Broekzak, vestzak

Dan komt na lang getouwtrek de anti-conceptiepil terug in de basisverzekering voor ziektekosten, en dan valt ie onder het eigen risico…

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 15 november 2007 :: 13.47 uur

43 Comments

43 reacties

 1. Met deze eigen risico word hiermee bedoeld dat bij een eventuele zwangerschap er geen verhaal mogelijk is?
  Of dat de pil toch moet worden betaald uit eigen zak?
  Dan wil ik aan de bovenstaande Broekzak vestzak nog een zak aan toevoegen “borstzak” aangezien de vrouwen geen vest dragen.
  Maar schande is het wel en toont maar weer eens aan hoe de regering met zijn list & bedrog de burger naait, zonder voorbehoedsmiddel.

  Reactie door TT — donderdag 15 november 2007 @ 14.09 uur

 2. zo wordt de verhoging van de wao betaald door de ziektekostenaftrek van die mensen te schrappen, kregen we minimaal geld terug voor onze maximaal gestegen energiekosten en nog veel meer. we worden allemaal bedonderd en het ergste is we laten ons nog bedonderen ook! ik zie geen verschil tussen de no claim en een eigen risico, maar ja een grondwet is geen verdrag hè. Zo heb je als politicus nooit gelogen en altijd gelijk

  Reactie door ipuntje — donderdag 15 november 2007 @ 15.06 uur

 3. inmiddels weer achterhaald?

  http://www.ad.nl/diagnose/article1826427.ece

  Reactie door ipuntje — donderdag 15 november 2007 @ 15.28 uur

 4. kan iemand me uitleggen waarom de pil in het basispakket zit? is aanschaf van anticonceptie te beschouwen als ‘ziektekosten’, dus kosten gemaakt in verband met ziekte?

  Reactie door HARSAN — donderdag 15 november 2007 @ 16.03 uur

 5. @4. Jazeker, ik heb in het verleden tijdens de menstruatie stevige epilepsieaanvallen gehad en met de [prik]pil heb ik dat voorkomen. dus het heeft wel degelijk medische redenen gehad en nu gaan ze die [prik]pil uit de vergoeding gooien. dat vind ik geen goede zaak. als er mensen zijn, die om medische redenen de [prik]pil moeten hebben. dan moet dat kunnen, dat vergoed te krijgen. ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dat mensen die pillen slikken, dat niet voor hun lol doen. ik zit er wel eens aan te denken mijn medicijnen een week niet te slikken. dan pas zal dit kabinet “hopelijk” zien, dat ze duurder uit zijn met hun beleid, want dat willen ze graag.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 15 november 2007 @ 18.26 uur

 6. Dat lijkt op het voorstel van het kabinet om de verkeersboetes met 20% te verhogen,om zo de schoolboeken gratis te kunnen verstrekken.De miljoenen/miljarden? vretende Afghanistan oorlog maakt deze normen en waarden regering financieel steeds inventiever.Straks krijgen wij ook nog een “beschermbelasting”,als onveiligheid verder gaat toenemen.Terwijl de koopkracht van de euro steeds minder wordt,blijft malle (J)Pietje (Balkenende)steeds meer euro-s in zijn overschot staatskas gooien,terwijl andere landen juist schulden maken om straks met waardeloos geld af te lossen.Dommer kunnen wij het niet maken!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 15 november 2007 @ 18.50 uur

 7. Word zo moe van dat vestzak, broekzak idee van dit kabinet. Telkens gaan we er financieel op achteruit, en ons kabinet maar roepen hoe goed het in nederland gaat. Ja met de heren zelf wel, maar hun bevolking crepeert onder de constant steigende lasten. Geloof niet dat een van de dames/ heren er enig idee van heeft hoe een gewoon gezin moet rekenen om nog rond te komen.

  Reactie door Emy — donderdag 15 november 2007 @ 19.58 uur

 8. Ik hoorde het vanmiddag op de radio.
  De jeugd die minder naar de arts gaat moet gewoon de pil zelf blijven betalen.
  ik vind het overigens grove discriminatie. Volgende keer meiden bij de jongens gewoon de rekening schrijven.
  Die Ab Klink. Bij hem komt er altijd een
  k(l)ink in de kabel.
  Volgt er nu wel EXTRA vergoeding voor kraamhulp? We gaan terug naar de jaren…….er moeten weer meer kindertjes
  ko(p)men.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 20.20 uur

 9. voor… schrijven…bij……. indienen.
  Tjeeee alweer.

  Reactie door Henny — donderdag 15 november 2007 @ 20.21 uur

 10. Slecht idee om weer met de pil te gaan rommelen.

  Reactie door Adolf — vrijdag 16 november 2007 @ 1.16 uur

 11. Ja, Klink, gereformeerd, en smeedt het ijzer als het heet is om de wellustige vrouwen te pesten. Maar ja de accijns wordt ook verhoogd en dient om het enigste pleziertje van de onvruchtbaren af te pakken. Doe daar wat aan Jan.

  Reactie door Johan — vrijdag 16 november 2007 @ 1.55 uur

 12. Viel te verwachten met de CU in de regering. Die zijn tegen anticonceptie, dus zullen er alles aan doen om de anticonceptie tegen te gaan.
  Ik vind het een slechte zaak. Zullen heel wat ongewenste (tiener)zwangerschappen uit voort komen. En een stijging van het abortuscijfer vrees ik.

  Reactie door Marrigje — vrijdag 16 november 2007 @ 7.48 uur

 13. En hoe zit het met het condoom ? waarom moet een man gewoon betalen en een vrouw niet ? sex heeft niets met ziekte te maken ! dus geen van beide hoort thuis in een ziekte verzekering !

  Reactie door Anton — vrijdag 16 november 2007 @ 9.29 uur

 14. Je kunt ook stellen dat Klink het goed voorheeft met de SP, pil moet weer zelfbetaald, dat betekend meer kleine SP-ertjes erbij! Hoezo speelt dit kabinet niet voor sinterklaas???

  :-)

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 16 november 2007 @ 9.52 uur

 15. ik ken heel wat meisjes en vrouwen die de pil slikken om een normale, regelmatige cyclus te krijgen. Dit even voor al die mensen die denken dat de pil alleen met sex en gebortebeperking te maken heeft.

  De pil staat bij de domme gristenregenten natuurlijk lijnrecht tegenover het “gaat heen en vermenigvuldigt u”, toch weer en manier om zonde te betraffen.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 16 november 2007 @ 11.20 uur

 16. ipuntje

  De christenen hebben altijd gelezen: Vermenigvuldigt u en gaat heen.

  Reactie door Dik Evertse — vrijdag 16 november 2007 @ 12.21 uur

 17. Ietwat Off-Topic misschien, maar de nieuwe polis kwam hier gisteren binnen. Ondanks het afschaffen van de No Claim is de premie nog net zo duur. Nou ja, eigenlijk 150 euro duurder vanwege het eigen risico. De premies zouden toch omlaag gaan als de No Claim er uit ging?

  Reactie door Chantal P — vrijdag 16 november 2007 @ 12.26 uur

 18. Vermenigvuldigt u en gaat heen… naar de 20,30 miljoen??? In dit kleine klotelandje? Waar laten we die allemaal? Op het eiland van Atsma zeker, die kneus… Mensen die de pil gebruiken moeten een BONUS krijgen en de kinderbijslag moet worden afgeschaft. Kom daar maar eens om bij onze gristenbroeders.
  Het voedsel, de energie, de vrije ruimte en schone lucht worden alsmaar duurder, en wij melken een beetje over de pil…

  Reactie door Marc van Maanen — vrijdag 16 november 2007 @ 13.10 uur

 19. Dat hele eigen risico is een onding. Contraproductief. Weg ermee.

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 16 november 2007 @ 15.16 uur

 20. waarom zeuren over de pil en broekzakvestzakverhaal…………die verplichte eigen bijdrage is volsverlakkerij en drempelverhogend om naar huisarts of specialist te gaan
  voorbeeld mijn echtvriend, zeer zelden ziek, heeft nu plotseling trombose aan het oog gekregen, gaat gelukkig weer goed maar moet 1 keer per jaar voor na-controle naar specialist (30minuten) moet nu dus 150 euro betalen….. de premie gaat met 25 euro per maand omhoog en de aanvullende premie is voor mensen boven de 55 jaar meer dan 10 euro duurder dan de leeftijdsgroep 18-34 jarigen die wel of geen kinderen willen. Hij heeft geen keuze-mogelijkheid voor zijn gezondheid… Onbegrijpelijk dat dit kabinet waar de PVDA in zit deze marktpraktijken predikt. Mensen die steeds meer moeten gaan betalen voor steeds minder en hierdoor steeds minder te besteden hebben voor gezond te leven. Zij gaan dus oodgedwongen de verkeerde keuzes maken in hun leef en gezondheidspatroon…. Deze zgn marktgerichte ziektekostenverzekeringen hebben echt niet tot doel om de gezondheid te bevorderen maar enkel alleen om winst te maken en zelf met grote salarissen over onze premies te praten. Deze manier van doktertje spelen tast de onderlinge solidairiteit aan en betekent in feite dat we in Nederland geen ziekenfonds meer hebben maar allemaal een particuliere verzekering met veplicht eigen risico waar de tweedeling en de afbraak van onderlinge solidariteit duidelijk zichtbaar wordt.
  Laten we niet op onderdelen de discussie voeren maar dat he noodzaelijk en de hoogste tijd wordt dat er een onderzoek moet komen wie er nu rijk of armer worden in de gezondheidszorg en wie hiervoor verantwoordelijk gesteld moet worden.

  goede gezondheid toegewenst door Gerda.

  Reactie door g.verwoort — vrijdag 16 november 2007 @ 15.20 uur

 21. Kleingrutters zijn het in dit kabinet.
  Plasterk zoekt geld om de leraren meer salaris te geven, met geld dat ie bij de studenten af wil knijpen. Schiet lekker op met die PvdA en Christenmannen; met de ene hand geven, met de andere terugpakken; het raakt kant noch wal! Ik vind dat met die pil van eenzelfde orde. Met de ene hand de no-claim inleveren met de andere het eigen risico uitvaardigen. Gaat het iedereen per saldo evenveel of meer geld kosten en het raakt zieken en de mensen met de smalste beurs het hardst. A-socialen in het kabinet!

  Reactie door kinkel — vrijdag 16 november 2007 @ 15.50 uur

 22. Goedemiddag allemaal,

  Ik heb zojuist de de offerte voor 2008 van mijn zorgverzekeraar gelezen: de totale (basis + aanvullende) premie is ongeveer gelijk gebleven, maar:

  1) no claim is -zoals al bekend was- verdwenen,
  2) het eigen risiso -eveneens al langer bekend- bedraagt 150 euro.

  Dat betekent dat iemand als ik, die puur toevallig en gelukkig dit jaar nog geen gebruik heb gemaakt van bepaalde mogelijkheden van de gezondheidszorg, er volgend jaar MINSTENS 255 (TWEEHONDERDVIJFENVIJFTIG!!!) euro op achteruit gaat, een premiestijging van ruim 20 %!!! voor de “gezonden”!
  Voor de minder gezonden ziet het er -gelukkig!!- beter uit, zij betalen dan vaak, i.p.v. max. 255 “slechts” maximaal 150 euro eigen risico. De solidariteit tussen gezond en ziek is dus weer min of meer “gerepareerd”. (maar is dus nog altijd vaak 150 euro in het nadeel van ziek, er is dus geen sprake van echte solidariteit tussen ziek en gezond.)

  Voorts, de zorgtoeslag zal deze -in overeenstemming met de ervaringen daarmee!!- geweldige kostenstijging niet compenseren: die heeft slechts betrekking op de BASISverzekering, zonder de mogelijke aanvullende verzekeringen, die fors duurder worden.
  (let wel “aanvullingen” die nog niet zo lang geleden normaal door het ziekenfonds uit die ene, nagenoeg alles dekkende, verzekering werden vergoed!)

  Elk tweede kamerlid zou moeten eisen van de regering om in te grijpen: dergelijke prijsstijgingen zijn -ondanks alle mooie, “uitleggende” praatjes- gewoon WOEKER!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 16 november 2007 @ 16.59 uur

 23. Mijn jaarpremie basisdekking (Zilveren Kruis) is verlaagd van 1152 naar 1104. Die verlaging van 48 euro is iets minder dan de 51 euro die Jan eerder gemeld had.

  Harrieke @ 16.59 heeft volkomen gelijk. Die 255 euro ben je gewoon extra kwijt als je gezond bent en 150 euro als je ziek bent.

  Gemiddeld komt het (ik gebruik nu even die 48 euro) uit op een premieverhoging van 255 – 165 + 97 – 48 = 139 euro.

  De verhoging bedraagt dus:
  Gemiddeld: 139/1148 = 12 %
  Gezond: 255 – 48 = 207 euro = 18 %
  Ziek: 150 – 48 = 102 euro = 9 %

  Daarnaast gaan inderdaad de premies voor de aanvullende verzekeringen flink omhoog. Dat komt omdat de ‘concurrentie’ hier nu is weggevallen. Het wordt nu oogsten voor de verzekeraars.

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 16 november 2007 @ 18.51 uur

 24. Mijn jaarpremie basisdekking (Zilveren Kruis) is verlaagd van 1152 naar 1104. Die verlaging van 48 euro is iets minder dan de 51 euro die Jan eerder gemeld had.

  Harrieke @ 16.59 heeft volkomen gelijk. Die 255 euro ben je gewoon extra kwijt als je gezond bent en 150 euro als je ziek bent.

  Gemiddeld komt het (ik gebruik nu even die 48 euro) uit op een premieverhoging van 255 – 165 + 97 – 48 = 139 euro.

  De verhoging bedraagt dus:
  Gemiddeld: 139/1148 = 12 %
  Gezond: 255 – 48 = 207 euro = 18 %
  Ziek: 150 – 48 = 102 euro = 9 %

  Daarnaast gaan inderdaad de premies voor de aanvullende verzekeringen flink omhoog. Dat komt omdat de ‘concurrentie’ hier nu is weggevallen. Het wordt nu oogsten voor de verzekeraars.

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 16 november 2007 @ 18.53 uur

 25. Harrieke — vrijdag 16 november 2007 @ 16.59, aanvulling:

  En, wat die z.g “aanvullende” verzekeringen betreft: wat die verzekeren zat nog niet zo lang geleden gewoon in het ziekenfonds tegen een ook nog lagere premie!

  Door de basisverzekering fors te verschralen en datgene, wat dan uiteraard daardoor niet meer vergoed, wordt onder te brengen in allerlei “aanvullende” verzekeringen, wordt ook nog eens de indruk gewekt dat die een luxe zijn:
  Welnu, ik kan bijv. broodnodige en verdergaande fysiotherapie echt geen luxe noemen want daaraan licht immers lichamelijk ongemak en lijden ten grondslag.

  Bovendien: als mensen, door pure armoede gedwongen, slechts kiezen voor het voor hen toch al veel te dure basispakket:
  Hoe moeten die bijv. in ‘s hemelsnaam (!!) de dan voor hen onbetaalbare tandheelkundige en andere “aanvullende” zorg betalen…?

  Ik vind het een grote schande en een zich christelijke noemende regering volslagen onwaardig en onbarmhartig, dat zij de eens vroeger in het leven geroepen solidariteit tussen arm en rijk heeft losgelaten t.b.v. ….de beter gesitueerden en zelfs de echt RIJKEN, die hebben, als zij slechts aan hun eigen situatie denken, dan ook geen reden tot klagen…!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 16 november 2007 @ 19.14 uur

 26. Bij mij is ook het rampenplan van de zorgverzekeraar binnengekomen. Die 150 euro eigen risico… SH*T en GEEN vermindering premie. SH*T
  Wat een flop SP om te sleutelen aan de No Claim! Bedankt!!!
  Nu weet ik het echt niet meer. Ik voel mij volkomen in de kou staan in dit land.
  Ik zal SP blijven stemmen, maar mijn lidmaatschap moet ik opzeggen nu. IEDERE euro telt op mijn maandelijkse debet!

  Reactie door Gloria — vrijdag 16 november 2007 @ 20.37 uur

 27. Gloria, ik snap nog steeds niet wat je zegt. Ten eerste. Denk je niet dat de zorgpremie als de no-claim niet was verwisseld, je nu evenveel geld zou kwijt zijn geweest? De zorgkosten zoals dit kabinet ze berekend, gaan op de komma en reken maar dat je ook met no-claim erop achteruit zou zijn gegaan.

  Mijn andere standpunt omtrent solidariteit ken je al…

  Reactie door Rita — vrijdag 16 november 2007 @ 20.53 uur

 28. Harrieke @ 16.59 heeft volkomen gelijk. Die 255 euro ben je gewoon extra kwijt als je gezond bent en 150 euro als je ziek bent.
  ………..
  Fout, als je met de no-claim ziek werd was je 225 Euro kwijt.
  Wordt je nu ziek dan ben je 150 Euro kwijt.
  Je kunt spreken van een vooruitgang?

  Reactie door De Hakker — vrijdag 16 november 2007 @ 22.03 uur

 29. Rita, je hebt gelijk dat het ‘sleutelen’ aan de no claim op zich niet de oorzaak is dat mensen als Gloria erop achteruit gaan.
  Mensen met veel medische kosten gaan er zelfs op vooruit, zoals ik hier heb uitgelegd.

  Het gemene en misleidende echter is dat de gelijkblijvende of licht dalende premie gepresenteerd wordt, alsof dat los staat van de mogelijkheden no claim of eigen risico, alsof dat niets met elkaar te maken heeft. Daardoor dreigt een ZEER forse premiestijging, zie @24, onder het tapijt geschoven te worden.

  Gloria is gis genoeg om dat meteen door te hebben.

  Mijn excuses voor @23, waar een verkeerde link in staat.

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 16 november 2007 @ 22.21 uur

 30. @27 Rita

  Ja, bedankt voor je solidariteit! En je partijpraat!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 16 november 2007 @ 23.58 uur

 31. Gloria, als ieder euro telt…flikker dan ook je pc uit de raam…is er nog meer gezeik weg!

  Reactie door Johan Kivits — vrijdag 16 november 2007 @ 23.58 uur

 32. De Hakker — vrijdag 16 november 2007 @ 22.03
  ‘Fout, als je met de no-claim ziek werd was je 225 Euro kwijt.’

  De no claim over 2007 is wel degelijk 255 euro.
  Zie hier

  Reactie door Hermie Kreeft — zaterdag 17 november 2007 @ 0.08 uur

 33. @31 Johan

  Waar slaat dat nu weer op.

  Het laptopje van Gloria een geen brood hoor.

  Reactie door Carla — zaterdag 17 november 2007 @ 10.03 uur

 34. En verbruikt ook geen stroom zeker, of heeft ze dat gratis?

  Reactie door johan kivits — zaterdag 17 november 2007 @ 10.33 uur

 35. johan kivits — zaterdag 17 november 2007 @ 10.33:

  Goedemiddag,

  Ik stel vast, hopelijk en waarschijnlijk net velen hier, dat het jou geen zier aangaat wat armere mensen met hun schaarse geld doen: door de overheid aangestelde controleurs hebben zich daarmee al uitgebreid bezig gehouden…

  Tevens vind ik dat je taalgebruik wel wat netter mag als je je ongenoegen op iemand richt ( “geen flikker…”, “een veer in je reet steken…” etc., of is er gewoon (blijkbaar, zo te zien) gebrek aan echte argumenten?)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 17 november 2007 @ 12.16 uur

 36. citaat:
  “Fout, als je met de no-claim ziek werd was je 225 Euro kwijt.
  Wordt je nu ziek dan ben je 150 Euro kwijt.
  Je kunt spreken van een vooruitgang?

  Reactie door De Hakker — vrijdag 16 november 2007 @ 22.03 ”
  met minimum 10% meer premie betalen,let wel op de client staat centraal.

  Reactie door gaf — zaterdag 17 november 2007 @ 15.22 uur

 37. Vanwege het feit dat iedere vrouw de pil zelf moet betalen heb voor alle vrouwen de volgende tip :

  Net voordat je de aller oudste daad ter wereld gaat verrichten zeg je b.v. even snel : ” mag ik eerst even 5 euro van je vangen Harry, want mijn pillen zijn op ” !

  Wie weet maak je van de nood een deugd.

  Geen dank meisjes, graag gedaan.

  Reactie door Peter Mink — zaterdag 17 november 2007 @ 17.57 uur

 38. @37 Peter Mink

  Da’s broekzak(ken), vest(-)zak(en ‘n ondeugdelijke nood.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 18 november 2007 @ 1.01 uur

 39. Correctie 38

  Moet natuurlijk zijn: Da’s broekzak(ken), vestzak(en), ‘n ondeugdelijke nood.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 18 november 2007 @ 1.05 uur

 40. Peter Mink, wil je mijn naam niet langer misbruiken. Want ik ga liever voor het zingen de kerk uit, dan dat ik 5 euro lap.

  Reactie door Harry Scheltema — zondag 18 november 2007 @ 11.25 uur

 41. Als men claimt arm te zijn moet men wellicht ook niet een pc hebben aanstaan, dat kan ten koste gaan van gas, water en licht….meer belangrijk dan dit Log…enik heb zelf ook niet veel, maar ga er niet mee te koop lopen om zieltjes te winnen.

  Reactie door johan kivits — maandag 19 november 2007 @ 0.11 uur

 42. johan kivits,

  Jij bent een olifant in de porceleinkast.

  Ongenuancerd als je bent heb je het voor elkaar dat Gloria het hier niet meer trekt.

  Respect is een woord dat bij jou niet voorkomt.

  meer woorden maak ik niet aan je vuil.

  Reactie door Carla — dinsdag 20 november 2007 @ 22.26 uur

 43. @Carla….dank je wel….als sommige personen niet om kunnen gaan met een reactie op een log …dan zal de echte wereld wel eng zijn? Ik heb niets tegen Gloria…alleen dat ze altijd via dezelfde pot piest…als er een persoon op dit log dikke woorden gebruikt zonder iets te zeggen….maar ja, als jij je een metgezel voelt…jouw probleem!

  Reactie door johan kivits — dinsdag 20 november 2007 @ 23.57 uur