Michael Moore op zijn best

De films van Michael Moore leiden steevast tot relletjes, zo ook naar aanleiding van zijn nieuwste documentaire, Sicko. Sicko ging dit weekend in première op het filmfestival van Cannes. Met de film wil Moore het falen van de Amerikaanse gezondheidszorg aan de kaak stellen.

In het laatste kwartier van de film reist Moore met een aantal reddingswerkers van 9/11 naar Guantanamo Bay, Cuba, waar de Al-Qaeda-gevangenen volgens Moore betere medische zorg krijgen dan de gemiddelde Amerikaanse burger. De reddingswerkers hebben in Amerika nooit hulp gekregen. Moore en de reddingswerkers werden niet toegelaten tot Guantanamo Bay en uiteindelijk belandden ze in het ziekenhuis van Havana. De Amerikaanse regering is woedend omdat Moore het embargo van de Verenigde Staten tegen Cuba aan zijn laars zou hebben gelapt.

De gezondheidszorg in Amerika is op een verkeerd fundament gebouwd, stelt Moore in zijn film. ,,Verzekeringsbedrijven wijzen om de vreemdste redenen volkomen legitieme medische claims af”, legt hij uit. In Sicko passeren talloze voorbeelden de revue, onder meer van een meisje van 22 dat geen behandeling tegen kanker kan krijgen omdat twintigers volgens de statistieken van haar verzekeraar helemaal geen kanker hebben.

,,De bedrijven zijn bij wet verplicht zoveel mogelijk winst te maken. De enige manier om dat te doen, is door klanten zoveel mogelijk zorg te ontzeggen.” De filmer toont in Sicko ook hoe het ook kan, onder meer door de Canadese, Franse en Britse gezondheidszorg te laten zien. (NRC)

De film gaat 29 juni in Amerika in première. Meer op de website van Michael Moore.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 20 mei 2007 :: 16.57 uur

82 Comments

82 reacties

 1. Een uitstekende review van de film op:

  http://www.salon.com/ent/movies/review/2007/05/20/cannes_4/

  Het aardige aan de film is (volgens die review), dat hij zich niet alleen beperkt tot de gevolgen van commercialisering van de gezondheidszorg, maar dat breder trekt naar de hele maatschappij.

  Het zou mooi zijn als de SP iets zou doen met deze film. Vertonen in lokale afdelingen? Bioscoopkaartjes subsidiëren? Eén van onze belangrijkste taken als socialisten is mensen helpen zich te ontwikkelen. Goede documentaires zijn in mijn ervaring een heel goed middel om dat te doen.

  Reactie door julian (SP Leiden) — zondag 20 mei 2007 @ 17.01 uur

 2. Leek het toch net alsof de hele SP buiten
  westen, althans in het midden van het land,
  was. Na rond half 4 lijken de verbindingen
  weer hersteld te zijn en mogelijk was ik niet
  de enige die dat opviel.
  Verdient het misschien aanbeveling een derge-
  lijke film eens in de Tweede Kamer zelf, en
  masse, te zien en daarna een forum op te zet-
  ten? We willen hier vast niet nog meer totaal
  absurde Amerikaanse voorbeelden van wanbeleid
  waarbij de burgers hier te weinig kunnen
  ageren. De absurditeiten stapelen zich in rap
  tempo op, haast je rep je want er wordt nog
  veel te weinig geroepen om rampspoed tegen te
  gaan! Er kunnen doldwaze dingen gebeuren als
  álle kiezers flink boos worden en de Zorgwet
  2006 niet herroepen wordt en met terugwerken-
  de kracht onterechte maatregelen worden ge-
  repareerd. Wát gaat het worden? Repareren of
  kreperen?

  Reactie door Madelief — zondag 20 mei 2007 @ 17.09 uur

 3. Hosanna voor onze nieuwe zorgstelsel! Nog Michael Moore erbij betrekken?

  Reactie door walking bull — zondag 20 mei 2007 @ 18.22 uur

 4. Ik probeer me zijn eerste film Roger & me voor de geest te halen.
  Die ging over de sluiting van een fabriek bij General Motors in het eind van de tachtiger jaren. In zijn geboorteplaats.
  Quasi-naïve strategie. Schitterend!
  Op dit eigenste moment heb ik tegelijkertijd last van amnesia en een deja vu. Ik heb dit alles al eerder vergeten.

  Reactie door Alex — zondag 20 mei 2007 @ 19.10 uur

 5. ik ben het eigenlijk reuze zat. al weer een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet, maar we wisten het allemaal toch al, we zijn toch niet gek.
  en dan hoor ik wim kan “en wat doet de regering…..geen reet”.
  blijkbaar zijn er andere belangen die zwaarder wegen.

  Reactie door marga — zondag 20 mei 2007 @ 19.31 uur

 6. Deze film moet inderdaad aan zoveel mogelijk mensen getoond worden misschien worden ze dan wakker.Zodat ze niet meer als makke schapen op de verkeerde partij stemmen b.v cda pvda en vvd

  Reactie door wem — zondag 20 mei 2007 @ 19.40 uur

 7. 2. Madelief inderdaad zo was het, geveld door het eindeloze wachten op het einde der tijden van een door zich bestuurders noemende ingestelde 100 dagen vastentijd.
  Na de 30% opslag voor nog meer nietsdoen raakt eenieder in dit land een beetje van streek. Worden we eiggenlijk nog wel geregeerd of hebben ze daar zolangzamerhand meer vakantie dan werkdagen. Misschien zijn ze bezig met een reintegratiecursus. Ze hebben al zolang niet meer met het gewone volk omgegaan of er aandacht aan besteed dat ze niet eens meer wisten dat ze nog bestonden, laat staan war ze woonden. De examinatoren Knevel en Brink zullen de spiekbriefjes wel over het hoofd zien. Die zullen zoals altijd wel tezeer van zichzelf vervuld zijn.En dan komen ze natuurlijk met dat wat wij allang wisten om vervolgens te vertellen dat de globalisering hen niet in staat stelt daar iets aan te kunnen doen.Het kloofje zal vervolgens zich voordoen als minimaal een ravijn.

  Ik heb de films van Roger Moore in januari nog gezien. Vooral die van de wapenhandel en die van het bedrijfsleven (NIKE e.a.) m.b.t. kinderarbeid, uitbuiting etc en het ontslaan van hele dorpen mensen door het verplaatsen ondanks forse winsten naar derdewereldlanden. Bij een fabriek zei de directeur/medewerker die hem weg wilde hebben dat hij maar buiten moest wachten. Toen belde hij snel de politie. Maar de directeur en de politie hadden het nakijken. Er stond duidelijk op de tape dat de directeur hem toestemming had gegeven buiten (op hun terrein) te wachten. Mooi hoe dat werkt, brengt veel aan het licht vanuit de praktijk.Die van Nike dacht hem wel aan te kunnen mooi niet zo’n (informele) bijter hapt door als hij eenmaal beet heeft en laat niet los. Jammer dat we films niet kunnen ‘ruiken’.

  Reactie door Henny — zondag 20 mei 2007 @ 19.45 uur

 8. Roger Moore leuk he. Michael Moore natuurlijk.
  Vakantie maakt je hoofd leeg maar ZOOOOO LEEG hoeft nu ook weer niet.

  Reactie door Henny — zondag 20 mei 2007 @ 19.47 uur

 9. Het schoot me ineens door het hoofd. Als het kabinet nu eens 100 dagen op de achtergrond treed om te kijken of ze eigenlijk wel nodig zijn? Hebben ze straks een ijzersterk argument om de overheid verder af te bouwen en over te hevelen naar het bedrijfsleven.
  Ik hoor dat we binnenkort rijbewijzen en paspoorten ook bij het postkantoor kunnen afhandelen.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 20 mei 2007 @ 20.35 uur

 10. Waar ik wel vragen bij zet is dat deze voorvechters van een nationaal gezondheidsysteem in de USA zoals de Clintons daar mbt aandelen goed vertegenwoordigd zijn. Vraag me dan weer wel af welke meester zij hier dienen.

  National Health Care in de USA is een prima idee, maar dan wel zonder marktwerking.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 20 mei 2007 @ 20.43 uur

 11. Ook over Sicko http://dearkitty.blogsome.com/2007/05/20/michael-moores-new-film-sicko-shown-in-cannes/

  Reactie door dearkitty — zondag 20 mei 2007 @ 20.59 uur

 12. @10/11 Rob de Kuster

  Heb jij ze gemist? Ik niet! Buiten het feit dat alles weer stiekem duurder wordt en er al jaren geen ‘opslagje’ voor mij inzit!
  Je vraagt je af of ‘kabinet zijn’ niet beter een bijbaan kan worden en dit gewoon tegen het politicus-inkomen. 100 dagen op stap! Een blamage!!
  Rob, wel tof trouwens dat Michael Moore het embargo van de VS tegen Cuba aan zijn laars heeft gelapt.
  Hopelijk heeft hij nog een dikke sigaar gerookt met Fidel.

  Reactie door Gloria — zondag 20 mei 2007 @ 21.14 uur

 13. Wat de gezondheidszorg in de VS kan dat kunnen nederlandse energie bedrijven ook.
  Consumenten en bedrijven hebben honderden miljoenen euro’s te veel betaald aan de energiebedrijven. De Nederlandse Mededingingsautoriteit erkent dit, maar de energiebedrijven mogen het geld houden.
  Dat betekend eigenlijk dat de dief betrapt is,doch dat de overheid via de NMa zegt,je mag het gestolen geld houden.
  Het is schandalig en het ondermijnd het vertrouwen in de overheid nog meer,wanneer de gemeentelijke en provinciale overheden als alleen-aandeelhouders en verantwoordelijken, de bevolking zo bedriegen.Kennelijk betalen wij nog niet genoeg eco-tax,milieuheffingen en BTW over de energie,welke weinig kost.
  Ik dacht dat er geen energie-kartels zouden mogen fungeren,volgens Neely Smit-Kroes/E.U.!Nu blijkt weer dat de marktwerking voor deze categorie semi overheidsbedrijven niet opgaat.Ik hoop dat de SP een onafhankelijk onderzoek door de Rekenkamer voorsteld.CDA, welke waarden hebben je normen nog? PvdA is dit sociaal beleid?

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 21 mei 2007 @ 0.11 uur

 14. Wat een relaxte gast die Moore. Voor niemand bang, de waarheid even een stevige impuls geven en ook nog even de regering in Amerika onderuit proberen te krijgen! Respect! Die mensen hebben de wereld (met name Busch uhm… ik bedoel Amerika) nodig om even hard na te denken over de huidige situatie. Dat Amerika het Koyote verdrag niet ondertekent heeft slaat ook weer Busch uhm… ik bedoel alles.

  Laten wij er ook even bij stilstaan en actie voeren op de punten waar het NU nodig is. Tuurlijk moet de Regering eerst openheid van zaken geven over Irak. Laten we ook niet vergeten dat er achterdeuronderhandelingen worden verricht over de nieuwe Europese grondwet. NU actie. Straks is het weer te laat. De actie Irak van de SP roep op straat vaak de reactie op; “Waarom komen jullie er nu pas mee? Ik teken wel voor openheid van zaken. Kom toch eerder met zo een geweldige acties. Niet als het al te laat is.

  Als we Moore nu even als voorbeeld nemen. Neem een muziekclip op en laat de ellende zien in Irak. Dat is toch shockerende televisie met een grote reikwijdte!? Net zoals Moore het aanpakt. Complimenten voor die mensen die zo iets op touw weten te zetten. Houd het onderwerp in leven, laat je niet kisten SP. Wanneer valt Bakellende 4?

  Reactie door Mark — maandag 21 mei 2007 @ 0.15 uur

 15. Canada, Frankrijk???
  Lang leve Nederland!!

  Reactie door Dirk — maandag 21 mei 2007 @ 0.22 uur

 16. http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M5&s=M11&ss=T27&l=NL

  Eerst het boek Worden Wij Wakker van Marcel Messing lezen dat maar je werled beeld wel even anders!

  Groet,

  Willem

  Reactie door Willem — maandag 21 mei 2007 @ 0.23 uur

 17. @18 Willem: ik zie op die link helemaal geen boek. Waar staat dat boek dan?

  Reactie door Hans Langbroek — maandag 21 mei 2007 @ 1.19 uur

 18. @ Maan,

  Maar je statement is correct. Energiebedrijven maar ook Semi- overheidsorganisaties hebben TE veel geld ontvangen. Bij de Waterleiding Maatschappij (waar ik één jaar gewerkt heb) was het voordat ik er wegging een hot issue. De kuubprijs van 1m2 water is daarentegen verlaagd met 10 cent de kuub. Lonen zijn omlaag geschroefd. Nieuwe krachten krijgen daar nu minder betaald dan de oudere zittende krachten. Omdat er geld moet worden ingeleverd. Nu de rest van het land nog. Geprivatiseerde energiebedrijven zoals Essent Nuon en de rest van de geprivatiseerde onzin nog. Semi-overheidsorganisaties doen er wel iets aan. Geprivatiseerde organisaties ? Ik betwijfel het sterk! We verliezen zo toch controle. We worden toch nog meer bedrogen. De aandeelhouders van het waterschapsbedrijf hebben hun stem verheft. De gasten met top inkomens (bij geprivatiseerde energiebedrijven) zullen stilzwijgen.

  Reactie door Mark — maandag 21 mei 2007 @ 1.35 uur

 19. @12.Gloria
  Nee, ik mis ze niet. Maar dat is geen reden om maar meteen een democratie af te schaffen.
  Ik weet het, zo als het er nu voor staat schaam ik me om uberhaupt het woord democratie uit te spreken. Maar ik herinner me nog wel wat het betekent, al ben ik het met u eens dat het ver te zoeken is.
  Ik heb een groter probleem met wat er voor in de plaats komt. En dat is geen goed vooruitzicht.

  Ik kijk momenteel naar het midden-oosten en de situatie in Rusland, het lijkt er op dat waar ik al maanden voor waarschuw zich nu in een rap tempo ontwikkeld. Ik hoor vage berichten uit Rusland die vooralsnog ontkent worden.

  “According to the Ministry, it received numerous phone calls from local residents about alleged explosions at nuclear plants in Volgodonsk, Belorechensk and some other cities in the region.”

  Bron; Russia Today.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 21 mei 2007 @ 2.29 uur

 20. Als bovenstaande waar is, dan blijkt wel dat meer macht voor de verzekeraars niet vanzelfsprekend leidt tot een betere gezondheidszorg. Ik vind het wel weer positief dat Moore zijn kritiek vrijelijk kan uiten. Ik zag trouwens laatst op de TV een programma waarin werd verteld, dat Nederlandse verpleegkundigen niet kunnen rekenen. Daardoor zouden patiënten onnodig overlijden door een verkeerde dosering van medicijnen. Wel raar dat dat nu pas naar voren komt. Als bovenstaande waar is, kan aan de Nederlandse gezondheidszorg dus ook nog wel wat verbeterd worden. Al zal dit eerder bereikt worden met weinig dan met veel management wat alleen maar meer bureaucratie in de hand werkt.

  Reactie door reint — maandag 21 mei 2007 @ 7.01 uur

 21. Goeden morgen Vrienden SP.

  Direct zijn de Amerikaanse reactionairen in stelling gekomen wanneer Michael Moore zijn niet misverstane opvattingen te berde brengt.
  Zij zullen alles uit de kast halen om die film in de VS te verbieden, en dat zijn niet alleen de conservatieven van Bush, ook de democraten zingen hun woordje mee.
  En in hun kielzog zullen we hier in Nederland kunnen horen en zien wat er allemaal fout is in die film van M. Moore, en hoe vreselijk goed het zorgsysteem in Nerderland is.
  Van CDA huize wordt niet niet nagelaten om de marktwerking te bagatelliseren, en de desastreuse werking er van onder de tafel te schuiven.
  Hier is verschillende keren vastgesteld wat een catastrofale dat ten gevolge heeft.
  Waarom honderd dagen geen regering om de mening van het volk te weten te komen?
  Het staat na de eerste dag al vast, maar ook NA die 100 dagen luistert men ook niet!

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 21 mei 2007 @ 9.25 uur

 22. Dat was toch allang bekent? Goed dat Michael Moore hier kritisch over is !! Laatst een intervieuw gezien met de oprichter van cliniclowns. Hij had hier ook dezelfde kritiek op. Hij adviseerde ook om het zorgstelsel in NL te laten zoals het was. Mjah te laat :(

  Reactie door Lisette — maandag 21 mei 2007 @ 9.30 uur

 23. willem, voor jou wellicht interessant:isbn 978-1-4243-3863-4, nog niet in ned. verkrijgbaar- nwste boek william tiller.psychoenergetic science, a second copernican-scale revolution.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M35&l=NL
  hier staat het boek wat hans langbroek zocht.

  Reactie door qui d'amor nel suo linguaggio — maandag 21 mei 2007 @ 10.16 uur

 24. uit journaal:

  Twee Nederlandse militairen zijn uit Afghanistan naar huis gestuurd omdat ze op wacht in slaap waren gevallen. Het incident gebeurde in maart in Kamp Holland in Tarin Kowt in Uruzgan.

  variantje op wij worden wakker: het meest pacifistische initiatief om missie afghanistan van ‘onderop’ te ‘torpederen’; gewoon alle soldaten daar: in slaap vallen!!

  ‘doornroo(s)je’

  Reactie door qui d'amor nel suo linguaggio — maandag 21 mei 2007 @ 10.23 uur

 25. als je de 1e en de 2e kamer nou eens de ogen open gingen doen hoe de jeugdzorg mensen zo geestelijk mishandelen als dat ze in het echt doen dan zou de jeugdzorg nu hopenlijk eens achter de tralies komen waar ze horen. en kinderen niet zonder een geldige reden kinderen bij hun ouders weghalen zonder reden, maar een echte reden hebben ze niet dus liegen en bedriegen ze de rechter terwijl de rechtbank niet eens naar de 2e kant van een verhaal luisterd mensen wordt toch eens wakker en zet die criminelen in de cel jeugdzorg moet achter de tralies!!!!!!!1

  groetjes Patricia

  Reactie door Heijnen — maandag 21 mei 2007 @ 10.52 uur

 26. Geef mij maar liever alex Jones.
  Die gaat wat dieper in op de materie.
  Michael Moore draait er een beetje om heen.
  Ik zat en keer naar Farhenheit te kijken en hij vertelt wel leuk,hoe Bush aan zijn rijkdommen komt.
  Maar het is lang niet alles wat verteld had moeten worden.
  De vraag of de films dan in de bioscoop komen is dan nee.
  Democratie is toch vrije meningsuitingen.
  Waar monopolie wel niet goed voor is.
  Met films kunnen ze de geschiedenis schrijven op hun manier.
  Vandaar ook dat wij altijd hollywoodfilms te zien krijgen.

  Reactie door sander — maandag 21 mei 2007 @ 11.20 uur

 27. De gezondheidszorg in Amerika is op een verkeerd fundament gebouwd.
  Verzekeringsbedrijven wijzen om de vreemdste redenen volkomen medische legitieme claims af.

  Dat is hier in Nederland toch tegenwoordig precies hetzelfde?

  Wel dokken en innen, liefst dubbel, maar zorg hó maar!
  Winst maken is tegenwoordig het énige wat nog telt.

  Reactie door Anja — maandag 21 mei 2007 @ 13.52 uur

 28. Ik hoop dat die film ook gauw in de nederlandse bioscopen gaat draaien!

  Reactie door Marjolein — maandag 21 mei 2007 @ 16.17 uur

 29. Michael Moore schrijft dus:
  “Rest assured of one thing: no laws were broken. All I’ve done is violate the modern-day rule of journalism that says, “ask no questions of those in power or your luncheon privileges will be revoked.”"
  En: “Secretary Paulson may try to claim that the content of the movie was obtained through a violation of the trade embargo that our country has against Cuba and the travel laws that prohibit average citizens of our free country from traveling to Cuba. (The law does not prohibit anyone from exercising their first amendment right of a free press and documentaries are protected works of journalism.).”

  Met andere woorden: het gaat weer om een in wilde paniek om zich heen slaande regering, die ten koste van alles de openbaarmaking van de pijnlijke waarheid tracht te voorkómen.

  @ Mark (14):

  In de Parlementaire Nieuwsbrief van vandaag staat:
  “Na het Verantwoordingsdebat spreekt de Kamer woensdag in een spoedzitting over de Europese grondwet, die het kabinet grotendeels volgens de oorspronkelijke opzet zou willen invoeren. Dit tot woede van de tegenstanders, zoals de SP.”
  Het gaat OVERMORGEN dus al spannen!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 21 mei 2007 @ 18.33 uur

 30. De regering Bush probeert uit alle macht de film uit de bioscopen te houden.
  Ayaan zou in opstand moeten komen, op haar achterste benen gaan staan en uit volle borst de democratie moeten verdedigen.
  Ze is toch zo voor de vrijheid van meningsuiting en vooral samengevat als niet politicus in een creatieve informatieve film!!!!!
  Eens kijken of ze nu ook zo graag op de voorgrond treedt en vecht voor ‘onze’ democratische waarden.

  Reactie door Henny — maandag 21 mei 2007 @ 18.43 uur

 31. @ Jesus ja Olaf, je hebt gelijk. Hoe nu verder Jan?

  Reactie door Mark — maandag 21 mei 2007 @ 19.34 uur

 32. @30
  Vergeet het maar Henny. Deze vrouw was alleen maar carrierebelust. Zij gaat over lijken.

  Reactie door Gloria — maandag 21 mei 2007 @ 20.22 uur

 33. Mocht de film van Michael Moore Sicko toch verboden worden, kan hij altijd nog als alternatief een film over dezelfde toestanden hier in Nederland maken, er schijnt hier bijna geen verschil in te zitten met Amerika of Nederland.

  Reactie door Pool — maandag 21 mei 2007 @ 22.19 uur

 34. Henny Gloria .. je hebt gelijk .. en Ayaan is niet de enige! Zie hoe vvdcdapvda figuren belangrijke posities in internationale organisaties bekleden. Ayaan in een PNAC gezinde denktank, Wijffels in de wereldbank, De Hoop Scheffer hoofd van NAVO, Melkert in de wereldbank, Balkenende premier van NL die een illegale oorlog steunt tegen de wil van het volk in, deed/doet Kok niet iets hoogs in het IMF, het voltallige kabinet Balkenende VIER wat voornamelijk uit persoonlijke bekenden van Balkenende bestaat!, die rare Wolfowitz met gaten in zijn sokken van de wereldbank benoemd door Bush met zijn domme corrupte voortrekkerij .. het is een stelletje humanoids verblind door getallen en misplaatst geloof en het wordt hoog tijd dat ze inbinden of verdwijnen!

  Reactie door Koen — maandag 21 mei 2007 @ 22.41 uur

 35. Zojuist keek ik naar Knevel en van de Brink op Nederland 1. Alle ministers zaten gezellig bij elkaar en waren op de buis. De selectieve dialoog die de regering op de buis heeft laten brengen door voornamelijk een poging te doen om de burger het idee te geven dat er naar hun geluisterd word. Veel mensen zullen jammer genoeg dat idee ook krijgen.

  De kenner van de politiek weet dat de hot issues goed gesloten in de achterkamertjes blijven. a.s. Woensdag is er een spoeddebat over de Europese grondwet. Het CDA wil nog meer mensen naar Irak. Daar zwijgen de heren over ja. Ze hebben het wel over het goed verdelen van het overheidsgeld maar bespreken totaal niet over de grootste uitgaven van ons geld. Oorlog.

  Praten over het afschaffen van bureaucratie. Opzich niks mis mee. Er wordt nauwelijks gesproken over de oorzaak daarvan. Juist; privatisering.

  Begrijpt iemand waarom zo een programma word uitgezonden op Nederland 1? Ik totaal niet. Manipulerende propaganda dat is wat ik zojuist gezien heb.
  Moore doet er goed aan om de achterdeuren open te gooien en flink de waarheid even te laten zien. Wie wil dat in Nederland doen? Ik doe mee als de cameraploeg gevonden is.

  Reactie door Mark — dinsdag 22 mei 2007 @ 0.25 uur

 36. Eem mooie publiciteitsstunt vnavond bij Knevel en van de Brink.
  Veel gesprekken met de gewone man, en zoveel nieuwe ideen gehoord.
  Waar zijn de leden van dit kabinet de afgelopen jaren geweest?
  Ik vond het eerlijk gezegd allemaal heel wereldvreemd overkomen.
  Net alsof dit kabinet voor het eerst hoort over problemen die al jaren spelen.
  Jammer dat een grote groep mensen dit theater niet doorziet.
  Deze mensen geloven helaas nog steeds dat er wordt geluisterd en dat er serieus iets gaat verbeteren doordat er zo goed is geluisterd.
  Niet voor niets werd er met geen woord gerept over echte concrete maatregelen.
  Straks komt het bekende verhaal weer, we hebben geluisterd, maar we doen het toch op onze manier, en als u het niet begrijpt wil ik het nog wel een keer uitleggen.
  Ben benieuwd hoe het er morgen aan toe gaat in de Tweede Kamer.
  Tijd om wat pijlen af te schieten SP!

  Reactie door kitje — dinsdag 22 mei 2007 @ 0.50 uur

 37. @29/36.Olav Meijer/kitje
  Tijd voor de SP om hier een vergrootglas op te zetten zodat deze gang van zaken tot in detail voor de burger zichtbaar en inzichtelijk wordt gemaakt.

  Bedankt voor de info, Olav, ik zal het debat woensdag in ieder geval tot op de letter volgen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 22 mei 2007 @ 1.33 uur

 38. @34 Koen

  Geheel met je eens! Weg met die vriendjespolitiek!! Een paar heren regeren de wereld en spelen elkaar de balletjes toe.
  En luister nu weer naar het journaal: ja hoor! Worden we al niet belazerd met die energieprijzen door de marktjongens en overheid, hebben ze bedacht dat er strafgeld moet worden betaald als er bovengemiddeld verbruikt wordt.
  Moet je NAGAAN, ik verbruik ondergemiddeld en moet steeds MEER betalen! Heb nog NOOIT zoveel in mijn leven betaald als NU. Al jaren betalen we STRAFGELD.
  Waarom dan geen beloongeld bij ondergemiddeld verbruik???

  Ik wil naar Chavez!!! Fidel ook goed!!!
  WEG VAN HET NEOLIBERALISTISCHE OVERHEIDSBELEID EN DIE HELE MARKTKLIEK.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 mei 2007 @ 2.21 uur

 39. @35 Mark

  Nederland 1. EO/CDA/CU… een pot nat!
  Nederland 2. NOVA/VARA/PVDA… een pot nat!
  Er is niets LINKS meer!! De rode zielen hebben zich verkocht aan de geldgod.
  We hebben alleen nog SP! Maar geen SP-TV!!
  Mark, het kan mij niet schelen of Jan Mulder rijk is en in een dikke villa woont… hij deed tenminste zijn mond open! Beter: hij schreeuwde het soms van de daken!

  En nu schreeuw ik het van de daken:
  JAN MULDER KOM TERUG!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 mei 2007 @ 2.46 uur

 40. Het feit alleen al dat de Amerikaanse regering wil proberen te verbieden dat Sicko in Amerikaanse bioscopen wordt vertoond werkt publiciteitsverhogend. Michael Moore kan zch eigenlijk geen betere recensie wensen dan deze waarin de Amerikaanse regering zijn film ‘verboden’ liefst verboden zou hebben. Geplaatst op een soort index, zoals dat vroeger gebeurde door de Kerk en tegenwoordig ook nog steeds gebruikelijk is in landen waar niet in vrije verkiezingen gekozen regimes met harde hand proberen hun machtspositie te versterken.

  Niet helemaal uit te sluiten is dat Michael Moore bewust een provocatie uitlukte door het in de film tonen van de reis die hij maakte van Cuba naar de VS, wetend als geen ander hoe de regering Bush zou reageren op dit overtreden van een embargo. In dat geval is Moore er uitstekend in geslaagd om in korte tijd, nog voor zijn film echt in premiere gaat, een golf van internationale publiciteit te genereren.

  Desalniettemin kan deze film wel eens een heel geslaagde poging worden om, in Amerika zelf en eventueel (deels afhankelijk van de vraag of de film ook hier te zien zal zijn) ook hier binnen Europa, een pubiek debat te ontketenen over de vraag of verzekeraars wel de juiste partij zijn om een voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg te leveren. Een debat dat uiteindelijk ook zal gaan over meer fundamentele vragen. Zoals over de vraag hoe “toegankelijk” onze gezondsheidszorg moet zijn. En wie dat bepaalt, de arts of ook de verzekeraar?

  Reactie door David Tompot — dinsdag 22 mei 2007 @ 4.05 uur

 41. 39. Gloria ik denk toch echt dat je dan eerst een flink honorarium zult moeten neerleggen. Ik ben zo afgeknapt op die man.
  Uiteindelijk maakt geld vaak kapot wat je lief is blijkbaar.

  Reactie door Henny — dinsdag 22 mei 2007 @ 9.19 uur

 42. Dat men de film van Michael Moore wil verbieden in de USA, dat is de beste reclame die hij kan wensen.

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 22 mei 2007 @ 11.01 uur

 43. @38
  k wil naar Chavez!!! Fidel ook goed!!!
  WEG VAN HET NEOLIBERALISTISCHE OVERHEIDSBELEID EN DIE HELE MARKTKLIEK.
  ……….
  Maar daar zit jij met je grote bek ook zo achter de tralies daar is geen log wat je maar kan schrijven wat je wil.
  Je mag best dromen,maar dromen over Fidel Castro zijn bedrog.
  In dat land zitten de meeste schrijvers vast
  met een kritische blik.
  Maar goed jij droomt wel meer van goede prinsen die niet bestaan.
  Maar blijf toch wel wat realistisch.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 22 mei 2007 @ 11.12 uur

 44. @ Gloria

  Citaat; “Nederland 1. EO/CDA/CU… een pot nat! Nederland 2. NOVA/VARA/PVDA… een pot nat!”.

  Dit ben ik volledig met je eens Gloria. Laten wij proberen om geen modder te gooien. De SP heeft het immers WEL te druk met werken en luisteren naar de inwoners van dit land. CDA CU en PVDA gaan 100 dagen de straat op om te luisteren naar het volk. De SP luistert van begin af aan al naar het volk. Hoe kan je gaan luisteren en kijken welke beleidsregels er moeten komen als het regeerakkoord al is vastgelegd!!??
  Het theater is manipulerend van gisteravond en uiterst selectief.
  Goed er komt een spoeddebat voor de Europese grondwet (a.s. woensdag 22 mei). Dat bewijst maar weer eens dat er wel degelijk gewerkt is in de 100 dagen tijd, alleen in de achterkamertjes!
  De SP heeft 2 opties; 1 Stem tegen 2 Stem voor, nu zeker.

  Op de dag van de Arbeid 1 mei was ik aanwezig bij een politiek café van de SP met de burgemeester van Maastricht Leers. Hij is sympathisant van de SP omdat hij de SP als meest actieve politieke partij ziet (volgens zijn eigen woorden).
  Leers vertelde in zijn betoog: “De SP komt moeilijk van het imago; stem tegen, af. Laat eens duidelijker zien waar jullie voor zijn. Dan is een plaats in de gemeente raad mogelijk haalbaar voor jullie”. (Wat wil ik daar nu mee zeggen???J)
  Laten we tegenstemmen op een nieuwe manier. Laten we het CDA CU en PVDA pakken met hun eigen woorden .
  WEL acties om te vragen aan de burgers WAAROM zij tegen de Europese grondwet hebben gestemd. De bron van de tegenstem die moeten we net in beeld zien te krijgen. Deze argumenten moeten we verzamelen en aanbieden aan de eerste of tweede kamer. Dan zullen we zien hoe goed dit kabinet kan LUISTEREN.
  Als er dan niet geluisterd word of geen eerlijk antwoord word gegeven. Dan moeten we net dat op tv laten uitzenden. Of we maken met de hele SP een film van deze achterbakse propagenda. Laten we dan wel even van te voren Dhr Moore bellen.

  Ik heb een uitnodiging gekregen van de universiteit in Maastricht. Onze minister van buitenlandse zaken is aanwezig op de Boulionstraat 3 in het centrum van Maastricht. Daar ligt de feestzaal van de universiteit en houden zij een Debat over Europa.
  Help de SP en kom naar Maastricht op donderdag 31 mei om 16.00 uur 2007, boulionstraat 3
  ( universiteit, feestzaal) . Dan vragen we onze minister Verhagen van buitenlandse veel moeilijke dingen te beantwoorden.

  Reactie door Mark — dinsdag 22 mei 2007 @ 11.24 uur

 45. i just hope that michael moore
  makes more !

  Reactie door qui d'amor nel suo linguaggio — dinsdag 22 mei 2007 @ 12.27 uur

 46. Kitje, ik vond het beschamend om te zien hoe weinig deze ministers weten van de realiteit. De leemtes in kennis zijn gigantisch als je het mij vraagt. Hoe kun je een land besturen als je fragmenten van situaties kent in plaats van het hele plaatje? En ons land is 1 jaar niet bestuurd straks en in dat jaar hebben al die ministers wel loon gehad en dat voor iets waar zij zich al lang voor hadden moeten inzetten, namelijk kennis/situaties/het land kennen. Zouden al die haviksneuzen een voorteken zijn? Een voorteken van hoe het echt niet moet? De Bilderberg-groep en hoogopgeleiden versus slaven/arbeiders?

  Reactie door cynthia — dinsdag 22 mei 2007 @ 12.41 uur

 47. Laten we echt massaal opstaan, opstaan tegen het neo-liberalisme. Opstaan tegen uitbuiting en de te grote verschillen in welvaart daardoor. Steun acties in je eigen stad of organiseer ze zelf en als het even kan, ga mee naar Rostock op 2 juni. Je kunt je opgeven op de site van het nederlands sociaal forum. Ik denk echt dat we nu door moeten pakken. Op 20 mei werd het mij duidelijk dat het kan maar dan moet de bereidheid om op te staan flink groeien. Kijk ook naar wat je zelf kunt doen.

  Reactie door cynthia — dinsdag 22 mei 2007 @ 12.48 uur

 48. http://www.youtube.com/watch?v=zLztxjz4cWk

  Wake up!! Vrijheid van meningsuiting!!!!…but what about bewegingsvrijheid????

  Europese Commissie publiceert resultaten RFID consultatie en vervolgstappen (22-03-2007)
  Deze week heeft de Europese Commissie de resultaten van de in 2006 gehouden EU consultatie over RFID gepubliceerd. Belangrijkste vervolgstappen voor de Commissie zijn: harmoniseren van radio-frequentie beleid, bijdragen aan standaardisatie, het vergroten van de rechtszekerheid primair via zelfregulering en het stimuleren van onderzoek naar RFID (met name op het gebied van security). Om invulling te geven aan de plannen van de Commissie zal een ‘RFID Stakeholder Group’ worden ingesteld.

  Het RFID Platform is tevreden met de vervolgstappen die de Commissie gaat nemen. Zo zal de door het RFID Platform bepleitte zelfregulering van de sector doorgang vinden. Dit betekent dat vooralsnog geen ineffectieve en belemmerende wet- en regelgeving op het gebied van privacy zal worden ingevoerd.

  Gabriël

  Reactie door Gabriël — dinsdag 22 mei 2007 @ 15.22 uur

 49. Cynthia

  Al deze leden van het kabinet zouden toch onderhand wel precies moeten weten, wat er in alle lagen van onze samenleving speelt.
  Vond het daarom nogal dom overkomen.
  Net alsof nu de schellen van de ogen zijn gevallen, puur en alleen door 100 dagen bezoeken te gaan brengen in ons land.
  Het is en blijft theater, men weet dondersgoed waar de pijn zit.

  Reactie door kitje — dinsdag 22 mei 2007 @ 15.57 uur

 50. @43
  Hallo Hakker, wat druk je je toch weer charmant uit.
  “Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is”…
  En zo heeft een leeuw een muil, een hond een bek, een vogel een snavel en een mens een mond. Zo hadden we dat uitgedacht in onze taal.
  Voortaan wat poetischer je mondje roeren Hakker?
  Zoiets als: Maar daar zit jij met je hartekreten die vanuit de strengen van je ziel opwellen en de Aarde willen bereiken via je lieftallige mond die gevormd is door je weelderige lippen gedrenkt in verrukkelijk
  kersenrood… achter de tralies.

  Die ‘strengen’ houd ik erin Alex!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 mei 2007 @ 17.27 uur

 51. Dag Gloria!
  Geen probleem. Er rust geen copyright op.
  Als het maar voor de goede zaak is.

  Reactie door Alex — dinsdag 22 mei 2007 @ 18.06 uur

 52. @50
  Die grote bek moet je een beetje lieftallig op vatten.
  Het had ook mijn grote bek kunnen zijn maar ik wil niet onder een dictator leven en zie ook het walhalla van Cuba niet in.
  Of je moet met een heel klein uitkeringje tevreden zijn.
  Nu weet ik wel geld is bij jou niet alles maar toch af en toe een lippenstift of een reukje moet kunnen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 22 mei 2007 @ 18.22 uur

 53. @51

  Oh Alex! Altijd in de buurt en dat voelt goed. Mijn geest reikt naar je uit en houdt haar adem in… wachtende op jouw zorgvuldig gekozen woorden die ons alfabet doen opsieren in menig mensenhart.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 mei 2007 @ 18.24 uur

 54. @52 De Hakker

  Ik heb meer moeite met dictator Bush.
  En ja Hakker, dat heb je goed gezien.
  Een lippenstift EN een reukje moet kunnen, toch? Hier spreekt de lieftallige man in jou.
  Lovely!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 mei 2007 @ 19.19 uur

 55. Ach ja, in elk land is wel wat mis. Ik kan ook zo’n film maken over het falen van Nederland.

  Dit zijn van die 1-zijdige docu’s, slechts 1 kant van het verhaal wordt verteld.

  Ik heb 12 jaar in de VS gewoond, en echt het is een prachtig land waar je heel goed woont en leeft. Vriendelijkere mensen dan in Nederland, veel meer ruimte. Veel positiever tegen immigranten, geen gezeur zoals in NL. Iedereen integreert er PERFECT!

  In vele opzichten STUKKEN beter dan Nederland. En ja, net als elk land heeft het ook zijn minpunten, maar om daar nou een heel land/volk (312 miljoen) op te beoordelen zoals de mensen hier doen.

  alles over 1 kam scheren wat Amerikaans is. Bush heeft ook genoeg goede dingen gedaan. Zelfs een generaal pardon voor 15 miljoen illegalen! Ja, dat is ook Bush.

  Reactie door USNL — dinsdag 22 mei 2007 @ 20.26 uur

 56. Mevrouw leemhuis van de vereniging van algemene ziekenhuizen is nu ook op haar best,
  er is een campagne gestart van 3.000.000 €
  om het negatieve beeld van de ziekenhuiszorg op te poetsen! Wie gaat dat betalen?
  Dat geld is toch dringend nodig voor de aanpak om fouten en missers te vóórkomen en méér handen aan het bed. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat deze toestand voor 3.000.000 onder het kleed worden geveegd? Agnes, kamervragen!

  Reactie door Elsemie — dinsdag 22 mei 2007 @ 21.23 uur

 57. Heeft deze dame vriendjes bij de media?
  Welk belang is hier gediend?
  Kunnen de zieken en gewonden anders de weg naar het ziekenhuis niet vinden?
  Dit stinkt als een………………….

  Reactie door Elsemie — dinsdag 22 mei 2007 @ 23.10 uur

 58. @57

  Klinkt goed vals, Elsemie.
  Het negatieve beeld oppoetsen?
  Wat een onderschatting van de burger toch weer!
  Mevrouw Leemhuis: NEEM DIE KLACHTEN SERIEUS!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 mei 2007 @ 23.19 uur

 59. 56. Ja Elsemie na al de reclamespotjes van de ziektekostenverzekering waardoor ze tekorten (zeggen) te hebben en die wij mogen nee sorry verplicht moeten ophoesten gaan we nu betalen voor de ziekenhuiscampagnes.
  Het is godsgeklaagd.
  Overigens als gehoord dat de heren politici op het vliegveld van Rotterdan waar een verbod rust op ‘s nachts vliegen een uitzondering voor zichzelf, politieke gasten en het koningshuis willen maken door hen expleciet ‘s nachts te laten vliegen.
  Na de 30% opslag tegenover een schamele 1 a 3% voor het volk waarmee ze nu pas kennisgemaakt blijken te hebben (ze wisten bij god niet wat het was dat gewone volk ze wisten niet wat een VMBO school was en dat daar ook gewone mensen op zaten etc.) eigenen ze zich nu ook een private vlieggelegenheid toe.
  Ze wisten niet van tevoren met wie ze ‘samen’ wilden werken omdat ze nog nooit zelfs maar in een vinexwijk laat staan achterstandswijk geweest waren.
  Hoe anders kan ik hun aller verbazing over ‘de gewone mens’ uitleggen? Het lijkt wel of we voor dat elitaire clubje een nieuw ontdekte diersoort zijn.
  Ik vind dat we de upperclass maar eens flink moeten integreren en hun domme kinderen i.p.v. naar een priveschool te sturen naar het gewone VMBO te laten gaan.

  Reactie door Henny — dinsdag 22 mei 2007 @ 23.29 uur

 60. 55 usnl.

  Die amerikanen daar weten niets meer dan hun eigen stadje.
  Als je vraagt waar Irak of iran ligt of meer van dat soort vragen over andere culturen,dat ze niks weten.
  Ik denk dat ze net zoals hier in Nederland die graag de media gelooft gehersenspoelt word.

  Hoe komt het dan dat ca 28% nog gelooft in Bush.
  Bush is een satan aanbidder met zijn skull&bones clubje.

  Reactie door sander — woensdag 23 mei 2007 @ 0.27 uur

 61. En minister Klink, zijn de huisartsen al uitbetaald? Of is dit ook een stunt van de zorgverzekeringen om ‘actoren’ op de markt weg te concurreren?
  Bureaucratisch ontmoedigingsbeleid om ‘de markt’ te spekken en de ons kent ons cultuur in de watten te leggen!
  Het is toch niet te filmen!

  Reactie door Elsemie — woensdag 23 mei 2007 @ 12.36 uur

 62. @ 60 sander
  Haha je lijkt Geert Wilders wel met je vooroordelen en over 1 kam scheren.

  Je hebt geen idee hoe immens groot Amerika is. Ze weten net zo veel/net zo weinig van de wereld als elke willekeurige Nederlander. Ik heb er gewoond en heb nooit een verschil gemerkt.

  Hollanders lachen altijd als buitenlanders niet weten waar Amsterdam ligt. Maar ze vergeten hoe klein Nederland is. Omgekeerd weten Nederlanders ook niks over Amerika. Hoofdstad van New York? – ‘oh, ik dacht dat dat een stad was?’
  Hoofdstad van Montana? – ‘geen idee’.

  Nou dan, de meeste staten zijn al tig keer zo groot als Nederland. En dan vinden Hollanders het raar als ze niet weten of Amsterdam in Noorwegen of Nederland ligt. Alsof jij het verschil weet wat het verschil is tussen Kansas en Ohio. Nee.

  En wat weet jij van Bulgarije, Buthan, Jemen? Net zo veel als de gemiddelde Amerikaan.

  Europeanen kunnen genoeg leren van Amerikanen. (de verschillen zijn trouwens niet eens zo groot hoor, als altijd benadrukt wordt). Europeanen en Amerikanen lijken van alle wereldburgers het meest op elkaar.

  Maar Amerikanen zijn zoveel vriendelijker, werken veel harder en meer. Zijn positief. Niet dat Hollandse gesnauw.

  Amerika is een heel fijn land om in te wonen. Ik zou zo teruggaan.

  Reactie door USNL — woensdag 23 mei 2007 @ 17.02 uur

 63. http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/05/weinig_verschil_moslims_en_ame.html#more

  kijk hier doen Amerikanen het veel beter dan Europa!

  Reactie door USNL — woensdag 23 mei 2007 @ 19.36 uur

 64. 62 usnl.

  ik geef je groot gelijk,wat betreft het beeld wat wij zien over de VS.
  Ik wist ook niet dat New-York nog een hoofstad had.
  En er zitten ook heel veel goeie amerikanen tussen de rotte appels.
  Ik heb ook niks tegen de normale amerikaan.
  Als hij gewoon een vredige maatschappij wil dan mag ik ze allemaal wel.
  Maar helaas is de regering daar hetzelfde als de mafia.
  De ergste soort die zijn tentakels overal heeft.
  Alleen jammer dat amerika zo is geworden door het uitmoorden van een ander volk.
  Gebouwd door slavernij en oorlogen.

  Reactie door sander — woensdag 23 mei 2007 @ 20.02 uur

 65. huh? hahahaha, moet ik even cynisch lachen, ik ben gewoon VERBAASD! Is het werkelijk waar dat de zorgverzekeraars in Amerika ‘bij wet verplicht zijn’ zoveel mogelijk winsten te maken?!?

  Bizar!
  how strange this world can be….

  Reactie door Erna — woensdag 23 mei 2007 @ 23.38 uur

 66. @63 US-aanbidder

  Wat een walgelijk bericht! Een hetze naar de Europese moslims?
  Zeker in Amerika onderzocht?
  En ja, de moslims aldaar hebben niet voor niets gekozen voor Amerika!!
  Juist ‘onze’ moslims geloven niet in de melk-
  en honingsmoesjes van de beloofdelanders!
  Die sla ik dan ook veel hoger aan.

  Reactie door Gloria — donderdag 24 mei 2007 @ 0.29 uur

 67. 62. Ik zou zeggen ‘doen dan’.

  Amerikanen zijn zoveel vriendelijker dan Europeanen en ze lijken er het meest op.

  Nogal wiedes het zijn Europeanen die nadat ze de indinanen hebben uitgeroeid zich het land hebben toegeeigend. Tijdens de slavenhandel waren er ook heel veel vriendelijke Amerikaanse Europeanen net zoals in de tijden van Martin Luther King.
  Ja het zijn echt fijne mensen gebleken die witte europese amerikanen.

  Mar zoals het volk niet bestaat bestaat ook de Amerikaan niet. Ze lezen wel weinig kranten en kijken vooral naar propagandistische TV op het platteland en nou ja laat maar Ze geloven vooral in God. Daar waar de ellende voor veel mensen groot is is de aanhang voor een zoveelste politieke dominee en daarmee een voor hem, de dominee, riante levenswijze makkelijk te genereren. Je moet toch ergens je hoop op een betere toekomst vandaan halen.

  Reactie door Henny — donderdag 24 mei 2007 @ 8.06 uur

 68. Zo’n man als Moore, met zijn impact, zou zich eens verkiesbaar moeten stellen als president.

  Reactie door Alex — donderdag 24 mei 2007 @ 14.40 uur

 69. Dom volk die amerikanen.Vooral het leger altijd maar schreeuwen en gillen.
  Dat zie je bij andere legers niet.Om de 10 jaar oorlog voeren.Heb ze zelf meegemaakt als oud-militair.

  Reactie door cor — donderdag 24 mei 2007 @ 15.11 uur

 70. @68Alex
  Dat heb ik niet gezegd dus.
  Andere Alex hier?

  Reactie door Alex — donderdag 24 mei 2007 @ 16.49 uur

 71. @70
  Er zijn inderdaad meer hondjes die Fikkie heten!

  Reactie door Alex — donderdag 24 mei 2007 @ 20.46 uur

 72. Ja dat klopt maar die schrijven niet op dit log.
  Michael Moore kan beter films blijven maken.
  Er is nog genoeg sneaky content in de wereld.
  Voldoende voor nog een hele rits van films.

  Reactie door Alex * — vrijdag 25 mei 2007 @ 8.16 uur

 73. @ 17. Hans:
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M7&s=T57&l=NL

  Top boek! Nog niet zo lang uit. Dit boek geeft helder, explosief inzicht in de verbrogen krachten achter het wereldtoneel.

  Een wereld gaat voor je open.
  Wist je bijvoorbeeld dat grote jongens uit Wall Street de communitische revolutie hebben betaald?
  Gewoon 101 feiten met solide bronnen die de gemiddelde journalist te veel werk ksot om het uit te pluizen.

  Dus boek: Worden Wij Wakker? van Marcel Messing.

  @ qui d’amor nel suo linguaggio
  Dank voor je tip!

  Reactie door Willem — vrijdag 25 mei 2007 @ 22.04 uur

 74. http://video.google.nl/videoplay?docid=-8237556361616002934
  (encore)

  boek w. tiller vertraging; pas eind juni.

  het einde van de ambtenarendictatuur van rené lancee isbn9059111753
  filerende eye opener ad geldstroom

  Reactie door qui d'amor nel suo linguaggio — zaterdag 26 mei 2007 @ 20.02 uur

 75. Iedereen die in een ‘allah’ gelooft sla ik voor totaal debiel aan. Er bestaan namelijk helemaal geen ‘allahs’. Religie zou ook volledig verboden moeten worden. Die Mohammed (bedenker van islam) was trouwens een oorlogshitser van de categorie Bush.

  Geen respect dus voor welke zelfbenoemde religie dan ook.

  Oh, en niemand in de USA wil de film van Moore verbieden, men wil enkel antwoord van hem op de gestelde vraag over Cuba.

  Over Cuba gesproken: als je daar een kopie bezit van de universele mensenrechtenverklaring dan ga je de bak in, want meneer Castro houdt niet zo van mensenrechten. Meneer Castro houdt alleen van gewillige burgers die doen wat hij zegt. Niet voor niets vluchten duizenden mensen Cuba uit en 0 mensen Cuba in.

  Reactie door Marcel — zaterdag 26 mei 2007 @ 20.20 uur

 76. Marcel — zaterdag 26 mei 2007 @ 20.20:

  “Niet voor niets vluchten duizenden mensen Cuba uit en 0 mensen Cuba in”

  Nee, velen vlucht(t)en niet “voor niets” naar Forida, gelokt door de propagandaroepstem (radiozenders!) van de C&I&A: heel wat van hen zitten daar tot over hun oren in de smerigste criminele zaakjes en hebben sowieso Florida geen goed gedaan.

  Ik bespeur verder dat je niet vies bent van onderdrukkende, ondemocratische middelen: dat is n.l. het “volledig verbieden van religie” (jouw woorden)

  En tenslotte, een wat mildere, minder beledigende en taalkundig juistere toon jegens gelovigen, in wat voor God dan ook, zou je niet misstaan.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 26 mei 2007 @ 23.23 uur

 77. … en als dat verhaal van mensenrechtenverklaringen juist is (onwaarschijnlijk): hier (“het westen”) mag je zo’n verklaring ongetwijfeld hebben, maar:

  HOUDT met name DE POLITIEK ZICH DAARAAN??!!
  (“aan hun WERKEN zult gij ze HERKENNEN”)

  Dus, wat is dan veelal een kennelijk TOT NIETS VERPLICHTEND verhaal dan nog WAARD?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 26 mei 2007 @ 23.33 uur

 78. O ja, Marcel, vergat ik nog:

  weet je, er bestaan helemaal geen Mongoliers (inwoners van Mongolie, voor het geval je dat niet weet) omdat:

  1) ik er nog nooit een ben tegengekomen
  2) IK dat zeg.
  3) En als 1) en 2) nog niet genoeg zijn: ik WIL dat gewoon zeggen, dus IS het zo.

  En zo is het maar net!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 27 mei 2007 @ 0.24 uur

 79. Ik zou zeggen ‘doen dan’.

  Amerikanen zijn zoveel vriendelijker dan Europeanen en ze lijken er het meest op.

  Nogal wiedes het zijn Europeanen die nadat ze de indinanen hebben uitgeroeid zich het land hebben toegeeigend. Tijdens de slavenhandel waren er ook heel veel vriendelijke Amerikaanse Europeanen net zoals in de tijden van Martin Luther King.
  Ja het zijn echt fijne mensen gebleken die witte europese amerikanen.

  Reactie door Johan — zondag 27 mei 2007 @ 3.03 uur

 80. @ 74

  http://video.google.nl/videoplay?docid=7246076604726482929&q=worden+wij+wakker

  Reactie door Willem — zondag 27 mei 2007 @ 15.53 uur

 81. 80: yeah, i know.

  Reactie door qui d'amor nel suo linguaggio — zondag 27 mei 2007 @ 20.00 uur

 82. [...] ‘The poorest child in Britain has a longer life expectancy than the average American child.’ See also here. [...]

  Pingback door Dear Kitty. Some blog :: Michael Moore’s new film Sicko shown in Cannes :: May :: 2007 — maandag 11 juni 2007 @ 9.47 uur