Uitstel van executie

Het uitstel van de liberalisering van de postmarkt moet gebruikt worden om alsnog fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden te regelen in de Postwet. Maar volgens SP-kamerlid Sharon Gesthuizen wil staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken dat niet.

Zie het SP-nieuwsbericht

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 06 december 2007 :: 22.52 uur

36 Comments

36 reacties

 1. Ach kom zeg duizenden postbodes zijn ontslagen, om de goedkoope huisvrouwen en studenten aan te nemen.

  Reactie door TT — donderdag 6 december 2007 @ 23.23 uur

 2. Even gestopt om de winsten voor de aandeelhouders vast te houden men heeft lak aan de postbodes.

  Reactie door De Hakker — donderdag 6 december 2007 @ 23.26 uur

 3. Liberalisering is een leugen.
  Marktwerking is moord op eerlijk werk.

  Reactie door koen — vrijdag 7 december 2007 @ 6.16 uur

 4. Eén ding is zeker. Door de marktwerking dalen de loonkosten. Dat is nu wel bewezen.

  Reactie door reint — vrijdag 7 december 2007 @ 8.28 uur

 5. Postbezorger wordt meer en meer beschouwd als bijbaantje, je kunt al vanaf 16 jaar solliciteren. Het is een soort promotie op folders rondbrengen. Vanaf 13 jaar voor netwerk en vanaf 16 voor TNT post. Ik denk niet dat het nog terug is te draaien men kan er genoeg jongeren en huisvrouwen voor vinden dus waarom zou men ook.

  Reactie door J Vrolijk — vrijdag 7 december 2007 @ 8.43 uur

 6. Tja, In de zomervakantie merk je het met die invalkrachten. Komt de buren je post weer brengen en als je pech hebt verscheuren ze het. Kwaliteit van het post bezorgen gaat lekker achteruit zo!

  Bedankt kabinet.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 7 december 2007 @ 9.34 uur

 7. Ìk heb zelf 37 jaar bij de post gewerkt ik heb er een leuke tijd gehad opgeklommen door een cursus naar een beter betaalde baan.Toen kwam de verzelfstandiging in 1989 en werd de postcode ingevoerd .Daarna werden de uitzendbureau,s ingeschakeld en werden er mensen ingezet naar het aantal verwachte poststukken En werden de salarisschalen verlaagd voor de nieuwe werknemers van schaal 3 naar schaal 1 a2 .Want zo werd er gezegd het was vanaf dat moment laaggeschoolde arbeid die door de postcode door sorteermachines werd verwerkt,En werden de afdelingen ingedeeld in sectoren Dus de promotiekansen voor nieuwe werknemers werden tot een minimum beperkt men had een kleine kans om sectorleider te worden en werd men in schaal 3 ingeschaald Mijn werk werd op schaal 5 ingeschaald Behalve de directie deze mensen gingen er fors op vooruit met hun salaris Nu zegt men dat men veel concurentie verwacht van andere postbedrijven en dat de salarissen ingeschaald moeten worden naar b.v studenten en kinderen die folders huis aan huis bestellen dan kan men de directie nog meer salaris geven want oo ze hebben zo,n grote verantwoording Ik wens de dames en heren van de TWEEDE KAMER veel wijsheid toe om een verstandig besluit te nemen over het TNT postbedrijf en de werknemers van dat bedrijf een menswaardig bestaan te gunnen

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 7 december 2007 @ 9.41 uur

 8. De JAN LUL van de Marktwerking, die nu Staatssectretaris is, die als is hij een Nazi en NSB-er uit de veertiger jaren en die om in het gevlei te komen bij Fascistische Postparasieten op de postmarkt het verdomd om voor Postslaven, fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden te regelen, die verraderlijke hufter, zou na zijn ontslag als staatssecretaris, zonder wachtgeld moeten worden gedwongen, om zelf maar eens poatbode te moeten gaan spelen voor een stukloon.

  Het is klip en klaar Het kabinet, dat met kamerleden en de koningin als nep= democratische regering in Ons land huist is een stinkende slangenkuil, vol met gemene gifslangen.

  Het tijd om hun en Teitemajes Hydra, al haar, en hun koppen, en die van de handel, af te slaan.

  Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 7 december 2007 @ 10.33 uur

 9. Ik meende gehoord te hebben dat de hele top bij die postzooi gereformeerd zijn! Past precies in het straatje van dit GerefoKabinet.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 7 december 2007 @ 10.40 uur

 10. Liberalisering is een leugen.
  Marktwerking is moord op eerlijk werk.
  Beter kan ik het niet verwoorden. Sinds de komst van bedrijven zoals Sand gaat het fors mis in deze sector. Lonen dalen tot onder aanvaardbaar niveau. We worden door onze overheid uitgelevert aan niet ontziende geld verdienende aasgieren. Die alleen maar roepen WIJ MOETEN DE MARKT WEL VOLGEN. Eerst de schoonmaaksector, openbaarvervoer, nu is de post de klos. TNT werkers verenig u samen met mensen van Sand en al die andere aanbieders. Voor een fatsoenlijk loon! Die uitvreters in de top en raden van bestuur gaan maar inleveren.

  Reactie door Harry Sangers — vrijdag 7 december 2007 @ 10.48 uur

 11. En een kaart die je in een gewone brievenbus gooit komt letterlijk een maand later aan, binnenlands verkeerd van de ene plaats naar de andere, waar is die kaart al die tijd geweest vraag je je af.
  Verkeerd moet verkeer zijn.Freudiaans zeker, want het is verkeerd zoals het nu gaat.

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 7 december 2007 @ 12.16 uur

 12. Als ik zo de verhalen aangehoord heb van PTT-ers van hoe het toeging bij de PTT op de werkplek voor dat er sprake was van marktwerking, mogen we blij zijn dat de bezem door die augiusstal gaat en we van die organisatie verlost worden. Deze bureaucratische organisatie was van hoog tot laag compleet verrot en corrupt, diefstal was aan de orde van de dag. Wat er met de mantel der liefde bedekt werd, willen jullie niet weten. Tabé PTT.

  Reactie door Johan — vrijdag 7 december 2007 @ 12.36 uur

 13. Het openbaar vervoer, de nutsbedrijven (gas,elektra,en water) de post en de gezondheidszorg behoort aan de staat en door de staat geregeld te worden. Punt uit

  Reactie door r.d.brugman — vrijdag 7 december 2007 @ 13.09 uur

 14. @13 Elke monopolist maakt er op de duur een potje van. De Staat als toezichter: ja, als monopolist: nee.

  Reactie door Johan — vrijdag 7 december 2007 @ 13.40 uur

 15. Moet alles zo worden als de NS?

  Reactie door Ben tarici — vrijdag 7 december 2007 @ 13.46 uur

 16. NR 12 Johan gaat zeker zichzelf naar .
  Ik heb nog nooit bij PTT gestolen en ik ben ook nooit corrupt geweest

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 7 december 2007 @ 14.45 uur

 17. @ 8 Haras

  Het zouden mijn woorden kunnen zijn die jij hier zo perfect neerpent.
  Je hebt het bij het rechte end, dit land is gewoon een boevenbende aan het worden, de status van babanenrepubliek is nog te soft voor ze.

  Reactie door Pool — vrijdag 7 december 2007 @ 15.03 uur

 18. Ik zie niet in waarom de overheid een dienst als de post zou moeten regelen, de post is geen eerste levensbehoefte dus lekker zelf laten uitzoeken

  Reactie door Siemen — vrijdag 7 december 2007 @ 15.13 uur

 19. @ 12 Johan

  Dit is wel een erg grove beschuldiging, ik weet dat er bij de TNT postbezorgers goudeerlijk wordt gewerkt, op mischien een enkel foute postbeamte na, maar verders is TNT post voor 99,9999999999999% een betrouwbare instelling met dito betrouwbaar personeel.

  Kom eerst maar eens met harde bewijzen voordat je hier met belastende beschuldigingen komt.

  Reactie door Pool — vrijdag 7 december 2007 @ 15.25 uur

 20. @16 Droge ogen? Ik wil wedden, dat je er wel een paar kent.

  Reactie door Johan — vrijdag 7 december 2007 @ 15.34 uur

 21. NR 20 Johan
  Ik ken er géén en ik deed mijn werk met veel plezier ik deed mijn werk met enkele goede collega,s En ik bemoeide mij nergens mee
  En sorry Johan ik vind het zo goedkoop om een heel bedrijf over één kam te scheren en met die aanvallen op mij daar sta ik ver boven !

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 7 december 2007 @ 15.56 uur

 22. @18 Siemen

  dat is het dus wel.
  als men tegenwoordig niet tijdig reageerd,betaald en meer van dit soort zaken,kunnen er in no time sancties worden opgelegd die een compleet huishouden in de kou kunnen zetten,en verregaande problemen veroorzaken.

  u kent het vast wel,de burger moet OP TIJD aan zijn verplichtingen voldoen,maar de bureaucratie heeft alle tijd en pakhuizen vol met excuses en sorry’s…

  het is dus in die zin WEL een eerste levensbehoefte geworden,in ieder geval ZEER belangrijk!

  Reactie door iew — vrijdag 7 december 2007 @ 16.05 uur

 23. Direct na het bekend worden van het niet doorgaan van het uitstel van de liberalisering van de postmarkt,spoot het aandeel TNT met meer dan 4% omhoog.Dat is niet omdat de lonen nu aangepast worden,maar een extra-tje voor de aandeelhouders.Deze voormalige staatsmonopolist is fel tegen een minimum loon bij de Deutsche Post geweest.Dit minimum loon lag bij ongeveer 9 euro.TNT vond 7 euro genoeg.Bij TNT is het devies:hongerloontje en de zweep er over.Overigens is de postzegel op een brief van 20 gram dit jaar met 12% verhoogt.De geldwolverij voor de aandeelhouders is oneindig.

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 7 december 2007 @ 17.31 uur

 24. Heet een niet geliberaliseerde postmarkt niet gewoon een gecensureerde postmarkt?

  Reactie door moök — vrijdag 7 december 2007 @ 17.31 uur

 25. Een kreet vanaf de hangplek met drank.
  Johan schrijft namelijk.
  Deze bureaucratische organisatie was van hoog tot laag compleet verrot en corrupt, diefstal was aan de orde van de dag. Wat er met de mantel der liefde bedekt werd, willen jullie niet weten.
  …………..
  Ook is dit weer een bewering van Johan die elke onderbouwing en bewijs mis.
  Ik zou richting verstandelijke vermogen van Johan natuurlijk ook een bewering willen doen, maar zolang ik het rapport nog niet heb van zijn psycholoog is dat niet mogelijk.
  Als zeg mijn intuïtie dat er iets mis is met hem.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 7 december 2007 @ 17.54 uur

 26. ach johaaaan zo als de waardt is vertrouwd het zijn gasten of niet joooohaaan,beetje vrouwelijk uitspreken,,
  ps wat voor vak heb/doe jij??politie?leger?politiek?klaarover? oeps natuurlijk dan moet het zijn..wat voor baan heb jij?

  Reactie door ad — vrijdag 7 december 2007 @ 20.11 uur

 27. @9 (Accept)

  Gereformeerden die CDA of SGP stemmen hebben een hoog genoeg socialistisch gehalte, het zijn juist liberalen die voor marktwerking zijn. Dat toevallig ook wel eens een aantal gereformeerden de naastenliefde via overgenomen socialistische ideeën wil zoals genationaliseerde postbezorging, is een werelds idee. Bijbellezers kiezen hierbij verschillend, je kunt ze w.b.t. hun sympathieën voor staatsbedrijven of liberalisering niet over 1 kam scheren.

  Reactie door W6969 — vrijdag 7 december 2007 @ 21.13 uur

 28. Staatsmonopolie is niet aan te bevelen. Als er een monopolie is, dan betekent dat dat het voor een ander VERBODEN is (en als je je daar niet aan houdt, geweld!!!) om zich op de markt te begeven. Ik zou het best vinden als staatsbedrijven desnoods gesplitst worden in 2 of meer staatsbedrijven en met elkaar kunnen concurreren, of de staat die wat normen vaststelt, maar géén marktwerking, en géén staatsmonopolie. Ik vind zelf dat er een gulden middenweg moet zijn omdat die minimum kwaliteits- en kwantiteits-garanties kan eisen.

  Reactie door W6969 — vrijdag 7 december 2007 @ 21.15 uur

 29. ”Ik vind zelf dat er een gulden middenweg moet zijn omdat die minimum kwaliteits- en kwantiteits-garanties kan eisen.”
  w6969, da’s nu partijtjes overschrijdend!
  op naar zo’n allianz. met ‘n goede overheid? kashrut!

  Reactie door clemenza — vrijdag 7 december 2007 @ 22.19 uur

 30. @19 Pool, ik denk dat je kunt rekenen, als je zegt dat 99,9999999999999% betrouwbaar is. Wees dan maar helemaal dankbaar dat we van deze verouderde bureaucratische werkverschaffing afkomen. Er zijn nl. nieuwe vormen van commmunicatie op de markt, die de postbestelling met de snelheid van de trekschuit, grotendeels vervangen.
  @13 Je kunt je troosten met de gedachte dat de door jouw genoemde nutsbedrijven, direct of indirect, grotendeels in handen van de overheid zijn. Maar helaas zien we dat dit geen garantie is voor een reëele prijs. Zie de discussie over de te hoge prijs die o.m betaald wordt voor gas en electra. De hobbyïsten, heren politici, spelen graag mooi weer van andermans geld.

  Reactie door Johan — zaterdag 8 december 2007 @ 1.40 uur

 31. @ 30 Johan

  Laat het volgens jou traag zijn, maar het is wel discreet en belangrijke post komt ook altijd aan en niet zo als bij .. Sand of Selectmail waar mensen soms pakjes post vinden in containers of struiken.
  Ik zou er niet moeten denken dat de postbode uit het straatbeeld zou verdwijnen, ons land verloederd toch al, dus laten we het TNT koesteren en blij zijn dat er toch nog een organisatie is waar je op kan vertrouwen.

  Reactie door Pool — zaterdag 8 december 2007 @ 10.17 uur

 32. Nagenoeg alle europese landen, met name Duitsland en Frankrijk, beleiden europeaanisme en globalisering met de mond.

  Ze oreren neo-liberalisme en globalsering of hun leven er bij afhangt, maar ondertussen …

  gaan ze gewoon door met hun eigen chauvinitische weg van eigen belang en dat heeft ze geen windeieren gelegd, behalve Nederland :

  Onze leiders hebben die strategie niet begrepen en geloven blijkbaar zelfs in het sprookje; de nederlandse leiders hebben het die onzin als enige in Europa ook uitgevoerd met alle gevolgen van dien.

  Nu de nederlandze leiders er achter komen dat ze de enige waren die die onzin van het europese beleid hebben uitgevoerd zijn ze verbolgen; gegeneerd over hun stommiteit, gegeneerd over hun goedgelovigheid en terecht en ondertussen …….

  is Nederland en het nederlandse volk naar de klote geholpen, dank je wel JPB, dank je wel Meneer Bos.

  Mt zulke leiders heb je gen vijanden meer nodig.

  Reactie door ACE — zaterdag 8 december 2007 @ 12.48 uur

 33. 32. Ace

  Ik ben het met je eens.

  Nu Duitsland een minimumloon invoert en arbeidsvoorwaarden voor alle postbezorgers, juist VANWEGE diezelfde vrije markt OMDAT anders m.n. oostblokkers voor bijna niets zouden komen werken en dit ten koste zou gaan van hun eigen mensen,
  schafte Nederland juist vanwege diezelfde vrij markt en de ontkenning daarvan die voorwaarden af,

  Wat Duitsland bevestigt door de maatregel te nemen heeft Nederland steeds ontkend om hem afgeschaft te krijgen.

  De Duitste postbedrijven steigeren nu ineens met het argument oneerlijke concurrentie met een beschuldigende vinger naar Nederland. Want volgens hen maakt het niets uit wel-of geen minimumloon in Duitsland.
  Dit met het oog op hun eigen voordelen die ze in Nederland dachten te halen daar Selekt Post een dochter is van Deutsche Post en in Nederland opereert.
  Zodoende zagen ze juist hier grote mogelijkheden door afschaffing van.

  TNT, nu ineens zo blij is met uitstel, nog even behoud van het monopolie door invoering van dat minimumloon daar, is voordien in Duitsland flink tekeergegaan tegen invoering van een minimumloon en had gedreigd zich daar terug te trekken.

  Ik zou zeggen laat heel Nederland maar weer hun arbeidsvoorwaarden herinvoeren, dan loopt alles weer in het gareel en hebben arbeiders weer rechten.

  Met de Co2 normen in de EU was het overigens precies hetzelfde. Duitsland kreeg de norm omlaag en de tijd van het moeten halen verlengd omdat ze zelf de auto-industrie beheersen die ze niets wilden opleggen en geen kilometerlimiet op de snelwegen wilden.

  Tal van landen beschermen hun eigen hachie maar Nederland levert hun arbeiders met het grootste gemak uit, werknemers tot paria’s gemaakt in eigen land.

  Reactie door Henny — zaterdag 8 december 2007 @ 16.01 uur

 34. 9; niet helemaal eigenlijk, grootste gedeelte van het kabinet is katholiek aangezien de CDA voor het grootste gedeelte bestaat uit een Katholieke (boeren) achterban, en zo niet dan moet je eens sightseeing tour doen over het platteland in Noord Brabant en Limburg, praktisch elke Boer heeft wel zo’n lelijk groen ding van de CDA in zijn weiland (rond de verkiezingsperiodes), erge horizon vervuilen…

  De VVD janken dat dit kabinet te links is met alle respect het verschilt niet zoveel van wat de VVD wil, maar Liberaliseren we zien het bij de NS tegenwoordig wat het te weeg heeft gebracht, Liberaliseren betekend niet automatisch vooruitgang

  Reactie door Macros — zondag 9 december 2007 @ 12.50 uur

 35. talenten in het uitschrijven van bonnen : er moet 250 bonnen per jaar uitgeschreevn worden , als kom men niet in aanmerking voor een periodiek erbij .

  Reactie door Fred — maandag 10 december 2007 @ 17.35 uur

 36. Maar daar heb je toch weer een sociaal plan voor ; dan kan je massaal mensen dumpen : zelfs zonder versoepeling van het ontslagrecht , waar die Donner om blijft mekkeren .

  Reactie door Fred — maandag 10 december 2007 @ 17.37 uur