Kabinet doet niets tegen armoede en graaicultuur

donderdag 20 september 2007 :: 15.35 uur

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Interruptiedebat met Balkenende over de topinkomens

Tijdens de tweede ronde van de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, die vanmorgen is begonnen, vroeg Jan Marijnissen het kabinet wat het gaat doen tegen de exploderende topinkomens. Niets, zo maakte premier Balkenende duidelijk. En ook de armoedebestrijding wordt niet serieus ter hand genomen. “Dit is dus echt geen links kabinet,” concludeerde Marijnissen, in weerwil van de beweringen van de VVD en enkele rechtse media.

De SP lanceerde deze week vijf voorstellen om iets te doen aan de extreme zelfverrijking door sommige ‘topmensen’ in het bedrijfsleven:

* Prestatiebeloning in de vorm van bonussen, aandelen en opties wordt afgeschaft.

* Er komt een morele koppeling tussen de lonen van de top en de rest van de organisatie. Bijvoorbeeld door alle lonen onder de CAO te brengen.

* De ondernemingsraad krijgt instemmingsrecht over de beloning van de top.

* De 30%-regeling voor buitenlandse bestuurders geldt tot 70.000 euro.

* De kosten voor salarissen boven het salaris van de minister-president zijn niet meer aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting.

Minister-president Balkenende legde vanmorgen alle constructieve voorstellennaast zich neer, verwijzend naar het vestigingsklimaat in Nederland en omdat de overheid ‘niet over de private sector gaat’. Dat laatste bestreed Marijnissen nadrukkelijk: “De CAO’s in dit land zijn wettelijk algemeen bindend. U kunt bevorderen dat de topinkomens in de CAO’s worden ondergebracht.” De CDA-premier wilde echter niet verder gaan dan een adviesrecht voor ondernemingsraden. “Dat werkt niet,” zei Marijnissen. “Dat is het old boys network: de een is commissaris bij het bedrijf waar de ander voor werkt, en omgekeerd. Die corrigeren elkaar niet. Wij komen met een concreet voorstel, u met slappe hap. Daarmee voedt u het cynisme, omdat de mensen zien dat u er wel over praat, maar er niets aan doet.”

Ook de bestrijding van armoede krijgt geen prioriteit van kabinet Balkenende 4. “Ik vind het een gemiste kans van dit zogenaamde nieuwe linkse kabinet,” stelde Marijnissen. Hij hield Balkenende voor dat al sinds premier Kok niets structureel wordt gedaan voor de miljoen gezinnen die leven in armoede, en de honderdduizenden kinderen die in armoede opgroeien.

Marijnissen herinnerde de minister-president aan het zoet-zuur verhaal. “In de vorige periode zei u ‘eerst het zuur dan het zoet’, die mensen waar ik hier nu voor sta hebben dat zoet nooit gezien. Nu komt er een nieuw kabinet en begint u weer met zuur. Dat is heel erg bitter.”

De vermeende oplossingen die deze regering inbrengt, zijn volgens hem hetzelfde als dat in 1994 al door premier Kok werden gegeven. Maar die hebben 13 jaar later nog steeds niets opgelost. Dat de armoede op dit moment terug loopt, zoals de premier stelt, doet volgens Marijnissen niets af van het feit dat het sociaal minimum te laag is. Marijnissen: “De armoede volgt ook de economische schommelingen, maar er zijn nog steeds honderdduizenden gezinnen in armoede, er wordt niets structureel gedaan. Het is pappen en nat houden.”

De SP wil de strijd met armoede structureel aangaan, door onder meer het sociaal minimum te verhogen. Ook de AOW-toeslag moet omhoog voor mensen met een onvolledige AOW en niet of nauwelijks aanvullend pensioen. Dit staat ook in de Beter Nederland Begroting die de SP gisteren publiceerde.

Het kabinet doet voor de aanpak van armoede en excessieve topinkomens echter niets met de concrete voorstellen die de SP heeft aangedragen. De regering komt ook zelf niet met betere voorstellen. Marijnissen moest dan ook concluderen dat dit geen links kabinet is, hoe hard de VVD en sommige kranten dat ook beweren.

(Nieuwsbericht SP)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

178 Comments

178 reacties

 1. quote artikel:
  verwijzend naar het vestigingsklimaat in Nederland en omdat de overheid ‘niet over de private sector gaat’
  einde quote!

  Zij die JP dat zei hij dat echt ???
  zie:
  http://www.sinne.nl/weblog/wordpress/?p=435
  allemaal meeëten!

  Komend jaar zal Nederland economisch nog verder verslechteren voor kleine ondernemers met de verhoging van de BTW. Nederland is een gunstig ondernemersklimaat, is een vaak gehoorde kreet. Klopt, maar dan hooguit voor de grote graaiers die men ook wel multi-nationals noemt!
  Bij de kleine ondernemers wil men het liefst het kaas van het brood eten, zodat ze uiteindelijk uit het straatsbeeld verdwijnen.

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 20 september 2007 @ 16.04 uur

 2. ” Kabinet doet niets tegen armoede en graaicultuur “.

  Wel, wordt het dan niet de hoogste tijd voor aktie mijn beste medeburgers !

  Niet een stelletje kibbelende politici hebben de macht hoor, maar het volk.

  Maar dan moeten wij niet zeuren en klagen maar die macht ook te samen willen grijpen.

  Dus geen gezeik, maar allemaal rijk !

  Nou ja, iets rijker.

  Ik zelf heb wel wat ideeen ! Zijn daar nog meer vriendjes en vriendinnetjes met goede ideeen ?

  Reactie door Peter Mink — donderdag 20 september 2007 @ 16.15 uur

 3. @1 Peter Mink
  Daarvoor is er slechts een vonkje nodig
  in lands tondeldoos.

  Reactie door Alex — donderdag 20 september 2007 @ 16.36 uur

 4. Ik heb het moed een beetje opgegeven. De grondwet oftewel verdrag wordt er doorheen gejast complimenten onze koningin, onderwerp klimaatverandering is zo goed als verdwenen van de tafel (robuste maatregelen ontbreken totaal), ouderen, gezondheidszorg en onderwijs blijven kwetsbare pispaaltjes – het lijkt wel of helemaal niets is veranderd in de regering.

  Ik krijg het gevoel dat het gewoon onmogelijk is om nog iets te wijzigen. Maakt niet uit wie aan bewind is. Alsof we in een trein zonder remmen de berg af denderen… tja. Mischien dat het over een week of twee fleuriger zal lijken, maar voor nu lijkt ons toekomstplaatje grauw.

  Reactie door Anja — donderdag 20 september 2007 @ 17.10 uur

 5. Bekvechten met Balkenende.
  Ben blij dat ik niet in de kamer zit.

  Reactie door James — donderdag 20 september 2007 @ 17.11 uur

 6. Die vage humor van die Balkje allen al. Om te huilen. Is het een psychopaat of zo ?

  Niet de armoede, máár die rijken moeten worden bestreden.

  Het gaat niet alleen om succesvol vernederland, maar sociale, maatschappelijke & financiële participatie van iederéén.

  Tijdens dat kille bezuinigen en ombuigen hebben de meest kwetsbare het meest moeten inleveren en nú het weer een beetje beter gaat, worden ze wéér achtergesteld.

  De armen worden er niet beter van, maar eerder zieker van deze samenleving.

  Reactie door Lezer — donderdag 20 september 2007 @ 17.12 uur

 7. Waarom zouden ze. Na ministerschap wacht een job in een of andere raad van bestuur.
  Dan mogen ze ook graaien. Kijk naar Kok, het is gewoon elkaars hand vasthouden baantjes en geld verdelen.

  Reactie door Harry Sangers — donderdag 20 september 2007 @ 17.15 uur

 8. (1)inderdaad !klein ondernemers regelingen worden steeds verder uitgekleed.verder vind ik het vreemd dat het debat enkel over de middeninkomens gaat .terwijl de werkelijke aflossing van de staatsschuld opgebracht word door mensen die onterecht!!!!!!! uit de wao en bijstand geknikkerd zijn .en ouderen en zieken ,en kleine ondernemers .de rechtse balkenende stuurd aan op een beeldenstorm .wat mij betreft kan hij hem krijgen!!!

  Reactie door h.verbeek — donderdag 20 september 2007 @ 17.21 uur

 9. Oke, ik had geen hoge verwachtingen van dit kabinet. Maar wat er nu allemaal in de kamer gebeurd… De arrogantie spat er aan alle kanten af.
  Er blijkt een brief te zijn van de Navo waarin staat dat deze klup zelf verantwoordelijk is voor vervanging van de Nederlanders in Afghanistan.
  De MP veegt zijn gat af aan de kamer en weigert inzage…
  Veel bedenkelijker vind ik de zaken die niet in de kamer komen. Zoals het debiele plan ouders ‘bij te staan met de opvoeding van hun kinderen’. Hoe? Door het ongevraagd toesturen van een cd, niet met goede raad maar met een tranentrekkend lied.
  In vervolg en verlengde ervan spelen ze (advies RVDVG) met de gedachte dat ouders voordat ze een kind maken voor advies naar de huisarts/verloskundige moeten…
  Ik moet er niet aan denken dat dit ooit werkelijkheid wordt!

  Reactie door @bacus — donderdag 20 september 2007 @ 17.30 uur

 10. Wat had u anders verwacht mijnheer Jan ?

  In het christelijk denken van deze Kabinet met ratten , dat je goed boert met de steun van God , d.w.z. als je goed terect komt op de maatschappelijke ladder , heeft dat te maken met de Godelijke wil : dus als je als Woutertje Bos , Cum laude afstudeert heet dat te maken met de Goddelijke voorziening !

  Voorla de VVD-ers en Tichellaar die er zelfs vanuit gaan dat iemand werkt niet gepakt moet worden : helaas zijn er honderd duizende , die door leeftijd discriminatie en culturele achtergrond discriminatie niet aan bod komen op de arrogante arbeidsmarkt , waar men niet de juiste Profiel aanwezig is : ze vertellen nooit wat deze magische profielen inhouden . Deze bevolkingsgroep moeten maar minder besteedbaar inkomen krijgen , en als zij gaan jatten ,kan men zeggen “zie je wel , ze deugen niet ” :

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 17.39 uur

 11. Heeft u te veel opleiding , heeft u een grote hoeveelheid ervaring en opleiding en ook een hogere leeftijd : dan past u niet in ons profiel en VERREK dan maar met wel de dwangmiddelen op toch te solliciteren en als men dan bij de bijstand beland , komt u in aanmerking voor papier-prikker omdat uw compenetnties niet overeenkomen met de hunnen .

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 17.43 uur

 12. @3 Peter Mink

  Hoevaak heb ik hiertoe niet opgeroepen? Keer op keer!
  Nou, ik kan je verzekeren dat het bij digitale grootspraak blijft.
  Dit lamlendige volk pruttelt dapper en daar blijft het bij.
  Het is toch gewoon gotspe dat heel Nederland buiten die exorbitante zorgkosten nog eens met 150 euro eigen risico wordt opgezadeld. Heel Nederland… de miljonair maar OOK de uitkeringsgerechtigde met 830 per maand!! Hoe moet dat dan? Met 18 accijnzen… hoe moet dat dan?
  Dit kabinet laat de armsten verzuipen en niemand pakt die vrome kerkgangers aan!
  Als oppositie ben je verplicht het woord te richten tot al die Christusverlakkers die daar comfortabel aan kopjes koffie,thee en frisdrankjes zitten te lurken op ONZE kosten en smoezend, pratend en lachend geen klauw uitsteekt naar de minstbedeelden, met de woorden:
  IS DIT NOU HET EFFECT VAN UW CHRISTELIJK GELOOF HEREN DAMES POLITICI?
  OM U ROT TE SCHAMEN!

  Maar zie! De farizeese humor schijnt het te winnen. Iedereen lijkt plezier te hebben aan de striemslagen van het kabinet. Alle ingediende moties zullen wel weer luchtig van de hand gewezen worden en niemand die op TILT gaat.
  En zo ging er weer een dag aan de armenneus voorbij! Dag in dag uit, jaar in jaar uit…

  Reactie door Gloria — donderdag 20 september 2007 @ 17.46 uur

 13. Je kan je beter bezighouden met die brutale verdonk , wat zou ze gaan doen , wat wil ze nu ? wil ze toch premier worden van NL BV met haar fatsoenlijkheid ?

  dat is toch veel belangrijker en na afloop je gaan volgiten met alcohol tegenover de 2e kamer in de cafe’s op het Plein : dat is het echte leven !

  Een rechter heeft ook zo’gedrag ; op beplaat moment begon ze te kotsen : en erbij staande daklozen kreeg 5 eureo op de kost op te ruimen : geeft dat niet een beetje weer , hou het in NL BV eraan toe gaat ?
  Een man van 80 jaar wordt zijn inboedel door een wetelijk erkende incasso bureau in beslag geneoem , omdat deze geen weg meer weet in afdracht van belastingregeltjes en nu zit te huilen om deze VERNEDERING .

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 17.49 uur

 14. Dank je wel koningin en kabinet dat wij al meer dan 1 jaar wachten op adequate zorg..

  Dat wij nu naar het buitenland verwezen worden omdat de wachtlijsten hier te lang zijn…

  Dat u heel blij bent zo gezond als een vis te zijn..

  Voor u geen wachtlijst geld…

  Ook geen inleveren.. Jullie krijgen geld erbij voor de zware taken en zaken die op uw schouders rusten….

  Zwaaien is tenslotte een hele kunst.. vergt veel oefening….

  Reactie door Francien Nijkamp — donderdag 20 september 2007 @ 17.52 uur

 15. SP HEEFT EEN BEPPE GRILLO NODIG

  In Italië valt de caberetier Beppe Grillo de gevestigde en graaiende politieke machthebbers aan via de achterdeur, en wel via internet. Op NRC.nl is daar een zeer interessant stuk over te lezen. Grillo heeft net als Jan een eigen weblog welke elke dag maar liefst 160.000 bezoekers trekt. Kort gezegd: ‘De maatsschappij dat ben jij, de politiek dat zijn wij!’. Via het blog van Grillo worden de burgers direkt bij de politiek betrokken en worden de heren en dames politici in de overheidsgebouwen aan een niet te negeren (legale) druk blootgesteld! Een soort cyber-anarchie die de macht met behulp van nieuwe communicatiemiddelen terug aan het volk geeft.

  Enige gelijkenis met Jan Marijnissen’s blog zie ik wel. We moeten als SP’ers alleen nog wat meer lachen, het web beter benutten en mischien wat meer pasta eten…

  Ciao, Erik Sc

  Reactie door erik — donderdag 20 september 2007 @ 17.56 uur

 16. Gewoon massaal gaan JATTEN is het advies van dit Kabinet , wordt je gesnapt ? dan krijgt je een mooie kamer met tralies tegen in brekers en een Buddler .

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 18.08 uur

 17. Calvinsiten verenig u en geneit van de spijzen en pis azijn op de uitkeringtrekkers !
  U doet zoals God het wilde ?

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 18.16 uur

 18. Schandalig dat door de participatie van PvdA saloonsocialisten in dit kabinet, wordt hun wanbeleid aan links toegeschreven. Dat is nu typisch rechtse strategie. Dit kabinet is richtingloos(alle soort besmette waters en besmette wijnen door elkaar).

  Wat ben ik blijk dat SP heeft niet in zee gegaan met VOC Bakellende.

  Wij moeten keihard terugslaan zowel binnen en buiten tweedkamer. Laat ons alle democratische instrumenten uit de kast halen en dit richtingloze kabinet nar huis sturen. Vooral de leugens van die uitverkoop draaikont PvdA dient bloot gelegd te woorden.

  Waardeloos waardeloos PvdA = Waardeloos. Ze zijn rechts in een saloonsocialistische jasje.

  De Haagse bende PvdA, CDA en de andere rechtse heren hebben nog steeds geen idee wat in dit samenleving afspeelt. Zonde voor die 100 dure excursie dagen.

  Kort samengevat: alles wordt duurder, iedereen betaal meer, de hoge inkom heren worden ontzien, burgers krijgen wat peanuts terug om hun mond even dicht te houden. De Waan gaat door. En nu proberen meneer Racist Wilders en zijn Lame Duck collega Rutte alle schuld in de linkse schoenen te schuiven.

  Hoe lang moet dit doofpot regering door gaan? Hoe lang moeten wij de legale diefstal tolereren? Wij moeten dit kabinet niet met rust laten. Burgerlijke ongehoorzaamheid is ook een democratische instrument. Laat ons dat gebruiken.

  Schandalig dat meneer Balkenende over respect praat.

  Reactie door Khosrow — donderdag 20 september 2007 @ 18.17 uur

 19. Gloria en Mink,
  Oke op de barricade,no problem,tijd genoeg, maar…vraag je nou eerst eens af;
  Wat wil ik ?
  Wat kan ik?
  Hoe doe ik het?
  Hoe financier ik het?
  Als je die vier vraagjes aan jezelf kunt
  beantwoorden ben je al een aardig end op streek.
  We horen wel van jullie,enorme groet.
  van ons.

  Reactie door Toon c.s. — donderdag 20 september 2007 @ 18.19 uur

 20. Zij, die dit kabinet links vinden zijn zo RECHTS ALS DE NETEN!
  Ofwel de PARACIETEN van onze samenleving.
  Een Topinkomentje, een bonus hier en daar, hypotheekrenteaftrek voor hun stratenlange villa, allerlei belastingvoordeeltjes en een overheid die ze nog op kinderbijslag en gratis boeken trakteert…

  DIT dit zijn de mensen die het kaas van het brood eten van de armen. Maar nee, dat was nog niet genoeg! Nu vragen ze zelfs nog die kale boterham met ze te delen omdat zij onverzadigbaar zijn.
  Wat een luizenmentaliteit!

  Reactie door Gloria — donderdag 20 september 2007 @ 18.20 uur

 21. @ 12 Gloria

  Wat betreft jouw oproepen kan ik je een hand geven want ook ik heb dat al een paar keer gedaan. Maar ik denk achteraf nu van mening te zijn op de verkeerde site.

  Maar Gloria, met alle respect, kan jij even met een theoretisch idee op de proppen komen hoe we volgens jou dan de armoede kunnen bestrijden.

  Reactie door Peter Mink — donderdag 20 september 2007 @ 18.23 uur

 22. Gat die Bos nu al bankdirecteur worden van de EU -bank : ik denk het wel , hij heeft zoveel goeds gedaan om dit land naar de vernieling te helpen ; het gaat hem zeker lukken . deed die Duis ook iets met BTW ( YES ) . maar die btw was toch om de hoerenkast in Brussel te bekostigen ?

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 18.24 uur

 23. Het wordt nu echt gevaarlijk met de media in ons land geen enkel journaal heeft het in z’n uitzending het lef gehad om maar iets over het referendum te zeggen, en dat terwijl er een grote meerderheid voor een referendum is.

  Wat heeft Bakellende te verbergen…….

           ….NEE IS EN BLIJFT NEE….

  Geen verdrag en weg met de EU,..

       Nederland voor de Nederlanders.

  Reactie door Pool — donderdag 20 september 2007 @ 18.25 uur

 24. Plunderen en Jatten mag !en God is met u !

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 18.26 uur

 25. Oke Toon (#17) ik zal het eventjes invullen.

  Wat wil ik ?

  Reactie door Rik — donderdag 20 september 2007 @ 18.30 uur

 26. Oke Toon (#17) ik zal het eventjes invullen.

  Wat wil ik ? – Een ‘nieuwe’ tweedehands auto, moet toch ook naar me werk kunnen en redelijk veilig.
  Wat kan ik? – Ik blijf zoeken voor een auto van 200 euro.
  Hoe doe ik het? – Tja ik vind ze niet een auto van 200 euro en meer heb ik niet op me spaarrekening en die aanvullen gaat niet want ik hou niks over.
  Hoe financier ik het? – Tja ergens duur geld lenen, maarja dat kan ik weer niet aflossen.

  “Als je die vier vraagjes aan jezelf kunt
  beantwoorden ben je al een aardig end op streek.” Ik kan ze prima beantwoorden, maar zie nog geen andere auto verschijnen ? Of doe ik het niet goed ? Of is het idd zo dat dit kabinet het niet zo goed doet ?

  (hopelijk doet hij het nu wel)

  Reactie door Rik — donderdag 20 september 2007 @ 18.33 uur

 27. ik las net een stukje van bak ellende versus wilders dat het afstand neemd van wilders,,
  want zegt het,ik wil een nederland waar iedereen mee doet,,ooooooooo dus nederlanders zijn in jouw ogen,,met kinderen eeu gezinnen he geen een/1 ouder,
  boven de 50 duizend per jaar,
  geen werkers en zieken enz de belasting betaler dus,,
  en dat spul krijgt kinderbijslag,een lekkere bonis voor hun huis,terwijl ze dat niet eens verdienen en het is niet voor dat volk bedoelt.
  en weer mogen wij onder de zeg maar 25 duizend het niet een beetje beter hebben nee,alleen de dubbele onderkin terrorist mag meer.
  het wordt tijd voor een boeing 9/11 maar dan naar nl maatstaven,een tjesna met auto piloot 12/12 met parrasut oeps valscherm.en geen onbeduident flatje,maar een torentje,,eeuu wel bezet dan he.met een kapsel alla paus maar dan wella gekleurd zwart.

  Reactie door ad — donderdag 20 september 2007 @ 18.41 uur

 28. het probleem is dat het arbeidersvolkje te verdeeld is en daar maken de ratten in het Kabinet gebruik van : daarom de grote inkomensverschillen en extra’s ; dit wordt bewust gedaan , zoadt er geen stakingen c.q. revolutie kan uitbreken : In Duitsland en Frankrijk ligt dat anders !

  Reactie door Fred — donderdag 20 september 2007 @ 18.41 uur

 29. Reactie 1.)
  Algemeen beschouwd.
  Voorstellen van de SP voor een beter Nederland in deze zijn warrig en daarom niet constructief.

  Te beginnen met “het grote graaien”, maar gelijk daarbij constateren dat dit niet zo veel geld in het laatje brengt, en niet haalbaar op de manier zoals de SP hiervoor de oplossing zoekt.

  Laat vooral duidelijk zijn dat ik honderd procent achter de SP sta ten aanzien van de noodzakelijkheid van aanpak van deze, voor mij, criminele groep van schijnbaar onaantastbare, perverse misbruikers van bedrijfsmiddelen.
  Slechts alleen ten behoeve van eigen faveure, zelfs ook als dit leidt tot de vernietiging van bedrijf en/of werkgelegenheid.

  Ik daag dan ook de SP/Vakbonden uit om aangifte te durven doen van strafrechtelijke vergrijpen voor bedrijven waar bestuurders worden gefêteerd met werkelijk criminele afkoopsommen, en in mijn opinie, strafrechtelijk ontoelaatbare bonussen.

  Ter verduidelijking;
  Op het moment dat bestuurders opties aangeboden krijgen die onder de marktwaarde, op het moment van indiensttreding of later, verkrijgen is er sprake van een vorm van heling of minimaal weggeven van gelden die eigendom zijn van de onderneming in casu.
  Ten slotte moet het bedrijf deze opties uiteindelijk opkopen tegen een prijs waarvoor ze niet te koop zijn.

  Het uitbetalen van bonussen kan in vele gevallen gelijk gesteld worden met diefstal in de meest primaire vorm, tenzij de voorwaarden in het arbeidscontract staan.
  Zijn deze voorwaarden “buitensporig” , ik doel hierbij op het uitkeren van bonussen als er geen relatie gelegd kan worden met de prestatie, dan is ook hier sprake van ontoelaatbare grepen in de bedrijfskas.
  Het kan dan ook zijn dat hiermee de raad van commissarissen zich vergrijpt aan heling of toestaan van misdadige praktijken, en dus vervolgens zelf strafrechtelijk kunnen worden vervolgd.

  Ten aanzien van eventuele mogelijkheden tot strafrechtelijke vervolging van de “grote graaiers” ben ik nog niet eens compleet.

  Ik wacht op het eerste proces, waar, door de media-aandacht, nooit “verloren” kan worden door de grote tegenstanders van
  “Het grote Graaien”.

  Reactie door SP-Tegenstander — donderdag 20 september 2007 @ 18.52 uur

 30. Dat geneuzel over links-midden-rechts.

  Mén (s)preekt vooral voor eigen parochie.

  Dat geneuzel over een politieke keuze.

  Mén kan kwesties óók ethisch beschouwen.

  Reactie door Lezer — donderdag 20 september 2007 @ 18.56 uur

 31. ‘t is allemaal buissness. betalen, betalen, ‘zal een rotzorg zijn of je kunt leven. Millieu… een lachertje. Alsof ik het milieu spaar als ik meer belasting betaal voor een vliegticket. ‘k mag ook geen vuurtje stoken in de tuin……. tenzij ik er voor betaal. Terrorisme…… logish gevolg lijkt me, maar ja, daar weten ze dan ook wel weer een slaatje uit te slaan. tja, kon ik hier een smiley neerzetten, zou er gewoon een grote middelvinger staan :)

  Reactie door Bertus — donderdag 20 september 2007 @ 19.07 uur

 32. Met steeds krommere tenen luister ik nu als chronisch zieke, visueel gehandicapte naar alle plannen van dit kabinet.

  Al jaren stem ik op de SP en sympatisereer ik met de SP, al jaren ben ik afgedwaald van de PvdA. Helaas is er geen SP in mijn (gefuseerde) gemeente Teylingen. Mijn @-reactie naar SP afd. Leiden heeft geen respons opgeleverd.

  Ik maak me ernstig zorgen over alle vormen van eigen bijdragen, totaal geteld zal dat mijn besteedbaar inkomen ernstig bedreigen.

  Mijn handicap
  *1.visuele beperkingen,
  geen chirurgische ingrepen meer vooradig, die mijn visus zullen verbeteren. Ik heb nu speciale lenzen, die via de zorgverzekering worden vergoed: komt dus groot eigen risico.
  *2.Taststok, noodzakelijk om mij te verplaatsen: op termijn uit het pakket: kosten voor mij rond de €200.00 (een Kellererstok)
  Thans ook een te lange termijn (3 jaar) voordat de stok mag worden vervangen, absoluut een te lange termijn. Tussentijds MOET ik nu zelf voor een nieuwe taststok zorgdragen.
  *3. soms oogdruppels nodig die (nog steeds niet) in het pakket zitten. Variabele, behoorlijke kosten.
  *4.Verzorgingsmiddelen voor deze noodzakelijke speciale lenzen: eigen rekening. Hoge post
  *5.Dure computervoorzieningen, voorzieningen van diverse handloeps, verlichtings voorzieningen: daar komen in de nieuwe plannen eigen bijdragen voor…..
  Wegens uitval (ouderdom) oude computer is nog steeds ( bijna een jaar) mijn Super Nova (spraak, vergroting en braille voorziening voor de computer) nog steeds niet opnieuw geïnstalleerd. Moet over zoveel schijven worden aangevraagd: het lijkt op een uitstel tot na de nieuwe wetgegeving en ik weer kan worden opgezadeld met een hoge eigen bijdrage. Ik typ deze bijdrage nu met behulp van een handloep!!
  *6.Thuiszorg ivm met mijn visuele handicap: permanente vaste bijdrage, ongeacht de kwaliteit, ongeacht het al dan niet verschijnen van de hulp!
  *7. Niet honoreren van een geschikte, vervangende woonruimte, stomweg niet aanwezig, wel in erg dure seniorenwoningen van de de woningbouwvereniging. Gewoon te weinig betaalbare geschikte woningen, die binnen de huursubsidie vallen.

  Mijn persoonlijke medische situatie:

  Sinds mijn geboorte een fors, moeilijk behandelbaar astma.
  Wegens noodzakelijk prednisongebruik ernstige botontkalking: gevolg breuken! Na de laatste breuk post traumatische dystrofie die nog steeds zéér actief is en invaliderend werkt: totaal verlies gebruik rechter arm. Aanbevelingen voor aanvullende zorg en hulpmiddelen: worden zéér traag opgepakt: òf niet of zéér traag gehonoreerd, maanden wachten op verdere woningaanpassingen en gisteren is na 15 jaar (!!!!) verroeste douchestoel vervangen!!!!
  Sinds een vroeger ernstig auto-ongeval woon ik al sinds 1989 in een zg. MiVa (minder valide woning, m.a.w rolstoeltoegangelijk)
  Dit zou een geschikte woning voor mij zijn, ware het hiet dat het een benedenvloerse hoekwoning is, met aan 3 zijden een enorm grote tuin, waar ik veel huur voor moet betalen, een tuin, die ik niet als visueel-, luchtweg- en fysiek gehandicapte kan onderhouden. Het is een wildernis en een bedreiging voor mijn allergisch astma. Het regent klachten uit de buurt, ik word met de nek aangekeken; maar geen hond steekt ook maar een hand uit. Dat ben ik als geboren Brabander niet gewend. Zo ben ik ook niet opgevoed!Gezien mijn inkomen ben ik niet in staat een hovenier in te huren. Ik meen dat hier de verantwoordelijkheid bij de gemeente en de woningbouwvereniging ligt: of regulier tuinonderhoud, of een betaalbare, gelijkwaardige aangepaste woning, bv een flatwoning. Is er dus domweg niet.
  Deze aandoeningen bestaan dus naast mijn visuele beperkingen.
  Verder ben ik dan ook nog eens kwetsbaar geworden sinds mijn 65e jaar: ik ben nu bijna 68.

  Ik word na het aanhoren van de algemene beschouwingen moedeloos , omdat ik met een “eigen verantwoordelijk” opgescheept, die ik niet op me kan nemen. Zelfs een noodzakelijkverhuispotje op de bank zou ik wellicht op moeten eten om voor b.v aanvullende AWBZ in aanmerking te komen.
  Ik heb me, tot heden, ondanks mijn handicaps, altijd ingezet voor vrijwilligerswerk. Ik maak me ook ernstig zorgen voor het WVG- en Valys vervoer, het zorgvervoer: hoe lang bestaat dit nog? Al is de kwaliteit van beide vormen absoluut slecht en de Valys kilometers zéér beperkt, ik kan er niet buiten.

  Alles wat ik zèlf kan, doe ik zèlf, wees daar van overtuigd. Zo ben ik. Maar er zijn zaken die IK NIET ZELF KAN! De chronisch zieken en gehandicapten worden ongekend hard getroffen. Alleen de optelling van alle soorten eigen bijdragen, zijn ongekend hoog.

  Hoezo afschaffen aftrek van de buitgengewone lasten??? Ongekend onredelijk!!!! Er is al een behoorlijke drempel.

  Meneer Marijnissen wilt u aan de minister van Volksgezondheid in uw 2e termijn voorstellen ook de pil van DRION op te nemen in het standaard zorgpakket? Het leven voor ons gehandicapten is/wordt niet leuk meer. Gehandicapt zijn is een elitaire aangelegenheid geworden, het lijkt een vrijwillig gekozen situatie geworden te zijn: “had je maar niet gehandicapt moeten worden”!

  Ik begrijp dat ik heb gechargeerd: maar deze bijdrage is recht uit mijn hard gegrepen.

  Metvriendelijk groet!

  Janny

  Reactie door Janny — donderdag 20 september 2007 @ 19.08 uur

 33. Beste hr.Marijnissen,
  En weer zijn de chronisch zieken niet ter sprake gekomen en ik heb nog wat op mijn kerfstok:
  Het gaat m.i. niet echt goed in de zorg.
  Enige tijd geleden gelezen van de 250 euro voor mantelzorgers uit te keren aan mantelzorgers op de mantelzorg dag?? ( welk jaar? ).
  He, dacht ik, mooi meegenomen maar ik hoor of zie niets. Het CIZ in de gemeente gevraagd per mail en per brief maar geen enkele reactie.
  Wij staan wel ingeschreven bij het CIZ en we hebben een PGB potje omdat ik mijn vrouw voor 99 procent zelf verzorg. Mijn vrouw heeft MS in vergevorderd stadium, ze is diabetes en heeft de ziekte van Crohn, kan eigenlijk niets zelf meer, moet haar overal bij helpen, met uit bed halen, op toilet zetten, douchen, aankleden, helpen met eten enz. enz. enz. Het huishouden doe ik ook zelf.
  Ze is incontinent van faces en urine maar gelukkig wordt een deel opgevangen door een suprapubische katheter , ik doe mijn stinkende best en ben 61 jaar en sinds oktober 2003 voor de volle 100 procent thuis nadat ik overspannen van mijn werk thuis ben geraakt omdat de zorg en het werk niet meer te combineren was. Gelukkig met behulp van de bedrijfsarts ben ik thuis kunnen blijven na 40 dienstjaren en 23 dagen, eigenlijk had ik toen nog twee jaar gemoeten.
  Ik verzorg mijn vrouw ( 60 lentes jong ) met de grootste liefde hoor maar voor die 250 euro kom ik denk ik toch niet in aanmerking???
  En dan de aanvragen voor hulpmiddelen bij CIZ, wat een ambtenarij en een papierwinken en wat een gedoe. Mijn vrouw is rolstoelgebonden en zit de gehele dag in een verblijfsrolstoel die behoorlijk zwaar is en met deze stoel moeten we ook naar buiten wat aardig zwaar duwwerk is. Nu bestaat er voor deze rolstoel een zgn.begeleidersbediening, dit is een motortje geintegreerd in de achterwielen en een bedieningsknopje op het stuur. Dus dat wilde we wel hebben, dus een uitgebreide aanvraag naar het CIZ gedaan. Vervolgens moest ikzelf op het matje komen en ik moest gekeurd worden, wat overigens een grote aanfluiting was. Antwoord van de CIZ keuringsarts: “u bent nog fitaal genoeg, u heeft geen medische achtergrond dus u kunt best wel de rolstoel voortduwen” . Na dit bezoek stuurt het CIZ hun negatieve bevindingen door naar de gemeente en deze neemt die negatieve beslissing klakkeloos over. Natuurlijk ook weer een bezwaarschrift ingedient maar de gemeente blijft halstarrig weigeren en dit soort verhalen lees en hoor je zo vaak. Als je het TV-programma hart in actie bekijkt weet je genoeg dat de gemeentes niet scheutig zijn met het toekennen van een hulpmiddel. Je vraagt een hulpmiddel toch niet zomaar aan, altijd is er een goede reden maar de gemeentedeuren blijven gesloten. Ook hebben wij een rolstoel aangepast busje (tweede hands) moeten aanschaffen, kosten 20.000 eoro. Ook hiervoor hadden wij een aanvraag gedaan maar afgewezen en na het indienen van een bezwaarschrift zijn de aanpassingskosten van ca. 2000 euro dan weer wel toegekend.
  Nu zijn we genoodzaakt deze begeleidersbediening zelf aan te schaffen ( kosten een slordige 4500 euro ). We zijn geen kapitalisten maar als een voorziening nodig is moet die er komen, hoe dan ook !!!!
  U kunt misschien begrijpen dat ik het ontzie om met mijn vrouw een blokje om te gaan, we doen het natuurlijk wel maar je bent bekaf als je weer thuis komt.
  Er zijn veel mantelzorgers zoals ik en deze zouden juist meer beloond mogen worden voor hun inzet.
  Dit wilde en moest ik even kwijt en ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen.

  met vriendelijke groet,

  Reactie door C.J.Verkaart — donderdag 20 september 2007 @ 19.18 uur

 34. @Janny
  kijk, hier wil ik belasting voor betalen

  Reactie door Bertus — donderdag 20 september 2007 @ 19.21 uur

 35. Jan Marijnissen.
  Ik heb je met veel respect gehoord in het debat vandaag.
  Maar kom nu svp niets steeds weer met dat iets ‘raar’ is bij B4 en JPB omdat het een kwestie van omgekeerde solidariteit zou betreffen. Ik word daar zelf moe van, het zegt m.i. op zich niets meer. Het is ook zo achterhaald.
  Kom dan met liever gebrek aan realiteitsbesef bij JPB en B4 terug.Dat vraagt dan om een ander debat.
  Met groet!

  Reactie door Maria — donderdag 20 september 2007 @ 19.28 uur

 36. @29
  @29
  Dit grote graaien moet snel afgelopen het is moreel niet te verantwoorden.
  Aan de ander kant mag het geen afleiding manoeuvre zijn waar de werkelijke problemen liggen.
  Er nu zijn eenmaal bakken met geld nodig om alle sociale voorzieningen en ziekenzorg enz te betalen.
  Zie het probleem van Janny,hier moeten we met ons alle voor zorgen dat al deze wantoestanden niet mogen gebeuren.
  Maar hoe je het ook wendt of keert het kost geld voor zo vrouw lever ik graag wat in.
  Dan ik zelf maar wat moeilijker, al mag best van de hoge bomen veel meer verlangt worden maar ook met het besef dat het meeste geld toch uit de massa moet komen.

  Reactie door De Hakker — donderdag 20 september 2007 @ 19.31 uur

 37. Wij hebben in Nederland géén DEMOCRATIE .We hebben een schijndemocratie Wie hier in Nederland de dienst uit maakt dat zie je wel aan heb optreden van dit waardeloze cabinet dat is Amerika en de grote geldgraaiende concerns zoals SHELL,PHILIPS,AKZO ,TNT post en niet te vergeten de grote banken en energie bedrijven.
  Dit is geen links cabinet zoals Wilders en Marc Rutte beweren maar een ultra rechts cabinet.Maar ja Wilders en Rutte moeten zich wel waar maken met hun tomeloze geschreeuw na de afaire met verdonk De politiek in Nederland is ziek doodziek dat kun je wel zien naar dat gescheld van vooral Wilders die scheldkanonades van hem die zijn nergens op gebaseerd en slaan nergens op.Bestaat er geen mogelijkheid om die vent juridisch aan te pakken ?

  Reactie door Dirk Schuit — donderdag 20 september 2007 @ 19.52 uur

 38. Mevrouw Janny,
  U zou zelf een afdeling in Uw gemeente kunnen opzetten.
  Even een mailtje naar de SP en vragen hoe te
  beginnen , hulp ,flyers,e.a. aanvragen.
  Als het niet te ver is willen wij wel bij
  u folderen helpen.
  Succes!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Toon c.s. — donderdag 20 september 2007 @ 20.03 uur

 39. Jan zegt het weer duidelijk, het is slappe hap.
  Het kabinet is bang om af te wijken van andere landen, het wil zo als gewoonlijk het braafste jongentje van de klas zijn.

  Dat de graaicultuur en het pesimistme leeft onder de bevolking is wel duidelijk. Dat merkte ik weer toen ik laatst aan het actie voeren was met de actie tegen de uitverkoop van de thuiszorg.
  “Het wordt toch wel weer voor ons besloten” hoor je van mensen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 20 september 2007 @ 20.12 uur

 40. Onder Den Uyl was het hoogste belastingtarief toch 70 %. Maar ja tegenwoordig heb je naast hardwerkende Nederlanders enorm hard werkende Nederlanders. Gelukkig wel. Het zou toch een Gotspe zijn hen te belasten met zo’n hoog belastingtarief. Gelukkig had je na Den Uyl wijze politici, die het belastingtarief terug hebben gebracht naar 54 %. Het tweede kabinet Den Uyl is nog niet gekomen. Mark Rutte kan opgelucht ademhalen.

  Reactie door reint — donderdag 20 september 2007 @ 20.17 uur

 41. Armoede.
  Waar komt het geld vandaan.

  Armoede heeft vele vormen, en is dan ook een woord dat op meerdere situaties in het leven toepasbaar is.
  Hier bedoelen we echter slechts een gebrek aan financiële middelen om de meest elementaire levensbehoeften te kunnen bekostigen.
  Op zich kan zelfs deze groep nog weer verder worden uitgesplitst in diverse deelgroepen, waaronder ook een groep die mede zelf verantwoordelijk is voor de eigen persoonlijke armoede.
  Maar ook de groepen die hiertoe niet behoren hebben, dus nog wel midden in het leven staand, in Nederland een vorm van armoede die relatief is.
  Met “midden in het leven staan” bedoel ik dat zij met 100 procent inzet werken aan de verbetering van hun leefsituatie.
  Nog anders verwoord; willen werken!
  Voor deze mensen zijn er talrijke mogelijkheden om niet voorbij de grens te geraken waar theoretische armoede overgaat in effectieve armoede.
  Hiervoor is Nederland, ten aanzien van opvangmogelijkheden, te fijnmazig.
  Financiële armoede is dus, ook vandaag met de huidige sociale voorzieningen, relatief.

  Dit moet allemaal wel opgebracht worden en soms lijkt het wel of iedereen denkt dat de overheid geld kan maken.
  Helaas, dit is niet zo.

  Het enige waar geld vandaan komt is van het bedrijfsleven en hun werknemers.
  En werkelijk nergens anders vandaan.
  Niet de overheid, semioverheid of aanverwanten vullen de kassen van het koffertje van de minister van Financiën.
  Zij zijn de kostenposten, ook op uw persoonlijke balans, verwoord in uw financiële jaaroverzicht en daarop te lezen als inkomensbelasting dit te verhogen met het bedrag dat u betaald aan uw gemeente.

  Waar komt het geld vandaan?
  Juist!

  In de huidige begroting wordt de werkende mens gepakt. Zelfs geprostitueerd.
  De SP speelt in de gehele discussie een dubbelrol.

  Graag willen ze zich laten voorstaan de mensen met “armoede” te willen helpen.
  Maar weigeren de mensen te helpen die hard willen werken en iets daarvoor terugkrijgen,
  zodat er meer geld komt voor de mensen die het werkelijk nodig hebben om geholpen te worden.

  En dat zijn niet de mensen die gezond zijn en nog steeds niet aan de slag zijn in een land waar
  meer banen zijn dan werkwilligen.

  Reactie door SP-Tegenstander — donderdag 20 september 2007 @ 20.30 uur

 42. moeten de trompet erbij gehaald worden,en leker sinterklaas vragen voor het zoet,of moeten wij voor de binnenhoof gaan kampeeren en die werkwelijk een democratish plaats maken?
  C(k)abinet doet niet,de koninging ook niet,het volk kijk er na,de pedophile is de bozedoener.
  let me tell you wat kapitalISM is,,
  Tell me who is het kind?
  juist omdat het moet

  Reactie door gaf — donderdag 20 september 2007 @ 20.51 uur

 43. @41
  Pas op gezond zijn is niet de kwalificatie voor een werkgever om personeel aan te nemen.
  de eerste kwalificatie is kan ik iemand bijna voor niets laten werken.
  Ten tweede als je kijkt naar de acceptatie van de oudere werknemer dan gaat de werkgever er van uit dat iemand boven de 50jaar bijna niet meer gezond is en boven de 55jaar ongezond is.
  Hier over zijn de cijfers duidelijk.
  dat er zo veel? vacatures zijn en mensen boven de 50 jaar niet aan het werk komen hiervan ligt de schuld bij de werkgever met gevolg een hoop kosten voor de belastingbetaler.
  Hierop moet de werkgevers genadeloos financieel op afrekenen schuld als ze zijn aan deze toestanden.
  Tevens de beschouwd men mensen met een handicap maar die zeer goed kunnen werken ook bij de werkgevers als ongezond.
  Het aantal wat slachtoffer is van deze onzinnege discriminatie is velen malen groter dan de door jou gesuggereerde groep.

  Reactie door De Hakker — donderdag 20 september 2007 @ 20.52 uur

 44. Prima maatregelen die je voorstelt maar je kunt de hond niet met de zweep geven indien je de deur niet dichthoudt. Extreme salarissen aanpakken bij de (semi) overheid prima maar bij het internationale bedrijfsleven? Kom nou, dat is niet voor niets internationaal en de top verkast zonodig morgen naar Belgie om daar het salaris te verdienen.

  Reactie door Johan — donderdag 20 september 2007 @ 20.54 uur

 45. Hoe cynisch het kan zijn.

  Ik kreeg zojuist reclame binnen met kabinetsstoeltjes en grote letters

  KOOPKRACHT STIJGT

  Enm daarbinnenin verkoop van bankstellen gepromoot.

  JAN Marijnissen GA NARR DE RECLAME CODE COMMISSIE EN DIEN EEN KLACHT IN……….WEGENS MISLEIDING VAN DE BURGER VOOR COMMERCIELE DOELEINDEN>

  Het is toch godsgeklaagd dat na de bezuinigingen op de BU er NA het eerste debat NOG MEER bezuinigingen gevraagd worden OOK door Tichelaar de4 wichelaar om de visserij (die jarenlang illegaal gevangen hebben en fraude gepleegd) te steunen
  Zij kunnen er niets aan doen toch.
  Nou er zijn legio mensen in de WAO in de WW in de BIJSTAND met het minimumloon DIE ER OOK NIETS AAN KONDEN DOEN……….maar toch er allemaal op achteruit gaan in koopkracht mensen modaal tussen 30.000 en 40.000 euro terwijl de top waaronder Balkenende rustig hun kinderbijslag blijven innen de enige enigszins nivellerende maatregel eruitgehaald.

  Tichelaar het schoothondje niet zo mooi en fijn als Blair maar toch zo’n klein dikkertje met zo’n platte snuit waardoor de ademhaling belemmerd wordt, onze adenhaling weliswaar maar toch……..
  Wat een vreselijke onderduiker een straatvechter maar dan wel een van het soort pesten iets roepen en hard weglopen of sneeky op een andere manier. Ik kots van dit kabinet, ach ja maagzuurremmers helpen ook maar een paar uur en moet ik ook nog zelf betalen.

  SP tegenstander Ik ben het met je eens armoede kent vele vormen en dat is alles wat ik n.a.v. jouw stukkie en meningen hier meermaals geponeerd kwijt wil.
  En nu niet zeuren he!!!!

  Reactie door Henny — donderdag 20 september 2007 @ 20.57 uur

 46. @40 reint,

  Er zijn ook zeer hardwerkende mensen die voor €1150,- per maand staan te ploeteren.
  Mogen zij ook een privilege van ,laat zeggen €15000,- per jaar aan bonus een auto van de zaak,riante belasting aftrek,en bij einde dienstverband een vertrekpremie en pensioen doorbetaald?

  Het hoogste tarief van 70% is niet zo gek.
  Echter dient het plafond van de 52% of 60% wel opgetrokken te worden naar 5x modaal.

  Reactie door tom — donderdag 20 september 2007 @ 21.01 uur

 47. Deze eindeloze discussie over rijken en armen zou niet bestaan als de mens niet honger had naar macht, winst en rijkdom. Waarom moet er altijd winst zijn, om te overleven ? ja binnen het Kapitalistische systeem is winst gewoon een noodzaak anders gaat je bedrijf failliet.

  Als sinds het begin van de mensheid is er drang naar wereld macht. In de middel eeuwen waren en duizenden oorlogen. Nu doen we het niet meer met wapens maar met geld. Wij willen een vreedzame wereld, maar toch rijker worden dan andere.

  Waarom denken we niet aan die mensen in Afrika die sterven van de honger ? Waarom buiten we Aziaten uit ? waarom geven we topbestuurders miljoenen per jaar ? omdat wij mensen winst willen. Nederland koos voor Balkenende 4, en ondanks de winst van de SP is nog steeds een groot deel van Nederland voor de Kapitalistische maatschappij.

  Onze arbeiders willen ook niet zelf beslissen, ze willen na vijf uur na huis en dan niets meer met werk doen. Dus moeten de leiding al het werk doen en kan dus veel meer loon eisen dan de arbeiders. Als de arbeiders nu eens gewoon de bedrijven besturen door arbeidersraden, dan is er al meteen een vorm van het Kapitalisme verwoest. Natuurlijk zullen de eigenaren het niet leuk vinden want ze verliezen bezit en de macht om winst te maken.

  Maar al deze discussies over rijkdom en armoede zijn nutteloos. Er zal nooit een verandering komen zolang de mensheid honger naar winst en persoonlijke rijkdom heeft. Dus pas al alle arbeiders zich verenigen voor een betere wereld is er een kans om de armoede te verwoesten.

  Reactie door Jorein Versteege — donderdag 20 september 2007 @ 21.02 uur

 48. Meld me morgen ziek, heb de graaigriep met jp-koorts en een bosinfectie, scheelt weer reikosten,goed voor de files en de plantjes.Dus morgen maar uitslapen, en uitzieken.

  Reactie door cor — donderdag 20 september 2007 @ 21.05 uur

 49. Bert Koenders meest vrouwvriendelijke bewindspersoon…

  Emacipatiebeweging ‘woman on top’, heeft Bert Koenders uitgeroepen tot de meest vrouwvriendelijke bewindspersoon in Den Haag.

  De Robbie Williams van het Binnenhof schijnt hij door de dames worden genoemd. Daarnaast heeft hij ook de vrouwenrechten – in Nederland en daarbuiten – hoog op zijn agenda staan.

  Kijk Harry, complimentjes alleen zijn niet genoeg.

  Erik Sc

  Reactie door erik — donderdag 20 september 2007 @ 21.27 uur

 50. @ 41

  Jij schrijft,….

  …….Waar komt het geld vandaan?
  Juist!

  In de huidige begroting wordt de werkende mens gepakt. Zelfs geprostitueerd..

  Eindelijk gerechtigheid jaren en jaren werd er geld gestolen van de zwakkeren in onze samenleving, en daar hebben de werkenden van geprofiteerd, en nu de werkenden eens iets moeten laten voor die zwakkeren dan breekt de pleuris uit.

  Man, rot op met je VVD/CDA gelul wat zit je hier te zeiken, als het je niet bevalt sluit je dan aan bij Verdonk.

  Maar het voelt wel goed dat we nu ook eens de werkenden bij de ballen hebben.

  Reactie door Pool — donderdag 20 september 2007 @ 21.40 uur

 51. @41 SP-Tegenstander

  Jij schrijft:
  Het enige waar geld vandaan komt is van het bedrijfsleven en hun werknemers.
  En werkelijk nergens anders vandaan.

  Dan begrijp jij het dus niet (helemaal?)!
  De enige waar geld vandaan komt is de
  CONSUMENT die de door de werknemers vervaardigde producten of verrichte diensten direct of indirect afmeent.

  Reactie door Cees — donderdag 20 september 2007 @ 21.51 uur

 52. @ 41
  Correctie, meer werkwilligen dan banen.

  Reactie door SP- voorstander. — donderdag 20 september 2007 @ 22.16 uur

 53. @19 Toon c.s.

  Wat wil ik?
  Een Nationale Stakingsdag.

  Wat kan ik?
  Persoonlijk die dag gezamenlijk Staken.

  Hoe doe(n) ik (wij)het?
  STOP die job, bus, trein, tv, radio, winkel. spaarzaam licht + gas. Liefst kaarsjes + kale brooddag!

  Hoe financier ik het?
  Kan het goedkoper?

  Niet gelukt? Dan die week erop weer en weer en weer. Net zolang totdat dit kabinet en al die grootgraaiers kronkelen van ellende. ZIJ zijn aan de beurt!
  Een dag niet consumeren op allerlei terrein is een volk dat opkomt voor haar rechten en de verloederde democratie!

  Een kwestie van beschaving!

  @21 Peter Mink

  Jan for president!
  Niet tegen rijkdom, WEL tegen armoede.

  Een kwestie van beschaving!

  Reactie door Gloria — donderdag 20 september 2007 @ 22.30 uur

 54. @ 51 Cees: En hoe komt de consument dan aan dat geld?

  Reactie door Grueber — donderdag 20 september 2007 @ 22.38 uur

 55. Deelcopie van bijdrage #50
  Man, rot op met je VVD/CDA gelul wat zit je hier te zeiken, als het je niet bevalt sluit je dan aan bij Verdonk.

  Geachte Heer Pool,

  Het kunnen discussiëren met elkaar, waarbij verschillen van mening in volledige vrijheid en zonder gevaar voor leven of aantasting van persoonlijke overtuiging kan worden gevoerd, is het platform wat hier door Jan Marijnissen/De SP aan u en mij wordt geboden.

  Bedoelt u dat ik hier moet “oprotten” omdat ik met mijn reacties niet geheel pas bij uw idee van vrije mening?

  Of heeft u het in zijn algemeenheid niet zo op vrije meningsuiting.

  Reactie door SP-Tegenstander — donderdag 20 september 2007 @ 22.40 uur

 56. @50
  Maar het voelt wel goed dat we nu ook eens de werkenden bij de ballen hebben.
  ………..
  Mij is niet duidelijk welke werkende jij bedoel, ik denk dat modaal en daaronder de afgelopen jaren al flink bij de ballen is gegrepen en met name ook de alleen staande.
  Het natuurlijk schandalig dat de hoge inkomens die er verschrikkelijk op vooruit zijn gegaan afgelopen jaar zitten te melken over wat kinderbijslag minder.

  Reactie door De Hakker — donderdag 20 september 2007 @ 22.45 uur

 57. “Maar het voelt wel goed dat we nu ook eens de werkenden bij de ballen hebben”.

  Let wel, dit is niet mijn tekst.
  Maar staat hier op dit topic wel.

  Als we bij de SP ons trots voelen als werkende mensen bij “de ballen” worden gegrepen en ons dan ook daarbij nog goed moeten voelen heeft de Hr. Pool gelijk.
  Zijn mening mag geuit.

  En hij heeft misschien wel gelijk dat ik hier dan ook werkelijk beter kan “oprotten” als zijn mening door de SP wordt gedeeld.

  Reactie door SP-Tegenstander — donderdag 20 september 2007 @ 23.09 uur

 58. Gloria, ik denk ook niet dat je genoeg mensen op de been krijgt voor een nationale stakingsdag, staken is niet meer zo van deze tijd.

  Wat is wel een goed kabinet? ik weet het niet, mensen berusten snel en laten het maar over zich heenkomen en gaan dan weer over tot de orde van de dag met al de persoonlijke beslommeringen.

  Ik heb zoveel mogelijk de algemene beschouwingen gevolgd en die zijn ook ieder jaar hetzelfde, een hoop geschreeuw en……

  Dit kabinet gaat gewoon de troonrede uitvoeren met hier en daar veranderingen en zo blijft het.

  Morgen is er weer een dag en dan zullen er weer wel dingen gebeuren waar men zich druk over maakt en zo gaan we maar door.

  Ik neem nu een wijntje en een pafke (hondje is al geledigd) en ga lekker slapen.

  goede nacht.

  Reactie door Carla — donderdag 20 september 2007 @ 23.21 uur

 59. @ 56 De Hakker

  Ik bedoel die groep werkenden die nu al zeiken als de kinderbijslag voor hen niet meer of heel wat minder is.
  De werkenden met de kleine beurs moeten juist extra ontziend en beloond worden met de opbrengsten van de extra belastingen die men weghaald bij de hoge inkomens.
  Daarom was de aftopping van de hypotheekrenteaftrek tot 350.000 euro een leuke optie en had het kabinet genoeg geld om te verdelen.

  Reactie door Pool — vrijdag 21 september 2007 @ 0.09 uur

 60. @ 59 De Hakker ( correctie )

  Ik bedoel aftopping boven de 350.000 euro,.. sorry

  Reactie door Pool — vrijdag 21 september 2007 @ 0.11 uur

 61. @57 SP-Tegenstander
  Zou je (als hardwerkende medelander) nou eens inhoudelijk kunnen reageren op de reacties van Janny (@32) en C.J. Verkaart (@33) hier op dit log? Dan kun je ons misschien beter uitleggen waarom jij als hardwerkende NIET wil bijdragen aan betere leefomstandigheden voor diegenen, die dat zelf niet (meer) in eigen hand hebben! Ik ben gezond, ik werk hard, en juist daarom prijs ik mij gelukkig dat ik in die omstandigheid verkeer..Misschien kun jij daarover ook eens nadenken? Dan kun je jezelf de volgende keer hier opnieuw melden onder de naam “SP-Voorstander”!!!

  Reactie door ToN — vrijdag 21 september 2007 @ 0.15 uur

 62. @ 57

  Dit heeft niets met trots te maken dit gaat om gerechtigheid.
  Vele jaren zijn de werkenden met een flink salaris ontzien door zowel het CDA als de VVD, er werd alleen maar meer ongelijkheid gezaaid d.m.v. het graaien en zelfverrijking.
  De hogere salarissen werden nooit aangepakt nee,.. men werd juist extra beloond d.m.v. slim in elkaar gezette constructies.
  Nu moeten ze een keer wat inleveren en gelijk begint hier de pleuris uit te breken, als ik jou reactie zo lees.
  Dat verhaal van je moet je eens gaan vertellen bij mensen die ondanks een bescheiden baantje of een uitkering toch aan de onderkant van het bestaan leven, en die al jaren inleveren, geknecht en uitgebuit worden door lasten verzwaring en maatregelen die het leven er niet plezieriger op maken.

  Maar je hebt daar geen oog voor je staat al gelijk met je oordeel klaar, en dit soort figuren zoals jij heeft men hier geen behoefte, er zijn hier wel velen van dit soort brallers langs geweest, let wel langs geweest, ik hoop dat ik jou ook voorbij zie gaan.

  Natuurlijk ben ik voor vrijheid van meningsuiting,…… maar ik ben ook voor vrijheid van publicatie.

  Reactie door Pool — vrijdag 21 september 2007 @ 0.26 uur

 63. @ 58 Carla.

  Ik ben net terug met de laatste loop met Conan onze husky, en ga eventjes rustig voor
  de SP weblog zitten om de reacties te lezen, vooral de nieuwe schrijvers volg ik op de voet. Eerder op de avond had ik gekeken naar de digitale uitzending van het tientje van Lieftinck en de eerste troonrede van koninging Juliana in 1948, ik werkte toen bij de postcheque en girodienst te Den Haag en kan mij die tijd nog goed voor de geest halen. Wat ik er mee wil zeggen is, hoe leeg is onze maatschappij na al die jaren, hoe onbelangrijk is het Volk waar wij toe behoren geworden. Als je onze MP aanhoort zijn de enigste woorden normen en woorden belangrijk, met die woorden werden de Nederlanders eeuwen geleden al tot de plaats rust geroepen, geen verzet tot het gezag, het gezag heeft al eeuwen misbruik gemaakt van het Christelijke geloof, want daarmee kon je het Volk in de tang houden. En wie waren het gezag, die mensen, die zich boven het Volk stelden.
  Daarom hoop ik dat eens het ware socialisme zal opstaan zoals onze verre voorouders het toendertijd het zagen. Marktwerking is een modern woord voor kapitalisme, hier over zijn vele boeken geschreven. Laten wij vooral nuchter blijven en ons niet gek maken door allerlei indianen verhalen verteld door onze MP Balkenende die niet verder nadenkt dan tot het moment dat hij voor de microfoon staat. Mooi praters en gladstrijkers zijn een gevaar voor onze maatschappij, alle problemen vegen zij met de stoffer en blik methode onder het vloerkleed.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 21 september 2007 @ 0.43 uur

 64. @54 Grueber

  Dat leent ie bij lenen.nl natuurlijk!!

  Toegegeven, je maakt met je vragende opmerking natuurlijk wel een punt.
  Ik werk dus ik kan eten. Ik eet dus jij kunt werken. En, naar ik hoop op jouw beurt ook weer eten…

  Reactie door Cees — vrijdag 21 september 2007 @ 1.00 uur

 65. chronisch zieke, alleenstaande mensen met kinderen. Die zijn elke keer weer de dupe.
  en die kunnen niet staken dus lacht het kabinet daarom.
  ze worden dit jaar ontzien. Tja van een kaalgeplukte kip kun je ook niet meer plukken.
  En toch en toch stemmen er steeds weer mensen op dezelfde politici.
  Is dat gewoon domheid of kan het ze gewoon niet verrotten?!

  Reactie door G. — vrijdag 21 september 2007 @ 1.09 uur

 66. Gratis schoolboeken bespaart middeninkomens volgend jaar 800 euro, aldus Tichelaar. „Ik lijd verlies, maar ik ben trots op wat mensen in hun portemonnee merken.”
  ………….
  Hallo Tichelaar niet alleen de lageinkomens en middeninkomens maar ook de zeer hogeinkomens.
  Of zijn er grenzen aan het inkomen bij gratis schoolboeken.
  Wat voor soort boeken praat die man over 800 Euro per gezin dat is nog geen stapel.
  Maar helaas mijn kinderen zijn de deur uit dus geen voordeel.
  Maar ik ben socialist en betaal graag aan de armoe van anderen.
  Ook deze man maakt profijt van het woord gratis ook dit is weer aan me hoela het wordt toch bij andere weggehaald.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 21 september 2007 @ 6.52 uur

 67. @46 tom
  Er zijn genoeg mensen die hard werken terwijl ze niet rijk worden. Er zijn ook mensen, die rijk worden terwijl ze er nauwelijks iets voor hebben gedaan bijvoorbeeld door de loterij te winnen. Ik ben er wel voor dat het belastingtarief van 70 % weer wordt ingevoerd voor zeer hoge inkomens.

  Reactie door reint — vrijdag 21 september 2007 @ 8.03 uur

 68. @ 59 Cees

  :-) @ lenen.nl

  Maar inderdaad, jij werkt, dus ik eet en andersom.

  Ik denk dat SP-Tegenstander probeert duidelijk te maken dat de overheid zelf geen of weinig geld “verdient” en dat het bedrijfsleven en werknemers nodig zijn om de overheid van voldoende middelen te voorzien om alles te kunnen financieren.

  Reactie door Grueber — vrijdag 21 september 2007 @ 8.45 uur

 69. Gloria,
  Leuk stukje,hadden wij niet van je verwacht.
  Gloria wij hebben in het verleden een aantal stakingen meegemaakt,vroeger werd er meer gestaakt dan nu.
  Als een staking te lang gaat duren en moeder de vrouw geen volledig,broodnodige,inkomen krijgt dan grijpen die moeders in en gaat het mannetje weer gewoon aan het werk O F
  de vakorganisaties moeten de stakingen overnemen en dat gebeurt niet altijd,,
  conclusie…als maandag b.v. het vervoer
  of de haven WILD plat gaat en de bonden
  steunen niet dan duurt die staking een dagdeeltijd.
  Wij hebben stakingen meegemaakt waar de
  toemalige categorale bonden NIET VOOR waren
  maar hun stakende leden wel…het was zo
  erg dat de stakers thuis bonje kregen omdat
  er toch gegeten en gewassen moest worden
  en geen cent binnenkwam omdat de goedgevulde stakingskas, geld bijeengebracht door de leden ,niet open gesteld werd. Eenvoudige mensen uit de buurt sprongen bij en deelde
  hun armoedje met de stakers.Wij kunnen je best een paar voorbeeldjes geven hoor.
  Het is niet moeilijk om vanachter de PC te
  roepen dat het vervoer,de haven,de winkel,
  etc.etc.plat moet.
  Als straks het ontslagrecht door die randfiguren in het kabinet er door gepleurt
  wordt dan kunnen de arbeiders als zij een wild stakinkje organiseren er
  zo maar uitgesodemieterd worden.
  Gloria,wij weten niet wat je doet voor de kost,hoeven we ook niet te weten maar als je een job hebt maak een beginnetje en gooi het werk plat,verbeter het sociale klimaat en begin bij je zelf.
  Het niet eens met je zijnde maar toch van je houdend,groet van ons en prettig week-end.

  Reactie door Henk c.s. — vrijdag 21 september 2007 @ 9.26 uur

 70. Grueber 8.45,
  probeer je duidelijk te maken dat de overheid de grootste graaiers zijn ?

  Je hebt nog gelijk ook!!!!

  Reactie door Sinne — vrijdag 21 september 2007 @ 9.40 uur

 71. @ 69 Sinne

  Reactie door Grueber — vrijdag 21 september 2007 @ 10.00 uur

 72. @ 69 Sinne

  Beste Sinne,

  Excuses, voor post 70, mijn pc deed even raar.

  Voor alle duidelijkheid, ik stem geen SP, maar ik ben het wel met u eens dat de overheid de grootste graaier is.

  Reactie door Grueber — vrijdag 21 september 2007 @ 10.01 uur

 73. Wat wordt de armoede hier overdreven zeg.
  jullie doen net of heel nederland op afrika lijkt.

  leer eerst is met geld omgaan en leer hard werken ! ! ! !

  Ik ben chronisch ziek en schaam me voor mensen die altijd maar zeggen dat de zieken en wao-ers het zo zwaar hebben.

  Ik werk 36 uur en kan daar goed van rond komen.. Handen uit de mauwen en minder zeiken a.u.b.

  Dankzei de herkeuring kan ik weer aan het werk en is mijn leven 100x beter geworden.

  Reactie door J. Albaas — vrijdag 21 september 2007 @ 10.03 uur

 74. Er is alleen maar gesproken over”hardwerkende mensen” waar blijven de mensen die in de WAO of WIA zitten?
  Heb daar niets over gehoord. Deze mensen worden als een vuilniszak langs de kant gezet en daar wordt niets voor geregeld.
  Waarom verdwijnt het WAO-gat niet voor die mensen? Kost dat weer teveel?
  Geen enkele partij over gehoord, schande.

  Reactie door albert — vrijdag 21 september 2007 @ 10.06 uur

 75. Jan,

  Fijn te horen dat we actie ondernemen tegen het fenomeen zelfverrijking door de top van het bedrijfsleven, immers deze perverse heren en dames ondermijnen het kapitalistische systeem.

  Waarom zou je je als medewerker gaan inspannen voor een baas die niets doet
  dan zichzelf bonussen toe te kennen ???

  Ik ben zelf inkoopmanager van beroep, maar weiger mij bij enige vaste werkgever aan te sluiten. Ik ga namelijk geen 20 miljoen op jaarbasis besparen terwijl een ander de bonus daarvoor opstrijkt, voor een normaal salaris verricht ik deze truc ook niet meer.

  Ik zeg nu Niet dat ik een bonus van 87 miljoen euro wil ontvangen, nee ik ben ervoor dat ik van een tien miljoentjes besparing toch zeker een half miljoentje krijg, en men een andere 2 miljoen verdeeld over de medewerkers die hier een rol in hebben gespeeld.

  Aangezien de top in het bedrijfsleven daar
  anders over denkt, ben ik gestopt dit volk
  te bedienen. Ze gaan maar een jong HEAO-ertje
  inhuren die zulke getrainde hersens heeft dat ze hier wel intrappen.

  Ik heb inmiddels mijn eigen bedrijf, en eigen bonusregeling.

  Uiteraard wens ik alle grote spelers in Nederland heeel erg veel Succes bij het
  ondernemen en stimuleren van de medewerkers
  om de arbeidsproductiviteit te verhogen.

  Burgers van Nederland:
  Het gaat goed met de “Normen en Waarden” !

  Reactie door Erwin Overdijk — vrijdag 21 september 2007 @ 10.11 uur

 76. @ 71 Grueber

  Typisch, nooit zelf verantwoordelijkheid nemen, altijd heeft het iemand of iets anders gedaan !

  Reactie door ACE — vrijdag 21 september 2007 @ 11.08 uur

 77. Beste J.Alblaas
  ik vraag mij af of je geestelijk of lichamelijk
  chronisch ziek bent.
  maar volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt en is het enige wat je kan lekker kankeren tegen iedereen die niet zo zielig is als jij.

  volgens mij stem je ook op Wilders want zo’n lijer lijk je mij wel.
  zoek eens uit hoe het komt dat werkende mensen toch naar de voedselbank moeten om dat ze niet rond kunnen van het salaris dat ze verdienen.
  en als je dat uitgezocht hebt dan praten we verder en tot die tijd moet je gewoon lekker gelukkig zijn met je herkeuring en je 100% betere leven en niet lopen zeiken dat je chronisch ziek bent want dat interesseert niemand en zeker mij niet.

  Reactie door klaas van der sluis — vrijdag 21 september 2007 @ 11.14 uur

 78. @72 J.Albaas

  Een vreemde reactie, een iedereen is niet iedereen. Waar je mee bezig bent is alles over één kam scheren. Deze dooddoeners komen in deze tijd teveel voor. Ik kan uit je schrijven opmaken dat je blij bent dat je weer kunt werken. Ik ken verschillende mensen die dat ook graag zouden willen al was het alleen maar om van hun chronische ziekte af te zijn maar het leven dacht er anders over, zij werden mismaakt op de wereld gezet.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 21 september 2007 @ 11.20 uur

 79. @ 72 G alblaas

  Ook weer present als er wat te zeiken valt, welke geestelijke aandoening had je de laatste keer alweer toen je hier ook zo op de zwakkeren aan het afgeven was.
  En hoe bevalt het papierprikken je, ik merk dat je dolgelukkig ben met je baantje van 36 uur, gelukkig iemand die ons land red van de financiele afgrond.
  Als je nou eens 40 uur p/w gaat werken dan kunnen andere echte gehandicapten mischien eens een keer een nieuwe jas kopen, of een koekje bij de koffie mischien dat ze een kinderfeestje kunnen geven als er een kind van hen jarig is.

  Reactie door Pool — vrijdag 21 september 2007 @ 12.51 uur

 80. 78. d’olle Henk

  Die mijnheer heeft naar mijn weten al eerder gereageerd en deed zich destijds reeds voor als een ‘hardwerkende’ nederlander. Overigens zou ik me dan afvragen waarom hij eerst herkeurd moest worden als hij altijd heeft kunnen werken en waarom hij dan zelf zijn uitkering niet stopgezet had als zijnde misbruik maken van de sociale voorzieningen.
  ik denk dan ook dat zijn bijdrage ‘getrol’ is.

  Reactie door Henny — vrijdag 21 september 2007 @ 13.08 uur

 81. Overigens Balkenende had als ENIG verweer dat de overheid een betrouwbare partner moest zijn voor het bedrijfsleven en blijkbaar geen betrouwbare overheid voor de mensen in het land. Geen enkel ander argument…….. dat zegt genoeg.
  Hoe betrouwbaar is de overheid als het om de kiezers gaat? Als de partijen dat al niet zijn die dee overheid vormen dan is de overheid het al helemaal niet ik kan dat niet anders duiden.

  Reactie door Henny — vrijdag 21 september 2007 @ 13.11 uur

 82. ARBEIDERSZELFBESTUUR is de enige mogelijk om het graaien te stoppen en de armoede te bestrijden. 1) Het kapitaal, de aandelen en de bedrijven moet worden onteigend en aan de arbeiders worden teruggeven. Nu is het lot van de arbeiders in handen van de almachtige aandeelhouders (zie ABN, zie Stork. We moeten ons bevrijden van de ketenenen van het grootkapitaal. 2) Alle onroerend goed onteigenen, in ruil daarvoor een gratis woning voor iedereen 3) Kollektivering van de landbouw voor goedkoop en dier- en miljeuvriendelijk voedsel, zonder uitbuiting van Poolse en Roemeense arbeiders die hier als slaven worden behandeld 4) Uit de EU en NAVO bevrijding van de imperialistiese dwingelandij. 5) Strategiese samenwerking met antie imperialistiese landen en machtsblokken in de wereld zoals Cuba en Venuzuela en Afrikaanse en Zuid Amerikaanse bevrijdingslegers 6) Verheffing van he volk door goed onderwijs 7)Media en pers zonder imperialistiese indoktrienaatsi 8) Hoogste salaris maksimaal 3 keer het laagste 9) Sosjale dienstplicht voor iedereen, hoogopgeleiden zoals doktoren moeten zich meer dienstbaar maken aan de maatschappij 10) Afschaffing van het koningshuis

  Reactie door schlebusch — vrijdag 21 september 2007 @ 13.22 uur

 83. ALBAAS EN OVERDIJK.

  Leg eens uit, waar is er geen armoede?
  Beste man er zijn minstens 1.000.000 gezinnen
  die het arm hebben..neeeee….die zelfs aan de geeuwhonger liggen.Je bent chronisch ziek,
  jammer,maar als je als moeder niet kan doen wat je kind nodig heeft dan wordt zo’n moeder ook chronisch ziek.Een voorbeeldje wat niets met Afrikaanse honger te maken heeft; Je schoolklas gaat jaarlijks op een
  schoolreisje,daar moet voor betaald worden
  maar het benodigde geld is er niet.Leuk
  he chronisch zieke Albaas.Als wij hier de
  stukjes lezen van figuren zoals jij dan krijgen wij chronisch de tering in.
  Conclusie,Albaas kanis dicht houden en
  volgende week gewoon weer aan het werk gaan
  want je hebt het goed,toch??
  Overdijk.
  Een inkoopmanager ?? van je eigen bedrijf?
  of doe je ander werk? Je bent alleen een echte inkoopmanager als je kennis van zaken
  hebt. Een goeie inkoper weet van alles iets,een inkoop manager weet van een ding iets ouwehoeren.Het blijkt dat jij bij de laatse hoort.Je commentaar…jonge…jonge
  20.000.000 per jaar besparen,onzin…
  twintig miljoen per jaar besparen,dan ben jij
  belangrijker voor je baas dan de sales-manager,20.000.000 besparen????Dat komt bij de overhead van het bedrijf,dat is winst!!! Wat zal dan je inkoopbudget zijn over een jaar???
  Overdijk laat je #$%^+!!!
  Je spreekt over normen en waarden wat jij nou raaskalt heeft niets met normen en waarden te maken dat is LIEGEN.
  Natuurlijk wensen wij ALLE ondernemers ook de kleine winkeliers enorm veel succes, maar
  de grote ondernemers zouden dan niet moeten graaien maar ook een klein beetje aan het personeel,de factor arbeid,moeten denken.
  Jullie gaan het week-end in,nou dan hebben jullie ruimschoots de tijd om over jullie gezeik na te denken.Prettig week-end dus.

  Reactie door Joop c.s. — vrijdag 21 september 2007 @ 13.49 uur

 84. 20 miljoen per jaar besparen ??

  dat moeten de bedrijven van Bos of Rutte zijn !!

  Reactie door Sinne — vrijdag 21 september 2007 @ 14.32 uur

 85. Joop c.s.

  Die graaiers zijn net zo kortzichtig als Bakkie ellende.

  Als de economie stil komt te staan, gaat dat ook ten kosten van hen. Maar dat zal hen hema worst wezen.
  Zowel de graaiers als de club van Bakkie ellende zorgen dat de Nederlandse economie in een verdere eerwaartse spiraal komt en dat de werkelooshied verder toeneemt.

  Één troost de straten zullen oh zo schoon worden met op elke vierkante meter een wwb papierprikker

  Reactie door Sinne — vrijdag 21 september 2007 @ 14.37 uur

 86. Ik kan het niet laten om mijn laatste alinea van een andere reactie ook even hier te plaatsen.

  Met (t)rippers kun je niet onderhandelen.
  Kapitalisme is het meest hongerige systeem wat ik ken. Het is een verslaving en het verrijkt de egoist. De lat (de uper) moet steeds hoger gelegd worden om alsmaar die kick te krijgen. Er is geen plaats voor die downer. Het maakt je depressief en je zinkt weg in een zelfverwijt, de buitenstanders is domper, de oorzaak, de verpester de misbruiker. Plat systeem, eenrichtings verkeer, veelbeloven, geen constructieve opbouw voor de omgeving, alleen maar er in geloven en dus klakkeloos volgen die neus achterna.
  (aldus Jelinek).

  Hoe, in vredesnaam burger je zulke junks in de maatschappij.

  Reactie door Kbo — vrijdag 21 september 2007 @ 14.48 uur

 87. Sinne wij kunnen een end met je meegaan maar
  als de economie stil komt te liggen dan heeft
  dat geen enkele konsekwentie voor Balkenende en zijn meute want beste Sinne en dat weet jij ook de middenstander en kleinverdiener
  krijgen de sorus op hun bord en de opgemelde randfiguren krijgen een toelage waar een paard de hik van krijgt.
  Wij hopen dat het met jouw negotie tof blijft gaan,SUCCES!!!!
  Goed week-end.

  Reactie door Joop c.s. — vrijdag 21 september 2007 @ 15.40 uur

 88. @Jan Marijnissen

  Natuurlijk is het geen links kabinet .

  maar ik mistte een toevoeging in je betoog hierover namelijk deze.

  Als men weet, dat dit een rechts kabinet is; ondanks de aanwezigheid van de PvdA en CU, dan kunnen we ook concluderen, dat die PvdA GEEN LINKSE PARTIJ IS!!

  En dat hebben ik en meerdere mensen hier al vaker geuit.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — vrijdag 21 september 2007 @ 15.48 uur

 89. Het valt me op. dat Balkenende steeds maar gewoonweg geen antwoord geeft op simpele vragen en hij kan er gewoon mee weg komen en dan schrijft de pers, dat het kabinet de kritiek van de oppositie goed had gepareert…

  Dat slaat toch helemaal nergens op? Wat is dit voor journalistiek en waarom zegt die voorzitter nooit eens tegen Balkenende. dat hij gewoon eens een vraag moet beantwoorden in plaats dat hij weer een vaag nietszeggende prapagandapraatje weer af gaat draaien?

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — vrijdag 21 september 2007 @ 15.51 uur

 90. @ 83 Joop c.s.

  Prima verwoord…..
  Met dit soort reacties van je sta ik een fles Jack Daniels of Jim Beam in het krijt bij je.
  En ik maar denken dat de oudjes rustig waren.

  Reactie door Pool — vrijdag 21 september 2007 @ 17.10 uur

 91. @63 Henk,

  Bedankt voor je reactie, ik heb hem goed doorgelezen en er staat geen woord verkeerd in, helemaal mee eens.

  Ik ben zelf 56 jaar en heb ook in mijn jonge werkjaren een heel andere tijd meegemaakt, dat was de tijd van de bomen die tot de hemel groeiden, je weet wel Den Uijl en van Agt en Wiegel.

  Henk, toen leek het alsof het niet op kon, iedereen die rugpijn had kon de WAO in want er was toch geld zat, en de bazen waren blij dat ze met goed fatsoen iemand konden dumpen, zo zijn er heel wat werkgevers op een goedkope manier van hun mensen afgekomen, er waren zelfs bazen (shell Pernis) die hun werknemers adviseerden zich af te laten keuren, dan krijg je WAO en dan zijn we van je af, echt waar zo gebeurde dat.

  Zo kan ik nog wel even doorgaan maar in die tijd is er heel veel geld weggegeven aan mensen die best nog konden werken maar van wie de baas het nodig vond ze moesten opzouten.

  Reactie door Carla — vrijdag 21 september 2007 @ 17.46 uur

 92. Ook deze man maakt profijt van het woord gratis ook dit is weer aan me hoela het wordt toch bij andere weggehaald.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 21 september 2007 @ 6.52

  Hakker niet zo klagen jij betaald straks toch ook 1% meer BTW!!

  Reactie door gonda — vrijdag 21 september 2007 @ 17.49 uur

 93. J. Albaas, zeg eens eerlijk…heb jij niet geluk gehad dat jij goed geholpen bent aan een baan? Er zijn mensen die ook een handicap hebben of die ziek zijn die aan het werk moeten en doordat er niet gekeken wordt naar gebreken nog erger ziek worden. Zeg jij dan tegen deze mensen, houd je bek en aan het werk? Er zijn helaas ook mensen die graag aan het werk willen maar die niet aan de bak komen omdat een werkgever niet staat te springen om iemand met een handicap en/of ziekte aan het werk te hebben. Paradoxaal genoeg zijn er ook werkgevers die wel mensen met een handicap en/of ziekte aan het werk willen hebben maar die door regels en teveel papierwerk veel te lang moeten wachten op fiat. Wil je ook niet vergeten dat er nood is aan werklozen? Aan hen wordt veel verdiend, danken velen hun baan!

  Reactie door cynthia — vrijdag 21 september 2007 @ 17.51 uur

 94. Geen referendum en 10% erbij voor de ministers en waarschijnlijk de publieke en semi-publieke sector. Laten we blij zijn met elkaar en vooral vechten in Afghanistan en tegelijk de kindertjes in een vredesoptocht laten lopen en daar zogenaamd door aangedaan zijn.

  D66 ook al is die voor een referendum om een andere reden, gezien standpunt nl vanmiddag en wederom de steek naar de SP,neemt datzelfde volk dus ook maar niet serieus,of sluiten we de hele achterban van de SP maar even uit en het achterbannetje van D66 ach arme, de heren weten het zo goed. D66 moet eens ophouden met die stemmingmakerij en alle kiezers serieus nemen, dat is democratie heren. Balkenende Bos Pechtold en consorten MOETEN eens OPHOUDEN te zeggen dat ZIJ weten waarom de nederlandse bevolking tegen de grondwet heeft gestemd. Wat mij betreft en vele anderen staat de getrokken conclusie geheel buiten de werkelijkheid en denken ze dat het waarheid wordt als ze die leugen steeds maar weer herhalen.
  De arrogantie van de politiek en wat dat betreft heer Balkenende is dat GEEN vies en onfatsoenlijk woord, uw arrogantie steekt me het meest. U weet er nl. helemaal niets van maar wil dicteren.
  De BALKENENDEDICTATUUR. Hij zei het al in de algemene beschouwingen hij is geen man die zich gemakkelijk laat ompraten.
  Nee hij kleineert de mensen in dit land alsof ze nergens iets van weten alsof hij weet wat ze denken.
  Laf ook als het op een referendum aankomt. Vanwaar die angst als het allemaal zo goed geregeld is.

  Reactie door Henny — vrijdag 21 september 2007 @ 18.29 uur

 95. Als “gezonde” jonge vent van boven de 40 in de bijstand was ik maar wat blij met de 255 Euro no claim die ik terug kreeg elk jaar.
  Nu gaat de zorgpremie omhoog en krijg ik een eigen risico van 150 Euro.
  Verder heb ik dankzij Bos nog een extra belasting op gas en licht. Dit terwijl ik elke avond slechts een peertje aan heb.
  Ik hoop dat ik wat gratis studieboeken kan scoren.

  Reactie door Sjaak Zwolle — vrijdag 21 september 2007 @ 18.34 uur

 96. Bolkenstein heeft gelijk hij zegt het mooier dan ik. Balkenende behandelt de kiezers als kleuters.

  Reactie door Henny — vrijdag 21 september 2007 @ 18.35 uur

 97. Sjaak oh Sjaak, wees blij dat je dat allemaal kunt betalen, of ben jij ook bij “Leen”.
  Ik ben Aow’er en zal ook proberen een paar boekjes te bemachtigen misschien kunnen we wel een ruilactie op touw zetten, als we de boeken uitgelezen hebben.

  Reactie door gonda — vrijdag 21 september 2007 @ 18.55 uur

 98. Armoede en graaicultuur
  Twee woorden uit dezelfde taal en uit dezelfde wereld

  Zonder schroom durf ik te stellen dat, waar wij hier het woord “graaicultuur” gebruiken voor het bedrijfsleven we op gelijk taalniveau ook het woord “armoede” kunnen hanteren voor de werkelijke armoede op internationaal niveau.
  Niet het gehele bedrijfsleven is per definitie een graaicultuur en het woord armoede moet men ook durven te relativeren, of zien in dit zelfde internationale perspectief.

  Dan maar weer eens een nieuw populair woord of zinssnede gezocht…”De uitwassen van…” etc.. moeten worden aangepakt.

  Dit geldt dus ook voor genoemde woorden met hun globale betekenis.

  Reactie door SP-Tegenstander — vrijdag 21 september 2007 @ 20.02 uur

 99. Dat lijkt mij een goed plan Gonda.
  Nee ik ben niet bij Leen. Ik rook niet en doe geen gekke dingen.(heb geen pc en internetaansluiting,zit nu bij bekenden). Verder heb ik mijn kabeltv doorgesluisd naar de buren en delen wij de rekening.Ook heb ik alle verzekeringen en abo’s eruit gegooid. De enige luxe die ik heb is een museumjaarkaart en een NS-kortingskaart.
  Die kortingskaart gaat overigens nu weg. Ik reisde afgelopen jaar met het no claim geld.

  Reactie door Sjaak Zwolle — vrijdag 21 september 2007 @ 20.28 uur

 100. Sjaak tel je zegeningen je bent een gezonde flinke kerel als je het zou willen zou je nog kunnen werken ook.
  Ik zelf heb het in de jaren 1980 tot 1990 mee gemaakt als we met de wekelijkse uitbetaling vrijdags op steiger, (en dan in het najaar zo half september) en er kwamen van die donkere wolken aan de horizon, werd ons meegedeeld jullie hoeven maandag niet weer te komen, vervolgens waren we tot begin maart in de WW.
  En dat ging vervolgens jaar in jaar uit, in die tijd moesten mijn kinderen ook elk jaar van die dure boeken voor de school.
  Maaaaar Sjaak denk eens aan die “noeste bouwvakker” die met z’n 42 veertigste jaar, (een gezinnetje een half afbetaald huisje) van steiger dondert boven op een tas stenen, die vervolgens een arm moet missen en zijn verdere leven hoofdpijn houd en met een stok moet lopen, vervolgens X% gekeurd en in de bijstand raakt, ondanks er werk genoeg is maar geen ondernemer hem meer in dienst wil hebben,dus binnen de kortste keren ook zijn huisje kwijt is, opeten noemen ze dat!!!

  Reactie door gonda — vrijdag 21 september 2007 @ 20.40 uur

 101. @69 Henk c.s.

  Oke Henk! Dan doen we lekker niks en leveren we ons uit aan de neoliberale dictatuur.
  Viva slavernij!

  Als wij, die tot de MEEST actieve partij van Nederland behoren, niet een massaal protest durven te organiseren zijn we
  SALONSOCIALISTEN!

  Evengoed houd ik ook van jou. Groet!

  Reactie door Gloria — vrijdag 21 september 2007 @ 21.41 uur

 102. @95
  Sjaak je bent er beter van geworden als je eerst ziek werd ging je er 255 Euro achteruit.
  Wordt je nu ziek dan ga je er maar 150 Euro op achteruit.
  Zo zie je maar weer dat je met toveren van iets negatiefs best wat positiefs kan maken.
  Positief alles bekijken Sjaak dat is de slogan van deze tijd.
  Er is vast wel een boom bij jullie in de buurt waar je die 255 Euro in kan hangen.
  Groet de Hakker.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 21 september 2007 @ 22.03 uur

 103. Lieve Gloria (honi soit qui mal i pense)
  Wij spreken je niet helemaaltegen..maaarrr..
  wij zijn de partij niet,als individu,denken wij,is er weinig kans om de weldenkende mensen naar het malievel/museumplein/
  coolsingel /vrijthof o.a. te krijgen konden
  wij dat maar Gloria kom maar met een plan/oplossing .
  We worden in dit steeds verder afglijdend lekker landje gewoon in de maling genomen
  door de echte salon socialisten m.n. de kwazie sociaal democraten van het gehalte
  Wimpie Kok, Melkert,Tichelaar en Bos en nog een partij van dat spul.
  Wij hier popelen van ongeduld om dat ongeregeld goed te lijf te gaan.
  Ohhhh, socialisten sluit de rijen !!!!!!!!!!
  Goeie nacht , wel te rusten, tot lees .

  Reactie door henk c.s. — vrijdag 21 september 2007 @ 23.01 uur

 104. Wat jammer dat er binnen de SP zo weinig aandacht is voor het nut dat armoede in onze samenleving kan zijn. Armoede zou juist als drijfveer moeten dienen voor mensen aan de onderkant van onze samenleving om vanuit een individuele verantwoordelijkheid te werken aan een beter bestaan om voor zichzelf een beter bestaan te realiseren en daarmee ook een forse bijdrage te leveren aan de gehele samenleving. Armoede dus als intrinsieke factor. Denk daar maar eens over na.

  Reactie door Geert — vrijdag 21 september 2007 @ 23.14 uur

 105. Geert — vrijdag 21 september 2007 @ 23.14:

  Waarom niet zo?:

  Wat jammer dat er binnen de rechtse partijen zo weinig aandacht is voor het nut dat rijkdom in onze samenleving kan hebben. Rijkdom zou juist als drijfveer moeten dienen voor mensen aan de top van onze samenleving om vanuit een individuele verantwoordelijkheid te werken aan een beter bestaan om voor zichzelf een moreel verheffender bestaan te realiseren en daarmee ook een forse bijdrage te leveren aan de gehele samenleving. Rijkdom dus als intrinsieke factor. Denk daar maar eens over na.

  (ter verduidelijking, dit waren oorspronkelijk niet mijn woorden, heb alleen enkele woorden in hun tegenstelling veranderd!, Harrie v.)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 21 september 2007 @ 23.58 uur

 106. De Hakker — vrijdag 21 september 2007 @ 22.03:

  “Er is vast wel een boom bij jullie in de buurt waar je die 255 Euro in kan hangen.”

  Beste Hakker, je zei het zelf al, die 255 Euro worden hoogstwaarschijnlijk volledig ingepikt door de zorgverzekeraars: hoe kun je die dan vervolgens in een boom naar keuze hangen…?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 22 september 2007 @ 0.04 uur

 107. Albaas, ik ben blij voor je dat je, ondanks je chronisch ziekzijn toch nog 36 uur kan werken. Ik gun het je zoals ik dat iedereen gun.
  Als ik nog 36 uur kon werken, zag het leven er voor mij en mijn kinderen ook anders uit.
  Maar hoe slecht het voor mij en mijn kinderen ook is of wordt, een ding hebben wij gelukkig wel: het besef dat hoe slecht je het ook hebt, er altijd een ander is die het nog slechter heeft.
  En gelukkig zijn we nog zo genuanceerd dat we in elk mens nog iets moois kunnen zien en niet alle mensen over een kam scheren.
  Ik wens u het beste en wat meer genuanceerdheid toe.

  Reactie door G. — zaterdag 22 september 2007 @ 0.08 uur

 108. @Gloria — vrijdag 21 september 2007, 21.41

  Alle rechtgeaarde SP’ers zouden inderdaad met onmiddellijke ingang NU allang een tijdje aan het rennen moeten zijn geweest. (Intentie.)

  En dan waren we NU allang een tijdje tegen elkaar aan het opbotsen geweest, wat energie zou hebben gekost, zonder resultaat. En dat heet dan energieverspilling.
  We moeten immers wél enigszins dezelfde kant op rennen, nietwaar?
  (Realisme.)

  Uitdaging.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 22 september 2007 @ 0.09 uur

 109. SP-Tegenstander — vrijdag 21 september 2007 @ 20.02:

  Je legt het begrip “relatief “wel op een manier uit die in Van Dale geen goedkeuring zou krijgen:

  1) Wij -SP-ers- benoemen alleen diegenen als graaiers die daadwerkelijk hebben bewezen dat te zijn door zich haast fabelachtige en loterijhoofdprijsachtige vergoedingen toe te kennen: dat is het juist benoemen van de ontoelaatbaarheid van deze ABSOLUUT veel te hoge beloningen.

  2) het getuigt inderdaad van onbeschroomdheid, nee schaamteloosheid!, om relativeringen, die soms inderdaad mogelijk zijn in de duiding van het begrip “armoede”, welhaast gretig aan te grijpen om -zelfs na alle terecht veroordelende discussie over buitensporige beloningen- zulke beloningen eigenlijk nog aanvaardbaar te vinden.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 22 september 2007 @ 0.19 uur

 110. Ik lees hier af en toe van die opmerkingen over werken.
  Alle respect voor mensen die werken en willlen werken hoor, maar ik heb tegenwoordig niet meer het gevoel dat het werk ervoor is om vooruit te kunnen komen.
  Zelf ben ik 6 jaar geleden gestopt met werken, om me in te zetten voor het grootbrengen van onze kids (toen de tweede op komst). Financieel kon dat ook. Mijn vrouw had en heeft een goeie baan, waar we gewoon van rond konden komen.Van mijn loon in die tijd niet, en dat zal nog niet anders zijn nu.
  Wij hebben de overtuiging, dat we geen kinderen hebben, om ze door anderen te laten opvoeden, onder te brengen in een creche. Wij vinden het belangerijk, dat tenminste een ouder er gewoon is voor de kinderen. (Helaas wordt deze houding in deze maatschappij financieel bestraft, maar ja)
  Met de komst van de (ja krijgen we dat gezeik weer) euro, zijn we er behoorlijk op achteruitgegaan.
  De rekening staat binnen no time weer op limiet, zonder dat we gekke dingen doen. Wij redden het nog, maar dr moet dan ook totaal niets gebeuren. Het intresseerd mijzelf ook niet zo, dat we ons geen luxe kunnen veroorloven, mijn principes, qua er zijn voor de kinderen vind ik daarvoor veel belangrijker. Maar wat me er mateloos aan irriteerd is dat je gewoon van alles opgelegd wordt, zonder dat er gekeken wordt (schijnbaar) of het wel kan. Wij zitten met 1 salaris geloof ik modaal.
  Ik hou mijn hart vast voor diegene die minder hebben.
  Want daarvoor is het helemaal een neerwaartse spiraal.
  Om het beter voor ons te krijgen, zou ik dus aan het werk moeten.
  Maar sorry hoor, daar heb ik geen zin in.
  En niet omdat ik niet wil werken. Ik voel me gewoon verneukt.
  Ik ga niet aan het werk om dit systeem in stand te houden. Die economie, die over lijken gaat mag van mij stante pede instorten. Want het voelt of je daar voor aan het werk gaat.
  Ik zou wel eens willen zien, dat als iedereen vanaf morgen thuis zou blijven, die aan het werk is om niet al te snel ten onder te gaan, hoeveel er dan nog werken.

  Reactie door Bertus — zaterdag 22 september 2007 @ 0.25 uur

 111. Geert — vrijdag 21 september 2007 @ 23.14

  Als dat zou kunnen Geert,had ik het misschien ook wel iets beter gedaan alhoewel
  ik persoonlijk wat dat betreft 100% tevreden ben.
  En mijn vaste overtuiging dat als wij allen met de zelfde talenten circu kracht van start zouden gaan, het nog een zeer ongelijke strijd zou worden.
  Maar dat vind ik persoonlijk ook niet zo erg, een beetje competitie mag er best in zitten is zelfs “Noodzakelijk” voor een goede samenleving.
  Maar Geert is het niet zo dat een groot gedeelte van de sameleving “out of the money” staan, en dit en zoals het laat aanzien de eerst-volgende-jaren een nog groter gedeelte van de samenleving nog “deeper out of the money” komen te staan.
  Kijk Geert als ik een wedstrijd hardlopen 100 mtr. organiseer en ik mag de spelregels bepalen, en er doen 10 athleten aan mee, en ik geef er vier van de tien, 60 mtr. voorsprong en ik neem de tijd op bij de hondertmtr-lijn heb dacht ik toch een beetje ongelijke strijd.
  Dacht jij Geert dat alle invaliden en gehandycapte er voor gekozen hebben om in 1 van de rijkste landen het arm te hebben.
  En denk je Geert dat veel Aow’ers er voor gekozen hebben s’winters in de kou te zitten. Of dacht je dat de werkende mensen die de gang naar de voedselbank moeten maken om geen honger te lijden, er voor gekozen hebben????????????
  Ik zou zeggen “benut & gebruik” je verstand wat je van de schepper gekregen hebt.
  Geert ik zou het je haarfijn uit kunnen leggen maar het wiel is al uit gevonden.
  Ik wens je het beste gonda

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 0.34 uur

 112. Ps. de t moet een d zijn

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 0.40 uur

 113. @98 SP-Tegenstander
  Ik mis nog steeds jouw persoonlijke antwoord aan die mensen waarop ik in een eerder bericht op doelde! Ga jij die mensen concreet antwoord geven, of blijf je volharden in kortzichtige algemeenheden..In dat geval doe je niet alleen die mensen tekort, maar bewijs je ook dat jouw mening weinig of geen bijdrage levert aan de discussie hier!!

  Reactie door ToN — zaterdag 22 september 2007 @ 1.16 uur

 114. @ 107 Bertus

  Jij hebt een vrouw die werkt en jij bent daar voor je kinderen. Wel geloof me Bertus, als jij goed voor je kinderen zorgt dan werk jij harder dan sommige die werken. Want je hebt namelijk werken ( bloed, zweet en tranen ) en werken ( ergens gezellig aanwezig zijn ).

  @ 104 Geert

  Dus met andere woorden : niet alleen zeuren en klagen maar van de NOOD een DEUGD maken !

  Kijk, dat bedoel ik nou met mijn reacties 2 en 21. Helaas heb ik, ondanks mijn oproep hier nog geen goede theoretische ideeen gezien. Tja, Jan for president lijkt me wel oke maar zover is het helaas nog niet. Maar ook dat vind ik Gloria met alle respect, geen theoretisch idee om ala minuut de armoede te bestrijden.

  Ik moet eerst even een ronde gaan lopen, ik kom daarna terug met 1 van mijn theoretische ideeen om van de Nood een Deugd te maken.

  Tot straks kameraden.

  Reactie door Peter Mink — zaterdag 22 september 2007 @ 1.29 uur

 115. @106 Wilbert

  Ken jij níet-rechtgeaarde SP’ers dan?
  Qua intentie dan? Botsing van energieën heeft altíjd resultaat.
  Gebundelde energie is (slag)krachtiger.
  De resultante van botsing ís niet altijd energieverspílling.
  Uitdaging is deze fenomenen als constructief instrument universeel te leren hanteren.
  Nu de webmaster nog…

  Groet,

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 22 september 2007 @ 1.32 uur

 116. Lieve henk en de jouwen

  Kies ik toch voor de NATIONALE ONTHOUDINGSDAG zoals omschreven in mijn @53.

  Dan hoeft niemand ‘op de been’ om dit kabinet een schop onder de kont te geven.

  Just relax… om dit kabinet de stuipen op het lijf te jagen!

  Stilzwijgend zal onze strijdkreet gehoord worden:
  SODEMIETER OP KABINET!

  (Toch wel leuk gevonden van die Italiaanse ‘komiek’)

  Sweet night dears!

  Reactie door Gloria — zaterdag 22 september 2007 @ 2.08 uur

 117. Wilbert

  Als het dan toch de WAF moet worden… (Weisse Armee Fraktion), stel ik voor dat, als we de rijen sluiten met onze wit-vredelievende-stakingsvlaggen, we alleen via een-richtingswegen de weg naar Den Haag bewandelrennen.
  Zou dit een idee zijn?

  Overigens leuk om je hier weer eens ‘persoonlijk’ te spreken.
  Dag,dag!

  Reactie door Gloria — zaterdag 22 september 2007 @ 2.19 uur

 118. @janny en @ C.J. Verkaart
  ik leef met jullie mee.
  het einde is nog niet in zicht. gesproken wordt al over het moeten opeten van je eigen huis als chronisch zieke, iets wat eerst als een onrecht gezien werd.
  de aftrek voor buitengewone uitgaven verandert, wat betekent dat het verzamelinkomen omhooggaat, waardoor de eigen bijdrages hoger worden.
  het vervallen van de noclaim kost minstens 150 euro per jaar extra
  het is niet voor niets dat bijna niets gezegd werd over chronisch zieken door de koningin en de Kamer.
  ja, ze zeggen dat de laagste inkomens er niet op achteruit gaan.
  daar bedoelen ze waarschijnljk kinderen met een bijbaantje mee.
  ik wens jullie geluk en veel sterkte.

  Reactie door G. — zaterdag 22 september 2007 @ 4.49 uur

 119. en bertus, waar moeten mensen DAN van eten? of dacht je dat balkenende het op tafel komt brengen?

  Reactie door G. — zaterdag 22 september 2007 @ 4.54 uur

 120. Dit kabinet doet niks aan de graaicultuur,neen zij zijn de graaicultuur.
  Kennelijk hebben zij een voorbeeld functie voor de graaiers.
  Ik graai,jij graait en voor de rest van de bevolking jullie worden ge..aaid.

  Reactie door che — zaterdag 22 september 2007 @ 5.37 uur

 121. Bertus, je verhaal is duidelijk. Ook betreft de euro. Het is gewoon waar maar er mag niet over gesproken worden anders ben je een zeikerd. Dat alles onder het motto “Inleveren, kop dicht en doorlopen”

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 22 september 2007 @ 7.02 uur

 122. laten we met z’n allen een bijbel sturen naar jbp. hij is klaarblijkelijk de tekst vergeten. eerlijk delen en zij zult niet stelen.

  Reactie door mcniel — zaterdag 22 september 2007 @ 8.14 uur

 123. Ik heb er over nagedacht en kwam tot de conclusie dat het een l@l stelling was.
  De drijfveer van de mensen die al rijk zijn is veel groter om nog rijker te worden dit doet men ten koste van anderen men gaat zelfs over lijken.
  Dus iedereen rijk dan komen we veel verder.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 22 september 2007 @ 8.16 uur

 124. ffff op 109

  blijft er nu wel genoeg over om van te eten dan. Das hier het enigste waar we nog op kunnen bezuinigen nl

  Reactie door Bertus — zaterdag 22 september 2007 @ 8.33 uur

 125. Een minister-president en Co., die blijft herhalen dat de beste weg uit de armoede WERK is, maar wel voorstander is van het nog makkelijker kunnen ontslaan van werknemers (versoepeling ontslagrecht), moet wel schizofreen zijn of erger: een perverse sadist. Een zg. christen die tot dergelijke leugens in staat is, is geen christen in de ogen van ware christenen, maar een LEUGENAAR die de werkelijkheid van de situatie waarin werknemers zich dankzij zulke politici bevinden, niet wil kennen.
  Daarbij komt nog dat er mensen zijn die ondanks hun inspanningen geen werk krijgen vanwege o.a. versluierde discriminatie door werkgevers.
  Ook heeft hij bij herhaling gezegd dat er voor mensen die in de problemen raken, de bijzondere bijstand bestaat.
  Het bijzondere van de bijzondere bijstand is, dat die mensen die daar een aanvraag bij DWI voor indienen, stelselmatig worden afgewezen met het verhaal dat de bijzondere bijstand er eigenlijk alleen is voor zieken. Je moet dus niet alleen arm zijn, maar ook ZIEK, wil je enige steun van de gemeentelijke overheid ontvangen.
  Kortom, de beste weg uit de armoede is voor vele mensen niet haalbaar…….laat die leugenaar(s) dat eens inzien!

  Reactie door alexander blaak — zaterdag 22 september 2007 @ 9.22 uur

 126. @125

  Gewoon geduld hebben dus.
  Als je arm bent, kun je de rekeningen niet meer betalen, krijg je deurwaarders, wordt je je huis uitgezet, komt op straat te leven, wordt je ziek en kom je dan gewoon terug :)

  Reactie door Bertus — zaterdag 22 september 2007 @ 10.14 uur

 127. Hoe zit het met status van de chronisch zieken? Lijkt wel een vergeten groep te zijn hier in dit land. Wat zeg ik, lijkt?, nee het is zo!

  Reactie door Brombeer — zaterdag 22 september 2007 @ 10.26 uur

 128. Ondanks de armoede, heeft dit armoedige kabinet het weer gepresteerd om de armoede nog meer te bevorderen en de rijkdom van de rijken uit te breiden.

  De angst voor armoede wakkert de hebzucht der rijken al eeuwenlang aan en verhoogt hun buitensporige vergaardrift tot een statussymbool, terwijl dit gewoon ordinair, schandelijk, wangedrag is.

  Succesvol over de hoofden van de zwakkeren der samenleving blijft een walgelijke, die kennelijk al eeuwen getolereerd wordt in deze wereld en in onze democratie.

  Ik droom van de dag, dat het geweten wakker wordt, dat men 100 dagen het land in trekt en men zonder oogkleppen, het stof uit de ogen wrijft en eindelijk ziet dat de werkelijkheid er toch anders uit ziet, dan boven de vergadertafel en buiten de eigen kringen.

  Tot die dag zal armoede ontkent en doodgezwegen worden.

  Reactie door e.krul — zaterdag 22 september 2007 @ 10.58 uur

 129. @127
  Niet mopperen deze hebben een flinke meevaller
  gekregen door het weg vallen van de NO-claim.
  De stelling van de voorstanders was met het op heffen van deze was dat dit voor de chronisch zieken onredelijk was.
  Dit is opgelost pak dit voordeel positief op en hang het ook in de boom.

  Reactie door De Hakkr — zaterdag 22 september 2007 @ 12.03 uur

 130. Volgens mij Hakker is het al opgelost want er hing niets meer in de bomen.
  Maar Hakker jij bent goed in getallen (ik las JPB behandelt zijn achterban als een kleuter klas) laat jij nu eens in 1 rijtje, desnood 2 of 3 rijtjes zien, wat volgens jouw nu de echte voordelen in euro’s zijn.

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 12.42 uur

 131. @126 daar zit wat in Bertus ,de vicieuze cirkel allen denk ik dat de zwakkere onder ons het niet overleven vooral het leven op straat voor bejaarden zonder medicatie,verwarming(hun behoefte is groter)zal op termijn de overheid voordeel opleveren de uitkeringen vervallen immers.
  Dit is niet de weg die wij in willen slaan.
  Ik heb diverse reportages gezien van mensen die in riolen en op straat leven en niet eens zo ver weg.

  Reactie door che — zaterdag 22 september 2007 @ 13.07 uur

 132. @130
  Beste Gonda, ik hoop dat je wel eens van het woord sarcasme heb gehoord.
  Geld is maar bijzaak het gaat om je innige geluk is het niet mogelijk om dit te vinden dan is de mogelijkheid te vluchten in het geloof.
  Je gaat dan teren op sprookjes.
  Je moet een voorbeeld nemen aan de achterban van JPB toch ook niet rijk maar zelfs die zijn instaat door sprookjes in een Judas hun verlosser te zien en zullen deze altijd blijven volgen.
  Mijn raad aan jou maak van onrecht sprookjes en er gaat met het CDA en CU een wereld voor je open.
  Groet De Hakker

  Reactie door De Hakker — zaterdag 22 september 2007 @ 13.48 uur

 133. OOK MEDIAVOORLICHTING NODIG TEGEN ARMOEDE
  Ik stem SP en ik vind dat de inkomens heel sterk genivelleerd moeten worden. Maar dat is niet genoeg voor de bestrijding van armoede.

  Want armoede ontstaat vaak ook door allerlei persoonlijke en medische problemen. En daarom is ook goede voorlichting nodig.

  Want als iemand niet goed kan omgaan met geld en met andere zaken in zijn leven, is een hoger inkomen vaak niet voldoende om armoede te voorkomen.

  BEKIJK HIER VIDEO’S OVER GEESTELIJKE PROBLEMEN
  Ik pleit voor mediavoorlichting. Hier vind je daarvan voorbeelden uit de VS. Je kunt hier online bijna 170 lezingen bekijken over het voorkomen en oplossen van geestelijke en praktische problemen.

  Deze lezingen worden gegeven door topexperts. De inhoud is meestal wel bijzonder goed, actueel, begrijpelijk en praktisch toepasbaar.

  Deze films gaan o.a. over geweldloos communiceren, opvoeding, persoonlijke financiële planning, gezondheid en psychische problemen.

  Ze kunnen ook worden gebruikt in het kader van e-learning via opleidingen.

  Deze films zouden moeten worden ondertiteld in het Nederlands en door de overheid op internet gratis worden aangeboden.

  Dat kan mogelijk heel goedkoop als wij in ruil bestaande Nederlandse voorlichtingsfilms laten gebruiken door de VS.

  Alle films hieronder kun je gratis bekijken. Je moet mogelijk eerst even RealPlayer-software installeren. Dat kan heel makkelijk en gratis (‘free’) via de tweede weblink hieronder.

  Bij sommige van deze films is het geluid in de eerste minuten slecht. Dan kun je de film iets ‘doorspoelen’. Als de film hapert, moet je de film een stukje ‘terugspoelen’. Want dan is de weergave sneller dan de laadsnelheid.

  1. Lezingen http://videocast.nih.gov/PastEvents.asp?c=14

  2. RealPlayer http://videocast.nih.gov/faq/#software

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 22 september 2007 @ 13.54 uur

 134. Hallo mensen en met name sp’ers.

  ik heb een vraag cq opmerking

  Door een faillisement in het verleden ben ik met mijn gezin gigantisch berg afwaarts gegleden het geresulteert dat wij vrij recentelijk in een crisis opvang hebben mogen wonen maar liefs acht maanden.

  voor dat ik een heel verhaal ga afsteken heb ik de volgende vraag wordt het niet eens tijd dat het hele systeem van hulpverlening ed dusdanig onder de loep wordt genomen ik heb namelijk de indruk dat het zgn pgb in het kader van de awbz gruwelijk misbruikt wordt door organisatie’s die zich hulpverlener noemen.

  de mensen die tijdelijk een beroep willen of moeten doen op hulp psychische of activerende ondersteuning varen er nimmer wel bij wel de zgn hulpverleners.

  ik hoop dat ik hier een discussie kan uit lokken want er is nog steeds verborgen armoede en leed en dat blijft zo doorgaan als dit niet verandert.

  george
  058-8448745

  Reactie door george — zaterdag 22 september 2007 @ 14.20 uur

 135. George, ik wil je bedanken voor je reactie op dit log want zoals je zegt is dit nog behoorlijk verborgen. Pech, tegenslag, fouten of andere misstappen zijn allemaal je eigen schuld lijkt het centrale idee hier in Nederland. Met andere woorden: het recht van de sterke regeert en dat kan alleen in een ongeorganiseerde maatschappij. Wordt Nederland Rusland de tweede? De zorg is een van de vele onzinnige dingen hier in Nederland die alleen nog maar gericht is op winst maken en in ieder geval zoveel mogelijk besparen op en tegelijkertijd meer geld vragen aan hen die zorg nodig hebben. Het liberalisme van zijn slechtste kant regeert mensen! Niks niet links!

  Reactie door cynthia — zaterdag 22 september 2007 @ 15.18 uur

 136. Dag beste Hakker

  Citeer: “de achterban van JPB toch ook niet rijk maar zelfs die zijn instaat door sprookjes in een Judas hun verlosser te zien en zullen deze altijd blijven volgen.”

  Dit zou de reden kunnen zijn dat ene Bolkenstein JPB’s achterban als een kleuterklas betitelde.

  Persoonlijk heb ik met Judas niet zoveel op en als verlosser al helemaal niet.

  Citeer: “Mijn raad aan jou maak van onrecht sprookjes en er gaat met het CDA en CU een wereld voor je open.”

  Nou Hakker die wereld is reeds lang geleden voor mijn opengegaan.

  Citeer: “Geld is maar bijzaak het gaat om je innige geluk is het niet mogelijk om dit te vinden dan is de mogelijkheid te vluchten in het geloof.”

  Hakker hier raak je de kern van de mens (op posting 111 staat iets hoe ik het beleef) hoe of wat “innig geluk” er uitziet zou voor elke mens verschillend kunnen zijn, dit weet gonda wel, dat wij met al onze tekortkomingen & beperkingen niet altijd in staat zijn onze zegeningen te tellen en te overzien. Het geld is zeer zeker in deze vergelijking van ondergeschikt belang,
  alleen de laatste vier woorden “vluchten in het geloof” heb ik persoonlijk precies andersom ervaren, desalniettemin geloof ik altijd nog wel in de Schepper.
  En niet zozeer in Statuten

  Laatste Citaat van jou: “Mijn raad aan jou maak van onrecht sprookjes en er gaat met het CDA en CU een wereld voor je open.”

  Nou Hakker jouw raad is zonder mij alreeds in vervulling gegaan Morgen op TV
  “Het Derde Testament” hopelijk je hiermee van dienst te zijn geweest.
  Hakker gegroet en denk aan de spaanders gonda

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 15.31 uur

 137. Gonda @ 130

  Om je vraag te beantwoorden hoeft je geen universiteit gevolgd te hebben,natuurlijk
  heeft de Euro 1/2/3/ voordelen het is zo
  lekker vlot uitgegeven en weet je wat Gonda
  er blijft dan geen ene malle rotmoer over om de de rest van de maand door te komen.
  Mal vraagje meissie.

  Reactie door Rinus c.s. — zaterdag 22 september 2007 @ 15.31 uur

 138. Jaap Veldkamp, ik begin in te zien dat Internet een redding kan zijn van onze planeet aangezien er simpelweg teveel mensen zijn. Globaliseren en dus overal heen reizen lijdt tot vernietiging van de aarde en zeker tot vernietiging van de mensheid omdat ziekten zo prima kunnen veranderen en dus ook makkelijker dodelijk kunnen worden. Maar hoe moet voorzien worden in alle energie die nodig is? meer zonne-en windenergie? is dat haalbaar? Sorry, ik heb niet alles van jou gelezen…

  Reactie door cynthia — zaterdag 22 september 2007 @ 15.31 uur

 139. Misschien moeten de rollen eens omgedraaid worden : de werklozen aan de slag en bij hun ballen gepakt worden en de nu werkkende een tijdje op een rietje laten bijten : dat lijkt mijn een veel socialer Nederland :Wie wil met mijn ruilen ?

  Reactie door Fred — zaterdag 22 september 2007 @ 15.59 uur

 140. Lijkt mij namelijk een heel goed plan : tijdje werkloos en de werkloze een tijdtje werken ; Het is namelijk zo dat een (theoretische ) samenleving zonder werklossheid NOOIT te bereiken is en zelfs HEEL SLECHT is voor een economie !

  De wekende kan even bijtanken en zich eens bezig houden met andere levensbehoeften en de werklozen kan weer eens wat geld bunkeren om zijn/haar levenspijl weer wat op te bouwen .

  Reactie door Fred — zaterdag 22 september 2007 @ 16.02 uur

 141. Armoede ontstaat , doordat er gezinnen zijn waar beide “partners “een inkomen uit werk hebben en gezinnen waar beide “partners “geen inkomen uit werk hebben .

  Reactie door Fred — zaterdag 22 september 2007 @ 16.07 uur

 142. @ 138 cynthia

  We moeten juist zo min mogelijk reizen. Dat kan door zoveel mogelijk communicatie te laten verlopen via internet en door werk, en vakantie heel dichtbij te zoeken.

  Ik ben voor een wereldregering in de vorm van een federale statenbond, maar zeker niet voor meer reizen.

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 22 september 2007 @ 16.11 uur

 143. @ 134 George,

  Mijn voorstel in bericht 133 kan leiden tot een veel meer kosteneffectieve hulpverlening.

  Volgens hetzelfde principe kan het onderwijs veel kosteneffectiever worden via e-learning, vooral via films op internet.

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 22 september 2007 @ 16.16 uur

 144. Natuurlijk doen ze niets aan de graaicultuur, daar zijn ze zelf op dit moment volop mee bezig. Ok, ik geef toe het is een rechtse ballenkrant en site en heeft ook niet mijn voorkeur maar het gaat om het artikel, salaris minister stijgt met 10-30 procent, hoezo inleveren?. de bron: http://www.telegraaf.nl

  Reactie door Guest — zaterdag 22 september 2007 @ 16.23 uur

 145. Rinus c.s. — zaterdag 22 september 2007 @ 15.31

  Hallo Rinus bedankt mijn excuus er is een gedeelte van de vraag opgelost hier de vraag zoals ik die bedoeld had:

  Maar Hakker jij bent goed in getallen (ik las JPB behandelt zijn achterban als een kleuter klas) laat jij nu eens in 1 rijtje, desnood 2 of 3 rijtjes zien, wat volgens jouw nu de echte voordelen in euro’s zijn in verband met de no-claim en het eigen risico in de zorg.
  Deze vraag had ik dus aan de Hakker gesteld ,omdat hij er al een paar keer over gepost had. en eerder heeft laten zien hele berekeningen te kunnen maken.

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 16.33 uur

 146. @141

  Fout fred,
  Armoede wordt gecreëerd en is niet te meten aan wel of niet werken.
  In principe heeft iedereen in Nederland een inkomen. maar daarvan moeten eerst alle lasten betaald worden voor je kunt gaan leven. Als ik naar mijn laatst verdiende loon kijk, was dat fl 2200,-, komt nu neer op zeg maar € 1100,-. Probeer daar eens een gezin van te onderhouden.
  Omgerekent is het het zelfde, maar momenteel, in de praktijk heb je nu minder dan in het guldentijdperk in de bijstand.
  Gelukkig zit ik niet zelf in die situatie, maar als het zo doorgaat duurt dat ook niet lang meer.
  zou ik zelf in die situatie zitten, was het heel gemakkelijk, geen ziektekosten verzekering, moet ergens op bezuinigen, want mijn gezin moet eten. Maarja, dat moet je nou eenmaal betalen he, net als al die andere lasten. Ik en mijn gezin is niet belangerijk, maar het voldoen van onze financiele verplichtingen, dus komen ze dat alsnog invorderen. ‘t zal men worst zijn of ik kan bestaan.
  Ieder persoon moet momenteel eerst voor een ander zorgen en dan pas voor zichzelf( als er dan nog wat overblijft tenminste)
  Nou ik kan pas voor een ander zorgen als ik goed voor mezelf en mijn gezin gezorgd heb.
  En dat hoeft niet uit te blinken in luxe en overvloed hoor, gewoon eenvoudig leven, vind ik al genoeg.

  Reactie door Bertus — zaterdag 22 september 2007 @ 16.48 uur

 147. Beste Bertus ik snap uw verhaal ;het heeft inderdaad ook te maken met de feiten , die u benoemd .
  Maar ik heb het over de verdeling van de armoede over de gezinnen in NL BV .

  Vaak is het , door de invoering van de euro , die bewust is ingevoed om geen waarden verval te krijgen van de “gulden” ; dat gezinnen verplicht zijn dat beide partners meten werken om een levensomstandigheid te hebben boven de armoede .

  Het begrip armoede heeft meer te maken met “net” geen honger lijden ,maar de beschikbare variatie voor een gezond levensonderhoud is geheel niet aanwezig .

  Reactie door Fred — zaterdag 22 september 2007 @ 17.01 uur

 148. ;) precies

  Reactie door Bertus — zaterdag 22 september 2007 @ 17.04 uur

 149. Jaap veldkamp, ik heb ook gereageerd met dat ik ook tegen meer reizen ben…

  Reactie door cynthia — zaterdag 22 september 2007 @ 18.21 uur

 150. # 61 ToN
  Reactie

  Misschien was de nacht te duister op het moment dat je je bericht plaatste.
  Althans, denk ik dat je mijn bericht minimaal niet goed gelezen hebt maar zeker niet voldoende begrepen.

  # 32 Janny
  # 33 C.J. Verkaart

  Hier gaat het om.
  Mensen die echt zich mogen beroepen op onze solidariteit.

  In mijn reactie onder # 41 plaatste ik;
  ‘zodat er meer geld komt voor de mensen die het werkelijk nodig hebben om geholpen te worden”.

  Ik denk dat dit duidelijk genoeg is!

  Reactie door SP-Tegenstander — zaterdag 22 september 2007 @ 19.06 uur

 151. Het failliet van de hedendaagse hulpverlening
  (mede reactie op # 134 George)

  Miljarden wordt gestoken in allerlei vormen van hulpverlening.
  Allemaal linkse mensen die dikke salarissen opstrijken.
  Maar ze presteren niet meer dan een grotere chaos.
  En vallen graag daarbij nog over elkaar.

  Bij deze linkse nietsnutten is er geen enkele interesse in de betrokken mens of situatie, anders dan gespeeld.
  Zij zijn onderdeel van een miljarden verslindend monster.

  Als gewoon kind uit een arbeidersgezin heb ik in het verleden een paar “dossiers” overgenomen van deze linkse bende.
  Omdat de mensen werden vermalen.

  Keiharde onderhandelingen gevoerd met banken, nutsbedrijven, woningbouwcoöperaties en postorderbedrijven. Zelfs psychiatrische instellingen.
  En de werkelijke schulden terug gebracht tot veel minder dan 10 %, en te betalen over een langere periode. Zelfs passend werk gevonden voor deze mensen.
  En nee, niet voor geld, gewoon om te helpen. Ik hoefde zelfs geen dank je wel.

  Als we dan toch willen bezuinigen;
  Laten we dat dan eens doen op die linkse hulpverlenersbende.

  Reactie door SP-Tegenstander — zaterdag 22 september 2007 @ 19.29 uur

 152. SP-Tegenstander

  Wie noemt u de “linkse nietsnutten” zijn dat PvdA-stemmers.

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 20.15 uur

 153. Waarom alleen aandacht voor graaien aan de bovenkant bij de topsalarissen. Ik heb een familielid die in de bijstand zit, niet werkt alleen z’n hand ophoudt. Meneer wenst niet te gaan werken voor een paar tientjes extra. Want als hij gaat werken, dan heeft hij geen tijd meer om te klussen bij anderen (ook bij SP raadsleden), en gaat hij er op dus op achteruit met een baan. Maar meneer staat in verkiezingstijd wel voor de SP te folderen op de markt, tegen het afbraak beleid van de regering. Ik ben best voor solidariteit, maar ik heb liever dat het geld voor zijn uitkering aan onderwijs ofzieken en ouderenzorg wordt besteed. Het is leuke symboolpolitiek om zo te ageren tegen extreem hoge salarissen, maar het haalt niets. Bestrijden van graaien aan de onderkant levert veel meer op want er zijn nu eenmaal veel meer uitkeringstrekkers die geen belastingebetalen maar wel geld kosten dan extreem duurbetaalde managers.

  Brigitte

  Reactie door bootsman — zaterdag 22 september 2007 @ 20.18 uur

 154. bootsman — zaterdag 22 september 2007 @ 20.18:

  Goedenavond,

  Ik volsta met de constatering dat, ondanks alle heftige discussie, waarin graaien door topfiguren voornamelijk werd veroordeeld, jij dat dus kennelijk nier erg vindt: dat devalueert meteen je opvattingen en meningen over mensen die ternauwernood het hoofd boven water kunnen houden.

  En waarom?: omdat dit alles met rechtvaardigheidsgevoel en de z.g. “redelijke maat” heeft te maken.
  En -even wat logica- het feit dat teveel betaald aan topfiguren minder zou kunnen zijn dan een klein beetje teveel aan heel veel minder bedeelden, is een schijnargument: zeker als het over zulke ethische kwesties gaat doet kille boekhoudersrekenkunst er dan helemaal niet toe.
  Topfiguren hebben immers een voorbeeldfunctie of zouden die juist moeten hebben, maar dat betekent voor heel mensen kennelijk niet meer dan het opwekken van misplaatste begeerte om die kunstjes ook te kunnen flikken!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 22 september 2007 @ 21.26 uur

 155. @153
  Weet je Bootsman je verhaal is zo gladjes als je het niet erg vindt zet ik hem in het sprookjes boek met de naam.
  De L@L verhalen van een Bootsman.
  Niet dat ik geloof dat deze mensen er niet zijn
  Profiteurs zitten overal weet je dat bij de overheid mensen op de loonlijst staan die nooit meer werken dit gaat om duizenden ,maar je maakt het zo mooi folderen met SP blaadjes en klussen bij SP raadsleden.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 22 september 2007 @ 21.38 uur

 156. @ 151 SP-Tegenstander

  Ik vind dat je een paar keer drogredenen gebruikt. Maar misschien doe je dat onbewust.

  Kun je proberen om je stelling te onderbouwen met feiten, weblinks, en logische geldige argumenten?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 22 september 2007 @ 23.05 uur

 157. En toen werd het stil!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door gonda — zaterdag 22 september 2007 @ 23.57 uur

 158. @151 SP-Bystander 19.29 uur.

  SP-Tegenstander je bent geen SP-Tegenstander.
  Je bent een intrigant, tegendeel van de rechtgeaarde SP’er.
  Je hoeft ZELFS ook geen dank-je-wel. Het dank-je-wel waarvan je zegt dat je ZELFS dit niet behoeft (maar veelzeggend genoeg wel benoemd) is wat mij betreft significant en illustratief voor je insteek.
  Jezelf op de borst slaan ‘Keiharde onderhandelingen gevoerd met banken, nutsbedrijven, woningbouwcoöperaties en postorderbedrijven. Zelfs psychiatrische instellingen. En de werkelijke schulden terug gebracht tot veel minder dan 10 %, en te betalen over een langere periode. Zelfs passend werk gevonden voor deze mensen.’

  Dit helpen is wanneer dit binnen je vermogen ligt toch een vanzelfsprekendheid?!
  Hopelijk vind je het niet erg dat ik op de rest van je ongenuanceerde gebral niet in ga?

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 23 september 2007 @ 1.50 uur

 159. @ 151

  Nog steeds aan het zeiken hoe slecht het met links nederland wel niet is, het moet me wel van het hart dat die plaat voor je kop in Uruzgan wonderen zou hebben verricht, mischien.
  Zeiken en zeiken, je wordt echt vervelend, ik snap mezelf trouwens niet dat ik nog op zo’n idioot reageer, maar goed hij vraagt om aandacht hij krijgt z’n aandacht.
  Je bent wel zielig en meelijwekkend als je zo in elkaar steekt.
  Medisch is er een term voor je aandoening,…. faalangst, verlaatangst enz. enz.
  Vraag of men een spandoek voor je wilt maken met de tekst ….”Ik ben zielig, Niemand houd van mij” .

  Reactie door Pool — zondag 23 september 2007 @ 2.07 uur

 160. @ Hr. Marijnissen

  Balkenende heeft het er wel over dat we over een paar jaar er allemaal op vooruit gaan, maar we leven NU…..

  Over een paar jaar kan de wereld al vergaan zijn (hoop het niet)

  Alle midden inkomens en lage inkomens gaan erop achteruit. Balkenende zegt dat de armoede is verlaagd de afgelopen jaren…. Dit lijkt me stug. De afgelopen jaren lijkt het alleen maar erger te worden.

  Mensen moeten naar de voedselbank anders hebben mensen niets te eten. Dit gaat niet over een paar duizend mensen maar over 10.000den.
  En niet iedereen die naar de voedselbank gaat heeft het er zelf naar gemaakt. Er zijn ook mensen die aan hun hele situatie weinig kunnen doen.

  ik ben zelf 24 jaar. Ik werk 40 uur per week.
  Een jaar of 10 geleden waren we een gewoon gezin met een werkende vader en een huismoeder. Maar daar werd een eind aangemaakt. Mijn vader werd ziek, hij kreeg kanker. Daar kan hij zelf niets aan doen en het leven veranderde snel. Binnen een paar jaar kreeg hij verschillende keren kanker. Daardoor belandde hij in de WAO. Het zo veilige gezinsleven werd volledig op zijn kop gezet. Het goede inkomen werd een WAO loon. We hebben onze levenstijl totaal aangepast aan het WAO loon. Mijn broertjes, zus en ik gingen vanaf de 12 jaar vakantiewerk doen en zochten bijbaantjes om zo toch nog leuke dingen te doen.

  Door wat tegenslagen kwamen ons mam en pap in de financiele problemen. Dit hebben mijn broertjes, zus en ik altijd kunnen opvangen door mee te betalen. Ons loon ging voor een deel ook op in het gezin.

  Een paar jaar later kreeg mijn vader een hersenbloeding. Daardoor raakte hij halfzijdig verlamd. We moesten verhuizen naar een aangepaste woning omdat hij in een rolstoel was beland.

  Deze verhuizing hebben wij allemaal totaal moeten bekostigen. Niemand wilde of kon ons helpen ook de gemeente en overheid niet.

  Doordat mensen met die tegenslagen niet om konden gaan moeten er mensen noodgedwongen gaan verhuizen of uit huis gaan. Ik kon er ook niet mee omgaan en ik moest noodgedwongen voor mijn eigen welzijn het huis uit. Weer kosten… In de tijd dat mijn vader die hersenbloeding kreeg en de lange periode daarna zat ik op een HBO opleiding. Zo´n opleiding kost enorm veel geld. Om een HBO opleiding te gaan doen heb je als je geen rijke ouders hebt een studielening nodig. Maar als je dan je HBO opleiding door omstandigheden (zoals je hebt kunnen lezen) moet afbreken dan zit je ook met een schuld. En als je dan noodgedwongen voor je eigen welzijn het huis uit moet dan zit je met kosten. Geen instelling of gemeente of overheid kan je hierbij helpen. Ze kunnen alleen maar helpen als je al volkomen in de shit zit en bv incassobureau’s voor de deur hebt staan.
  Gelukkig is het bij mij zover niet…

  Doordat ik het huis uit ben gegaan kon ik niet verder meer naar school want ik had een full-time baan nodig om alle kosten zoals gas/water/licht te betalen. Ik werk momenteel 40 uur per week en vaak meer om mijn rekeningen te betalen en om zo snel mogelijk van de studieschuld af te komen. In de tijd dat ik op mezelf ging wonen heb ik mijn ouders altijd nog financieel gesteund.

  Mensen zullen wel zeggen die is gek!! Maar ik vind hun hebben mij altijd geholpen en nu hebben hun het moeilijk dan help ik hun.

  Mijn vader zit in een begeleid wonen traject. En mijn moeder woont nu thuis met mijn broertjes. Mijn moeder is nu weer aan het werk sinds mijn vader in het begeleid wonen traject woont omdat ze de zorg niet meer heeft. Maar ze heeft nu wel een huishouden erbij.
  Dus van het loon wat ze binnen krijgt moet ze 2 huishoudens van runnen.

  De gemeente en instellingen zeggen dat ze van dat probleem af zou zijn als ze ging scheiden. DIT IS TOCH NIET NORMAAL!!

  Mensen die getrouwd zijn moeten gaan scheiden als een van de twee ziek worden om zo problemen te voorkomen??

  Mensen kiezen dus NIET altijd voor de situatie waarin ze leven…. Ik denk dat niemand in armoede wil leven, maar als ik dan lees en zie op televisie dat we het aankomend jaar er een beetje op achteruit gaan en de lonen van Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Maxima gaan stijgen. En die van de ministers ook dan wordt ik boos.

  Er zijn nog genoeg mensen in Nederland die op het randje van de afgrond leven en die het hoofd net boven water proberen te houden die wel een extra-tje kunnen gebruiken. DIE MENSEN HEBBEN HET NODIG!! NIET die mensen aan de top die toch al een riant inkomen hebben.

  Kom op mensen….. We moeten kabinet Balkenende een halt toe roepen. Zolang er in Nederland nog steeds mensen zijn die op de rand van de afgrond leven en er voedselbanken nodig zijn moeten de topinkomens aangepakt worden en dat geld moet besteed worden aan armoede bestrijding en niet aan oorlog of andere dingen maar echt aan Nederlanders die in armoede leven.

  Reactie door Jarno — zondag 23 september 2007 @ 3.13 uur

 161. @Gloria — zaterdag 22 september 2007, 2.19

  Niks “moet” van mij, Gloria…

  Zelf kreeg ik bij WAF ook associaties met een blaffende hond, die niet bijt. Maar als waakhond kan dat eigenlijk ook best zijn functie hebben.
  Jouw vredelievende, witte leger lijkt mij een beetje een compromis tussen geduld en ongeduld. Of tussen korte- en langetermijnvisie, zo je wil.

  Ik zie alleen niet de noodzaak tot zo’n compromis. Ik zou eerder een tweestromenbeleid voeren. Lange termijn, als het kan. Korte termijn, als het moet.

  En als je het wil weten: Ik was onze ‘persoonlijke’ gesprekken ook nog niet bepaald beu, hoor!

  Reactie door Wilbert — zondag 23 september 2007 @ 13.58 uur

 162. 160 Jarno

  Inderdaad en dat doet hij al zolang hij regeert. Volgens de NRC zitten alle inkomens tenminste die ze berekenen voor het koopkrachtplaatje voor volgend jaar zo om en nabij de nullijn OOK de uitkeringsgerechtigde en de minimumloner.
  In het koopkrachtplaatje is enkel verwerkt de door de overheid genomen directe maatregelen die ook nog eens zeer variabel uitpakken.
  De komende prijsverhogingen en alles wat ermee samenhangt worden daarin NIET berekent.
  En als je ziet wat daar aan komt aan eerste levensbehoeften, de energieprijzen (een vat ruwe olie is nog nooit zo duur geweest maar daar hoor je ze niet over), de gevolgen van de tarweuitvoer naar Nederland voor de broodprijzen, pasta’s etc… dan zijn vooral de lage en lagere- midden- inkomens grandioos de dupe. Dit omdat vooral de eerste levensbehoeften waar niemand buiten kan exorbitant zullen gaan stijgen. Denk daarbij ook nog eens aan de eigen bijdragen ziektekosten,de BTW op gas-water en electriciteit. Balkenende schuift alle zoet steeds naar de toekomst behalve die van zijn geliefde kinderbijslag voor ook de allerrijksten die op TV zeggen dat ze niet eens zien dat het bijgeschreven wordt omdat hij vooral wil denivelleren, solidariteit met de beklagenswaardige grootverdieners-bezitters die al zoveel belasting betalen. Dat heb ik hem letterlijk ooit horen zeggen. Ik wil het hier ook eens opnemen voor de alleenstaande of andere mensen zonder kinderen. Zij krijgen nu al zes jaar de rekening gepresenteerd. En ik vind alhoewel ik het zelden eens ben met D66 dat die ook eens aandacht moeten krijgen, ook de AOW-ers die weinig hebben en allang uit de kinderen zijn. De SP gaat m.i. teveel mee in het kindgebeuren van het CDA die daarmee alles afkoopt. Maar als je zegt de woonlasten betaalbaar te willen houden OOK voor de jeugd KUN je niet alles afschuiven op diezelfde startende jeugd zonder kinderen. Evenals het afkopoen van de armoede bij AOW-ers zonder of met klein pensioen door de armoede die er OOK is m.b.t. de onderkant met kinderen af te kopen. Ik vind dat dat teveel gebeurt, het kindverhaal. De SP laat in het publieke debat m.i. teveel mensen vallen. Zo ook met de oudere gedeeltelijk goedgekeurde WAO-er, het gaat steeds maar meepratend MET het CDA kabinet over het aan de slag helpen van gedeeltelijk goedgekeurde WAO-ers.
  Langzaam loop je zonder het in de gaten te hebben in de fuik van de regeringspartijen m.b.t. het alles ophangen aan kinderen en dat vind ik erg jammer. Een partij is er voor alle Nederlanders ook voor de startende jongere zonder kinderen die zo nooit geld krijgt om zelfstandige woonruimte te verwerven en de ouderen zonder thuiswonende kinderen dus. Het gaat ten alle tijden over mensen die niet meer rond kunnen komen zonder onderscheid.Ik begin me daar weleens aan te ergeren.Als het allen noig maar gaat over kinderen en/of als het over gedeeltelijk goedgekeurde WAO-ers gaat, die ouder zijn en geen integratie meer kennen of krijgen en geen kans meer maken op een baan.
  Die bedien je niet met het CDA en PvdA praatje van arbeidsparticipatie dat in ieder debat net zoals het belang van kinderen door de SP schijnt te worden overgenomen, daarbij de ander in dat debat steeds meer vergetend.

  Reactie door Henny — zondag 23 september 2007 @ 15.29 uur

 163. De gevolgen van de tarweuitvoer naar China en als veevoer voor export van vlees naar China….. correctie-aanvulling van wat ik wilde schrijven.

  Reactie door Henny — zondag 23 september 2007 @ 15.32 uur

 164. Henny
  Het gevecht om de brandstoffen of het nou fossiel, biologisch, groen of zwart is, is reeds langgeleden onder het mom van marktwerking in gang gezet, straks zullen de akkers bloeien van de gewassen die de meeste biobrandstof opleveren.
  Dan is het natuurlijk de vraag is ons dagelijks voedsel dan nog wel te betalen voor de modaal-verdiener. Of staan we dan met z’n allen met hongerige gezichten aan de waterkant te kijken hoe die mooie boten de biobrandstof verdampen.

  Reactie door gonda — zondag 23 september 2007 @ 16.44 uur

 165. @ 164 gonda

  Het is te gek voor woorden dat er idioten op biobrandstof willen rijden, het zijn de egoïsten bij uitstek. doordat modeverschijnsel betaalt iedere burger nu meer voor z’n brood enz. enz.
  En doordat China een goede afnemer van onze zuivelprodukten is geworden gaan wij plotsklap meer voor de melk en andere zuivelprodukten betalen.

  Dit is de wereld op z’n kop,…… de bedrijven kunnen hun producten niet aangesleept krijgen en wij moeten het gelag gaan betalen door extra prijsverhogingen.
  Maar ja de bevolking slaapt,… welterusten nederland.

  Reactie door Pool — zondag 23 september 2007 @ 19.34 uur

 166. Vroeger reed je met je auto achter een lelijk eendje of een kever, tegenwoordig achter een petit pain of een bak patat.

  Biobrandstof, afgewerkt frituurvet enz. enz. ik zie het nieuwe gat in de markt al een voertuig dat loopt op * zuchten *.

  Reactie door Pool — zondag 23 september 2007 @ 20.53 uur

 167. Pool @ 164

  Pool,wil je dat nooit meer doen,dat hadden wij willen zeggen!
  Goeie taal,right to the point.
  Wodkaatje orange(een knipperbol) is ook lekker op het terrasje.
  Prettige voortzetting

  Reactie door Toon c.s. — zondag 23 september 2007 @ 21.00 uur

 168. Pool — zondag 23 september 2007 @ 19.34:

  Goedenavond,

  En die prijsverhogingen zouden nog enigszins of helemaal verzacht kunnen worden door evenredige verhoging van het inkomen…maar daar hebben wij zo onze twijfels over, of eigenlijk helemaal niet: volgend jaar krijgen we opnieuw een zuurinjectie toegediend.

  En, omdat dit liberale kabinet verguld is van zo vrij mogelijk ondernemerschap, zit een aantal prijsmaatregelen (de regering legt dan een max. prijs op) er helemaal niet meer in: dit was een aantal tientallen jaren geleden nog niet zo ongewoon.
  Maar ja, de macht ligt immers steeds meer bij het “vrije ondernemerschap” (waarop je , bedenk dat goed, beste mensen!!) NIET democratisch kunt stemmen.
  Wij mogen stemmen op regeringen met een afkalvende en halfslachtige macht die voornamelijk ten gunste van -alweer!- het (grote) bedrijfsleven en kapitaal wordt aangewend.
  En om alle nog resterende risico’s bij dat stemmen ook nog te vermijden (want geloof maar, de mensen MOETEN dit zo langzamerhand kotsbeu zijn !) mogen we nu digitaal stemmen:

  Uitvoerige discussies (IEW!), die de grote ondemocratische -en ongrondwettelijke!- risico’s, daaraan verbonden, beschrijven, zijn hier al gevoerd…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 23 september 2007 @ 22.32 uur

 169. Inderdaad zijn er al heftige discussies gevoerd op dit weblog over de stemcomputer.
  Maar helaas tot nu dan toe nog maar 1 adquate oplossing :
  als het “Roode-Potlood”, wat schijnbaar toch weer te moeilijk is.
  Zou er van ons allen nog niet 1 zijn die met een goede en eerlijke oplossing.
  (al zou het ook zijn, de computer in te kruipen of al die stemmen wel goed terecht komen, als wat de bedoeling was) voor de dag komt???

  Reactie door gonda — zondag 23 september 2007 @ 23.14 uur

 170. Nederland is altijd al een graailandje geweest. De rijken klagen niet en ook niet de mensen met een modaal inkomen. De zwakkere mens zal altijd onder aan de ladder blijven staan. Ons kabinet wat niet mijn keuze is zal niet veel veranderen zoals het al jaren is geweest in Nederland. De VVD speelt nu het spelltje dat zij zo opkomen voor de zwakkere met genoeg geld. CDA en Pv/dA doen hier gewoon aan mee. Bos is geen linkse man hij is net zo rechts als de rest. Ik hoop dat dit kabinet samen met de rechtse kant van Nederland eens voelen hoe het is als je op de 13e van de maand nog maar 8 euro over hebt van je loon. En dan is het aan gewone dingen als eten en drinken opgegaan. Ik kan het weten want zo gaat het al jaren in mijn leven. Je werkt je kapot maar het houd niet op. Nederland is een raar land geworden.

  Reactie door jan the lazyman — zondag 23 september 2007 @ 23.47 uur

 171. Pool en Gonda

  Het gaat echt niet alleen over de biobrandstoffen, ook natuurlijk maar er is nu meer aan de hand. Tarwe wordt ook gebruikt in diervoeders vooral varkensvoer en de vraag naar vlees vanuit China evenals melk is enorm gestegen,dus ook het varkensvlees bijvoorbeeld wordt haast onbetaalbaar omdat zij de Tarwe weer opvreten, dat laatste komt dus nog op de biobrandstof.En waar geexporteerd kan worden en winst gemaakt betaalt zoals zo vaak de Europese bevolking het gelag behalve die van het bedrijfsleven natuurlijk.
  Bovendien worden zoals bekend is altijd de beste producten hier gekweekt sowieso niet door ons geconsumeerd maar vooral geexporteerd. Wij krijgen de minder goede producten voorgeschoteld tegen de hoogst mogelijke prijs.

  Reactie door Henny — maandag 24 september 2007 @ 0.12 uur

 172. @ 168 Harrieke

  Ik vraag me weleens af wat sneller veranderd de mens of de tijd in de zin van opgelegde wetten of regels die toen/nu gelden.
  En inderdaad heeft iew hier altijd flink geprotesteerd tegen het gebruik van stemcomputers en waarschijnlijk met de wetenschap dat zo zo onbetrouwbaar zijn alds het op dat moment zittende kabinet.

  @ 170 jan the lazyman

  Het wordt tijd voor de barricades, want de laatste jaren is er door de arbeider alleen maar ingelverd, en het eind is allang nopg niet inzicht.
  Volgend jaar gaat de zorgverzekering en de ander vaste lasten fors omhoog, ik hoop voor jou dat je financiele positie er verder niet op achteruit gaat anders heb op de 3e van de maand nog maar 5 eurie over….Sterkte.

  @ 171 Henny

  Het is toch te gek voor woorden, hoe meer winst bedrijven maken des te meer het volk moet inleveren, er is hier geen andere logica voor dan dat het grote graaien zich als een inktvlek over ons land uitvloeit.
  Het wordt tijd voor burgelijke ongehoorzaamheid.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 0.54 uur

 173. Tof dat je voortaan wat meer video’s plaatst. Geweldig om juist kabinetsleden in actie te zien.

  Reactie door Bart — maandag 24 september 2007 @ 2.48 uur

 174. 166) Pool : u heeft echte Humor ! ; geweldig !Direct van de plank .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 11.06 uur

 175. Dear SP readers
  Balerbender is still for the rich and he is full of shit. I work 40 hours a week for what?, so that the can tax me more and the the top men pay less tax for doing less.
  This goverment live the pockets from these top men ,thats what it look like to me ,they do nothing over them but we pay the price.Lets look at wolter bos , not to long ago he against top salerys from the top men /Irak / j.s.f. /EU law/ high taxes for the working man and every thing that balerbender was to stand for. and now he is in bed with them what a JEUDAS.He’s give millons on defence whats that for so that grone drak can have a nice coat paint again. A top land like the Nederland with food banks/poverty/childeren with no future/handiekapped the old left and forgoten/health service going to shit and the cost of that is going up & up and the cost of living going out of control.if we are careful Nederland wil end as a land like Africka. I fell sorry for these lands but we can not keep going on like this?. This goverment is full of broken promises and lies. The workers of this land lay down there work let this goverment we is control.
  It is time that this goverment start telling us the truth , if they do not care about us ( the working man )then say so ?.
  Wliders is a fucking nut bag what a loony tune.
  What is he trying to do ,start a war??. There is a nice place for him in Venray mental hospital a room with rubber on the walls . I beleve in the SP what this party stands for and have always voted for, i hope that the rest of Nederland start thinking the same be for it is to late.
  Balerbender is like Thatcher but with a penis and i should know i have lived with that. As it gos for Irak we should bring them home and let America have it’s own littel war. Me i can speak from the heart over this iam a golf war veteran, and lost alot of my best mates
  I hope one day every thing will come good for my daughter future and your childeren

  Reactie door Gordon Coles — zaterdag 29 september 2007 @ 11.57 uur

 176. @175

  I hope too, Gordon!
  But there’s a lot of work to do!!
  Let’s do it!!!

  Reactie door Gloria — zondag 30 september 2007 @ 3.24 uur

 177. Gordon Coles, it is time to start a revolution because we are back in time!
  The Elite..who? We are all human beings…
  Have got the power, but we, citizens can take control like you said. We can stop working..but how do you organize it? People are affrais of changes….

  Reactie door cynthia — zondag 30 september 2007 @ 12.57 uur

 178. Wat is de reactie van de SP op het graaien van Beatrix, Willem en Maxima?
  Bij hun zeer riant salaris, overdreven vergoedingen en vergoedingen voor boten en gebruik van paleizen.
  Waar om wordt dit gelegaliseerd en voor een kleine overtreding moet je als burger”dik” boeten
  Ik krijg het idee dat geen enkele patij,de SPinbegrepen, hier een woord over durft te zeggen. De SP wordt,hoop ik niet, een totale vazallen partij van de macht.
  Ik hoop dat rechtvaardigheid hoger in het vaandel staat als onderdanigheid.

  Reactie door W.Willems — zondag 21 oktober 2007 @ 23.08 uur