Door de ogen van de kat

Katcam

Stel je hebt een kat, en je wilt weten waar die nu zoal heen gaat. Dan knutsel je een camera in elkaar, die om de 2,5 minuut een foto neemt, en die bind je om zijn nek…

…en dan krijg je dit resultaat.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 09 juni 2007 :: 14.56 uur

36 Comments

36 reacties

 1. Als kattenliefhebber vind ik dit een erg leuke link, Jan. De kat lijkt trouwens heel erg op een van de katten in onze familie.

  Reactie door Chantal P — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.04 uur

 2. Het is in elk geval een ondernemend beestje.

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.08 uur

 3. Dat vind ik nou leuk. Filmen lijkt me nog leuker maar zal technisch gezien met huis tuin en keuken middelen moeilijk uitvoerbaar zijn. Zelf heb ik er eens over gedacht om een videocamera op mijn fiets te monteren en dan gewoon een beetje door de stad te gaan rijden.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.11 uur

 4. Gappig!

  Reactie door e.krul — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.04 uur

 5. + r

  Reactie door e.krul — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.04 uur

 6. Erg geestig en leuk idee, helemaal als diegene het ook nog eens uitvoert en de foto’s op z’n site plaatst. Ik ben ook gek op katten (zeg liever poezen, maar dat woord heeft helaas ook een seksuele lading gekregen). Met name de foto’s onder de auto zijn leuk. Zou dat in de winter warm zijn waar die ene poes zit?

  Geinig Jan, hoe je aan al die geestige en opmerkelijke sites/filmpjes komt. Ken je deze al? In het kader van reality tv; geef mij deze reality maar:

  http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM

  Reactie door Ellen — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.17 uur

 7. @6 Ellen,

  Retecool lezen… (www.retecool.com)

  Reactie door Freek — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.25 uur

 8. Jan gebruikt zelfs dezelfde foto als retecool…

  Reactie door Freek — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.26 uur

 9. Leuk dat het kan, op last van Bush zal Balkenende het hier binnenkort ook wel verplichten bij koopkrachtlozen zodat ze zeker weten dat er niks gejat wortt.

  Reactie door Haq — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.03 uur

 10. werkt ie voor de aivd of cia? wat ze al niet doen om je in de gaten te houden!

  Reactie door ipuntje — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.08 uur

 11. 6 Ellen

  rond uit walgelijk!

  Reactie door e.krul — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.33 uur

 12. @11 E.Krul. Uw reactie verbaast me enorm. Had ik niet zien aankomen. Wat is er walgelijk aan de natuurlijke strijd tussen de eeuwige vijanden leeuwen en buffels op de Afrikaanse savanne?? Het is puur natuur. Er zijn geen slechterikken en de buffels staan hun mannetje tegen de leeuwen.

  Reactie door Ellen — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.41 uur

 13. Hehe, ik las het al op Fok! ja. Leuk ding, alleen zijn foto’s zo nietszeggend.

  Reactie door Johan — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.47 uur

 14. Lijkt me wel leuk er een paar los te laten in de Tweede Kamer of tijdens het kabinetsberaad of de ministerraad.
  Moet je eens zien wat daar gebeurt wat we normaal niet te zien krijgen.

  Reactie door Henny — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.48 uur

 15. Als u dit walgelijk vindt dan vindt u dus in feite de natuur walgelijk.

  Reactie door Ellen — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.58 uur

 16. @12 Ellen
  Is eerder geplaatst met heel andere meningen.
  http://www.janmarijnissen.nl/2007/05/24/papertrail-of-potlood/#comment-364566

  Reactie door Kakel — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.05 uur

 17. big brother is watching you .balkenende doet alles om zijn volk te knechten .toch .leuk om een keer te doen maar een chipje in een beest vind ik al verwerpelijk.laat staan een kamera stel dat die kat een leuke poes tegenkomt !! beetje privage zal hij/zij wel op prijs stellen dunkt me .

  Reactie door h.verbeek — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.56 uur

 18. ik het gezien,where is the source code?
  Typish bourgeois ….
  Maar ja goed idee,waar is the source code?
  the copyleft one?

  Reactie door gaf — zaterdag 9 juni 2007 @ 23.48 uur

 19. Kats mean business

  Reactie door gaf — zaterdag 9 juni 2007 @ 23.50 uur

 20. @16 Kakel/Ellen

  Lees die site die Kakel je doorgaf maar helemaal uit. We hebben daar uitgebreid discussie over gehad. Dit is wat ik bedoel met: OMSINGELEN DAT BINNENHOF!
  En Rob de Kuster gaf dit filmpje als voorbeeld om aan te geven dat we ons als KUDDEDIER kunnen vergissen in de mens… Tja, wie weet!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 0.32 uur

 21. Jan, ik vrees dat het geen toeval is dat deze kat deze bumper tegen kwam.
  Ik zou het geweldig vinden dat de SP zich inzette voor het verbeteren van het openbaar vervoer, om te beginnen in Oss!

  Reactie door JohanO — zondag 10 juni 2007 @ 6.27 uur

 22. 6 ellen dit is een schot voor open doel he
  ;-),,dat stukje na (seksuele lading gekregen)
  foto’s van onder de auto??film je omhoog dan??en ja als je die poes ziet(jouw woorden ,niet de mijne) dan ziet zal het swinters wel koud zijn..
  ooo of denk ik nu wel heel ver door ;-)
  maar de andere mannen wees eerlijk,dachten jullie ook he,nounou noudenou??

  Reactie door ad — zondag 10 juni 2007 @ 9.34 uur

 23. 15 Ellen

  In vele opzichten wel Ja!

  Reactie door e.krul — zondag 10 juni 2007 @ 9.35 uur

 24. 15 ellen

  Maar wrs vinden veelmensen het heerlijk
  om naar een onschuldig hulpeloos dier in doodsnood te kijken, dat uitelkaar wordt getrokken door leeuwen en een krokodil!

  Gezien de reacties van de filmers en hun gezelschap is er weing ontsteltenis meer in de mens en wordt ie weinig meer geraakt!

  Zou ik nou getikt zijn dat ik hier een huilbui van krijg en het walgelijke beelden vind, of is men zo gewend geraakt aan dit soort beelden op het netvlies dat het je niets meer doet.

  Ik vind de natuur heel wreed…ja ja overleven ja ik weet het wel…het blijft wreed hoe je het ook bekijkt!

  Reactie door e.krul — zondag 10 juni 2007 @ 9.42 uur

 25. Dit is best “droog” om te zien. wie weet zitten we binnekort met volle bioscoop zalen te kijken naar : “Een kattenleven”

  :-)

  Het zou wel ontspannend zijn!

  Reactie door Mark — zondag 10 juni 2007 @ 9.50 uur

 26. @21 Adje schatje, je bent heel charmant, maar geeft geen antwoord op mijn vraag ;) Ik vraag in wezen naar de werking van auto’s. Waar het warm is en waar niet (behalve de motorkap). Maar dat zal wel daar dan zijn waar de kat zit, en dat wist ik niet. Maar het had nogal Libelle-gehalte, jij je zin.

  Dan weet ik nu in ieder geval waarom sommige katten onvindbaar zijn als ze onder een auto zijn gekropen. En dat je altijd voorzichtig moet wegrijden, ook al lijkt er geen kat onder te zitten.

  @22 E.Krul: mag ik vragen in welke opzichten? Heeft u een hekel aan roofdieren?

  @16/20 Kakel/Gloria: dank voor de link, ik zal de discussie gaan lezen. De paralellen met de dierenwereld vind ik altijd wel interessant. Ik ga een weekje weg, maar kan de reacties tot vanmiddag nog lezen, en anders kijk ik volgende week nog even hier.

  Reactie door Ellen — zondag 10 juni 2007 @ 10.19 uur

 27. @24 E.Krul, uw laatste reactie krijg ik nu pas op mijn scherm. De nummers van mijn vorige reactie kloppen ook niet meer. Begrijp me niet verkeerd, ik kan niet tegen dierenleed door mensen aangedaan of door andere dieren aangedaan in onnatuurlijke, door de mens gecreerde omstandigheden.

  Maar zo’n schouwspel tussen roofdier en prooi, waar tienduizenden jaren van evolutie overheen zijn gegaan, hoort bij het leven. Leeuwen moeten nou eenmaal eten. Bovendien vervullen ze een belangrijke functie, ze selecteren de dieren die minder in vorm zijn, en zo profiteert de prooisoort (buffel, in dit geval) als geheel, de soort blijft fit. Dat daarbij overevenredig veel jongen slachtoffer worden is helaas waar, maar hoort er bij.

  Ik vind het helemaal niet ‘heerlijk’ maar ik heb wél respect voor de natuur, en hoe alles daarin werkt, ook de hardere kanten. Dieren doden om te eten, of uit zelfverdediging; beide komen voort uit nood. De mens is de enige soort die moordt voor plezier of financieel gewin.

  Met zoveel andere dieren heb ik pas écht medelijden: kistkalveren, dieren in miserabele omstandigheden in veel (derde wereld) dierentuinen, orang oetans die vermoord worden voor de bouw van palmolieplantages (en hun kind verweesd als huisdier verder moet), zeehondenbabies die geslacht worden in Canada, walvissen die geharpoeneerd worden door Japan, roofvogelnesten die worden uitgemoord, de lijst is lang. Wat de méns dieren aandoet. Dáár maak ik me druk om.

  Reactie door Ellen — zondag 10 juni 2007 @ 12.16 uur

 28. Dag Ellen en e.krul,

  Ik kan me in beide jullie invalshoek wel inleven, geloof ik.

  Tot voor een paar jaar geleden, “moest” ik wel eens de katten van mijn zus verzorgen, als ze op vakantie waren. Bij wijze van een soort vakantietje voor mezelf woonde ik dan eigenlijk in hun woning en kwam ik juist alleen bij mezélf thuis om de post op te halen en de plantjes water te geven en zo.

  Hoe ik het kattengedrag ervoer, is als volgt. Als ze iets van je willen – bijvoorbeeld voer – dan zijn ze “poeslief”, maar voor de rest doen ze net, waar ze zin in hebben. (Irritant aandacht opeisen, bijvoorbeeld, door zich in het aandachtsveld tussen mij en de TV te bewegen…) Dat vond ik een beetje egoïstisch en in eerste instantie had ik daardoor een beetje een hekel aan katten.

  Maar ik ben er op een gegeven moment een beetje verder over aan het filosoferen geweest, met dit resultaat. Ik had geen hekel aan die katten . Die gedragen zich immers gewoon, zoals de natuur dat voor katten heeft bepaald. Nee, ik heb een hekel aan (dit aspect bij) mensen, die zich zo gedragen. Ik projecteerde katten op mensen.

  Nu is het op zich niet verkeerd om appels en peren met elkaar te vergelijken. Maar uit zo’n vergelijkend onderzoek kunnen zowel overeenkomsten als verschillen rollen.

  Ik kan me in beide jullie invalshoek wel inleven, geloof ik.

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 14.04 uur

 29. Leuke beesten, vooral die grote.
  http://www.youtube.com/watch?v=iUnJNxZWE1M&mode=related&search=

  Reactie door cor — zondag 10 juni 2007 @ 14.57 uur

 30. @Cor, die mensen zijn dom zeg, niet normaal! Wat een sukkels. Waarschijnlijk hebben ze de leeuw na de aanval doodgemaakt. Ik haat die kortzichtigheid.

  Ik moet zo weg trouwens.
  @Wilbert, tot later, ik heb je stukje wel gelezen, maar kan niet meer reageren de komende week.
  Groeten!

  Reactie door Ellen — zondag 10 juni 2007 @ 16.02 uur

 31. @ Ellen (6):

  Poezen zijn nu eenmaal vrouwelijk, en katers mannelijk. Gezamenlijk zijn ze katten.

  Vooral wilde katachtigen hebben mij altijd gefascineerd. In mijn jeugd was mijn lievelingsdier een grote kat: de tijger. Dat zal wel door mijn sterrenbeeld komen (leeuw).

  Je hebt gelijk: het gevecht tussen de leeuwinnen (de mannetjesleeuwen doen het ordinaire werk niet) en buffels is geheel en al onderdeel van de natuur. Toch schokt het, zo’n jong en kwetsbaar dier prooi te zien worden tussen leeuwinnen en een krokodil. Daar zijn wij dan weer mensen voor…..

  Reactie door Olav Meijer — zondag 10 juni 2007 @ 16.28 uur

 32. @30 Olav Meijer

  Snap je mijn twijfel hier en daar?
  Ik ben Tweelingen en daardoor nooit alleen.
  Het is altijd een beetje plaatsmaken voor de een of de ander…
  Maar wel gezellig zo met ‘ons’ beidjes.
  Overigens ik heb niets met katten. Ik houd teveel van vogelzang.

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 16.36 uur

 33. @Ellen — zondag 10 juni 2007, 16.02

  Take your time, by all means!

  Mensen hebben dat soms nodig en katten kennen dat fenomeen niet… ;)

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 17.10 uur

 34. Ik vind het dierenmishandeling.

  Reactie door Petra — dinsdag 12 juni 2007 @ 13.11 uur

 35. Ik vind het filmpje van de kat leuk, zal er wel mee te maken hebben dat ik ook blikopener ben van een aantal katten.
  Verder ben ik het helemaal met Ellen eens. Overigens is het zo dat de buffel en niet de leeuw het meest gevreesde dier is door andere dieren in Afrika.
  En ja, mevrouw of meneer Krul, als om zo’n filmpje u de tranen in de ogen schieten denk ik dat het hoog tijd is uw realiteitszin eens wat op te krikken.

  Reactie door G. — dinsdag 12 juni 2007 @ 21.28 uur

 36. Hadden de nederlandse kiezers en de europese bevolking maar zo’n ogen.

  Reactie door Henny — woensdag 13 juni 2007 @ 15.06 uur