611 Miljard

611

The Boston Globe zette de uitgave voor Bush’ zijn oorlog tegen terrorisme tegenover een aantal pakkende cijfers.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 12 november 2007 :: 17.15 uur

285 Comments

285 reacties

 1. …ehhh,daar komt nederland weer met de zoveelste fooi, goed dat de euro sterk staat, dan lijkt het ten minste heel wat!

  Waar een klein land benepen in kan zijn…

  Reactie door QuestionMaster — maandag 12 november 2007 @ 17.36 uur

 2. Dat dat geld beter uitgegeven kan worden is een waarheid als een koe. Jammer genoeg is het een wens van velen, die tegengehouden wordt door sommigen…

  Reactie door Redstar — maandag 12 november 2007 @ 18.01 uur

 3. Waar een klein land benepen in kan zijn…
  lol iki denk dat het nog erger kan

  Reactie door gaf — maandag 12 november 2007 @ 18.31 uur

 4. Foto 9 en deze tekst sprak mij het meest aan.

  Voor de mensen die willen inloggen op deze website om een stukje te schrijven.
  Vul voor de postcode 10000 in.

  Reactie door TT — maandag 12 november 2007 @ 18.53 uur

 5. jip en er is geen geld voor de zieken/kinderen in zijn eigen land,,guttegut het lijkt nederland wel,,alles moet wijken voor moord oeps voor de voorstanders,,oorlog..

  Reactie door ad — maandag 12 november 2007 @ 19.18 uur

 6. QuestionMaster — maandag 12 november 2007 @ 17.36:

  Goedenavond,

  Je vertoont je weer zoals ik je zo langzamerhand ken, al gaat je gebruikelijke oneliner dit keer niet alleen niet in op het onderwerp, zoals inmiddels gebleken is, maar is deze ook nogal warrig.

  Even kijken, ik doe een poging:
  1) De Euro is niet zozeeer sterk, alswel dat de dollar zeer zwak en eigenlijk weinig waard is en:
  2) even “raden” waar jouw sympathie ligt, die dollars zijn zeker wel goed besteed in jouw ogen…?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 12 november 2007 @ 20.02 uur

 7. To be or not to be. Dat is het grote probleem van de Yanks. Dat mag best een paar centen kosten. Hadden ze daar alle sociale voorzieningen niet afgebouwd, en een ieder moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Waar heb ik dat meer gehoord.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 12 november 2007 @ 20.11 uur

 8. kan er ook op een dergelijke manier iets gedaan worden met onze “opbouwmissie in Afghanistan”?

  Reactie door herman — maandag 12 november 2007 @ 20.55 uur

 9. verschrikkelijk… en dan hebben die amerikanen met al dat geld nog niet eens zoveel doden veroorzaakt, als dat er onder rode baniers zijn gemaakt… bush kan van rood nog wat leren !

  Reactie door guillaume — maandag 12 november 2007 @ 21.07 uur

 10. Leuke cijfers. Zzou er miljardn worden bijgeprint? dat denk ik al een jaar of twee.
  Ik had begrepen dat er nu al een hele tijd hierop geen controle meer is/

  en Gloria even een hart onder de riem:
  http://telhadosdomundo.blogspot.com/2007/11/shadows-of-knight-gloria-1966.html

  Reactie door Lef — maandag 12 november 2007 @ 21.12 uur

 11. Strl dat soennieten en sjieten en koerden besluiten dat samenwerken goed voor hun kinderen is. Stel dat de yanks dan weg gaan. Stel dat de iraqi’s dat volhouden. Stel dat er een goede prijs voor de olie betaald wordt (jaja ik rij ook auto). Ik hoop het echt van harte. Dat mag toch wel wat kosten?

  Reactie door Wimpie — maandag 12 november 2007 @ 21.20 uur

 12. Het ergste is dat de hele wereld niet begrijpt,dat niet Bush,maar zij de rekening moeten betalen,via hun opgepotte steeds waardelozer wordende drukpers $.Bush met zijn joden (Walstreet)lobby spelen een slim spel.

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 12 november 2007 @ 21.30 uur

 13. hou toch op wimpie het is en blijft een illegale orlog die daar gevoerd wordt die gek van ‘n bush heeft het grootste begrotingsoverschot wat de V.S ooit had omweten te zetten in het grootste begrotingsTEKORT wat de V.S ooi hebben gekend ik dek dat hij voor dat geld heel wat nuttigere dingen had kunnen doen zoals armoedebestrijding of een fatsoenlijke ziekenfondsregeling treffen de gemiddelde amerikaan heefd een slechtere gezonheidszorg dan de gevangenen op guatanamobay en dan zit jij te zeuren dat jij zo graag in je autotje rijdt lees in de file staat wat weer slecht is voor het klimaat het enige waar we nog op kunnen hopen is inder daat dat die mensen daar gaan samenwerken om het land op te bouwen want dank zij de amerikanen ligt het geheel puin ligt er ik weet niet hoeveel to verarmt uranium en is de stabiliteid in de regio nog steeds niet stabiel dus hebben ze nog immer geen ruk bereikt.

  Reactie door Dre — maandag 12 november 2007 @ 21.47 uur

 14. @dre
  zet eens een andere plaat op. Je kent mij niet eens maar ik weet zeker dat jij geen haar beter bent dan mij. En dat geld voor het klimaat en een gemakkelijke stelling tegen alles wat amerika doet in iraq. Hoe je het nu went of keert. Een flink deel van het geweld in iraq gebeurt door de iraq’s zelf. Dat is nu en dat was onder saddam. Bush is een lul maar er zijn een heleboel eikels in de wereld met boter op het hoofd (en ik weet het tenminste van mijzelf)

  Reactie door Wimpie — maandag 12 november 2007 @ 22.17 uur

 15. @mezelf
  Sorry. “geen haar beter dan mij” is natuurlijk “geen haar beter dan ik”

  Reactie door Wimpie — maandag 12 november 2007 @ 22.22 uur

 16. In ons land begint dezelfde ellende al af te tekenen als bij die kl#te Yanks,…..

  …Van Middelkoop wil extra geld

  Defensie heeft de komende jaren extra geld nodig om vredesmissies verantwoord te kunnen uitvoeren. Dat heeft minister Van Middelkoop gezegd tijdens een debat van het Reformatorisch Dagblad.

  Het kabinet probeert nog deze maand een besluit te nemen over verlenging van de missie in Uruzgan. Van Middelkoop wilde er tijdens het debat niet op ingaan. Wel maakte hij duidelijk dat hij vindt dat voor vredesmissies meer geld nodig is.

  ” Na meer dan 15 jaar bezuinigen wordt het tijd dat de Nederlandse politiek begint te wennen aan het idee dat hogere defensieuitgaven nodig kunnen zijn”, zei Van Middelkoop.

  Hoe zit het dan met de bezuinigingen op de uitkeringen en het minimumloon die zijn ook al 15 jaar bevroren.
  Laten we nu eens als een normaal mens denken en niet als christen, dan moet je toch als een normaal mens weten dat dit geld weggooien is en dat voor een oorlog die we nooit zullen winnen en wat nog erger is het is niet eens onze oorlog.
  Ach,.. en wat de christenen onder ons betreft ze weten niet beter,.. oorlog, verderf en dood is hen met de paplepel ingegoten en anders wel vanaf de kansel erin geschreeuwd.

  Reactie door Pool — maandag 12 november 2007 @ 22.26 uur

 17. Het is nogal simpel.

  Al die dingen in de presentatie leveren niks op. Waarom zou je scholen bouwen, kinderen van de hongersdood redden of je eigen bejaarden zorg verlenen, als je voor hetzelfde geld een heel land kunt plunderen voor je eigen machtselite?

  Winst uit de olie-export = 200 miljard / jaar
  Winst uit de wapenhandel = idem
  Oliedollars in de valutahandel brengen = controle over de waarde van de dollar.
  Amerikanen in het midden-oosten = dankbare sheiks en Joodse bankiers die lekker blijven investeren.
  Controle over de energievoorraden = controle over China en India.

  Zó wordt er geredeneerd in het Witte Huis, en het is naief te denken dat er iets veranderen zal. Het is in 1999 uitgedacht door het Project for a new American Century, “rebuilding America’s defenses”, het Mein Kampf van deze tijd.

  Reactie door olav ten broek — maandag 12 november 2007 @ 22.38 uur

 18. @ 17 olav ten broek,

  Dank voor de info.
  Kijk als G. (e?)Mak daar nu eens op zou focussen.

  Reactie door Lef — maandag 12 november 2007 @ 23.15 uur

 19. 18 Antwoorden, maar nog steeds geen oplossing.
  Ook in de link stonden alleen maar wat de oorlog kost en wat je er allemaal voor kon doen, maar ook daar werd geen oplossing gegeven voor het probleem of liever gezegd de problemen.

  Reactie door TT — maandag 12 november 2007 @ 23.40 uur

 20. @19 TT

  Antwoorden? Je verlangd antwoorden? Antwoorden zijn er genoeg, zijn al ten overvloede aangedragen. Deze antwoorden zijn door Socialisten al herhaaldelijk aangedragen maar worden niet gehoord in deze door kapitalisten gedomineerde wereld.
  Zo lang het waarheidsliegende Christelijk Nederland en daarbuiten zichzelf gegeven de steun die men verleent aan het misdadige en oorlogszuchtige ‘Christelijke Amerika’ nog steeds Christelijk durft te noemen is de oplossing niet onmiddellijk voorhanden maar wordt deze door hen stelselmatig terzijde geschoven.

  En waarom? Eigenbelang? Ik waag het te betwijfelen.
  Is het omdat Christenen van huis uit gewend zijn om zich kritiekloos over te geven aan machten boven zich? Wanneer Christenen naar de stembus gaan, gaan stemmen, stemmen zij dan vanuit de ratio, of stemmen zij vanuit hun preoccupatie? (en raadpleeg nu niet van Dale want preoccupatie is niet wat de geest bezig houdt, maar is beter vertaald vooringenomenheid) M.a.w. is het misschien zo dat wanneer men zich politiek buiten de binnen de groep heersende mores zou begeven/uitspreken dat men dan als Socialist zou kunnen worden aangezien. Weet men binnen deze kringen wel waar Socialisme voor staat? Het is ze natuurlijk met de paplepel ingegeven vanaf de kansel verkondigd zelfs, dat het iets met communisme zou hebben te maken en dat staat natuurlijk zoals ze is geleerd voor heidens.

  Het wordt werkelijk hoog tijd dat Christenen ontwaken en hun horizon verleggen. Niet langer kritiekloos en traditiegetrouw eenmaal hun stem gegeven alles maar billijken. Ook eens los van de hun aangeleerde, opgedrongen visie de wereld gaan zien zoals deze is. ‘Zie jezelf’ zou ik tegen de ontwakende Christen willen zeggen.

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 13 november 2007 @ 1.00 uur

 21. @10 Lef

  Wat lief! Bedankt voor je goede zorgen!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 4.33 uur

 22. Hallo vrienden, begrijpen jullie het niet of zijn jullie zo dom. Bush is dom, maar jullie doen niets anders dan stammen uit het stenen tijdperk de hand boven het hoofd houden. Afghanisten is helemaal geen illegale oorlog. Dit land was de uitvalbasis van de aanval op de Twin-Towers en zolang de Taliban een grote bek op blijft zetten zullen ze worden achtervolgd, tot dat ze net als Japan en Duitsland volledig capituleren.
  Ook Irak is voor de Yanks geen illigale oorlog, maar je moet je niet verbergen achter smoesjes. Hoesseijn is een oorlog begonnen in Koeweit en verdiende nog steeds een afstraffing. Verder zijn die Irakezen en Afghanen maar sukkeltjes, want iedereen die een oorlog verloren heeft van de Yanks heeft het nog nooit zo goed gehad. Een beetje oppertunisme van die orthodoxe nitwits lijkt me niet verkeerd.
  Hoesseijn is opgepakt en terecht terecht gesteld. Dat die gereformeerde mohammedanen geen vergelijk zoeken met Amerika is natuurlijk stom van die gasten, want ze kunnen wel nagaan dat de yanks naar huis willen. Waarschijnlijk zijn ze verblind door een stofstorm.
  En dan ook nog een Dre, een luchtfietser, met z’n illegale oorlog in Irak. Schaam je man/vrouw. Een oorlog kan pas beeindigd worden als de schurk (Hoesseyn) is opgepakt.

  Reactie door Johan — dinsdag 13 november 2007 @ 4.39 uur

 23. @16 Pool

  Ja, christen van Middelkoop pakt door!
  Hoorde het op het late journaal en ik was weer eens perplex over zijn gelobby om het Ministerie van Defensie… wat Defensie???… Ministerie van Oorlog!! via de media bij te praten.
  En zo krijgt het volk alvast weer een voorzetje van wat allang in de christelijke breinen huist en via de militaire achterkamers Wreedzaam is bekonkeld.

  Door wie laten die christenen zich bijpraten in de tempels?? Daar zitten blijkbaar vroomterroristische voorgangers vanaf de kansel hun miezerige Godvrezende teksten uit het Oude Testament de huidige tijd in te doempreken!
  DAAR zou op gecontroleerd moeten worden!!

  Maar ik zeg u christelijke land- en kerkleiders:
  STOP IN JEZUS NAAM!!
  LAAT AF UW OORLOGSMISSIES EN UW BLOEDGELD!!
  KEER OM WANT U BENT MISLEID!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 5.17 uur

 24. De bijdrage van nederland
  een handvol f16,s een paar neergestorte helicopters,divers rollend matrieel totaal aan gort door bermbommen,een tientaldoden met bijbehorende staatsbegrafenissen.
  eindeloos geouwehoer en bliksembezoekjes van nieuwbakken defensie specialisten ,verder dan het imitatie niveau van bush komen ze niet.
  Wel popie jopie uithangen.vooral tegen de kerst.Zwaaien joh.
  Het weegt allemaal niet op tegen 611 miljard
  die de amerikanen al uit gegeven hebben.
  Terwijl er in nederland naarstig gezocht word naar financiele middelen voor het onderwijs,de zorg,de vergrijzing noem maar op
  hebben we zeker al een miljard uitgegeven aan deze waanzin.

  Reactie door che — dinsdag 13 november 2007 @ 5.48 uur

 25. Binnenkort staat in de krant dat alle fabrieken die wapentuig maken worden gesloten, dat alle legers worden afgeschaft,
  dat alle politieke leiders, die dit niet doen levenslang naar de gevangenis gaan.
  dat er geen honger meer is in de wereld,dat iedereen kan genieten van het leven!

  Reactie door johan scholte — dinsdag 13 november 2007 @ 6.55 uur

 26. De pot van Defensie is al leeg, het gaat ook hard met 800 miljoen euro per dag ergens in Uruzgan, waar men druk bezig is een vierkante km te bewaken voor zich zelf. Maar Middelkoop weet al hoe het verder moet, er schijnt een flinke pot met geld op Buitenlandse Zaken te staan.Daar kan dan uit geput worden.En zo worden we bedrogen………..
  en als je al of niet terecht wordt opgepakt in het buitenland doet de ambassade niks voor je,want daar schijnt dan opeens geen geld voor te zijn.
  Zolang DUIVELS regeren,kunnen de armen verrekken.
  Dit is echt het tijdperk van de Anti-Christ.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 13 november 2007 @ 8.17 uur

 27. chavez, ferrer, sanchez doen het overzees beter..,
  in ”hart” én ”NIEREN..”! soort van light bulbs.

  Reactie door pulcinella — dinsdag 13 november 2007 @ 8.18 uur

 28. @20 Wattestaafje,

  Noem jij dit een antwoord dat de Christenen moeten veranderen?
  Dus als ik het goed begrijp heb er Christenen de vliegtuigen bestuurd, waren het Christenen die de School in Beslan binnen vielen en daar honderden kinderen vermoorden, dus ook in het Theater in Moscow waren het de Christenen, net als in de treinen in Spanje, de aanslagen op diverse consulaten en hotels waren Christenen.
  Je hebt gelijk wij Christenen zijn zo boos op de mensen in Irak dat wij ons sminken en ons vol hangen met exploisieven omdaar die onschuldige mensen op de markten en busstations maar even te gaan opblazen.

  Je hebt gelijk, de Christenen hebben het gedaan zoals altijd en de rest van de wereld wast zijn handen in onschuld en roept “ik heb het niet geweten, ik heb het niet gezien”

  Ik kan mij herinderen dat 70 jaar geleden een man riep, Der joden, der joden is de oorzaak van de ellende.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 9.48 uur

 29. Het gaat geweldig met de oorlogsindustrie. Zeker na 9/11.
  Zou Osama Bin Laden op de loonlijst van Lockheed-Martin hebben gestaan?
  Tientallen procenten meer winst van al die bedrijven zoals Northrop Grumman, General Dynamics, Boeing,…
  http://news.yahoo.com/s/uc/20071031/cm_uc_crrscx/op_174250

  Middelkoop is er zo één die vroom over god praat maar er niet vies van is geld te verdienen aan het doden van mensen. Het is immers voor het goede doel en we zijn er voor de opbouwmissie hoor.
  Middelkoop en De Hoop Kleffer 2 iconen van de gluiperige gris gris gristenen.

  In plaats van schijnheilige psalmen te zingen zouden ze naar Bob Dylan moeten luisteren:

  Come you masters of war
  You that build all the guns
  You that build the death planes
  You that build the big bombs
  You that hide behind walls
  You that hide behind desks
  I just want you to know
  I can see through your masks

  You that never done nothin’
  But build to destroy
  You play with my world
  Like it’s your little toy
  You put a gun in my hand
  And you hide from my eyes
  And you turn and run farther
  When the fast bullets fly

  Like Judas of old
  You lie and deceive
  A world war can be won
  You want me to believe
  But I see through your eyes
  And I see through your brain
  Like I see through the water
  That runs down my drain

  etc. zie voor volledige tekst:
  http://bobdylan.com/songs/masters.html

  Reactie door Lef — dinsdag 13 november 2007 @ 10.01 uur

 30. Dank je wel LEF

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 13 november 2007 @ 10.34 uur

 31. Hollend en struikelend is het volk op strooptocht voor de komende feestdagen.Hoeveel geld word er nu weer verspild aan onzin cadeau’s ?
  Ach…who cares, eenieder heeft R E C H T op een kerstpakket, denk maar niet aan degenen die dat echt kunnen gebruiken maar ook dit jaar weer achter het net vissen…
  Dank u sinterklaahaaasje!

  Reactie door QuestionMaster — dinsdag 13 november 2007 @ 10.58 uur

 32. @ Johan

  Je weet het nogal te verwoorden, zeg!

  Maar nu even dit.
  Zat Afghanistan achter de aanslagen op 11 september? Bijna alle “kapers” waren Saoedi’s.
  Zat Osama Bin Laden er achter? Hij zegt zelf van niet en er is ook geen enkel bewijs voor.
  Zat Saddam er dan achter? Nee. Saddam had niets met moslim-fundamentalisme.

  Geloof je nu werkelijk dat de oorlogen die zich momenteel afpelen enkel en alleen het gevolg zijn van 9-11??

  Zoals ik al vaker heb vermeld, deze oorlogen zijn al ruim voor 2001 gepland. Voor het eerst beschreven door Zbigniev Brezinski in “The great chessboard” (1997): om de Amerikaanse hegemonie veilig te stellen zou Eurazië moeten worden gedomineerd door troepenmachten. Dit idee is in 1999 overgenomen door de ultraconservatieve denktank “Project for a new American Century”, in hun publicatie “Rebuilding America’s defenses”.

  Het Baath-regime en de Taliban waren gruwelijk. Maar dat is de aanleiding niet geweest. Saddam was op zeker moment van plan zijn olie in Euro’s te laten betalen, en daarmee de dollar een harde klap te geven.
  En de Taliban gaven geen toestemming voor de aanleg van olie- en gasleidingen door hun land, bovendien vernietigden ze de opiumoogst.

  Waar wordt in de wereld het meest aan verdiend? Juist. Aan olie, aan wapens en aan drugs en dat alles wordt afgerekend met dollars. Da’s vier keer prijs.

  11 september 2001 kwam de V.S. dus verdacht goed uit. Vervolgens kregen we de Al-quaeda-leugens, WMD-leugens, een hoop bangmakerij en Bin Laden-nepvideo’s, en wat geneuzel over de “bevrijding” van Irakezen en Afghanen. Als het aan de neocons ligt, kunnen die doodvallen. Het gaat 100% om de centen en om de macht.

  Reactie door olav ten broek — dinsdag 13 november 2007 @ 11.14 uur

 33. @ 28 TT

  Ik heb geen zin om een hele discussie te gaan houden over het christendom, en die man van 70 jaar geleden wilde de wortels van het kwaad aanpakken, maar daar gaat het niet om waar het wel omgaat is dat zolang ik weet en politiek in de geschiedenis kan terugblikken is er onder alle christelijke regeringen die ons land heeft gehad is altijd de armoede en tweedracht gezaaid en naasteliefde was ver te zoeken, daarnaast heeft het vergaren van oorlogstuig en hun voorkeur voor dood en verderf altijd hoog in het vaandel gestaan.
  Kijk zelfs anno 2007 hoe het gesteld is met de medemens in verpleeghuizen e.d. waar is de naaste liefde, men heeft geen tijd om die mensen te wassen, eten te geven, laat staan een beetje extra aandacht en wat mij opvalt is hoe christelijker het tehuis hoe slechter de bewoners het hebben.
  Mijn buren moeten elke week 2 X naar Voorburg om hun moeder in een chr. verpleeghuis eten te geven, waar zijn we dan mee bezig.
  Nee TT christen zijn maakt meer kapot dan je lief is.

  Reactie door Pool — dinsdag 13 november 2007 @ 11.15 uur

 34. Gelovigen hebben een nadeel als er een druppel op de tafel ligt wordt die door een realist met een doek in een keer weg geveegd.
  De gelovigen gaan hem uitsmeren net zo lang dat je hem niet meer ziet maar de druppel lig nog steeds op de tafel.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 13 november 2007 @ 11.19 uur

 35. De werkelijke kosten zijn nog hoger aldus The Washington Post…

  Verborgen kosten verdubbelen prijs oorlogen VS
  WASHINGTON – De oorlogen in Irak en Afghanistan kosten de Verenigde Staten twee keer zoveel als de Amerikaanse president George W. Bush beweert. Dit meldde de Washington Post dinsdag.

  Democraten uit het economisch comité van het Amerikaanse Congres stelden een onderzoek in naar verborgen kosten. Hun conclusie is dat de oorlogen de VS bijna twee keer zoveel hebben gekost als het door het Witte Huis geschatte bedrag van 804 miljard dollar (ruim 550 miljard euro). De Democraten komen op een totaalbedrag van 1,5 triljoen dollar. Dit betekent dat de oorlogvoering van Bush een gemiddeld Amerikaans gezin al meer dan 20.000 dollar heeft gekost (bijna 14.000 euro).

  De extra uitgaven kunnen volgens het rapport worden verklaard door hogere olieprijzen, verborgen behandelkosten van gewonde veteranen en rente op voor de oorlogen geleend geld. Volgens de voorzitter van het comité, senator Charles Schumer, maakt het rapport duidelijk dat ,,de kosten van deze oorlogen – zowel in verloren levens als in dollars – absoluut onacceptabel zijn”.

  Reactie door joseph h. — dinsdag 13 november 2007 @ 12.37 uur

 36. Nederland (wie dat ook mogen zijn) is de derde investeerder in de VS.
  Door deze verzwegen idiotie van Bush en friends zal de dollar nog meer onder druk komen te staan. Er is al voorspeld dat de dollar zal vallen!! En ‘wij’ zullen hierdoor dus ook financiële klappen krijgen. Bedank Balkenende, bedankt Bush, bedankt zakenwereld. Dag wereld.

  Reactie door Joop — dinsdag 13 november 2007 @ 12.41 uur

 37. Het kan nog erger…. De Washington Post komt vandaag met het bericht dat het eigenlijk 2x zo veel is…
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/11/12/AR2007111202008.html?hpid=topnews

  Naomi Klein zei het al zo mooi. De overheid wordt gebruikt als een “pinautomaat” voor het bedrijfsleven. In Nederland heb ik dat gevoel ook. Lekker met Balkenende mee naar Rusland, Afghanistan enzo. En dan binnenlands even binnenlopen op de bouwfraude, Betuwelijn en onlangs dat onzalige plan om in de Noordzee eilandjes-ala-Dubai te gaan maken.

  Reactie door Martijn — dinsdag 13 november 2007 @ 12.51 uur

 38. http://ringsideseat.blogspot.com/2007/11/jeremy-scahill-us-war-of-conquest-in.html

  Wie herinnert zich nog de tenenkrommende nieuws-beelden van ‘t kruiperige schoothondje J.P. Balkenende samen met ‘t keffertje J. de Hoop Scheffer op audiëntie in’t witte huis bij W. Bush, de grootste oorlogsmisdadiger van de 21e eeuw?

  Zowel Balkenende als de Hoop Scheffer, het CDA en de VVD en daarbij nu opgeteld de huidige Nederlandse Regering plus die parlementariërs die de Amerikaanse OORLOGSMISDADEN van de Bush regering in gebaar en daad steunen zijn; “COLLABORATEURS, medewerkers en mededaders aan misdaden, oorlogsmisdaden, zij zijn mede overtreders van (oorlogs)wetten en (oorlogs)regels die gelden sinds het Neurenberg-Tribunaal. Zij zijn mede de schenners van de MENSENRECHTEN, en zouden, als het daar ooit van komt, samen met de Amerikaanse/Britse verantwoordelijken, de Bush regering, de neo-cons, en de “WAR-PROFITEERS” zoals Blackwater en Halliburton (om er een paar te noemen) terecht moeten staan en veroordeeld worden door het Internationale Gerechtshof in Den Haag!

  De “NEDERLANDSE (politieke) COLABORATEURS” en anderszins, aan de oorlog in Irak en Afghanistan, zijn in wezen geen haar beter dan een ieder ander die misdaden pleegt tegen de menselijkheid.

  Deze “NEDERLANDSE COLLABORATEURS” zijn om te kotsen, en ja, soms zijn ze beter, en wel in’t liegen en bedriegen, in hypocrisie en valse normen en waarden, in ‘t likken naar boven en’t schoppen naar onder.

  Deze medewerkers/daders aan oorlogsmisdaden, en schenners van mensenrechten hebben het tegenwoordig voor’t zeggen, ik vervloek ze en wens ze naar de hel die zij mede-vandaag-op-aarde creëren, AMEN!

  Reactie door Jackassistant. — dinsdag 13 november 2007 @ 12.54 uur

 39. Zie ook nu.nl. Tijd voor een nieuwe pagina: wat kun je doen met anderhalf triljoen? (Rijmt nog mooi ook).
  Bijvoorbeeld onze staatsschuld zo’n 5x aflossen en nog geld overhouden voor een avondje in de kroeg! (Kun je nagaan wat je er in derde wereldlanden mee zou kunnen bereiken).

  Reactie door Joram Peeters — dinsdag 13 november 2007 @ 13.08 uur

 40. @33 Pool,

  Als het slecht gaat in de verpleeghuizen en zoals jij zegt een Christelijke, is dit de oorzaak van het Christendom of van de bezuinigingen die de laatste 20 jaar zijn doorgevoerd.
  Moet je dan de mensen die hun moeder twee keer per week eten brengt daarvoor veroordelen of juist complimenteren?
  Was de kabinetten Paars 1 en 2 ook Christelijk, die begonnen zijn met de afbraak van het sociale stelsel om het om te vormen naar hun poldermodel, of waren dit de heidenen met Kok aan het roer.
  Jullie verleggen de armoede hier in Nederland naar het Christendom en leggen dit uit als een idee van de SP, althans alleen hier kom ik deze stelling sterk tegen.
  Wat is dan de bedoeling als de SP de macht krijgt om te gaan regeren, het verbieden van het geloof op zich zoals Stalin en Lenin dit deden in de USSR, dat kerken worden omgebouwd tot zwembaden of andere openbare gebouwen, omdat er nog maar ÉÉN stelling mag worden gevolgd en dat is de gedachten van de SP, of blijft er voor mij en duizenden andere gelovigen in Nederland nog ruimte om het geloof te beleiden.
  Jij hebt net als ik vele landen mogen bezoeken waarvoor de perestroika deze regels werden gehanteerd is dit dan de weg die wij willen volgen?
  Want dan doe ik met onmiddelijke ingang afstand van het socialistme en zijn gedachtengoed.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 13.32 uur

 41. Ik heb in het stukje aan mij gericht het woord Christelijk even veranderd voor het woord Joden.
  Misschien dat je dan begrijpt waarom ik hierop reageerde op mijn manier.

  @19 TT

  Antwoorden? Je verlangd antwoorden? Antwoorden zijn er genoeg, zijn al ten overvloede aangedragen. Deze antwoorden zijn door Socialisten al herhaaldelijk aangedragen maar worden niet gehoord in deze door kapitalisten gedomineerde wereld.
  Zo lang het waarheidsliegende Joods Nederland en daarbuiten zichzelf gegeven de steun die men verleent aan het misdadige en oorlogszuchtige ‘Joodse Amerika’ nog steeds Joods durft te noemen is de oplossing niet onmiddellijk voorhanden maar wordt deze door hen stelselmatig terzijde geschoven.

  En waarom? Eigenbelang? Ik waag het te betwijfelen.
  Is het omdat Joden van huis uit gewend zijn om zich kritiekloos over te geven aan machten boven zich? Wanneer Joden naar de stembus gaan, gaan stemmen, stemmen zij dan vanuit de ratio, of stemmen zij vanuit hun preoccupatie? (en raadpleeg nu niet van Dale want preoccupatie is niet wat de geest bezig houdt, maar is beter vertaald vooringenomenheid) M.a.w. is het misschien zo dat wanneer men zich politiek buiten de binnen de groep heersende mores zou begeven/uitspreken dat men dan als Socialist zou kunnen worden aangezien. Weet men binnen deze kringen wel waar Socialisme voor staat? Het is ze natuurlijk met de paplepel ingegeven vanaf de kansel verkondigd zelfs, dat het iets met communisme zou hebben te maken en dat staat natuurlijk zoals ze is geleerd voor heidens.

  Het wordt werkelijk hoog tijd dat Joden ontwaken en hun horizon verleggen. Niet langer kritiekloos en traditiegetrouw eenmaal hun stem gegeven alles maar billijken. Ook eens los van de hun aangeleerde, opgedrongen visie de wereld gaan zien zoals deze is. ‘Zie jezelf’ zou ik tegen de ontwakende Joden willen zeggen.

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 13 november 2007 @ 1.00

  En dan kun je inderdaad het stukje plaatsen in de tijdgeest 1938-1945.
  Ik kreeg kippevel van dit stukje.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 13.44 uur

 42. Voor alle christen-gedoe hier,

  Ik denk dat het christendom niet de reden, maar wel het gereedschap is van Bush c.s.

  Reactie door olav ten broek — dinsdag 13 november 2007 @ 13.58 uur

 43. @42 Olav,

  Inderdaad!

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 14.11 uur

 44. 40. olav ten Broek

  Ergo godsdienst wordt veelal gebruikt en misbruikt door politiek en burgers/aanhangers van die politiek om in feite klassenverschillen te verhullen danwel in stand te houden uit achterliggende economisch/ politieke overwegingen.

  Reactie door Henny — dinsdag 13 november 2007 @ 14.23 uur

 45. @44 Henny,

  Een Goddienst kun je misbruiken Henny.
  Als ik een Goddienst gebruik, dan maak ik gebruik van de faciliteiten om bijvoorbeeld te bidden tot God.
  Zoals jij het stelt plaats je het geloof naar het aardse en daar is mijn geloof verre van, toch ik als persoon kan verantwoordelijk worden gestelt voor mijn aardse activiteiten zowel hier op aarde als wel in het hiernamaals als mijn tijd gekomen is.
  Geloof heeft niets te maken met politiek of economie, zelfs verre van dat.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 14.44 uur

 46. ik ben als christen opgevoed. Ons hele westerse leven is gebaseerd op het christendom, te beginnen bij de jaartelling. Voor mij was jezus, of degene die hem verzonnen heeft het prototype van een socialist, begaan met het lot van mensen die het minder hebben, compassie met iedereen. Op mijn bescheiden wijze probeer ik daarnaar te leven, trouwens zonder “hulp” van een kerkgenootschap.

  Wat de mensheid uit naam van het christendom heeft gedaan is om te huilen en niet beter als dat wat veel islamieten uit naam van hun geloof doen. De magere contacten die ik met priesters heb, doen mij niet geloven dat dezen mensen opstoken tot onmenselijkheid. De idiotie, machtswellust en geldingsdrang zitten veel hoger in de hierarchie.

  Vanuit de hogere rangen worden lagere posten vergeven aan gelijkdenkenden, zodat het gedachtegoed niet verandert, terwijl de wereld wel verandert.

  In de huidige politieke wereld gebeurt het niet anders. de ons kent ons mentaliteit zorgt ervoor dat iedereen in ieder geval per partij het grotendeels met elkaar eens is. De beloning is na gedaan werk een baan met uitzicht op een stevige bonus.

  De partijen maken ook graag gebruik van een naam die bepaalde mensen moet aantrekken. zo zal een christen eerder stemmen op een partij die zich Christen DA noemt en een “arbeider” op de PVD arbeid. Als ze PPP (Philips Politieke Partij) of SS (Shell Slijmers) zouden heten raken ze deze hele groep mensen kwijt. Nu lopen de massa’s als schapen naar de slachtbank.

  Toen ik jong was werd ons verteld over de missionarissen, die de zwarte mensen wel eens even het ware geloof zouden brengen. Nu brengen we onze missie, en zo noemen we het ook nog, met f-16 en apache. En natuurlijk alleen in landen die we aankunnen zoals afghanistan en irak. Geen Bush die op het idee komt op dezelfde manier mensenrechten naar China of Rusland te brengen!

  Reactie door ipuntje — dinsdag 13 november 2007 @ 14.59 uur

 47. EEN OPENBARING;

  Mijn God, Mijn God, waarom hebt gij mij verlaten!?

  Tja, waarom zijn er zoveel van God verlaten massa-moordenaars en oorlogs-misdadigers/ profiteurs en mensenrechten-schenners, die in Christus en zijn Joodse God geloven?

  Zoals George W.Bush & co. en de “V.O.C. BROTHER IN ARMS” J.P.Balkenende met zijn neo-liberale politieke gristenkliek!

  ‘t Is de hoogste tijd dat er een Christus opstaat om dat crypto-fascisten-tuig met een zweep uit de tempel van zijn vader te slaan!

  APOCALYPSE NOW!

  Reactie door Jacob — dinsdag 13 november 2007 @ 15.38 uur

 48. @ 43 TT

  Dat is nou precues wat ik ook bedoel alleen Olav ten broek wist de juiste samenvatting neer te pennen.
  Dat verzorgingshuis in Voorburg is zo’n voorbeeld dat je mag er alleen maar werken als je een christelijke levensovertuiging heb en ook beleid.
  Nou als ik er zou werken en dan dit soort misstanden tegen kom zoal geen eten geven omdat er geen tijd voor is enz. enz. dan zou ik toch m’n hart laten spreken en doen wat ik moet doen gewoon de tijd nemen om mensen rustig te laten eten e.d. en dat heeft niets met bezuinigingen te maken dit is puur wat je hart zegt, ik kan me daar zo kwaad overmaken dat mensen klakkeloos doen wat er ge-eist wordt door een zakkenvullende leiding.
  Ik was mischien een beetje te fel met mijn beweringe maar in grote lijnen klopt het wel, en natuurlijk zijn er gelukkig nog christenen die hun geloof uitdragen zoals het hoort, met veel passie en naasteliefde, en er zijn voor je medemens enz. enz. laat daar geen twijfel over bestaan.

  Een vraagje TT,… kan jij mij mischien vertellen wat voor soort christelijke stroming Bakellende beleid, want die wijkt wel heel erg af van wat een christen zou moeten zijn.
  Het wordt tijd dat kerk en staat gescheiden wordt.

  Reactie door Pool — dinsdag 13 november 2007 @ 15.39 uur

 49. @28 TT

  Nou TT, ik moet zeggen dat ik wel ben geschrokken van je reactie. Alles wat je daar in een paar zinnen opsomt is niet wat ik bedoel en ik ga er stiekem van uit dat je dit ook wel weet. Je zegt ‘als ik het goed begrijp hebben Christenen…..’
  Nee dan heb je me niet goed begrepen en deze vragen stellen is deze beantwoorden, omdat iedereen wel weet dat wat je stelt niet het geval is. En natuurlijk is niet alles op het conto van Christenen te schrijven.

  Ik stel dat repressie en onderdrukken van vrijheden, het specifiek concentreren op problemen rond een bepaalde etnische groep, het criminaliseren en demoniseren van deze gehele groep, de voedingsbodem is voor een verharding binnen die groep. Wanneer ik zeg dat ik deze verharding begrijp zeg ik niet dat ik deze ook goedpraat, maar zo werkt het.

  Dat Christenen het voortouw nemen in bijkans alle exercities onder het mom van de ‘War on Terror’ en hierbij hun leiders niet terugfluiten, dat is wat ik met mijn bovenstaande reactie heb geprobeerd te zeggen
  Om terrorisme te bestrijden zou men het best in Washington beginnen, daar eens een keer een grote schoonmaak moeten houden. Voor de rest verwijs ik om het kort te houden en niet in herhalingen te vervallen naar de reacties 32 / 33 en 38 hierboven.
  Je vergelijking met die man van 70 jaar geleden geeft m.i. alleen maar aan dat Bush uiteindelijk ook als demagogische charlatan te boek zal komen te staan. Ik verwacht niet dat je het met me eens zult zijn, maar dit is hoe ik het zie.

  Met respect,

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 13 november 2007 @ 15.39 uur

 50. @43 TT

  En juist deze gedachtengang is waarom de VOC-mentaliteit de wereld doordrenkt door alle tijden heen.
  Zo doen zij dat dus: “Geloof heeft niets te maken met politiek of economie”…
  En nu begrjp ik waar Jezus zei: “Hoeveel geloof zal er nog zijn als Ik terugkom…”

  TT, je gelooft of je gelooft niet.
  Maar ALS je gelooft, GELOOF dan maar dat NIETS God ontgaat en dat je iedere actie registreert in de Hemelse Data-bank via je kleinste materiedeeltjes.
  Dat God niets heeft met de wereldse politiek en diens holy economie moge duidelijk zijn, maar jouw denken en handelen daarin… daar gaat het Hem om!

  Zolang christenen denken dat ze God buiten hun politieke denken en economische wandaden kunnen plaatsen, plaatsen zij zichzelf buiten God. Want waar jij hem niet binnenlaat kan Hij je niet van dienst zijn.
  En zie hoe dit kromme denken zich aftekent op wereldschaal en het beeld dat zij blootgeeft: zondag biddag en de rest van de week vocdag!
  Huichelaars!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 15.49 uur

 51. @47 PS

  @43 is inmiddels @45 geworden.

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 15.52 uur

 52. Ik denk dat de enkele sociale en zich hier als Christen presenterend niet echte Christen zijn.
  Ik kan me me niet indenken dat die grote groepen die achter Bush en JPB aanlopen dat deze zich vergissen in de schijnbaar werkelijke doelstellingen van het Christendom en het handelen hierna.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 13 november 2007 @ 15.54 uur

 53. @41 TT

  Probeer de boel weer niet af te leiden met drogredenaties!

  Door wie worden wij geregeerd?
  DOOR CHRISTENEN!

  En ZIJ zijn het die Christus dag in dag uit opnieuw KRUISIGEN met de Bijbel in de hand.

  Nee TT, je christen te noemen geeft je geen vrijbrief. Christenen behoren Christus te volgen en niet hun aarde leiders!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 16.06 uur

 54. Ik weet wel wat ik met 611 miljard dollars zou doen. Op de eerste plaats het zo spoedig mogelijk in Euro’s en ander echt geld omwisselen.

  Verder zou ik ook wat geld investeren in het opzetten van een alternatief publiek media orgaan, zodat er eindelijk eens een ander geluid gehoord wordt dan de corporate propaganda die nu dagelijks over de gehersenspoelde massa wordt uitgestort.

  Verder zou ik een langdurige vakantie van het huidige kabinet in Iran bekostigen, onder voorwaarde dat ze meteen vertrekken. Natanz lijkt me wel een mooi bestemming.

  Embers

  No ID, no credit cards, I don’t exist.

  Reactie door Embers — dinsdag 13 november 2007 @ 16.13 uur

 55. De Hakker — dinsdag 13 november 2007 @ 15.54:

  Ik kan me me niet indenken dat die grote groepen die achter Bush en JPB aanlopen dat deze zich vergissen in de schijnbaar werkelijke doelstellingen van het Christendom en het handelen hierna.

  How Do You Reconcile Your Faith with This Killing?

  Faith and War by Cindy Sheehan

  Embers

  No ID, no credit cards, I don’t exist.

  Reactie door Embers — dinsdag 13 november 2007 @ 16.34 uur

 56. Beste Mensen, Gelovigen, semie Gelovigen, niet gelovigen en Heidenen.

  Zet honderd mensen op een onbewoond eiland en binnen een jaar hebben zij een nieuw geloof ingevoerd.
  Maar laten wij het eenvoudig houden, God betekent Goed, en de Duivel is het Kwaad.
  Mijn geloof is, dat een ieder mens bij zijn geboorte God in zich mee krijgt maar ook de Duivel, die twee hebben strijd zolang dat menslijke lichaam leeft. Hoe hij na zijn dood verder zal leven is afhankelijk hoe hij zich als mens gedragen heeft. Was hij tijdens zijn leven een goed mens dan zal hij in onze gedachten als een goed mens verder leven, maar was hij een slecht mens dan leeft hij niet verder als een goed mens. Letwel, ik geloof in het goede in de mens dus ik geloof in God.
  Daarom geniet van het leven het kan soms heel kort zijn want wij hebben de hemel op aarde maar ook de hel.
  Wat er na mijn dood met mij gebeurd, ik zie wel, misschien wordt ik wakker in weide met mooie bloemen en vlinders maar ik kan ook wakker worden in een fabriek aan een lopende band, die zorgt voor datgene wat de goede mens nodig heeft.
  Dan zal de geschiedenis zich herhalen en dan zal ik mij inzetten voor een SP daar waar nog nooit een mens van terug gekomen is.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 13 november 2007 @ 16.37 uur

 57. @48
  In amstelveen is een ziekenhuis waarvan eenvleugel betaald is door joodse mensen. In deze joodse vleugel is onder andere de afdeling waar mensne met een herseninfarct komen, zo ook mijn, absoluut niet joodse, vader. Het licht in de kamer brande op een gegeven ogenblik nogal fel in zijn gezicht, ook ‘s avonds. Wat bleek op sabbat mag je het licht niet uitdoen! De verpleegkundigen waren trouwens geen van allen joods, maar ja dat was de voorwaarde van financiering hè. Ik heb mij daar verder niet aan gestoord en gezondigd. kijk dat is nou verzorging en dus niet alleen bij de christenen zijn ze geschift!

  Reactie door ipuntje — dinsdag 13 november 2007 @ 17.08 uur

 58. Reactie door TT — dinsdag 13 novemb
  Ik vind wat jij doet in reactie dinsdag 13 november 2007 werkelijk misselijkmakend TT.
  JIJ gaat mijn reactie BEWERKEN en laat door mijn alias eronder mee te plakken doen voorkomen alsof IK het zo zou hebben bedoeld.
  Daarmee de associaties die dit door JOU veranderde stuk in zich dragen richting mijn persoon schuivende. Alsof jou interpretatie mutatis mutandis is wat ik bedoel. Dit is een minne streek TT!!
  Dit is INTERNET-ABUSE!!!
  Donneriaanse praktijken!

  IK BEN GEENSZINS VERANTWOORDELIJK VOOR DE DOOR JOUW GEGEVEN INTERPRETATIE VAN MIJN STUK OF DE HIERAAN GEKOPPELDE ASSOCIATIES!!

  Walgelijk vind ik het!
  Ben te kwaad om verder te schrijven!

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 13 november 2007 @ 17.09 uur

 59. @48 Pool,

  Misschien dat we dit eens kunnen uitzoeken, welke school en kerk deze regeringslei(ij)ders hebben bezocht en deze personen die daar de leiding hebben is bestoken met mail en ter verantwoording roepen.
  Want voor mijn gevoel behoren zij tot de anti-Christ.
  Ik zal indien ik even tijd heb me daarmee bezig houden, want het is jammer dat “goede” Christenen het moeten verontgelden voor deze schoelie (tuig).
  Maar dat is dan mijn mening waar verder geen waarde aan mag worden ontleend.

  Groetjes TT.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 17.10 uur

 60. @56 Wattenstaafje,

  Kun jij nagaan wat jij met jou bewering losmaakt bij ons Christenen.
  Ik heb toch alleen het woord Christen vervangen door het woord Jood zoals ik ook heb aangegeven voor ik jou stukje kopieerde en de woorden vervangde, verder is het stuk door jou handen en jou brein geschreven en hoop dat jij dan ook het gevaar inziet in deze stukjes waarin jij mijn geloof onderuit haalt.
  Mijn excusses dat ik jou hebt geshockeerd, want dat was ik ook na het lezen van jou schrijven.

  Groetjes TT

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 17.15 uur

 61. Bovenstaande reactie 17.09 uur is bedoeld aan TT @ 13.44

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 13 november 2007 @ 17.16 uur

 62. gutegut,,het gaat niet om de doorsnee christen,,maar om het foute spul wat cda/cu stemt,,waarom cu,dat spul laat het liefst geen homo’s toe op belangrijke plaatsen,en beweerdt dat tuig,het is een ziekte MAAR ER IS HOOP GIJ ZONDAAR,,het is te genezen?????
  cda en zijn achterban,,schuldig aan doorsluizen van niet schuldige bevonden mensen naar martelend polen enz,waar die twee lingen het toen voor het zeggen hadden,EN die vonden teletubbie zelf gay,,en de rest,,dat is hier meermaals neer gedropt.bv overbuurman ziek,,werdt beticht voor dronkenman,,jaha de zelfde geloofs richting als balk/bos/rouvoet/
  en gewoon fout voor het blind volgen van herr boes.die het lef niet hadden om een staatshoofd zelf op te hangen.
  en op de dag van de vergeving,,hoezo trijteren,
  en embers nr 54 geef ze een pas mee dat ze ahum mobieltjes verkopen,kijk ik inthernet alzahira ofzo.

  Reactie door ad — dinsdag 13 november 2007 @ 17.19 uur

 63. @50 & 53 Gloria,

  Van drogredenatie is denk ik in mijn laatste stukjes weinig ruimte en zeker geen afleiding.
  Ik kwam op voor mijn eigen mening die ik als Christenen voel in het stuk wat wattenstaafje schreef onder @20.
  Dat hij daar zijn frustratie eruit gooit door onmacht en woede vind ik prima en daar is ook niets mis mee, alleen verlies dan niet de realiteit uit het oog en noem de beesten bij de naam en niet onder één noemer Christenen, want wat het ChristelijkDA, Christen Unie en Christelijke Bush doet heeft niets te maken met het Christelijk geloof en doet mij denken aan de politiek van 1976 jaar geleden toen ze vroegen aan de bevolking Barabas of Jezus.
  Ja Gloria, ik ben Christenen, maar of ik een goede Christenen ben weet ik niet, dat weet ik pas als ik mij moet verantwoorden voor mijn daden, want dan wordt de balans opgemaakt.
  Als jij mij vraagt of ik leef naar de gebruiken en de wetten als een goed Christenen zeg ik nee, want ook ik heb mijn zwakheden, maar probeer wel zo goed mijn medemens te helpen en ze niet te veroordelen.
  En inderdaad ik voed monden waar nodig en verzorg de wonden waar nodig, maar dit alleen maak mij nog geen goed Christenen.
  Ik doe alleen mijn best om naast mijn menselijk falen toch nog een goed Christenen te zijn.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 17.39 uur

 64. @46 ipuntje

  Je zegt:
  “De magere contacten die ik met priesters heb doen mij niet geloven dat deze mensen opstoken tot onmenselijkheid”.

  Weet je wat ik het onmenselijke van die hele geestelijke garde vind? Dat zij in hun autistische vroomheiligheid en hun vooridee over hun plaats in de hemel het LEF en de MOED niet nemen om de leiders van de wereld aan te pakken en hun WANGEDRAG van de daken te schreeuwen.

  Veilig opgesloten in hun kerkelijke vestingen verlagen zij zich niet tot de wereld die voor hun voeten naar de knoppen gaat! Ik vind ze egocentrisch in hun geloofsbeleving en al lijken ze in jouw ogen geen vlieg kwaad te doen… zij doen ook geen vlieg goed!

  Wie ben je als PAUS en zijn PERSONEEL om te ZWIJGEN over genocides, oorlogen en wrede missies en je in je ivoren toren terug te trekken en je uitsluitend en alleen zorgen te maken over de christenen in Irak? Zonder je zorg over de moslims, die bij bosjes van kant worden gemaakt, uit te spreken?

  Een paus die zich WEL bezighoudt met de wereldpolitiek en samen met Bush de heilige kruistocht aan het voltooien is.
  Iedere week kerkdiensten en het (C)DA aan de macht. Nee, van priesters moeten we het niet hebben… politiek is hen doorgaans vreemd en Christus hebben ze voor zichzelf geclaimd.

  En zo komt het dat de mensheid armoede lijdt in allerlei opzichten. De werkers voor God zijn lui en voornamelijk bezig het instituut waar zij van eten en drinken in stand te houden.
  OVER DE RUGGEN VAN DE ARMEN!!
  Denk niet dat zij het redden op hun wekelijkse ‘potje’ voor liefdadigheid. Nee, ook zij kunnen zich hier niet mee afkopen.
  Er is maar EEN goed werk te doen:
  Iedere dag de wereld te overtuigen van een politieke EERLIJKE VERDELING!

  Dus PAUS, PRIESTERS EN DOMINEES:
  Minder neuzen en muggeziften in de Bijbel, en je bezig gaan houden hoe politiek EN religie de mens dagelijks uitbuit.
  Tenminste… als u van plan was Jezus te gaan volgen.
  DIE ZIT NIET IN DE KERK MAAR IN UW HART!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 17.50 uur

 65. @56/57

  Ja Wattenstaafie, TT gaat soms wel erg ver om zijn ‘christelijke’ ideeen over oorlog en ‘vredesmissies’ hier te propageren.
  En zo kan het komen dat je eigen verhaal volkomen verdraaid wordt. Het zijn aloude legertaktiekjes.

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 17.55 uur

 66. De “war on terror”, waaronder de oorlogvoering in Irak, heeft al meer gekost dan de hele oorlog in Vietnam e.o. Deze geldverspilling betreft alleen nog maar de materiële kosten aan de zijde van de VS. De schade die is toegebracht aan het Irakese volk, de Irakese infrastructuur en overig menselijk (waaronder ook Amerikaans) leed is niet te becijferen.

  Eén voorbeeld van de geweldige resultaten van de “war on terror”, vandaag op CNN uitgezonden.
  Maher Arar is zestien jaar geleden uit Syrië gevlucht en Canadees staatsburger geworden. In 2004 werd hij op een Amerikaans vliegveld gearresteerd. Zijn gezin werd hierover niet geïnformeerd.
  Na enige tijd werd hij naar Syrië overgevlogen. Daar werd hij, zoals hij de Amerikanen tevoren had voorgehouden, ernstig gemarteld. Toen hij aan het eind van zijn krachten was heeft hij gedwongen een “bekentenis” ondertekend, dat hij in Afghanistan een trainingskamp van Al Qaeda had bijgewoond. Na tien maanden werd hij vrijgelaten.
  Nu eist hij schadevergoeding van de VS. Niet dat het leed, hem en zijn gezin aangedaan, ooit nog kan worden hersteld…..

  @ Voornaamgenoot (32):

  Zo is het maar net!

  @ Johan (22):

  Citaat: “Een oorlog kan pas beeindigd worden als de schurk (Hoesseyn) is opgepakt.”

  Is het niet verstandig eerst wat bij de tijd te zijn, voordat je hier reageert? Gemist dat Saddan Hoessein al geruime tijd geleden ter dood is gebracht?

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 13 november 2007 @ 18.02 uur

 67. @41.TT
  Laat ik dan voor u antwoorden, Wattenstaafie.
  Als u mij permiteert?

  TT
  Met alle respect, maar u gedraagt zich als een naieve idioot. U geeft namelijk blijk van geen enkel historisch besef. Laat ik bij het begin beginnen.

  Politiek links en rechts.
  Socialisme of communisme is links en nationaal socialisme is een geconditioneerde bijtreflex van het fascisme en dus uiterst rechts. Kijk nu eens naar die rose handjes van u, links is de kant waar uw horloge zit.

  New world order, de nieuwe mens oftewel het nieuwe testament. Christianity IS fascisme. TT. De katholieke kerk is het fundament van het fascisme en daaruit volgend nationaal socialisme. Of weet u nu nog steeds niet waar die zwarthemden vandaan kwamen.

  Socialisme is iets anders, TT. The Union of the Sovjet SOCIALIST Republic heeft uiteindelijk Hitler verslagen. Met ruim 23 miljoen doden aan Russische zijde. Socialisme en nationaal socialisme lijken zelfs niet op elkaar.

  Christenen, TT, zijn GEEN slachtoffer. Zij zijn wel degelijk DADER. Ik zal deze keer niet iedereen over één kam scheren, maar ik weiger om de geschiedenis te negeren. De Christenen hebben daarin nu eenmaal een bloedige rol gespeeld.

  Ga terug naar school, TT. Dan maakt u ons allen blij en wellicht doet u ook nog iets nuttigs.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 13 november 2007 @ 18.09 uur

 68. 45. TT

  Leer nu eens lezen. Het is alsof jij bij het woord godsdienst meteen een waas voor ogen krijgt,

  Ik zeg juist dat de politiek vijandschap of strijd hoe je het ook wil noemen tussen bevolkingsgroepen vaak op de godsdienst van groepen gooit terwijl het meestal om achterstelling gaat, economisch of qua rechten. Een mooi voorbeeld is Ierland, dat alles te maken had met elitaire en economische belangen.

  Reactie door Henny — dinsdag 13 november 2007 @ 18.11 uur

 69. @54.Embers
  Laten we daar Irak van maken. Ik weet nog wel enkele bestemmingen in Irak waar dit kabinet hun oortje te rusten kan leggen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 13 november 2007 @ 18.15 uur

 70. @59 PS

  Om preciezer te zijn: Zo kan het komen dat je eigen verhaal volkomen misbruikt wordt voor eigen doel. Jazelfs hier het Socialisme komen beschuldigen en in verkeerd daglicht plaatsen en op oud-communistische foefjes je gram zien te halen.
  Enfin, ik kreeg er kippevel van!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 18.17 uur

 71. @59.Henny
  Ik zou graag geloven dat het slechts om economische belangen en of achterstelling ging. Maar de situatie is helaas veel ernstiger. Het gaat veeeeeel verder, Henny.
  Het houd niet bij economische belangen op.
  Vergis u niet.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 13 november 2007 @ 18.18 uur

 72. Lijkt mij zo iets als 611 miljard uitgeven voor de lol. Maar wie denkt er aan die onderdrukte mensen in het land waar dat wordt uitgegeven. Moet dat niet anders bekeken worden. Je kunt geen volk onderdrukken die nooit anders heeft gekend als deze vorm van benaderen. O ja en een oplossing is er niet. Niet doen dus.

  Reactie door Henk — dinsdag 13 november 2007 @ 18.27 uur

 73. @ 50 Gloria,

  Gek maar ik moet ineens denken aan de CSP
  Christelijk Sociale Partij…
  Niet echt cynisch bedoeld ook nog.

  Reactie door Lef — dinsdag 13 november 2007 @ 18.30 uur

 74. 60. Rob de Kuster.

  Rob dat denk ik ook maar wilde het voorbeeld even ‘eenvoudig’ houden voor het goede begrip. Ik heb niet meer zo’n zin in een eindeloze godsdienstoorlog op het weblog moet ik zeggen. Veel items verzanden daarin naar mijn idee.

  Reactie door Henny — dinsdag 13 november 2007 @ 18.33 uur

 75. Ik vind overigens de vraag een open deur intrappen als je ziet wat er in Amerika allemaal ontbreekt m.b.t. menselijkheid en menselijke waardigheid.
  In New Orleans reed deze week de EERSTE tram na de overstromingen, meer heb ik even niet nodig nu.

  Reactie door Henny — dinsdag 13 november 2007 @ 18.36 uur

 76. @28.TT
  Ik ben er niet op uit om Christenen te demoniseren, TT. Ik ik laat ze ook niet in een slachtofferrol kruipen.

  Inderdaad, TT.
  President Bush is met behulp van ruim 80 miljoen evangelische christenen aan de macht gekomen en het is hun agenda die hij uitvoert. De CIA heeft destijds in de oorlog in Afghanistan met de Russen enkele trainingskampen in Pakistan en Afghanistan opgericht. Het is de CIA die per Pakistani proxy de Taliban traint. Het is de CIA die vanuit de Muslim Brotherhood opereert. TT, Hamas, Al Qaida en Islamic Jihad zijn allen vanuit de Muslim Brotherhood opgericht. In 1936 waren er al contacten tussen Banna en Himmler. De Muslim Brotherhood was Hitlers arab intelligence netwerk. En de samenwerking tussen Hitlers generaal Reinhard Gehlen en Allan Dulles, directeur CIA, is inmiddels wel bekent.

  Dus inderdaad, TT.
  Ga uw geschiedenis leren!

  Shamil Salmanovitsj Basajev, u weet Beslan, is in dezelfde Pakistani en Afghaanse CIA trainingskampen getraint. Weet u gelijk welke rol de CIA in de Tsjetsjeense oorlogen gespeeld heeft.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 13 november 2007 @ 18.37 uur

 77. Ik maak me overigens zorgen over Anja temeer daar ik Madelief ook niet meer ontwaar. Kan het niet helpen als ik hier inlog en ook Madelief nog niet zie verschijnen zijn mijn gedachten bij haar laatste bijdrage.

  Reactie door Henny — dinsdag 13 november 2007 @ 18.37 uur

 78. Maar om iedereen (…) tevreden te stellen:
  de AABCHIJSP

  Anarchistische Atheïstische Boedhistische Christelijke Hindoestaanse Islamitische Joodse Socialistische Partij.

  Graag aanvullen!

  Reactie door Lef — dinsdag 13 november 2007 @ 18.38 uur

 79. @63.Henny
  Dat ben ik met u eens, Henny. Maar het is wel oppassen dat men zichzelf geen slachtofferrol aanmeet.

  Ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar ik accepteer ook geen geschiedvervalsing. Het is goed te beseffen waar men over spreekt. Hoe vervelend ook.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 13 november 2007 @ 18.40 uur

 80. Reactie nummer 42 zegt het hele verhaal al.

  Reactie door W6969 — dinsdag 13 november 2007 @ 19.15 uur

 81. @50 Dag Gloria!

  je quote:
  ALS je gelooft, GELOOF dan maar dat NIETS God ontgaat.

  doet mij denken aan MIJN stokpaardje.
  (denk aan het paard en de ruiter:)

  Wanneer je niet gelooft, is het onbelangrijk, dat God niets ontgaat.
  Maar moet je wel zélf erg goed opletten.

  Reactie door Alex — dinsdag 13 november 2007 @ 19.22 uur

 82. @ ad (82):

  Op 6 november jl. was in de Volkskrant de kop te lezen: “ChristenUnie worstelt met homoseksualiteit”.

  Goh, laat ik nooit eerder geweten hebben dat de CU gay IS! :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 13 november 2007 @ 19.28 uur

 83. Moet zijn: @ Ad (62).

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 13 november 2007 @ 19.28 uur

 84. @67 Rob de Kuster,

  Dus jij gaat nu het Socialistme nu ook al vergelijken met het communistme in Rusland.
  Het Communisme die verantwoordelijk is voor miljoenen doden waaronder familie van mij en mijn vrouw.
  En jij wilt mij terug naar school sturen?
  Jongen ga je luier verschonen, je stinkt en vervuilt het socialistme met deze woorden.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 19.57 uur

 85. Wat mag vrijheid kosten?
  Ik denk wel duizend maal zoveel.

  Hoewel in vele aspecten naïef geweest, kunnen we de VS niet beschuldigen van het niet willen verdedigen van vrijheid en dus mensenrechten.

  Zonder de interventies van de VS in de laatste 75 jaar zat u nu niet achter uw computer.
  Laat staan dat u deze, door de VS ontwikkelde technologie, met in het verlengde het Internet, had kunnen gebruiken voor elke mening die u heeft.

  Reactie door Tim 76 — dinsdag 13 november 2007 @ 20.14 uur

 86. @76 Rob,

  Als jij zo goed op de hoogte bent van deze materie, moet jij ook weten dat de Afghaanse-Mujahideen en de Tsjetsjeense-Mujahideen tot 1966 als verzetstrijders waren dat Shamil Salmanovitsj Basajev pas later de arabische naam Abdallah Sjamil Abu Idris. (1988)
  En dat hij tot die tijd gewoon een zoon was van een krijgsheer en zelfs heeft gediend in het Russische leger (1993)en daarna Russische staatskunde en rechtskunde heeft gevolgd op de Universiteit in Moscow.
  Hij heeft zelfs in 1991 nog het grootkruis gekregen voor zijn bewezen moed toen hij Gorbatsjov verdedigde in de mislukte staatsgreep.
  Pas in 1999 werd hij extreme en wilde wij een islamitische staat maken van Tsjetsjeense republiek.
  Dus als jij zegt dat hij toen onder invloed stond van de CIA, dan kan ik maar een persoon terug sturen naar school.
  Maar misschien dat jij onder zijn Arabische naam iets meer over hem vind of onder de russische naam Шамиль Салманович Басаев.

  Dag Rob

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 20.34 uur

 87. Haloooooo!!: de V.S. leven al vele jaren op veel te grote voet. En omdat de rest van de wereld grotendeels afhankelijk is van die economie, houden we die “levend”. Wij dragen dus ongewild, maar consequent ons steentje bij aan deze smerige oorlog. Was er voor die 611 milj. nou niet 1 “silver bullit” te maken om door Saddams kop te schieten? Moet zelfs vanaf de maan kunnen tegenwoordig.

  Reactie door Bert — dinsdag 13 november 2007 @ 20.35 uur

 88. @82
  En daar is het geloof wel weer makkelijk voor je bent zo je zonden kwijt ,want het idee om homo’s te weren uit de partij kwam van een oud prostituee uit Amsterdam die toch als een door iedereen te gebruiken wipstoel haar centjes heeft verdient.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 13 november 2007 @ 20.51 uur

 89. De oorlogen in Irak en Afghanistan kosten, volgens een recent rapport van de Democraten, bijna dubbel zoveel als eerder gedacht.

  ‘Hidden costs raise’ US war price

  Hmmm, wat te doen met 1.500.000.000.000,- dollars? Laat me eens denken, een nieuwe planeet kopen, ehmm… keuzes, keuzes.

  Embers

  No ID, no credit cards, I don’t exist.

  Reactie door Embers — dinsdag 13 november 2007 @ 21.07 uur

 90. Er ging iets mis met de url link, deze moet dus zijn:

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/7092053.stm

  Embers

  No ID, no credit cards, I don’t exist.

  Reactie door Embers — dinsdag 13 november 2007 @ 21.10 uur

 91. @63 TT

  Het is nou ook weer niet de bedoeling om jou hier tot slachtoffer te maken.
  Wel kan ik mij voorstellen dat, het tegenovergestelde wat Wattenstaafie bedoelde, je niet in dank is afgenomen. ZO kan je eigenlijk niet met iemands tekst omgaan.
  TT, ik weet het ook niet met dat hele christen-pluimage. Zelf vind ik het een blamage dat zij in de eeuwen der eeuwen staan voor mammon en geweld. Hoeveel doden heeft het christen-DOM!! niet op haar geweten? Je zal maar een van Middelkoop van de Christelijke Unie hebben die weer pleit voor MEER bloedgeld. Die man is geen PR voor Christus! En die leider van ons land zou niet gevolgd moeten worden, maar vervolgd!
  Zo ga je niet met de C om. Een gotspe!
  Meer dan 800 miljard alleen al in Amerika voor OORLOGSVOERING en het voltallige vrijwillige personeel. Zie jij een wereld in opstand?
  Welnee, we teksten hier gewoon lekker door and life goes on and on… van item op item.
  We leven met z’n allen in een psychiatrische inrichting en de een verwijt de ander dat ie gek is!!
  Homo sapiens sapiens… 2x horror.
  Enfin, we kunnen onze handen in onschuld wassen? Tenslotte stemmen we SP…

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 21.44 uur

 92. @81 Alex

  Dat blijft in beide gevallen hetzelfde.
  Niemand die op mijn benen oversteekt…
  gelovig of niet: het blijft oppassen geblazen!
  Allen zijn we hier zelfstandige ‘ondernemers’ en de een laat zich leiden door zichzelf en de ander door God. Zie het als de maanlanders: in nauw contact te blijven met de thuisbasis geeft meeste kans op aankomen. Ik wil het risico niet nemen om uit de baan te vliegen.
  ‘k Krijg geheid pleinvrees in dat uitdijende heeal…
  Groet!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 22.01 uur

 93. We kunnen misschien beter een nieuwe Messias kopen….

  Reactie door olav ten broek — dinsdag 13 november 2007 @ 22.12 uur

 94. @89 Embers

  Hoeveel nullen moeten er achter om al het geld op te kopen? En daarvoor wat papierversnipperaars om het te vernietigen.
  Maar zien hoe ‘der mensch’ overleeft… en we weer gelukkig worden met dienst en wederdienst.

  En zal blijken dat de mens meer was dan zijn ID, credit cards… ik denk, dus ik besta!

  Let me dream of pure reality… somewhere somehow… sure!

  Reactie door Gloria — dinsdag 13 november 2007 @ 22.23 uur

 95. 78, lef:
  ;-)

  everyone is born out of a…

  maternité

  (minor: archetypisch?)

  Reactie door pulcinella — dinsdag 13 november 2007 @ 22.46 uur

 96. @91 Gloria,

  Dat wattenstaaf mij dit niet in dank afneemt neem ik graag aan.
  Maar toen ik het stukje las, drong het tot mij door dat het niet veel verschil in zat, in de stukken die ik las in Rusland uit de propaganda van het communistme die ik ook vergeleek met de Nazi propaganda wat ik ook duidelijk aangaf in @40 en de kopie van hem waar ik zijn woord Chr. veranderde in Jood in @41, niet om hem te shockeren, maar om te tonen hoe dicht eigelijk iets bij elkaar ligt en hoe gevaarlijk iets kan doorslaan zonder het eigelijk zelf in de gaten te hebben.
  Vermoedelijk had ik ook beter kunnen schrijven van “wattenstaaf lees voor het woord Chr. eens het woord Joods of Islam” dan inderdaad de tekst te copien en zelf persoonlijk het woord te vervangen.

  Verder lijkt het wel of een ieder hier beter wil wezen dan een ander en continue probeert een andere te overtreffen in zijn stelling.
  Dat ze zelfs vergeten dat de geschiedenis van Nederland wel een onderdeel is van de welvaart die wij hier hebben ten opzichte van diverse andere landen in Europa en dat we steeds moeten blijven proberen deze welvaart te delen met de rest van de wereld en dat dit alleen mogelijk is als wij iets hebben geleerd van ons verleden en of dit nu 1 min. is of 1 eeuw want hoe je het ook draaid het valt niet meer te veranderen.
  De toekomst die kunnen wij veranderen, verbeteren maar dan toch alleen als er eerbied is voor alles wat leeft op deze wereld en we genegen zijn om te delen in de rijkdom die deze wereld ons bied en niemand meer word vernederd, honger of pijn heeft.

  Ik zou dan ook voor die 611 Miljard, 611 miljoen mensen zoeken, deze allen een duizenddollar geven en ze sturen naar de probleem gebieden om daar naar eigen vermogen deze mensen te helpen.
  Pas dan zou je alle tegenstanders kunnen overtuigen van de goodwill en deze mensen echt helpen, door met ze te leven, ze te begrijpen en ze iets te geven.

  Reactie door TT — dinsdag 13 november 2007 @ 23.05 uur

 97. @ 95 pulcinella,

  Fenotypisch christelijk maar genotypisch geld- machtduivels? Ik weet het niet precies maar ik heb het idee dat er heel wat christenen zijn die niet aan echte itrospectie doen. Een laagje christelijke vernis “will do the trick”.
  And this makes me sick.

  Reactie door Lef — woensdag 14 november 2007 @ 0.01 uur

 98. Echt socialisme …..is…..communisme

  Reactie door Johan Kivits — woensdag 14 november 2007 @ 0.21 uur

 99. Ik ben normaal gesproken voornamelijk een regelmatig lezer van dit uitstekende weblog en heb nog niet vaak gereageerd, maar voel me nu toch genoodzaakt om dit wel te doen. Ik vind het namelijk buitengewoon spijtig dat zoveel mensen op dit weblog blijkbaar niet in staat zijn om een fundamenteel onderscheid te maken tussen het geïnstitutionaliseerde geloof (door de staat ingelijfde godsdienst) in de vorm van de kerk en de ware, oorspronkelijke leer van Christus. Hierdoor worden mij helaas te vaak de vele buitengewoon schandelijke misdaden van de kerk in de schoenen geschoven van iemand die alleen maar vrede, gerechtigheid, barmhartigheid en liefde predikte. Dit gaat gaat mijn irritatiegrens ver te boven.

  Als socialisme en atheïsme schijnbaar nog steeds onlosmakelijk met elkaar verbonden moeten zijn, dan zoek ik mijn heil voortaan wel ergens anders. Ik was in de veronderstelling dat socialisten, zoals de naam impliceert, voornamelijk sociaal bewogen mensen waren die het onrecht begaan tegenover de zwakkere en kansarme in deze wereld moeilijk kunnen verdragen, net zoals de ware Christenen (let wel ik heb het niet over de rechtse fundamentalistische anti-christen die George Bush steunen). Ik heb wel iets beters te doen dan de kern van mijn wezen en geloof hier, keer op keer, te laten kwetsen door lieden die tot hun eigen schade en schande laten blijken er na twee millennia nog steeds niets van te hebben begrepen en die de uitspraken van Christus waarschijnlijk niet eens kennen. Enig respect voor het geloof van een ander kan er blijkbaar niet vanaf.

  Olav ten Broek (@93) die met zijn buitengewoon kwetsende opmerking voor mij de druppel is die de emmer doet overlopen wil ik dan ook graag herinneren aan het volgende:

  Matteüs 10:32-33. Iedereen die mij zal erkennen bij de mensen, zal ook ik erkennen bij mijn Vader in de hemel. Maar wie mij verloochent bij de mensen, zal ook ik verloochenen bij mijn Vader in de hemel.

  Michael

  Reactie door Michael — woensdag 14 november 2007 @ 0.43 uur

 100. @TT

  Wanneer ik je nu eens toevertrouw dat ook ik Christen ben. Althans, zo zie ik mijzelf. Had je niet verwacht denk ik, maar ook ik beschouw mijzelf Christen. Weliswaar geen Christen in de zin zoals het anno vandaag in zijn ontaarde vorm wordt beleden, maar wel Christen. Ik geloof in Christus. Niet zoals Hij heden ten dage wordt geïnterpreteerd en vormgegeven, maar wel Christen.
  Ik voel mij in het instituut kerk het zogenaamde ‘huis van God’ niet thuis. Ik voel mij bij ‘Christelijke’ partijen niet thuis. Ik ben wat dat betreft geen Christen naar de maatstaven die heden ten dage hieromtrent gelden. Mijn geloven vind zijn oorsprong vanuit ervaring, Gnosis. Gnosis = Wéten. Voor mijzelf sprekende; ik weet niet zoveel, zie mijzelf ook niet als intellectueel. Er is meer wat ik niet weet dan wat ik wel weet en nog veel meer dat ik niet kan bevatten. Maar één ding weet ik zéker. Ik weet mijn ziel doordrongen van de hunkering naar waarheid en ik zal aan deze intuïtief gevoelde waarheid nooit geen concessies doen.

  Wat ik in @19 heb geprobeerd te zeggen, mijn boodschap daarin besloten, heeft juist bij jou effect gesorteerd, ik heb blijkbaar wel iets bij je getriggerd, alleen niet datgene waarop ik had gehoopt. Jou reactie was helaas tegengesteld aan wat ik beoogde. Jou reactie kwam bij mij dan ook eerder over als een bijtreflex. Je geeft door jouw interpretatie van mijn bijdrage helaas ondubbelzinnig aan dat de essentie van wat ik bedoelde aan jou is voorbijgegaan. Ik vind dit jammer.

  Ik gaf in @19 verder alleen mijn visie vanuit mijn gevoelen weer: ’ Het wordt werkelijk hoog tijd dat Christenen ontwaken en hun horizon verleggen. Niet langer kritiekloos en traditiegetrouw eenmaal hun stem gegeven alles maar billijken. Ook eens los van de hun aangeleerde, opgedrongen visie de wereld gaan zien zoals deze is.‘Zie jezelf’ zou ik tegen de ontwakende Christen willen zeggen.’

  Eigenlijk komt het hierop neer en nu citeer ik jou: ‘om te tonen hoe dicht eigenlijk iets bij elkaar ligt en hoe gevaarlijk iets kan doorslaan zonder het eigenlijk zelf in de gaten te hebben.’

  Groet, Wattenstaafie

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 november 2007 @ 0.51 uur

 101. @95.Pulcinella
  Heel goed gezien.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 14 november 2007 @ 1.00 uur

 102. @96 TT
  Dat vind ik een prachtig idee. Mensen sturen over en weer naar elkaars probleemgebieden.
  Wat zal het dan opschieten in de wereld!
  Ik steek nu al mijn vinger op en laat mij graag uitzenden naar de gebieden waar honger is en/of waar oorlog gewonden maakt.
  Elkaar in de ogen kijken en van elkaar leren door met elkaar op te trekken en elkaars cultuur te leven voor enige tijd.
  Want zo hebben wij weer hulp nodig van de andere kant om te onthaasten en hoe we ook weer met onze oudsten en jongsten behoren om te gaan. Familieleven!

  Dat is wat ik nou bedoel met vredesmissies!
  Ongewapend en barehands elkaar van dienst zijn is VREDE komen brengen all over the world. Iedereen zou verplicht zo’n toch moeten maken… zoals de Moslims naar Mekka moeten een keer in hun leven.

  Maar ik vrees, TT dat de mannen van geld=goud=olie niet uit zijn op VREDE!
  Wat te verdienen als ons wapen een uitgestoken hand inclusief glimlach is? Een grotere gruwel is niet denkbaar voor de wapenhandeljunks. Zij ontlenen nou juist hun geluk aan ONVREDE en de opgestapelde doden!
  Tja, hopelijk zullen er zoveel hemels als mensen zijn? Wat voor de een een hemel is kan voor de ander een hel zijn…

  Ik hoop dat Wattenstaafie weer in staat is om verder te schrijven. Lieve emotionele rationele Wattenstaafie…

  Dag,dag TT. Wens je goedenacht.

  Reactie door Gloria — woensdag 14 november 2007 @ 1.13 uur

 103. @81.Alex
  Ik weet het Alex. Het is me niet ontgaan.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 14 november 2007 @ 1.31 uur

 104. @32 Ja Olav sprookjes en uitgekauwde verhalen kennen we allemaal.
  Hitler was ook een Oostenrijker.
  Natuurlijk gaat het niet enkel over 9-11. Deze oorlogen zijn het gevolg van de daden van extremisten als Bin Laden (woonachtig in Afghanisten) en Hoesseyn (voormalig inwoner van Irak), die per slot van rekening dit uitgelokt hebben. Dat de Amerikanen onderschat hebben dat er nog grotere schooiers bestonden, die door de toenmalige heersende regiems onder de duim gehouden werden is ze kwalijk te nemen. Met onze koloniale achtergrond was het beter geweest ze voor te lichten.
  @66 Olav, is ie dood? ook het systeem moet dood gemaakt worden. Of wil je er weer last van hebben? Nee toch.

  Reactie door Johan — woensdag 14 november 2007 @ 4.15 uur

 105. @ 77 Henny

  Ik weet dat madelief op dit moment alle geluk van de wereld kan gebruiken, en hoe het met Anja(B) gaat weet ik niet, ik hoop dat iemand hier iets aan ons kan mededelen.

  Reactie door Pool — woensdag 14 november 2007 @ 9.14 uur

 106. @100 Wattenstaaf,

  Als jij dit bedoeld en ik twijfel niet aan jou goede bedoeling dan heb jij gelijk en word het tijd dat de meesten wakker moeten worden maar dat geld eigelijk voor een ieder mens.

  Het spijt mij dan ook dat ik jou woorden verkeerd hebt ingeschat mijn excusses hiervoor.

  Groet, TT.

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 9.56 uur

 107. lef, de strakke starre recht(s)e(money- rupsen nooitgenoeg) lijn wordt als wrong priority uit de grotere cirkel(s) getrokken,
  sideways is introspectie in die zin relatief (verbinding in essentie),
  lijkt wel een Rasende Tabula in de wereld,
  initiatoren wel vaak puur/echt, hoed je voor ‘t gevolg, voorzover de eersten een ”leven” beschoren is,

  so, all, en vooral nu madelief en anja b.,
  the BÉST!!

  Reactie door pulcinella — woensdag 14 november 2007 @ 9.57 uur

 108. @99 Michael,

  Ik ben het volledig met jou eens en het stoort mij ook mateloos.
  Maar aan de andere kant worden deze woorden ook vaak geuit in machteloze woede en vermoedelijk bedoelde Olav met deze woorden dat het tijd word voor een nieuwe Jezus die de wereld moet redden.
  Maar als hij komt of de mensen hem dan herkennen en erkennen als de zoon van God en onze redder die ons op het goede pad zet….
  Ik denk het niet, niet hier niet nu niet in deze maatschappij waar een ieder langs elkaar leeft en ongeloof de boventoon voert.

  Groet TT

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 10.09 uur

 109. @ 77 Henny,

  Inderdaad, ik heb een paar dagen geleden ook al gevraagd of iemand wist hoe het was afgelopen met Anja en mis Madelief ook.

  Misschien dat de beheerder van deze weblog de moeite wil en kan nemen om hen eens een mailtje te sturen met de vraag hoe het met onze beide dames gaat.

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 10.12 uur

 110. @102 Gloria,

  Gezien de problemen momenteel in Pakistan, denk ik dat we binnenkort er een nieuwe brandhaard erbij hebben.
  Maar ik blijf bij mijn idea dat door de massa van de mens vrede mogelijk is voor een ieder.

  Zag trouwens ook vanochtend Georgia één van de staten in America………………….
  Zou dit dan toch een straf zijn van een hogere macht?

  En tussen wattenstaaf en mij is denk ik geen probleem.
  Je kunt even kwaad zijn op elkaar en even vertellen hoe je er over denkt.
  Maar daarna moet je elkaar ook blijven respecteren.
  Ik heb mijn kant uitgelegd en hij zijn kant.

  Groet TT.

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 10.30 uur

 111. Beste weblogbezoekers.

  Dit is een politiek weblog van de SP, het is openbaar dus kan iedereen hier reageren.
  Wat ik dus niet begrijp is dat sommige mensen hier zo ver gaan door hun prive-omstandigheden uit de doeken te doen, (iedereen leest mee) men gaat zelfs zo ver dat ziekenhuisopnames worden gemeld.

  mensen hou dat toch prive, ik weet ook niet wat ik moet geloven men kan hier van alles roepen, hoe weet je of het waar is?

  We weten immers helemaal niks van elkaar en zo moet dat ook blijven,voor mensen die een uitlaatklep nodig hebben zijn er andere clubjes.

  Henny, hoe kan het dat jij je zorgen maakt over iemand die je niet kent, want als je diegene wel zou kennen zou je allang geweten hebben hoe het er mee is toch?

  Nogmaal, mensen kunnen hier van alles beweren
  maar we kunnen niet controleren of het waar is, dus hou dit gewoon prive, deel het met uw naasten en geliefden.

  Vooralsnog voor iedereen die regelmatig dit weblog bezoek en ziek is wens ik van harte het allerbeste en natuurlijk weer een goede gezondheid.

  Reactie door Carla — woensdag 14 november 2007 @ 11.34 uur

 112. 105. Pool

  Bedankt, eindelijk iemand die reageert op een menselijke oproep. Aan al het gekissebis over menselijke waardigheid en al dan niet godsvruchtige liefdadigheid het gelijk daarin m.b.t. alles en nog wat wordt de individuele mens zelf maar al te graag ondergeschikt gemaakt terwijl hij/zij de mens op zich toch het uitgangspunt van ons denken zou moeten zijn en door velen hier ook verondersteld wordt te zijn echter de echte mens lijkt soms ondergeschikt te worden gemaakt aan de mening over….

  Reactie door Henny — woensdag 14 november 2007 @ 11.41 uur

 113. @98 Johan,

  Ja en de Euro is een Roeble

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 11.45 uur

 114. @111 Carla,

  Wat is er mis met een beetje belangstelling voor uw medemens en moet men een mens kennen door zijn uiterlijk of door zijn innerlijke schoonheid?
  Ook door het schrijven kan een band ontstaan daar is geen direct contact voor nodig.

  Groetjes TT

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 12.16 uur

 115. @ 107 pulcinella,

  Ja de rechte lijn uit de cirkel.
  Als je niet behoort tot de elite zijn er twee mogelijkheden:
  Of je bent waarachtig koorddanser zonder vangnet of je geeft toe en wordt de puppet on the string met (v/h)angnet.
  De elite heeft ook nog eens de mogelijkheid te kiezen om puppetmaster te worden.

  Reactie door Lef — woensdag 14 november 2007 @ 12.32 uur

 116. Met belangstelling voor een medemens is niets mis, echter het gaat hier toch vooral over de enorme bewapeningsuitgaven van de VS, al of niet verborgen!

  Dit heeft meteen geleid tot een “godsdienstoorlog” of een christen dit wel of niet voor zijn of haar rekening kan nemen. Daar wordt men het niet eens over, niet zo vreemd als men ziet hoeveel kerkgenootschappen er zijn.

  Misschien kunnen we het weleens worden over het volgende, er staat geschreven “Wie het zwaard verheft, zal door het zwaard vergaan” dit lijkt mij van toepassing op de positie van de VS in de wereldgemeenschap.

  We zien de tanende macht van een supermacht, die inplaats van productief te investeren, miljarden improductief verspild, en daar betaald de VS burger, vroeg of laat, de rekening voor.

  Reactie door joseph h. — woensdag 14 november 2007 @ 12.42 uur

 117. @116 joseph h.,

  Is niet het gevoel en belangstelling voor de medemens die het wapen zou kunnen vervangen, voor voedsel en woorden of terwijl dood voor leven.
  Verder heeft denk ik de burger in Amerika genoeg betaald voor de wandaden van hun overheid, misschien wel te veel.

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 13.34 uur

 118. TT, wat ik bedoel te zeggen is.
  Pool geeft aan dat te weten hoe het met Madelief gaat, Anja (B) zegt een zus te zijn van Madelief.
  Dan zou Pool ook moeten weten hoe het met Anja (B) gaat.

  Dat bedoel ik met dat ik niet meer weet wat ik hier moet geloven en daarom is het beter dat dit web hier nier voor wordt gebruikt.

  Veder ga ik hierover niet in eindeloze discussie.

  Reactie door Carla — woensdag 14 november 2007 @ 13.42 uur

 119. @100 Wattenstaafie

  En zie, daar was je. Na middernacht krijg ik niet meer alle reacties op mijn scherm en dat moge duidelijk zijn uit mijn @102.

  Over gnosis. Dat is voor mij geloven! Zonder ‘weten’ is geloven in mijn ogen niet mogelijk. Geloven=ervaren=weten en vice versa. De ziel hunkerend naar waarheid.
  Groet!

  Reactie door Gloria — woensdag 14 november 2007 @ 13.57 uur

 120. @111 Carla

  Sluit mij bij je aan.
  Voor alle zieke weblogbezoekers: heel veel sterkte en beterschap!

  Reactie door Gloria — woensdag 14 november 2007 @ 13.59 uur

 121. 111. Carla

  Als ik me geen moer gelegen liet liggen aan mensen die ik niet ken zou ik geen socialist zijn of wel, je hangt hier wel een zeer neo-liberale gedachte aan.

  Ik weet wel dat het mijn naam is die bij jou automatisch reacties oproept en dat je m.b.t. het een en ander een zeer selectieve kijk op zaken hebt, een zeer selectief geheugen m.b.t. je eigen handelen en reacties in deze en zeer zeer inconsequent bent alnaargelang het doel van je operatie.
  Het zou je gesierd hebben eens niet te reageren, helaas. Het zij je vergeven. Ik neem de argumentatie van je oproep dan ook totaal niet serieus al wil je het nog zo mooi en zogenaamd objectief brengen, voor hetzelfde geld ga je hier tekeer om het te verdedigen. Aangezien ik niet weet wie er achter je zit en of alles wat je schrijft wel klopt en je zeer onbetrouwbaar en inconsistent bent in je reacties zal ik je niet meer serieus nemen. Zoals de waard is vertrouwt hij immers zijn gasten en reageren op bij voorbaat niet te vertrouwen mensen is verspilde energie. Het was alleen bedoeld voor degene die misschien een echt antwoord had verhef het dan vooral niet zelf tot een discussiepunt.

  laat ik opkomen voor alle mensen die ik niet ken en die dankzij gebrek aan geld en humanitaire politieke interesse in New Orleans zijn omgekomen, dakloos geworden, werkeloos, alles verkoren zijn etc…etc… op een manier die een democratische maatschappij onwaardig is, nl. mensonwaardig en waar mensen nog steeds amper geld hebben om de zaak te herstellen en hun leven op de rit te krijgen en de dijken wederom op dezelfde schandalige manier zijn hersteld zodat het wachten is op de volgende ramp. laten ze daar in investeren.

  116. joseph e.

  Je hebt gelijk, het had ook kunnen volstaan met een klein berichtje van iemand die toevallig wel een antwoord wist. Met mijn vraag had ik geen discussie in petto.
  En ging over tot de orde van de dag.

  Reactie door Henny — woensdag 14 november 2007 @ 14.02 uur

 122. Joseph h. — woensdag 14 november 2007 @ 12.42:

  We zien de tanende macht van een supermacht, die inplaats van productief te investeren, miljarden improductief verspild, en daar betaald de VS burger, vroeg of laat, de rekening voor.

  De Amerikaanse munt is helaas nog altijd de belangrijkste emissie- en reserve valuta. De spin in het web van het internationale monetaire bestel. Het is helaas voornamelijk het buitenland dat de Amerikaanse rekening mag betalen. Als de internationale gemeenschap eindelijk eens verstandig wordt en de dollar dumpt, dan zullen de Amerikanen inderdaad nog raar opkijken. Als ze echt moeten gaan betalen voor hun militaire uitgaven… Ik vind het volgende stukje over de dollarstandaard wel toepasselijk:


  De dollar is de munt waarin tot op heden het grootste deel van de internationale handel wordt afgerekend. Dit betekent, dat iedere deelnemer aan het internationale handelsverkeer rechtstreeks of indirect over dollars moet beschikken. Daardoor groeit de behoefte aan dollars naarmate de wereldhandel in omvang toeneemt.

  Dit verschaft de Amerikanen tot op de dag van vandaag een enorm voordeel. De wereld heeft immers behoefte aan dollars voor de financiering van de internationale handel, het dekken van betalingsbalans tekorten en het aanhouden van reserves. Het land dat aan de bron zit van dollaractiva, de VS, ontvangt dus als het ware geldscheppingswinst (seigniorage) uit de schepping van dollars

  In het geval van de Amerikaanse dollar wordt de positie van de munt juist gestaag uitgehold door het gedrag van de Amerikanen zelf. De Amerikanen hebben sedert de nadagen van het stelsel van Bretton Woods in hun wisselkoersbeleid namelijk steevast gehandeld vanuit wat zij het Amerikaanse belang vonden. Het belang van de handelspartners werd daaraan telkens ondergeschikt gemaakt. Het duidelijkst werd dit verwoord door de Amerikaanse minister van Financiën, John Connally, in mei 1971: ‘The dollar, our currency, your problem’. Desondanks bleef de dollar tot op heden veruit de belangrijkste valuta ter wereld.

  Embers

  Cctv cameras track my movement in the maze.

  Reactie door Embers — woensdag 14 november 2007 @ 14.27 uur

 123. Henny en anderen,

  Bedankt, ik vind jullie bijdrages vaak heel scherp, maar voor zijn bewapeningsuigaven de scharnier waarop zeer vele problemen hangen!

  -Wat te denken van voortdurende inflatie?
  -Van verspilling van kostbare grondstoffen en energie-voorraden, waarvan de prijzen enorm opgedreven worden?
  -Van ontwrichting van het wereldwijde monetaire systeem door het constant drukken van dollars (zoals Maan al heeft laten zien);
  - Wat te denken van de enorme vervuiling bij de wapenproductie?

  Volgens mij hangen nogal wat problemen samen met die enorme bewapeningsuitgaven of vergis ik me hierin?

  Reactie door joseph h. — woensdag 14 november 2007 @ 15.27 uur

 124. Gloria en andere belangstellenden.

  Ik had eerder willen reageren maar ik lag weer eens overhoop met mijn PC, mijn geheugen.

  Mijn stelling is nog steeds, erger je niet maar weest slechts verwonderd. Politiek is een verzamel pot van allerlei meningen en verwensingen en dat moet kunnen als je elkaar maar blijft steunen. Geloof en politiek zijn nauw aan elkaar verbonden. maar je moet elkaar wel de ruimte gunnen.
  Deze tijd is een moeilijke tijd en de toekomst zal er niet makkelijker op worden.
  Zo is het nu en zo was het in het verleden.
  Dr. Willem Banning zullen de oudjes zich misschien herinneren, wie was hij? iemand met gevoel in zijn lichaam.

  http://members.home.nl/h.hiensch/Banning.doc

  In een van zijn boeken vond ik deze passage’s, en dat mis ik de huidige politiek, je mag elkaar gerust om de oren timmeren (figuurlijk) als het maar het doel dient.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Ban.rtf

  Gr. Henk

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 14 november 2007 @ 16.19 uur

 125. joseph h.

  Natuurlijk wordt er veel uitgegeven aan wapens. Echter zou het niet aan wapens uitgegeven worden dan waarschijnlijk aan een fikse belastingverlaging voor juist dat volksdeel dat het niet nodig heeft.
  Het ieder voor zich en god voor ons allen is de amerikaanse cultuur niet vreemd.
  En natuurlijk zijn er ook amerikanen die er anders over denken alleen wordt hen niets gevraagd, zij behoren niet tot de lobby en hebben niets te ‘schenken’ aan politieke kandidaten.Amerika ‘leeft’ van de wapenhandel. Dat oorlogen verschrikkelijk zijn evenals de inlandse doden dientengevolge behoef ik niet duidelijk te maken.

  Reactie door Henny — woensdag 14 november 2007 @ 18.28 uur

 126. Aanvulling op 125.

  En om een direct antwoord te geven. Amerika heeft zich van het buitenland nooit iets aangetrokken en is de meest egoistische economie die ik ken. Althans dat is mijn mening. Des te zieker is het dat bijvoorbeeld Europa er zo achteraanhobbelt en gehobbeld heeft en zich zo afhankelijk heeft gemaakt en blijft maken en daarin hele wereldddelen heeft meegesleept met alle gevolgen van dien.

  Reactie door Henny — woensdag 14 november 2007 @ 18.37 uur

 127. Wattenstaafie.

  Ik ben de partner die ze niet wilden voor hun kind.

  Zij vinden mij de duivel of jezus.

  Heb ik geen geld, hebben we toch een MAALTIJD.

  Reactie door Roodkapje — woensdag 14 november 2007 @ 19.04 uur

 128. 124. d”olle Henk

  Die wens is de vader van mijn gedachten.

  Reactie door Henny — woensdag 14 november 2007 @ 19.34 uur

 129. @ 98 Michael

  Joh, mischien heb je wel gelijk maar met dit soort teksten en spreuken zijn we niet van het Christelijk Democratisch Appel oftewel het CDA af.
  Als dit beleid de christen anno 2007 moet voorstellen geef mijn portie maar aan fikkie.
  Alles wat deze duivels aandragen in onze samenleving is ellende, tweedracht, dood, verderf en veel heel veel verdriet.
  Ik begrijp nog steeds niet dat men als een dolle hond de christelijke politieke partijen steunen, als ik het nuchter zou benaderen dan moet in constateren dat elke christen gebrainwashed is.
  Het gedrag van het CDA druist tegen alle “normen en waarden” in, en dan verwacht jij sympathie van de doorsnee burger die dit z.g. christelijk beleid over hem heen krijgt.

  Het CDA laat ons land verloederen onder het mom “Fatsoen moet je doen”.
  Dit is precies hetzelfde als schreeuwen van de kansel dat de mensen meer moeten inleveren om een goed christen te kunnen zijn.

  Reactie door Pool — woensdag 14 november 2007 @ 19.51 uur

 130. Beste olle Henk 124. Daar noem je zo iemand: Banning. Zelf heb ik wat met Anton Constandse.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Anton_Constandse

  Dergelijke denkers van formaat zijn meer dan nostalgie van weleer, ze zijn het geweten van humanistische ideologie en zouden moeten herleven voor jongere generaties als filosofisch erfgoed van socialisme in al zijn hoedanigheden.

  Reactie door Haq — woensdag 14 november 2007 @ 20.49 uur

 131. @ 129 Pool

  Ik begrijp heel goed wat je bedoelt en ben het ook voor een groot deel met je eens. Waar ik bezwaar tegen maak is dat al deze misdaden van zogenaamde Christen, die feitelijk wolven in schaapskleren zijn, op het conto van het ware Christelijke geloof worden geschreven.

  Als je kijkt naar het begin van onze jaartelling dan zie dat de eerste Christen oprecht goedwillende idealisten waren die de keiharde, wrede en ongenadige maatschappij van die tijd ten positieve wilden veranderen in een meer rechtvaardige en barmhartige samenleving. Dit maakte hen tot een bedreiging voor de status-quo van het imperium uit die tijd, het Romeinse rijk dat gegrondvest was op ruwe machtspolitiek, onderdrukking en verovering door het zwaard.

  Om het snel groeiende Christendom uit te roeien hebben de Romeinse heersers, toen bloedige Christenvervolging niet afdoende bleek, besloten om het jonge geloof van binnenuit te corrumperen en te vernietigen. Daartoe hebben ze er de officiële staatsgodsdienst van gemaakt.

  Dit is het begin van het misbruik van de ware Christelijke leer door machtswellustige heersers die het enkel als vehikel voor hun eigenbelang aanwenden. Weet je welke enorme misdaden pausen hebben begaan. Dacht je nu werkelijk dat een seriële leugenaar, moordenaar en misbaksel als George Bush een echte Christen was? Het zijn schurken die de schapen in de kudde uit eigenbelang naar de slachtbank leiden. En wat onderrichtte Christus:

  “Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien. Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.”

  Deze woorden lijken mij jammerlijk genoeg nog niet tot Bush en Balkenende te zijn doorgedrongen.

  Reactie door Michael — woensdag 14 november 2007 @ 21.57 uur

 132. @130 Haq.

  Dat heb je keurig verwoord, Anton zou het niet beter hebben kunnen zeggen.
  Als Anton Constandse sprak voor de radio dan was het stil op straat.
  Ik heb heimwee naar die tijd. De mensen waren arm, maar zagen een betere toekomst.
  Nu ziet men alleen maar graaiers en misdaad.

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 14 november 2007 @ 22.00 uur

 133. In reactie op Henny — woensdag 14 november 2007 @ 18.28

  De V.S. is geen democratie maar een plutocratie met kenmerken van een kleptocratie.

  Embers

  Did you think these tracks in the dust would last.

  Reactie door Embers — woensdag 14 november 2007 @ 22.25 uur

 134. @111
  Carla wil ik net vertellen dat ik morgen mijn aambeien weg laat halen gooi jij roet in het eten.

  Reactie door De Hakker — woensdag 14 november 2007 @ 22.59 uur

 135. nog een keer(mijnheer admin) bush orloog heeft meer dan 6/11 kruimels gekost.

  Reactie door gaf — woensdag 14 november 2007 @ 23.02 uur

 136. Henk Kamp, minister van Defensie spreekt in navolging van de Amerikanen over een ‘robuust mandaat.’ Stoere taal van bange mensen. Henk Kamp opnieuw: ‘Waar nodig delen we klappen uit, maar alleen als ons werk wordt gefrustreerd.’ Ons werk is het opsporen van de nog steeds onvindbare Osama en zijn Taliban kornuiten. Het uitdelen van klappen uit frustratie kost veel geld. Alleen al in Afghanistan besteedt onze Amerikaanse bondgenoot 18.000 dollar per minuut, veel meer dan een arme in de VS in een heel jaar bijeen weet te scharrelen. De Los Angeles Times bericht: ‘Iraq war is costing $100,000 per minute. WASHINGTON — The White House said Thursday that it plans to ask Congress for an additional $70 billion to pay for the wars in Iraq and Afghanistan, driving the cost of military operations in the two countries to $120 billion this year, the highest ever. Most of the new money would pay for the war in Iraq, which has cost an estimated $250 billion since the U.S. invasion in March 2003. The additional spending, along with other war funding the Bush administration will seek separately in its regular budget next week, would push the price tag for combat and nation-building since Sept. 11, 2001, to nearly a half-trillion dollars, approaching the inflation-adjusted cost of the 13-year Vietnam War. The cost of military operations in 2006 is $35 billion higher than what Congress had estimated a few months ago that the Defense Department would need this year. The higher costs are occurring even as the Pentagon is planning to reduce troop levels in Iraq in coming months, reflecting the continuing wear and damage to military equipment in desert combat, the need to upgrade protection for U.S. troops and the effort to train and equip Iraqi forces. No large-scale reconstruction projects are included in the spending, officials said. Currently, the Defense Department says it is spending about $4.5 billion a month on the conflict in Iraq, or about $100,000 per minute. Current spending in Afghanistan is about $800 million a month, or about $18,000 per minute. The rising costs contrast with projections before the war. Former White House economic adviser Lawrence Lindsey predicted in late 2002 that the war would cost between $100 billion and $200 billion, drawing administration ire for offering such high estimates and eventually resigning his post.’ Lees verder: http://seattletimes.nwsource.com/html/politics/2002780385_spending03.html Volgende week wordt bekend dat president Bush het komende jaar 439 miljard dollar aan defensie wil besteden, een stijging van bijna 5 procent. In dit bedrag is niet meegerekend 120 miljard dollar die dit jaar naar de oorlog in Irak en Afghanistan gaat. Intussen heeft de Amerikaanse Senaat een belastingverlaging van 70 miljard dollar goedgekeurd, een dag nadat de senatoren drastische bezuinigingen hadden voorgesteld op gezondheidszorg, sociale uitkeringen en onderwijs. Het geld voor oorlogsvoering moet ergens vandaan komen. Luister naar: http://www.democracynow.org/article.pl?sid=06/02/03/154214 Al langere tijd komt het belastinggeld dat de regering Bush aan oorlog spendeert uit bezuinigingen op onderwijs, gezondheidszorg, volkshuivesting, ziekenzorg en sociale uitkeringen. De meerderheid van onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer steunt dit misdadig beleid door nog meer troepen te sturen naar Afghanistan. Overigens zonder zich goed te hebben laten voorlichten. De kosten van dit militair avontuur loopt in de honderden miljoenen. Hoeveel is niet precies bekend. Bijkomende kosten zijn niet berekend. Wel is bekend dat dit geld ergens vandaan moet komen. Ben benieuwd op wie en wat er verder nog bezuinigd gaat worden door de christenen, de liberalen en nu ook de sociaal-democraten van Wouter Bos.

  posted by stan’”
  einde citaat

  http://stanvanhoucke.blogspot.com/2006/02/nederland-en-afghanistan-37.html

  Reactie door gaf — woensdag 14 november 2007 @ 23.11 uur

 137. @99 Michael

  Ik ben het geheel met je eens!

  Je zegt:

  ‘Ik vind het namelijk buitengewoon spijtig dat zoveel mensen op dit weblog blijkbaar niet in staat zijn om een fundamenteel onderscheid te maken tussen het geïnstitutionaliseerde geloof (door de staat ingelijfde godsdienst) in de vorm van de kerk en de ware, oorspronkelijke leer van Christus.

  - Het verschil tussen het geïnstitutionaliseerde geloof en de oorspronkelijke leer van Christus lijken haaks op elkaar te staan.
  Juist dit is mij bron van irritatie en maakt dat ik me kritisch uitlaat over ‘Christenen.’ Met ‘Christenen’ tussen aanhalingstekens, moge duidelijk zijn op welke groep ik doel. Gelovigen die de oorspronkelijke leer van Christus hebben begrepen en deze naleven althans naar beste vermogen proberen na te leven, zet ik niet tussen aanhalingstekens. Ik neem aan dat zij het zelfs met mij eens zullen zijn wanneer ik deze aanhalingstekens in een bepaalde context rond het woord Christen plaats. Zij zullen ook begrijpen dat ik hen niet tot de aangehaalden reken.

  ‘Ik was in de veronderstelling dat socialisten, zoals de naam impliceert, voornamelijk sociaal bewogen mensen waren die het onrecht begaan tegenover de zwakkere en kansarme in deze wereld moeilijk kunnen verdragen, net zoals de ware Christenen’

  -De ware Christenen en de ware socialisten hebben veel gemeen. Jezus was ‘de eerste Socialist’ Je kan als ware socialist zomaar (zelfs onbewust) hetzelfde pad als de ware Christen begaan. Ook níet gelovigen kunnen naar het Woord leven. Ik denk dat Matteüs 10:32-33 ook voor hen geldt.

  ‘Ik heb wel iets beters te doen dan de kern van mijn wezen en geloof hier, keer op keer, te laten kwetsen door lieden die tot hun eigen schade en schande laten blijken er na twee millennia nog steeds niets van te hebben begrepen en die de uitspraken van Christus waarschijnlijk niet eens kennen. Enig respect voor het geloof van een ander kan er blijkbaar niet vanaf.’

  -Ik denk dat inderdaad ware Christenen ten onrechte op één hoop gegooid worden met de ‘Christenen.’ Deze ‘Christenen’ geven er ook blijk van er na twee millennia nog steeds niets van de uitspraken van Christus te hebben begrepen.

  Michael, het is voor mij ongebruikelijk om op een weblog op geloofskwesties in te gaan maar de dynamiek van dit topic en jou terechte reactie noopte mij deze keer…

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 november 2007 @ 23.14 uur

 138. @135 Gaf,

  Misschien ben jij de enigste die het ook opviel!

  Reactie door TT — woensdag 14 november 2007 @ 23.30 uur

 139. @124 d’olle Henk

  Heel bedankt voor je lieve ‘cadeautjes’!
  Alles zojuist doorgelezen over Banning en dit vond ik wel mooi om er even uit te pikken:.

  “Het mensenhart zoekt het Liefdehart Gods, omdat het van daaruit wordt gevoed, omdat het van daaruit zin, doel, inhoud leerde vinden; omdat het van daaruit wordt bewaard voor verdwalen; is niet het afdwalen van het Levenshart een verloren gaan?”

  Groet en goede nacht Henk!

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 0.13 uur

 140. @ 131 Michael

  Bedankt voor je verhelderende uitleg maar dat was mij allemaal al bekend, de mens moet nog veel leren van z’n eigen religie en niet klakkeloos achter de prediker aanlopen, geldt trouwens niet alleen voor het christendom.
  Ondanks alles blijf ik bij het standpunt dat je kerk en staat moet scheiden, men kan geen 2 meesters dienen… God en Geld.

  Zie je wat ik bedoel, je haal zelf dood, verderf ellende enz. enz. aan wat direct te maken heeft met religie en in dit geval het christendom, neemt niet weg dat er bij andere religies het zelfde gebeurde.
  Hiermee wil ik aantonen dat de grondslag van een religie altijd door de eeuwen heen voor de grootste ellende heeft gezorgd.

  Gelukkig hebben we geen kruistochten meer .. alhoewel… nu speelt men het slimmer en gaat men via de politiek het volk knechten en uitbuiten, in het verleden verhandelde we slaven, in naam van God want deze slaven waren zwart en heidenen en de bron van het kwaad en onzedelijkheid.
  Nu kun je wel mooi vertellen dat dit niet de ware leer van Christus is, maar het verleden heeft het tegendeel niet bewezen.

  Reactie door Pool — donderdag 15 november 2007 @ 0.31 uur

 141. @131 Michael

  Was het niet juist Christus die de grootste tegenstand en onbegrip heeft gehad van de gelovigen in die tijd en was Hij het niet die met regelmaat zich zeer ge-ergerd uitliet over hen? Hij wond er geen doekjes om!
  Hij… aangekondigd door de Profeten. Hij, naar Wie allen uitkeken. En toch… zij hebben Hem niet herkend. Tja, als je dag in, dag uit de vinger op de letter legt, je voorstaat op vroomheid en neerkijkt op het volk… zal het moeilijk te geloven zijn dat de Man van Nazareth zich ophield met de armen, de uitgestotenen, en ‘jan met de pet’.
  Zo tof is God!!

  En zie hoe ‘de christenen’ in grote getale dezelfde farizeese trekjes hebben teruggepakt! Zij, die de voorste kerkbanken bezetten en de voorste plaatsen innemen in dit land hebben Christus ‘ingehuurd’ voor hun mensondermijnende praktijken. Vernedering op vernedering lijdt de mens onder de christelijke leiders van de westerse wereld. Zij worden geschopt, geslagen, uitgebuit, onderdrukt en vermoord.

  Deze tirannen met de Bijbel mogen niet ontzien worden. We mogen het van de daken schreeuwen, Michael. Laten we dan ook niet schromen onze stem te verheffen en op te komen voor Hem die het van zijn volgelingen mag verwachten.
  Want opkomen voor Hem, is opkomen voor gerechtigheid. Is er een betere partij in ons land dan de SP die de mens zijn waardigheid wil laten behouden?
  En zie hoe de politieke neo-farizeeen haar tegenwerkt, belasterd en negeert.
  Tijd gaat niet vooruit. Tijd draait rondjes!
  En steeds opnieuw passeert de tijd het oude om met Hem in het nieuwe te komen. Kans op kans wordt de mens gegeven… een leven lang!
  En zo zullen de goeden onder de kwaden moeten lijden, keer op keer.
  Ik geef toe: de Aarde is een keiharde stagetijd. Keuzes, keuzes, keuzes…
  Maar geeft kans op een heerlijke toekomst.

  Dag Michael.

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 0.56 uur

 142. @140 Pool

  De ware leer van Christus kan jezelf opzoeken, Pool. En je zult zien, het zat al in je hart gegrift!
  Vraag wel om leiding van de Heilige Geest, want zonder Die Geest zal de Bijbel zich niet openen…
  Verkijk je niet op hen die zich hierop voorstaan en zich de politiek in gewurmd hebben. Zij denken Christus aan hun kant te hebben met al hun machtsplannetjes onder de vrome vlag. Maar zoals je hierboven kunt lezen over de farizeeen week Christus geen meter voor hen. Toen niet en nu niet!
  Met Einstein: God dobbelt niet.

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 1.12 uur

 143. @ Pool

  Mensen uit het verleden die dood, verderf en ellende zaaiden hebben de leer niet begrepen. Wij nu heden ten dage geven er ook geen blijk van deze leer te hebben begrepen. De hoop is gevestigd op mensen na ons. Alles wat men zegt in naam van God te doen is deze naam ijdel gebruiken. Niet de grondslag van een religie heeft altijd door de eeuwen heen voor de grootste ellende gezorgd maar de interpretatie en vorm die de mens hieraan gaf en geeft.

  Je zegt: ‘nu speelt men het slimmer en gaat men via de politiek het volk knechten en uitbuiten, in het verleden verhandelde we slaven, in naam van God want deze slaven waren zwart en heidenen en de bron van het kwaad en onzedelijkheid.’

  -Het is niet religie die zorgt voor dergelijke door jou aangehaalde misstanden en alomtegenwoordige verdeeldheid tussen mensen. De beginselen van religies zijn niet het zaad van de door jou omschreven misstanden. Het zaad ligt besloten in de mens. In de door de mens verkeerde interpretatie van religie. Men deed en doet van alles gebruikmakende van de kreet ‘In naam van God‘ Het is de gebrekkige interpretatie ván al niet geïndoctrineerd tot hen gekomen informatie en het onbegrip hiervan van diezelfde slechts 10% van zijn hersencapaciteit gebruikende gebrekkige mens die verdeeldheid zaait en zich van de kreet ‘in naam van God’ bedient.

  “Dat het verleden het tegendeel niet heeft bewezen’ bewijst!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 november 2007 @ 1.51 uur

 144. Verbetering/aanvulling mijn reactie @1.51 uur:

  Het is de gebrekkige interpretatie van al DAN niet geïndoctrineerd tot hen gekomen informatie.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 november 2007 @ 1.56 uur

 145. @ Johan

  Inderdaad, Hitler was geen Duitser, Stalin was geen Rus, Willem van Oranje was geen Nederlander, Anne Frank was geen Nederlands meisje, Kennedy is niet door Lee Harvey Oswald vermoord net zomin als Pim Fortuyn door Volkert van der Graaff en de Taliban, Saddam Hoessein en Osama Bin Laden zaten niet achter 11 september.

  Hoe zou het intussen met Osama zijn, denk je? Heeft ie al een nieuwe videocamera gekocht? Hij is rijk genoeg… Laat hij zijn nieren nog steeds spoelen in het Amerikaanse legerhospitaal in Dubai, zoals vlak voor de aanslagen…? Heeft hij nog steeds zulke goede contacten binnen de CIA? Zijn de Bin Ladens nog steeds innige vrienden van de familie Bush?

  En hoe gaat het met die 19 zelfmoordkapers van 11 september? Er zijn er gelukkig inmiddels al weer 12 in goede gezondheid gesignaleerd…

  Wat er precies op 11 september 2001 is gebeurd, zullen we nooit te weten komen, maar het officiele verhaal klopt van geen kant. Ik hoop dat je het daar in ieder geval mee eens bent.

  En dan hoop ik dat je het ook met me eens bent, dat noch Afghanistan noch Irak ooit een militaire bedreiging voor Amerika hebben gevormd. Maar wel een financiele!

  Reactie door Olav ten Broek — donderdag 15 november 2007 @ 2.21 uur

 146. @ Johan (104):

  1. Ja, Saddam Hoessein is dood. Echt wel!
  2. Neen, er was nauwelijks een “systeem”, wel een dictatuur. (Waarvan ik overigens, evenmin als jij, niet zelf “last” had). Door het Amerikaanse westersedemocratiezendingswerk, middels leugens “om neocons bestwil” (want de echte oorlogsredenen: olie, een strategische machtspositie en vette contracten voor grote concerns, moesten natuurlijk worden verhuld), is een chaotische toestand in Irak ontstaan en zijn de al lang bestaande onderlinge tegenstellingen ontaard in een burgeroorlog. Geweldig resultaat!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 november 2007 @ 2.25 uur

 147. @143 Wattenstaafie

  Precies! Zoals dat ook met oa Moslims, Boeddhisten, Hindoeisten het geval is. Het is maar net HOE en door WIE de informatie tot hen is gekomen.
  Zo ook met atheisten. Heel vaak leeft dit van ‘huis uit’. Afhankelijk hoe ouders er over dachten. En zo sleept men oud gedachtengoed mee in eigen leven. Dat is jammer. Ieder mens moest voor zichzelf op zoek gaan, los van de goede/slechte effecten in de buitenwereld, naar wat geloof nu werkelijk met je doet.
  Mijn vrees voor ‘indoctrinatie’ liet mij de Bijbel door geen mens uitleggen.
  Heb geheel in m’n eentje doorvorst en getoetst. En Christus laat Zich toetsen voor hen die oprecht hunkeren naar waarheid.
  Welterusten.

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 2.36 uur

 148. @ De Hakker (134):

  “Carla wil ik net vertellen dat ik morgen mijn aambeien weg laat halen gooi jij roet in het eten.”

  Roet in welk eten? Aardbeien?

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 november 2007 @ 2.37 uur

 149. @147 PS

  Dat we gebrekkig zijn en slechts in staat zijn tot 10% van de hersenactiviteit… is waarom we geloof nodig hebben. Alleen geloof kan voorbij de grenzen van gebrekkigheid en voor de volle 100% uitkomen bij Hem die de Weg, de Waarheid en het Leven is.
  God heeft ons geloof NODIG. Want ‘zeker weten’ stuit tegen gebrekkigheid en die 10%.
  Geloof is de ENIGE poort tot weten op weten op weten etc. Gaande de Weg.
  Sleutel!

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 2.58 uur

 150. 133. Embers

  Ik vergeet steeds te zeggen een zich democratisch noemend en genoemd land.

  Ze eindigen vast in de archeologische archieven.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 7.38 uur

 151. 132-130

  Ik deel de nostalgie iedere vrijdagmorgen radio 1.Inhoud-inhoud-inhoud en hoe!!!!!

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 7.43 uur

 152. Oorzaak en gevolg van 10% hersenactiviteit is m.b.t. geloof m.i. niet uit elkaar te houden.
  Ik voel me zo langzamerhand hier wel enigszins geindoctrineerd moet ik zeggen.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 7.47 uur

 153. @153 Henny

  Enough said.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 november 2007 @ 9.01 uur

 154. @ 149 Gloria,

  En dat is net even wat meer dan een calculerende MiddelKOOP die wapens KOOPT dan een calculerende DONNER die ontslag GEEFT en geld GEEFT voor de Afghanistanzending in de collectebakvanellende.

  Reactie door Lef — donderdag 15 november 2007 @ 9.12 uur

 155. Henny,

  Inhoudeljk zijn de bijdrages van Embers en jijzelf zeer goed, naar mijn bescheiden mening.

  Ook Embers signaliseert de volledige ontwrichting van het wereldfinanciële systeem door de ondermijning van de waarde van de dollar, als wereldvaluta, door de voortdurende stijging van de Amerikaanse bewapeningsuitgaven, zeg maar structurele inflatie op langere termijn, die de Amerikaanse handels- een betalings- balanspositie, en daarmee de waarde van de dollar,volledig heeft aangetast.

  De nostalgie naar soort religieus socialisme à la Banning kan ik begrijpen, echter vergeet niet dat in diezelfde jaren 50 er een oorlog woedde in Indonesië en Zuidkorea.

  Reactie door joseph h. — donderdag 15 november 2007 @ 10.13 uur

 156. To much information…..

  Het begint te lijken hier op die overvaller die zegt, noem me twee nederlandse popgroepen anders schiet ik je dood, waarop de Nederlander antwoorde Doe maar Blöf.

  Reactie door TT — donderdag 15 november 2007 @ 10.22 uur

 157. Helemaal volgens de Amerikaanse tradities.

  Hey big spender!! Hey big lender!!

  Uitgeven wat je niet hebt!!

  Ik vind het wel goed dat die Amerikanen eindelijk eens in hun beurs (gaan) voelen wat voor een oliedomme keuze zij hebben gemaakt met GW.

  Reactie door Jan Karst — donderdag 15 november 2007 @ 10.50 uur

 158. @ 132 Olle Henk. Dank je voor het compliment.
  Anton Constandse had tot mijn verbazing overigens dertig jaar geleden,1978, al een treffende visie op Europa zoals dat nu is geworden, de man lijkt wel een profeet:

  “De organisatie van een ‘romp-Europa’, een verminkt werelddeel dat zwaar bewapend is, en ook nog afhankelijk van de Verenigde Staten, zulk een karikatuur van een Europese federatie moet dan worden verkocht in een campagne voor ‘Europese verkiezingen’ voor een quasi-parlement, dat op zijn beurt weer een aanfluiting is van de burgerlijke democratie.”, in De As, 1978.
  En ook een mooie uitspraak van hem, uit die tijd, passend bij de actualiteit van vandaag:`”De wereld wordt geregeerd door dwazen, en de dwazen worden geregeerd door angst”

  Reactie door Haq — donderdag 15 november 2007 @ 11.06 uur

 159. HET GRIJZE GEVAAR, DAAR KOMEN DE CRIMINELEN.

  Beste mensen, daar verschillende grijze duiven hier hun gevoelens proberen kwijt te raken, wil ik het volgende onder de aandacht brengen. Jaren geleden kwamen de oudjes al in de verkeerde hoek te zitten, toen werd de ouderen partij opgericht. Nu worden ouderen openlijk beschuldigd dat zij een crimineel gedrag vertonen, zij stelen als raven, koekjes, kaas en nog meer lekkerheden. De vergrijzing, onze maatschappij kan het niet meer ophoesten, de kosten worden te hoog. Een flitsontslag help ook al niet meer. Steeds meer AOW en pensioen moeten zij hebben. Wij kunnen straks niet eens miljarden in de Noordzee flikkeren voor landwinning. Ik stop er maar mee, maar ik ben voor een ouderen opstand. Kinderen ga voor je oma/opa staan.

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 15 november 2007 @ 12.06 uur

 160. @147.Gloria
  Dat laatste woordje van u zegt het helemaal.

  Welterusten!

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 13.24 uur

 161. d`olle Henk,

  Ben jij ziende blind? De Pvda heeft toch de verkiezingen verloren omdat ze over het korten op de pensioenen en de AOW begon, ze stonden eerst op 60 zetels,nu kunnen ze er met moeite, 20 bijelkaar krijgen!

  De SP en het CDA werden winnaars, zij beloofden niet aan de pensioenen en de AOW te komen!

  Voor de rest, als er minder naar bewapening gaat (van de pensioenfondsen) blijft er genoeg geld over om onze oudedagsvoorziening te betalen!

  Politiek is het maken van keuzes!

  Reactie door joseph h. — donderdag 15 november 2007 @ 13.31 uur

 162. @159 D’olle Henk,

  Ik heb nog een oma in Rusland, maar helaas zijn mijn opa en oma hier niet meer in leven.
  Maar zal graag voor een andere opa en oma gaan staan die net als mijn opa en oma hun hele leven hebben gewerkt en gespaard voor hun oude dag en nu aan allekanten worden gekort op hun WAO.
  Maar ik denk Henk dat we met zijn allen moeten opstaan jong en oud om de toestanden in Nederland aan de kaak te stellen en het land weer leefbaar te maken voor een ieder.
  Maar als ik kijk naar de fakelwake die wij kort geleden hebben gehad, zag ik tot mijn spijt alleen mensen van boven de 40 jaar en is de jeugd te druk met andere bezigheden.
  Het gevoel van samen staan we sterk is weg bij de jeugd en misschien is dit iets wat we er weer eens in moeten rammen bij de jeugd.

  (Let op hoeveel commentaar ik hier weer op krijg ;)

  Reactie door TT — donderdag 15 november 2007 @ 13.52 uur

 163. @161 Joseph,

  Politiek is keuzes maken?

  Ik zie de politiek toch iets anders, namelijk regeren en reageren op problemen in het land.
  En als je dan een keuze moet maken om een probleem op te lossen, zorg er dan voor dat het volk de pijn niet voelt.
  Maar stort door de keuze niet het volk in een afgrond waar zij niet meer uit kunnen komen zoals het nu gebeurd.

  Reactie door TT — donderdag 15 november 2007 @ 13.58 uur

 164. @121Henny
  Als niemand het dan doet onder die vlag van dat ‘sociale’ socialisme, zal ik mezelf er maar toe brengen. Je kan natuurlijk voor ‘de lieve vrede’ gaan, maar wat een lafbek zou ik dan zijn.
  Ongehoord zoals jij hier Carla afbrandt met je kille meedogenloze brein dat iedereen opzij duwt voor jouw zgn liefdadige doel.
  Wat een trots en een hooghartigheid spreken uit jouw teksten en dan prat gaan op je medegevoel voor mensen ‘die je niet kent’.

  Begin eens met de mensen die je kent. Als je Carla gevolgd hebt weet je dat zij nog steeds zoekende is politiek gesproken. Zij bezoekt dit weblog met regelmaat en vanaf dat ik haar hier zag, probeer ik haar te volgen en te begrijpen. In het begin moest zij niets van ‘ons’ hebben en langzaamaan is zij ‘een van ons’ aan het worden. Wie weet besluit zij nog eens om SP te stemmen…

  Maar waarom zou ze als ze het van ‘ons’ moet hebben? Hoevaak is ze hier niet neergeknuppeld? En juist daar ging ik tegenin. Ja, dwars tegen de ‘gevestige orde’ hier! De orde van ijdelheid en elkaar het licht in de ogen niet gunnen van het ‘oude’ clubje dat zichzelf zo roemt op hoogstaand socialisme. Mijn God, wat een armoede in die harten van sociaal menszijn. Zo voorbij geschoten aan medemenselijkheid en zo blind voor meningen die niet de jouwe zijn.
  En zie hoe je weer een van je ‘bommen’ klaar had liggen voor een medemens hier die niet voor schijnheiligheid gaat en de zaken gewoon bij de naam noemt, zoals zij dit voelt.

  Carla kennende zal ze wel weer terugkomen en haar mannetje staan. Laat ik het hopen. Want stel je voor als dit weblog niet verfrist wordt van nieuw bloed en van ‘afwijkende’ meningen die ten doel hebben de ‘gevestigde orde’ hier de spiegel voor te houden? Een eng ‘incestueus’ clubje dat met de scepter zwaait en van socialisme spreekt waar geen plaats is voor het hart en God, maar alleen van gebrekkige-10%-breinige uitbraaksels die geen vrede brengen. Het zijn de mensen die een uitgestoken hand laten voor wat het is. Het zijn mensen die voor hun eigen opgeblazen ego het socialisme dienen louter en alleen voor zichzelf. Om de ander ermee de grond in te boren en grimmig de vinger te wijzen op diens onvermogen. Ja, zo onvermogend kan socialisme worden als je haar dient met zoveel haatdragendheid en zo weinig vredelievendheid.

  Ik weet inmiddels wat de effecten zullen zijn als je Hennie tegenspreekt…
  Toch vond ik het nodig om vanuit mijn socialisme hierover te spreken.

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 14.26 uur

 165. @163.TT
  Als een ware leider zou TT de waan van de dag achterna hollen om deze “op te lossen.”

  Bravo.
  En welterusten, TT.

  Politiek is keuzes maken.

  Christianity of de brandstapel?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 14.35 uur

 166. @160 Rob de Kuster

  Jazeker welterusten!
  Ik kan het je aanbevelen, want wat is niet heerlijker dan in al die woelige baren van het leven en het politieke geweld dat aanslag op aanslag pleegt op de mensheid… WEL TE RUSTEN in het hart dat zich niet van de wijs laat brengen en de Weg gaat met Hem die WEET waarvan Hij Spreekt en ons voorgaat in de jungle die uitleidt naar Leven in Welzijn.
  Welterusten wens ik jou toe, Rob.

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 14.40 uur

 167. Berijpt men NU werkelijk de essentie van socialisme?

  Zonder u te verdiepen blijft u aan de oppervlakte krassen. Zonder verdieping komt u nooit tot de essentie.

  Will you ever learn?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 14.40 uur

 168. Berijpt = Begrijpt

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 14.41 uur

 169. @161 joseph h.

  Of ik ziende blind ben, ik denk het niet daar ik nog steeds in mijn bestel autotje mag romdtuffen. Maar ik denk dat je dit bedoel.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Bejaarden.mht
  Met de zin, kinderen ga voor oma/opa staan daarmee verwijs ik naar een gedicht van Dirk
  Troelstra (broer van Jelle), moeder ga voor je kindje staan.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Moeder.rtf

  Letwel, de PvdA heeft een algemene oudedag voorziening nooit zien zitten, alleen zij die het nodig hebben kunnen bij de overheid aankloppen. Maar hoe betrouwbaar is onze overheid? En de pensioenfondsen denken alleen aan hun eigen zakken vullen, kijk maar eens wat het management in hun eigen zak stopt. De koopkracht van de oudjes gaan vanaf zij met pensioen gaan gierend achteruit. Gisteravond nog Wientjes de voorzitter van het VNO moeten aanhoren, het levert mij alleen maar kots-neigingen op.

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 15 november 2007 @ 15.06 uur

 170. @165 Rob,

  Inderdaad welterusten.

  Mensen maken keuze, politiek niet die regeert althans dat behoren zij te doen.
  Maar laten we AUB deze slapende regenten niet wakker maken zodat zij weer een idea lanceren waar wij weer voor kunnen betalen.

  Wens u dan ook een goedenacht Rob ;)

  Reactie door TT — donderdag 15 november 2007 @ 15.50 uur

 171. He een niet te onderdrukken glimlach ontspant
  mijn gezicht, wanneer ik lees dat politiek bestaat uit ‘keuzes maken’.
  Het is niet anders als wanneer mijn huis in brand staat.
  De rookmelders op tilt slaan en ik de fluitketel pak in paniek en niet aan de tuinslang denk.

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 16.13 uur

 172. met Hem, Gloria? Socialisme leert ons nu juist dat er geen ander is. God is één. Alles is één. Er is geen ander, Gloria. We zijn allemaal één. Daar ligt de essentie van het socialisme. Niet blijmoedig onwetend de grote leider volgen als schapen naar de slachtbank, maar het besef dat God één is met alles. Dus ook in u en mij. God is in alles door ruimte en tijd; één.

  Beware of he who would deny you acces to information for in his heart he dreams himself your master.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 16.23 uur

 173. leuk,het onderwerp gaat over de miljarden die verslonden worden in OORLOG,en de discussie gaat direct weer over Christenen.

  dat zegt dan toch wel iets neem ik aan…
  geloof [ven] maakt meer kapot dan je lief is ?!

  Reactie door iew — donderdag 15 november 2007 @ 16.36 uur

 174. Ja Rob inderdaad.
  Alles is één.
  En wij maar zeggen dat verschillen er mogen zijn. ;)
  Uniciteit versus egodenken.

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 16.42 uur

 175. Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 16.23:

  Beware of he who would deny you acces to information for in his heart he dreams himself your master.

  Een fraai gezegde… Inderdaad, kennis is macht.

  Embers

  Did you think these tracks in the dust would last.

  Reactie door Embers — donderdag 15 november 2007 @ 16.50 uur

 176. Allemaal
  ‘rustend’ in Niets Nada
  oftewel,
  het getal 0
  In other words:
  To be or not to be.

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 16.54 uur

 177. Klinkt goed he Alex,
  Te zijn of niet te zijn. Kwestie van keuzes maken.
  Groet,

  Reactie door Roodkapje — donderdag 15 november 2007 @ 16.59 uur

 178. Change has a considerable psychological impact on the human mind. To the fearful it is threatening because it means that things may get worse. To the hopeful it is encouraging because things may get better. To the confident it is inspiring because the challenge exists to make things better.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 17.06 uur

 179. @149 Dan snap ik nog steeds niet dat mijn schoonouders beweren op de met goud geplaveide straten te mogen wandelen. Tegen mij wordt gezegd dat ik uit het duister kom.

  Vind het best. Loop al jarenlang met mijn eigen mijnwerkerslamp.

  Zou het wel gein vinden als ze boven bij de poort een potje was en poetsdoek kregen om de straten bij te houden.

  Reactie door Roodkapje — donderdag 15 november 2007 @ 17.12 uur

 180. Gloria, aanvulling op @149

  Vraag me zelfs af of ze die 10% benutten.

  Reactie door Roodkapje — donderdag 15 november 2007 @ 17.17 uur

 181. @174.Alex
  Verschillend, maar gelijkwaardig.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 17.52 uur

 182. Rob
  Ik wil niet doordrammen maar,
  Wanneer alles één is bestaan er geen verschillen.

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 17.57 uur

 183. Gloria

  Waar bemoei jij je mee!!!!!zou jouw reactie zijn dus eigen ik me ook maar eens dat recht toe.

  Ik bezoek dit weblog al vele jaren langer dan jij Gloria. Welk recht wil je hieraan ontlenen. Ik geen enkel, ieder mens is er een en des temeer bezoekers erbijkomen des te beter.

  Als iemand me aanspreekt en meent me erbij te moeten slepen dan MAG ik niet reageren?

  Ik dacht toch echt dat je via een andere opmerking op een ander item anderen en mij kwalijk nam NIET gereageerd te hebben ( je deed dat overigens met een steek onder water).
  Je eiste zelfs een reactie, heb ik zojuist even gezien op weer een andere site…. op straffe van…..
  Helaas Gloria mijn ‘kaarsjes’ zijn op en te stijf om iedere keer op de knieen te gaan.
  Ik herinner me ook nog dat je het de webloggers eens zeer kwalijk nam dat ze ‘zomaar’ over het hoofd zagen, dat iemand was gevallen tengevolge van e ziekte van meniere omdat ze niet volop hun medeleven betuigden (misschien hadden ze het niet gelezen en jijzelf vond het al eerder arrogant als je je afvroeg of je gelezen werd als je geen reacties kreeg.. toch?)
  Zoals de wind waait waait mijn jasje Gloria?
  Ik zou zeggen draai nog driemaal in de rondte en kom dan weer op je kleine voetjes terecht.
  Mijn reactie nr.121 is zoveel christelijker dan jouw laatste reactie op mij en vele voorgaanden.

  En dat allemaal omdat ik het ‘gewaagd’ heb te informeren naar iemands gezondheid, wat me echt bezighield, waar niemand anders zich iets van behoefde aan te trekken dan degene die er antwoord op had, een reactie beslaande drie regels, daar waar jij overloopt van het medeleven,de liefdesbetuigingen en nou ja…….teveel om op te noemen……en het halve weblog vult met bijbellessen alsof je eenieder wil gaan bekeren terwijl niet een onderwerp daarover gaat. Neem me het maar niet kwalijk Gloria, ik heb een erg ziek brein, dus reageer niet meer op me en neem me vooral niet meer zo serieus. Aangezien we het hier niet over gezondheid hebben en over persoonlijke zaken( nu even niet tenminste dat is maar aan enkelen voorbehouden) heb ik je dat niet eerder zelf verteld, van dat zieke brein bedoel ik.
  Maar maak je geen zorgen over mij, mijn gezondheid of ongezondheid en mijn betrokkenheid zitten mijzelf niet in de weg lieve Gloria.
  Mag ik je dan wel vragen me met rust te laten, me vooral niet serieus te nemen want ik ben hartstikke gek.
  Dat clubje zit in jouw brein en kun je nergens waarmaken maar komt je goed uit zo nu en dan.
  “Wie niet voor mij en mijn aanbidders is, is tegen me is jouw devies. Waar heb ik dat eerder gehoord?
  En ja van al dat geknuppel zou je wel eens hoofdpijn kunnen krijgen. Blij dat je zelf zegt dat je iemand wenst neer te knuppelen en al meermaals neergeknuppeld te hebben.
  Over hoogmoed gesproken. Gelukkig heb ik een hard hoofd.
  het item Gloria was 611 miljard…….m.b.t. Wapens…….Ik heb zojuist overigens een harnas aangeschaft, had het geld wel beter kunnen gebruiken maar ach.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 17.57 uur

 184. @182 Alex

  Een cirkel kan uit meerdere parten bestaan.

  Reactie door Roodkapje — donderdag 15 november 2007 @ 18.00 uur

 185. Helaas de werkelijkheid NU is.
  We zijn verdeeld :(

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 18.01 uur

 186. Overigens Gloria nog een vraagje;
  HOE KEN JIJ CARLA? CARLA KENT JOU TOCH OOK NIET naar haar zeggen.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 18.02 uur

 187. 83. Alex

  Sorry!!!!!!

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 18.07 uur

 188. @184 Henny
  geeft niet hoor ;)

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 18.13 uur

 189. @181.Alex
  Toch wel, Alex.

  Omdat één nu juist alles is.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 18.24 uur

 190. Henny, je hebt helemaal gelijk, Gloria en ik kennen elkaar niet persoonlijk, maar ik denk te weten dat zij hier zuivere bedoelingen heeft, een gevoel zal ik maar zeggen.

  Ik denk dat jij ook zuivere bedoelingen hebt hier op dit log en de meeste mensen die hier reageren ook.

  Ik zal eerlijk zijn, mijn gevoel zegt dat Anja dat niet heeft, een jaar lang beledingen en zuigen van haar kant, zeker naar Gloria toe heeft mij er van doen overtuigen dat haar bedoelingen niet zuiver zijn en dat Henny, bedoel ik met KENNEN .

  Ik neem dan ook een gedeelte terug van mijn schrijven dat je iemand zou moeten kennen om je zorgen over te maken, helemaal mee eens dat je je best zorgen mag maken ook al ken je iemand niet, zeker als je vaak met elkaar schrijft via dit log.

  Madelief is ziek en dat vind ik ook erg en ik hoop haar snel weer hier te zien.

  Maar ik blijf mijn twijfels houden omtrent haar “zusje” ik weet echt niet wat ik daarvan moet denken maar dat is mijn probleem.

  Henny, Gloria heeft een week geleden voor de zoveelste keer aangeboden om op een normale manier verder te gaan, ik heb ook wel eens gevraagd met een schone lei te beginnen en daar is nooit op geantwoord, sterker nog men ging gewoon weer door met steken onder water en krenken.

  Henny nu vraag ook ik weer of we s.v.p weer gewoon kunnen doen,ook voor de andere lezers hier.

  Reactie door Carla — donderdag 15 november 2007 @ 18.28 uur

 191. Ah ja was ik even kwijt Rob
  in de drukte

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 18.31 uur

 192. Maar begrijp je dat het wel heel aantrekkelijk is onder de gegeven omstandigheden dan maar in gods naam ergens in te gaan geloven?

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 18.36 uur

 193. @ Henny (152):

  Daar ben je toch zélf bij?
  Please, calm down! Zie ook Carla in nr. 190.

  @ d’olle Henk (159 en 169):

  Leve de grijze panters!

  @ TT (162):

  Dank voor je uitnodiging tot reageren! Die neem ik graag aan.
  Tja, “erin rammen” zal natuurlijk niet goed lukken. Wel verbetering van het onderwijs, degelijke informatie, een Museum van de Nederlandse Geschiedenis, enz.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 november 2007 @ 19.04 uur

 194. 190 Carla

  Ik vind je reactie getuigen van klasse, in de goede zin van het woord natuurlijk, als socialist moet je hiermee oppassen. ik ben er blij mee.
  Ik kan het helaas niet laten zien dus moet je het maar geloven. Ik heb zelfs eens een kaarsje voor Gloria gebrand in de basiliek van Halle zoals jij weet. Ik ben niet gelovig het was symbolisch maar goede gedachten, en dat nog wel op een uitstapje, kunnen nooit verkeerd zijn overigens zonder enig schuldgevoel. Mocht er een God zijn dan heeft hij de gedachte daarachter gezien en de werkelijke waarde, helaas….it lasted 5 minutes.
  Ik heb dat waar jij op doelt TOEN niet meer gelezen omdat ik er even jawel ‘even’ uitgestapt was en om meer van hetzelfde te voorkomen, maar een uitgestoken hand onder voorwaarden en eisen zoals ik zojuist gelezen heb helaas…Bovendien geen schuldsanering op inhoud.
  Je kunt ook gewoon DOEN en reageren op inhoud (gevaarlijk woord) dat was wat ik in gedachten had na een paar dagen, de ‘frisse’ herstart wederom zonder om te zien.
  Woorden zijn soms maar woorden. Ik kan me echter niet weren tegen onterechte beweringen. Het niet eens zijn met een bepaald iemand wordt niet gezien het eens zijn met een bepaald iemand wordt gezien als ja wat….OMDAT het die persoon is. Dit heb ik helaas niet zelf in de hand maar het klopt niet. Ik heb ook niet in de hand als een ander mij er steeds in betrekt, ik voel me soms geboeid en gekneveld omdat het mij bijna onmogelijk wordt gemaakt normaal te kunnen reageren op iemand wie danook in de hierarchie van een of ander voor mij niet betstaand clubje. Maar als dat niet geloofd wil zijn en niet gezien in mijn reacties dan zijn mijn mogelijkheden uitgeput.
  Voor eenieder wat mij betreft zand erover en maar hopen dat de wind blijft liggen.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 19.12 uur

 195. @192.Alex
  Die gegeven omstandigheden, Alex? Is dat een gebrek aan kennis? Maakt het niet weten of het niet begrijpen het aantrekkelijk om te geloven of vervult het een behoefte om verantwoordelijkheid buiten zichzelf te leggen.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 19.13 uur

 196. Rob
  Het is geen gebrek aan kennis.
  Maar het vermogen en de wil er gebruik van te maken.

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 19.15 uur

 197. @173.iew
  Het gaat niet om geloof, iew. De vraag is of men bereid is om zich te verdiepen in het socialisme om zo doen tot de essentie te geraken. Beseft men nu werkelijk wat socialisme betekent?

  Dat men steeds weer terug komt op geloof is omdat men niet begrepen heeft wat socialisme nu werkelijk betekent. Dacht u dat men de war on terror ooit aan de burger kon verkopen als deze beter geinformeerd was? Als men niet blijmoedig onwetend was?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 19.24 uur

 198. Olav.

  I’am calm. Soms is de grootste kracht niet te reageren maar ja ik ben OOK maar een mens, een nietig stipje op deze aardbol, een van de zeeer velen. Maar als je in de politiek zo moet negeren is het OOK weer niet goed. Ik ben zo nu en dan een echte slappeling en dat wilde ik maar zo houden, perfectie bestaat niet. Ik ben niet perfect.
  Ik ga me schamen.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 19.29 uur

 199. 196. Alex

  Dat vermogen verlies ik weleens uit het oog denk ik. Is er dan een weg waar er een wil is?
  Een van de gevleugelde uitspraken van mijn moeder zaliger was;
  ” Kan ik niet ligt op het kerkhof en wil ik niet ligt ernaast”

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 19.35 uur

 200. @197 Henny
  Bij leven en welzijn.
  Een waarachtige Dooddoener

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 19.38 uur

 201. @195.Alex

  Vertel mij wat. Ik ondervind niets.

  Men wil het niet horen.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 19.40 uur

 202. Ik wil het hier voor NU even bij laten.
  Heb al zoveel ruimte in beslag genomen hier.
  Ik wilde alleen maar zeggen dat ik degelijk besef dat er mensen zijn die geloven en in dat geloof
  de kern van weten vast kunnen houden, die anderen in het bezit van kennis niet kunnen benaderen.

  Reactie door Alex — donderdag 15 november 2007 @ 19.49 uur

 203. Vandaar mijn reactie hierboven.

  “Beware of he who would deny you acces to information for in his heart he dreams himself your master.”

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 19.59 uur

 204. Alex.

  Zowaar je hebt gelijk. In beide gevallen.

  Mooie woorden van Alex en Rob om mee af te sluiten voor mij. In alles moet je je meester erkennen ‘in het vertalen van’ natuurlijk.
  Ik KAN het niet beter.

  Voor eenieder nog een fijne avond.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 20.49 uur

 205. U ook een goede avond gewenst, Henny.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 15 november 2007 @ 21.58 uur

 206. @ Rob,

  Ben ik even een avond weg en gaat het helemaal mis!!!

  Waarom wil jij toch zo overtuigend aanwezig zijn, gelijk krijgen in je mening door andermans mening aan te nemen.

  Ik denk dat Gloria en Carla gelijk krijgen met hun kliek vorming.

  Vorm eens je eigen mening en niet een mening van een ander.

  Groet van TeutTeut,
  Hips bedoel TT.

  Wens u allen een prachtige avond met veel strijd en voor de mensen die gaan slapen?

  Sleep well and sweet dreams.

  Reactie door TT — donderdag 15 november 2007 @ 23.32 uur

 207. @172 Rob de Kuster

  Ja met Hem, Rob. Maar hoe kan ik het je uitleggen als je niet weet waarvan ik spreek.
  Alex heeft het kunnen benaderen.

  Zo fel als we hier allen zijn over ‘het christendom’. Misschien ik nog wel feller dan menigeen hier. Omdat ik weet over Wie ik spreek. Nauwgezette aandacht, onderzoek en toetsing heb ik gepleegd, juist vanuit mijn kritisch bewustzijn.
  Ja, God is EEN, Rob. En wij zijn God niet! Ook niet met z’n allen. Er is nu eenmaal verschil tussen Schepper en schepselen.
  New age en de holisten proberen daar een ander verhaal van te maken. Zoals de allereerste schepselen zich ook illegaal het Godschap wilde toe-eigenen…
  En precies op dit punt is de mens vanaf het begin mank gegaan.

  Back Home? Ja, maar niet voordat wij onze plaats kennen en ons nederig buigen voor Hem die pas DAN kans krijgt ons op te richten en los te weken van de kudde. Van marionetten is God niet gediend! Hij richt op tot volwassenheid en zelfstandigheid, zoals Hij de mens in oorsprong geschapen heeft. Als God schiep Hij ons. Met de klemtoon op ‘als’.
  Naar Zijn Beeld en Gelijkenis. Met de klemtoon op ‘naar’.

  Je kunt socialisme tot een geloof maken. Het is niet mijn geloof. Mijn geloof is in Hem die mij vanzelf brengt naar de kern van het socialisme. Maar hoe kan socialisme regeren als het zich niet bedient van de KERN van het Hart van Hem die ons hierin is voorgegaan? “En is niet het afdwalen van het Levenshart een verloren gaan?”… om met Banning te spreken?

  Christendom en Christus… veelal een wereld van verschil
  Christendom… en haar miljarden aan oorlog, moord en doodslag, hoogdravendheid en arrogante vroomdrukdoenerij die van God een boeman willen maken die zij ZELF zijn!!
  Christus… voor Wie geen plaats was/is en Zich gewoon in een stal geboren liet worden en optrok met gewone mensen die niet behept waren met de waas van het ijdele brein… op weg naar Zijn Missie.
  De enige, echte Vredesmissie. Namelijk een met blote handen en boordevol vergeving met maar EEN wapen: Liefde.
  Ja Rob, HIJ. Vechten tegen Hem heeft geen zin. Ieder gevecht tegen Hem is een gevecht tegen jezelf. Dat ZELF in Wie wij onszelf mogen zijn IEDER op eigen unieke wijze.

  Rob, blijf WAKKER om WEL TE RUSTEN.

  Reactie door Gloria — donderdag 15 november 2007 @ 23.58 uur

 208. Rob
  uitslapen mag ook hoor ;)
  De wereld draait toch wel door.
  (hmmm wat zeg ik nu?)

  Gloria?
  Volgens mij zijn jullie alletwee beslist geen
  night walkers.

  Reactie door Alex — vrijdag 16 november 2007 @ 1.22 uur

 209. Henny, dank voor je eerlijke antwoord.

  Ook wat mij betreft zand erover.

  Reactie door Carla — vrijdag 16 november 2007 @ 9.28 uur

 210. @206.TT
  Goh, nu bent u er weer, gaat het nog mis.

  Ik neem niemands mening aan, zelfs die van u niet.
  Gelijk heb je of niet. Ik hoef daar niet naar te hengelen, TT. Mijn mening hangt daar niet van af.

  @207.Gloria
  Ik wil alleen maar naar de essentie van het socialisme gaan. Verdieping. U mag daar een persoonlijke visie over hebben, Gloria. Ik wil slechts een onderwerp als socialisme verder uitdiepen.

  Ik ben niet altijd atheist geweest, Gloria. Maar ik zou het als respect ervaren als u mij niet probeert te bekeren. Ik ben een atheist, Gloria. Dat is mijn keuze.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 10.12 uur

 211. @208.Alex
  Blijkbaar ben ik weer wakker. Het heeft mijn kijk op de wereld niet veranderd.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 10.13 uur

 212. @210 Rob de Kuster,

  Dat klopt je bent niet van jou mening af te brengen en dat het zelfs misgaat als ik er ben, ach wat zal ik daar op zeggen?

  Maar jij bent zoals jij zegt een Atheist, nu heb ik begrepen dat een atheist iemand is die geloofd in zijn eigen kunnen als mens in eigen persoon.
  Hoe kun jij dit dan verenigen met het socialistme het geloof om het samen op te lossen, heel zwart/wit gezien?

  Reactie door TT — vrijdag 16 november 2007 @ 11.58 uur

 213. 209 Carla

  You’re welcome!!!

  211. Rob

  Ook goedemoren.

  Je blijft toch wel openstaan voor?
  Om vervolgens de eigen afwegingen te blijven maken…… EN te blijven ´delen´
  We gebruiken immers allen hier het ´toetsen´bord.

  Reactie door Henny — vrijdag 16 november 2007 @ 12.06 uur

 214. @212.Henny

  Tuurlijk, Henny. Ik wilde slechts aangeven dat ik niet met alle winden mee draai.
  Ik laat me wel overtuigen, maar dan moet er wel een discussie op inhoud gevoerd worden.
  Ik ga niet draaien omdat dit wellicht opportune is.

  Goedemiddag, inmiddels Henny :)

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 12.22 uur

 215. @212.TT
  Welterusten, TT.

  Atheisme is niet hetzelfde als egoisme.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 12.59 uur

 216. @215 Rob,

  Ik had het ook niet over egoisme, dat zijn meer personen van ike, ike, ike en de rest kan st ike.
  Nee gisteravond had ik een discussie met een overtuigd Atheist, die mij vertelde dat een atheist uitgaat van zijn eigen kracht en alleen vertrouwde in zijn eigen.
  Vandaar dat ik jou de bal toekaatste of dit klopte en hoe dan de verhoudingen liggen ten opzichte van het socialistme waar de kracht eigelijk ligt op het “samen”.

  dag Rob.

  Reactie door TT — vrijdag 16 november 2007 @ 14.01 uur

 217. @216.TT
  Waarom zou een atheist niet in een ander kunnen vertrouwen, arme domme TT?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 14.46 uur

 218. Overigens, staat atheisme nu niet juist aan de basis van het socialisme?

  Ziet u niet een vorm van socialisme in één of andere versie terug in elke religie?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 14.50 uur

 219. @217 Rob,

  Dus er is nog redding mogelijk voor de atheist.
  Maar waarom arme domme TT, moet je om inlichtingen te vragen over atheistme dan rijk en inteligent zijn of is een vraag stellen in zijn algemeen dom of een voorrecht van arme burgers?

  Reactie door TT — vrijdag 16 november 2007 @ 14.57 uur

 220. @219.TT

  To you I’m an atheist; to God, I’m the Loyal Opposition.

  I have too much respect for the idea of God to make it responsible for such an absurd world.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 15.04 uur

 221. An atheist is a man who has no invisible means of support.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 15.05 uur

 222. Nothing astonishes men so much as common sense and plain dealing, TT.

  :)

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 16 november 2007 @ 15.10 uur

 223. waar kiest die bush ”administration” idd. voor?!
  real war on poverty? medicare benefits for everybody? harvard…
  en, hoe zit dat in dit landje? moneystreams wired?

  Reactie door pulcinella — vrijdag 16 november 2007 @ 15.28 uur

 224. @233
  Inderdaad Pulcinella, zowel de Bush ‘administration’ als dit kabinet hebben iig op dit vlak de ‘wrong intentions’.
  Ik heb je overigens gemailed btw.

  Reactie door robbie robson — vrijdag 16 november 2007 @ 17.02 uur

 225. En daar was hij, de verlosser van de USA.
  De Kruistocht van de 21e eeuw heeft volgens de zieners van de States wel degelijk zin, het is gewoon een herhaling van de middeleeuwen en je hebt tegelijk het alléénrecht op olie.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Jezus.jpg

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 16 november 2007 @ 17.24 uur

 226. @225 dólle Henk

  Je wil toch niet beweren dat Hij zich voor het oliekarretje laat spannen?

  It’s not about the Milkyway, it’s about the Oilyway – Gong

  Reactie door robbie robson — vrijdag 16 november 2007 @ 17.45 uur

 227. Geschiedenis is altijd het zwakstepunt van mij geweest, soms begreep ik het, maar de andere dag was ik het weer vergeten, jaartallen gewoon een flop, maar 1492 vergeet ik nooit, toen werd Amerika ontdekt. Amerika werd een kolonie van Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland.
  Letwel wij staan in her rijtje van de schuldigen. Maar als je iets wilt nalezen, ga eens hier naar kijken.
  http://www.flyingsnail.com/Dahbud/rethinking911.html

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 16 november 2007 @ 17.54 uur

 228. D’olle Henk — vrijdag 16 november 2007 @ 17.24:

  En daar was hij, de verlosser van de USA.

  Ja, erg he en dat terwijl ik net gegeten heb… he jakkes ;-). Ik had deze afschuwelijke foto jaren geleden al gezien. Er bestaat trouwens nog zo een soort foto waarop ze George Bush zodanig hebben gefotografeerd dat het lijkt alsof het zegel van de VS als een soort van heiligen halo achter zijn hoofd zit.

  De Republikeinse Taliban fundamentalisten in de V.S. kun je schijnbaar van alles wijsmaken. Zelf heb ik een aanzienlijk verzameling met spotprenten van Bush. Ik moet altijd erg lachen om die foto waar ze hem m.b.v. photoshop met een opwind-sleutel in zijn rug hebben afgebeeld, je weet wel zo een ding die in elke mechanische aap zit.

  Embers

  Out of the shacks of history’s shame, up from a past rooted in pain.

  Reactie door Embers — vrijdag 16 november 2007 @ 19.04 uur

 229. Aha, d’Olle Henk, het is een Bushprent. Bedankt voor de aanwijzing, Embers. Ik vond Hem in deze versie al verdacht veel op Rock Hudson lijken.
  Wellicht wat leesvoer voor wat ons wellicht te wachten staat:
  http://www.nieuws-flash.nl/cms/uploads/20071116_Nieuwsflash_07.pdf

  Reactie door robbie robson — vrijdag 16 november 2007 @ 19.50 uur

 230. 228. Embers

  Zoeen als Balkenende ook heeft?

  Reactie door Henny — vrijdag 16 november 2007 @ 19.51 uur

 231. Henny — vrijdag 16 november 2007 @ 19.51:

  Zoeen als Balkenende ook heeft?

  Ik geloof niet dat Balkenende opgewonden kan worden. Volgens mij loopt hij op hete lucht.

  Nog een paar andere Bush foto’s…

  http://politicalhumor.about.com/od/georgewbush/ig/100-Bush-Pictures/Bush-Pope-Santa.–3g.htm

  Embers

  Out of the shacks of history’s shame, up from a past rooted in pain.

  Reactie door Embers — vrijdag 16 november 2007 @ 20.12 uur

 232. 225. D’olle Henk

  Uit het boek ‘geschiedenis van het gewone volk’ uitgegeven door het socialistisch onderwijsfront geschreven door Paul Offermans en Bernt Feist m.b.t. de ‘kruistochten’

  De kruistochten worden door de meeste geschiedschrijvers nog altijd beschouwd als voornamelijk godsdienstige tochten. Waarom?
  Omdat ze als zodanig worden aangeprezen door bv. paus Urbanus van Clairveaux. De ridders namen het kruis op onder de roep;
  “God wil het”.
  De geestelijke uitingen, de uitingen van het bewustzijn worden in dit geval gezien als de letterlijke oorzaken van de kruistochten. God stuurt de kruisvaarders als het ware zelf weg. ……etc…
  Maar in feite waren het veroveringstochten om de macht van de paus over de totale Christenheid te herstellen, de FEODALE ADEL landbouwgrond in het oosten te verschaffen en de Italiaanse steden (mn.Venetie)handelsvoordelen in de Arabische economische centra te bezorgen. Dat zijn de dieperliggende oorzaken van de kruistochten die bij de heersers destijds bekend waren. De verhalen over de vroomheid van de kruisvaarders zijn grotendeels fabels. Arabische geschiedschrijvers laten ons de landhonger en wreedheden van de kruisridders zien. Hun religieuze motivering vormde dan ook slechts de RECHTVAARDIGING van de kruistochten. Deze duidde minder op het religieuze bewustzijn van de middeleeuwse mensen als op de concrete macht die de Kerk als GROOTSTE GRONDHEER in die maatschappij bezat.

  Na honderden jaren en alle ervaringen is de mens nog even goedgelovig. de middeleeuwen getransporteerd naar de 20e eeuw.

  Reactie door Henny — vrijdag 16 november 2007 @ 20.18 uur

 233. Sorry. 21e eeuw.

  Reactie door Henny — vrijdag 16 november 2007 @ 20.23 uur

 234. @210 Rob de Kuster

  Dat respect wil ik zeker opbrengen, meneer de atheist.
  Maar probeer mij en velen hier niet te bekeren tot jouw secte. Alleen al de toon en de koude reacties van de atheisten alhier doen mij rillen. Het is ook logisch.
  God zo te negeren en jezelf daarvoor in de plaats te zetten is als een leven zonder zonneschijn. En dat is wat ik ook zo mis bij de doorsnee atheist.
  Het is de kille, naakte waarheid ontdaan van God’s warmte en inzicht. Zo plat.

  Reactie door Gloria — vrijdag 16 november 2007 @ 21.27 uur

 235. @233 Henny.

  Henny en overige belangstellenden, er is een mooie website over geschiedenis van het middenoosten, waaronder een zoekfunctie: kijk naar de aardigheid naar Paus Urbanus II, te vinden op:
  http://www.vecip.com

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 16 november 2007 @ 23.26 uur

 236. Een doorsnee atheist bestaat niet evenmin een doorsnee gelovige.
  Een mens is nooit doorsnee.
  Een socialist is op de eerste plaats mens en ziet op de eerste plaats de mens in de ander.

  Reactie door Henny — vrijdag 16 november 2007 @ 23.47 uur

 237. @235 d’olle Henk,

  Bedankt voor deze link http://www.vecip.com!

  Deze bracht mij naar de link http://www.medicalfacts.nl/2007/07/04/eed-van-moslim-artsen-schept-presedent-voor-jihad/ die misschien een beetje helderheid geven waarom door terroristen/jihad strijders het rode kruis niet word geeerbiedigd.

  Tevens roept dit voor mij een tweede vraag op of wij (als dit waar is) artsen met een moslim achtergrond nog wel moeten toelaten in onze ziekenhuizen want hiermee word ook onze eed in twijfel getrokken.

  Reactie door TT — zaterdag 17 november 2007 @ 9.53 uur

 238. @232 Henny,

  God stuurde ze zelf???

  Ik denk dat door alle films en boeken er een verkeerd beeld is ontstaan van de kruisridders.
  Ten eerste word het kruis al verkeerd gezien en is het kruis niet meer en niet minder dan de aanduiding van de vier gewesten Noord, Oost, Zuid en West.
  Het kruis waar wij gelovigen aan denken is het kruis waar Jezus aan stierf dit kruis wijkt ook duidelijk af van het gewest kruis, namelijk deze heeft onder twee smalle dwars balkjes, één voor de voeten en éen voor de naam.
  Deze kruisridders die naar het oosten werden gestuurd deden eigelijk niet meer dan de handels route open te houden in het midden oosten die vandaar via Griekenland liep naar Europa.

  Reactie door TT — zaterdag 17 november 2007 @ 10.08 uur

 239. @234.Gloria

  Waarom preekt u dualisme, Gloria? Waarom is uw reactie @234 zo kil en koud?

  It is all one, Gloria. There is no other.

  Dat is de kern van het socialisme.

  Mevrouw :)

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 12.26 uur

 240. @234.Gloria

  Atheisme is een secte? Dat wist ik niet, Gloria. Ik dacht dat “ketters” van het woord Kathaar afstamde.

  Volgens mij waren Katharen door de Paus verkettert omdat ruim 200 Katharen vrijwillig de brandstapel verkozen dan zich tot Christus te bekeren.

  Ik dacht altijd dat Christenen een secte waren.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 12.35 uur

 241. @ 234 Gloria

  Wow, wat een hartvochtige stigmatisering.

  Geldt dat ook voor agnosten Gloria.

  Ik hoop maar dat mijn vrouw en kinderen niet door hebben dat ik zo verschrikkelijk ben, of mijn hond waarmee ik elke morgen hartgrondig tot in den treure de wereldproblemen mee bespreek, zou het dan toch het stukje worst zijn waardoor hij mij telkens weer geduldig aanhoort; zou hij in werkelijkheid gewoon weten dat ik kil, koud, plat en verstoken van zonneschijn ben; zou hij medelijden met mij hebben ?,

  Ik wist niet dat ik zo verschrikkelijk was, ga maar vast een touw zoeken.

  Dank je voor je geweldige belichting.

  Reactie door ACE — zaterdag 17 november 2007 @ 12.44 uur

 242. 236. TT

  Jammer dat je niet reageerde op mijn 236, vond ik zelf zoveel belangrijker en universeel de basis van alles door alles heen.

  Hieropaansluitend: Als je niet in een God geloofd kun je hem niet negeren.
  Hebben mensen ook het recht op niet-geloven.

  Reactie door Henny — zaterdag 17 november 2007 @ 13.10 uur

 243. @239 Rob de Kuster zeg je:

  “Waarom preekt u dualisme, Gloria?”

  Laat ik beginnen met voorop te stellen dat ik van het beginsel uitga dat iedereen van God een vrije wil heeft gekregen. Als iemand ervoor kiest om atheïst te zijn dan respecteer ik dat. Zelf hang ik een andere zienswijze aan. Dat is mijn vrije wilsuiting.

  Rob, in je reactie @220 stel je echter: “To you I’m an atheist; to God, I’m the Loyal Opposition.”

  De logica verplicht mij echter je erop te wijzen dat je hiermee precies hetzelfde doet als hetgeen je Gloria verwijt, namelijk een dualistische zienswijze prediken. Er is namelijk geen oppositie mogelijk zonder op zijn minst dualisme.

  Reactie door Berend — zaterdag 17 november 2007 @ 14.40 uur

 244. @242 Henny,

  Je hebt gelijk, maar ik was het dan ook in grote delen met je eens in de stelling daar.
  Alleen zou ik in de laatste zin zeggen “zou moeten zien” want dit gebeurd helaas niet meer zo vaak.

  En ik was eigelijk meer gefocust op Gloria haar mening in @234.
  Bekering tot een Athiest…………..
  Dan moet ik overgaan tot de reklame van Mora, “ik mist hier iets wat ik wel heb en Gloria ook maar die mist weer wat anders”
  Of te wel het geloof in Jezus en God heeft bij mij (en vermoedelijk ook bij Gloria)een meerwaarde, die moeilijk in woorden zijn uit te drukken en eigelijk het beste kunt omschrijven als het bestaan.
  Als ik het stukje leest van Gloria, snap ik eigelijk de reactie van Rob weer niet en zou mijn antwoord zijn “tot athiestme bekeer je niet dat zit in je, jij bent het of niet?”, ik zie het meer als een levenswijze.
  En natuurlijk hebben de mensen het recht op het niet-geloven of in een ander geloof, wie ben ik om daar iemand op te veroordelen of te beoordelen.
  Maar dat wil ook niet zeggen dat je een anders denkende niet moet respecteren om zijn of haar innerlijke drang.
  Alleen mis ik bij de Athiesten de gebruiken die hun overtuiging een meer waarde geven tot overdenking van ons bestaan die ik bij andere levens overtuigingen wel tegen kom.

  Reactie door TT — zaterdag 17 november 2007 @ 14.40 uur

 245. Hoe men over het socialisme en Godsdienst denkt, daarover zal tot in verre tijden de meninigen blijven verschillen.
  Mijn vraag is en was hoever kunnen geloof en socialisme samen gaan. Daar is in het verleden ook veel over gesproken en geschreven. Zowel het socialisme en godsdienst kent vele ingangen en uitgangen, maar ik blijf nog steeds zeggen, tuimel niet in de poel van details, dan kom je er nooit uit, maar respecteer iemand zijn mening zolang de grote lijn niet aangetast wordt. Ik heb hier een schrijven van zo’n honderd jaar geleden, het is wel een nadenkertje.
  http://vonk.org/klassiekers/lenin/1905/1905socgodsdienst.htm

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 17 november 2007 @ 16.16 uur

 246. Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 12.26:

  Goedemiddag,

  Beste Rob,
  je praat vaak alsof je de woorden, krampachtig vasthoudend, voor je uit duwt….
  Ik wil daarmee zeggen dat het nogal eens lijkt alsof jij je volkomen afsluit voor wat anderen in reactie op jou te zeggen hebben.

  Let wel: ik verwijs hier niet naar het feit of iemand gelovig, ongelovig, agnost, atheist of onverschillig wat dan ook is, dat is zijn/haar vrije keuze, maar weeg bijv. ook eens de argumenten van kennelijk door jou verfoeide en “in de ban gedane” christenen, dan mag je het daarna nog altijd volslagen met ze oneens zijn…!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 17 november 2007 @ 16.48 uur

 247. 244. TT

  De meerwaarde die ik mis bij vele gelovigen, bedoel je die?
  Die ‘gevoelde meerwaarde’ is de essentie van het geloof of de voldoening van de behoefte tot geloven en zit dus enkel in het hoofd van de gelovige zelf, dat is nl. inherent aan het geloof van de persoon.

  En dat is prima mits het niet afsluit voor de andere mens en voor je eigen inperfectie en die van andere gelovigen, niet afsluit voor de geschiedenis en de realiteit van vandaag en je de ander nog serieus wenst te nemen.
  We mogen niet generaliseren maar gelovigen hier generaliseren er maar op los?

  Hier wordt meermaals gedaan alsof het een menselijke ‘meerwaarde’, meer waard zijn, is en dat vind ik zeer kwalijk te noemen.
  Wij hebben het licht gezien de ander leeft in het duister. Niet jouw waarheid maar DE WAARHEID die geloofd en geweten MOET worden.
  Praten over respect om het in het tweede deel van de zin meteen al los te laten, dat is voor mij een wereld die ik niet begrijp en voor mij niet anders dan de wereld van de gelovige regerende premier Balkenende die hier meermaals op discrepantie aangevallen wordt.
  Waarom daaraan twijfelen, zijn geloof, als geloof op zich een voorwaarde en vanzelfsprekende meerwaarde is voor… en een uiting van….
  Waarom de overheidschristenen daarop consequent afrekenen maar nooit jezelf of de voorvallen in de geschiedenis. Alles kan en zal misbruikt worden zowel geloof als ongeloof maar als je dat alleen wenst te beseffen op het moment dat je dat uitkomt en meent dat jezelf hiervan gevrijwaard bent enkel OMDAT je geloofd dan noem ik dat evenzozeer hoogmoed.
  Waarom steeds de splinter zien in het oog van de ander en niet de balk in je eigen oog of het oog van je medegelovigen. Waarom TT en dat gebeurt conbsequent hier van de medegelovige gedrag accepteren dat bij de ander consequent veroordeeld wordt. Is het delen van geloof een vrijwaring hiervan ongeacht… Mag je je als gelovige van je eigen groep je meer permiteren dan een ander. Die selectiviteit dat vind ik gevaarlijk en dat zie ik hier steeds gebeuren. We delen het geloof dus spreken we vooral gelovigen niet aan op disrespect, nee we zwijgen als het graf, maar roepen wel consequent de ander op het matje van deugdelijkheid en respect. Meten we met twee maten. Sluiten fronten zich ten koste van de objectiviteit in deze?
  De christelijke overheid schijngelovig en weet ik wat… noemen en niet openstaan voor je eigen inperfectie en die van de medegelovige webloggers in deze en doen alsof we het gelovig zijn aanvallen i.p.v. de arumentatie m.b.t. het onderwerp daar waar op ieder item de gelovige het geloof zelf als argument wenst te gebruiken en soms in mijn ogen misbruiken.
  Gebruik het dan niet in iedere discussie.
  Waarom wel mogen zeggen dat deze overheid het geloof misbruikt maar niet mogen zeggen als dat in de geschiedenis door de elite die de overheid was en de kerk OOK is gebeurd en je dan meteen als persoon of groep op je gelovigzijn zelf aangesproken voelen. Dat zijn voor mij evenzovele inconsistenties die ik niet begrijp. In een discussie kan geloof niet steeds als een soort uitwijkplaats worden gehanteerd om argumentatie en feiten m.b.t. nu en m.b.t. de geschiedenis uit de weg te gaan daar waar je ze zelf als zodanig wenst te gebruiken. Ik ben gelovig dus wat ik zeg en doe is altijd goed. een gelovige vroeger en nu KAN en MAG niet fout zijn.
  De ander is een barbaar OMDAT hij niet gelooft en mijn geloof niet aan wil nemen en zal naar mijn geloof, MIJN GOD geoordeeld worden ONGEACHT zijn handelen.
  We praten hier over menselijke zaken en geloof is geloof omdat het niet te beargumenteren is en iedereen het anders beleefd danwel uitdraagt of juist niet uitdraagt in het zijn.

  Geloof en beleving is persoonlijk maak de ander de niet-gelovige dan niet steeds tot een minderwaardig, lees zondig (openbaringen was het ”geloof’ ik) mens die niet weet wat hij/zij zegt, die DERHALVE inferieur is.
  Dat slaat nergens op en slaat iedere politieke discussie dood.
  En dat is wel wat hier steeds dreigt te gebeuren. Misbruik je geloof niet om alles wat krom is recht te praten of verschil van mening voor jezelf op te lossen.
  Beperk je vraag om respect niet tot een bepaalde groep, dat is een eindeloze weg.
  En geloof me TT die verdieping,die overdenking kennen ongelovigen weldegelijk, Waarom doen alsof dat aan de gelovige is voorbehouden, daarmee de ander diskwalificeren. Het is die arrogantie TT die me een beetje begint tegen te staan.
  Ieder mens ontleent meerwaarde ergens aan. Vele ongelovigen denken diep daarover na, echter zij komen daardoor juist tot een andere conclusie en worden vervolgens als niet denkers en als niet-wetenden hier weggezet,dus moeten eigenlijk hun mond houden.

  Die houding behoort bij predikers uit de middeleeuwen.
  Het ‘weten’ gaat zoveel dieper dan het geloof alleen.

  Reactie door Henny — zaterdag 17 november 2007 @ 18.00 uur

 248. Sorry gelooft….beleeft…etc.

  Reactie door Henny — zaterdag 17 november 2007 @ 18.06 uur

 249. d’olle Henk — zaterdag 17 november 2007 @ 16.16:

  Goedenavond,

  Ik heb deze bekende beschouwing van Lenin tientallen jaren geleden al eens gelezen en was het er -met enig geergerd tegenstribbelen, dat wel!- uiteindelijk, schoorvoetend, mee eens.

  Nu vind ik deze verhandeling, al deel ik Lenins mening omtrent de “verklaring” van de behoefte van mensen naar religie slechts heel gedeeltelijk, eigenlijk “gewoon” verstandig en waarschijnlijk de best verdedigbare in een letterlijk van meningen “vergeven” wereld: Ik heb mij op dit weblog al een aantal malen in ongeveer dezelfde zin verdedigd tegen ongefundeerde en op puur vooroordeel gebaseerde aanvallen tegen mijn integriteit en die van andere christenen die Hem proberen te dienen op de manier die vooral in de evangelien beschreven staat.
  Daar staat trouwens ook Jezus´ uitspraak (veelbetekenend in deze context!) “geef de keizer wat des keizers is en geef God wat van God is…”

  Heel wat mensen hier die graag van zichzelf denken dat zij socialisten in optima forma zijn, zouden Lenins gedachten hierover eens GOED (!!) tot zich moeten laten doordringen en laten bezinken: ik heb van velen van hen de indruk dat zij nooit echt goed nagedacht hebben over deze materie, al is ruimhartige verdraagzaamheid met betrekking tot allerlei levensbeschouwingen, rechtvaardigheidsgevoel en de vurige wens om dat om te zetten in maatschappijveranderende daden, eigenlijk ook al genoeg….!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 17 november 2007 @ 18.20 uur

 250. @ACE en Rob de Kuster

  Op de allereerste plaats: Dag ACE, blij je hier weer te zien. L’ecologiste is ook alweer een tijdje ‘zoek’. Vanuit hier een GROET naar al de bekenden die misschien wel meelezen, maar wie weet door omstandigheden niet kunnen reageren.

  Natuurlijk is het atheisme geen sekte, ik bedoel alleen dat jij, Rob nogal sektarisch doet met je voortdurende aanklachten op het Christendom en al die roddelachtige linkjes die bepaald de eenheid onderling niet bevorderen, maar tot dualisme oproepen. Zij veroordelen nogal wat…
  Doet mij denken aan de Jehova’s en de Zevende dags adventisten met al hun veroordelingen. Alleen zij weten het!
  En als ik jou zo lees dan vind jij je heil geheel en al in het socialisme, alszijnde een religie en alle andersdenkenden die vanuit een andere grond het socialisme aanhangen kunnen de kern van het socialisme niet begrijpen. Dat riekt ook naar zoiets als een benauwde sekte.
  Maar goed, ik blijf als Jezus-fan toch maar SP stemmen als je het niet erg vindt?
  Nogmaals het leven met Christus is een eye-opener in velerlei opzichten en ook hier is het kaf van het koren te scheiden. Christendom en Christus… vaak een wereld van verschil. Maar genoeg hierover. Ik zit hier overigens niet om jou te bekeren of wie dan ook, maar wens wel te reageren vanuit mijn visie zodra geloofszaken ter sprake komen. En geef toe: met zo’n regering komen die nogal eens ter sprake!
  Want zie hoe de ‘christenen’ MEGAmiljarden besteden aan MOORDZAKEN! En ik neem aan dat wij dit beiden afkeuringswaardig vinden. En zo vinden wij elkaar weer… vanuit jouw en mijn geloof.

  ACE
  Agnosten, atheisten, moslims, joden, hindoes, boeddhisten, christenen of wie dan ook zijn om lief te hebben!
  Ik doe het vanuit Christus en anderen weer vanuit hun Leraar. En de mensen die zichzelf tot leraar hebben gekozen doen het op hun manier. Ieder mens is voor mij belangrijk. Ik werk ook per mens via mantelzorg. Stuk voor stuk. Een op een.
  Het enige wat mij opvalt bij atheisten is dat zij zich zo pijnlijk en star hebben afgewend van de werkelijkheid die zij niet zien en juist die werkelijkheid geeft de warmte die de wereld met heel haar zon ons niet kan geven. Het is het contact met die Warmtebron die waarlijk troost en heelt en antwoord biedt.
  Agnostici sluiten dit niet af.

  Dag lieve Rob-atheist, dag lieve ACE-agnost. Laten we de SP en haar gehele pluimage omhelzen. In de hoop dat we ons geloof in een wereld van DELEN en ZORGZAAM menszijn op grote schaal kunnen gaan leven.
  VIVA SP en onze Jan Marijnissen. Wel of geen lid… we zullen doorgaan!

  Groet!

  Reactie door Gloria — zaterdag 17 november 2007 @ 18.24 uur

 251. De discussie wel/niet gelovig word ik moe.
  Ben ik een atheist of een gelovige?
  Wat zou de meerwaarde zijn van het weten van het een of het ander?

  Laat nu snatverdamme een ieder in het ‘zijn’.

  Volgens mij is waar socialisme:
  -jezelf niet vergelijken met anderen
  -eerlijk en open zijn
  -zorgen voor jezelf (in de 1e plaats)
  men kan niet geven als er Niets is.
  -oprecht eerlijk delen
  -opkomen (mits het binnen je macht ligt)
  voor anderen
  -een kans om je hersenen te delen

  Kan iemand dit nog aanvullen?

  Ik ben het spekzat dat mijn zijn door ‘christenen’ op een weegschaal wordt gewogen. Het ‘ik ben christen, dus so what’ komt mij mijn neus, oren, en andere lichaamsopeningen uit.

  Beleving vanuit een boekje.

  En wat is religieus?

  Waarnemen dat een bloem open gaat en een geur heeft,
  Zorgen voor schoenen voor een kind,
  Het diep weten in jezelf dat er een andere dimentie is

  Geef mij antwoorden, ik heb de vragen.

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 17 november 2007 @ 18.29 uur

 252. @245 D’olle Henk,

  En na het schrijven vermoorde hij miljoenen burger………

  Reactie door TT — zaterdag 17 november 2007 @ 18.35 uur

 253. TT — zaterdag 17 november 2007 @ 18.35:

  Goedenavond,

  Toen de Franse revolutie al lang historie was geworden, werd er door de z.g. “betere” kringen (adel, hoge geestelijkheid, rijken en machtigen) vooral schande van gesproken dat Lodewijk XVI en Marie-Antoinette door de revolutionairen ter dood waren gebracht: al de miljoenen slachtoffers, in de loop van eeuwen gevallen door uitbuiting, lijfeigenschap, slavernij, onderhorigheid enz. onder “gewone” mensen, werden door hen gemakshalve vergeten…

  Wat wil ik hiermee zeggen:
  1) Dat verwijt aan Lenin slaat nergens op, want,
  2) Als een maatschappij bijna “hoogzwanger”is van onrechtvaardigheid als gevolg van eeuwenlange onrechtvaardigheid, identiek met die zoals ik hierboven al omschreef, dan staan er vroeg of laat mensen met rechtvaardigheidsgevoel op die zich hiertegen verweren, goedschiks (in eerste instantie), danwel KWAADSCHIKS (want goedschiks hielp nooit!)
  En altijd werd dat dus kwaadschiks omdat de veroorzakers van al deze hemeltergende onrechtvaardigheid geen duimbreed wilden wijken en dan ook keihard in het tegenoffensief gingen (o.a. de z.g. “witten” in die roerige periode van de Russische geschiedenis)

  Vraag aan jou: wie zijn dan de echte schuldigen aan de mogelijke slachtoffers die dan vallen… de revolutionairen die echt geen ander alternatief meer hebben…of de hardnekkigen en hardvochtigen die alles zo willen laten zoals het is en ALTIJD als eersten de prille kiemen van zo’n revolutionair verzet GEWELDDADIG en zeer bloedig onderdrukken, daarmee de agressie en woede van de toch al getergde opstandelingen heel moeilijk beheersbaar makend.

  Ik wil je herinneren aan de ruim duizend (!!) doden die vielen toen ongewapende en wanhopige mensen in 1905 vreedzaam demonstreerden voor het winterpaleis van de Tsaar: i.p.v. zelfs maar een minieme inwilliging van hun eisen, kregen ze letterlijk de kogels om hun oren en in hun lijven…

  Dat in ogenschouw nemend, is het eigenlijk nog een wonder dat de revolutie (met als “trigger” wereldoorlog 1) pas 12 jaar later echt uitbrak!

  Ik laat het oordeel over Lenin liever aan de door jou en mij gekende God over:
  Want het bekende gezegde “de geschiedenis zal over hem oordelen”, betekent nagenoeg altijd dat dat een gekleurd en opportunistisch oordeel zal worden….

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 17 november 2007 @ 19.13 uur

 254. @248 TT

  Beste TT , ik ken iemand die meer Russen vermoord heeft en dat is aantoonbaar. Letwel, ik ben jaren lid geweest van de Ver. Ned. Ussr. Alléén om meer van dat land aan de weet te komen. Verschillende keren mijn vacantie daar doorgebracht, zelfs in Siberië. Als ik terug kwam in dit christelijke bekrompen landje, werd je aangekeken of je bij de duivel op bezoek geweest was.
  Neem van mij aan Russen hebben meer gevoel in hun lichaam dan West-Europeanen. Heel veel zijn Orthodox, iets wat de Roomse kerk nooit heeft kunnen verwerken , de kerken in de USSR werden meer bezocht dan hier in Nederland. Maar ook daar vindt de ontkerking plaats om de zelfde reden als hier, ook daar worden kerken afgebroken zoals hier.
  Een revolutie zoals in het verleden kost vele, vele doden dat is kort maar hevig, maar niet zo veel doden als in een kapitalistische samenleving.
  Hoeveel doden zullen wij in Europa de laatste eeuw gehad hebben door honger en ellende, dan reken ik nog niet eens mee de doden tijdens de laatste twee kapitalistische wereldoorlogen, die niet door de communisten/ socialisten begonnen zijn.
  De westersekerk zijn ten alle tijden anti socialistisch geweest, want met het instituut Kerk had je de macht, om het volk eronder te houden. Het Christendom heeft in naam van God altijd de meeste doden op hun geweten gehad, dat is al zo vanaf het moment dat zij (Rome) de de macht in handen hadden.
  Zie de vele kruistochten en met welke bedoeling, om de Islam buiten de poort te houden. Dat is ook een van de reden om Turkije buiten Europa te houden.
  Ik heb niets tegen het Christendom maar zij moeten wel Christen blijven, anders zij het niet mijn broeders en zusters.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 17 november 2007 @ 20.16 uur

 255. Henny — zaterdag 17 november 2007 @ 18.00:

  Goedenavond

  Het zeer onredelijke en de plank volslagen misslaande in jouw verhaal is, naast de vaak betwijfelbare feitelijkheid van de beschuldigingen aan het adres van sommigen hier, vooral de schromelijke overdrijving in alles wat je hiet beweert:

  Zonder dat je namen noemt, doel je kennelijk op Gloria en mogelijk ook mij..?

  Maar: wat veroordelen wij, als we al veroordelen, (als christenen, want daarop worden wij door jou aangevallen!) ONHEUS in hier reagerende mensen zoals jij…?

  Wat Gloria en o.a. ik gemeen hebben, is nu juist de consequente en rechtlijnige manier waarop we telkens weer hopen aan te tonen dat het nu juist zich christenen noemenden zijn die onder DAT MOM en met die mantel ALS VOORWENDSEL (!!!) de verkeerdste en verschrikkelijkste dingen doen: ik dacht -nu even over mezelf sprekend- dat ik zo langzamerhand genoeg bewijzen heb laten zien van mijn sociale en socialistische gezindheid: ik wil je bekennen dat de gedrevenheid waarmee ik dat doe wel degelijk voor mij een vorm van werken is…!

  Ik krijg hier vaak sterk de indruk als ik mogelijk recht in de roos schiet (!) dat de mogelijke wrevel die dat veroorzaakt vooral dan in herinnering roept dat ik christen ben en dat vervolgens hetgeen doeltreffend werd gezegd op de achtergrond raakt omdat een overweldigende vooringenomenheid jegens… CHRISTENEN!… dan de onweerstaanbare overhand krijgt, met dergelijke warrige en schromelijk overdreven en dus onheuse reacties als resultaat.

  En, nog wat: besef je wel dat door die vooringenomenheid je eerder mogelijke splinters bij ons ziet dan balken elders..?:
  Zeg mij waar ik onheus iets beweerde en als ik dat na weging ook vind, bied ik daarvoor excuses aan.

  Tenslotte; juist ik heb hier heel vaak gezegd dat mensen (en daaronder versta ik dus ook mezelf) niet volmaakt zijn.
  En dat betekent dus ook dat je niet altijd naar spijkers op laag water moet zoeken, zeker als er sprake is van onbeduidende meningsverschillen.

  Vind je het overigens niet flink van een christen als ik dat uitgerekend DIE een door d’olle Henks aangedragen beschouwing van Lenin (!!) over religie ONDERSTEUNT, en dat valt echt niet in alle opzichten mee!

  Hoe moet ik me nog meer “rechtvaardigen”
  om hier, tussen “waarlijke gelovigen in het socialisme”, te worden “aangenomen”…?
  (Besef je overigens wel dat jij je zo haast op een rechterstoel plaatst?)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 17 november 2007 @ 21.17 uur

 256. @243.Berend

  Hahahaha…..die Berend.
  Humor is niet grappig als je deze uit moet gaan leggen. U snapt hem of niet.

  Volgens mij heeft u deze wel door al valt het muntje wellicht langzaam.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 21.25 uur

 257. @246.Harrieke

  Beste Harrieke.
  Ik draai niet met elke windrichting mee, dus als u dat star wilt noemen, allee….
  Maar ik laat me wel degelijk overtuigen, mits er een discussie op inhoud plaats vind. Op argumenten, vanuit de essentie.

  Dat gebeurt hier echter zelden, elke discussie schijnt telkens weer in persoonlijk gekibbel te stranden. Alsof elke discussie een persoonlijke aanval op de integriteit des persoon is. Daarmee slaat men een discussie dood en komt men nooit tot de essentie.

  Ik heb zelden last van kramp en sta wel degelijk open voor andere meningen. Maar om mij te overtuigen is wel wat meer verdieping nodig.

  Ik heb niets persoonlijk tegen Christenen. Maar ik sluit niet mijn ogen voor de, laat ik zeggen, minder vrolijke kant van deze Godsdienst.

  Het is niet persoonlijk, ik wil gewoon naar de essentie. Zonder persoonlijk gehakketak als het even kan.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 21.37 uur

 258. @ 249 Gloria

  God straft meteen, het touw brak.

  Met jouw karakterisering bezig je je precies de arrogante enge eenkennigheid waarvan mensen vinden dat juist die houding de gelovigen onbereikbaar maakt en ze zichzelf op een onaantastbaar en onweerlegbaar voetstuk plaatsen.

  Ik heb je dit nooit eerder zien doen, het lijkt wel of je loszinnig je frustraties botviert. Manipulatie kan het niet want ik weet dat je ons respecteert.

  Niemand mag de waarheid voor een ander bepalen; ik weet dat je dat ook vind.

  Wat is er aan de hand ? Is er iets ? You have me baffled.

  Reactie door ACE — zaterdag 17 november 2007 @ 21.47 uur

 259. ”open deur?open mind?”
  zijn er niet altijd al volksverhuizingen geweest, is er niet een basis religieusiteit en grootse nederigheid in elk mens, kan er nog steeds niet ”share” veréénnigd, samengeleefd-/werkt ”issen”?
  die russische vrouw die uitgekotst werd omdat ze niet elke zondag naar de kerk ging..onnodig omdat zij naar eigen zielehartzeggen de hele dag door bad,
  wanneer mag goed en liefde dan gaan ”werken” en ”ver-lichten”,
  de politieke dominantie van ”gelovigen” in vnl., & helaas daadwerkelijk, money short terms dáárgelaten?!

  Reactie door pulcinella — zaterdag 17 november 2007 @ 21.52 uur

 260. @250.Gloria, mevrouw :)

  Vinden elkaar weer? Waren we elkaar dan kwijt geraakt?

  Het is niet persoonlijk, Gloria. Ik dring niemand iets op. Uw geloof is uw persoonlijke keus, prima zo. Ik probeer alleen mijn visie op een onderwerp onder woorden te brengen. En zoals reeds eerder geuit door mij, ik zoek de verdieping in een discussie. Ik wil naar de kern van het socialisme.

  En waarom zou een atheist een ander niet kunnen vertrouwen? Hoe komt u daar nu bij?

  Hoe weet u of een ander wel of niet de essentie van het socialisme begrepen heeft als men een inhoudelijke discussie vermijdt?

  Vertel mij, Gloria, hoe heeft het leven met Christus uw ogen danwel geopend? Wat was zijn boodschap in essentie? Vertel mij uw werkelijkheid, Gloria. Waar is dit verloren schaap dan volgens u afgedwaald? Wees precies, aub? Ik kan wel tegen een stootje.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 22.06 uur

 261. @256 Rob de Kuster zegt:

  “Volgens mij heeft u deze wel door al valt het muntje wellicht langzaam.”

  Hehe, ik moet voortaan inderdaad wat nauwkeuriger kijken naar zo een met betekenis doorwrochte uitspraak :). Bij nader inzien moet ik nu zelf ook wel glimlachen om mijn eerdere reactie die wat te onnadenkend voorbijging aan het stukje “.. an atheist; to God …”.

  Reactie door Berend — zaterdag 17 november 2007 @ 22.54 uur

 262. @255.Harrieke

  U trekt het telkens weer in een persoonlijke aanval op uw integriteit. Dat is het niet.

  Neem een stapje terug en bekijk zaken van een afstandje. Neutraal.

  Ik denk dat men steeds terug komt op geloof wanneer het eigenlijk over socialisme zou moeten gaan komt omdat men hier twee zaken met elkaar verwart. Religie en socialisme zijn niet hetzelfde.

  En dat is het punt waar ik eigenlijk naar toe wil. Het is niets persoonlijk. Het gaat niet om u of Gloria. Men verwart hier religie met socialisme. Onnodig. Ik wil u slechts het verschil laten zien.

  Dat is geen aanval op uw geloof of een starre houding van mij. Ik wil enkel dieper op de materie in gaan.
  Wellicht hebben we meer overeenkomsten dan u vermoed. En wellicht gaan we elkaars verschillen beter begrijpen.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 23.04 uur

 263. @261.Berend

  Ik vond uw reactie echter wel leuk, Berend.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 november 2007 @ 23.05 uur

 264. rob de kuster, kat schrödinger nrc today, en bacteriën bestrijden broeikasgas.ik heb nog net onbetaalbaar ‘n weekend ab., jij? anders post ik de digi-urls nog, later.
  ”well-trust”!

  Reactie door pulcinella — zaterdag 17 november 2007 @ 23.17 uur

 265. jij = u

  Reactie door pulcinella — zaterdag 17 november 2007 @ 23.18 uur

 266. @247 Henny

  Dat bedoel ik nou, die beerput die regelmatig bij je opengaat…
  Die vreselijke opgekropte bom die zo graag wil ontploffen boven mijn hoofd…
  Die lelijke woede… die zoveel stukmaakt in je leven…
  Van afscheid op afscheid…
  Wie weet tot ziens…

  Atheisme en socialisme…?

  Reactie door Gloria — zaterdag 17 november 2007 @ 23.28 uur

 267. @258 ACE

  Waar precies ging het mis? Geef mij een zin en vraag om uitleg?
  Nogal wat ‘hoogstandjes’ die je tegen mij gebruikt.
  Wat in hemelsnaam bedoel je precies in mijn antwoord op jou in mijn @250?
  Waar zie jij die arrogantie en onbereikbaarheid en die karakterisering?
  Je vervalt nu wel heel erg in cliches en de gebruikelijke aanval op gelovigen.
  Mijn God, waar ben ik terecht gekomen hier?
  Had geen idee dat er zoveel geloofswoede onder het socialisme verscholen lag.

  Sorry socialisten, maar ik geloof in God!
  Zal ik maar gelijk op de brandstapel gaan liggen?

  Reactie door Gloria — zondag 18 november 2007 @ 0.02 uur

 268. @247 Henny,

  De arrogantie van mij gaat je tegen staan.
  Dat is dan jou probleem, daar heb ik geen problemen mee en zal er ook geen minuut er minder door slapen.
  En dat is nou ook juist het probleem hier dat je direct door iemand een etiket krijgt opgeplakt.
  Terwijl ik alleen heb gezegt dat ik iets miste wat ik bij geloven wel tegen komt zoals suikerfeest, slachtfeest, kerstfeest, pasen etc. dit zijn dagen waarbij een gelovige nog even extra zijn gedachten en daden overziet.
  Zelfs een bezoek aan de kerk is voor mij een moment van bezinning.
  Maar als jij het arrogantie wilt noemen.
  Ga je gang, mijn zegen heb je.

  Reactie door TT — zondag 18 november 2007 @ 0.54 uur

 269. @262 Rob,

  Dan heeft het socialistme voor mij nu afgedaan.

  Reactie door TT — zondag 18 november 2007 @ 0.58 uur

 270. @264 Pulcinella

  Bedoel je dit?:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/artricle824217.ece/Helse_bacterien_bestrijden_broeikasgas

  Amazing!

  Reactie door Gloria — zondag 18 november 2007 @ 1.00 uur

 271. @267 Gloria.

  Geloofswoede bestaat niet, wat wel bestaat is verschil in inzicht hoe het geloof uitgelegt dient te worden. Geloof bestaat zolang de mens bestaat, daar het sterven hem zwak maakt. Zou een dier niet gelukkiger leven, ik denk het niet, mijn honden zijn allemaal een natuurlijke dood gestorven en hadden geen gemakkelijke dood zij stierven onder protest. Wij mensen denken het eenvoudiger te maken door te geloven. Ik kom uit een christelijk nest maar heb in het geheel geen probleem met anders denkenden, ook zij dienen zich klaar te maaken voor het tijdelike leven naar het eeuwige leven. Ik herinner mij dat je mij eens vroeg of er een hemel bestond, welnu wij hebben de hemel op aarde verder kan ik het niet overzien. Gloria, geloven is iets persoonlijks dat kan in een kerk gebeuren maar ook buiten een kerk. Ik kom nooit in een kerk behalve dan met de Kerst om de geboorte van de eerste socialist te vieren.
  Ik moet er aan toevoegen als ik mij goed herinner dat Christus ergens in Januari geboren is. Kerstmis hebben de Christenen gepikt van de Heidenen, maar daar zit ik niet mee, waar ik wel meezit is de saamhorigheid onder ons. Weet je binnen de SP o.a. in Nederweert zijn discussies geweest over Religie en Socialisme door dhr. Rogier ‘t Hoen. Laten wij opzoek blijven naar het goede in de mens. Gloria een goede nacht, je toegewenst door een oude socialist lid van een socialistische partij waar ik het soms niet mee eens ben, maar dat hoort bij het leven anders was het een dooie boel.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 18 november 2007 @ 1.01 uur

 272. @253 & 254 Harrie & D’olle Henk,

  Ik neem direct aan dat jij Rusland diverse keren hebt bezocht.
  Dan weet jij ook dat na het kanonschot vanaf de Arora alleen in de eerste week meer dan 1 miljoen mensen zijn vermoord, dat in de eerste drie jaar van de revolutie de stand al was opgelopen tot 4,7 miljoen.
  Dat het geloof werd verboden, omdat er maar één geloof mogelijk was en er maar één leider was volgens Lenin.
  Het communistme op zich was niet fout, alleen de leiders hebben net als overal ter wereld de macht naar zich toegetrokken op een verkeerde manier.
  En nee beste Henk in Rusland worden momenteel massaal kerken gebouwd, ongeveer 2 per dag.
  Verder worden de burgers in Rusland nu bijna dagelijks meer en meer bewust van de gruwels die hebben plaatst gevonden onder het communistisch bewind.
  Als je ooit nog eens in Rusland komt, bezoek dan eens het oorlogs museum in Cranstad vanaf het Paul-fortes makelijk met de boot bereikbaar en het museum Petrov 1 in de kapel tegen over de Admiraliteit aan het Naevsky prospeckt.

  En toch ondanks alle problemen blijf ik houden van mijn land.

  Reactie door TT — zondag 18 november 2007 @ 1.40 uur

 273. @ Henny (198):

  “Ik ben niet perfect. Ik ga me schamen”, schrijf je. (Ongetwijfeld ironisch).
  Nergens voor nodig! Want dan moeten wij ons allemaal schamen voor eenieder, niet? De wél gerechtvaardigde schaamte moeten we niet voorbij.

  @ TT (212 en 216):

  Citaat: “…nu heb ik begrepen dat een atheist iemand is die geloofd in zijn eigen kunnen als mens in eigen persoon.”

  Het is helemaal onjuist te denken dat atheïsten (evenals agnosten en/of humanisten) niet het gemeeschappelijke belang van een rechtvaardige samenleving zouden inzien en niet daarvoor zouden willen strijden. Geloof kan een bron van inspiratie voor socialisme zijn, maar is zeker niet de enige, integendeel.

  @ Gloria (234):

  Naar mijn ervaring kunnen atheïsten heel warme mensen zijn en in de zonneschijn leven, en zij die zich gelovig noemen kunnen heel kil. Daarin zie ik geen principeel onderscheid.

  @ d’olle Henk (227):

  Ik weet nog een datum die je nooit zult vergeten: 11 september 2001. (Naast het jaartal 1600).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 18 november 2007 @ 2.27 uur

 274. @260 Rob de Kuster

  Sorry Rob, maar ik had hier antwoord gegeven op al uw vragen tot en met eyeopener. En dat deed ik omdat u het vroeg, niet omdat ik dit zonodig hier kwijt moest.
  Het ging over de KERN van het socialisme. En daar heb ik een duidelijk antwoord op.
  Maar blijkbaar bevalt dit antwoord niet. Het is verdwenen helaas!
  Enfin, u kunt wel raden Wie voor mij de Kern van het socialisme is.
  Ik begin hier nu toch wel zo langzaamaan te begrijpen dat geloof en socialisme elkaar bepaald niet strelen. Helaas kan ik hier dan met jou niet tot verdieping komen, Rob. Dat zou wel heel eenzijdig worden!
  Want als ik over de (in mijn beleving) Kern van het socialisme niet kan spreken dan zal ik moeten zwijgen.

  Maar laat ik dit voor u achterlaten:
  Denk goed na over de Kern van het socialisme. Een dergelijk politiek-economisch stelsel heeft zichzelf niet bedacht indien niet ergens geschreven staat over ‘eerlijk delen’. Zelfs als een mens twee hemden heeft. En geloof maar dat de Kern er eerder was dan het socialisme! Het socialisme is wel voortgevloeid uit die Kern. Maar die link zijn de meeste socialisten kwijt. Gezien de roofbouw die ‘het christendom’ doorgaans in de wereld heeft gepleegd is dit begrijpelijk. Maar voorbij die gruwelijke obstakels gloort het Licht aan de horizon en vinden we de Kern terug. Ik wens u succes bij uw verdieping.

  Groet en rust wel, meneer :)Rob.

  PS:
  Ook zie ik mijn uitleg niet meer over de link @270 die ik Pulcinella heb doorgegeven.
  Die link werkte niet. Raar, want ik heb het pagina-adres nogmaals gecontroleerd en die klopte volledig. Vreemd.

  2 reacties van mij zijn dus weg. Het kan ook door iets anders mis zijn gegaan? Enfin, de webmaster zal het weten. Wie weet komen ze nog boven water, maar wat mij betreft is het goed zo.

  Reactie door Gloria — zondag 18 november 2007 @ 2.39 uur

 275. @271 d’olle Henk

  Houd die link vast, Henk!
  Waarvoor je met Kertmis naar de kerk gaat… voor die Eerste Socialist!
  Dag lieverd.

  Reactie door Gloria — zondag 18 november 2007 @ 2.50 uur

 276. @ Gloria (250):

  Citaat: “Het enige wat mij opvalt bij atheisten is dat zij zich zo pijnlijk en star hebben afgewend van de werkelijkheid die zij niet zien…”

  Sorry dat ik het zeg, maar dit klinkt toch echt wel arrogant. Alsof alleen gelovigen “dé werkelijkheid” zien! Dit betwist ik ten stelligste; je kan hooguit zeggen dat atheïsten (en agnosten) JOUW werkelijkheid niet zien.

  Wat mij betreft ligt het eenvoudig als volgt. Chrsitendom is een religie, socialisme is een maatschappijbeschouwing (met bijbehorende analyses en praktijk). Dit zijn verschillende dimensies van het menselijke bewustzijn. Daarom kunnen socialisten Christenen zijn, en kunnen Christenen socialisten zijn. Maar dat is niet noodzakelijkerwijs zo. Dus het geloof kán wel degelijk een bron zijn van een socialistische levensovertuiging (prima wat mij betreft), maar ook niet-religieuze filosofieën, beschouwingen en kennis kunnen dat zijn.
  (Overigens ben ik zelf, zoals ik al meermalen heb aangegeven, agnost).

  @ Harrieke (253):

  Van de “Bloedzondag” in Sint Petersburg in 1905, waarnaar je verwijst, heb ik vroeger een zeer fraaie, expressionistische poster aan de wand gehad. Ken je die?

  Reactie door Olav Meijer — zondag 18 november 2007 @ 3.05 uur

 277. @269.TT

  Socialist-me???

  Klinkt erg individualistisch, TT :)

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 18 november 2007 @ 6.28 uur

 278. @264.Pulcinella

  Ik weet het.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 18 november 2007 @ 6.31 uur

 279. Sinds Alex er mee voor de dag kwam zie ik steeds dat brandend huis voor me en TT die rond holt met de fluitketel.

  :)

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 18 november 2007 @ 7.01 uur

 280. 268. TT

  Ik heb niet gezegd dat ‘jouw’ arrogantie me tegen gaat staan. Ik heb dit gebezigd in het algemeen m.b.t. geloofskwesties hier en is dus bedoeld voor degene die het hanteert. Meteen weer die vernauwing van wat ik zeg. Die opmerking op zich vond ik getuigen van……gebruikt t.a.v. derden, de vergelijking alsof anderen zich niet verdiepen.
  Dat is nu juist het probleem in deze. Iedere opmerking wordt persoonlijk gemaakt zonder in te gaan op de inhoud vanwaaruit ik tot die gedachte kwam. En dan houdt alles op. Het toont me dat je vanuit geloofseensgezindheid niet openstaat voor de ander zijn gedachten en argumentatie in deze en het wederom een persoonlijke maakt, terwijl het mij blijft gaan over de inhoud van het geschrevene door eenieder hierboven waarop ook jij reageert. En dat beste TT is nu juist de muur waar ik als niet-gelovige hier tegenoploop. Geloof ligt zo gevoelig dat je er in wezen niet over wenst te praten m.b.t. de andere kant, de politieke, de persoonlijke verantwoordelijkheid van dat wat je zelf roept en de consequentie daarvan etc… terwijl je tegelijkertijd nergens anders over wil peaten cq. praat. En dat “je” is niet jou persoonlijk maar in het algemeen der handelingen en veelvuldig door mij waargenomen in het geschrevene.
  Nee TT je had het over ‘meerwaarde’ doordat je dieper nadacht dan de ander wanneer je dat doet is ondergeschikt, ga het niet bagatelliseren. Iedereen vindt het prettig samen te zijn in dezelfde gedachten en te verdiepen dat is niemand onthouden als hij/zij niet gelooft.

  Harrieke.

  Ik heb niets tegen gelovigen noch tegen geloof en lees mijn reactie dan ook zoals die gelezen wenst te worden.

  Je spreekt mensen aan op de persoonlijke aanval en onfatsoen en dat vind ik terecht. Hier lang meelopende zie ik het je echter nooit doen bij geloofsgenoten en dat geeft te denken. Wat is het verschil vraag ik me dan af.
  Als zwijgen goud zou zijn doe het dan consequent of ben consistent.

  Zonder dat ik namen noem…..het was een voorbeeld.Ik ben inderdaad opgehouden daar rechtstreeks op te reageren omdat door mijn naam alleen al het niet serieus genomen zou worden WAT ik schreef.Het was een voorbeeld meer niet.
  Hier illustreert zich nu precies het verschil in jouw moralisme. Als ik het wel doe is de reactie niet anders en wordt de bedoeling daarvan bij voorbaat afgeserveerd.
  Vind jij nr. 134 wel zo warm-liefdevol etc… Vooral dat “mijnheer de atheist in schril contrast met ‘dat wil ik opbrengen’. Maar geen woord van Harrieke die meestal vooropstaat te reageren op dit soort opmerkingen van niet-gelovigen en/of de bijval anderszins maar meteen op mijn reactie dientengevolge steeds de aanleiding overslaan en dat is wel zo gemakkelijk.
  Zou het bij de christelijke overheid, in de politiek dan anders zijn is dan mijn diepere en achterliggende vraag. Meer niet, ik vind dat gevaarlijk het vooral elkaar niet aanspreken op maar wel de ander niet-gelovige consequent. Daarom kan gebeuren wat er gebeurt onder het mom van godsdienst in ieder tijd en in iedere politiek, dat was wat ik probeerde aan te geven.

  Dat is wat me opvalt van je Harrieke. Het eisen van respect bij de ander, veelvuldig, maar zelden bij de gelovige medebloggers zelf. En als dat moralisme eenzijdig is dan heb ik daar mijn bedenkingen bij m..b.t.hoe geloof KAN werken in een menselijke discussie en de zuiverheid daarvan ook in de politiek en de impact van het groepsgebeuren in deze.

  Gloria.

  Ik heb niets tegen gelovigen, ben er zelf ooit een geweest heel vroeger tot ik zelf kon en mocht gaan nadenken en tot een andere conclusie kwam. (Heel mijn familie is gelovig)Mijn moeder was ZEER gelovig en het uitstappen uit op mijn 15e (een proces) gevolgd door geen kerkelijk huwelijk heeft zowel mij als mijn ouders heel veel verdriet gedaan, dit terwijl zij de meest aimabele vrouw was die ik kende en ik haar verdriet voelde. Mijn integriteit belette echter hen een plezier te doen en te doen alsof. Dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten daar had je diep over nagedacht, dat is niet eenvoudig. Ik, ik was degene die dat verdriet had kunnen voorkomen ten koste van mijn geweten. Ook ongeloof is niet simpel of juist NIET simpel, maar dit terzijde.

  Ik begin er echter wel genoeg van te krijgen dat iedere discussie hierin verzand met evenzovele blinde vlekken als gevolg en persoonlijk gevoelde bedoelingen die er niet zijn omdat geloof zo gevoelig ligt dat de zuiverheid erdoor verloren gaat. Geloof op zich is niet bediscussieerbaar omdat het geloof is en heeft enkel voor de gelovige zelf meerwaarde die niet aan een ander opgedrongen moet worden.
  Indien ik het geloof gepredikt wil zien ga ik niet naar een socialistische weblog maar naar de kerk. Als alles m.b.t. geloof en ongeloof steeds persoonlijk gemaakt wordt en tot afsluiten leidt tot uitsluiten en buitensluiten tot degradatie van de ander dan gaat je dat de keel uithangen. Praat vanuit je geloof over de werkelijkheid maar heb het wel over de werkelijkheid. Wat is daar mis mee.

  Reactie door Henny — zondag 18 november 2007 @ 9.33 uur

 281. Harrieke citaat:

  Wat Gloria en o.a. ik gemeen hebben, is nu juist de consequente en rechtlijnige manier waarop we telkens weer hopen aan te tonen dat het nu juist zich christenen noemenden zijn die onder DAT MOM en met die mantel ALS VOORWENDSEL (!!!) de verkeerdste en verschrikkelijkste dingen doen: ik dacht -nu even over mezelf sprekend- dat ik zo langzamerhand genoeg bewijzen heb laten zien van mijn sociale en socialistische gezindheid: ik wil je bekennen dat de gedrevenheid waarmee ik dat doe wel degelijk voor mij een vorm van werken is…!

  Mijn vraag: Maar pas je dat dan ook toe m.b.t. jezelf EN Gloria en anderen hier op dit weblog.
  NEE dus, zeer selectief. En dat beste Harrieke is nu juist het probleem. Die rechtlijnigheid eindigt in Den haag.

  Reactie door Henny — zondag 18 november 2007 @ 10.00 uur

 282. D’olle Henk

  De motivatie m.b.t.het armzijn van pakweg 150 jaar geleden en de huidige regeringsmotivatie mbt veronderstelde oorzaken en te nemen maatregelen is, goed nagedacht, niet zo anders.

  Citaat uit hetzelfde boek dat ik tegenkwam:

  Dee verschillende vormen van sociale ontevredenheid droegen bij tot een angst van de heersende klasse en versnelden het streven naar verandering. De Gelderse goeverneur schreef in een circulaire in 1848:
  ‘ Rust en orde in de staat kunnen niet duur genoeg gekocht worden’. het volgende:
  Rijk over arm:

  Niet de eenige, maar toch de voornaamste oorzaak van het pauperisme is het gemis aan zedelijkheid bij de arbeidende klasse. Zedelijkheid nemen we hier in den ruimsten zin van het woord, voor de getrouwe betrachting der deugden van kuisheid, matigheid, werkzaamheid, vooruitziende spaarzaamheid en zorg voor vrouw en kinderen. Dat in zeer vele gevallen de arbeider behoeftig en ellendig is, omdat hij deze deugden mist, blijkt uit ondervinding; en vele schrijvers, die eene grondige studie van het pauperisme hebben gemaakt, zijn eenstemmig in het aanwijzen der onzedelijkheid als voornaamste bron van het pauperisme.

  Reactie door Henny — zondag 18 november 2007 @ 10.32 uur

 283. En dit 277, geheel teruggebracht tot de politiek in US en Europa en Nederland m.b.t de manier van machtsdenken en beheersing van de geldstroom die daarmee gepaard gaat. Niet de heersende bovenklasse is verantwoordelijk voor de uitgaven van geinde belastingen aan oorlogen etc.. en de dientengevolge uitbuiting met armoede tot gevolg op vele fronten waaraan het geld NIET besteed wordt en zij derhalve t.b.v. hun eigen macht en inkomsten oorlogen starten en mensen en middelen misbruiken daarvoor t.b.v. vooral zichzelf inland en uitlands.

  Reactie door Henny — zondag 18 november 2007 @ 10.40 uur

 284. Harrieke mbt. de vraag of jij het socialistische gedachtegoed uitdraagt politiek gezien; Ja dat doe je ik heb nooit anders beweerd.

  Reactie door Henny — zondag 18 november 2007 @ 11.17 uur

 285. @ 267 Gloria

  Laat ik me beperken tot slechts één vraag waarop je kunt volstaan met ja of nee :

  Verdenk jij mij van gebruikelijke aanvallen op gelovigen en geloofswoede ?

  Reactie door ACE — zondag 18 november 2007 @ 12.07 uur