Politie klust bij

Tien tot vijftien procent van de 57 duizend Nederlandse politiemensen heeft een bijbaan om rond te kunnen komen. Dat zegt vice-voorzitter Wiep van der Pal van politievakbond ACP zondag in De Telegraaf.

De drie meest voorkomende bijbaantjes zijn buschauffeur, adviseur beveiliging en rijinstructeur, schrijft de krant. “Zo ken ik een agent die als hij niet voor de politie werkt een touringcar bestuurt”, zegt van der Pal.

Agenten zouden vijftienhonderd euro netto per maand verdienen en inspecteurs zouden achttienhonderd euro opstrijken. “Als je een gezin hebt met kinderen kun je van dergelijke bedragen amper rondkomen”, verklaart de ACP-bestuurder. (Nu.nl)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 23 september 2007 :: 23.59 uur

219 Comments

219 reacties

 1. Zij kunnen tenminste bijklussen om rond te komen. Oudjes en mensen in de WIA en WAO kunnen dat niet, en die hebben minder dan een gemiddelde polizei agent..

  Reactie door Redstar — maandag 24 september 2007 @ 0.39 uur

 2. Dat niet (meer) actieven op de arbeidsmarkt niet of nauwelijks rond kunnen komen was al erg genoeg. Maar hiermee gaan we lekker de usa achterna, daar is het helaas al heel gewoon dat je twee normale banen nodig hebt om rond te komen.
  Dat het nu om politiemensen gaat zal heus ook wel te maken hebben met het feit dat zij gewild zijn als werknemer voor de genoemde functies, maar een teken aan de wand is het wel.

  Reactie door twijfelaar — maandag 24 september 2007 @ 1.10 uur

 3. Ja zo is het en men sluit de ogen ervoor..de lonen moeten hoognodig worden aangepast..Minima’s hebben netto wat minder maar meer mogelijkheiden voor subsidie/kwijtscheldingen maar met WAO val je overal net buiten omdat je net teveel hebt..wat je dan maar teveel kunt noemen

  Reactie door Rock — maandag 24 september 2007 @ 1.11 uur

 4. He?? Ik dacht dat de politieagenten 1,5 modaal verdienden.

  Hoe kan het dat er hier geen fraude is en over de grens wel?

  Reactie door nn — maandag 24 september 2007 @ 1.39 uur

 5. Ik heb ook een WAO uitkering en heb 2 kinderen, en ik krijg ook nergens ontheffing voor.
  Niet voor gemeentelijke lasten, niet voor waterschap.
  Dat neemt niet weg dat ik 1500 euro netto met een gezin OOK geen vetpot vind.

  Reactie door G. — maandag 24 september 2007 @ 1.45 uur

 6. Ja,ja.,

  en wat voor werk doet moeders de vrouw ?

  en hoeveel levert dat op ?

  Reactie door Gerrit — maandag 24 september 2007 @ 1.47 uur

 7. En de rest van de werkende klasse als een politieagent niet meer rond kan komen dan zijn er nog veel meer met dat probleem. En niet alleen de werkende, het wordt tijd dat Den Haag erkend dat de lonen te laag zijn. Voor zichzelf + 10% en nog een riante onkosten vergoeding. Voor ons rekening rijden en accijnsverhogingen zonder compensaties.

  Reactie door Harry Sangers — maandag 24 september 2007 @ 2.00 uur

 8. Hmm, jammer. Dient ook wel meer geld in te worden gestoken, inderdaad.

  Reactie door Bart — maandag 24 september 2007 @ 2.24 uur

 9. Wat een luxeprobleem Jan Marijnissen! De politie klust bij. Ze kunnen beter bijklussen door in opstand te komen tegen de overheid. Maar nee… ze GAAN voor de overheid!
  En daar gaan wij weer… op naar de volgende orde. Van topic naar topic.
  Ik ben zo trouw om lid van de SP te zijn en vraag mij niet hoe! Iedere euro moet omgedraaid worden in mijn leven, waar ook de SP niets aan heeft kunnen veranderen!!
  Ik zie geen verve meer bij de SP voor de meest gepakte groep in ons land. Dat klonk mooi die 10% voor de verkiezingen en nu dan?
  Ik voel mij door iedere partij in Nederland in de steek gelaten! “Aan de slag” schijnt de CDA-slogan te zijn!
  Nou, geloof maar dat ik daar werk van heb gemaakt in mijn leven, maar wanneer heeft de SP het LEF om eens ECHT tegen deze Godverlaten regering in te gaan?

  Hoelang moeten de armen nog armer worden?
  Hoelang kan die VOC-leider zijn gang gaan?
  Hij heeft alles erdoor gejast om de armen DE genadeslag toe te dienen. We zakken weg in de blubber van rechts tot links.
  Nederland verrechtst ONGEHOORD. Bedankt linkse oppositie!
  Hoe denkt de SP dat mensen met het meest minimale inkomen dat eigen risico kunnen opbrengen die die Zorggraaiers van arm tot rijk willen opleggen? En daar gaat het juist om… van arm tot rijk. Geen onderscheid… een GOTSPE! Weg met die NO CLAIM… en nu SP?
  Idem kinderbijslag! Vul die zakken maar overheid! Jan de miljo zegt nooit nee! Ook de TNT Topman niet met zijn asociale bonus buiten zijn weelderig inkomen en zijn 50.000 slaven die op 0-verhoging worden gezet voor jaren!

  Goed werk linkse oppositie? Al die accijnsverhogingen in de pocket van de schatkist en de burger vel over been! GAS EN ELECTRA NOG DUURDER??? Schande!!
  Maar nog grotere schande is de verwaarlozing van de armsten door ALLE partijen.
  Als je niet ziek of gehandicapt bent hoor je nergens meer bij!
  Weldenkende en gezondingestelde mensen die voor hun gezin gaan zijn door dit proletenregiem inmiddels achterlijk verklaard. DAAR DOET DE SP NIETS AAN!
  Wat nou aan de slag?

  Maak er toch eens een vrouw- en kindvriendelijk beleid van. Want ook jullie laten de jongsten verzuipen in de opbergstallen. Crimineel! Over de natuurlijke verzorgers maar niet te spreken! Na al die armoede het vooruitzicht op die bloody kale AOW. That’s it! Our future!!

  Ik laat me hier niet afmaken in dit verziekte rechtse land door allerlei diplomatieke spelletjes. Ik heb er genoeg van! Ik luister naar talloze radioprogramma’s waar ‘het volk’ kan reageren. De meerderheid heeft er genoeg van en wil op de barricade. Met fakkels naar Den Haag roept menigeen.
  Het volk wacht… en als er NU niet ingegrepen wordt SP dan is er geen redding meer. Een uitverkocht land zal zich niet gemakkelijk meer terug laten kopen. Dan zijn we verloren en voorgoed overgeleverd aan de EU-ronselaars.
  Irak wordt afgeslacht met de vrijbrief van de moordlustige Bijbelverkrachters. Verantwoording? Vergeet het maar met die huicheltergende zwartekousen politiek.
  Het is all-in: F*CK DE BURGER!

  Wat hebben die 25 zetels ons nou opgeleverd?
  Voor mij geen stuiver! Erger: min, minder, het minst. En velen met mij.
  Ik mis vuur, harstocht, passie en al die ingredienten die ons kunnen verlossen uit de bozen.
  De beschaving van een regering is af te meten aan het beleid voor de armen… nou het is een ongeciviliseerde bende! Ik weet waarover ik spreek.
  Ik heb genoeg van pluche-politiek. Het is nu ECHT tijd voor de fakkels en de beuk erin SP!

  Reactie door Gloria — maandag 24 september 2007 @ 2.54 uur

 10. Wat is er tegen bijklussen? Mijn grootvaders, grondwerker en visserman, klusten, mijn vader, schilder, kluste, ik, accountant,klus en mijn kinderen, ingenieur en lerares,klussen er ook bij.
  Goed voor de economie.
  De vrouwen zorgden vroeger,voor de kinderen en breiden zich het laplazerus(gedwongen door de Staat).
  Ook arbeiders kunnen zich verheffen. Kan de import nog wat van leren. Niet zielig doen,weg met de pampers en handen uit de mouwen.
  En @1 meteen zielig doen over oudjes en WAO-ers/WIA.?
  Dat zijn niet de enige mensen in dit land en ik denk dat de meesten zich uitstekend redden.
  Mijn vader en moeder, AOW en Schilderspensioen,redden zich uitstekend. En zijn nog steeds vol lof over Drees. En @2, de USA achterna? Hoe verzin je het. Je hebt er geen notie van hoe het hier vroeger was.
  Opstaan om 5 uur, op de fiets naar het werk, soms wel 20 KM, om 6 (18.00) uur terug. Om zeven (19.00) uur naar de klus in het goede pak en je overall verstopt bij de “klant”, want klussen was strafbaar. Alleen Zondags rustdag en dan met de kinderen voor- en achterop de fiets en dan nog één op fiets aan een touw vastgebonden aan de bagagedrager, fietsen naar de opoe’s en opa’s. Zwolle-Genemuiden-Vollenhove.
  Hulde voor deze mensen.
  En we hebben ons nooit kansarm of achtergesteld gevoeld, want Nederland was één grote kansarme wijk.
  Ontevreden over je salaris?
  Blijf niet aan de kant staan.
  Wordt lid van de Vakbond (nooit CNV) en wees actief.

  Reactie door Johan — maandag 24 september 2007 @ 3.19 uur

 11. Een politieagent moet fatsoenlijk betaald worden anders neemt de corruptie toe.

  Zou het niet beter zijn om het salaris van de politieagent te specificeren in straat uren en bureau uren? Uiteraard verdien je dan meer door vaker op straat te zijn. Terug naar de oorspronkelijke bedoeling in plaats van administratieve rompslomp. Moet je eens zien hoe graag ze dan de straat op willen, desnoods lopend of per rijwiel.

  Trouwens, geldt het niet voor iedereen dat rondkomen steeds moeilijker wordt?

  “De prijzen beginnen de pan uit te rijzen.”

  Maar van deze regering moeten we pas op de plaats maken. Behalve de ministers zelf. Schandalig.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 24 september 2007 @ 5.46 uur

 12. Men wil het plebs laten werken tot er geen tijd meer is om na te denken waar het wurgsysteem vandaan komt, recreatie & vrije tijd zijn voor de beter gesitueerden. Work First.

  Reactie door Haq — maandag 24 september 2007 @ 5.58 uur

 13. Groot gelijk,daar heb je toch twee handen voor gekregen.
  In het bedrijf waar ik werk moet je het niet proberen om bij te klussen.
  Onlangs werd een collega gesommeerd door de leiding te stoppen met zijn bijbaan in de avonduren omdat hij niet fit genoeg op het werk verscheen.
  De man in kwestie had een groot gezin met kleine en schoolgaande kinderen en verdiende hooguit 100 euro meer dan het minimumloon.
  Gek genoeg schijnt het wettelijk geregeld te zijn dat men er geen tweede baan op na mag houden als dit tegen de wens van de werkgever is.
  Iets is er krom of het loon is te laag of die wet deugd niet.

  Reactie door che — maandag 24 september 2007 @ 6.41 uur

 14. ik zie het vragenuurtje al weer helemaal voor me:

  de minister: mevrouw de voorzitter als het tegen zit moet je bezuinigen, hadden ze maar gespaard toen het meezat! bovendien krijgen ze voortaan de schoolboeken gratis!

  Van Geel: Ik vind dat de minister helemaal gelijk heeft. mijn vader verdiende ook geen 1500 euro toen ik klein was en we hadden het best goed.

  Slob: de minister heeft gelijk als god het wil

  Tichelaar: we zijn het wel niet mee eens met de minister, maar Bos heeft gezegd dat ik de fractie opdracht moest geven het met de minister eens te zijn.

  zo dat hebben we weer gehad, de tweede kamer heeft zijn best gedaan en zijn geld (ietsje meer als 1500 per maand)”verdiend”.

  Reactie door ipuntje — maandag 24 september 2007 @ 6.45 uur

 15. Goeden morgen vrienden SP.

  Onderhand worden de situaties uit het oosten over genomen, daar moeten de agenten ook bijverdienen om rond te komen.
  Daarmee haal je de corruptie over de grens binnen, als dat hier al niet bestond.
  Men heeft al eerder voorgesteld om de agenten zelf hun salaris te laten verdienen, door de boetes zelf laten te innen. Handje contantje, en moeders werken mee om de schulden van minderjarigen op te halen.
  In een rijk land als het onze niet voor te stellen?
  Dat gaat sluipend onder valse voorwenselen en binnen de kortste tijd is het een normaal verschijnsel.

  Ik ben trots op de SP maar niet op de overheid….

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 24 september 2007 @ 7.04 uur

 16. Ben het helemaal met Gloria eens. De beuk erin.
  los van enkele veteranen is de SP fractie van 25 m/v voor mij ook onzichtbaar en mis ik passie en gedrevenheid.
  Christof

  Reactie door Chris Sandee — maandag 24 september 2007 @ 7.39 uur

 17. beste gloria,

  ik ben het weer helemaal met je eens. Zoals ik al zo vaak geschreven heb op dit forum wordt het hoog tijd dat er eens minder wordt gekletst en er wat gebeurt.

  Maar ik weet de antwoorden al
  - we zijn maar met z’n negenen ( nu: maar met z’n vijfentwintigen)
  - achter de schermen zijn we (al jaren) aan het werk, wacht maar af.
  - je moet pas wat doen op het goede moment ( als het te laat is dus)
  - Wat let je, niemand houdt je tegen om het zelf te doen

  en iedereen leunt achterover, voor vandaag is het wel weer genoeg

  Reactie door ipuntje — maandag 24 september 2007 @ 7.52 uur

 18. Ik denk dat nu eindelijk de plannen van de regering er zijn (duurt zo ongeveer 10 maanden voordat ze cijfertjes geven) jullie wens wel vervult gaat worden…

  Reactie door Rita — maandag 24 september 2007 @ 8.08 uur

 19. Schrijnend!
  De taken goed verdelen is in elke relatie, wel of geen kinderen aanwezig vaak al heel
  moeilijk.
  Bij iets meer inkomen wordt dat gedeeltelijk
  iets eenvoudiger.
  Echter waar wordt een continuïteit voor het
  kind gewaarborgd?
  Hoe moeten ouders zich in bochten wringen,
  als ‘mammie’ voor haar werk moet vliegen, en
  ‘pappie’ voor zijn werk, ook al zou het een
  4daagse werkweek betekenen, waarop hij abso-
  luut niét gemist kan worden? Ook als ouders
  in de schooltijden van ma t/m vr sámen 7 of 8
  werkdagen per week maken, en allebei hun ei-
  gen aparte vrije dag hebben, blijft het kind
  met de vraag zitten: wie zorgt er dan voor
  mij? Zolang er geen banen beschikbaar waarbij
  de reistijd tot een minimum terug te brengen
  zijn en/of er mensen hun afspraken niet kun-
  nen nakomen, door OV én fileproblematiek,
  zitten de van hen afhankelijken in problemen.
  Dit geldt ook voor alleenverdieners die soms
  de ‘professionele hulp’ tijdig moeten aflos-
  sen. Voor ouderen, zonder kinderbijslag, of
  recht op kortingen, zijn ook de kosten van be
  zoek aan hun uitwonende, gehandicapte kinde-
  ren een extra financiële inspanning en die
  hebben dan voorrang boven alle andere vormen
  van (niet zelden ‘verplicht’) familiebezoek.
  Grote kopzorgen dus vaak in juist dit soort
  gevallen. De stille armoed kan men lang pro-
  beren te verbergen, totdat de huiskamertempe-
  ratuur en de haardracht de sluier van de ar-
  moede doet oplichten voor de oplettende waar-
  nemer. In een aantal gevallen ‘bijklussen’ kan, afhankelijk van de klus, ook nog ontspan
  nend zijn, maar zou wettelijk gelimiteerd moe
  ten zijn. De tijd zou voorbij moeten zijn,
  waarbij een werkgever zijn employé een paar
  uurtjes overwerk ‘toebedeelt’, maar diens
  vrouw ijskoud vraagt om wat onbetaalde mantel
  zorg voor zich privé te ‘verzoeken’ hetgeen
  hem uitkomt en zij meent ‘de verzorgende ge-
  zinstaken’ primair te moeten stellen in het
  belang van de opgroeiende jeugd om haar heen.
  Nederland privatiseert meer dan werk alleen,
  en ik vind dat een zeer kwalijke ontwikkeling
  die een halt toegeroepen moet worden.
  Alleen situaties waarin men er financieel re-
  delijk tot goed mee toe kan is géén stress te
  verwachten, met alle denkbare fysieke klach-
  ten daaraan gekoppeld, nog flink vóór het tijdstip dat ‘ouderenzórg’ een ‘normaal’ ge-
  geven geacht mag te zijn geworden.
  Geld zou niét gelúkkig maken? Dat is wat de ‘rijken’ de ármen tracht voor te houden, maar de laagstbetaalden wéten wel beter!
  Echter de kinderen en de echt hulpbehoevenden
  zijn er altijd de dupe van: afschuwelijk!
  “Laten we blij zijn met elkaar” klinkt hen dan ook niet zelden zeer wrang in de oren vanuit de monden van diegenen, die wel 5 huishoudens op de been kunnen houden en al het geluk van de wereld mee hadden!

  Reactie door Madelief — maandag 24 september 2007 @ 8.10 uur

 20. @ Gloria: wat doe je zélf dan? Behalve de godganse dag rondhangen op deze website? Weet je hoeveel mensen je had kunnen helpen, tijdens al die honderden uren die je maandelijks op deze site doorbrengt?

  Reactie door Sam — maandag 24 september 2007 @ 8.12 uur

 21. @ 17 ipuntje

  Oud politieagent en nu o.a. misdaadverslaggever / miljonair Peter R de Vries, sprak ooit eens in april 2004 bij Studio Rem ongeveer de volgende woorden uit : “de Nederlandse bevolking laat zich iedere keer maar weer bedonderen. Ze zouden eigenlijk eens zelf een vuist moeten maken. Maar nee hoor, men blijft maar passief”.

  Ik heb een goede tip voor die 57.000 politiemensen die keer op keer maar weer door die zakkenvuller en alles beter weter in diskrediet wordt gebracht : ga eens bij die verwaande kwast eens op de koffie met z’n allen en vraag hem nu eens wanneer hij na A gezegd te hebben eens B gaat zeggen en nog beter C gaat doen in het belang van dat passieve volk.

  Reactie door Peter Mink — maandag 24 september 2007 @ 8.16 uur

 22. @3
  Waar moeten die hogere salarissen dan van betaald worden. Ik heb een idee. De verkeersboetes moeten omhoog. Bijvoorbeeld voor te hard rijden. Komt de verkeersveiligheid ten goede. Minder ongelukken, bespaart ook nog eens ziekenhuiskosten.

  Reactie door reint — maandag 24 september 2007 @ 8.23 uur

 23. Beste Gloria,

  Ik ben het met je eens. Ik dacht: met 25 zetels???
  Nee dus.
  Het lijkt wel of de SP niets is opgeschoten. Integendeel. Het is matter geworden. Zonde!

  Reactie door Antoinetta — maandag 24 september 2007 @ 8.23 uur

 24. Reactie aan Sam/ @19.

  Als jij zo goed weet hoeveel uur Gloria op deze site bezig is dan zit je er zelf ook nogal wat uurtjes op toch?
  Wat is daar op tegen?

  Reactie door Antoinetta — maandag 24 september 2007 @ 8.28 uur

 25. Beste SP criticasters,

  Het is doodzonde dat de SP niet heeft mogen mee regeren en daardoor minder invloed heeft op het beleid. Maar er zijn in de tussentijd enorm veel moties door de SP ingediend. Veel meer kun je als fractie ook niet doen.

  Dat er relatief weinig in het nieuws is over de oppositie van de SP heeft met twee dingen te maken:
  - De afwezigheid van beleid van het nieuwe kabinet (100 dagen schoolreisje en daarna zomer vakantie..)
  - De Pers zwijgt alle positieve inbreng van de SP zo’n beetje dood. Ze hebben alleen interesse in negatieve berichtgeving.

  Heb een beetje meer vertrouwen in al die nieuwe gezichten in de SP, ze zitten er echt niet voor het geld.. :-))

  Reactie door Janneman — maandag 24 september 2007 @ 8.37 uur

 26. Politieagent klust bij omdat hij/zij anders niet rond komt. Dit is de neoliberale marktfilosofie in de praktijk gebracht door een overheid die zich zelf op criminele wijze dienstbaar maakt aan Big Business in plaats van aan het volk.

  Dat de SP nauwelijks te zien is als politieke kracht in de tweede kamer heeft te maken met de collaborateurs nieuwsmedia die (vanuit bilderberg meetings) de opdracht hebben propaganda voor het neoliberale beleid te schrijven en alles wat de landverraders van cda pvda cdu in Den Haag doen om de de overheid te marginaliseren goed te praten in krantenartikelen.

  Overigens ben ik van mening dat het nog best eens zou kunnen helpen als alle SP leden aangifte deden van het misdadige gedrag van de regering inzake de illegale oorlog in Irak:
  http://witheet.com/binnenland/help-het-leger-doe-aangifte

  Reactie door koen — maandag 24 september 2007 @ 8.39 uur

 27. Een mooie kans voor oom agent om voorlopig geen bonnen uit te delen.Dat de baas van oom agent zich aan het spekken is hier in dit land al heel normaal aan het worden.Dus geen bonnen oom agent zeg maar protest en toon je ongenoegen over het cda ,pvda en cu.

  Reactie door nic — maandag 24 september 2007 @ 8.39 uur

 28. CORRECTIE

  De cijfers van de ACP zijn ‘incomplete and false’ of was het ‘incomplete and incorrect?’

  Erik Sc

  Reactie door erik — maandag 24 september 2007 @ 8.40 uur

 29. Goedkoop, goedkoop= is uiteindelijk duurkoop. Zo zijn er meerdere terreinen waar met een baan kan je jouw gezin niet meer onderhouden. Poef, en dan verwachten ze kwaliteiten ook.

  Eerlijke baan heeft zijn waarde totaal kwijt geraakt dankzij de beleid die gericht is om Haagse normen en waardeloze dames en heren en hun zakkenvullende achterban te onderhouden.

  Schande vind ik het. Want juist de politiemensen doen een zware maatschappelijke taak. Die zijn de mensen die de rechten en wetten in dit land moeten handhaven en ze krijgen eigen rechten(een deugdelijke salaris om met hun gezin deugdelijk te kunnen leven)niet eens.

  Dit terwijl de normen en waardeloze ministers krijgen een salarisverhoging.

  Krommer kunnen ze het niet maken.

  Wij zitten in dezelfde boot/ ons lot is niet los van elkaar. Wij zijn allemaal slaven van Denhaag en Dehnaag is de slaaf van George Bush.

  Tijd voor Nationale acties, want segmentaal en verbrokkelende acties lossen niks op.

  Reactie door Khosrow — maandag 24 september 2007 @ 9.01 uur

 30. Gewoon een ander baan zoeken !
  Hoe minder agenten op straat , des te hoger de lonen zullen worden : weet u nog Jan de marktwerking >
  U zou zich eens meer moeten bekommeren om de oudere werkloze medeburger die uitgekost wordt : weet u nog ? tot 65 ++ solliciteren , terwijl de werkgever ook kots van al die sollicitaties en hierop moeten antwoorden , dat de oudere sollicitatnt niet past in hun PROFIEL : Hier wordt geen DONDER aan gedaan : terwijl er tienduizende ouderen royaal met de VUT worden gedreven door overheidsinstituten met de somma van 70% van laatst genoten loon – de BOSbelasting .

  WAKKER worden JAN u bent ook door deze mensen gekozen in vertrouwen dat u zich ook hier voor inspant ; anders is de kans er groot dat de verbitterde oudere werkloze RADICAAL rechts gaat kiezen ( en daar zitten we niet op te wachten )

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 9.14 uur

 31. Wij zitten niet te wachten op een extra bekeuring , omdat de politie-agent carriere moet maken : 250 bonnen per jaar uitdelen : dan krijgt je namelijk ook zo’n Bonus-hunter : ze zijn er niet bij andere wijkproblemen .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 9.18 uur

 32. Gloria een zeer goed betoog ; ze zijn daar in Den Haag echt van de POT GERUKT ; wel elke avond over het Plein Stroppelen naa de zuiphokken en dan lekker de volgende dag uitslapen in de 2e kamer .
  en natuurlijk allemaal er 30% bij

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 9.23 uur

 33. Gloria heeft gelijk, het is allemaal een beetje mat, de toon en de akties moeten wat mij betreft veel harder. Elke partij (behalve de PVV) dient een tegenbegroting in, nog nooit is daar naar gekeken of iets mee gedaan. Tijd om echt aan te tonen dat het zo niet langer kan! Tijd ook om geld te reserveren zodat de overheid wat Nederlandse bedrijven terug kan kopen, tijd om het neo-liberale tijdperk te beeindigen!

  Dat politiemensen met hun onregelmatigheidstoeslag en gevarengeld e.d. het al niet meer kunnen redden is een teken aan de wand. Vrijwel geen enkel gezin kan nog rondkomen van 1 zogenaamd modaal loon, en de kosten stijgen en stijgen. Niet iedereen kan echter met zijn tweeen gaan werken.
  Juist de mensen die het niet kunnen betalen wonen in de huurwoningen die niet zijn geisoleerd, die nog een geiser hebben, enkel glas, etc. Juist die mensen moeten veel en veel meer energiekosten betalen. Juist die mensen worden eerder ziek omdat ze de verwarming niet kunnen betalen en in tochtende, vochtige woningen wonen. Juist voor die mensen is er de drempel om naar de dokter/tandarts te gaan (ontmoedigingsmaatregelen zijn altijd financieel). Juist die mensen kregen studiefinanciering en zijn met de gratis schoolboeken slechter af. Juist op die mensen wordt al jarenlang gekort.

  Het is dan geen kwestie van elkaar de loef afsteken over wie het zwaarder heeft, iemand in de bijstand, met WAO, met WA-jong, met AOW of met een beneden-modaal loon. Onderhand is een modaal loon ook al niet genoeg om echt van rond te komen. Met zijn allen naar Den Haag met hooivorken, dat is de enige oplossing.

  Reactie door Irma — maandag 24 september 2007 @ 9.26 uur

 34. De Politie moet maar bij de VVD-ers gaan JANKEN ; die zijn toch voor zoveel blauw opstraat : dan wordt het inderdaad allemaal onbetaalbaar voor de burger ; dus klus maar lekker bij ; dat doen de VVD-ers ook met hartelust .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 9.28 uur

 35. Sampie en moosje : gewoon oprotten !

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 9.32 uur

 36. @7 gloria en @19 sam
  in bijdrage 17 schreef ik bij mijn laatste punt . dat vast iemand zou roepen dat je het zelf maar moet doen.

  QED

  Reactie door ipuntje — maandag 24 september 2007 @ 9.46 uur

 37. @ Antoinetta: je hoeft hier maar 1 keer per week te komen om te zien dat Gloria hier extreem veel uren per week doorbrengt, en dat al maanden lang. Dan vraag ik mij af: als je zoveel onvrede hebt, waarom besteed je die uren dan niet aan het verbeteren van de wereld/dit land, in plaats van de hele dag op deze website rond te hangen? De SP-methode is: de mouwen op stropen en wat doén, n plaats van mokkend aan de kant staan. Daarom stelde ik die vraag.

  Reactie door Sam — maandag 24 september 2007 @ 9.49 uur

 38. het is voor de meeste politie agenten hetzelfde als vele burgers.(te)duur koophuis ,2 auto,s ,motor,surfplank,etc .kortom het hebben van spulletjes is tot het doel van het leven gebombardeerd! ze zijn slachtoffer van het systeem wat ze zelf verdedigen .o,a graaiende topmensen zowel bij de overheid als private ondernemers .tenslotte ben ik van mening dat politieagent een erebaan is .dus politie mannen van nederland als jullie weer eens een doorgedraaide uitkeringsgerechte ophalen bij een sociale dienst balie besef dan dat die mensen het nog minder hebben .

  Reactie door h.verbeek — maandag 24 september 2007 @ 9.50 uur

 39. 1500 euro en 1800 euro netto!!!
  Waar klagen ze over, ik zou willen dat ik zn salaris had!!!
  Maar ik kom van 1200 euro netto (incl. toeslagen) wel rond!!!
  Zonder bij te klussen!!!

  Reactie door Tony — maandag 24 september 2007 @ 10.00 uur

 40. Sam, iedereen heeft een uitlaatklep nodig. Gloria heeft het prima verwoord, voor de underdog die vaak zonder schuld in een dergelijke positie is terecht gekomen,is er geen schijn van kans meer in deze maatschappij.
  Voor sommigen is het een oude tv, de computer en een balkonnetje of terrasje achter huis, want elke stap die je buiten je eigen deur zet kost geld.Het heeft zijn charmes met pakje brood en kannetje thee op een bankje te zitten,maar als iedereen de gezelligheid opzoekt en zich op de vrolijke terrasjes schaart met een biertje voor 2.50 , dan wil je daar ook wel eens onbekommerd bij gaan zitten.
  En zo gaat het met alles, ik ken mensen die in de kerstdagen de gordijnen dicht laten, de telefoon er uit trekken en niet weer tevoorschijn komen tot het feest voor de welgestelden voorbij is.
  En zo gaat het op sinterklaasavond en op oudejaarsavond.
  De een heeft alles en de ander heeft niks.

  Ik ben blij met het bericht van Koen, heb meteen meegedaan.

  Hopelijk wordt Pronk gekozen,dan kan die het pvda bed opschudden.

  Reactie door anne hilverda — maandag 24 september 2007 @ 10.02 uur

 41. Sam , stel voor ? Voor veel mensen is deze weblog nog hun enigste VERZET , daar vaak hun middelen zeer sterk beperkt zijn door regelgeving van uitkerende instanties .
  Onder middelen versta in o.a. geld , vervoersmiddelen ,contacten die nodig zijn om een bepaald doel te bereiken ( dat doel is verbeteren van een luizige wereld waarin wij leven ).
  Voor een demostratie heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig …….

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 10.06 uur

 42. @ Fred: dat kun je toch zelf wel verzinnen? Bijvoorbeeld met je afdeling de straat op om de thuiszorg-actie te steunen?

  Reactie door Sam — maandag 24 september 2007 @ 10.09 uur

 43. Als nou die mijnheer Pal , vrijgemaakt van dienst om hotemetoot van dat categorale bondje te worden eens uit zijn ivoren torentje komt en p a l achter de
  dienders gaat staan en de $%^&zooi plat gooit, gewoon geen bonnen schrijven.
  Het andere werk kan gerust doorgaan omdat
  deze kwestie de politieagenten aangaat.
  Als mijneer Pal dan toch bezig is kan hij misschien eens contact zoeken met de hard voor niks werken mensen in de zorg,de reiniging,etc.etc.etc.
  Mijnheer Pal als u uberhaupt een staking of
  werkonderbreking durft organiseren,doe dat dan voor onze dienders op de Coolsingel,wij
  zullen er bij zijn(helpt natuurlijk niet,maar toch) en de coolsingel is makkelijk
  te bereiken met het OV.
  Wij hoeven u geen sterkte te wensen maar wij
  wensen onze goeie dienders in rotterdam veel
  succes…maar gewoon blijven doorklussen,
  hebben is hebben en krijgen is de kunst.
  Jullie zitten toch achter de criminelen aan,
  stem dan volgende keer massaal op de SP dan zullen zij er voor zorgen dat de criminelen
  in vak K in het lel geveegd worden.
  Wij weten zeker dat de ouwe Jan Blaauw voor
  jullie in de bres gesprongen zou zijn.
  S U C C E S !!

  Reactie door Joop c.s. — maandag 24 september 2007 @ 10.11 uur

 44. er zijn genoeg mensen die het niet eens verdienen,
  ik vind het erger voor de wao,ers die van het bestaans minimum moeten leven,

  die hebben hun 5 procent er niet eens bij gehad, das pas erg.

  en voor de mensen die dit niet snappen,
  de meesten kregen een stukje aanvulling van de bijstand , en dat is er met die 5 procent vanaf getrokken, zodat deze mensen er niks hebben bij gehad.

  die mensen kunnen niet meer werken , laat staan bijklussen, die mensen leven in pure armoede.

  de regering zegt dat ze dit niet kunnen veranderen,

  de regering bedoelde we willen dit niet veranderen,

  Reactie door anna — maandag 24 september 2007 @ 10.16 uur

 45. @ 19 Sam

  Wat betaald dat controleren van mensen op deze weblog nou ????, wel een leuke bijbaan vanuit je luie stoel.
  Man rot op wat doe je hier.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 10.33 uur

 46. Goedemorgen,

  Het is nu eenmaal feit dat zowel de man als de vrouw aan het werk moet om een beetje een leuk leven te leiden hier in nederland. En dat geld niet alleen voor de politie hoor.
  Vroeger bleven de moeders thuis zorgden voor de huishouding en de kinderen kregen nog sturing thuis.
  Met de komst van de euro is het leven bijna dubbel zo duur geworden, als ik kijk naar de vaste lasten, is het moeilijk rond te komen voor diegene die gescheiden zijn vooral.
  Moeders moeten massaal aan het werk is niks op tegen hoor, maar wie is er dan voor de kinderen?
  De top hoeft niets in te leveren nee die krijgen er mooi nog 10% bij.
  De gewone arbeider die moeten ze hebben, roken, een biertje en dan nog naar het werk met de auto.
  Het softdrugs beleid ook zo’n mooie één,
  het komt er illegaal in, maar het gaat er wit uit.
  Defensie moet ook zoveel krijgen, moeten wij hard voor werken.
  En dan die mooie troonrede, dames met hoedjes, allemaal één grote poppenkast.
  Het merendeel van de bevolking is Balkellende zat, maar toch zit hij ernog.
  Is dit het land van vrijheidsheids van meningsuiting?
  Waar blijven de wetten voor onze mooie aardbol, die gewoon helemaal naar de klote gaat op deze manier.

  Reactie door thuiszorgster — maandag 24 september 2007 @ 10.34 uur

 47. @31
  Sjesus zeg, Everybody is watching you!!

  Zeker ook een voorstander van de Kliklijn?

  Dit horen we al vaak genoeg dat er waarschijnlijk meer op de reet gezeten wordt
  in plaats van dat er gewerkt wordt waar overigens aleen maar die Kapitaal junks rijker van worden.

  Maar goed, als dit de enige bijdrage van jouw is over dit onderwerp (wat het overigens ook is tot nu toe) dan laat het aub ook maar zo zijn.

  Het was ook mijn eerste reactie, “wat een luxe”. Alhoewel ik ook weet dat er mensen zijn die dusdanig verdienen en dus overal buitenvallen. Deze mensen hebben het ook niet altijd even makelijk.

  Maar diep in mijn hart heb ik niet de indruk dat deze mensen niet meer naar de tandarts kunnen, of dat ze staan te dubben in de winkel :wordt het nu een keertje vlees, of zeep en toiletpapier.
  Mischien dat het GSM abonnementje moet worden ingeruild voor een prepay.

  Het woord armoede wordt door iedereen te pas en on te pas gebruikt en WE GAAN ER WAT AAN DOEN maar nu weer voor de zoveelste keer, wordt de echte nood verzwegen en worden de dupeerde monddood gemaakt en onder het kleed geveegd.

  Er ik niks mis mee omdat hier op deze site te melden.
  Het liefst nog, elke minuut van de dag, en zoveel mogelijk. Daar zou je je baan voor op moeten willen geven.

  Aan de slag, Onbetaald, Vrijwillig, liefst nog in Ploegen, laat zien dat je wat kan.

  Klinkt krankzinnig hè?

  Reactie door Kbo — maandag 24 september 2007 @ 10.37 uur

 48. Een politieagent die klust is een bijverdiender.

  Hier werd gesteld dat klussen corruptie in de hand werkt…… nou ze houden hun beide handen op zo corrupt is de politie al in ons land, in feite is er niets nieuws onder de zon, mischien dat ze nu corrupter gaan worden om dat de vaste lasten en de kosten voor levensonderhoud fors zullen stijgen.
  Ook zonder klussen was er al corruptie binnen het politieapparaat.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 10.42 uur

 49. Anna , u heeft vooledig gelijk : hun wereld is behoorlijk ingestort , en dat slechts door AMBITIE van Christelijk-sociaal Nederland ( CDA ) .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 10.51 uur

 50. Sam wij zijn zulke makkelijke mensen wij geven je gelijk, OKE en nou oprotten.
  Voor ons,die haar bijdragen begrijpen maar het niet altijd met haar eens zijn,hoeft ook niet, kan Gloria en vele anderen niet lang genoeg achter hun/haar PC zitten en haar/hun goed beargumenteerde
  kritiek/commentaar geven.Maar je moet de postjes wel kunnen absorberen in het grijze
  niks in je kanis.
  Wat heb jij eigenlijk met de tijd van een ander mens te maken rot eens even op.
  Wij lezen liever de postjes van Gloria dan de farizeeerachtige stukjes van figuren zoals Sam,Marco,Wimpie,
  etc. nou kan je natuurlijk dom opmerken dat
  onze postjes ook van nul en gener waarde zijn,oke,ons excuus daarvoor maar we blijven wel gaan.Nu we het toch over Sam hebben denken wij ineens aan de moppen van Max Tailleur.

  Anna.
  Je kunt best kritiek hebben op onze dienders/brandweer/ambulances,en de eerder genoemde groepen maar…kent U de no go areas in verschillende steden en kent u de
  angst die genoemde mensen hebben als ze met molotovcocktails worden bestookt en als ze een van de rebellen een teringklap geven niet gedekt worden door de z.g. korpsbeheerder die thuis in zijn luie stoel zit te meuren en de situatie alleen bekijkt op zijn TV.
  Natuurlijk zijn er groepen mensen die slecht
  of helemaal niet rond kunnen komen en de grootste moeite hebben om voor hun kinderen
  een Wibra’tje of Zeemannetje te kopen
  natuurlijk zijn er mensen,kom maar eens hier kijken in de opbergruimtes voor slachtoffers van het ouder worden,die in een erg verrotte situatie zitten maar dat is een ander punt,
  ZEER ERG hoor maar daar moeten U en wij en anderen de straat voor op en dat moet toch
  echt van alle weldenkende mensen af komen.
  Wij zouden,”bescheiden” als wij zijn,willen
  vragen zelf op de SP te stemmen en je buren hetzelfde vragen te doen want de blindgangers
  op deze site die vuil spuien over het socialisme ,de SP dus,(dikwijls tegen beter weten in)moeten we toch op een “beschaafde “manier van repliek dienen de wind uit zeilen halen en daarvoor hebben b.v. Gloria,en alle andere weldenkende scribenten op dit log nodig.

  Sam is zo onbelangrijk,die zijn al vergeten,
  dus rest alleen jou een enorme fijne gezellige dag te wensen,Anna maar wel blijven schrijven,he??

  Het loopt tegen half twaalf dus wij gaan na
  “het bakkie stoom” op pad.

  Reactie door Toon c.s. — maandag 24 september 2007 @ 10.59 uur

 51. @20 Sam,

  Ik moet het toch opnemen voor Gloria, je doet haar tekort.
  Als je beweert de ‘god ganselijke’ dag dan heb je het wat betreft Gloria mis, zij is hier vaak ‘s avond en ‘s nachts aanwezig, overdag doet zij vrijwilligers werk, als je alles volgt zou je dat moeten weten.

  Reactie door Carla — maandag 24 september 2007 @ 11.04 uur

 52. Wie klust nou niet ? in de land der graaier en land van de zesjes ?

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 11.08 uur

 53. Allen,

  De politie heeft het heel druk gehad met autoloze zondag in amsterdam en in de probleemwijk rond mercator en kruger plein, dus ietsje minder anti politie mag ook wel weer…

  groet

  Joeri

  Reactie door Joeri van Hoeve — maandag 24 september 2007 @ 11.10 uur

 54. Politieagent is een heel kwetsbaar beroep.
  Wanneer hier geen goed inkomen tegenover staat, is dat vragen om moeilijkheden.

  (Hoeveel verdienen die militairen in Afghanistan eigenlijk?)

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — maandag 24 september 2007 @ 11.12 uur

 55. PS: ik zit tussen ZW, WAJONG en IRO in ;dus wat minder bureaucratie zou ook wel mogen en mijn opa heeft willem en was medeorganisator van de febr. staking…..

  Bonjoeri

  Reactie door Joeri van Hoeve — maandag 24 september 2007 @ 11.12 uur

 56. Kan zijn dat ze ook hun loon wordt aangepast aan die van de Poolse agent : dan is de overstap niet zo groot v.w.b. loon .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 11.23 uur

 57. @ Amita

  Kwetsbaar beroep, politieagent,……. nou totaal niet, corrupte machofiguren die als het er op aankomt hard weglopen om geen klapjes te krijgen, de lafaards.
  Ik wilde een keer matten met een diender omdat hij mij beledigde, maar hij rende hard weg en 300m verder ging hij om versterking vragen en trouwens ze kiezen toch voor dit beroep net zoals een militair, dus je kan klappen verwachten, en ik zie het nut niet om dit extra te belonen.
  Willen ze meer geld dan moeten maar een vak leren, en willen ze toch een uniformberoep uitoefenen dan kunnen ze toch ook naar het Leger des Heils die hebben ook een pet en uniform.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 11.47 uur

 58. @ Sam 37,

  Gloria doet zijn maatschappelijke bijdrage en verzet tegen waan via deze site. Haar inbreng in de discussie wordt door velen onder ons gewaardeerd.

  De toegang tot het internet is zo groot geworden dat het reageren op een discussiesite zegt weinig over de dagindeling van mensen. Sinds kort surf ik vaker op de internet want het zit naast onze eettafel. Ook trouwens in de cafetaria in verschillende organisaties en onderwijsinstellingen. Mijn browser staat bijna altijd op de SP site.

  Reactie door Khosrow — maandag 24 september 2007 @ 12.02 uur

 59. Beste “Pool”,

  Persoonlijk heb ik zeer goede ervaringen met verschillende politiemensen beleefd. Snelle acties, die veel ongemak, levensbeschermend en zonder onderscheid des persoons werden uitgevoerd. Soms zelfs met persoonlijk risico.
  Natuurlijk, politieagenten zijn ook mensen, en zijn het niet allemaal van die lievertjes. OK, – maar voor het werk wat zij voor ons doen, verdienen ze meer respect dan uit jouw woorden blijkt.
  Groet, in vrede,
  Amita

  Reactie door Amita — maandag 24 september 2007 @ 12.08 uur

 60. @58 Het begint me danig te irriteren, dat mensen evt. rekenschap moeten geven van de
  tijd die zij aan p.c. willen besteden. Dat is
  voor ieders privéleven verschillend en zodra
  er uit de losse pols geredeneerd gaat worden
  wie daar mogelijk nadeel van ondervinden, dan
  is het hooguit de eigen baas, die gemakkelijk
  doorhebben kan, dat z’n werknemer in ‘zijn’
  tijd ‘privé’ aan het surfen is, en al menig
  werkgever die daar een stokje voor wist te
  steken, en terécht. Maar weinig mensen kunnen
  aantonen dat zij dat werkelijk ambtshalve de-
  den, danwel daartoe uitdrukkelijk een ‘op-
  dracht’ toe ontvingen. Figuren als Sam met
  op die manier geformuleerde commentaren kun-
  nen we rustig laten dromen in zijn eigen iet-
  wat naïeve denkbeelden.
  Fijne dag allemaal, morgen Vragenuurtje niét
  vergeten.

  Reactie door Madelief — maandag 24 september 2007 @ 12.10 uur

 61. Ik ben er van overtuigt dat de Normen en waardloze ministers en groten deels van de wethouders surfen regelmatig op dit site voor inspiratie. Ze plukken SP ideeën en vervolgens verkopen ze door als hun eigen.

  U hoeft alleen maar aan de regeringsbeleid te kijken om er achter te komen hoe belangrijk de inbreng van mensen als Gloria en andere Linkse bondgenoten eigenlijk zijn. Volgens mij schaduw van de Dhr Marijnissen en zijn aanhang hangt zeer zwaar over dit kabinet.

  Maar WANNABEES ‘ll Never BE. Dit stuurloze kabinet en zijn schijnsociale motto’s en schijnsociale voornemens waren nooit en zullen nooit sociaal zijn.

  Reactie door Khosrow — maandag 24 september 2007 @ 12.20 uur

 62. In het algemeen aantal op sommige kwaliteitsgebieden de politie in dit land zeer hoog scoren. Ik komen vaak beleeft, behulpzaam communicatief sterk en deëscalerend over en beheersen meerdere talen. Die zijn dingen die de politie in veel anderen landen eigenlijk niet hebben. Maar er zijn terreinen waar politieapparaat veel beter kan en moet worden. Bijvoorbeeld aandacht voor interculturele communicatie, doorvragen en vastleggen van contextinformatie wanneer ze bijvoorbeeld moeten interveniëren tussen sozawe en hun klanten. Want het komt vaker voor dat de ambtenaren van sozawe, de zaken totaal verdraaien.

  Qua mankracht dient de politie versterkt te worden ook qua hun optreding when the going gets tough.

  Reactie door Khosrow — maandag 24 september 2007 @ 12.42 uur

 63. Sorry, het ging niet over mij maar de politie. In mijn reactie nummer 62, bedoel ik te zeggen: Ik kom vaak politie agenten tegen die beleeft, behulpzaam communicatief sterk en deëscalerend over komen en tevens beheersen ze meerdere talen.

  Reactie door Khosrow — maandag 24 september 2007 @ 12.50 uur

 64. Beste mensen, ben ik dan de enige die 1500 best veel vind? er zijn velen die ook kinderen hebben ook een gezin dus en slechts 1100 of tot 13oo euro krijgen en ook hier moet alles nog vanaf. Het is maar net wat je wilt zal ik maar zeggen…

  Reactie door cynthia — maandag 24 september 2007 @ 13.18 uur

 65. Als woordvoerster van de zo langzamerhand creperende landgenoten spreek je “loud and clear” Gloria!

  Applaus voor jou!

  Maar ik zou ik niet zijn als ik daar geen heel klein kanttekeningetje bij plaatste.

  Ik meen mij uit jou inzendingen te herinneren dat je vol lof was over de SP en met name JM tijdens de laatste debatten. Lees ik nu goed dat je teleurgesteld bent? Of zie ik dat verkeerd?

  Ik verwacht nog veel vuurwerk van de SP in de kamer, zeker over de onderwerpen die hier op dit log de laatste dagen gepasseerd zijn.

  De armoede zal voorlopig niet afnemen maar eerder stijgen. Ondanks de broodkruimels die hier en daar worden toegeworpen ( verdeel en heers) door deze regering onder toeziend oog van de PVDA, hopende de SP de wind uit de zeilen te nemen. Daar trap ik niet in.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 24 september 2007 @ 13.39 uur

 66. Beste Sam, Ik ben al 4 weken bezig,met de actie thuiszorg,zaterdag-zondag actief bezig,geweest in mijn wereldatad Amsterdam,als [Hoogvlieter] Ik heb in mijn uppie, al 1500 handtekening binnengehaald. Dus Sam ik heb van jou geen advies nodig!! De 25 kamerleden van de SP,zijn dag en nacht bezig om het land weer socialer te maken,en dat gaat gebeuren in de toekomst!!! Groeten Gerarde.v.d.Voort

  Reactie door gerard — maandag 24 september 2007 @ 13.44 uur

 67. @9 Minder roken misschien?
  Spaart je weer heel wat euri’s en is ook beter voor een gezondere levensstijl.
  En zo komt langzaamaan het ware gezicht te voorschijn.
  Saluut maar weer.

  Reactie door Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 13.55 uur

 68. Sam@20 en @37

  Scherp opmerkingsvermogen heb je.
  Houden zo!
  Kan ik wel waarderen wat gezond commentaar i.p.v. die meeloperij aangaande Gloor.

  Reactie door Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 13.57 uur

 69. @57 Pool zegt:

  “Ik wilde een keer matten met een diender omdat hij mij beledigde,”

  Pool, was je beledigt? Dus dan maar matten of terwijl klappen uitdelen?
  Valt me echt tegen van je. Ik had je anders ingeschat.

  Reactie door Gandalf — maandag 24 september 2007 @ 14.01 uur

 70. @46precies….wie zorgt er voor de kids als een gescheiden moeder weer 40 uur aan het werk moet? Ik heb het deze maand ondervonden. Geen opvang voor je kids maar wel fulltime beschikbaar geacht worden. En dat terwijl je kind 3 weken in het Zkh.ligt. NEEE FRAAI LAND LEVEN WE!!!!Ik was pas s’avonds 8 uur thuis en moest om 9 uur nog koken en eten!! En dan word je geacht door je nieuwe werkgever in zeggen en schrijven (onder hogedruk) in 6 dagen compleet een hele zaak te runnen hahaha …terwijl daar minimaal 2 maanden voor nodig zijn om zo’n complex bedrijf te kunnen runnen in je eentje. Ik voel me flink belazerd…daar ik liever bij mijn kind naast haar bedje had gezeten de hele dag…(kon toen alleen s’avond)dus ik bedenk me wel een tweede keer met een nieuwe werkgever….KIDS FIRST!!!

  Reactie door pien — maandag 24 september 2007 @ 14.06 uur

 71. @ 59 Amita

  Het belazerde is dat ze al die negatieve publiciteit ook over zichzelf uitroepen.
  Even ter verduidelijking waar ik mijn woede op baseer,…. 4 jaar geleden werd getracht in te breken in mijn huis, zoals een trouw burger betaamt heb ik 112 gebeld en ngevraagd wat ik in deze moet doen, mij werd geadviseerd om deuren en ramen te sluiten zodat de inbreker geen kand kreeg om binnen te komen. Na een lach salvo van mijn kant heb ik de honkbalknuppel maar gepakt en heb zelf de inbreker maar verjaagd…nu komt het,… 30 min later werd er aangebeld en mijnheer agent kwam verhaal halen om de valse aangifte die ik evt. gedaan zou hebben.
  Ik werd me toch een partijtje link zodat ik woordelijk die agent tot aan z’n stropdas de grond in boorde, zonder te schelden of grof te worden.
  Deze begon zonder respect terug te schelden, wat ik zeer vervelend vond, per slot van rekening mag de burger mening uiten en zo’n diender wordt betaald om niet te schelden, en daarop volgend wilde ik hem slaan, en toen rende hij weg.
  Al met al is het de doofpot ingegaan maar men had wel de pik op me. als ik maar iets te hard rij met de auto,.. geheid dat ze me staande houden en direct het boekje pakken.

  Corruptie…

  Mijn buurman had 2 maanden z’n grote caravan op de parkeerplaats iets verderop in onze straat geparkeerd, normaal mag een caravan er maar 3 dagen staan, na betaling van 50 euro in het handje aan meneer agent werd er een oogje dichtgeknepen.

  Dus praat me niet over respect of dienstbaarheid, mijn ervaring met het gezag is geheel anders dan de jouwe.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 14.14 uur

 72. Khosrow — maandag 24 september 2007 @ 12.50:

  Goedemiddag,

  “…wanneer ze bijvoorbeeld moeten interveniëren tussen sozawe en hun klanten. Want het komt vaker voor dat de ambtenaren van sozawe, de zaken totaal verdraaien…”

  Ik ben het met je eens en stel hier ook vast -en dat is eigenlijk een open deur intrappen- dat de politie in toenemende mate geconfronteerd zal worden met hoop oplopende en emotioneel geladen conflicten, veroorzaakt door de egoistische, onbarmhartige, onverschillige, wegkijkende uitkotsmenmtaliteit van onze “samenleving”.

  De gemiddelde politieagent zal net als wij gevoel hebben en dan is zulks best een emotionele belasting, want zal nooit “gewone” routine worden.

  En om nog even op die vaak hoog oplopende conflicten tussen soc. zaken en clienten terug te komen: ieder mededogend en barmhartig mens weet, hoort aan te voelen dat mensen die zo ongeremd hulpeloos hun laatste kruit verschieten, bepaald niet lekker in hun vel zitten en wanhopig zijn.
  In hun nadeel werkt dan ook nog hun verbaal niet elegante uitdrukkingswijze of soms erger.
  Ik kan woedend worden als dan het probleem vooral benaderd wordt (telegraafstijl!!) door op het “wan”gedrag van de client te wijzen, i.p.v. de oorzaak te benoemen, n.l. dat een grote groep mensen letterlijk de wanhoop is ingedreven.
  En dan kunnen tegelijkertijd heus ook nog maatregelen genomen worden om het conflict te sussen en de medewerkers veilig hun werk te laten doen.
  Nu werkt alles slechts verder escalerend omdat de client, toch al vaak zeer prikkelbaar, dit meteen aanvoelt als vernederend en een bevestiging van zijn vermoeden dat hij slechts een uitgekotst lid van de “samenleving” is die zelfs zijn verhaal eigenlijk niet echt meer kwijt kan…

  Als je ziet hoe fel vaak de rijken -voor hen kleine- voordeeltjes bevechten, vraag je je af hoe de roofdieren onder hen zouden reageren als ze zelfs maar een fractie van de vernederingen zouden moeten meemaken die voor die groep armen haast dagelijkse realiteit zijn….

  En, om terug te komen op de politie, die zullen heus wel, met zulke onrechtvaardigheden geconfronteerd wordend, weten dat de wet, die zij op de eerste plaats moeten handhaven, vaak geschreven is in een tijd dat zulke absurde onrechtvaardigheden nauwelijks voorkwamen. Hoewel… ik hoorde van mijn moeder dat ook in de crisistijd van de 30-er jaren de wanhoop van de armste werklozen vooral met politieonderdrukking werd “bestreden”: in ‘s-Hertogenbosch was daartoe een aantal agenten geposteerd op de toenmalige sociale dienst, de “clienten” waren in hun wanhoop bepaald niet mis.

  En voorts, wat let politiemensen om publieksvriendelijke acties te houden waarmee ze vooral kunnen aangeven dat het niet alleen met hun inkomen, maar eigenlijk met dat van alle “gewone” mensen de verkeerde kant opgaat en laten ze zich dan vooral niet ontmoedigen door de dan voor de hand liggende verwijten dat zulke acties “politiek” getint zijn: dat is -in de kern van de zaak- toch eigenlijk elke protestactie die aandacht van de regering vraagt?!

  En, onbeschofterik Sam, ik heb een vrije dag, dus “mag” ik NU mijn reactie plaatsen!(wat een rotmentaliteit hebben sommigen…)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 24 september 2007 @ 14.17 uur

 73. @ 66 Amita Nog even ter verduidelijking

  Een agent is ook maar een mens met al z’n tekortkomingen en behoeftes, dat realiseer ik mij ook wel, maar men moet niet op z’n strepen gaan staan en daarin ook nog eens volharden.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 14.28 uur

 74. ik ken der wel een paar die in de nacht werken, als uitsmijter, het mag niet volgens de regels, maar begrijpelijk genoeg!!

  Reactie door piet — maandag 24 september 2007 @ 14.29 uur

 75. Wanneer gaat Nederland in zien ,en met name de politiek ,dat het bestaansminimum intussen al op +/-€1400 ligt.

  Reactie door tom — maandag 24 september 2007 @ 14.31 uur

 76. Geef trouwens die bijverdien(d)ers groot gelijk, dit is waarschijnlijk de enige manier om werken en niet uitgescholden worden te combineren.

  Reactie door tom — maandag 24 september 2007 @ 14.35 uur

 77. het meest vervelende is dat er alleen steeds meer zaken duidelijk worden die niet zouden moeten kunnen,of zo zouden moeten zijn.
  de oplossingen blijven vooralsnog bij PRATEN…

  en verder word Nederland gewoon uitgekleed in naam van Europa en de oorlogen in Irak en Afghanistan.
  zolang een oppositie niet de handen inneen kan of wil slaan hebben de burgers er geen zak aan!

  het is nu ook al meerdere keren voor gekomen dat als er uiteindelijk toch een motie word aangenomen,het kabinet gewoon weigerd em uit te voeren.

  dit kabinet hoort weggestemd te worden met een motie van wantrouwen,men houd zich namelijk zelfs niet aan democraties tot stand gekomen moties.

  maar goed,wij Nederlanders zijn maar klootjesvolk en slaafjes…

  Reactie door iew — maandag 24 september 2007 @ 14.57 uur

 78. @ 74 piet
  @ 76 tom

  Ik ben het helemaal met jullie eens, dat er geklust mag worden, want voor een diender kost een brood net zoveel als voor mij, alleen moeten ze niet teveel babbels gaan krijgen.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 15.01 uur

 79. Wanneer gaat Nederland in zien ,en met name de politiek ,dat het bestaansminimum intussen al op +/-€1400 ligt.

  Reactie door tom — maandag 24 september 2007 @
  14.31————-
  ————————–

  ik leef van het bestaansminimum 780 euro netto.

  had ik maar 1400 euro , dan was ik rijk.

  Reactie door anna — maandag 24 september 2007 @ 15.04 uur

 80. Citaat:
  En, onbeschofterik Sam, ik heb een vrije dag, dus “mag” ik NU mijn reactie plaatsen!(wat een rotmentaliteit hebben sommigen…)

  Harrie V.

  Reactie door @Harrieke — maandag 24 september 2007 @ 14.17
  =====

  Nou Harrie V. leg mij maar eens even haarfijn uit waar Sam onbeschoft is geweest.
  Volgens mijn interpretatie van hetgene wat ik hier van hem lees, geeft hij alléén zijn ongezouten mening op dàtgene wat hij hier waar neemt.
  En hij heeft nog gelijk ook!!!!!!!!
  Volgens mij een goed lezer en constateert precies hoe sommigen hier hun dagen invullen.
  Ik vind de reactie van jou Harrie V. en sommige anderen hier aan zijn adres heel wat onbeschofter, hij wat voor van alles en nog wat uitgemaakt, iets wat ik dus in de bijdragen van Sam niet kan ontdekken.
  Saluut Harrie V. e.a.

  Reactie door Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 16.13 uur

 81. Als je ervoor wilt zorgen dat de kans op corruptie bij de politie enorm toeneemt, dan moet je ervoor zorgen dat hun normale salaris niet toereikend is voor een gewoon bestaan. Kijk maar een naar de politie in Rusland, Brazilië, etc.

  Gelukkig maar dat ze er voornamelijk fatsoenlijke bijbaantjes op nahouden als buschauffeur, adviseur beveiliging en rijinstructeur i.p.v. tipgever van de lokale maffia of het verkopen van in beslag genomen drugs.

  Ananga

  Reactie door Ananga — maandag 24 september 2007 @ 16.13 uur

 82. Ik heb het nog niet allemaal kunnen lezen, want ik ben met iets anders bezig.

  Van ongeveer mijn 35ste levensjaar, tot aan mijn pensioen zat ik ik de WAO.

  Volgens artikel 45, mocht ik onder voorwaarden, gerust in loondienst gaan en erbij klussen.

  De WAO was toen een veilige haven waar ik altijd kon aanleggen als ik geen werk had, of er geen zin in had om te werken.

  Een kennis, met wie ik toen een huis bouwde, kreeg op een goedkope mannier, allerlei gereedschap en materiaal. “Van de vrachtwagen afgevallen.”

  Dat kocht hij bij een politieagent, die wellicht ook op bestelling het nodige had
  kunnen leveren.
  Het verbaasde ons, dat een politieagent dat in principe openlijk, allemaal maar kon doen.

  Bij gemeenteambtenaren en controleurs, waren tot in de hoogste regionen in HEERLEN, toen, en misschien nog, heel wat mensen blind aan een oog. Hun andere oog was ook niet al te best.

  Nu wij dank zij het graaiertje Zalm zijn bedrogen en bestolen met hulp van de euro, is er naar mijn mening nog meer corruptie en oneerlijkheid dan toen wij de gulden nog hadden om mee te betalen.

  Het is natuurlijk al gezegd door andere mensen op dit forum.
  Maar het het is een vaststaand feit, dat de Nederlandse Regering en zijn koningschap berusten op diefstal, fraude, oplichting, corruptie en diverse vormen van zware criminaliteit, waar gewone mensen om zouden worden vervolgd en de bajes gestopt.

  Het strekt zich uit naar alle geledingen, die deel zijn van ons Staatsbestel. Die er aan zijn gelieerd.

  Het is jammer, dat ik als ouwe kerel, daar niet meer aan kan doen, dan akelige stukjes schrijven, die overigens toch geen zoden aan de dijk zetten.

  En beledigende e-mails of brieven aan de Koningin en Mijnheer Balkenendende, daar wordt, dank zij repressieve tolerantie, niet op gereageerd.

  En zo gaat het ook met demonstreren.
  Vroeg of laat groeit het uit tot geweld.

  De groeten van Haras.

  Reactie door Haras — maandag 24 september 2007 @ 16.40 uur

 83. Citaat:
  Gelukkig maar dat ze er voornamelijk fatsoenlijke bijbaantjes op nahouden als buschauffeur, adviseur beveiliging en rijinstructeur i.p.v. tipgever van de lokale maffia of het verkopen van in beslag genomen drugs.

  Ananga

  Reactie door Ananga — maandag 24 september 2007 @ 16.13
  ======

  Ananga ben jij nu echt in de veronderstelling dat onze agenten der politie hier zich daar niet schuldig aan maken?
  Het spijt me voor je, maar als ik je mag adviseren, dan zou ik als ik jou was toch eens wat beter de berichtgeving hier omtrent wat beter bijhouden.
  Er zitten meer dan genoeg corrupte lieden bij ons Nederlandse politiekorps.
  En ja, dat willen ze graag in de doofpot stoppen natuurlijk, maar gelukkig lukt dat niet altijd en zo komen er steeds meer wantoestanden aan het licht.
  Zolang een agent zuiver op de graad is, mogen ze van mij bijverdienen, laten we dat even duidelijk stellen.

  Reactie door Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 16.45 uur

 84. anna — maandag 24 september 2007 @ 15.04

  Citeer: ik leef van het bestaansminimum 780 euro netto.

  anna om je om wat voor en geen enkele manier ook maar te krenken.
  om te schrijven dat je van een bestaans minimum leeft of “dat je van een bestaans-minimum (780,00 euro)voldoende hebt om van te leven”, zijn twee verschillende dingen.
  Anna hoe en wat heeft natuurlijk niemand wat mee te maken, maar is dit laatste het geval, moet ik vast stellen dat je wel over heel begunstigde gaven beschikt en/of krijgt. Daar ik toch meende dat de laatste plaggen-hut niet meer te huur is en volgens mij in Drente staat.
  Hoe dan ook anna jij bent niet te benijden.
  Groeten gonda.

  Reactie door gonda — maandag 24 september 2007 @ 17.06 uur

 85. eeeu dat is gemiddelt 200 tot 400 euro meer als het overgrote deel in nl,dat wel een vak geleerd heeft,,dus meer als genoeg,,
  of leeft j,l de agent weer eens boven zijn stand,

  en eeuu wat dan met de info die ze laten lekken aan ??? immers hoe komt de crimineel aan zijn info.wat vangen ze daar voor,die groep wordt even vergeten zeker,zeg maar voor het slechte image van het ahum korps.

  Reactie door ad — maandag 24 september 2007 @ 17.22 uur

 86. Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 16.13:

  Goedemiddag,

  “Daar heb je ze weer”, dacht ik, maar goed: als jou hier uitgelegd moet worden waarom bedekte censuur willen plegen d.mv. een -nogmaals- onbeschofte en helemaal niet ter zake doende bemoeienis met iemands daginvuling, dan zou ik, als ik jou, was me nog maar eens verdiepen in de wezenskenmerken van vrijheid en vooral in die aspecten die -de privacy en onbevangenheid onder druk zettend- die ernstig bedreigen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 24 september 2007 @ 17.40 uur

 87. …correctie: achter “daginvulling” moet nog
  staan: “eigenlijk ontoelaatbaar is,”

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 24 september 2007 @ 17.46 uur

 88. Quote @74
  ik ken der wel een paar die in de nacht werken, als uitsmijter, het mag niet volgens de regels, maar begrijpelijk genoeg!!

  Reactie door piet — maandag 24 september 2007 @ 14.29

  Ja, die ken ik ook,wat bijverdienen op de kermis als portier, en toen het erop aan kwam, werden ze er zelf uitgesmeten haha.
  Gingen ze ook nog aangifte doen wegens mishandeling, een zielige vertoning.
  Schoenmaker, blijf bij je leest.

  Reactie door William2 — maandag 24 september 2007 @ 17.54 uur

 89. Nogmaals Anja B.,

  Het is ook opvallend -en nu ga ik voor het eerst op m’n strepen staan- dat je reageert op een alsnog in laatste instantie toegevoegde opmerking, en niet het belangrijkste deel van mijn reactie:
  Ik heb net genoeg zelfrespect om in de veronderstelling te verkeren dat ik hier een redelijk steentje bijdraag aan het promoten van de essentie van het SP-gedachtengoed: reageer daar liever op dan op zo’n rancuneuze manier.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 24 september 2007 @ 17.58 uur

 90. Inderdaad ieder mag klussen , dus ook politie ! Maar als zij problemen hebben met het loon , kiezen ze gewoon voor een ander beroep : overigens ze hebben ook onregelmatigheidstoeslag .
  Een trambestuurder verdient ook ongeveer dat bedrag ;en deze kan ook bijklussen .
  Enige bevolkingsgroep , die niet MAG bijklussen zijn de uitkeringsgrechtigde , en die hebben door de bank genomen een veel lager netto inkomen ,….DUS…..niet zeuren .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 18.06 uur

 91. En zeker zou de SP zich met deze bevolkingsgroep bezig moeten houden , gooi daar maar een aantal punten op de weblog en de KANSLOZE op een plaats op de arbeidersmarkt .

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 18.08 uur

 92. @86
  Sinds wanneer hebben ze een portier op de kermis?
  Nog nooit meegenmaakt dat je door toeganspoorten moet om op de kermis te komen.
  Beetje in de bonen William2?

  Reactie door Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 18.08 uur

 93. Haras reactie 82

  U zat in de WAO en kon wel een huis bouwen ??
  Zeker ook altijd “last van de rug ” ?

  Reactie door Teun — maandag 24 september 2007 @ 18.29 uur

 94. Ik dacht dat in het Ambtenarenregelement stond , dat de ambtenaar geen ander werk mag aanvaarden als deze ligt onder welke deze uitvoert ……..dus …

  Reactie door Fred — maandag 24 september 2007 @ 18.53 uur

 95. @79 anna

  Bestaansminimum moet een bedrag zijn zonder rekening te houden met vrijstellingen of subsidie,en dat iemand volledig mee kan doen in een samenleving.
  Dit betekend niet alleen dat de rekeningen betaald zijn en de rest van de maand rondkomen op een kilo gehakt en aldibrood.
  Ik vind ook dat iemand zich sociaal moet kunnen ontplooien bijv sportvereniging of dat er kleding gekocht kan worden.Dat iemand ,zonder als kluizenaar te hoeven gedragen ,mee kan in een maatschappij zoals het als normaal beschouwd wordt.

  Ik vind het knap dat je van zo’n bedrag kan rondkomen,echter jij weet het best wat er aan de term bestaansminimum schort.

  Reactie door tom — maandag 24 september 2007 @ 19.05 uur

 96. Tom, ik ben het compleet met je eens..ik baal er alleen van dat politie-agenten en andere ambtenaren altijd wel in beeld komen terwijl er genoeg arbeiders zijn die zwaar lichamelijk werk doen en die tussen de 1100 en nou ja 1400 euro krijgen en hier moet ook alles nog vanaf en er is voor hun ook geen potje bij de Gemeente. Als het aan ambtenaren ligt zouden arbeiders die in de modder staan hun vakantie-bonnen ook nog in moeten leveren waardoor hun loon minder zal zijn en dan zou je kunnen zeggen dat het slimmer is een uitkering te nemen en zwart bij te klussen!!!!!!

  Reactie door cynthia — maandag 24 september 2007 @ 19.14 uur

 97. @ 69 Gandalf

  Ik ben heel rustig en aardig en zal niet zo gauw agressief of wat maar ook worden, maar deze diender haalde echt de laatste druppel bloed onder m’n nagels vandaan, het laatste greintje geduld en fatsoen uit m’n lichaam, zo erg dat ik letterlijk stond te koken van woede, zie mijn reactie aan Amita @ 71 om dat voorval ging het toen.
  Normaal gesproken ben ik best te pruimen.
  Gutteguttegut wat een zelfkennis, een hele fijne avond verder, ‘k ga naar een partijbijeenkomst hier in ‘t calvinistisch bolwerk.
  Even terzijde ‘k heb leuke software binnen, ‘t wordt tijd voor een klus.

  Reactie door Pool — maandag 24 september 2007 @ 19.14 uur

 98. misschien een weedplantage als bijverdienste twee vliegen in één klap je verdiend aardig en je houd je werk in stand door ze elke keer weer op te rollen,waar gaat dit eigenlijk nog over, zullen we meteen de vlag van Soedan overnemen.Wat een blamage belachelijk.

  Reactie door Jolly jumper — maandag 24 september 2007 @ 19.41 uur

 99. Dat is ook wat, zeg. Ik vráág alleen wat iemand zélf doet, behalve heel, heel, heel veel klagen hier op het weblog, word ik gelijk van alle kanten voor rotte vis uitgemaakt. Wat een ongemanierde bedoening.

  Het is niet gek dat van de 10.000 mensen die dit weblog dagelijks bezoeken maar een zeer beperkt aantal vaker reageert, want dat wordt sterk ontmoedigd door een kleine clubje vaste bezoekers, die als een soort sektariërs hun hoofdkwartier bewaken, alsof zij meer recht van spreken hebben dan een ander. Het is niet te hopen dat argeloze bezoekers denken dat de onfatsoenlijke houding van bijvoorbeeld Pool en Harrie V representatief is voor de SP, want dat is het gelukkig niet!

  En om ‘on topic’ terug te keren: van 1500 euro netto is in je eentje heel goed te leven, voor een gezin is het redelijk, maar om je leven voor te wagen, is het erg weinig. En dat moeten agenten vaak genoeg, dus vind ik een forse loonsverhoging op z’n plaats.

  Reactie door Sam — maandag 24 september 2007 @ 19.43 uur

 100. De brandweer klust ook bij. Een hoofdbrandwacht verdient inclusief al zijn toelages ook maar 1500 euries per maand. Maar zijn wij de enige? Helemaal niet, de meeste gemeenteambtenaren verdienen erg weinig. Wij bij de brandweer hebben het nog goed vergeleken bij sporthalbeheerders,bode’s, parkeerwachters en de jongens van de verlichting. Eigenlijk hebben we mazzel dat we door onze roosters kunnen bijklussen. Het is wel raar dat dit nodig is! Mischien ligt het bestedingspatroon van veel mensen wel te hoog. Vandaag op de voorpagina van veel kranten gelezen dat er 1,2 miljoen mensen op vakantie gaan met de herfstvakantie. De plasma televisies vliegen de winkel uit. Om over de nieuwste mobieltjes maar te zwijgen. Kijk bij een willikeurige middelbare school. Het staat vol met scooters. Weten jullie wat alleen de verzekering al kost? Er doen mensen aan deze heisa mee, die dit eigenlijk niet kunnen betalen. Hierna komen ze in de problemen en zijn ze zielig.Ik heb groot respect voor bijstandmoeders die door goed te boekhouden nooit rood staan.En die hebben minder als de politie. (de 1500 euro klopt ook niet helemaal) Dit verdient een brandweerman. Deze zitten in niveau 6 van de gemeenteschalen (als ze volledig opgeleid zijn) Een hoofdagent zit omgerekend in niveau 7.

  Reactie door robert rb — maandag 24 september 2007 @ 19.53 uur

 101. Het is niet alleen de politie,doch ook het zijn ook anderen uit de bevolking welke bijklussen.Doordat de koopkracht achteruit holt gaat het zwarte circuit weer opbloeien.Wat Polen,Roemenen en Bulgaren kunnen,kan bij ons ook.De regering geeft zelf met het gegraai het goede voorbeeld.Door straks 30%,zonder werken er bij de “klussen” wordt de graaigrens door de politiek steeds hoger gelegd.

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 24 september 2007 @ 20.04 uur

 102. Met de invoering van de euro is iedereen er gewoon 50 procent op achteruit gegaan.
  Zouden we dit als de sp het voor het zeggen had er bij krijgen.

  Reactie door mar — maandag 24 september 2007 @ 20.33 uur

 103. @45 pool

  Nou nou pool, stoere taal hoor!

  Ik vind dat Sam gewoon echt gelijk heeft.

  Je lijkt mij een agresief persoontje. Wel zielig eigelijk. Moet ik nu ook oprotten pool of mag ik hier van jou blijven?

  Reactie door ACCEPT — maandag 24 september 2007 @ 20.48 uur

 104. even reageren op nr 10
  Beste Johan, als je het nog niet wist, maar “de goede oude tijd” bestaat niet. Vroeger werkten de meeste mensen inderdaad zich een slag in de rondte om aan genoeg geld voor het hoognodige te komen, en als het aan dit kabinet ligt, komt die tijd straks weer terug. Dan kunnen we rustig verder werken totdat we er het loodje bij leggen, waarschijnlijk vlak na ons 67e levensjaar. En al dat bijklussen, dat geeft dus niks, we nemen het op onze rug tot we er bijna onder bezwijken. Dat er ook nadelen aan kleven, denk je daar wel eens over na? of ben jij er een die klaagt over de kwaliteit van het leven, de zorg, de bediening de loodgieter die nooit tijd heeft en de povere kennis en slechte manieren van andermans kinderen? En al dat werken en er niet van mogen genieten is mij een beetje te calvinistisch hoor. Ik heb niets tegen werken, dat doe ik al vanaf mij 15e jaar, maar ik hoop ook eens er mee op te kunnen houden en te gaan genieten, te beginnen in de weekeinden zolang ik nog werk.

  Reactie door grada — maandag 24 september 2007 @ 21.05 uur

 105. Sam — maandag 24 september 2007 @ 19.43:

  Dat was geen vragen maar een onbehoorlijke en tendentieuze opmerking, lees je reactie nr. 20 nog maar eens.

  Zeker iemand die hier zowat voor het eerst is, getuigt voor mij dan niet van beleefdheid jegens een medereageerster, waarvan wij (al langer op dit weblog aanwezigen) weten dat zij zich -belangeloos!- voor anderen (bejaarden) inzet.

  En ja, er wordt hier soms flink van leer getrokken, maar daar maken bepaalde (rechtse) figuren het ook naar.
  Er zijn er daarvan heel wat die slechts in staat zijn om beledigende algemeenheden te spuien en een inhoudelijke discussie uit de weg gaan, ook al vraag je ze daar keer op keer om.

  Ik, als christen, voel me ook nogal eens verlegen met mijn soms felle toon en zal zeker excuses aanbieden als ik vind dat ik te ver ben gegaan, dat is overigens -christen of niet- niet meer dan normaal.
  Het is misschien overbodig om te zeggen dat christenzijn niet inhoudt dat je altijd “lievig” moet doen, dan krijg je alleen maar schijnheilige discussies en dat zal Hij zeker niet willen, zeker als er rechtvaardigheidsprincipes in het geding zijn.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 24 september 2007 @ 21.49 uur

 106. Geld maakt niet gelukkig is de slogan die derijken in dit land ons wijs maken.
  Maar heb maar eens niets dan wreekt zich dat op alle gebieden, psychisch, lichamelijk, sociaal enz.
  Als de politie met dar inkomen niet uitkomt dan heeft hij een luxe probleem en moet hij het een een paar maanden met het minimum inkomen proberen,ik denk dat hij dan wel ging waarderen wat hij alleen per maand verdient.
  Hoe moeten ouderen en hulpbehoevenden met a.ow. dan rondkomen in dit land?
  Zij zouden ook wel eens graag een terrasje pikken , laat staan eens op vakantie gaan om even alle zorgen te vergeten.
  Nee, ze worden steeds weer gepakt en moeten maar zien hoe ze de prijsstijgingen bolwerken van hun budgetje.
  Armoede in dit rijke land het moet toch niet kunnen?
  Maar zoals altijd rijk wordt rijker en arm wordt armer,schandalig!
  Voedselbanken,daar zou dat hele apparaat in Den Haag eens afhankelijk van moeten zijn
  dan werden ze zich misschien eens bewust
  hoe deze mensen zich voelen !
  Nog erger,ze durven ook nog te zeggen dat er niemand in Nederland arm is.
  Geluk kun je niet kopen, maar wat hebben die rijken toch geluk dat ze zich niet druk hoeven te maken om de maand door te komen.

  Reactie door Adje — maandag 24 september 2007 @ 22.22 uur

 107. 1500-1800 waar praten we over,als dit al niet genoeg is waar leeft de rest van nederland dan van??
  Als die mensen echt moeten bijklussen zullen ze wel iets teveel willen net zoals een grote groep nederlanders die boven hun stand leeft.

  Reactie door Martin — maandag 24 september 2007 @ 22.52 uur

 108. @20/37 Sam

  Sam, laat je niet beinvloeden door onze vaste paperazzo op het weblog die onder verschillende aliassen haar brood-en spelentijd doorbrengt om binnen eigen club mensen met genoegen te attaqueren.
  Gevoel voor integriteit is bij haar volkomen zoek zodra zij de namen ziet staan waar zij een persoonlijke grief naar heeft.
  Dat er hier voor armen wordt opgekomen interesseert haar niet. DAAR is het haar allemaal niet om te doen. Er zijn andere motieven gaande en God zal het weten!

  Wat Pool betreft:
  Ik spreek hier even voor hem, want ik las dat hij vanavond naar een partijvergadering is.
  Pool is beter op de hoogte dan jij! Wij weten waarover we spreken want we doen/deden gelijksoortig werk. Pool is erg begaan met de verdrukten in dit land en zeker met mensen zoals ‘wij’. De thuiszorgende ouder.
  Je had kunnen weten dat hij korte metten maakt met mensen die zich bepaald niet fijntjes uitdrukken naar mensen waarvan hij weet dat ze dit niet verdienen!

  Nee Sam, dat verdien ik niet wat jij daar opmerkt in je @20. Je drijfveer zal mijn reactie over armoede zijn en/of mijn opmerkingen naar de SP. Maar als je die reactie leest kijk dan ook naar de tijd! Ik ‘klus’ Pro Deo bij, voornamelijk in avondlijke en nachtelijke uren.
  Nee, dit weblog is niet mijn dagvulling. Mensen die gezond zijn en kunnen werken moeten dat zeker doen, is mijn overtuiging.
  Aldus is ondergetekende dagelijks aan het werk voor degenen die werken. Zij hebben geen tijd om aan hun familiele (nieuw woord? Puntjes erbij denken!) verantwoordelijkheid te voldoen. Hierdoor zijn mensen keihard in de kou komen te staan. Maar daar kan een christelijk kabinet niet mee zitten! De mammon (geldgod) heeft hen te pakken genomen en hij zwaait de scepter in hun levens.
  Door die geldbeluste volksmenners mag geen moeder meer de verantwoordelijkheid nemen voor haar gezin, want 2 mensen verdienen tegenwoordig 1 salaris om rond te komen. Zo hebben de afgelopen neo-liberale kabinetten de burgers in de tang. Tenminste… zolang de burger het toestaat!!!

  En zie: ook kinderen staan door die ‘Bijbelgetrouwe’ mammongelovers in de kou! En dat niet alleen. Zij bepalen wat werk is en maken mensen hierdoor voor het FINANCIELE plaatje werkeloos! En dat betekent: ARMOEDE. Juist voor de verantwoordelijke ouder wiens geweten op orde is! Een gezin managen is fulltime WERK.
  Juist zij laten zich niet verleiden door de onoorbare plannetjes van het kabinet en hier komt het: ZIJ STAAN DAAROM GEHEEL ALLEEN! Want geen partij die het LEF heeft om het op te nemen voor deze groep. Integendeel! Zij verloochenen ons WERK en lopen gezapig mee met het waanidee dat het feminisme vrouwen wat te bieden heeft. Nou, laat ik je uit de droom helpen: het feminisme helpt niets en niemand! Feminisme = egoisme!
  Door hun gefrustreerd sloopwerk zijn de oudsten en de jongsten ernstig de dupe.

  Sam, voor deze gedupeerden WERK ik. En je weet mensenwerk houdt niet op BIJ VIJVEN!
  Vanuit de aard van mijn WERK ben ik dit gewend. Je begrijpt dat ik hierdoor pas laat aan dit weblog toekom. Na alle reacties zorgvuldig gelezen te hebben kan ik vaak pas laat in de avond of ‘snachts reageren. No problem! Een gezin in je eentje runnen was ook vaak nachtwerk voor mij om aan mijn eigen interesses toe te komen. Ik heb een medewerkend bioritme. Het staat in mijn dienst en niet andersom. Wij houden van elkaar en samen (mijn bioritme en ik) weten we dat er werk aan de winkel is. En zo slapen we met genoegen een paar uurtjes minder om te kunnen reageren op het enige democratische politieke weblog van Nederland!

  Dag Sam, ik hoop dat je je mening nu bijstelt? Een gentleman doet dit!

  Last but not least:
  Nu begrijp je zeker ook waarom Harrie V. nogal fel op jou reageerde. Hij leest mijn reacties blijkbaar ook zorgvuldig. Ook hij weet waarover hij spreekt en is een zeer bewogen mens naar alle onrecht.
  Dus ik hoop van harte dat oa Pool, Harrie en ik weer een plaats in jouw hart kunnen innemen?
  Groet!

  Reactie door Gloria — maandag 24 september 2007 @ 22.54 uur

 109. Dat is toch geen nieuws?
  Ik heb bij een aannemer gewerkt daar kluste een brandweerman en om elf uur moest hij even weg hij was immers ook drager bij begrafenisen………….

  Reactie door fred — maandag 24 september 2007 @ 22.56 uur

 110. @105 Harrieke, goede reactie naar Sam. Gloria, laat je door niemand meer uit het veld slaan.

  Zeker niet door …jeweetwel

  Reactie door Carla — maandag 24 september 2007 @ 23.06 uur

 111. fred — maandag 24 september 2007 @ 22.56

  Hoi fred, ook ik heb in de bouw gewerkt en daar werkte er 1 als gochelaar.
  Vanaf die tijd hoefden we niks meer te doen, als al dat bier opmaken (kratten vol).
  O jee ik hoop dat “de Hakker” niet langs komt.

  Reactie door gonda — maandag 24 september 2007 @ 23.31 uur

 112. @107 Martin

  Precies! Is tussen de 3000 en 4000 GULDEN per maand!
  Oke, de euro heeft alles duurder gemaakt. Laten we dat vooral niet vergeten!!
  Dat mogen alleen de ex-aanrechtsloven vergeten. Die moeten het doen met 830 euro per maand. Want zij hadden nooit gewerkt!!!
  Zo wordt gedacht in alle politieke gelederen, van rechts tot links!
  Evolueren is de politiek vreemd. Zij blijven hangen in het despotisme van de sloventheorie! Zo keken de achtergebleven old-fashions vroeger tegen hun vrouw aan. Zo kijkt het feminisme tegen ons thuiszorgsters aan.
  En je ziet: ook hier kan je die politieke lui met je reacties NIET de 21e eeuw in bombarderen!
  We mogen wel spreken, maar that’s it! Een sluier ontbreekt ons nog. Enne… die maandelijkse afranselingen hebben we gewoon verdiend! Toch? Achterlijke politiek!!

  Reactie door Gloria — maandag 24 september 2007 @ 23.33 uur

 113. Ik vind het jammer dat sommigen mensen hier elkaar wel heel onvriendelijk in de haren vliegen. Ik ben zelf werkzaam bij de politie en wij vinden niet dat wij de enigen zijn die meer geld moeten verdienen in verhouding met het werk. Ik ga hier geen promotie praatje houden waarom ik vind dat we meer loon moeten verdienen, vraag dat maar aan een agent(e) die je tegen komt.

  Ook het bijklussen is geen ramp, maar wel als het ten koste gaat van het politiewerk. Politiewerk dat wij doen voor de burgers, ook al begrijpen ze dit zelf vaak niet.

  Over de opmerkingen;” had je maar een vak moeten leren en daar kiezen ze toch voor”, kun je nou niets anders verzinnen. Ja, als ik uit mijn bed stap dan denk ik altijd heerlijk vandaag een klap op mijn smoel, lekker uitgescholden worden enz. Dit geld ook voor de militair, die vraagt er ook niet om om beschoten te worden. Dit geld ook voor een houtbewerker, die vraagt er ook niet om om zijn vingers kwijt te raken. Ja, aan elke baan zit een risico en als je dat werk gaat doen ben je je daar van bewust.

  En ja ook in onze organisatie zullen er rotte appels zitten. Maar ik durf te zeggen dat ik en veel collega’s ons werk doen met het hart op de goede plaats. Ja, ook ik heb eens een mindere dag. Vooral als ik alle mogelijke onmenselijke opmerkingen weer naar mijn hoofd krijg geslingerd. Ik vraag me vaak af hoe mensen zouden reageren als ik op hun werk zou komen en zou zeggen “hè, vieze vuile ……. ga je werk eens goed doen en val ons niet lastig”. Het werk van een ander lijkt altijd makkelijker dan dat van jezelf. Ja, ik hou van mijn vak en heb bewust de keuze gemaakt. Ik zal iedereen in eerste instantie benaderen met respect. Jammer genoeg hebben we een groot probleem in Nederland. We hebben namelijk nog meer te kort aan respect dan aan geld.

  Voor de mensen die nog altijd denken dat ze ons werk beter kunnen doen, kom lekker bij ons werken!!

  Reactie door politieagente — maandag 24 september 2007 @ 23.46 uur

 114. @110 Carla

  Hoi Carla. Bedankt dat jij het ook even aan Sam uitlegde. Heel attent.

  Nee, Carla die tijd is voorbij!
  Volgens mij heb jij nu wel je wijntje en je pafke achter de rug en loop je nu misschien met je hondje buiten?
  Kan dat nog wel zo laat met al die Wildersklanten? Je bent tegenwoordig je leven niet meer zeker met dat gespuis in ons land!
  Gelukkig hielp een Marokkaanse voorbijganger mij toen een van die blondies mij voor hoer uitschold. Dat ben je algauw als je hun propagandamateriaal voor hun ogen verscheurt.
  Dit moeten we eigenlijk hun ouders kwalijk nemen. Opvoeden zit er bij de meeste Nederlanders niet meer bij. En de meesten hebben ook maar een paspoort… dus van dat blonde gevaar komen we niet gauw af.

  Welterusten samen met je man, Carla.

  Reactie door Gloria — maandag 24 september 2007 @ 23.58 uur

 115. @ 99 Sam

  Als je dit nu terug leest, wat zijn dan je eerste gedachten,…

  ….@ Gloria: wat doe je zélf dan? Behalve de godganse dag rondhangen op deze website? Weet je hoeveel mensen je had kunnen helpen, tijdens al die honderden uren die je maandelijks op deze site doorbrengt?…

  En als jij dit allemaal heb gecontroleerd dan krijg ik ook de neiging om te zeggen…. Weet je hoeveel mensen je had kunnen helpen, tijdens al die honderden uren die je maandelijks op deze site doorbrengt om bezoekers te controlen.
  Wie ben jij, ben je soms het UWV, Gest$po, AIVD, KGB of toch maar een ordinair VVD mannetje.

  Ik denk dat een excuusje naar Gloria wel op z’n plaats zou zijn.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 0.18 uur

 116. @ 103 ACCES

  Dit heeft niets met gelijk te maken, dit is op mensen trappen en vernederen en dat laten we niet gebeuren door wie maar ook.

  Het is hier een vrije politieke weblog uniek in dit land, maar als men hier de bloggers gaat controleren,.. dan denk ik dat deze weblog z’n doel mist en een vergaarbak gaat worden van allerlei randfiguren die zonodig wat te zeiken moeten hebben.

  Ik ben niet zielig, en agressief al helemaal niet, ik kan niet tegen onrecht.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 0.27 uur

 117. Hallo minimumlijers;
  even een berekening van mijn uitkering:
  Basis alleenst=> 21 623,10
  Toeslag all.staande = 249,24
  Reservering vacantiegeld 41,87
  Netto-uitkering 830,47
  Aflossingnorm all.staande 87,23
  Uit te betalen bedrag 743,24

  Die aflossing is nb. allimentatie.
  Lager kan een bijstandsgerechtigde niet zakken!!!
  En toch verrek ik het me zielig te noemen en te gaan huilen en uit stelen te gaan
  En nou jullie weer.
  >LOL>

  Reactie door midas — dinsdag 25 september 2007 @ 0.27 uur

 118. @ 110 Carla

  Ga nou geen olie op het vuur gooien, er worden al zoveel items door scheldpartijen en ander gedoe gesloten.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 0.31 uur

 119. Harrieke (l05).Ik vind dat een christen juist heel fel moet zijn als het gaat om onrecht.
  Jezus gaf immers het voorbeeld: Hij nam de kat met 7 knopen en ranselde de tollenaars en woekeraars uit de tempel en gooide hun tafels met geld om.

  Heerlijk, wat zou ik dat graag doen in het kabinet en bij die ene Familie die op onmetelijke rijkdom nu ook weer 4% erbij krijgt, nog afgezien van hun aandeel in de supersupershellwinsten etc.

  Ik vind het een schande dat er mensen zijn die van 780 euro moeten rondkomen;reken zelf maar uit allemaal wat je al kwijt bent aan de exorbitante bedragen voor ziektekosten en energie, dan daarbij een bedrag voor huur of hypotheek.Ik vind ll00 netto voor alleenstaande dringend nodig. Ook om de gezondheid van de betreffende mensen te waarborgen.

  Daar zou de SP als allereerste voor moeten gaan.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 25 september 2007 @ 0.35 uur

 120. Werk= waardeloos geworden, dankzij normen en waardeloze regeringen en hun lege en eenzijdige marktwerking besef(beter gezet zakkenvullerij).

  Ene onderbetaling rechtvaardigt de andere niet. Mensen moeten naar beroepsrisico’s, gezinssamenstelling, inspanning en daadwerkelijk geleverde werk betaald worden.

  Er moet een deugdelijke beloning tegenover werk staan.

  Een samenleving die beweert gezin en rechtvaardigheid hoog in de wandel te stellen, dient passende beloningsniveaus hanteren, zodat mensen zonder bijklussen toch een deugdelijke leven te kunnen leiden. Ik ga niemand verraden, maar ik ken mensen die zich bij hun werkgevers ziek melden om vervolgens bij te gaan klussen.

  Goedkoop goedkoop = uiteindelijk duurder koop.

  Ellende heeft een manier om zich volle cirkel uit te werken. Wij worden allemaal op ene op andere manier de dupe van goedkoop en gratis willende cultuur of we nu werkgevers zijn, werknemers, uitkeringsgerechtigden, wij moeten allemaal af van gratis en goedkoop willende cultuur. Alles heeft een prijs. Alles alles alles. Hoewel de prijs kan in verschillende situaties anders zijn, kent toch alles zijn eigen prijs. Dat geld zowel voor materiële(zaken binnen economische sfeer) als materiële(zaken binnen relationeel en zelfs spirituele sfeer). Zelfs mensen een vrijwillige sociale daad voor iemand verrichten, doen dat voor een spirituele en voldoening/ maatschappelijke voldoening. Ik geloof dat zelfs liefde en sociale contacten zijn niet gratis. Daarmee impliciet ik niet dat ze op de markt te koop zijn, maar geef ik aan dat het een wederzijdse ruil situatie(geven en nemen). Ik geloof niet in eenzijdige verkeer als het om materieel en immateriële levensbehoefte gaat. Als u 100 keer dag zegt tegen een buurman/ buurvrouw en geen antwoord terug krijgt uiteindelijk houdt het op.

  In de huidige maatschappij de alles gratis willende cultuur heerst en dat is de bron van alle problemen.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 25 september 2007 @ 1.05 uur

 121. @104 Grada
  “Vroeger” was een vreselijke tijd en als ze het over de “goeie oude tijd” hebben, wordt ik spontaan niet goed. Ik schets je alleen maar hoe wij het thuis hadden en welke druk er op de schouders van de verantwoordelijke ouders stond.
  Toen ik als dertienjarige 1 dag met m’n vader de bouw ingegaan was, (4 graden boven nul en de koeien stonden binnen met een dekje over,) in een onverwarmde nieuwbouwwoning zonder doorwerkkleding die nog uitgevonden moest worden, begreep ik dat ik mijn idealen wat hoger moest stellen en dat ik de kansen moest grijpen die mij geboden werden. En ik snapte gelijk, dat mijn vader me niet voor de leukigheid had meegenomen.
  Wel, ik ben er voor gegaan, ik werk onderhand ook al 49 jaar en heb van m’n 16.e tot 33.j gebuffeld in de avonduren, totdat ik alle diploma’s die onder mijn handbereik lagen, gehaald had. Voor en in die tijd en tot 1984 ben ik 2 keer op vakantie geweest (buitenshuis). En ik reken niemand er op af, maar ik wordt wel eens een beetje moe als ik bedenk dat anderen altijd maar voor z.g. kanslozen?? moeten zorgen in z.g achterstandswijken, waar de ouders om een of andere reden geen verantwoording voor hun kinderen nemen. Wijken, waarin ook ik zelf jarenlang gewoond heb.
  Wordt lid van een politieke partij, vakbond,(zolang er maar geen Chr. in de naam staat) volg de opleidingen die ze geven en knok tegen de verloedering die door rechtse rakkers weer wordt ingezet.

  Vrgr.

  Reactie door Johan — dinsdag 25 september 2007 @ 1.26 uur

 122. @114

  Applaus anne hilverda!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 25 september 2007 @ 2.28 uur

 123. @79 anne

  Kan jij mij uitleggen waarom jij 780 euro hebt? Nog minder dan ik?
  Ontvang ik dan niet teveel??? (ha,ha,ha)

  Honest anne, ik ben echt benieuwd hoe dit zit. Dat zal toch niet per gemeente verschillen? Volgens mij is het bestaansminimum landelijk vastgelegd toch?
  Dus waarom ik een beetje meer dan jij?

  Reactie door Gloria — dinsdag 25 september 2007 @ 2.41 uur

 124. Dit topic heet toch : ” de politie klust bij ? “.

  Wel

  Ik als beveiliger, met ongeveer hetzelfde salaris als die politie agent kluste ook een paar jaar geleden bij en verdiende daarmee per maand 500 euro.

  Toen dat bijbaantje weg viel, dacht ik echt serieus in de problemen te komen, maar dat viel achteraf echt reuzen mee. Sterker nog, ondanks dat alles duurder geworden is en ik vader werd heb ik daar nog niets van gemerkt.

  Ik ken op z’n minst twee goede collega’s van allochtoonse afkomst in de beveiliging met allebei een gezin waarvan hun vrouwen NIET werken. Ik heb een vriendin die ook 4 dagen per week werkt en gelukkig maar, anders zouden we nooit rond kunnen komen. Het is natuurlijk gissen, maar het zal me niets verbazen als veel van die agenten ( met financiele problemen ) van allochtoonse afkomst is.

  Toch lijkt het mij zeer verantwoord, om nog meer corruptie in het politiekorps tegen te gaan, de laagste lonen op te waarderen met 150 euro netto per maand. Ook lijkt het mij verantwoord om het korps van 57.000 man / vrouw op te vullen met 3.000 verklikkers die de corruptie binnen het korps aanpakken, dit natuurlijk in het belang van onze veiligheid.

  Tot zover even, ik ga even een rondje maken.

  Reactie door Peter Mink — dinsdag 25 september 2007 @ 4.38 uur

 125. @92
  @86
  Sinds wanneer hebben ze een portier op de kermis?
  Nog nooit meegenmaakt dat je door toeganspoorten moet om op de kermis te komen.
  Beetje in de bonen William2?

  Reactie door Anja (B) — maandag 24 september 2007 @ 18.08

  Op veel kermissen heb je ook café’s, en bij die café’s staan dan vaak portiers om de orde te bewaren
  Als je dan als bijklussende wijkagent mensen gaat weigeren die gewoon een toegangskaart hebben, en die dan gewoon uit pure willekeur gaat tegenhouden als zij naar binnen willen, en het wordt een vechtpartij, en je krijgt dan als bijklusser zware klappen, dan moet je ook niet zeuren vind ik.
  Dan is het voor mij ‘Boontje komt om zijn loontje”

  Nog een prettige dag Anja (B)
  ( Is toch niet de B van boon hé)

  Reactie door William2 — dinsdag 25 september 2007 @ 5.59 uur

 126. @ 57 Pool

  Een paar jaar terug had je toch de bekende slogan : ” De politie is je beste vriend ” ?

  Wel, misschien is het wel een aardig idee om die oude slogan maar eens uit de kast te trekken. Maar mixt die slogan dan wel even met de SP – slogan : ” geen woorden maar daden ” anders heb je er nog weinig aan.

  NU, vraag & antwoord :

  Wanneer leer je beste vrienden kennen ?

  Juist ja, wanneer je in Nood verkeerd.

  Wel, tussen de 5.700 en 8.500 politie mensen verkeren min of meer in financiele nood, dus hoogste tijd voor aktie lijkt mij zo om de blauwe vriendjes een beetje te helpen.

  Rekensommetje : 57.000 x 15 euro per maand maakt 855.000 euro per maand dus gedeeld door 5700 / 8550 probleemgevallen maakt ongeveer 100 euro per maand meer per probleemgeval.

  Wanneer Wiep van der Pal het uiteindelijk voor elkaar krijgt een loonsverhoging voor iedere agent af te dingen van 50 euro netto per maand dan moet mijn super idee helemaal te doen zijn.

  Toch ?

  Tot zover even beste vriendjes & vriendinnetjes want ik ga nu lekker naar huis, na een nacht hard werken. Later op de dag zeker meer want de politie kan van hun Nood natuurlijk ook een Deugd maken, waar iedereen baat bij heeft.

  Ja zelfs jij straatvechter Pool.

  Reactie door Peter Mink — dinsdag 25 september 2007 @ 8.07 uur

 127. @97 Pool: “Normaal gesproken ben ik best te pruimen.”

  Zo meende ik je ook te kennen, iemand om gezellig het glas mee te heffen en proosten op een betere (lees rode)toekomst.

  Mijn agentje pesten dateert nog uit de provotijd toen ik in Amsterdam woonde. Toen werd de vrouw van de schaker Donner ( niet te verwarren met de huidige Donner) opgepakt vanwege het uitdelen van krenten op het Spui. Regelmatig werd toen de bullepees gehanteerd. Toen ging men de straat nog op. Vooral op zaterdagavond op het Spui was er genoeg te beleven.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 25 september 2007 @ 8.31 uur

 128. Citaat van Gloria@108
  gevoel voor integriteit is bij haar volkomen zoek zodra zij de namen ziet staan waar zij een persoonlijke grief naar heeft.
  Dat er hier voor armen wordt opgekomen interesseert haar niet. DAAR is het haar allemaal niet om te doen. Er zijn andere motieven gaande en God zal het weten!
  ==============
  Citaat van Carla@105
  Gloria, laat je door niemand meer uit het veld slaan.

  Zeker niet door …jeweetwel

  Reactie door Carla — maandag 24 september 2007 @ 23.06
  @110 Carla

  Citaat van Gloria@106
  Hoi Carla. Bedankt dat jij het ook even aan Sam uitlegde. Heel attent.

  Nee, Carla die tijd is voorbij!

  Citaat van Pool@116
  Ik ben niet zielig, en agressief al helemaal niet, ik kan niet tegen onrecht.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 0.27

  Citaat van Pool@118
  @ 110 Carla

  Ga nou geen olie op het vuur gooien, er worden al zoveel items door scheldpartijen en ander gedoe gesloten.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 0.31
  =============

  Zo we hebben het zogenaamde christelijke kluppie weer gehad.
  Ik zap Harrie V. maar voorbij, die heeft tenminste nog de ballen om iemands naam wèl te noemen.
  Nou Gloria, vertel jij maar eens even dan onder hoeveel namen ik hier reageer, er is er bij mij maar 1 bekend en dat is de naam die ik heb meegekregen.
  ======
  Carla’s commentaar is zoals altijd weer nietszeggend, maar ó zo stiekem.
  =======
  En wat Pool betreft, als jij niet tegen onrecht kunt Pool, begrijp ik niet dat je in dit soort gedrag meegaat.

  En je weet donders goed dat als er hier topics gesloten worden, wie daar de schuldigen aan zijn, of ben jij ook al zo ver gezonken dat je de zaken niet meer duidelijk ziet/leest?

  Fijne dag allen en tot de volgende keer maar weer.
  Anja (B) Nee William2 die B staat niet voor boon, voortaan beter opletten, anders haal je nooit je schooldiploma.

  Reactie door Anja (B) — dinsdag 25 september 2007 @ 9.55 uur

 129. Nou wordt er op dit log weer op de bekende wijze lekker geouwehoerd.
  Boven dit Topic zou ook mogen staan de politie(k)klust bij een niet om een salarisje van € 1500 of minder de verhogen
  nee daar gaat het om duizenden zelfs tienduizenden €urie, De CvK in ZH,Fransen is
  zo’n grootklusser laten we de hongerloontjes van de gewone werkman nou even twee minuten vergeten (niet uitstellen) en ons even verdiepen in het abominabele zakkenvullen van die mafkezen.
  Gloria, hiernaast mij zit een makker die ruim vijf en veertig op buitenlandse
  schepen heeft gevaren….in ons land wordt je 2% per jaar op het AOW gekort,dus die makker vangt niets,heeft zelf gespaard,zit niet aan de grond maar van AOW is geen sprake.
  Nu gaat natuurlijk de vraag rijzen; waarom vaart hij op buitenlandse schepen…niet zo
  moeilijk…op Nederlandse schepen werden bemanningen uit de goedkope lonen landen aangemonsterd.Cabo Verdo’s ,Filipino’s ,etc.
  Ach..in Holland zegt men toch “klagers hebben geen nood “.
  Dag Gloria.
  Pool dat ctrl/alt/5 wisten wij ook niet,merci

  Reactie door Joop c.s. — dinsdag 25 september 2007 @ 10.09 uur

 130. 93 @ Teun,

  Dag Teun,

  Er was niks mis met mijn rug beste Teun.
  En zelfs ook nog niets ernstigs, nu ik bijna 75 jaar ben en nog altijd rook, drink en ook vrouwen mij niet onberoerd laten.

  Maar, beste Teun, toen de mijnen werden gesloten werden wij, voormalige mijnwerkers, massaal in de WAO en in sociale werkplaatsen gedumpt.

  Zelf had ik, omdat ik erg aan de mijn was verknocht, ik werkte ondergronds, en door andere oorzaken, na de mijnsluitingen, twaalf ambachten en dertien ongelukken.

  Was ik in de mijn een vakman, met een diploma, buiten de mijnindustrie werd ik gedegradeerd tot ongeschoolde arbeider.
  Gewoon: een pispaaltje.

  Volgens een psychiater en en een neuroloog, leefde ik in een “hoge denkwereld” en had ik, al had ik in mijn jeugd maar zes jaar debielenonderwijs kunnen volgen in een gesticht, ook nog te veel kennis voor een ongeschoolde arbeider.

  En als je iets weet of kan, waaar de gemiddelde arbeider en zelfs de artsen (nog) geen kaas van hebben gegeten, dan voldoe je niet aan de eisen, om om je lijf te laten misbruiken voor een hongerloontje, zodat iemand anders door jouw werkkracht rijk kan worden.

  De diagnose van de artsen resulteerde in een gekkenbriefje. Geloof het of geloof het niet;
  In mijn medisch dossier kwam te staan: Psychotisch. Zwak begaafd, Geestesssplijting, Schizofrenie. Stationair.

  En dat was een hele mond vol over onaantrekkelijke eigenschappen, om als ongeschoolde, maar ook ergens anders welkom te zijn en naar behoren en wens te kunnen functioneren.

  Men probeerde mij nog rugklachten aan te praten. Maar dat wees ik pertinent af. Het gekkenbriefje bleek nadien een veilige haven, voor mijn verdere leven te zijn.

  Ik zou, als ik opgaf wat ik verdiende, volgens artikel 45, altijd mogen werken. Want aan mijn handen en mijn rug mankeerde niks. Maar ik kon geen pensioenrechten meer opbouwen,

  De eerste vijf jaar ging mijn vrouw uit werken en toen zorgde ik voor onze kleine kinderen en het huis.

  Er kwamen toen mensen bij mij aan huis, aan wie ik accordeonles gaf. Een van hun die ook nog koppelbaas was, vroeg mij altijd, om als zwartwerker met hem mee te gaan naar Duitsland.

  Maar ik ging daar niet op in. Ik kon aan de ogen van die man zien, dat hij niet te vertrouwen was. Hij bleek een jaar later tegen een andere zwartweker te getuigen in de rechtbank.

  Toen de kinderen wat groter waren, ging ik bij tussenpozen weer werken. In Nederland en in Duitsland. MAAR, ik stelde het GAK daarvan in kennis, voordat ik daarmee begon.

  En toen al direct, iemand het Gak er over inlichtte, dat ik, naar zijn mening, als zwartwerker in Duitsland was gaan werken, kreeg die man de kous op zijn kop.
  En wat mij betrof, ik kon gewoon mijn gang gaan. En ik werd tot aan mijn pensioen met rust gelaten.

  En nu ik ben gepensioneerd, kan ik als ik dat wil (voor het innerlijke evenwicht) nog altijd een dak herstellen en zelfs een huis helpen bouwen.

  Maar dat hoeft niet ook al heb ik dat pas nog gedaan. Met talent, en innerlijke kracht, waar ik ook gebruik van kan maken, kan ik de armoedegrens van de AOW overstijgen.

  En, al schrijf ik akelige, provocerende stukjes. Mijn dagen zijn gevuld met welzijn, gezondheid, geluk en plezier.

  Het is echt niet mijn schuld, dat mensen met meer, beter gezegd met andere kennis dan ik, in sommige opzichten oerdom zijn en zich door een debiel als ik, bij de neus hebben laten nemen.

  Wij leven niet om te werken. Als wij kunnen vermijden, dat andere lui, dank zij onze kennis en inspanningen, de gebraden haan kunnen gaan uithangen, dan hoeven wij dat niet achterwege te laten.

  Maar wanneer het gaat om elkaar en de wereld echt van dienst te zijn, dan ligt de zaak heel anders. Daarvoor mogen en moeten wij ons zelfs inspannen. Maar niet voor de aandeelhouders en de poeha.

  Beste Teun, het ga je goed, nog veel geluk, gezondheid, blijdschap, welzijn en wat jij wenst of nodig hebt gunt jou: Haras, die dat ook aan anderen en iedereen gunt.

  Reactie door Haras — dinsdag 25 september 2007 @ 11.00 uur

 131. @ 128 Anja(B)

  Beste Anja(B) het enigste wat ik aan Carla heb willen meedelen dat er al genoeg gelazer op sommige items is geweest, dit bedoelde ik gewoon in het algemeen niet met de gedachte om hier personen bij te betrekken, ik probeer altijd zo objectief mogelijk met de mensen hier op de weblog om te gaan,ik geef toe dat het met de een wat makkelijker communiceren is als met de ander, maar voor mij is iedereen gelijk niemand uitgezonderd.
  Ik vind het jammer dat je er anders over denkt, maar ik weet ook wel waardoor items gesloten gaan worden, maar helaas het zij zo, maar ik vertik het om met een vingertje te gaan wijzen per slot van rekening zijn we toch allen volwassen, ik begrijp ook jou reactie op mij wel, en neem het je ook niet kwalijk, ik ga nu mijn zoon ophalen van de tandarts, maar kom hier als het nodig is nog wel eens op terug.

  Fijne dag verder.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 12.20 uur

 132. @113 Politieagente

  Als ik op de site van de Politie bij “zoeken” salaris in-type, lijkt het allemaal nog niet zo triest te klinken. Mits er over netto bedragen wordt gesproken.
  Nee, het is misschien dan geen vetpot, maar je komt allicht verder dan menig minima. Daarbij viel het mij wel op dat dit salaris mogelijke gemeente afhankelijk kan zijn. Dit vind ik wel erg vreemd. Daarbij weet ik niet of er voor deze mensen mogelijkheden zijn om bijv. de studie van de kinderen te financieren.

  Iemand in de bijstand met 1 kind lagere school en 1 middelbare school, (mijn situatie) zonder zich in een afwijkende situatie te bevinden, krijgt aangevuld (sociaal mininum) netto, om en nabij 90% van het minimum loon (te weten: min.loon 2007, -1300 euro).
  Hier bedoel ik mee incl. huur en zorgtoeslag, alleenstaande ouder + kinderkorting van de belasting en de WWB toeslag (afhankelijk van de belasting korting).
  Laat staan iemand die veel minder heeft, door bijv. niet te vergoeden kosten, doorziekte of ouderdom of etc.
  Overigens zijn er ook mensen (gezinnen) die moeten rond komen van dat minimumloon.

  Helaas mag ik deze vergelijking eigenlijk niet zeggen, omdat u werkt en ik niet.
  Ik moet mij mond houden omdat ik mijn hand op houdt en u werkt voor u geld. Dit stoort mij en wil dan ook het volgende kwijt.

  In alle branches komen bijbaantje voor. Sterker nog dat verdwijnt m.i. toch niet. Mocht je meer verdienen, dan blijft dat extraatje lokken. Ik geloof daarom ook niet dat mensen met een 1500 netto daadwerkelijk extra bijverdienen om te eten of om hun eigen bijdrage van de tandarts kosten te betalen. De standaard minimum behoeftes zonder extra moet dus te doen zijn.
  Daarbij “wat” wordt er met bijbaantjes bedoelt? Ik hoor hier niet het woord beunen. Want die bijbaantjes kunnen je wit nog veel meer in de problemen brengen. En zwart werken is strafbaar! Toch?

  Overigens, ik hoor de laatste tijd alleen nog maar allerlei branches gillen dat ze niet meer rond kunnen komen. Terecht natuurlijk, kom altijd op voor het onrecht wat je mogelijk is aangedaan. Je werkt, dus wil je voor je werk ook betaald worden. Maar je hebt tenminste wel werk? En hier ligt volgens mij ook de wrijving.

  Wat mij nl opvalt is dat de arbeider zich alsmaar vergelijkt met de uitkeringen, Zo van “zij doen niks, en wij die werken, liggen krom voor een boterham” en die mooie woorden van het Kabinet “wie werkt moet goed worden beloont”!

  Werk wordt enerzijds gezien als een status met meer rechten en anderzijds een noodzakelijk kwaad. En in mijn ogen is het juist het Kabinet die deze verwarring schept.
  Is het niet zo, dat juist het kabinet ervoor heeft gezorgd dat er onvrede is ontstaan m.b.t. de verhouding werk, salaris en een uitkering, daarbij als dekmanteltje een hetze creeerd in de trant van “uitkeringen……. DAAR kun je best iets voor doen”.

  ZIJ, die in een uitkering zitten, gezien worden als de ongemotiveerde ziekeling die het geld opvreet van de harde werker.
  ZIJ, die de extra’s of boterham ( geef het beestje maar een naam) van de werker afnemen.
  ZIJ, die werken moeten worden beloont.
  ZIJ, die werken horen een status te hebben met respectabele rechten.
  Nou…. mensen met een laag inkomen, dat doen jullie dus, en dat heet nou werken.

  Maar, het is ook, juist het Kabinet, die een mega krater heeft gelagen in de verschillen van de salarissen? We worden allemaal op slinkse wijze misleid.
  Alsof het die uitkeringstrekkers is, die jullie arm vreet en je met kei hard werken en studeren net zo ver kan komen als zij!
  Nou, dat niveau wordt angstvallig afgeschermd hoor.
  Aan de top kun je nl niet meer delen.
  Werken is maar gewoon je plicht. Je valt buiten de uitkeringen dus je doet het voortreffelijk.
  En als uitkeringsgerechtigde wordt je op soms misselijk makende manier er toe gedwongen. (Maar dit even terzijde geschoven dit hoort in een andere discussie thuis).
  Kortom, men is alleen maar bezig alles zoveel mogelijk aan het werk te krijgen en je beloning dat moeten we ook zelf ophoesten omdat men geld nodig heeft om de economische vooruitgang in hun balans te houden. Dus, weg die uitkering en voor lagere lonen, werken aan de winkel.

  Als ze nou eerst het hier in Nederland aantrekkelijker maken voor de mensen die kunnen en willen werken, of om te blijven werken, wordt misschien de doel groep, die daadwerkelijk met hun rug tegen de muur staan en ernstig afhankelijk, zichtbaar, Dan kan je deze mensen ook beter, adequater en respect voller hulp bieden en krijgt een hetze minder kans van slagen.

  Want voor bijv. voor iemand met een uitkering is het niet eenvoudig om zomaar even te gaan werken. Je moet ergens beginnen. Stel je begint bijv. voor 3 maanden of een half jaar of zelf een jaar, je hebt een kei leuke functie, oriënterend, kennis bijspijkeren, welke reden dan ook, gevonden, dan heb je de poppen aan het dansen, op het moment dat, dat weer (even) stopt.
  De minima’s kunnen zich geen enkele afwijking in hun financiele ritme veroorloven. Als je al over een ritme kunt spreken.

  Al dat achteraf gereken van, eventuele te veel of te weinig gekregen subsidies, toeslagen of welke financiele ondersteuningen dan ook, kunnen je vreselijk in de geldzorgen brengen. Ik weet hier over mee te praten. Door dat complexe en bureaucratische vingertje op de knip ben ik bijna mijn huis uitgezet met twee kinderen.
  Achteraf, sorry foutje in het systeem, maar helaas werkt het nou eenmaal zo traag, we konden niet anders.
  Maar ook allerlei, toen het nog kon, afgesloten contracten, willen en hoeven ook niet van de regering hun contracten te versoepelen. Groot feest voor de incasso’s.

  Kortom, als men wil dat er gewerkt wordt, zal men daar in Den Haag nog heel wat losgelaten steken moeten ophalen.
  Want als er in het onderhoud van je gezin of binnen je eigen gezondheid geen minimaal menserende continuïteit kan worden gegarandeerd, voor de harde werker zakelijk of vrijwillig, zal er alleen tweedeling, onbegrip en verwarring ontstaan in de samenleving van de gewone mens.

  Reactie door Kbo — dinsdag 25 september 2007 @ 12.25 uur

 133. @ Johan 121,

  Goed dat u hebt u die manier aangepakt. Daar ben ik voorstander van. Ook ik ben geen voorstaander van achterstandtheorie. Achterstand bestaat niet. Iedereen heeft wat te bieden. Ze moeten alleen maar weten wat ze te bieden hebben en hun kwaliteiten en inspanningen dient beloond te worden met een deugdelijk loon.

  Vergeet het verschil tussen achterstand en achtergesteld niet. Veel van zaken die op het eerste gezicht als achterstand overkomen, vinden hun wortel in achtergesteld. De prijs van de laste moeten we allemaal one way or the other ophoesten. Want daar gelooft u toch ook niet niet niet in gratis rijd toch.

  Reactie door khosrow — dinsdag 25 september 2007 @ 12.39 uur

 134. ’t Is schandalig dat ze bij klussen.
  Maar wel begrijpelijk.
  € 1500,- is veel geld, maar om er als gezin van rond te moeten komen is dat niet veel.
  Zelf hebben we dat ook zo ongeveer te besteden, en het houdt niet over.
  Ik zou dan ook niet graag in de schoenen willen staan van de mensen die nog minder te besteden hebben.
  ‘k Ben alleen bang dat het bijklussen niet gaat werken. Lijkt me eerder een reden om maar weer een regeltje toe te passen, zodat iedereen nog meer gaat betalen, tenslotte pikken ze toch alles.
  Het is toch belachelijk dat iemand rond moet komen van € 780,-
  Of een gezin van €1100 tot €1200. Dan ben je dus aan het werk om te overleven.
  Als er iets stuk gaat of je wilt iets leuks doen, kun je volgens mij alleen maar lenen….
  Aan het werk om vooruit te komen bestaat niet meer.
  Alleen aan het werk om anderen vooruit te helpen bestaat nog.
  Iedereen wordt geplukt, door een klein ggroepje, want vertel mij, het gaat toch zo goed met de economie, waarom gaat het dan slecht met zovelen.

  Holleder deed het tenminste op een rechtstreekse manier. (Als ie het tenminste gedaan heeft)
  Democratie? Wat is dat.
  Ik heb er iets over gehoord, maar zie ik nergens terug.
  Het is belangerijker dat mensen hun rekeningen betalen en de economie op orde brengen, dan zelf een fatsoenlijke maaltijd op tafel krijgen.
  Want de keuze heb je niet, of je van je laatste €100,- de rest van de maand eten gaat kopen of de ziektekostenpremie gaat betalen. Dat jij niet kunt eten, is jouw probleem. Als het Nederland maar goed gaat.

  Wie zijn wij dan???

  Reactie door Bertus — dinsdag 25 september 2007 @ 12.50 uur

 135. joop c.s. Wat jij schrijft over je makker vind ik vreemd,ik wist niet dat die jaren op de vaart meetellen voor het wel of geen AOW krijgen, weer wat geleerd zal ik maar zeggen, wel goed dat hij gespaard heeft zeg, je zal maar honderd worden en je spaarcenten zijn op.

  Reactie door Carla — dinsdag 25 september 2007 @ 13.05 uur

 136. Beste mensen, “monney is the root of all evil”, maar je kunt er niet buiten. De een heeft meer nodig dan de ander, het zou ook andersom kunnen zijn. Ik heb de vraag aleens gesteld hoe zou een maatschappij ingericht dienen te zijn. Als ik in het verleden weleens op mij socialistische praatstoel zat, kon daarover uren heftig over gesproken worden. Het eindresultaat was meestal, moeten wij dan allemaal in een een Mao pakje en petje gaan lopen. Dat is de reden dat ik nog steeds met een Mao petje loop, en het pak hangt aan de willigen. Wat ik hiermede wil zeggen overal zijn grenzen. En grenzen zijn de belangrijkste strepen die kunt bedenken, zelfs al lopen ze door het zand.
  Nu in deze periode dat er weer een aanval op de Europese grenzen wordt ingezet, zijn wij met zaken bezig. die ingezet zijn door de EU, zoals de afbouw van onze sociale voorzieningen, inflatie-correctie enz. enz,
  De graaiers die de macht inhanden hebben komen niets te kort, na ons de zondvloed is hun mening, en volgens Ronald komt die zeer snel. Ik weet het is taaie stof, wijsheden zijn taai en saai, daarom is de waarheid zo belangrijk.
  http://the-end.com/nederlands/RonaldWeinland.asp

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 25 september 2007 @ 13.20 uur

 137. Hoe komen we af van gratis willende cultuur?

  Reactie door fghh@ghk.nl — dinsdag 25 september 2007 @ 13.24 uur

 138. Ik begrijp de SP niet. 1500 euro netto. Vraag het aan de miljoenen nederlanders die dat never nooit krijgen ook niet met hard werken. 1500 euro netto met de bijbehorende secondaire arbeidsvoorwaarden en de tegemoetkoming die de kabinetten Balkenende aan gezinnen met kinderen al heeft gedaan? Of vergeten ze dat maar even.
  En een hoop SP-ers hier gaan maar weer mee in de stroom. Bijklussen kan evengoed corrupt maken en stoot anderen, veelal minimumloners het brood uit de mond. Ik begrijp de opmerking van Ouwe Dirk dan ook niet helemaal. Ik ken vele hardwerkende nederlanders zelfs met bijhoorlijke opleiding die dit bedrag bij lange na NIET halen. De miljardairs KLAGEN ook……
  ik dacht toch echt dat we andere prioriteiten hadden.

  Reactie door Henny — dinsdag 25 september 2007 @ 13.27 uur

 139. In een vrij grote noordelijke krant stond vandaag, dat politieagenten ook nog bij boeren of als glazenwasser werken. Een iemand zou eigenaar zijn van een slachthuis!

  Reactie door Harry H. — dinsdag 25 september 2007 @ 13.41 uur

 140. Carla,
  Je hebt het niet goed gelezen,
  wij schreven BUITENLANDSE dus schepen onder een vreemde vlag l.o.z. Noren,Zweden,etc en
  op zo’n schip werken geldt de AOW opbouw niet daarvoor moet je in NEDERLAND of op NEDERLANDSE schepen gevaren c.q. aan de wal hebben gewerkt.
  Beste Carla er is dus niets vreemds aan maar
  toch leuk dat je even reageerde.
  Onlangs het pokkenweer hier wensen we je toch een zonnige middag.

  Reactie door Joop c.s. — dinsdag 25 september 2007 @ 13.53 uur

 141. Oh, Carla even op verzoek van de makker,
  hij zegt a/ aub laat mij geen honderd worden
  en zeker niet als ik (hij dus) de zorg nodig heb en 2/ als ik (hij dus weer) aan de grond kom te zitten dan haal ik (hij) mijn breekijzer wel uit vet,mijn eiegen kost kan ik altijd wel “verdienen”.
  Love from all of us!

  Reactie door Joop c.s. — dinsdag 25 september 2007 @ 13.57 uur

 142. Oh, Carla even op verzoek van de makker,
  hij zegt a/ aub laat mij geen honderd worden
  en zeker niet als ik (hij dus) de zorg nodig heb en 2/ als ik (hij dus weer) aan de grond kom te zitten dan haal ik (hij) mijn breekijzer wel uit vet,mijn eigen kost kan ik altijd wel “verdienen”.
  Love from all of us!

  Reactie door Joop c.s. — dinsdag 25 september 2007 @ 13.57 uur

 143. Joop, je hebt gelijk, nu ik nadenk over vroeger herinner me ik mijn vroegere buren, als kind woonde ik in Hoogvliet (ja dat gat) en mijn buren hadden een vrijgezelle broer in huis (jaren 60) en die broer zat op de grote vaart, zo noemde men dat, als hij dan 1 keer per jaar een maand thuiskwam was het feest want hij bracht dan ook kadootjes voor ons (buurkinderen) mee, mij ouders zeiden dan dat hij zoveel geld had omdat hij op zee niet kon opmaken, er werden ook wel grapjes gemaakt over ieder stadje een ander schatje, het enige waar hij geld aan uit kon geven.
  Ik was nog klein dus begreep ik niet wat daarmee werd bedoeld. Maar hij had aan het einde van de rit ook heel wat bij elkaar gespaard om verder rustig van te leven en joop je hebt gelijk nu ik terugdenk over die AOW want daat kwam deze zeeman ook niet voor in aanmerking.

  Joop, ik zal voortaan beter lezen en de groeten aan de zeeman.

  Reactie door Carla — dinsdag 25 september 2007 @ 14.33 uur

 144. @141 Joop,

  Het klopt inderdaad. Als je een hiaat hebt in je AOW premie krijg je 2% per jaar in mindering op je AOW. Ik heb het zelf ervaren. Je moet er wel rekening mee houden dat er in die jaren ook geen premie is betaald. Na 1994 dacht ik is de wet gewijzigd door toedoen van staatssecretaris Mw. Ter Veld zodat op vrijwillige basis dus onverschuldigd premie betaald kon worden. Echter, veel aannemers en koppelbazen met activiteiten op de offshore velden hebben geprobeerd die premie in eigen zak te steken.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 25 september 2007 @ 14.38 uur

 145. Haras reactie 130
  Ik vind het leuk wat je in je laatste 4 alinea’s schrijft. Hiermede worden meteen de sociale wetten en regelingen getypeerd ! Verder gun ik je het allerbeste zoals ik dat iedereen gun !

  Reactie door Teun — dinsdag 25 september 2007 @ 15.48 uur

 146. Bij verdienen. Is de ambtenaar voor 36 uur gevorderd per week of voor 7 x 24 uur om zijn beloning te verdienen? Men spreekt over in dienst zijn en niet in dienst zijn. De agent neemt zijn financiële verantwoording, en dat vind ik prima. Ook zij hebben begrepen dat we met de zogenaamde zesjes mentaliteit er niet op vooruit gaan. Binnen het voc-concept past het economisch bijverdienen. De commerciële creativiteit wordt gevorderd en dat doet onze diender. Dit is cda-beleid dik gesteund door pvda. Het beetje bijverdienen staat toch in geen verhouding tot het graaigedrag van onze landsbestuurders. Goed voorbeeld doet volgen zou ik zeggen…. En toch wringt de schoen ergens………. gek hè?

  Reactie door john — dinsdag 25 september 2007 @ 16.15 uur

 147. De poilitie klust bij? Hoe zit dat dan ook
  met het O M ? Zag ik zojuist op mijn p.c. een herhaling van NOVA gisteravond, maar in
  die stukken die in vogelvlucht werd getoond
  zag ik wel een naam staan, van ik meen een
  officier van justitie? Wie geeft eens ophel-
  dering over de naam die me daar wat al te
  bekend voorkwam? Of het mij om ‘t even is?
  Nee natuurlijk niet, want dan vangen op dit
  moment de hoogste (b)omen mogelijk wel heel
  veel wind, en moeten die dan ook al snoeihard
  aangepakt worden? Hoe integer is men eigenlijk van origine? Wat zei Pechtold ook
  al weer? Naast Groenlinks wordt die ook vast
  en zeker een stemmentrekker waar de huidige
  coalitie maar eens grondig notie van moet ne-
  men. Versterking van de SP-gelederen om echt
  ‘recht’ te doen zegevieren moet toch harte -
  lijk welkom zijn, met vooropgesteld het be-
  lang en het vertrouwen van de burger, die
  vooral gefocust wordt op duurzaamheid en het
  vertrouwen moeten hebben in een betrouwbare
  overheid. Hoezo betrouwbaar? Hoe dan…..?

  Reactie door Madelief — dinsdag 25 september 2007 @ 16.48 uur

 148. Sorry hoor beste mensen, maar ik kan net zo goed tegen een Oost Indisch kleuren doof kabinet lullen dan hier op dit weblog van Jan Marijnissen. Want naar het volk wordt ook niet geluisterd door het kabinet net als hier op dit weblog naar me myself and I.

  Echt met alle respect van de wereld hoor voor al die duizenden en duizenden reacties hier op dit weblog in al die jaren, maar Nederland heeft ” ook ” Antwoorden nodig.

  Antwoorden ( weliswaar nog even theoretisch )die ik ( tja, het is moeilijk bescheiden te blijven ) mischien ( nee heb ik & ja kan ik krijgen ) kan geven. Maar ja, mijn beste SP vriendjes een heel klein beetje meer aandacht zou ik dan wel als zeer prettig ervaren.

  Tot zover even, ik ga even een doos tisseus pakken om mijn neus te snuiten. Kijken jullie a.u.b in de tussen tijd ook maar eens een keer naar mijn reacties ( 126 & 127 ).

  Reactie door Peter Mink — dinsdag 25 september 2007 @ 16.54 uur

 149. Wat dwingt dat wringt.

  Reactie door john — dinsdag 25 september 2007 @ 17.32 uur

 150. Een doos tissues voor antwoorden? Dat wordt lachen dus. ;-)

  Reactie door john — dinsdag 25 september 2007 @ 17.41 uur

 151. 113 en 132 :-) Gelezen en begrepen. Tenminste dat dacht ik. Het vak politie en huishoud(st)er wordt als alle andere beroepen kwalitatief uitgehold. Kijk naar zorg en onderwijs. Leuke bijkomstigheid is dat de vakmensen hun kwaliteiten willen uitbuiten in de vorm van bijklussen. De zzp’er is in opkomst. Dat is waar onze regering ons naar toe stuurt. Zelfstandigheid en eigen verantwoording nemen. Deze mores moet nog door velen geleerd. Elk vak heeft zijn economische waarde en daarmee is de kous af. Alles moet verdiend en betaalt. Wij moeten zoeken wat ons bindt, zegt balkendende. Nou daar hoeft niet naar gezocht want dat weten we al,.. dat is de euro. Ook op sociaal gebied ben je van de euro afhankelijk. Ik wandel veel in de weekeindes. :-) Een filmpje, kopje koffie, theater, popfestival….. Euro’s. Modaal wordt tot 0 % koopkracht afgeroomd…. Wie gaat verder of corrigeert? Ik ga een hapje eten.

  Reactie door john — dinsdag 25 september 2007 @ 18.50 uur

 152. Bij de politie is het al net als in de zorg en in het basisonderwijs. Het blauw op straat, de verpleging aan het bed, de juf of meester voor de klas. Allemaal mensen die zich dag en nacht inzetten voor medemens en maatschappij, normen en waarden moeten overdragen, problemen moeten oplossen, steeds vaker moeten opvoeden omdat dat thuis niet meer gebeurd, en zich het vuur uit de sloffen lopen om te roeien met de riemen die ze hebben binnen hun organisaties. Al jaren worden deze hard werkende mensen die het werk moeten uitvoeren slecht betaald. Waardering blijkt in de verste verte niet uit het salaris.

  Het zou mij niets verbazen als er eerdaags een politieke partij wordt opgericht vanuit één van deze doelgroepen…..Een partij die het opneemt voor politie( veiligheid), zorg en onderwijs in de breedste zin van het woord.

  Reactie door Gerrit — dinsdag 25 september 2007 @ 19.48 uur

 153. @124 Peter Mink

  Het is dat je erom vraagt…

  Je zegt o.a.:
  “Ik ken op z’n minst twee goede collega’s van allochtone afkomst in de beveiliging met allebei een gezin waarvan hun vrouwen NIET werken.”

  Je begrijpt dat ik mij hier nogal aan stoor als je zo mijn reacties hebt gelezen.
  Een vrouw met een gezin WERKT!
  We kunnen aan veel allochtoonse Nederlanders een voorbeeld nemen. Zij besteden hun kinderen niet zo gemakkelijk uit aan de holy economie als de autochtoonse Nederlanders.
  Zij kennen nog dat basisverantwoordelijkheidsgevoel.

  Reactie door Gloria — dinsdag 25 september 2007 @ 20.09 uur

 154. @129 Joop c.s.

  Tja, dus toen al wilden ze aan de goedkoopste krachten komen! Wat zijn die Nederlanders toch vrekkig.
  Het is toch een eer om als baas je personeel goed te betalen! Ik zou het heerlijk vinden om ‘baas’ te zijn van een bedrijf met tevreden personeel en dankbaarheid aan weerskanten. Ik zal nooit begrijpen dat mensen uitgebuit worden. Hoe kunnen vrekkige uitbuiters in vrede leven?

  Maar eerlijk gezegd zou wat mij betreft iedereen Pro DEO moeten werken. En dan de opbrengst van al dat ‘kennen en kunnen’ maandelijks over alle hoofden van de bevolking verdelen.
  Zo voelt iedereen zich gewaardeerd en wordt niemand tekort gedaan. Zo kweek je een samenleving die het een eer vindt om te werken inclusief de overheid!
  Graaiers kunnen het dus voorgoed schudden!

  Joop, doe je makker de groeten van mij en ik wens je een goede avond. Vergeet de kelkjes niet voor het slapen gaan!

  Reactie door Gloria — dinsdag 25 september 2007 @ 20.37 uur

 155. Wordt even wakker, dit is gewoon een slimme marketingtruc van de politie om meer geld te krijgen. Ga eens googlen en zie de brutobedragen. die zijn echt niet slecht. Veel hoger dan de meeste gemeenteambtenaren. Veel politiemensen leven op veel te grote voet. Kijk eens op de parkeerplaats van het politiebureau!Vorig jaar hebben ze het zelfde geprobeerd. toen hebben ze een week lang lawaai gemaakt voor BIZA. Toen de brandweer een ochtend lawaai maakte bij de VNG werden we door dezelfde mannen bijna gearresteerd.Lekker solidaire jongens zijn het.

  Reactie door robert rb — dinsdag 25 september 2007 @ 21.09 uur

 156. @ 126 Peter Mink

  Sorry voor mijn late reactie maar ik heb geen moeite de de agentjes er salaris bij krijgen, maar dan verwacht ik ook dat ze wat humaner in hun doen en laten worden en idiote regeltjes die zij van bovenaf opgelegd krijgen dat daar tegen geprotesteerd gaat worden maar dan flink ook, niet zoals het nu gaat alles slikken voor zoete koek daar waar ze de burger kunnen treffen, hiermee bedoel ik de prestatiebonnen (bekeuringen) ze lijden aan scoringsdrang en willen zichzelf boven de gemiddelde burger verheffen.
  Als in mijn ogen een diender fout is dan moet ik dat ook kunnen zeggen zonder dat ik gewaarschuwd wordt dat ik aan het beledigen ben, ze hebben de teentjes zo lang gemaakt dat je ze bijna niet kan ontwijken, en daarnaast hebben ze zichzelf bediend van een heeeeel kort lontje.
  Een jaar of wat geleden kon je nog eens je hart luchten als je onterecht op de bon werd geslingerd, tegenwoordig als je alleen maar een beetje dreigend kijkt wordt er al om versterking gevraagd.
  Een agent dient gerespecteerd te worden en ook met respect behandeld worden,….prima, maar dat zullen ze dan wel eerst moeten verdienen, het woord KLABAK zegt al voldoende.
  Maar waarom zo’n ophef over die agentjes die meer salaris willen, waarom niet over de arbeiders die hebben ook geen vetpot en zijn ook dagelijks aan het werk en worden ook geknecht door hun meerderen, dus eigenlijk is het egoistisch om alleen te pleite voor meer geld voor de agent, alhoewel ik het ze van harte gun maar ook de arbeider.

  En ik hoop dat de tijd ooit eens zal komen dat de politie je beste vriend zal zijn.

  @ 127 Gandalf

  Ik heb die tijd ook meegemaakt, zelfs de periode van de krakerbeweging, de bezetting van het pand op de Geldersekade bij de St Nicolaaskerk man man dat waren nog eens tijden, en zie nu de slappe hap van jongelui ze worden genaaid en beperkt aan alle kanten en waar klinkt het protest, waar lopen ze barricades op te werpen…. zijn of waren wij dan zo anders Gandalf, nee toch zeker, ik bedoel we zijn allebei 60 /61 zoveel kan er in die jaren toch niet mis zijn gegaan met de jeugd.
  Met onze kracht van vroeger woonde BilderBea nu in een Iglo.

  Fijne avond allen.

  Reactie door Pool — dinsdag 25 september 2007 @ 21.32 uur

 157. BETERE POLITIEUITRUSTING EN MEER POLITIEASSISTENTIE BESPAREN GELD
  Geef elke politieagent arrestatieteamkleding. Die beschermt hen namelijk veel beter tegen geweld. De politie moet daarbij wel heel respectvol en vriendelijk optreden waar dat kan.

  Doe in een testfase grondig wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van die kleding op de gedrag en beleving van burgers.

  Geef elke agent een telescopisch tonfa. Dat is een aluminium wapenstok met een dwars handvat.

  Zet ook veel politiehelicopters is. Die heli’s kunnen ook beschikbaar zijn voor de luchtmacht voor verkenning. Dan kosten ze weinig extra geld.

  Geef elke agent een helm met ingebouwde videocamera, aangesloten op aan zakcomputer (PDA). Met die PDA kunnen ze ook MP3-cursussen volgen op rustige wertijden, zoals in de nanacht.

  Maak veel reklame voor werving van ‘vrijwillige’ (onbetaalde) politieagenten en leidt onbetaalde burgerwachten op via onderwijsfilms op internet. (Vgl. Guardian Angels van Curtis Sliwa.)

  Geef stadswachten meer bevoegdheden, handboeien en wapenstok en een scooter of auto.

  Geef allerlei ander semi-overheidspesoneel zo mogelijk beperkte politiebevoegdheden, een dik leren jack, telescopische wapenstok (ASP baton) en handboeien. Bijvoorbeeld brandweerlieden, badmeesters en conducteurs.

  Door die maatregelen zijn er minder agenten nodig en dan kunnen hun salarissen waarschijnlijk omhoog. En ik verwacht dat de criminaliteit daarbij zal dalen.

  Reactie door Jaap Veldkamp — dinsdag 25 september 2007 @ 23.47 uur

 158. @Pool

  Vreemd he Pool, zo’n Sam?
  Te laf om ruiterlijk ergens op terug te komen. Raar gespuis hier.
  Welterusten!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 0.36 uur

 159. Mooie boel toen daar Pool! Ben ik je nog te-
  gengekomen, daar in de buurt waar ik toen da-
  gelijks een stuk liep binnendoor of over de
  Pr.Hendrikkade, en tussen de middag een onver
  valste bak soep dronk in zo’n souterrainkroeg
  je aan de Oude Schans of een koffietent aan de Rapenburgerstraat, een buurt waar je toen
  makkelijk als klerk prima kon lopen en de hu-
  mor aanhoren van hen die in de haven werkten
  of aanmeerden. Maar dit ‘schatje’ ging gewoon
  na een pauze-uur weer aan het werk des klerks
  en zal die tijd nooit vergeten. Tja en ik
  kwam er dus dagelijks, uit de bus stappend bij het Victoriahotel,langs het Scheepvaart-
  huis van de, je raadt het al, VOC, met z’n
  grote als goud blinkende letters op de gevel.
  De omgeving van de Schreierstoren,ook een
  uniek stuk Amsterdam, waar ook ik, anders,
  fantastische herinneringen aan bewaar en de
  niet te vergeten neonletters van het Ld.Heils
  de toen nog authentieke straten en kaden die
  weldra geheel op de schop zouden gaan tbv de
  IJtunnel. Je begrijpt dat ik op de Gelderse
  Kade verder géén connecties had van welke
  aard dan ook! Gandalf, jij en ik herinneren
  ons vermoedelijk wel de nog heerlijke sfeer
  van het zo bijzondere Amsterdam!
  Na het volkomen herstructureren van de buurt
  rond het Waaggebouw(nu horeca)op de Nieuw-
  markt werd Amsterdam weer geheel voor ieder
  toegankelijk, zonder tégen gehouden te worden
  en bevraagd….! ‘s Morgensvroeg op het Leid-
  seplein koffie drinken er een krantje lezen
  in het voorjaar als de stoeltjes weer buiten
  kunnen staan, nog voordat je naar je kantoor
  gaat was een verrukkelijke bijkomstigheid met
  de bijbehorende bezigheden die men in de och-
  tend ziet plegen en er al van verre de ge-
  brande koffieluchten vanuit de Leidsestraat
  kon ruiken van Dikker en Thijs, een meer dan
  verrukkelijke tijd, waarin ik als 16 jarige
  aan de slag ging en na werktijd de diverse
  cursussen deed en diploma’s haalde….en wát
  deed jij toen verder?
  Hier reken ik op je rationele objectiviteit
  die wars is van onrecht en hoop er nog meer
  van te kunnen signaleren. Zak niet weg in ‘n
  té grote flexibiliteit, dat ben ik niet van je gewend! Succes, ouwe kraker (zonder róók-
  bommen?)!! Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 26 september 2007 @ 10.15 uur

 160. Zullen we nou eens nokken over de bijverdienste van een gewoon hardwerkende
  diender te ouwerothoeren;
  De chirurg werkt bij in een privekliniek om de vagina’s op te pimpen.
  Een andere chirurg werkt in een privekliniek
  om bij mannekes hun snikkel op te leuken.
  De CvK’s hebben tientallen bijbaantjes.
  De minister is adviseur niet tegen beloning maar tegen “önkostenvergoeding”.
  De staatssecretaris is voorzitter van “Dit en
  Dat” wel tegen een onkostenvergoeding en belgeld.
  De kwazie onpartijdige rechter heeft bijbaantjes.
  De schoonmaker in ons flat wast in zijn vrije tijd de ramen bij sommige bewoners.
  De webmaster van een grote multi national zet
  webs op bij eenmansbedrijfjes.
  De boekhouder van een rederij vult belastingbiljetten in voor zijn buren.
  Een fysio therapeut die werkt voor een ziekenhuis doet s ávonds wrijf en knijpwerk op een sportschool.
  Advocaten worden ingezet als plaats
  vervangend rechter,zeker ook voor noppie?.
  Stop nou met zeiken op de gewone diender,
  hebben jullie nooit “naast de pot gepist???)
  Holleeder en zijn gabbers bleken ook een
  bijbaantje te hebben!!!!!!!
  Vroeger had je een kwis waar de prijs 3 minuten winkelen in een supermarkt was…als
  iemand ons kan tippen waar wij een drie minuutjes zouden mogen graaien b.v. bij Numico o.d.
  Mensen (geen vriendjes en vriendinnetjes)
  zoals wij door e.o.a. malloot worden genoemd)
  ons land,de wereld,het weer,sommige mensen
  zijn al zo triest laat ons gewoon doen en ons
  zorgen maken waarover zorgen te maken zijn.
  Nou verdiend zo’n diender een paar honderd
  eurie bij so what f$%k it !!!!!!!!!!
  Wij zitten aan ons bakkie stoom,wij gaan straks op pad,geen bijverdienste,hooorrr!
  Enorme groet van de “Klauwen uit de mouwen”

  Reactie door Rinus c.s. — woensdag 26 september 2007 @ 10.23 uur

 161. Madelief, met alle respect hoor…maar wat
  probeer je ons nou eigenlijk te vertellen, de topic is ” “de politie klust bij” en
  u brengt een VVV showtje.
  Oke wij gunnen Pool graag zijn nostalgisch memorietje, wat Pool verder deed,zoals wij
  uit zijn postjes hebben kunnen distilleren heeft hij een leuk IT bedrijf opgebouwd en het voor een leuk prijsje van de hand gedaan
  en zich in de buitenwijk van een stad/dorp heeft gevestigd.Wij denken dat Pool niet hoeft bij te klussen!
  Madelief een enorme groet van ons en vandaag
  maar binnen blijven!

  Reactie door Joop2 c.s. — woensdag 26 september 2007 @ 11.57 uur

 162. @ 153 Gloria

  Bedankt dat jij mij op je eigen manier corrigeert. Want natuurlijk werken huismoeders ook hard, maar brengen met dat werken geen geld in het laatje voor het gezin. Daar is in principe niets mis mee maar het is wel een keuze die je dan zelf maakt. En tja, als de werkende politie agent daardoor zodanig in de financiele problemen komt dat hij er een bijbaantje bij moet nemen, iets wat overigens geen probleem hoeft te betekenen want Jan Marijnissen maakt ook weken van 60 uur en meer, dan is dat wel zijn of haar keuze.

  Maar goed, ik ben daarom heus niet te beroerd om met al mijn wijsheden en onwijsheden ook onze blauwe vriendjes uit de problemen te helpen met b.v. reacties 124 & 126.

  Maar tot zover even, ik ga even sporten onder begeleiding van de populaire muziek van Frans Bauer met o.a. het bekende nummer : ” Heb je even voor mij “.

  Ik dank u allen voor uw aandacht, tot later.

  Reactie door Peter Mink — woensdag 26 september 2007 @ 13.07 uur

 163. @ 159 Madelief

  Dit hele krakersgebeuren speelde af in de tijd dat ik op de VU zat en dan was je automatisch aan het schoppen tegen de gevestigde orde, nou ja ..automatisch.

  Na jou reactie gelezen te hebben denk ik weer vol weemoed terug aan die in Mokum.

  @ 161 Joop2 c.s.

  Geweldig kluppie hebben jullie daar, ik hoop dat ik op een gegeven moment ook met zulke maten onderling kan vertoefen precies zoals jullie na een leven van hard werken met het nodige verdriet en humor en vreemde landen met hun ozo vreemde gewoontes, maar vooral de solidariteit en het sociale hart op de juiste plaats, dit roept bij mij alleen maar bewondering en respect op.

  Inderdaad Joop2 ik hoef niet bij te klussen, alhoewel ik het niet kan laten, maar de verdiensten daaruit gaan rechtstreeks naar het goede doel evenals het salaris van mijn vrouw.
  Mijn rijkdom is mijn gezondheid, en geld is het slijk der aarde, het is alleen jammer dat je wel door die blubber moet lopen.

  Voor straks ..Proost, en de groeten aan de gehele club daar.

  Reactie door Pool — woensdag 26 september 2007 @ 15.00 uur

 164. @ 156 Gandalf
  @ 159 Madelief

  Ik schreer eerde over de ontruiming van het pand in de buurt van de St Nicolaaskerk in Amsterdam op de ** Geldersekade ** foutje dus dit moet zijn Prins Hendrikkade, het is ook al zolang geleden, mischien kunnen jullie het nog herinneren bijna de hele omgeving was afgesloten althans van af het Centraal station tot de Dam.

  Reactie door Pool — woensdag 26 september 2007 @ 16.05 uur

 165. @163 Daar woonde ik vlakbij in de buurt, kwartiertje fietsen of ik sjeesde daar in ‘n
  autootje. Je weet dat Bos, Balkenende, Donner
  e.a. daar ook hun tijd doorbrachten?
  Wát ben jij er toen wijzer geworden en had je
  géén kamer in de ‘wijze vogeltjes-burcht’?
  Blij, dat je nog kerngezond bent, zeker ook
  een frisse neus gehaald in het Floriade/Am-
  stelpark of de polder ingefietst? Af en toe
  een moment van weemoed en zoete herinneringen
  kan niet zoveel kwaad hier, nu de gemoederen
  op exploderen staan en ik houd er opnieuw met
  inspanning m’n hart voor vast, helaas!
  Onze politieke meelevendheid veroorzaakt bij
  velen van ‘hoog tot laag’ helaas verhoogde
  bloeddruk; ben zelf erg blij dat er een Henk
  v.G. is die in tijden van nood van wanten weet en is het geen luxe maar feitelijk nu ook pure noodzaak dat de SP een dokter in de
  zaal hééft, maar zou de hele ploeg een ehbo
  diploma, letterlijk en figuurlijk zeker kunnen gebruiken. Het huidige Calvinistische
  bolwerk in Den Haag voorziet niet in één cen-
  trale hulppost, netzo min als heel veel dorp-
  jes en stadjes dat in Nederland moeten ont-
  beren tot nog steeds mijn ontzetting, woede
  en verdriet!

  Reactie door Madelief — woensdag 26 september 2007 @ 16.40 uur

 166. Een politieagent moet fatsoenlijk betaald worden anders neemt de corruptie toe.

  Reactie door Bart — woensdag 26 september 2007 @ 16.46 uur

 167. @161 Tja, Joop2 c.s. maar wat deed ik nu ei-
  genlijk fout, als je na die opmerking naar mij toe, zelf ook een opsomming geeft van
  Pool’s kwaliteiten? Het zal me trouwens een
  zorg zijn hoe Pool privé financieel draait,
  want hij lijkt in elk opzicht goede keuzes
  gemaakt te hebben, of misschien zelfs de beste uit twee heel moeilijke! Interessanter
  is het zijn motivatie te zien, en waar te ne-
  men hoé hij in zijn/het leven staat en posi-
  tief bezig is met de mogelijkheden die hem
  ter beschikking staan. Anderen ‘de ruimte’
  latend/gevend vind ik zelf zeer te waarderen
  en stimuleert vast menigeen op dit log.
  Achteraf zou ikzélf bijv. ook wel een MTS-op-
  leiding willen hebben met 3 specialisaties,
  zodat ik nu niet onthand zou zitten om hand-
  werksman-kracht en had er massa’s mensen ge-
  woon een praktische dienst mee kunnen bewij-
  zen. Bijklussen om anderen in nood te kunnen
  ontlasten is een groot goed en er in een aan-
  tal gevallen ook zélf iets voor te ontvangen
  is zelfs aanvaardbaar in een aantal gevallen.
  Joop, wat ga jij doen als je weer op ‘stoom’
  bent,,,toettoet of zo..?…want ik ken die
  uitdrukking niet, helaas! Fijne avond!

  Reactie door Madelief — woensdag 26 september 2007 @ 16.53 uur

 168. @ 149 t/m 151 John

  FASTEN YOUR TISSEUS

  John ( 151 ) :
  ” Wij moeten zoeken wat ons bindt, zegt balkendende. Nou daar hoeft niet naar gezocht want dat weten we al,.. dat is de euro. Ook op sociaal gebied ben je van de euro afhankelijk. Ik wandel veel in de weekeindes. :-) Een filmpje, kopje koffie, theater, popfestival….. Euro’s. Modaal wordt tot 0 % koopkracht afgeroomd…. Wie gaat verder of corrigeert? Ik ga een hapje eten “.

  John, iedereen klaagt nog steeds over die euro en terecht. Want ondanks de vele toezeggingen die destijds gedaan werden is er toch massaal misbruik gemaakt met de invoering van die vervloekte euro.

  MAAAAAAARRRRR wie doet er wat aan ?

  De tovenaar uit Oss ? De politie ? Den Haag ? Peter R. de Vries, die meneer van zeg eens A maar zegt geen B en al helemaal geen C ( zie ook reactie 21 ) ?

  WIE zou daar eigenlijk wel iets aan moeten doen maar doet dat kennelijk niet want anders zouden we ook niet klagen ?

  Ik ga je natuurlijk het antwoord geven : dat is de Nederlandse Consumenten Bond.

  Maar als de Consumenten Bond om de 1 of andere reden niet voldoende opkomt voor de consument van rijk tot arm, wat dan ?

  Moeten wij, de consument dan maar keer op keer ons koopkrachtverlies misdadig laten ontnemen of moeten wij met z’n allen dan maar zelf iets ondernemen ?

  Ik hoop, wanneer we nu eens echt daadwerkelijk aan de steeds groter wordende armoede in ons land ( maar ook in meerdere landen ) willen doen, toch op dat laatste !

  Maar ja, ik hoor de meeste al denken : ” hoe dan mafkees ? ”

  Wel, door b.v. van de Nood bij de politie een Deugd te maken. Het politie korps telt maar liefst 57.000 zielen dat is ( dank je wel Pool 163 ) een enorme club mensen / consumenten. Deze 57.000 consumenten, ( geloof me of geloof me niet Pool ) hebben ook vrienden, maar ook broers , zussen oudere kinderen, buren neven, nichten etc etc etc.

  Als je nou eens al die 57.000 persoonlijke netwerkjes bijelkaar zou optellen, hoe groot zal dan die enorme CLUB van consumenten zijn ?

  1 miljoen ?

  Ik moet echt even mijn dochter ophalen dus even nog een laatste vraag :

  Hoe komt het toch ( zie het bestaansrecht van 54 jaar Consumenten Bond en het enorme succes, al jaren, van die talloze consumenten programma’s ) dat wij de consument maar keer op keer bedondert en dus bestolen worden van ons koopkracht ?

  See you later

  met o.a. het antwoord

  Reactie door Peter Mink — woensdag 26 september 2007 @ 16.57 uur

 169. @166 Welnee Bart, je koopt geen integriteit
  met centjes. Dat vind ik nonsens, want dan
  zouden ze eeuwig ‘onderbetaald’ zijn.
  Stel dat opvoedende moeders of vaders, als
  resp. onbetaalde huisvrouw of huisman hun
  kinderen zouden aframmelen, omdat ze voor hun
  opvoedkundige taak niét betaald worden, en
  dat ‘aframmelen’dan wel zouden laten indien ze er een echt flinke smak geld voor zouden krijgen? Voel je nu misschien aan dat wezen-
  lijke ‘dienstbaarheid’ onbetaalbaar is? Heus
  ook ik weet dat er wél brood op de plank moet
  komen, en hen van overheidswege een flinke
  ongevallenverzekering financieel uit handen
  nemen, lijkt voorwaarde voor de job, dat wel!

  Reactie door Madelief — woensdag 26 september 2007 @ 17.00 uur

 170. Madeliefje,
  Wij zijn niet boos op je hoor,je doet zo ondeugend,wij zeiden alleen dat de topic “de politie klust bij”is en U “komt met een visitamsterdam of een sightseeingtour in mokum ,geen bezwaar maar je moet er niet zo diep tragisch op induken.
  Nu de enigzins schampere opmerking over onder stoom staan van je;
  bij de marine noemen ze een bak koffie een bakkie pleur,op de vaart noemen wij dat een bakkie stoom,aan de wal zeggen ze zullen we even een bakkie doen “he…he… that’s all!!!
  Made,door de behandeling van ons volk door de randfiguren in deze regering staan wij altijd onder stoom,als iemand een protestmars kan organiseren dan staan wij onder stoom op de eerste rij en toet toet doen bij de jostiband, die kent U toch wel??
  Made…doe gewoon probeer niet de bovenmeester op dit log uit te hangen!!!
  Met groet van de onder stoom staande Klauwen uit de mouwen.

  Reactie door Joop2 c.s. — woensdag 26 september 2007 @ 17.50 uur

 171. Als we het toch over bijklussen hebben….

  Wanneer is het eigen volk aan de beurt voor wat extra financiele ondersteuning omtrent de forse stijging van de zorgverzekering ????

  …Extra geld voor zorg in arme landen

  Nederland geeft extra geld voor het verbeteren van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. De komende drie jaar wordt daarvoor 125 miljoen euro uitgetrokken. Premier Balkenende heeft dat gezegd op een bijeenkomst van de Clinton Foundation in New York.

  Het geld komt boven op het bedrag dat al was gereserveerd voor de millennium- doelstellingen van de VN. Het zal vooral worden gebruikt voor het verbeteren van de gezondheid van moeders.

  Premier Balkenende zei in een toespraak in New York dat er elke minuut een vrouw overlijdt door problemen rond de geboorte van haar kind…

  Reactie door Pool — woensdag 26 september 2007 @ 22.52 uur

 172. @ 168 Peter Mink

  Jij schrijft,….

  Hoe komt het toch …. dat wij de consument maar keer op keer bedondert en dus bestolen worden van ons koopkracht..

  Wat dacht je van verdeel en heers politiek, en de mensen op het randje van het bestaan laten balanceren, zodat men elke dag heel druk en bezig is om te overleven, en daardoor geen vaak geen tijd heeft om de huidige politiek echt eens grondig te analyseren.

  Geef het volk brood en spelen,… beide zijn al niet meer betaalbaar.

  Reactie door Pool — woensdag 26 september 2007 @ 23.51 uur

 173. @ Pool

  Het doet me deugd dat ik dankzij jouw persoontje hier nog geen aangever hoeft in te schakelen in de vorm van een vriend, kennis of collega. Ik vind het echt triest te constateren dat hier op de SP site kennelijk alle hoop op een klein wereldwonder voor een iets beter en rechtvaardiger leven voor een ieder hier in Nederland en omstreken ( goed voorbeeld doet volgen ) vervlogen is.

  Zonder iets af te willen doen aan jouw antwoord op mijn gestelde vraag zal ik zelf die vraag natuurlijk ook nog even beantwoorden. De hoofdreden dat de consument keer op keer maar weer bedondert en dus bestolen wordt is vanwege het feit dat dat nou juist het bestaanrecht van de Consumentenbond is. M.a.w. geen consumentenklachten meer dan betekend dat ook het einde van de Consumentenbond. Dus mijn harde conclusie luidt als volgt : de Consumentenbond heeft dubbele belangen met natuurlijk op de aller eerste plaats hun eigen belang en dat is hun bestaansrecht dit natuurlijk altijd in het nadeel van de consument.

  De mensen van de Consumentenbond moeten zich zelf nu eens oprecht afvragen hoe het nu komt dat zij kennelijk al jarenlang met de bekende kraan open dweilen. Maar omdat zij natuurlijk niet gek zijn zal ik dat maar voor hun doen. Wij, de consument consumeren alleen en stellen zich daardoor zeer kwetsbaar op voor de steeds oneerlijker wordende handelsmarkt. Pas als wij bereidt zijn ons consumeergedrag te veranderen dus niet alleen consumeren maar in Clubverband dan pas zal onze koopkracht weer enorm groeien en het aantal consumentenklachten afnemen. Ennnn daardoor de alsmaar groeiende armoede en graaicultuur pas echt een harde slag toe brengen.

  Tot zover even, ik moet even een rondje maken.

  Reactie door Peter Mink — donderdag 27 september 2007 @ 3.57 uur

 174. Ik heb nog een vraag. De politie vindt dat ouders eens meer tijd moeten nemen voor de opvoeding van hun kinderen. Daarover klagen ze steen en been……
  Waarom gaan zij dan bij hun baan nog bijklussen zeker gezien ze al onregelmatige dus ook week-enddiensten draaien, dus hun kinderen in hun vrije tijd minder zien als ze kinderen hebben.
  Of is het in Nederland momenteel zo dat altijd de ander iets niet doet, iets moet doen etc….de schuld van alles altijd bij de ander ligt….zoals alle nederlanders vooral vinden dat andere kinderen dan de hunne slecht opgevoed zijn.

  Bijklussende politieagenten hebben geen tijd meer voor de opvoeding van hun kinderen maar…..roepen om het hardst…..
  Ik zie toch echt heel veel agenten goed op vakantie gaan en er ruim van leven.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 9.17 uur

 175. Iemand enig idee wat voor bak ellende de gemiddelde politieagent elke dag op straat over zich uitgestort krijgt? En welk risico zij daar, met name in de grote steden, bij lopen? Daar mag best een wat meer tegenover staan!!

  Reactie door 2b — donderdag 27 september 2007 @ 9.39 uur

 176. @170 Tjakkiebakkie wat een toontje Joop, maar
  opgewarme koffie smaakt nu eenmaal niet vers.
  Goed van je dat je je ‘pinpasje’ weer even
  liet zien, zo kan ik me dus niet vergissen
  en ben van het vrouwelijke geslacht, dus
  geen bovenmeester maar vooral ook zeker geen
  onderjuffrouw. Zorg dat je ze uit de buurt
  blijft hoor, slecht voor je gezondheid.
  Overigens waar je durft te schrijven dat ik
  enigszins schamper zou zijn over ‘stoom’ zeg
  ik nogmaals dat ik, daar niet in die haven
  op welke manier ook werkend, die uitdrukking
  gewoon niet kende, en ik zou me dus nog iets
  kunnen voorstellen, dat er korte vaarten ge-
  maakt worden waarbij je idd de rook uit de
  schoorsteen ziet komen of i.d., ik zag dat
  ook nog elders in haventjes in Nederland, dus
  is die vraag vanuit mij gezien, heel begrij-
  pelijk. Het is jouw keuze om die opmerking in
  een negatief perspectief te trekken dus houd
  je maar bij Klauwen uit de mouwen, daar kan
  ik me bij jou dus zeker visueel iets bij
  voorstellen en was je weer volkomen duidelijk
  als vanouds! Hoop ik toch niet dat je mogelijk je handen verbranden zou aan de kof-
  fie, laat staan te hete slokken drinken Jo,
  dan zing je ook geen joppie-joppie meer en
  dát zou pas echt sneu zijn denk ik zo!
  Overigens te jouwer info, ik háng hier niets
  uit, en protesteer hier zeker met vlag en
  wimpel tegen de drang van sommigen die hier
  graag objecten uitzoeken om te demoniseren,
  daar steek ik zeker mijn hand naar uit, maar
  zelfs bij het op de eerste rij willen staan
  bij Protestmarsen, moet je zeker wat in je
  mars hebben. Doe jezelf een lol en neem een
  paar onvervalste repen mee en steek ze dan in
  jouw mond, zodat je verrekt goed kunt hebben
  nagedacht als je daarna weer wat te zeggen
  denkt te hebben.
  Ja waarachtig, mooi hé, weet jij me zelfs op
  stoom te brengen en het je doen verbinden van
  toettoet aan de Jostiband vind ik een rare op
  merking van je. Laat die club, waar ik enorm
  veel respect voor heb, er aub buiten en be-
  trek ze niet in je tekstjes, dank je wel en ‘n hartelijke groet vanuit ‘n zeer zonnige
  omgeving!

  Reactie door Madelief — donderdag 27 september 2007 @ 11.59 uur

 177. @174 Henny,
  Jonge Jonge wat heb jij een hekel aan onze
  dienders.Wat een onzin zeg.Waar klagen die mensen nou steen en been????????
  Is het echt waar,gaan die mensen op,vacantie,
  joh…meissie dat kan toch niet,waar zullen ze dat nou van betalen…oh..ja..de corruptie en bijklussen.

  @176 Made LIEF!
  Nou dachten wij toch echt dat we ergens hadden gelezen dat je diploma’s hebt gehaald,
  leg eens uit waar ??? Nee doe toch maar niet
  want je bovenmeestertje spelen wordt vervelend.
  Demoniseren die nonsens hebben we meer gehoord.
  En wat de befaamde Josti-band aangaat ben je
  ook donateur,wij denken van niet.
  Wij hebben afgesproken dat we je oeverloze lange berichtjes NIET meer zullen lezen, wij zien liever de postjes van Gloria e.a.

  Reactie door Toon c.s. — donderdag 27 september 2007 @ 12.38 uur

 178. Nou nou, je zou bijna denken dat er in Rotterdam niets te doen is de laatste maanden.
  Wij zien liever de postjes van Gloria e.a.
  Met z’n hoevelen zijn jullie Toon c.s?
  En waarom zo denigrerend uithalen naar iemand die het WEL netjes weet te verwoorden?
  Waarschijnlijk ontbreekt het jou aan diploma’s, wat een ontzettende haat jegens Madelief spreekt eruit die postjes van JULLIE. Doe eens een cursusje sociale vaardigheden zou je van opknappen. Doe vooral geen moeite om op mij te reageren, want ik ben klaar met JULLIE.
  Saluut en beterschap!

  Reactie door Anja (B) — donderdag 27 september 2007 @ 13.50 uur

 179. @ 173 Peter Mink

  Ik zie wel het belang van de Consumentenbond maar ik denk dat ze politiek gezien heel weinig in de melk te brokkelen hebben, het zal als adviesorgaan en klachtenburo uitstekend functioneren, maar wezenlijke politieke veranderingen zal toch blijven gebeuren door de politieke partijen zelf.
  Ik hoop dat jou mening realiteit zal worden maar ga er niet van uit dat het zal gebeuren, de graaiers laten zich niet het geld afnemen, ze willen juist meer en langer graaien, zie het maar als een kind dat mag graaien in een grabbelton.
  De enigste manier om het graaien een halt toe te roepen is d.m.v. wetgeving, elke andere poging is verspilde moeite, kost veel geld door het instellen van div. commissies en het resultaat is nul.

  Reactie door Pool — donderdag 27 september 2007 @ 14.07 uur

 180. ANJA B.
  Je bent zo nieuwsgierig dat we zeker weten dat je dit postje leest,het doet ons een vreselijk genoegen dat je klaar met ons bent,
  wij hebben geen enkele notie dat wij iets met elkaar hadden.
  Het Klauwen uit de mouwen team bestaat uit acht mannen,nooit werkeloos geweest, van rond de tachtig jaar.
  Je krijgt hier de curriculum vitae van Toon,alleen van Toon dus.
  1929,in de armoe geboren,1935 naar de lagere school ,vier jaar ambachtschool,in de hongerwinter bij enorme lieve boerenmensen,nu agrariers,voor mijn kost op het land gewerkt,niks verkeerds mee,hoor.
  2 jaar zeevaart school,eerste zeereis gemaakt bij de batavierlijn,daarna zeevaartschool en cursussen van de maatschappij,sociale vaardigeheden,engels,
  management,bij de maatschappij als lid van de bond van zeevarenden kaderlid in de personeelsvertegenwoordiging,later voorzitter centrale ondernemingraad,etc.etc.
  50 jaar lid geweest van de PvdA en de NVV?FNV.Door de man die in dit land zijn leven lang al in strijd is tegen de millieu en andere vervuiling Remy Poppe bij de SP gekomen.
  Gewerkt aan boord van buitenlandse öcean going vessels.
  Even over de Klauwen uit de mouwen team
  wij doen heel eenvoudig vrijwillegerswerk
  in de zorg,mogen onkosten schrijven maar doen dat niet,ons werk is niets bijzonders hoor,er werken hier wel meer mensen gratis in de opslagplaatsen voor slaachtoffers van het oudervworden.
  Wij hopen dat opgemeld postje kan verwerken.
  Wij sluiten Anja B en Madelief af.

  Reactie door Toon c.s. — donderdag 27 september 2007 @ 15.30 uur

 181. Toon cs.
  Je zegt socialist te zijn maar als jij de SP zou vertegenwoordigen zouden mensen hard weglopen. Ik begin aardig genoeg te krijgen van je persoonlijke aanvallen enerzijds en je gelik anderzijds. En om dan maar met de zeerotten te regaren want dat is steeds je excuus om grof te worden, flikker op met je geziek en gezeik, zo wil je het toch het liefst horen, dacht ik, kort maar krachtig en zonder inhoud, jouw manier.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 15.41 uur

 182. 180. Toon cs.

  In een woord, je bent geweldig, dat weten we zo onderhand wel. Voor een zeerot ben je bijhoorlijk ijdel.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 15.44 uur

 183. 180. Toon cs.

  Bovendien meende ik gelezen te hebben dat je iemand aanviel op het niet bij het topic blijven. We hadden het hier over dat de politieagenten zo weinig zouden verdienen dat ze om rond te KUNNEN komen bij MOETEN klussen. We hadden het niet over jou persoonlijk en je achtergrond dacht ik wat je op ieder item waar het daar NIET over gaat uitgebreid, in lange lappen opsomt.
  Zoals je ook maar weer mijn opmerkingen m.b.t. de vergoeding uitlegt als niet gediend zijn van de dienders. We hadden het over salaris Toon en nergens anders over.
  En ja ik heb in mijn leven vele kennissen/sportvrienden gehad die bij de politie werkten/werken en die het in het geheel niet slecht hebben vergeleken met miljoenen andere Nederlanders.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 16.38 uur

 184. Henny, weet je wat, laten we het ‘klauwen’
  maar even met rust laten. Heb je nog wat
  onder de kurk en een kelkje bij de hand?
  We nemen er vast één van de drie die we van-
  daag mogen nemen, volgens het nieuwste weten-
  schappelijk onderzoek van Amerikaanse make-
  lij, want het is tijd voor een ‘happy hour’
  ondanks alle misere die deze wereld je weet
  voor te schotelen, en we mogen er wel ééntje
  pikken, zo’n pikketannissie. Je kunt je
  drankje ook vermeerderen door het bijv. in ‘n
  lemon dry of tonic te doen, want we willen
  toch geen verwoestende ziekte op onze hals
  halen, ivm onze ijdelheden? Kom op, trek je
  handen van dit soort teksten af, en zolang
  Pool zelf niet negatief reageert op een stuk
  Amsterdamse folklore etc. loopt het wel los,
  maar in sommige kringen wordt men al heel
  snel jaloers op de leuke dingen van Amster-
  dam, dus denk ik dat Toon, Joop én de rest
  gewoon uit Rotterdam komen en lyrisch over
  Amsterdam zijn niet zo welkom is, of doet
  het hem mogelijk herinneren aan wat hij van
  de ProVo’s zag in die tijd. Er zijn er heel
  wat die met een aantal andere groeperingen in
  die tijd in allerlei communes en vechtend voor de rechten van bijv. de vrouw, jaar en
  dag daarmee het grootste plezier hadden, maar
  nu tegen een stuk blanco aanlopen als ze hun
  aanvullend pensioentje hadden ‘vergeten’. Ja,
  jammer dan, en werd er ‘s avonds goud geld
  verdiend en zwart gewerkt hebben die dus nu
  een flinke spaarpot, maar werd het uitgegeven
  hebben zij het nakijken en schreeuwen overal
  moord en brand. Mogelijk ben jij van een leef
  tijd dat je al dit soort dingen ook zag ge-
  beuren en zouden lang niet alle goed opgeleide figuren het nu als ‘arm’ hoeven aan
  te vullen, maar dit is natuurlijk nog een aar
  dig groot taboe om ‘in de groep’ te gooien,
  dat kun je snappen. Laat maar Henny, vermoei
  je er maar niet mee, dat doe ik ook niet en
  zit om dit soort replieken dus eigenlijk wat
  te láchen. Kinderachtig gedoe elke keer weer
  dat proberen te provoceren. Is er geen Anja
  voorradig of Madelief, is het naarstig zoeken
  naar een volgend individu, moet je niet doen!

  Fijne, ontspannen avond allen, die daar graag
  naar uitkijken en tot kijk weer, dag dag,
  Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 27 september 2007 @ 17.12 uur

 185. Madelief. Of geen Henny natuurlijk. Het gaat me overigens om de reacties sowieso op mensen ook op jou, mij en anderen in andere items, totaal los van alles. Dit wat ik schrijf staat totaal los van voorliefdes etc… ik heb je bijdragen ook niet allemaal en sommigen niet helemaal gelezen, enkel die m.b.t. het onderwerp en daar gaat het ook niet om. Ik was niet van plan te verlengen. Ik neem een lekker glaasje Cuarenta Y Tres 43 en proost op alle mensen van goede wil zal ik maar zeggen.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 19.59 uur

 186. DRUKPERS CIRKUS ZORGT VOOR RIJKE SCHULDENAARS
  Zoals, te verwachten valt,zal de subprime crisis in de V.S. in het voorjaar 2008 de economische pijn zichtbaarder maken.Door het toepassen van renteverlagingen,teneinde de speculatieve bankensector te behouden voor omvallen en het kunstmatig oppeppen van de economie,zal de $ verder in het moeras zakken. De V.S.lenen meer dan 3 miljard $ per dag van de rest van de wereld en dat kan niet blijven doorgaan. Nu ook de Europeesche Centrale Bank doorgaat met monetaire financiering,teneinde een bancaire crisis te voorkomen zien de economische vooruitzichten er ook in de E.U. minder florisant uit.Ook na 11 september 2001 werd via de drukpers,de zieke economie geinjecteerd en dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd,dat de koopkracht van nu van de €.gelijk is aan de koopkracht van de gulden van begin 2002. Dus geen inflatie van 2 tot 3% ,maar van ongeveer 20%! per jaar.Door de overvloedige creatie van liquiditeiten uit het verleden en nu,zoeken equity, hedgefondsen en andere beleggingsvihicels naarstig naar zachte en harde commodity-s en kapitaal-goederen of hieraan gerelateerde aandelen.De onderhuidse inflatie is dan ook aanzienlijk hoger,dan ons voorgesteld wordt,zodat verwacht mag worden dat bepaalde “sachwerte” op de grondstoffenmarkten en aandelenbeurzen bovenproportioneel verder gaan stijgen,ondanks dat de respectievelijke KW verhoudingen en termijnmarkt prijzen al vrij hoog zijn,zodat in vermogens tittels een 2 sporen waardering zal ontstaan.De uitverkoop van ogenschijnlijk goed betaalde kapitaalgoederen/voedsel bedrijven is dan ook dom.Doordat de Centrale Banken kunstmatig de geldmarktrente laag houden,zal met een forse leverage gewerkt worden,immers de verborgen inflatie (vergoeding)is hoger dan de korte rente.Dat betekend dat grote schulden, behoorlijke hefboom winsten genereren.Dat de Aziaten daarbij ook meespelen met hun pakhuizen vol $, behoeft geen betoog.De gecrieerde liquiditeiten,komen uiteindelijk grotendeels bij het (groot)kapitaal,zoals beleggingsfondsen,grote beleggers,pensioenfondsen en conglomeraten terecht.De (volks)middenklasse en pensioentrekkers zien hun koopkracht dalen,zodat zij op het slagveld achter blijven,aangezien een herschikking van het goederen-verbruikers-mandje,waaruit de inflatie berekend wordt,uit oogpunt van hogere looneisen,”not done”is.Dat kan,met inachtneming van (milieu)verdroging van landbouwgronden, op termijn voor sociale onrust zorgen. Hopelijk zal die onrust en chaos beheersbaar zijn.
  Feit is, dat schulden crieeren,via leningen,om deze om te zetten in “sachwerte”loont.Uiteindelijk is aan een geldsanering niet te ontkomen.>Maan Arkenbosch

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 27 september 2007 @ 23.31 uur

 187. Maan ze zullen er wel achter komen even een riedeltje van de europese bank of de bank van engeland ook al is de noodlijdende bank waar ze geld ingepompt hebben zowat failliet en de beurzen vliegen weer omhoog. Over naiviteit gesproken.

  In Amerika leeft een groot deel van het volk ook nog op creditcardschulden om te voldoen aan de American dream… zo ook steeds meer in Europa, nederland bijvoorbeeld. Het is zowel op micro als macro-niveau een grote bende en de uitkomst van de wichelaar daarvan……

  Ik weet een ding zeker ik heb er hier al over geschreven. Ik koop geen rozen meer, helemaal niet meer.
  Zolang er nederlanders en andere europeanen zijn die in Kenia mensen onder erbarmelijke omstandigheden voor 2 euro per dag uitbuiten en de rozen naar Nederland vliegen (ook nog eens zeer milieuonvriendelijk) kunnen ze van mij doodvallen. De VOC per vliegtuig dat was wat Balkenende bedoelde. Overigens zijn toespraak gezien op TV daar in New York, je schaamt je toch kapot……Verhagen stond dan wel met een biertje hij had hem volgens mij al achter de kiezen.
  Gezien hoe hij op de beurs stond volgens mij lachten ze hem vierkant uit. De clown uit Nederland…

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 0.45 uur

 188. MEVROUW anja.b/MEVROUW henny/MEVROUW madelief.
  Ik doe niet zoveel meer mee op de Marijnissen-log maar ik wil nu toch weer een keertje inprikken,ik neem het op voor mijn makkers Joop en Toon.
  Ik kan mij best voorstellen dat uw virtuele vrienden/vriendinnen het altijd eens zijn met u.
  Nu mijn relaas; Een van U m.n. MEVROUW anja .b. vraagt of Toon wel diploma’s heeft,
  vriendelijk als hij is geeft hij zijn C.V.tje
  daar heeft hij geen letter in gelogen,hij heeft alleen u tevreden willen stellen.
  En voor uw gemoedsrust Toon houdt soms
  spreekbeurten voor zijn partij,
  dat is dus ook weer opgelost.
  Een andere MEVROUW valt over het feit dat we
  het niet over de inhoud van de topic , m.n. De politie klust bij.Ik verwijs u in dit geval even op de bijdrage van een van de jongens ,lees het stukje van Rinus even over.
  Een andere MEVROUW heeft over kelkjes ledigen
  e.d. nou MEVROUW dat is gewoon een uitdrukking wij drinken de whiskey
  uit stevige glazen met een dikke bodem.
  “bij elke fles een glas gratis.”
  Om u gerust te stellen wij drinken niet
  elke dag gezamenlijk een fles leeg,Tullamore Diew kost € 20,met zijn achten is hij binnen een mum van tijd leeg,
  wij zouden welke elke dag dat snoepje van de week willen nuttigen maar wij kunnen dat niet betalen,ik hoop dat u daar begrip voor hebt
  Als wij uw stukjes lezen dan denken wij regelmatig aan de DAMES Netelenbos/Sorgdrager/Jorritsma/Borst enfin u kent ze wel,die praatte ook veel en zeiden
  niks ook die artikelen hingen als rul zand aan elkaar.
  Nou gaat u zich natuurlijk afvragen moeten Joop/Toon en Rinus door Henk verdedigd c.q. bescherm worden NEE en NOGMAALS NEE.
  Het zijn gewoon fijne gozers en voor makkers,
  ik schrijf geen vrienden anders gaan sommige weer anders denken,doe je wel eens wat,nietwaar.
  Ze zijn er niet,ik zal niet zeggen waar ze
  mee bezig zijn,ik hoop niet dat u en uwen de hulp die zij nu plegen later niet nodig zult hebben.
  U drie MEVROUWEN zult ons niet meer tegenkomen,wij gaan gewoon de stukjes lezen van mensen die ons niet proberen te vertellen dat de pepernoten in Hoogeschool goedkoper zijn dan in Geleen.
  Doe mij een volksfeest en geef geen commentaar meer op mijn stukje,ik geef u nu
  al de overwinning ,oke?
  Tenslotte wens ik u en de uwen nu vast een leuk sinterklaasfeest,een prettige kerst en een zalig nieuwjaar.
  Een vriendelijke groet schuiven wij even voor ons uit.

  zaleig uiteinde.

  Reactie door henk de bruin — vrijdag 28 september 2007 @ 10.11 uur

 189. Sorry even verder gaand op mijn opgemeld postje;
  Een goed lezer zal opgemerkt hebben dat op regel twaalf van onder af NIET nodig staat,het is logisch dat dat woordje NIET er niet thuishoort,graag bij het lezen even over dat woord heen lezen.
  Nogmaals sorry.
  Tot zover en dag.

  Reactie door henk de bruin — vrijdag 28 september 2007 @ 12.02 uur

 190. Ik wil het anders stellen, Madelief.

  Is er geen Gloria voorradig of Carla, dan pakken we maar die oudere heren uit rotterdam. tja, we moeten toch ergens onze frustratie kwijt niet?

  Klopt beter toch, je moet de boel nu niet omdraaien.

  Ik was en ben van plan om niet meer op jullie te reageren, maar je maakt het nu wel erg bont, dus kon ik niet anders.

  Reactie door Carla — vrijdag 28 september 2007 @ 12.33 uur

 191. Henk de Bruin

  Bedankt voor het gegeven dat ik zever en niets zeg, dat u alles en iedereen maar over een kam scheert, automatische conclusies trekt en zeer bevooroordeeld bent, terwijl u zo nu en dan even inprikt. Dit zijn grote woorden voor iemand die zo nu en dan…Dit is de allereerste keer dat ik heb gezegd dat ik een glaasje ging drinken van een flesje dat ik cadeau gekregen heb van mijn dochter en dat zeer goed helpot tegen mijn zere keel momenteel, daar waar de vriendinnen en vrienden van uw groep regelmatig het glas heffen danwel het hondje uitlaten danwel elkaar uitgebreid vertellen waar ze mee bezig zijn. etc…etc… Te veronderstellen dat anderen het breed hebben en de arme sloebers…..
  U en uw vriendenkring is erg selectief in het beoordelen van anderen.

  Bedankt dat uzelf de vriendenkring creeert die ik niet heb cq, niet ken.
  Bendankt Toon dat andere socialisten blijkbaar niet welkom zijn, hoe solidair kun je zijn vraag ik me dan af. Bedankt. Ik wil nl. niet meer behoren tot dezelfde achterban. Daar pas ik voor. Hakken jullie elkaars hoofden maar af. Het is me nu wel duidelijk dat ik niets toevoeg aan dit weblog en me niet los kan maken van wat eens in gang gezet is en zich steeds meer schijnt uit te breiden. In Afghanistan noemen ze dat de inktvlekwerking.
  Jan Marijnissen bedankt, ik zeg niet dat ik niet meer schrijf maar heb mijn buik meer dan vol van de zogenaamd solidaire Sp-ers.
  Als het over salarissen en bijklussen gaat dan ben ik tegen dienders. Als het over Rotterdam gaat dan ben ik van de zwartekousenkerk en ga zo maar door.
  Wel Henk de Bruin ik zou zeggen succes met je hardwerkende clubje alsof andere mensen de hele dag uit hun neus zitten te eten, met je arme ouderen, alsof jij kunt zien hoe oud en arm de schrijvers zijn. Jezelf steeds op de borst kloppen en dit consequent uitdragen in negatieve reacties op anderen wil ook zeggen dat je doet alsof die anderen dat niet doen en daarom geen recht van spreken hebben. Zal ik je eens iets zeggen Henk de Bruin. Ik heb een keer gezegd dat ik niets met Rotterdan had het ook niet goed kende en DAT keerde zich tegen me. Als het daarom gaat Henk de bruin dan is solidariteit bij Sp-ers ver te zoeken.
  Bedankt voor de inhoudelijke bijdrage aan het item. Anders ga maar eens terug naar de haven van Rotterdam. Blij Henk dat jij zo inhoudelijk bent en niet zevert.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 18.53 uur

 192. Mevrouw Henny,
  Ga je echt weg, joh…niet doen,,er blijft dan helemaal niets meer te lachen.
  Kotszakjes bij Faber 12 stuks € 1,25,
  paracetemolletje bij Kruidvat 24 voor € 2.10.
  Meissie wat moet jij een hekel hebben aan mensen, zo iemand noemt men een misantroop!
  Henk klopt zich niet op zijn borst, zijn borst is de binnenkant van zijn rug.
  Wij zullen je niet missen,hoor kind.

  Reactie door Joop 1 — vrijdag 28 september 2007 @ 20.38 uur

 193. Laatste reactie aan jullie Joop1 en clubgenoten. Ik denk dat jullie een stel trollen zijn, of misschien wel een hele grote TROL.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 21.32 uur

 194. @193

  Daar is ze weer !!!!!!!!!!!
  Op naar Dr Trimbos!!!!!!!!!!
  Tot zo, Henny,wat ben jij een “leuk” meissie.
  Ik ben de enige trol van dat groepje die anderen zijn nog erger,die anderen lijken meer op jou!

  Reactie door Joop 1 — zaterdag 29 september 2007 @ 8.45 uur

 195. 157.
  Dat doen ze in ook in Birma.

  Reactie door Ben tarici — zaterdag 29 september 2007 @ 10.31 uur

 196. Helemaal eens met gloria de beuk moet er in.
  Maar jan marijnissen hoor je ook niet.
  Alleen een hoop labielen op deze site.

  Reactie door henk — zaterdag 29 september 2007 @ 11.30 uur

 197. Henny, mensen worden niet graag op hun plaats gezet…de reactie van Toon ligt helemaal bij Toon. Er zijn helaas corrupte politie-agenten en als Toon dat wellicht wil ontkennen moet hij dat toch weten?
  Henny, je hebt gelijk wat betreft het inkomen van en die in vergelijking met die van anderen!!! Er zijn miljoenen mensen die veel minder verdienen en die ook 40 uur hard werken..waarom komen die mensen nooit in beeld? waarom altijd wel ambtenaren of semi-ambtenaren? dat is toch niet eerlijk?

  Reactie door cynthia — zaterdag 29 september 2007 @ 18.29 uur

 198. 197 Cynthia

  Probeer nou eerst eens uit te leggen wat je nou eigenlijk bedoeld.Ik denk dat je als
  socialist,ik neem aan dat je tracht dat te willen zijn,zou moeten proberen om de, mogenlijk door u gekozen regering,in beeld te brengen en uw aandacht te wijden aan de enorme wildgroei in dit land.
  Praatjes vullen geen gaatjes,maar desalnietemin wens ik u een rustige avond.
  Maar Cynthia wel bij de les blijven,het ging om al of niet bijklussende dienders.
  Ik ga je plaatsen in de ordner Henny/Madelief/Anja B/.
  Daaaaaaaaag Cynthia

  Reactie door Rinus — zaterdag 29 september 2007 @ 18.53 uur

 199. 198. Rinus.

  En daar had ik het ook over, maar dat is waarschijnlijk niet je WERKELIJKE ARGUMENT om te reageren. Maar toch..

  Je vragen stellen of dit nodig is in het licht van juist de behoefte bij de ouderen en de armoede die jullie bespreken mag ik mij de vraag stellen of het daar niet harder nodig is. Dat is een legitieme vraag daar de overheid ook zo haar prioriteiten moet stellen. Ik kom juist daarmee op voor de mensen die het veel moeilijker hebben.
  Het argument bij de hoofden van politie dat ouders geen tijd meer hebben voor hun kinderen voor de opvoeding en van de overheid en o.a. jouw clubje voor hun ouders kan zeker in het licht bezien worden hiervan, indien ze die maatstaf blijkbaar niet voor zichzelf aanleggen. Je MOET niet bijklussen met 1500 euro je WIL/MAG bijklussen om het ruimer te hebben. Dat geldt niet alleen voor de politie maar voor eenieder. Je kunt 100 euro uit de rijksbegroting maar een keer verdelen en DAN is DE vraag waar het het hardste nodig is.
  Ik zeg niet dat agenten corrupt zijn dat heb je mij nergens horen zeggen. Maar evenals het meer willen uitgeven dan je inkomsten toestaan tot corruptie KAN leiden, dat heb NIET IK gesteld dat staat als argument in het item, KAN het bijverdienen op zich evengoed tot corruptie leiden OOK als je het geld niet nodig hebt, door bijvoorbeeld je baas maar geen bon te geven.
  Je hebt mij nergens horen beweren dat DE agent corrupt is, DE agent niet MAG bijklussen. Het is een doorsnee van de samenleving met goede en minder goede, ontvankelijke en minder ontvankelijke mensen en bij bijvoorbeeld de Marecahusse is al veel corruptie aan het daglicht gekomen.
  Maar zou de agent dan ook mogen zeggen Een tekort aan inkomen, bijvoorbeeld de bijstand, het minimumloon, leidt tot diefstal en daarom moeten mensen in armoede MEER hebben. Mag een hardwerkende minimumloner dan ook zeggen Luister als ik niet meer betaald krijg voor mijn werk dan leidt dat tot diefstal op de werkvloer of elders als argument. Ik vind nl. het argument verkeerd.
  Corruptie is geen gevolg van wel of niet goed verdienen. Corruptie en integriteit zitten in jezelf.
  En moet je dan zien wat voor een reactie ik krijg zonder in te gaan op wat ik werkelijk zeg. Niet om de inhoud word ik afgeserveerd maar om mijn persoon. Ik zou tegen dienders zijn, ik mag geen andere mening hebben, liefst helemaal geen. Nergens heb ik dat beweerd wat jullie ervan maken en krijg vervolgens denigrerende opmerkingen waar de honden geen brood van lusten. Ik bleef nl. bij het onderwerp de inkomsten van en alles wat daaromheendraait als argument aangehaald, en krijg dan automatisch een tirade op mijn persoon die ook nog eens volkomen bezijden de waarheid is.
  En praat niet over clubjes als het om anderen gaat.Mijn reacties met de lappen tekst is een direct gevolg van een ractie op mijzelf en niet op Madelief, die zoals altijd nergens waargemaakt werd dat het niet over inhoud ging.
  Ik ben niet verantwoordelijk voor wat Madelief en Anja schrijven en/of doen en nu wordt Cynthia ook maar even toegevoegd.
  Ik zie jou hier zelden deelnemen, m.b.t. de inhoud al helemaal niet,ook NU WEER NIET en alleen verschijnen als het om jouw clubje en inmiddels verzamelde aanhangers gaat.
  Ik zou zeggen dat je argument aan Cyntia dan ook geen steek houdt,je hebt zelf nog geen enkele reactie op inhoud op dit onderwerp geplaatst. Het maakt je daarbij helemaal niet uit wat iemand wel dan niet gezegd heeft. Het gaat je puur om vuurtjes aan te wakkeren, dat is reeds duidelijk.
  Voor mij mogen agenten bijverdienen als ze eerlijk bijverdienen en niet coorupt zijn, dat ligt nl. niet aan het bijverdienen maar aan de mentaliteit van een agent. Daarom vind ik dat argument niet steekhoudend. Dat zou inhouden dat alle mensen met nog minder inkomen geexcuseerd worden als ze stelen en door diezelfde agenten dat niet als argument gebruikt wordt maar gewoon op de bon geslingerd. Dat zijn geen verzachtende omstandigheden voor hen. Corruptie heeft niets te maken met inkomen en alles met mentaliteit.
  Ik reageerde overigens enkel op het aan mij gerichte stuk.
  Ik weet nu al dat ik dit schrijf voor niets en enkel honende opmerkingen zal krijgen. Het gaat jullie immers niet om inhoud of argumenten het gaat jullie puur om het wegpesten van personen die niet in je vriendenboekje staan. Andere ‘lappen’ tekst worden hooglijk gewaardeerd.
  Maar toch een zinnig argument kan ik misschien ontlokken, al heb ik weinig hoop maar toch.

  Reactie door Henny — zondag 30 september 2007 @ 10.40 uur

 200. Henny @ 193

  De eerste zin luidt; geen reactie meer aan jullie?????????????
  Henny en toch kom je weer met katten en vitten, meissie waar ben je nou mee bezig,
  waarom doe je dat nou toch,heb je het zo moeilijk of wil je laten zien dat je intelligent bent?
  Henk schreef al in @ 188 ;Ik geef de overwinning aan julie en toch kom je weer met een nietszeggend fabeltjeskrantje,nok toch af, je dwingt ons op die onzin van je reageren.
  Nu voor de laatste keer, wij deugen niet,wij horen er niet bij,wij rotzooien maar wat aan,etc.etc.etc.etc.

  Wij zijn met zijn achten en geven je allemaal een kusje op je lelieblanke schouders oke??

  Reactie door Rinus — zondag 30 september 2007 @ 11.28 uur

 201. Natuurlijk mogen mensen bij de politie best wat meer verdienen ze moeten nog al wat troep van deze samenleving op orde brengen.
  En het is niet makkelijk om een huis binnen te komen waar net een paar dolgedraaide ouders hun onvrede op hun kinderen hebben botviert.
  Of een stel dolgedraaide twee paspoortende bezittende ontevreden en niet zich aanpassende criminelen in gelid brengen.
  Maar vergeet niet hun 13 de maand er bij te tellen.
  En met kinderen heb je nu bijna alles gratis dus die belasting is ook wel weg.
  Ik zie mensen met veel meer studie het zelfde verdienen,dus maak van de agenten niet direct hele zielige poppetjes.
  In Duitsland is men er nu achter dat men ondanks de gestegen Bruto lonen net zoveel heeft te besteden als 20 jaar terug.
  Dus de economische bloei is daar ook in een paar zakken verdwenen net zo als hier.
  Verder zie ik dat het dames kransje de afgelopen week ook weer tot bloei is gekomen.
  Laat de herfst blaadjes maar snel vallen dan zijn we van die periode ook weer af.

  Reactie door De Hakker — zondag 30 september 2007 @ 12.44 uur

 202. Keurig Henny! Jouw stukken zijn als je er de moeite voor neemt om te lezen recht voor de raap en nooit op de persoon..je hebt wel een paar dingen aan de kaak gesteld en ik vind daar niets mis mee!
  Henny, laat je niet opfokken! Jouw bijdragen vind ik in ieder geval waardevol en ik herken de dingen die je typt. Wat is er mis met vragen stellen? Wat s er mis met een mening geven? Helemaal niets!

  Reactie door cynthia — zondag 30 september 2007 @ 12.46 uur

 203. 193. Dat was inderdaad op vrijdag 28 september de laatste reactie.
  Is dat het enige wat je te melden hebt, nergens ingaan op de inhoud zoals altijd, alleen je gram halen zonder te letten op de waarheid in deze. Je hebt nog geen enkele bijdrage op dit item geleverd dat gaat over het onderwerp. Dus kom me niet meer af met socialisme versus vriendjespolitiek in de regering en aan de top en/of bij rechtse partijen je bent geen haar beter in het hanteren van dezelfde mechanismen. Maar ja als je geen inhoud hebt kun je het blijkbaar ook niet produceren. Daar zal ik het dan maar op houden. Voor jou te hopen dat de SP zich wederom verkleind tot de omvang en groote ten tijden van Remy Poppe dan heb je tijd genoeg om lekker samen in het cafe een borreltje te drinken.
  Maar neem het woord solidariteit en socialisme dan niet meer in de mond, blijkbaar was het puur eigenbelang,

  191. Ik zeg NIET dat ik NIET meer schrijf.

  210. De Hakker.

  Dat is precies wat ik wilde zeggen.Ik had het over de secondaire arbeidsvoorwaarden. Het ging vooral over agenten met kinderen en eenieder weet dat de kabinetten Balkenende voor kinderen van eenieder ook de middengroepen niet de minst slechte financiele bijdragen heeft bedongen en anderen veelal in de kou liet staan ook mensen met een AOW, het verminderen van de huurtoeslag etc. Ik denk dat je al die maatregelen wel kent.

  Reactie door Henny — zondag 30 september 2007 @ 13.31 uur

 204. Bovendien Rinus heet jij geen Toon toch of zijn juliie de heiligie….eenheid.

  Reactie door Henny — zondag 30 september 2007 @ 13.31 uur

 205. Voorzover ik ooit getwijfeld mocht hebben en
  misschien ook niét alles van jou gelezen tot
  achter de komma’s en de punten: is het de be-
  doeling tevens dat ik mag concluderen Henny,
  dat ook jij een volledig ONafhankelijke ver-
  schijning bent, hier? Want van een tig aantal
  personen ben ik daar lang niet zeker van en ik moet het ook niet willen weten, maar wens
  netzomin als jij hier maar een end weg gemani
  puleerd te worden of onheuse bejegening te
  ondergaan en onterechte ininuaties te moeten
  incasseren. Maar die van oudsher Calvinisti-
  sche ondergrond doet, geïndoctrineerd, nog
  steeds z’n werk doet, als volgt: beter een
  vuurtje te blussen dan aan te wakkeren, de
  wijze bedekt de schande, beter onrecht te ver
  dragen dan onrecht te doen, en in deze eeuw
  van meer te vergaren assertiviteit, ook door
  de vrouw, heb ik dus uiteraard wat moeite in
  aanpassing daaraan. Inmiddels hebben oprechte
  lezers van dit log goed kunnen zien, waar jij
  uiteindelijk aan geeft in dit leven te staan
  en daar ook consistent in te zijn. Je laat je
  niet in met grote tegenstrijdige uitspraken
  en toont zeer openhartig jouw vrouwelijk ge-
  kwetst en teleur gesteld zijn, en dat mag!
  Het punt echter met sommigen is, dat zij on-
  ophoudelijk in hun ‘eigen zonde blijven lig-
  gen’ er er mee doorgaan, totdat het hen zelf
  opvalt, ze heel even passen op de plaats
  doen, om vervolgens het ingeslten ritueel op-
  nieuw, al dan niet oeverloos opruiend, te
  doen herhalen. Als jij niet in een dergelijke
  club niet thuishoort heb je hierboven opnieuw
  duidelijke taal gesproken, en wat baadt het
  jou, wat baadt het mij, al zou de hele wereld
  tégen jou/mij/ons/div. anderen willen zijn,
  en wij hadden de liefde niet om dat soort on-
  vermogen van derden, naast ons neer te leggen
  dan zijn we verkeerd bezig. Alleen het in de
  eigen binnenkamer in beraad gaan en voor het
  eigen (ge-) wéten (van) verantwoordelijk zijn
  télt, en vertelt jou, dat stuk voor stuk dit
  soort ‘gasten’ nog steeds het eigen visite-
  kaartje aan het afgeven zijn, in grote mate,
  maar uiteindelijk ten koste van henzelf.
  Met hartelijke wensen voor een goed verloop
  verder van deze zondag, en ook vanavond weer
  nog een ‘versterking’ van formaat gewenst,
  Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 30 september 2007 @ 15.17 uur

 206. Sorry Henny voor de taalfoutjes, je ziet het
  wel door de vingers, maar ik hád de deur al
  uit moeten zijn, en ga dus alsnog met spoed!

  Reactie door Madelief — zondag 30 september 2007 @ 15.20 uur

 207. Henny,
  Je moet hier boven staan.Iedereen wil toegvoegde waarde geven aan de S.P.Dat doet iedereen op zijn manier en inzichten.Dat hoeft niet te stroken met andere meningen,maar zorgt voor kruisbestuiving.
  Ik geloof dat je de SP webloggers niet kunt missen.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 30 september 2007 @ 18.10 uur

 208. 207. Maan Arkenbosch.
  205. Madelief.

  Je hebt gelijk dat ik hierboven moet staan maar solidariteit prediken en zo met mensen omgaan waardoor de discussie op zichzelf over het onderwerp iedere keer onderuitgaat begrijp ik niet van zogenaamde medestanders en vind ik allesbehalve een toegevoegde waarde voor de SP. Solidariteit is het beginsel van de sp en dat kun je enkel uitdragen door het te zijn, zeker als je hun gedachtengoed zegt uit te dragen. Op iedere manier kan dat uitgedragen worden behalve op de manier van de ongenuanceerde persoonlijke aanvallen en langzaam groter en grover wordende persoongerichte hetze tegen mensen, dat is nl. het tegengestelde aan iets toevoegen dat is de essentie weghalen.
  Overigens moet ik toegeven dat ik even wat kwetsbaarder was gezien enige persoonlijke omstandigheid. Maar desalnietemin het tegengestelde van sociaal is indien iedereen predikt voor zijn eigen parochie. De essentie is je kunnen maar vooral willen verplaatsen in de ander en het totaal te blijven zien.
  Ik heb het gezien bij de hypotheekrenteaftrek en het huurbeleid. Kleine hypotheekbezitters die op dat simpele feit alleen al werden weggezet door huurders etc..etc.. Wat ik erger vind is als je zaken laat doorzieken en er niets van zegt waardoor het eeuwig doorgaat en we weten waar dit in een maatschappij toe leidt. Ik blijf mensen verdedigen die onheus een persoonlijke aanval van de ander te verwerken krijgen ook al richt de aanval zich vervolgens op mijzelf. Indien je tegen onrecht bent ben je ook tegen onrecht een ander aangedaan ik kan die twee niet scheiden op het moment dat ik hier schrijf, het is een bijna-reflex.
  Ik dacht toch echt dat solidariteit een vorm van beschaving was waarop Jan Marijnissen zich baseert maar dan moet je die wel eerst zelf in acht nemen.

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 7.46 uur

 209. Politie u verdient te weinig ? wat belet u iets anders te gaan doen , als u niet bij wenst te klussen ?

  Reactie door Fred — maandag 1 oktober 2007 @ 10.54 uur

 210. @208 Henny, daar heb je gelijk in! We moe-
  ten allen, niemand uitgezonderd, daarin zelf
  het voorbeeld proberen te zijn, met vallen en
  opstaan, maar dan ook zonder voorbehoud van
  ‘k weet niet of me het gaat lukken’, want dat
  houdt bij voorbaat al weer een excuus in om
  toch ‘de fout’ in te gaan, toch?
  Overigens denk ik, als ik af en toe de reak-
  ties een wending zie nemen, die ánders moet,
  het ook van flexibiliteit kan getuigen, door
  niet al te rechtlijnig en krampachtig op za-
  ken in te gaan. Soms is het wel degelijk no-
  dig even de druk van de ketel te nemen en dat
  zie je ook aan de aangedragen topics die lang
  niet allemaal in een breedvoerige, zeer inten
  sieve benadering van de hedendaagse politiek
  hoeven te betekenen. Dan mag de zwaarwichtig-
  heid er wel even vanaf, en over discussie ge-
  sproken, heb ik daar zeker nog al wat gemeng-
  de gevoelens over. Loslaten zo af en toe is
  géén overbodige luxe, integendeel.
  Mocht in de linkerbovenhoek het ‘hoofdje’
  hersteld worden dat luidde: In discussie met
  Tweede Kamerleden, dan is dat mogelijk bij
  uitstek het nivo waarop jij je liever zou be-
  wegen, zoals meerdere bezoekers dat hier ook
  deden en hun bijdragen goed doorwrocht waren
  van steekhoudende argumenten over en weer.
  Misschien is ook het wachten dáárop voor jou
  aan de orde….met groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — maandag 1 oktober 2007 @ 14.18 uur

 211. Ach het maakt me niet uit dat er afgeweken wordt, dat niet eenieder een doorwrochte mening heeft, laat staan een socialistische mening of eenieder het altijd ´netjes´ moet verwoorden en van enige luchtigheid en vermaak houd ook ik, ieder vogeltje zingt immers zoals het gebekt is en daar is niets mis mee en er zijn ware kunstenaars bij die me steeds weer een lach ontlokken. Ook ik laat me weleens meeslepen dat is ook het unieke aan deze site. Maar aanvallen op en om de persoon en dan gaat het om eenieder, puur uit genoegen… staat hier m.i. geheel los van. Dat wat ik in het begin gedaan heb is inderdaad onbeschoftheid aan me voorbij laten gaan.Ik was gewend op onderwerp te reageren en niet op reacties van anderen maar dan krijg je geen uitwisseling van gedachten en argumenten heb ik gemerkt, waar deze site anders dan de SP uitwisseling met kamerleden juist wel meer voor bedoeld is, juist omdat het wat losser is. Op het moment dat ik het anders ging aanpakken, welnu… Dat hielp niet echt wel. Ik vind het ook geen enkel probleem als er terzijdes zijn.
  Ik heb geen clavinistische achtergrond denk ik, minder dan jij Madelief, maar houd wel van een eerlijke en fatsoenlijke manier van omgaan met elkaar. Er zijn niet voor niets regels gesteld. Ik laat het echt wel los hoor maar dan wordt er wel weer een ander slachtoffer gevonden of gaat het weer gewoon door wat het bezoek hoogst onaangenaam kan maken voor eenieder en heel soms heb ik daar even heel veel genoeg van. Ik ben het van huis uit niet gewend om zo met elkaar om te gaan en vind het niet bij een socialistische partij horen en besef tegelijkertijd verdomde goed dat de anonimiteit mensen tot veel kan bewegen. Zachte heelmeesters echter maken m.i. stinkende wonden.
  Van kleins af aan zei ik al dat ik beter met jongens op kon schieten omdat ze meer rechtstreeks waren en ik derhalve altijd meteen wist wat ik eraan had, meer dan de sussende en eromheendraaiende voorzichtige vrouwen waar ik vaak moest gissen en vissen naar de achterliggende bedoeling. Dat zal het wel zijn denk ik. Ik moest dan ook opboksen als kleintje tegen 5 extra moeders en vond mijn bondgenoten in mijn 2 grote broers. Zo zie je maar weer, het zal wel ergens aan liggen.

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 15.48 uur

 212. Graag zou ik overigens nu de agenten weer eens aan het woord willen laten. Ik had gehoopt dat zijzelf mij meer duidelijkheid zouden verschaffen hieromtrent maar ik mis ze een beetje.

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 15.53 uur

 213. Ik neem nimmer deel aan de discussies op web-
  logs,ik lees alles ook de logs van andere partijen maar wat op dit log gebeurt is
  bij de beesten af.
  Terwijl de issue is De Politie Klust bij, vechten verschillende gebruikers van dit weblog een persoonlijke vete uit.
  Het is wel opvallend dat bepaalde dames die
  buitengewoon veel plaats innemen de negatieve
  boventoon voeren en niet de realiteit onder ogen kunnen zien.
  Jammer.

  Reactie door Cor Daelmans — maandag 1 oktober 2007 @ 18.30 uur

 214. 213. Cor Daelmans

  Welke realiteit?

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 19.25 uur

 215. 213. Cor Daelmans

  Mijn eerste bijdragen zijn geheel inhoudelijk maar de reacties daarop helaas niet.

  In mijn bijdrage 199 staat heel wat inhoudelijks, je moet het wel WILLEN zien.Ik zou willen voorstellen; Leg de verantwoordelijkheid voor de afwijkingen van eens bij degene neer die afwijkt van…
  Ik zou het zeer op prijs stellen als je zelf daar niet aan mee gaat doen, want dat maakt je bijdrage wel heel dubbel, en eens met een inhoudelijk antwoord danwel visie komt op het item. Ik wacht je bijdrage met inhoud en visie af.

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 19.48 uur

 216. @209
  Dan zou je ook kunnen zeggen werklozen en uitkering trekkers te weinig,dan moet je werk zoeken..
  Dus in mijn ogen vind ik die beredenatie te kortzichtig.
  In Nederland wordt de werkende klasse in de midden en lagere groepen vreselijk onder betaald dat is op alle gebieden zo(ziekenzorg enz.
  Hier moet wat aan gebeuren waar blijf het onderzoek in Nederland van of we er op vooruit zijn gegaan de laatste 20 jaar.
  De vakbonden zijn hier de oorzaak van dat de mensen maar net rond kunnen komen ze hebben hun taak waar ze voor moeten staan hebben ze als een stelletje lamzakken laten vallen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 2 oktober 2007 @ 13.05 uur

 217. Mevrouw Henny,
  Ik trap niet in uw provocerende opmerkingen,ik wens niet aan uw discussie deel te nemen,ik heb op de dag wel iets anders te doen.
  Ik denk dat u de letterknecht wilt zijn van dit log.
  Laat mij a.u.b. buiten uw zinloze opmerkingen,ik heb wel iets anders te doen.
  Voor uw gemoedsrust,maandag a.s.lees ik dit log weer,eerder niet.
  Met vriendelijke groet.

  Reactie door Cor Daelmans — dinsdag 2 oktober 2007 @ 18.46 uur

 218. 217. Daelmans.

  Ik provoceer niet ik vraag naar uw mening over het item, dat wilt u toch graag, is dat teveel gevraagd. Blijkbaar gaat het u daarom toch niet.

  209. De Hakker

  Een verademing. De vraag is steeds wat is genoeg in het kader van de door overheid en bedrijfsleven genomen beslissingen die leiden tot een exorbitante stijging van eerste levensbehoeften voor eenieder.

  Reactie door Henny — dinsdag 2 oktober 2007 @ 19.14 uur

 219. stijging van p0rijzen voor bedoel ik natuurlijk versus de laatste jaren opgelegde nullijn bijvoorbeeld.

  Reactie door Henny — dinsdag 2 oktober 2007 @ 19.16 uur