marijnissen kan bekritiseren! Nou, jammer voor jou, de weblogbezoeker die hier een beetje regelmatig komt weet echt wel beter, hoor.

  En ach gut, “een oude rekening”. Tjonge, wat zal jij daar slapeloze nachten door hebben gehad!

  Helaas pindakaas, je kan dus nog steeds niet goed lezen. Wat beweer je nu eigenlijk?

  Ik heb dus geschreven:
  “Overbodig en hier niet ter zake om ter staving hiervan allerlei oude comments aan te halen.”
  Dat betekent eenvoudig, dat het mij niet zinnig voorkomt om mijn bewering op dat moment onder dat item te ondersteunen met allerlei oude comments van Gloria. Nou én?
  Dat betekent helemaal NIET, dat Gloria volgens mij “overbodig commentaar” zou geven.

  Wat wil je nou? Je maakt je zelf belachelijk.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 23 april 2007 @ 16.49 uur

 57. @30 Karel.
  Mee eens.

  Ik ben voor verlenging van de missie in Afghanistan. En wat dit betreft ben ik het helemaal niet eens met de SP.
  Hoe die oorlog begonnen is kon inderdaad niet door de beugel. Maar intussen is wel gebleken dat de Nederlandse militairen al veel bereikt hebben met hun wederopbouw-missie zonder geweld. Niet alleen de Afghaanse bevolking begint hen hoe langer hoe meer te vertrouwen, ook de plaatselijke leiders hetgeen heel belangrijk is naar de toekomst toe. Zelf de gematigde Taliban zoekt contact met hen.
  Vorige week een reportage gezien op tv van een meisjesschool die gebouwd is en waar voor het eerst in jaren die meisjes opnieuw onderwijs krijgen.
  En zo gebeurt er meer, kleine dingen weliswaar maar wel tekens van het nut van vreedzame wederopbouw.
  Ook de Canadezen en Australiers beginnen in te zien dat er op deze manier meer bereikt wordt en denken erover om dit ook te gaan doen.
  En zo kan het gebeuren dat een verkeerde beslissing zich ten goede keert. En het vraagt veel tijd en geduld.
  De SP is en blijft de partij waar ik achter sta.
  De solidariteit en menselijkheid geldt wat mij betreft ook voor de gewone Afghaanse bevolking. Ook steun ik de Nederlandse militairen die daar reeds jaren goed werk doen.

  Ik vind dus dat Nederland zich voorlopig nog niet moet terugtrekken maar nog een tijd blijven.
  Wel op geen enkele manier militaire steun verlenen aan de Amerikanen. En dit afdwingen bij de NAVO als ABSOLUTE VOORWAARDE om langer te blijven!

  Reactie door Lieve — maandag 23 april 2007 @ 16.55 uur

 58. Strategie van een RUS ; sluit gewoon de toeveor van olie af : hebben de Amerikanen/Engelsen/Nederlnders/… er verder niets meer te zoeken : zou wel heel slim zijn , want dan blijven deze buren ver weg van de grenzen van de Russen , die zich nu wel erg ingesloten gaan voelen : eerst Polen en de andere Baltische staten ,….en dan ook nog raketten neerzetten ? Net zo als tijdens de Cuba-crisis ……

  Reactie door Fred — maandag 23 april 2007 @ 17.10 uur

 59. Zie me zelf al de deur bij de buren intrappen,via de trap naar boven stormen en schreeuwen:ik kom jullie problemen oplossen,je moet het net als bij mij thuis doen.wedden dat ik via het balkon eruit geflikkerd word.

  Reactie door rafstal — maandag 23 april 2007 @ 18.34 uur

 60. @Lieve.Ik snap niet hoe je tot deze conclusie komt.Militairen zien er helemaal niets in.in de achterhoede zijn er ziekte gevallen,weigeringen,ontslagaanvragen.Dat de politiek met de hulp van de media er een succes story van maken is alles behalve een eerlijke stand van zaken.en ja het zijn leuke plaatjes om te zien dat er 30 duizend dollar word betaald voor de opbouw van een schooltje.dat scoort.maar waren het niet de militairen zelf die beweerden dat het geld bij de taliban terecht kwam en zo indirect weer tegen de nederlandse troepen gebruikt werd.het is een hopenloze situatie geworden en de vraag die nu open staat is,hoe gaan wij daar weg zonder gezichts verlies.daarbij speelt ook hoe groot de druk is van amerika en of jpb daar tegen opgewassen is.

  Reactie door rafstal — maandag 23 april 2007 @ 19.02 uur

 61. Bij de Afghanistane is er geen verschil in nationaliteit : een soldaat is voor hen een soldaat en bovendien de vijand : ze hebben daar zoveel ervaring opgebouwd ; sommige zijn er mee opgegroeid , dat ze niets anders weten : dat Russiscshe commando’s worden teruggeslagen zegt genoeg ……..er zullen nog veel doden vallen .

  Reactie door Fred — maandag 23 april 2007 @ 20.38 uur

 62. Als alle middelen zijn uitgeput, gaat uiteindelijk het verstand zegevieren.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 23 april 2007 @ 21.13 uur

 63. @d’olle Henk.Dat zegt men,en is uiteindenlijk zo.maar is het redenlijk om daar op te wachten.de palestijnen en israel doen daar erg lang over.en als je mij vraagt is daar nog lang niet dat punt bereikt.dus eigenlijk is het een dooddoener.leed is blijkbaar rekbaar en gaat verstand te boven.

  Reactie door rafstal — maandag 23 april 2007 @ 21.38 uur

 64. Aie,nu?
  kijk here een 3d political art
  http://img.photobucket.com/albums/v246/gaffeur/afghani.jpg

  See the datum
  2001…
  Jij hoef geen ziener te zijn weet jij,al is hier,achter de leugens.
  nu 6 jaar later.lol
  Waarom?
  What a wonderful world

  Reactie door Guess — dinsdag 24 april 2007 @ 0.02 uur

 65. #Olaf Meier

  ja joh; wring jij je maar weer in allerlei bochten om je eruit te lullen, weet jezelf wel eens wat je schrijft man en wees gerust; slapeloze nachten heb ik niet. Je houd je erotische fantasieen maar voor je. Wel ben ik allegisch voor types zoals jij; die hier zeggen de zindelijkheid van het debat te moeten bewaken.

  Quote Olaf Meier:

  “Er is slechts één reden waarom ik andere debaters verdedig. Nl. de reden, dat ik er prijs op stel dat de discussie zindelijk blijft.”

  Dan heb je het wel héél hoog in je bol hier en zeg je in feite, dat je je heel hoog verheven voelt boven het gepeupel op het weblog van Jan Marijnissen. Nou…wat doe je hier dan nog?? Dat is in feite ook de gedachte van Mevrouw de senator, wiens laarzen je regelmatig komt schoonlikken op haar log. Over overbodige comments gesproken.. En daar heb ik een pesthekel aan. Mijn rancune bereft alleen die personen die erom vragen en meer dan terecht dat jij daar ook bij hoort.

  Reactie door ReneR — dinsdag 24 april 2007 @ 0.52 uur

 66. „Afghaanse veiligheidsdienst martelt gevangenen”

  TORONTO/KANDAHAR (ANP) – De door de internationale troepenmacht aan de Afghaanse veiligheidsdienst NDS uitgeleverde gevangenen kunnen lang niet altijd rekenen op een humane behandeling. Volgens de Canadese krant Globe and Mail van maandag staan tal van gevangenen in handen van de NDS bloot aan zware martelingen.

  Het dagblad verzamelde tientallen verhalen van gevangenen die door Canadese troepen waren overgedragen aan het gevreesde National Directorate of Security. Uit de verklaringen komt een patroon naar voren van marteling, mishandeling en uithongering. Gevangenen zouden worden geslagen, met de zweep worden bewerkt, geen voedsel krijgen, aan extreme kou worden blootgesteld, half gewurgd worden en elektrische schokken toegediend krijgen tijdens verhoren.

  Nederland doet daar gewoon aan mee………..

  Reactie door Geert — dinsdag 24 april 2007 @ 7.10 uur

 67. @65. ReneR

  … tenzij natuurlijk dat dat allemaal vrije dagen waren … kan.

  Reactie door jk — dinsdag 24 april 2007 @ 9.30 uur

 68. @ ReneR (65):

  Nou nou, je bezorgt me gewoon lachstuipen!
  “Erotishce fantasieën”…Brrr!

  Je kunt niet eens rationeel reageren op mijn argumenten. Had ik eigenlijk ook niet anders verwacht. Lees toch eens je eigen woorden over, en ervaar wat voor moderspuit je bent. Dat kan ik echt niet serieus nemen.
  Je bent voer voor psychologen.
  Jouw Rook-signaaltjes zijn niet moeilijk pareren, maar soms wel irritant, en nogal lachwekkend, zoals nu.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 24 april 2007 @ 11.33 uur

 69. @68 Olav Meijer

  Probeer eens naar mensen te luisteren, Olav.
  Geef toe dat de quote waar ReneR je mee confronteert echt niet kan!
  Hoelang waaierde je hier niet rond als een soort dagsluiter die het nodig vond de ‘foutjes’ van de reageerders te komen herstellen. En dan maar niet te spreken over het ‘ons kent ons’ gehalte wat elkaar door alle onzindelijkheid heen de hand boven het hoofd wil houden. Het houdt het weblog ‘klein’ en vooral partijdig!
  Olav, probeer eens niet kil en spottend af te rekenen met de mensen die jou niet naar de mond praten, maar geef je hart een kans.

  Reactie door Gloria — dinsdag 24 april 2007 @ 13.51 uur

 70. @65. ReneR

  Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar het berichtje is weer weggehaald – misschien wat teveel op de man gespeeld naar opvatting van de webmaster. En netzomin als een eenvoudige bejaarde krantenlezer partij is voor een columnist is de webloglezer dat voor de webmaster. Zo komt het dus dat mijn berichtje onder 67. nergens meer op slaat – dat kan dus ook weg. Olav Meijer dus.
  In de rubriek “Spoorverdubbeling” zei hij niet meer met me te willen discussiëren, terwijl ik toch tamelijk beschaafd redigeer, dacht ik. Nee, ik kon het niet met hem eens worden over de klimaatproblemen.

  Mijn intussen verdwenen stukje – onmiddellijk onder 65. van Rener – besloot ik met de hoop uit te spreken dat Olav Meijer niet representatief zou zijn voor de SP. (Misschien is het wel een hoogmogende in de partij, net als Petra Meese over het AZL-pensioen). Want dan is het Liberté, Égalité et Fraternité ver te zoeken. Dan hebben we weer net als in de moderne PvdA met regenten en voetvolk te doen.

  Intussen heeft ReneR volkomen gelijk in 65.

  Reactie door jk — dinsdag 24 april 2007 @ 14.56 uur

 71. @ Jk (70):

  Heb jij ooik al moiete met eerlrtijk zij, jk?

  Wantw at schrefe ik onder “

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 24 april 2007 @ 17.37 uur

 72. Webmaster: nr. 71 graag verwijderen (ongelukje)!

  @ jk (70):

  Heb jij ook al moeite met eerlijk zijn, jk?

  Want wat schreef ik onder “Spoorverdubbeling”, 10 april jl., nr. 112:

  “Dat niet meer discussiëren en “niet echt erover nadenken” sloeg op het onterecht door jou bij elkaar trekken van de verwarming van de atmosfeer en het isoleren van huizen. Sorry, maar dat slaat echt nergens op. Dat hebben Elsemie en ik duidelijk willen maken.”
  En vervolgens heb ik wél verder uitgebreid gereageerd.
  Je kijkt van RenR kennelijk de kunst van verdraaien af.

  Wees maar gerust: ik ben niet “representatief voor de SP” en heb nooit de intentie ne pretentie gehad, dat te zijn.

  Het zegt wel wat over jou dat je RenR in nr. 65 “volkomen gelijk” geeft: het is een en al moddergooien, en RenR geeft daar zelf toe rancuneus te zijn. Het is maar bij wie je je op je plaats voelt.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 24 april 2007 @ 17.47 uur

 73. @ Gloria (69):

  Hier een heel serieus antwoord voor jou.

  Al jarenlang heb ik bewust slechts bij zeer hoge uitzondering op ReneR gereageerd -al snel had ik hem een beetje leren kennen- maar hij begint telkens tegen mij als hij denkt me “klem” te kunnen zetten. (Wat niet lukt, en vooral daaruit lijkt zijn frustratie en woede voort te komen). En telkens op die hoogstverzuurde toon, en ook nog vaak met allerlei leugens en verdraaiingen. Hiervan zijn vele voorbeelden op dit weblog terug te vinden. Sorry, maar hoe kan ik daarop serieus (blijven) reageren? Ik vind het nogal pathetisch, eerlijk gezegd, zo monomaan gepreoccupeerd als hij is ten opzichte van met name Anja Meulenbelt en mij.

  In nr. 65 geef ik precies aan wat ik heb bedoeld met de door hem aangevallen woorden. Het was dus absoluut niet zo, dat ik heb beweerd dat jij “overbodig commentaar” zou geven, wat ReneR mij voortdurend in de schoenen probeert te schuiven. Ik leg uit wat die woorden betekenen: het kwam mij niet zinvol voor om mijn bewering op dat moment onder dat item te ondersteunen met allerlei oude comments van jou. Dat is logisch, want daar ging het helemaal niet over. Die woorden slaan dus niet op jou, maar op mijzelf: het zou VAN MIJ overbodig en niet ter zake zijn oudere commentaren van jou aan te halen. Is dat nou zo moeilijk te vatten?

  Het staat je natuurlijk vrij te vinden dat dat “niet kon”, maar het betekent dus hoe dan ook allemaal wel iets heel anders dan ReneR beweert. En zo gaat het al járen. Begrijp je nu dat ik zo langzamerhand moe word van zo’n querulant? Laat hij eerst eens een stukje goed begrijpen, voordat hij zo nodig rancuneus commentaar moet geven. (Hij geeft zélf letterlijk toe rancuneus te zijn!).

  Nu ik toch op je reageer, het volgende. Zelf vind ik ook, dat de discussie onder “Telgraaf-interview” uit de hand is gelopen en veel te scherp is geworden. Velen hebben daar een beetje op het scherpst van de snede gereageerd. Onze meningen verschillen over het onderwrep, nu, dat zij zo. (Overigens was er geen sparke van “ons kent ons” of “de hand boven het hoofd houden.” Ik heb louter en alleen op persoonlijke titel gerageerd). Maar ik heb je nooit -zoals uit mijn vroegere reacties wel genoegzaam is gebleken- op je persoonlijke integriteit willen aanvallen. Als je de indruk wel had: dat spijt mij dan, want dat was niet mijn bedoeling.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 24 april 2007 @ 18.14 uur

 74. @71. Olav Meijer
  nee geen moeite olav ik typ alleen altijd artiekel nooit niet en moet dat altijd achteraf corrigeren verder gaat het wel iemand noemde mij ooit jkfuckeroffathominidsthatliveinthewesternworldsouthofCanadaandwestofEurope &c &c

  Reactie door jk — dinsdag 24 april 2007 @ 18.15 uur

 75. @ Gloria:

  Correctie: “nr. 65″ moet nr. 56 zijn.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 24 april 2007 @ 18.31 uur

 76. @71, 72, 75 Olav Meijer

  Olav, je hebt toch geen moeite met je toetsenbord? Dat zou al de zoveelste zijn hier. Op de F-toets zit een horizontaal balkje voor de linkerhand en op de J-toets een voor de rechterhand. En als je toetsen plakken, hou je het gewoon onder de kraan, vraag maar aan Pool.
  Je zei gewoon dat je met mij niet meer wilde discussiëren – dat kan nooit, vraag dat maar aan Karl Popper, ook al zou ik in één keer iets niet helemaal door hebben.
  De oorzaken van de opwarming van de aarde zijn geenszins bekend. Men gist en doet. Wat dat betreft ben ik van missouri, het begin van alle wetenschap.
  Het uitsterven van de vis in de Oostzee bijvoorbeeld is onmiddellijk door de milieubeweging in eigendom genomen – nu blijkt de oorzaak een stijgend stuk aardkorst te zijn door het wegvallen van de druk van het ijs uit de laatste ijstijd waardoor een drempel ontstaat, zodat de demersale vissoorten dat water niet meer kunnen bereiken.
  En Elsemie heeft er niets mee te maken – die heeft niet gezegd dat ze niet meer met mij wil discussiëren …

  Reactie door jk — dinsdag 24 april 2007 @ 18.45 uur

 77. En dat gezeik,ruzie,laatste woord hebben.wat een kinderachtig stelletje zijn jullie.groep 2 hoog uit.laat iedereen in zijn waarde.Doe gewoon waar dit log voor is.ik ben het zat dat het iedere keer weer uitmond in mierenneukerij.zou goed zijn als de webmaster er een eind aan maakt,met als ultieme straf een ban.

  Reactie door rafstal — dinsdag 24 april 2007 @ 20.00 uur

 78. @73 Rob de Kuster

  Bedankt voor je uitleg. Ik heb blijkbaar een groot deel van het verleden niet meegekregen. Alhoewel ik geen ‘groentje’ meer ben op het weblog van JM, zijn de afgelopen 10 maanden may be tekort om deze achtergrond te begrijpen.
  Wel begrijp ik de aversie van ReneR over bv de quote in @65. Daarvan bedoelde ik dat dat “niet kon”. Dit riekt naar hooghartigheid en hiermee haal je problemen op je hals. Op zich is het niet zindelijk om jezelf op te werpen tot houder van zindelijkheid op het weblog. Zo althans heb ik het niet ervaren.
  Neem het volgende voorbeeld, Olav.
  In het item “Telegraaf interview” over de dubbele paspoorten viel je uitsluitend en alleen mij aan op mijn verdediging van de bedoeling van Jan Marijnissen. Ik was het met hem eens en heb met ‘bloed, zweet en tranen’ gevochten om die lelijke manipulanten die misbruik van Jan’s interview hebben gemaakt te bestrijden met argumenten!! Alles heb ik uit de kast getrokken om juist het broodnodige onderscheid aan te brengen die nodig was om de discussie niet te verleiden tot een mormel van Wilders’ bedoeling. Die kant ging het op en dit staat haaks op het SP gedachtengoed! Dit beviel jou niet en dat is je goed recht. Maar blijkbaar zag jij mij als grootste tegenstander van jouw gedachtengoed en toen viel het mij op dat jij niet zindelijk te werk ging.
  Nl: door al mijn argumenten af te doen met dat ik “Jan Marijnissen zou verheerlijken”.
  Dat is mij in een verkeerd daglicht stellen, maar ben bereid dit te accepteren als mensen ZELF geen argumenten meer hebben. Geef dat dan ook toe!

  Dat je aan de kant ging staan van de grootste manipulator in dat item, die volgens mij zich nu weer manifesteerde als de onderwijzer ‘Thieu’ over de ‘flapdrollen’ kwestie, was voor mij onbegrijpelijk! Hij hield niet op met het zwartmaken van Jan en de SP. Door zijn gehekel kwam er weer een vervolg in de pers. Ik verdenk hem van belangenverstrengeling en zie hoe hij blijft dooremmeren over het nieuwe krantenbericht en de uitspraak van Jan op het VMBO. Zelfde aanpak, zelfde retoriek!
  Door deze ‘man’ de wind in de zeilen te geven, ipv UIT de zeilen te nemen kwam jij mij voor als ‘advocaat van de duivel’.

  Dat ook ReneR zich hierover drukmaakte was zoiets als vreugde en gerechtigheid voor mij, vooral omdat jij hier graag gezien wilt worden als hoeder van zindelijkheid. Een paar mensen kunnen hier doorheen prikken, maar het ‘ons kent ons’ neemt alles voor zoete koek aan zodra Olav een van zijn uiteenzettingen op cleane, bijna rechterlijke wijze doet, zo was mij al direct opgevallen.
  Olav, heel vaak heb je het bij het juiste eind binnen vooral juridische twijfels en los je soms het e.e.a. voor ons op.
  Maar als ik zo jouw reacties lees bekruipt mij een gevoel van benauwde eenzaamheid en arrogantie. Ik zou je willen vragen of je iets meer de menselijke aspecten in het oog wilt houden en kom uit die ‘hoge’ toren.

  In feite heb je dit in mijn ogen al gedaan door serieus en menselijker dan ooit op mijn reactie te reageren. Dit doet mij goed en ik ben blij dat je hiermee een poging hebt gedaan om iets meer van Olav te laten zien dan de Olav die vaak zo rigide en zelfvoldaan op mensen reageert.
  Waar het hart gloort, gloort de gehele mens!

  Reactie door Gloria — dinsdag 24 april 2007 @ 20.02 uur

 79. @ 76 jk

  Mijn toetsenbord is veslaafd aan koffie, voorheen had ik een wireless maar die troep moet ik nooi meer, ik zweer bij kabeltjes.
  Ik gebruik nu een aluminium toetsenbord van Speedlink (laptoplook) en m’n muis (ha ha ha) is een oude trackball marble+ van logitech ook met een kabeltje, beide koffie resistent.

  Zo mischien helpt mijn uitleg om zo een beetje het nietes welles spelletje te doorbreken.

  Mensen laten we niet uit het oog verliezen waar het hier omgaat, iedereen heeft vrijheid zijn mening te uiten, maar daarnaast hebben we ook de vrijheid van publiceren en reageren.

  Reactie door Pool — dinsdag 24 april 2007 @ 20.11 uur

 80. @77 PS

  HELP!!!
  Sorry Rob de Kuster!! Wij hadden het over heel ander zaken!!! Forgive me!!!

  Moet natuurlijk zijn: OLAV MEIJER.

  Reactie door Gloria — dinsdag 24 april 2007 @ 20.11 uur

 81. 8 Rafstal 60
  Ik ben tot deze conclusie gekomen na informatie hierover te hebben gelezen in kranten – ook buitenlandse – , na degelijke documentaires en intervieuws hierover op Canvas en Ter Zake op de Belgische zender 1 te volgen en uiteraard na daar zelf ook over na te denken en dan mijn mening te geven.
  Het is trouwens opvallend, en niet enkel over Afghanistan, hoe beknopt de informatie is die hier in Nederland in kranten en op tv komt.
  Je zegt ook ‘…het is een hopeloze situatie geworden…’ Het is zo moeilijk in te schatten of de situatie hopeloos is of dat er nog iets kan gebeuren, maar waar de ene het als hopeloos ziet, ziet een ander toch nog kansen of mogelijkheden.
  En ‘…de vraag die nu open staat is, hoe gaan we daar weg zonder gezichtsverlies…’
  Ik ga ervan uit, mogelijke ten onrechte maar dan hoop ik het van jou te horen, dat je het hebt over gezichtsverlies voor de regering op nationaal en internationaal niveau.
  Persoonlijk vind ik dat gezichtsverlies niet de reden mag zijn om weg te gaan uit Afghanistan. Het zou getuigen van moed en integriteit van de regering om toe te geven dat ze om verkeerde redenen meegegaan zijn met Amerika en om, uiteraard zolang het verantwoord is, nog een tijd(je) in Afghanistan door te gaan met wederopbouw onder andere voorwaarden.
  En dat ze dit niet opnieuw laten afhangen van hun eigen gevoel van trots of zo.

  Reactie door Lieve — dinsdag 24 april 2007 @ 22.31 uur

 82. @Lieve.Het is zo simpel als ik in @59 stel.dit zijn soeverijne landen,die hun eigen problemen moeten oplossen.wij als moderne zendelingen met termen als opbouwmissie zullen die veranderingen nooit kunnen afdwingen.De mensen in landen als Irak en Afghanistan zien ons als bezetters.net als vroeger in papoea guinea en indonesie.De war off terror bestaat niet.laat je beleving niet bepalen door dit soort termen.deze worden gebruikt als angst makers,en angst is een slechte raadgever.Dit weten Bush&co maar al te goed en manipuleren de hele wereld ermee.

  Reactie door rafstal — woensdag 25 april 2007 @ 0.01 uur

 83. @79 Pool

  Hoi koffiemens! Vergeet niet jezelf ook eens te trakteren. Niet alleen maar je laptop zitten te pleasen.
  Koekje altijd lekker bij de koffie trouwens.

  Wist je dat mijn zoon (advocaat)het proces heeft gewonnen van Douwe Egberts?
  Door hem kunnen we koffiepads van andere merken kopen. De claim van het alleenrecht is doorbroken. En voila! Zie al de huismerken
  in de supermarkten. Hierdoor is hij (tijdje terug) advocaat van het jaar geweest. Leuk he?
  (Ssst… ik vind de pads van D.E. de beste. Kwestie van smaak.)

  Pool, ik was nogal kort in het andere item waar jij reageerde op Erik Sc over je rol als vader thuis. Je doet het geweldig en ik vind je prijzenswaardig hoe je alles zo in je eentje runt met aandacht en liefde voor jullie beide zoons. Voor je vrouw zal je een lot uit de loterij zijn, en zij voor jou! Wat hebben jullie het goed opgelost samen en nu maar wachten op een gezellige familiekerst! Nog wel een eind te gaan, Pool.
  Sterkte!

  Reactie door Gloria — woensdag 25 april 2007 @ 0.46 uur

 84. @82 rafstal

  Met je eens hoor! De opbouwmissies zijn puur afbraakmissies gebleken. We worden voortdurend verlakt op heel veel fronten.
  Miste je al even. Gelukkig ben je er weer.
  Wie weet komt Sander ook weer gauw tevoorschijn.
  Dag rafstal!

  Reactie door Gloria — woensdag 25 april 2007 @ 0.58 uur

 85. @ jk (79):

  OK, dan maar niet eerlijk. Jammer, je stelt het niet juist voor. Zie nogmaals nr. 72 (o.a. schrijf ik: “En vervolgens heb ik wél verder uitgebreid gereageerd.”). Maar ja, als je niet redelijk wil zijn, dan maar niet. Up to you.

  @ Gloria (78):

  Bedankt voor je reactie. We zitten nog steeds niet geheel op dezelfde golflengte, maar dat is niet zo erg; we zien wel hoe het verder gaat.
  Want waarom zijn degenen, die het niet eens waren met Jan Marijnissen, “lelijke manipulanten die misbruik maakten van het interview”? Daar wrikt voor mij de schoen. Alsof redelijke kritiek moreel verwerpelijk is. Ik was het ook niet met Jan Marijnissen eens, maar daarom ben ik toch nog geen “lelijke manipulant”? Ik vond dit soort reacties gewoon onjuist, en soms inderdaad zelfs onzindelijk.
  Op de kwestie van het Telegraaf-interview wil ik overigens niet veel meer zeggen, heb ik me al een tijdje geleden voorgenomen. Want dan blijft het maar doorzeuren. Het enige wat ik hier verder daarover nog kwijt wil, is: ik heb met geen enkele andere persoon een “kongsi” of wat dan ook gevormd, ik ging ook niet “aan de kant staan” van iemand, maar heb alleen mijn eigen logica gevolgd. En alleen vandaar uit kwam mijn kritiek op Jan Marijnissen (e.a.) voort, die ik nog steeds staande houd. (Ik heb trouwens nooit gesuggereerd dat hij opvattingen à la Wilders zou hebben).
  Ik bekritiseerde jou vanwege het ene punt, dat ik wilde verhelderen. (Nl. dat niet de tweepaspoorters “moeilijk doen” volgens mij). Achteraf kan ik mij voorstellen, dat het eenzijdig en willekeurig overkomt. Maar nogmaals: aan jouw integriteit heb ik echt nooit getwijfeld.
  Verder “geef ik niet toe dat ik geen argumenten meer had”, want die had ik wél. Tot op het laatst. (Sorry, maar ik zie dit niet anders).

  Al een tijdje is het mijn beleving, dat een aantal mensen hier, zodra kritiek wordt uitgeoefend op de SP en/of Jan Marijnissen, nogal reflexmatig als een groepje frontaal ten aanval gaan tegen de critici. En ik vond inderdaad, dat het onder het item “Telegraaf-interview” niet steeds zindelijk aan toe ging (onbeargumenteerde verdachtmakingen e.d.).Dat is nu eenmaal mijn mening.

  Hier komen wel vaker rechts(er)e bezoekers, die heel redelijk discussiëren. Ik heb hier in het verleden aardige discussies gehad met rechts(er)e personen, omdat die gewoon redelijk bleven.
  Kijk, wanneer mesen hier komen om te schelden en te provoceren, dan is het wat anders. Maar ook b.v. PvdA-ers of andere critici van de SP mogen m.i. hier hun zegje doen, zo lang dat er redelijk aan toe gaat. Dat is de opzet van dit weblog volgens mij.

  Overigens reageer ik in principe nooit meteen scherp om iemand. Dat gebeurt wel als mensen in mijn ogen onheus reageren.
  Maar in het vuur van een emotionele kwestie kan het wel eens fout gaan. Ik heb eerder hier geschreven, dat ik me ook wel eens -tegen mijn voornemen in- heb laten meeslepen. Ik zal wat dat betreft beter op mezelf gaan letten. En mijn stijl in dit opzicht extra in de gaten houden.
  Maar emotionele betogen hoef je van mij niet te verwachten hier; die bewaar ik voor andere gelegenheden. (Ik schrijf b.v ook gedichten en verhalen).
  Want ik trek bewust een grens. In het algemeen schrijf ik hier niet over echt persoonlijke kwesties. Dit vind ik niet de juiste plaats daarvoor.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 april 2007 @ 10.42 uur

 86. @85. Olav Meijer
  Olav, het is nutteloos omdat op die manier uit de doeken te doen – iedereen kan het gewoon nalezen. (Maar ja, wie doet dat …)

  Reactie door jk — woensdag 25 april 2007 @ 11.39 uur

 87. Bekijk maar de afloop van de Tweede Wereld oorlog , de NAZI zijn voor een groot deel overgelopen naar de Amerikanen en werden “goed behandeld “het andere deel kwam terecht onder Russische invloed en werden tot ver na 1956 in werkkampen ondergebracht en werden niet goed behandeld : dat zegt wat van de Amerikaanse mentaliteit .
  het is zelfs zo dat de amerikanen voorfinanciering hebben gedaan , zodat Duitsland , ondank schuldsanering van de Eerste Wereldoorlog , weer een groot leger kon opbouwen , wat leoden tot de Tweede wereldoorlog : deze financiering was niet gedekt , wat leiden in Amerika dat de beurs instorte en vele banken en bedriven failiet gingen .
  Nu is het van belang alle landen waar olie in de grond zit te beheersen om de olieprijs te kunnen beinvloede , wat de olieprijs is in dollars !
  wat gebeurt er als de olieprijs uitgedrukt gaat worden in euro’s ?

  Reactie door Fred — woensdag 25 april 2007 @ 12.14 uur

 88. @ 83 Gloria

  Feliciteer je zoon maar namens mij, maar even terzijde,…. ik hou niet zo erg van koffie uit pads, ik heb nog een oude koffiezetter en dat blijft voor mij lekkerder, met die pads krijg je bij Jantje of Pietje bijna overal dezelfde koffie.
  Even dit nog mijn laptop lust geen koffie want dan zou ik een groot probleem hebben,… nee ik heb hier div. pc’s staan maar het toetsenbord waar ik op werk dat heeft de zelfde toetsjes als een laptop, weetje lekker plat en je hoeft er niet zo hard op te drukken en nog belangrijker… makkelijk te reinigen.
  Dank voor je lieve woorden, …en, mischien komt m’n vrouw omstreeks Pinksteren voor 2 weken thuis, en dan gaan we met z’n allen naar onze dacha, mits er geen verkiezingen worden gehouden in Oekraine want dan blijven we thuis.
  Haar onderzoek in Japan gaat goed en er waren al wat nieuwe ontwikkelingen te melden, dus zal straks wat rust en het samenzijn haar goed doen.

  Reactie door Pool — woensdag 25 april 2007 @ 14.00 uur

 89. @ jk (86):

  Ieder kan het ter plekke nalezen. In nr. 72 heb ik exact de vindplaats aangegeven. :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 april 2007 @ 14.40 uur

 90. @85 Olav Meijer

  Wederom bedankt Olav!
  Voor alle duidelijkheid:
  Natuurlijk is het eigen aan mijn vrije geest om mensen te waarderen die anders denken en kritiek hebben op de SP.
  Ik voel me weer door jou niet goed begrepen als je het hebt over dat (ik vond) dat al die mensen die het niet met Jan eens waren “lelijke manipulanten’ waren. Natuurlijk waren zij dat niet!
  Het ging mij om een hele kleine kern en vooral een persoon die niet ophield de discussie op zgn beschaafde grond tot een ware hetze te maken. Oke finito, Olav.

  En ja, de vurigheid op het weblog zo af en toe… de SP is mij op het lijf geschreven. Maar dat betekent niet dat ik alles voor zoete koek aanneem. Ik ben vooral kritisch, maar ook enthousiast. Ik kan alles niet zo goed scheiden omdat mijn persoon niet los van mijn meningen zijn. Ik ben dit gewoon en daar wil ik het graag mee doen vwb de ‘uitende’ Gloria. Maar de ‘verstilde’ Gloria schrijft haar gedichten en boeken.
  Dat hebben we gemeen, Olav!
  Ik moet rennen nu, want er is werk te doen.
  ‘See’ you!

  Nu maar hopen dat dit stukje in het scherm past. (Voor jk)

  Reactie door Gloria — woensdag 25 april 2007 @ 14.43 uur

 91. @90 Olav
  Altijd weer dit!
  Moet zijn: Niet los van mijn meningen STAAT.

  @88 Pool
  Ik heb ook zo’n laptop met die heerlijke platte toetsjes. Op mijn werk zit ik met een computer waar je de toetsen veel moeilijker indrukt. Hogere dus.

  Met je eens!
  De allerlekkerste koffie is en blijft:
  Sterk gezette filterkoffie en gekookte/geklopte melk erin.
  Senseo is voor het snelle werk.
  Dag Pool!

  Reactie door Gloria — woensdag 25 april 2007 @ 14.54 uur

 92. @ Rafstall
  Mijn beleving laat ik zeker niet leiden door angst voor de war off terror die de verknipte Bush propagandeert en waar JPB idolaat van is.
  (Nederland zit toch geen veranderingen af te ‘dwingen’ zoals ze nu bezig zijn.)
  Uit persoonlijke ervaring weet ik wat het is om, niet alleen zelf maar ook mijn kinderen, vervolgd te worden, mishandeld en geen beroep te kunnen doen op de rechterlijke macht die zelf corrupt is en uiteindelijk net op tijd hals over kop te vluchten.
  De Afghaanse bevolking heeft een lange geschiedenis van onderdrukking met de krijgsheren, Britten, de Russen, Taliban …en nu Amerika en consoorten.
  Ik zit ergens met dubbele gevoelens over deze kwestie.
  Van de ene kant begrijp ik het standpunt van de SP. Van de andere kant vind ik het niet juist omdat bij terugtrekking nu meteen gestopt wordt met de hulp voor de gewone burgers die telkens de dupe zijn geweest en nog. Daarom heeft voor mij de voorkeur om aan de bevolking te laten weten : we gaan dan en dan weg maar tot die tijd helpen we jullie nog.
  Dit kont niet uit een soort mede- slachtoffer-gevoel of zo iets.
  Het is juist zo dat mensen die onderdrukt worden, vluchtelingen …alleen al door het feit geholpen te worden met bepaalde zaken daaruit kracht en moed halen om zelf verder te gaan, in opstand te komen…

  Reactie door Lieve — woensdag 25 april 2007 @ 15.31 uur

 93. Ik haat ruzies op de persoon gespeeld en achterdocht… ook altijd over de vermeende aliassen.
  Als je alleen reageert op inhoud doet het er niet eens toe welke naam eronder staat, ik word hier niet echt vrolijk van. Al ben ik het niet altijd maar wel vaak met Olav eens ik vind dat hij op een goede manier discussieert. En ja allen ook ik worden toch ook door onze eigen voorkeuren en ondeugden zo nu en dan bepaald.
  Pool die de auto verheerlijkt omdat dat zijn ‘passie’ is naar ik begrijp als ik het lees en de ander die zijn recht op roken opeist.

  We willen met elkaar vanalles maar hebben soms ook moeite onze persoonlijke behoeften en die van de ander daar in te passen. Niets menselijks is ons vreemd denk ik dan maar.
  We worden immers allen door meer bepaald dan het objectief-rationele ook al is de reactie rationeel. Ook ik vind soms het heleluha-gehalte m.b.t. de SP te groot bijna klef en ja moet ik dat dan schrijven ik weet het niet.Irriteren zaken soms. Ja soms wel en dan zet ik de cpmputer maar uit.
  En Gloria “ik vind” is altijd een eigen mening. Het eigene van de mening is nl. dat het jouw mening is dat JIJ het vindt en dus evenzeer iets over jezelf zegt als over de ander. Iets anders is indien je zegt JIJ BENT……dat is spelen op de persoon, daar kan niemand zich tegen verdedigen en is dus laakbaar.

  Reactie door Henny — woensdag 25 april 2007 @ 17.19 uur

 94. @85. Olav Meijer
  Olav, het sop is de kool niet waard: waarin ik ReneR gelijk gaf was één enkele zinsnede uit z’n verhaal, waarin hij zei dat het wat pedant (woorden van gelijke strekking) was van iemand (jij in dit geval) om te waken voor een zindelijke discussie. Zoiets had ik ook nog nooit van iemand op een forum gelezen – maar hou me ten goede, ik zie niet zoveel forums, ongeveer nul, eh, één dus (afgezien van een paar technische).
  Dan moet ik ook wel met een voorbeeld komen, en dan komt er soms een wellicht wat aangezette allusie uit – manière de dire – niks kwaads in de bedoeling.
  ‘h Heb geen belang.

  Reactie door jk — woensdag 25 april 2007 @ 18.48 uur

 95. @ 92 Lieve

  Mischien is dit een optie,.. dat we onze wapens inruilen voor een spade en een hark.
  Je heb zo een groot stuk grond bewerkt met al die militairen die daar zijn.

  Reactie door Pool — woensdag 25 april 2007 @ 18.54 uur

 96. Ik denk dat er bij het verlengen van de missie, niet aleen gekeken moet worden naar het nut van onze militairen aldaar, maar ook naar het effect van deze missie op de militairen en ook op het thuisfront. Ik ben de vrouw van een militair. En militair die zich graag wil inzetten voor wederopbouw. Het is echter zo dat er binnen de huidige afghanistan missie nog weinig ruimte is voor wederopbouw. Ofwel heteegn dat de mannen willen en waar zij voor werken kan eigenlijk nog niet worden uitgevoerd.
  Het is wel van belang dat het Nederlandse werk niet voor niets is geweest. Er moet dus zeker een vervolg komen. Laat Nederland zich echter hard maken voor vervanging in plaats van verlenging. Er zijn meer NAVO landen!!!!
  Denk bij de overweging ook eens aan het thuisfront, wat dagelijks in angst zit om hun mannen, vrouwen, kinderen en ouders. Voor hen is het echt genoeg!!!

  Reactie door Marije — maandag 2 juli 2007 @ 11.27 uur